Author Topic: Tänään su 5.6. Dewgrowth-piknikille!  (Read 2154 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Warda

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2028
  • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Tänään su 5.6. Dewgrowth-piknikille!
« on: June 05, 2011, 10:06:33 »
Olen menossa tuonne.  Tuleeko kukaan mukaan?

Lisätiedot: http://www.picnic4degrowth.net/

Kansainvälinen degrowth-piknik Suomessa 5.6.2011 klo 12-15

PAIKKA: HELSINGISSÄ paikkana on Töölönlahti, Finlandia-talon vieressä oleva puistoalue. Tunnistat paikan "Degrowth"-banderollista. HÄMEENLINNASSA paikkana on Linnanpuisto. VAASASSA: Kuntsin edustalla puistossa klo 13 alkaen. ROVANIEMELLÄ Kirkkolammen läheisyydessä klo 12-15. MUUT KAUPUNGIT: Muissakin kaupungeissa voit spontaanisti järjes...tää piknikin ilmoittamalla siitä vaikka täällä Facebookissa. Tervetuloa!

Kutsu degrowth-piknikille on kaikille avoin - idea on yksinkertainen: tuo mukanasi yksi, lähellä tuotetuista (mielellään luonnonmukaisista) aineksista tehty ruoka, -juoma tai oma reseptisi jaettavaksi, ota mukaan oma lautanen, lasi ja ruokailuvälineet (ei kertakäyttöastioita).

---

Lisätietoja:

Suomessa pidetään 5. kesäkuuta kansainvälinen degrowth-piknik. Edellinen piknik järjestettiin vuosi sitten, minkä jälkeen degrowth on noussut Suomessakin yleiseen keskusteluun - herättäen intohimoja puolesta ja vastaan.

Tänä vuonna piknikin teema on erityisesti energia. Energian käyttöä on vähennettävä! Käytettävä energia on tuotettava uusiutuvista lähteistä!

Degrowth-liike on monimuotoinen toimijoiden verkosto, jonka yhdistävä peruslähtökohta on yhteiskuntaan pesiytyneen kasvumanian kritiikki. Liike kyseenalaistaa ikuisen, jatkuvaan energian ja materian käytön lisäämiseen perustuvan talouskasvun mahdollisuuden hyvinvoinnin lähteenä. Kyse on ympäristön kantokyvyn rajoissa toimivan talouden, sosiaalisen hyvinvoinnin ja yhteiskunnallisen toiminnan edistämisestä.

Viimeisen vuoden aikana degrowth-liikkeen suurin voitto Suomessa on ollut se, että talouskasvua kritisoivat näkökulmat ovat nousseet yleiseen tietoisuuteen ja keskusteluun. Keskustelun valtavirtaistuminen on samalla ollut degrowth-liikkeen näkökulmasta ongelmallista. Erityisesti talouseliitti on tuominnut degrowthin epärealistiseksi ja nihilistiseksi kurjuuden tieksi - vaikka paradoksaalisesti nimenomaan jatkuva talouskasvu on suorin tie tulevaisuuden niukkuuteen ja kurjuuteen. -Kestävä kasvu- on paradoksi itsessään - on epärealistista, että kasvu voisi jatkua ikuisesti ja samalla pysymme ekologisen kestävyyden rajoissa.

Degrowth-liike tavoittelee hyvinvointia ekologisissa rajoissa. Liike vaatii talouden palauttamista rengiksi samalla, kun politiikan keskiöön nostetaan ihmisten ja ympäristön hyvinvointi. Tulevaisuuden hyvinvoinnin turvaaminen edellyttää kulutuksen ja tuotannon kasvupakkojen purkamista. Talouskasvun vaateet eivät saa määritellä nykyistä ja tulevaa hyvinvointiamme. Hyvinvoinnin lähteet on löydettävä muualta kuin pakotetusta talouskasvusta.

Eduskuntavaaleissa ja niitä edeltäneissä vaalikeskusteluissa ekologiset ja talouskasvuun kriittisesti suhtautuvat näkökulmat jäivät visusti marginaaliin. Ympäristö ei kuitenkaan ole lakannut olemasta, vaan sen tila heikkenee jatkuvasti, mikä ravistelee jo nyt hyvinvoinnin perusteita niin Suomessa kuin globaalisti. Hyvinvoinnin turvaaminen vaatii kasvupakon purkamista - tänään!

Kutsu ystäväsi mukaan ja tule mukaan keskustelemaan, kyseenalaistamaan ja luomaan uutta suomalaista ja kansainvälistä hyvinvointikulttuuria!

Piknikin järjestelyistä ja tarkemmista paikoista tullaan tiedottamaan tarkemmin osoitteessa www.picnic4degrowth.net

Lisätietoja:
www.degrowthfinland.fi
Timo Järvensivu, timo.jarvensivu(a)aalto.fi, 050-3832483
Jaana Eskola, jaana.eskola(a)uta.fi
Jarna Pasanen, jarna.pasanen(a)kaapeli.fi
För information på svenska: Kristoffer Wilen, kristoffer.wilen(a)gmail.com
Suomen luonnonsuojeluliitto: Jouni Nissinen, jouni.nissinen(a)sll.fi
Luonto-Liitto: Leo Stranius, leo.stranius(a)luontoliitto.fi, 040-7547371
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!