Author Topic: Blogeista poimittua  (Read 322644 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Brandöt

 • Guest
Re: Blogeista poimittua
« Reply #300 on: November 28, 2011, 11:07:41 »
Quote from: Warda
Huoli on kova, anti-jihadistinen propaganda on purrut ansiokkaasti, kuten sen tarkoituksena on ollutkin


Hmm.. en nyt laittaisi mm. Halla-aholle ja muille maahanmuutosta bloggaaville tälläistä painoarvoa maahanmuuttoon kriittisten suhtautuvien asenteissa; eivät kaikki ota osaa keskusteluun Hommalla, lue Scriptaa (tmv. blogia) - mutta silti he ajattelevat "nuivasti" monista ongelmista johtuen:

Quote from: Warda
Yhä suurempi osa kansasta on toisin sanoen alkanut pelätä, että "vyöryvät ja sikiävät muukalaismassat" on ilmaston lämpenemistä, elintasosairauksiamme, kansantautiamme alkoholismia ja masennustakin todellisempi ongelma ja suuren, tulevan ahdingon aiheuttaja. Ja nimenomaan ongelma: eivät ihmisiä, vaan kasvoton uhka hyvinvoinnillemme

Hienosti tässä jo luettelit jokusia. Resurssipula mm. tulonsiirtojen muodossa jo tänäpäivänä, mahdollisesti puhtaan ruuan, juoman ja elinpinta-alan muodossa jonkin ajan kuluttua tulevaisuudessa. (Harva maa maapallolla on niin harvaan asutettu, kun Suomi (+ Ruotsi ja Norja), maapallolla - ja väestömäärä kasvaa koko ajan räjähdysmäisesti. Puhdasta maapinta-alaa tai pohjavettä ei kerta kaikkiaan loputtomasti ole, nämä ovat tosiasioita.)

Quote from: Warda
Olen Username1:n kanssa samoilla linjoilla siitä, että lempeää kärsivällisyyttä tarvitaan ja sitä erityisesti. Mutta eikö ole "maahanmuuttokriittisten" aliarvioimista ja turhanpäiväistä "hyysäämistä", jollei heidän anneta huomata millaista raivoa ja kiukkuakin heidän vääristynyt arvo- ja asennemaailmansa kovin monissa huolestuneissa kansalaisissa saa aikaan?

Warda ja muut maahanmuuttomyönteiset; eikö tätä raivoa ja kiukkua ole jo demonstroitu ja osoitettu maahanmuuttokriittisten suuntaan aika paljon nähden vain jokuset ääripään edustajat ja todelliset rasistit lähes totaalisesti ajattelusta sivuuttaen maltilliset, ei rodullisiin ominaisuuksiin ajatuksensa pohjaavat kriitikot. Siis ne aikuiset, joilla on huoli yksinkertaisesti liian erilaisten ihmisten pärjäämisestä keskenään saman maan rajojen sisäpuolella pitkälle tulevaisuuteen rauhanomaisesti kanssaeläen, kun nyt jo meillä on tasaiseen tahtiin pienempiä ja suurempia ongelmia omien vähemmistöryhmiemme kanssa, eikä tilanne maailmallakaan näytä yhtään sen ruusuisemmalta. Jos nyt jätetään ne kaikki ääripäiden edustajat ja rasismi kokonaan tästä kuviosta pois; miten me hoidamme jatkossa asiamme monikulttuurisessa todellisuudessa niin, että tilanne on mahdollisimman hyvä kaikille osapuolille? Ajatteletteko te edes, että ongelmia siitä kuviosta vääjäämättä nousee ja jos niin ajattelette, niin miten meidän tulisi yhteiskuntana tähän kehitykseen suhtautua?

Warda, toivoisin todella, että sitten kun tervehdyt ja löydät riittävästi aikaa, vastaisit esittämiini jatkopohdintoihin liittyen aikaisempiin kysymyksiisi - tämäkin liippaa niitä samoja teemoja, joista silloin keskusteltiin.  :)

Kummallakin puolella on nyt huoli toisen puolen käytöksestä, miten nämä huolet paremmin kohtaisi? Mikael; voisitko kertoa minulle miksi torppasit tämän hienon ideasi tarttua maahanmuuttokriittisten pointteihin ja avata niitä? Työläs ja aikaa vaativa toki, mutta eikö se olisi myös sen arvoista?

