Author Topic: 2011-11-12 HS: Rasismi teki pesän Suomeen  (Read 72569 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Ilkka

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 805
Re: 2011-11-12 HS: Rasismi teki pesän Suomeen
« Reply #346 on: November 16, 2011, 19:47:36 »
"Sitä, että maahanmuuttoa tarvitaan talouskasvuun, työvoimapulaan ja kilpailukyvyn ylläpitämiseen."

Nayttaisi vahan silta jotta hankala perinteisten puolueiden noita on esillenostaa kun ainakin tyovoimapula on kasitteena jo otettu haltuun. PS:n kannattaja saattaa ajatella jotta herrat ne siella taas kusettaa.

Hyvin oli arvioitu tilanne tutkijan toimesta vaan mista laakkeet asiaan?

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Re: 2011-11-12 HS: Rasismi teki pesän Suomeen
« Reply #347 on: November 16, 2011, 19:48:01 »

Yksi lisäongelma uskonnoissa on se, että ne voivat hyvin itsekin sisältää rasistisia ajatuksia. Ensimmäisenä mieleen tulee juutalaisten "Jumalan valittu kansa" -ajatus, jossa juutalaiset itse nostetaan muita kansoja ylempään asemaan. Tällöin tullaan jo melko lähelle sitä ajatusta, että rasismia suojellaan rasismilta.

Oletko sinä nyt aivan varmasti tietoinen siitä, miten tuo "valittu kansa" noin yleisesti ja erityisesti juutalaisten itsensä keskuudessa ymmärretään?

Varmaan vaihtelee paljonkin. Moni juutalainen tai kristitty ei näe sillä varmaan juuri mitään nykyajan merkitystä. Kuitenkin Israelissa olevien ortodoksijuutalaisten mielestä se tarkoittaa sitä, että heille kuuluu koko Juudea ja Samaria (kaikki maa Jordanin ja Välimeren välissä) ja kaananilaiset (=nykyiset palestiinalaiset) voivat painua vittuun. Olen tämän kannan omin korvini kuullut televisiosta tosin ehkä hieman hienostuneemmalla ilmauksella kuin tuo minun käyttämäni. Ilman tätä porukkaa koko ajan laajenevine siirtokuntineen olisi rauhanteko israelilaisten ja palestiinalaisten välillä takuulla paljon helpompaa.

Mutta jos sinusta tätä porukkaa ei ole olemassa, tai ainakaan he eivät perustele siirtokuntien rakenteluaan tällä "valittu kansa - luvattu maa" -perustelulla, niin kuulisin mielelläni sinun versiosi siitä, miksi siirtokuntia rakennetaan koko ajan lisää, kun kaikki tietävät niiden vaikeuttavan rauhantekoa ja valtaosa israelilaisista käsittääkseni valitsisi ennemmin rauhan kuin viheliäiset siirtokunnat.

Mutta tuskinpa vastaat. Eihän sinulla ole tarkoitus keskustella, vaan vain pyrkiä solvauksinesi ärsyttämään toisia keskustelijoita.

Quote
Mikäli hyväksyt perijuutalaisen käsityksen, että tuo valinta johtui Abrahamin - arabien ja juutalaisten kantaisän - valinnasta ja yksijumalisuudesta, olihan Abram ensimmäinen, joka tunnusti JHWH:n/Elohimin ainoaksi jumalaksi lakaten palvomasta muita, alkaisit olla pikkuisen vähemmän antisemiitti kuin nyt.

Ja taas kerran piti kääntää tämä minuun ja syyttää minua tällä kertaa antisemitismistä. Onko sinun täysin mahdotonta keskustella asioista suoltamatta solvauksia joka ikiseen väliin? En ihmettele lainkaan, että ateisti19+ piti sinua vastenmielisenä keskustelijana. Kukaan muu ei tod.orgissa heittele solvauksia toisille samaan tahtiin kuin sinä. Sopisit kyllä paremmin sinne tarkoin seuraamallesi hommaforumille.

Minä otin tuossa sen käsityksen, mikä on Raamatusta luettavissa. Jos sinusta Raamatun kertomus juutalaisten tulosta Mooseksen johdolla luvattuun maahan ei sisältänyt sitä ajatusta, että se maa kuului Jumalan antamana heille eikä siellä jo asuville kansoille, niin siitä vaan. En tiedä, keitä ovat "perijuutalaiset", mutta siis nuo ortodoksijuutalaiset pitävät itseään muita juutalaisia oikeauskoisimpina ja noudattavat muutenkin niitä VT:n mitä moninaisimpia käskyjä.

