Author Topic: Kansallista identiteettiä vahvistava taide-iltama 17.3. Helsingissä  (Read 2213 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Annushka

  • Guest
Täälläkin päivystäviä Perussuomalaisten kannattajia ja muita sisuhenkisiä, kalevalaista kansallisromantiikkaa taiteessa suosivia mesenaatteja varmasti kiinnostaa tämä ensi viikon torstaina mokuttajavasemmistolaisten toimesta järjestettävä ugrilaisen heimokulttuurin ylistysilta. Kun muistamme, että ammattiliittojen jäsenmaksut voi vähentää verotuksessa, ovat tämänkin tilaisuuden mahdollistaneet käytännössä veronmaksajat. Tuonne vain harrastamaan sitä kansallista identiteettiä vahvistavaa kulttuuria!


----
Tervetuloa Volga-klubille!

Kirjallinen ja musiikillinen Kiila 75 -klubi -Volga- starttaa 17. maaliskuuta klo 18.00 ravintola Dubrovnikissa (Eerikinkatu 11, Helsinki)

Tilaisuuden juontaa kääntäjä, Venäjän tuntija Jukka Mallinen. Ennen klubin alkua jaetaan Kiilan aloitteesta perustettu Kansan Sivistysrahaston Katri Vala -palkinto.
...
- Jukka Mallinen haastattelee Volga-antologian toimittaja Ville Ropposta. Kiilan käännösalbumi Volga-antologia (Savukeidas 2010) sisältää udmurttilaista, mordvalaista ja marilaista nykyrunoutta, -proosaa ja -esseistiikkaa.

- Runoilija Valeri Mikor puhuu Marinmaan yhteiskunnallisesta tilanteesta ja esittää uusia runojaan, kuten suuren suosion saaneet runot -Che Guevara Marinmaalla- ja -Elvis Volgalla-. Julia Kuprina säestää marilaisella kanteleella.

- Pietarilais-mordvalainen kirjailija Sergei Zavjalov puhuu yllätysaiheesta ja esittää runojaan. Jukka Mallinen tulkkaa ja lukee runot suomeksi.

- Nouseva udmurttirunoilijatar Muš Nadi lukee runojaan. Ville Ropponen lukee runot suomeksi.

- Jukka Mallinen lukee suomentamiaan Sergei Stratanovskyn runoja.

- Vuorimarilaiset runoilijat Valeri Mikor ja Julia Kuprina lukevat ajankohtaista TÅ¡eboksarin padonlaajennusta, Volgan ekologista tuhoamista ja vuorimarilaisten pakkosiirtoa kritisoivia marilaisten kirjailijoiden runoja.

- Dj duo Wonderlust goes Volga

Dj duo Wonderlust yhdistelee setissään itäisen Euroopan kansanmusiikin perinteitä ja niistä vaikutteita ammentavaa globaalia nykymusiikkia. Duo luo tanssittavan mixin, jossa yhdistyvät traditionaalinen ja pop sekä urbaani ja maalainen saundi. Tällä kertaa mm. Balkan Fever -klubeilla mainetta niittänyt DJ-duo syöksyy Volgalle. Johanna Ketola ja Reetta Sironen soittavat visuaalisen taustan ja koreografian tahdissa mm. mordvalaista, marilaista, udmurttilaista, venäläistä ja tataarilaista, sanalla sanoen volgalaista nykymusiikkia - hevistä tecnoon ja discopopista rokkiin ja folkiin.

Tilaisuuteen on Vapaa Pääsy!
(Dubrovnikin narikkamaksu 2,50 euroa).

Offline Warda

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2028
  • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Kuulostaa kiintoisalta, yritän järjestää itseni sinne.  :)
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!