Author Topic: Miksi Vihreät sulkeutuvat?  (Read 20167 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline suusilledot

 • Jr. Member
 • **
 • Posts: 60
Re: Miksi Vihreät sulkeutuvat?
« Reply #15 on: June 30, 2011, 22:07:10 »
mistä noi mielikuvat olet omaksunut?

Vaikea on tietää, mistä mielikuvat rakentuvat, mutta osasyy on varmasti Laturin lausunnoissa ja yleensä Vihreiden asettumisessa Perussuomalaisia vastaan. 

Pohdin, jätitkö tahallasi vastaamatta sinulle esitettyyn kysymykseen. Tai tavallaan taisit vastatakin. Minustakin persujen vastavoimaksi asettuminen oli virhe, ainakin siinä vaiheessa kun ps-kannatus nousi reilusti vihreiden ohi. Ne jotka halusivat antaa miinusäänen Soinille äänestivät jotakin suurta puoluetta. Muuten olen edelleen kanssasi samaa mieltä, että hommalaiset ovat nettipresenssissä etulyöntiasemassa mm vihreisiin nähden ja vihreä keskustelu on hajallaan siellätäällä. Oden blogi on ykköspaikka mutta siellä kommentoi myös moni ei-vihreä. Vihreiden uusi foorumi on askel eteenpäin, katsotaan mitä siitä syntyy. Luonteeltaan se lienee hieman asiallisempi kuin nimimerkit sallivat foorumit ja hyvä niin.

"Työttömyys on aina parempi vaihtoehto kuin tuhoisan työn tekeminen. Ja vaikutukset on nähtäväpohjia myöten, vuosituhansien päähän." (Pentti Linkola)

Offline J. Pip

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 126
Re: Miksi Vihreät sulkeutuvat?
« Reply #16 on: June 30, 2011, 23:26:30 »
eikö yksi halla-aholaisten perustarinoita olekin se

Mitä jos Vihreät olisivat itsessään jotain eivätkä suhteessa muihin.

Miksi sitten valitat, kun he nimenomaan ovat sellaisia eivätkä käsittelekään avoimilla forumeilla kaikkia hommalaisten/persujen Talking Pointteja?

En pidä omana olemisena sitä, ettei keskeisiä Suomen, Euroopan ja koko maapallon tulevaisuuteen liittyviä kysymyksiä käsitellä. Minusta on omituista, että mm. luonnonsuojelullisia teemoja teemoja löytää enemmän muilta foorumeilta kuin Vihreiden omilta. Toki se suurelta osin selittynee foorumeiden aktiivisuudella.

Äänestäisin mieluummin Vihreitä, joilla on oma perusteltu linjansa kuin Vihreitä, jotka pelaavat poliittista peliä. Perussuomalaisiakin pitäisi oppia kunnioittamaan ihan oikeasti. Se näkyy läpi, jos kunnioitus on pelkkiä pinnallisia tapoja.

En tule äänestämään vihreitä (no, jotain erityisen hyvää ehdokasta saatan äänestää), jotka eivät pysty asettumaan samalle tasolle erilaisuutta edustavien kanssa. Minulle tasa-arvo ja kunnioitus ovat sen verran keskeisiä arvoja. Vihreille ne eivät ole. Siltä ei ainakaan vaikuta.

Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: Miksi Vihreät sulkeutuvat?
« Reply #17 on: July 01, 2011, 00:02:00 »
J.Pip, oletko kenties joskus äänestänyt Vihreitä, kun heidät tähän olet ottanut syyniisi?

Kiinnostaisi kuulla, mitkä asiat itsellesi ovat tärkeimpiä puoluetta valitessasi - ympäristö, ihmisoikeudet, kestävä kehitys vai jotkut aivan muut seikat? Jos nuo mainitsemani ovat omalla TOP3 -listallasi, oletko kenties löytänyt persuista tai jostain muusta puolueesta näitä seikkoja ydinasianaan ajavan ryhmän?
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

Offline DuPont

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 154
Re: Miksi Vihreät sulkeutuvat?
« Reply #18 on: July 03, 2011, 03:37:19 »
Ylläolevassa ei Köyry taas ole siteeksikään asiaa, vaan pelkkää irvailua. Tiedät kyllä.

