Author Topic: Trollaaminen  (Read 23363 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6073
Re: Trollaaminen
« Reply #30 on: October 23, 2011, 21:32:09 »

Liikutaan varmaan eri piireissä, mutta minun piireissäni se näyttää olevan menetetty peli. Asenteet istuvat jo niin vahvassa ettei mikään niitä varmaan enää hetkauta.


Olisiko uutuudenkankeutta, opettelua vieläkin, puolin ja toisin, ainakin osaksi. Niin toivoisi, että sopeutuisivat niin somalit kuin jauhonaamatkin. Ottihan punaniskajenkeiltäkin tovin tottua vaikka italialaisiin, juutalaisiin, irlantilaisiin, vänäläisiin, japanilaisiin, kiinalaisiin, suomalaisiinkin sun muihin, puhumattakaan afroista.

Sehän tässä harmittaakin, tuo alinomainen rötöstelyissä rypeminen, demagogia ja demonisointi, vaikka en tunnekaan, että asia minua mitenkään henkilökohtaisesti koskisi. Muutama mätä omena pilaa koko sadon. Ei hjuva, ei lainkaan hyvä.
« Last Edit: October 23, 2011, 21:41:25 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Trollaaminen
« Reply #31 on: October 23, 2011, 22:08:53 »
Jonkin verran pelottavaa on se, että tuntuu, että se ulkomaalaisviha on jonkinlainen välttämätön meriitti, jotta kuuluu joukkoon. Jos et vihaa tai ole samaa mieltä somalien mädännäisyydestä, niin et kuulu joukkoon.

Voi kohta hyvillä mielin sanoa, että on tabu puolustella pakolaisia... (Omissa piireissäni...)
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6073
Re: Trollaaminen
« Reply #32 on: October 23, 2011, 22:43:10 »
Jonkin verran pelottavaa on se, että tuntuu, että se ulkomaalaisviha on jonkinlainen välttämätön meriitti, jotta kuuluu joukkoon. Jos et vihaa tai ole samaa mieltä somalien mädännäisyydestä, niin et kuulu joukkoon.

Voi kohta hyvillä mielin sanoa, että on tabu puolustella pakolaisia... (Omissa piireissäni...)Tuossa valossa voisi palauttaa mieleen tämän Matias Turkkilan monella tapaa mielenkiintoisen bloggauksen:

Quote from: Matias Turkkila, 24.4.2007

24.4.2007

Stockmann ja pudonnut lapsi
 
Uutisoitua tietoa: Kolmivuotias poika putoaa Tapiolan Stockmannin kolmannesta kerroksesta yhdeksän metrin matkan. Hän loukkaantuu vakavasti. 1*, 2 [Jälkimmäinen linkki vanhentunut, vie Helsingin Sanomien Kotimaa-osastolle]

Karmiva juttu. Valitettavasti siinä ei ollut kaikki:

(Seuraaviin kohtiin ei ole olemassa lähdeviitteitä eikä niitä voi tarkistaa mistään)

1. Poika putosi suoraan kasvoilleen. Muut paikat ovat ehjänä, mutta naama on täysin tohjona. Loppuiäksi. Kirurgit tekevät, mitä voivat.

2. "Espoolaispoika" oli samalla myös "maahanmuuttajataustainen pieni mustaihoinen poika".

Karmivaa edelleen. Mutta tuo jälkimmäinen kohta muuttaa uutisen toisenlaiseksi.

Globalisaation on sanottu tuovan maailman kansat lähemmäksi toisiaan. Näin epäilemättä käykin. Ehkä ihmiset ovat hyväntahtoisena ajatelleet, että kun kansat tutustuvat toisiinsa, he tuntevat empatiaa toisiaan kohtaan. Käyttäytyvät kaikkia kohtaan samalla tavalla, luopuvat ennakkoluuloistaan.

En jaksa uskoa niin käyvän.

