Author Topic: Trollaaminen  (Read 22410 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Re: Trollaaminen
« Reply #45 on: October 24, 2011, 14:18:42 »
Suojeluskunnasta paras tieto, kun tuolla rötöstelyketjussakin niin kovasti taas tuhannennen kerran haluaisitte asiasta julistaa ja toistenne selkiä pestä. Sr, Ateisti ja Virkamies, mars mars sinne.

Mitähän sinäkin riidanhaastaja jälleen kerran koitat? Sinällään tietenkin hyvä, että sanot sanottavasi trolliketjussa. Sitähän tämä riidanhaastokirjoittelusi lähes puhtaimmillaan onkin.

Omasta mielestäni nettikeskustelu, joka on juuri toisten selkien pesemistä, on täysin hyödytöntä touhua. Normaalissa keskustelussa sillä on sentään se rooli, että toisten jutuille nyökyttelyllä vahvistetaan sosiaalisia suhteita niiden kanssakeskustelijoiden kanssa. Mutta mihin ihmeeseen tällaista joku tarvitsisi kasvottomien nettinimimerkkien kanssa?

Itse en olisi niin negatiivinen vastakkaista mieltä kanssa keskustelemisen hyödyllisyydestä kuin mitä tuolla ylempänä kirjoiteltiin. Kyllä, joskus puhutaan toisten ohi ja toisten argumentit sujahtavat toisesta silmästä sisään ja toisesta ulos, mutta kyllä henkilölle, jolla on oikeasti halua suhtautua ajatuksiin, myös omiinsa, kriittisesti, juuri väittelyllä, jossa joutuu puolustamaan niitä omia ajatuksiaan kritiikiltä, on paljonkin annettavaa. Asiasta kuin asiasta voi tietenkin lukea hyllymetreittäin tietoa, mutta niissä kirjoissa esitettyjen argumenttien heikkoja kohtia ei yleensä huomaa ennen kuin ne argumentit panee oikeasti väittelyn tuleen.

Nettiväittelyssä hyvin harvoin näkee sitä, että joku myöntäisi olleensa jonkun ajatuksensa suhteen väärässä. Joitain yksittäisiä faktatietoja ehkä myönnetään vääriksi jonkun toisen esittäessä referenssin kanssa asian olleen toisin, mutta ylemmällä tasolla yleensä touhu jää tähän:"no, sovitaan, että ollaan tästä asiasta eri mieltä" tai vain siihen, että toinen keskustelijoista lopettaa keskustelun. Tämä ei minusta tarkoita sitä, etteikö keskustelija tai jopa molemmat olisi oppineet keskustelusta jotain.

Ja nyt päästään otsikon aiheeseen. Trollaamisen haitta on minusta juuri siinä, että sen tarkoituksena on puhtaasti riidan haastaminen ilman minkäänlaista tarkoitusta käsitellä keskusteltavaa asiaa vakavasti. Provokaatioillaan trollit saavat keskustelun menemään henkilötasolle ja koko keskusteltava aihe yleensä katoaa sinne kohinaan. Vaikka joku keskustelu vaikuttaisi ulkopuolisesta "junnaavan paikoillaan", niin ne voivat silti keskusteluun osallistuville ja niille harvoille urheille lukijoille, jotka jaksavat pysyä mukana, silti tuoda joitain uusiakin ajatuksia esiin ja tämän trollaajat yleensä sotkevat.

Quote
Mikäli jonkun maan mediaani Ä– todella olisi tuo 70, niin porukasta puolet olisi kehitysvammaisia, osa vaikeasti kehitysvammaisia. Mutta niinhän se on, ihminen ja ihmisen kyky soputua kulloisenkiin oloihin on muka puristettavissa numeroksi, jota "Master Race" testeillä sitten toteen näyttää ja niitä lukuja ylpeänä vertailee. Tekisi mieli potkaista mokomat puoskarit jonnekin Borneon viidakkoon ilman mitään välineitä ja katsoa, kuinka he siellä pärjäävät. Ovathan siellä pärjänneet nuo "kehitysvammaisetkin" tuhansia vuosia vailla mitään teknologiaa. Tottahan "Master Race" pärjää myös.

En nyt ihan täysin ymmärrä, mitä koitat sanoa. Onko teknologian kehittäminen sinusta merkki huonommasta älykkyydestä kuin se, ettei kehitä teknologiaa? Ovatko eläimet älykkäämpiä kuin ihmiset, koska eivät ole kehittäneet mitään korkeampaa teknologiaa, mutta silti pärjäävät ympäristössään oikein hyvin?

Ei älykkyys käsittääkseni koita yhdellä termillä kuvata kaikkia ihmisen ominaisuuksia. Kuten kirjoitin, g-kertoimen, joka korreloi vahvasti juuri ÄO-testien tuloksen kanssa, on huomattu korreloivan monen nykyaikaisessa yhteiskunnassa menestymistä kuvaavan asian (akateeminen menestys, tulotaso, urakehitys) kanssa. Tämä ei tietenkään tarkoita, että korkean ÄO:n omaava kaupunkioloissa kehittynyt ihminen automaattisesti pärjäisi jossain Borneon viidakossa yhtä hyvin kuin siellä koko elämänsä asunut. Tarkoittaako sinusta se, että jos korkea älykkyys ei tee ihmisistä jotain teräsmiehiä, jotka ovat kaikessa ja kaikkialla toisia parempia, ei tuolla älykkyydellä ole mihinkään mitään merkitystä?

Quote
Älykkyys, vain ihmisen yksi ominaisuus, joka ei sinänsä kerro kovinkaan paljoa, etenkään kun liikutaan siellä Gaussin käyrän oikealla puolella tarkoittaa suurin piirtein vallitseviin oloihin sopeutumista, sitä, kuinka selviää uudessa tilanteessa. Kun niitä testejä alettiin tehdä, Yhdysvalloissa innostuivat, että tässähän hyvä (henkisen) työntekijän mittari. Hyvin nopeasti niistä pelkkien Ä–-testien varassa rekrytoinneista kapitalismin ja tehokkuuden kehdossa kuitenkin luovuttiin. Mitenkähän olisi, neropatit? Mahtaisiko ihmisellä sittenkin olla yhtä aikaa useampikin asioihin vaikuttava ominaisuus käytössä, osa vielä piilevänä ja mahtaisiko tuo testeillä mitattu ja numeroksi puristettu hyvin kapeasti tutkittu ja tulkittu ominaisuus olla niistä edes se tärkein?

Eiköhän niitä psykometrisiä testejä vieläkin jonkun verran käytetä. Toiseksi, niille on työhönottajien kannalta tarjolla muitakin proxy-tyyppisiä osoittimia. Se, että joku on a) päässyt yliopistoon ja b) suorittanut siellä loppututkinnon, todennäköisesti korreloi sen ÄO:n ja myös älykkyyttä vaativassa työssä menestymisen kanssa. Tämän vuoksi niin USA:ssa kuin muuallakin työhönottajat palkkaavat niihin älykkyyttä vaativiin juttuihin yliopistotutkinnon suorittaneita. Yleensä sillä, mitä he ovat siellä yliopistossa oppineet, ei kauheasti ole merkitystä. Etenkään opetuksen tasossa ei todennäköisesti ole niin valtavaa eroa, että tämän vuoksi kannattaisi suosia Harwardista tulleita johonkin rupuyliopistoon verrattuna, vaan se Harwardin käyminen on ennen kaikkea signaali siitä, että kyseissä henkilössä on potentiaalia.

