Author Topic: Kuinka suhtautua ns. maahanmuuttokriitikoihin  (Read 8633 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tapio Peltonen

 • Jr. Member
 • **
 • Posts: 55
Kuinka suhtautua ns. maahanmuuttokriitikoihin
« on: December 13, 2011, 16:16:05 »
En löytänyt tästä aiheesta avausta, mutta mielestäni asia on tärkeä ja sivuaa foorumin tarkoitusperiä.

Nimimerkki Brandöt on toistuvasti kieltäytynyt keskustelemasta Jussi Halla-ahon näkemysten ongelmallisuudesta, ilmeisesti johtuen henkilökohtaisesta arvostuksestaan H-a:a kohtaan. Itse taas vältän Jussi Halla-ahosta keskustelemista sekä internetissä että sen ulkopuolella, sillä Halla-ahon maailmankuvan perkaaminen johtaa kohdallani voimakkaaseen negatiiviseen tunnereaktioon. Tyyliin (seuraa aitoa avautumista):

Eikö H-a oikeasti tajua omien sanojensa ja tekojensa vahingollisuutta?

Kyllä tajuaa, on pakko tajuta, hän on koulutettu ihminen ja hänelle on nämä asiat selitetty varmasti moneen kertaan juurta jaksaen sekä kauniisti kädestä pitäen että rumasti naama punaisena päin naamaa huutaen.

Tai ainakin luulisi.

Ja hänhän on itse tunnustanut haluavansa vahvistaa maahanmuuttajavastaista ilmapiiriä Suomessa.

Miten tuollainen ihminen voi elää omatuntonsa kanssa?

Onko hän psykopaatti? Vielä pahinta lajia, älykäs psykopaatti joka ajaa epäsosiaalisia tarkoitusperiään joutumatta järjestelmän hampaisiin, koska osaa olla tekemättä mitään mikä sinänsä rikkoisi yleisesti hyväksyttyjä normeja?

Vai onko hän aidosti saman Eurabiaharhan vallassa kuin Breivik?

Miten kukaan voi elää tuon ikäiseksi joutumatta kyseenalaistamaan omia ideologioitaan ja niiden pohjan heiveröisyyttä?


Niin. Miten välttää Halla-ahon kaltaisten ihmisten dehumanisointi? Samaistumiskykyni loppuu kesken siinä vaiheessa kun kyse on ihmisestä, joka on kuitenkin saavuttanut korkean yhteiskunnallisen aseman ja saanut paljon vahinkoa aikaan, ja pyrkii saamaan aikaan vielä enemmän. Uskontonsa sokaisemien lahkolaisjohtajien aiheuttama vahinko sentään rajoittuu heidän omaan seuraajakuntaansa. Sisulaisrasistien hyökkäys kohdistuu koko yhteiskuntaan. He pyrkivät hyödyntämään sitä seikkaa, että ihmisillä on hyvin perustavanlaatuinen taipumus täyttää heihin kohdistuvia odotuksia, olivat nämä odotukset sitten positiivisia tai negatiivisia. Negatiivisten ennakkoasenteiden ruokkiminen mitä hyvänsä väestöryhmää kohtaan on hirvittävän tuhoisaa koko yhteiskunnan kannalta.

Minulta loppuvat kyllä neuvot kesken. Ehkä pitäisi olla vähän vastaanottavaisempi Eurabia-fiktion suhteen ja yrittää jollain tavoin ymmärtää se epäilemättä aito huoli, joka rasistien tuhoisan käyttäytymisen taustalla on, ja sitten argumentoida heidän omista lähtökohdistaan lähtien, miksi he ovat väärässä. Mutta kun en usko, että kyseessä on mikään rationaalisista lähtökohdista kumottavissa oleva väärinkäsitys. Minun nähdäkseni kyseessä on omasta voimattomuudentunteesta kumpuava tarve muodostaa viholliskuvia ja hyökätä niitä vastaan; tunnetila on primäärinen ja "asiaperustelut" on luotu jälkikäteen. Miten ihmeessä tällainen epäsosiaalisuus taltutetaan siinä vaiheessa kun se on päässyt kunnolla käyntiin?

Yhteiskunnassa on toki lukuisia hyvinkin akuutteja ongelmia jotka ruokkivat tätä tyytymättömyyttä ja voimattomuutta, ja poliitikoilta tuntuu puuttuvan lähinnä tahtoa etsiä näihin ratkaisuja. Mutta pystyykö rasismin ja äärinationalismin kaltaisia ilmiöitä vastaan kamppailemaan millään tavoin "suoraan"?

Minusta paras lääke ääri-ilmiöihin on hyvinvointi, vaikuttamismahdollisuudet omaa elämää koskien, ihmisten tasavertainen kohtelu ja julkisten tahojen toiminnan ennustettavuus, ts. ylipäätään yhteiskunnallinen vakaus. Nämä ovat kaikki taustatekijöitä, jotka ovat omiaan parantamaan ihmisten tyytyväisyyttä. Tyytyväinen ihminen ei tarvitse tekaistuja viholliskuvia.

Mutta miten edes käsitellä näitä rasistisen kansanliikkeen johtohahmoja siten, ettei objektifioi tai psykologisoi heitä tai muuten kohdista heihin näitä aiemmin mainittuja negatiivisia ennakkoluuloja? Minun on valitettavan vaikea uskoa esimerkiksi juuri Jussi Halla-ahon hyväntahtoisuuteen ja haluun ratkaista ongelmat keskustelemalla. Miten tuollaiseen ihmiseen sitten pitäisi suhtautua. Yksityiselämässä välttelen voimakkaan rasistisia mielipiteitä julistavien ihmisten seuraa, en siis ilmeisesti halua kohdata ongelmaa.

Harri

 • Guest
Re: Kuinka suhtautua ns. maahanmuuttokriitikoihin
« Reply #1 on: December 13, 2011, 16:33:59 »
Sinänsä hyvä avaus, ehkä joku osaa suhtautua asiaan rauhallisemmin välttäen kuitenkin ao. sudenkuopan.

Minä en edes halua välttää tunneperäistä suhtautumista heihin. Jos näppäimistöltään suoltaa vastenmielistä saastaa, niin minusta siihen saakin reagoida tunteella. Sama törky on jo moneen kertaan kierrätettyä, ei sieltä mitään uutta informatiivista keskustelua eteenpäin vievää matskua ole odotettavissa. Itse olen tätä törkykirjoittelua seurannut neljättä vuotta ja positiiviset yllätykset ovat harvassa.

Ihanaa, että tämä törky sentään aiheuttaa vielä jonkinlaisen tunnereaktion. En halua olla henkisesti kuollut, omaatuntoa vailla elävä myötäilijä. Haistakoot pitkän paskan koko sakki. Tarkoitan tällä siis näitä varsinaisia maahanmuuttokriitikoita, sisulaisia fasisteja, öyhöttävää hompanssilaumaa.

Mutta tosiaan, mielenkiinnolla seuraan mitä muut mieltä.

Dunce

 • Guest
Re: Kuinka suhtautua ns. maahanmuuttokriitikoihin
« Reply #2 on: December 13, 2011, 16:55:14 »
Tyytyväinen ihminen ei tarvitse tekaistuja viholliskuvia.

Jos totta puhutaan, tyytymätön ihminen kaipaa niitä tekaistuja viholliskuvia vielä vähemmän.

Itse asiaan. Halla-aholais-zombieita vastaan toimii luultavasti parhaiten kärsivällinen asiallinen keskustelu, vaikka se kuinka ottaisi hermoon. Ennen ennakkoluuloja vastaan käymistä kannattaa kuitenkin käydä läpi ne asiat, mitä pitää itsestäänselvyyksinä sekä fakta- että arvopuolella. Itse kultakin löytyy sellaisia itsestäänselvinä pitämiään asioita/arvoja/tunteita, joille ei välttämättä löydy objektiivista perustetta, tai edes subjektiivisesti perusteltavissa olevaa pohjaa. Jos nuo on itsellä selvillä, niin osaa välttää keskustelutapaa ja vivahteita, jotka näyttävät maahanmuuttokriitikolle kaksinaismoralismilta tai, kuten sanotaan, "kukkahattuilulta", kommunismilta tmv. Tällainen leima, jos sen kerran saa, jää turhan helposti päälle ja kaikki mitä sen jälkeen sanot, on nollan arvoista.