Ja siis jopa Suomessa moni äärikristitty kannattaa juuri tätä kirjaimellista Raamatun kantaa ja sillä perusteella puolustelee suunnilleen kaikkea, mitä Israel touhuilee.
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: 2011-11-12 HS: Rasismi teki pesän Suomeen
« Reply #348 on: November 16, 2011, 19:57:30 »
"Sitä, että maahanmuuttoa tarvitaan talouskasvuun, työvoimapulaan ja kilpailukyvyn ylläpitämiseen."

Nayttaisi vahan silta jotta hankala perinteisten puolueiden noita on esillenostaa kun ainakin tyovoimapula on kasitteena jo otettu haltuun. PS:n kannattaja saattaa ajatella jotta herrat ne siella taas kusettaa.

Hyvin oli arvioitu tilanne tutkijan toimesta vaan mista laakkeet asiaan?


Siinähän se kysymys on. Eivät auta PEW-instituuttien ennusteet, kohtaannot, väestön ikääntymis- ja eläköiytymistaulukot, EVA:n seminaarit, eivät mitkään.

Pelottelu sen sijaan toimii, vaikkapa tämä: "mamujen määrä kaksinkertaistuu joka kahdeksas vuosi". Siin kun heitä on nyt arviolta neljännesmiljoona, kahdeksan vuoden kuluttua heitä olisi puoli miljoonaa, 16:n vuoden päästä miljoona, 24:n vuoden kuluttua kaksi miljoonaa, 32:n vuoden mentyä neljä miljoonaa, neljänkymmenen vuoden vierähdettyä kahdeksan miljoonaa, 48:n vuoden 16 miljoonaa ja niin edelleen, siten, että kohta ei koko galaksi riittäisi heidän elintilakseen. Vuonna 2067 mamuja olisi tuon skenaarion mukaan Suomessa 32 miljoonaa. Realistista, eikö. Hjuuva arkkumäntti...

Tuollaiset kauhukuvat menevät läpi aina, etenkin kun niitä sopivasti rajaillaan.
« Last Edit: November 16, 2011, 20:17:24 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: 2011-11-12 HS: Rasismi teki pesän Suomeen
« Reply #349 on: November 16, 2011, 20:17:02 »

Mutta tuskinpa vastaat. Eihän sinulla ole tarkoitus keskustella, vaan vain pyrkiä solvauksinesi ärsyttämään toisia keskustelijoita.


Siirsit maalitolppia, äsken puhuit röyhkeästi, täydellisen tietämättömyyden suomalla auktoriteeteilla kaikista juutalaisista, nyt vain siirtokuntalaisista tai joistakin ortodoksijuutalaisista, joilla heilläkin on lukuisia muita kuin raamatullisia tai uskonnollisia perusteita asuttaa Juudeaa ja Samariaa, vanhoja juutalaisalueita. Mikä oikeus sinulla on määrittää, kuinka olla juutalainen ja kuka on? Vai haluatko mahdollisesti sanoa, että ne kiltisti uuneihin marssineet olivat niitä ainoita, oikeita ja viimeisiä juutalaisia? En yllättyisi.

Tuollaisen esittämistä jonain itsestäänselvänä totuutena tai edes yleisenä käsityksenä on pidettävä antisemitistisenä, siis rasismina pahinta ja vanhinta lajia. Tuskin mitään muuta kansaa/uskontoa on järjestelmällisesti sorrettu ja vieläpä kahdentuhannen vuoden ajan kuin juutalaisia. Mikäli joku tuollaisia typeryyksiä suoltaa, minusta hän on ansainnut oikeastaan paljon enemmän kuin pelkän solvauksen.

Mitä tulee Israel-arabit -konfliktiin, siitä on minun käsittääkseni tällä forumilla turha puhua eikä se ole edes tämän forumin fokus. Olisin melko yksin, uskoakseni, elleivät sitten Julmuri ja Jalonen satu paikalle.

Avaa ketju, äläkä jatkuvasti yritä viedä tätä ketjua pois aiheesta. Katsotaan, viitsinkö edes yrittää.

Ääriryhmiä löytyy liikkeestä kuin liikkeestä, uskonnollis-poliittisista lahkoista nyt puhumattakaan.

