Author Topic: Blogeista poimittua  (Read 352718 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline karma-la

 • Newbie
 • *
 • Posts: 20
Re: Blogeista poimittua
« Reply #420 on: December 30, 2011, 13:52:15 »
Uimavuoro-olkiukolle.

Voisiko kuka tahansa asiasta aikuisten oikeasti huolestunut esitellä vaikka oman kotipaikkansa uimahallin/uimahallien käytännön - siitä olisi fiksumpaa aloittaa.

Itse asun Helsingissä. Olen mies. Uimahallissa käyn hyvin harvoin, koska en pidä kloorivedestä. Luonnonvesissä uin kesäisin hyvinkin mielelläni.

Aloitetaan tästä:

Se kuuluisa Yrjönkatu. Miehet ja naiset uivat vuoropäivin. Paikka on ollut tunnettu alastonuintimahdollisuudestaan jo pitkään - siksipä miehet ja naiset erikseen. uima-asua on saanut käyttää vuodesta 2001 lähtien. Jokunen erityisvuoro invalideille avustajineen.

Hallitsemattomasta maahanmuutosta ja armottomasta mokutuksesta kärsivissä Itä-Helsingin lähiöissä tilanne on lähes katastrofaalinen, esimerkiksi:

Itäkeskus - ei erityisvuoroja.
Kontula - ei erityisvuoroja
Vuosaari, kaikkien palavien ghettojen isä ja äiti - ei erityisvuoroja.
Jakomäki - tiistai 14-20 varattu naisille. Kamalaa. Länsi uppoaa.

Ja vielä-¦

Mäkelänrinne - ei erityisvuoroja.
Siltamäki - ei erityisvuoroja.
Kallio - ke-pe,  8-14 varattu koululaisuinneille. Muutoin ei erityisvuoroja.
Töölö - ei erityisvuoroja.

Ja niin edelleen.
Ja niin edelleen.
Ja niin edelleen.

Offline mh

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1704
Re: Blogeista poimittua
« Reply #421 on: December 30, 2011, 15:06:40 »
Jotenkin surkuhupaisaa, kun ensin hyökätään muslimeita vastaan sillä miten naisia kohdellaan niin huonosti ja alistetaan jatkuvasti ja suljetaan vain kotiin ja sitten kun pyritään tekemään järjestelyjä, joiden turvin naiset pääsisivät helpommin käyttämään palveluja ja kodin piiristä harrastamaan ja niin edelleen niin sehän vasta vääryyttä onkin.

Uimahallivuorot, aikamme suuria vääryyksiä.

Offline mh

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1704
Re: Blogeista poimittua
« Reply #422 on: December 30, 2011, 15:08:02 »
Ai niin, pitäisikö kouluista muuten karsia tuki- ja erityisopetus pois? Onhan se nyt aivan törkeää syrjintää, että toisten lapsille tehdään erityisjärjestelyitä.

Timo Anttila

 • Guest
Re: Blogeista poimittua
« Reply #423 on: December 30, 2011, 16:12:30 »
http://elinakeranen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/92495-samanlaisuus-ja-samanarvoisuus-eivat-ole-synonyymeja

Anis Harran:

Pari pikkuhuomiota. Ensinnäkin suurin osa Suomen muslimeista uskoo vakaasti, ettei Suomen lainsäädäntö millään tavoin estä heitä harjoittamasta vakaumustaan. Jos joku on niin änkyrä että katsoo elämänsä mahdottomaksi Suomen nykyisen lainsäädännön puitteissa, hän voi minun puolestani mennä muualle. Islamofobien mielestä tällaisia henkilöitä ilmeisesti on paljonkin, mutta minä en ole tavannut vielä ainuttakaan. Ainoat, joille Suomen lait ja oikeusjärjestys eivät tunnu kelpaavan, ovat kantasuomalaiset erään tietyn aatesuunnan jyrkimmät edustajat, joita näilläkin palstoilla pyörii.

