Keskustelu > Yleinen keskustelu

Blogeista poimittua

<< < (257/335) > >>

Vongoethe:
Maailman Kuvalehdessä Husein Muhammed:


--- Quote from: [url=http://www.maailmankuvalehti.fi/kolumnit/12326]Maailman Kuvalehti, 2/2013[/url] ---
Ääriapajilla

Husein Muhammed pohtii kolumnissaan ääriajattelua ja väkivallan uhkaa.


"Vaadimme kaikkien etnisten suomalaisten asuinalueiden liittämistä Suomeen. [...] Ainoastaan etninen suomalainen voi olla Suomen kansalainen. [...] Ulkomaalaisten maahanmuutto Suomeen on estettävä."

Näin julistaa itseään Suomen Kansallissosialistiseksi Puolueeksi nimittävä joukko, joka tähtää vuoden 2015 eduskuntavaaleihin. Puolue on omien nettisivujensa mukaan perustettu joulukuussa ja se pitää päämajaansa Kotkassa. Tavoitteena on saada eduskuntaan "kansallissosialistisesti ajattelevia ihmisiä".

Juutalaisten holokaustia puolue nimittää "kuudeksi miljoonaksi valheeksi". "Puolueen esikuvana toimii Adolf Hitler ja hänen NSDAP-puolueensa." Joskin puolue pyrkii realismiin: "Maailma on kuitenkin muuttunut paljon 1900-luvun alusta, joten kaikkia Adolf Hitlerin oppeja ei voida soveltaa kirjaimellisesti."

Huomatkaa sanat "ei voida" ja "kirjaimellisesti". Jotain sinne päin siis kuitenkin tavoitellaan.

Sisäministeriön tammikuussa julkistamassa tilannekatsauksessa arvioidaan väkivaltaisen ekstremismin riskin olevan Suomessa vähäinen. Katsauksessa tarkastellaan niin äärioikeiston, äärivasemmiston kuin väkivaltaisen ääri-islamin uhkaa. Vaikka riskejä pidetään vähäisinä, kaikkien edellä olevien ryhmien kohdalla mainitaan tällä hetkellä jo olevan uhkaavia piirteitä.

Tilanne voi muuttua yllättäen. Esimerkiksi Kreikassa äärioikeistolainen Kultainen aamunkoitto -puolue on lyhyessä ajassa muuttunut suureksi uhaksi samalla kun myös kreikkalainen vasemmisto on radikalisoitunut. Kultaisen aamunkoiton jäsenet syyllistyvät järjestelmälliseen väkivaltaan maahanmuuttajia kohtaan. Tuhannet maassa pitkään asuneet maahanmuuttajat ovat joutuneet pakenemaan väkivaltaa. Osa on tullut myös Suomeen. Olen henkilökohtaisesti kuullut heidän erittäin seikkaperäisiä ja uskottavia kertomuksiaan väkivallan uhriksi joutumisesta.

Myös Itä-Euroopassa ja Venäjällä on runsaasti avoimen väkivaltaisia äärioikeistolaisia liikkeitä. Lännessä alalla ovat kunnostautuneet muun muassa eri maiden Defence League -ryhmät. Itä- ja Länsi-Euroopan äärioikeiston välinen hienoinen ero on lähinnä siinä, että itäeurooppalaiset ryhmät kohdistavat vihansa ensisijaisesti juutalaisiin ja romaneihin, länsieurooppalaiset muslimeihin.

Varsin monipuolisen kuvan äärioikeistolaisista liikkeistä antaa esimerkiksi Lisa Bjurwaldin kirja Europas skam - rasister på frammarsch. Se ei tosin juurikaan puhu Suomesta, sillä se on kirjoitettu silloin, kun Suomessa maahanmuuttajavastaiset liikkeet olivat vasta heräämässä. Näistä antaa hyvän kuvan Li Anderssonin, Mikael Brunilan & Dan Koivulaakson tuore kirja Äärioikeisto Suomessa.

Jera ja Jyri Hännisen Tuhansien aatteiden maa - ääriajattelua nyky-Suomessa on monipuolisempi ja tasapuolisempi kirja, joka tarkastelee kaikkia suomalaisia ääriliikkeitä ja niiden ajatusmaailmaa. Kirja on erityisen mielenkiintoinen siksi, että siinä huomaa, kuinka toistensa ääripäinä pidettyjen liikkeiden tavoitteet johtavat lopulta pikemminkin samaan lopputulokseen: yhteiskuntarauhan järkyttämiseen. Sisäministeriön tilannekatsauksessa on käytetty varsin paljon tilaa väkivaltaisen ääri-islamin tarkasteluun. Siinä puhutaan myös joistakin radikaaleista Suomessa, vaikka tiettävästi Suomessa ei ole ollut yhtään islamin nimissä tehtyä väkivaltatekoa. Katsauksessa mennään myös pahasti metsään nostamalla huolenaiheeksi musliminuoret, jotka eivät "täysin samastu suomalaiseen kulttuuriin, mutta eivät toisaalta tunne vanhempiensa kulttuuria omakseen".

En tiedä kuinka moni suomalainen nuori "täysin samastuu suomalaiseen kulttuuriin", mutta olisi todella erikoista edellyttää maahanmuuttajataustaisten nuorten "täyttä samastumista" suomalaiseen kulttuuriin sen enempää kuin vanhempiensa lähtömaidenkaan kulttuuriin. He ovat suomalaisia, maahanmuuttajia, mahdollisesti muslimeja - ja vaikka mitä. Radikalisoitumista voi välttää tai siihen voi sortua riippumatta täydestä samastumisesta tiettyyn kulttuuriin.

Alussa mainitulla natsipuolueella tulee tuskin olemaan edellytyksiä eduskuntavaaleissa. Ei siksi, etteikö monia miellyttäisi sen ajatusmaailma, vaan siksi, että ääriapajilla kalastelee jo niin moni perinteinenkin puolue. Enkä tarkoita vain Perussuomalaisia.
--- End quote ---

Vongoethe:
Tuosta Jere & Jyri Hännisen kirjasta Tuhansien aatteiden maa - Ääriajattelua nyky-Suomessa oli puhetta muun muassa Hommalaisuus-ketjussa, sieltä löytyy linkkejä silloisiin arvioihin.

Tässä yksi, epäilemättä Hommaforumin laadukkainta antia:


--- Quote from: [url=http://hommaforum.org/index.php/topic,35249.msg474316.html#msg474316]Jussi Halla-aho, Hommaforum, Vastaus #2 : 05.10.2010, 11:14:00[/url] ---
Anteeksi asiaton kommentti, mutta veljekset vaikuttavat neuroottisilta homoilta.


--- End quote ---

Ilkka:
Kenneth Sikorski.

Vongoethe:

--- Quote from: Ilkka on February 19, 2013, 23:28:34 ---Kenneth Sikorski.

--- End quote ---

Kui ni Tundra Tabloids ja KGS?

Vongoethe:
Eve Hietamies puhuu Avussa 8/2013 asiaa kiusaamisesta ja nettikiusaamisesta, niin lasten kuin "aikuistenkin" harjoittamana.

Pimeyden ytimessä

"Mitä tapahtuu, kun netin lynkkausjoukot pääsevät vauhtiin? Suositun keskustelupalstan äidit ryhtyvät joukolla kiusaamaan kouluikäisiä, ja pieniä lapsia uhkaillaan hakkaamisella ja raiskauksilla. Poliisille asia on liian työläs tutkittavaksi."

***

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version