Author Topic: Norjan terrori-iskut  (Read 217391 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Vöyri

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 144
  • Botanist on Alp
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #255 on: July 24, 2011, 20:35:25 »
Tuo (näennäisen) rationaalisuuden aspekti on oikeasti aikamoisen pelottava - ollaan muodostettu kutakuinkin koherentti perusta äärimmäisen harhaisen ja paranoidin ajattelun tueksi.


Tässä kohtaa olen kunniottavasti eri mieltä. En näe noissa aatteissa, sekavissa kokoelmissa sekalaisia teemoja mitään edes perustaltaan koherenttia.

Se, että sitä myydään sellaisena on tietysti eri juttu.

Huomaatko muuten yhtäläisyyksiä myös amerikkalaisen Tea Party -liikkeen teemoihin?


Niin no, toki olen sitä mieltä, että nuo argumentit ovat erillään jakamastamme empiirisestä todellisuudesta eli siinä mielessä täysin irrationaalisia. Mutta minusta tuo teksti on riittävän loogista ja konkreettista muodostaakseen perustan poliittiselle äärimmäisyysliikkeelle. Siitä on pitkä aika, kun on olen lukenut Mein Kampfin, mutta muistaakseni se ei ollut missään olennaisessa mielessä kovin rationaalista tekstiä, mutta mitä ilmeisimmin kuitenkin riittävän rationaalista toimiakseen.

Tee-kutsut ovat minusta osa aivan samaa läntistä ilmiöitä kuin meikäläiset halla-ahottajat ja hommalaiset ja osin myös valtavirran pers-suomalaiset. Kyseessä lienee jonkinlainen sopeutumis-prosessi globaalin kapitalismin armottomiin rakenteisiin, pintavaahtoa, mutta kuitenkin syvien pohjavirtojen aiheuttamaa.

Jussi Jalonen

 • Guest
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #256 on: July 24, 2011, 20:39:40 »
Demari- ja Vasemmistonuoret vetoavat viranomaisiin. Kyseessä lienee ajatus samanlaisesta järjestelystä, jota poliisi on suositellut prosenttijengien kohdalla. Yhtä kaikki, Demarinuorten pomo Timo Kontio esiintyi televisiossa juuri äsken erittäin hyvin ja antoi vahvan lausunnon.

Uutisissa asiantuntijat suosittelevat lapsiperheitä kertomaan jälkikasvuilleen totuuden siitä, miksi tämä tapahtui. Tämähän tietysti edellyttää sitä, että tiedotusvälineet itse tarjoavat riittävästi tietoa aiheesta. Mannerheimin lastensuojeluliiton pääsihteerin mukaan joukkomurhaajalla "ei ole ollut ketään, joka olisi huomannut hänet ajoissa", mutta asian voinee tulkita niinkin, että hän on kyllä saanut sitä huomiota, mutta aivan vääriltä ihmisiltä.Best,

J. J.

Offline turha jätkä

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 351
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #257 on: July 24, 2011, 20:57:34 »
Mikä on "suomalaisen äärioikeiston pro-Israel-suuntaus"? Antisemitismi ja erilaiset juutalaissalaliittoteoriathan ovat äärioikeistolle aivan keskeisiä ideologisia perusteita.

Kyllähän Suomessa - kuten täälläkin on todettu - äärioikeistossa on ainakin vaikutusvaltaa vapailla suunnilla, jotka ovat täysin Israelin henkisiä kansalaisia. Itse asiassa niiltä osin kuin olen itse Israel-kriittinen, se johtuu siitä, että noiden kahjokristittyjen normaaliin toimintaan on jo kauan kuulunut Israelin tiedustelupalvelun edustajien kutsuminen kertomaan "totuutta" Lähi-idästä. Tämän olen varmaan jo kertonutkin aika moneen kertaan, mutta toistan sen vielä kerran: Siitä on jo vuosikymmen-pari kun näin jossain turkulaisessa ilmaisjakelulehdessä ilmoituksen, jossa jokin vapaan suunnan seurakunta kutsui väkeä israelilaisen tiedustelupalvelun upseerin briefingiin luonaan.

Sekin on täällä taidettu jo todeta, että ns. vapaat suunnat ovat usein karkean äärioikeistolaisia asenteissaan ja viha kihisee siellä kuin Hommassa ikään. Vapaiden suuntien skeneä ja hommalaisskeneä tuskin voi erottaa toisistaan täysin selkeästi. Halla-aho pääsi aikoinaan esiintymään islamin asiantuntijana kristillisten teekkarien Cross Section -lehdessä, ja hallislaisten bloggaajien joukossa on vapaiden suuntien edustajia.

