Author Topic: Sosialismi toimii ja leviää: Eläviä esimerkkejä  (Read 967 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline tsarbombastic

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
Sosialismi toimii ja leviää: Eläviä esimerkkejä
« on: August 05, 2011, 20:23:19 »
I. Korkeimman veroasteen ja pienimmät tuloerot omaava valtio

Tanska,on nro 1 verotuksessa ja tulotasa-arvossa, sekä kärkisijoilla valtionomistuksessa. Valtio siis ottaa eniten ja jakaa tasaisimmin kaikista maailman maista. Siellä on myös progressiivinen pääomavero ja korkea sosiaaliturva. Tanska on Marxin tapaan maailmankauppamyönteinen, ja saisi korkeimmat pisteet taloudellisesta vapaudesta jos kyseiseen indeksiin ei laskettaisi mukaan verotusta (nykyinen 9. sija). Se on maailman vähiten korruptoitunein maa, maailman onnellisin maa ja omaa EU:n pienimmän työttömyyden (4,1%, Suomen 7,7% ja EU:n keskiarvo 9%.) Lisää Tanskalaisesta sosialismista ranskalaisilla viivoilla luettavissa täältä:

http://tsarbombastic.wordpress.com/2011/04/18/maailman-sosialistisin-maa-on-maailman-paras-maa/

II. Intian sosialistinen osavaltio

Toiseksi mainittakoot Kerala. Siinä missä Tanskaa voidaan verrata muihin EU maihin, Keralaa voidaan vertailla Intian osavaltioihin. Siellä valtaa ovat pitäneet demokraattisesti valitut sosialistit ja kommunistit pidempään kuin missään muussa maassa. Se on osavaltioista nro 1:
* sukupuolten välisessä tasa-arvossa

* köyhyyden vähentämisessä

* peruskoulutuksessa

* terveydenhuollossa

* eliniässä

* lukutaidossa

* korruption kitkemisessä

* Inhimillisen Kehityksen Indeksissä

Sen inhimillisen kehityksen indeksi on korkeampi kuin esimerkiksi Portugalissa tai Virossa, tai sen naapurissa olevilla persianlahden öljytalouksilla, joissa BKT asukasta kohden on kymmenkertainen Keralaan verrattuna. Aint that some shit.

Lisää Keralalaisesta sosialismista luettavissa täältä:
http://tsarbombastic.wordpress.com/2011/05/06/kerala-intian-sosialistisin-ja-toimivin-osavaltio/

III. Latinalaisen Amerikan Vallankumous

En viittaa pelkästään Chaveziin, enkä puhu Castrosta lainkaan. Chavez on vain yksi 11 viimeisen 2000 luvun vaihteen jälkeen vaaleilla valituista vasemmistolaisista valtionpäämiehistä. Tosiasiassahan 2000 vaihteesta asti jokaisessa etelä-amerikassa käydyissä presidentinvaaleissa voittajia ovat olleet vasemmistopuolueet (yhdysvaltain lähintä liittolaista Kolumbiaa lukuunottamatta). Jos maat yhdistyisivät, mikä on alueen johtajien, etenkin Brasilian presidentin agendassa, se olisi toisiksi suurin demokratia, kolmanneksi suurin maa väestöltään ja maailman neljänneksi suurin talous.

Jos verrataan jokaisen etelä-amerikan maan viimeisimmän oikeistohallituksen vuoden ja viimeisimmän vasemmistohallituksen vuoden suoritusta, paljastuu että keskimäärin vasemmistokaudella:

- Talouskasvu on kuusinkertaistunut
- Työttömyys on lähes puolittunut n.13% n.7%:iin.
- Köyhyys on vähentynyt neljäsosalla lähes puolesta alle kolmasosaan väestöstä.
- Valtionvelka on vähentynyt kolmasosalla

Kaikki tiedot maakohtaisesti ja keskimäärin löytyvät taulukoista osoitteesta:
http://tsarbombastic.wordpress.com/2011/07/28/vasemmisto-kuusinkertaisti-talouskasvun-puolitti-tyottomyyden-vahensi-koyhyytta-neljas-ja-valtionvelkaa-kolmaosalla/
Ja perustuvat CIA factbookin tietoihin, jotka löytyvät osoitteesta
http://www.indexmundi.com

Muuten, kuohuvissa arabimaissa suosituimmaksi ulkomaiseksi poliitikoksi valittiin Hugo Chavez.

IV. Kannatus länsimaissa

Rasmussen Polls teki tutkimuksen sosialismin ja kapitalismin suosiosta Yhdysvalloissa. Kävi ilmi että
"Among those younger than 30, identical percentages react positively to "socialism- and "capitalism.-
"Among non-hispanics blacks socialism is more popular than capitalism.-
Pienituloisempien keskuudessa sosialismin ja kapitalismin suosio eroavat vain virhemarginaalin verran kapitalismin eduksi. Koko väestön parissa vain 53% uskoo että kapitalismi on sosialismia parempi järjestelmä. Tulokset kokonaisuudessaan on luettavissa sivulta:
http://tsarbombastic.wordpress.com/2011/05/02/amerikka-radikalisoituu-vasemmalle-yllattava-galluppi/

Saksassa, Euroopan talouden ytimessä, sekä kaikissa kriisimaissa radikaalin vasemmiston kannatus on ennätyskorkealla. Japanissa äänestettiin ensimmäistä kertaa todennäköisesti koko kauden palveleva hallitus, joka ei ole oikeistopuolueen muodostama. Kanadassa vasemmistopopulistinen New Democrats puolue on ollut vaaleista toisiin käytännössä ainoa voittaja.

Onko uusi vasemmiston kausi alkamassa? Pystyykö vasemmisto mielestänne tarjoamaan vielä vaihtoehdon tulevaisuudelle ja todistaa uusliberaalin Historian Lopun vääräksi? Onko mielestänne tälläisistä yhteiskunnallisista kokeiluista uutisoitu liian vähän?