Author Topic: Norjan terrori-iskut  (Read 217296 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jussi Jalonen

 • Guest
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #285 on: July 24, 2011, 23:10:42 »
Itsevaltaisuus ei ole sama asia kuin islamismi. Itsevaltiaan kaatuminen ei mitenkään sulje pois sitä mahdollisuutta, että seuraavana valtaan nousevat islamistit. Ottaen huomioon väestön radikaalit uskonnolliset asenteet kyseisissä maissa tämä kehityskulku on jopa todennäköinen.


Tällekään et tietenkään esittänyt mitään perusteluja. Kansannousut ovat olleet sekulaarien voimien käsissä - aihetta on käsitelty täällä - eikä edes muslimiveljeskunnan vahvimmalla tukialueella Egyptissä sanottavammin ole kannatusta islamismille.

Tällä hetkellä kategorinen lausahduksesi vaikuttaa samalta kuin niiden vasemmistolaisten, jotka 1990-luvun alussa pelkäsivät fasismin ja äärinationalismin paluuta Itä-Eurooppaan.Mikä mielestäsi ylläolevassa on epätervettä?


Epätervettä on se, että puhut yksilöimättä ja vailla viittauksia joistain oletetuista "monikultturisteista" aivan samalla tavalla kuin Norjan massamurhaaja jutteli "kulttuurimarxisteista". Mikäli haluat käydä vakavissasi sitä toivomaasi asiallista keskustelua, niin kehotan irtautumaan tuosta ajattelumallista.Minusta ainakin on melko irvokasta, jos esimerkiksi saudiarabialaisen ja iranilaisen yhteiskunnan synnyttäneet kulttuurit esitetään monikultturistisessa hengessä samanarvoisina kuin länsimainen tasa-arvoa, ihmisoikeuksia ym. korostava kulttuuri. Eikö sinusta?


... jatkat jutusteluasi tekaisemalla itse keksimäsi esimerkin vailla lähteistystä, puhut edelleenkin jostain oletetusta "monikultturismista" ja päälle päätteeksi heität vielä klassisen "Oletko jo lopettanut vaimosi hakkaamisen?"-kysymyksen.

Verraten kyseenalaista keskustelua, sanoisin. Eikö sinusta?
Best,

J. J.

Offline Virkamies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1647
 • En sitten laupeutunut
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #286 on: July 24, 2011, 23:17:40 »
Olipas harvinaisen ikävä tapahtuma.

Lukematta näitä kymmeniä viestejä sen suuremmalla pieteetillä muutama huomio kuitenkin.

1. Oliko jollekin tällainen tapahtuma pohjimmiltaan yllättävä kaikki asiantilat huomioon ottaen? No ehkä suuruusluokka oli hieman yllättävää ja toki tapahtumat tullessaan ovat aina yllättäviä, mutta ylipäätänsä se, että joku maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvan henkilö sekoaa ja toteuttaa jotain tämänkaltaista? Nähdäkseni oli lähinnä ajan kysymys, että milloin tarpeeksi fanaattinen ja määrätietoinen ihminen panee ikävällä tavalla hösseliksi. Valitettava seuraus yhteiskunnan alkavasta fragmentoitumisesta ja yhteenkuuluvuudentunteen rapistumisesta. Toivottavasti tämän magnitudin tapahtumilta ainakin Suomessa vältytään ja tämä ylipäätänsä toimisi yhteiskuntaa eheyttävänä katharsiksena niin Norjassa kuin muuallakin Euroopassa.

2. Toisaalta taas ihmettelen hieman tätä kommentaareissa esiintyvää -no niin, nyt se on toteennäytetty - tämä aate on yksiselitteisesti paha- ajatusta. Kun punaiset prikaatit harjoittivat omaa terroriaan, niin ei kai ollut missään vaiheessa rationaalista leimata kaikkea sosialismia ja sosialismin periaatteisiin uskovia pahoiksi ihmisiksi. No, eipä tällainen ihmettely ole tällä palstalla aikaisemminkaan ottanut kipinää alleen muuten kuin ärsyyntymismielessä, joten on kenties turha ihmetellä.

3. Toisaalta taas hieman kaukaa haettu selittely sen suhteen, ettei tekijää voitaisi liittää maahanmuuttokriittisyyteen koska jotain, on myös sangen epätoivoiselta kuulostavaa. En ole lukaissut miehen opusta riviäkään, mutta kommentaarien kautta välittyy kyllä kuva siitä, että tällä asiallahan mies totisesti on. Turha kai sitä on kenenkään kiistää vaikka omaisikin edes osin samoja ajatuksia. Kannattaisi keskittyä pikemminkin kiistämään se, että milloinkaan olisi valmis muihin kuin laillisiin toimiin, jos kokee itsensä kriitikoksi ja haluaa tällaisista irtisanoutua.

4. Keskivertoislamofoobikon kannattanee varmaan nyt pitää hetken introspektiohetki ja pohtia, että voidaanko jonkun ryhmän kaikkia jäseniä pitää pahuuden edustajina joidenkin ryhmään kuuluvien pahojen tekojen johdosta. Siinä mielessä tämän pitäisi toimia ainakin joidenkin kohdalla toivottavasti perspektiiviä lisäävänä kasvutapahtumana.
Irrelevanttia, koska mantsurian kalahuuhkaja.

Offline DuPont

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 154
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #287 on: July 24, 2011, 23:17:53 »
Quote from: Vongoethe
Ei kai siinä mitään, että edes jonkinlaisen kokemuksen perusteella arvioi ääri-islamilaisia tekijöiksi, kaikkien muslimien syyllistäminen ja sellaiset poislukien.
Juuri sanoin tuolla edellä, että islamistien syyllistämiseen oli kaikki edellytykset. Jatkuvat uhkaukset mm. Norjassa ??? , Ruotsin itsariterroriteon yritys. Ei se ole islamofobiaa, se on varovaisuutta.

Quote
Altaan syvään päähän kahlataan silloin, kun kaikesta todistusaineistosta huolimatta itsepäisesti intetään ja väen vängällä väännetään syyllinen haluttuun ryhmään kuuluvaksi. Osa  tuollaista mielenlaatua on tuo sinunkin pakonomainen kieltäytymisesi näkemästä mitään yhteyksiä halla-aholaisuuden ja tuon norjalaismiehen tekojen välillä.
En ole väittänyt syyllisiä Norjan terroritekoon islamilaisiksi. Minä sanoin, että ensireaktioni oli olettaa islamilaisia, kuten kv. mediallakin. (Mikähän ihmeen syy siihen olisi...)

Halla-aholla (maahanmuuttopolitiikan vastaisuudella Suomessa) ei ole mitään tekemistä asian kanssa, kuten tiedät. Te olette itse julistaneet, ettei islamilaisia syytettäisi kollektiivisesti, jos joku hurahtaa ääri-islamismiin. Ex-vasemmistolainen, nyk. äärioikeistolainen heebo kertoo siitä, että radikalismi ja liberaalin demokratian vastaisuus kiehtoo. Mutta radikalismihan on yleensä samanlaista. Äärioikeisto, äärivasemmisto, ääriuskonnollisuus ovat kaikki lähellä toisiaan. Vihollinen on liberaali demokratia. Eivät nuo toisiaan vastaan taistele.
Harri

 • Guest
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #288 on: July 24, 2011, 23:19:28 »
Soininvaaran bloggauksen saamia kommentteja lueskelin. Tämän Halla-ahon lausuman olinkin jo autuaasti unohtanut:

"Minun on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti. Tämän reptiilin erityisen limainen alalaji on ruotsalainen sosiaalidemokraatti.- (23.3.2006 Scriptassa)

edit: linkki Scriptaukseen
« Last Edit: July 24, 2011, 23:23:26 by Harri Mulari »

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #289 on: July 24, 2011, 23:25:24 »

Halla-aholla (maahanmuuttopolitiikan vastaisuudella Suomessa) ei ole mitään tekemistä asian kanssa, kuten tiedät.


Joo, aivan kuten Mein Kampfilla ja keskitysleireilläkään ei ollut mitään tekemistä toistensa kanssa.

Älä viitsi.
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline DuPont

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 154
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #290 on: July 24, 2011, 23:31:23 »
Breivikin kirjan johdannossa käydään käsiksi "poliittiseen korrektiuteen". Tästä siirrytään luontevasti "kulttuurimarxismiin" ja "monikulttuurisuuteen". "Valkoisen heteroseksuaalisen miehen" identiteettipolitiikka saa sekin osansa. Sitten seuraa pitkä vuodatus islaminuskon kauheudesta ja kautta historian jatkuneesta uskontojen sekä sivilisaatioiden välisestä taistelusta. "Dhimmin" käsitettä ruoditaan perusteellisesti, ja "islamisaatio" sekä muslimien väestöräjähdyksen uhkatekijät ovat esillä.
Tätä juuri tarkoitinkin. Breivik on nostanut esille monia kokemiaan epäkohtia, vaikka kokoelmasi olisikin vähän valikoitu. Ei Breivikillä ollut nähtävästi erityistä, vaan yleistä vihaa sosialidemokratiaa ja länsimaista arvojärjestelmää kohtaan. Ei hän väittämänsä mukaan ollut konservatiivi, ulkomaalaisvastainen, vaan radikaali liberaalin demokratian vastustaja. Hän oli totalitaristi. Ritarifantasiat kertovat taas epävakaasta mielestä, eivät suinkaan aatteesta.

