Author Topic: Lontoon ja Britannian mellakat  (Read 34056 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alkoholiton Lager

 • Guest
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #90 on: August 10, 2011, 12:34:11 »
On melkoisen ironista jälleen kerran kuvata jotain Daily Mailia niin epäluotettavaksi (granted, menee ehkä johonkin IS-IL akselille), muttei pidä ollenkaan arveluttavana omaa linkkaustaan, jonka sisältö koostuu Guardianin ja Independentin kaltaisten vasemmistoliberaaliakselin lehtien lainauksista. Minä en hirveästi arvosta jotain Guardiania tasapuolisena lähteenä.

Okei.

Offline Demonisoitu

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 680
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #91 on: August 10, 2011, 15:02:42 »
Mutta syvempään kysymykseeen eli siihen, mitä yhteiskunnassa voitaisiin tehdä, jotta tällaista ei tapahtuisi, on vaikeampi vastata. Minun on vaikea nähdä, että touhu paranisi sillä, että köyhille kaadettaisiin lisää tulonsiirtoja, jotta he voisivat sitten ostaa niillä iPadinsä. Ja tämä tuntuu olevan niiden noilla alueilla asuvien ei-hulinoitsijoidenkin mielipide.

Minä olen yksi näistä ihan hassuleista hupsuleista jotka kannattavat tulonsiirtoja tiikkiparkettimaailmasta kulahtaneeseen 80-luvun alkupuolella asennettuun (vuokra-) muovimattomaailmaan. Josko alkuun totean ettei viime laman aikana - omassa nuoruudessani - päällimmäinen huoleni suinkaan ollut esim. PC-486:n puute - joskin tästä tietokoneenkin puutteesta koitui myöhemmin mittavia hankaluuksia, enkä katkeraa kateuttanikaan kaikkia muita ympärillä olleita kohtaan myöskään kiellä (ensimmäisen varsinaisesti oman tietokoneeni sain hankittua muuten vasta vuonna 2006). Laajempien, koko yhteiskuntajärjestystä arvioivien analyysien kannalta, joissa focus kannattaneekin pitää sen sijaan että seurattaisiin mitä joku varhaisteini kaupasta onnistuu kantamaan, päällimmäisenä huolena nuoruudessani saattaisi olla tähdellisempää kiinnittää huomio vaikka siihen, että opettaja päätyy poistattamaan toistuvasti allekirjoittaneen oppitunneilta ymmärryksensä katketessa "saamattomuuteeni", eli epäonnistumiseeni vaatimiensa oppikirjojen hankkimisessa.

Tuolloin sen paremmin kuin nyky-Suomessakaan rikkaille (=alaluokka poislukien muut yhteiskuntaluokat) oli jokseenkin turha vaivautua selittämään, että mikäli rahaa vaikka lukion oppikirjoihin ei perheeltä yllättäen löydykään, niin ei kerta kaikkiaan vaan löydy, siltikään vaikka joku koneiston virkamies tilastoistaan muunlaista evidenssiä päinvastaiselle tulkinnalle onnistuisikin kaivamaan.

Edellä kuvatulta pohjalta voi sitten nimimerkki "s(i)r" itsekseen pohdiskella voisiko kuvatun kaltaisilla tekijöillä olla vaikutusta ihmisen kykyyn hankkia se mikä lie Ipah (valehtelematta, en tiedä mikä se sellainen edes on, kai se joku puhelin, soitin tai pelikone on?) omilla ansioillaan myöhemminkään elämässään, saati kykyyn onnistua sellainen tulevaisuudessa omille lapsilleen rehellisin keinoin hankkimaan. Ts. voisiko nykyistä mittavampia tulonsiirtoja kannattavilla olla jopa syvempi analyysi siellä mielipiteensä taustalla kuin vain naiivi halu siirtää kadulla riekkuville rahvaan edustajille Ipaheihin rahat porvareiden lompakoista?

Jussi Jalonen

 • Guest
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #92 on: August 10, 2011, 15:38:45 »
En minä niiden ihonväriä katsonut.


