Author Topic: Nyt se on täällä, tuo kauhea terrrrorismi  (Read 10559 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Demonisoitu

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 680
Nyt se on täällä, tuo kauhea terrrrorismi
« on: September 17, 2011, 02:04:07 »
Aloitetaanpa etukädellä spekulointi myöhemmin tänään seuraavasta suuresta paljastuksesta. Yle siis oli "sattumalta" saanut selville heti Halla-ahon erottamista seuraavana päivänä, että KRP oli aloittanut esitutkinnan terrorismiepäilystä, Supon ensin tutkittua asiaa kuukausitolkulla. Tämän 'yllättävän' vuodon seurauksena poliisi on luonnollisesti pakotettu omaehtoisesti järjestämään aiheesta myöhemmin tänään tiedotustilaisuuden. Onneksi aivan kaikkein kauheimmissa täpinöissä asiaa ei tarvitse jännittää, sillä kaikkein tärkeimmän Yle on jo saanut selville vaikkei oikein mitään muuta olekaan - syylliset ovat ulkomaalaistaustaisia. Mikä tieto ei tietystikään Hommafoorumilla saanut mitään suuria tunnekuohuja aikaiseksi, syyllisethän onnistuttiin ennustamaan muslimeksi jo ennen ensimmäistäkään viitettä tekijöiden taustasta. Sekin tiedetään että syylliset - on täysin perusteltua käyttää tässä yhteydessä termiä "syylliset", onhan se maan tapa jokaisessa ulkomaalaistaustaista koskevassa rikosepäilyssä - ovat olleet Supon tarkkailun alla jo vuosia. Epäily koskee myös terrorismin rahoittamista.

Jos on lainkaan seurannut suomalaista terrorismikeskustelua tietää poliisin purnanneen jo pitkään kuinka Suomen kamaralla tapahtuvaan terrorismin valmisteluun ja rahoitukseen ei ole löytynyt tarvittavia juridisia keinoja puuttua. Hiljattain ne keinot käsittääkseni on kuitenkin saatu lainsäädäntöömme ympätyksi, tässä valossa ei siten kovinkaan yllättävää että poliisi onnistui niille myös pidemmittä viivytyksittä käyttökohteenkin löytämään. Epäily syyllisyydestä on Ylen mukaan jopa siksi vahva jotta valtakunnanvirastosta on syyttäjiä peräti kaksin kappalein nimetty esitutkintaa ohjaamaan, toisin sanoen pitämään huoli siitä ettei poliisi vahingossakaan mene ryssimään tapausta tutkinnan edetessä.

Entä ne syylliset, ennustakaamme niitä täällä nyt yhdessä kuten naapurifoorumillakin on aina tapana. Tänä päivänä maltti ei missään tapauksessa ole valtti, sillä aikainen lintuhan se madon syö. Seuraavassa siis oma rivini.

- Syylliset eivät kuulu ainakaan äärioikeistoon, ei vaikka Breivikin teosta on kulunut vasta muutama kuukausi, vaikkakin sekä Norjassa että Suomessa on tapauksen jälkeen suoritettu pidätyksiä pommiksi soveltuvan lannoite-erän tilaamisesta ja hallussapidosta. Tänään julkistettavat syylliset eivät voi kuulua äärioikeistoon sillä Suomessa tuotettujen uhka-arvioiden pohjalta suositeltuihin toimenpiteisiin ei kuulu äärioikeiston seuraaminen terrorismin varalta.

Itse asiassa terrorismin uhkaa Suomessa ruotivissa raporteissa tuskin sanallakaan mainitaan äärioikeistoa. Syykin on ilmeinen. Supo ja KRP ovat ylintä johtoa myöten niin oikeistolaisia ettei maailmankuvaansa kerta kaikkiaan istu skenaario jossa valkoinen heteromies seuraa äärioikeiston vihasivuja päätyen lopulta teurastamaan maanmiehiään. Ei vaikka näin epätodennäköinen ja epärationaalinen uhkakuva on realisoitunut Suomessa terroritekona jo 1-3 kertaa viimeisen 10 vuoden aikana. Suomessa oikeistolaisen ja äärioikeistolaisen mielen raja on niin hiuksen hieno ettei maltillisen oikeistolainen viranomainen yksinkertaisesti näe epäilyttävää tai vaaran aihetta sen muslimien kaikkinaisesta pahuudesta itseään vain hitusen enemmän huolta kantavamman radikalisoitumisprosessissa. Tänään ei tule ilmoitusta äärioikeistoon kytkeytyvästä terrorismista, nimittäin kun sellaiseen seuraavan kerran Suomessa törmätään, tiedotetaan samalla kuolonuhreista.

