Author Topic: Perussuomalaisiin kohdistuva vihapuhe  (Read 42874 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Perussuomalaisiin kohdistuva vihapuhe
« Reply #75 on: May 08, 2011, 19:14:24 »
Missään ei ole olemassa suosittua foorumia, jossa pohdittaisiin esimerkiksi Persujen rikoksia, huoltosuhdetta ja väitettäisiin heidän harrastavan jotain "natsi-taqyaa".

Niin, se on varmaan totta, sillä tämä foorumi ei ole valitettavasti tämän suositumpi. Muuten tunnusmerkistö tuntuu täyttyvän.

Niin. Eikä  täällä esitetä tuollaisia väitteitä. Käsitätkö, että juuri nuo väitteet ilman totuuspohjaa ovat sitä helvetin vihapuhetta?

Julmuri hyvä, en minä vihaa oikein mitään muuta kuin totuuden vääristelyä.  Jos sinusta tuntuu siltä, että tällä palstalla ei ole ollut puheenaiheena kyseisen kansaneyhmän tekemät rikokset, niin tee nopea haku ja tarkastele onko mahdollisesti Eerikäisen, Ellilän tai Halla-ahon tms. henkilön rikosprosesseja mietitty tällä palstalla tai ylipäätänsä pohdittu kyseisen kansanryhmän persoutta rikoksiin.

Mainitsemiesi henkilöiden rikosprosesseja on puitu varmaan kaikilla mahdollisilla suomenkielisillä nettipalstoilla, mutta esim. ensimmäisenä mainitsemaasi henkilöä kohtaan kaikista kovimmat törkeydet kirjoitettiin siellä toisella puolella. Julkisen nettiminän valinneiden ihmisten oikeudenkäyntien puiminen on varmaankin ihan normaalia toimintaa ja verrattavissa kenen tahansa julkisuudessa pyörähtäneen toimien puimiseen.

Quote
Jos sinusta tuntuu, ettei huoltosuhdetta ole pohdiskeltu, niin tee haku sanalla "rälssi" ja pohdi väitettäsi hieman uudelleen. Jos olet sitä mieltä, ettei persulaisia väitetä valehtelijoiksi, niin en oikein edes tiedä, että millä hakusanalla sitä kannattaisi oikein tehdä, mutta riittänee kun kysytään vaikkapa Panulta, että miten asiat ovat. Luulen, että vastaus olisi jotain tämänkaltaista:

Miksi sinä yrität työntää minua jonkin nettikirjoittajan ilmaisutyylin puolustajaksi kun nimenomaan olen pidättäytynyt ottamasta kantaa siihen kysymykseen kokonaan? Jos Suomessa valittaisiin kansanedustajat sen perusteella, että mikä "ongelmien" kokoluokka on, montako edustajaa sinusta tulisi olla maahanmuuttoa suitsimaan?

Jos puhutaan humanitaarisesta maahanmuutosta ei sitä voi perustella huoltosuhteella mihinkään suuntaan, koska se on humanitaarista toimintaa, jota ei voi tehdä markkinatalouden lakien mukaisesti.

Quote
Tällainen valehtelu on tyypillistä hommalaisuuteen liittyvää moraalittomuutta. Kuten olemme niin monta kertaa täälläkin nähneet, hommalainen valehtelee oman heimonsa menettelytavoista kylmäverisesti. Juuri tämä rappio ja moraalittomuus on perussyy siihen, että Hommaa ja äärioikeistolaista alakulttuuria (ja nillitä nyt määritelmistä) tulee vastustaa. Alakulttuuri, joka soveltaa raakoja menetelmiä, kiihottaa rikollisuuteen, ihannoi rikollisia ja kieltää sitten silmää räpäyttämättä tämän kaiken, ei voi olla oikealla asialla, vaikka se väittäisi pyrkivänsä mihin tahansa hyvään.

No tässä taisi tulla jo kaksi kolmesta. Haluatko, että kaivan sen rälssihaun pohjalta erilaisia huoltosuhteeseen liittyviä asioita siteeraukseen saakka?

Quote
Meneekö tässä viimeisessä lauseessa hyväksymisen kohde väärinpäin? Minusta ei tietenkään ole hyväksyttävää, jos joku yrittää etsiä kaikkia pahoja asioita esille vain jotta voi oikeuttaa oman rasisminsa. Kenelle järkevälle ihmiselle sellainen olisi hyväksyttävää?

Paljon mahdollista, että menee väärin päin. Viesti kuitenkin tuntui tulevan selväksi. Aika laput silmillä olet kuitenkin kulkenut jos olet sitä mieltä, ettei suuri osa maahanmuuttokritiikistä ole faktojen etsimistä omien negatiivisten tuntemuksien perustelemiseksi tai oikeammin niiden tekeminen hyväksytyksi.


Quote
Hyvä, että olet tunnustanut syntisi.

Mitäs jos lopettaisit tuon alentuvaan sävyyn kirjoittamisesi kuin jollekin keskenkasvuille puhuttaessa tähän paikkaan.

Quote
Suurin osa ihmisjoukoista on ehkä kuitenkin lähinnä vain joukon mukana räksyttäjiä, jotka eivät niinkään edes hae muuta kuin omien turhautumiensa purkamista ja/tai muiden hyväksyntää.

Tässä olet eittämättä oikeassa.

Quote
"Liike"... kyseessä on kasa ihmisiä, jotka poruavat foorumeilla. Taidat ottaa hieman liian vakavasti tämänkaltaisen ihmisten höpöttelyn. Eiköhän tuo Muutoksen puuhastelu kerro jo sinulle, että kuinka merkittävästä liikkeestä on kyse. Eduskuntavaaleissa ratkaisivat hieman suuremmat kokonaisuudet kuin pelkkä maahanmuuttokriittisyys.

Jaahas. Pääsemme jälleen määrittelyn ongelmaan. Kyllä minusta kyseessä on nimenomaan poliittinen osittain puoluerajat ylittävä liike, joka keskittyy maahanmuuton ongelmien ruotimiseen ylitse minkään muun asian. Muutoksen tarina ei kerro siitä yhtään mitään kun liikkeen nokkamiehet istuvat kaikki Perussuomalaisen puolueen riveissä.

On hyvin mahdollista, että Perussuomalaisen puolueen ja maahanmuuttokriittisen liikkeen pitäminen teoreettisesti erillään on pelkästään taktinen valinta. Nyt vaalien jälkeen on kuitenkin viimeistään selvää, että liike puhuu Perussuomalaisen puolueen kautta ja niiden välillä voidaan vetää yhtäläisyysmerkkejä. Voitaneen hieman muokata erästä sanontaa, että kaikki Persut eivät ole nuivia, mutta kaikki nuivat ovat Persuja eikä paljoa mennä pieleen.


Quote
Kysy itseltäsi kuitenkin, että oletko varmasti nyt tasapainossa asian kanssa ja että et tarkoituksenhakuisesti etsi vain toisesta porukasta sellaista informaatiota, joka vahvistaa näkemyksesi heidän pahuudestaan. Jotkut saattavat ehdottaa maahanmuuttopolitiikkaan järkeistämistoimenpiteitä joistain muistakin syistä kuin fanaattisten vieraidenvihaamistunteiden perusteella.

Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että esitetään maahanmuuttopolitiikan järkeistämisehdotuksia. En usko, että kenelläkään on.  Jos nyt kuitenkin katsoo eduskuntaan maahanmuuttomielipiteidensä vuoksi valittuja, on vaikea uskoa, että ainoana motiivina on "järkeistäminen". Sinä tietysti kiellät sen mahdollisuuden, että joku voisi negatiivisen julkisuuden pelossa jättää avoimen muukalaisvihamieliset asenteensa esittämättä.

Maahanmuuttopolitiikkaa järkeistetään joka ainoa päivä tässä valtakunnassa esim. sitä ohjaavien viranomaisten taholta.

Quote
Kyllä minä vilpittömästi ajattelen olevani vilpitön asiassani.

Vielä kun keksittäisiin mikä se asiasi on? Sinä sanot aina yhtä, sitten kiistät sen, mutta tavallaan kuitenkin myönnät paitsi että kiistät.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: Perussuomalaisiin kohdistuva vihapuhe
« Reply #76 on: May 08, 2011, 19:48:37 »
Virkamies tuolla aiemmin kirjoitteli näin:

Quote
Jos olet jo nähnyt sen valon, ettei kaikkia muslimeja pidä sorsia ja inhota sen vuoksi, että joku sattumoisin samoihin asioihin uskova henkilö tekee ikäviä asioita ihmisille, niin sitten kannattanee varmaan myös nähdä se valo, ettei kaikkia persuja kannata sorsia ja inhota sen vuoksi, että joku sattumoisin samoihin asioihin uskova henkilö tekee ikäviä asioita. Mutta ihan miten vaan, jos haluat olla asiassa nyt varma, että tässä on se ryhmä jota voi vapaasti kohdella ennakkoluuloisesti, niin ei se minua nyt niin hirveästi rassaa.

