Author Topic: Suomen Akatemia ja kollektiivisen häpeän manipulointi  (Read 5494 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Cls

 • Guest
Re: Suomen Akatemia ja kollektiivisen häpeän manipulointi
« Reply #15 on: June 13, 2011, 21:28:28 »
Quote
Hän tarkastelee kansallisten historiakäsitysten suhdetta äärioikeiston kannatukseen ja selvittää, voiko ihmisten ulkomaalaisvastaisuutta ja ääriliikkeiden kannatusta vähentää herättelemällä tietoisuutta menneisyyden kansallisista väärinteoista.

Onnea tutkijalle ääriliikkeiden kannattajien metsästykseen  ;)

Tuo julistettu selvityksen tarve on todella kummallinen. Samaten olettamus siitä, että joillain -kollektiivisilla häpeän ja syyllisyyden tunteilla- ja -tietoisuudella menneisyyden kansallisista väärinteoista- olisi jonkinlainen yhteys maahanmuuttajia kohtaan tunnettuihin myönteisiin käsityksiin on niin ikään käsittämätön. Pitäisikö myös olettaa, että terveen ja hyvän kansallisen itsetunnon omaavat suhtautuvat sitten todennäköisesti vähemmän myönteisesti maahanmuuttajiin? Minä nimittäin en usko näin, ja omasta mielestäni tilanne on aivan päinvastainen; ulkomaalaisvihamielisyyden ytimessä on aina nimenomaan sen oman kansallisen itsetunnon kriisi. Mitä terveempi kansallinen itsetunto ja mitä vähemmän häpeää tai syyllisyyttä, sitä vähemmän todennäköisesti esiintyy myös ulkomaalaisvihaa ja rasismia.

Tiedän kyllä erään ryhmän, johon tämä kollektiivinen syyllistäminen on toiminut. -Orjalaivojen tervat- ja muut kestoargumentit nimittäin uppoavat ja mamumyönteistävät kritiikittömyyteen asti erään poliittisen ryhmän joitain jäseniä. Muutenkin koko tutkimusasetelma manipulointeineen haiskahtaa vihreältä.

Sinänsä tässä ei ole mitään uutta, koska ovathan koulut ja media jo kauan saarnanneet siitä, kuinka Afrikan kurjuus on valkoisen miehen syytä, ja siksi meidän tulee -kantaa vastuumme globaalissa maailmassa- esi-isiemme synneistä. Ei se minuun vaikuttanut.

Epäilisin (täysin mutuna), että kollektiivisella häpeällä voidaan vaikuttaa tehokkaasti emotionaalisiin ihmisiin. Äärioikeistoon vaikutus lienee päinvastainen tai neutraali, tavallisiin muihin ihmisiin neutraali.

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Suomen Akatemia ja kollektiivisen häpeän manipulointi
« Reply #16 on: June 13, 2011, 22:59:23 »
Erittäin syvähenkisen tarkasti ilmaistu, jonka myös hillityn hallitusti allekirjoitan. Tässä jopa sitä maahanmuuttokriittisyyttä merkittävämpi syy Persujen kannatuksen huimaan nousuun ja Vihreiden laskuun.

Minun täytyy sanoa, että vaikka vielä pari vuotta sitten olisin ollut herrojen kanssa samaa mieltä, en enää niele tuota tänään. Nähdäkseni olemme keskellä prosessia, jossa esimerkiksi perinteisen isänmaallisuuden ja kansallisylpeyden symboleita voivat postmodernin vapauden nimissä käyttää samat tyypit, jotka katsovat olevansa yhtä vapaita laulamaan vaikka Työn orjat sorron yöstä nouskaa, jos siltä tuntuu. Äärioikeisto on järkyttynyt tästä tilanteesta, koska se tuntuu kaoottiselta ja hallitsemattomalta - ei enää ole selviä rintamalinjoja, joiden mukaan vihollisen voisi määritellä. Tällöin äärioikeisto alkaa nähdä koko muun maailman vihervasemmistona ja kommunisteina.

Samalla tietysti on muistettava, että äärioikeisto itsekin on samassa postmodernissa sekasorrossa: tiedämmehän, että äärioikeistolainen voi nykyään olla Venäjän julmuutta ihannoiva siviilipalvelusmies.
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Jussi Jalonen

 • Guest
Re: Suomen Akatemia ja kollektiivisen häpeän manipulointi
« Reply #17 on: June 13, 2011, 23:14:49 »
Ei se minuun vaikuttanut.


Niin, niin. Onhan se jo tiedossa vanhastaan, että ihailet täydellistä rationaalisuutta, samoin kuin se, miten olet matemaattisesti todella lahjakas. Puhumattakaan siitä, että olet akateeminen henkilö ja nautit väittelyistä sekä niiden voittamisesta, samoin kuin oikeassa olemisesta yleensäkin.

Kirjoituksessasi ei ollut mitään sisältöä. Keksi jotain uutta, tai pitäydy siihen naapuriforumiin.Best,

J. J.

Offline metrics

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1255
Re: Suomen Akatemia ja kollektiivisen häpeän manipulointi
« Reply #18 on: June 14, 2011, 00:29:14 »
Yleisenä huomiona on lähinnä hämmentävää, että nykypäivää koskevien hypoteesien sitominen 1930-40 -lukujen Saksaan voi mennä hankerahoitushakemuksessa läpi vuonna 2011. Ei tästä maailmasta.

Jos nyt olen oikein ymmärtänyt, uusoikeistolaisuudessa on hyvin merkittävältä osalta kyse juuri vastareaktiosta moralisoivaan syyllisyys- ja uhripuhuntaan ja näillä perusteltaviin sekä kansallisiin että kansainvälisiin, luonteeltaan sosiaalisiin tulonsiirtoihin. Fokus ei ole kansallisissa tunnuksissa tai kansallistunteessa tai ylipäätään missään ideologisessa rakennelmassa, vaan kansallisvaltion taloudellisen ja yhteiskunnallisen edun korostamisessa tarvittaessa ulkoryhmien edun kustannuksella. Miten tätä vastaan pystyttäisiin toimimaan lisäämällä moralisoivaa puhuntaa? Vaikutus on täsmälleen päinvastainen.

Offline Vöyri

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 144
  • Botanist on Alp
Re: Suomen Akatemia ja kollektiivisen häpeän manipulointi
« Reply #19 on: June 14, 2011, 07:10:22 »
Projekti kuulostaa vähän kellopeli-appelsiinimaiselta, mutta sinänsä analyyttinen mutta ei-tendenssimäinen suhtautuminen sotavuosien historiaan on ihan paikallaan. 90-luvun vastareaktio 70-luvun vastareaktioon meni aika lailla yli ja Suomi nähtiin täydellisen viattomana uhrina, mitä me nyt emme sentään olleet. Historiantutkimusta en kovin paljon tästä syyllistäisi, suuri osa tosiseikoista on ollut hyvin selvillä, mutta julkinen keskustelu ja kansalais-asenteet monesti ovat herttaisen epätietoisia tutkimustuloksista.

Toki häiritsee myös tietty tendenssimäisen kriittinen suhtautuminen, jota ei hamalta 70-luvulta ole välttämättä päivitetty ollenkaan. Suomen toimia ei voi tarkastella tyhjiössä, eikä niitä voi ymmärtää ilman Neuvostoliiton (vastenmielisen terrori-valtion) hyökkäystä ja sen hyökkäyksen välitöntä uhkaa. Pääosin - liberaalidemokraattisesta näkökulmasta tarkasteltuna - selvisimme pieneksi valtioksi hämmästyttävän hyvin, mutta joukossa oli ikäviä episodeja, joita ei ole mitään syytä sensuroida pois historiallisesta muististamme.

Offline Tönnies

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 378
Re: Suomen Akatemia ja kollektiivisen häpeän manipulointi
« Reply #20 on: June 14, 2011, 11:20:20 »
Ei tuossa Akatemian ulostulossa erityisesti Foorumia vaiennettu, se vaan on yleinen agenda vallasväen piireissä.

Eli mutulla vedetään. Kokeilehan uudestaan sitten kun kykenet joskus perustelemaankin jotain.

Quote
häpeä suvikset nyyh suomalaiset perunanenät juoppoja kunniakansalaiset munii vaan kultamunia niin puna viher mössö"Itse näen tämän skinitoiminnan vastavoimana maahanmuutajajengien vuosia jatkuneelle ja mediassa vaietulle terrorille." - nimimerkki Harry Vestbacka, HS.fi 02.11.2010

Offline turha jätkä

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 351
Re: Suomen Akatemia ja kollektiivisen häpeän manipulointi
« Reply #21 on: June 14, 2011, 13:09:32 »
Yleisenä huomiona on lähinnä hämmentävää, että nykypäivää koskevien hypoteesien sitominen 1930-40 -lukujen Saksaan voi mennä hankerahoitushakemuksessa läpi vuonna 2011. Ei tästä maailmasta

On tosiaan koko lailla absurdia settiä. Sinänsä olen toki sitä mieltä, että kaikkien kansalaisten kannattaisi tutustua laaja-alaisesti toisen maailmansodan historiaan, myös niihin leireihin ja zoomailla ajatuksella vaikkapa sodanaikaisia lapsikuolleisuustilastoja eri valtakunnan osien välillä. Käytettävissä oleva materiaali antaa mahdollisuuksia tiettyyn kansalliseen itsekriittisyyteen, jos nyt sellaista haluaa harrastaa.

Tuo edelläkuvailtu yleissivistävä perehtyminen on kuitenkin jotain ihan muuta kuin mitä Sakki ajaa takaa. Valitettavasti tuollainen käsittämätön höpötys vain vahvistaa tiettyjen piirien mielikuvia 'vihervasemmistolaisesta suvaitsevaistosta'.

Mitään hyvää tai hyödyllistä tästä tutkimuksesta tuskin seuraa.
Myötäihminen

Cls

 • Guest
Re: Suomen Akatemia ja kollektiivisen häpeän manipulointi
« Reply #22 on: June 15, 2011, 01:07:00 »
Ei se minuun vaikuttanut.

Niin, niin. Onhan se jo tiedossa vanhastaan, että ihailet täydellistä rationaalisuutta, samoin kuin se, miten olet matemaattisesti todella lahjakas. Puhumattakaan siitä, että olet akateeminen henkilö ja nautit väittelyistä sekä niiden voittamisesta, samoin kuin oikeassa olemisesta yleensäkin.

Kirjoituksessasi ei ollut mitään sisältöä. Keksi jotain uutta, tai pitäydy siihen naapuriforumiin.

En oikein ymmärrä näiden sisällöttömien persoonaani vastaan hyökkäävien viestiesi tarkoitusta - enkä kyllä sitäkään, miksi kukaan haaskaisi aikaansa tuollaisiin viesteihin. Antaisit itsestäsi fiksumman kuvan, jos jättäisit ne kirjoittamatta.