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Blogeista poimittua
« Reply #301 on: November 28, 2011, 11:17:18 »
Olen luonut täysin uuden teorian siitä, miksi minä ja IT (kumppanit) näkevät tämän asian ihan eri tavoin.

Syy voi olla niin yksinkertainen, että minun läheiseen tuttava/ystäväpiiriin kuuluu paljon nuivia ja nuivasti ajattelevia. Tässä valossa ei liene ihme, että lähden sellaisista lähtökohdista, että vääritä tietoja (jontopäätöksiä ja teorioita) pitää enemmänkin oikoa kuin nuivia moralisoida.

En siis usko moraalikatoon pääasiassa, vaan pääasiassa tiedosta tehtyihin vääriin johtopäätöksiin tai tietämättämyydestä kumpuaviin ennakkoluuloisiin teorioihin.
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Brandöt

 • Guest
Re: Blogeista poimittua
« Reply #302 on: November 28, 2011, 11:27:22 »
Quote from: Jussi O
1) Nuiva pitää kiinni virheellisestä hommakäsityksestään ja ennakkoluulostaan - tai heti alkuun tarjoilee suurena keksintönä nipun sellaisia, jotka on moneen kertaan käsitelty jo. Nuivat tapaavat jopa laajentaa niitä spekulaatioketjuilla, joissa ensimmäinen (osin tai kokonaan virheellinen) spekulaatio toimii pohjana toiselle, joka toimii pohjana kolmannelle... Esimerkiksi koskien jotain  "monikulttuuri-ideologiaa" jossakin. Eikä hän suostu tarkistamaan sitä, vaikka kerrotaan että katso tuosta itse, onko ensimmäinenkään spekulaatiosi niin kuin väität.

Kyse ei siis ole tällöin tiedonpuutteesta, vaan siitä, että ennakkoluulo on nuivalle tärkeämpi kuin oikeampi tieto.

Jussi; oikeasti (siis aikuisten todellisuudessa) asiahan menee usein niin, että molemmilla puolilla on totuuden siemen mukana näissä keskusteluissa; aivan kaikki ei perustu nuivien ennakkoluuloihin, eikä teidän puolellanne vallitse alati horjumaton, Ylin Absoluuttinen Totuus joka on liian pyhä kyseenalaistettavaksi. Kuten kanssasi jo taannoin toisessa ketjussa keskustelimme, meillä ei kerta kaikkiaan ole tänä päivänä saatavilla huomisen tutkimustietoa; akateeminen totuus elää aina ajassa ja paikassa. Tämän päivän totuutta on monikulttuuri-ihanteen hyväksyminen, ja tämän hetkinen saatavilla oleva tutkimustieto (suurelta osin) tukee tätä ihannetta. Vaikka monikulttuurisuuden hyväksymiseen kuuluukin olennaisena osana omien alakulttuuriemme (saamelaiset, suomenruotsalaiset, romanit jne.) hyväksyminen, iso osa sitä on myös maahanmuuton hyväksyminen olennaisena osana nykymaailman käytäntöä.

Offline mh

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1704
Re: Blogeista poimittua
« Reply #303 on: November 28, 2011, 11:58:11 »
Eli pidät siis edelleen kiinni siitä kannastasi, että koska niin monet tutkijat ovat eri mieltä nuivien kanssa, se johtuu siitä, että tutkijat ovat akateemisen maailman "aivopesemiä", ei siitä, että nuivien rakennelmat on vähän turhan ohuiden tikkujen päässä?