Sori, mutta satun tietämään ihan sisäpiiritietona, että vihreiden foorumeille on ennenkin soluttautunut halla-aholaisten myyriä, jotka ovat vuotaneet luottamukselliset jäsentenväliset keskustelut suoraan Scriptaan. Jos vihreät ovat parantaneet keskustelulautojensa turvallisuutta, se on suoraa seurausta halla-aholaisten massiivisist nettiurkintakampanjoista, ja kun hommahenkinen tulee tänne itkemään tätä asiaa, kyse on juurikin sen harmittelemisesta, että vakoilu ja sabotaasi ei onnistu kuten vanhoina hyvinä aikoina.
Juubajuu, ufoista puhumattakaan. Nehän halla-aholaisia ohjaavat. Totaalista vainoharhaisuutta tuollaiset kommentit.

Quote from: Schwa
Keskustelu on kyllä vähän laiskanlaista, mihin vaikuttanee se, että foorumilla on pakko käyttää omaa nimeään.
Ja tämä takaa sen, että keskustelu pysyy pienen piirin sisällä.

Mikseivät uskalla avoimeen keskusteluun...?


Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Miksi Vihreät sulkeutuvat?
« Reply #19 on: July 03, 2011, 09:14:48 »

En pidä omana olemisena sitä, ettei keskeisiä Suomen, Euroopan ja koko maapallon tulevaisuuteen liittyviä kysymyksiä käsitellä. Minusta on omituista, että mm. luonnonsuojelullisia teemoja löytää enemmän muilta foorumeilta kuin Vihreiden omilta. Toki se suurelta osin selittynee foorumeiden aktiivisuudella.


He nyt kuitenkin tarjoavat edes jonkinlaisen mahdollisuuden tuolla forumillaan, ei tosin nimettömänä. Nimettömiä forumeita on verkko pullollaan muutenkin.

Luulisi, että heidän sisäisen keskustelunsa - tai sen puute - heijastuu myös Vihreässä Langassa sekä viimeistään puolueohjelmassa. Ei yhdenkään puolueen ole mikään pakko päästää ulkopuolisia noin vain hämmentämään sisäistä keskustelua.

En minäkään valita, vaikka en pääse edes lukemaan Fatiman Hattukauppaa, Hauskoja kuvia tai Peräkamaria Hommaforumilta, koska olen haluton kirjautumaan koko paikkaan.


Äänestäisin mieluummin Vihreitä, joilla on oma perusteltu linjansa kuin Vihreitä, jotka pelaavat poliittista peliä.  

Eivätkö mielestäsi julkiset tiedotusvälineet, Vihreä Lanka, näkyvä osa Vihreää forumia, Soininvaaran blogi ja puolueen ohjelma tarjoa riittävästi tietoa ja perusteluja heidän kannanotoilleen? Elleivät, niin tuskin sinulle riittäisi yksi lisäforumikaan.


Perussuomalaisiakin pitäisi oppia kunnioittamaan ihan oikeasti. Se näkyy läpi, jos kunnioitus on pelkkiä pinnallisia tapoja.


Oppia kunnioittamaan? Eikö kunnioitus ole jotain, mikä täytyy ansaita? Ei  kunnioitusta voi vaatimalla vaatia osakseen, ellei sitä ole ensin ansainnut.


En tule äänestämään vihreitä (no, jotain erityisen hyvää ehdokasta saatan äänestää), jotka eivät pysty asettumaan samalle tasolle erilaisuutta edustavien kanssa. Minulle tasa-arvo ja kunnioitus ovat sen verran keskeisiä arvoja. Vihreille ne eivät ole. Siltä ei ainakaan vaikuta.


Erilaisuus sinänsä ei taida olla arvo eikä mikään. Sarjamurhaajatkin ovat "erilaisia", ei heitä tarvitse kenenkään arvostaa eikä asettua samalle tasolle. Luultavasti Vihreät katsovat saavuttavansa ainakin osan tavoitteistaan ilman sinun ääntäsi tai minunkaan.

