Author Topic: Maan tapa - miten täyttää "suomalaisuuden" kriteerit?  (Read 17445 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Maan tapa - miten täyttää "suomalaisuuden" kriteerit?
« on: February 01, 2011, 01:27:59 »
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011012713082177_uu.shtml

http://hommaforum.org/index.php/topic,41922.0.html


Kaksi likimain identtistä tarinaa - toisessa tosin väkivaltaa tiettävästi jo ennen surmaa, eikä nuori surmaaja ottanut itseään onnettoman rakkauden ja hyljätyksi tulemisen traumaattisuuden takia hengiltä.

Kuitenkin vain toinen näistä herätti vihamielistä nettikeskustelua, voimakasta paheksuntaa ja syiden etsimistä asianomaisen kulttuuritaustasta. Kukaan ei ihmettele, miksi?

Kaksi kouluampumistapausta, yksi pommimies kauppakeskuksessa ja yksi ammuskelija kauppakeskuksessa. Kaikissa syyllinen surmasi lopuksi itsensä.

Vain yksi näistä sai aikaan keskustelua, jossa kiivaimmin ratkaisuksi ehdotettiin rangaistuskäytäntöjen tiukentamista. Mikä?    

-> Onko edes teoreettisesti mahdollista tehdä niin tyylipuhtaan suomalainen kirvesmurha/tappo, ettei nuiva näkisi murhaajan tekoa nimenomaan vieraan lähtökulttuurin, uskonnon tai maahanmuuttajuuden seurauksena?

edit: -> Kelpaako maahanmuuttajataustainen suomalaiseksi ainoastaan, mikäli hän yksilönä omaksuu suomalaiset "perushyveet", (ml. ryyppäämisen) ja yltää oman uskonnollisen tai etnisen ryhmänsä osakollektiivina lähes pyhimysmäiseen nuhteettomuuteen - lannistumatta riskistä, että oma nuhteettomuus tahriutuu kymmenkertaisesti yhdenkin, omaa etnistä/uskonnollista/kielellistä viiteryhmää edustavan epäonnistuneen yksilön ansiosta?

Jokainen maahanmuuttaja ts. näyttää saavan kantaa osasyyllisyyttä jokaikisen "heimo"- tai uskonveljensä/sisarensa törttöilystä, mutta mahdollinen kunnia kuuluu vain itse kullekin yksilölle erikseen. (Vrt. Fatbard Hetemaj "menestynyt erityistapaus, jota mokuttajat yrittävät käyttää harhaanjohtavana esimerkkinä"). Tässä seikassa nuivat eivät näe mitään ongelmallista.
« Last Edit: February 01, 2011, 01:43:55 by Warda »
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

Offline Pro Bono

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 672
 • Maahanmuuttajakriittinen- kriittinenkriittinen
Re: Maan tapa - miten täyttää "suomalaisuuden" kriteerit?
« Reply #1 on: February 01, 2011, 09:21:08 »
Vain toisessa noista tapauksista murhaajan "heimo"- tai uskonveljet/sisaret pitivät tekijää sankarina ja tekoa oikeutettuna, arvaatko kummassa. Samanlaisia tapauksia kuuluu esim. Ruotsista, koko heimo tms. asettuu rikollisen (ei siis "törttöilijän"!!) ja teon taakse ja katsoo, että uhri on ansainnut "rangaistuksensa". Mistä luulet tämän johtuvan?
Onko faktan esiintuominen leimaamista?

- Kuuma peruna, 3.2.2011 -

Offline Virkamies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1647
 • En sitten laupeutunut
Re: Maan tapa - miten täyttää "suomalaisuuden" kriteerit?
« Reply #2 on: February 01, 2011, 10:16:19 »
Jahas, jos vaikka taas hieman kommentoitaisiin.

Kelpaako maahanmuuttajataustainen suomalaiseksi ainoastaan, mikäli hän yksilönä omaksuu suomalaiset "perushyveet", (ml. ryyppäämisen) ja yltää oman uskonnollisen tai etnisen ryhmänsä osakollektiivina lähes pyhimysmäiseen nuhteettomuuteen - lannistumatta riskistä, että oma nuhteettomuus tahriutuu kymmenkertaisesti yhdenkin, omaa etnistä/uskonnollista/kielellistä viiteryhmää edustavan epäonnistuneen yksilön ansiosta?

Riippuu siitä, että miten määrittelet joukon "suomalainen". Peruslinjat ovat seuraavat:

1) Juridinen suomalaisuus. Silloin kelpaa jos ja kun saa kansalaisuuden. Siihen kriteerit löytynevät lainsäädännöstä.

2) Weberiläinen sosiologinen suomalaisuus. Silloin ei kelpaa vaikka yksilö kopioisi käyttäytymisensä tismalleen samanlaiseksi, sillä johtuen syntyperästä ja ylipäätänsä sosiologisista tekijöistä yksilö itse ja joukko "suomalaiset" eivät konstruoi hänen taustaansa sellaiseksi, että tällä olisi sama alkuperä.

Lienee vielä kolmas, mitä lienet itse ajamassa takaa:

3) Yhteisöllinen suomalaisuus. Silloin kelpaa suomalaiseksi, jos itse ja kanssaihmiset kokevat ihmisen olevan yhteisössä yksi yhteisön jäsenistä.

Jos kysyt itse asiassa, että milloin ihminen on yhteisönsä jäsen, niin vastaus on varmaan, että kun elää yhteisössä ja siten omaa jonkinlaisia vuorovaikutussuhteita yhteisöön.

(Kenties on myös joku, joka katsoo olevan geneettisen suomalaisuuden, jota tietyt piirit postuloivat hieman agitoituneestikin, mutta tämä lienee vain hieman episteemisesti vääristynyt muoto laadusta 2, jossa on tehty nopea induktio kohderyhmän perusteella ja luultu, että sosiaalisen konstruktion ainut määräävä tekijä on genetiikka vaikka pohjalla on paljon muutakin.)

Quote
Kuitenkin vain toinen näistä herätti vihamielistä nettikeskustelua, voimakasta paheksuntaa ja syiden etsimistä asianomaisen kulttuuritaustasta. Kukaan ei ihmettele, miksi?

En tiedä, että mitä lehtiä tai nettikeskusteluja sinä luet, mutta vastaan tulee toistuvasti sellaista suomalaisuuden kulttuuritaustan samanlaista melko naurettavaa profilointia, jota sinä teet kirjoituksissasi toistuvasti. Ryyppääminen... voi elämän kevät. Ikään kuin päihdeongelmat eivät olisi melko universaali ongelma. Kun sosiologiseen suomalaisuuden kategoriaan kuuluva ihminen tekee jotain, niin erilaiset kulttuuripaheksujat meidän omasta porukastamme heräävät jälleen päivittelemään jotain myyttistä "väkivaltaisuutta" ja "pahapäisyyttä" kulttuurissamme, vaikka mitään faktuaalista perustetta moisille ei oikeastaan edes ole.

Toisekseen, juttu on niin, että ihmiset kokevat aina ja kaikkialla ulkopuolelta tulleiden ihmisten tekemät pahat teot ikään kuin ylimääräisinä pahoina asioina. Jos sinun kodissasi oma perheenjäsen aiheuttaa ikäviä asioita, niin suhtaudut siihen hieman eri tavoin kun jos vieras tekee ne. Tapahtumat ovat aina tietysti ikäviä ja niitä voi tarkastella pelkkinä tapahtumina, mutta asia ei toimi ihan niin yksinkertaisesti ihmisten mielestä. Omien perheenjäsentensä ikävät teot ovat aina ikäviä ja ne joutuu ikään kuin kantamaan surumielisenä, mutta suurin osa suhtautuu omiin vieraisiinsa niin, että näiden mahdolliset ikävät teot ovat ylimääräisiä ja että niitä ei joudu sietämään.

Toki saat olla niin kristillisen moraalin läpitunkema, että pyrit kohtelemaan kaikkia ihmisiä yhtäläisesti, mutta suurin osa tekee eroja sen perusteella, että mitä kokee näiden ihmisten edustavan. Joillekin suomalaiset rikolliset ja pahantekijät ovat ikävä ja rasittava lisä yhteisössä ja joita pitäisi enemmänkin rankaista, mutta jotka kuitenkin on yhteisönä kestettävä pikemminkin kuin annettava muiden riesaksi ja jokainen vieraanvaraisuutta loukkaava ulkopuolinen rikollinen on sellainen, joita ei tarvitsisi sen ihmeemmin sietää vaan vastavuoroisuuden periaatteita noudattaen näiden ihmisten teot sietäköön se yhteisö, josta ovat lähtöisin.