Offline Mikael Lönnroth

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1308
  • Maailmanpuolue
Re: Blogeista poimittua
« Reply #304 on: November 28, 2011, 12:51:58 »
Hienosti tässä jo luettelit jokusia. Resurssipula mm. tulonsiirtojen muodossa jo tänäpäivänä, mahdollisesti puhtaan ruuan, juoman ja elinpinta-alan muodossa jonkin ajan kuluttua tulevaisuudessa. (Harva maa maapallolla on niin harvaan asutettu, kun Suomi (+ Ruotsi ja Norja), maapallolla - ja väestömäärä kasvaa koko ajan räjähdysmäisesti. Puhdasta maapinta-alaa tai pohjavettä ei kerta kaikkiaan loputtomasti ole, nämä ovat tosiasioita.)

Ehkä ne ei ole niin tosiasioita kuin monet uskovat? :) Väestönmäärän kasvu on itse asiassa jo hidastunut eli se lisämiljardi ihmisiä tulee nykyään jo paljon hitaammin kuin mitä aiemmin ja YK:n + muiden arviothan ovat, että jonkinlainen tasapainotila löytyy suurinpiirtein vuoden 2050 ja 9 miljardin tyypin tietämillä. Tässä Economistin juttu asiaan liittyen.

Quote
Kummallakin puolella on nyt huoli toisen puolen käytöksestä, miten nämä huolet paremmin kohtaisi? Mikael; voisitko kertoa minulle miksi torppasit tämän hienon ideasi tarttua maahanmuuttokriittisten pointteihin ja avata niitä? Työläs ja aikaa vaativa toki, mutta eikö se olisi myös sen arvoista?

En minä sitä ideaa torpannut vaan luovuin vain ajatuksesta analysoida ja käsitellä niitä väitteitä tässä foorumissa koska ei riittänyt energia käydä sitä ympäröivää menetelmätason metakeskustelua vaan halusin vain päästä tekemään (anteeksi, olen kärsimätön). Olet ja olette kaikki rakkaasti tervetulleita tuonne Äänestäjien liiton keskustelupuolelle, jonka alle lisään kirjoituksiani sitä mukaa kun ne valmistuvat.

EDIT:
Laskin huvikseni (tämän wiki-artikkelin lukujen perusteella), että jos maapallolla olisi n. 9 miljardia ihmistä niin jokaiselle riittäisi 1400 m2 viljelymaata, 3800 m2 laiduntamaata ja 10000 m2 asumismaata ja tässä FAO:n näkemyksiä tarpeista ja riittävyydestä:

Quote
"The minimum amount of agricultural land necessary for sustainable food security, with a diversified diet similar to those of North America and Western Europe (hence including meat), is 0.5 of a hectare per person. This does not allow for any land degradation such as soil erosion, and it assumes adequate water supplies. Very few populous countries have more than an average of 0.25 of a hectare. It is realistic to suppose that the absolute minimum of arable land to support one person is a mere 0.07 of a hectare-and this assumes a largely vegetarian diet, no land degradation or water shortages, virtually no post-harvest waste, and farmers who know precisely when and how to plant, fertilize, irrigate, etc. [FAO, 1993]"

... eli vaikka kaikki oltaisiin lihansyöjiä niin maata riittäisi juuri ja juuri (1400 + 3800 = 5200 m2 = 0,52 hehtaaria) mutta optimoimalla voitaisiin päästä niinkin alas kuin 700 m2/henkilö. Toki tämä vaatisi myös hieman poliittista tahtoa ja jonkinlaista globaalia otettetta ja moraalia...
« Last Edit: November 28, 2011, 13:21:03 by Mikael Lönnroth »
Maailmanpuolueen jä sen - tarvitaan lisää <-- (myös Facebookissa)

Jussi O:

 • Guest
Re: Blogeista poimittua
« Reply #305 on: November 28, 2011, 17:04:34 »
Jos nyt jätetään ne kaikki ääripäiden edustajat ja rasismi kokonaan tästä kuviosta pois; miten me hoidamme jatkossa asiamme monikulttuurisessa todellisuudessa niin, että tilanne on mahdollisimman hyvä kaikille osapuolille? Ajatteletteko te edes, että ongelmia siitä kuviosta vääjäämättä nousee ja jos niin ajattelette, niin miten meidän tulisi yhteiskuntana tähän kehitykseen suhtautua?