No tsorge. Tuon toisen postittamasi kuvan perusteella erehdyin hetkellisesti luulemaan, että kanavoit Jari Leinoa, joka on todistettavasti katsellut sitä hipiän sävyä, Enoch Powellia samalla muistellen.Best,

J. J.

Jussi Jalonen

 • Guest
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #93 on: August 10, 2011, 15:43:24 »
  Minä en hirveästi arvosta jotain Guardiania tasapuolisena lähteenä.

Minä taas en usko mitään tietolähdettä, ellei siinä ole Murdochin laatuleimaa.Best,

J. J.

Annushka

 • Guest
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #94 on: August 10, 2011, 16:05:42 »
Mikäli osaat lukea, esimerkiksi sieltä Wikipedian enkkupuolelta löytyy muitakin syitä, miksi lehteä ei todellakaan arvosteta.

On melkoisen ironista jälleen kerran kuvata jotain Daily Mailia niin epäluotettavaksi (granted, menee ehkä johonkin IS-IL akselille), muttei pidä ollenkaan arveluttavana omaa linkkaustaan, jonka sisältö koostuu Guardianin ja Independentin kaltaisten vasemmistoliberaaliakselin lehtien lainauksista. Minä en hirveästi arvosta jotain Guardiania tasapuolisena lähteenä.

Ylipäätänsä Englannin lehdistössä on yleensä aina jonkin sortin bias. En tiedä, että voiko jotain Timesia kutsua kohtuullisen puolueettomaksi tässä, mutta ehkä parhaimpana lähteenä pitäisin Lontoon tilanteesta London Evening Standardia, jonka kannatus puolueiden välillä on ollut vaihtelevaa ja jossa vähiten havaitsen puolueellisuutta.

Times, Guardian, Independent tai Telegraph ovat kuitenkin hieman eri tason lehtiä kuin Mail. Minusta on lähtökohtaisesti hieman kyseenalaista edes verrata niitä.

Jussi Jalonen

 • Guest
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #95 on: August 10, 2011, 16:12:36 »
Laitetaas päivitystä. Vasemmistofeministinen näkemys:


"Riots are about power, and they are about catharsis. They are not about poor parenting, or youth services being cut, or any of the other snap explanations that media pundits have been trotting out: structural inequalities, as a friend of mine remarked today, are not solved by a few pool tables. People riot because it makes them feel powerful, even if only for a night. People riot because they have spent their whole lives being told that they are good for nothing, and they realise that together they can do anything - literally, anything at all. People to whom respect has never been shown riot because they feel they have little reason to show respect themselves, and it spreads like fire on a warm summer night. And now people have lost their homes, and the country is tearing itself apart."


Paras osuus:


"In one NBC report, a young man in Tottenham was asked if rioting really achieved anything:

"Yes," said the young man. "You wouldn't be talking to me now if we didn't riot, would you?"

"Two months ago we marched to Scotland Yard, more than 2,000 of us, all blacks, and it was peaceful and calm and you know what? Not a word in the press. Last night a bit of rioting and looting and look around you.""John Derbyshire päräyttää Atlantin takaa:

"Let Britain Burn

Why does the British government not do its duty? Because it is the government of a modern Western nation, sunk like the rest of us in trembling, whimpering guilt over class and race.

Through British veins runs the poisonous fake idealism of "human rights- and "sensitivity,- of happy-clappy multicultural groveling and sick, weak, deracinated moral universalism -" the rotten fruit of a debased, sentimentalized Christianity.

I treasure my faint, fading recollections of Britain when she was still, for a few years longer, a nation.

Today Britain is merely a place, a bazaar. Let it burn!"No, ainakin Derbyshire on jostain asiasta samaa mieltä kuin mellakoijat.Best,

J. J.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #96 on: August 10, 2011, 16:15:14 »
Määritelmällisesti Olkinukke (engl. straw man) on yleinen argumentointivirhe, jossa vastapuolen argumentti sivuutetaan hyökkäämällä siitä tehtyä heikompaa karikatyyria vastaan. Tällöin tavallaan pannaan sanoja toisen suuhun, jotta toinen joutuisi huonoon valoon, tai esitetään toisen ajatus niin kärjistetyssä muodossa, että sillä mitätöidään toinen tai toisen ajatus.