Quote
Joku pikkuisen viisaampi - ja kas, myös älykkäämpi - saattaisi ajatella, että pitävätköhän nuo sosiobiologien, Vanhasen, Lynnin ja Rushtonin dementoituneet horinat aivan täysin kutinsa vaikka ne vastaisivatkin omia ennakkoluuloja ja arkiajattelua ja vaikka ne jossain Wikipediassa - toisin kuin yliopistojen kateedereilla - esitetäänkin muka samanveroisena vuosikymmenien vertaisarvioinnin läpäisseiden, hiottujen tutkimusten ja käsitysten kanssa.

Ja siis mikä on tuon jälkimmäisen käsityksen tulos ja mihin tutkimuksiin se perustuu? Olen oikeasti kiinnostunut, koska noista Vanhasen ja Lynnin jutuista on pidetty niin paljon melua, niin olisi kiinnostavaa tutustua siihen parempaan tutkimukseen aiheesta.

Quote
Mikäli ei osaa vielä lukea kirjoja, voi katsella aluksi vaikka tämän Jared Diamondin dokkarin, Guns, Germs and Steel. Lukutaitoiset ja asiasta oikeasti kiinnostuneet kirjakauppaan tai kirjastoon, kirja on saatavissa myös suomeksi.

Olen sekä lukenut kirjan, että katsonut dokumentin. Diamond ei käsittele jutussaan juuri lainkaan älykkyystutkimusta, vaan keskittyy selittämään Euroopan (tai yleisesti Euraasian) menestystä maailmanhistoriassa geologisilla ja biologisilla seikoilla ja ainakin meikäläiselle maallikolle tekee ihan hyvän vaikutuksen. Minulla ei ole hajuakaan, minkälaisen vastaanoton hänen teesinsä ja niiden tueksi esitetty tutkimusaineisto on saanut alan vertaisarvioinneissa. Sinä varmaan kerrot meille.
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Re: Trollaaminen
« Reply #46 on: October 24, 2011, 14:29:04 »
Sr tuolla kysyi, aivan aiheellisesti, en tiedä puolustellaakseenko vai miksi, onko sillä ihmisarvon kannalta ylipäänsä väliä, jos jonkun porukan mediaani ÄO onkin alempi. Ei tietenkään. Se vain ei ollutkaan käsittäkseni pointti, joka tekisi noista Vanhanen - Rushton - Lynn -akselin hurahtaneista teorioista yhtään sen validimpia.

Ei kyse ollut tuosta vaan siitä, että minusta kysymys älykkyydestä on tieteellinen kysymys, johon on mahdollista saada suht objektiivinen vastaus tieteellistä metodia käyttäen. Se, onko joku Vanhanen tämän saanut vai onko hänen tutkimuksensa hölynpölyä, on tämän asian kannalta yhdentekevää. Se, mikä minusta on vaarallista, on se, että asian tutkimista vastustavat ottavat asenteen, että "Vanhasen tutkimukset ovat höpö-höpöä, rotujen/populaatioiden välillä ei ole mitään älykkyyseroa ja siksi kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia ja omaavat saman ihmisarvon". Tämä käsitys joutuu nimittäin erittäin suuriin vaikeuksiin, jos joku sitten tekee parempaa tutkimusta ja tulee siihen tulokseen, että eroa on. Tällöinhän tutkimusta ei voi rutata sillä, että se on huono, mutta samalla on hirtetty itsensä siihen ajatukseen, että jos eroa on, niin sitten kaikkia ei tarvitsekaan pitää tasa-arvoisina.

Minusta järkevämpää olisi sanoa, että tutkikoon tiede sitä eri populaatioiden älykkyyttä ja saakoon sitten minkä tuloksen tahansa, niin silti ihmiset ovat tasa-arvoisia.
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg

Offline Jussi Marttila

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 636
Re: Trollaaminen
« Reply #47 on: November 01, 2011, 07:54:58 »
Juha Mäki-Ketelä:

Jokos muuten hommassa on keksitty että sinä olit tuon Patriootti-hakkeroinnin takana?
Sun bikinipöksyt on seeprannahkaa
Ja eniten inhoat maitorahkaa
Ja sitäkun hiutaleet paakkuuntuu veteen
Ja sitäkun miehelläei ota eteen

Offline Taha Islam

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1968
Re: Trollaaminen
« Reply #48 on: March 09, 2012, 12:24:44 »
Aha. Kyse olikin puhtaasta trollauksesta. Hyvää päivänjatkoa.