- Kyse ei ole myöskään vasemmistoanarkismista. Ei vaikka Suomessa vastikään poliisi on vihjaillut anarkistisesta pommiviritelmästä, infraan kohdistuneesta tuhotyöstä ja polttopulloiskusta polttoainevarastolle. Kyse ei ole anarkismista, sillä kun anarkisteja jostain teosta epäillään, kuivuu juttu aina lopulta kasaan jälkien hävitessä kuin tuhka tuulee. Ilmeisesti vasemmistoterroristit ovat liian älykkäitä jäädäkseen kiinni. Tai sitten ovat tyystin näkymättömiä, varjoissa eläviä superroistoja. Kun Pasilan poliisitalon lähellä havaitaan pommi, johtavat jäljet melkoisella varmuudella sylttytehtaalle, eli kaavailtuihin poliisin määrärahojen leikkauksiin, vaan tällöinpä ei syyllisiäkään löydy medialle esiteltäväksi asti. Nyt ilmeisesti löytyy, näin ollen  syylliset eivät voi olla anarkisteja tai muita punaisempia itutyttöjä.

- Tänään ei tulla kohisemaan separatistisista ahvenanamaalaista, Karjalan palauttelijoista, kristityistä abortinvastustajista tai vieraan vallan false-flag harhautuksesta. Ei koska tällaisiinkaan uhkiin poliisi ei ole varautunut.

- Suomi poliiseineen varautuu vain yhdenlaiseen terrorismin uhkaan, islamilaisen terrorismin uhkaan. Jos jotain on saatu ennalta selville, niin tästä kyse myös on. Ja tästähän täällä on pulputettu jo ties kuinka monta vuotta. Hall...onen viime vuoden joukukuussa: "terrori-isku Suomessa vain ajan kysymys", Suojelupoliisi n. vuotta aiemmin: "maahanmuuttajien kototumisessa etsikkoaika".

Ja nyt se onnennumeroni: Al-Shabaab, sen värväyksestä Somaliassa tapahtuvaa toimintaa vartenhan täällä on jo vuosia supistu. Kyse ei siten olisi Suomen maaperällä tapahtuvasta iskusta vaan, tietysti vähän katsantokannastakin riippuen, sisällissotaan värväämisestä. Jos tästä on kyse, niin veikkaan etteivät myöskään syytteet lopulta pidä, tuskinpa niin epämääräiseen sotkuun kuin mitä Somalian tilanne on, ylemmät oikeusasteet uskaltautuvat loppuen lopuksi ottamaan kantaa asettautumalla minkään osallisen puolelle.

Aika näyttää kuka osuu höperöissä ennustuksissaan oikeaan, mutta jos jokin on tässä varmaa, niin se ainakin on varmaa, että poliisin salassapitovelvollisuus on edelleenkin pelkkä vitsi, medialle vuodetaan ilmeisen tarkoituksellisesti vihjeitä vain tietyn tyyppisistä esitutkimuksista jotta haluttu yhteiskunnallinen vaikutus (pelko ja lankeemus?) saataisiin aikaiseksi riippumatta siitä löytyykö kulloisillekin epäilyille lopulta siteeksikään oikeudessa pitäviä todisteita.

Jännät paikat joka tapauksessa, suuri rotujen välinen uskonsota; aka asiallinen maahanmuuttokeskustelu saavuttaa tänään taas uuden virstanpylvään. Jos ennustukseni osui oikeaan, palaamme tuttuihin lähtöasetelmiin ennen Breivikin ja Halla-ahon mokia. Mikäli menin totaalisesti metsään, niin mahdollisesti naulataan se kriittisen kahjoston arkku jo melkeinpä hautaamiskuntoon.
« Last Edit: September 17, 2011, 02:21:08 by Demonisoitu »

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Nyt se on täällä, tuo kauhea terrrrorismi
« Reply #1 on: September 17, 2011, 02:37:29 »
Positivista uutisessa on kuitenkin se, että epäiltyjä on seurattu jo pitkään. Ilmeisesti odoteltu, että tulisiko joku isompi kala apajille pyörimään. Vihjeen YLE on varmaankin saanut poliisilta itseltään kun he ovat pitäneet juttua niin pitkälle käsiteltynä, että sen kanssa voi tulla julkisuuteen. Vihjaamisella voi olla tutkinnallinenkin syy eli nyt katsotaan joitakuita muita henkilöitä tuleeko heille paniikki.

Voi hyvin olla, että KRP:n ja vastaavien johto on kohtuullisen oikeistolaista, mutta todelliseen ääriliikehdintään kuulumisesta tulee Suomessa aika nopeasti poliisit oven taakse. 2000-luvun alkupuolella kun skinit siirtyivät nettiin, tehtiin heidän luoksensa aika paljon kotietsintöjä ja poliisi takavarikoi tietokoneet tutkintaa varten. Käsittääkseni tuo vaikutti verkoston alasajoon merkitsevästi.