Tuosta ei meikäläisen postauksesta ei kyllä pahalla tahdollakaan saa aikaiseksi sellaista, ainakaan oikeaa joten: *Puff*, sinne häipyi mielikummitelusi tuote.

Englanninkielisestä Wikipediasta löytyy sinulle vähän laajempi määritelmä.  :)

Olkiukkoilu tarkoittaa sitä, että hyökkäilet omia kuvitelmiasi tai tarkoituksellisia liioittelujasi tai vähättelyjäsi vastaan.

Tässä olkiukkojasi pelkästään tästä ketjusta ja minua koskien:

Quote
Kuten hommalaisen ylle liittämistä kuvista näkyy, myös lievästi sanottuna omituinen tulkinta yhteiskunnan sosiaalisista suhteista erottuu sangen selvästi.

En ole hommalainen. Yrität tuossa halventaa näkemyksiäni kuvitelmasi avulla.


Olit eli et, samaa propagandaa jauhettiin Hommaforumilla. Sattumaa vai sitä, että ajattelusi kulkee samoja teitä?

Tuossa sinulle - miksei muillekin, joita asia kiinnostaa -  koko joukko argumentointivirheiden kuvauksia. Voit mennä keskustelemaan vaikkapa Ellilän kanssa Hommaforumille, minua ei asia tuon enempää elähdytä.


Jep, Daily Maililla onkin pitkä historia tuossa sinun ihailemassasi "poliittisessa epäkorrektiudessa"

En "ihaile" Daily Mailin poliittista epäkorrektiutta. Totesin vain, että on hyvä kun on monenlaisia näkökulmia.

Sanoit arvostavasi Daily Mailin "poliittista epäkorrektiutta". Osoitin sinulle ja muille, minkälaista "poliittista epäkorrektiutta" Daily Mailin kaltaisten julkaisujen jutut mahdollisesti edustavat.
Luotettava? Niinku julkaista kuvia Fallout III:sta ja väittää niitä todisteiksi al-Qaidan suunnitelmista hyökätä ydinasein Washingtoniin?

En ole missään arvioinut Daily Mailin luotettavuutta. Totesin sen olevan aika roskalehti, mutta edelleen on hyvä kun on useita näkökulmia.

Maalitolpat ovat tässä vaiheessa matkalla Stadikalta jossain Pönttövuoren tietämillä.

BBC-linkin takaa löytyi kyllä kuvia jo tuolloin, täällä ei vain käydä heti paikalla hysteerisinä hakemaan vahvistusta millekään ennakkoluulolle. Joskus joku vieraileva hompanssi alkaa vaahdota kiihdyttäessään itseään raivoon.

En edes tiedä, mitä vastaan tämä älämölö on tarkoitettu. Ei se ainakaan oikein mihinkään minun sanomaani sovi vastaukseksi.

Yleinen havainto puhuttaessa tietynlaisten ihmisten fiksaatiosta rikosuutisiin ja vieläpä erikoistumisesta maahanmuuttajien tekemiin rikoksiin.


Kun on tuokin luokan uutisjuttu, uutistoimistojen sekä vaikkapa CNN:n, MSNBC:n, BBC:n ja muiden suurten tietotusvälineiden sivut pursuavat myös kuvia, vaikka ei Lontoon murretta niin hallitsisikaan.

Puhun kyllä englantia oikein hyvin. Ilmeisesti jokin sai sinut kuvittelemaan että en.

Edelleen, ei osoitettu sinulle, mikäli englantia osaat. Tiettävästi Suomessa aivan kaikki eivät englantia tai edes suomea osaa. Kuvia osaavat katsella ja tunnetusti yksi kuva valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa.

Mut ok, diggaa sä vaan, se ku on niin ihqu, poliittisestii epäkorrekti ja sillee ja siin on viileitä kuvii...

Edelleen kuvittelet ihan omassa päässäsi ilmeisesti jotain asenteistani ja mieltymyksistäni. Ei oikein osu.

Hyvä on, jos ei.


Alemmassa videossa oli niitä autonpotkijoita/polttajiakin. Kirjavaa sakkia.

Tämän tarkoitus lienee ollut vihjata, että minun mielestäni siellä ei ollut "kirjavaa sakkia". En ollut sellaista väittänyt.

Mielestäni pyrit osoittamaan, että kyseessä olisi nimenomaan etnisten ryhmien rähinöinti, jopa valkoisen valtaväestön nöyryyttämis- ja alistamisprojekti ja sen sellaista. Olenkin suuresti ilahtunut kuullessani Sinulta itseltäsi, että näin ei suinkaan ole asian laita.Quote
Olisiko niin, että näet vain mitä haluat nähdä? Aivan inhimillistä, sille on hieno termikin, Confirmation bias eli vahvistusilluusio.

Ensimmäinen lause vielä menisi, mutta sitten kiihdytit itsesi taas uskomaan johonkin niin että teit oikein diagnoosinkin, lainauksineen.


Keskustelutyylisi on hyvin usein juuri tällaista. Luot tavallaan omia kuviasi toisten kannoista ja positioista, jotta saisit keskustelun painopisteen siirrettyä sinne mihin sen haluat: tyhmien hommalaisten rasistien haukkumiseen. Se saa sinut vaikuttamaan vähän maaniselta.  :)


Kysyin, olisiko niin, en väittänyt. Vahvistusilluusiosta:  katso vaikka tämä postaus Hommalta. Siinä kirjoittaja ei näe raivaus- ja siivousporukoissa vähemmistöjen edustajia, mutta kuinka ollakaan, heitäkin siellä toki on, kuten myös mellakoijien ja ryösteltyjen kauppiaiden joukossa. Koko vastauksesi minulle, valikoituine lainauksineen toimii yhtenä suurena olkiukkona ja on osoitus omasta olkiukkoilustasi, non-sequitureistasi ja niin edelleen ja siitä, että näet, mitä haluat nähdä, ymmärrät, mitä ymmärrät, miten ymmärrät.
« Last Edit: August 10, 2011, 16:57:25 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #97 on: August 10, 2011, 16:28:14 »
Mikäli osaat lukea, esimerkiksi sieltä Wikipedian enkkupuolelta löytyy muitakin syitä, miksi lehteä ei todellakaan arvosteta.

On melkoisen ironista jälleen kerran kuvata jotain Daily Mailia niin epäluotettavaksi (granted, menee ehkä johonkin IS-IL akselille), muttei pidä ollenkaan arveluttavana omaa linkkaustaan, jonka sisältö koostuu Guardianin ja Independentin kaltaisten vasemmistoliberaaliakselin lehtien lainauksista. Minä en hirveästi arvosta jotain Guardiania tasapuolisena lähteenä.

Ylipäätänsä Englannin lehdistössä on yleensä aina jonkin sortin bias. En tiedä, että voiko jotain Timesia kutsua kohtuullisen puolueettomaksi tässä, mutta ehkä parhaimpana lähteenä pitäisin Lontoon tilanteesta London Evening Standardia, jonka kannatus puolueiden välillä on ollut vaihtelevaa ja jossa vähiten havaitsen puolueellisuutta.

Näytti tuo 16 000 poliisia Lontoon kaduilla vähentävän vähän mielihaluja. Saa nähdä, että kestääkö ja että meinataanko poliisin resursseista todella leikata niin paljon kuin Cameronin hallitus on kaavaillut.


Mikähän tuossa on pointti?

Olen linkittänyt milloin minnekin, Independentiin en tosin kertaakaan. Mikäli materiaali on yleistä uutismateriaalia eikä toimituksellista mielipiteenilmaisua, on sama, mihin lehteen viittaa sikäli kun julkaisu pysyy todenmukaisena. Näin ei aina ole asian laita joidenkin iltapäivälehtien, Daily Mailin, kaikenkarvaisten hommaforumien, 7-päivää-lehden, Alibin tai äärioikeistolaisen/vasemmistolaisen median osalta yleensäkään.