Olennaisesti yllä vain vaihdat "suomalaisen äärioikeiston pro-Israel-suuntauksen" "vapaaksi suunnaksi". Googlettamalla vapaita suuntia suomessa edustavat helluntaiherätys, vapaakirkko, metodistikirkko, pelastusarmeija, adventtikirkko ja baptistikirkko. Nämä siis ovat mielestäsi äärioikeistolaisia (eli totunnaisessa merkityksessä antidemokraattisia/autoritaarisia, äärinationalistisia, rasistisia ja militaristisia) liikkeitä?

Noita liikkeitä on perinteisesti voinut luonnehtia vaikkapa kulttuurikonservatiivisiksi tms. Niissä on esiintynyt ja esiintyy tietty vankka epäluulo sosialismia kohtaan, marksilaiset ovat olleet jumalankieltäjiä. Samoin arvostetaan klassisia perhearvoja, eikä päätä vaivata toisaalta muilla vaikeilla arvoilla tyyliin ympäristönsuojelu. Hyvän ihmisen elämään kuuluu pidättäytyminen kännäämisestä, sen sijaan golfin peluu ja moottoripyörällä pärrääminen ovat täysin ongelmattomia asioita. Keskeisimpänä yhtymäkohtana ns. hommalaisuuteen pidän juuri israelin ystävyyttä, joka käytännössä tarkoittaa fanaattista islamin vastaisuutta. Oman kokemukseni mukaan nuo fanaattiset saavat/ottavat paljon näkyvyyttä. Voi olla että riviseurakuntalaiset ovat monet paljon tasapainoisempia kuin nuo aktiivit.
Myötäihminen

Harri

 • Guest
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #258 on: July 24, 2011, 20:58:24 »
Nyhetsinslag: Forskare kräver att Sannfinländarna ställs till svars.

Mukana myös Björn Månsson ja Simon "salapoliisi" Elo.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #259 on: July 24, 2011, 21:04:59 »
Keskeisimpänä yhtymäkohtana ns. hommalaisuuteen pidän juuri israelin ystävyyttä, joka käytännössä tarkoittaa fanaattista islamin vastaisuutta.


Vai niin. Enemmän olen nähnyt israelilaisillakin erityisesti ja juutalaisilla yleensä varsin vaivautunutta suhtautumista antimuslimeihin, kaiken maailman Christian Zionist -liikkeisiin ja lopun ajan voideltuihin, jotka kuolaavat Harmageddonia kunhan kaikki juutalaiset on ensin saatu kerätyksi Pyhälle Maalle ja islamofoobikoihin. With friends like this, who needs enemies ja sitä rataa.

Mikäli tässä ketjussa toistaiseksi annetut näytteet ja analyysit eivät riitä, lue sitten koko kirja.

Tuolta löytyy PDF, 1518 sivua.
« Last Edit: July 24, 2011, 21:21:02 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline lauri holopainen

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 292
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #260 on: July 24, 2011, 21:05:37 »
On muuten harvinaisen nopeasti järkätty kyseiselle häiskälle oikeudenkäynti, jos kerran jo maanantaina pidetään.

Voisivat samalla intensiteetillä alkaa järjestämään oikeudenkäyntejä myös vähäpätöisimmissä tapauksissa

Kyseessä on ainoastaan vangitsemisoikeudenkäynti, ts. joku Oslon ali-oikeus päättää Breivikin vangitsemisesta varsinaista oikeudenkäyntiä odotellessa, tällä hetkellä hän on pidätettynä joko poliisin tai syyttäjän päätöksellä. Miten nyt Norjan laki asiasta määrää.

Tulee liikaa Amerikkalaisia sarjoja katsoneelle tekijälle olemaan pettymys julistusmahdollisuuden suhteen, oikeus kun ottaa kantaa vain rikoksen laatuun ja esitettyihin todisteisiin, ei esim. motiiveihin.
Lahjomattomien tilastojen ja luotettavan mutun valossa näyttääkuitenkin siltäettä...
http://todellisuus.org/index.php?topic=1545.msg63132#msg63132

Offline turha jätkä

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 351
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #261 on: July 24, 2011, 21:18:51 »
Keskeisimpänä yhtymäkohtana ns. hommalaisuuteen pidän juuri israelin ystävyyttä, joka käytännössä tarkoittaa fanaattista islamin vastaisuutta.


