Author Topic: Äärioikeiston kulttuurikamppailusta  (Read 11921 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Äärioikeiston kulttuurikamppailusta
« Reply #15 on: September 08, 2011, 16:30:49 »
Quote
Minun toiveeni joulupukilta olisi, että nuiviin lakattaisiin suhtautumasta kuin natseihin, sadisteihin, idiootteihin, syrjäytyneisiin, pahoihin, ilkeisiin, luusereihin, häviäjiin, pelkureihin tai skineihin. Mielipiteemme voivat olla myös perusteltuja ja järkeviä, vaikka keskustelisimme Homma-foorumilla. En usko että kukaan minut henkilökohtaisesti tavannut pitää minua minään noista yllämainituista, mutta silti Internetissä moni menettää malttinsa välittömästä kuullessaan minun kuuluvan Homman suht aktiivisiin keskustelijoihin

Saattaisin jopa yhtyä tähän, sillä kyse ei ole mistään pahuudesta tai väärintekemisestä välttämättä tarkoituksella. Noin siis pääasiassa, tämä ei ollut mikään kannan otto siihen ettei Hommassa voisi olla esim. psykopaatteja, siinä vaiheessa ajatukset harhautuisi jo liikaa tarkoituksesta.

Ottamatta kantaa siihen, että luuseri tai skinikin voi perustella mielipiteensä ja olla älykäs, niin nimittely ei rakenna. Jos joku mättää, niin (liian) yksiulotteinen uhkakuva maahanmuuttajista, jota (ja jonka ylläpitämistä ja uusintamista/luomista) perustellaan pakolla, koska osa ei ymmärrä uhkaa. Tämä voi helpolla muuttua (liiallisesti) koko totuudeksi. Ongelma lienee siinä, että se toimii ja on hyvin hyvin uskottava. Se on kuin leimaantumisteoria, se on kyllä totta, mutta vain osa totuus. Tosin nuivakritiikkiin pitää lisätä väärinkäsitykset monikulttuurisuudesta ja rasismin vähättely.

Tässähän pitää olla tarkkana, ei yksikään nuiva tai äärimuslimi jatkuvasti vihaa/pelkoa lietso, kun herää velloo uhkakuvissaan ja siitä koko päivän samaa rataa. Esimerkiksi sinulla, Kaptah, oli ihka aito poliittinen mielipide tuolla toisella puolella Kyllösen ehdotuksesta, siinä ei ollut mitään kritisoitavaa. Samoin mustavalkoisuutta ei pidä ymmärtää väärin, ei kukaan ajattele, että 100 % noin tai 100 % näin, vaikka joku Hirvisaari käy äärimmäisen lähellä sitä.

Eikä varmaan ole pahitteeksi sanoa, että nuivuuttakin (asenne) on erilaista, toiset juontuu eri syistä ja sitä saattaa olla eri asteista ja vaiheista...

Monikulttuurisuus on rikkaus.

Timo Anttila

 • Guest
Re: Äärioikeiston kulttuurikamppailusta
« Reply #16 on: September 08, 2011, 16:52:02 »
Tervetuloa myös IT-insinöörille Hommaan, tämä "toisinajattelijoiden" kanssa jutustelukin on usein ihan mukavaa. Ellei sitten halua vain pyöriä omanmielisten piireissä.

Niin ja tervetuloa ortodoksiseen kirkkoon. Eli, miksi tässä nyt pitäisi tulla minnekkään, kun jo tässä ollaan? Sen takia, että sinulle tulisi hyvä ja turvallinen olo? Vai siksi että siellä Hommassa ollaan niin kultivoituneen ei-omamielisiä? Kamoon... 

Offline Reija Härkönen

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 676
Re: Äärioikeiston kulttuurikamppailusta
« Reply #17 on: September 08, 2011, 16:57:08 »
Minäkin olin alkujaan sitä mieltä, että persuista suurin osa on ihan kunnon väkeä, joka on lähinnä huolestunut vähävaraisten ja vanhusten asioista. Liiallista kansallismielisyyttä pidin vahingollisena ja kulttuurin rajaamista oikeaan ja väärään kulttuuriin lähinnä huvittavana. Mutta mitä enemmän olen tätä keskustelua seurannut, sitä enemmän alan vakuuttua siitä, että persut ovat rasisteja. Soini ei tee kunnolla pesäeroa halla-aholaisiin ja halla-aholaiset vannovat puolueohjelman nimiin. Tosi monta avoimesti Suomen Sisulaista ja avoimesti rasistista henkilöä on ollut ehdolla ja valittu jopa kansanedustajaksi. Ei puoluejohto ole voinut tästä asiasta olla tietämätön. Äänestäjistä osa on ollut tietoisia ja osa on rasismia vastaan, mutta äänestää silti Soinia, kun se osaa letkautella niin hauskasti.  Ei tästä juuri muuta voi syntyä kuin kehäpäätelmä: Perussuomalainen puolue on rasismipuolue.


Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Äärioikeiston kulttuurikamppailusta
« Reply #18 on: September 08, 2011, 17:54:04 »
Quote
Ei tästä juuri muuta voi syntyä kuin kehäpäätelmä: Perussuomalainen puolue on rasismipuolue.

Hyvä huomio tuossa, asioita on paljon helpompi käsitellä, kun niille on nimi. Kehäpäätelmä on asia, joka kannattaa opetella, ne ovat niin koukuttavan uskottavia joskus, että itsekin lankeaa moneen sellaiseen.

PS Ei muuten ole paljoa aikaa, kun yhdessä keskustelussa erään vihaisen miehen kanssa olisi pitänyt muistuttaa tästä argumentaatiovirheestä, arvanette jo varmaan missä.  ;)
« Last Edit: September 08, 2011, 17:59:15 by ateisti19+ »
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Äärioikeiston kulttuurikamppailusta
« Reply #19 on: September 08, 2011, 18:01:25 »
heikompien vihaamisella ei parempaa maailmaa ole ainakaan foorumilla rakennettu. Älä viitsi demonisoida.

Tuo oli varmaan vitsi? On liikkeen erittäin yhtenäinen ja virallinen kanta, ettei pakolaisen näkökulmalla ole mitään merkitystä eivätkä inhimilliset seikat ole perusteita. Itse mestarikin totesi, ettei heitä tule kuunnella keskustelussa lainkaan.  

Soini ei tee kunnolla pesäeroa halla-aholaisiin ja halla-aholaiset vannovat puolueohjelman nimiin. Tosi monta avoimesti Suomen Sisulaista ja avoimesti rasistista henkilöä on ollut ehdolla ja valittu jopa kansanedustajaksi. Ei puoluejohto ole voinut tästä asiasta olla tietämätön.

Ei tietenkään ole tietämätön vaan tietää varmasti ehdokkaidensa asiat millintarkasti. Jonkun Halla-ahonkin julkisesta profiilista siivottiin aika tarkoin pois kaikki "epä-persumaiset" piirteet eduskuntaehdokkuuden myötä ja aikaisemmin markkinoitu "ihan tavallinen kaupunkilaisliberaali" siirrettiin romukoppaan. Vielä EU-vaalien aikaan Soini halusi Persujen selkeästi erottuvan ns. maahanmuuttokriitikoista ja tuohon aikaan häntä pidettiin yleisesti petturina siinä skenessä. Soini halusi ääniä myös rasismia vastustavilta "nykymenoon huolestuneilta" kansalaisilta, jotta kykenisi kilpailemaan äänikuninkuudesta. Erityisesti edellisten kunnallisvaalien avoimesti natsistiset varavaltuutetut uhkasivat tehdä Soinille uudestaan "halmeet".

Eduskuntavaalien aikaan tilanne olikin jo muuttunut ja Persuille tarjoutui väylä suurimpien puolueiden joukkoon mikäli myös monikulttuurikriittiset ja islam-vastaiset ehdokkaat otetaan remmiin laajemmin mukaan. Ilman maahanmuuttokriitikoiden ottamista mukaan he olisivat ehkä suuremmin joukoin valuneet Muutos 2011 tai muuhun puolueseen ja eduskuntaan olisi syntynyt pieni keskisuuri sekä pieni protestipuolue yhden suuren sijaan.

Ironisesti voitaisiin todeta, että edesmennyt Tony "Viikinki" Halme on ehkä ollut 2000-luvun tehokkaimpia äärioikeiston patoajia Suomessa. Hänen töppäilyjensä ansiosta kesti ehkä näinkin kauan, että äärioikeisto sai ujutettua itsensä kansanedustuslaitokseen näinkin merkittävässä mittakaavassa.

Jälkeenpäin on helppo todeta Soinin pelilikkeiden olleen timanttisen toimivia, mutta hallitusvastuusta jättäytyminen saattoi olla lopun alkua. Gallup-johto, joka sekin on jo vaihtunut toiseen sijaan, ei paljoa lämmitä neljän vuoden päästä pidettäviä vaaleja ajatellen. Keväisen vaalivoiton jälkeen muut puolueet suhtautuivat hetken aikaa Persuihin avoimin mielin, mutta heidän osoitettuaan täydellisen kyvyttömyytensä normaaleihin poliittisiin kompromisseihin osaavat muut varoa ensi kerralla eivätkä laske mitään Persujen kanssa tehtävän hallitusyhteistyön varaan. Jytky kakkosen tulisi melkeinpä tuottaa yli 50% äänistä, jotta tie hallitukseen aukenisi. Oppositiosta taas voi nuivailla vain hallituksen asettamien raamien sisällä.
« Last Edit: September 08, 2011, 18:03:32 by Julmuri »
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline ellipse

 • Jr. Member
 • **
 • Posts: 50
Re: Äärioikeiston kulttuurikamppailusta
« Reply #20 on: September 08, 2011, 20:29:06 »
Nyt en, arvon IT-insinööri, ole enää varma mistään. Kuinka selvää sarkasmin ja huumorin pitää olla, että ymmärrät sen? Vai esitätkö vain, ettet ymmärrä sitä.

Ups! Tottakai missä tahansa kerhossa ajan myötä muodostuu ihan omanlaisensa kulttuuri  ja sanasto, jonka nyanssit perehtyneet jäsenet osaavat sitten tulkita sarkasmiksi, huumoriksi tai milloin miksikin.

Homman ja maahanmuuttovastaisten kohdalla ongelma on kuitenkin se, että noista, ehkä alunperin sarkastisiksi tarkoitetuista, kommenteista osa siirtyy ihan sellaisenaan ympäri nettiä ja muuhunkin keskusteluun. Tästä hommalaiset ja halla-ahot tietenkin pesevät kätensä ja "minkä minä sille voin että joku lainaa väärin" ja "irroitettu asiayhteydestä" ja vaikka mitä, ottamatta ollenkaan vastuuta siitä haitasta mihin heidän muka-nokkelat jäsentenväliset sanailunsa voivat johtaa.
Esim. termi "afrikan sarven ihmissaasta" (josta en osaa tulkita kuinka tosisaan se on alunperin luotu) on tullut hyvinkin laajalle levinnyt ilmaus, jota näkyy ihan yllättävissäkin yhteyksissä. Ihan kuin yhtäkkiä olisikin ihan ok puhua ihmisistä ja ihmisryhmistä tuolla tavalla.

Offline Kaptah

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1145
Re: Äärioikeiston kulttuurikamppailusta
« Reply #21 on: September 08, 2011, 21:26:20 »
Quote
Saattaisin jopa yhtyä tähän, sillä kyse ei ole mistään pahuudesta tai väärintekemisestä välttämättä tarkoituksella.

Mikä on mielestäsi pahuutta tai väärintekemistä vahingossa? Homma-foorumille kirjoittelu? Nykyisen maahanmuuttopolitiikan vastustaminen? Etkö usko että kukaan on näistä asioista eri mieltä kuin sinä perustellusti ja järkisyin?

Quote from: Timo Anttila
Niin ja tervetuloa ortodoksiseen kirkkoon. Eli, miksi tässä nyt pitäisi tulla minnekkään, kun jo tässä ollaan? Sen takia, että sinulle tulisi hyvä ja turvallinen olo? Vai siksi että siellä Hommassa ollaan niin kultivoituneen ei-omamielisiä? Kamoon...  

Kiitos kiitos, koen kyllä olevani jo ortodoksisessa kirkossa kun olen tänne Hommavihaajien ja Persufoobikkojen foorumille rekisteröitynyt. Ja tämä oli nyt sellaista lievää sarkasmia ja hiukan humoristista liioittelua.

Minäkin olin alkujaan sitä mieltä, että persuista suurin osa on ihan kunnon väkeä, joka on lähinnä huolestunut vähävaraisten ja vanhusten asioista.... Mutta mitä enemmän olen tätä keskustelua seurannut, sitä enemmän alan vakuuttua siitä, että persut ovat rasisteja. Soini ei tee kunnolla pesäeroa halla-aholaisiin ja halla-aholaiset vannovat puolueohjelman nimiin.... Äänestäjistä osa on ollut tietoisia ja osa on rasismia vastaan, mutta äänestää silti Soinia, kun se osaa letkautella niin hauskasti.

No, mielipiteensä kullakin. Perussuomalaisten puolueohjelma on ihan julkisesti luettavissa, enkä minä ainakaan ole sieltä rasismia löytänyt. Sitäpaitsi perussuomalaiset ovat vissiin ainoana eduskuntapuolueena allekirjoittaneet asiakirjan, jossa sanoutuvat irti kaikenlaisesta ihmisten kohtelemisesta eri tavalla syntyperän tai ihonvärin mukaan, ja paperi ei toki muille kelvannut koska sehän on rasismia. Halla-ahon kirjoitukset on seulottu täikammalla läpi poliisin toimesta, ja todettu että niistä ei kansanryhmää vastaan kiihottamista löytynyt. Omasta mielestäni sieltä kyllä löytyy typeriä ajatuksia ja huonolla maulla kirjoitettuja kohtia, mutta siitä ei kyse ollutkaan.

Sitäpaitsi sallittu mielipide pitää olla vaikkapa se, että Suomeen ei pidä enää ikinä päästää yhtäkään ulkomailla syntynyttä ja meidän pitää erota YK:sta. Ne ovat täysin typeriä mielipiteitä eikä kukaan niitä kannata, mutta on älytöntä pitää jotain ihmistä, nettifoorumia tai edes puoluetta Saatanasta seuraavana siksi, että niiden mielestä humanitääristä maahanmuuttoa pitää rajoittaa. Kuten olen moneen kertaan aikaisemminkin sanonut, suurin osa tai lähes kaikki Hommalaiset, Halla-aholaiset ja mitä näitä antikristuksia nyt onkaan olisivat oikein tyytyväisiä jos ottaisimme käyttöön vaikkapa sellaisten fasististen natsivaltioiden kuin Tanska tai Kanada maahanmuuttopoliittiset käytännöt.