Juutalaisuudesta saisit tietoa vaikkapa The Jewish Virtual Librarystä mikäli todella olisit suunsoittoa ja saivartelua enempää kiinnostunut aiheesta - tai sitten vaikka Gideon Bolotovskyltä tai Seela Sellalta. Sella tuli mieleen siksi, että hän on käännynnäinen, kääntyi miehensä Elis Sellan uskontoon aikoinaan. Juutalaiset eivät siinäkään mielessä sulje ulkopuolelleen väkeä, juutalaisuuteen ei vain ole aivan yhtä helppoa liittyä kuin joihinkin muihin uskontokuntiin, mutta mahdollista se toki on. Erotakin voi, mutta esimerkeiksi natseille sillä ei ollut mitään merkitystä, oliko uskova vai ei. Onkohan sinullekaan.

Hitusen ystävällisemmästä sävystä ei toisinaan olisi ainakaan haittaa. :-) t. Warda  ja kaikki muutkin Kattilat: kannattaisi muistaa tunnettu parisuhdeoppi: sen sijaan, että syytät "olet aina tyly, sanot aina tylysti" voisit sanoa "minun korviini tuo kuulosti tylyltä..." jne. t. Pata
« Last Edit: November 16, 2011, 20:48:11 by Warda »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: 2011-11-12 HS: Rasismi teki pesän Suomeen
« Reply #350 on: November 16, 2011, 20:23:50 »
Keskustelu etenee täällä sellaisella vauhdilla, että on vaikea pysyä mukana. Mutta tuossa pari sivua sitten keskusteltiin siitä miten nuivuus jne. rakentuu omien kokemusten päälle. Omat henkilökohtaiset kokemukset vaan on sellaisia, että ne eivät välttämättä kerro laajemmista asioista yhtään mitään. Henkilökohtaisten kokemusteni perusteella maa on litteä ja aurinko kiertää sitä.

Jakaisin nuivat karkeasti muutamaan ryhmään. Ylivoimaisesti suurin on Karjala-lippis osasto, jonka "kokemukset" monikulttuurista rajoittuvat Halla-ahon blogiin ja outouden pelko on suuri. Sitten on kaikkein pienin ryhmä, jossa joku on saattanut (tai kaverin kaverin kaveri) saada nakkarilla mamulta turpaansa ja projisoi vihansa kaikkiin maahanmuuttajiin, nähden heidän tekonsa normaalina oman kulttuurin edustamisena. Sitten on poliitikot ja älyköt, jotka hakevat nostetta uralleen tai vain mainetta tästä skenestä kun ovat huomanneet sen olevan muotia. Viimeisenä on sitten pitkän linjan äärioikeistolaiset, jotka haluavat kulkea muodostelmassa tiellä lippujen kanssa ja opettaa lapsille paraatimarssia.

Kahdesta viimeksi mainitusta ryhmästä nousevat liikkeen johtajat, joten ne ovat luonnollisesti hyvin pieniä. Tärkein ryhmä, jolla ideologia saa pontta, on luonnollisesti Karjala-lippis osasto. Se kuitenkin tarvitsee muita ryhmiä, koska ei kykenisi itse järjestäytymään, mutta kaipaa yksinkertaisia totuuksia maailmasta. Totuuksien tulee olla sellaisia, että ne kohottavat tämän ryhmän ennestään luvattoman heikkoa itsetuntoa.

Viimeisenä mainittu ryhmä taas on ns. kova ydin, jonka tehtävänä on kantaa ideologiaa niiden aikojen yli kun se on huonossa huudossa.

Toiminnalle on tärkeää ympäri nettipalstoja kulkevat evankelistat, jotka esittelevät liikettä parhain päin ja levittävät sen tärkeimpiä iskulauseita. Tehtävään sopivat parhaiten paljon ylimääräistä aikaa omaavat hiljattain uskoon hurahtaneet, koska he tavallisesti kokevat olevansa hyvinkin erikoislaatuisia tapauksia ja itsenäisiä ajattelijoita. He vaativat "asiallista keskustelua", vaikka "asiallinen keskustelu" tarkoittaa heille lähinnä vähemmistöjen osoittelua sormella. Muiden silmissä nämä vaikuttavat ohjelmoiduilta roboteilta tai helluntaisaarnaajilta, koska mitään asiallista keskustelua on oikeasti mahdotonta heidän kanssaan saada aikaan. Eikä se ole tarkoituksenakaan, vaikka uskon hyvin näiden henkilöiden itsensä saattavan kuvitella sen tosiaan olevan tarkoituksena, koska hiljattaisen uskoontulon hurmoksessa he kuvittelevat muidenkin kyllä kääntyvän kunhan vain kuulevat ne samat sanat, joilla heidät itsensä on hurmattu.

