Author Topic: Uutisia maailmalta - mitä tästä haluat poimia?  (Read 7642 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Paappa

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 276
Re: Uutisia maailmalta - mitä tästä haluat poimia?
« Reply #15 on: April 12, 2010, 10:16:05 »

Kommunistien perillisen romahtaminen vaaleissa oli siis kiistatta hyvä asia.

Ja mitä on tulossa tilalle? Kun usein puhutaan vaikka Islamista, miten siinä vainotaan vaikkapa homoseksuaaleja, niin miten sitten Jobbik:

Quote
Unkarilainen ääripuolue Jobbik menestyy gallupien mukaan erittäin hyvin ensi sunnuntaina alkavissa kaksioisaisissa vaaleissa. Puoluetta leimaa äärimmäinen radikalismi. Puolueen lähellä toimii kielletty Unkarin kaarti, joka on omasta mielestään eräänlainen santarmijoukko, rauhanturvajoukot mm. romaneja vastaan. Kaartilla on oma univormu ja erilaisia harjoitusleirejä, joissa harjoitellaan ampumista. Pahin vihankohde ovat romanit. Romanikylien läpi on viime vuosina marssittu sotilasmudostelmissa. Ulkopuolisten mielestä kyseessä ovat natsijoukot. Romaneja on myös tapettu. Laajan murhasarjan kohteena oli lähes 10 romania. Tekijät saatiin viime vuonna elokuussa kiinni, ja virallisesti he eivät ehkä kuulu Jobbikiin, mutta Jobbikin kiihotustyö romaneja vastaan on varmasti taustalla vaikuttamassa.


Unkarin kaartin toiminta on tuomioistuimessa kielletty, mutta kaarti voi edelleen hyvin. Jäsen voi olla mies tai nainen. Homo tai romani ei voi olla.


Myös homot ovat saaneet tuntea, miten Jobbik-puolue vihaa heitä. Budapestin Pride-kulkueet saivat kokoontua rauhassa vuoteen 2006 saakka. Silloin alkoi äärikansallisten vastarinta. Homobaari ja homosauna joutuivat pommihyökkäyksen kohteiksi. Pride-kulkuetta pommitettiin kananmunilla ja kivillä. Vuonna 2008 marssireitin varrella eräässä asunnossa pommimiehet olivat valmistelemassa molotovin cocktaileja.

Kuukausi sitten Jobbik-puolue sai oman homo-ongelman, kun tärkeässä asemassa olleesta puolueen tiedottajasta julkaistiin netissä valokuvia. Mies oli osallistunut Toronton gay-marssiin ja poseerasi kuvissa huumehöyryisenä. Mies sai heti potkut puolueesta.
http://ranneliike.net/teema/unkarin_vaalit_homo-_ja_romanivihamielinen_jobbik-puolue_saamassa_aanivyoryn?srt=2&cid=1&aid=3919&kaikki=2

Esim. brittien BNP:llä on ilmeisesti yhteyksiä Jobbikiin. Täällähän tuli esille, että Teemu Lahtisella on ollut (onko vieläkin) yhteys Ranskan äärioikeistoon. Kaikkien maiden äärikansalliset, yhtykää. http://video.google.com/videoplay?docid=-8868160644627796805# Kohdassa 00:37
Olisi pitänyt käyttääjotain geneeristä, mutta vaikutusvaltaista Übermokuttajatarta, jonka raiskauksesta olisi itse asiassa kaksinkertainen ilo: viaton sää styy ja maahanmuuton ongelmille aletaan oikeasti tekemään jotain.
Hagbard

Kuuma peruna

 • Guest
Re: Uutisia maailmalta - mitä tästä haluat poimia?
« Reply #16 on: April 12, 2010, 10:17:03 »
Eikös tuo Jobbik syntynyt kun sen perustaja(1956 veteraani) palasi maanpaosta Unkariin ja huomasi, etteivät vuoden 1989 tapahtumat olleet poistaneet kommunisteja vallan keskiöstä? Samat henkilöt vain esiintyivät eri nimillä.


En tiedä. Jobbik perustettiin vasta vuonna 2003. Kerro lisää, jos tiedät.
http://fi.wikipedia.org/wiki/JobbikOffline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Uutisia maailmalta - mitä tästä haluat poimia?
« Reply #17 on: April 12, 2010, 11:10:56 »
Kommunistien perillisen romahtaminen vaaleissa oli siis kiistatta hyvä asia.

Eli soihtukulkueissa marssivat fasistit ovat parempia kuin entiset kommunistit? Hyvä että osaat valita puolesi niin ettei jää kenellekään mitään epäselvyyttä.

Tarkoitatko fasisteilla Jobbikia? Verta käsissään on ainakin vain yhdellä osapuolella. Kommunistien yli 40 vuotta kestänyt hirmuhallinto ja sen perilliset saavat jo tosiaan väistyä.

