Author Topic: Suuri urheilukeskustelu  (Read 27733 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Harri

 • Guest
Re: Suuri urheilukeskustelu
« Reply #30 on: March 12, 2011, 18:02:49 »
Yksilölajin nimeltä mäkihyppy legendaarinen valmentaja Kari Yli-Anttila juuri totesi tv:ssä, että ikävuosina 13-15 voi vetää jonkinlaisia johtopäätöksiä. Tämäkin koskee ainoastaan tarvittavaa tekniikkaa, fyysisiä ominaisuuksia voi hyvän tekniikan päälle kehittää, pääkopan kestävyydestä ei siltikään ole mitään takeita.

J

Oho

 • Guest
Re: Suuri urheilukeskustelu
« Reply #31 on: March 14, 2011, 08:51:49 »
Yksilölajin nimeltä mäkihyppy legendaarinen valmentaja Kari Yli-Anttila juuri totesi tv:ssä, että ikävuosina 13-15 voi vetää jonkinlaisia johtopäätöksiä. Tämäkin koskee ainoastaan tarvittavaa tekniikkaa, fyysisiä ominaisuuksia voi hyvän tekniikan päälle kehittää, pääkopan kestävyydestä ei siltikään ole mitään takeita.

J

Maallikkona luulisi, että pituuskasvun ajottumisella on aika paljon merkitystä. No ehkä pituuskasvuhuippu ajottuu valtaosalla tonne 13-15 vuoden välille, lihas- ja se muukin massa tulevat sitten myöhemmin. Voi toki olla, että kysessä oli pelkkä tekosyy mutta muistaakseni Toni Niemisen vaikeuksia selitettiin aikanaan osin nopean pituuskasvun tuomalla tekniikkarikolla.

Taitaa muuten yksi ikäkausiurheilun suurimmista ongelmista olla kehitysasteeltaan aivan eri kohdalla olevien nuorten, etenkin poikien,  kilpailuttaminen toisiaan vastaan. Härskeinkään doping ei anna vuoden parin kehitysaste-eron tuomaa etulyöntiasemaa.
« Last Edit: March 14, 2011, 08:56:22 by Oho »

Brandöt

 • Guest
Kansallisylpeys urheilukilpailuissa
« Reply #32 on: June 29, 2012, 11:32:08 »
 Respect                       DiversitySuuria tärkeitä sanoja.

Ensimmäinen mieleen tuleva asia on, että: Tottakai. Minusta tämä on itsestäänselvää. Kenelle se ei sitä ole?

Jalkapallokisojen yhteyteen usein liitettävät kuumentuneet tunteet (koko ihmisen tunneskaala niin sanotusti - teema, joka usein liitetään jalkapalloon) ja ihmisyksilöiden oikeus tuntea kansallisylpeyttä. Ajatuksia herättävä puheenvuoro Espanjan joukkueen pelaajalta ennen Portugali-Espanja -ottelua käsitteli ajatusta "maailman joukkueesta", tarkoituksena ilmeisesti rauhoittaa jo valmiiksi (ennen peliä) kuumentuneita tunteita.

Olisi mielenkiintoista kuulla teiltä todellisuus.orgilaisilta (yksilöllisiä mielipiteitä toki) löytyykö teidän ajattelustanne liitospintaa näille kahdelle teemalle: kansallisylpeys urheilukilpailuissa - ja oikeus tuntea sitä sekä samanaikaisesti arvostaa ja kunnioittaa toisen erilaisuutta ja erityisyyttä. Minusta tässä on hienoista ristitiitaa, miten näitä kahta asiaa nyt esimerkiksi näiden jalkapallon EM-kisojen alla on linkitetty toisiinsa ja mitä tässä yritetään ihmisille viestittää.

Terveisiä kesälomalta; aikataulu ei anna vieläkään periksi kirjoittaa sen enempää tällä kertaa (eikä ihan lähipäivinä), mutta palaan lukemaan ajatuksianne ja kommentoimaan myöhemmin (Samille palaan silloin myön ajan ja ajatuksen kanssa)  :)

Aurinkoisia kesäpäiviä!