Iskulauseiden ja hokemien tulee olla sellaisia, että niitä on mahdotonta osoittaa 100%:sti vääräksi. Tarvittaessa pelataan riittävän epämääräisillä käsitteillä kuten "olen kokenut monikulttuurin, siksi vastustan sitä". Toinen ehto on, että mikä tahansa todiste niitä vastaan on voitava kääntää teorian eduksi esim. "hän saa palkkansa mokutuksesta, muuten hän ei sanoisi noin. Tuo siis vain todistaa, että olin oikeassa". Lisäksi yhdistävänä tekijänä on yhteinen kollektiivinen tunne hyökkäyksen kohteena olemisesta ja kaikki kritiikki, oli miten perusteltua tahansa, on osoitus siitä. Tietyllä tavalla traagisesti voi siis olla jopa viisasta politiikkaa antaa joidenkin heittää "vihervasemmisto lahdattava!" kommentteja, koska se kuitenkin vain yhdistää liikettä. Onhan kritiikki tuollaisesta kommentista osoitus hyökkäyksestä heitä vastaan.

Tosiuskovaisen tunnistaa usein mm. seuraavista asioista: pakkomielteinen kirjoittelu esim. Muhammedin vaimoista tai ympärileikkauksista, vaikka aiheena olisi kengännauhojen solmiminen, itsensä näkeminen tärkeänä lenkkinä kansan eloonjäämistaistelussa, joka on pian puhkemassa täydeksi konfliktiksi, tuomiopäivän profetiat, jossa kaikki toivo alkaa olla mennyttä, jollei pieni valistunut joukko pian saa ohjaksia käsiinsä ja maahanmuuttajien, poliittisten toisinajattelijoiden ja muiden vähemmistöjen näkeminen joukkomielisinä pahantekijöinä, joiden pääasiallinen tehtävä on vainota tosiuskovaisia. Lievemmätkin tapaukset niveltyvät näiden kanssa koko kentän täyttävällä näkemyksellä, että maahanmuuttajat ovat keinotelleet itsensä tänne toteuttaakseen muuttumatonta kulttuuriaan/rotuluonnettaan, joka määrittää heidät kaikki. Poikkeukset korkeintaan vahvistavat säännön. Maahanmuuttajien kulttuuri on peruuttamattomasti yhteensovittamaton suomalaisen/länsimaisen/kristillisen kanssa. Tätä näkemystä vahvistetaan esim. heitoilla "Maahanmuuttajien kulttuurissa se mikä meillä on väärin onkin oikein" tai "He eivät halua noudattaa lakiamme, joten tekevät sen vain näennäisesti". Epämääräisillä satojen vuosien päähän ulottuvilla väestöennusteilla todistellaan, että kohta me kaikki joudumme noudattamaan kulttuuria, jossa oikein onkin väärin.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Mikael Lönnroth

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1308
  • Maailmanpuolue
Re: 2011-11-12 HS: Rasismi teki pesän Suomeen
« Reply #351 on: November 16, 2011, 20:26:44 »
Suomalaisiin käännynnäisiin (eli kadulla huivipäisiksi naisiksi tunnistettaviin) suhtaudutaan meillä nykyisin -luopioina, maanpettureina, etnisyyteen viittaava sana-huorina- verrattuna tataarimuslimeihin, joita aiemmin vieroksuttiin aivan eri mittakaavassa. Paheksunta ei liity yksin ideologiaan, jota tyyppi edustaa, vaan ajatukseen siitä, että tyyppi on pettänyt ja hyljännyt oman ryhmänsä (+ kulttuurinsa, perinteensä). Sama ilmiö toistuu muissakin uskonnollisissa porukoissa, vaikka etnisyys olisi sama (islamista kristinuskoon, jehovantodistajasta ateistiksi). Mielestäni kristittyjen vaino vaikkapa Egyptissä ei kuitenkaan ole rasismia vaan uskonnollista vainoa. Saksassa juutalaisia vainottiin uskonnon lisäksi etnisyyden tai -rodun- perusteella -riippumatta siitä, kuinka maallistuneesta juutalaisesta oli kyse.

Mielestäni vaino tai syrjintä uskonnon perusteella (käännynnäinen tai ei) ei ole hiukkaakaan vähemmän tuomittavaa kuin syrjintä/vaino etnisyyden, äidinkielen tai kulttuuriperimän perusteella. Olisiko rasismi oikea termi kuvaamaan sitä?  