Jos keskustelee jonkun kanssa, on syytä myös pitää mielessä se, että keskustelulla on eri tasoja. Kannattaa välttää arvokeskustelussa hyppäämistä saivartelevalle "mitä tämä oikeastaan tarkoittaakaan"-tasolle jne. Itse välttäisin rikostilastoista vänkäämistä, koska tilastoissa on kuitenkin vankka faktapohja. Jos haluat ns. pelastaa jossain määrin järjissään olevat halla-aholaiset sanotaanko nyt vaikka pimeyden voimien sylistä, joudut hyväksymään sen, että maahanmuuton vastustaminen on legitiimi poliittinen mielipide ja se ei tarkoita esim. karkoitusten tmv. radikaalitoimien hyväksymistä yksilötasolla tai muutenkaan sitä, että mielipiteen ensi- tai toissijainenkaan kohde olisi kanssa-asukas.

No, tuosta nyt tuskin tulit hullua hurskaammaksi, mutta ehkä summauksena haluaisin esittää, että jos olet selvittänyt itsellesi suhtautumisesi koko keskusteluun, siinä esitettyihin väitteisiin ja niiden fakta-/arvopohjaan sekä mahdollisesti taustalla vaikuttaviin julkilausumattomiin ajatuksiin, ei oikein muuta voi edellyttää. Sen jälkeen joutuu vain päivittelemään tietyn touhulaarin hiekkalinnanrakentajien järjenpuutetta.

Strategiselta kannalta ollaan mielestäni jo sellaisessa tilanteessa, että "ne tekevät sen itse". Ja jos ei olla, sopii vain kysyä keneltä tahansa Halla-ahon ym. kannattajalta, että mitäs ko. henkilö on vaahtoamiensa asioiden eteen tehnyt. Nettikirjoittelun lisäksi. Raadollisimmin asian voisi ilmaista vaikka kysymyksellä: "Kuinka monta muslimia/somalia hallintovaliokunnan pj, kansanedustaja J. Halla-aho on saanut pidettyä Suomen ulkopuolella?" Siis jos halutaan vain vaikuttaa jonkun halla-aholaisen äänestyskäyttäytymiseen.

Quote
Yksityiselämässä välttelen voimakkaan rasistisia mielipiteitä julistavien ihmisten seuraa, en siis ilmeisesti halua kohdata ongelmaa.

Tarkoitatko nettijulistajia vai IRL-"monikulttuurisuus-/Islam-asiantuntijoita". Ainakin jälkimmäiset ovat täydellisen vatipäitä, kokemusta on.

Timo Anttila

 • Guest
Re: Kuinka suhtautua ns. maahanmuuttokriitikoihin
« Reply #3 on: December 13, 2011, 17:08:33 »
Ihan Brändiksen ensimmäisestä viestistä, pystyy aistimaan mistä on kyse. Siinä on kaikki ja se muu hänen kanssaan, on sitten pelkkää "kaulitaan ja kääritään, kaulitaan ja kääritään"-keskustelua.

 ;D >:( :o :o ::) ::) :P :-* :-* :-* :-* ja meen nyt suihkuun!

Offline TallulahBankhead

 • Jr. Member
 • **
 • Posts: 96
Re: Kuinka suhtautua ns. maahanmuuttokriitikoihin
« Reply #4 on: December 13, 2011, 17:40:14 »
Dunce, tämä on kuitenkin keskustelupalsta, ei vankimielisairaala. Nuo ohjeesi nuivien kohtaamiseen muistuttaa "Uhrilampaat" leffan varotoimenpiteitä kun lähestyttiin Hannibalin häkkiä:D

Timo, Brandöt on ollut täysin selvä tapaus minullekin alusta lähtien. Hän voi käyttää  tulevaisuudessa sitä jossain vielä ennakoimattomassa yllättävässä yhteydessä hyväkseen että on "vaivojaan säästämättä pyrkinyt aitoon dialogiin" antihommalaisten kanssa. Hänhän oli mm. vaalityöntekijänä, eikö?  Uskokaa pois, näin se menee:D

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Kuinka suhtautua ns. maahanmuuttokriitikoihin
« Reply #5 on: December 13, 2011, 18:02:03 »
Ehkä pitäisi olla vähän vastaanottavaisempi Eurabia-fiktion suhteen ja yrittää jollain tavoin ymmärtää se epäilemättä aito huoli, joka rasistien tuhoisan käyttäytymisen taustalla on, ja sitten argumentoida heidän omista lähtökohdistaan lähtien, miksi he ovat väärässä. Mutta kun en usko, että kyseessä on mikään rationaalisista lähtökohdista kumottavissa oleva väärinkäsitys. Minun nähdäkseni kyseessä on omasta voimattomuudentunteesta kumpuava tarve muodostaa viholliskuvia ja hyökätä niitä vastaan; tunnetila on primäärinen ja "asiaperustelut" on luotu jälkikäteen. Miten ihmeessä tällainen epäsosiaalisuus taltutetaan siinä vaiheessa kun se on päässyt kunnolla käyntiin?