"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Jussi Marttila

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 636
Re: Uutisia maailmalta - mitä tästä haluat poimia?
« Reply #18 on: April 12, 2010, 11:49:54 »
Tarkoitatko fasisteilla Jobbikia? Verta käsissään on ainakin vain yhdellä osapuolella. Kommunistien yli 40 vuotta kestänyt hirmuhallinto ja sen perilliset saavat jo tosiaan väistyä.

Eikös tuollainen kollektiivinen syyllistäminen ole melko lailla Stalinin elkeitä? Eihän jokainen, joka on ollut Unkarin kommunistisen puolueen jäsen ennen vuotta 1989, voi olla vastuussa puolueen teoista, joista vielä suuri osa on tapahtunut ennenkuin henkilö itse on edes syntynyt.

Ja jos ihan tosissasi väität että Jobbikia ei voi sanoa fasistiseksi, niin no. Niin, mitä siihen nyt sanoisi.
Sun bikinipöksyt on seeprannahkaa
Ja eniten inhoat maitorahkaa
Ja sitäkun hiutaleet paakkuuntuu veteen
Ja sitäkun miehelläei ota eteen

risto

 • Guest
Re: Uutisia maailmalta - mitä tästä haluat poimia?
« Reply #19 on: April 12, 2010, 12:07:28 »
1.   Ei, maahanmuuttajien sopeutumisen ongelmista ei tässä syytetä taas VHM:ää eikä naistakaan. Paras ja tehokkain keino minimoida sopeutumisen ongelmia on -ottaa ne mukaan meidän hiekkalaatikolle-. Ottaa siis aikuisten oikeesti ne tänne ihan vaan silleen persoonina ja ihmisinä eikä minään h-vatin somppulaumoina tai turvapaikkashoppailijoina-¦(juttele vaan ja kysy. Vaikka silpomisesta. Olen minäkin siitä jutellut ja kysellyt. Ihmettele. Utele. Kutsu kylään. Kaikkea ei tarvii ymmärtää. Ei tarvii olla samaa mieltäkään.)

Minulle ei tulisi mieleenkään kohdella somaleja minään "h-vatin somppulaumoina". Minulla ei ole edelleenkään ollut mitään vaikeuksia tutustua muihin ihmisiin, olivat ne sitten minkä värisiä tahansa. Olen saunonut mustan muslimin kanssa, enkä tiettävästi saanut mitään hyppykuppaa tai muitakaan oireita. No, yksi oire oli toki lähes revenneet naamalihakset kun eräs porukan turkkilainen sattui olemaan hulvattominta mahdollista seuraa.

Olen tehnyt ryhmätöitä hyvin eri näköisten ihmisten kanssa hyvin erilaisista kulttuureista. Se, että minkäänlaista kohtaamisongelmaa ei ollut, ei puolestaan poista monia tosiasioita. Olemme kaikki samanlaisia ja samanarvoisia, mutta kuitenkin erilaisia. Eräässä hyvin monikulttuurisessa projektissa toisen suomalaisen kanssa vähän pyörittelimme päitämme, kun heikohkosti yhteensopivien kulttuurien välillä tuntui olevan "kohtuullisesti" kitkaa keskenään. Kulttuureita voidaan jakaa esimerkiksi Hofsteden kehyksen mukaan monella tavalla, ja nämä näkökohdat tulee huomioida esimerkiksi johtamiseen ja ryhmätyöskentelyyn liittyvissä tilanteissa:

http://en.wikipedia.org/wiki/Geert_Hofstede

Niinkuin aina, kulttuureihin perustuvat luonnehdinnat ja yleistykset ovat epätarkkoja ja likimääräisiä. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö tällainen työkalu olisi tarpeen. Toisaalta se myös kertoo, miksi monikulttuurisuus on usein ongelmallisempaa kuin se, että on yksi vallitseva kulttuuri, johon omine variaatoineen sopeudutaan.

2.   Ei, vastuu ei ole yksin heillä. On aivan kohtuutonta vaatia, että he yksin hylkäisivät kaiken, ymmärtäisivät kaiken, sopeutuisivat täydellisesti ILMAN että saavat siihen meiltä mitään apua eli vastaantulemista.

Olisi hyvä, että julkisessa keskustelussa johdonmukaisesti myönnettäisiin, että kyllä, heillä on päävastuu. Tai että heillä on edes osittain vastuu kotoutumisestaan. Julkisessa keskustelussa kun lähes poikkeuksetta viitataan ainoastaan rasismiin, syrjintään, kielikoulutuksen puutteisiin ja ties mihin. En ole suomalaisessa keskustelussa havainnut muiden kuin nuivien ja joidenkin maahanmuuttajien(!) sanovan ääneen sitä, että tulijoiden asenteissa on monesti vikaa.