Vai niin. Enemmän olen nähnyt israeililaisillakin erityisesti ja juutalaisilla yleensä varsin vaivautunutta suhtautumista antimuslimeihin, kaiken maailman Christian Zionist -liikkeisiin ja lopun ajan voideltuihin, jotka kuolaavat Harmageddonia kunhan kaikki juutalaiset on ensin saatu kerätyksi Pyhälle Maalle ja islamofoobikoihin. With friends like this, who needs enemies ja sitä rataa.

Mikäli tässä ketjussa toistaiseksi annetut näytteet ja analyysit eivät riitä, lue sitten koko kirja.

Tuolta löytyy PDF, 1518 sivua.

Tuota, mehän puhumme nyt ihan eri asioista. En minä ole puhunut mitään israelilaisten suhtautumisesta israelin ystäviin. Totesin, että israelin ystävyys ja islamin vastaisuus ovat minusta keskeisin yhteinen tekijä ns. hommalaisuuden ja herätyskristillisyyden välillä.
Myötäihminen

Offline kolyma

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 143
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #262 on: July 24, 2011, 21:23:35 »
Nyhetsinslag: Forskare kräver att Sannfinländarna ställs till svars.

Mukana myös Björn Månsson ja Simon "salapoliisi" Elo.

Björn Månssonin mielestä on siis rasismia legitimoivaa sanoa, että maahanmuuttoa pitää vähentää. Tämä kertoo aika paljon keskustelukulttuurin tasosta tämän hetken "poliittisesti korrekteissa" piireissä...

Offline O.skar

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 359
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #263 on: July 24, 2011, 21:24:38 »
http://jameshirvisaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/78791-norjan-veriloyly

James taas vauhdissa: "Meillä ei ole yhteyksiä eikä sympatioita minkäänlaisiin ääriliikkeisiin."


Tämän kommentin esittää siis mies, joka on aktiivisesti toivonut "äärioikeiston tunkemista joka paikkaan" ja vaatinut "kansanpettureita sotaoikeuteen". Päälle päätteeksi hän syyttää tästäkin tapahtumasta maahanmuuttopolitiikkaa, kauhistelee "saatanallisia" ja "helvetillisiä" tapahtumia ja lopuksi hurskastelee vielä sillä, miten häntä on motivoinut vain rakkaus.


Unohtamatta lausahduksia "Saattaisi silti olla hyvä, jos Suomessa olisi myös ihan oikea äärioikeisto, koska meillä on myös ihan oikea äärivasemmisto, joka on jopa soluttautunut joka puolelle ja tehnyt itsensä "salonkikelpoiseksi"."; "Puhdasoppiseen sosialismiin ei kuulu nationalismi vaan internationalismi periaatteella "poistetaan rajat ja sekoitetaan kansat". Vasemmistoeliitti viilaa työväkeä pahasti linssiin." ja "Nyt on aika puhdistaa poliittista pelikenttää ja saattaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin.". Linkaten.

Ei, ei niin mitään yhteistä.

(Päivää, uusi täällä. Hyvin kauan lukenut, viimein rekisteröidyinkin.)

Edit: quotit oikein.
« Last Edit: July 24, 2011, 22:04:31 by O.skar »

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #264 on: July 24, 2011, 21:25:08 »
Keskeisimpänä yhtymäkohtana ns. hommalaisuuteen pidän juuri israelin ystävyyttä, joka käytännössä tarkoittaa fanaattista islamin vastaisuutta.


Vai niin. Enemmän olen nähnyt israelilaisillakin erityisesti ja juutalaisilla yleensä varsin vaivautunutta suhtautumista antimuslimeihin, kaiken maailman Christian Zionist -liikkeisiin ja lopun ajan voideltuihin, jotka kuolaavat Harmageddonia kunhan kaikki juutalaiset on ensin saatu kerätyksi Pyhälle Maalle ja islamofoobikoihin. With friends like this, who needs enemies ja sitä rataa.


Näinhän se, mutta juuri israelilaisten vapaamielinen osa on ilmaissut viime vuosina/vuosikymmeninä äänekkään huolensa siitä, että maan sisäpolitiikka on yhä enemmän lähi-itäistymässä kaikkine uskonnollisine puolueineen ja muine höyrypäineen.
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Jussi Jalonen

 • Guest
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #265 on: July 24, 2011, 21:28:03 »
Nyhetsinslag: Forskare kräver att Sannfinländarna ställs till svars.

Mukana myös Björn Månsson ja Simon "salapoliisi" Elo.