No, ei kyllä pitäisi kuten tuo sinunkin järkeilysi loppuunvietynä osoittaa. Koska kysymyksessä on tunnetila, johon "faktat" etsitään vasta jälkikäteen, on sitä äärimmäisen vaikea kumota millään oikeilla faktoilla. Tietenkin niillekin on paikkansa, koska on paljon ihmisiä, jotka etsivät omaa kantaansa asian suhteen. Tätä voisi vielä tarkentaa, että "tunnetila" on itseasiassa ennakkoluulojen vahvistamista ja oikeuttamista.

Tässä taannoin juuri Mäkkärin drive-inissä yllätin itseni mutisemasta rasistisia törkeyksiä itselleni kun edelläni ollut suomalaistaustainen musliminainen isolla perheautolla haki ruokaa valtavalle katraalleen ja oma odotukseni venyi, venyi ja venyi. Sen sijaan, että tästä monikulttuurisesta kokemuksesta suivaantuneena olisin alkanut etsiä netistä "faktoja", että "kyllä ne on vaan parasta lähettää kaikki Saudi-Arabiaan rätteineen tai eurabia sikiää", jouduin suhtautumaan itseeni kriittisesti ja myöntämään, että luterilainen ison perheen äiti ei olisi toiminut yhtään eri tavalla eikä muslimiäidinkään nyt oikeastaan tarvitse jättää lapsia tekemättä sen takia, että minä pääsisin nopeammin pikaruokalaan. Minuunkin kulttuurimme kautta syvään istutetut ennakkoluulot kuitenkin lähes automaatiolla toivat päähäni ajatuksen, että "joudun nälkäisenä odottamaan ad infinitum, koska rättipää". Minä ja onneksi suurin osa muistakin ihmisistä osaamme kuitenkin suhtautua näihin ajatuksiin kriittisesti ja itsensä voi haastaa miettimään onko niissä lopulta mitään järkeä/oikeutusta?

Nämä mystiset "monikulttuurin kokemukset", joita yksikään maahanmuuttokriitikko ei ole halunnut avata, ovat juuri näitä tapauksia, joissa näkee jonkin maahanmuuttajan/islaminuskoisen jossain arkielämän tilanteessa ja näkee vain punaista tai puristaa kättään nyrkkiin ilman mitään muuta näkyvää syytä. Tietysti maahanmuuttokriitikot ymmärtävät tämän ja siksi he eivät suostu näitä "kokemuksiaan" avaamaan. Heidän reaktionsa poikkeaa kuitenkin muista ihmisistä siinä, että he yrittävät löytää jonkin järkiperäisen selityksen tai oikeutuksen ennakkoluulojen vietävissä olemiselle. Näin esimerkiksi seuraavan kerran kun näkee mustan miehen auton ratissa ja jostain selittämättömästä syystä se nyt vain alkaa ottamaan pannuun, itselleen voikin perustella "se ottaa pannuun, koska se sai autonsa sossusta! STANA!".

Mielestäni paras tapa on korostaa maahanmuuton inhimillistä puolta ja sellaisen yhteiskunnan julmuutta, joka ei suhtaudu kaikkiin tasavertaisina ihmisinä vaan esimerkiksi kulttuurinsa edustajina. Sillä hetkellä kun maahanmuuttokriitikko pystyy näkemään maahanmuuttajat ihmisinä eikä vihollisina, lakkaa hän olemasta maahanmuuttokriitikko. Siksi on tärkeää esitellä koko maahanmuuttokriittistä skeneä pyörittävien johtohahmojen ihmisarvoa halveksuvat julkilausumat ja hieroa niitä maahanmuuttokriitikon naamaan. Mikäli maahanmuuttokriitikolla on jäljellä yhtään kykyä ottaa vastaan maahanmuuttokriittisen totuuden vastaista tietoa, hän joutuu alati kapenevalle tielle, jolloin lopulta edessä on henkinen umpikuja. Tämän jälkeen hänen on valittava joko uudistuminen ihmisenä tai itselleen valehteleminen.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Hagbard