Edit; muistelisin, että hieman sivusimme tätä teemaa viime vuonna jääkiekon MM-kisojen yhteydessä, ehkä nyt pääsemme teemaan kiinni pintaa syvemmältä? Toivon niin.
« Last Edit: June 29, 2012, 11:37:15 by Brandöt »

Offline rjh

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 151
Re: Kansallisylpeys urheilukilpailuissa
« Reply #33 on: June 29, 2012, 11:51:27 »
Tjaah.

Urheilusuoritushan on urheilijan tai joukkueen - lajista riippuen - treenaamisen ja työnteon tulos. Näin kaljaa kittaavana satunnaisena penkkiurheilijana voin kannustaa oman kylän tai maan joukkuetta ja iloita heidän menestyksestään tai pettyä tappiosta, mutta en nyt oikein näe mitä minä olen kaljaa kittaamalla tehnyt jonkun mitalin tai pokaalin eteen niin, että siitä tulisi tuntea jotain suurta yhteisyyttä ja kansallisylpeyttä. En kylläkään jaksa suhtautua urheiluun niin kovin intohimoisesti, joku muu on varmaan toista mieltä. Sen verran tietysti, että jos nyt joku urheilija on haluaa esitellä oman treeninsä tuloksia isommilla areenoilla Suomen pelipaidassa niin ihan hieno homma, vaikka nimensä olisi vaikeampi lausua kuin Pitkämäki tai Litmanen.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Kansallisylpeys urheilukilpailuissa
« Reply #34 on: June 29, 2012, 12:06:57 »
Varmaan on tarkoitus kokea sellaista leikkimielistä yhteisöllisen jännittämisen ja onnistumisen iloa. Jollain sitten kiehuu yli ja homma ei enää ole leikkiä.

Mestari (ja osa opetuslapsista) on tosi osoittanut närkästyksensä siitä jos eurooppalaisen maan maajoukkueessa on tummahipiäisiä pelaajia.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Harri

 • Guest
Re: Kansallisylpeys urheilukilpailuissa
« Reply #35 on: June 29, 2012, 13:56:28 »
"kansallisylpeys urheilukilpailuissa - ja oikeus tuntea sitä sekä samanaikaisesti arvostaa ja kunnioittaa toisen erilaisuutta ja erityisyyttä. Minusta tässä on hienoista ristitiitaa, miten näitä kahta asiaa nyt esimerkiksi näiden jalkapallon EM-kisojen alla on linkitetty toisiinsa ja mitä tässä yritetään ihmisille viestittää.

Ajattelinkin, että hommalaisia ärsyttää teema "Respect diversity". Hirveää mokuttamista ja lisäksi siellä on niitä keenereitä pelaamassa, vaikka kyseessä pitäisi olla Euroopan mestaruudesta. Mestarikin tästä jo taannoin avautui, kuten Julmuri mainitsi.

Futiskatsomoissa ovat rasistiset ääliöt aiheuttaneet ihan oikeita ongelmia. Kukaan ei varmaankaan halua työpaikalleen asiattomia huutavia urpoja häiritsemään työntekijöitä ja maksavia asiakkaita?

En kyllä tosiaankaan hahmota mitään ristiriitaa. Kansallisylpeys nyt totta tosiaan on turhan voimakas ilmaus. Kyllä minäkin tykkään, että oman kylän pojat pärjäävät maailmalla oli kyse sitten muotoilusta, musiikista, lätkästä jne.


Offline mh

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1704
Re: Kansallisylpeys urheilukilpailuissa
« Reply #36 on: June 29, 2012, 15:51:29 »
Osasivatkohan italialaiset eilen ollenkaan iloita Mario Balotellin tekemistä maaleista?

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Re: Kansallisylpeys urheilukilpailuissa
« Reply #37 on: June 29, 2012, 16:35:03 »
Osasivatkohan italialaiset eilen ollenkaan iloita Mario Balotellin tekemistä maaleista?