Joitakin nopeasti. Kielikoulutusta on korostettava (mutta oman kielenkään opetuksesta lapsille ei voida luopua koska äidinkielen oppiminen tukee vieraan kielen oppimista ja on kasvussa muutenkin tärkeää).  Työelämään pääsyn parantaminen palvelee montaa asiaa. Tosin tässäkin törmätään taas "ääripään" kuvioihin esteenä - on todettu että maaanmuuttajanimellä on verrattain vaikea päästä työhaastatteluun. Eli ei sitä rasismia voi jättää "kuviosta pois"... Naisten kotiinjäämistä, joka on joissain muuttajayhteisöissä yleisempi tapa,  ehkäistään, joskin rajansa puuttumisella, keinojen oltava koulutuksellisa ja valistuksellisia ja keskustelullisia ynnä aktivointia kulttuurisen toiminnan kautta. Nuorten parissa ei puhuta vain mamuyhteisöistä vaan koko yhteisöstä: kaikenlaiseen ulkopuolelle asettamiseen rasistisista syistä puututaan edelleen. Omaa kulttuuri-identiteettiä tuetaan niin että korostetaan sen dialogia kantasuomalaisen kanssa. Peruskoulussa lisätään kaikille - myös kantasuomalaisille - tasa-arvon (sukupuolisen, etnisen) kehittymisen historiaa ja nykytilaa koskevaa opetusta. Kansalaisjärjestöjen organisoimaa ystävätoimintaa yms. pyritään saamaan aikaan lisää ja näitä koulutetaan lyhyesti siihen että he eivät tule ehkäisseksi omatoimista kotoutumista vaan ovat todellakin apuna siinä.

Rasismin kokemukset otetaan lähtökohtaisesti tosissaan eikä naureskellen tai ohittaen milloin milläkin verukkeella.

Asioista voidaan keskustella poliitikoiden, virkamiesten ja tutkijoiden sekä kansalais- ja mamujärjestöjen kesken kiihkottomasti ja pragmaattisesti. "Monikultturismi/vihervasemmisto on kansanvihollinen" -lähtöoletukset tai "rasistien sananvapaus turvattava" -agendat eivät tuohon neuvottelupöytään kuulu.

Yksittäisten maahanmuuttopoliittisten keinojen hyvät ja huonot puolet punnitaan tarkasti tukeutumalla tutkijoiden (ei netin puskista huutelevien harrastelijoiden) analysoimaan tietoon.

Tuolla maahanmuuttokriitikot-ketjussa esitinkin jo oman näkemykseni siitä mikä olisi tavoite maahanmuuttajien kotouttamisessa.
« Last Edit: November 29, 2011, 00:37:32 by Jussi O: »

Jussi O:

 • Guest
Re: Blogeista poimittua
« Reply #306 on: November 28, 2011, 17:11:10 »
Quote from: Jussi O
1) Nuiva pitää kiinni virheellisestä hommakäsityksestään ja ennakkoluulostaan - tai heti alkuun tarjoilee suurena keksintönä nipun sellaisia, jotka on moneen kertaan käsitelty jo. Nuivat tapaavat jopa laajentaa niitä spekulaatioketjuilla, joissa ensimmäinen (osin tai kokonaan virheellinen) spekulaatio toimii pohjana toiselle, joka toimii pohjana kolmannelle... Esimerkiksi koskien jotain  "monikulttuuri-ideologiaa" jossakin. Eikä hän suostu tarkistamaan sitä, vaikka kerrotaan että katso tuosta itse, onko ensimmäinenkään spekulaatiosi niin kuin väität.

Kyse ei siis ole tällöin tiedonpuutteesta, vaan siitä, että ennakkoluulo on nuivalle tärkeämpi kuin oikeampi tieto.

Jussi; oikeasti (siis aikuisten todellisuudessa) asiahan menee usein niin, että molemmilla puolilla on totuuden siemen mukana näissä keskusteluissa; aivan kaikki ei perustu nuivien ennakkoluuloihin, eikä teidän puolellanne vallitse alati horjumaton, Ylin Absoluuttinen Totuus joka on liian pyhä kyseenalaistettavaksi. Kuten kanssasi jo taannoin toisessa ketjussa keskustelimme, meillä ei kerta kaikkiaan ole tänä päivänä saatavilla huomisen tutkimustietoa; akateeminen totuus elää aina ajassa ja paikassa. Tämän päivän totuutta on monikulttuuri-ihanteen hyväksyminen, ja tämän hetkinen saatavilla oleva tutkimustieto (suurelta osin) tukee tätä ihannetta. Vaikka monikulttuurisuuden hyväksymiseen kuuluukin olennaisena osana omien alakulttuuriemme (saamelaiset, suomenruotsalaiset, romanit jne.) hyväksyminen, iso osa sitä on myös maahanmuuton hyväksyminen olennaisena osana nykymaailman käytäntöä.


Kyllä meillä on ja varsinkin minulla on "Ylin Absoluuttinen Pyhä Totuus" niin kuin edellisen viestini huomatukset "Tätä tapahtuu tietenkin toisinkin päin, ei siinä mitään, kukin varmasti ottaa opiksi" ja kappale ,joka alkaa "Tietenkin on myös niin, että joskus täällä puolella ei osata ottaa kaikkea huomioon. Ihmisiä täälläkin ollaan.", selvästi sanoivat... vai sanoivatkos?

Jussi O:

 • Guest
Re: Blogeista poimittua
« Reply #307 on: November 28, 2011, 17:22:03 »
Muistututuksena että Heikki Kerkkäsen blogeja ja linkityksiä kannattaa lueskella, jos haluaa punnittua tietoa maahanmuuttoasioista.

http://hemakerk.blogspot.com/
« Last Edit: November 28, 2011, 17:29:16 by Jussi O: »

Offline Mikael Lönnroth

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1308
  • Maailmanpuolue
Re: Blogeista poimittua
« Reply #308 on: November 28, 2011, 17:44:21 »
Olen luonut täysin uuden teorian siitä, miksi minä ja IT (kumppanit) näkevät tämän asian ihan eri tavoin.

Syy voi olla niin yksinkertainen, että minun läheiseen tuttava/ystäväpiiriin kuuluu paljon nuivia ja nuivasti ajattelevia. Tässä valossa ei liene ihme, että lähden sellaisista lähtökohdista, että vääritä tietoja (jontopäätöksiä ja teorioita) pitää enemmänkin oikoa kuin nuivia moralisoida.

En siis usko moraalikatoon pääasiassa, vaan pääasiassa tiedosta tehtyihin vääriin johtopäätöksiin tai tietämättämyydestä kumpuaviin ennakkoluuloisiin teorioihin.

Minä satsaisin vahvasti myös siihen moraaliseen keskusteluun (eikä sen tarvitse olla kiihkotonta ja pragmaattista mutta kylläkin kuuntelevaa ja ihmisarvoista).

Tässä on nyt yksi sadoista youtube-klipeistä, joka antaa siihen aihetta: http://www.youtube.com/watch?v=DJjJ5WB3izg&feature=related (ei kannata häiriintyä dramaattisesta musiikista, vieraasta tekstityksestä jne, vaan katsoa kuvia ja kuunnella juttuja).

Eli, jos tällä hetkellä kokee ylitsepääsemättömän tärkeäksi pohtia just suvivirsejä, karppaamista, naisten uimavuoroja, epämääräisiä kulttuurifriktioita jne niin toivon sen johtuvan vain siitä, ettei oikeasti tajuta miten päin helvettiä tilanne on niin kovin monessa paikassa myös Suomen ulkopuolella (kieltämättä myös Suomen sisällä) -- tiedon puute.

Jos taas kyse ei ole tiedon puutteesta ja tämän vallitsevan tilanteen jollakin tavalla tajuaa mutta siitä huolimatta haluaa jutella mieluummin monikultturisuuden ongelmista ja sivuuttaa nälkään ja ripuliin kuolevat lapset "luonnon tapana" hoitaa maapallon "liikakansoitus" niin keskustelun olisi mielestäni käännyttävä siihen moraaliin.