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 296
Re: Kuinka suhtautua ns. maahanmuuttokriitikoihin
« Reply #6 on: December 13, 2011, 20:06:18 »
Samaistumiskykyni loppuu kesken siinä vaiheessa kun kyse on ihmisestä, joka on kuitenkin saavuttanut korkean yhteiskunnallisen aseman ja saanut paljon vahinkoa aikaan, ja pyrkii saamaan aikaan vielä enemmän. 

Tämä on minulle taas aina ollut suuri mysteeri. Nimittäin se, että mitä pahaa se Halla-aho ihan oikeasti on tehnyt  tai pyrkii tulevaisuudessa tekemään?

Toivon, että minua ei taas syytetä jankutuksesta, jos kyselen asiaa, joka on täällä niin monelle niin itsestään selvä ja moneen kertaan todistettu, lue vaikka nämä sata tuhannen viestin ketjua, joissa asia on käsitelty.   Mutta se pahuus, mitä toisessa nähdään, pitäisi pystyä analyyttisesti erittelemään niin, että muutkin ymmärtävät, miksi tämä nähdään pahana.  Tee pino ranskalaisia viivoja, jotka luettelevat kaikki ne syyt, miksi pidät maahanmuuttokriittisiä pahoina ihmisinä.  Sitten käyt tämän listan läpi uudelleen ja yrität analysoida, mitkä vihasi syistä mahdollisesti voisivat olla kuviteltuja tai tunneperäisesti ennakkoasenteen pohjalta tehtyjä tulkintoja.

Halla-ahon ja muiden maahanmuuttokriitikoiden pahuus on sinulle tosiasia, joka tekee keskustelun vaikeaksi. Se ei kuitenkaan ole kaikille tosiasia, on ihmisiä, jotka eivät näe maahanmuuttokriittisessä liikkeessä merkkejä sellaisesta pahuudesta, jota sinä näet. Sen lisäksi on asioita, jotka sinun mielestäsi edustavat pahuutta, mutta eivät kaikkien muiden mielestä.

Tyytyväinen ihminen ei tarvitse tekaistuja viholliskuvia.

Ikävä sanoa, mutta sinun viholliskuvasi näyttää tästä kulmasta katsottuna tekaistulta. Tekaisemalla siitä saa ainakin selkeän. Omani on valitettavan hajanainen ja selkiintymätön.   


Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Kuinka suhtautua ns. maahanmuuttokriitikoihin
« Reply #7 on: December 13, 2011, 20:17:27 »
Hagbardistapa näkee, että tilanne on aika lailla saman tapainen uusien pyramidihuijausketjujen kanssa. Niillä on lähestulkoot aina karismaattinen johtaja, joka esiintyy kateellisten jahtaamana hyväsydämisenä hyvän tekijänä....

No, pyramidipelin ideaa ja systematiikkaa on hirvittävän hankala ymmärtää, jos ei ole perehtynyt asiaan. Tässä valossa asia näyttää juuri siltä, että toinen vain haluaa seistä toisten onnen edessä ja johtajat nähdään suurina neroina ja itse hyvyyksinä.

Tätä hyvyyttä sitten korostetaan eri tavoin ja kaikki vastoinkäymiset, oikeusjutut, entiset pyramidipelit jne, mikään ei auta. Johtaja on tavallainen hyväsydäminen perheenisä, joka on päättänyt liikeideallaan luoda hyvinvointia kaikille.

Muistan kuin turkulaisesta MOVE-yhtiöstä oli aikoinaan tv-haastattelussa pomo, siellä hän osasi sanoa asiat juuri niin kuin vaadittiin, jotta ei jäisi kiinni pyramidipelistä. Ongelma oli siinä, että jäsenet KUVITTELIVAT ymmärtävänsä mikä on pyramidipeli ja miksi juuri heidän juttunsa ei ollutkaan sellainen ja näin ollen heitä vain vainottiin ja jotkut sortuivat jopa huijareiksi haukkumaan (mitä vastustaisin kyllä edelleenkin, eihän ne ihmiset oikeasti ymmärrä mitä tekevät!)