Mitä tuo vastaantuleminen tarkoittaa? Vastaantuleminen ei ihan oikeasti voi tarkoittaa kulttuurista luopumista. Vastaantulemisen olisi syytä tarkoittaa vaan sitä, että maahanmuuttajien kanssa koitettaisiin pitää pikkuisen pidempää pinnaa kuin kantisten kanssa. Jos vastaantuleminen tarkoittaa segregaatiota, se ei ole vastaantulemista.

3.   Jos ymmärrämme enemmän, syrjimme vähemmän. Väitän, että useat syrjivät pikemminkin
vahingossa, ajattelemattomuuttaan ja tietämättömyyttään (väärinymmärrykset, ennakkoluulot, tahattomat väärinkäsitykset) kuin tahallisen pahantahtoisesti.

Suomalaiset ovat nuivia ja juroja. Tiedän, että moni maahan tullut on ihmeissään tällaisesta. Eräs kiinalainen väitti kivenkovaa, että suomalaiset ovat rasisteja, koska eivät juttele hänen kanssaan tai vastaa hänen kysymyksiinsä. Intialainen koitti sitten kertoa hänelle, että kyse on juroudesta ja ujoudesta sekä kielitaidon puutteesta. Kyseisen kiinalaisen oma englanti oli kyllä sitä luokkaa, että sitä ymmärsi vasta pitkällisen harjoittelun jälkeen ei-kiinalainen, joten en ihmettele yhtään jos hänelle ei ole osattu vastata.

Toisaalta Suomessa ei katsota vastaantulijoita silmiin vaan ohi. Eikä varsinkaan hymyillä. Siinähän saattaisi vastaantulija ihmetellä, että miksi tuo nauraa minulle ja vaikka suutahtaa. Se, että moni maahanmuuttaja kokee tällaisen juuri heihin kohdistuvaksi rasismiksi ja syrjinnäksi on tosiasia. Se, että se ei ole rasismia tai syrjintää on myös tosiasia. Syrjiä ei voi vahingossa.

Maahanmuuttajalle pitäisikin opettaa heti alusta lähtien suomalaisia tapoja ja suomalaista kulttuuria. Se ei tarkoita sitä, että heidät pitäisi opettaa jurottamaan ja olemaan hymyilemättä. Se kuitenkin tarkoittaa sitä, etteivät he kokisi syrjintää ja rasismia siellä, missä sitä ei ole, vaan ymmärtäisivät suomalaiseen kansanluonteeseen kuuluvan tietyn (vaikkakin liioitellun) jurouden ja myös ujouden. Ei suomalainen puhu englantia ohikulkijoille, jos ei tunne osaavansa. Eikä tunne osaavansa, jollei ole vähintään englantilaisen filologian tohtori.

Suomessa myös arvostetaan yritteliäisyyttä, rehellisyyttä ja vaatimattomuutta. Yritteliäs, rehellinen ja vaatimaton maahanmuuttaja tuskin kohtaa Suomessa todellista rasismia tai syrjintää, ainakaan sellaisessa mittakaavassa, että se estäisi integraation ja menestymisen.

4.   Kyllä, jos halutaan etsiä, kenessä vikaa, niin vikaa ja parannettavan varaa löytyy kyllä aivan varmasti joka porukasta.

Kuitenkin toistuvasti ja jatkuvasti kaiken syyksi esitetään sitä, että me olemme tehneet jotain väärin. Olemme rasisteja (minä en ole) ja syrjimme (minä en ole syrjinyt). Emme laita riittävästi rahaa kotoutumiseen (posketon väite tai sitten tämä tarvittava rahasumma on vieläkin isompi mitä nyt kaadetaan) ja mitä milloinkin.

5.   Täysin kohtuutonta on myös sellainen harhaluulo, ettei suomalainen kykenisi tai tahtoisi tulla vastaan, haluaisi ymmärtää ja tietää lisää erilaisista ja eri tavoin ajattelevista ihmisistä. Olemme kyllä kaikki uteliaita.

Suomalaiset ovat uteliaita ja haluaisivat ymmärtää ja tietää lisä erilaisita ja eri tavoin ajattelevista ihmisistä, kyllä.

Mitä tarkoittaa vastaantulo? Valitettavasti se särähtää korviini siltä, että jotta ryhmä X voisi kotoutua, eli luopua monista kyseenalaisista tavoistaan ja ottaa meiltä yhtä sun toista tapaa, meidänkin tulisi tältä ryhmältä X oppia sitä sun tätä ja ottaa mallia? Mitä se tarkoittaa, jos se ei tarkoita tätä?

Tahdon tässävaiheessa muistuttaa Homma ry:n kyselytutkimuksesta, jonka tulkitsemisesta on ollut syystä tai toisesta vaikeuksia juuri tällä foorumilla:

Quote
Turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten pitäisi sopeutua nykyistä paremmin suomalaisten tapoihin

a) Täysin samaa mieltä
b) Jokseenkin samaa mieltä
c) Ei samaa eikä eri mieltä
d) Jokseenkin eri mieltä
e) Täysin eri mieltä.

Jokseenkin tai täysin samaa mieltä on kaikista vastaajista 86%. Eri mieltä on yhteensä 4%. Sukupuolten välillä ei ole eroja. Eniten "täysin samaa mieltä" olevia (52%) on Helsingissä, eniten samaa mieltä olevia yhteensä (90%) "muulla pääkaupunkiseudulla".

Tuossahan se jo tulikin esiin taas, mutta monikulttuurin läsnäolo aiheuttaa nuivistumista. Tästä johtuen juuri pääkaupunkiseudulla, jossa kohtaaminen on kaikkein tiiviintä, myös asenteet ovat tiukemmat kuin maaseudulla, jossa tätä kohtaamista ei erityisesti ole vielä päässyt tapahtumaan. Ns. kohtaamisteoria on kaunis ajatus, mutta ei vastaa vallitsevaa todellisuutta.

Quote
KIELIASIAA - Miksi maahanmuuttajalapset joutuvat S2-LUOKKAAN?

Kirjoitit:

Quote
EDIT: siis edelleenkään maahanmuuttajissa ei ole mitään vikaa, heidän vanhempiensa asenteissa ei ole mitään vikaa, siinä ei ole mitään vikaa, että monet 2. polven "maahanmuuttajatkaan" eivät osaa riittävän hyvin suomea aloittaessaan koulun, vaan opettelevat S2:sta. Tästä johtuen he ovat askeleen jäljessä kantiksia sekä niitä mamuja, joiden vanhemmat ovat katsoneet asiakseen integroida itsensä ja lapsensa Suomeen jo ala-koulun alusta lähtien. Tässäkään ei mitään vikaa. Da rasismus löytyy tähänkin syyksi. Se sama rasismus, joka ei missään näy tai tunnu, mutta on olemassa. Se sama rasismus joka kohtaa vaan tiettyä osaa väestöstä. Sitä samaa, jota se vainoaa jo 1. polven mamuista.

Tuota rasismi-konnotaatiota en kyllä olisi koskaan keksinyt. Oletko kuullut jonkun todellakin syyttävän S2-ryhmien olemassaoloa kantaväestön rasismilla? Hurjaa!

S2-rymien olemassaolo liittyy siihen, että maassa on ei-niin-hyvin suomea osaavia lapsia, joista osa on jopa syntynyt Suomessa.
Huono kielitaito taas liittyy tosiasiassa siihen, että vanhemmat eivät ole ymmärtäneet asian merkitystä ja että lapset leikkivät keskenään toisten samankielisten kanssa, koska maahanmuuttajia on niin paljon, että tämä on mahdollista.

Tietysti oli sarkasmia väittää, että tuo johtuu kantaväestön rasismista, mutta myös tällaisia väitteitä on esitetty tosissaan. Eikös ENAR-seminaarinkin somali väittänyt heikon kielitaitonsa johtuvan osittain rasismista. Tämä liittyy myös siihen väittämääsi hiekkalaatikkorasismiin. Jos Abdi jää hiekkalaatikolla ysin, koska rasismi, ei kai hän opi kieltäkään? Tosiasiassa rasismi on mitä heikoin selitys omalle asennevammalle ja saamattomuudelle. Jos ykköstavoitteena ei ole oppia suomea ja laittaa lapsetkin oppimaan suomea, käy helposti niin, että tosiaan joudutaan sinne S2:lle sitten, mikä on surullista.

Quote
Tiesitkö muuten Risto, että ruotsinsuomalaisilla lapsilla on ala-asteesta lähtien kaksi vaihtoehtoa; joko opiskella suomea MoFi-ryhmässä sellaisten lasten kanssa, jotka puhuvat suomea äidinkielenveroisesti, tai sitten toisessa -S2- ryhmässä, missä lapset opettelevat suomea vieraana kielenä? Onko tässäkin kyse suomenkielisten suomalaisten rasismista?