Minusta ei ja tuo yllä oleva käännynnäisten syrjintä osoittaa tämän hyvin. Rasismiin kuuluu minusta juuri se ominaisuuksien muuttumattomuus (josta juuri Warda muistaakseni joskus aiemmin kirjoitti). Juuri tätä on syntyperän mukaan syrjiminen. Syntyperästä, toisin kuin uskonnosta, ei luonnollisestikaan kukaan pääse eroon. Ja tuo Nati-Saksan juutalaisvaino oli juuri tällaista. Juutalaista ei pelastanut se, että hän kääntyi kristinuskoon, koska juutalaisuus tuossa kontekstissa yhdistettiin ennen kaikkea syntyperään. Jopa Adolf Hitleriltä kysyttiin hänen mennessä naimisiin Eva Braunin kanssa, onko hänellä juutalaisia sukuhaaroja, koska näin Saksan sen ajan lakien mukaan kaikilta naimisiin meneviltä piti kysyä ja jos olisi ollut, niin hän ei olisi saanut mennä ei-juutalaisen kanssa naimisiin.

Itse olisin kiinnostunut kuulemaan hyviä argumentteja sen puolesta, miksi juuri uskonto pitäisi nostaa erilleen muista ihmisen ideologioista, ajatuksista, mielipiteistä, tms., jotta juuri se pitäisi yhdistää rasismisanaan?

Yksi lisäongelma uskonnoissa on se, että ne voivat hyvin itsekin sisältää rasistisia ajatuksia. Ensimmäisenä mieleen tulee juutalaisten "Jumalan valittu kansa" -ajatus, jossa juutalaiset itse nostetaan muita kansoja ylempään asemaan. Tällöin tullaan jo melko lähelle sitä ajatusta, että rasismia suojellaan rasismilta.

Sori muuten kun vastasin sinulle lyhyesti ja hieman tylysti tuossa ylempänä.

Tuossa muualla luin artikkelia, jossa puhuttiin "racialization"-käsitteestä, joka kaiketi suurinpiirtein tarkoittaa, että tietystä asiasta tehdään/muodostuu ikään kuin rotu, joka sitten puolestaan mahdollistaa rasismin vaikka se ei rotuun perustukaan.

Rasismi on siinä mielessä kökkö sana, että se niin suoraan viittaa just "rotuun", mutta sanoisin, että arkikielessä tästä tiukasta roturiippuvuudesta on jo paljolti luovuttu ja arvaan, että enemmistölle suomalaisista se on ihan sama hakkaako joku henkilö somaleja ihovärin, syntymämaan vai uskonnon perusteella koska kaikissa tapauksissa tunnistetaan teossa rasismia.

Rasismi on myös hyvä sana siinä mielessä, että se sisältää niin paljon muuta kuin "syrjintää", joka on muulla tavalla vaikeasti ja hankalasti ilmaistavissa.

Yksi (pää)syy miksi minä haluan fokusoida siihen aktioon/tekoon eikä kohteeseen on se, että (minun mielestäni) rasistien selkeänä taktiikkana on oman rasistiutensa valkopesu just määrittelemällä omat teot raisismin ulkopuolelle, ja tätä en hyväksy. Jos Halla-ahoa syyttää rasistiksi niin Halla-aho sanoo, että enhän ole koska muslimit eivät ole rotu tai ihonväri ja siihen se sitten jää.
Maailmanpuolueen jä sen - tarvitaan lisää <-- (myös Facebookissa)

Offline mh

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1704
Re: 2011-11-12 HS: Rasismi teki pesän Suomeen
« Reply #352 on: November 16, 2011, 20:33:35 »
Tärkein ryhmä, jolla ideologia saa pontta, on luonnollisesti Karjala-lippis osasto. Se (...)  kaipaa yksinkertaisia totuuksia maailmasta. Totuuksien tulee olla sellaisia, että ne kohottavat tämän ryhmän ennestään luvattoman heikkoa itsetuntoa.

Keskustelin tänään erään valtiotieteiden opintoja viimeistelevän tuttavani kanssa. Keskustelussa sivuttiin sitä, miten Soinin "plokissa" tyyli on ollut yksinkertaisia lauseen mittaisia kappaleita ilman sivulauseita. Moni voisi kokea tuollaisen yksinkertaisen ja kömpelön viestinnän lukijan älykkyyden aliarvioimisena, mutta juuri porukalle, joka kaipaa yksinkertaisia "totuuksia", ei monimutkaista pohdintaa monimutkaisista ilmiöistä, tuo näyttää uppoavan.