Olisiko oikeutettua mielestäsi kohdella ennakkoluuloisesti, inhota tai sorsia ylipäätään jonkun tietyn ryhmän jäseniä ensisijaisemmin kuin toisen - ja jos, niin millä perusteella? Jollei, niin miksei?

Itse en tunnusta sorsivani tai inhoavani persuja kannattajineen sen kummemmin kuin kaikkia natsi-ideologian, stalinismin, kannibalismin  ;) kannattajien, lapsiavioliittojen/pedofilian sallivien, huumausaineuden täydellistä vapauttamista vaativien tms. ryhmien kannattajiakaan. Tämä lienee nyt niitä kaikille harhaisesti itsestäänselvyyksinä pitämiäni asioita (?), joihin Ateisti toisaalla viittasi. Väännänpä siis vielä toistamiseen: persuus ei näy päällepäin, ei kuulu aksentissa eikä lue rintaan kiinnitetyssä merkissä. Persuus ei ole syntyperäinen ominaisuus, eikä uskonto, joka periytyy isältä pojalle/äidiltä tyttärelle jne. Sitä ei voi dna-testein todentaa. Kyse on arvovalinnoista, jotka yksilö on vapaaehtoisesti tehnyt. Persuutta kritisoiva ei toisin sanoen kritisoi yksilöä yksilön muuttumattomine ominaisuuksineen, vaan sitä aate- ja arvomaailmaa vaatimuksineen ja teeseineen, jota persuksi armon vuonna 2011 itsensä vapaaehtoisesti ja vapaavalintaisesti (kenties tilapäisesti) lukeva katsoo ajavansa. Mikäli poliittisen ryhmän "persut" aatteet, teesit ja arvomaailma olennaisesti matkan varrella muuttuu, katoaa kritiikiltä luonnollisesti pohja ja tarve.

Itse suhtaudun persujen tämänhetkiseen arvo- ja aatemaailmaan erinomaisen kriittisesti, mutta yksilöinä väitän kykeneväni kohtaamaan persut varsin inhimillisesti ja ystävällisestikin. Tähän voisin vetää klassisen enhän minä ole rasisti"-puolustuksen; "en voi olla persuvihaaja/rasisti, onhan minulla persuja/mamuja ystävissänikin!"
 :D
« Last Edit: May 08, 2011, 19:51:48 by Warda »
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Perussuomalaisiin kohdistuva vihapuhe
« Reply #77 on: May 08, 2011, 19:58:43 »
Warda.

Ihan täsmentävänä kysymyksenä. Jos joku on äänestänyt persua vain, koska vastustaa portugal-pakettia ja on hieman pettynyt entiseen lempipuolueeseensa, et kuitenkaan päättele tämän persuäänestäjän arvomaailman olevan natsihenkinen? Varsinkin, jos on äänestänyt persuehdokasta, joka on pääsääntöisesti jättänyt mamu asiat taka-alalle ja jauhanut portugal-pakettia vastaan?
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Re: Perussuomalaisiin kohdistuva vihapuhe
« Reply #78 on: May 08, 2011, 20:02:03 »
Tämänkin palstan erään ylläpitäjän blogissa kerrotaan Vasemmistoliiton tehneen asiasta peräti puoluekokouspäätöksen: http://hiilinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010/06/20/vasemmistoliitto-haluaa-rajoittaa-ymparileikkauksia

Hei, kerrankin olen jostain asiasta 1:1 samaa mieltä Vasemmistoliiton kanssa. Minustakin ympärileikkaukseen on oikea kanta se, että lääketieteellisistä syistä se on ok (kuten luonnollisesti on mikä tahansa lääkärin määräämä kirurginen toimenpide), mutta käsittääkseni valtaosaa ympärileikkauksista ei tehdä lääkärin määräyksestä, vaan uskonnollisilla perusteilla vanhempien toiveesta.
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg

Offline nirva

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 132
Re: Perussuomalaisiin kohdistuva vihapuhe
« Reply #79 on: May 08, 2011, 20:02:22 »
Nirva.

Eikös jonkun asteinen kulttuurirelatvismi ole ihan kannatettava ja hyvä asia?

Kunhan ei mennä totaaliseksi...

En haluaisi nähdä kulttuurirelativismia lainsäädännössä, eikä näköjään EU:kaan halua, kun siellä puututaan mm. Jehovan todistajien vapauttamiseen asevelvollisuudesta. Mutta tekeehän relativistinen ajattelu elämisestä joskus helpompaa. Esim. nuivien ja SDP:n rakastama "Maassa maan tavalla" -sanonta on erittäin kulttuurirelativistinen. Sehän tarkoittaa sitä, että oma kulttuuri asetetaan vieraassa maassa taka-alalle, ja käyttäydytään paikallisten normien mukaisesti silloinkin kun maan tapa vaikuttaa oudolta. Kulttuurisia piirteitä ei silloin arvioida absoluuttisella tasolla, vaan suhteessa paikallisiin tapoihin.

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Perussuomalaisiin kohdistuva vihapuhe
« Reply #80 on: May 08, 2011, 20:14:49 »
Nirva

Voiko "maan tapa" olla kulttuurirelativistinen?
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Perussuomalaisiin kohdistuva vihapuhe
« Reply #81 on: May 08, 2011, 20:15:49 »
Virkamies tuolla aiemmin kirjoitteli näin:

Quote
Jos olet jo nähnyt sen valon, ettei kaikkia muslimeja pidä sorsia ja inhota sen vuoksi, että joku sattumoisin samoihin asioihin uskova henkilö tekee ikäviä asioita ihmisille, niin sitten kannattanee varmaan myös nähdä se valo, ettei kaikkia persuja kannata sorsia ja inhota sen vuoksi, että joku sattumoisin samoihin asioihin uskova henkilö tekee ikäviä asioita. Mutta ihan miten vaan, jos haluat olla asiassa nyt varma, että tässä on se ryhmä jota voi vapaasti kohdella ennakkoluuloisesti, niin ei se minua nyt niin hirveästi rassaa.

Olisiko oikeutettua mielestäsi kohdella ennakkoluuloisesti, inhota tai sorsia ylipäätään jonkun tietyn ryhmän jäseniä ensisijaisemmin kuin toisen - ja jos, niin millä perusteella? Jollei, niin miksei?


No tämä nyt on tätä iänikuista läppää, että ensin esitetään mahdollisimman överiksi vedetty pilakuva muslimeista ja sitten kysytään, miksei tätä saa vihata jos kerran persujakin saa vihata.

Persuthan ovat poliittinen ryhmä. Kukaan ei synny persuksi, eikä kenenkään ole pakko olla persuna. Muslimit ovat synnynnäinen ryhmä ja nekin muslimit, jotka valitsevat a la carte -asenteella uskonnostaan sen mitä nyky-yhteiskunnassa kannattaa tai on mielekästä seurata, ovat muslimeja ja joutuvat kokemaan olevansa uhattuina, jos muslimeja uhkaillaan. Muslimin on pakko olla muslimina, tai muslimi mielletään laajalti muslimiksi, vaikka hän olisi ateismiin kääntynyt entinen muslimi, koska nimi (Abdullah, Muhammed, Fatima jne), puhetapa tai etninen alkuperä tekee hänestä muslimin häntä vainoavien rasistien silmissä.

Poliittiseen ryhmään kuuluvia vihataan sen perusteella, mitä heidän poliittinen ryhmänsä ajaa. Jos joku poliittinen ryhmä ajaa esimerkiksi kansalaisoikeuksien rajoittamista, ihmisarvon kyseenalaistamista, vähemmistöjen oikeuksien viemistä jne., totta kai ihmisillä on oikeus kokea itsensä tämän ryhmän uhkaamiksi ja vihata sitä. Esimerkiksi kommunisteja vihattiin ja vihataan, ja hyvällä syyllä, koska se vankileirien saaristo ei ollut kiva paikka, ja sellaista poliittista ryhmää sietääkin vihata, joka haluaa - tai jonka on syytä uskoa haluavan - pystyttää Suomeen vankileirien saariston vastustajilleen.

Poliittisesta ryhmästä voi kuitenkin erota, jolloin vihakin loppuu. Esimerkiksi minä vihasin Julmuria niin kauan kuin hän oli tunnustautunut maahanmuuttokriitikko, ja minulla oli ja on henkilökohtaisia syitä vihata asianomaista ryhmää ja sen jäseniä. Nyt Julmuri on kiistattomasti osoittanut irtautuneensa maahanmuuttokriitikoista, enkä enää osaisi vihata häntä vaikka yrittäisin.

Pahoja ihmisiä saa vihata, koska he ovat pahoja ja pyrkivät tekemään pahoja asioita. Pahojen ihmisten poliittisia yhteenliittymiä voi ja pitää samasta syystä vihata. Mutta jos joku heistä kääntyy hyväksi ihmiseksi ja eroaa pahojen ihmisten puolueesta, ei häntä sitten enää vihata.
« Last Edit: May 08, 2011, 20:17:55 by Köyry Väyränen »
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Perussuomalaisiin kohdistuva vihapuhe
« Reply #82 on: May 08, 2011, 20:23:41 »
Jos saan saivarrella (kiitos luvasta), niin persuksi ei samassa mielessä välttämättä synnytä kuin uskontoon, joka hyvin todennäköisesti opetetaan lapselle, mutta voihan noitakin olla, vanhemmat opettaa peruslaisuuden lapselleen.

Vaikka persuissa voi olla mukana liian natseja tyyppejä eikä Timoakaan tunnu asia häiritsevän, niin persuus on aika epämääräinen asia, koska siellä voi olla myös kaikenlaisia EU-kriitikoita ja Portugal-paketti-kriitikoita, joita ei kiinnosta muslimit ja mamut juurikaan. Siispä persujen maalaaminen natseiksi ei osu, paremminkin voisi osua, että siellä suvaitaan paljon sellaisia ehdokkaita, jotka ovat hyvin läheltä natseja ja moni on sortunut melko selvään rasismiin.
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline Sam Karvonen

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1416
Re: Perussuomalaisiin kohdistuva vihapuhe
« Reply #83 on: May 08, 2011, 20:24:39 »
Mikäli saa luvan jälleen hienoisesti saivarrella, sekä kulttuuri- että arvorelativismiin (usein rinnasteisia käsitteitä) määritelmällisesti kuuluu universaalin moraalin olemassaolon kiistäminen. Siksi tälläkin palstalla jonkinasteista kulttuurirelativismia puolustavat voisivat täsmentää, mikäli kiistävät minkäänlaisten universaalien arvojen olemassaolon. Koska en usko, että ainakaan täysin kiistävät, olisi suotavaa, että toisivat asian esille, etteivät vahingossa tule jälleen kauttaaltaan väärinymmärretyksi. Esimerkiksi oikeusvaltion taustalla olevat perusarvot lienevät sangen universaalisti palstankin "kulttuurirelativistien" tunnustamia, eli jo tältä osin erään siteeratun kansanedustajan esittämät syytökset "suvaitsevia" kohtaan ampuvat railakkaasti maalin ohi.
"Ihmiskunnan hyvinvointia, sen rauhaa ja turvallisuutta, ei voida saavuttaa ennen kuin sen ykseys on lujasti vakiinnutettu." - Bahá'u'lláh(1817-1892)

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Perussuomalaisiin kohdistuva vihapuhe
« Reply #84 on: May 08, 2011, 20:28:25 »
Minä ainakin tarkoitan aika puhtaasti "jonkun asteisella" kulttuurirelativismilla sitä, että suvivirren voi jättää halutessaan laulamatta tai saa syödä kiinalaista ruokaa päällä seisten, raja pitää vetää Suomen lakiin, muuten ollaan kuin Ellun kanat.

Näin ollen on sitä kulttuurista liikkumavaraa tiettyjen rajojen sisällä. Oikeastaan tätä on kaikkialla, joten tuossa mielessä melko varmasti me kaikki ollaan "jonkun asteisia" kulttuurirelativisteja.
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline Sam Karvonen

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1416
Re: Perussuomalaisiin kohdistuva vihapuhe
« Reply #85 on: May 08, 2011, 20:31:08 »
Oikeastaan tätä on kaikkialla, joten tuossa mielessä melko varmasti me kaikki ollaan "jonkun asteisia" kulttuurirelativisteja.

Sekä universalisteja.
"Ihmiskunnan hyvinvointia, sen rauhaa ja turvallisuutta, ei voida saavuttaa ennen kuin sen ykseys on lujasti vakiinnutettu." - Bahá'u'lláh(1817-1892)

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Perussuomalaisiin kohdistuva vihapuhe
« Reply #86 on: May 08, 2011, 20:33:32 »
Quote
Sekä universalisteja.

Noin pikaisesti analysoituna sen kai voi jaotella karkeasti noinkin, osauniversalisti ja osarelativisti... Ainakin omasta mielestäni.
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Annushka

 • Guest
Re: Perussuomalaisiin kohdistuva vihapuhe
« Reply #87 on: May 08, 2011, 20:48:20 »
Mikäli saa luvan jälleen hienoisesti saivarrella, sekä kulttuuri- että arvorelativismiin (usein rinnasteisia käsitteitä) määritelmällisesti kuuluu universaalin moraalin olemassaolon kiistäminen. Siksi tälläkin palstalla jonkinasteista kulttuurirelativismia puolustavat voisivat täsmentää, mikäli kiistävät minkäänlaisten universaalien arvojen olemassaolon. Koska en usko, että ainakaan täysin kiistävät, olisi suotavaa, että toisivat asian esille, etteivät vahingossa tule jälleen kauttaaltaan väärinymmärretyksi. Esimerkiksi oikeusvaltion taustalla olevat perusarvot lienevät sangen universaalisti palstankin "kulttuurirelativistien" tunnustamia, eli jo tältä osin erään siteeratun kansanedustajan esittämät syytökset "suvaitsevia" kohtaan ampuvat railakkaasti maalin ohi.

Joku jossain huumorikirjassa on tämän määritellytkin. Kohtuu universaaleja ovat ainakin seuraavat: siskoa ei naida, mummoa ei syödä ja helyt on kivoja.

Offline J.P.R

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 174
Re: Perussuomalaisiin kohdistuva vihapuhe
« Reply #88 on: May 08, 2011, 21:12:25 »
Panun viimeisin banni kesti kuukauden, jonka jälkeen hän on pysynyt täällä asiallisuuden siedettävissä rajoissa. Tällä foorumilla on oltu melko pitkämielisiä myös muiden kirjoittajien kohdalla - joku Mika H nyt tulee ensimmäisenä mieleen, ja mitä ilmeisimmin ihan vastikään käyttäjä Freefall onnistui suoltamaan rikoksen tunnusmerkit täyttävää matskua keskusteluun.

Tarkoittaako kysyjä, että tältä foorumilta olisi kenkäistävä ihmisiä sen perusteella mitä he muualla kirjoittavat? Moisen vastuun ottaminen ei tunnu ylläpidosta mielekkäältä.

Mielestäni tässä on oleellista että kyseinen tyyppi on saanut täältä jo pysyvän bannin eri nimimerkillä. Tämä ei jostain syystä vaivaa ylläpitoa lainkaan. Sääntöjen soisi kuitenkin olevan kaikille samat.

Offline Sam Karvonen

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1416
Re: Perussuomalaisiin kohdistuva vihapuhe
« Reply #89 on: May 08, 2011, 21:29:59 »
Mikäli saa luvan jälleen hienoisesti saivarrella, sekä kulttuuri- että arvorelativismiin (usein rinnasteisia käsitteitä) määritelmällisesti kuuluu universaalin moraalin olemassaolon kiistäminen. Siksi tälläkin palstalla jonkinasteista kulttuurirelativismia puolustavat voisivat täsmentää, mikäli kiistävät minkäänlaisten universaalien arvojen olemassaolon. Koska en usko, että ainakaan täysin kiistävät, olisi suotavaa, että toisivat asian esille, etteivät vahingossa tule jälleen kauttaaltaan väärinymmärretyksi. Esimerkiksi oikeusvaltion taustalla olevat perusarvot lienevät sangen universaalisti palstankin "kulttuurirelativistien" tunnustamia, eli jo tältä osin erään siteeratun kansanedustajan esittämät syytökset "suvaitsevia" kohtaan ampuvat railakkaasti maalin ohi.

Joku jossain huumorikirjassa on tämän määritellytkin. Kohtuu universaaleja ovat ainakin seuraavat: siskoa ei naida, mummoa ei syödä ja helyt on kivoja.

Parempi pyy pivossa kuin strutsi. Joka toiselle kuoppaa kaivaa, on ite.

Ja mummoista puheen ollen klassikko:

"Jännittää!", sanoi, mummo kun kahvimerkkiä vaihtoi.
"Ihmiskunnan hyvinvointia, sen rauhaa ja turvallisuutta, ei voida saavuttaa ennen kuin sen ykseys on lujasti vakiinnutettu." - Bahá'u'lláh(1817-1892)