Voisiko tähän nimittelyyn (myös epäsuoraan) jotenkin puuttua?
"Minusta Linkolan ajatukset ovat vastenmielisiäja misantrooppisia, mutta en oikein voi olla hänen kanssan eri mieltäkään." Tuntematon humanisti 2012

Offline Mikael Lönnroth

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1308
  • Maailmanpuolue
Re: Trollaaminen
« Reply #49 on: March 09, 2012, 17:25:41 »
Aha. Kyse olikin puhtaasta trollauksesta. Hyvää päivänjatkoa.

Voisiko tähän nimittelyyn (myös epäsuoraan) jotenkin puuttua?

Jaa.. missä ketjussa tuo viesti on?
Maailmanpuolueen jä sen - tarvitaan lisää <-- (myös Facebookissa)

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Re: Trollaaminen
« Reply #50 on: March 09, 2012, 17:38:49 »
Aha. Kyse olikin puhtaasta trollauksesta. Hyvää päivänjatkoa.

Voisiko tähän nimittelyyn (myös epäsuoraan) jotenkin puuttua?

Jaa.. missä ketjussa tuo viesti on?

Tuo oli minun heittoni Jussi Jalosen provokaatioon:"Eritoten helsinkiläiset tapaavat mennä naimisiin ja hankkia lapsia yhtä kevyesti kuin he hankkivat auton tai koiran." En ole ainoa, joka on todennut Jalosen olevan provokaatiomielellä liikkeellä tuossa ketjussa.
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg

Offline Taha Islam

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1968
Re: Trollaaminen
« Reply #51 on: March 09, 2012, 17:51:49 »
...joka on todennut Jalosen olevan provokaatiomielellä liikkeellä tuossa ketjussa.

Jalosen viesti (ja tyyli) on provosoiva, mutta hän ei ole trolli. Trolli haluaa vain provosoida, ei väitellä, kuten Jalonen tekee.
"Minusta Linkolan ajatukset ovat vastenmielisiäja misantrooppisia, mutta en oikein voi olla hänen kanssan eri mieltäkään." Tuntematon humanisti 2012

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Re: Trollaaminen
« Reply #52 on: March 09, 2012, 18:05:20 »
...joka on todennut Jalosen olevan provokaatiomielellä liikkeellä tuossa ketjussa.

Jalosen viesti (ja tyyli) on provosoiva, mutta hän ei ole trolli. Trolli haluaa vain provosoida, ei väitellä, kuten Jalonen tekee.

Jaa, sinusta Jalonen haluaa väitellä? Hän heitti ison läjän väitteitä (esimerkiksi "maatalous on ainoa kansallisesti merkittävä sektori"), joihin vastasin ja hän jatkoi vain ja ainoastaan yhdestä kohdasta ja senkin loppuun heitti seuraavan yhteenvedon tutkimuksesta liittyen Suomen PISA-tuloksiin:"helsinkiläiset ovat typerämpiä ja huonompia oppilaita kuin maaseudun asukkaat, ja syynä on heidän ympäristönsä."

Katso nyt hyvä mies, mitä hän tuon trollilausuntoni jälkeenkin on kirjoittanut. Hän ehdottelee helsinkiveroa maalta Helsinkiin muutaneille.

Voitko näyttää, missä Jalonen oikeasti väittelee eikä vain ja ainoastaan provosoi? (Siis nyt puhutaan näistä hänen viimeisistä kirjoituksistaan, kyllä hän aiemmin ollessaan tällä palstalla aktiivisempi osallistuikin väittelyihin).
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg

Offline Mikael Lönnroth

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1308
  • Maailmanpuolue
Re: Trollaaminen
« Reply #53 on: March 09, 2012, 18:15:49 »
...joka on todennut Jalosen olevan provokaatiomielellä liikkeellä tuossa ketjussa.