Offline Ilkka

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 805
Re: 2011-11-12 HS: Rasismi teki pesän Suomeen
« Reply #353 on: November 16, 2011, 20:39:36 »
Tuo "Valittu kansa" todellakin on jaanyt elelemaan erittain hyvin. Kannattanee muistaa sekin detalji jotta juutalaisvastaisessa propagandassa on vahvat eurooppalaiset juuret sattuneesta syysta, siita lienee jaanyt osia elamaan kulttuuriimme.

Ne ketka meista ovat kristillisesti kasvatettuja eivat ole edes voineet valttya tuon "Valitun kansan" kuulemiselta, lieneeko noin 80% suomalaisista.

Lukaisin uudestaan tuon sr:n vastauksen, taman kohdan:

"Ensimmäisenä mieleen tulee juutalaisten "Jumalan valittu kansa" -ajatus". Tarkoitetaanko tuolla nyt sita etta kirjoittaja itse ajattelee juutalaisten nain ajattelevan vai puhuiko han tasta vain esimerkkina suoraan sisaanrakennettuna uskontojen ominaisuutena, esimerkinomaisesti. Veikkaan kylla jotain talta valilta, seurakunnassa jos aikaansa viettaa useamman vuoden niin tallainen voisi olla defaulttina selkarangasta tulossa. Juutalaiset kun ovat senverta pieni vahemmisto Suomessa niin jos on joitain ennakkoluuloja&Totuuksia heista kuullut niin hankala on ollut kumotakaan, mm. sita mahtanevatko ajatella noinikkaa. Viela tarkemmin ajatellen ja toisenkin kerran lavitse lukien tuli mieleeni etta itse olen mm saattanut ajatella etta juutalaisilla tuollainen vahva usko olisi itsestansa "Valittuna kansana". Tama ajatus on putkahtanut paahani jo ennen nykyista virtausta, siis aivan varmasti viime vuosituhannen puolella ennen nettipropagandaa.

Kannattaa aina silloin talloin naemma ajatella, tekee hyvaa aivoille. Niin ja sita parempaa luettavaa, edelleenkin.

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Re: 2011-11-12 HS: Rasismi teki pesän Suomeen
« Reply #354 on: November 16, 2011, 20:46:28 »

Mutta tuskinpa vastaat. Eihän sinulla ole tarkoitus keskustella, vaan vain pyrkiä solvauksinesi ärsyttämään toisia keskustelijoita.


Siirsit maalitolppia, äsken puhuit röyhkeästi, täydellisen tietämättömyyden suomalla auktoriteeteilla kaikista juutalaisista, nyt vain siirtokuntalaisista tai joistakin ortodoksijuutalaisista, joilla heilläkin on lukuisia muita kuin raamatullisia tai uskonnollisia perusteita asuttaa Juudeaa ja Samariaa, vanhoja juutalaisalueita. Mikä oikeus sinulla on määrittää, kuinka olla juutalainen ja kuka on? Vai haluatko mahdollisesti sanoa, että ne kiltisti uuneihin marssineet olivat niitä ainoita, oikeita ja viimeisiä juutalaisia? En yllättyisi.

Huoh. Ensinnäkin alun perin esitin sen "valittu kansa"-jutun esimerkkinä rasismista uskonnossa, koska tiesin, joidenkin uskovien sitä käyttävän sellaisena. Se ei ollut tarkoitettu sellaiseksi kaikkia mahdollisia kyseisen uskonnon harjoittajia koskevaksi yleistykseksi.

Toiseksi, et vastannut kysymykseeni. Antoiko Raamatun mukaan Jumala Juudean ja Samarian juutalaisille luvattuna maana piittaamatta siellä asuvista ihmisistä? Tämä oli se, mitä hain uskonnon sisältämänä rasismina. Se, että moni juutalainen nykyisin viittaa tuolle kintaalla, ei ole itse asian kannalta merkitystä.

Tuota viimeistä kysymystä en ymmärrä. Mielestäni en sanonut mitään uuneihin menevistä juutalaisista.

Quote
Tuollaisen esittämistä jonain itsestäänselvänä totuutena tai edes yleisenä käsityksenä on pidettävä antisemitistisenä, siis rasismina pahinta ja vanhinta lajia. Tuskin mitään muuta kansaa/uskontoa on järjestelmällisesti sorrettu ja vieläpä kahdentuhannen vuoden ajan kuin juutalaisia. Mikäli joku tuollaisia typeryyksiä suoltaa, minusta hän on ansainnut oikeastaan paljon enemmän kuin pelkän solvauksen.