(EDIT: sorry luin väärin, tuossahan puhuttiin ruotsinsuomalaisista, eikä suomenruotsalaisista. Jos haluat olla johdonmukainen, tuossahan pitäisi olla kyse ruotsinkielisten ruotsalaisten rasimsista (kantaruotsalaiset Ruotsissa), joka ajaa sitten ruotsinsuomalaiset mihin? Anteeksi, mutta tuossa ei nyt ole järkeä, eikä analogia toimi. Jos ruotsinsuomalaiset opiskelevat Ruotsissa ruotsia R2-kielenä, tilanne on analoginen Suomeen, ei se, että ruotsinsuomalaiset opiskelevat Ruotsissa suomea S2-kielenä. Molemmissa maissa opetetaan tiettävästi toki myös kotikieltä koulussa, mikä on sinänsä vähän kyseenalainen juttu.)

En ole kuullut ruotsinkielisten kertaakaan näin väittävän, joten tuskin. Rasismista uikuttavat ovat aivan toista porukkaa. Useimmiten kantasuomalaista ymmärtäjää, toisinaan somaleja. Joskus, mutta harvemmin muita ryhmiä. Osa englanninkielisiäkin valittelee rasismista, mutta he eivät taida oikein ymmärtää, että Suomessa olisi hyvä oppia suomea, jos aikoo päästä juttuihin kaikkien kanssa. Englantia eivät kaikki osaa, vaikka kuinka hi-taas-ti ja painokkaasti lausuisi. Paitsi tietysti amerikkalaisissa elokuvissa, jossa ulkoavaruuden mamutkin puhuvat englantia.

Quote
Jos maahanmuuttajaäiti hoitaa lapsensa itse esikouluikään saakka, koska esimerkiksi pienempi sisar on kotona, saattaa suomenoppiminen viivästyä verrattuna viimeistään 3-vuotiaana päiväkotiin menneellä lapsella. Tiedän perheitä, joissa lapsi nimenomaan halutaan laittaa päiväkotiin mahdollisimman pienenä, jotta oppisi kielen kunnolla.

Miksi maahanmuuttajaäiti ei ota kontaktia kantasuomalaisiin? Sehän on hänen intresseissään oppia suomea ja opettaa lapsilleenkin suomea. Ei niinkään naapurien.

Tiedän toki vastauksen. Fatiman viereisessä rapussa asuu toinen Fatima perheineen, eikä siis ole mitään tarvetta ryhtyä keskusteluihin kummallisten suomalaisten kanssa, jotka vielä käyttäytyvät hassusti ja pukeutuvat siveettömästi.

En sano, että ylläoleva pätee kaikkiin. Kaikilla ei ole asennevammaa. Asennevammaisten lisäksi löytyy toki myös ihmisiä, joille uusien sosiaalisten suhteiden luominen on kauhistus. Nämä eivät kuitenkaan muodostane tilastollisesti kovin merkittävää ryhmää.
« Last Edit: April 12, 2010, 12:29:44 by risto »

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Uutisia maailmalta - mitä tästä haluat poimia?
« Reply #20 on: April 12, 2010, 12:23:05 »
Tarkoitatko fasisteilla Jobbikia? Verta käsissään on ainakin vain yhdellä osapuolella. Kommunistien yli 40 vuotta kestänyt hirmuhallinto ja sen perilliset saavat jo tosiaan väistyä.

Eikös tuollainen kollektiivinen syyllistäminen ole melko lailla Stalinin elkeitä? Eihän jokainen, joka on ollut Unkarin kommunistisen puolueen jäsen ennen vuotta 1989, voi olla vastuussa puolueen teoista, joista vielä suuri osa on tapahtunut ennenkuin henkilö itse on edes syntynyt.

Ei tietenkään ole kaikki vastuussa. Ymmärrän kuitenkin monien kokeneen sen epäoikeudenmukaisena. Varsinkin kommunistihallinnon vainoamien ihmisten kuten nyt Jobbikin perustajan.

Quote
Ja jos ihan tosissasi väität että Jobbikia ei voi sanoa fasistiseksi, niin no. Niin, mitä siihen nyt sanoisi.


Voihan sitä sanoa aivan miksikä haluaa. En Jobbikia tunne kovinkaan tarkkaan, joten en ala sen fasistisuudesta tekemään johtopäätöksiä. Fasistisyytöksiä on viime aikoinan esitetty samassa mittakaavassa kuin rasistisyytöksiäkin. Vähintä siis, mitä tällaisessa ilmapiirissä teen, on se, että selvitän mitä puolue itse sanoo ajavansa. Sitten vertaan sitä siihen, mitä muut sanovat.

Ainakin tässä puolue itse väittää, että siitä vedetyt johtopäätökset ovat aivan vääriä eivätkä perustu sen tavoiteohjelmaan (manifestiin). Itseasiassa heidän mukaansa sitä ei ole lainattu ainoassakaan puoluetta käsittelevässä artikkelissa. Tuossa käydään myös läpi tavallisimpia syytöksiä.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Jussi Marttila

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 636
Re: Uutisia maailmalta - mitä tästä haluat poimia?
« Reply #21 on: April 12, 2010, 12:28:11 »
Voihan sitä sanoa aivan miksikä haluaa. En Jobbikia tunne kovinkaan tarkkaan, joten en ala sen fasistisuudesta tekemään johtopäätöksiä. Fasistisyytöksiä on viime aikoinan esitetty samassa mittakaavassa kuin rasistisyytöksiäkin. Vähintä siis, mitä tällaisessa ilmapiirissä teen, on se, että selvitän mitä puolue itse sanoo ajavansa. Sitten vertaan sitä siihen, mitä muut sanovat.

Ainakin tässä puolue itse väittää, että siitä vedetyt johtopäätökset ovat aivan vääriä eivätkä perustu sen tavoiteohjelmaan (manifestiin). Itseasiassa heidän mukaansa sitä ei ole lainattu ainoassakaan puoluetta käsittelevässä artikkelissa. Tuossa käydään myös läpi tavallisimpia syytöksiä.

Eli et tunne asiaa yhtään, joten tutustut puolueen omaan kantaan ekaksi.

Mikäpäs siinä.
Sun bikinipöksyt on seeprannahkaa
Ja eniten inhoat maitorahkaa
Ja sitäkun hiutaleet paakkuuntuu veteen
Ja sitäkun miehelläei ota eteen

risto

 • Guest
Re: Uutisia maailmalta - mitä tästä haluat poimia?
« Reply #22 on: April 12, 2010, 12:41:25 »
Voihan sitä sanoa aivan miksikä haluaa. En Jobbikia tunne kovinkaan tarkkaan, joten en ala sen fasistisuudesta tekemään johtopäätöksiä. Fasistisyytöksiä on viime aikoinan esitetty samassa mittakaavassa kuin rasistisyytöksiäkin. Vähintä siis, mitä tällaisessa ilmapiirissä teen, on se, että selvitän mitä puolue itse sanoo ajavansa. Sitten vertaan sitä siihen, mitä muut sanovat.

Ainakin tässä puolue itse väittää, että siitä vedetyt johtopäätökset ovat aivan vääriä eivätkä perustu sen tavoiteohjelmaan (manifestiin). Itseasiassa heidän mukaansa sitä ei ole lainattu ainoassakaan puoluetta käsittelevässä artikkelissa. Tuossa käydään myös läpi tavallisimpia syytöksiä.

Eli et tunne asiaa yhtään, joten tutustut puolueen omaan kantaan ekaksi.

Mikäpäs siinä.

Kai sekä syytetylle että syyttäjälle tulee antaa puheenvuorot, näin kun ei olla Stalinin N-Liitossa?

Mitä Jobbikiin tulee, asiasta en ennen tätä aamua ole kuullut ollenkaan enkä tiedä mitään, mutta Ylen radiouutiset kertoivat äärivasemmistolaisen Jobbikin menestyneen vaaleissa. Mikä on hassua monestakin syystä. Ensinnäkin Ylen nettisivut kertovat, että kyseessä onkin äärioikeistolainen puolue, ja toisaalta vasemmistolaisia harvemmin nimitellään ääri-miksikään, vaikka olisivat itse Rauhan ja konfliktin tutkimuslaitoksen porukkaa, "antifasisteja" tai mitä milloinkin.

Mikäli Ylen syytökset Jobbikin muukalaisvastaisuudesta, juutalaisvastaisuudesta ja muusta sellaisesta pitävät paikkansa, Jobbikin menestyksessä ei ole mitään positiivista. Toisaalta Ylen historiaan kuuluu mm. Jussi Halla-ahon perusteeton leimaaminen muukalaisvastaiseksi, rotutohtoriksi ja ties miksi vihakirjoittelijaksi, joten tätä taustaa vasten Yle ei valitettavasti ole kummonenkaan auktoriteetti.

Offline Jussi Marttila

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 636
Re: Uutisia maailmalta - mitä tästä haluat poimia?
« Reply #23 on: April 12, 2010, 12:47:45 »
Kai sekä syytetylle että syyttäjälle tulee antaa puheenvuorot, näin kun ei olla Stalinin N-Liitossa?

*snip*

Mikäli Ylen syytökset Jobbikin muukalaisvastaisuudesta, juutalaisvastaisuudesta ja muusta sellaisesta pitävät paikkansa, Jobbikin menestyksessä ei ole mitään positiivista. Toisaalta Ylen historiaan kuuluu mm. Jussi Halla-ahon perusteeton leimaaminen muukalaisvastaiseksi, rotutohtoriksi ja ties miksi vihakirjoittelijaksi, joten tätä taustaa vasten Yle ei valitettavasti ole kummonenkaan auktoriteetti.

Jos näin tehdään, niin ADL:n kannanotto aiheesta löytyy helposti: http://www.adl.org/PresRele/ASInt_13/5545_13.htm

Kova sanahan mihin kannattaa Itä-Euroopan suhteen tutustua, on anti-ziganismi. Se on nyt kuuminta hottia rasistisissa piireissä siellä.Sun bikinipöksyt on seeprannahkaa
Ja eniten inhoat maitorahkaa
Ja sitäkun hiutaleet paakkuuntuu veteen
Ja sitäkun miehelläei ota eteen

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Uutisia maailmalta - mitä tästä haluat poimia?
« Reply #24 on: April 12, 2010, 13:01:36 »
Voihan sitä sanoa aivan miksikä haluaa. En Jobbikia tunne kovinkaan tarkkaan, joten en ala sen fasistisuudesta tekemään johtopäätöksiä. Fasistisyytöksiä on viime aikoinan esitetty samassa mittakaavassa kuin rasistisyytöksiäkin. Vähintä siis, mitä tällaisessa ilmapiirissä teen, on se, että selvitän mitä puolue itse sanoo ajavansa. Sitten vertaan sitä siihen, mitä muut sanovat.

Ainakin tässä puolue itse väittää, että siitä vedetyt johtopäätökset ovat aivan vääriä eivätkä perustu sen tavoiteohjelmaan (manifestiin). Itseasiassa heidän mukaansa sitä ei ole lainattu ainoassakaan puoluetta käsittelevässä artikkelissa. Tuossa käydään myös läpi tavallisimpia syytöksiä.

Eli et tunne asiaa yhtään, joten tutustut puolueen omaan kantaan ekaksi.

Mikäpäs siinä.

Aivan, koska en suoraan osta nykyisin väitteitä jonkun fasistisuudesta ennen kuin näen asiasta todisteita. Kotisivuillaan ainakin puolue kykeni melko tyhjentävästi vastaamaan useimpiin syytöksiin. Toisaalta se on ollut liittoutunut eurooppalaisittain puolueiden kanssa, joiden syntilistaan kuuluu holokaustin kieltämistä kuten BNP ja National Demokrater.

Ainakin BNP ja ND ovat selkeästi eri jengiä kuin Persut tai Ruotsidemokraatit.

Quote
Unkarilainen ääripuolue Jobbik menestyy gallupien mukaan erittäin hyvin ensi sunnuntaina alkavissa kaksioisaisissa vaaleissa. Puoluetta leimaa äärimmäinen radikalismi. Puolueen lähellä toimii kielletty Unkarin kaarti, joka on omasta mielestään eräänlainen santarmijoukko, rauhanturvajoukot mm. romaneja vastaan. Kaartilla on oma univormu ja erilaisia harjoitusleirejä, joissa harjoitellaan ampumista. Pahin vihankohde ovat romanit. Romanikylien läpi on viime vuosina marssittu sotilasmudostelmissa. Ulkopuolisten mielestä kyseessä ovat natsijoukot. Romaneja on myös tapettu. Laajan murhasarjan kohteena oli lähes 10 romania. Tekijät saatiin viime vuonna elokuussa kiinni, ja virallisesti he eivät ehkä kuulu Jobbikiin, mutta Jobbikin kiihotustyö romaneja vastaan on varmasti taustalla vaikuttamassa.

Nyt tuostahan saa kuvan, että olisi tuon puolueen joukot olleet tekemässä noi murhat. Ainakin antamassani linkissä käsiteltiin tuota ja sanottiin, ettei murhaajilla (jotka siis saatiin kiinni!) ollut mitään tekemistä puolueen kanssa.

« Last Edit: April 12, 2010, 13:12:53 by Julmuri »
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Uutisia maailmalta - mitä tästä haluat poimia?
« Reply #25 on: April 12, 2010, 16:22:54 »
Kommunistien perillisen romahtaminen vaaleissa oli siis kiistatta hyvä asia.

Eli soihtukulkueissa marssivat fasistit ovat parempia kuin entiset kommunistit? Hyvä että osaat valita puolesi niin ettei jää kenellekään mitään epäselvyyttä.

Tarkoitatko fasisteilla Jobbikia? Verta käsissään on ainakin vain yhdellä osapuolella. Kommunistien yli 40 vuotta kestänyt hirmuhallinto ja sen perilliset saavat jo tosiaan väistyä.Kommunistien hirmuhallinto väistyi jo vuoden 1990 tienoilla. Sen jälkeen entisillä kommunisteilla on tietysti ollut sama oikeus toimia politiikassa kuin kaikilla muillakin. Vastaavalla tavalla esimerkiksi Espanjassa Francon kannattajien poliittinen perillinen Partido Popular on demokratian aikakaudella vaikuttanut tavallisena demokraattisena oikeistopuolueena, ja tähän on yleisesti ottaen oltu tyytyväisiä.