Quote
Keskeisiltä osiltaan opus jättää aivan samanlaisen vaikutelman kuin Scriptan tai jonkun Vasarahammerin blogin lukeminen.
Scriptassa tai Vasarahammerin blogissa tietääkseni ei suosita, eikä puolustella väkivaltaa, kuten ei Hommassakaan, joten taidat mennä valehtelun puolelle.

Sorry, piti modifioida.
« Last Edit: July 24, 2011, 23:48:21 by DuPont »

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #291 on: July 24, 2011, 23:33:51 »

Ritarifantasiat kertovat taas epävakaasta mielestä, eivät suinkaan aatteesta.


Vähän niinkuin Tolkien ja kumppanit Suomen Sisun kirjahyllyssä, niinkö?Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Jussi Jalonen

 • Guest
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #292 on: July 24, 2011, 23:36:47 »
2. Toisaalta taas ihmettelen hieman tätä kommentaareissa esiintyvää -no niin, nyt se on toteennäytetty - tämä aate on yksiselitteisesti paha- ajatusta. Kun punaiset prikaatit harjoittivat omaa terroriaan, niin ei kai ollut missään vaiheessa rationaalista leimata kaikkea sosialismia ja sosialismin periaatteisiin uskovia pahoiksi ihmisiksi.


Ei varsinaisesti, mutta mielestäni on vielä tänä päivänäkin suotavaa kyseenalaistaa sellaisten ihmisten moraalia, jotka ilmaisevat samanlaisia ajatuksia kuin vaikkapa Ulrike Meinhof, tai lueskelevat Maon punaista kirjaa siitä aidon aatteellisesti innostuneina. Siitäkin huolimatta, että heidän aktiivisuutensa ilmenisi vain filosofisissa kahvipöytäkeskusteluissa. Toisaalta minä nyt olen tylsä porvari.

Muuten pitää kyllä todeta sovinnollisesti, että rehtiä tekstiä Virkamieheltä.Best,

J. J.

Offline kolyma

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 143
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #293 on: July 24, 2011, 23:37:36 »
Epätervettä on se, että puhut yksilöimättä ja vailla viittauksia joistain oletetuista "monikultturisteista" aivan samalla tavalla kuin Norjan massamurhaaja jutteli "kulttuurimarxisteista". Mikäli haluat käydä vakavissasi sitä toivomaasi asiallista keskustelua, niin kehotan irtautumaan tuosta ajattelumallista.

Monikultturismi on olemassaoleva ideologia, joka ehkä kaikkein tyylipuhtaimmin esiintyy Ruotsin ympäristöpuolueen piirissä. Monikultturisti on tämän ideologian kannattaja. Viime aikoina on ihan valtiojohtajatasolla puhuttu monikultturismin kuolemasta.

En näe tämän termin käytössä ainakaan isompaa ongelmaa kuin siinä, että toiset puhuvat "hommalaisista", "äärioikeistolaisista", "maahanmuuttokriittisistä" yms.  hyvin yleistävään sävyyn.

... jatkat jutusteluasi tekaisemalla itse keksimäsi esimerkin vailla lähteistystä, puhut edelleenkin jostain oletetusta "monikultturismista" ja päälle päätteeksi heität vielä klassisen "Oletko jo lopettanut vaimosi hakkaamisen?"-kysymyksen.

Kulttuurirelativismi (joka on kiinteä osa monikultturismia) on jo ennestäänkin aika tunnettu käsite tällä foorumilla. Jos sitä ei esiinny laajalti, niin miten sitten on mahdollista, että pohjoismainen punavihreä feministi yhä useammin seisoo yhdessä rintamassa islamistien kanssa, vaieten islamin ongelmista tasa-arvon ym. suhteen?

Verraten kyseenalaista keskustelua, sanoisin. Eikö sinusta?

En menisi sanomaan.

