Author Topic: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...  (Read 277107 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Harran

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 781
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro...
« Reply #1065 on: November 24, 2012, 00:04:59 »
Eufemismien paraati muuten tuolla edellä: "Bantut eivät ole orjia vaan sopimusviljelijöitä." "Suojeltuja". "Koska heitä epäiltiin habr gedirien tukemisesta, heidän haavoittuvuutensa lisääntyi ".

Göbbels olisi ylpeä. Samoin Yhdysvaltain Etelävaltioiden orjaplantaasinomistajat sopimusviljelijöiden haavoittuvuudelta suojelijat.

Tajuatko enää ollenkaan mitä kirjoitat vai oletko vaan niin paatunut valehtelija että luulet tämän menevän läpi?

Keräsin ja käänsin otteeni suoraan siitä HRW:n vanhasta raportista jonka sinä linkitit kun pyysin sinulta jotain perusteita somalien leimaamiseen tähtäävälle disinformaatiollesi.

Jos nyt oletkin sitten sitä mieltä että esittämäsi lähteet ovat esimerkkejä göbbelsiläisestä propagandasta niin lukaisepa huviksesi tässä ketjussa esittämäsi värikäs hysteria siitä kuinka minä kehtaan epäillä lähteitäsi:

Tuossa olisi sellainen varmaankin kämyraportti, tosin vuodelta 1995:

Somalia Faces the Future: Human Rights in a Fragmented Society

Noita löytyy pilvin pimein.

Human Rights Watch? Onko sekin kämyjen vallassa tuon UNHCR:n kanssa? Yhdysvallat ja siellä turvapaikan saanut bantuyhteisö, valhettelijoita, parjaajia ja panettelijoita, kämyjä kaikki?

Hakukoneet, koko internet on vallattu! Encyclop¦dia Britannica kämyjen propagandaa!

Voe hyvä ihme kuitennii. Pittää piiloutua takasi sinne öiselle auringon pimeälle puolelle.

Harran - Suomi -sanakirja:

Kämy = Kaikki mikä on ristiriidassa Harranin kulloisenkin maailmankuvan kanssa eli mikä ja kuka milloinkin; minkä tahansa sellaisen väitteen esittäjä eli muu maailma, useimiten myös Harran itse.

On sulla otsaa.

Tällä tavoin tämä "keskustelu" voi varmaan jatkua ikuisesti sillä Vongoethe on ikävä kyllä vahvasti demonstroinut jo kauan ettei ole kiinnostunut mistään asiakeskustelusta.

Vongoethen itsensä todisteena esittämä asialähde (ainoa sellainen) puolestaan aukottomasti kumoaa Vongoethen esittämän disinformaation Somalian bantujen tilanteesta. Olen tämän yllä käsitellyt eivätkä Vongoethen valheet ja alkeelliset yritykset kääntää oma propagandansa minun syyksi ole tuoneet asiaan mitään mikä jotenkin kyseenalaistaisi sen että olen Somaliankin tilanteen osalta oikeassa, Vongoethe taas väärässä.

Sitten tämän ketjun aiheeseen ja Vongoethe on ihan täysin oikeassa tuon bantuhomman suhteen. Bantut tuotiin 1800-luvulla orjiksi ja he jäivät viljelemään jokialueita orjuuden lakkauttamisen jälkeen.

Nyt kannattaisi kyllä lukea mitä Vongoethe on väittänyt ja mitä olen hänelle vastannut, käyttäen Vongoethen itse omien väitteidensä tueksi esittämää HRW:n raporttia. 1800-luvun orjakauppaa ei kukaan ole tietääkseni kiistänyt. Sen sijaan jopa bantujen ihmisoikeuksista huolehtiva raportti kertoo aukottomasti että Vongoethen käsitykset jo 90-luvun tilanteesta olivat auttamattomasti merirosvoromantiikan aikakaudelle ja islamofoobisiin narratiiveihin jämähtäneitä.