BBC:tä, Reutersia, AFP:tä, yleensäkin laajasti käytettyjä uutistoimistoja, CNN:a, Helsingin Sanomia, Front Page Magazinea, David Frummia en varsinaisesti pidä vasemmistolaisina julkaisuna, noihin olen esimerkiksi aivan viime päivinä linkittänyt tai viitannut. Suomenkieliseen Wikipediaan linkitän yleensä vain siinä tapauksessa, että asiasta ei ole yleistä erimielisyyttä, englanninkielinen on jossain määrin suomenkielistä luotettavampi. Mikäli Wikipediaan ei luota, asia voi tarkistaa lähteistyksestä ja muualta. Myös Bror Heinolan alun perin linkittämää, Hommaforumilla arvostetun Hannu Vistin (silminnäkijä)kuvausta tapahtumien kulusta pidin varsin kiihkottomana, siis asiallisena, vaikka en noin yleisesti hänen jutuistaan perustakaan. Linkitin myös Jari Leinon blogiin, jossa hän propagoi palavia ghettoja Enoch Powellin puheen näkökulmasta. Mikäli sinä pidät noita leimallisesti vasemmistolaisina, en ihmettele kirjoituksiasi enää lainkaan.

Tietysti, vaikkapa tuolla perusteella voi pitääkin itseään "puolueettomana".

Mikäli on erityisen kyseenalaisesta kirjoituksesta kyse, olen tarpeeksi monta kertaa kehottanut ihmisiä ajattelemaan itse, ottamaan jutut niin sanotusti cum grano salis, suolajyväsen kanssa. Joskus niitä jyväsiä toki tarvitaan rekallinen.
« Last Edit: August 10, 2011, 21:03:19 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline TeemuK

 • Newbie
 • *
 • Posts: 0
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #98 on: August 10, 2011, 17:32:49 »
"Frighteningly, given the right context, a riot can almost become its own cause."

http://www.politics.co.uk/comment-analysis/2011/08/08/comment-what-is-causing-the-riots-in-london


Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #99 on: August 10, 2011, 18:40:56 »
Edellä kuvatulta pohjalta voi sitten nimimerkki "s(i)r" itsekseen pohdiskella voisiko kuvatun kaltaisilla tekijöillä olla vaikutusta ihmisen kykyyn hankkia se mikä lie Ipah (valehtelematta, en tiedä mikä se sellainen edes on, kai se joku puhelin, soitin tai pelikone on?) omilla ansioillaan myöhemminkään elämässään, saati kykyyn onnistua sellainen tulevaisuudessa omille lapsilleen rehellisin keinoin hankkimaan. Ts. voisiko nykyistä mittavampia tulonsiirtoja kannattavilla olla jopa syvempi analyysi siellä mielipiteensä taustalla kuin vain naiivi halu siirtää kadulla riekkuville rahvaan edustajille Ipaheihin rahat porvareiden lompakoista?

Ne mellakoitsijat eivät siellä ole sen puoleen itselleen kuin vanhemmilleenkaan olleet varastamassa lukion oppikirjoja (jotka tosin käsittääkseni Britannian valtiollisissa kouluissa ovat ilmaisia, jostain luokkaretkistä joutuvat vanhemmat ehkä jotain itse maksamaan). Ja siis he ovat olleet varastelemassa merkkivaatteita ja juuri tuota kulutuselektroniikkaa. On siis minusta kaukaa haettua se, että "olisin kyllä mennyt lukioon, mutta kun oli köyhät vanhemmat, niin minun oli pakko ryhtyä hulinoijaksi". Ja siis etenkin kun iso osa hulinoitsijoista on jopa alle lukioikäisiä.

Britanniassa ovat tuloerot pienentyneet siitä, mitä ne olivat Thatcherin jälkeen. Vaikka ne Tilastokeskuksen mukaan ovatkin edelleen EU-keskiarvoa suuremmat, niin 2005-2009 ne pienenivät. Ja kuten sanottua, Cameronin politiikka ei ole mitenkään vielä voinut ehtiä vaikuttaa yhtään mitään. Toki 2008 alkanut lama on tuottanut työttömyyttä ja siinä mielessä ehkä kurjistanut absoluuttisesti jossain määrin oloja, mutta kuten aina laman aikana, suhteelliset tuloerot ennemminkin pienevät kuin kasvavat.
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg

Annushka

 • Guest
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #100 on: August 10, 2011, 18:47:11 »
Varmaankin kohtapuoleen areenaankin päätyvässa Päivän kasvo -ohjelmassa tänään sosiologijamppa kertoi, että Tottenhamin alueella joka toinen lapsi elää köyhyysrajan alapuolella.