Jussi Jalonen

 • Guest
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #294 on: July 24, 2011, 23:39:10 »
Breivikin kirjan johdannossa käydään käsiksi "poliittiseen korrektiuteen". Tästä siirrytään luontevasti "kulttuurimarxismiin" ja "monikulttuurisuuteen". "Valkoisen heteroseksuaalisen miehen" identiteettipolitiikka saa sekin osansa. Sitten seuraa pitkä vuodatus islaminuskon kauheudesta ja kautta historian jatkuneesta uskontojen sekä sivilisaatioiden välisestä taistelusta. "Dhimmin" käsitettä ruoditaan perusteellisesti, ja "islamisaatio" sekä muslimien väestöräjähdyksen uhkatekijät ovat esillä.

Tätä juuri tarkoitinkin. Breivik on nostanut esille monia kokemiaan epäkohtia, vaikka kokoelmasi olisikin vähän valikoitu.


"Vähän valikoitu"? Painu suolle. Pääpiirteissään samanlaisen arvion esitti täällä jo myös nimimerkki "metrics", joka niin ikään kuvaili teosta "maahanmuuttokritiikin käsikirjaksi".
Best,

J. J.

Jussi Jalonen

 • Guest
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #295 on: July 24, 2011, 23:42:54 »
Jos sitä ei esiinny laajalti, niin miten sitten on mahdollista, että pohjoismainen punavihreä feministi yhä useammin seisoo yhdessä rintamassa islamistien kanssa, vaieten islamin ongelmista tasa-arvon ym. suhteen?


Se oli sitten kolmas lausahduksesi, missä on tekaistu esimerkki vailla lähteistystä.

Sinulla ei nyt mene oikein hyvin. Keskustelu ei tunnu etenevän, koska et keskustele. Sen sijaan vain julistat omaa omituista maailmankuvaasi. Aivan samalla tavoin kuin Anders Behring Breivik siinä kirjoituksessaan. Itse asiassa tuo virkkeesi oli yksi yhteen mainitusta manifestista, tai tarkemmin ottaen eräästä siinä siteeratusta Fjordmanin kirjoituksesta, missä on pitkät pätkät juuri tuota osastoa, sanasta sanaan.Best,

J. J.
« Last Edit: July 24, 2011, 23:45:11 by Jussi Jalonen »

Jussi O:

 • Guest
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #296 on: July 24, 2011, 23:47:02 »
Tekijän video (jonka varmuudesta ei kai vielä ole takuuta?) on sekalaista älyllistä/älytöntä ajatusvirtaa samoin kuin se 1500-sivuinen (mm. Unabomberilta lainattu) kirjoitus.


Turha yrittää enää peitellä sitä saastaa tai esittää sitä minään muuna kuin mitä se on, sillä mainittu opus on avoimesti kaikkien luettavissa. Kirjoitus ei ole millään tavoin "sekalaista ajatusvirtaa", vaan tasan tarkkaan maahanmuuttokriittisen ja islamkriittisen ajatushautomon tekstiä. Höpöttäminen jostakin Unabomberista on lähinnä harhautusyritys; aivan sama kuin yrittäisi väittää Osama bin Ladenin saaneen inspiraationsa Isaac Asimovilta.

Breivikin kirjan johdannossa käydään käsiksi "poliittiseen korrektiuteen". Tästä siirrytään luontevasti "kulttuurimarxismiin" ja "monikulttuurisuuteen". "Valkoisen heteroseksuaalisen miehen" identiteettipolitiikka saa sekin osansa. Sitten seuraa pitkä vuodatus islaminuskon kauheudesta ja kautta historian jatkuneesta uskontojen sekä sivilisaatioiden välisestä taistelusta. "Dhimmin" käsitettä ruoditaan perusteellisesti, ja "islamisaatio" sekä muslimien väestöräjähdyksen uhkatekijät ovat esillä. Tämän jälkeen on liitetty toimitettu kokoelmateos niinsanottuun islamkriittiseen genreen lukeutuvien bloggaajien kirjoituksia. Keskeisiä ovat Fjordman ja Robert Spencer. Pamela Geller mainitaan muutamaan otteeseen, ja naapuriforumillakin suositusta Gates of Vienna-blogista on lainattu parhaita paloja. Samaan kategoriaan kuuluva Brussels Journal, joka niin ikään lukeutuu hallintovaliokunnan puheenjohtajan suosittelemiin uutislähteisiin, on myös esillä. Maahanmuuttokriittisten ihailemista poliitikoista useimmin on mainittu Geert Wilders.

Kuulostaako tutulta? Niin minustakin. Unabomber-viittauksia saa hakemalla hakea, mutta tuo maahanmuuttokriittisille ominainen retoriikka paistaa joka sivulta. Keskeisiltä osiltaan opus jättää aivan samanlaisen vaikutelman kuin Scriptan tai jonkun Vasarahammerin blogin lukeminen. Tämä on niin kristallinkirkasta kuin olla ja voi, eikä vähimmässäkään määrin sekavaa tai epäselvää.

Tämä on erittäin hyvä tiivistys. Jotenkin en voi uskoa, että kukaan, joka on tarkastellut tekstiä yhtään tarkemmin, voisi ajatella toisin - paitsi tietysti ideologisista syistä joku tekopyhä väistelijä ja retorinen silmänkääntäjä saattaa antaa lehdille tapojensa mukaisen lausunnon tyyliin "sekavaa, vapaamuurareja ja kristillistä fanatismia", millä tuo tekopyhä väistelijä ja retorinen silmänkääntäjä pyrkii ohjaamaan huomiota tekstin selvästä ydinmerkityksestä muualle ja väistämään itsekritiikin velvoitteen.

Tiivistys täytynee postata uudestaan joka sivulle, että saivartelu lakkaisi. (Ja jos sopii, niin voisin pistää tuon jakoon fb:ssä muistiinpanona, J.J., siis kirjoittajan tietenkin mainiten, "Kirjoitus ei ole..." alkaen?)
« Last Edit: July 24, 2011, 23:49:38 by Jussi O: »

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #297 on: July 24, 2011, 23:48:23 »
Olipas harvinaisen ikävä tapahtuma.

Lukematta näitä kymmeniä viestejä sen suuremmalla pieteetillä muutama huomio kuitenkin.

1. Oliko jollekin tällainen tapahtuma pohjimmiltaan yllättävä kaikki asiantilat huomioon ottaen? No ehkä suuruusluokka oli hieman yllättävää ja toki tapahtumat tullessaan ovat aina yllättäviä, mutta ylipäätänsä se, että joku maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvan henkilö sekoaa ja toteuttaa jotain tämänkaltaista? Nähdäkseni oli lähinnä ajan kysymys, että milloin tarpeeksi fanaattinen ja määrätietoinen ihminen panee ikävällä tavalla hösseliksi. Valitettava seuraus yhteiskunnan alkavasta fragmentoitumisesta ja yhteenkuuluvuudentunteen rapistumisesta. Toivottavasti tämän magnitudin tapahtumilta ainakin Suomessa vältytään ja tämä ylipäätänsä toimisi yhteiskuntaa eheyttävänä katharsiksena niin Norjassa kuin muuallakin Euroopassa.


Jos nyt olisit vaivautunut tätä ketjua lukemaan, sinulle olisi selvinnyt, että Anders Behring Breivikillä oli noin 7000:n ihmisen Facebook-verkosto eri maiden kansallismielisistä piireistä, mittavia lainauksia erinäisistä Eurabia- ja islamkriittisitä blogeista Euroopasta ja Yhdysvalloista, huomattava kontribuutio Norjan Hommaforumilla ja niin edelleen. Anders Behring Breivik ei syntynyt tyhjästä, on toiminut skenessä vuosikaudet, todennäköisesti jatkaa toimintaansa vankilastakin käsin.

Ei kannata panna päätänsä pensaaseen, mitä tulee muun muassa Halla-ahon ja Hommaforumin harjoittamaan demagogiaan.

Wake up and smell the coffee, call a spade a spade, sanoisi jenkki.
« Last Edit: July 24, 2011, 23:51:49 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Jussi Jalonen

 • Guest
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #298 on: July 24, 2011, 23:52:57 »
Tiivistys täytynee postata uudestaan joka sivulle, että saivartelu lakkaisi. (Ja jos sopii, niin voisin pistää tuon jakoon fb:ssä muistiinpanona, J.J., siis kirjoittajan tietenkin mainiten, "Kirjoitus ei ole..." alkaen?)


Pistä vaan. Tämä kannattaa pitää avoimena, ja tästä asiasta pitää käydä perinpohjainen julkinen keskustelu. Tässä maassa on jo aivan liiaksi esimerkkejä poliittisten liikkeiden tarkoitushakuisesta vaikenemisesta.Best,

J. J.

Offline metrics

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1255
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #299 on: July 24, 2011, 23:53:13 »
huomattava kontribuutio Norjan Hommaforumilla

Tarkoitat dokument.no:ta? Ei kovin huomattava, taisi olla alle sata postausta.