Catherine Besteman on kirjassaan Unraveling Somalia: Race, Class, and the Legacy of Slavery (The Ethnography of Political Violence) esittänyt mm. argumentin siitä, että ennen 90-luvun romahdusta Somaliassa vallitsi 150 vuoden ajan sosiaalinen järjestys, joka perustui rotuun, luokkaan ja kieleen. Tältä pohjalta hän kritisoi perinteistä selitysmallia Somalian sisällissodalle siitä, että ikiaikainen heimoviha vaan pääsi valloilleen, vaan että somaliyhteiskunnan suhteellisen lähihistorian analyysi kertoo enemmän nykysodasta kuin joku ikiaikaisen heimosodan selitysmalli.

Ikävä kyllä sosialistiset narratiivit kommunistidiktatuurin ajasta Somalian hienona sekulaarina kansakunnanrakentamisprojektina ovat pahasti vääristyneitä. Kommunistidiktatuurin aikana tapahtui pikemminkin perinteisten yhteiskuntarakenteiden tuhoaminen minkä lisäksi aloitettiin miljoonia ihmisiä nälänhätiin surmanneet sodat kommunistisen Etiopian ja kommunistisen Somalian välillä etnisesti somalialaisesta mutta Etiopiaan kuuluvasta Ogadenista. Sosialistinen "järjestys" oli suoraan syynä romahdukseen ja sitä seuranneen sisällissodan pitkittymiseen.

Sen sijaan seuraava lause on aivan oikein: "somaliyhteiskunnan suhteellisen lähihistorian analyysi kertoo enemmän nykysodasta kuin joku ikiaikaisen heimosodan selitysmalli."

Tästä ei kuitenkaan tietenkään voida johtaa sitä, että somali nyt on sisäisesti ja pohjimmiltaan paha, kuten rasistit haluaisivat asian pukea eikä tällä voida tietenkään perustella sitä miksi sotaa pakenevia somaleita ei tulisi auttaa. Tuo vain on osa Somalian historiaa eikä se ole mikään mullistava juttu kenellekään joka on Somalian historiaan perehtynyt (tässä pitää myös muistaa, että monilta somaleilta on jäänyt kouluja käymättä olosuhteiden vuoksi ja hekin haluaisivat tietää lisää Somalian historiasta, josta eivät välttämättä kovin pitkälle tiedä yhtään mitään). Suomen historiaan mahtuu yhtä lailla terroria, keskitysleirejä ja saamelaisten sortamista, mutta kuulostaisi kovin hölmöltä jos siltä pohjalta koitettaisiin tänä päivänä estää apua tarvitsevien suomalaisten auttaminen jossain päin maailmaa.

Ei ole suinkaan denialismia (kuten Vongoethe väittää) kritisoida islamofoobisen skenen levittämää vääristeltyä ja valheellista disinformaatiota jonka tarkoituksena on juurikin somalien ja heidän historiansa kielteinen leimaaminen.

Jos näiden myyttien levittämistä ei oiota ne jäävät elämään ja muuttuvat "yleisesti hyväksytyiksi" käsityksiksi mikä tietysti on niiden levittäjien harjoittaman loputtoman toiston tarkoitus. Ikävä kyllä Somalian historia ei ole tuttu, ei millään tasolla, edes suurimmalle osalle niistä jotka osallistuvat keskusteluun somaleista ja heidän (oletetusta) kulttuuristaan.

Propagandisteille ja disinformaation levittäjille tulee tietysti paha mieli kun heidän jostain lukemaansa propagandaa ja disinformaatiota torjutaan. Tämä huomattiin jo Vongoethen ja Julmurin hysteerisistä primitiivireaktioista ja terroristileimaamisista Balkan-keskustelussa, Israel-räyhäyksestä puhumattakaan. Ikävä juttu mutta sitäkin tärkeämpää demonisoivia myyttejä ja vihanlietsontaa on torjua. Muuten vääristellyt narratiivit tosiaan jäävät elämään ja marginaalisilla, tarkoitushakuisilla narratiiveilla yritetään määrittää sitä miten "yleisen mielipiteen" pitäisi suhtautua johonkin konfliktiin, kokonaiseen kansaan tai uskontokuntaan.

Ikävä kyllä foorumilla ei ole enää puolueettomasti toimivaa moderaatiota joten kiihkottomat, asia-argumentaatiota käyttävät keskustelijat ovat täällä nykyään vihollismaaperällä, badlandsissä.