Tämän jälkeen tuli vasta Hannu Kailajärven viritys valuuttakaupasta.... Huomatkaa, että vangitsemisen jälkeenkin oli monia, jotka uskoivat Kailajärveen suurinpiirtein Jumalana....

James Randi teki aikoinaan kokeen, jossa loi oman psyykikon australialaisen näyttelijän kanssa. Se veti rooliaan tunteisiin vetoen... Jopa paljastuksen jälkeen häneen uskoneet uskoivat. ----> Johtaa siihne, että vaikka Halla-aho sanoisi olevansa natsi-rasisti, suoraan, niin häntä ei uskottaisi välttämättä...
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline Mikael Lönnroth

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1308
  • Maailmanpuolue
Re: Kuinka suhtautua ns. maahanmuuttokriitikoihin
« Reply #8 on: December 13, 2011, 20:26:09 »
Samaistumiskykyni loppuu kesken siinä vaiheessa kun kyse on ihmisestä, joka on kuitenkin saavuttanut korkean yhteiskunnallisen aseman ja saanut paljon vahinkoa aikaan, ja pyrkii saamaan aikaan vielä enemmän. 

Tämä on minulle taas aina ollut suuri mysteeri. Nimittäin se, että mitä pahaa se Halla-aho ihan oikeasti on tehnyt  tai pyrkii tulevaisuudessa tekemään?

Lietsonut vihaa ja pelkoa eräitä ihmisryhmiä kohtaan.

Quote
Tee pino ranskalaisia viivoja, jotka luettelevat kaikki ne syyt, miksi pidät maahanmuuttokriittisiä pahoina ihmisinä.

Kysyit nyt vain Halla-ahosta ja sitä paitsi puhuit pahoista teoista...
Maailmanpuolueen jä sen - tarvitaan lisää <-- (myös Facebookissa)

Offline Hagbard

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 296
Re: Kuinka suhtautua ns. maahanmuuttokriitikoihin
« Reply #9 on: December 13, 2011, 20:45:49 »
Hagbardistapa näkee, että tilanne on aika lailla saman tapainen uusien pyramidihuijausketjujen kanssa.

Eipä oikeasti näekään. Luulet vain.

Tämä on oikeasti aika mielenkiintoinen ilmiö, että maahanmuuttokriittiset halutaan usein nähdä jonkun kollektiivin osana, ylhäältä karismaattisesti johdettuna massana. Maahanmuuttokriittistä liikehdintää kokonaisuutena taas ollaan ahkeraan niputtamassa osaksi jotain äärioikeistolaista liikehdintää. Maahanmuuttokriittisiä ajatuksia ei haluta käsitellä sellaisinaan eikä analysoida kappaleiksi, vaan ne halutaan liittää suurempaan kontekstiin, joka puolestaan halutaan liittää vielä suurempaan kontekstiin.

Joskus tuntuu siltä, että kun maahanmuuttokriittinen yksilö esittää ajatuksen, siihen vastataan ikäänkuin kokonainen konteksti olisi esittänyt kokonaisen aateklusterin. Usein olen saanut keskusteluissa vastauksia, joista en tunnista alkuperäistä lausumaani enää lainkaan, vaan sitä on ekstrapoloitu rankasti liittämällä siihen kaikkea tauhkaa siihen väkisin ympätyistä konteksteista.

En tiedä, mutta voisiko tämä helpottaa sitä tunneperäistä suhtautumista: pilkkokaa vastapuolen lausumat osiinsa sen sijaan, että väkisin liitätte niitä osiksi suurempia pahuuden konteksteja, joihin ne eivät todellisuudessa välttämättä edes liity.

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Kuinka suhtautua ns. maahanmuuttokriitikoihin
« Reply #10 on: December 13, 2011, 20:55:24 »
Quote
Eipä oikeasti näekään. Luulet vain.

Näin ne pyramidihuijauksessa olevatkin kieltävät asian. He kyllä uskovat tuntevansa, mitä on pyramidihuijaus, mutta se juuri se heidän juttunsa ei ole sitä.

Asia nyt ei ole täydellisesti analoginen pyramidihuijauksen kanssa, mutta joiltain osin on, esim. Halla-ahon liian varauksettomalla vastaanotolla.

Quote
Joskus tuntuu siltä, että kun maahanmuuttokriittinen yksilö esittää ajatuksen, siihen vastataan ikäänkuin kokonainen konteksti olisi esittänyt kokonaisen aateklusterin.

Kun tämä aate on purettu osiin ja hiukan värjätty toisella värillä, niin voi olla vaikea uskovansa olevansa osa sellaista, joko siihen itsekin uskoen tai vain sitä edistäen.

Quote
En tiedä, mutta voisiko tämä helpottaa sitä tunneperäistä suhtautumista: pilkkokaa vastapuolen lausumat osiinsa sen sijaan, että väkisin liitätte niitä osiksi suurempia pahuuden konteksteja, joihin ne eivät todellisuudessa välttämättä edes liity.

Pahan liittäminen ihmisiin on mielestäni enemmän konservatiivien ja sitä kautta hommalaisten hommia. Ja tämä koetaan sitten tarpeellisena maahanmuuttoon liittyvänä kriittisenä näkemyksenä. Tietenkin siinä uskossa, että nyt tehdään hyvin. Tällainen hyvä aie kertoo, että ihminen ei halua olla paha, vaan hyvä.

Halla-aho taas saattaa olla kuin Hannu Kailajärvi, hän saattaa jopa tietää mitä tekee, välittämättä siitä, että jsokus, kun tämä teidän laivanne tulee kaatumaan, niin todella suuri osa siinä mukana olleista häpeää hyvin ankarasti maahanmuuttokriittistä aikakauttaan...
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Kuinka suhtautua ns. maahanmuuttokriitikoihin
« Reply #11 on: December 13, 2011, 21:06:12 »
Tämä on minulle taas aina ollut suuri mysteeri. Nimittäin se, että mitä pahaa se Halla-aho ihan oikeasti on tehnyt  tai pyrkii tulevaisuudessa tekemään?

Hän on luonut tuonut ideologian, joka riisuu maahanmuuttajilta, muslimeilta ja poliittisesti eri mieltä olevilta ihmisarvon ja kehoittaa vihaamaan heitä.

Halla-aho on todistetusti rasisti ja ihmisvihaaja. Mitä sinusta sellaisen seuraajista pitäisi ajatella?
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Hagbard

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 296
Re: Kuinka suhtautua ns. maahanmuuttokriitikoihin
« Reply #12 on: December 14, 2011, 06:20:57 »
Hän on luonut tuonut ideologian, joka riisuu maahanmuuttajilta, muslimeilta ja poliittisesti eri mieltä olevilta ihmisarvon ja kehoittaa vihaamaan heitä.
Halla-aho on todistetusti rasisti ja ihmisvihaaja.

Nuohan ovat äärimmäisen jyrkkiä väitteitä. Joko sinulla on tietolähteitä, jotka ovat minulta jääneet piiloon tai sitten olet lukenut Scriptaa vahvalla tunneperäisellä ennakkoasenteella.

Minua ihan oikeasti kiinnostaisi tietää ne päättelyketjut, joilla tuollaisiin johtopäätöksiin voi päätyä. Mutta en kuitenkaan lähde peräämään niitä "todisteita", koska siitä voisi tulla jankutusbänniä ja kehotus lukemaan uudelleen läpi ketju "Halla-ahon kirjoituksia", koska siellä se pahuus on ilmiselvästi nähtävissä (jos osaa lukea oikeanvärisin lasein).

Totean vain, että tuo tunneperäisen suhtautumisen perusteluksi nimetty väittämä Halla-ahon pahuudesta jo itsessäänkin näyttää syntyneen tunneperäisenä reaktiona johonkin. Rasismi ja ihmisvihaaja ovat niin vahvoja väittämiä, ettei sellaisiin voi mielestäni päätyä loogisella päättelyllä käsillä olevasta datasta, vaan mukana täytyy olla aimo annos tunnetta mukana.

Eli jos tunneperäistä reagointia halutaan lieventää, pitää pureutua tunneperäisyyden alkusyihin. Halla-ahon "ihmisviha" ei näyttäisi olevan se alkusyy, vaan ainoastaan aikaisempi tunneperäinen reaktio. 