Toiseksi, konservatiivisten musliminaisten toiveet omista uimavuoroista, ainakin mitä islamilaisilla foorumeilla puhutaan, liittyvät paitsi haluun noudattaa "kirjaimellisesti" joitain uskonnollisia suosituksia ja ilmituoda pukeutumisellaan ja tavoillaan erityistä islamilaisuuttaan, myös siihen, että konservatiivisesti pukeutunut musliminainen saisi olla rauhassa suomalaisilta häiriköiltä.

Aika usein näkee ja kuulee puhuttavan siitä, että jatkuva kiusaaminen ottaa pannuun ja haluaisi olla joskus omien ja lastensa kanssa rauhassa ilman sitä jatkuvaa solvaamista, sylkemistä ja riehumista. Itse uin mieluummin meressä joten en pysty todistamaan, onko uimahalleilla tosiaan samaa törkimysten lietsomaa ilkeyttä, mitä näkee ikävän usein julkisissa kulkuneuvoissa ja kaupan jonossa.Jos missään ei saa olla rauhassa ja toimia omalla tavallaan muita loukkaamatta, vaan aina ja kaikkialla poikelat ja johanssonit sylkevät päälle törkeyksiään, se ei millään tavalla edistä konservatiivisempien yhteisöjen jäseniä ryhtymään valtaväestön kummallisille tavoille, vaan ainoastaan provosoi, polarisoi ja segregoi.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että ei pitäisi jakaa ihmisiä "muslimivuoroihin", vaan asiat voisi ratkaista ilman politisointia yksityisesti, terveellä järjellä, luomatta mitään segregoivia automaattiratkaisuja. Tällöin olisi tietysti myös kohtuullista, että ne jotka vaativat erityispalveluja, olisivat siitä myös valmiita jotain maksamaan. Kai uimaseuratkin jotain maksavat siitä jos tiettyinä aikoina varaavat hallia pelkästään omaan käyttöönsä? Perustakoot siis konservatiiviset musliminaiset vaikka islamilaisen uimaseuran ja hoitakoot asian sitä kautta. Suomessa on yhdistysvapaus.
"

Yleensäkkin suosittelen lämpimästi lukemaan Aniksen kommentit -aina. Hänen tasoiseen, henkevään, hauskaan, kokeneeseen ja erittäin oppineeseen ihmiseen harvoin enään törmää tässä maailman ajassa.
« Last Edit: December 30, 2011, 16:16:13 by Timo Anttila »

Offline Matabele

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 138
Re: Blogeista poimittua
« Reply #424 on: December 30, 2011, 16:33:15 »
Olennainen kysymys onkin se, miksi erityisvuoro tarvitaan, kuka estää ja millä perusteilla uimisen normaalivuorolla.

Miksi muslimien normaalin aukioloajan ulkopuolelle sijoittuvaan uimavuoroon tarvittaisiin sen kummempia perusteita kuin naisten omiin vuoroihin, jotka ovat suosittuja ja joita on järjestetty aina esim. Helsingissä, Porissa, Oulussa ja Tampereella? Toki naisia on noin puolet asukkaista, eli paljon, mutta toisaalta musliminaisten vuoroille on enemmän kysyntää kuin monille muille jatkuvasti järjestettäville vuoroille (joista suurin osa ei ole mitenkään estyneille tarkoitettuja). Eivätkö musliminaiset kuulu tähän yhteiskuntaan? Liitän nyt sitten itsekin sinne Puheenvuoroon kirjoittamani pätkän:

Suomessa asuvia muslimeja alkaa olla jo sen verran, että heillekin on syytä tarjota palveluja. Vuorot ovat aukioloaikojen ulkopuolella, jolloin uimahalleissa on tavallisestikin monenlaista toimintaa. Se ei siis ole pois meidän uintiajastamme. Rahallisestikaan toiminta ei vie kohtuuttomasti, ja kyllähän meidänkin palveluja maksetaan verovaroista. Sitä paitsi se on hyvää kotoutusta, mielekästä tekemistä, jossa oppii varmasti myös kieltä ja tutustuu suomalaisiin tapoihin. Mistään apartheid-erottelusta ei siis ole kysymys, vaikka täälläkin niin väitetään. "Pysykööt kotonaan, jos eivät ui miesten kanssa" -fraasin toistelu on paljon lähempänä pyrkimystä erotteluun.

