Author Topic: Lontoon ja Britannian mellakat  (Read 34067 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Zack

 • Guest
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #60 on: August 09, 2011, 22:42:35 »
No suoraan sanoen, ihmettelen vieläkin mitä tuo linkittämäsi kuvan oli tarkoitus osoittaa siellä naapuriforumin etusivulla. Sitäkö, että Jari Leinon toiveuni on riisuutua alasti tummahipiäisen miehen edessä?

Kas. En ollut Hommaa katsonutkaan. Löysin nuo kuvat englantilaiselta foorumilta, jossa on ihan silminäkijöitä juttelemassa.

Zack

 • Guest
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #61 on: August 09, 2011, 22:45:25 »
Samanhenkisiltä vaikuttavat, perinteet velvoittavat. Eri aika, eri kujeet.

Luotettava? Niinku julkaista kuvia Fallout III:sta ja väittää niitä todisteiksi al-Qaidan suunnitelmista hyökätä ydinasein Washingtoniin?

Ai se on ollut kerran väärässä? Huh, onneksi useimmat lehdet eivät ole koskaan olleet.  :P

Offline mh

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1704
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #62 on: August 09, 2011, 22:46:07 »
Käsittääkseni Lontoon köyhimmillä alueilla leikattiin jonkin aikaa sitten juuri sosiaaliohjelmista ja vietiin mm. nuorilta paikat jonne mennä viettämään aikaa.

Tässä vähän kontekstia:
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/aug/08/context-london-riots

Quote
Since the coalition came to power just over a year ago, the country has seen multiple student protests, occupations of dozens of universities, several strikes, a half-a-million-strong trade union march and now unrest on the streets of the capital (preceded by clashes with Bristol police in Stokes Croft earlier in the year). Each of these events was sparked by a different cause, yet all take place against a backdrop of brutal cuts and enforced austerity measures. The government knows very well that it is taking a gamble, and that its policies run the risk of sparking mass unrest on a scale we haven't seen since the early 1980s. With people taking to the streets of Tottenham, Edmonton, Brixton and elsewhere over the past few nights, we could be about to see the government enter a sustained and serious losing streak.

The policies of the past year may have clarified the division between the entitled and the dispossessed in extreme terms, but the context for social unrest cuts much deeper. The fatal shooting of Mark Duggan last Thursday, where it appears, contrary to initial accounts, that only police bullets were fired, is another tragic event in a longer history of the Metropolitan police's treatment of ordinary Londoners, especially those from black and minority ethnic backgrounds, and the singling out of specific areas and individuals for monitoring, stop and search and daily harassment.

One journalist wrote that he was surprised how many people in Tottenham knew of and were critical of the IPCC, but there should be nothing surprising about this. When you look at the figures for deaths in police custody (at least 333 since 1998 and not a single conviction of any police officer for any of them), then the IPCC and the courts are seen by many, quite reasonably, to be protecting the police rather than the people.

Combine understandable suspicion of and resentment towards the police based on experience and memory with high poverty and large unemployment and the reasons why people are taking to the streets become clear. (Haringey, the borough that includes Tottenham, has the fourth highest level of child poverty in London and an unemployment rate of 8.8%, double the national average, with one vacancy for every 54 seeking work in the borough.)

Those condemning the events of the past couple of nights in north London and elsewhere would do well to take a step back and consider the bigger picture: a country in which the richest 10% are now 100 times better off than the poorest, where consumerism predicated on personal debt has been pushed for years as the solution to a faltering economy, and where, according to the OECD, social mobility is worse than any other developed country.

As Richard Wilkinson and Kate Pickett point out in The Spirit Level: Why Equality is Better for Everyone, phenomena usually described as "social problems" (crime, ill-health, imprisonment rates, mental illness) are far more common in unequal societies than ones with better economic distribution and less gap between the richest and the poorest. Decades of individualism, competition and state-encouraged selfishness - combined with a systematic crushing of unions and the ever-increasing criminalisation of dissent - have made Britain one of the most unequal countries in the developed world.

Images of burning buildings, cars aflame and stripped-out shops may provide spectacular fodder for a restless media, ever hungry for new stories and fresh groups to demonise, but we will understand nothing of these events if we ignore the history and the context in which they occur.

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #63 on: August 09, 2011, 22:48:23 »
Quote
Mistä tiedät mitkä johtopäätökset ovat vääriä ja mitkä oikeita?

Asia on hyvin yksinkertainen.

Jos tiedät miksi se, että mellakoijilla on pää (siis se juttu, missä on silmät, nenä, aivot, hiukset), ei selitä mellakoita, on väärä johtopäätös, niin tiedät, mitä tarkoitin...

Kyllä, olen tosissani.  ;)
« Last Edit: August 09, 2011, 22:50:09 by ateisti19+ »
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #64 on: August 09, 2011, 22:50:00 »
Eli mitä? Onko tämä nyt sitten jokin uutinen, että Lontoon kokoisessa kaupungissa on myös tummaihoisia asukkaita, jotka osallistuvat mellakoihin?

BBC News on vastaavasti julkaissut kuvia, missä mellakoijien joukossa on valkoihoisia. Vastaavasti noissa mellakoijien jälkiä siivoamaan lähteneiden kansalaisaktivistien joukossa oli tummaihoisia. Eli mitä nyt sitten oikeastaan tarkoitat "poliittisesti epäkorrektilla"? Mellakkatilanteessa kukin toimii yksilönä, aivan kuten elämässä yleensäkin.

En minä niiden ihonväriä katsonut.  Missään muussa lehdessä en ole nähnyt minkäänlaisia kunnon kuvia noista mellakoitsijoista. Lähinnä vain poliiseista ja palavista taloista.


Et välttämättä nähnyt esimerkiksi tätä postausta. BBC-linkin takaa löytyi kyllä kuvia jo tuolloin, täällä ei vain käydä heti paikalla hysteerisinä hakemaan vahvistusta millekään ennakkoluulolle. Joskus joku vieraileva hompanssi alkaa vaahdota kiihdyttäessään itseään raivoon.

Kun on tuokin luokan uutisjuttu, uutistoimistojen sekä vaikkapa CNN:n, MSNBC:n, BBC:n ja muiden suurten tietotusvälineiden sivut pursuavat myös kuvia, vaikka ei Lontoon murretta niin hallitsisikaan.
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #65 on: August 09, 2011, 22:53:25 »
Samanhenkisiltä vaikuttavat, perinteet velvoittavat. Eri aika, eri kujeet.

Luotettava? Niinku julkaista kuvia Fallout III:sta ja väittää niitä todisteiksi al-Qaidan suunnitelmista hyökätä ydinasein Washingtoniin?

Ai se on ollut kerran väärässä? Huh, onneksi useimmat lehdet eivät ole koskaan olleet.  :P


Mikäli osaat lukea, esimerkiksi sieltä Wikipedian enkkupuolelta löytyy muitakin syitä, miksi lehteä ei todellakaan arvosteta.

Mut ok, diggaa sä vaan, se ku on niin ihqu, poliittisestii epäkorrekti ja sillee ja siin on viileitä kuvii...
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Demonisoitu

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 680
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #66 on: August 09, 2011, 22:53:39 »
Onkohan sellainen teoria (huom, vain hypoteesi) tullut mieleen, että paikalliset ovat tienneet mitä on tapahtunut ja sitten poliisi ja osa lehdistä on vielä uutisoinut sen siten, niin kuin tämä tapettu mies olisi ollut syyllinen asiaan?

Ihan yhtä väärin kuin poliisin epärehellisyys ja tässä tapauksessa tappo, on tietenkin mellakoijien suorittamat ryöstöt ja väkivallanteot.

Mutta emme voi ajatella niin, että vain ryöstelijät ja mellakoijat teki väärin, meidän on syytettävä myös poliisia epäoikeudenmukaisuudesta, sillä juuri tällaisesta yksipuolisuudesta mellakat saavat usein alkunsa.

Tämä siitä huolimatta, että tätä tappoa ei olla tiedetty ennen mellakoita. Onko joku kuunnellut tai tutkinut poliisien toimia, jos välillä on ollut kismaa jo 30 vuotta? Jos ei tai se on tehty huolimattomasti, niin sekin on väärin. Cameron näkee vain mellakoijat syyllisinä, todella yksisilmäistä, tässä on sekä poliisi, että mellakoijat syyllisiä, tosin eri asioihin.

Tuostahan oli keskustelupalstatkin täynnä jo heti alkuunsa, myös Suomessa, myös Hommafoorumilla jossa jo pari päivää sitten mahdollisuudella spekuloitiin. Poliisissa ei tunnuta ymmärrettävän ei Yhdysvalloissa, Briteissä sen paremminkin kuin Suomessakaan ettei se menetetty luottamus kyttiin palaa itsekseen, se täytyy ansaita. Kysymys on siitä kenen poliisista puhutaan, meidän kaikkien, vaiko vain teidän kaikkien. Sama koskee tietysti myös julkista omaisuutta. Voisi miettiä sitäkin että mikä vaikutus mellakkapoliisin varustuksella on riehujien aggression hillinnässä, kasvoton väkivaltakoneisto pamppuneineen ja kilpineen rauhoittelemassa omien tovereidensa murhaleikeistä tai muusta provosoinnista alkunsa saaneita mellakoita? Ei mahu ainaskaan mun anti-autoritääriseen kaaliin. Ehkä näiden riehujien kaali sitten toimii toisella tapaa, en tosiaan tiedä. Mutta onneksi on nyt tuo Sisun Eerolan koulutoveri hillitsemässä polarisaatiota, eiköhän se mamujenkin luottamus poliisiin tästä nouse kun Fobba ja Packalén aikansa neuvottelevat rasismin vastaisten lakipykälien tulkinnasta äärioikeiston kanssa. Vanha suomalainen sanontahan kuuluu: Missä natsi, siellä sika selkään taputtelemassa. Ja toinen: Ei pidä provosoitua kun provosoidaan. Tää elämä täytyy vain osata ottaa sillee hillitysti, luovia katuojissa nätisti, kuten keskiluokka kulloinkin sanelee, ei rettelöidä kuin pahainen rahvaanperkelistö.

Mä silti luulen että Suomessakin on aika tavalla porukkaa joka hautoo vielä ties mitä "smash asem"-revanssia, ei se vaan riitä että jatketaan aina niinkuin mitään ei olisi tapahtunut. Tapahtui sitten mitä hyvänsä.

Zack

 • Guest
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #67 on: August 09, 2011, 23:01:53 »
Et välttämättä nähnyt esimerkiksi tätä postausta. BBC-linkin takaa löytyi kyllä kuvia jo tuolloin, täällä ei vain käydä heti paikalla hysteerisinä hakemaan vahvistusta millekään ennakkoluulolle. Joskus joku vieraileva hompanssi alkaa vaahdota kiihdyttäessään itseään raivoon.

Kun on tuokin luokan uutisjuttu, uutistoimistojen sekä vaikkapa CNN:n, MSNBC:n, BBC:n ja muiden suurten tietotusvälineiden sivut pursuavat myös kuvia, vaikka ei Lontoon murretta niin hallitsisikaan.

Kävin katsomassa. Sieltä löytyi niitä kuvia poliiseista ja palavista taloista. Jotain kaukana olevaa porukkaa huppu päässä oli vähän.

Zack

 • Guest
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #68 on: August 09, 2011, 23:06:01 »
Mikäli osaat lukea, esimerkiksi sieltä Wikipedian enkkupuolelta löytyy muitakin syitä, miksi lehteä ei todellakaan arvosteta.

Mut ok, diggaa sä vaan, se ku on niin ihqu, poliittisestii epäkorrekti ja sillee ja siin on viileitä kuvii...

Ihan niin kuin sinulle olisi nyt juuri tullut uutisena, että Englannissa todellakin on moniarvoinen lehdistö, ja ne lehdet ja niiden kannattajat todellakin haukkuvat toisiaan melkoisen armottomasti.

Minä olen lukenut Daily Mailia (ja muita englantilaisia lehtiä) 70-luvulta lähtien, ja tiedän oikein hyvin että se on vasemmiston suosikki-inhokki.

Bror Heinola

 • Guest
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #69 on: August 09, 2011, 23:10:41 »
Roskaväki rähisee kirjoittaa Hannu Visti. Joka asuu vajaan kilometrin päässä Lewishamista jossa on myös mellakoitu.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #70 on: August 09, 2011, 23:13:47 »
Kävin katsomassa. Sieltä löytyi niitä kuvia poliiseista ja palavista taloista. Jotain kaukana olevaa porukkaa huppu päässä oli vähän.


Alemmassa videossa oli niitä autonpotkijoita/polttajiakin. Kirjavaa sakkia. Olisiko niin, että näet vain mitä haluat nähdä? Aivan inhimillistä, sille on hieno termikin, Confirmation bias eli vahvistusilluusio.

Quote from: Wikipedia


Vahvistusilluusio

Vahvistusilluusio (vahvistusvääristymä, harhakäsitys) tarkoittaa, että henkilöt ovat taipuvaisia puoltamaan omia ennakkokäsityksiään tai hypoteesejaan tukevaa informaatiota riippumatta tuon informaation totuusarvosta. Tämän seurauksena henkilöt keräävät todisteita ja muistavat asioita valikoivasti, ja täten tulkinnasta tulee vääristynyt tai jopa harhautunut. Harhakäsityksiä esiintyy varsinkin käsitellessä vahvasti tunteisiin sidonnaisia asioita tai vakiintuneita uskomuksia. Esimerkiksi maahanmuuttokysymyksestä uutisia etsiessään ihmiset ovat taipuvaisia lukemaan lähteitä, jotka puoltavat ja vahvistavat heidän ennakkoasenteitansa. He myös tulkitsevat monitulkintaista aineistoa yleensä omaa näkemystään tukevasti. Vääristyneet tutkimukset, tulkinnat ja/tai muistikuvat ovat mahdollisia selittäviä tekijöitä asenteiden polarisaatiolle (erimielisyydet kärjistyvät, vaikka osapuolet altistetaan samalle aineistolle), uskomusten pysyvyydelle (uskomus säilyy, vaikka uskomuksen perusteet on osoitettu vääriksi), ensisijaisuusefektille (listan alkupäässä olevat asiat muistetaan paremmin kuin myöhemmät) ja näennäiskorrelaatiolle (kahden tapahtuman välillä havaitaan yhteys virheellisesti).

Harhakäsitykset yhdistetään ylimielisyyteen ja ylimalkaiseen luottamukseen omia uskomuksia kohtaan, ja saattavat ylläpitää tai vahvistaa uskomuksia päinvastaisen todistavaa aineistoa kohdatessa. Siten ne voivat johtaa kohtalokkaisiin päätöksiin varsinkin järjestöllisissä, sotilaallisissa, poliittisissa ja sosiaalisissa ympäristöissä.

« Last Edit: August 09, 2011, 23:25:16 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Zack

 • Guest
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #71 on: August 09, 2011, 23:21:20 »
Alemmassa videossa oli niitä autonpotkijoita/polttajiakin. Kirjavaa sakkia. Olisiko niin, että nät vain mitä haluat nähdä? Aivan inhimillistä, sille on hieno termikin, Confirmation bias eli vahvistusilluusio.

En juuri noita epätarkkoja nettivideoita viitsi katsella. Katselin sieltä löytyviä kuvalinkkejä.

Sinä olet kyllä harvinaisen olkiukkoileva nettikeskustelija.  :)

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #72 on: August 09, 2011, 23:23:53 »
Roskaväki rähisee kirjoittaa Hannu Visti. Joka asuu vajaan kilometrin päässä Lewishamista jossa on myös mellakoitu.


Kohtuullisen kiihkoton raportti, vaikka Visti taitaakin olla Homman suosikkibloggareita.

Chavs:

Quote from: Urban Dictionary

Chavs  

Chavs are retards who think that they're rebels and also think that their local McDonalds is a 5-star restraunt.

Male chavs wear clothes and jewellry which come from a market, they have a attitude problem and smoke since the age of 11.

Female chavs wear tight trousers and when they sit down they're thongs show, have fake blonde hair as straight as an ironing board or they have the "croydon face-lift", they lost their virginity at the age of 14, they have a attitide problem and they have really really bad teeth.

Chavs also use stupid words such as "safe" or "mint" or "y'wot?" or "quali'ee" or my favourite "innit" what are they trying to say?, it's like trying to communicate with a dog.

You usually find them in your local bus stop or your local town.

In my local area they're are loads of chavs.« Last Edit: August 09, 2011, 23:30:44 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Swamp Thing

 • Newbie
 • *
 • Posts: 31
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #73 on: August 09, 2011, 23:26:26 »
Tämä siitä huolimatta, että tätä tappoa ei olla tiedetty ennen mellakoita. Onko joku kuunnellut tai tutkinut poliisien toimia, jos välillä on ollut kismaa jo 30 vuotta? Jos ei tai se on tehty huolimattomasti, niin sekin on väärin. Cameron näkee vain mellakoijat syyllisinä, todella yksisilmäistä, tässä on sekä poliisi, että mellakoijat syyllisiä, tosin eri asioihin.

Tuostahan oli keskustelupalstatkin täynnä jo heti alkuunsa

Valtamedian verkkosivuiltakin löytyy pohjustusta tälle, mutta eihän se kaikkea typeryyttä selitä. Varsinkaan kun mellakoitsijoita on kaikenvärisiä.

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/HS+Lontoossa+Brixtonissa+kytee+pinnan+alla/1135268381470

Quote
"Poliisi on täällä suuri ongelma. He kohtelevat epäreilusti, jos olet musta. He ottavat kiinni, tutkivat, pidättävät", Donny sanoo. Hänkin on ollut asemalla elokuun aikana. "Jotkut vain saivat nyt tarpeeksi."

Oletko rasisti?
- En tiedä. Riippuu siitä, miten rasisti luokitellaan.

Etkö pidähomoista tai tummaihoisista?
- Niin, voihan se niinkin olla.

PerusS-Ulla Pyysalo Iltalehdessä

Freefall

 • Guest