Author Topic: "Catch and release"- kurinpito  (Read 1047 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pate ensimmäinen

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 54
"Catch and release"- kurinpito
« on: April 20, 2011, 22:17:00 »
Nyt suomi näyttää vievän kehitysapuna "Ota kiinni ja päästä vapaaksi"- ideologiaa maailmalle. Miinalaivammehan nappasi joukon rikollisia merellä ja nyt todennäköisesti ollaan vankilaan kuuluvia roistoja päästämässä vapaaksi.

Tällä ideologialla on vahvat perinteet suomessa. Poliisit ottaa kiinni ja tuomarit päästää irti.

Miinalaivan, kuten poliisienkin toiminta osoittaa, että heillä on resurssit ottaa rikollisia kiinni, mutta siihen loppuukin poliisin toimivalta. Oikeuslaitos katsoo, että rikollisilla pitää olla mahdollisuus tehdä lisää rikoksia mielummin, kuin istua tyhjänpanttina vankilassa.

Poliisista on turhauttavaa napata kaveria kiinni uudestaan ja uudestaan. Jos vankilaan rikollinen joutuisi, niin pääsääntöisesti sitä helpommalla pääsee, mitä törkeämmästä rikoksesta on kysymys.

Taposta joutuu istumaan muutaman hassun vuoden, saman kuin talousrikollinen. Raiskaaja pääsee todennäköisesti ehdonalaisella. Merirosvot eivät taida tässä meidän tapauksessa saada päivääkään kakkua.

Doupping rikkeistä taas oikeutta voidaan käydä 10 vuotta. Kaverit, jotka ovat töötänneet urheilun parissa huumetta sisäänsä, joutuvat olemaan löysässä hirressä vuosikaupalla. Kovien huumeiden käyttäjä ei saa mitään rangaistusta käytöstä, vaan on seuraavana päivänä taas varastamassa maastopyöriä.

Usein puhutaan, että poliisit tarvitsisivat lisää resursseja, mikä pitääkin paikkaansa. Kuitenkin resurssipula johtuu siitä, että kun he saavat roskat pois kaduilta, niin huomenna ovat taas samoja roskia noukkimassa. Kyse on tehottomuudesta, ei kuitenkaan poliisien, vaan oikeuslaitoksen.

Sotii täysin kansalaisten oikeustajua vastaan, että rosvoja ei pidetä telkien takana.

Toivottavasti uusi hallitus, perussuomalaisten johdolla, alkaa vaikuttamaan kiristävästi tuomioihin. Silloin nykyiset resurssitkin poliisille riittävät ja paha saa palkkansa.

Suomen pitäisi olla edistyksellinen suunnannäyttäjä europassa ja ottaa myös kuolemantuomio käytäntöön, törkeissä henkilöön kohdistuneissa rikoksissa. Raiskaukset, lapsiinsekoontumiset ja murhat pitäisi sisällyttää tähän rangaistusmuotoon. Se olisi oikeustajun, tehokkuuden ja ihmisoikeuksien kannalta suotavaa.

Kaikkien ei tarvitse olla kanssani samaa mieltä, sillä jokaisella on oikeus olla väärässä. Väärässä olosta ei rangaista.
"Vaikka olisittekin erimieltäkanssani, niin teilläon oikeus olla väärä ssä." -pate ensimmäinen-

Offline Jussi Marttila

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 636
Re: "Catch and release"- kurinpito
« Reply #1 on: April 20, 2011, 22:30:10 »
Ei kiinnosta.
Sun bikinipöksyt on seeprannahkaa
Ja eniten inhoat maitorahkaa
Ja sitäkun hiutaleet paakkuuntuu veteen
Ja sitäkun miehelläei ota eteen