"Yksinäiset vanhukset" on myös ihan hyvä aihe - siitäkin pitää puhua, että mitä tälle asialle voidaan tehdä sen sijaan, että näillä vanhuksilla vain häikäilemättömästi pyritään lyömään maahanmuuttajia päähän.
Maailmanpuolueen jä sen - tarvitaan lisää <-- (myös Facebookissa)

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Blogeista poimittua
« Reply #309 on: November 28, 2011, 18:00:48 »
Mikael.

Quote
Jos taas kyse ei ole tiedon puutteesta ja tämän vallitsevan tilanteen jollakin tavalla tajuaa mutta siitä huolimatta haluaa jutella mieluummin monikultturisuuden ongelmista ja sivuuttaa nälkään ja ripuliin kuolevat lapset "luonnon tapana" hoitaa maapallon "liikakansoitus" niin keskustelun olisi mielestäni käännyttävä siihen moraaliin.

Maahanmuuttoon tuo nälkä ei sinällään välttämättä liity, uskoisin, että moni ystävistänikin voisi antaa kriisiapua nälkäänäkeville lapsille.

Suurempi ongelma on ylipäätään toiseuden tänne tulo ja toiseuteen, maahanmuuttoon ja monikulttuurisuuteen liittyvät ennakkoluulot. Tähän ei ehkä sen tyyppinen moralisointi auta, että pauhaisi toiselle, että tämä on rasisti.

Olisi mielenkiintoista tietää millaisissa ympyröissä Jussi O: tai IT tai Warda pyörii... Ilmeisesti siellä ei ole mitään valtavaa nuiva-armeijaa... <--- Tämä siis liittyen teoriaani siitä, miksi näemme nuivat niin eri tavalla. Ympäristötekijät.
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline Mikael Lönnroth

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1308
  • Maailmanpuolue
Re: Blogeista poimittua
« Reply #310 on: November 28, 2011, 18:10:21 »
Mikael.

Quote
Jos taas kyse ei ole tiedon puutteesta ja tämän vallitsevan tilanteen jollakin tavalla tajuaa mutta siitä huolimatta haluaa jutella mieluummin monikultturisuuden ongelmista ja sivuuttaa nälkään ja ripuliin kuolevat lapset "luonnon tapana" hoitaa maapallon "liikakansoitus" niin keskustelun olisi mielestäni käännyttävä siihen moraaliin.

Maahanmuuttoon tuo nälkä ei sinällään välttämättä liity, uskoisin, että moni ystävistänikin voisi antaa kriisiapua nälkäänäkeville lapsille.

Suurempi ongelma on ylipäätään toiseuden tänne tulo ja toiseuteen, maahanmuuttoon ja monikulttuurisuuteen liittyvät ennakkoluulot. Tähän ei ehkä sen tyyppinen moralisointi auta, että pauhaisi toiselle, että tämä on rasisti.

Olisi mielenkiintoista tietää millaisissa ympyröissä Jussi O: tai IT tai Warda pyörii... Ilmeisesti siellä ei ole mitään valtavaa nuiva-armeijaa... <--- Tämä siis liittyen teoriaani siitä, miksi näemme nuivat niin eri tavalla. Ympäristötekijät.

Joo, siis olen sun kanssa ihan samaa mieltä tästä. Sanoisin myös, että moralisointi ja "moraalista puhuminen" ovat kaksi aivan täysin eri asiaa :)

Ja niihin lapsiin ja monikulttuurisuuteen liittyen niin pitää jotenkin yrittää hahmottaa sitä kokonaisuutta.

Erilaisuuden hyväksyminen voi lähteä siitä, että osaa asettaa tämän erilaisen ihmisen johonkin kokonaisempaan asiayhteyteen. Jos nyt vaikka tämä maahanmuuttajamuukalainen, "elintasopakolainen" on tullut Suomeen parempaa hakemaan just sen takia, että siellä kotona on tällaisia nälkää näkeviä lapsia suvussa ja perheessä niin pintapuolisen erilaisuuden asemesta tämä ihminen voidaan ruveta ymmärtämään näiden hänen tavoitteidensa kautta... jolloin hänestä tuleekin tässä merkittävässä hänen elämäänsä ohjaavassa asiassa aivan samanlainen (itsekin tekisi ihan samoin) eikä enää ollenkaan erilainen.
Maailmanpuolueen jä sen - tarvitaan lisää <-- (myös Facebookissa)

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Blogeista poimittua
« Reply #311 on: November 28, 2011, 18:33:49 »
Quote
Erilaisuuden hyväksyminen voi lähteä siitä, että osaa asettaa tämän erilaisen ihmisen johonkin kokonaisempaan asiayhteyteen. Jos nyt vaikka tämä maahanmuuttajamuukalainen, "elintasopakolainen" on tullut Suomeen parempaa hakemaan just sen takia, että siellä kotona on tällaisia nälkää näkeviä lapsia suvussa ja perheessä niin pintapuolisen erilaisuuden asemesta tämä ihminen voidaan ruveta ymmärtämään näiden hänen tavoitteidensa kautta... jolloin hänestä tuleekin tässä merkittävässä hänen elämäänsä ohjaavassa asiassa aivan samanlainen (itsekin tekisi ihan samoin) eikä enää ollenkaan erilainen.

Ehkä se, että itsekin tekisit, toisi jonkun verran ymmärrystä asialle.

Pelkään pahoin, että kriittisellä osastolla tällainen ehkä ymmärretään taloudellisella silmällä, mutta nähdään se lopulta sossupummailuna, jossa itsekäs ihminen vielä hylkää omansa.

Erilaisuuden hyväksyttämättömyys kuitenkin kohdistuu vain tiettyihin vähemmistöihin ja perustuu ennakkoluuloihin. Tietyt ihmiset nähdään pahoina ja vaarallisina. Tästä vaarasta ja uhasta syntyy taas tarve siihen, että heitä ei päästetä tänne...

Ei tämä tietenkään näin yksioikoista ole, mm. gettoutumista pidetään yhtenä syynä maahanmuuton rajoittamiselle, se ei välttämättä kohdistu vain yhteen etnisyyteen, vaikka sellaistakin kuulee, että sinne ne muslimit ja somalit gettoutuu.
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Brandöt

 • Guest
Re: Blogeista poimittua
« Reply #312 on: November 28, 2011, 22:23:25 »
Eli pidät siis edelleen kiinni siitä kannastasi, että koska niin monet tutkijat ovat eri mieltä nuivien kanssa, se johtuu siitä, että tutkijat ovat akateemisen maailman "aivopesemiä", ei siitä, että nuivien rakennelmat on vähän turhan ohuiden tikkujen päässä?

Ei tuo ole kantani. Otan silti ajattelussani huomioon myös yleisen yhteiskunnallisen tilanteen ja poliittisesti korrektin "totuuden" - nämä em. asiat vaikuttavat myös.

Brandöt

 • Guest
Re: Blogeista poimittua
« Reply #313 on: November 28, 2011, 22:56:29 »
Mikael; hyvä kuulla, että projekti edelleen elää ja voi hyvin. Odotan mielenkiinnolla sille jatkoa. Luonnonvarojen riittävyydestä olemme hieman eri mieltä (ts. oletamme eri asioita), ja tämä kohta erityisesti pisti tuosta lainaamastasi tekstistä silmään:

Quote
"The minimum amount of agricultural land necessary for sustainable food security, with a diversified diet similar to those of North America and Western Europe (hence including meat), is 0.5 of a hectare per person. This does not allow for any land degradation such as soil erosion, and it assumes adequate water supplies

Tähän laskettuun lukuun ei siis oltu otettu mukaan maa-alan eroosiota ja riittävät vesivarannot on oletettu itsestäänselvyyksiksi. Kuitenkin viljelykelpoista maa-alaa aavikoituu ympäri maailmaa arviolta n. Irlannin kokoinen pläntti vuodessa, ja esimerkiksi alueilla, joilla haihtuminen on huomattavasti nopeampaa kun mitä sade antaisi myöten, eikä riittäviä pohjavesi varantoja näin ollen pääse edes muodostumaan, maa-alaa muuttuu hurjaa vauhtia suola-aavikoksi, joka rajaa (ainakin toistaiseksi vielä) viljelymahdollisuuksia tehokkaasti.

(Toivoakin on luvassa):
http://www.mv.helsinki.fi/home/tammisol/Futura4_04.pdf

Pohjavesivarantoihin vaikuttavat saasteet, tehoviljelyn tuomat torjunta-ainejäämät ja lääkejäämät. En olisi siis näiden em. resurssien ja niiden riittävyyden suhteen lainkaan niin optimistinen.

Quote from: Mikael Lönnroth
Jos taas kyse ei ole tiedon puutteesta ja tämän vallitsevan tilanteen jollakin tavalla tajuaa mutta siitä huolimatta haluaa jutella mieluummin monikultturisuuden ongelmista ja sivuuttaa nälkään ja ripuliin kuolevat lapset "luonnon tapana" hoitaa maapallon "liikakansoitus" niin keskustelun olisi mielestäni käännyttävä siihen moraaliin.

"Yksinäiset vanhukset" on myös ihan hyvä aihe - siitäkin pitää puhua, että mitä tälle asialle voidaan tehdä sen sijaan, että näillä vanhuksilla vain häikäilemättömästi pyritään lyömään maahanmuuttajia päähän

Muistan, Mikael, kun eräässä toisessa ketjussa toit esille Intian katulapset ja sen katutodellisuuden siellä, joka jätti sinuun jälkensä - ja minä vastasin sinulle siihen, että samasta asiasta minullakin on huoli. En ole itse nähnyt sitä todellisuutta Intiassa, mutta läheinen ystäväni reissasi poikaystävänsä luona siellä parin vuoden ajan, kun tämä oli työkomennuksella Intiassa, ja kuulin häneltä myös monia surullisia tarinoita.

Jos humanitaarinen maahanmuutto Suomeen tapahtuisi todella Intian katulasten (ja heidän vanhempiensa) muodossa tänne Suomeen, suhtautuisin siihen varmaankin jokseenkin eri tavalla. Ylipäätään lasten ja naisten hätä koskettaa, ja siihen toivoisi löytyvän parempia keinoja taistella epätoivoisia olosuhteita vastaan. Itseäni turhauttaa juuri se, että liian harvoin kukaan näistä todella hätää kärsivistä pääsee turvaan sanotaan nyt esimerkiksi vaikka sieltä Intiasta, sillä siellä ei ole näennäisesti tällä hetkellä hätää sotatilanteen tms. syyn vuoksi, ainoastaan äärimmäistä köyhyyttä ja liikakansoitusta. Näistä em. syistä johtuen tapahtuu pinna alla todella räikeitä ihmisoikeus- ja lastensuojelurikkomuksia päivittäin.  :(

Mutta kuten sinulle aiemminkin jossakin viestissäni kirjoitin; ei näillä hätää kärsivillä ole juurikaan mahdollisuuksia päästä pakoon kurjaa tilannettansa; ei ole varaa, ei ole mahdollisuuksia taistella vastaan byrokratiaa.

Vanhustemmekin tilanne on paikka paikoin todella huono, ja vaikka tarkoitus ei olekaan laittaa näitä kahta avunsaajaryhmää vastatusten, tosiasia kuntatasollakin monesti on, että valintoja on tehtävä - rahaa ei ole kaikkeen.
« Last Edit: November 28, 2011, 23:10:23 by Brandöt »

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Blogeista poimittua
« Reply #314 on: November 28, 2011, 23:05:38 »
Syy voi olla niin yksinkertainen, että minun läheiseen tuttava/ystäväpiiriin kuuluu paljon nuivia ja nuivasti ajattelevia.

Ei kannata hengailla tuollaisessa porukassa.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla