Author Topic: Esittelenpä ihteni - Onnellisuus hyvinvoinnin mittarina?  (Read 7691 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pyy

  • Guest
Re: Esittelenpä ihteni - Onnellisuus hyvinvoinnin mittarina?
« Reply #45 on: April 17, 2010, 13:17:19 »
Minulle on ainakin riittänyt ääneni kuuluviin saamiseksi se, että olen käynyt äänestämässä. Ihan tyytyväinen olen ollut edustajaani ja hänen puolueeseensa. Kompromisseja ei voi välttää. Se on sitä edustuksellista demokratiaa ja on parempi vain, että edustamassa on ihmisiä joilla noin keskimäärin on enemmän mielenkiintoa ja kapasiteettia (+aikaa) ottaa päätettävistä asioista selvää. Yhden asian ihmeitä a'la Halla-aho äänestämällä tilanne on tietysti toinen.

Se on jo nyt nähtävillä, että seuraavissa eduskuntavaaleissa ratsastetaan maahanmuuttokriittisillä teemoilla. Latteuksia tyyliin "maassa maan tavalla" ja "kaikki maahanmuuttokritiikki ei ole rasismia" tullaan lausumaan kilpaa kolmen suuren puolueen riveistä. Sitten on persut ja muutokset eli valinnanvaraa kyllä kriittiselle riittää. Miten se sitten vaikuttaa vaalitulokseen ja realisoituuko miten maahanmuuttopolitiikkaan jää nähtäväksi.

Offline nk.Rasisti

  • Newbie
  • *
  • Posts: 22
Re: Esittelenpä ihteni - Onnellisuus hyvinvoinnin mittarina?
« Reply #46 on: April 17, 2010, 14:47:31 »

 Neljättä sivua, ohoh.

 Noo. katotaan. Keskustelua halutaan jakaa kahteen osa-alueeseen ja minun tulkittiin vetoavan kustannuksiin.

 Keskustelu tulee mielestäni jakaa kolmeen osaan.

 1. Eettinen, kuinka painotamme valtion velvollisuuden tukea kansalaisia ja muita hädänalaisia.

 2. Kuinka paljon valtion budjetista eettisten periaatteiden mukaan olemme valmiit uhraamaan muiden auttamiseen.

 3. Valtion budjetista jyvitetyn osan mahdollisimman tehokas hyödyntäminen.

Vallalla oleva sensuuri estää tai kärjistää keskustelua koko matkalta. Eettisessä ei ilmeisesti pidetä asiallisena puhua kansalaisten hädästä sillä muut ovat enemmän hädässä tms. Siis metsästä puhumisesta kun pitäisi keskittyä tähän yhteen puuhun. Budjetti keskustelussa ja eettisessä vedetään "kansainväliset sopimukset"-kortti herkästi esiin, ihan kuin olisi jokin sopimus joka määrää tietyn summan käytettäväksi asiassa.

 Kolmos kohta on itseasiassa se mikä itseäni ensimmäiseksi alkoi rissata, sensuurin jälkeen. Me emme tiedä tarkkoja kustannuksia -tai itseasiassa paljon muutakaan- pakolaisista, maahanmuutosta muuten, turvapaikanhakijoista ja näiden lieveilmiöistä yms.

Jotta toimintaa voidaan arvioida statistiikan pitää olla tarkempaa. Lähtömaa, kulttuuritausta ja muut mahdolliset viiteryhmät. Kotouttamistoimien onnistumista mitattakoon ensi alkuun vaikkapa, työllistymis ja rikostilastoilla. Kun keskiarvo maahanmuutaja ryhmä X:n sisällä on lähellä kantaväestön työllistymistä ja rikos statistiikkaa, tai paremmat = onnistuneet kotouttamistoimet. Tässä kohden ehdoton ei työhönottokiintiöille, ne aiheuttaisivat vääristymiä arvionnissa. Kyllä kuitenkin tasa-arvon toteutumisen valvonnalle.

Mikäli jokin ryhmä maahanmuuttajista on selkeästi ja jatkuvasti jäljessä muista maahanmuuttajaryhmistä kotoutumisessa, on syytä tutkia mistä ongelmat johtuvat. Onko esim. kantaväestössä asenteellisuutta nimenomaista ryhmää kohtaan, mistä asenteellisuus johtuu. Vai johtuuko mahdollisesti kyseisten maahanmuutajien asennoitumisesta, mistä asenteellisuus johtuu.

