Author Topic: Maahanmuuttohysteeriset mielikuvat osa 1  (Read 5793 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kuuma peruna

  • Guest
Re: Maahanmuuttohysteeriset mielikuvat osa 1
« Reply #30 on: April 17, 2011, 14:34:13 »
Niin, totuushan on, että jokainen somali vetää mukanaan vielä suuremman perheen: laajennetun perheen.  ;D


No ei se ole totuus. Perheenyhdistämisen piiriin kuuluu yksi puoliso ja näiden yhteiset alaikäiset lapset.

http://www.pakolaisapu.fi/tietopankki/pakolaisuus_suomessa/perheenyhdistaminen/

Cls

  • Guest
Re: Maahanmuuttohysteeriset mielikuvat osa 1
« Reply #31 on: April 17, 2011, 15:14:23 »
Niin, totuushan on, että jokainen somali vetää mukanaan vielä suuremman perheen: laajennetun perheen.  ;D


No ei se ole totuus. Perheenyhdistämisen piiriin kuuluu yksi puoliso ja näiden yhteiset alaikäiset lapset.

http://www.pakolaisapu.fi/tietopankki/pakolaisuus_suomessa/perheenyhdistaminen/


Ja kasvattilapset toisinaan perheineen. Tietääkseni tähän on jokin kiristys tehty, mutta ilmiö on silti olemassa.

Quote from: HS 14.04.2011
Hallintovaliokunta on myös sitä mieltä, että kasvattilapset hyväksytään perheenjäseniksi EU-maista ainoastaan Suomessa.

Quote from: YLE 29.08.2010
Kasvattilapsia on nyt hakemusten mukaan lähes joka perheessä, kun pari vuotta sitten heitä ei ollut juuri lainkaan.
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/08/hs_somalit_hakevat_kasvattilapsia_suomeen_1938983.html

Quote from: MTV 28.04.2010
Kasvattilasten määrä on kasvanut ihan tässä viime aikoina siten. Jos meillä viime vuonna oli yhtä ja kahta kasvattilasta perheessä, niin nyt meillä on sellaisia perhekokonaisuuksia, joissa voi olla kahdeksankin, kertoo ylijohtaja Jorma Vuorio Maahanmuuttovirastosta.
[...]
Suomeen tultua käy ilmi, että kasvattilasten vanhemmat ovatkin elossa alkuperäisessä kotimassa, vaikka Suomeen saapuessa he ovat kertoneet, että vanhemmat ovat kuolleet. Näissä tapauksissa on ihan selkeästi ollut tarkoituksena se, että lapsi tai nuori saa oleskeluluvan ja voi hakea myöhemmin oikeaa perhettään perheenyhdistämisen kautta Suomeen, kertoo johtava sosiaalityöntekijä Jyri Mikkola Turun sosiaalivirastosta.
[...]
Viranomaisten on vaikea päästä käsiksi ongelmiin, sillä somaliyhteisö on niin tiivis. Kasvattilapsijärjestelmän väärinkäytössä on myös piirteitä, jotka vaikuttavat järjestelmälliseltä keplottelulta.
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2010/04/1110838

Offline Julmuri

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3920
  • Pienimunainen fasisti
Re: Maahanmuuttohysteeriset mielikuvat osa 1
« Reply #32 on: April 17, 2011, 17:42:18 »
Sen sijaan, että kauhistellaan näitä kasvattilapsia ja somalien epärehellisyyttä, kannattaa ihan rehdisti ja puolueettomasti arvioida mistä ilmiö on saanut alkunsa. En usko, että Somaliassa on tapana sen enempää kasvatella muiden lapsia kuin muuallakaan, paitsi tietty sisällissodan vuoksi orpoja on paljon ja osa pääsee johonkin muuhun perheeseen sitten kasvattilapsena. Rehti ratkaisu ei ole sinänsä antaa orvoille lapsille vähemmän oikeuksia kuin tunnustetut vanhemmat omaaville, mutta järjestelmään liittyvä hyväksikäytön mahdollisuus on toisaalta myös otettava huomioon kuten Maahanmuuttovirasto tekeekin.

Tietenkin kasvattilapset alkoivat yleistyä sen jälkeen kun testit paranivat eikä ketä tahansa voi enää väittää omaksi jälkikasvukseen. Kasvattilapsien omat vanhemmat ovat kaiketi joissain tapauksissa myös kuin ihmeen kaupalla löytyneetkin elävinä heti kun lapsi on saanut EU-maasta turvapaikan. Näiden ihmisten elämä ei kuitenkaan ole mitään tietokonepeliä eikä heitä kiinnosta pykälien todelliset tarkoitusperät. He haluavat pakoon sodan keskeltä ja motiivi on yksinkertaisesti siinä. Vaikka sodan jatkuminen näin kauan useista rauhantekoyrityksistä ja avustuksista huolimatta, asettaa vastuun sen jatkumisesta yksin somalien omille johtajille, ei sekään oikeastaan varmaan tavalllista somalia paljoakaan kiinnosta. Hän haluaa itsensä ja perheensä pysyvän hengissä ja se motivoi kaikkea toimintaa. Pelkkä köyhyys tai nälkä eivät yleensä aja ihmisiä samanlaiseen exodukseen kuin somalien kohdalla on käynyt, joten kyse lienee akuutista vaarasta.

Ongelma hyväksikäyttötapausten kannalta on lähinnä siinä, että keskimääräisen suomalaisen viranomaisen, joka perusasenteeltaan on kaukana kukkahatusta, on kuitenkin epäselvissä tapauksissa usein ratkaistava juttu hakijan eduksi. Näin meikäläinen oikeusjärjestelmä toimii noin ihan yleisesti muutenkin. Jos olet syytettynä jostain juttu ratkaistaan sinun eduksesi, elleivät todisteet ole kiistattomat. Myös maahanmuuttoviranomaisten on löydettävä kiistaton valhe tai lain rikkomus jostain, että juttu voidaan ratkaista hakijan turvapaikkatoiveiden vastaisesti. Kertomukset ovat usein klooneja toisistaan eikä oikeaa tarinaa haluta kertoa, vaikka se oikeuttaisikin turvapaikkaan. On parempi pysyä opetetussa toimivassa tarinassa, koska sitä vastaan viranomaisilla ei oikeastaan ole keinoja käydä.

Sitten kun joskus päätetään Suomen lain mukaisessa järjestyksessä evätä turvapaikka joltain, koska ehdot eivät täyty, rajat auki porukka polkaisee marssin välittömästi pystyyn ja maahanmuuttoviranomaiset joutuvat julmiksi syntipukeiksi. Toisaalta sama toimii myös toiseen suuntaan eli kun maahanmuuttoviranomaiset joutuvat pykälien täyttyessä päästämään maahan porukkaa, joiden todellinen turvapaikan tarve on mysteeri, haukutaan heitä kukkahatuiksi ja hyysäreiksi. Omasta puolestani voin sanoa, että Suomen maahanmuuttoviranomaiset toimivat Suomen lain eivätkä tunteidensa perusteella ja noudattavat tässä perinteistä suomalaista hallintokulttuuria aika pitkälle. Laki ei aina ole reilu tai mukava, joskus se tuntuu liian lepsulta, mutta ainakin se on sama kaikille.

"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline kolyma

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 143
Re: Maahanmuuttohysteeriset mielikuvat osa 1
« Reply #33 on: April 18, 2011, 02:42:17 »
Pelkkä köyhyys tai nälkä eivät yleensä aja ihmisiä samanlaiseen exodukseen kuin somalien kohdalla on käynyt, joten kyse lienee akuutista vaarasta.

Sen akuutin vaaran takia somaleita on siirtynyt suurin joukoin Keniaan, Etiopiaan, Somalimaahan ja muualle lähialueille, joissa on rauhallisempaa.

Turvaan pääsemisen takia ei ole tarvis matkustaa kymmenien maiden halki toiselle mantereelle. Sinne mennään paremman elintason perässä tietäen, että turvapaikkajärjestelmää hyödyntäen voidaan saada oleskelulupa.