Muistelen, että yksi syy, miksi Balotelli lähti Italiasta (pelasi muistaakseni Interissä) Englantiin oli se, että vastustajajoukkueen "ultrilla" (eli äärifaneilla) oli tapana ärsyttää häntä huudoilla:"Ei ole olemassa mustia italialaisia". Tiedä sitten, miten tämä porukka suhtautui eiliseen voittoon. Sen muistan, että kun Ranska voitti MM-kultaa 1998 ja joukkueen tähtinä oli sellaisia pelaajia kuin Zidane, Henry, Thuram ja Desailly, niin joukkue ei ollut tarpeeksi ranskalainen FN:n johtajalle Jean-Marie Le Penille ja vielä 2006 hän oli vaatimassa valmentajaa valitsemaan enemmän valkoisia pelaajia joukkueesen.

Sen tuohon avaukseen liittyen sanoisin, että on UEFA:lla näissäkin kisoissa prioriteetit paikoillaan. Rasistisista faneista on kansallisia jalkapalloliittoja (esim. Kroatiaa juuri Balotelliin suunnatun rasistisen huutelun vuoksi) rangaistu pienemmillä sakoilla kuin yhtä tanskalaispelaajaa, joka maalituuletuksessaan laski hieman shortsejaan niin, että näkyviin tuli alushousut, joista oli luettavissa vedonlyöntifirman (joka ei oletettavasti ollut kisojen virallinen sponsori) nimi. Eli vaikka näyttävästi ollaan rasismia vastaan, niin kyllä sitten käytännössä rahan eli sponsoreiden suojelu on kuitenkin prioriteettilistalla numero yksi. Mietin eilen, kun Balotelli teki maalinsa, otti paitansa pois ja alta paljastui selässä olevat kolme sinistä viivaa, että mikäköhän rangaistus hänelle seuraa Adidaksen viivojen mainostamisesta, mutta Adidashan onkin kisojen virallinen sponsori, joten tuskinpa mitään.
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg

Harri

 • Guest
Re: Kansallisylpeys urheilukilpailuissa
« Reply #38 on: June 29, 2012, 17:08:28 »

Mietin eilen, kun Balotelli teki maalinsa, otti paitansa pois ja alta paljastui selässä olevat kolme sinistä viivaa, että mikäköhän rangaistus hänelle seuraa Adidaksen viivojen mainostamisesta, mutta Adidashan onkin kisojen virallinen sponsori, joten tuskinpa mitään.


Ilmeisesti kyseessä ei kuitenkaan ollut mainostemppu vaan "Balotellin selässä oli kinesioteippiä, jota käytetään paljon jalkapallossa auttamaan pienissä vammoissa ja parantamaan verenkiertoa." Jotta selityksessä ei olisi selityksen makua, niin joku valisti vielä, että "Italian sponsori on Puma ja Balotellin kengät on Niket".

Mitä tuosta itse asiasta sanoit, niin niinhän se on. Kiva että asioille tehdään edes jotain, mutta todellisuudessa melko päälleliimattua juhlapuhetta nämä rasisminvastaiset julistukset ovat.


Offline Zakari

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 494
 • Allons-y!
Re: Kansallisylpeys urheilukilpailuissa
« Reply #39 on: June 29, 2012, 17:11:28 »
Mitä ihmeen ritiriitaa näet asiassa, Brandot? Tietyn maan kansalaiset edustavat kilpailuissa sitä maata, jonka kansalaisia he ovat. Jos haluavat ja jos heidät siihen tehtävään halutaan. Jos joku on ihan pesunkestävä afrohenkilö edustaa vaikka jotain pohjoismaata, niin mitä hevonkukun ristriitaa siinä on? Hän on se maan kansalainen väkisinkin. En ymmärrä.
"The way I see it, every life is a pile of good things and bad things. Hey. The good things don't always soften the bad things, but vice-versa, the bad things don't necessarily spoil the good things and make them unimportant." - The Eleventh Doctor

Offline Jussi Jalonen

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 273
Re: Kansallisylpeys urheilukilpailuissa
« Reply #40 on: June 29, 2012, 17:47:37 »
Olisi mielenkiintoista kuulla teiltä todellisuus.orgilaisilta (yksilöllisiä mielipiteitä toki) löytyykö teidän ajattelustanne liitospintaa näille kahdelle teemalle: kansallisylpeys urheilukilpailuissa - ja oikeus tuntea sitä sekä samanaikaisesti arvostaa ja kunnioittaa toisen erilaisuutta ja erityisyyttä.