Eikö niin? Ihmisten teot eivät tässä asiassa ratkaise vaan se, että mistä suvusta hän on peräisin. Jos minun jälkeläiseni tulee kotiisi ja käyttäytyy tismalleen sinun perheesi tapaan, mutta tekee ikäviä tekoa, niin minä kuitenkin koen kantavani vastuuni asiassa ja ymmärtäisin täysin, jos haluaisit että kannan vastuuni sukuni teoista. Näin se ihmisten moraalitajun kannalta usein menee, ellei ole sitten omaksunut hieman universaalimpaa moraalikäsitystä, jossa ihmisten koti, vieraanvaraisuuden lait ja sen sellaiset eivät mukaudu ylemmille tasoille. Silloin ymmärtääkseni kyseessä on joko jonkinlainen kristillisen moraalin sovellus tai sitten jonkinlainen sosialistinen näkemys valtiosta, joka ylittää kaikki muut inhimillisen elämän lait.

Sellaista taas. Älkää turhaan muut juntturat vängätkö vastaan, jos kaipaatte dialogia asiassa, koska en aio siihen nyt ryhtyä. Kiitos.
Irrelevanttia, koska mantsurian kalahuuhkaja.

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Maan tapa - miten täyttää "suomalaisuuden" kriteerit?
« Reply #3 on: February 01, 2011, 10:58:50 »
Ja sekin riippuu minkä näköiset ja oloiset ihmiset koetaan omiksi. Jos tummat ja muslimit koetaan uudeksi väestöksi, niin asumastaan ajasta huolimatta hänen tekonsa voidaan kokea "ylimääräiseksi".

Tähän vieraaksi ja erilaiseksi koetuksi tietenkin liittyy huomattava visuaalinen poikkeavuus totutusta, jonka perusteella on helppo ryhmitellä mielessään näitä ihmisiä ulkopuolisiksi. Samoin varmaan voisi ajatella huonosta tai erilaisesta kielestä tai tavoista. Ja sellainen myöskin on omiaan siinä, että kokee heidän ihmisinä samanlaisina, koska heillä on jonkinlainen yhteinen, totutusta poikkeava, silmään ottava piirre. Eikä sen aina tarvitse olla ihonväri tai kielikään, vaan esimerkiksi vaatetus voi sen tehdä...
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Kuuma peruna

 • Guest
Re: Maan tapa - miten täyttää "suomalaisuuden" kriteerit?
« Reply #4 on: February 01, 2011, 11:10:17 »
Vain toisessa noista tapauksista murhaajan "heimo"- tai uskonveljet/sisaret pitivät tekijää sankarina ja tekoa oikeutettuna

Ei ole pidetty sankarina. Tälle "Muhikselle" perustettiin muistosivu kun ei vielä tiedetty muuta kuin että hän on kuollut. Mitään sankarinpalvontaa siellä ei ollut.

Jos olet eri mieltä niin voit heittää todisteita.

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Maan tapa - miten täyttää "suomalaisuuden" kriteerit?
« Reply #5 on: February 01, 2011, 11:55:22 »
Pitää vielä lisätä, että ilmeisesti Virkamiehen mielestä olemme jonkun alkukantaisen ksenofobian vankeja, vaikka on hyvin pystytty osoittamaan, että pienellä järkeilyllä ja tottumuksella sellaisesta pääsee yli. Meille on ollut hyötyä siitä,e ttä emme jää vellomaan mihinkään vieraskammoon, vaan pystymme ylittämään sen myös jossain vaiheessa.

Tietenkään kaikki eivät ole yhtä onnekkaita eikä plastisia ja jäävät yhteen muottiin pelkäämään erilasiuutta eikä siihen auta edes yksinkertainen järkeily. Ilmeisesti Virkamies on yksi näistä. Muutenkin on mielenkiintoista, että Virkamies kokee afrikkalaisen muuttavan heille asumaan, jos afrikkalainen muuttaa 100 km päähän samojen keinotekoisten rajojen sisään, jossa hänkin asustaa...
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline J.P.R

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 174
Re: Maan tapa - miten täyttää "suomalaisuuden" kriteerit?
« Reply #6 on: February 01, 2011, 12:01:24 »
Vain toisessa noista tapauksista murhaajan "heimo"- tai uskonveljet/sisaret pitivät tekijää sankarina ja tekoa oikeutettuna

Ei ole pidetty sankarina. Tälle "Muhikselle" perustettiin muistosivu kun ei vielä tiedetty muuta kuin että hän on kuollut. Mitään sankarinpalvontaa siellä ei ollut.

Jos olet eri mieltä niin voit heittää todisteita.

Voisit tietysti aloittaa vaikkapa esittämällä todisteita oman väittämäsi paikkansapitävyydestä.

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Maan tapa - miten täyttää "suomalaisuuden" kriteerit?
« Reply #7 on: February 01, 2011, 12:30:07 »
Wardan alkuperäinen pointti taisi kadota tyystin.

Kun erilainen, tässä tapauksessa muslimi, onkin menestynyt, niin hän on outo poikkeusyksilö, jota ei voi tietenkään yleistää kulttuuriin tai muuhunkaan. Mutta jos tehdään rikos, niin sille löytyy kyllä kulttuurista syy.

Virkamies jo tässä esitti, että se on mielettömän luonnollinen ja ihana biologinen asia, joka vain on ja jonka vankeja me lopulta ollaan eikä yli päästä, paitsi, että suurin osa ei koe näin. Virkamies ilmeisesti perustelee tätä sillä, että on jonkinlainen kaikki yhdistävä kansallisuushenki, joka olisi kriteeri sille, kenen ilkeyksiä yleistetään ja kenen ei, esim. erilainen ihonväri ei tähän vaikuttaisi...
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline Schwa

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 324
Re: Maan tapa - miten täyttää "suomalaisuuden" kriteerit?
« Reply #8 on: February 01, 2011, 12:34:35 »
Vain toisessa noista tapauksista murhaajan "heimo"- tai uskonveljet/sisaret pitivät tekijää sankarina ja tekoa oikeutettuna

Ei ole pidetty sankarina. Tälle "Muhikselle" perustettiin muistosivu kun ei vielä tiedetty muuta kuin että hän on kuollut. Mitään sankarinpalvontaa siellä ei ollut.

Jos olet eri mieltä niin voit heittää todisteita.

Voisit tietysti aloittaa vaikkapa esittämällä todisteita oman väittämäsi paikkansapitävyydestä.

Yksittäisten väkivallantekojen ja tragedioiden vatvominen on minusta ikävää ja useimmiten hedelmätöntä. Tässä nyt kuitenkin kiireimpään hätään (tämä on Googlen välimuistitallenne, joka ei välttämättä kovin pitkään pysy pystyssä). Tuolloin su 23.1. poliisi tiedotti ensimmäistä kertaa poikaystävän olevan epäiltynä tytön surmasta, ja samana päivänä ryhmä poistettiin. Näiden googlaaminen kesti tapaukseen aiemmin perehtymättömältä viitisen minuuttia.

Nyt kaivattaisiin sitten niitä todisteita tästä teon pitämisestä sankarillisena tai oikeutettuna. Näitä uskonveljiä tai -sisaria olisi mielestäni hyvä löytyä myös enemmän kuin yksi tai kaksi.

Offline Pro Bono

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 672
 • Maahanmuuttajakriittinen- kriittinenkriittinen
Re: Maan tapa - miten täyttää "suomalaisuuden" kriteerit?
« Reply #9 on: February 01, 2011, 12:40:39 »
Vain toisessa noista tapauksista murhaajan "heimo"- tai uskonveljet/sisaret pitivät tekijää sankarina ja tekoa oikeutettuna

Ei ole pidetty sankarina. Tälle "Muhikselle" perustettiin muistosivu kun ei vielä tiedetty muuta kuin että hän on kuollut. Mitään sankarinpalvontaa siellä ei ollut.

Jos olet eri mieltä niin voit heittää todisteita.
Siellä FB-fyhmässä tällaista oli. Nyt ko. ryhmää ei löydy, liekö poistettu, vai enkö vain osaa.
Onko faktan esiintuominen leimaamista?

- Kuuma peruna, 3.2.2011 -

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Maan tapa - miten täyttää "suomalaisuuden" kriteerit?
« Reply #10 on: February 01, 2011, 13:14:55 »
Saattaa olla mahdollista, että ensin vain kuviteltiin, että kaverin tyttöystävä on tapettu ja siksi kaveri sai sympatioita jo vähän niinkuin ennakko-oletusten kautta, kunnes sitten huomattiin, että kaveri olikin itse epäilty. Voihan se tietenkin olla niinkin, että kulttuuriin kuuluu onnitella tyttöystävän surmaamisesta.

Se on kuin tiettyjen ulkomaalaisten rikostilastot. Voi olla, että heidän kulttuuri ajaa heidät ensin köyhyyteen ja sitten köyhyyden ja eriarvoisuuden vuoksi rikoksiin kulttuurin siihen vielä pakottaessa omalta osaltaan. Tai voi olla, että tietyt kansallisuudet ovat lähes kaikki köyhiä ja köyhyys ja sosiaaliset ongelmat voivat selittää suuren edustuksen rikostilastoissakin.

Tai sitten ehdottomasti heillä on vain sellainen tapa, että tehdään rikoksia. Kumpikin vaihtoehto on avoinna...
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Kuuma peruna

 • Guest
Re: Maan tapa - miten täyttää "suomalaisuuden" kriteerit?
« Reply #11 on: February 01, 2011, 13:35:20 »

Voisit tietysti aloittaa vaikkapa esittämällä todisteita oman väittämäsi paikkansapitävyydestä.

Eli minun pitäisi esittää todisteita että jotain ei ole? Tiedät itsekin että se on loogisesti mahdotonta.

Kuuma peruna

 • Guest
Re: Maan tapa - miten täyttää "suomalaisuuden" kriteerit?
« Reply #12 on: February 01, 2011, 13:40:34 »
Siellä FB-fyhmässä tällaista oli. Nyt ko. ryhmää ei löydy, liekö poistettu, vai enkö vain osaa.

Kyllä, se on poistettu kuten jo todettiin. Kävin sitä katsomassa kun ensi kerran Iltalehden foorumilla väitettiin että "murhaajaa ylistetään". En löytänyt muuta kuin surunvalitteluja, ja pyysin Iltalehden foorumillakin että näyttäkää nyt sitä sankaruuden ylistämistä.

Todisteita sankaruudesta ei näytetty. Sivu oli vielä pystyssä. Sitä tavanomaista mussutusta muslimeista kyllä tuli ja Päivi Lipponen haukuttiin koska hän ei tuomitse tekoa.

Offline Virkamies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1647
 • En sitten laupeutunut
Re: Maan tapa - miten täyttää "suomalaisuuden" kriteerit?
« Reply #13 on: February 01, 2011, 14:02:10 »
Eli minun pitäisi esittää todisteita että jotain ei ole? Tiedät itsekin että se on loogisesti mahdotonta.

Ilmeisesti sinulla ei ole logiikan alalla opintoja. On täysin mahdollista esittää todisteita siitä, että jotakin ei ole.

Jos jotain toivoisi internetin pseudoälyköiltä, niin se olisi tämän harhaluulon levittämisen lopettaminen.
Irrelevanttia, koska mantsurian kalahuuhkaja.

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Maan tapa - miten täyttää "suomalaisuuden" kriteerit?
« Reply #14 on: February 01, 2011, 14:11:49 »
Eli minun pitäisi esittää todisteita että jotain ei ole? Tiedät itsekin että se on loogisesti mahdotonta.

Ilmeisesti sinulla ei ole logiikan alalla opintoja. On täysin mahdollista esittää todisteita siitä, että jotakin ei ole.

Jos jotain toivoisi internetin pseudoälyköiltä, niin se olisi tämän harhaluulon levittämisen lopettaminen.

Riippuu nyt, mitä tämä kansallismielinen pseudoälykkömme tarkoittaa. Jos puhutaan asiasta, jonka olemassaoloa ei voida todistaa, niin se johtaa usein siihen, että sen olemattomuutta yhtään missään ei voida todistaa. Teitenkin jos paikat rajataan ja asioista sovitaan, niin voidaan todistaa tietyllä tasolla.
Monikulttuurisuus on rikkaus.