Aha. Jos luen uskonnon pyhänä pitämästä kirjasta, mitä kyseiselle kansalle sen kirjan mukaan kävi, niin tämä on rasismia. Enkä ymmärrä, miten juutalaisten sortaminen tähän nyt mitenkään liittyy. En minä kannata mitään juutalaisten sortamista. Minusta Israel-Palestiinaan mahtuvat hyvin sekä juutalaiset että palestiinalaiset. Ellet sitten sorrolla tarkoita sitä, että en pidä hyvänä, että niitä siirtokuntia rakennetaan jatkuvasti lisää ja sitä kautta vaikeutetaan rauhantekoa.

Quote
Mitä tulee Israel-arabit -konfliktiin, siitä on minun käsittääkseni tällä forumilla turha puhua eikä se ole edes tämän forumin fokus. Olisin melko yksin, uskoakseni, elleivät sitten Julmuri ja Jalonen satu paikalle.

Jaah, oikein hieno hommaperääntyminen.

Quote
Avaa ketju, äläkä jatkuvasti yritä viedä tätä ketjua pois aiheesta. Katsotaan, viitsinkö edes yrittää.

Pois aiheesta? Sinähän tätä lähdit viemään pois aiheesta, kun et edes tajunnut, mitä esimerkkini oli tarkoitus sanoa juuri rasismiin liittyen.

Quote
Ääriryhmiä löytyy liikkeestä kuin liikkeestä, uskonnollis-poliittisista lahkoista nyt puhumattakaan.

Juuri niin. Ja minun esimerkkini pointti oli se, että niitä ääriliikkeiden kantoja ei ole syytä suojella sillä, että laajennetaan rasismi koskemaan uskontoakin, minkä jälkeen kyseiset ääriliikkeet (täysin validisti) sanovatkin rasistisen kantansa perustuvan uskontoon, joten siihen kohdistuva kritiikki on rasismia. Rasisminvastaisella ajatuksella siis suojellaan rasismia.

Quote
Erotakin voi, mutta esimerkeiksi natseille sillä ei ollut mitään merkitystä, oliko uskova vai ei. Onkohan sinullekaan.

Jaaha, solvaus sen kun jatkuu. Nyt olen antisemiitin lisäksi vielä natsikin. Minä olen kirjoittanut vain ja ainoastaan oppijärjestelmään kuuluvasta ajatuksesta. Voisiko silloin mitenkään mahdollisesti olla niin, että sillä, uskooko siihen vai ei, on merkitystä?

Mutta palataan lopuksi siihen sinun antamaasi tulkintaan:"valinta johtui Abrahamin - arabien ja juutalaisten kantaisän - valinnasta ja yksijumalisuudesta, olihan Abram ensimmäinen, joka tunnusti JHWH:n/Elohimin ainoaksi jumalaksi lakaten palvomasta muita", niin ei tuo oleellisesti muuta asiaa. Laajentaapa vähän vain sitä porukkaa, joka kuuluu valittuun kansaan. Tuolla tulkinnalla siis valitun kansan ulkopuolella ovat ne, jotka eivät tunnusta JHWH:ta ainoaksi jumalaksi.
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: 2011-11-12 HS: Rasismi teki pesän Suomeen
« Reply #355 on: November 16, 2011, 20:50:47 »

Kannattaa aina silloin talloin naemma ajatella, tekee hyvaa aivoille. Niin ja sita parempaa luettavaa, edelleenkin.


Niinpä. Toinen juttu - monta muutakin toki on - on tämä "luvattu maa". So what? Mitä lie Väinämöinen meille luvannut, täällä kun olemme saaneet jo tovin elellä, mutta samainen Allah kyllä muslimeille lupasi kuulemma koko maanpiirin, ei pelkkää montanalaisen farmin kokoista subtrooppista kaistaletta karua aavikkoa ja malariasoita.
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Ilkka

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 805
Re: 2011-11-12 HS: Rasismi teki pesän Suomeen
« Reply #356 on: November 16, 2011, 20:52:34 »
"Huoh. Ensinnäkin alun perin esitin sen "valittu kansa"-jutun esimerkkinä rasismista uskonnossa"

Tossa kohtaa sulla sr ja vonilla mant ristiin.