Offline Kaptah

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1145
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...
« Reply #1066 on: November 24, 2012, 08:28:00 »
Tiivistäkää, kiitos. Noita jatkoromaanipostauksia ei jaksa lukea enää kukaan.
Kaikki kehitys on muutosta, mutta kaikki muutos ei ole kehitystä.

Timo Anttila

 • Guest
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...
« Reply #1067 on: November 24, 2012, 08:58:03 »
Tiivistäkää, kiitos. Noita jatkoromaanipostauksia ei jaksa lukea enää kukaan.

Näin näkisin myös. Olisi mielestäni suotavaa että Harran vs. Von -maaottelu siirtyisi, siirettäisiin omalle tantereelleen.

Harri

 • Guest

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...
« Reply #1069 on: December 01, 2012, 13:57:14 »
Persut suunnittelevat sisäistä puhdistusta:

http://kaijuhanihaavisto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/125864-%E2%80%9Dmuka-perussuomalaiset%E2%80%9D

Huolestuttavaa. Jokohan suohaudat tulevat käyttöön?

Sinänsähän on huvittavaa, että nämä puhdistettavat oletettavasti ovat pitemmän linjan perussuomalaisia kuin tämä musliminkeittäjäsakki, joka on ymmärtääkseni tullut Persuihin vasta melko äskettäin kulinarismiaan harrastamaan. On havaittavassa tiettyjä yhtäläisyyksiä siihen, kuinka sosialidemokraattiseen puolueeseen kapinan aattona änkeytyi kaikenlaista hurjimusradikaalia.
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Offline mh

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1704
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...
« Reply #1070 on: December 02, 2012, 00:02:04 »
Sosialidemokraattinen puolue tosin täyttyi vallankumouksen jälkeen ja siinä oli kyse lähinnä siitä, että rivityöläiset olivat työläisjohtajia radikaalimpia. Ei kelpaa vertaukseksi tämän päivän persuihin.

Offline Ilkka

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 805
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...
« Reply #1071 on: December 02, 2012, 02:16:14 »
Ripaus sieltä & toinen täältä.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...
« Reply #1072 on: December 14, 2012, 16:01:15 »
Usarin watchissa alkaa ilma taas sakenemaan kuten ulkonakin:

http://descartes.puheenvuoro.uusisuomi.fi/127071-esiintyko-rasismia-kuka-on-sitten-vastuussa#comment-1878222

Huomio kohtaan "ei ole laillista ratkaisua", joka kertoo meille, että lainkuuliaisuudesta kohkaaminenkin on vain keppihevostelua. Maahanmuuttovastaisuuden ainoa todellinen tavoite sanotaan tuossa hyvin suoraan, josta tietenkin pisteet.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Maivei

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1776
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...
« Reply #1073 on: December 15, 2012, 10:18:33 »
Usarin watchissa alkaa ilma taas sakenemaan kuten ulkonakin:

http://descartes.puheenvuoro.uusisuomi.fi/127071-esiintyko-rasismia-kuka-on-sitten-vastuussa#comment-1878222

Huomio kohtaan "ei ole laillista ratkaisua", joka kertoo meille, että lainkuuliaisuudesta kohkaaminenkin on vain keppihevostelua. Maahanmuuttovastaisuuden ainoa todellinen tavoite sanotaan tuossa hyvin suoraan, josta tietenkin pisteet.
Tuossa mamun tekemässä kirjoituksessa josta nuo lainaukset otit, oli pari esimerkki siitä miten löperö maahanmuuttopolitiikka on vaatinut ihmishenkiä. Rikollisten hyysäämisestä johtuvien tunteenpurkausten jeesustelu ja kohkaaminen "rasismista" ovat jyrkässä ristiriidassa kunnon kansalaisten oikeudentunnon kanssa, kelvottoman maahanmuuttopolitiikan arvostelemisen leimaaminen rasismiksi leimaa samalla suuren enemmistön Suomen kansalaisista, mukaan lukien myös kunnolliset maahanmuuttajat jotka saavat ilman syyttään niskaansa sekä hyysäystä että ennakkoluuloja. Ainakaan heidän intressissään ei luulisi olevan se, että vainottujen turvaksi tarkoitettua turvapaikkajärjestelmää käytetään sosiaaliturvaturismiin tai rikollisten rekrytointiin ja kiinnittymiseen hyvinvointivaltion verta imeväksi loiseksi.
 

Offline nirva

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 132
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...
« Reply #1074 on: December 15, 2012, 13:32:40 »
Tuossa mamun tekemässä kirjoituksessa josta nuo lainaukset otit, oli pari esimerkki siitä miten löperö maahanmuuttopolitiikka on vaatinut ihmishenkiä. Rikollisten hyysäämisestä johtuvien tunteenpurkausten jeesustelu ja kohkaaminen "rasismista" ovat jyrkässä ristiriidassa kunnon kansalaisten oikeudentunnon kanssa, kelvottoman maahanmuuttopolitiikan arvostelemisen leimaaminen rasismiksi leimaa samalla suuren enemmistön Suomen kansalaisista, mukaan lukien myös kunnolliset maahanmuuttajat jotka saavat ilman syyttään niskaansa sekä hyysäystä että ennakkoluuloja. Ainakaan heidän intressissään ei luulisi olevan se, että vainottujen turvaksi tarkoitettua turvapaikkajärjestelmää käytetään sosiaaliturvaturismiin tai rikollisten rekrytointiin ja kiinnittymiseen hyvinvointivaltion verta imeväksi loiseksi.

Annat ymmärtää, että itsekin vastustat kunnollisten maahanmuuttajien leimaamista. Mitä se sitten on, jos vaaditaan, että kaikkien arabien ja afrikkalaisten maahantulo (tai jopa maanosaan tulo) pitää estää?

Tuo Alain Chiaronin kirjoitus on muuten aika sekava ja täynnä olkiukkoja. Heppu mm. kehtaa väittää, että kehitysmaiden väestönkasvusta ei uskalleta puhua. Puhutaanhan siitä jatkuvasti, ja kehitysavussakin (joka pääosin on tehotonta) syntyvyyden vähentäminen on yksi tärkeimmistä tavoitteista, mutta se ei tapahdu erillään muusta kehityksestä.

Offline markkuk

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 310
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...
« Reply #1075 on: December 15, 2012, 22:10:31 »
.. kelvottoman maahanmuuttopolitiikan arvostelemisen leimaaminen rasismiksi leimaa samalla suuren enemmistön Suomen kansalaisista, mukaan lukien myös kunnolliset maahanmuuttajat jotka saavat ilman syyttään niskaansa sekä hyysäystä että ennakkoluuloja. Ainakaan heidän intressissään ei luulisi olevan se, että vainottujen turvaksi tarkoitettua turvapaikkajärjestelmää käytetään sosiaaliturvaturismiin tai rikollisten rekrytointiin ja kiinnittymiseen hyvinvointivaltion verta imeväksi loiseksi.

Aivan kerrassaan naulan kantaan osuit tässä lopussa. Alku oli paskaa, mutta parani loppua kohden aivan dramaattisesti.

Offline markkuk

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 310
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...
« Reply #1076 on: December 15, 2012, 22:21:53 »


Annat ymmärtää, että itsekin vastustat kunnollisten maahanmuuttajien leimaamista. Mitä se sitten on, jos vaaditaan, että kaikkien arabien ja afrikkalaisten maahantulo (tai jopa maanosaan tulo) pitää estää?


Tietääkseni arabeja ei vainota missään siten, kuten yk:n pakolaissopimuksessa sanotaan kun pakolaisia määritellään, joten heidän maahanmuuttonsa estäminen on yk:n pakolaissopimuksen mukaisesti toimimista, eikä siinä ole mitään väärää. No, tietysti arabin määrittely on hieman ongelmallista, ainakaan allekirjoittanut ei siihen pysty. Enkä usko, että se on helppoa kenellekkään. Afrikkalaista maahanmuuttoa ei muuten ole edes olemassa, koska afrikka on manner, eikä mikään yksittäinen valtio.

Harri

 • Guest
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...
« Reply #1077 on: December 16, 2012, 04:44:10 »


Annat ymmärtää, että itsekin vastustat kunnollisten maahanmuuttajien leimaamista. Mitä se sitten on, jos vaaditaan, että kaikkien arabien ja afrikkalaisten maahantulo (tai jopa maanosaan tulo) pitää estää?