Jalosen viesti (ja tyyli) on provosoiva, mutta hän ei ole trolli. Trolli haluaa vain provosoida, ei väitellä, kuten Jalonen tekee.

Jaa, sinusta Jalonen haluaa väitellä? Hän heitti ison läjän väitteitä (esimerkiksi "maatalous on ainoa kansallisesti merkittävä sektori"), joihin vastasin ja hän jatkoi vain ja ainoastaan yhdestä kohdasta ja senkin loppuun heitti seuraavan yhteenvedon tutkimuksesta liittyen Suomen PISA-tuloksiin:"helsinkiläiset ovat typerämpiä ja huonompia oppilaita kuin maaseudun asukkaat, ja syynä on heidän ympäristönsä."

Katso nyt hyvä mies, mitä hän tuon trollilausuntoni jälkeenkin on kirjoittanut. Hän ehdottelee helsinkiveroa maalta Helsinkiin muutaneille.

Voitko näyttää, missä Jalonen oikeasti väittelee eikä vain ja ainoastaan provosoi? (Siis nyt puhutaan näistä hänen viimeisistä kirjoituksistaan, kyllä hän aiemmin ollessaan tällä palstalla aktiivisempi osallistuikin väittelyihin).

Mun admin-mielipiteeni on, että todella kiva kun Jalonen on ainakin hetkeksi innostunut osallistumaan. Provosoivaa ja hyvää tekstiä hän mielestäni kirjoittaa. En sanoisi trollaamiseksi mutta ei mulla mitään sitä vastaan, että sr näin sanoo (eikä varmaan Jalosellakaan).

Summa summarum: ei kannata nyt tähän juuttua.
Maailmanpuolueen jä sen - tarvitaan lisää <-- (myös Facebookissa)

AV

 • Guest
Re: Trollaaminen
« Reply #54 on: March 09, 2012, 18:24:14 »
...joka on todennut Jalosen olevan provokaatiomielellä liikkeellä tuossa ketjussa.

Jalosen viesti (ja tyyli) on provosoiva, mutta hän ei ole trolli. Trolli haluaa vain provosoida, ei väitellä, kuten Jalonen tekee.

Jaa, sinusta Jalonen haluaa väitellä? Hän heitti ison läjän väitteitä (esimerkiksi "maatalous on ainoa kansallisesti merkittävä sektori"), joihin vastasin ja hän jatkoi vain ja ainoastaan yhdestä kohdasta ja senkin loppuun heitti seuraavan yhteenvedon tutkimuksesta liittyen Suomen PISA-tuloksiin:"helsinkiläiset ovat typerämpiä ja huonompia oppilaita kuin maaseudun asukkaat, ja syynä on heidän ympäristönsä."

Katso nyt hyvä mies, mitä hän tuon trollilausuntoni jälkeenkin on kirjoittanut. Hän ehdottelee helsinkiveroa maalta Helsinkiin muutaneille.

Voitko näyttää, missä Jalonen oikeasti väittelee eikä vain ja ainoastaan provosoi? (Siis nyt puhutaan näistä hänen viimeisistä kirjoituksistaan, kyllä hän aiemmin ollessaan tällä palstalla aktiivisempi osallistuikin väittelyihin).


Täytyy nyt kyllä kompata sr:ää. Itsekin nimittäin tulkitsin nuo Jalosen tämänpäiväiset kirjoitukset melko tyylipuhtaiksi provoiluiksi. Vaikeaa kun ainakin itseni olisi uskoa, että kukaan täyspäinen (jollaiseksi Jalosen olen ainakin tähän mennessä laskenut) tuollaisia ihan vakavissaan kirjoittelisi.

Offline Jussi Jalonen

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 273
Re: Trollaaminen
« Reply #55 on: March 09, 2012, 21:21:57 »
Täytyy nyt kyllä kompata sr:ää. Itsekin nimittäin tulkitsin nuo Jalosen tämänpäiväiset kirjoitukset melko tyylipuhtaiksi provoiluiksi. Vaikeaa kun ainakin itseni olisi uskoa, että kukaan täyspäinen (jollaiseksi Jalosen olen ainakin tähän mennessä laskenut) tuollaisia ihan vakavissaan kirjoittelisi.


Sanotaanko vaikka niin, että päätin ryhtyä provosoinnissa kilpasille erään toisen pitkään kirjoittamatta olleen henkilön kanssa. Palautteen perusteella näyttää siltä, että voitin.

Tietystikään en ole vaatimassa aluepoliittista solidaarisuusveroa. Mutta pidettäköön mielessä, että provosoinnissakin voi olla totuutta mukana. Esimerkiksi tuon maatalouden osalta huomauttaisin, että se on ala, jossa on paljonkin tilaa uusille yrittäjille ja työvoimalle. Esimerkiksi synnyinmaakunnassani on tätä nykyä taas kysyntää uusille sokerijuurikkaan viljelijöille. Samaan aikaan meillä on runsain mitoin työttömiä. Eikö olisi hyvä pyrkiä istuttamaan edes joihinkin heistä maaseutuyrittämisen henkeä? Perkele, vain joitakin sukupolvia sitten tämän kansakunnan miehet ja naiset raivasivat synkkiä korpia kulttuurimaisemiksi, joista syntyi itsenäinen Suomi. Tätä nykyä pellot olisivat käytännössä valmiita ja kuokkien tilalle on ajat sitten keksitty koneistettu maatalous, mutta yrittämään halukkaita ihmisiä ei vain löydy.

Etenkin kun sokerijuurikkaan viljely sentään tuottaa jotain konkreettista, käsinkosketeltavaa ja kansallista varallisuutta sekä maaseudun hyvinvointia välittömästi kartuttavaa. Vai onko ainoa tavoite tätä nykyä tosiaan kokoomuslaisten ja vihreidenkin hehkuttama startup-kulttuurin luominen, jossa ravataan joidenkin ulkomaisten pellegurujen perässä ja kustannetaan valkoiseksi norsuksi muutetun niinsanotun "huippuyliopiston" opiskelijoita luksusristeilyille Brasiliaan, "innovoinnin" merkeissä?

Mitenkään aitoa perihelsinkiläisyyttä paheksumatta rohkenen myös väittää, että kansalliseen ilmapiiriimme iskostunut pääkaupunkikeskeisyys on ollut pitkällä tähtäimellä haitaksi Suomelle. Olen myös sitä mieltä, että pikkukaupunkien ja maalaiskuntien koulut ovat totta kai monasti parempia ja opiskelija-aineksensa puolesta tasa-arvoisempia, siinä missä kaupunkiseudulla koulut kärsivät - tietyt eliitti- tai erikoiskoulut poislukien - monista ongelmista. Toki näihin ovat kaiketi enemmänkin syynä resurssipula ja rakenteelliset ongelmat, ja eiväthän kaikki tietenkään voi maaseudullakaan asua. Mutta kaikkien niiden kehä kolmosen ulkopuolista Suomea pelkäksi Helsingin verorahoja kuppaavaksi haja-asutusalueeksi moittivien olisi hyvä tietää ja tunnustaa, millaisista oloista se todella lahjakkain nuoriso ja ne tulevaisuuden tekijät ja taitajat ovat hyvinkin usein versoneet.

Nota Bene, minä muuten olen vakavissani harkinnut siirtyä väiteltyäni maatalouden pariin. Apurahatutkijana eläkkeeni on jo muutenkin MELAn piirissä. Tietysti sekin on totta, että Mari Kiviniemi on minun mielestäni oikeasti hieno poliitikko ja hieno nainen.Best,

J. J.
« Last Edit: March 09, 2012, 21:32:57 by Jussi Jalonen »

annushka

 • Guest
Re: Trollaaminen
« Reply #56 on: March 10, 2012, 17:36:18 »
Sanotaanko vaikka niin, että päätin ryhtyä provosoinnissa kilpasille erään toisen pitkään kirjoittamatta olleen henkilön kanssa. Palautteen perusteella näyttää siltä, että voitin.

Ei se ole Jalonen voittamista, että jää kättelyssä kiinni.

Mitä tulee provokaatioon ja trollailuun, kummatkin ovat varsin aliarvostettuja ajattelua kehittäviä ja mielikuvitusta ruokkivia taidemuotoja. Tännekin nyt näemmä piti ensimmäisenä tulla nillittämään siitä että joku kehtaa esittää vähän hölmöjäkin asioita. Oma ajattelu usein kirkastuu kärjistyksen, huumorin, ja hullujen ideoiden valossa tarkasteltuna. Tässä mielessä provokaatio on varsin toimiva keskustelutapa, mikäli kanssakeskustelija älyää olla vetämättä herneitä nenäänsä joka asiasta.

Minusta sellainen keskustelu, jossa uskalletaan miettiä laatikon ulkopuolella ja heitellä hyvin kärjistettyjä ja absurdejakin ajatuksia, on usein varsin hyvä keskustelu. Nykyään keskustelut ovat usein niin tylsiä, että jokaista pikkuista kärjistystä epäillään heti "trollaamiseksi", jonka jälkeen ilmeisesti hankalta tuntuvaan keskusteluun ei enää ole velvoitetta osallistua. Mikäs siinä, ei kenenkään ole mikään pakko osallistua keskusteluihin joista eivät saa mitään irti, mutta kai muut nyt saavat kuitenkin.

Offline metrics

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1255
Re: Trollaaminen
« Reply #57 on: March 10, 2012, 18:34:30 »
väiteltyäni

Milloin tämä muuten tapahtuu?

Offline Mikael Lönnroth

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1308
  • Maailmanpuolue
Re: Trollaaminen
« Reply #58 on: March 10, 2012, 18:43:58 »
Mitä tulee provokaatioon ja trollailuun, kummatkin ovat varsin aliarvostettuja ajattelua kehittäviä ja mielikuvitusta ruokkivia taidemuotoja. Tännekin nyt näemmä piti ensimmäisenä tulla nillittämään siitä että joku kehtaa esittää vähän hölmöjäkin asioita. Oma ajattelu usein kirkastuu kärjistyksen, huumorin, ja hullujen ideoiden valossa tarkasteltuna. Tässä mielessä provokaatio on varsin toimiva keskustelutapa, mikäli kanssakeskustelija älyää olla vetämättä herneitä nenäänsä joka asiasta.

Minusta sellainen keskustelu, jossa uskalletaan miettiä laatikon ulkopuolella ja heitellä hyvin kärjistettyjä ja absurdejakin ajatuksia, on usein varsin hyvä keskustelu. Nykyään keskustelut ovat usein niin tylsiä, että jokaista pikkuista kärjistystä epäillään heti "trollaamiseksi", jonka jälkeen ilmeisesti hankalta tuntuvaan keskusteluun ei enää ole velvoitetta osallistua. Mikäs siinä, ei kenenkään ole mikään pakko osallistua keskusteluihin joista eivät saa mitään irti, mutta kai muut nyt saavat kuitenkin.

Hei, hyvin sanottu, olen samaa mieltä.
Maailmanpuolueen jä sen - tarvitaan lisää <-- (myös Facebookissa)

Offline Jussi Jalonen

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 273
Re: Trollaaminen
« Reply #59 on: March 10, 2012, 20:24:31 »
Työ on valmis tänä vuonna, niin että kaipa ensi vuonna.