Author Topic: Veli-Pekka Kortelaisen kirjoitukset  (Read 18877 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Kourumies

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3094
Re: Veli-Pekka Kortelaisen kirjoitukset
« Reply #45 on: April 19, 2012, 18:16:23 »
En minä olettanutkaan että täällä sitä jotenkin automaattisesti kannatettaisiin, minusta se vain on mielenkiintoinen keskustelunaihe ja ajattelin että asiasta voisi saada mukavaa keskustelua. Ilmeisesti olimme kuitenkin ainakin kaikki tähän asti kommentoineet samaa mieltä.

Samaa mieltä että historian vääristelyllä voi olla vakavia seurauksia, mutta toisaalta yleensä vääristelijä tekee itsensä naurettavaksi, jos suurin osa tietää hänen olevan väärässä.

Kortelaisen vitsi oli minusta tällä kertaa ainakin oikeasti hauska. Mutta mitä tulee historian vääristelyn kieltämiseen, minulle tulee mieleen eräs mielenkiintoinen esimerkki täältä suomalaisesta internetistä. Nimittäin ns. pakkoruotsin vastustajat ovat ottaneet asiakseen saarnata sellaista evankeliumia esim. Agricolan foorumeilla, että vuoden 1918 sodassa eivät olisikaan olleet vastakkain porvarit ja vasemmisto, vaan että sodassa olisi ollut kyse ruotsalaisjohtoisten valkoisten tuhoamistaistelusta suomenkielisiä punaisia vastaan ja että esim. Tammisaaren vankileirissä olisi kansanmurhattu suomenkielisiä. Tosiasia on, että netti on täynnä historiallisesti sivistymätöntä nuorta nörttikuonaa, jolle aivan mikä tahansa absurdi paska menee perille, jos se on omien poliittisten ennakkoluulojen mukaista. On aivan mahdollista, että kun tarpeeksi suuri osa juurettomistosta on omaksunut tämän myytin, tähän historiantulkintaan uskovilla alkaa olla oikeastikin poliittista valtaa tehdä kuvitelmastaan virallista koulussa opetettavaa historiaa.
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Jussi O:

  • Guest
Re: Veli-Pekka Kortelaisen kirjoitukset
« Reply #46 on: April 19, 2012, 20:49:39 »
Tosiasia on, että netti on täynnä historiallisesti sivistymätöntä nuorta nörttikuonaa, jolle aivan mikä tahansa absurdi paska menee perille, jos se on omien poliittisten ennakkoluulojen mukaista.

Näin.


Offline Vongoethe

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6073
Re: Veli-Pekka Kortelaisen kirjoitukset
« Reply #47 on: March 19, 2014, 12:40:31 »
Kas, onpa päässyt pahasti pölyttymään tämä perussuomalaisten vaaliohjelman yhden laatijan aivoituksille omistettu ketju.

Kun nyt niin kauniisti pyytää, ylläpito kiittää ja kumartaa ja tekee työtä käskettyä, ikuistaa Veli-Pekan
NATO-lausunnon (Facebook, 2.3.2014) tännekin.

S'il vous pla®t.
Veli-Pekka toki tarinoi myöhemmin blogissaan aiheesta lisää, uskokoon ken tahtoo.

http://turjalainen.blogspot.fi/2014/03/selvennys-blogistin-kannasta-ja-suomen.html

« Last Edit: March 19, 2014, 12:43:45 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.