Anteeksi myöhäinen vastaus, ketju oli piiloutunut, huomasin vasta DuPontin lisättyä kommenttinsa.

« Last Edit: July 03, 2011, 09:50:55 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Jussi Jalonen

 • Guest
Re: Miksi Vihreät sulkeutuvat?
« Reply #20 on: July 03, 2011, 11:00:43 »
Sori, mutta satun tietämään ihan sisäpiiritietona, että vihreiden foorumeille on ennenkin soluttautunut halla-aholaisten myyriä, jotka ovat vuotaneet luottamukselliset jäsentenväliset keskustelut suoraan Scriptaan. Jos vihreät ovat parantaneet keskustelulautojensa turvallisuutta, se on suoraa seurausta halla-aholaisten massiivisista nettiurkintakampanjoista, ja kun hommahenkinen tulee tänne itkemään tätä asiaa, kyse on juurikin sen harmittelemisesta, että vakoilu ja sabotaasi ei onnistu kuten vanhoina hyvinä aikoina.

Juubajuu, ufoista puhumattakaan. Nehän halla-aholaisia ohjaavat. Totaalista vainoharhaisuutta tuollaiset kommentit.


Eipä tällä nyt oikeastaan olisi väliksi ja yritetään nyt noudattaa valvojan toivomuksia, mutta tuo mainittu episodi Vihreiden sähköpostilistalla käydyn keskustelun välittämisestä Scriptan kirjoittajalle oikeastaan pitää paikkansa. Eihän se edes ole mitään "sisäpiiritietoa", vaikka tuo yksi nyt haluaakin niin raflaavasti ja jännästi ilmaista. Tapaus sattui kolme vuotta sitten, ja se koski silloin vielä Vihreissä hääräilleen ateistiporilaisen Jussi K. Niemelän sekä emeritusviherprofeetta Ville Komsin ajatustenvaihtoa. Nykyinen hallintovaliokunnan puheenjohtaja julkaisi Scriptassaan sähköpostit otsikolla "Vieraskynä: Vihreitä näkemyksiä allekirjoittaneesta".

Kirjoitus on poistettu myöhemmin, mutta siihen on viitattu Vieraskirjassa, nimimerkin "Adelphi" toimesta 31. lokakuuta 2008 22:01:20. Koska nyt täällä meillä vaikuttava nimimerkki "DuPont" on näemmä hääräillyt tuolla Vieraskirjassa aivan samaan aikaan - sitä ollaan sitten oikein virkaiältä vanhempia scriptahtaneita, onnittelut! - niin otaksun, että tapaus on tuttu, kenties vain välillä unohtunut. [1]

Myyrä- ja agenttihömpötykset voi tietysti jättää omaan arvoonsa - Vihreiden sähköpostilistoille pystyi ainakin tuolloin kirjautumaan kuka tahansa, eikä niitä oltu tarkoitettu miksikään huippusalaiseksi tiedotusväyläksi - ja niillä nyt tuskin on juuri mitään merkitystä Vihreiden linjauksiin verkkokeskustelujen suhteen. Tämä kolmen vuoden takainen episodi menee enemmänkin gonzon puolelle, vaikka jonain päivänä senkin voi mahdollisesti julkaista suunnittelemassani "Totaalista sotaa: osa II"-eepoksessa, minkä on tarkoitus osoittaa miten paljon suomalaisessa maahanmuuttokeskustelussa on uhrattu palstatilaa henkilökohtaisille asioille, joilla ei oikeastaan ole mitään tekemistä maahanmuuton kanssa.

Mitä ketjun varsinaiseen aiheeseen tulee, niin nimimerkit "Schwa" ja "Vongoethe" lienevät jo vastanneet aivan riittävän tyhjentävästi.


Best,

J. J.


[1] Mikäli muuten haluaa ironiapläjäyksen, niin voi lukea tuolta samalta Vieraskirjan sivulta aluksi tuon nimimerkin "Jukkis" kirjoituksen "Kaiken loanheiton keskellä haluaisin ihastella meidän "maahanmuuttokriitikoiden" hyvää, asiallista ja kypsää tyyliä jolla olemme ottaneet vastaan kaiken lapsellisen käyttäytymisen monikulttuuriuskovaisten taholta" (31. lokakuuta 2008 21:47:13) ja sen jälkeen, vain vajaa kolme varttia myöhemmin nimimerkin "Sektoruno" kypsän ja asiallisen kannanoton "Mitäs sanotte jos palkkaisin jonkun monikulttuurin mustan hedelmän raiskaamaan Anus Ilfverbergin perseen?" (31. lokakuuta 2008 22:28:37).

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Miksi Vihreät sulkeutuvat?
« Reply #21 on: July 03, 2011, 12:47:25 »
Eipä tällä nyt oikeastaan olisi väliksi ja yritetään nyt noudattaa valvojan toivomuksia, mutta tuo mainittu episodi Vihreiden sähköpostilistalla käydyn keskustelun välittämisestä Scriptan kirjoittajalle oikeastaan pitää paikkansa. Eihän se edes ole mitään "sisäpiiritietoa", vaikka tuo yksi nyt haluaakin niin raflaavasti ja jännästi ilmaista. Tapaus sattui kolme vuotta sitten, ja se koski silloin vielä Vihreissä hääräilleen ateistiporilaisen Jussi K. Niemelän sekä emeritusviherprofeetta Ville Komsin ajatustenvaihtoa. Nykyinen hallintovaliokunnan puheenjohtaja julkaisi Scriptassaan sähköpostit otsikolla "Vieraskynä: Vihreitä näkemyksiä allekirjoittaneesta".

Kuten itsekin olet varmaan huomannut, täällä hyörivät halla-aholaiset eivät yleensä ole itse lukeneet pyhiä kirjoituksia, vaan ovat liittyneet lahkon jäseniksi siksi, että kaveritkin ovat liittyneet. Niitä, jotka oikeasti ovat lukeneet, voidaan kutsua sisäpiiritiedon haltijoiksi. :D

Quote
Myyrä- ja agenttihömpötykset voi tietysti jättää omaan arvoonsa - Vihreiden sähköpostilistoille pystyi ainakin tuolloin kirjautumaan kuka tahansa, eikä niitä oltu tarkoitettu miksikään huippusalaiseksi tiedotusväyläksi - ja niillä nyt tuskin on juuri mitään merkitystä Vihreiden linjauksiin verkkokeskustelujen suhteen.

Saamani tiedon mukaan lista, jolla ao. keskustelut käytiin, oli se lista, jolla käytiin kovin sisäinen vääntö puolueen linjasta. Se, että tällainen lista oli jätetty ulkopuolisille kohtuullisen avoimeksi kirjautua, oli täysin Vihreiden naiivin avoimuuspyrkimyksen mukaista. Puolueen sisäisen keskustelun ja strategia- ja taktiikkalinjauksen kätkeminen salasanojen ja palomuurien taakse on normaalia menettelyä politiikassa, mutta Vihreät ovat olleet juuri niin naiiveja, että haluavat jättää kaiken näkyviin. He eivät yksinkertaisesti ymmärtäneet, että poliittinen vastustaja voi olla niin halpamainen kuin Halla-aho kannattajineen. Käsittääkseni sitä paitsi ao. listalla oli oikean nimen käyttämispakko.

Quote
[1] Mikäli muuten haluaa ironiapläjäyksen, niin voi lukea tuolta samalta Vieraskirjan sivulta aluksi tuon nimimerkin "Jukkis" kirjoituksen "Kaiken loanheiton keskellä haluaisin ihastella meidän "maahanmuuttokriitikoiden" hyvää, asiallista ja kypsää tyyliä jolla olemme ottaneet vastaan kaiken lapsellisen käyttäytymisen monikulttuuriuskovaisten taholta" (31. lokakuuta 2008 21:47:13) ja sen jälkeen, vain vajaa kolme varttia myöhemmin nimimerkin "Sektoruno" kypsän ja asiallisen kannanoton "Mitäs sanotte jos palkkaisin jonkun monikulttuurin mustan hedelmän raiskaamaan Anus Ilfverbergin perseen?" (31. lokakuuta 2008 22:28:37).

Tämähän on halla-aholaisten normaalia menettelyä. Kirjoittelu on täysin asiatonta ja henkilökohtaisuuksiin menevää, ja niiltä osin kuin se ei ole, se on omakehua siitä, miten paljon asiallisempia ja fiksumpia itse ollaan kuin vastapuoli. Variantti tästä on se, että Agricolan foorumeilla on vedenhaltijan nimeä käyttävä täysin vessanpönttötasoisia kirjoitteleva pakkoruotsi-itkuautomaatti, jonka kanssa ei saa olla eri mieltä, tai muuten toinen foorumilla norkoileva hommalainen alkaa itkeä siitä, kuinka foorumin asiallisinta kirjoittajaa solvataan.
« Last Edit: July 03, 2011, 18:01:10 by Köyry Väyränen »
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Miksi Vihreät sulkeutuvat?
« Reply #22 on: July 03, 2011, 12:56:04 »
Tämä kolmen vuoden takainen episodi menee enemmänkin gonzon puolelle, vaikka jonain päivänä senkin voi mahdollisesti julkaista suunnittelemassani "Totaalista sotaa: osa II"-eepoksessa, minkä on tarkoitus osoittaa miten paljon suomalaisessa maahanmuuttokeskustelussa on uhrattu palstatilaa henkilökohtaisille asioille, joilla ei oikeastaan ole mitään tekemistä maahanmuuton kanssa.

Nähdäkseni palkitsevin lähestymistapa on "suomalaisen maahanmuuttokeskustelun" analysoiminen Jussi Halla-ahon onnettomina ja yksipuolisina homo- tai jopa heteroseksuaalisina rakastumisina milloin kehenkin "vastapuolen" edustajaksi miellettyyn yksityishenkilöön. Kiinnostavaa siinä tosin ei ole Jussi Halla-ahon seksuaalinen fantasiaelämä, vaan se, millaisella innolla kannattajat ja hännystelijät heittäytyvät kokemaan samanlaisia tunteita näitä hänen lemmenobjektejaan kohtaan. Halla-aholaisessa lahkossa erikoista on juuri se, että sen rivijäsenten älyllinen, moraalinen, emotionaalinen ja seksuaalinen kokemusmaailma on niin täysin riippuvainen Mestarin omasta.
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Annushka

 • Guest
Re: Miksi Vihreät sulkeutuvat?
« Reply #23 on: July 03, 2011, 13:09:06 »
Quote from: Schwa
Keskustelu on kyllä vähän laiskanlaista, mihin vaikuttanee se, että foorumilla on pakko käyttää omaa nimeään.
Ja tämä takaa sen, että keskustelu pysyy pienen piirin sisällä.

Mikseivät uskalla avoimeen keskusteluun...?

Minä kaipaan niitä aikoja internetissä, kun vakavasti otetuksi tulemisen ehto oli käyttää omaa nimeään. Nimimerkkihuutelijat jätettiin omaan arvoonsa juuri siksi, että nimimerkin takaa voi anonyyminä suoltaa mitä tahansa tuubaa. Se oli avoimempaa ja rehellisempää kulttuuria.

Nykyään nimimerkin käyttö on lähes sääntö. Itsekin olen siihen siirtynyt, varsinkin maahanmuuttoa koskevissa keskusteluissa, koska minulla ei ole minkäänlaista intressiä asettaa itseäni hommatardien henkilökohtaisten hyökkäysten ja tutkimusten tielle, kuten tälläkin palstalla on tainnut käydä jokaiselle omalla nimellään esiintyvälle.

Nimimerkki voi toki olla varsin ansioitunut keskustelija, ja tuottaa rauhallisia, harkittuja, perusteltuja ja rehellisiä näkemyksiä. Tällä palstalla on tästä monia esimerkkejä. Mutta valitettavasti nimimerkin käyttö mahdollistaa yhä aivottomamman, kiihtyvän ja tangentin suuntaan lähtevän törkeyksiä huutavan pilkkakuoron, jonka ainoa elämäntehtävä näyttäisi olevan toisten ihmisten enemmän tai vähemmän aktiivinen vainoaminen internetissä. Ei tarvitse kuin vilkaista hommaa tai jotain suolikaksnelosta, nykyään jopa Hesarin keskustelut taitavat olla osaltaan tätä vaikka sitä yritetäänkin jossain määrin moderoida. Uuden Suomen blogien kommenttiosastot ovat niinikään esimerkillistä tavaraa juuri tästä.

Tässä näkyy tavallaan myös netin suhteellinen uutuus mediana; kirjoitettu teksti on aina kylmempää ja kovempaa kuin sosiaalisessa tilanteessa puhuttu asia, koska jälkimmäisessä on mukana nonverbaalinen viestintä jolla ihminen yleensä pyrkii pehmentämään sanankäänteitään. Tekstissä niitä ei ole, vaan lukija joutuu joko ottamaan tekstin kirjaimellisesti sellaisenaan tai keksimään/kuvittelemaan sen nonverbaliikan (sävyt) siihen itse. Tämä johtaa ymmärrettävästi suuriin väärinkäsityksiin, suuttumisiin ja loukkaantumisiin. Mikä taas edelleen kiihdyttää keskustelujen henkilökohtaista loanheittoa, joudutaan ikään kuin sellaiseen limboon jossa kukaan ei alunperin tarkoittanut aivan niin pahasti, mutta joka väistämättä päätyy siihen että kanssakeskustelijat halutaan vähintään kaasuttaa.

Itsehillintä, primitiivisten ja vaistomaisten ensimmäisten impulssien arvioiminen ja tarvittaessa ohittaminen, on yksi ihmisen sivistystason indikaattoreista. Saa nähdä kuinka kauan meiltä menee oppia sivistyneeksi internetyhteiskunnaksi.

Anonymiteetillä on tietty arvonsa ja varsinkin paikkansa. Mutta samalla tavalla kuin sanomalehti voi edellyttää yleisönosastokirjoituksia omalla nimellä tehdyiksi, voi keskustelupalstan pitäjä edellyttää oman nimen käyttöä. Se on keskustelun sääntö, eikä se millään tavalla estä avointa keskustelua niiden osalta jotka haluavat avoimesti keskustella. Nimimerkin takana kyhnyttävät paskanpuhujat se toki karkottaa.
« Last Edit: July 03, 2011, 13:10:53 by Annushka »

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Miksi Vihreät sulkeutuvat?
« Reply #24 on: July 03, 2011, 20:15:36 »
Joku suuri ja mahtava tohtorismies voisi ottaa asian haltuun ja tutkia mitä yhteyksiä tällä on esimerkiksi varaventtiiliteorioiden kanssa. Eli sen kuuluisan asian kanssa, että voi hieman päästää höyryjä turhautuneesta kattilasta ulos Internetissä.

Kuitenkin nähdään hyvin paljon vaivaa sen eteen, miksi on itseasiassa oikeus nyt hieman sättiä helppoja maaleja, välillä se on sananvapaus, mutta vielä useammin se on suorastaan ihmiskunnan pelastamista suuresta ritarillisesta rakkaudesta. Eli se ei ole oikeus, vaan suorastaan velvollisuus!

Vaivaa nähdään hirvittävästi myös sen eteen, että on lupa käyttää primitiivisiä selityksiä (tai ne ovat tarkempia) yhteiskunnallisille ilmiöille. Tietenkin asiaan kuuluu elegantteja ja esteettisiä näyttäviä peruspremissejä, joista on vaikea olla ensinäkemältä oikein mitään mieltä, kuten omilla rahoilla saa tehdä mitä lystää.
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline DuPont

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 154
Re: Miksi Vihreät sulkeutuvat?
« Reply #25 on: July 04, 2011, 00:45:25 »
Itsehillintä, primitiivisten ja vaistomaisten ensimmäisten impulssien arvioiminen ja tarvittaessa ohittaminen, on yksi ihmisen sivistystason indikaattoreista. Saa nähdä kuinka kauan meiltä menee oppia sivistyneeksi internetyhteiskunnaksi.
Ei tuohon anonymiteettikysymykseen tietenkään ole yhtä oikeata ratkaisua. Nettianonyymius kuitenkin on mielestäni positiivinen asia.

Anonyymius takaa kaikille ihmisille sananvapauden. Tiedän esim. Homma-foorumilta henkilöitä, jotka eivät voi sanoa nuivia mielipiteitään julkisesti, koska työpaikka olisi vaarassa. Kaupunki tms. julkinen organisaatio työnantajana kun on usein sitoutunut hieman erilaiseen politiikkaan. Nimimerkkikommentointi on parasta sananvapautta, mitä netti voi tarjota.

Se, että 1-2 prosenttia ihmisistä käyttää anonyymia sananvapautta solvaamiseen tai häiriköintiin, ei kuitenkaan ole pätevä syy rajoittaa valtavan enemmistön varsin järkevää mielipiteenvaihtoa netissä. Puututaan mieluummin häiriköihin ja jätetään muut rauhaan. Kannattaa myös muistaa, että kaikkea netissä luettua ei tarvitse kommentoida. Jätetään typerysten päästöt huomiotta ja kommentoidaan vain kirjoittajille, joilla on asiaa. Ignore the idiots.

Jokainen keskustelupalsta voi päättää, vaatiiko se omalla nimellä kirjoittelua, vai salliiko nimimerkkikirjoittelun. Tämä vapaus on hyvä asia. Tuohon ei mitään lakeja tarvita, vaan
annettakoon ihmisten päättää. Molemmille vaihtoehdoille on tilaa. On olemassa foorumeita, joilla saa kirjoittaa anonyyminä, toisille saa vain omalla nimellään. Hyvä näin! Vaihtoehtoja on.

Sanomalehdetkin, esim. HS, julkaisevat useinkin mielipideosastolla nimettömiä kirjoituksia, se on vanha tapa.Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Miksi Vihreät sulkeutuvat?
« Reply #26 on: July 04, 2011, 06:40:34 »
Quote
Anonyymius takaa kaikille ihmisille sananvapauden. Tiedän esim. Homma-foorumilta henkilöitä, jotka eivät voi sanoa nuivia mielipiteitään julkisesti, koska työpaikka olisi vaarassa.

No jaa, riippuu kai pomosta reaktiot, mutta noin muutoin sananvapaus on kyllä ihan omalla nimelläkin esitettynä. Minä mm. olen aikamoisessa jamassa ollut, kun en ole ollut tarpeeksi somali/muslimikriittinen. Tosin paineet ovat tulleet työtoverien puolelta.

Toisaalta taas ihmiset tottuvat tiettyihin varaventtiileihin, joilla tasoitella stressitasoaan. Yksi voi olla "vain" "totuuksien" laukominen helppoihin maaleihin ja toinen liittyä ohramaltaisiin. Kun on elämänsä aikoja sitten näin jäsentänyt ja siihen tottunut, niin siitä pitää äkkiä kiinni.
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Annushka

 • Guest
Re: Miksi Vihreät sulkeutuvat?
« Reply #27 on: July 04, 2011, 09:12:37 »
Se, että 1-2 prosenttia ihmisistä käyttää anonyymia sananvapautta solvaamiseen tai häiriköintiin, ei kuitenkaan ole pätevä syy rajoittaa valtavan enemmistön varsin järkevää mielipiteenvaihtoa netissä. Puututaan mieluummin häiriköihin ja jätetään muut rauhaan. Kannattaa myös muistaa, että kaikkea netissä luettua ei tarvitse kommentoida. Jätetään typerysten päästöt huomiotta ja kommentoidaan vain kirjoittajille, joilla on asiaa. Ignore the idiots.

Jokainen keskustelupalsta voi päättää, vaatiiko se omalla nimellä kirjoittelua, vai salliiko nimimerkkikirjoittelun. Tämä vapaus on hyvä asia. Tuohon ei mitään lakeja tarvita, vaan
annettakoon ihmisten päättää. Molemmille vaihtoehdoille on tilaa. On olemassa foorumeita, joilla saa kirjoittaa anonyyminä, toisille saa vain omalla nimellään. Hyvä näin! Vaihtoehtoja on.

Sanomalehdetkin, esim. HS, julkaisevat useinkin mielipideosastolla nimettömiä kirjoituksia, se on vanha tapa.

Kukaan ei nyt ole puhunut mitään laeista, vaan juuri siitä että nettifoorumin pitäjä saa itse päättää edellyttääkö oman nimen käyttöä, hieman samaan tapaan kuin ravintolan omistaja saa päättää edellyttääkö asiakkailtaan kravattia.

Kirjoitukseni pointti oli kuitenkin siinä, että kyse ei ole todellakaan mistään 1-2 prosentin osuudesta kun puhutaan anonyymeistä sikailijoista. Se mainostamasi järkevä mielipiteenvaihto on sitä 1-2 prosentin osuuden luokkaa. Signal to noise -ratio noin yleensäkin on aivan järkyttävä. Olisi varsin mukava pystyä vain jättämään idiootit omaan arvoonsa, mutta se ei onnistu siinä vaiheessa kun niiltä alkaa tunkea uhkauksia ja muuta sellaista, mikä on suoraan sanoen hommalaisten ollessa kyseessä enemmän sääntö kuin poikkeus. Se on syy siihen, miksi tällä palstalla ei edellytetä oman nimen käyttöä.

Anonymiteetin hyöty ja arvo katoaa, kun sen pääasiallinen käyttötapa on täysin väärä. Sen merkitys sananvapauden kannalta alkaa silloin lähennellä nollaa.

HS kuten muutkin suuret lehdet julkaisevat mielipidekirjoituksia nimettöminä tai nimimerkeillä vain poikkeustapauksissa, kuten näiden kirjoitusten yhteydessä aina mainitaan. Pienet maakuntalehdet saattavat olla löysempiä käytännöissään, koska ne nyt eivät ylipäänsä ole useinkaan tilanteessa jossa ne voisivat suorittaa valintaa kirjoituksista.

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Miksi Vihreät sulkeutuvat?
« Reply #28 on: July 04, 2011, 09:27:45 »
Se, että 1-2 prosenttia ihmisistä käyttää anonyymia sananvapautta solvaamiseen tai häiriköintiin, ei kuitenkaan ole pätevä syy rajoittaa valtavan enemmistön varsin järkevää mielipiteenvaihtoa netissä.

Hei ihan oikeasti nyt. Et sinä todellisuudessa ole niin tyhmä, että luulisit meidän uskovan tuohon. Olet täällä osoittanut olevasi melko tyypillinen hommalaishenkinen, eli pyrit sabotoimaan järkevää keskustelua ja solvaat vainohulluiksi mielisairaiksi kaikkia, jotka esittävät varsin perusteltua kritiikkiä halla-aholaisten nettihäiriköinnistä.

Et sinä ole huolissasi "valtavan enemmistön" oikeudesta "järkevään mielipiteenvaihtoon". Sinä olet huolissasi omasta ja lajitovereittesi oikeudesta spämmätä yrttitee- ja postimerkkeilyharrastajien (pari mahdollisimman harmitonta harrastusta hihasta vetääkseni) foorumit hommalaismielisellä maahanmuuttokitinällä. Tai sabotoida teikäläisten paskalla oikea asiallinen maahanmuuttokeskustelu.
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

J. Mäki-Ketelä

 • Guest
Re: Miksi Vihreät sulkeutuvat?
« Reply #29 on: July 04, 2011, 09:49:13 »

Se, että 1-2 prosenttia ihmisistä käyttää anonyymia sananvapautta solvaamiseen tai häiriköintiin, ei kuitenkaan ole pätevä syy rajoittaa valtavan enemmistön varsin järkevää mielipiteenvaihtoa netissä.


Heheee, kumpaako omasta mielestäsi mielenterveyteni epäileminen netissä nimimerkin takana inisten edustaa, solvaamista ja häiriköintiä vaiko järkevää mielipiteenvaihtoa?