Offline Tapio Peltonen

 • Jr. Member
 • **
 • Posts: 55
Re: Kuinka suhtautua ns. maahanmuuttokriitikoihin
« Reply #13 on: December 14, 2011, 10:06:51 »
Hän on luonut tuonut ideologian, joka riisuu maahanmuuttajilta, muslimeilta ja poliittisesti eri mieltä olevilta ihmisarvon ja kehoittaa vihaamaan heitä.
Halla-aho on todistetusti rasisti ja ihmisvihaaja.

Nuohan ovat äärimmäisen jyrkkiä väitteitä. Joko sinulla on tietolähteitä, jotka ovat minulta jääneet piiloon tai sitten olet lukenut Scriptaa vahvalla tunneperäisellä ennakkoasenteella.

Minua ihan oikeasti kiinnostaisi tietää ne päättelyketjut, joilla tuollaisiin johtopäätöksiin voi päätyä. Mutta en kuitenkaan lähde peräämään niitä "todisteita", koska siitä voisi tulla jankutusbänniä ja kehotus lukemaan uudelleen läpi ketju "Halla-ahon kirjoituksia", koska siellä se pahuus on ilmiselvästi nähtävissä (jos osaa lukea oikeanvärisin lasein).

Totean vain, että tuo tunneperäisen suhtautumisen perusteluksi nimetty väittämä Halla-ahon pahuudesta jo itsessäänkin näyttää syntyneen tunneperäisenä reaktiona johonkin. Rasismi ja ihmisvihaaja ovat niin vahvoja väittämiä, ettei sellaisiin voi mielestäni päätyä loogisella päättelyllä käsillä olevasta datasta, vaan mukana täytyy olla aimo annos tunnetta mukana.

Eli jos tunneperäistä reagointia halutaan lieventää, pitää pureutua tunneperäisyyden alkusyihin. Halla-ahon "ihmisviha" ei näyttäisi olevan se alkusyy, vaan ainoastaan aikaisempi tunneperäinen reaktio. 

No minusta on aika kuvaavaa, että Halla-aho ei ole koskaan selkeästi irtisanoutunut omaan viiteryhmäänsä kuuluvista pesunkestävistä rasistisekopäistä (Ellilä, Hirvisaari, jne.) Myöskään http://fi.wikiquote.org/wiki/Jussi_Halla-aho ei anna kuvaa tasapainoisesta, ääritulkinnat hylkäävästä ihmisestä. Halla-aho ei ole koskaan julkisesti katunut tai pyytänyt anteeksi edes kaikkein äärimmäisiä lausumiaan.

En tiedä. Kait Hallis ottaa ne Eurabia-sadut ihan oikeasti todesta, mikä osoittaa kyllä ihmistieteilijältä melkoisen näköalatonta suhtautumista. (No, eihän ne humanistiset tieteet kahjoudelta pelasta.)

Sitähän rasismi ja chauvinismi juuri on. Nurkkakuntaisuutta ja näköalattomuutta, joka johtaa ihmisvihaan.

Jussi Halla-aho voisi saavuttaa minun kunnioitukseni tässä vaiheessa enää sillä, että hän julkisesti irtisanoutuisi aiemmista rasistisista kannanotoistaan, eroaisi kaikista poliittisista tehtävistään, ja pyytäisi julkisesti anteeksi kaikilta niiltä vähemmistöryhmiltä, joita kohtaan on ollut mukana lietsomassa vihaa ja ennakkoluuloja.

Tämä muuten puhdistaisi ilmaa todella tehokkaasti, ja mahdollisesti jopa vapauttaisi ilmapiiriä jopa ihan oikealle keskustelulle maahanmuuton todellisista ongelmista ja haasteista, ja ratkaisuista näihin.

Offline mh

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1704
Re: Kuinka suhtautua ns. maahanmuuttokriitikoihin
« Reply #14 on: December 14, 2011, 10:10:42 »
Halla-aho on järjestelmällisesti lietsonut rasistista vihaa afrikkalaisia kohtaan, sekä perättömillä väitteillä ja yksinkertaistuksilla lietsonut vihaa maahanmuuttajia kohtaan yleisesti ja islamilaisen kulttuuripiirin parista tulevia vastaan erityisesti. Lisäksi hän on sisäpolitiikan suhteen päivänselvä fasisti. Tämä näin faktana ja tyylilajista välittämättä.

Laitetaan vielä laulu:
http://www.youtube.com/watch?v=O0OzZ3yG3mE