Tietääkseni arabeja ei vainota missään siten, kuten yk:n pakolaissopimuksessa sanotaan kun pakolaisia määritellään, joten heidän maahanmuuttonsa estäminen on yk:n pakolaissopimuksen mukaisesti toimimista, eikä siinä ole mitään väärää. No, tietysti arabin määrittely on hieman ongelmallista, ainakaan allekirjoittanut ei siihen pysty. Enkä usko, että se on helppoa kenellekkään. Afrikkalaista maahanmuuttoa ei muuten ole edes olemassa, koska afrikka on manner, eikä mikään yksittäinen valtio.

Mitä helvettiä? Eihän tässä mistään pakolaisista pelkästään ole edes kyse, vaan kyseiset sankarit haluavat evätä kaikkien afrikkalaisten ja arabien (+ylipäätään muslimien) oikeuden muuttaa Eurooppaan esimerkiksi työntekijöinä. Ikuisesti.

Ja tosiaan miten ihmeessä sä onnistut pitämään jotain YK:n pakolaissopimusta ja maahanmuuttoa synonyymina? Tai siis että peräti irakilaisen insinöörin maahanmuuton estäminen on "yk:n pakolaisopimuksen mukaisesti toimimista"? Jiisus, ko. sopimus oikein velvoittaa maahanmuuton epäämisen? Täytyy oikein varmistaa, että miten ihmeessä siellä nuivaskenessä onnistutaan vääntäytymään tuollaiseen saunasolmuun...!?!

« Last Edit: December 16, 2012, 04:47:01 by Harri Mulari »

Offline Maivei

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1776
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...
« Reply #1078 on: December 16, 2012, 12:14:02 »

Annat ymmärtää, että itsekin vastustat kunnollisten maahanmuuttajien leimaamista. Mitä se sitten on, jos vaaditaan, että kaikkien arabien ja afrikkalaisten maahantulo (tai jopa maanosaan tulo) pitää estää?

Tuo Alain Chiaronin kirjoitus on muuten aika sekava ja täynnä olkiukkoja. Heppu mm. kehtaa väittää, että kehitysmaiden väestönkasvusta ei uskalleta puhua. Puhutaanhan siitä jatkuvasti, ja kehitysavussakin (joka pääosin on tehotonta) syntyvyyden vähentäminen on yksi tärkeimmistä tavoitteista, mutta se ei tapahdu erillään muusta kehityksestä.No, kai se kaikkien afrikkalaisten ja arabien maahantulon estäminen on yleistävää leimaamista, mutta en minä tietääkseni ole sellaista vaatinut?
Lahjomattomien tilastojen ja luotettavan mutun valossa näyttää kuitenkin siltä että Romanian romanien lisäksi Afrikasta ja muslimialueilta tulevien kohdalla on enemmän ongelmia kuin vaikkapa sveitsistä tulevien maahanmuuttajien. Asiallista ja oikeudenmukaista mutta tiukkaa profilointia on siis suoritettava. Se kuuluu tietenkin maahanmuutosta vastaaville, ja jos he tuosta tehtävästään kunnialla selviytyvät, niin rasismilta ja kokonaisten kansanryhmien leimaamiselta putoaa pohja pois.

Offline lauri holopainen

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 292
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...
« Reply #1079 on: December 16, 2012, 12:47:29 »
No, kai se kaikkien afrikkalaisten ja arabien maahantulon estäminen on yleistävää leimaamista, mutta en minä tietääkseni ole sellaista vaatinut?
Lahjomattomien tilastojen ja luotettavan mutun valossa näyttää kuitenkin siltä että Romanian romanien lisäksi Afrikasta ja muslimialueilta tulevien kohdalla on enemmän ongelmia kuin vaikkapa sveitsistä tulevien maahanmuuttajien. Asiallista ja oikeudenmukaista mutta tiukkaa profilointia on siis suoritettava. Se kuuluu tietenkin maahanmuutosta vastaaville, ja jos he tuosta tehtävästään kunnialla selviytyvät, niin rasismilta ja kokonaisten kansanryhmien leimaamiselta putoaa pohja pois.

No nyt kyllä repesin. Kiitos, Maivei, päivän parhaasta!

Lahjomattomien tilastojen ja luotettavan mutun valossa näyttääkuitenkin siltäettä...
http://todellisuus.org/index.php?topic=1545.msg63132#msg63132