Offline Matabele

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 138
Re: Blogeista poimittua
« Reply #425 on: December 30, 2011, 17:31:03 »
Anttilan lainauksesta:Anis Harran:

Tällöin olisi tietysti myös kohtuullista, että ne jotka vaativat erityispalveluja, olisivat siitä myös valmiita jotain maksamaan. Kai uimaseuratkin jotain maksavat siitä jos tiettyinä aikoina varaavat hallia pelkästään omaan käyttöönsä? Perustakoot siis konservatiiviset musliminaiset vaikka islamilaisen uimaseuran ja hoitakoot asian sitä kautta. Suomessa on yhdistysvapaus.

Onko kellään edes mitään tietoa siitä, maksavatko mamu-uimarit jotain kerta- ja/tai kausimaksuja? Aivan hyvin voivat maksaa... Jos jaksaa huutaa asiasta, niin senkin voisi selvittää, sillä suositut uimavuorot voivat maksaa suuren osan vuokratuloista.

Korson uimahalli:

Maahanmuuttajanaisten ja -tyttöjen uintivuoro

Ajankohdat

Korson uimahallissa on määrättyinä torstai-iltapäivinä maahanmuuttajanaisten ja -tyttöjen uintivuoro klo 14.30-16.00.

Syksyn 2011 uintivuorot:
Syyskuu: 8.9. / 22.9.
Lokakuu: 6.10. / 20.10.
Marraskuu: 3.11. / 17.11.
Joulukuu: 8.12. / 15.12.

Kevään 2012 uintivuorot:
Tammikuu: 12.2.
Helmikuu: 2.2. / 16.2.
Maaliskuu: 1.3. / 15.3.
Maaliskuusta eteenpäin järjestettävästä uintitoiminnasta tiedotetaan myöhemmin keväällä erikseen.

Pukutiloihin pääsee klo 14.30. Uima-allastilasta on poistuttava viimeistään klo 16.

Valvoja

Uintivuorolla on naisvalvoja. Valvojan äkillisissä sairaustapauksissa uintivuoro perutaan.

Säännöt

Uintivuorolla noudatetaan uimahallin yleisiä sääntöjä ja ohjeita. Epäselvyyksien välttämiseksi uintivuorolla käyvien tulee tutustua uimahallien sääntöihin ennen vuorolle tuloa.

Uintivuoron maksut

Koululaiset:
7-16 -vuotiaat koululaiset, jotka eivät kykene osallistumaan koulun kautta annettavaan uinninopetukseen luokkansa mukana, saavat syyskauden aikana 5 maksutonta uintikertaa. Muut uintikerrat ovat maksullisia uimahallin hinnaston mukaisesti. Kukin koululainen saa henkilökohtaisen uintikortin, jota vastaan voi käydä uimassa viisi (5) kertaa maksutta (koskee vain Vantaan kaupungin koulujen oppilaita). Mikäli kortti ei ole mukana tai siinä olleet maksuttomat uintikerrat on käytetty, peritään uintivuorosta normaali maksu.

Opiskelijat:
Opiskelijat, jotka eivät kykene käyttämään yleisiä uimahalleja uintien suorittamiseen, voivat käyttää Korson uintivuoroa. Vapaavalintaisten opintojen tai muiden vastaavien tuntien puitteissa voivat toisen asteen oppilaitosten (lukiot ja VARIA) oppilaat käydä maksutta itsenäisesti uimassa koululaisuintilipulla.Liikunnanopettaja / kurssin vastaava opettaja tilaa tarvittavan määrän uintilippuja liikuntapalveluista liikunnansuunnittelijalta p. 09 8392 3784 (koskee vain Vantaan kaupungin kouluissa opiskelevia). Ilman koululaisuintilippua uimahallin sisäänpääsymaksu hinnaston mukaisesti.

