Author Topic: Laittoman maahanmuuttajan tarina ja taikaseinän todelliset taputtajat  (Read 10606 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Sr: siitä, kuinka vaikeaa Suomessa työskentelevän, pieni- ja keskituloisenkin maahanmuuttajan (en siis puhunut suomalaisista) on saada puolisonsa saati lapsensa tänne, olemme keskustelleet aiemminkin. Kellottaja jopa linkkasi mukaan taulukon Migrin sivuilta. Käytäntö on todellakin kaukana "höllästä".

http://todellisuus.org/index.php?topic=1167.msg25107#msg25107

Olisit seurannut tuolta kellottajan tilastosta sinne migrin sivulle:
Quote
Turvattua toimeentuloa ei edellytetä oleskeluluvan myöntämisessä mm.
syntyperältään suomalaiselle ja hänen perheenjäsenelleen
Suomen kansalaisen perheenjäsenelle, tämän alaikäiselle naimattomalle lapselle
Suomen kansalaisen muulle omaiselle

Tuossa siis minusta aika selväsanaisesti sanotaan, että syntyperältään suomalaiselta ja hänen perheenjäseniltään ei edellytetä turvattua toimeentuloa. Benin vaimo on Julmurin kertomuksen perusteella syntyperäinen suomalainen.

Kellottajan listaama toimeentulokriteeri koskee ennen kaikkea työperäisiä maahanmuuttajia.

Minä haluaisin kuulla yhden kertomuksen tapauksesta, jossa syntyperäinen suomalainen haluaa tuoda aviopuolisonsa Suomeen, mutta tälle ei myönnetä oleskelulupaa, koska henkilön tulot ovat liian matalat. Uskon, että lumeliittoperusteella noita on hylätty, mutta tässä asian pitäisi olla itestäänselvä lapsien ansiosta.

Quote
Tässä kannattaa myös muistaa, että työperäiset oleskeluluvat ovat tiukasti työpaikkakohtaisia, eikä ammattia/alaakaan voi noin vain vaihtaa, jos mielii saada jatkolupaa. Olisi kiintoisaa kuulla, miten Maivei ja muut työperäistä maahanmuuttoa kannattavat "maahanmuuttokriitikot" haluaisivat työperäistä maahanmuuttoa koskevia käytäntöjämme "järkeistää".

En ollut ehdottamassa Benille hankkia oleskelulupaa työn perusteella (hänhän on laittomissa töissä, joten sillä perusteella tuskin sellaista heltiää), vaan siis tuolla perhesiteellä.
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg

Offline Jussi Marttila

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 636
Ja kuka ruoskitaan, kun tavallinen pulliainen teetättää keittiöremonttinsa yksityisellä rakennusmiehellä ilman kuittia? Onko nyt "toimitusjohtaja" se yhden henkilön yritystä pyörittävä vai se tilaaja?

Salomon tuomio: molemmat.
Sun bikinipöksyt on seeprannahkaa
Ja eniten inhoat maitorahkaa
Ja sitäkun hiutaleet paakkuuntuu veteen
Ja sitäkun miehelläei ota eteen

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Jatketaan tänne tarinoita ahkerista maahanmuuttajista. Meillä oli yksi afrikkalaistaustainen kaveri muutaman viikon pätkätyössä. Oli erittäin ahkera ja pidetty sekä oppinut suomen kieltä todella hyvin, vaikka on asunut maassa vasta viitisen vuotta. Sanoi, että oli sillä hetkellä kesälomalla varsinaisesta työstään, mutta neljän lapsen ylpeänä isänä on pakko yrittää tehdä kaikki työt mitä vain itselleen saa.

En ole tavannut suomalaista työntekijää, joka lähtisi kesälomallaan vuokratyöntekijäksi saadakseen lapsilleen paremmat olot. Jälleen tuli osoitettua se, että kansoilla jotka eivät sossua tunne, on aivan erilainen suhtautuminen työhön.
« Last Edit: August 27, 2011, 18:45:44 by Julmuri »
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla