Recent Posts

Pages: 1 ... 7 8 [9] 10
81
Yleinen keskustelu / Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Last post by Vongoethe on February 01, 2015, 22:02:58 »
Vaikka länsimaisen sananvapauden oloissa saamme keskustella myös aroista aiheista kuten ihmisistä, on silti syytä pitää mielessä hyvät käytöstavat ja muistettava välttää törkeitä ja loukkaavia ilmaisuja.
Englannissa valkoinen miesnäyttelijä Benedict Cumberbatch koki purkaa julkisesti huolensa siitä miten hankalaa värillisillä näyttelijöillä on Britanniassa saada rooleja. Päivystävä natsinmetsästäjä-organisaatio havaitsi herkillä rasismitutkillaan (näköjään kielletyn) sanan värillinen ja nosti asiaankuuluvan mediamyrskyn jolloin B.C. katsoi olevansa velvoitettu esittämään nöyrimmän anteeksipyyntönsä ja pahoittelunsa omien sanojensa mukaan idioottimaisesta käytöksestään.

Be careful out there.

Ai niin, tuo juttu, muiden ohella:

The Guardian, 26.1.2015: Benedict Cumberbatch apologises after calling black actors 'coloured'

Hmmm... olisikohan lähestyvillä Oscar-kinkereillä niin ikään jotain tekemistä tuon kirjoittelun kanssa?

HS, 31.1.2015: Benedict Cumberbatch ja Stephen Fry vaativat oikeutta Britanniassa tuomituille homomiehille

"Cumberbatch näyttelee Turingia uutuuselokuvassa The Imitation Game, ja hän on roolistaan myös Oscar-ehdokkaana. Elokuva saa Suomessa ensi-iltansa 20. helmikuuta."

The Independent, Sunday 01 February 2015: Benedict Cumberbatch's Alan Turing gay-rights campaign snubbed by Prince William and Kate Middleton
82
Yleinen keskustelu / Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Last post by Maivei on February 01, 2015, 20:52:20 »
Vaikka länsimaisen sananvapauden oloissa saamme keskustella myös aroista aiheista kuten ihmisistä, on silti syytä pitää mielessä hyvät käytöstavat ja muistettava välttää törkeitä ja loukkaavia ilmaisuja.
Englannissa valkoinen miesnäyttelijä Benedict  Cumberbatch koki purkaa julkisesti huolensa siitä miten hankalaa värillisillä näyttelijöillä on Britanniassa saada rooleja. Päivystävä natsinmetsästäjä-organisaatio havaitsi herkillä rasismitutkillaan (näköjään kielletyn) sanan värillinen ja nosti asiaankuuluvan mediamyrskyn jolloin B.C. katsoi olevansa velvoitettu esittämään nöyrimmän anteeksipyyntönsä ja pahoittelunsa omien sanojensa mukaan idioottimaisesta käytöksestään.

Be carefull out there.

83
Maahanmuutto ja monikulttuurisuus / Re: EVA et al - tutkimuksia, kyselyitä
« Last post by Maivei on February 01, 2015, 20:23:04 »
Älähän huoli, Maivei:

HS, pääkirjoitus, 24.1.2015: Suomi ei vedä maahanmuuttajia
Mamutilastot näyttävät osoittavan vakaata kasvua, toivotaan ettei seuraa räjähdystä.
84
Maahanmuutto ja monikulttuurisuus / Re: EVA et al - tutkimuksia, kyselyitä
« Last post by Vongoethe on January 31, 2015, 09:28:36 »
Migriltä tarkemmin:

Asiakastiedotteet

Lehdistötiedotteet

Esimerkiksi tällainen löytyy:"Asiakastiedotteet 20.1.2015   

Suomi ei voi valita tiettyjä kiintiöpakolaisia pyynnöstä

"Suomi vastaanottaa yhteensä 750 kiintiöpakolaista vuonna 2015.

Pakolaiskiintiöön valitaan ensi sijassa sellaisia pakolaisia, joiden suojelun ja uudelleen sijoittamisen tarve on suurin eli jotka tarvitsevat apua kipeimmin.

Kiintiöpakolaisten valinta on monivaiheinen prosessi. Ensin YK:n pakolaisasiain valtuutettu UNHCR esittää Suomelle ryhmää, jonka Suomi voisi ottaa vastaan. Tämän jälkeen Suomi valitsee tänne sijoitettavat henkilöt UNHCR:n esittämien henkilöiden joukosta.

Sukulaisuussiteet eivät yleensä auta pääsemään Suomeen

Suomi ilmoittaa UNHCR:lle vuosittain ottavansa vastaan tietyn määrän tiettyä kansalaisuutta edustavia pakolaisia. Suomi ei siis pyydä UNHCR:ää esittämään Suomelle ennalta nimettyjä henkilöitä.

Koska kiintiöpakolaisten paikkoja on vähän, UNHCR ei yleensä voi huomioida sukulaisuussiteitä tai toiveita tietystä sijoitusmaasta, vaikka Suomessa asuvat sukulaiset ymmärrettävästi haluaisivat läheisensä juuri Suomeen. Avuntarve painaa valinnassa enemmän kuin sukulaisuussiteet.

Jos Suomessa asuvat omaiset kuitenkin haluavat, että heidän sukulaisiaan sijoitettaisiin Suomeen, heidän kannattaa kehottaa sukulaisiaan kertomaan UNHCR:n haastatteluissa Suomessa asuvista sukulaisistaan ja halustaan päästä juuri Suomeen.

Syyrialaisten pakolaisten vastaanotto jatkuu

Vuoden 2015 kiintiössä otetaan vastaan 350 syyrialaista, 150 kongolaista pakolaista eteläisestä Afrikasta ja 150 afganistanilaista pakolaista Iranista.

Lisäksi kiintiössä otetaan vastaan 100 hätätapausta. Hätätapaukset ovat henkilöitä, jotka tarvitsevat kiireellisesti uuden asuinpaikan esimerkiksi lääketieteellisten syiden vuoksi.
"

85
Maahanmuutto ja monikulttuurisuus / Re: EVA et al - tutkimuksia, kyselyitä
« Last post by Vongoethe on January 31, 2015, 09:21:35 »
Älähän huoli, Maivei:

HS, pääkirjoitus, 24.1.2015: Suomi ei vedä maahanmuuttajia

"Maahanmuuttoviraston viime viikolla julkistamat tilastot kertovat, että Eurooppaan kohdistuva turvapaikanhakijoiden vyöry ei juuri näy Suomessa, vaan maahanmuuton viime vuosi oli lähihistoriaan verraten kaikin puolin tavanomainen. Maahanmuuton kasvu on koko tällä hallituskaudella ollut tasaista ilman suuria piikkejä tulijamäärissä millään osa-alueella.

Perhesiteen, työn tai opiskelun perusteella jätettyjen oleskelulupahakemusten määrä kasvoi viime vuonna hieman, 22 000 hakemukseen. Turvapaikkahakemusten määrä nousi 13 prosenttia, 3 600 hakemukseen. Se on tämän hallituskauden suurin vuosikasvu, mutta edelleen hallittavissa ja huomattavasti alle 2000-luvun ruuhkaisimpien vuosien.


***"

Migri 2014: oleskelulupia yli 20 000, kansalaisuuden sai 8 500

86
Maahanmuutto ja monikulttuurisuus / Re: EVA et al - tutkimuksia, kyselyitä
« Last post by Maivei on January 30, 2015, 11:36:06 »
Elinkeinoelämän maahanmuuttomyönteisyys ei ole uusi asia. Juuri kohta käsiin räjähtävä työvoimapulakin on vuosikymmeniä vanha hokema joka järkähtämättä julistaa tuomiopäivää aivan siitä riippumatta onko työttömiä milloin satatuhatta, milloin puoli miljoonaa.
Maailmanhalaajiin verrattuna pääomapiirien mamu-myönteisyys on ihan ymmärrettävää, koulutetusta työvoimasta hyötyy yritysten lisäksi kansantalous, ja lukutaidottomat vuohipaimenet ovat omiaan polkemaan matalapalkkoja entistä alemmaksi ja kuormittamaan hyvinvointivaltion ylikallis ja ylihuolehtiva sosiaaliturva lopullisesti nurin.
87
Yleinen keskustelu / Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Last post by Vongoethe on January 29, 2015, 12:38:52 »
YLE, 29.1.2015: Kokoomus romahti kolmoseksi"Yle Uutisten tammikuun mittauksessa kokoomusta äänestäisi enää 16,3 prosenttia puoluekantansa kertoneista. SDP on noussut ohi 17,2 prosentin kannatuksellaan.

Hieman kannatustaan menettänyt keskusta jatkaa ylivoimaisena ykkösenä tasan 26 prosentin lukemissa. Kannatustaan nostaneet perussuomalaiset saivat 14,8 prosentin tuen
."
89
Maahanmuutto ja monikulttuurisuus / EVA et al - tutkimuksia, kyselyitä
« Last post by Vongoethe on January 29, 2015, 10:19:41 »
HS, Katja Boxberg, 29.1.2015: Tuore raportti: Maahanmuutto pitää kaksinkertaistaa, muuten Suomi ei pärjää

"Suomi tarvitsee vuosittain 34 000 uutta maahanmuuttajaa eli maahanmuuton pitäisi melkein kaksinkertaistua nykyisestä, arvioi Elinkeinoelämän valtuuskunta Eva uudessa raportissaan Tulevaisuuden tekijät. Näin työvoima ei tulevina vuosikymmeninä ainakaan supistuisi.

Torstaina julkaistun raportin viesti yksinkertaisuudessaan on, että Suomi ei pärjää ilman maahanmuuttoa."
90
Yleinen keskustelu / Re: Perussuomalaisten rikollisuus
« Last post by Vongoethe on January 27, 2015, 18:39:52 »
MTV/Rikos, 27.01.2015: Vaasalaiselle kaupunginvaltuutetulle syyte törkeästä parituksesta

"Syyttäjä vaatii natsisympatioistaan tunnetulle kaupunginvaltuutetulle rangaistusta törkeästä parituksesta helmikuussa alkavassa oikeudenkäynnissä.

Juttu liittyy keskusrikospoliisin tutkimaan laajaan paritusvyyhteen. Useampi henkilö osallistui paritusrinkiin, jolla oli hallussaan kymmeniä asuntoja eri puolilta Suomea. Huoneistoissa paritettiin virolaisnaisia.

Poliisin esitutkinnan mukaan kaupunginvaltuutettu Risto Helin hankki huoneiston tai huoneistoja prostituutiokäyttöön. Epäilyjen mukaan kyse on ollut tietoisesta ja tahallisesta toiminnasta.

***
"
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10