Muuta en tieda, esimerkiksi mista kaikesta ootte vaantaneet toistaiseksi jo taalla. Mutta tossa kohtaa laks taman keskustelun kohdalla. Netissa voi todellakin kirjoitella vaikka miten toistensa ohitse.

Ei noita kaikkia jaksa oikaista Hullu Erkkikaan. Tuskin tasta hyotya on edes. Mutta mielenkiintoista se etta havaitsen ne nyt.

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Re: 2011-11-12 HS: Rasismi teki pesän Suomeen
« Reply #357 on: November 16, 2011, 20:53:55 »
Tuo "Valittu kansa" todellakin on jaanyt elelemaan erittain hyvin. Kannattanee muistaa sekin detalji jotta juutalaisvastaisessa propagandassa on vahvat eurooppalaiset juuret sattuneesta syysta, siita lienee jaanyt osia elamaan kulttuuriimme.

Ne ketka meista ovat kristillisesti kasvatettuja eivat ole edes voineet valttya tuon "Valitun kansan" kuulemiselta, lieneeko noin 80% suomalaisista.

Niin, se alkuperäinen ajatukseni lähti siitä, mitä joskus kauan sitten olin peruskoulussa oppinut. Jumala teki sopimuksen juutalaisten kanssa ja antoi heille luvatun maan. Suunnilleen näin se ala-asteelaisille aikoinaan opetettiin. Sitten myöhemmin tähän on ajatukseen on törmännyt pääosin juuri niissä uutislähetyksissä, joissa näytetään siirtokuntalaista vetoamassa juuri tuohon tulkintaan. Toinen paikka, missä tuohon törmää on juuri suomalaisten äärikristittyjen Israel-kannanotoissa.
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg

Offline Ilkka

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 805
Re: 2011-11-12 HS: Rasismi teki pesän Suomeen
« Reply #358 on: November 16, 2011, 21:00:11 »
Lienitko edes ajatellut sekuntiakaan kuinkahan moni juutalainen itseasiassa pitaa itseansa valittuna kansana kun tuon kirjoitit. Opponenttisi taisi ottaa sen esimerkkina siita etta purematta nielet juutalaisten todella nain itsestansa yleisesti ajattelevan & antoi siita sinulle satikutia. Tai yritti herattaa ajattelemaan. Tyylillansa. Minuun upposi naemma mutta olenkin kovanahkainen & hellasydaminen.

Ja yritan vaientuakin toivonmukaan talta illalta, olkaahen kiltisti.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: 2011-11-12 HS: Rasismi teki pesän Suomeen
« Reply #359 on: November 16, 2011, 21:01:15 »

Mutta palataan lopuksi siihen sinun antamaasi tulkintaan:"valinta johtui Abrahamin - arabien ja juutalaisten kantaisän - valinnasta ja yksijumalisuudesta, olihan Abram ensimmäinen, joka tunnusti JHWH:n/Elohimin ainoaksi jumalaksi lakaten palvomasta muita", niin ei tuo oleellisesti muuta asiaa. Laajentaapa vähän vain sitä porukkaa, joka kuuluu valittuun kansaan. Tuolla tulkinnalla siis valitun kansan ulkopuolella ovat ne, jotka eivät tunnusta JHWH:ta ainoaksi jumalaksi.


Niin? Ateistien ulkopuolelle jäävät uskovaiset, lestadiolaisten ulkopuolelle ei-lestadiolaiset ja niin edelleen. Suomalaisia ovat suomen kansalaiset, ne, keitä suomalaiset itse suomalaisiksi katsovat, juutalaisia vastaavasti ketä juutalaiset itse juutalaisiksi katsovat ja jotka sitä haluavat olla. Joka ikinen kansa pitää itseään jotenkin erikoislaatuisena, ei siinä mitään uutta pitäisi sinullekaan olla.

Vanhan testamentti, Tanakh ei ole ainoa juutalaisuuden oppi ja ohje, Torah eli toora on toinen peruskirjoista. Sitten on tietysti jokunenkin hyllykilometri uskonnollista kirjallisuutta, perinteet ja tavat, lahkot ja ei-uskonnolliset kirjoitukset ja niiden tulkitsijat ja opettajat kuten muillakin. Taas jäit housut kintuissa kiinni.

En perääntynyt mihinkään. Sanoin: aloita uusi ketju, katsotaan viitsinkö vastata. Onko sinun vaikea ymmärtää, mitä kirjoitan?
« Last Edit: November 16, 2011, 22:13:05 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.