Entisissä kommunistimaissa on niin paljon ihmisiä, joilla on syystä tai toisesta ollut jokin kytkentä kommunistipuolueeseen (ainoaan sallittuun puolueeseen), että jos heiltä kiellettäisiin poliittinen osallistuminen, se olisi käytännössä yhtä epäoikeudenmukaista kuin kommunismi. Toisin sanoen Jobbikia voi pitää kommunisteihin verrattavana vastakkaisen laidan ääripuolueena, koska se mitä se vastustaa on käytännössä demokratia, siis sellainen demokratia johon entiset kommunistitkin voivat osallistua.

Se, että kaksikymmentä vuotta kommunismin väistymisen jälkeen vielä väitetään entisten kommunistien jotenkin johtavan maata, on kansankiihotusta, jolla pyritään kansan jakamiseen.
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Pyy

 • Guest
Re: Uutisia maailmalta - mitä tästä haluat poimia?
« Reply #26 on: April 12, 2010, 16:52:57 »
Quote from: risto
Osa englanninkielisiäkin valittelee rasismista, mutta he eivät taida oikein ymmärtää, että Suomessa olisi hyvä oppia suomea, jos aikoo päästä juttuihin kaikkien kanssa. Englantia eivät kaikki osaa, vaikka kuinka hi-taas-ti ja painokkaasti lausuisi.
Monelle ulkomaalaiselle englannin taitajalle suomen oppiminen on vaikeaa juuri siksi, että kantasuomalaiset vaihtavat niin sujuvasti englanniksi kommunikaatiotilanteissa. Arjen rutiinit ja paljon päälle saa sujuvasti englanniksi hoidettua. 

Offline Aapo

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 264
 • Vihollisen juoksupoika ja soluttautuja
Re: Uutisia maailmalta - mitä tästä haluat poimia?
« Reply #27 on: April 12, 2010, 18:03:24 »
Pakko sanoa, että nuo jobbikit vaikuttaisivat olevan perin kenkkua porukkaa.
"Jos moittii joitain porukoita yksipuolisesta keskustelusta, ei todellakaan saa sortua itse samaan." - Jyrki Kasvi

Kesis

 • Guest
Re: Uutisia maailmalta - mitä tästä haluat poimia?
« Reply #28 on: April 12, 2010, 20:42:58 »
Toisaalta on tervettä demokratiaa että kun ollaan tyytymättömiä, niin äänestetään jotain joka todella on vaihtoehto. Sitten oikeasti saadaan sitä mitä on tilattu ja äänestäjäkunta ottaa luultavammin vastuuta jos huomaa tehneensa virheen ja syntyy vastareaktio. Meikäläisessä tavassa harrasta demokratiaa on monta hyvää puolta, mutta jos minä jotain kaipaan niin näkyviä eroja puolueiden linjauksissa. Mutta turha siitä on puolueita syyttää, kun kokemus on että reippaamilla kannanotoilla ei houkuta ketään, mutta saattaa karkottaa epävarmoja.

Offline Wessel

 • Newbie
 • *
 • Posts: 38
Re: Uutisia maailmalta - mitä tästä haluat poimia?
« Reply #29 on: April 12, 2010, 21:37:22 »
Isot porukat ovat sopeutuneet Ruotsiinkin, vaikka siis Malmö. Maahanmuuttajia on 13% väestöstä ja ei-puhtaasti-ruotsalaisia 17%.

Suomenkielisen Wikipedia-artikkelin mukaan Malmössä on tällä hetkellä 286 535 asukasta, ja jo vuonna 2007 kaupungissa asui 75 156 ulkomailla syntynyttä. Näillä luvuilla maahanmuuttajien osuus on yli 25 %. Tämän lisäksi ovat tietysti Ruotsissa syntyneet ulkomaalaistaustaiset, joita syntyy nykyään Malmössä enemmän kuin kantaväestön lapsia.

Ohessa on linkki uutiskanava CBN:n reportaasiin Malmön muslimitilanteesta. (http://www.youtube.com/watch?v=HaPz7p-1-bk) Reportaasin mukaan Malmö ei ole sopeutuisen malliesimerkki, vaan kaupunki, jossa holtiton maahanmuuttopolitiikka on aiheuttanut monenlaisia ongelmia. Näitä ovat mm. muslimikaupunginosat, joiden työttömyysprosentti on 70, lyhyessä ajassa kolminkertaistuneet raiskaukset, rehottava väkivaltarikollisuus ja turvattomuus sekä antisemitismi.

Millä perusteella isot porukat ovat sinun mielestäsi sopeutuneet Ruotsiin? Onko muslimien nykyinen tilanne hyvää sopeutumista vai tarkoitatko isoilla porukoilla muita kuin muslimiporukoita?