Keskustelu > Maahanmuutto ja monikulttuurisuus

EVA et al - tutkimuksia, kyselyitä

(1/24) > >>

Kellottaja:
Aloitan tämän ketjun, koska nyt suomalaisten asenteet on tutkittu. Usein  saa perustella väitteitä "suomalaisista suuri osa on maahanmuuttokriittisiä tai nuivahkoja". Yleensä ajatellaan nuivien olen se 20 netsin porukka tai aivan marginaalijengiä. Nyt asiaan on saatu tutkimustietoa. Tulos on saman suuntainen kuin parit gallupit viime vuodelta. Raportti myös selittää kohtuu hyvin syitä miksi PS:n gallup-kannatus on noussut 4-5% --> 18%.

http://www.iltalehti.fi/vaalit/2011032313419348_vl.shtml
Tätä mieltä on kansa: Vaalien tärkeimmät asiat


--- Quote ---Selvästi nykyistä vähemmän uuden hallituksen pitäisi käyttää aikaansa Suomen Nato-jäsenyyden ja ulkomaalaisten maahanmuuton edistämiseen sekä kehitysyhteistyöhön.
--- End quote ---

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Eva%20selvitti%20Vain%20nelj%C3%A4nnes%20suomalaisista%20helpottaisi%20maahanmuuttoa/art-1288377674972.html

Eva selvitti: Vain neljännes suomalaisista helpottaisi maahanmuuttoa

--- Quote ---Vain neljännes suomalaisista helpottaisi maahanmuuttoa.
Elinkeinoelämän valtuuskunta Eva on tehnyt perusteellisen selvityksen suomalaisten arvoista ja asenteista.

Selvityksen ehkä yllättävin tulos oli suomalaisten nihkeä suhtautuminen maahanmuuttoon.

Vain 25% suomalaisista helpottaisi ulkomaalaisten tuloa Suomeen.

Suomalaisten perustelevat nihkeyttään maahanmuuttajiin perinteisesti.

61% luonnehti varauksellista suhtautumistaan ulkomaalaisiin viisaaksi varovaisuudeksi ja kiisti kyseessä olevan rasismin tai tietämättömyyden.
--- End quote ---


http://www.eva.fi/wp-content/uploads/2011/03/Maailman-paras-maa.pdf

--- Quote ---.5 Alati terävöityvät maahanmuuttoasenteet  (Alkaen sivulta 86)

Yksi yhteiskunnallisen asenneilmastomme viime vuosien näkyvimmistä trendeistä on ollut maahanmuuttoasenteiden tiukentuminen. Kehitys näyttäisi jatkuvan edelleen.

Vain neljännes (25 %) helpottaisi ulkomaalaisten Suomeen muuttoa, vaikka sen tarpeellisuutta perusteltaisiin uhkakuvilla väestömme ikääntymisestä ja vähentymisestä (kuvio 45). Enemmistöön (56 %) eivät pelottelut pure.
--- End quote ---


--- Quote ---Hienoinen yllätys sen sijaan on se, että enemmistö perinteisiä
kolmea suurta puoluetta äänestävistäkin torjuu maahanmuuton helpottamisen.
--- End quote ---


--- Quote ---Miten suomalaiset sitten luonnehtivat nihkeitä maahanmuuttoasenteitaan?
Kuusi kymmenestä (61 %) pitää varauksellista suhtautumista ulkomaalaisia kohtaan viisaana varovaisuutena ja kieltää, että kyseessä olisi tietämättömyys tai rasismi
--- End quote ---


--- Quote ---Vihreiden ja perussuomalaisten kantojen vastakkaisuus osoittautuu siinä
määrin täydelliseksi,
--- End quote ---


--- Quote ---Torjuvaa asennoitumista selittää osaltaan se, että kansainvälistyminen nähdään uhkana suomalaiselle kulttuurille. Seitsemän kymmenestä (69 %) katsoo, että suomalaisten tulisi tehokkaasti varjella kulttuurinsa omaleimaisuutta yhä lisääntyvää kansainvälistymistä vastaan
--- End quote ---


--- Quote ---Valtaenemmistön (73 %) näkemyksen mukaan Suomessa käytävä keskustelu
ei ole riittävän suorapuheista ja ongelmia avoimesti esille tuovaa (kuvio 48b). Eri mieltä on vain hieman useampi kuin joka kymmenes (13 %). Arvioon yhtyy enemmistö kaikista väestöryhmistä. Laajimmin sen allekirjoittavat maahanmuuttokriittisimmät väestönosat.
--- End quote ---

Kuuma peruna:
Ihan ymmärrettävää, kun maassa on työttömyyttä. Minäkin vastustan halpatyövoiman tuontia, eli kuulun enemmistöön.

Jussi Jalonen:
Näemmä 73% kansalaisista on ollut vielä tänä talvena sitä mieltä, että tässä maassa käytävä keskustelu maahanmuutosta ei ole "riittävän suorapuheista ja ongelmia avoimesti esille tuovaa".

Missäköhän 73% kansalaisista on viimeisen parin vuoden oleskellut? Tai no, jos tuo halutaan ymmärtää niin että keskustelu ei pysy asiassa ja todelliset ongelmat jäävät käsittelemättä, niin sitten he tietysti ovat oikeassa.


Best,

J. J.

Kuuma peruna:
Maahanmuuttokeskustelu eri nettipalstoilla on lähinnä sitä, että haukutaan toisia keskustelijoita. Paitsi jos on sellainen foorumi jossa suvaitaan vain yhdenlaista mielipidettä, kuten puuhafoorumilla.

ex-painonnostaja:
Asenteet kiristyvät, ei kai siinä mitään. Euroopassa tuollainen kehitys on ollut havaittavissa jo vuosia ja nyt se alkaa tehdä tuloaan tänne maanosan perähikiällekin.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version