Quote
Tuo oli varmaan vitsi? On liikkeen erittäin yhtenäinen ja virallinen kanta, ettei pakolaisen näkökulmalla ole mitään merkitystä eivätkä inhimilliset seikat ole perusteita.

Tästäkin varmaan voisi aloittaa vaikka uuden ketjun, mutta kommentoidaan nyt omalta osaltani. En siis edusta millään tavalla Homman virallista kantaa, jota ei tietenkään ole olemassakaan koska kyseessä on kaikille avoin nettifoorumi.

Pakolaisen näkökulmalla siihen, haluaako hän olla Suomessa tai haluaako hän tuoda perheensä ei minusta oikein voi kauhean suurta painoarvoa antaa, koska kaikki täällä olevat ovat tänne tulleet ja todennäköisesti haluavat tänne jäädäkin ja suuri osa haluaa myös perheensä tänne. Suomeen ei mitenkään voida ottaa kaikkia tänne haluavia, ja jos joku on eri mieltä, toivoisin hänen sanovan sen suoraan. Toisin sanottuna meidän on päätettävä ketä tänne otetaan ja keitä heidän annetaan tuoda mukanaan. Muuten tulijoiden määrässä ei ole mitään rajaa. Mikään maa maailmassa ei ole ikinä tietääkseni ajanut täysin vapaata maahanmuuttopolitiikkaa, joten käytännössä tulijoiden määrästä ja laadusta päättää aina vastaanottajavaltio.

Ups! Tottakai missä tahansa kerhossa ajan myötä muodostuu ihan omanlaisensa kulttuuri  ja sanasto, jonka nyanssit perehtyneet jäsenet osaavat sitten tulkita sarkasmiksi, huumoriksi tai milloin miksikin.

No, toisaalta ei voida vaatia kirjoittamaan niin että kaikkein vainoharhaisimmatkaan eivät sitä voisi tulkita väärin. Minusta nuo olivat päivänselvästi sarkasmia ja huumoria ja minulle tuli suurena yllätyksenä että niitä voi joku ottaa tosissaan.

Quote
Esim. termi "afrikan sarven ihmissaasta" (josta en osaa tulkita kuinka tosisaan se on alunperin luotu) on tullut hyvinkin laajalle levinnyt ilmaus, jota näkyy ihan yllättävissäkin yhteyksissä. Ihan kuin yhtäkkiä olisikin ihan ok puhua ihmisistä ja ihmisryhmistä tuolla tavalla.

Ihmissaasta on mielestäni aivan oikeutettu nimitys mm. Abdigadir Osman Husseinista tai Nikita Fouganthinesta o.s. Valjakkala. Näistä ensimmäinen edustaa Afrikan sarven ihmissaastaa ja jälkimmäinen erään pohjoisemman maan ihmissaastaa. Mitenkään kovin hyvän maun mukaista tai tyylikästä käytöstä tuollaisten nimitysten käyttäminen ei ole, mutta on syytä muistaa että ko. ilmausta ei käyttänyt kansanedustaja missään vakavasti otettavassa kontekstissa, vaan puolituntematon yksityinen bloginpitäjä.
Kaikki kehitys on muutosta, mutta kaikki muutos ei ole kehitystä.

Romu

 • Guest
Re: Äärioikeiston kulttuurikamppailusta
« Reply #22 on: September 08, 2011, 22:09:01 »


Sitäpaitsi sallittu mielipide pitää olla vaikkapa se, että Suomeen ei pidä enää ikinä päästää yhtäkään ulkomailla syntynyttä ja meidän pitää erota YK:sta. Ne ovat täysin typeriä mielipiteitä eikä kukaan niitä kannata, mutta on älytöntä pitää jotain ihmistä, nettifoorumia tai edes puoluetta Saatanasta seuraavana siksi, että niiden mielestä humanitääristä maahanmuuttoa pitää rajoittaa. Kuten olen moneen kertaan aikaisemminkin sanonut, suurin osa tai lähes kaikki Hommalaiset, Halla-aholaiset ja mitä näitä antikristuksia nyt onkaan olisivat oikein tyytyväisiä jos ottaisimme käyttöön vaikkapa sellaisten fasististen natsivaltioiden kuin Tanska tai Kanada maahanmuuttopoliittiset käytännöt.

Ainoa oikea ratkaisu on pistää rajat kiinni ja lopettaa humanitaarinen maahantulo kokonaan......Mitä tulee työperäiseen maahanmuuttoon, niin en ole kovin vakuuttunut senkään hyödyllisyydestä. -Tapio Äyräväinen tänään Usarissa. Äyräväinen lienee jonkinnäköinen tekijä Muutos2011 -puolueessa ja Hommassa.

Tokihan Äyräväisen mielipide on ihan sallittu mielipide, mietin vain, kuinka valtavirtaa Äyräväisen mielipiteet esimerkiksi Hommalla loppujen lopuksi ovat. Tai no, Homma on vähän huono esimerkki moderoinnin ja julkisuuden takia (joka varmaankin sivumennen sanottuna pistää monen kirjoittajan harrastamaan itsemoderointia), Äyräväisen esittämiä mielipiteitä kompataan ahkerasti vaikkapa juuri Usarissa, jossa pyörii paljon näitä "maahanmuuttokriitikoita".

