Author Topic: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...  (Read 257708 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Reija Härkönen

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 676
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...
« Reply #570 on: April 21, 2012, 16:09:37 »


Ei meillä ennen ole ollut islamin invaasiotakaan, epätoivottuakin maahanmuuttoa ja sen yritystä kylläkin. Jos neuvostokommunismia ei lasketa uskonnoksi, niin viimeinen uskonnollinen invaasio Suomeen oli kristinuskon rantautuminen jonka johdosta ja kansanedustuslaitoksen kehittymättömyyden takia Köyliöläinen talonpoika joutui ottamaan kättä pidempää kritisoidakseen silloista haitallista maahanmuuttoa joka ­lmeni ahneen kirkkoruhtinaan muodossa, ja joutuen siitä syystä sadoiksi vuosiksi kirkonkiroukseen ja hyvien ihmisten kauhisteltavaksi.
Ei mitään uutta auringon alla.

Ja nytkö meillä sitten on "islamin invaasio"? Kerrotko, mitä se on ja mitkä ovat sen ilmenemismuodot. Se kertoisitko myös, miksi sitä pitää "torjua" ja miten. Jotain pahaa sen täytyy mielestäsi olla, kun sitä pitää torjua, mutta et varmaankaan tarkoita sitä, että meillä on täällä pieni määrä pakolaisia, joiden uskontona on islam.


Tämä vaatisi tietysti vähän pitemmän ja analyyttisemmän vastauksen, mutta todettakoon näin ensihätiin että islamissa esiintyviä taantumuksellisia tapoja ei pidä hyväksyä, silpomiset ja kunniaväkivalta, naisten peittäminen, piilottaminen ja eristäminen yhteiskunnasta, vihasaarnaaminen ja terrorismin tukeminen esimerkiksi ansaitsevat kohteliaan mutta tiukan nollatoleranssin. Näitä ilmiöitä esiintyy jo Suomessakin, toki vasta vähän verrattuna Länsi-eurooppaan, mutta rikkaruohot on helpointa kitkeä mahdollisimman varhain.
Jos nuo muinaiset riitit ovat jollekulle niin tärkeitä että hän ei katso kykenevänsä elämään ilman niitä, olisi häntä rohkaistava muuttamaan sellaiseen kulttuuripiiriin jossa hänen perverssionsa hyväksytään normaaliin elämään kuuluvina.

Pitää siis torjua maassamme esiintyviä taantumuksellisia tapoja?

Suomen lainsäädäntö on jo kriminalisoinut silpomiset, väkivallan, naisten eristämisen ja terrorismin tukemisen. Tähänkään lainsäädäntätyöhön ei siis ole ollut tarpeen saada eduskuntaan laumaa "maahanmuuttokriitikoita", jotka eivät edes vaikuta olevan kiinnostuneita varsinaisesta työstään.
.
Islam ei määrää silpomaan pikkutyttöjä. Se, että tuota brutaalia tapaa vielä esiintyy, on tietysti todella inhottavaa ja sitä vastaan täytyykin taistella. Sen vastaista työtä ovat jo pitkään tehneet monet kansainväliset järjestöt ja tuloksiakin on saatu. Tällaisten ikivanhojen perinteiden poisjuurruttaminen on hankalaa ja aikaavievää työtä, mutta periksi ei pidä antaa. Meillä Suomessa tämä ei ole suuri ongelma, mutta pitää tietysti pitää huolta, että sitä ei meillä tapahdu. Täkäläisessä yhteiskunnassa neuvolatoimintoineen ja kouluterveydenhuoltoineen tällaisten asioiden valvominen on täysin mahdollista.

Tuosta naisten peittämisestä olen sitä mieltä, että musliminaisten pukeutuminen on heidän oma asiansa. Ajattelen kuitenkin, että ei pitäisi sallia liikkumista kasvot peitettyinä. Minusta pitäisi aina pystyä näkemään, kuka on vastaantulija ja kaikkien pitäisi oppia täällä kulkiessaan elämään normaalisti ilman pelkoa ja näyttämään itsensä.

Vihasaarnaamisella tarkoittanet fundamentalistimuslimien ja islamistien puheista nauhoitettuja videoita, joita anti-jihadistit levittävät Internetissä. Älä anna niiden liikaa pelotella itseäsi. Esimerkiksi Lontoossa, joista monet noista vieoista on kuvattu, ilmiö on ihan selvä marginaali-ilmiö ja ääriliikkeitä valvotaan tarkkaan. Muslimit ovat siellä arvostettu ja tärkeä osa yhteiskuntaa ja elävät ihan tavallista suurkaupunkilaiselämää muiden uskontoryhmien rinnalla.

Meilläkin on aina ollut omat lahkomme ja uskontoryhmämme, joiden toiminta on välillä hyvinkin kiistanalaista ja tuomittavaa. Demokraattisessa maassa tällaisetkin yhteisöt saavat toimia niin kauan kuin toiminta pysyy lakien rajoissa. Meillä on järjestäytynyt yhteiskunta ja viranomaiset ja poliisi toimivat hyvin. Ei meillä ole mitään pelkoa siitä, että joku uskonnollinen ryhmä pääsee liikaa rajoittamaan elämäämme tai olemaan turvallisuusuhka. Tässäkin asiassa lainsäädäntömme on mielestäni kunnossa.

Halla-aholaisten harjoittama toiminta vastaa mielestäni monilta yksityiskohdiltaan juuri tuollaista vihasaarnaamista. Siinä liikutaan koko ajan lain rajamailla ja välillä ylikin. Minusta on suomalaisen demokratian häpäisemistä se, että tällaiset toimijat on asetettu ehdolle ja valittu eduskuntaan. Heidän tarkoituksenaan ei ole suomalaisen yhteiskunnan rakentaminen, vaan demokraattisen järjestelmän rapauttaminen. Se näkyy myös jatkuvina vihamielisinä hyökkäyksinä muita poliittisia ryhmiä, mediaa, eduskuntaa ja oikeuslaitosta vastaan. Mielestäni sinun kannattaisi olla paljon enemmän huolissasi tästä ilmiöstä, kuin muutamasta maassamme asuvasta ei-kristitystä.
Offline lauri holopainen

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 292
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...
« Reply #571 on: April 21, 2012, 16:14:32 »
Ihan vaan sen verran keittiöpsykologiaa tuohon Jungerin Halla-ahon keittiöveitseen kävelemiseen liittyen, niin jonkinlainen kuva asiasta Halla-ahon päässä asiasta on täytynyt syntyä, eivätpä nuo sanatkaan muuten olisi hänen näppikseltään lähteneet. Eli jonkin tason fantasia tai ainakin mielikuva tuo on. Jollei tietysti ole kysymyksessä tuo nykyisin kämypiireissä muodissa oleva automaattikirjoitus, josta ei tunnuta tietävän mistä se tulee tai mitä se sisältää ja jota ei missään tapauksessa saa ottaa tosissaan ja joka pitää tulkita kämylle parhain päin.  ;)
« Last Edit: April 21, 2012, 16:16:46 by lauri holopainen »
Lahjomattomien tilastojen ja luotettavan mutun valossa näyttääkuitenkin siltäettä...
http://todellisuus.org/index.php?topic=1545.msg63132#msg63132

Offline Kaptah

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1145
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...
« Reply #572 on: April 21, 2012, 16:20:33 »
Jepjepjep. Kun persu tai maahanmuuttokriitikko - vieläpä sellainen, jota todistettavasti tukee ja ihannoi suunnilleen jumalanaan kokonainen aseharrastajapitoisuudeltaan varsin korkeaprosenttinen ja jonkin verran väkivaltarikoksiakin tehneitä miehiä keskuudessaan hyysäävä alakulttuuri - laukoo tappokuvitelmiaan, on muka jotain patologista persufobiaa pitää asianomaisen herran puheita mitenkään yhteiskunnallisesti vaarallisena ja on hirveää vääristelyä väittää niitä edes fantasioiksi. Mitä ne sitten ovat? Järkevän ja harkitsevan miehen järkevä ja harkittu poliittinen linjanveto?

Nuo tappokuvitelmat ovat minustakin vähintäänkin arveluttavia, niinkuin nokkelimmat lukijoista varmaan ovatkin jo huomanneet. Nyt se, mistä minä puhuin, ei ollut mikään kalantappojuttu, vaan esimerkki, jolla oli tarkoitus osoittaa, että poliisin argumentti oli aivan älyvapaa. Ei siis "järkevän ja harkitsevan miehen järkevä ja harkittu poliittinen linjanveto", vaan se oli ihmettelyesimerkki sen vuoksi, että poliisin antama määritelmä uhkaukselle on älytön.

Quote
Sanotaan nyt vaikka niin, että minä esitän retorisen kysymyksen: "Mitä kala tekee? Ui. Miten kalan uiminen lopetetaan? Otetaan kalalta nirri pois. Mitä äärioikeistolainen tekee? Vainoaa ihmisiä netissä, kiihottaa rasistiseen väkivaltaan, jemmaa torrakoita ja haaveilee toista mieltä olevien murhaamisesta. Miten äärioikeistolaisen nettivainot, rotukiihotus, asekätkentäleikit ja tappohaaveet lopetetaan?"

Tuo hänen maineikas puukottamisfantasiansa oli siis ihmettelyä, että miten tällaista muka voi olla hyväksyttävää sanoa. Tuo sinun lainauksesi on myös ihmettelyä, miten tällaista voi muka olla laillista sanoa.
Jos nyt tutkija kertoo yliopistossa pitämässään esitelmässä että nimimerkki Köyry Väyrynen fantasioi nettikeskustelijoiden tappamisella, on sinua mielestäni kohdeltu yhtä reilusti ja tulkittu yhtä oikein kuin Halla-ahoa.

Quote
Onko tämä minun retorinen kysymykseni nyt fantasiaa, vihanlietsontaa vai poliittinen linjanveto? Ja miten siihen pitäisi suhtautua? Pitäisikö siihen suhtautua jotenkin eri tavalla kuin Halla-ahon vastaaviin juttuihin?
Halla-ahohan oli aivan vastaavasta asiasta syytettynä, kun hän oli ottanut lehdessä julkaistun suomalaisia halventavan tekstin ja vaihtanut siihen tilalle somalit osoittaakseen kaksoisstandardin. Mielestäni tuo oli aika napakymppiin osunut todistus siitä, että toisista on sallittua vedellä negatiivisia ja halventavia yleistyksiä, toisista taas ei.

Sinä otit vasemmistolaisia halventavan tekstin, ja vaihdoit sen paikalle oikeistolaiset. Minusta tuollaiset puheet ovat typeriä ja tuomittavia puolin ja toisin.

Quote
Ehkä sinustakin saadaan vielä kunnon mies.

Kunhan varon ettei seura tee liikaa kaltaisekseen...  ;)
Kaikki kehitys on muutosta, mutta kaikki muutos ei ole kehitystä.

Jussi O:

 • Guest
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...
« Reply #573 on: April 21, 2012, 16:25:18 »
Muuten, nyt kannattaa huomata, että tuo erottamani joukkofantasia toiminnasta "kansan" nimissä omin luvin, siis ohi tai yli demokraattisen prosessin, on taas ollut ajankohtainen viime päivinä, kun on haluttu ottaa oikeutta omiin käsiin. Nämä tuoreet tapahtumat toisessa ketjussa puheena olevan raiskaustapauksen suhteen ovat nähdäkseni saman joukkofantasian jatkumoa.

Facebookissa on ollut mm. tällaisia:

Quote

AA:n profiili 20.4., reaktio somaliteinin sovinistiseen suuseksikommenttin (joka oli tietenkin hyvin typerä, mutta reaktio siihen on sitten rasistisesti yleistävä ja kiihottaa oman käden oikeuteen malliin KKK):

BB: "pistäkää kaikki ton jätkän naamaa jakoon-¦ sitä saa mitä tilaa-¦."

CC: "mitä noilta ääliöiltä voisi odottaa-kkk kehiin"

DD: "Kumihuuli kaipaa ysimillistä asennekasvatusta"

EE: "dynypötkö perseeseen ja lanka palamaan, sai somali alkuvauhdin kotimatkalle"

FF: "Niitä on hyysitty niin, että hyppivät silmille."

DD: "Kun annat apinalle banaanin, niin se palkitsee sinut heittämällä paskaa niskaasi."


Samana päivänä (fb-kuvakaappauksesta):

GG: "Vitun parruhamsterit ! Pitää lähettää jäsenlista Breivikille! Vittu että pistää vihaksi!"

HH: "voishan ne laittaa multaakin haistelee - 2 metrii"

II: "Jos niille annettais niskalaukaus, niin ne pääsis liian helpolla, mielummin jongun Menhelen käsittelyyn."

JJ: "siellähän onkin kokonainen yhteisö raiskauksen hyväksyjiä [virheellinen väite, ryhmässä oli myös paljon tuomitsijoita niiden poikien ohella, jotka halusivat uskoa kavereidensa syyttömyyteen. Virheelliset rasistiset yleistykset jatkuvat:]. noille paskiaisillehan se on kulttuurin omaista käytöstä, uskonto kun antaa hyväksynnän pedofilialle, raiskauksille, ryöstämiselle, tappamiselle sun muulle niin tuostahan voikin koko yhteisön jäsenet poimia ja poliisien kanssa hakea jokainen "kotoaan" ja passittaa sinne mistä on tulleetkin. [-¦] nämä kaksi allahin lähettilästä [-¦] vitun raatokärpäsiä alhaisemmat muslimipaskat"

KK: "Hyvin sanottu <3"

LL:n status 21.4.: "Hakkarainen julkaisi raiskaajien nimet. Jos tulee nuhtelua tai erottaminen moni jättää Perussuomalaiset. Hyysäys on saavuttamassa lakipisteensä. saatana olen raivoissani, rikollisia oikein laki suojelee?"

LL:lle voisi sanoa tiedoksi, että laki tuomitsee rikokset ja suojelee rikoksentekijöitä mm. rasistien oman käden oikeudelta, esim. tämäntapaiselta (21.4. KK):
"Mielestäni jalkapuu olisi aivan liian kevyt rangaistus, paitsi siinä tapauksessa, että niitä sais potkii, ketä nyt sttuis huvittaa, suosittelisin skinhead jengejä aina paikalle."

Toisaalla olikin jo esillä tämä nimineen päivineen:

"Jari Kuittinen Vahinkoa on vaikea korjata tai se on mahdottomuus ellei valtasuhteet Suomessa muutu radikaalisti...
13 tuntia sitten · 1
Sunna Oksala Silloin kun päättäjät ei tee tai mahda mitään on kansalaisten itse alettava aktiivisiksi.
13 tuntia sitten · 3
Paula K Marttinen on jo vilauteltu kodinturvajoukkoja, mukaan vaan jos tarvitaan"


(Iltalehden keskustelupalstaa tai suoli24:ää nyt sitten jaksa ylös kirjatakaan, siellä on samaa niin paljon.)
« Last Edit: April 21, 2012, 16:27:19 by Jussi O: »

Offline Kaptah

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1145
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...
« Reply #574 on: April 21, 2012, 16:26:01 »
Pistetäänpä tähän nyt vielä se Halla-ahon alkuperäinen kommentti, jotta laiskemmatkin ymmärtävät, mistä puhutaan.

Quote from: Jussi Halla-aho
Tämä nyt ei varsinaisesti ole (ainakaan vielä) mediatapahtuma, mutta kun en löytänyt varsinaista uhkausketjua, panen asian tähän tyrkylle.

27.5. tuli tällainen tekstiviesti joltakin ihmisarvotaistelijalta:

"Varo kun liikut kaupungilla, onnettomuuksia sattuu nykyään niin helposti, etenkin iltaisin ja öisin. Armfeltintie 18, eikö?"

Käyn maanantaiaamuna asioimassa sheriffillä, että tulee tämäkin pantua kirjoihin ja kansiin.

Quote from: Jussi Halla-aho
Poliisi ei ottanut asiaa tutkittavakseen. Perusteluna se, että "kaupungilla liikkuminen pimeän aikaan sisältää kokemusperäisesti vaaroja, eikä niistä varoittamista voida pitää uhkauksena".

Ajatellaanpa, että lähettäisin Miihkali Ljungnerille viestin: "Varo, M., juoksemasta päin keittiöveistäni."

Juokseminen päin keittiöveistä lienee kokemusperäisesti vaarallista jne.

Jos tuosta ei todellakaan ymmärrä, onko viestin oleellinen sisältö Jungnerin puukottaminen vai poliisin määritelmän ihmettely, lienee väärässä universumissa.
Kaikki kehitys on muutosta, mutta kaikki muutos ei ole kehitystä.

Offline Harran

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 781
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...
« Reply #575 on: April 21, 2012, 16:26:31 »
Viime kuussa yritin tässä kirjoituksessa ojentaa retorisen kätöseni nuiviston suuntaan kertomalla tosiasioita enemmän heille ominaisella käsityksillä tieteellisyydestä, rationaalisuudesta ja kiihkottomasta esitystavasta. Osa kommenteista kuitenkin osoittaa etteivät kaikki ole valmiita hyväksymään avointa keskustelua tosiasioista vaan totuuden vainoaminen ja vääristely jatkuu. :o

Jussi O:

 • Guest
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...
« Reply #576 on: April 21, 2012, 16:29:58 »
Pistetäänpä tähän nyt vielä se Halla-ahon alkuperäinen kommentti, jotta laiskemmatkin ymmärtävät, mistä puhutaan.

Quote from: Jussi Halla-aho
Tämä nyt ei varsinaisesti ole (ainakaan vielä) mediatapahtuma, mutta kun en löytänyt varsinaista uhkausketjua, panen asian tähän tyrkylle.

27.5. tuli tällainen tekstiviesti joltakin ihmisarvotaistelijalta:

"Varo kun liikut kaupungilla, onnettomuuksia sattuu nykyään niin helposti, etenkin iltaisin ja öisin. Armfeltintie 18, eikö?"

Käyn maanantaiaamuna asioimassa sheriffillä, että tulee tämäkin pantua kirjoihin ja kansiin.Quote from: Jussi Halla-aho
Poliisi ei ottanut asiaa tutkittavakseen. Perusteluna se, että "kaupungilla liikkuminen pimeän aikaan sisältää kokemusperäisesti vaaroja, eikä niistä varoittamista voida pitää uhkauksena".

Ajatellaanpa, että lähettäisin Miihkali Ljungnerille viestin: "Varo, M., juoksemasta päin keittiöveistäni."

Juokseminen päin keittiöveistä lienee kokemusperäisesti vaarallista jne.

Jos tuosta ei todellakaan ymmärrä, onko viestin oleellinen sisältö Jungnerin puukottaminen vai poliisin määritelmän ihmettely, lienee väärässä universumissa.

Ei se olekaan viestin päämerkitys, mutta viestin sivumerkitys on se merkittävä poikkeus suhteessa alkuperäiseen, että hän asettaa itse itsensä teon tekijäksi (alkuperäisessä viestissä tekijä ei ollut personoitu). Fantasiat tulevat psykoanalyyttisen teorian mukaan esille juuri tuollaisissa sivumerkityksissä.

Offline Hilbert

 • Jr. Member
 • **
 • Posts: 88
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...
« Reply #577 on: April 21, 2012, 16:37:42 »
Oikein tarkasti tutkailemalla tuosta viestistäni saattaa pystyä tulkitsemaan, että minusta pitäisi lopettaa näistä jengeistä puhuminen ja kohdella ihmistä ihmisenä, eikä vastapuolen leirin edustajana, koska suurin osa meistä edustaa omaa katsantokantaansa. Käytin tuota teidän jengiä nimenomaan esimerkkinä siitä. Minusta oli vain hirmuisen viihdyttävää, kun syytät "meidän jengiä" rajojen luomisesta. Eikö toisen puhutteleminen jengin edustajana sitten vedä niitä rajoja?

Höpöhöpö. Aikaisemminhan sinä puhuit "molemmista puolista". Että pitäisi "molemmilla puolilla" tulla vastaan. Kaiketi tämä merkitsee sitä, että kaikkien tulisi hyväksyä nk. maahanmuuttokriitikoiden salaliittoteoriat.

Offline lauri holopainen

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 292
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...
« Reply #578 on: April 21, 2012, 16:38:58 »
Pistetäänpä tähän nyt vielä se Halla-ahon alkuperäinen kommentti, jotta laiskemmatkin ymmärtävät, mistä puhutaan.

Quote from: Jussi Halla-aho
Tämä nyt ei varsinaisesti ole (ainakaan vielä) mediatapahtuma, mutta kun en löytänyt varsinaista uhkausketjua, panen asian tähän tyrkylle.

27.5. tuli tällainen tekstiviesti joltakin ihmisarvotaistelijalta:

"Varo kun liikut kaupungilla, onnettomuuksia sattuu nykyään niin helposti, etenkin iltaisin ja öisin. Armfeltintie 18, eikö?"

Käyn maanantaiaamuna asioimassa sheriffillä, että tulee tämäkin pantua kirjoihin ja kansiin.

Quote from: Jussi Halla-aho
Poliisi ei ottanut asiaa tutkittavakseen. Perusteluna se, että "kaupungilla liikkuminen pimeän aikaan sisältää kokemusperäisesti vaaroja, eikä niistä varoittamista voida pitää uhkauksena".

Ajatellaanpa, että lähettäisin Miihkali Ljungnerille viestin: "Varo, M., juoksemasta päin keittiöveistäni."

Juokseminen päin keittiöveistä lienee kokemusperäisesti vaarallista jne.

Jos tuosta ei todellakaan ymmärrä, onko viestin oleellinen sisältö Jungnerin puukottaminen vai poliisin määritelmän ihmettely, lienee väärässä universumissa.

No hyvä, käsitelläänpä nyt sitten tätäkin. Jos tulee ylläolevan kaltainen anonyymi viesti, jossa, minunkin mielestäni, uhkaavaan sävyyn varoitetaan liikkumasta öisillä kaduilla niin onhan se törkeää. Mutta poliisilla kun taitaa tämäntapaisesta olla aika lailla kokemusta, niin heidän tulkintansa on ilmeisesti ollut, ettei ko. viesti täytä lain edellyttämiä laittoman uhkauksen tunnusmerkkejä. Tästä tuo vastaus. Epistä, mutta niin se vaan menee.

Sen sijaan Halla-ahon fantasioima vastaus täyttäisi ne hyvinkin. Siinä kun hän itse (kuvitteellisesti) uhkaa , yksityiskohtaisesti, Jungneria. Tälläisestä viestistä olisi tutkimus lähtenyt liikkeelle.

Eli kuten tavallista, aivan uskomattoman surkea analogia Halla-aholta.

Lahjomattomien tilastojen ja luotettavan mutun valossa näyttääkuitenkin siltäettä...
http://todellisuus.org/index.php?topic=1545.msg63132#msg63132

Offline Kaptah

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1145
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...
« Reply #579 on: April 21, 2012, 16:50:48 »
Ei se olekaan viestin päämerkitys, mutta viestin sivumerkitys on se merkittävä poikkeus suhteessa alkuperäiseen, että hän asettaa itse itsensä teon tekijäksi (alkuperäisessä viestissä tekijä ei ollut personoitu). Fantasiat tulevat psykoanalyyttisen teorian mukaan esille juuri tuollaisissa sivumerkityksissä.

Miten niin ei ollut personoitu? Uhkaaja oli viestin lähettäjä. Ei se viesti mistään eetteristä lähde, vaan kyllä sen on joku omin pikku kätösin näpytellyt.

Jätän etädiagnoosisi fantasioista omaan arvoonsa, koska sen paremmin minä kuin sinäkään emme asiaa tunne.
Kaikki kehitys on muutosta, mutta kaikki muutos ei ole kehitystä.

Offline Kaptah

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1145
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...
« Reply #580 on: April 21, 2012, 16:54:22 »
Höpöhöpö. Aikaisemminhan sinä puhuit "molemmista puolista". Että pitäisi "molemmilla puolilla" tulla vastaan. Kaiketi tämä merkitsee sitä, että kaikkien tulisi hyväksyä nk. maahanmuuttokriitikoiden salaliittoteoriat.

Minä sanon että molemmilla laidoilla on omat hörhönsä, ja sinä tulkitset sen tarkoittavan että kaikkien pitää hyväksyä jonkun äärilaidan salaliittoteoriat.

Näyttää taas melkoisesti siltä, mistä Gävle on kuuluisa.
Kaikki kehitys on muutosta, mutta kaikki muutos ei ole kehitystä.

Jussi O:

 • Guest
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...
« Reply #581 on: April 21, 2012, 16:55:59 »
Kaptah, viittaan Holopaisen vastaukseen - teksteinä näillä oli tuo ero, joka saattaisi olla ero myös lain silmissä.

Mutta nyt jätän tämän some-päivän tähän ja keskityn pizzaan. Hyvää lauantai-iltaa!

Offline lauri holopainen

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 292
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...
« Reply #582 on: April 21, 2012, 17:00:46 »
No niin ja palataanpaas takaisin asiaan. Emilia Kukkala puheenvuorossa:

Quote

Elämää juoksuhaudoissa

21.4.2012 16:30 Emilia Kukkala
Julkaistu 21.4. osoitteessa http://pantterin.blogspot.com

 

Hihamerkkitapauksen mälväys jatkuu yhä ainakin somen rinnakkaistodellisuudessa sekä Iltalehden kolumneissa. Ennalta-arvattava ja löysä huti on mielestäni vähän tylsä keskustelunaihe. Mutta koska kaikki keskustelijat ovat mielestäni väärässä, olen pakotettu tarjoamaan vastapainoksi muutamia oikeita havaintoja ja mielipiteitä.

1. Kyllä, apinakin huomaa, että teksti on yritetty kirjoittaa satiirin muotoon. Sen sijaan kyldyyriälykötkään eivät huomanneet, että tekstin ironialta tippuu pohja, kun kirjoittaja kaikesta päätellen on oikeasti sitä mieltä, että ihmisten erottelu on jees.

2. Unohtakaa ne hihamerkit. Niillä ei ole tässä mitään merkitystä. Samassa tekstissä, sen ainoassa vakavassa kappaleessa, kirjoittaja kirjoittaa, että poliisilla on hyvä syy käyttäytyä "vähän gestapomaisesti", siis pysäytellä ihmisiä näiden ulkonäön perusteella. Vähemmistövaltuutettu saa poliisin toiminnasta paljon valituksia. Helena Eronen pitää ihan tosissaan ongelmana valitusten määrää, ei pysäyttelyä, mutta tarjoaa tähän ongelmaan ratkaisua läpällä.

3. En ymmärrä, miksi itkeä siitä, että lehti päättää itse sivuillaan julkaistavan materiaalin. (Terveisiä vaan James Hirvisaarelle, jonka ruikutus saa vienankarjalaisen itkijämummon häpeämään hilpeyttään!) Yksi omakin blogimerkintäni poistettiin US:n blogipalveluista. Epäilen sen johtuneen siitä, että otsikossa pyydettiin tuoretta presidenttiä ulostamaan tekstin minäpuhujan päälle. En itkenyt.

4. Huumorikin voi olla rasistista. Tämä ihan näin toteamuslauseena, vaatimalla minkään kieltämistä tai kenenkään päätä vadille.

5. Sen vaatiminen, ettei huonoa huumoria, huonoa tekstiä tai huonoa tilannetajua saisi arvostella, se vasta pahimmanlaatuista itkemistä onkin.

6. Se, ettei uskalla arvostella edellämainittuja, vaikka haluaisi, koska pelkää, että joku voi sitten arvostella näitä meikäläisenkin tekstejä apua sentään, on pelkuruutta ja älyllistä laiskuutta. En minä pelkää arvostella hyvienkään kirjoittajien tekstejä, jos ne feilaavat yhtä huolella kuin Erosen teksti.

7. Voidaanko keskustella asiasta ilman, että keskustelija on pakotettu valitsemaan seuraavista positioista: a) olen sanoja pelkäävä tosikko, vaadin lakeja, kieltoja ja päitä vadille, b) hymistellen hyväksyn huumorin varjolla kaiken ja ne, jotka eivät purematta niele, ovat tosikkoja, jotka vaativat lakeja, kieltoja ja päitä vadille. Siis: voidaanko keskustella asiasta?

8. Randomnevarin ja poliittisen toimijan, olkoon sitten vaikka vain kansanedustajan avustaja, tekstejä ja lausuntoja arvostellaan eri tavalla. Niin kuuluukin olla. Seppo Rädyn sutkatukset naurattivat, mutta presidentin suusta ne olisivat vähän tyhmiä. Aki Kaurismäen heitto rikkaiden lahtaamisesta olisi kannattanut ottaa keskustelunavauksena eriarvoisuuden kasvusta, pääministerille moinen olisi ollut vähän sopimatonta.

9. Yksittäiset sanat eivät ole kaikki, vaan myös kontekstilla on merkitystä. Kyseisessä tapauksessa konteksti oli tämä: rasistisista mielipiteistään tunnetun kansanedustajan ei-kovin-suvaitsevaisena-hänkään-tunnettu avustaja kirjoittaa julkisuuteen huonosti harkitun tekstin, jossa pitää poliisin gestapomaista toimintaa oikeutettuna.

10. Humoristi! Miksi pyydät anteeksi? Seiso ja kaadu juttujesi takana.

Np. Kohu-63 - Suksikaa vittuun

http://pantterin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/103885-elämää-juoksuhaudoissa
Lahjomattomien tilastojen ja luotettavan mutun valossa näyttääkuitenkin siltäettä...
http://todellisuus.org/index.php?topic=1545.msg63132#msg63132

Offline Kaptah

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1145
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...
« Reply #583 on: April 21, 2012, 17:08:55 »
Noin yleisesti ottaen kohtalaisen samaa mieltä Kukkalan kanssa, mutta mielenkiintoinen on tämä näkemys:

Quote
Aki Kaurismäen heitto rikkaiden lahtaamisesta olisi kannattanut ottaa keskustelunavauksena eriarvoisuuden kasvusta, pääministerille moinen olisi ollut vähän sopimatonta.

Päteekö sama vaikkapa

James Hirvisaaren heitto köyhien lahtaamisesta olisi kannattanut ottaa keskustelunavauksena sosiaalimenojen kasvusta, pääministerille moinen olisi ollut vähän sopimatonta.
Jussi Halla-ahon heitto muslimien lahtaamisesta olisi kannattanut ottaa keskustelunavauksena ghettoutumisen kasvusta, pääministerille moinen olisi ollut vähän sopimatonta.
Nalle Wahlroosin heitto vasemmistolaisten lahtaamisesta olisi kannattanut ottaa keskustelunavauksena menestymisvastaisuuden kasvusta, pääministerille moinen olisi ollut vähän sopimatonta.

Noh, eipä näihin täältä taida vastausta saada kun Kukkala ei tietääkseni täällä kirjoittele, mutta jotenkin epäilen, että noihin ei oikein riittäisi sillä tavalla huumorintaju. Tyhmiähän noista olisivat toki kaikki, mutta ainut joka noita on oikeasti suustaan päästellyt, on Kaurismäki. Harmi sinänsä että miehestä on tullut katkeroitunut elämäntuskainen itsesäälissä kieriskelijä, kun teki aikanaan hyviäkin elokuvia
Kaikki kehitys on muutosta, mutta kaikki muutos ei ole kehitystä.

Offline Harran

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 781
Re: Uusi Suomi - Puheenvuoro watchailutyyppisiä poimintoja jatkis...
« Reply #584 on: April 21, 2012, 17:09:51 »
Tässä taas muutaman päivän takainen, "Matti Korhosen" nimellä kirjoittavan kirjoitus, jossa vaaditaan hihamerkkejä muslimeille (vain muslimeille), koska muslimit valehtelevat. Kommenteissa "Korhonen" jatkaa islamin demonisointia ja toinen älypää "Jorma Simola" kertoo että muslimit tunnistaa räjähdevöistä.

Ilmeisesti siis Helena Erosen kirjoitus bännättiin ja aiheutti kohun koska siinä esitettiin hihamerkkejä useille ihmisryhmille mutta "Korhosen" kirjoitus jätetään rauhaan koska siinä demonisoidaan vain muslimeja.