Author Topic: Myyttien murtaminen, näkökulman korjaaminen  (Read 7043 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Turjake

 • Newbie
 • *
 • Posts: 22
Re: Myyttien murtaminen, näkökulman korjaaminen
« Reply #15 on: April 23, 2010, 23:00:59 »
Voitko antaa esimerkkejä rasistisesta uutisoinnista viime aikoina esimerkiksi Ylellä, Hesarissa, tai jossain muussa varteenotettavassa mediassa?

No esimerkiksi se MOTin "Maahanmuuton todelliset kustannukset", jonka perusideana oli nähdä maahanmuuttajat yksinomaan kustannuseränä. Mietitäänpä, että joku tekisi televisio-ohjelman esimerkiksi liikuntavammaisista, tai vammaisista ylipäätään, pelkkänä kustannuseränä. Millainen metakka moisesta nousisis. Välittömästi koko poliittinen kenttä huutaisi, että ohjelman tekijä valmistelee joukkoeutanasiaa ja T4-operaation uusiksi ottamista, ja natsikorttia heilutettaisiin häpeämättä. Kun samanlainen ohjelma tehdään maahanmuuttajista...nykyisessä ilmapiirissä kukaan ei uskalla sanoa lapiota lapioksi eikä ohjelmaa natsistiseksi, vaikka siihen olisi kaikki maailman perusteet.

Kas, silloin kun ihmisistä puhutaan pelkkänä kustannuseränä, viesti on, että kustannuserä tulee eliminoida. Eli asianomaiset ihmiset tulee eliminoida.

En muista ohjelmaa tarpeeksi hyvin, joten kävin vilkaisemassa sen käsikirjoituksen täältä: http://ohjelmat.yle.fi/mot/arkisto/mot_maahanmuuton_hinta/kasikirjoitus

Luulen ymmärtäväni, miksi ohjelma oli sinusta rasistinen, mutta tästä asiasta olemme eri mieltä. Mielestäni kysymykset siitä, millainen on Suomen maahanmuuttajille annettavan sosiaaliturvan suuruus verrattuna muihin maihin, tai siitä, myönnetäänkö maahanmuuttajille tukea eri perustein kuin suomalaisille, eivät ole lähtökohtaisesti rasistisia.

Päinvastoin: todellisten lukujen selvittäminen on omiaan torppaamaan urbaanit legendat sosiaaliturvan varassa herroiksi elelevistä pakolaisista.

Uskon muissakin asioissa ehkä vähän naivisti tällaiseen "the truth shall set you free" -ideaan, jossa tosiasioiden esiin tuominen on pidemmässä juoksussa aina paras vaihtoehto.

Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: Myyttien murtaminen, näkökulman korjaaminen
« Reply #16 on: April 24, 2010, 01:33:05 »
Quote
Tätä internet-maahanmuuttoskeneä seuratessa tulee jatkuvasti esiin tietyt ajatukset. Nimittäin se että Homma on jotenkin todella keskeinen toimija maahanmuuttokeskustelussa, tai että Jussi Halla-aho on samalla tavalla merkittävä toimija valtakunnanpolitiikassa.

Toki tällaisten ihmisten pyrkimykset eri asioihin pitää satunnaisesti ottaa vakavasti, mutta ei muutaman sadan hengen marginaaliporukka ole oikeasti mikään mielipidejohtajien seura.

Tämä on todellisuus.

Jos hommalaisuus tai Halla-aho eivät ole merkittäviä toimijoita valtakunnanpolitiikassa (mitä ne minunkaan mielestäni eivät ole), onko järkeä perustaa kokonaisia foorumeita näiden nettikirjoittelujen ruotimiseen?

Ikävä kyllä, tällaisilla toimijoilla on ollut valtaa toteuttaa suunnitelmiaan: "viha-agendaa ja kansan synkimpiin tuntoihin vetoamista" (korjatkaa, jos siteerasin epätarkasti). Mitä enemmän niitä luen, sitä vaikeampi on olla havaitsematta yhtäläisyyksiä Hitlerin Saksaan. Natsi-kortista huolimatta uskallan sen tähän kirjoittaa.
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: Myyttien murtaminen, näkökulman korjaaminen
« Reply #17 on: April 24, 2010, 01:50:24 »
Turjake:

luin itse ohjelman nettiin laitetun käsikijoituksen. Aiemmin olin kuullut siitä vain nuivalta tutultani, joka oli tuohtuneena tilittänyt "maahanmuuttajat saavat tuhansia euroja!!!" . Hän ei osannut kertoa, mistä tukiaisista nämä eurot koostuivat.