Yksilöllinen mielipiteeni on se, että potkupallo on täysin paska peli. Urheilun seuraaminen yleensäkään ei kiinnosta pennin latia, vaikka kohtalaisen liikunnallinen olenkin. Jos se ainoa mahdollisuus tuntea kansallisylpeyttä on kun joku ravaa nurmikentällä jonkun nahkapollan perässä niin huonosti menee.

Kotiseutuuni olen tyytyväinen, ja kaikkia Tampereen kaupunkia halventavia luumuotsia ja kuulapäitä pitäisi mielestäni vetää rumasti turpiin ja kunnolla. Maakuntahenkisyyteni on lähestulkoon fanaattista, ja Satakuntaa aliarvioiville pitäisi niin ikään antaa reipas potku perseelle. Suomalaisuuteni on lujalla pohjalla, ja tämä maa on paras maailmassa, ihan sama millaista harhalaakia ja hituria sen rajojen sisällä toisinaan palloilee.

Mitä tulee "toisen erilaisuuteen ja erityisyyteen", niin saavat minun puolestani olla just niin erilaisia ja erityisiä kuin tykkäävät. Mihin helvettiin siinä enää minun arvostustani kaivataan?Kesäpäiviä,

J. J.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Kansallisylpeys urheilukilpailuissa
« Reply #41 on: June 29, 2012, 18:15:44 »
Olisi mielenkiintoista kuulla teiltä todellisuus.orgilaisilta (yksilöllisiä mielipiteitä toki) löytyykö teidän ajattelustanne liitospintaa näille kahdelle teemalle: kansallisylpeys urheilukilpailuissa - ja oikeus tuntea sitä sekä samanaikaisesti arvostaa ja kunnioittaa toisen erilaisuutta ja erityisyyttä.


Yksilöllinen mielipiteeni on se, että potkupallo on täysin paska peli. Urheilun seuraaminen yleensäkään ei kiinnosta pennin latia, vaikka kohtalaisen liikunnallinen olenkin. Jos se ainoa mahdollisuus tuntea kansallisylpeyttä on kun joku ravaa nurmikentällä jonkun nahkapollan perässä niin huonosti menee.

Jotain korviketta pitää katsos olla kun enää ei Euroopassa kiltit sivistyneet ihmiset saa sotia keskenään. Myönnän, että sota olisi todella paljon jänskempää ja "yleisökin" pääsisi osallistumaan tapahtumaan ihan eri tavalla. Täälläkin juttua riittäisi kun ryhmänjohtaja Julmuri lähettäisi älypuhelimisestaan, että vyörytettiin tuossa juuri ryssä ulos haudasta. Nyt tässä pidellään vähän tupakkitaukoa, naapurikomppaniaan tulee kyllä rumputulta kokoajan.

Kuten tiedämme ajatusleikki sodasta yhteiskuntaa puhdistavana tekijänä on sinuakin kiehtonut. Siinä unohtuisi talouskriisit ja maahanmuuttokriittisyydet jos vaikka ihan huvikseen pidettäisiin sellaista asemasotaa päällä kokoajan ympäri koko Eurooppaa. Puolet ja rintamalinjat voisi jakaa sopivasti sillä tavalla, että kumpikaan ei koskaan saisi yliotetta toisesta. Asemasotaa tietysti piristettäisiin puhdetöiden lisäksi ajoittaisilla jonkin merkityksettömän kohteen valtauksilla, joita sitten hehkutettaisiin mediassa voittopelien asemasta. Fair Play - hengessä terroripommituksista saisi varoituksen ja toisesta kerrasta punaisen kortin, jolla joutuisi ulos pelistä, ja sitähän ei yksikään maa haluaisi!

Quote
Kotiseutuuni olen tyytyväinen, ja kaikkia Tampereen kaupunkia halventavia luumuotsia ja kuulapäitä pitäisi mielestäni vetää rumasti turpiin ja kunnolla. Maakuntahenkisyyteni on lähestulkoon fanaattista, ja Satakuntaa aliarvioiville pitäisi niin ikään antaa reipas potku perseelle. Suomalaisuuteni on lujalla pohjalla, ja tämä maa on paras maailmassa, ihan sama millaista harhalaakia ja hituria sen rajojen sisällä toisinaan palloilee.

Yksi vaihtoehto olisi tietysti toteuttaa yllä ehdottamani ihan maakuntien välisenä "kisana". Mikä muka virkistäisi miehen mieltä enemmän kuin selviytyminen voittajana verisestä taistelusta? Naisen syli on aika heikkoa huvia siihen verrattuna.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Kansallisylpeys urheilukilpailuissa
« Reply #42 on: June 29, 2012, 18:26:23 »
Mitä ihmeen ritiriitaa näet asiassa, Brandot? Tietyn maan kansalaiset edustavat kilpailuissa sitä maata, jonka kansalaisia he ovat. Jos haluavat ja jos heidät siihen tehtävään halutaan. Jos joku on ihan pesunkestävä afrohenkilö edustaa vaikka jotain pohjoismaata, niin mitä hevonkukun ristriitaa siinä on? Hän on se maan kansalainen väkisinkin. En ymmärrä.

Sinä et nyt ymmärrä. Brändis näkee maailman rotuina, etnoksina ja kieliryhminä. Hänen näkökulmastaan on täysin normaalia, että esimerkiksi Suomessa etnisillä suomalaisilla, jotka ovat äidinkieleltään suomalaisia, on enemmän oikeuksia kuin vähemmistöillä, joita siedetään vain enemmistön armosta. Sinä ja minä näemme Suomen ennen kaikkea laki- ja oikeusyhteisönä, johon ulkomaalaisen on tiettyjen sääntöjen puitteissa mahdollista liittyä jäseneksi. Tämä ristiriita lakiyhteisö Suomen ja myyttisen veri- ja kieliyhteisö "suomalaisuuden" välillä on viime kädessä koko tämän "suvikset" vs. Homma -ristiriidan takana.
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Kansallisylpeys urheilukilpailuissa
« Reply #43 on: June 29, 2012, 18:41:13 »
Mitä sitten tulee ketjun pääaiheeseen:

* Kansallisylpeyteen ei kellään ole mitään itsestään selvää oikeutta eikä velvollisuutta. Ja jos joku katsoo asiakseen kansallisylpeyttään julistaa, muistakoon, että meillä lakia ja oikeutta kannattavilla on oikeus myös kyseenalaistaa tämä kansallisylpeys, vapaassa maassa. Kun tiedämme, mihin seurauksiin kansallisylpeys maailmalla on johtanut, voimme todeta, että se ei ole mikään yksinomainen hyve eikä tervehdittävä ja kannatettava tunne kaikilta osiltaan, ja siihen on järkevää suhtautua kriittisesti. Ennen muuta urheilutapahtumien yhteydessä purkautuva kansallisylpeys aiheuttaa usein valtaisia järjestyshäiriöitä ja massamittaisia väkivaltarikoksia.

* Jalkapallo on ihan hyvä peli, koska siihen ei tarvitse ostaa hirttämättömän kalliita luistimia ja suojuksia. Olen sitä mieltä, että on täysin kohtuutonta vaatia lapsia (tai heidän vanhempiaan) ostamaan koko jääkiekkoritarin haarniska, vaikka lasta kiinnostaa enemmän jokin kirjojen lukeminen tai musiikki. Tulee suosia sellaisia urheilulajeja, joita kaikki voivat pelata ilman erillisiä harrastusvälineitä. Olen sitä mieltä, että jos liikuntatunneilla pelataan peliä X, koulun on järjestettävä penskoille pelit ja pensselit ja roippeet ja rensselit ao. pelin pelaamiseen. Jos koululla ei sälää ole, koulun on luovuttava suosiolla peln X peluuttamisesta.

* Jalkapallo on hyvä laji siksikin, että Suomi ei pärjää siinä kansainvälisesti, joten se ei houkuttele puoleensa väkivaltaista roskasakkia, kuten jääkiekko, joka on itsessäänkin kuvottavan väkivaltainen peli. Jalkapallosta pitävät myös maahanmuuttajanuoret, joten jalkapallon suosion kasvamisen myötä nuorten idoleiksi nousee maahanmuuttajataustaisia urheilijoita. Tämä tietenkin vähentää rasismia urheilevan ja urheiluintoilevan ja siksi henkisesti vähempikykyisen kansanosan keskuudessa.
« Last Edit: June 29, 2012, 18:44:08 by Köyry Väyränen »
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Re: Kansallisylpeys urheilukilpailuissa
« Reply #44 on: June 30, 2012, 11:54:42 »
Yksilöllinen mielipiteeni on se, että potkupallo on täysin paska peli. Urheilun seuraaminen yleensäkään ei kiinnosta pennin latia, vaikka kohtalaisen liikunnallinen olenkin. Jos se ainoa mahdollisuus tuntea kansallisylpeyttä on kun joku ravaa nurmikentällä jonkun nahkapollan perässä niin huonosti menee.

Olikohan tämä tarkoitettu trollaukseksi? No, vastataan joka tapauksessa.

Itselleni urheilukisoissa oman maan kannattaminen on juuri niitä harmittomimpia nationalismin (jonka piiriin kansallisylpeyskin menee) muotoja. Urheilun seuraamiseen saa minusta reilusti lisää mielenkiintoa kannattamalla jotain joukkuetta tai yksilöä. Näin etenkin siis peleissä, joissa kaksi puolta ottaa mittaa toisistaan. Tietenkin hienoista urheilusuorituksista (jalkapallossa vaikkapa Lionel Messin kikkailusta) voi nauttia puhtaasti "taiteena", mutta jännitys, joka syntyy siitä, että toivoo jonkun voittavan, lisää kyllä urheilunautintoa.

Kun joukkueet on jaettu maittain, niin on aika luonnollista kannattaa sitä maata, minkä maan passia kannattaa. Ei tämä tietenkään ehdotonta ole. Koska Suomi ei ole koskaan futiksen kisoissa mukana, itse olen valinnut Saksan joukkuueeksi, jota kannatan. En tarkalleen tiedä miksi, mutta sillä ei ole oikeastaan mitään väliä. Kysehän on joka tapauksessa täysin mielivaltaisesta assosiaatiosta joukkueeseen, jonka pelaajien kanssa ei minulla ole mitään tekemistä.

Joka tapauksessa siis jännääminen sen puolesta, että "oma" joukkue voittaisi urheilussa on minusta monin verroin harmittomampaa kuin se, että muussa elämässä tekisi näitä me-muut -jakoja. Itse ollessani Olympiastadionilla jalkapalloa katsomassa olen häpeilemättömän nationalistinen ja pidän Suomea "parempana" kuin sitä maata, joka siellä sattuu vastassa olemaan. Hurraan Suomelle, vaadin tuomaria antamaan rangaistuksia vastustajalle, jne. Mutta tiedän, että tämä on vain urheilua. Stadionin ulkopuolella ei minulla ole mitään syytä pitää Suomea tai suomalaisia parempana kuin muita.

Quote
Kotiseutuuni olen tyytyväinen, ja kaikkia Tampereen kaupunkia halventavia luumuotsia ja kuulapäitä pitäisi mielestäni vetää rumasti turpiin ja kunnolla. Maakuntahenkisyyteni on lähestulkoon fanaattista, ja Satakuntaa aliarvioiville pitäisi niin ikään antaa reipas potku perseelle. Suomalaisuuteni on lujalla pohjalla, ja tämä maa on paras maailmassa, ihan sama millaista harhalaakia ja hituria sen rajojen sisällä toisinaan palloilee.

Ok, olemme sitten aika lailla päinvastaisia. Minusta Suomi on yksi maa muiden joukossa, suomalaiset yksi kansa muiden joukossa, mutta urheilussa kannatan fanaattisesti juuri sitä, vaikkei yleiseen maailman menoon olekaan juuri merkitystä sillä, kuka jonkun potkupallokisan sattuu voittamaankaan,
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg