Author Topic: Blogeista poimittua  (Read 344015 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Timo Anttila

 • Guest
Re: Blogeista poimittua
« Reply #75 on: September 16, 2011, 14:49:23 »
Richard ei enää jaksa:

http://richardjarnefelt.puheenvuoro.uusisuomi.fi/83273-ei-jaksa

Quote
Kansa jostain syystä valitsee useasti sellaisia ehdokkaita, joilla ei ole paljoa sanottavaa.

Höpöhöpö! Ummetusta vain. Kerran kun käy telkkarissakin esittelemänsä rkphenkisen pöttönsä päällä rysäyttämässä, niin taas jaksaa. Nämä Uuden Suomen metrihullut bloggaajat eivät edes tiedä olevansa elossa, elleivät saa päivässä vähintään yhtä ja puolta blogia aikaiseksi ja haukuttua kommenteissa toisia ihmisiä toiseuden palvojiksi, mamurakastajiksi jne. Pelko ja viha saa nämä tällaiset ryömimään kompostista ihmisten ilmoille, mutta sitä nämä kävyt eivät ymmärrä että jatkuva viha-tila ja irraationaaliset pelot eivät ole hyväksi ruumiille. Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus ja tyhmästä jalasta kärsii koko ihminen -ennemmin tai myöhemmin.

Siellä se on se Muutoksen matriarkkakin Äiti Helena taas notkumassa, vaikka piti muka niin olla ja pysyä pois Jari Leinon muistoa kunnioittaen.

Timo Anttila

 • Guest
Re: Blogeista poimittua
« Reply #76 on: September 16, 2011, 21:46:08 »
"Voidaan oikeutetusti kysyä: olisivatko sen enempää ha-Å¡oa kuin holodomor - modernismin katastrofit - voineet tapahtua, jos länsimainen kulttuuri ei olisi hylännyt ja romuttanut perusprinsiippejään - totuutta, hyvyyttä ja kauneutta, ja katkaissut totuuden, hyvyyden ja kauneuden traditiota ja jatkumoa? Tolkienin viittaus N»menoriin ja Nimlothiin, Valkoiseen Puuhun, ei voisi olla selkeämpi."  

Näin kirjoittaa, naivin platonista estetiikkaa, halla-aholaiseen suuntaan politisoiva Ruukinmatruuna. Kuka tämä kävytär oikeen mahtaa olla? Taina Lintulako?

Ja muistakaamme myös mitä halla-aholainen Vihavainen kirjoitti Tolkieniin liittyen edellisessään:"Hapajevan (Dina Hapajeva: Goottilainen yhteiskunta:painajaisen morfologia) mielestä on merkillepantavaa, miten J.R.R. Tolkienin luoma fantasiamaailma tuli muotiin samaan aikaan kun fysiikka lakkasi olemasta se eksaktisuuden ja yksiselitteisen totuuden valtakunta, jonka kehitys valaisi koko ihmiskunnan edistyksen riemumarssia. Kun fysiikassa äkkiä törmättiinkin ajan ja materian suhteellisuuteen, sai mekaaninen maailmankuva jo pahan särön. Kun sitten kärkipään tiedemiehet alkoivat tosissaan puhua maailmankaikkeuden madonrei´istä ja aikakoneista, kävi myös ikuisen edistyksen ajatus mielettömäksi. Ehkä vielä merkittävämpää oli se, että tieteellisyys menetti hohtonsa. Tieteistä eksakteimmasta oli tullut villien spekulaatioiden temmelyskenttä."

Offline Jussi Marttila

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 636
Re: Blogeista poimittua
« Reply #77 on: September 16, 2011, 23:13:51 »
Blogeista sen verran, että aina kun näen Takkirauta-blogia siteerattavan jossain, tulee mieleen että josko sitä pitäisi siirtyä brandysta vaikka Lasoliin.
Sun bikinipöksyt on seeprannahkaa
Ja eniten inhoat maitorahkaa
Ja sitäkun hiutaleet paakkuuntuu veteen
Ja sitäkun miehelläei ota eteen

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Blogeista poimittua
« Reply #78 on: September 17, 2011, 01:09:03 »

Näin kirjoittaa, naivin platonista estetiikkaa, halla-aholaiseen suuntaan politisoiva Ruukinmatruuna. Kuka tämä kävytär oikeen mahtaa olla? Taina Lintulako?


Käsittääksini Lintula ei ainakaan vielä ole niin far out tai ainakaan samalla tavoin kuin tämä rouva metallurgimme, Takkirauta/Ironmistress, joilla nimimerkeillä hän joskus muidenkin blogeissa vierailee. Buddhalaislarppari, purjehtiva insinööri länsirannikolta, joka ilmeisesti osoittaakseen kunnon buddhalaisen tapaan kadottaneensa minuutensa (minnekähän se katosi?) puhuu itsestään koko ajan kolmannessa persoonassa.

Voihan tietenkin olla niinkin, että tuota kolmannessa persoonassa itsestään puhumista harjoitetaan siksi, että ollaan omaksuttu jokin rooli, vähän kuin pikkulasten leikeissä: "nyt tämä tekee sitä, nyt tämä tekee tätä". Liveroolipeli edustaa pitemmälle vietyä versiota tuosta, näyttämötaide on sitten asia erikseen. Suhtaukaamme siis roolissa olevaan nimimerkkiin asianmukaisen vakavasti, kuten suhtaudumme vaikkapa Kummelin larppaajiin tai Nasse-sedän opetuksiin. Tässä tapauksessa tämän taitavasti englanninkielisiä blogeja ja kirjallisuutta suomentelevan ja omiin tarkoitusperiinsä lokalisoivan nihilistisen roolihahmon nimi voisi olla vaikkapa Rasse-täti.
« Last Edit: September 17, 2011, 07:41:00 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Blogeista poimittua
« Reply #79 on: September 17, 2011, 01:23:18 »
Pakko se on vihdoin uskoa: Vihavainen on uskossa, siis Halla-ahossa. Erittäin harmillista, mutta sitäkin surullisempaa.

Vapauden hinta ja totuuden arvo

"...Näinä poliittisen korrektiuden aikoina sananvapaus ei ole enää korkeassa kurssissa ja toimittajat ovat ensimmäisinä sitä kaventamassa, takaahan tämä hovikelpoisuuden niin sanotuissa älymystöpiireissä... " http://timovihavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/83202-vapauden-hinta-ja-totuuden-arvo

Ihan perushommalainen kirjoitus. Ei oikeastaan edes paljon peitelty uskoaan. Mikä ihme saa ihmiset palvomaan, näkemään tuossa yhdessä sivarissa niin korkeita, jaloja ja syvähenkisiä ulottuvuuksia? Onko historia -ja kulttuurituntemuksemme näin ohutta ja pinnallista, että mitään muuta inspiroivaa, puolesta taistelemisen arvoista ei enään löydy kuin Jussi ja hänen julistuksensa? Mistä tämä vahvan miehen, johtajan kaipuu?

Näin myöten, Vihavainen sijoittuu - mielestäni - Halla-ahon kanssa ihan siihen samaan länsimaisten nihilistien joukkoon, joita hän tykitteli edellisessään. Ja eikö Vihavainen ole seurannut millaisia "kamuja" tällä Mestarilla? Vai onko joku telaketjufeministi tai vinalainen jättänyt antamatta peppua miehelle? Vai onko Vihavainen niin ihastunut nyky-Venäjän menoon, että levy on jäänyt päälle kotimaassakin?


Aikamoista höttöä, ei ole oikein substanssia tässäkään, vaan mihinpä nihilisti sellaista tarvitsisikaan. Erkki Perälältä osuva debunkkaus, Vihavainen, Halla-aho ja polkupyöräpoliisi

Kas, Oscar Wildeäkin on luettu, ainakin sitaatin verran. "What is a cynic? A man who knows the price of everything and the value of nothing.", Lord Darlington, kolmas näytös.

Quote from: Professori Timo Vihavainen, US-puheenvuoro, 15.9.2011

Kyynikko on määritelty ihmiseksi, joka tietää jokaisen asian hinnan, mutta ei minkään asian arvoa. Poliitikot ja journalistit näyttävät nyt olevan kovin kiinnostuneita hinnoista.


Olisi hyvä, että herra professori olisi kiinnostunut edes jommastakummasta typerän retoriikan laukomisen asemesta.
« Last Edit: September 17, 2011, 02:20:29 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Blogeista poimittua
« Reply #80 on: September 17, 2011, 22:13:38 »
Nimimerkki Obdicut kirjoittaa Little Green Footballs -blogissa Ayn Rand - libertaristiajoistaan:

Growing up: Leaving behind naive glibertarianism

Ayn Rand is fun to read at 16 but embarrassing in its effects

Quote from: "Obdicut"/LGF, 17.9.2011

When I was sixteen, I read the works of Ayn Rand. Specifically, I read the Fountainhead and Atlas Shrugged, which I reread several times, and some selected edited portions of her -˜philosophical works’.

The books made a large impression on me. I was a highly intelligent young man frustrated in the educational system, where I felt like I was being robbed of an education by being forced to be in class with a bunch of people who were, intelligence aside, completely unmotivated to learn.

I was annoyed by my classmates who were given cars, nice clothing, etc. by their parents when I had to work, and work hard, for a modest amount of spending money. I didn’t mind that hard work, either-" I liked it, and I despised my classmates who I felt lacked work ethics.

My relationship with my parents was rocky, mainly due to my dad’s uncontrolled rage issues and I often felt that I’d be better off without them.

So the writings of Ayn Rand really resonated with me; the idea of breaking the world into two groups, the ones who are actually contributing, and those who are parasites and leeches. I felt that I deserved to be rewarded for my intelligence, that I deserved to be free from the petty restrictions of my parents, and, most of all, that my classmates didn’t deserve the stuff that they were provided for by their parents.

***

Capitalism, in its pure form, rewards parasitism just as the natural world does. Evolution does not judge its creations on how much worth they put into the world; capitalism is a similar system. A parasitic worm that feasts on its host is an excellent organism from an evolutionary standpoint, and thrives and propogates. A cigarette manufacturer, likewise, from a capitalist standpoint, is a great thing, with a product that’s always in demand. So they thrive.

I began to notice many companies are profitable because of parasitism, even if they provide a valuable product. Coal and energy companies, though they produce something real, do not pay for the effects of their use; they don’t pay for the pollution they create. Instead, we do, in asthma, cancer, and now, global warming, which threatens to end our current phase of civilization.

I saw how in a company I worked for, how a bad manager’s decisions had little negative effect on the company’s profitability but a huge negative effect on the workers; workers sacrificed their health, their personal lives, and their own chances at career advancement in order to keep their jobs; a net loss of efficiency to the system, and yet in the short-term the profitability of the unit went up, and so he was rewarded. By the time the department fell to pieces, that manager was gone-" up to the Vice Presidential level, where he was able to continue making the same bad decisions.

In the end, I came to the obvious conclusion: pure capitalism could only possibly work if everyone acting within it had access to perfect information -" if you could look up in half a second every relevant fact about a company, how it treated its workers, how it polluted, how it did quality control, etc. etc. -" and if everyone in the world had the knowledge and master of all subjects necessary to make judgements based on that information. However, given the value of that information, in capitalism information itself becomes a commodity, and companies do their best to hide all relevant facts about themselves other than the ones they represent for PR purposes.

And in the end, I came to the conclusion that there was no way I could separate my natural talents (and why should I feel I deserved anything from my natural talents, anyway) from what I had gained through my upbringing. There was no way for me to judge the success or failure of others from afar, or to conclude that someone did not deserve my help.

In the end, I realized that we humans are the only thing that can break away from the Darwinian cruelty of the world; we can help each other, we can support each other, and we can all benefit from that. From either a selfish perspective, one of rational-self interest, or a human, empathetic, and sympathetic stance, it makes sense to provide for the destitute, to educate the ignorant, to help the sick, and to otherwise do what we can to catch those who fall through the cracks.

In the end I realized it is the best thing, too, from any perspective, to make sure that the known dangers of capitalism are safeguarded against, that we identify the practices that are exploitative, that are parasitic, that produce profit without producing wealth, and we regulate and manage companies in order to increase its efficiency by disallowing those exploits.

In the end, I realized that the power of corporations was one of the largest exploits in capitalism, that a corporation, as a legal entity, represented a power entirely different from an individual. A corporation does not fear imprisonment, shame, nor even death. A corporation does not need to live in a neighborhood, to socialize with others. Corporations have no natural checks on their behavior, and the short-term profits which the market demands of them result in not only parasitic, exploitative behavior but the legal and political machinations to defend those practices.

In the end, I realized that the only hope for humanity really was rational self-interest, but it lay not in using the crude selfishness of Randism as the barometer of that self-interest, but the true extended phenotype of sympathy; we’re all in this together, and what helps others helps me.

***
« Last Edit: September 18, 2011, 01:46:28 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Timo Anttila

 • Guest
Re: Blogeista poimittua
« Reply #81 on: September 18, 2011, 16:15:54 »
Palkka Irtanen pesee Homma -pyykkiä:"Kuitenkin, lukuisten julkisten lausuntojenkin pohjalta niin poliitikkojen, toimittajien (lainausmerkit mahdollisia) sekä yleisesti muiden asiaa kommentoivien tahojen osalta, niin verkossa kuin livenäkin, Halla-ahon kirjoituksiin perehtymättä jättäminen on hänen kirjoitustensa sisällön arvostelussa hyve, eikä haittaa toimittajia ollenkaan. Samoin myöskin Hommaforumin osalla uskottavuutta lisää jos siellä ei ole käynyt niin että osaisi genren sanastoa tai yrittäisi ymmärtää mikä tarkoittaa mitäkin."


Koko pyykkikasa: http://ilikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/83442-mika-on-hommaforum

 

Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: Blogeista poimittua
« Reply #82 on: September 18, 2011, 16:17:10 »
No voi voi. Tämän palstan kirjoittajilta taitaa tuo hyve pääosin puuttua. :'(

lisäys: itse tosin lienen tässä suhteessa sieltä hyveellisimmästä päästä.
« Last Edit: September 18, 2011, 16:28:53 by Warda »
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

Offline Demonisoitu

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 680
Re: Blogeista poimittua
« Reply #83 on: September 18, 2011, 18:37:18 »
Kiuttu ilmoitti juuri olevansa Suomen Sisun jäsen, mikä ainakin itselleni tuli melkoisena yllätyksenä. Pidin melkeinpä selvänä että SVL olisi toiminut kotiosoitteenaan. Kannattanee talletella tuotantoaan hyvissä ajoin, saattaa olla ettei km-johto sulata tätä paljastusta itsesensuuriin kehottavaa noottia antamatta. Kiuttu on kyllä kuvaa myöten niin avoimen fasistisen oloinen, että ehkä pieni varaus kannattanee vielä pitää. Jopa Sisun neohumanistit vaikuttivat (useimmiten) omalla foorumillaan Kiuttua maltillisemmilta.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Blogeista poimittua
« Reply #84 on: September 18, 2011, 18:43:50 »
Kiuttu ilmoitti juuri olevansa Suomen Sisun jäsen, mikä ainakin itselleni tuli melkoisena yllätyksenä. Pidin melkeinpä selvänä että SVL olisi toiminut kotiosoitteenaan. Kannattanee talletella tuotantoaan hyvissä ajoin, saattaa olla ettei km-johto sulata tätä paljastusta itsesensuuriin kehottavaa noottia antamatta. Kiuttu on kyllä kuvaa myöten niin avoimen fasistisen oloinen, että ehkä pieni varaus kannattanee vielä pitää. Jopa Sisun neohumanistit vaikuttivat (useimmiten) omalla foorumillaan Kiuttua maltillisemmilta.


Meuhkaa Partasen jutun kommenttiosastolla banaaneistaan.
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Demonisoitu

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 680
Re: Blogeista poimittua
« Reply #85 on: September 18, 2011, 18:53:42 »
Meuhkaa Partasen jutun kommenttiosastolla banaaneistaan.

Hava nagila, hava nagila
Hava nagila venis'mecha

Hava neranena, hava neranena
Hava neranena venis'mecha

Uru, uru achim
Uru achim belev same'ach

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Blogeista poimittua
« Reply #86 on: September 18, 2011, 18:58:54 »
Meuhkaa Partasen jutun kommenttiosastolla banaaneistaan.

Hava nagila, hava nagila
Hava nagila venis'mecha

Hava neranena, hava neranena
Hava neranena venis'mecha

Uru, uru achim
Uru achim belev same'ach

En kyllä mitään suoranaisia Gaudeamus-tunnelmia tuosta irti saanut.

Ehkä sitten Jukka Virtasen versiosta...
« Last Edit: September 18, 2011, 19:21:32 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Timo Anttila

 • Guest
Re: Blogeista poimittua
« Reply #87 on: September 18, 2011, 19:29:08 »
Ilkka pojan blogissa: Jukka Turunen:"Maahanmuuttokriittisen liikkeen historiasta on julkaistu asiallinen kirjakin, jota suosittelen lämpimästi. Hyvä teos. http://www.otava.fi/kirjat/tieto/2011/fi_FI/maassa_maan_tavalla/ "

Niinpä ja niin. Basisti Kale (so. JT) voisi hieman katsoa taakseen, omaan elämäänsä ja miettiä kuinka hyvin hän itse maamme on tapoja (ja lakeja noudattanut).

Timo Anttila

 • Guest
Re: Blogeista poimittua
« Reply #88 on: September 19, 2011, 13:18:25 »
Halla-ahon apoteoosi:"Halla-ahoa väitetään rasistiksi, mutta hänen blogeissaan (mitä olen lukenut) on yhtä paljon rasismia kuin esim. kissassa ja kävyssä on yhteistä. Uskonnon arvosteleminen kuuluu sananvapauden piiriin demokraattisessa yhteiskunnassa, muuten on syytä olla huolissaan suomalaisen "demokratian" tilasta. Suomessa kristittyjä, juutalaisia, hinduja, buddhalaisia, jne. saa arvostella, ainoastaan eräs muu uskonto kuuluu valtion erityisen suojeluksen piiriin..."

http://timigrohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/83503-jeesus-dalai-lama-ja-halla-aho

Offline Ilkka

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 805
Re: Blogeista poimittua
« Reply #89 on: September 19, 2011, 13:27:47 »
Ooh nyt kun noihin iki-ihaniin neohumanisteihin viitattiin niin mitäpä mahtaakaan kuulua sille talonmiehelle tänä päivänä? Eivät ole tuotoksensa sattuneet silmiini viime aikoina (itseasiassa sen jälkeen kun SS:n keskustelut katosivat julkisemmasta levityksestä), ehkäpä jostakin nimimerkin takaa kirjoittelee nykyisin sitten?

Niissä oli jonkinverran huumoriarvoa, senverran tuhtia tekstiä jotta valtakunnan politiikkaan ei kyllä ollut mitään asiaa niillä :)