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #101 on: August 10, 2011, 18:58:10 »
Varmaankin kohtapuoleen areenaankin päätyvässa Päivän kasvo -ohjelmassa tänään sosiologijamppa kertoi, että Tottenhamin alueella joka toinen lapsi elää köyhyysrajan alapuolella.

Liittynee osaltaan siihen perverssiin kehitykseen, että lapsia on varaa hankkia sekä oikein köyhillä että oikein rikkailla. Oikein köyhillä siksi, että lisälapset eivät käytännössä vähennä käteenjääviä tuloja lainkaan (vaan voivat parhaassa tapauksessa jopa lisätä, jos ei juuri välitä lapsiin satsaamisesta) ja rikkailla siksi, että heillä lapsien aiheuttama menolisäys ei tunnu missään. Ainoastaan keskituloisilla (joista Britanniassa on viime vuosina alettu käyttää termiä "squeezed middle") on halua rajoittaa lapsimääräänsä, koska heillä ei toisaalta ole niin korkeat tulot, että lisälapsien elättämisellä ei olisi merkitystä perheen talouteen ja toisaalta he eivät saa niin paljoa tulonsiirtoja valtiolta lapsimäärän kasvaessa, että ne kattaisivat touhun kustannukset.

Lopputulos on se, että köyhillä ja rikkailla on isoimmat lapsiluvut kuin muilla ja koska köyhiä on luonnollisesti paljon enemmän kuin rikkaita, iso osa lapsista tosiaankin kasvaa juuri niissä köyhissä perheissä.
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg

Offline Demonisoitu

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 680
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #102 on: August 10, 2011, 20:00:11 »
Ne mellakoitsijat eivät siellä ole sen puoleen itselleen kuin vanhemmilleenkaan olleet varastamassa lukion oppikirjoja (jotka tosin käsittääkseni Britannian valtiollisissa kouluissa ovat ilmaisia, jostain luokkaretkistä joutuvat vanhemmat ehkä jotain itse maksamaan). Ja siis he ovat olleet varastelemassa merkkivaatteita ja juuri tuota kulutuselektroniikkaa. On siis minusta kaukaa haettua se, että "olisin kyllä mennyt lukioon, mutta kun oli köyhät vanhemmat, niin minun oli pakko ryhtyä hulinoijaksi". Ja siis etenkin kun iso osa hulinoitsijoista on jopa alle lukioikäisiä.

Britanniassa ovat tuloerot pienentyneet siitä, mitä ne olivat Thatcherin jälkeen. Vaikka ne Tilastokeskuksen mukaan ovatkin edelleen EU-keskiarvoa suuremmat, niin 2005-2009 ne pienenivät. Ja kuten sanottua, Cameronin politiikka ei ole mitenkään vielä voinut ehtiä vaikuttaa yhtään mitään. Toki 2008 alkanut lama on tuottanut työttömyyttä ja siinä mielessä ehkä kurjistanut absoluuttisesti jossain määrin oloja, mutta kuten aina laman aikana, suhteelliset tuloerot ennemminkin pienevät kuin kasvavat.

Mitä tässä nyt voi tehdä, kopioida aiempi tekstini uudelleen koska onnistuit ohittamaan jokaisen siinä esittämäni ajatuksen jatkaen edelleen tarkentamista siihen Ipahiisi. Mitä minä siinä aiemmassa tähdensin, että tilastoista ei ole luettavissa onko perheellä todellisuudessa varaa nousta omaehtoisesti luokastaan ja edes teoreettisesti mahdollisuus kasvattaa lapsestaan lainkuuliainen kansalainen. Mitä tekemistä köyhyydellä - katsottiin se sitten suhteelliseksi tai absoluuttiseksi - sitten on Ipahin tai muun ryösteltävän roinan kanssa? Minunko se pitäisi tietää, sinähän siihen Ipahiisi mielit tarkentaa. Päinvastoin esitin heti alkuun, että PC-486:n puute ei ehkä sittenkään ole se kokonaiskuvan varteenotettavin pääkohdevalinta. Implikoit tekstissäsi olkiukon siitä kuinka tulonsiirtojen lisäämistä kannattavat uskovat Ipahien puutteen olevan se kaikkien ultimaattisin syy Ipahien kauhomiseen johtaneista mahdollisista syistä. Johon vastasin.