Offline Kaptah

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1145
Re: Äärioikeiston kulttuurikamppailusta
« Reply #23 on: September 08, 2011, 22:15:14 »
Muistelisin nimeen joskus törmänneeni. Typerä mielipide, mutta niitäkin pitää saada heitellä. Ei nyt ainakaan yhtään typerämpi kuin nykyisen pääministerimme laskelmat 1,8 miljoonan maahanmuuttajan tarpeesta :P

En muista ikinä lukeneeni Hommassa kenenkään vaativan rajojen täyttä sulkemista. Varmasti joku on sellaisenkin aivopierun päästänyt, mutta ei tällainen mitään Homman valtavirtaa edusta, ei totisesti.
Kaikki kehitys on muutosta, mutta kaikki muutos ei ole kehitystä.

Offline Jussi Jalonen

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 273
Re: Äärioikeiston kulttuurikamppailusta
« Reply #24 on: September 08, 2011, 22:57:10 »
Sitäpaitsi sallittu mielipide pitää olla vaikkapa se, että Suomeen ei pidä enää ikinä päästää yhtäkään ulkomailla syntynyttä ja meidän pitää erota YK:sta.


Voihan sitä pitää halutessaan sallittuna mielipiteenä. Se ei tarkoita sitä, että sen pitäisi olla myöskin suojeltu mielipide.
Best,

J. J.

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Äärioikeiston kulttuurikamppailusta
« Reply #25 on: September 08, 2011, 23:24:35 »
Quote
Mikä on mielestäsi pahuutta tai väärintekemistä vahingossa? Homma-foorumille kirjoittelu? Nykyisen maahanmuuttopolitiikan vastustaminen? Etkö usko että kukaan on näistä asioista eri mieltä kuin sinä perustellusti ja järkisyin?

Ongelma ei ole maahanmuuttopolitiikkaan liittyvä kritiikki, vaan ennemminkin se minkä sivutuote se on.  :P
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: Äärioikeiston kulttuurikamppailusta
« Reply #26 on: September 08, 2011, 23:45:20 »
Quote
Ruohonjuuritason verkostosta yksi osa ovat Hommakerhot, joihin pelokkaita nuoria miehiä on yritetty varovasti värvätä mukaan.
 ;D :D :o ??? :P :-\

Täh? En ole osallistunut, mutta kyseessä ei ole mikään pelokkaiden nuorten miesten värväystilaisuus. Mistä sinä tämän oikein vedit?

Hommakerhoissa on kokoonnuttu johonkin ravintolaan/pubiin muutamalle kaljalle juttelemaan asioista. Asioihin lukeutuvat mm. maahanmuutto- ja muu politiikka sekä kaikki muut maailman asiat.

Hommelikokouksessa käyneenä tiedän mainita, että kerho tosiaankin on kovin miesvoittoinen ja puhutaanhan siellä toki muustakin kuin maahanmuutosta, kuten esimerkiksi Lahtisen Teemun ja muutaman muun hommaveljen ampumaharrastuksesta.

edit; lisäksi yllättäen kerhosta löytyi innokkaita nuoria libertaristeja (Jalonen voisi tähän linkata sen visiittimme raportin..?). Mm. nollaverolle löytyi kannatusta ja täysin avoimille rajoille -sillä edellytyksellä, ettei yhteiskunta rajoita muuton lisäksi juuri mitään muutakaan yksilön toimintaa.

Edit: lisäys:
Kaptah, saanko arvata että olet nuori ja suhteellisen tuore hommaforumin lukija? Tuo "humisten tuloa pitää rajoittaa, ovat muslimeja, eivät sopeudu" -teesi lienee sitä foorumin alkeiskauraa. Suhteellisuudentaju unohdetaan ja hollantilaisen maahanmuuttovastaisen nettipoppoon mallin mukaan vaaditaan maahanmuuton kustannuksia laskettavaksi.
Luonnollisesti kaikki maahanmuuttoon liittyvät hyötynäkökulmat tulkitaan vihervasurihyysäripropagandaksi. Olen toisin sanoen samaa mieltä siitä, ettei poliitikkojen piisaa hehkutella "meille tarvitaan työvoimaa" -tyylisillä hyötyargumenteilla. Lähtökohtaisesti omaa etuaan ja hyötyään omien asenteidensa ensisijaisena vaikuttimena pitävälle saattaa kiehahtaa sitäkin rankempi kiukku, jos tuo "tarve" ei konkretisoidukaan mitä pikimmin vaan ja oma työllisyystilanne on heikko. Itsekäs kokee tulleensa kusetetuksi: "ai  eikö siitä olekaan mitään iloa minulle"?   Tuollaisessa pohdinnassa pakolaisen elämä, henki ja ravitsemusaste ei paina vaakakupissa pierun vertaa. Puhumattakaan oikeudesta saada perheensä luokseen turvaan.

Oma tarve peittää kaiken muun, eikä omiin tarpeisiin kuulu tarve nähdä vaivaa auttaakseen ihmisiä, joista ei ole itselle välitöntä tai välillistä hyötyä.
« Last Edit: September 09, 2011, 00:03:00 by Warda »
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Äärioikeiston kulttuurikamppailusta
« Reply #27 on: September 09, 2011, 07:39:29 »
Homma-foorumille kirjoittelu? Nykyisen maahanmuuttopolitiikan vastustaminen? Etkö usko että kukaan on näistä asioista eri mieltä kuin sinä perustellusti ja järkisyin?

"Kukaan" saattaa tehdä sitä järkisyin, mutta ylivoimainen enemmistö ei. Mitä tahansa asiaa voidaan kritisoida toisten ihmisarvoa kunnioittaen, mutta H-forumin ja pakolaisten tai muiden maahanmuuttajien välillä tämä ei toteudu. Liian suuri osa teksteistä on tarkoitushakuisia valittuja anekdootteja maahanmuuttajien elämästä, joilla yritetään demonisoida heidät täysin. Sen salolaistalkkarin tapauksessakin joku kirjoitti, ettei ole mitään väliä vaikka syyksi paljastuisi rasismi, koska se ei ole laitonta. Tietenkin kyseessä oli mokumedia, mokutoimitusjohtaja, mokuislamisti ja kulttuurimarksistisalaliitto isänmaallisia vastaan. On myös melkoisen röyhkeää kuinka tapaus Br3ivikin jälkeen tietyt kommentaattorit ovat ottaneet "kulttuurimarksistin" sellaisenaan käyttöön suomalaisessa äärioikeiston keskustelussa, mikä kertoo ABB:n ajatuksien hyväksymistä sellaisenaan.

Quote
Sitäpaitsi perussuomalaiset ovat vissiin ainoana eduskuntapuolueena allekirjoittaneet asiakirjan, jossa sanoutuvat irti kaikenlaisesta ihmisten kohtelemisesta eri tavalla syntyperän tai ihonvärin mukaan, ja paperi ei toki muille kelvannut koska sehän on rasismia.


Koska Persut alkaisivat sitten noudattaa edes tätä omaa paperiaan?

Quote
on älytöntä pitää jotain ihmistä, nettifoorumia tai edes puoluetta Saatanasta seuraavana siksi, että niiden mielestä humanitääristä maahanmuuttoa pitää rajoittaa. Kuten olen moneen kertaan aikaisemminkin sanonut, suurin osa tai lähes kaikki Hommalaiset, Halla-aholaiset ja mitä näitä antikristuksia nyt onkaan olisivat oikein tyytyväisiä jos ottaisimme käyttöön vaikkapa sellaisten fasististen natsivaltioiden kuin Tanska tai Kanada maahanmuuttopoliittiset käytännöt.

Nämä "humanitaarisen maahanmuuton rajoittajat" ovat osoittautuneet täysin kuuroiksi sille mitä tosielämässä tapahtuu. Suomeen suuntautuva humanitaarinen maahanmuutto on ollut selvässä laskussa ja hallitukset ovat tehneet säädöksiä lain hengen paremmaksi toteutumiseksi. Tämä ei ole kuitenkaan pätkääkään hiljentänyt maahanmuuttokriittisen viharummun kuminaa vaan päinvastoin pauke on yltynyt sellaiseksi, että muilla alkaa jo olla pää kipeänä.

Ns. maahanmuuttokritiikin ehdottomasti ärsyttävimpiä puolia on juuri tuo harrastamasi esiintyminen jonain maltillisena maahanmuuttopolitiikan arvostelijana, mutta väite ei kuitenkaan kestä totuudellisena edes viiden minuutin verkkovierailua maahanmuuttokriitikoiden areenalla.

Quote
Quote
Tuo oli varmaan vitsi? On liikkeen erittäin yhtenäinen ja virallinen kanta, ettei pakolaisen näkökulmalla ole mitään merkitystä eivätkä inhimilliset seikat ole perusteita.

Tästäkin varmaan voisi aloittaa vaikka uuden ketjun, mutta kommentoidaan nyt omalta osaltani. En siis edusta millään tavalla Homman virallista kantaa, jota ei tietenkään ole olemassakaan koska kyseessä on kaikille avoin nettifoorumi.

Maahanmuuttokriitikon käsikirja luku viisi. "Kun joudut väittelyssä mokuttajan kanssa nurkkaan ahdistetuksi kiellä, että mitään maahanmuuttokriittistä liikettä on olemassakaan. Mikäli kuitenkin koet olevasi voitolla kannattaa aina muistuttaa kuinka me maahanmuuttokriitikot muistimme tästä varoittaa".

Quote
Pakolaisen näkökulmalla siihen, haluaako hän olla Suomessa tai haluaako hän tuoda perheensä ei minusta oikein voi kauhean suurta painoarvoa antaa, koska kaikki täällä olevat ovat tänne tulleet ja todennäköisesti haluavat tänne jäädäkin ja suuri osa haluaa myös perheensä tänne. Suomeen ei mitenkään voida ottaa kaikkia tänne haluavia, ja jos joku on eri mieltä, toivoisin hänen sanovan sen suoraan. Toisin sanottuna meidän on päätettävä ketä tänne otetaan ja keitä heidän annetaan tuoda mukanaan. Muuten tulijoiden määrässä ei ole mitään rajaa. Mikään maa maailmassa ei ole ikinä tietääkseni ajanut täysin vapaata maahanmuuttopolitiikkaa, joten käytännössä tulijoiden määrästä ja laadusta päättää aina vastaanottajavaltio.

Juuri tästä syystä meillä on aika hemmetin tiukka ulkomaalaislaki. Tänne ei todellakaan kävellä niin vain sisään. Jälleen huomataan kuinka tulijamäärän merkittävä lasku ei aiheuta maahanmuuttokriitikossa minkäänlaista reaktiota, vaikka hän väittää olevansa erittäin kiinnostunut juuri maahanmuutosta ilmiönä eikä tulijoiden ihonväristä tai uskonnosta.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Kaptah

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1145
Re: Äärioikeiston kulttuurikamppailusta
« Reply #28 on: September 09, 2011, 07:44:20 »
Quote
Hommelikokouksessa käyneenä tiedän mainita, että kerho tosiaankin on kovin miesvoittoinen ja puhutaanhan siellä toki muustakin kuin maahanmuutosta, kuten esimerkiksi Lahtisen Teemun ja muutaman muun hommaveljen ampumaharrastuksesta.

edit; lisäksi yllättäen kerhosta löytyi innokkaita nuoria libertaristeja (Jalonen voisi tähän linkata sen visiittimme raportin..?). Mm. nollaverolle löytyi kannatusta ja täysin avoimille rajoille -sillä edellytyksellä, ettei yhteiskunta rajoita muuton lisäksi juuri mitään muutakaan yksilön toimintaa.

Pitäisi kyllä joskus mennä käymään, sillä keskustelut voisivat olla mielenkiintoisia. En usko alkuunkaan että kyseessä on mikään neekerinpotkijoiden kokous, joten olisi mielenkiintoista muutenkin tavata ihmisiä, joita politiikka kiinnostaa. Sitäpaitsi oluella on aina mukava käydä.

Quote
Lähtökohtaisesti omaa etuaan ja hyötyään omien asenteidensa ensisijaisena vaikuttimena pitävälle saattaa kiehahtaa sitäkin rankempi kiukku, jos tuo "tarve" ei konkretisoidukaan mitä pikimmin vaan ja oma työllisyystilanne on heikko. Itsekäs kokee tulleensa kusetetuksi: "ai  eikö siitä olekaan mitään iloa minulle"?   Tuollaisessa pohdinnassa pakolaisen elämä, henki ja ravitsemusaste ei paina vaakakupissa pierun vertaa. Puhumattakaan oikeudesta saada perheensä luokseen turvaan.

Ainakin oman insinööriajattelutapani pohjalta minulle on aivan selvää, että ihmisiä pitää auttaa sillä tavalla jolla se on tehokkainta pitkällä tähtäimellä. Ei-pakolaisten maahanmuuton hiljainen hyväksyminen jonkinlaisena luonnonvoimana on maailman vähiten taloudellinen menetelmä, mihin on Hommallakin kiinnitetty huomiota mm. Samalla Rahalla-julistekilpailussa. Vaikka pitäisi meitä kuinka rasisteina, niin kyllä tuossa minusta on aika tärkeä pointti. Kaikki raha on jostain pois.

Minulle on lisäksi hyvin tärkeä asia se, että Suomelle ja suomalaisten elämälle ei koidu kohtuuttoman suuria haittoja mistään politiikasta, myöskään maahanmuuttopolitiikasta. Suomen nykyisen maahanmuuttopolitiikan kaltainen toiminta on johtanut kaikkialla muualla Euroopassa ja länsimaissa jatkuviin, vaikeisiin ja erittäin vaikeasti ratkaistaviin ja kalliisiin ongelmiin, enkä näe mitään syytä, miksei se samanlaisena jatkuessaan tekisi sitä Suomessakin. Tietysti voidaan toivoa että lisäämällä joku pakollinen kurssi naisten oikeuksista ja työnhausta vastaanottokeskuksiin tai joillain muilla pienillä muutoksilla kaikki ongelmat vältetään, mutta kuinka moni tähän oikeasti uskoo? Ja onko riski sen mukainen?

Suomi varmastikin tarvitsee kohtuullisissa määrin ja valikoivaa maahanmuuttoa, mutta voin kyllä ihan rohkeasti sanoa että pakolaisten ottaminen ja humanitäärinen maahanmuutto ei ole Suomen etu eikä se oli minkäänlainen kilpailutekijä kilpailtaessa niistä maahanmuuttajista, jotka työllistyvät ja käyttäytyvät muuten ongelmitta. Suomi ei tarvitse yhtäkään humanitääristä maahanmuuttajaa. Minun puolestani kiintiöpakolaiskiintiötä voitaiisin nostaa vaikka tuplamäärään, mutta älköön kukaan väittäkö tähän että se olisi suoranaisesti Suomen etu.
Kaikki kehitys on muutosta, mutta kaikki muutos ei ole kehitystä.

Offline Kaptah

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1145
Re: Äärioikeiston kulttuurikamppailusta
« Reply #29 on: September 09, 2011, 07:59:16 »
"Kukaan" saattaa tehdä sitä järkisyin, mutta ylivoimainen enemmistö ei.

No, tähän on vaikea sanoa juuta tai jaata. Oletko muuten sitä mieltä että humanitäärisen maahanmuuton kannattajat toimivat enimmäkseen järkiperustein?

Quote
Koska Persut alkaisivat sitten noudattaa edes tätä omaa paperiaan?

Milloin he eivät ole noudattaneet? Tietääkseni Persut toivovat, että kaikkia kansalaisia kohdeltaisiin tasaveroisesti, mikä taas ei sovi mm. Helsingin kaupungille.

Quote from: Helsingin kaupunki
Rasismi kaikissa muodoissaan on kaupungin toiminnassa kielletty. Rasismi on ideologia, jonka mukaan ihmiset muodostavat rodun ja/tai kulttuurin perusteella jaoteltavia erilaisia ryhmiä.
[-¦]
Kaupunki edistää kaikessa toiminnassaan yhdenvertaisuutta. Tarvittaessa se voi tapahtua erityistoimenpitein.
[-¦]
Etninen tausta ei siten ole merkityksellinen seikka esimerkiksi työhönottotilanteessa.
[-¦]
Esimerkiksi työhönotossa voidaan ottaa huomioon hakijan etninen tausta palkkaamalla tehtävään työmarkkinoilla aliedustettuun ryhmään kuuluva henkilö, vaikka tämä ei olisi aivan yhtä pätevä kuin paremmin edustettuun ryhmään kuuluva.
[-¦]
Lisätään etnisiin vähemmistöryhmiin kuuluvien ja maahanmuuttajien palkkaamista esimiestehtäviin.

Quote
Ns. maahanmuuttokritiikin ehdottomasti ärsyttävimpiä puolia on juuri tuo harrastamasi esiintyminen jonain maltillisena maahanmuuttopolitiikan arvostelijana, mutta väite ei kuitenkaan kestä totuudellisena edes viiden minuutin verkkovierailua maahanmuuttokriitikoiden areenalla.

Kuten olen aiemminkin sanonut, toisilla mopo keulii.

Quote
Maahanmuuttokriitikon käsikirja luku viisi. "Kun joudut väittelyssä mokuttajan kanssa nurkkaan ahdistetuksi kiellä, että mitään maahanmuuttokriittistä liikettä on olemassakaan. Mikäli kuitenkin koet olevasi voitolla kannattaa aina muistuttaa kuinka me maahanmuuttokriitikot muistimme tästä varoittaa".

Näillä (=tämä ja Terho) foorumeilla pyöriessäni olen tullut siihen tulokseen, että ilmeisesti monilla on oikeasti jokin vainoharhainen ajatus jostain suuresta salaisesta organisaatiosta, jolla on salainen käsikirja ja muuta vastaavaa. Ei ole. Moni on aikaisemminkin luullut, että kaikille foorumikirjoittajille jaetaan jotkin salaiset ohjeet nettikeskusteluun ja kerrotaan mitä pitää valehdella.

Ei ole. Älä ole vainoharhainen. Vai pitäisikö minun mielestäsi edustaa kaikkia Hommaan kirjoittavia tuhansia ihmisiä?

Quote
Juuri tästä syystä meillä on aika hemmetin tiukka ulkomaalaislaki. Tänne ei todellakaan kävellä niin vain sisään. Jälleen huomataan kuinka tulijamäärän merkittävä lasku ei aiheuta maahanmuuttokriitikossa minkäänlaista reaktiota, vaikka hän väittää olevansa erittäin kiinnostunut juuri maahanmuutosta ilmiönä eikä tulijoiden ihonväristä tai uskonnosta.

Tulijoiden määrän lasku on yleisesti ottaen huomioitu. Tänne pääsee käytännössä sisään kuka vain, joka sanoo rajalla asylum. Suomi ei palauta ketään monille kriisialueille ja esim. Kreikkaan ei palauteta ketään. Toisin sanottuna tietyltä alueelta tuleva (tai joka sanoo sieltä tulevansa) saa turvapaikan automaattisesti, vaikka ei täyttäisi pakolaisen määritelmää.

Hommalaiset ovat kiinnostuneet hyvin pitkälti tulijoiden kulttuurista ja uskonnosta, joita muuten minusta on vaikea edes erottaa toisistaan. Nämä asiat kun määrittävät hyvin pitkälti sen, miten ihmisryhmä tulee täällä pärjäämään. Ihonväristäkin jotkut varmaan ovat kiinnostuneet, onko se minun vikani tai minkä minä sille voin?

Sitäpaitsi on melkoisen mielenkiintoista pitää ulkomaalaislakiamme tiukkana. Missä se sitten on löysä?
Kaikki kehitys on muutosta, mutta kaikki muutos ei ole kehitystä.