Aikuiset:
Aikuiset maksavat uimahallin sisäänpääsymaksun hinnaston mukaisesti. Perusteet alennuksiin on esitettävä maksun yhteydessä (esim. eläkelaiskortti tai työvoimatoimiston kortti).

« Last Edit: December 30, 2011, 19:09:50 by Matabele »

Offline karma-la

 • Newbie
 • *
 • Posts: 20
Re: Blogeista poimittua
« Reply #426 on: December 30, 2011, 18:00:59 »
Tässäpä vielä linkki tuohon Jakomäen tilanteeseen:

http://yle.fi/alueet/helsinki/2011/01/helsinki_lopetti_musliminaisten_oman_uimavuoron_jakomaessa_2265327.html

Oletan, että mamu-naiset maksavat lippunsa tietenkin itse, mutta varmaa tietoa minullakaan ei tästä ole. Noin yleisesti sosiaalisilla tuilla eläväthän voivat saada jonkin verran tukea kuntoiluun (esim. uimiseen), olivatpa he sitten mamuja tai kantasuomalaisia.

Jakomäen kaltainen ratkaisu (naisvuoro) voisi Korsossakin (ja Vantaalla yleensä) olla paras tapa tyynnyttää tuo myrsky uima-altaassa. Mielestäni nämä ratkaisut uimahalleissa täytyisikin tehdä tapauskohtaisesti, asiakaskunnan ja kysynnän mukaan. Jos pelkästään naisille tarkoitetuille vuoroille on kysyntää, niitä kannattaa varmaan näissä uimahalleissa järjestää.

Timo Anttilan kanssa olen samaa mieltä Anis Harranin kommenteista US:n blogipalstoilla.

Offline Mikael Lönnroth

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1308
  • Maailmanpuolue
Re: Blogeista poimittua
« Reply #427 on: December 30, 2011, 18:04:59 »
http://elinakeranen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/92495-samanlaisuus-ja-samanarvoisuus-eivat-ole-synonyymeja

Anis Harran:

Pari pikkuhuomiota. Ensinnäkin suurin osa Suomen muslimeista uskoo vakaasti, ettei Suomen lainsäädäntö millään tavoin estä heitä harjoittamasta vakaumustaan. Jos joku on niin änkyrä että katsoo elämänsä mahdottomaksi Suomen nykyisen lainsäädännön puitteissa, hän voi minun puolestani mennä muualle. Islamofobien mielestä tällaisia henkilöitä ilmeisesti on paljonkin, mutta minä en ole tavannut vielä ainuttakaan. Ainoat, joille Suomen lait ja oikeusjärjestys eivät tunnu kelpaavan, ovat kantasuomalaiset erään tietyn aatesuunnan jyrkimmät edustajat, joita näilläkin palstoilla pyörii.

Toiseksi, konservatiivisten musliminaisten toiveet omista uimavuoroista, ainakin mitä islamilaisilla foorumeilla puhutaan, liittyvät paitsi haluun noudattaa "kirjaimellisesti" joitain uskonnollisia suosituksia ja ilmituoda pukeutumisellaan ja tavoillaan erityistä islamilaisuuttaan, myös siihen, että konservatiivisesti pukeutunut musliminainen saisi olla rauhassa suomalaisilta häiriköiltä.

Näkee miten erilaisia ihmiset ovat :) Kun yllä kirjoitin omat kokemukseni siitä, että "miksi" niin syyt olivat ihan eri kuin nuo. Toki tällöin ei ollut kyse "konservatiivisesta" musliminaisesta.

Quote
"Olen kuitenkin sitä mieltä, että ei pitäisi jakaa ihmisiä "muslimivuoroihin", vaan asiat voisi ratkaista ilman politisointia yksityisesti, terveellä järjellä, luomatta mitään segregoivia automaattiratkaisuja. Tällöin olisi tietysti myös kohtuullista, että ne jotka vaativat erityispalveluja, olisivat siitä myös valmiita jotain maksamaan. Kai uimaseuratkin jotain maksavat siitä jos tiettyinä aikoina varaavat hallia pelkästään omaan käyttöönsä? Perustakoot siis konservatiiviset musliminaiset vaikka islamilaisen uimaseuran ja hoitakoot asian sitä kautta. Suomessa on yhdistysvapaus."

Tässä kohtaa vähän eri mieltä. Ei tämä asia liity vain konservatiivisiin musliminaisiin vaan myös jonkinlaiseen siveyskulttuuriin, joka löytyy myös monesta muusta uskonnosta/uskonnonharjoittajista. Jos kuntien/kaupunkien päättäjät haluavat mahdollistaa uimisen paitsi tilastollisesti eniten normaaleille niin myös muille, niin mitä vikaa siinä on.
Maailmanpuolueen jä sen - tarvitaan lisää <-- (myös Facebookissa)

Offline mh

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1704
Re: Blogeista poimittua
« Reply #428 on: December 30, 2011, 18:12:35 »
Todennäköisesti nuo naiset maksavat tällä hetkellä normaalin hinnaston mukaan, mutta jos perustaisivat jonkun uimaseuran tuohon taakse niin saattaisi käydä niin, että eivät maksaisi sitäkään, jos seura saisi avustuksia yhteiskunnalta, kuten seuroilla ja yhdistyksillä on tapana.

Offline karma-la

 • Newbie
 • *
 • Posts: 20
Re: Blogeista poimittua
« Reply #429 on: December 30, 2011, 18:16:48 »
Ja sanottakoon vielä, että Vantaa tulisi liittää Helsinkiin, mitä pikimmiten.  ;)

Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: Blogeista poimittua
« Reply #430 on: January 01, 2012, 01:46:59 »
Hieman lohtua niille, jotka murehtivat Lännen uppoavan, koska eivät pääse nautiskelemaan musliminaisten seurasta uimahalleissa:

http://m.omakaupunki.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/uimahalli_hankki_uimarit_peittavat_verhot/?ref=tf_iOKboksi_news_p1

"Martinlaakson uimahallissa järjestetään syksyisin perheille tarkoitettu alastonuintia, jolloin verhot tulevat olemaan niinikään käytössä."

Jos sukupuolten väliset, "epäsuomalaiset" siveyskäsitykset ahdistavat, voit toki kysellä vapaamielisen kaverisi perhettä lainaksi ja nauttia alastomuudesta täysin siemauksin, samaisten verhojen takana, suojassa tirkistelijöiden katseilta.
« Last Edit: January 01, 2012, 02:18:36 by Warda »
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: Blogeista poimittua
« Reply #431 on: January 01, 2012, 16:21:29 »
Miten noi jumalauta jaksaa vuodesta toiseen noista uimahallivuoroista?

Niistähän jaksetaan aina, koska ne:

a) Ovat etnis-uskonnollis-rodullista syrjintää. Tarkempaa määritelmää syrjinnän laadulle ei ole tiedossa, koska ei ole vielä tiedossa, millä kriteereillä pääsy uimahalliin ko. vuorolla on rajattu ja miten kriteerien toteutuminen verifioidaan.  

b) Ovat perusteettomia. Tämä uimahallisyrjintä ei siis ole edes positiivista syrjintää, koska ei ole olemassa mitään negatiivisen syrjinnän muotoa, jota tämä kompensoisi.

c) Lisäävät segregaatiota ja hidastavat integraatiota.

d) Sisältävät mahdollisen hygieniariskin (pitkähihaiset uima-asut), saman, joka on syynä mm. shortsikielloille.  


a) Hagbard sitten menee ja ottaa selville, millaista koraaninsiteerausta tai todistusta seksuaalisesta suuntautumisesta uimahallin ovella vaaditaan, ja onko naisen oltava pukeutunut burkhaan, hidjabiin/niqabiin kelvatakseen ko. uimavuorolle. Jos mukaan pääsee nainen kuin nainen - kunhan riittävän uimaanoppimishaluinen - lienee väitteesi perätön. Aiemmin ko. uimahallivuoroja on markkinoitu nimenomaan naisten uimahallivuoroina, vaikka mainostusta onkin sattuneesta syystä kohdistettu niille naisille, jotka eivät ole innostuneet sekavuoroista. Kyllä meitä sekavuoroilla "silmiään uljaissa miesvartaloissa lepuuttavia" naisia vielä piisaa.  :P  

b) Onko urheiluseurojen, koululaisten tai eläkeläisten uimahallivuorot perustettu perusteenaan "positiivinen syrjintä"? Kuka (muu kuin nuiva) tässä kontekstissa on ylipäätäään keksinyt puhua syrjinnästä?

c) Parempi fyysinen+psyykkinen kunto ja uimataito toisin sanoen hidastavat mielestäsi integraatiota, jos ne on hankittu miehettömien uimavuorojen avulla? Pukeutumiseen ja alastomuuteen/vähäpukeisuuteen liittyvät käsitykset ovat mielestäsi olennaisia integraation mittareita?

d) Käsittääkseni shortsikielto on hygieniasyistä perusteltu siitä yksinkertaisesta syystä, ettei kesähelteellä ole mahdollisuutta tarkastaa, ovatko altaaseen pulahtavat shortsit ne samaiset, komeilla vauhtiraidoilla somistetut pukimet, jotka edellisviikon maanantaina vedettiin pyöräretkelle.
« Last Edit: January 01, 2012, 16:24:35 by Warda »
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: Blogeista poimittua
« Reply #432 on: January 01, 2012, 16:29:35 »
Hagbard; uimahallivuorojen sijaan olisi aiheellisempaa purnata mahdollisesti vastaantulevista nuivista asenteista esimerkiksi sen suhteen, kelpuuttavatko mamutyttöjen vanhemmat puolisoksi kantasuomalaista ja päinvastoin. Usealle suomalaiselle huivi (tai kieltäytyminen uimasta yhdessä vähäpukeisten miesten kanssa) merkitsee automaattisesti "tuota en saisi tyttöystäväksi/vaimoksi" -signaalia. Tiukka endogamia puolin ja toisin hidastaa integraatiota - ei toisin sanoen huivi tai tiukemmat sukupuolisiveyttä varjelevat tavat sinänsä, vaan hinku naittaa jälkikasvu mahdollisimman "samanheimoiselle" tai "varjella sinisilmäistä, arjalaista rotua".

edit: Jostain kumman syystä näitä ulkomaalaistaustaisten muslimityttöjen luterilais/ateistimiehiäkin kuitenkin on (tälläkin palstalla), heistä vain ei tunnu kukaan tietävän mitään.  ;)
« Last Edit: January 01, 2012, 16:33:03 by Warda »
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

Offline Vestbacka

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 127
Re: Blogeista poimittua
« Reply #433 on: January 01, 2012, 18:03:26 »
Uimavuoro-olkiukolle.Jakomäki - tiistai 14-20 varattu naisille. Kamalaa. Länsi uppoaa.
Miksi ei ole vastaavaa 14-20 vuoroa miehille?

Offline Vestbacka

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 127
Re: Blogeista poimittua
« Reply #434 on: January 01, 2012, 18:07:04 »
Ai niin, pitäisikö kouluista muuten karsia tuki- ja erityisopetus pois? Onhan se nyt aivan törkeää syrjintää, että toisten lapsille tehdään erityisjärjestelyitä.

Erityisopetus on tarkoitettu kaikille uskontoon ja rotuun katsomatta.

Noissa muslimien uimavuoroissa on se ongelma, että ne syrjivät muita uskontoryhmiä.

Jos muslimit saavat omat uimavuorot, niin myös luterilaisilla, lestadiolaisilla, ortodokseilla, budhalaisilla tulee olla vastaavat nimikkovuorot, jolloin muihin uskontoryhmiin kuuluvia ei sisään päästetä.