Entä miksi omalla perheelläni ei sitten ollut varaa ostaa juuri aloittamassani lukiossa vaadittuja oppikirjoja?

A) Koska tilastossa ja tutkimuksessa lukee että perheelläni ei ollut varaa?

B) Koska velkojataho ilmoitti samalla hetkellä kun aloitin lukion, että toisen vanhempani on maksettava veljensä takaamat toisen siskonsa miehen autofirman takaamat konkurssiin laman johdosta menneen ties minkä alihankkijatahon lainat ja vain siksi, että: Siksi että! Ei esim. siksi että vanhempani olisi itse taannut mitään, vaan ja ainoastaan koska: Koska!

Äärettömän byrokraattisessa kontrolliyhteiskunnassa tapahtuu virhe, tapahtuu se mitä ei sääntökirjojen mukaan tulisi tapahtua. Syy ei löydy tilastoista. Vastaus ei löydy tilastoista. Seuraukset eivät löydy tilastoista. Mutta oma lukionkäyntini alku siirtyy siitä huolimatta tämän 'ei mahdollisen' häiriön vuoksi vuosilla. Jos olisin aikoinaan saanut koko paskasta tarpeekseni ja liittynyt kadulla riehuviin mellakoitsijoihin, olisinko ryöstänyt lukion oppikirjat? Tuskin, sen ikäinen tekee harvemmin rationaalisia päätöksiä vihapäissään. Tuleeko yllätyksenä jollekulle? Vaan entäpä jos sitäkään systeemin lapsusta ei olisi lainkaan tapahtunut? Tai entä jos virhe olisi tapahtunut, mutta yhteiskunnassa voiton puolelle jääneet myöntäisivät edes sen, että järjestelmä on kaikkea muuta kuin kaikkien osalta täydellinen ja että sitä tulee ja tullaan muuttaa/-maan, sitä vastoin että palattaisiin arkeen vain koska: Koska! Vähentäisikö vai lisäisikö se kurjaliston kärsivällisyyttä, muuttaisiko käsityksiään omista vaikutusmahdollisuuksistaan?

Entä miettiikö se englantilainen alkoholisoitunut yksinhuoltajatyöläinen tällaisia kun kuulee poikansa riehuneen kadulla? Mitäköhän se tekee ja mistäköhän se voisi johtua ja mitä siitä seuraa pojalle myöhemmin - valmiuksia kasvattaa omasta kersastaan yhteiskuntakelpoinen kansalainen - peräti sellainen valioyksilö täydellisyydessä kuin mitä Mestarina tunnettu Jussi Halla-aho? Ponnistiko Jussikin kurjuudesta, vaiko Jussi todellisuudessa vielä kurjiakin kurjempi, Jussejako lisää, ei tulonsiirtoja enää, Suomi nousuun, köyhälle piiskaa, rikkaalle kaunis kiitos, yrittivät ainakin, kyllä minunkin sisälläni asuu Jussi, meissä kaikissa asuu, se täytyy vaan kaivaa sieltä esiin. Jatkakaamme kuin mitään ei olisi tapahtunut, kuin urheat aasiaanot Tsunamin jälkeen.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #103 on: August 10, 2011, 20:15:22 »
Köyhyys tai se, ettei ole saanut rauhanomaisilla mielenosoituksilla tarpeeksi huomiota ei anna oikeutta ryöstellä ja mellakoida. Keppiä vain, lujaa ja kaikille tasapuolisesti.

Ketjussa mainituista "Ipaheista" tuli mieleeni seuraava naamakirjaan saamani viesti:
Quote
Husband buys his son an iPAD, daughter an iPOD, himself an iPHONE & his wife an iRON. She wasn't impressed even after he explained it can be integrated with the iWASH, iCOOK & iCLEAN network. This triggered the iNAG service, which totally wiped out the iSHAG function ;)
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Re: Lontoon ja Britannian mellakat
« Reply #104 on: August 10, 2011, 20:22:49 »
Mitä tässä nyt voi tehdä, kopioida aiempi tekstini uudelleen koska onnistuit ohittamaan jokaisen siinä esittämäni ajatuksen jatkaen edelleen tarkentamista siihen Ipahiisi. Mitä minä siinä aiemmassa tähdensin, että tilastoista ei ole luettavissa onko perheellä todellisuudessa varaa nousta omaehtoisesti luokastaan ja edes teoreettisesti mahdollisuus kasvattaa lapsestaan lainkuuliainen kansalainen. Mitä tekemistä köyhyydellä - katsottiin se sitten suhteelliseksi tai absoluuttiseksi - sitten on Ipahin tai muun ryösteltävän roinan kanssa? Minunko se pitäisi tietää, sinähän siihen Ipahiisi mielit tarkentaa. Päinvastoin esitin heti alkuun, että PC-486:n puute ei ehkä sittenkään ole se kokonaiskuvan varteenotettavin pääkohdevalinta. Implikoit tekstissäsi olkiukon siitä kuinka tulonsiirtojen lisäämistä kannattavat uskovat Ipahien puutteen olevan se kaikkien ultimaattisin syy Ipahien kauhomiseen johtaneista mahdollisista syistä. Johon vastasin.

Ensinnäkään en ymmärrä, miksi kirjoitat jostain Ipaheista. En ole mistään sellaisesta mitään maininut. Mainitsin iPadin, joka sinulle oli tuntematon vehje, mutta jonka olisit luonnollisesti voinut selvittää kahdessa sekunnissa Googlella.

Toiseksi, iPadia ei todennäköisesti käytetä mihinkään tuottavaan, kuten sinä olisit varmaan voinut PC-486:ta käyttää ("puutteesta koitui myöhemmin mittavia hankaluuksia"), vaan kyse on ennen kaikkea hupivehkeestä, lelusta. En siis ymmärrä tuota PC-rinnastustasi lainkaan.

Minun pointtini oli se, että jos se mellakoitsijaporukka oli tulonsiirtojen vähäisyyden vuoksi niin onnettomassa tilanteessa, ettei ollut lukioon varaa mennä, mutta siis halua opiskella ja parantaa omaa tilannetta olisi ollut vaikka muille kaataa, niin mellakointi ja kaupoista kulutuskrääsän varastaminen ei oikein tähän viittaa. Arabimaissa on mellakoitu, jotta sinne saataisiin vapautta ja demokratiaa. Tätä ovat ne mellakoitsijat vaatineet. He eivät ole muuten vaan polttaneet naapurin ravintolaa ja sen yläpuolista asuntoa maan tasalle. Britannian porukka taas ei ole vaatinut halvempaa opiskelua tms. Tai kyllähän siellä opiskelijat sitä keväällä aiemmin vaativat, mutta se olikin paljon paremmin järjestetty ja kaikille tuli selväksi, mitä oikein haluttiin (vaikka sielläkin ainakin opiskelijoiden itsensä mukaan ulkopuoliset mellakoitsijat käyttivät tilaisuutensa hyväksi rikkomalla paikkoja). Tämä nyt mellakoiva porukka ei taas esitä oikeastaan mitään vaateita siitä, mitä he haluaisivat yhteiskunnassa muutettavan. Tärkein viesti tuntuu olevan "meille enemmän krääsää tai tulee turpiin".

Miten tässä siis ne isommat tulonsiirrot olisivat niiden iPad-rosvojen ongelmat ratkaisseet? Mitä se "alkoholistunut yksinhuoltaja" olisi tehnyt lapsensa suhteen paremmin, jos hänelle olisi kaadettu enemmän verorahoja? Itse veikkaan, että hän olisi parhaassa tapauksessa lyönyt ne lisärahat sen nuoren kouraan, joka olisi sen iPadin käynyt itselleen ostamassa, ja huonommassa kulauttanut itse ne rahat kurkustaan alas.

En lopun vuodatustasi omasta surkeasta väliinputoajan tapauksesta yhdistä tähän keskusteluun. Kyllä, maailmassa on ikäviä ihmiskohtaloita. Niitä olisi varmasti, vaikka tulonsiirtoihin käytettävää rahamäärää lisättäisiin. Pahimmassa tapauksessa jopa enemmän.
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg