Author Topic: 2011-11-12 HS: Rasismi teki pesän Suomeen  (Read 86578 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Re: 2011-11-12 HS: Rasismi teki pesän Suomeen
« Reply #555 on: November 21, 2011, 13:45:18 »
Nuo lisääntyneet syöpätapaukset ensimmäisen sodan jälkeen katsoin dokumentista Hidden Wars of Desert Storm, jossa käytiin muun muassa irakilaisissa sairaaloissa ja jossa ääneen pääsivät paikalliset lääkärit. Joka tapauksessa sodan jälkeen syöpätapaukset kasvoivat räjähdysmäisesti ja pakotteiden takia sairaaloihin ei saatu lääkkeitä eikä muutakaan välineistöä.

Eli irakilaiset Saddamin hallinnon alaiset lääkärit sanoivat, että Irakissa amerikkalaisten pommien vaikutuksesta kuoli lapsia syöpään. Hmm, eipä ainakaan minua vielä vakuuta yhtään mistään. Kasvoivatko lasten syöpätapausten määrät Kuwaitissa (jossa myös kyseisiä aseita käytettiin)? Jos eivät, miksi ne kasvoivat vain Irakissa?

Toiseksi, syöpätapausten lisääntymisestä ei voi vielä vetää mitään suoraa yhteyttä köyhdytettyyn uraaniin. Kuten jo kirjoitin, siellä riehuivat valtavat öljypalot kuukausitolkulla, jotka levittivät hyvin laajalle alueelle erinäköisiä karsinogeenisiä aineita. Eikö todennäköisempää ole se, että nämä voisivat olla niiden lisääntyneiden syöpätapausten (jos sellaisten voidaan edes osoittaa olleen olemassa) takana? Vai onko tässä se ongelma, että ne oli Saddamin sotilaiden tahallaan sytyttämiä, jolloin syytä ei voikaan kaataa USA:n niskaan, joten tämä mahdollinen syy voidaan sulkea tällä perusteella pois.

Quote
Ja edelleen, merkittävää tässä oli se, miten korkea-arvoinen amerikkalainen poliitikko suhtautui kuullessaan siitä, että heidän toimiensa seurauksena olisi kuollut puoli miljoonaa lasta. Se auttaa vähän laittamaan kontekstiin tätä koko länsi vs. lähi-itä -asetelmaa. Siitä ei päästä yli eikä ympäri etteikö ole enemmän kuin ymmärrettävää, jos joillakin Lähi-idästä tulevilla on jotain hampaankolossa Yhdysvaltoja ja sen pikku apureita kohtaan. Itse asiassa sitä tunnetta on aika vaikea tuomitakaan. Ja kun katsotaan noita Lähi-idän diktaattoreita ja autoritaarisia hallintoja, niin paha niitäkään on tarkastella irrallaan länsimaiden vaikutuksesta kyseisen alueen kehitykseen viimeisen parinsadan vuoden aikana.

Tuosta haastattelusta olisi ollut mielenkiintoista nähdä vähän pidempi versio. Oliko se "sen arvoista" siksi, että siten parannettiin USA:n kansallista turvallisuutta vai siksi, että sitä koitettiin käyttää painostamisessa päästä eroon Saddam Husseinista. Vaikka itse olen Irakin sodan (siis sen vuoden 2003) vastustaja ja marssin aikoinaan sen aloittamista vastaan, pidän kyllä sitä argumenttia, että sota poisti Saddamin ja hänen aiheuttamansa inhimillisen ja materiaalisen haitan Irakin kansalaisille, jossain määrin oikeutettuna. Jos sota olisi mennyt niin, että toukokuussa 2003 olisi maa rauhoittunut, jälleenrakennus alkanut ja jonkin aikaa tämän jälkeen olisi maa siirtynyt demokratiaan ja amerikkalaiset olisivat häipyneet, olisin voinut jopa pitää sotaa hyväksyttävänä (vaikka olisi se silloinkin perustunut valheeseen). Näin vaikka siinä sodassa olisikin kuollut sen verran irakilaisia kuin heitä siinä maalis-toukokuussa 2003 yhteensä kuoli.
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg

Offline mh

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1704
Re: 2011-11-12 HS: Rasismi teki pesän Suomeen
« Reply #556 on: November 21, 2011, 21:26:23 »
Noiden lääkäreiden kommentit voi ihan itse katsoa tuosta dokumentista Hidden Wars of Desert Storm
http://video.google.com/videoplay?docid=3804528229102317499

Löytyy myös youtubesta
http://www.youtube.com/watch?v=ihIzk3B3ckg

Ja internetin käytön hallitsevat osannevat etsiä torrenttina parempilaatuisen version.

Jos ne lääkärit on siinä jotain huijareita niin ne sairaalassa kuolevat lapsetkin varmaan on vaan palkattuja näyttelijöitä...

Joka tapauksessa, siitä ei päästä yli eikä ympäri etteikö pakotteet kohdistuneet nimenomaan siviiliväestöön ja aiheuttaneet siellä suunnatonta inhimillistä kärsimystä ja tarpeettomia kuolemia sellaisista syistä, jotka olisivat helposti olleet estettävissä. Siitä ei myöskään päästä mihinkään etteikö Yhdysvaltain YK-suurlähettilään ja tulevan ulkoministerin kommentti vastineena väitteeseen puolen miljoonan lapsen kuolemasta ole pöyristyttävä. Eikä siitäkään päästä mihinkään että tällaiset asiat on syytä ottaa huomioon lähi-idän konfliktia ja sikäläisten länsisuhdetta miettiessä. Jotenkin olen aika yllättynyt, että joillekin vaikuttaa tulevan tällainen kansainvälisen politiikan lähihistorian perusasia yllätyksenä.

Ja edelleen on ihan yhdentekevää oliko perimmäinen syy sairastumisille palavat öljylähteet, köyhdytetty uraani, niiden yhdistelmä vai joku muu (vaiko se miten Yhdysvallat pommittivat Irakin perusinfrastruktuurin tuusan nuuskaksi Operaatio Aavikkomyrskyssä). Pointti on siinä, että yhdysvaltalaisen huippupoliitikon mielestä puoli miljoonaa kuollutta lasta on hinta, jonka he ovat valmiita maksamaan.
« Last Edit: November 22, 2011, 01:21:04 by mh »

Offline mh

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1704
Re: 2011-11-12 HS: Rasismi teki pesän Suomeen
« Reply #557 on: November 21, 2011, 21:59:46 »
Ja jos siis mietitään, että mikä on tuo "se", minkä takia puoli miljoonaa kuollutta lasta on "sen arvoista", niin sitä ei paljoa suorempaan voisi sanoa kuin tässä:
http://www.youtube.com/watch?v=sjU00vWwVbg

Harri

 • Guest
Re: 2011-11-12 HS: Rasismi teki pesän Suomeen
« Reply #558 on: November 22, 2011, 00:32:12 »
Ja jos siis mietitään, että mikä on tuo "se", minkä takia puoli miljoonaa kuollutta lasta on "sen arvoista", niin sitä ei paljoa suorempaan voisi sanoa kuin tässä:
http://www.youtube.com/watch?v=sjU00vWwVbg

Totisesti. Se on kyllä hienoa, että nykyaikana nämä kaikki tallentuvat ihmisten kovalevyille ja sittemmin Tuubiin. Hieno ja täysin häikäilemätön esitys siitä, että millä intresseilla Yhdysvallat alueella toimii.

Offline O.skar

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 359
Re: 2011-11-12 HS: Rasismi teki pesän Suomeen
« Reply #559 on: December 01, 2011, 04:28:02 »
Quote from: O.skar
Kun konservatiivinen, suomalaismielinen suomalainen, jolla on vahva mielikuva ideaalista suomalaisesta tapaa arkielämässään suomalaisia, jotka poikkeavat tästä mielikuvasta, ne eivät muuta mielikuvaa, vaan mielletään säännön poikkeuksiksi. Kun hän tapaa ulkomaalaisen, joka ei vastaa tätä suomalaisideaalia, hänen mielikuvansa toisenlaisista, ei niin toivottavin piirtein varustetuista ulkomaalaisista / ulkomaalaisista kulttuureista vahvistuu, kun taas ideaalisuomalaisen muottiin sopivat ulkomaalaiset mielletään säännön poikkeuksiksi. Ulkomaalaisista ajatelman esimerkkihenkilö huomaa paremmin nämä "huonommin kulttuuripiirtein varustetut" kuin suomalaismuottiin sopivat, joten he myös jäävät paremmin mieleen koko ulkomaalaisryhmää ajatellessa.

Hienosti sinä tässä onnistuit yhdistämään konservatiivisuuteen kykenemättömyyden ajatella itsekriittisesti tavastaan tulkita asioita.

Väärin. Sinä liitit mukaan kykenemättömyyden ajatella itsekriittisesti. Minä puhun elämanasenteen ja maailmankatsomustavan luomasta biaksesta, joka vaikuttaa siihen, miten asiat nähdään ja tulitaan. Älä yritä laittaa sanoja suuhuni.


Quote from: Brandöt
Myös "huonommat kulttuuripiirteet" ovat ihan sinun omaa tulkintaasi - missään en ole sanonut, että toisen kulttuuripiirteet ovat yksiselitteisesti huonompia mitä meidän piirteemme (ts. suomalaisuuteen liitettävät piirteet) ovat, jopa luettelin siinä esimerkissäni miksi ko. piirteet (molemmilta puolilta) ovat huonoja / hyviä. Jäikö sinulta tämä pointti huomaamatta?

Sinä, yksittäisenä nuivana, käytit määritelmää "heikommat", mutta kaikesta 'ehkä joistain näistä voisi ottaa oppiakin' -pehmentelyistä huolimatta lopputulos on perinteistä nuivuutta: "Muut" tulevat ja tekevät jotain täysin ei-toivottua "meidän" kulttuurillemme sekä poistavat siitä osia, tuodessaan tänne itsensä ja toiset tapansa mukanaan.  Se, MIKÄ suomalaisuudesta on häviämässä, on jälleen jäänyt epäselväksi (iänikuista suvivirsiargumenttia lukuunottamatta). Suomalaisuus nyt vain ilmeisesti ON niin heikoissa kantimissa ylipäätään, että katoaa kuin tuhka tuuleen muutamalla prosentilla muualla syntyneitä ihmisiä...


Quote from: Brandöt
Satun tietämään myös omasta kokemuksesta miten vaikeaa (lähes mahdotonta) on löytää hyvää jälkeä tekevä, suhteellisessa ajassa paikalle tuleva suomalainen sähkömies / kylpyhuoneremontin tekijä, koska nämä alat kärsivät hyvän työntekijän pulaa suomalaisten keskuudessa.

Kylpyhuoneremonttimies valikoitui esimerkiksi yksinkertaisesti siitä syystä, että käytännössä jokainen tietää ongelmat, vähintään kuulopuheesta jollei kokemuksesta. Tilanne on ollut sama vuosikymmeniä.

Quote from: Brandöt
Ja tiedoksi: itselleni ei ole koskaan yksikään suomalainen mies huudellut huoraa / käyttäytynyt muillakaan tavoin karkeasti pakit saatuaan,

En tee tuolla tiedolla mitään, näitä kun tapahtuu - etkä sinä ole esimerkkini henkilö. Se on hyvä, ettei huuteluita ole tullut, niitä ei soisi tapahtuvan kellekään.

Quote from: Brandöt
yksi maahanmuuttajataustainen mies sen sijaan on. Mutta en vedä siitä mitään pidemmälle vietyjä johtopäätöksiä, koska otantani ei ole tarpeeksi laaja.

Olet kuitenkin tehnyt johtopäätöksiä jostain (joistain?) kaupassa seuralleista ulkomaalaisista miehistä ja kertonut pelkääväsi kulkea kadulla, koska mamut.