Seuraava kommentti on törkeä ja kusipäinen. En kirjoita sitä ketään loukatakseni. Kirjoitan sen siksi, jotta ne, joiden pitäisi ymmärtää, ymmärtäisivät.

Alkuperäinen Iltalehden uutinen kouraisi itseäni todella syvältä. Osittain ihan henkilökohtaisista syistä. Mietin mielessäni pientä taapertajaa, joka seikkailunhalussaan kiipeilee kaikkien löytämiensa esteiden yli, ali ja sivuitse. Niinhän ne pienet pojat tekevät, omanikin. Mutta kun sain tiedon siitä, että kyseessä onkin maahanmuuttajaperheen poika, empatia katosi sekunnissa. En yrittänyt sitä itse mihinkään hävittää, se vain katosi. Tilalle nousi kyyninen ajatus, aivan itsestään. Se ajatus oli tämä: "mitä kiipesi, oma oli vikansa".

Kuten kirjoitettu, tämä kommentti on törkeä. En haluaisi käyttää lapsia sanomisteni tykinruokana, olivat he sitten minkä värisiä tahansa. Tämä kirjoitus ei kuitenkaan ollut siitä pudonneesta lapsesta. Tämä oli kirjoitus minusta. Ja siitä lähes tiedostamattomasta ajatuksesta, jonka päästä sain napatuksi kiinni.

Tuskin olen yksin ajatusmekanismieni kanssa. Juuri tämä on se tapa, jolla ihmisten ajattelu toimii. Ihmiset tuntevat empatiaa niiden puolesta, jotka he omaan piiriinsä laskevat. Muiden suhteen voidaan vuodattaa muutama krokotiilinkyynel. Moraalin ja etiikan normit on varattu saman pöydän ääressä istujille. Muut palelkoon ulkona.

Ennakkoluulojen voima on mahtava, eikä niitä käy kukistaminen, vaikka niiden olemassaolon itse tiedostaisi.

Ei ihme, että maailma näyttää siltä kuin se näyttää.

--lotDemonisoidun kanssahan tuostakin oli jo puhetta, pari sivua siinä ympärillä. Miksi kuulua tuollaiseen laumaan, vaikka olisikin vannonut tunnekuohujensa ja irrationaalisten pelkojensa vallassa vaikka mitä?


1*3-vuotias putosi läpi kerrosten
« Last Edit: October 23, 2011, 22:49:39 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Trollaaminen
« Reply #33 on: October 23, 2011, 22:56:49 »
Minulla itselläni on vaikeuksia tuntea empatiaa oikein ketään kohtaan, sattuneista syistä, mutta en näe silti järkeä rasismissa.
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Brandöt

 • Guest
Re: Trollaaminen
« Reply #34 on: October 23, 2011, 22:57:01 »
Tämä taas tuo mieleen sen, että onko tällaisilla palstoilla mitään arvoa? Onko niiden suurin arvo juuri siinä, mitä Homman väitetään tekevän, eli siellä taputellaan toisiaan selkää ja näin ideologiaa vahvistetaan ryhmässä?

Vasta nyt pääsin tämän päivän osalta takaisin palstalle, ja vastailemaan minulle osoitettuihin jatkoajatuksiin (malttia kaikille.. olen täysin aikeissa kirjoittaa ja postata niitä, mutta aikaa se ottaa, sillä haluan pohtia jokaista kohtaa tarkkaan ja koneellaoloaikani on hyvin rajallista).

Ateisti!

Sinä olet yksi niistä keskustelijoista, joiden kanssa keskusteleminen oli todella hyvä kokemus. Minulla on ihan sellainen tunne kuin tulisimme hyvin juttuun toistemme kanssa myös livenä, vaikka ajattelumaailmamme tältä osin ovatkin jokseenkin erilaiset. Silloinhan keskustelukin on mielenkiintoisinta ja antoisinta, kun ollaan lähtökohtaisesti eri mieltä, mutta keskustellaan hyvässä yhteisymmärryksessä toisen kantoja kuunnellen, pohtien ja ymmärtäen. Tahtotila pitää olla hyväntahtoinen, ja sen pitää olla kunnossa - muuten ei tule mistään mitään. Mielestäni myös keskusteluketjujen / ihmisen ajatusten liiallinen rajoittaminen / rajaaminen on aika no-no, sillä se tekee keskustelusta väkinäisen, kontrolloidun, ja kuten jo aikaisemminkin sanottu; vääristää tilanteita todella rajusti.

Tuo mitä sanoit (minkä tahansa) ideologian vahvistamisesta jonkun ryhmän sisällä pitää varmasti paikkaansa; haetaan kaverisuosiota, kilvoitellaan parhaamman kommentin esittäjän paikasta (oman viiteryhmän sisällä tietenkin, sillä ulkopuolisten ajatuksia ei juurikaan arvosteta) ja yritetään olla nokkelia. Kaikki tämä päteminen ja nokkeluus voi silti kostautua vastapuolen silmissä juuri siten, että tämä päättääkin valita parempaa seuraa.  Jos on itsetunto kunnossa, ei tarvi kovin montaa kertaa "potkaista päähän" ennen kuin toinen ymmärtää vaihtaa maisemaa.

Hommalla on tälläistä todella paljon; "kaveri" rankaisee, mutta se annetaan kerta toisensa jälkeen anteeksi, koska asetetaan korkeampi tarkoitus (maahanmuuttokriittisen sanoman ylläpitäminen ja levittäminen, minkä kyllä itsekin koen tärkeäksi, etenkin silloin kun näistä asioista ei ole lupa keskustella avoimesti, nyky-yhteiskunnassa en enää koe, että aina näin olisi asia (riippuu paljon porukasta, asuinympäristöstä jne.)) tärkeämmäksi. Koetaan, että tiukkaa moderaatiota tarvitaan, koska asia on niin tulenarka ja räjähdysaltis (ja onhan se - tiettyyn pisteeseen saakka). Sisäpuolelta käsin ei ymmärrä, mitä ongelmia tästä pitkässä juoksussa foorumille aiheutuu, ja kuinka vaarallista on idolisoida kanssakeskustelijaa ja -kansalaista (moderaattoria) niin pitkälle, että objektiivinen, universaali oikeudenmukaisuus ei enää tilanteissa toteudu. Jokainen on kuitenkin vain ihminen, me olemme erehtyväisiä, me teemme virheitä, meillä on sokeat pisteemme, tietyt asiat henkilökohtaisesti ärsyttävät meitä jne., mutta pyrkimys parempaan, hyvää edistävä tahtotila ja oikeanlainen asenne kantaisi jo pitkälle.

Tosin se pitää tässä vaiheessa sanoa, että olen nähnyt kaksi Homman modea livenä, jonkin verran (etenkin toisen heistä kanssa) keskustellutkin, ja nämä ko. tyypit olivat livenä todella mukavia miekkosia.  ;) Eli en halua yleistää. (Terveisiä Hommalle! *vilkutan teille*)

Koskaan ei saisi missään tilanteessa sokeutua ryhmän asettamalle paineelle, vaan tehdä juuri sitä, mikä tuntuu itsestä oikealta. Kenelläkään ei myöskään tule olla oikeutta kohdella toista epäoikeudenmukaisesti tai korottaa itseänsä toisen yläpuolelle. Jos näin tapahtuu, nosta kytkintä. Mikään ei ole sen arvoista.

Quote from: ateisti
mutta kierolla tavalla Hommaa voisi pitää jossain määrin tarkoituksellisena turhautumisen kanavana, kun tällä palstalla on ylevämmät tavoitteet, kenties vielä onnistuukin siinä...)

Tämä on (lyhyen palstahistoriani perusteella) kyllä totta. Ts. ilmapiiri keskustella on aivan toisenlainen kun mitä Hommalla; en yhtään ihmettele sitä, miten tänne kirjoittelee monia teitä "toisin ajattelijoita" ja aitoa keskustelua syntyy sitä kautta helposti.

Edit; niin ja ateisti; me liikumme sitten tyystin erilaisissa porukoissa  ;) - omat piirini ovat hyvin vihervasemmistolaiset, suvaitsevaiset ja mitään kyseenalaistamattomat. Lähipiirissäni "Persu" on kirosana ja monikulttuurisuus rikkautta. Asun pk-seudulla. (Näin karrikoiden ja pilke silmäkulmassa sanottuna  ;))
« Last Edit: October 24, 2011, 00:45:30 by Brandöt »

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6073
Re: Trollaaminen
« Reply #35 on: October 23, 2011, 23:10:14 »
Minulla itselläni on vaikeuksia tuntea empatiaa oikein ketään kohtaan, sattuneista syistä, mutta en näe silti järkeä rasismissa.


Niin, no eihän se vetistely sinänsä autakaan, harvoin pelkkä hyvän omatunnon ostaminenkaan. Joku Bill Gateskin (Asperger-diagnosoitu kai hänkin) rahoittelee hyväntekeväisyysprojekteja pitkin maailmaa, ja kiertää pitämässä seminaareja toisillekin parempiosaisille, vaikka hän tuskin mitään hyvää omaatuntoa sillä itselleen ostelee. Teemme mitä voimme toiset sitten vielä pikkuisen enemmän.

Kunhan nyt osaisi edes asettua sen toisen ihmisen saappaisiin, toisellekin puolelle pöytää ja katsella, miltä se maailma näyttää siitäkin vinkkelistä. Walk a mile or two in other people's shoes, sanoo jenkki.

En ole havainnut sinulla mitenkään erityisiä vaikeuksia tehdä juuri niin. No hyvä on, pari kertaa, mutta se siitä.
« Last Edit: October 24, 2011, 00:35:38 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Mikael Lönnroth

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1308
  • Maailmanpuolue
Re: Trollaaminen
« Reply #36 on: October 23, 2011, 23:13:34 »
Tuossa valossa voisi palauttaa mieleen tämän Matias Turkkilan monella tapaa mielenkiintoisen bloggauksen:

Okei, oho. Tuo resonoi kyllä vahvasti sen kanssa, että koetaan moraalin koskevan vain oman maan (kanta-)kansalaisia ja maailman muiden ihmisten asettamista samalle viivalle vastaavasti "luonnottomaksi". Niin kai sieltä tehtaalta sitten tulee kovin erilaisia koneita. *)

*) Mistä loistavasta elokuvasta tämä ajatus on kopioitu? :)
Maailmanpuolueen jä sen - tarvitaan lisää <-- (myös Facebookissa)

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6073
Re: Trollaaminen
« Reply #37 on: October 23, 2011, 23:22:43 »
Tuossa valossa voisi palauttaa mieleen tämän Matias Turkkilan monella tapaa mielenkiintoisen bloggauksen:

Okei, oho. Tuo resonoi kyllä vahvasti sen kanssa, että koetaan moraalin koskevan vain oman maan (kanta-)kansalaisia ja maailman muiden ihmisten asettamista samalle viivalle vastaavasti "luonnottomaksi". Niin kai sieltä tehtaalta sitten tulee kovin erilaisia koneita. *)

*) Mistä loistavasta elokuvasta tämä ajatus on kopioitu? :)


Ei kai vaan tästä. On aikaa siitä, kun kirjan luin, elokuvaakaan en ole katsonut kuin 80-luvulla vaikka DVD tuossa hyllyssä lötköttääkin. Polttaako edes?
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Mikael Lönnroth

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1308
  • Maailmanpuolue
Re: Trollaaminen
« Reply #38 on: October 23, 2011, 23:29:42 »
Tuossa valossa voisi palauttaa mieleen tämän Matias Turkkilan monella tapaa mielenkiintoisen bloggauksen:

Okei, oho. Tuo resonoi kyllä vahvasti sen kanssa, että koetaan moraalin koskevan vain oman maan (kanta-)kansalaisia ja maailman muiden ihmisten asettamista samalle viivalle vastaavasti "luonnottomaksi". Niin kai sieltä tehtaalta sitten tulee kovin erilaisia koneita. *)

*) Mistä loistavasta elokuvasta tämä ajatus on kopioitu? :)


Ei kai vaan tästä. On aikaa siitä, kun kirjan luin, elokuvaakaan en ole katsonut kuin 80-luvulla vaikka DVD tuossa hyllyssä lötköttääkin. Polttaako edes?

Vielä vähän vanhempi leffa, jossa ollaan vankilassa...
Maailmanpuolueen jä sen - tarvitaan lisää <-- (myös Facebookissa)

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6073
Re: Trollaaminen
« Reply #39 on: October 23, 2011, 23:53:36 »
Tuossa valossa voisi palauttaa mieleen tämän Matias Turkkilan monella tapaa mielenkiintoisen bloggauksen:

Okei, oho. Tuo resonoi kyllä vahvasti sen kanssa, että koetaan moraalin koskevan vain oman maan (kanta-)kansalaisia ja maailman muiden ihmisten asettamista samalle viivalle vastaavasti "luonnottomaksi". Niin kai sieltä tehtaalta sitten tulee kovin erilaisia koneita. *)

*) Mistä loistavasta elokuvasta tämä ajatus on kopioitu? :)


Ei kai vaan tästä. On aikaa siitä, kun kirjan luin, elokuvaakaan en ole katsonut kuin 80-luvulla vaikka DVD tuossa hyllyssä lötköttääkin. Polttaako edes?

Vielä vähän vanhempi leffa, jossa ollaan vankilassa...


Nyt meni hakuammunnaksi, voi olla, että en ole nähnytkään koko elokuvaa.

Polttaako?

Entä tämä?

Fa-saa-ni?
« Last Edit: October 24, 2011, 00:00:20 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Mikael Lönnroth

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1308
  • Maailmanpuolue
Re: Trollaaminen
« Reply #40 on: October 23, 2011, 23:59:14 »
Tuossa valossa voisi palauttaa mieleen tämän Matias Turkkilan monella tapaa mielenkiintoisen bloggauksen:

Okei, oho. Tuo resonoi kyllä vahvasti sen kanssa, että koetaan moraalin koskevan vain oman maan (kanta-)kansalaisia ja maailman muiden ihmisten asettamista samalle viivalle vastaavasti "luonnottomaksi". Niin kai sieltä tehtaalta sitten tulee kovin erilaisia koneita. *)

*) Mistä loistavasta elokuvasta tämä ajatus on kopioitu? :)


Ei kai vaan tästä. On aikaa siitä, kun kirjan luin, elokuvaakaan en ole katsonut kuin 80-luvulla vaikka DVD tuossa hyllyssä lötköttääkin. Polttaako edes?

Vielä vähän vanhempi leffa, jossa ollaan vankilassa...


Nyt meni hakuammunnaksi, voi olla, että en ole nähnytkään koko elokuvaa.

Polttaako?

Se se oli :) Jee.
Maailmanpuolueen jä sen - tarvitaan lisää <-- (myös Facebookissa)

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6073
Re: Trollaaminen
« Reply #41 on: October 24, 2011, 00:02:21 »
Tuota en muistakaan katsoneeni. Kuullut olen, ja lukenut siitä, paljonkin. Kiitoksia vinkistä, laitanpa tilaukseen, tuon saa varmaan tätä nykyä myös DVD:nä.
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Mikael Lönnroth

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1308
  • Maailmanpuolue
Re: Trollaaminen
« Reply #42 on: October 24, 2011, 00:08:00 »
Tuota en muistakaan katsoneeni. Kuullut olen, ja lukenut siitä, paljonkin. Kiitoksia vinkistä, laitanpa tilaukseen, tuon saa varmaan tätä nykyä myös DVD:nä.

Hyvä juttu! Se on aika vaikuttava elokuva kaiken kaikkiaan.

EDIT: Wikin mukaan tuo oikea henkilö, jonka tarinaan elokuva perustuu, ei ollut aivan tyytyväinen siihen. Näin varmasti onkin, että turkkilaisista ei anneta elokuvassa aivan totuudenmukaista kuvaa niin kuin elokuvissa on vähän tapana kun pitää saada aikaiseksi taistelu maksimaalista pahaa vastaan.

Quote
An amateur interview with Hayes appeared on YouTube,[10] recorded during the 1999 Cannes Film Festival, in which he described his experiences and expressed his disappointment with the film adaptation.[11] In an article for the Seattle Post-Intelligencer, Hayes was reported as saying that the film "depicts all Turks as monsters."[12]
When he visited Turkey in 2004, screenwriter Oliver Stone, who won an Academy Award for the film, made an apology for the portrayal of the Turkish people in the film.[13] He "eventually apologised for tampering with the truth."[14]
Alan Parker, Oliver Stone and Billy Hayes were invited to attend a special film screening with prisoners in the garden of an L-type prison in Döşemealtıas, Turkey as part of the 47th Antalya Golden Orange Film Festival in October 2010.[15]
« Last Edit: October 24, 2011, 00:13:21 by Mikael Lönnroth »
Maailmanpuolueen jä sen - tarvitaan lisää <-- (myös Facebookissa)

Offline Virkamies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1647
 • En sitten laupeutunut
Re: Trollaaminen
« Reply #43 on: October 24, 2011, 09:30:58 »
Suojeluskunnasta paras tieto, kun tuolla rötöstelyketjussakin niin kovasti taas tuhannennen kerran haluaisitte asiasta julistaa ja toistenne selkiä pestä. Sr, Ateisti ja Virkamies, mars mars sinne.

...älykkyyshorinaa

Kertoisitko hieman tarkemmin, että mistä olen halunnut "julistaa"? Ilmeisesti yrität kertoa jotain, mutta se ei taas oikein valkene minulle. Jos tarkoituksesi on esittää, että minun pitäisi jonain rotuälykkyysteoreetikkona suunnata jonnekin muualle, niin kysyisin sinulta, että mistä ihmeestä sinulle on syntynyt sellainen kuva, että olisin jotenkin erityisen kiinnostunut näistä asioista. Jos et tiedä muuta lähdettä kuin oman ennakkoluuloisuutesi, niin sitten ymmärrän paremmin.

Quote
Mikäli jonkun maan mediaani Ä– todella olisi tuo 70, niin porukasta puolet olisi kehitysvammaisia, osa vaikeasti kehitysvammaisia.

Internetin perusteella minusta vaikuttaa siltä, että lähinnä vain Suomi ja suomalaiset pääsee näin alas.
Irrelevanttia, koska mantsurian kalahuuhkaja.

Offline Jussi Marttila

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 636
Re: Trollaaminen
« Reply #44 on: October 24, 2011, 11:16:52 »
Ruotsalainen nettituttu Kawa Zolfagary sanoi joskus fiksusti että mikä on oikea tapa reagoida rasismiin. Se on se että katkaisee välit sellaiseen henkilöön. Tekee elämästä helpompaa.
Sun bikinipöksyt on seeprannahkaa
Ja eniten inhoat maitorahkaa
Ja sitäkun hiutaleet paakkuuntuu veteen
Ja sitäkun miehelläei ota eteen