Mielestäni poliisi ei missään tapauksessa ole syyllistynyt pelon lietsomiseen muslimiterroristien kohdalla vaan johdonmukaisesti kertonut riskin olevan vähäinen. Kun poliisi aiemmin ilmoitti julkisesti, että se tietää joitakin tämäntyyppiseen liikehdintään liittyviä henkilöitä, saattoi kyse olla varoituksesta, että kannattaisi lopettaa hyvän sään aikana. Suomessa on poliisilla tapana aika monessa rikoslajissa käydä ensin "näyttäytymässä" ja katsoa tuleeko kaveri järkiinsä.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Demonisoitu

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 680
Re: Nyt se on täällä, tuo kauhea terrrrorismi
« Reply #2 on: September 17, 2011, 03:15:58 »
Voi hyvin olla, että KRP:n ja vastaavien johto on kohtuullisen oikeistolaista, mutta todelliseen ääriliikehdintään kuulumisesta tulee Suomessa aika nopeasti poliisit oven taakse. 2000-luvun alkupuolella kun skinit siirtyivät nettiin, tehtiin heidän luoksensa aika paljon kotietsintöjä ja poliisi takavarikoi tietokoneet tutkintaa varten. Käsittääkseni tuo vaikutti verkoston alasajoon merkitsevästi.

Voi olla, mutta vasta kun skinit järjestäytyivät organisaatioksi ja alkoivat pitää yhteyttä prosenttijengeihin. Ennen kaikkea vasta kun alkoivat tehtailemaan valtaväestöön - siis muihinkin kuin hippeihin ja punkkareihin - kohdistuvia omaisuus- ja huumerikoksia. Sitä ennen vähemmistöihin kohdistunut skiniterrori oli jatkunut yli 10 vuotta jatkuvasta poliisia vastaan suunnatusta kritiikistä huolimatta.

Quote
Mielestäni poliisi ei missään tapauksessa ole syyllistynyt pelon lietsomiseen muslimiterroristien kohdalla vaan johdonmukaisesti kertonut riskin olevan vähäinen. Kun poliisi aiemmin ilmoitti julkisesti, että se tietää joitakin tämäntyyppiseen liikehdintään liittyviä henkilöitä, saattoi kyse olla varoituksesta, että kannattaisi lopettaa hyvän sään aikana. Suomessa on poliisilla tapana aika monessa rikoslajissa käydä ensin "näyttäytymässä" ja katsoa tuleeko kaveri järkiinsä.

Suojelupoliisin kokoomuslainen johtajahan väsäsi yhdessä maahanmuuttoviraston kokoomuslaisen johtajan kanssa eurovaalipäivänä mielipidekirjoituksen Helsingin Sanomiin, jossa yhteistuumin varoittelivat varsin epämääräisesti maahanmuuttajaterrorismin uhasta. Tepsi, kokoomuspersujen jytky oli huima jonka seurauksena aiemman, vähemmän oikeistolaisesti suuntautuneen Supon natsihenkiseksi luonnehtima Suomen Sisu sai lopulta oman edustajansa EU-parlamenttiin, jossa uskoakseni yhteistyö muiden counter-jihadistien kesken on ollut tuosta lähtien hedelmällistä.

Siinä voit kyllä osua oikeaan että tällaisella varoittamisella periaatteessa myös voitaisiin viestiä tavan maallikoille ettei kannata kokeilla onneaan kun poliisi kuitenkin seuraa toimintaa. Onhan se eräällä tavalla ihan reilu ajatus jos niin todella toimittaisiin, vaikken moiseen uskokaan, mutta mahtaako joku jihadismiin pärähtänyt nuori kuitenkaan pahemmin seurata suomalaisen median piilovihjeitä? Vähän sama kuin raiskauksista nalkuttaminen ja alati keskusteleminen - ketä tai mitä se lopulta hyödyttää, tuskin ne seksuaalirikollisetkaan moraalisia pidäkkeitään hienosäätävät julkisuudessa kulloinkin vellovan keskustelun mukaan.

Pakko myöntää että on muutama osa-alue jossa poliisi on kyllä viime aikoina pessyt silmissäni kasvojaan. Yksi sellainen on rikoksesta epäiltyihin poliiseihin ja poliitikoihin suhtautuminen, mm. kokoomuksen poliisiedustaja Salon käräytti oma kollega. Hiljattain Suomen poliisi selvitti myös Helvetin Enkeleiden organisaatiokuvioita kohtuu syvällekin, hieno suoritus kerta kaikkiaan, joka minulle oli ainakin mittava yllätys. Rikollisjengeistähän se on perinteisesti leimautunut rasistisesti, ja säilynyt syystä tai toisesta pitkään kytiltä turvassa, siinä missä poliisin alati jahtaamat pandidokset ja muutamat muut  taas leimautuneet hieman vähemmän rasistisesti.

No viimeistään iltapäivällä nähdään mistä on kyse, vaikea uskoa että mistään Al Qaidasta kuitenkaan. Toivon. Unohdit muuten lisätä oman veikkausrivisi, eikös huomenna ollut taas kerran joku kaikkien aikojen suurin lottopottikin luvassa.

Offline Jussi Jalonen

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 273
Re: Nyt se on täällä, tuo kauhea terrrrorismi
« Reply #3 on: September 17, 2011, 10:10:28 »
Tuomioja näyttää vastailevan varsin rauhallisesti ja tyynesti toimittajan tiedustellessa Ykkösaamussa tästä asiasta. Toimittaja yritti kysellä hieman dramaattisestikin "Voidaanko sanoa, että nyt ollaan siirrytty uuteen aikaan?", mutta ulkoministerin mielestä tässä on kyse muutenkin jo varsin pitkään meneillään olleesta viranomaistoiminnasta. Tuomioja myös ounasteli, että tokkopa epäiltyjen ulkomaalaistausta lisää maahanmuuttajia kohtaan suuntautuneita ennakkoluuloja, "paitsi ehkä tietyissä piireissä".

Eipä tämä suoraan sanoen minuakaan pahemmin jaksa hätkähdyttää. Viranomaiset tekevät työtänsä, ja ilmoittavat sitten mitä ovat selville saaneet. Jätän itse veikkauskupongit suosiolla täyttämättä.
Best,

J. J.

« Last Edit: September 17, 2011, 10:11:59 by Jussi Jalonen »

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Nyt se on täällä, tuo kauhea terrrrorismi
« Reply #4 on: September 17, 2011, 12:31:33 »
Minusta tässä ei tosiaan ole sinänsä mitään ihmeellistä poliisin aiemmin tiedottamaan tilanteeseen verrattuna. Aikaisemmin on tiedetty ja nyt on saatu todisteet, joita ei varmaan ole helppoa saada tällaisesta toiminnasta. Laissa kun ei ole kiellettyä antaa rahaa toiselle tai pyytää toista matkustamaan jonnekin. Mitään lisääntynyttä turvallisuusuhkaa ei kuitenkaan ole Suomessa tämän takia ollut.

Suojelupoliisin kokoomuslainen johtajahan väsäsi yhdessä maahanmuuttoviraston kokoomuslaisen johtajan kanssa eurovaalipäivänä mielipidekirjoituksen Helsingin Sanomiin, jossa yhteistuumin varoittelivat varsin epämääräisesti maahanmuuttajaterrorismin uhasta. Tepsi, kokoomuspersujen jytky oli huima jonka seurauksena aiemman, vähemmän oikeistolaisesti suuntautuneen Supon natsihenkiseksi luonnehtima Suomen Sisu sai lopulta oman edustajansa EU-parlamenttiin, jossa uskoakseni yhteistyö muiden counter-jihadistien kesken on ollut tuosta lähtien hedelmällistä.

Käsittääkseni toinen herroista on kyllä kepulainen, mutta oli miten oli en keksi mikä intressi heillä voisi olla sisulais-persujen tien tasoittamiseksi? Ottaen huomioon herrojen toimenkuvat keksin kyllä muitankin kuin poliittisia syitä puhua noista aiheista. Ainakin Supo havitteli noihin aikoihin paria asiamiestä Itä-Afrikkaan tarkkailemaan muuttoliikettä sieltä päästä. Viime keväänä kävi kyllä täysin selväksi, että Persujen kanssa mahdolliseen hallitusyhteistyöhön kumppanit löytyvät jostain aivan muualta kuin kovan linjan oikeistolaisista.

Edit: Naapurissa tapausta arvioidaan (tietenkin) Suomeen kohdistuneena terroriteon uhkana, mikä on kuitenkin aika eri asia kuin tämän uutisoinnin perusteella vaikuttaisi tapahtuneen.
« Last Edit: September 17, 2011, 12:51:00 by Julmuri »
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Demonisoitu

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 680
Re: Nyt se on täällä, tuo kauhea terrrrorismi
« Reply #5 on: September 17, 2011, 14:21:09 »
Tiedotustilaisuus on ilmeisesti ohi, somaleista todella oli kyse, tutkinta aloitettu jo vuonna 2009, pidätetty nainen ja mies jo viime viikon keskiviikkona, muuta uutta ei sitten ilmennytkään. Asiasta tiedotetaan kuulemma uudelleen vasta 27.9, joten maksimaaliseen pelotevaikutukseenhan tällä tietoisella vihjailulla ja tiedon pimittämisellä tietysti pyritään.

Nyt sopii tietysti esittää kysymys miksi vuosia vireillä olevasta jutusta, jossa pidätykset tehty jo puolitoista viikkoa takaperin, järjestettiiin lisäinformaatiota sisältämätön tiedotustilaisuus juuri tänään? Oman, tiettyyn kaavamaisuuteen näissä asioissa hyvin kyllästyneen tulkintani mukaan näin halutaan palauttaa keskustelu taas tuttuihin uomiin, terrorismin vastaisen sodan poteroihin joissa lojuva Suomi pannaan kokemaan ulkopuolista uhkaa vaikka väkisin ettei vahingossakaan maassa harjoitettuun oikeistolaiseen arvo-, sisä- ja talouspoltiiikkaan kiinnitettäisi jatkossakaan huomiota. Mitään asiallista syytä tähän tämänkertaiseenkaan Supofarssiin en näe olleen. Tiedottaa, vihjata ja vuotaa voi myös silloin kun on jotain todellista kerrottavaa. Näinhän ei taaskaan ollut.

Hyvin todennäköisesti arvioni Somalian sisällissodan osapuolelle suunnatusta tuesta piti kutinsa, sellaisen mahdollisuudestahan näitä vuotoja poliisi vuosikaudet tehtaili, näin ollen saattaa myös lopulta osoittautua hyvin kyseenalaiseksi tuo terrorismi-käsitteen käyttö tämän jutun yhteydessä. Al-Shabaab mahdollisena takapiruna nyt tietysti on antanut tukensa Bin Ladenille, sun muuta tavanomaista siviileihin ja Yhdysvaltojen intresseihin kohdistuvaa tappamista, mutta niin on moni muukin Al Qaidaan ilman syvällisempiä aatekytköksiä oleva järjestö. Oli miten oli, totuutta tuskin saadaan tästäkään tapauksesta koskaan tietää.

Kuriositeettina tälle päivälle Supon uudelleen lämmitetty vuoto ja vihjaus al-Nasserin osallisuudesta Pasilan pommilöytöön, tällä kertaa juttuun on vedetty mukaan myös Aluepalauttelijana tunnettu Seppo Lehto: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011091714403689_uu.shtml

Muistutettakoon nyt kuitenkin toistamiseen mihin ne jäljet viime laman aikaisissa Pasilan iskussa ja poliisin määrärahojen supistuskeskustelussa lopulta katkesivat: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/pasilan-pommi-isku-jai-hamaran-peittoon/art-1288339113280.html

Käsittääkseni toinen herroista on kyllä kepulainen, mutta oli miten oli en keksi mikä intressi heillä voisi olla sisulais-persujen tien tasoittamiseksi? Ottaen huomioon herrojen toimenkuvat keksin kyllä muitankin kuin poliittisia syitä puhua noista aiheista. Ainakin Supo havitteli noihin aikoihin paria asiamiestä Itä-Afrikkaan tarkkailemaan muuttoliikettä sieltä päästä. Viime keväänä kävi kyllä täysin selväksi, että Persujen kanssa mahdolliseen hallitusyhteistyöhön kumppanit löytyvät jostain aivan muualta kuin kovan linjan oikeistolaisista.

Porvarimediassahan suurin tabu tuntuu olevan - Auvisen maahanmuuttokriittisyyden ohella - persujen talouspoliittiset kannat, jotka tarkemmassa syynissä ovat osoittautuneet kovan oikeistolaisiksi. Tästä huolimatta media on levittänyt kohta vuosikymmenen mielikuvaa persuista vasemmistolaisena puolueena. Rohkea ja rationaalinen, tulevaisuuteen suuntautuva ja muutosta halajava, mutta nykyisestä kehityksestä huolestunut kansalainen äänestää liberaaleja. Emotionaalisesti herkistetty, pelosta tärisevä kansalainen sen sijaan omasta ja maansa edusta välittämättä oikeistolaisia arvokonservatiiveja. Viimeksi mainittuja Suomessa edustaa uusliberalistinen Kokoomus, sekä kristilliset fundamentalistipuolueet: persut ja kristityt.

Sinänsä tarkka huomio jälleen sinulta tuo vuosien takainen Supon asiamiesepisodi, mutta ei selitä sitä miksi juuri eilen vuodettiin julkisuuteen, käytännössä ei oikein mitään muuta kuin epämääräisyyksiä. Järkiperustainen selitys luonnollisesti kuuluu: Tutkinnallisista syistä salataan jotta voitaisiin seurata kuinka terroristikollegat reagoivat, tai jotain muuta sellaista teknisen tutkinnan kannalta yhtä johdonmukaista.

Olen ollut siinä uskossa että myös ulkomaalaisviraston johtaja Jorma Vuorio on koksunokka, mutta tiedät ilmeisesti hänen olevan kepulainen porvari? Jos annat vinkin mistä olet tietoon päätynyt, niin korjaan sen tuonne aloitukseen. Tarkemmin muisteltuani oletin porvariksi tiedettyäni hänet jotenkin automaattisesti kokoomuslaiseksi vaikkei siihen periaatteessa mitään pätevää perustelua ollutkaan.

Quote
Edit: Naapurissa tapausta arvioidaan (tietenkin) Suomeen kohdistuneena terroriteon uhkana, mikä on kuitenkin aika eri asia kuin tämän uutisoinnin perusteella vaikuttaisi tapahtuneen.

Niin no jos on kyse siitä mistä epäilen, niin ei välttämättä ole varsinaisesti terrorismista kyse, vaan terroristijärjestöksi määritellyn sisällissodankäyntiin annetusta tuesta. Supon ulostulo asiassa saattaa osoittautua puhtaan poliittiseksi tilanteessa jossa oikeiston ja tukijoinaan toimivien oikeistopopulistien suosio on muualla Euroopassa laskemassa.
« Last Edit: September 17, 2011, 14:24:13 by Demonisoitu »

Timo Anttila

 • Guest
Re: Nyt se on täällä, tuo kauhea terrrrorismi
« Reply #6 on: September 17, 2011, 15:39:36 »
Mielestäni, meidän kaikkien pitäisi nyt hiljentyä ja tajuta vihdoin että tätä Halla-aho & Co ovat tarkoittaneet. Samalla meidän tulisi olla nöyrän kiitollisia siitä että Halla-aho & Co ovat olemassa, koska ilman heitä viranomaiset tuskin olisivat kinniitäneet ko. henkilöihin mitään huomiota. On myös selvää että me todorgilaiset olemme kollektiivisesti, vastuusta tapahtuneesta, koska olemme puheillamme hyysänneet islamilaista terrorismia. Minkäänlaisia irtisanoutumisia islamilaisen terrorismin suhteen ei täällä ole juurikaan nähty.

Tärkein syy suvislaisuuteemme, kulttuurimarxilaisuutemme ohella, on haluttomuutemme ymmärtää Halla-ahoa & Co oikein tai tarkemmin sanoen, tajuta sitä että vain ja ainoastaan hommalaisella puheella ja menolla islamin uhka voidaan torjua oikeaoppisesti.

Kyllä nyt hävettää! En taida edes pottuja kuoria tänään. Ja, jos-ja-kun teol. yo, höyryveturinkuljettaja, metafyysisten rakkausrunojen ystävä, Erkki Kalevi limppaa Uudessa Suomessa suvaitsevaisia kollektiivisesti syyllistävän kirjoituksen asian tiimoilta, lupaan seistä syyllisenä hiljaa. Mea culpa, mea culpa, mea kokonaan culpa!

Offline Maivei

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1776
Re: Nyt se on täällä, tuo kauhea terrrrorismi
« Reply #7 on: September 17, 2011, 15:41:23 »

Niin no jos on kyse siitä mistä epäilen, niin ei välttämättä ole varsinaisesti terrorismista kyse, vaan terroristijärjestöksi määritellyn sisällissodankäyntiin annetusta tuesta. Supon ulostulo asiassa saattaa osoittautua puhtaan poliittiseksi tilanteessa jossa oikeiston ja tukijoinaan toimivien oikeistopopulistien suosio on muualla Euroopassa laskemassa.

Ehkä poliisi katsoi että mamurikollisuuden salailu ei ole pitemmän päälle hyvä ratkaisu, jytkyn pelko on viisauden alku.
Paljon parempi idea ei ole odottaa että joku nokkela kriitikko aikanaan löytää oikeudenkäyntipöytäkirjoista islamistiterroristien tuomiot.

Offline mh

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1704
Re: Nyt se on täällä, tuo kauhea terrrrorismi
« Reply #8 on: September 17, 2011, 16:28:06 »
Kuriositeettina tälle päivälle Supon uudelleen lämmitetty vuoto ja vihjaus al-Nasserin osallisuudesta Pasilan pommilöytöön, tällä kertaa juttuun on vedetty mukaan myös Aluepalauttelijana tunnettu Seppo Lehto: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011091714403689_uu.shtml
Mielenkiintoista, että tuossa ei mainittu ollenkaan sitä, ketkä lopulta ottivat uskottavasti vastuun kyseisistä teoista, jolla tuo al-Nasser olisi tämänkin uutisen yhteydessä saatu laitettua oikeaan kehykseen.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Nyt se on täällä, tuo kauhea terrrrorismi
« Reply #9 on: September 17, 2011, 20:05:53 »
Kuriositeettina tälle päivälle Supon uudelleen lämmitetty vuoto ja vihjaus al-Nasserin osallisuudesta Pasilan pommilöytöön, tällä kertaa juttuun on vedetty mukaan myös Aluepalauttelijana tunnettu Seppo Lehto: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011091714403689_uu.shtml

Pakko sanoa, että mielestäni tuolle viimeisenä mainitsemallesi kaverille ei minusta vankila ole oikea paikka. En ole lääkäri, joten en osaa sanoa oikeaa diagnoosia, mutta jonkinlainen internet-tourette on kyseessä.

Porvarimediassahan suurin tabu tuntuu olevan - Auvisen maahanmuuttokriittisyyden ohella - persujen talouspoliittiset kannat, jotka tarkemmassa syynissä ovat osoittautuneet kovan oikeistolaisiksi. Tästä huolimatta media on levittänyt kohta vuosikymmenen mielikuvaa persuista vasemmistolaisena puolueena.

Onhan Soini toki itsekin sanonut SDP:n olevan Persuille luonnollisin hallituskumppani ja demaritkin flirttailivat jossain vaiheessa sinne suuntaan. Itse en ole asiaa oikeastaan varmistanut, mutta monet ovat huomauttaneet SDP:n ja Persujen ohjelmissa olevan paljon samaa.

Puhtaasti ideologiselta kannalta Perussuomalaiset on tietysti oikeistopuolue, mutta talouspuoleltaan taas ei.

Rohkea ja rationaalinen, tulevaisuuteen suuntautuva ja muutosta halajava, mutta nykyisestä kehityksestä huolestunut kansalainen äänestää liberaaleja. Emotionaalisesti herkistetty, pelosta tärisevä kansalainen sen sijaan omasta ja maansa edusta välittämättä oikeistolaisia arvokonservatiiveja. Viimeksi mainittuja Suomessa edustaa uusliberalistinen Kokoomus, sekä kristilliset fundamentalistipuolueet: persut ja kristityt.

Kokoomuksessa kuten muissakin puolueissa on tietysti hörhöosastonsa. Itse koen poliittisesti suurinta läheisyyttä liberaaleihin kokoomuslaisiin ja oikeistodemareihin kuten Jaakonsaari, Jungner tai Lipponen. Kun kaikki päivänpolitiikan pintakuprut siloitellaan pois, näkisin tässä olevan myös kaksi vastuullisinta valtionhoitaja puoluetta. Minulle kävisi myös sellainen systeemi, että olisi vahva presidentti ja kaksipuoluejärjestelmä, jossa kansa voisi valita kahdesta selkeästi erilaisesta vaihtoehdosta. Nythän on aika vaikea äänestää tulevan hallituksen kokoonpanosta saatikka sitten linjasta yhtään mitään.

Quote
Quote
Edit: Naapurissa tapausta arvioidaan (tietenkin) Suomeen kohdistuneena terroriteon uhkana, mikä on kuitenkin aika eri asia kuin tämän uutisoinnin perusteella vaikuttaisi tapahtuneen.

Niin no jos on kyse siitä mistä epäilen, niin ei välttämättä ole varsinaisesti terrorismista kyse, vaan terroristijärjestöksi määritellyn sisällissodankäyntiin annetusta tuesta. Supon ulostulo asiassa saattaa osoittautua puhtaan poliittiseksi tilanteessa jossa oikeiston ja tukijoinaan toimivien oikeistopopulistien suosio on muualla Euroopassa laskemassa.

Meinasin itsekin kirjoitella tuosta eli tässähän ei sinänsä ole Suomeen minkäänlaista turvallisuusuhkaa näiden kahden toimesta muotoutunut. Uutisoinnin taustalla näkisin ennemminkin hieman lapsenomaisen innokkuuden, että nyt meillä Suomessakin on ihan terroristeja. Ainakin joku otsikko huusi, että "Nyt Suomessa ensimmäinen terroristijuttu" ikään kuin kyse olisi jonkin asiantilan saavuttamisesta. En jaksa uskoa tässä olevan taustalla poliittisia motiiveita ihan yhtä vähän kuin Pekka Haaviston päivän ulostulo olisi ollut jokin "hyysärimedian" pehmitys terrorismiuutisen vuoksi.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Nyt se on täällä, tuo kauhea terrrrorismi
« Reply #10 on: September 17, 2011, 21:32:09 »
Ainakin mielestäni on hiukan epäreilua verrata Perussuomalaisia ja Kokoomusta toisiinsa, vaikka Kokoomuksessa onkin sellaisia nuoria, jotka haluaisivat rakentaa Kokoomusta kohti persuja.
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline Demonisoitu

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 680
Re: Nyt se on täällä, tuo kauhea terrrrorismi
« Reply #11 on: September 18, 2011, 08:49:37 »
Ehkä poliisi katsoi että mamurikollisuuden salailu ei ole pitemmän päälle hyvä ratkaisu, jytkyn pelko on viisauden alku.
Paljon parempi idea ei ole odottaa että joku nokkela kriitikko aikanaan löytää oikeudenkäyntipöytäkirjoista islamistiterroristien tuomiot.

Onko mielestäsi maahanmuuttajien rikollisuutta kenties joskus maassamme salailtu, sen sijaan että sillä olisi - kuten onkin - revitelty yli äyräiden?

Pari vuotta putkeen Supo tasaisin väliajoin vihjaillut julkisuudessa ilm. juuri tästä käsillä olevasta terrorismiepäilystä, erikoinen ajatus että sille voisi mieleenkään tulla salailla tutkintaa jonka avulla se parhaillaan tekee itsensä tarpeelliseksi sinunkin silmissäsi.

Offline Jussi Jalonen

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 273
Re: Nyt se on täällä, tuo kauhea terrrrorismi
« Reply #12 on: September 18, 2011, 08:57:33 »
No, joko naapuriforumilla on esitetty se ilmeinen salaliittoteoria siitä, miten hallintovaliokunnan puheenjohtaja piti ehdoin tahdoin vaientaa ja saada ryhmäkurilla hiljaiseksi ennen kuin tämä uutinen terrorismiepäilyistä voitiin julkistaa?Best,

J. J.

Offline Demonisoitu

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 680
Re: Nyt se on täällä, tuo kauhea terrrrorismi
« Reply #13 on: September 18, 2011, 09:02:22 »
Kuriositeettina tälle päivälle Supon uudelleen lämmitetty vuoto ja vihjaus al-Nasserin osallisuudesta Pasilan pommilöytöön, tällä kertaa juttuun on vedetty mukaan myös Aluepalauttelijana tunnettu Seppo Lehto: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011091714403689_uu.shtml
Mielenkiintoista, että tuossa ei mainittu ollenkaan sitä, ketkä lopulta ottivat uskottavasti vastuun kyseisistä teoista, jolla tuo al-Nasser olisi tämänkin uutisen yhteydessä saatu laitettua oikeaan kehykseen.

Tällaista tämä nykysotien (-kin) viestiminen kansalaisten suuntaan on, jatkuvaa epämääräistä informaatiopommitusta jonka tarkoituksena osoittaa ties missä kabineteissa kulloinkin päätetyn vihollisen olevan pelottavuudessaan varteenotettava uhka. Tosiasioista viis kun voi palata tarpeen tullen taas lähtökuoppiin.

Offline Demonisoitu

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 680
Re: Nyt se on täällä, tuo kauhea terrrrorismi
« Reply #14 on: September 18, 2011, 09:20:56 »
No, joko naapuriforumilla on esitetty se ilmeinen salaliittoteoria siitä, miten hallintovaliokunnan puheenjohtaja piti ehdoin tahdoin vaientaa ja saada ryhmäkurilla hiljaiseksi ennen kuin tämä uutinen terrorismiepäilyistä voitiin julkistaa?

En ole kauhean tarkasti seurannut, sen verran nyt kuitenkin, että yllätyksekseni tämä terrorismijutska ei oikein sielläkään aiheuttanut mitään taivaan ja valtakunnan mullistavaa älämölöä. Kuvittele nyt jos tämä olisi tapahtunut joskus vuonna 2008-2009, millainen myrsky tämän seurauksena olisikaan riehunut. Alkaisiko terrorismin vastainen sota sitten tulla vihdoin päätepisteeseensä Somessakin kun ketään ei tunnu enää kiinnostavan näistä jatkuvista uhkakuvista provosoituminen. Tai ehkä se olikin Wali Hashin taktiikka joka lopulta söi suurimmat kiihkot puolin ja toisin.

http://ohjelmat.yle.fi/mot/arkisto/mot_pohjolan_somalien_painajainen

http://www.ts.fi/online/kotimaa/258166.html

Tärkein kysymys on tietysti Hommassakin jo esitetty: "Kuinka paljon tällainen terroristijutun tutkinta maksaa?" ("Finka" 18.9.2011)  :D