Kristillisdemokraateista aikoinaan Perussuomalaisiin harpaneen Elon kieltoreaktio alkaa nyt kyllä tosissaan käydä hyvin tympäiseväksi. Hänen luulisi tietävän aivan tasan tarkkaan, että tuossa viittauksessa hallintovaliokunnan puheenjohtajaan oli kyse muustakin kuin vain irrallisesta sitaatista. Hänenlaisensa hyväkäytöksisen nuorenmiehen olisi syytä myöntää suosiolla, että murhamiehellä ja tämän aatoksilla on suora yhteys siihen samaiseen laajaan vainoharhaiseen ja islaminvastaiseen internet-alakulttuuriin, mikä on kyllä "Vasarahammer"-blogia siteeranneelle Elolle itselleenkin tullut aivan riittävän tutuksi.

Se, että Elo väittää manifestia "hyvin sekavaksi" on jo varsin paksua, koska ulkopuolisen lukijan silmissä teksti on monin paikoin aivan yksi yhteen Elon oman tuotannon kanssa. Esimerkiksi tämän Elon hengentuotteen taustalla olevaa uutista Ison-Britannian työväenpuolueen monikulttuurisista linjauksista on ruodittu aivan samaan sävyyn myös massamurhaajan opuksessa. Lopputulos on, että Elo ja Breivik ovat ammentaneet ideologiaansa paljolti samoista lähteistä. Ainoa ero on siinä, että ensiksimainittu on sentään säilyttänyt henkisen tasapainonsa, mutta poliittisesti he ovat selkeästi aateveljiä.Best,

J. J.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #266 on: July 24, 2011, 21:30:50 »

Tuota, mehän puhumme nyt ihan eri asioista. En minä ole puhunut mitään israelilaisten suhtautumisesta israelin ystäviin. Totesin, että israelin ystävyys ja islamin vastaisuus ovat minusta keskeisin yhteinen tekijä ns. hommalaisuuden ja herätyskristillisyyden välillä.

Ah, ok, taisin olla pikkuisen tuhan rähäkkä tällä kertaa. Luulisi, että Hommassakin on porukka melko lailla jakautunutta, mitä tulee suhtautumiseen Israeliin. Joku Piho ei taida niin kovin suosittu sielläkään olla poislukien viihdearvo, Pihon tahaton komiikka. Muutenkin se on oikeistopiireissä kuten EDL varsin ambivalenttia: yhtäältä juutalaisista toivotaan liittolaisia perustuen heidän oletettuun islaminvastaisuuteensa, toisaalta juutalaisia perinteisesti vihataan kuten aina ennenkin. Muslimeja on vain noin sata kertaa enemmän, heidät koetaan suuremmaksi ja välittömämmäksi uhaksi kuin juutalaiset. Antisemitismi ja islamofobia kulkevat rinta rinnan.

Sinäkin muuten kirjoitat Israelin valtion nimen pienellä, mikä jo sinänsä kertoo paljon.
« Last Edit: July 24, 2011, 21:51:50 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline DuPont

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 154
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #267 on: July 24, 2011, 21:32:21 »
Mikä on "suomalaisen äärioikeiston pro-Israel-suuntaus"? Antisemitismi ja erilaiset juutalaissalaliittoteoriathan ovat äärioikeistolle aivan keskeisiä ideologisia perusteita.

Kyllähän Suomessa - kuten täälläkin on todettu - äärioikeistossa on ainakin vaikutusvaltaa vapailla suunnilla, jotka ovat täysin Israelin henkisiä kansalaisia. Itse asiassa niiltä osin kuin olen itse Israel-kriittinen, se johtuu siitä, että noiden kahjokristittyjen normaaliin toimintaan on jo kauan kuulunut Israelin tiedustelupalvelun edustajien kutsuminen kertomaan "totuutta" Lähi-idästä. Tämän olen varmaan jo kertonutkin aika moneen kertaan, mutta toistan sen vielä kerran: Siitä on jo vuosikymmen-pari kun näin jossain turkulaisessa ilmaisjakelulehdessä ilmoituksen, jossa jokin vapaan suunnan seurakunta kutsui väkeä israelilaisen tiedustelupalvelun upseerin briefingiin luonaan.

Sekin on täällä taidettu jo todeta, että ns. vapaat suunnat ovat usein karkean äärioikeistolaisia asenteissaan ja viha kihisee siellä kuin Hommassa ikään. Vapaiden suuntien skeneä ja hommalaisskeneä tuskin voi erottaa toisistaan täysin selkeästi. Halla-aho pääsi aikoinaan esiintymään islamin asiantuntijana kristillisten teekkarien Cross Section -lehdessä, ja hallislaisten bloggaajien joukossa on vapaiden suuntien edustajia.