Kysehän oli siitä, ettei mamu saanut sen enempää kuin suomalainen vastaavassa tilanteessa oleva yh/lapsiperheellinen saisi. Tätä ei ohjelmassa ilmeisesti oltu painotettu, koska tuttuni oli vakaasti sitä mieltä, että kyseessä on joku erityinen mamuetu, jonka takia mamu rikastuu sossurahoilla toisin kuin hän itse.

Täysin verrattavalla summalla ja samankaltaisessa työllisyystilanteessa elävästä 7-lapsisesta suomalaisperheestä on mm. kaks plus-lehden haastattelussa kirjoitettu "tekee tiukkaa". Mamuilla siis ei tee tiukkaa vaan he saavat liikaa?

Ko. ohjelma on oiva esimerkki siitä, kuinka muukalaisvihaa onnistuneesti lietsotaan kauteuteen ja epäoikedenmukaisuuden kokemisen tunteeseen vedoten: maahanmuuttaja on huijari, syypää, loinen, ei ole ansainnut MEIDÄN verovarojamme jne.

Yhtä vähän minun ja sinun syntymättömät ja syntyneet lapsemme ovat niitä verovaroja toimillaan ansainneet kuin ne maahanmuuttajien lapset. Tässä kuitenkin ajetaan agendaa, jonka mukaan ihmiset tulee eriarvoistaa syntyperän perusteella entistä selkeämmin ja jyrkemmin.
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

Offline Turjake

 • Newbie
 • *
 • Posts: 22
Re: Myyttien murtaminen, näkökulman korjaaminen
« Reply #18 on: April 24, 2010, 10:39:31 »

Yhtä vähän minun ja sinun syntymättömät ja syntyneet lapsemme ovat niitä verovaroja toimillaan ansainneet kuin ne maahanmuuttajien lapset. Tässä kuitenkin ajetaan agendaa, jonka mukaan ihmiset tulee eriarvoistaa syntyperän perusteella entistä selkeämmin ja jyrkemmin.En tunnista ohjelmasta eriarvoistavaa agendaa, mutta sinulla on kyllä pointti. Ohjelman tarkoituksena oli juuri selvittää, maksetaanko ihmisille eri tavalla tukia syntyperän perusteella.

Kuten mainitsit, ohjelmassa mainittiin pariinkin kertaan, mitkä tuet ovat ulkomaalaisille samat kuin suomalaisille. Harkinnanvaraiset tuet ovat kuitenkin luottamuksellista tietoa. Nuivaa ystävääsi vihastutti varmasti se esitelty tapaus somalialaisesta naisesta, jonka saamat tuet tulivat julki häntä vastaan käydyssä petosoikeudenkäynnissä. Naiselle myönnetyt harkinnanvaraiset tuet ylittivät normin 7-kertaisesti.

Jos lainaan suoraan käsikirjoituksesta:

"" MOT: " -¦tämä on ehkä ensimmäinen tapaus, mikä on koskaan tullut julkisuuteen ja se on ollut nähtävissä tämä korvaustaso ja se oli heti näin korkealla tasolla, niin mitenkä te voitte saada ihmiset vakuutetuksi, että tämä ei ole tyypillinen tapaus?"
Palviainen: -En voi muuta kuin todeta, että ei ole tyypillinen tapaus, ei sinne päinkään-. ""

Kaikki voivat varmaan yhtyä toimittajan mielipiteeseen siitä, että eihän tuo hyvältä näytä. Haastateltu sosiaalipäällikkö ei voi enempää paljastaa, koska tiedot ovat luottamuksellisia, vaan pitää luottaa hänen vakuutukseensa, että kyseessä ei ole tyypillinen tapaus. En tiedä, miten luottamuksellisista tiedoista saa julkaista tilastoja, mutta mikäli se onnistuisi, niin olisi maahanmuuttajien etu, että julkisuuteen saataisiin oikeat tiedot ja ettei tämä yksittäistapaus 7-kertaisesti normit ylittävästä valeavioliiton avulla Suomeen tulleesta naisesta jäisi elämään "totuutena".

Mutta takaisin alkuperäiseen pointtiini: näiden asioiden selvittäminen ei ole minusta rasistista. Tieto vähentää ennakkoluuloja.

Laitan tähän vielä lainauksen tuosta MOT:n käsikirjoituksesta:

"" Jo 12 vuotta sitten käsittelin maahanmuuttoa MOT-jaksossa -Onko Mekkaan menijöitä-. Silloin todistelin, että vastakkaisista uskomuksista huolimatta maahanmuuttajille jaetaan avustuksia täsmälleen samalla kauhalla kuin suomalaisillekin.
---
Juonto: Korkeimman oikeuden vuodentakainen ratkaisu on pakottanut arvioimaan uudelleen tätä käsitystä. Saavatko maahanmuuttajat sittenkin suurempia sosiaaliavustuksia kuin kantasuomalaiset ? ""


Ettei ketju lähtisi ihan sivuraiteille, pitää muistuttaa, että keskustelu lähti liikkeelle kaiketi pohdinnasta, millainen mielipidevaikuttaja ns. maahanmuuttokriittinen liike on ja miten sen on vaikuttanut keskusteluilmapiiriin. Ngqikon mielestä Halla-aho et al. on myrkyttänyt aiheen niin, että jopa varteenotettavat mediat käsittelevät maahanmuuttajia rasistisesti, ja otti MOT:n ohjelman esimerkiksi. Sama toimittaja oli kuitenkin tehnyt samasta aiheesta ohjelman jo kauan ennen kuin Halla-ahosta oli kuultu inahdustakaan. Oliko sekin natsistinen?

Suhtautuisitteko ohjelmaan yhtä kielteisesti, jos toimittaja olisi tullut samoihin tuloksiin kuin ensimmäisellä kerralla ja todennut, että huhuista huolimatta maahanmuuttajat eivät edelleenkään saa sen suurempia avustuksia kuin kantaväestö?

Kullervo Kalervonpoika

 • Guest
Re: Myyttien murtaminen, näkökulman korjaaminen
« Reply #19 on: April 24, 2010, 10:54:41 »
Sosiaaliturva perustuu lakiin. Sellaista lakia ei ole olemassa, jonka nojalla ulkomaalaiselle voitaisiin myöntää korkeampia sosiaalitukia. Väärinkäyttö on sitten aivan eri asia, ja se on laitonta.

Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: Myyttien murtaminen, näkökulman korjaaminen
« Reply #20 on: April 24, 2010, 11:01:31 »
Perustan käsitykseni ohjelmasta onnistuneen viha-agendan eteenpäinviejänä erityisesti siihen, mitä ohjelmasta on jäänyt mieleen sen katsojille.

Tuon nuivan tuttavani huudahdushan oli:" ne saavat tuhansia"! Hän ei siis osannut mainita myöskään ainuttakaan eriteltyä tukea (ei siis edes sitä käsikirjoituksessa mainittua 700e:n kodinhoidontuki/lapsilisä -osuutta). Tyypillä itsellään on 25-vuotinen ura pitkäaikaistyöttömänä ja moniongelmaisena. Se ei tietenkään siis tarkoita, että itse suhtautuisi suopeasti muihin vähäosaisiin.

Nettien keskustelupalstojen kommentointien perusteella ohjelman antama vaikutelma ja tulkinta sisällöstä oli äärimmäisen yleistävä. Näinhän tämä panettelun ja pahanpuhumisen mekanismi toimii:

Kerrotaan "pari faktaa", joiden perusteella kukaan ei luonnollisestikaan tee yleistäviä johtopäätöksiä: 1) suuria, salaperäisiä tukiaisia saava mamuäiti.
Johtopäätös:-> meitä huijataan, huijarimamuja hyysätään
2) ulkomaalaistaustaisten rikostilastot. Johtopäätös-> muslmimit rikollisia -> islam rikollisuuteen yllyttävä uskonto -> humanitäärisistä monet muslimeja, ei siis humanitäärisiä Suomeen.

Jne.

Tämä on äärimmäisen yksinkertainen keino luoda jostakusta ryhmästä/henkilöstä kielteinen julkisuuskuva ja sitä kautta vaikuttaa asenteisiin laajemminkin. Ohjelman tavoitteenahan ei ollut ruotia sosiaalietuuksien väärinkäytöksiä ylipäätään, koko väestön tasolla. Saati saada näitä väärinkäytöksiä ehkäistyä. Tässsä nostettiin huomion keskipisteeksi nimenomaan humanitäärisen maahanmuutajanaisen tapaus.

Tutustukaapas vaikka koulukiusaamisen logiikkaan. Noudattaa aivan samoja perusperiaatteita. Lisänä tietenkin ko. kiusatusta kertovat vitsit ja muut keinot tehdä tämä naurunalaiseksi. Hommassahan on ketju "hauskoista videoista" sekä "kokemuksia monikulttuurisesta kohtaamisesta".
« Last Edit: April 24, 2010, 11:05:26 by Warda »
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: Myyttien murtaminen, näkökulman korjaaminen
« Reply #21 on: April 24, 2010, 11:08:32 »
Joku muukin oli muuten tehnyt aivan saman havainnon kanssani:

Perussuomalaiset ovat retoriikassaan noudattaneet jo pitkään koulukiusaajan logiikkaa - sen, joka keksii sopivan syntipukin, ei tarvitse ratkaista oikeita ongelmia. Jokainen varmaan tapasi koulussa sen tyypin, joka uhoamalla, pelottelemalla ja terrorisoimalla itseään pienempiä sai muut puolelleen. Perussuomalaisten poltiikka koostuu näistä samoista aineksista. On paljon helpompaa valita heikoin ja käydä tämän kimppuun, kuin pohtia oikeita ongelmia, ratkaisuja niihin tai todellista, koko järjestelmää muokkaavaa kritiikkiä. Valitettavasti seuratessani perussuomalaisten keskustelua eduskunnassa kantani vain vahvistuu.

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/maassa-maan-tavalla-tai-maasta
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

Kullervo Kalervonpoika

 • Guest
Re: Myyttien murtaminen, näkökulman korjaaminen
« Reply #22 on: April 24, 2010, 11:12:25 »
Tuon nuivan tuttavani huudahdushan oli:" ne saavat tuhansia"! Hän ei siis osannut mainita myöskään ainuttakaan eriteltyä tukea (ei siis edes sitä käsikirjoituksessa mainittua 700e:n kodinhoidontuki/lapsilisä -osuutta). Tyypillä itsellään on 25-vuotinen ura pitkäaikaistyöttömänä ja moniongelmaisena. Se ei tietenkään siis tarkoita, että itse suhtautuisi suopeasti muihin vähäosaisiin.
monet muslimeja, ei siis humanitäärisiä Suomeen.
Tämä on muuten ihan totta. Heillä on jonkinlainen kuvitelma, että kaikki mitä muut saavat on itseltä pois. Näinhän ei suinkaan ole. Ei ole olemassa mitään pottia, joka jaetaan. Jokainen on periaatteessa oikeutettu lain mukaisiin tukiin, joiden tarve perustuu objektiivisiin todisteisiin. Se, että pärstäkertoimella saisi jotain on urbaani legenda, josta kutaan ei ole esittänyt yhtään todistetta.

Cls

 • Guest
Re: Myyttien murtaminen, näkökulman korjaaminen
« Reply #23 on: April 24, 2010, 13:12:39 »
Tuon nuivan tuttavani huudahdushan oli:" ne saavat tuhansia"! Hän ei siis osannut mainita myöskään ainuttakaan eriteltyä tukea (ei siis edes sitä käsikirjoituksessa mainittua 700e:n kodinhoidontuki/lapsilisä -osuutta). Tyypillä itsellään on 25-vuotinen ura pitkäaikaistyöttömänä ja moniongelmaisena. Se ei tietenkään siis tarkoita, että itse suhtautuisi suopeasti muihin vähäosaisiin.

Eli se, että ystäväsi ei tajunnut lauseita "maahanmuuttaja ja kantasuomalainen saavat yhtäpaljon lapsilisiä ym. perustukia" tekee jutusta rasistisen.

Analysoidaanpas hetki tuota toista tapausta, jossa maahanmuuttaja sai niitä harkinnanvaraisia tukia sen verran, että tulot olivat puhtaana käteen 2500e/kk. Korkeakoulutetut vanhempani kaikkine ikälisineen ja omistusasunnosta huolimatta saavat yhdessä ehkäpä juuri tuon verran rahaa käteen verojen jälkeen kuin tuo maahanmuuttaja vastikkeettomasti sossun luukulta. Vain yksi tapaus harkinnanvaraisten tukien suuruudesta on tullut esiin, koska asia meni oikeuteen. Näitä tapauksia voi siis olla kuinka tahansa monta. Eikö tässä ole aihetta perusteellisesti ruotia asiaa ja vaatia selvittämään mistä tämä johtuu? Tämäkään kohu ei saanut asian tutkimista eteenpäin, joten mitä pitäisi tehdä, jotta asia oikeasti selvitettäisiin? Tuo summa ei käy mitenkään minun oikeustajuuni, ei millään tavalla, eikä varmasti kenenkään muunkaan.

Tämä aihe lisää rasismia, koska viranomaiset ovat kämmänneet. Jos ongelmaa ei korjata, niin itsepä antavat aseet toisille.

Offline Turjake

 • Newbie
 • *
 • Posts: 22
Re: Myyttien murtaminen, näkökulman korjaaminen
« Reply #24 on: April 24, 2010, 13:34:32 »
Tämä on äärimmäisen yksinkertainen keino luoda jostakusta ryhmästä/henkilöstä kielteinen julkisuuskuva ja sitä kautta vaikuttaa asenteisiin laajemminkin. Ohjelman tavoitteenahan ei ollut ruotia sosiaalietuuksien väärinkäytöksiä ylipäätään, koko väestön tasolla. Saati saada näitä väärinkäytöksiä ehkäistyä. Tässsä nostettiin huomion keskipisteeksi nimenomaan humanitäärisen maahanmuutajanaisen tapaus.

nopea huomio tähän, kun on kiire, lisää ehkä myöhemmin.

Olen samaa mieltä siitä, että kielteisten yksittäistapausten nostaminen esille on leimaavaa. Tässä tapauksessa yksittäistapaus on kuitenkin perusteltua käydä läpi, koska se on toistaiseksi ainoa kurkistusikkuna maahanmuuttajille myönnettävän sosiaaliturvan kokonaismäärään. Muutenhan tiedot ovat luottamuksellisia.

Juuri tämän takia pitäisi saada tietoa kokonaisluvuista, ettei jouduttaisi spekuloimaan yksittäistapausten perusteella. Luotan kyllä sosiaaliviranomaisiin siinä määrin, etten usko kyseisen naisen, joka saa harkinnanvaraisia tukia 7-kertaisesti yli normin, olevan mikään keskivertotapaus. Mutta kuten itse tiedät, niin tällaiset yksittäistapaukset alkavat elää omaa elämäänsä.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Myyttien murtaminen, näkökulman korjaaminen
« Reply #25 on: April 24, 2010, 13:55:13 »

Olen samaa mieltä siitä, että kielteisten yksittäistapausten nostaminen esille on leimaavaa. Tässä tapauksessa yksittäistapaus on kuitenkin perusteltua käydä läpi, koska se on toistaiseksi ainoa kurkistusikkuna maahanmuuttajille myönnettävän sosiaaliturvan kokonaismäärään. Muutenhan tiedot ovat luottamuksellisia.

Juurikin näin. Tämä tietämättömyys tekee perustelluksi yksittäistapauksen tutkimisen tässä tapauksessa.

Minusta pitäisi päästää joku tutkija selvittämään tukipäätöksiä. Silloin saataisiin selkeä kuva miten asia todellisuudessa menee kenenkään anonymiteettia rikkomatta.

Tällainen tutkimus ei tietenkään paljastaisi kaikkea, koska luultavasti humanitaariset maahanmuuttajat saavat enemmän harkinnanvaraista tukea sen vuoksi, ettei heillä ole mitään eli kaikki on ostettava alusta alkaen. Suomalaisella köyhällä kun on yleensä kuitenkin suurin osa tarpeista olemassa jo valmiiksi. Tämän vuoksi tukipäätökset eivät ole suoraan vertailukelpoisia keskenään, mutta selvitys olisi silti hyvä tehdä.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Kuuma peruna

 • Guest
Re: Myyttien murtaminen, näkökulman korjaaminen
« Reply #26 on: April 24, 2010, 14:45:15 »

Analysoidaanpas hetki tuota toista tapausta, jossa maahanmuuttaja sai niitä harkinnanvaraisia tukia sen verran, että tulot olivat puhtaana käteen 2500e/kk.

Harkinnanvaraiset tuet ovat kertakorvauksia, eivät mitään kuukausittain maksettavia ylimääräisiä tukia. Esimerkiksi, jos tarvitset silmälasit, niihin myönnetään tietty summa mikä maksetaan kerralla.

Toope

 • Guest
Re: Myyttien murtaminen, näkökulman korjaaminen
« Reply #27 on: April 24, 2010, 18:59:23 »
Palaisin tämän ketjun aloitukseen eli ns. oikeaan aiheeseen. Mikä on muiden puolueiden kuin vasemmistoliiton ja vihreiden maahanmuuttopoliittinen kanta? Onko maahanmuuttokriitisellä liikkeellä tai maahanmuuttokriittisiksi tunnustautuneilla yhdistyksillä mukamas olemassa jotain maahanmuuttopoliittista ohjelmaa?

Oikeastaan kysyisin, mitä on maahanmuuttopolitiikka? Kysymyksen taustalla on se, ettei pakolaisten majoittaminen ole mitään maahanmuuttopolitiikkaa, toisin kuin nykyisessä poliittisessa keskustelussa annetaan ymmärtää. Maahanmuutto on maahantuloon halukkaiden ihmisten toimintaa. Maahanmuuttopolitiikka on sitä, miten näihin ihmisiin vastaanottava yhteiskunta suhtautuu.

Tarvitseeko tässä vielä ruveta urputtamaan syyrialaisista soffista, vai palattaisiinko siihen, mikä on poliittisten liikkeiden maahanmuuttolinja, millä liikkeillä/puolueilla sellainen on, mitkä ovat linjattomia, keitä tämä asia ei kiinnosta lainkaan ja silloin kun maahanmuuttokannanottoja ulkomaalaisia koskevia poliittisia kannanottoja löytyy, mikä on niiden sisältö.

Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: Myyttien murtaminen, näkökulman korjaaminen
« Reply #28 on: April 25, 2010, 00:52:29 »
Quote

Olen samaa mieltä siitä, että kielteisten yksittäistapausten nostaminen esille on leimaavaa. Tässä tapauksessa yksittäistapaus on kuitenkin perusteltua käydä läpi, koska se on toistaiseksi ainoa kurkistusikkuna maahanmuuttajille myönnettävän sosiaaliturvan kokonaismäärään. Muutenhan tiedot ovat luottamuksellisia.

Juurikin näin. Tämä tietämättömyys tekee perustelluksi yksittäistapauksen tutkimisen tässä tapauksessa.

Minusta pitäisi päästää joku tutkija selvittämään tukipäätöksiä. Silloin saataisiin selkeä kuva miten asia todellisuudessa menee kenenkään anonymiteettia rikkomatta.

Tällainen tutkimus ei tietenkään paljastaisi kaikkea, koska luultavasti humanitaariset maahanmuuttajat saavat enemmän harkinnanvaraista tukea sen vuoksi, ettei heillä ole mitään eli kaikki on ostettava alusta alkaen. Suomalaisella köyhällä kun on yleensä kuitenkin suurin osa tarpeista olemassa jo valmiiksi. Tämän vuoksi tukipäätökset eivät ole suoraan vertailukelpoisia keskenään, mutta selvitys olisi silti hyvä tehdä.


Hyviä huomioita.
Pari kommenttia aiempiin:
1) pidin ko.MOt- ohjelmaa sellaisena, joka edesauttaa viha-agendan eteenpäinviemistä.
2)Jos ylisuuria siosiaalietuuksia  ja niiden ongelmia olisi käsitelty ylipäätään -myös supisuomalaisten osalta - olisi ohjelma ollut tasapuolisempi ja vähemmän leimaava. Itselläni löytyy jopa aivan lähipiiristä näitä supisuomalaisia, joita monet voisivat kutsua selkeiksi sosiaalipummeiksi. Esimerkit siitä, mitä kaikkea sossu voi maksaa (kun kunnolla "kusetetaan"), ovat järkyttäviä.
3) Mikä estäisi perustamasta Kela:lle/"sossulle" omia kierrätyspisteitä (vrt. Kierrätyskeskus), mistä voitaisiin myydä/lahjoittaa käytetyt kodintarvikkeet, huonekalut yms. tarvitseville uusien ostamisen sijaan? Tällaisiin paikkoihin voisivat ihmiset itsensä myös työllistää. Tukisi kestävää kehitystä ja ehkäisisi passivoitumista -ruohonjuuritasolla.

(t.nimi. roskalavadyykkaaja - ilmoitelkaahan, jos pihoillanne on lavoja täynnä käyttökelpoista tavaraa, järkkään noudon!) ;) :)
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!