Jos jokin maahnmuuttajaryhmä on erittäin vaikeasti sopeutettava Suomessa oleviin tapoihin ja lakeihin, silloin lienee aiheellista kysyä kannattaako kyseistä viiteryhmää väkisin koettaa sopeuttaa vai olisiko parempi siirtää maahanmuutossa käytettäviä kriteerejä suosimaan helpommin kotoutettavia/kotoutuvia ryhmiä.

Tai vaihtoehto kolme, ryssivätkö virkamiehet jossain.

Sitten siitä sensuurista. Nykyisellään esim. poliisi/lehdistö ei kerro rikoksentekijän taustoista paljoakaan vain ehdottomasti välttämättömimmät tuntomerkit jos tekijää haetaan. Jottei rasismiin syyllistyttäisi tyyliin "Kansallispukuun pukeutunutta silminnäkijää haetaan". Vaikka haettaisiin Euranpukuun pukeutunutta naishenkilöä tunnistamaan kuokkavierasta.

Ongelmaksi muodostuu tulkinnanvaraisuus lukijalle. Ennakkoluulot pääsevät värittämään faktan. Kaiken lisäksi herää epäilys että tilannetta yritetään pestä. Jos esim. yksittäinen rikos aiheuttaa kohua maahanmuuttajaryhmää kohtaan tarkka statistiikka mahdollistaa "Ryhmä on itseasiassa paremmin kotoutunut kuin keskiarvo ja toivomme että yksittäistapaus ei leimaa koko ryhmää", vastaukset. Jos ryhmä taas on heikommin kotoutunut on syytä katsoa tilannetta tarkemmin, asian lakaiseminen maton alle ei tilannetta ainakaan paranna.

 Tästä eteenpäin toivoo nk.Rasisti
Laput silmillämolemmilla, ja korvissa kuulokkeet. Huutavat mokomat.

Offline Warda

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2028
  • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: Esittelenpä ihteni - Onnellisuus hyvinvoinnin mittarina?
« Reply #47 on: April 18, 2010, 00:12:11 »
Kiitos, nk.Rasisti, asiallisesta keskustelusta.  :)

Quote
Mikäli jokin ryhmä maahanmuuttajista on selkeästi ja jatkuvasti jäljessä muista maahanmuuttajaryhmistä kotoutumisessa, on syytä tutkia mistä ongelmat johtuvat. Onko esim. kantaväestössä asenteellisuutta nimenomaista ryhmää kohtaan, mistä asenteellisuus johtuu. Vai johtuuko mahdollisesti kyseisten maahanmuutajien asennoitumisesta, mistä asenteellisuus johtuu.

Tätä tutkimusta itsekin peräänkuuluttaisin - sen sijaan, että lööppeihin tarkoitushakuisesti nostettaisiin rikostilastot/työttömyystilastot taustoja selvittämättä ja/tai niistä kertomatta.

Pelkillä tilastonumeroilla on äärettömän helppoa näyttää totuudesta vain puolitotuus - tai suorastaan vääristellä totuutta. ästä esimerkkinä Homman eilinen "gallup", johon en voinut vastata, koska kysymyksenasettelu oli sekä selkeän tarkoitushakuista että tuloksia vääristelevää.

Esimerkki aiemmasta tutkimuskysymyksestä:

"Pitäisikö maahanmuuttajien sopeutua paremmin?"

-> Onko tähän mahdollista vastata kielteisesti? Onko kukaan sitä vastaan, että lopputulos "parempi sopeutuminen" toteutuu? Kysymys sinänsä kätkee sisälleen asenteen: heidän täytyy nähdä vaivaa, ei meidän.

Itse olen vakuuttunut, että HYVIN HARVA  kysymykseen myönteisesti vasdtanneista on sitä mieltä, ettei  itse haluaisi lainkaan tulla vastaan tai ola avuksi tässä sopeutumisprosessissa.

Vastausprosenteista tällaisen vaikutelman kuitenkin voi varsin helposti saada -> ja johtopäätöksen: emme halua maahanmuuttoa, koska sopeutuminen ollut huonoa/riittämätöntä.
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!