Olennaisesti yllä vain vaihdat "suomalaisen äärioikeiston pro-Israel-suuntauksen" "vapaaksi suunnaksi". Googlettamalla vapaita suuntia suomessa edustavat helluntaiherätys, vapaakirkko, metodistikirkko, pelastusarmeija, adventtikirkko ja baptistikirkko. Nämä siis ovat mielestäsi äärioikeistolaisia (eli totunnaisessa merkityksessä antidemokraattisia/autoritaarisia, äärinationalistisia, rasistisia ja militaristisia) liikkeitä?

Noita liikkeitä on perinteisesti voinut luonnehtia vaikkapa kulttuurikonservatiivisiksi tms. Niissä on esiintynyt ja esiintyy tietty vankka epäluulo sosialismia kohtaan, marksilaiset ovat olleet jumalankieltäjiä. Samoin arvostetaan klassisia perhearvoja, eikä päätä vaivata toisaalta muilla vaikeilla arvoilla tyyliin ympäristönsuojelu. Hyvän ihmisen elämään kuuluu pidättäytyminen kännäämisestä, sen sijaan golfin peluu ja moottoripyörällä pärrääminen ovat täysin ongelmattomia asioita. Keskeisimpänä yhtymäkohtana ns. hommalaisuuteen pidän juuri israelin ystävyyttä, joka käytännössä tarkoittaa fanaattista islamin vastaisuutta. Oman kokemukseni mukaan nuo fanaattiset saavat/ottavat paljon näkyvyyttä. Voi olla että riviseurakuntalaiset ovat monet paljon tasapainoisempia kuin nuo aktiivit.
Poliittinen äärioikeisto on perinteisesti Israel-kriittistä, sen käytöksen ja monesti olemassaolonkin suhteen. Mamukriittinen oikeisto taas usein pitää Israelia islamilaisiin maihin verrattuna positiivisempana vaikuttajana maailmassa mm. suuremman demokratian ja paremman ihmisoikeustilanteen vuoksi.

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #268 on: July 24, 2011, 21:34:03 »

Tuota, mehän puhumme nyt ihan eri asioista. En minä ole puhunut mitään israelilaisten suhtautumisesta israelin ystäviin. Totesin, että israelin ystävyys ja islamin vastaisuus ovat minusta keskeisin yhteinen tekijä ns. hommalaisuuden ja herätyskristillisyyden välillä.

Ah, ok, taisin olla pikkuisen tuhan rähäkkä tällä kertaa. Luulisi, että Hommassakin on porukka melko lailla jakautunutta, mitä tulee suhtautumiseen Israeliin. Joku Piho ei taida niin kovin suosittu sielläkään olla poislukien viihdearvo, Pihon tahaton komiikka. Muutenkin se on oikeistopiireissä kuten EDL varsin ambivalenttia: yhtäältä juutalaisista toivotaan liittolaisia perustuen heidän oletettuun islaminvastaisuuteensa, toisaalta juutalaisia perinteisesti vihataan kuten aina ennenkin. Muslimeja on vain noin tuhat kertaa enemmän, heidät koetaan suuremmaksi ja välittömämmäksi uhaksi kuin juutalaiset. Antisemitismi ja islamofobia kulkevat rinta rinnan.

Minusta kyllä Suomessa antisemitismi ei ole koskaan ehtinyt juurtua sellaiseksi keskeiseksi osaksi äärioikeistolaisuutta kuin esim. Keski-Euroopassa. Onko tästä tutkimusta?
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Offline Nice Guy Eddie

 • Jr. Member
 • **
 • Posts: 55
Re: Norjan terrori-iskut
« Reply #269 on: July 24, 2011, 21:38:37 »
Se, että Elo väittää manifestia "hyvin sekavaksi" on jo varsin paksua, koska ulkopuolisen lukijan silmissä teksti on monin paikoin aivan yksi yhteen Elon oman tuotannon kanssa.

Heh, jostakin syystä kyseisen teoksen kommentoiminen sekavaksi tai hyvin sekavaksi ei tule yllättämään...

Quote
13.15: Kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps) sanoo, että hän ei saanut niin sanottua manifestia Norjan ampujaksi epäillyltä mieheltä. "Sain sen mutkien kautta, mutta minulle hän ei sitä lähettänyt", Halla-aho sanoo. Hän kuvailee manifestia sekavaksi.

Norjan tapahtumat: HS.fi seuraa hetki hetkeltä