Recent Posts

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Yleinen keskustelu / Re: Perussuomalaisten rikollisuus
« Last post by O.skar on May 28, 2015, 15:31:44 »
Päivitetty tilasto:

M11 : 100 %
PS: 21 %
VIHR: 10 % (*)
KOK: 9 %
VAS: 7 % (*)
KESK: 6 %
SDP: 5 %
RKP: 0 %
KD: 0 %
(Ahvenanmaa 0 %)

Päivitetty tilasto:

VAS: 17%
PS: 13%
SDP: 9%
VIHR: 7%
KESK: 6%
KOK: 5%
RKP: 0%
KD: 0%
MUUT: 0%

Vasemmistoliiton nostaa ykköseksi ryhmän pienentyminen, määrä on samat kaksi (Arhinmäki: Julkisrauhan rikkominen ydinvoimala-alueella ja Modigin rattijuoppous kortitta). 

Persuilla prosentteja laskee yhden tuomitun siirtyminen Brysseliin ja yhden putoaminen eduskunnasta.

Demareilla tuli mukaan Antti Rinne uutena tuomittuna -> prosentit ylös.

Vihreillä listassa näkyy Niinistön ylinopeus, ryhmään koon kasvu pudotti prosentteja.

Kepulla tuomittujen määrä nousi yhdellä Juhantalolla, mutta ryhmän koon kasvu piti prosentit samassa.

Kokoomukselta eduskunnasta putosi pois kaksi tuomittua, joten prosentit laskivat.

Muut-porukan eli Ahvenanmaan rikollisuusaste on 0%, 100% tuomittujen yhden hengen ryhmä M11 ei päässyt eduskuntaan.
22
Yleinen keskustelu / Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Last post by Maivei on May 25, 2015, 00:52:44 »
Ei ne viisuvalinnat sitten menneetkään putkeen, koska ne havahduttivat Hyvät Ihmiset taas kerran häpeämään silmät päästään Suomen tunkkaista ja rasistista ilmapiiriä. Tällä kertaa Suomi on Euroopan peränpitäjä vammaisten kohtelussa, kuulemma Albaniassa ja Romaniassakin asiat ovat paremmin koska ko. maat ovat allekirjoittaneet jonkin paperin joka liittyy vammaisten ihmisoikeuksiin.


Nyt kun euroviisujen karsintojen johdosta on Suomen lisäksi loppukin Eurooppa tunkkaisen  rasismin vallassa, herää kysymys mistä suvaitseva kansanosa enää löytää puhtoisia verrokkeja pöyristellessään impivaaramme pimeyttä ja takapajuisuutta.


Ilmastonmuutoslaisten kauhukuvissa maapallon lämpötila voi nousta jopa viisi astetta, joka toteutuessaan nostaisi tämänkin toukokuun päivälämpötiloja useana päivänä jopa viiteentoista asteeseen. Henk. kohtaisesti uskon että tuollaisenkin lämpenemisen pystyisin sietämään.23
Maahanmuutto ja monikulttuurisuus / Re: Australian maahanmuuttopolitiikka
« Last post by Vongoethe on May 20, 2015, 00:04:47 »
"The latest sinking has triggered some action in the European Union, which has unveiled a new ten-point action plan. The plan includes both deterrent mechanisms, such as efforts to capture and destroy vessels being used by smugglers and a rapid return system, but also an expansion of search-and-rescue programs and a proposed new voluntary resettlement scheme, though it is reported that this may only provide 5,000 spaces.

But some EU critics called for much tougher action to deter asylum seekers from making the risky journey. In a column published in the UK's Sun newspaper just hours before the sinking, Katie Hopkins declared: "It's time to get Australian. Bring on the gunships, force migrants back to their shores and burn the boats."

Since then, Australia's Prime Minister, Tony Abbott, has also suggested that Europe adopt a tougher approach, saying, "The only way you can stop the deaths is to stop the people smuggling trade. The only way you can stop the deaths is in fact to stop the boats... That's why it is so urgent that the countries of Europe adopt very strong policies that will end the people smuggling trade across the Mediterranean."

So what would it mean if the EU did "get Australian" in its approach to asylum seekers? And could Australia's current policy be used as a global solution, or at least one for asylum seekers trying to cross the Mediterranean?
"

http://edition.cnn.com/2015/04/24/opinions/europe-australia-migrant-policy/index.html
24
Yleinen keskustelu / Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Last post by Vongoethe on May 17, 2015, 23:37:10 »
Viime näkemän jälkeen on valtakunnassa taas tuhansista ehdokkaista seulottu parhaista parhaat lakeja säätämään,  ja kuten nykyvaaleissa on tapana, niin itku ja parku on ollut sydäntäsärkevää kuultavaa kun kansa kaikkivaltias sontasaappaillaan, maihinnousukengillään ja natsisaappaillaan julmasti talloi rikki helsinkiläisten kulttuuri-ja hienostokaupunginosien vaaleanpunavihreät shampanjakuplat .

Siitä huolimatta että valtion taloudellinen tilanne on vaikea, niin muutamat takiaispuolueet ovat isänmaan hädän hetkellä halunneet livistää käpykaartiin mutta onneksi näyttää löytyvän riittävä määrä velvollisuudentuntoisia vastuunkantajia muodostamaan toimintakykyisen hallituksen.


Tämä siis Party Line.

Kiitämme Maiveita lämpimästi tilannekatsauksestaan. Jatkakaa.
25
Yleinen keskustelu / Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Last post by Maivei on May 17, 2015, 22:04:38 »
Viime näkemän jälkeen on valtakunnassa taas tuhansista ehdokkaista seulottu parhaista parhaat lakeja säätämään,  ja kuten nykyvaaleissa on tapana, niin itku ja parku on ollut sydäntäsärkevää kuultavaa kun kansa kaikkivaltias sontasaappaillaan, maihinnousukengillään ja natsisaappaillaan julmasti talloi rikki helsinkiläisten kulttuuri-ja hienostokaupunginosien vaaleanpunavihreät shampanjakuplat .

Siitä huolimatta että valtion taloudellinen tilanne on vaikea, niin muutamat takiaispuolueet ovat isänmaan hädän hetkellä halunneet livistää käpykaartiin mutta onneksi näyttää löytyvän riittävä määrä velvollisuudentuntoisia vastuunkantajia muodostamaan toimintakykyisen hallituksen.
 
26
Off topic / Re: Yön pimeydessä ja kirkkaassa päivänvalossa
« Last post by metrics on May 09, 2015, 22:26:51 »
Hän elää!
27
Yleinen keskustelu / Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Last post by Maivei on April 26, 2015, 15:06:28 »
Raitis opiskelija etsii asuntoa. Toivottavasti edes suvaitsevasta kansanosasta löytyy joku joka haluaa tarjota asunnon rangaistuksensa sovittaneelle maahanmuuttajanuorukaiselle jonka Helsingin hovioikeus, antamatta rasistisen mölinän häiritä arvokasta työtään, katsoi tarpeeksi kotoutuneeksi antamaan oman panoksensa yhteiskuntamme rakentamiseen.
28
Yleinen keskustelu / Re: Vaalit ja sosiaalinen media
« Last post by Maivei on April 24, 2015, 14:54:42 »
Puolueilla on tapana selittää huonoa vaalimenestystä sillä, että he eivät saaneet viestiään perille.
Olen pitänyt tuota selitystä hätävalheena peittämään puolueen yleistä huonoutta ja johdon virheitä, mutta nyt pitänee vähän tarkistaa kantaansa koska aivan ilmeisesti ainakin demareilla näyttää olevan vaikeuksia viestinsä välittämisessä. Nimittäin Antti Rinne kutsui Jutta Urpilaisen puheilleen kertoakseen tälle että oli kaavailemassa Urpilaista ministeriksi tekeillä olevaan hallitukseen, ja Jutta oli kuullut tuon niin että Rinne epäsi tältä eduskuntaryhmän puh. johtajuuden koska linjaerimielisyydet.
 
29
Yleinen keskustelu / Re: Vaalit ja sosiaalinen media
« Last post by Vongoethe on April 15, 2015, 10:15:38 »
KS, 14.4.2015:Tutkija perussuomalaisten menestyksestä somessa: Populismi toimii hyvin verkossa

Quote

Tutkija perussuomalaisten menestyksestä somessa: Populismi toimii hyvin verkossa

Kotimaa Julkaistu 14.4.2015 klo 20:59 | 0


Juha Vainio


Populistinen retoriikka on eduskuntatutkimuksen keskuksen tutkijan Niko Hatakan mukaan yksinkertaisimmillaan hyvin suoraviivaista: Ensin osoitetaan ongelma, sitten kerrotaan vanhan vallan olevan siitä vastuussa ja lopuksi esitetään ratkaisu, jossa epäkelpo eliitti potkitaan pois äänestämällä oikein.


Hatakka sanoo, että edellä mainittu kaava esiintyy usein perussuomalaisten sosiaalisen median viesteissä.


Ja se toimii.


Perussuomalaisten virallinen Facebook-sivu on eduskuntapuolueiden sivustoista selvästi aktiivisin. Sillä on eniten tykkääjiä, ja sen päivityksiä jaetaan ja niistä tykätään huomattavasti enemmän kuin muiden puolueiden päivityksistä.


Hatakan mukaan tiukkoja vastakkainasetteluja muodostava ja asioita yksinkertaistava poliittinen retoriikka aktivoi ihmisiä sosiaalisessa mediassa.


– Ihmiset jatkavat mieluummin aiheita, jotka aiheuttavat heissä hämmennyksen, kiukustumisen tai vaikkapa väärin kohdelluksi tulemisen tunteita. Neutraalit, hajuttomat ja värittömät aiheet eivät toimi yhtä hyvin.


– Yksinkertaistava, populistinen retoriikka on myös helppo saada mahtumaan lyhyeenkin sosiaalisen median viestiin, kun asiaa ei käsitellä perin pohjin useammalta kantilta.


Hatakka pitää perussuomalaisten tyyliä onnistuneena siinä, että puolue aktivoi ihmisiä ottamaan vakavasti heidän ajamiaan asioita.


– Puolue saa ihmiset viesteillään reagoimaan ja tuntemaan aidosti, että esiteltyyn epäkohtaan pitää vaikuttaa.


Vaikka perussuomalaiset menestyy hyvin sosiaalisessa mediassa, kaikki puolueet eivät voi Hatakan mukaan hyödyntää uskottavasti samoja retorisia keinoja.


– Populistinen retoriikka suomalaisessa parlamentaarisessa järjestelmässä ei ole kauhean arvostettua. Kun muut puolueet syyttävät populisteja populisteiksi, ne eivät varmasti halua samaa leimaa omaan otsaansa. Perussuomalaiset sen sijaan tunnustautuvat populisteiksi ylpeydellä.


"Omaan arkeen liittyvät asiat kiinnostavat"


Perussuomalainen-lehden vastaava päätoimittaja ja puolueen Facebook-sivuja päivittävä Matias Turkkila sanoo, että puolueen sosiaalisessa mediassa jakamat jutut liittyvät usein ihmisten tavalliseen arkeen, mikä hänen mukaansa selittää päivitysten suosiota.


– Sivuilla viimeisen puolen vuoden aikana on korostunut duunarinäkökulma, yrittäjyys, maahanmuutto, autoilun kustannukset ja kaikkein köyhimpien puolustaminen. Nämä ovat aiheita, joista meille tulee loputon määrä palautetta. Omaan arkeen liittyvät jutut kiinnostavat.


Turkkilan mielestä perussuomalaisten viestit ovat usein helpommin ymmärrettävissä ainakin siitä syystä, että puolue on nuori eikä sen keskuudessa ole totuttu puhumaan vaikeaselkoista poliittista jargonia.


– Perussuomalaisilla ei ole vielä samalla tavalla tullut vakiintuneeksi sellainen ikään kuin hyvin korkean tason yläkäsitteillä puhuminen. Sellaista puhetta on työlästä seurata.


Turkkila sanoo, että puolueen sosiaalisen median työ on onnistunutta, kun ihmiset haluavat jakaa viestiä eteenpäin omalla nimellään.


– Silloin olemme sanoneet asioita, jotka ovat sekä ymmärrettäviä että hyödyllisiä.


– Enkä sano, etteivätkö muut puolueet toisi ilmi hyödyllisiä asioita. Ne ovat vain ehkä tulleet sokeaksi sille, kuinka paljon tavalliset kansalaiset pystyvät sisäistämään poliittista jargonia.
30
Yleinen keskustelu / Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Last post by Kourumies on April 13, 2015, 23:05:36 »
https://opendemocracy.net/od-russia/serghei-golunov/what-russian-students-learn-about-russia%E2%80%99s-enemies


Quote
[Serghei Golunov: "What Russian Students Learn about Russia's Enemies"]

In Russia, conspiracy theories involving clandestine and sinister external actors are widespread (see the author’s PONARS Eurasia Policy Memo No. 192, 'The ‘Hidden Hand’ of External Enemies: The Use of Conspiracy Theories by Putin’s Regime,' 2012). Many of these theories are geopolitical in nature, involving a perceived antagonism toward Russia because of its vast territory and natural resources. Other theories are underpinned by Russia’s differing Orthodox civilisation. To a large extent, these theories have replaced the concept of ‘international class struggle,’ which was once a Soviet mainstay justifying the inevitable confrontation between the Soviet Union and the West. Alarmingly, many of these new theories have permeated Russia’s education space, where they are intended not only to shape knowledge but to secure the political loyalty of Russia’s youth (see the author’s PONARS Eurasia Policy Memo No. 161, ‘Patriotic Upbringing in Russia: Can it Produce Good Citizens?’ 2011).

Venäjällä salaliittoteoriat ovat siis yleisiä, ja niiden taustalla on usein Suomi-syöjä Duginin "geopolitiikka". Salaliittoteorioita motivoidaan sillä, että kaikki haluavat osingoille Venäjän luonnonvaroista, ja nämä kuvitelmat ovat jopa nousseet Venäjän sisäisessä propagandassa samaan rooliin kuin aikoinaan marxilaiset löpinät luokkataistelusta. Nyt nämä salaliittoteoriat ovat tunkeutuneet myös Venäjän koulutuslaitokseen.

Quote
Using the Russian State Library online catalogue, I identified 86 such textbooks written by 61 authors, then reduced the list to works by 44 of them. I analysed the books’ educational context, assessed the prevalence of conspiracy theories within them, and categorised the most prominent. I found that approximately half the authors of these textbooks resort to conspiracy theorising.

Kirjoittaja siis löysi Venäjän Valtionkirjastosta 86 alan oppikirjaa ja kävi läpi noin puolet niistä. Ja puolet näytteen kirjoittajista oli salaliittoteoreetikkoja.

Quote

Most geopolitical textbooks that include conspiracy theories portray the United States as the primary conspirator against Russia and, accordingly, as a threat to Russia’s existence, independence, and territorial integrity. Other conspirators cited include China, Germany, and Japan, as well as certain ‘alliances’ of states in international organisations and the Muslim world. Beyond risks to Russia’s territorial integrity, some theories outline support for ethnic and/or religious separatist movements in and around Russia. Since the mid-2000s, many textbooks have also denounced a supposed ‘fifth column’ inside Russia.

Geopolitiikan oppikirjoissa USA esitetään maailmansalaliiton päämaana, sen lisäksi mainitaan Kiina, Saksa ja Japani sekä eräät kv. liittoumat ja muslimimaailma. Uhkana esitetään Venäjän sisäisten separatistijärjestöjen saama tuki sekä oletettu viides kolonna Venäjän sisällä.


Quote
Geopolitics and geopolitical theories were present in Soviet society and education. However, geopolitical concepts were considered ‘bourgeois’ or ‘reactionary’ and heavily criticised. After the disintegration of the Soviet Union, geopolitical studies quickly gained acceptance. In 1993, academic works employing the term ‘geopolitics’ started to appear, and the subject was also included within Russia’s federal higher education standards for the social sciences and humanities.

Neuvostoliiton aikana geopoliittisia teorioita pidettiin porvarien taantumuksellisina löpinöinä. Kommunismin romahdettua ne alkoivat kuitenkin saada hyväksyntää Venäjän koulutuslaitoksissa.

Quote
Over the next decade, the concept spread into many fields. Students specialising in political science, international relations, and area studies were offered courses dedicated to geopolitics, while students of other programmes had obligatory courses in history and political science that touched on issues relating to Russia’s geopolitical interests.

Seuraavan vuosikymmenen aikana geopolitiikka nousi monilla aloilla pakkoaineen asemaan (vrt. marxismi-leninismin kurssit ennen vanhaan Neuvostoliitossa).

Quote
In the latest round of educational standards (from 2009), geopolitics and geopolitical topics formally ceased to be obligatory for most fields of university study (except political science), but many professors teach them nonetheless. As before, most students discuss geopolitical topics via political science and history courses regardless of their course of study, while students with majors like international relations and political science take specific courses devoted to geopolitics. Geopolitics is also included in the curricula of many military academies, where dwelling on conspiracy theories is quite common. Many universities, including Moscow State University, house departments with the words ‘geopolitics’ or ‘geopolitical’ in their names.

Viime koulutusuudistuksessa geopolitiikan pakollisuutta vähennettiin, mutta aine on yhä tavallinen. Kv-suhteita ja diplomatiaa opiskelevat lukevat yhä erityisiä geopolitiikkakursseja. Sotilasakatemioissa luetaan geopolitiikkaa ja siihen sisältyy paljon salaliittoteoretisointia.

Quote
University textbooks specifically devoted to geopolitics began to appear in 1997. According to data from the Russian State Library’s electronic catalogue, approximately two or three textbooks on the subject were published every year over the next decade. Since 2009, that figure has risen to an average of between six and nine per year, with the overall number approaching one hundred. Some of these textbooks are easily accessible online, and at least some of them are available in every major city and university library across Russia.

Geopolitiikan oppikirjoja alkoi ilmestyä yliopistoja varten vuodesta 1997 alkaen. Seuraavan vuosikymmenen aikana ilmestyi 2-3 alan kirjaa vuodessa, mutta sen jälkeen määrät ovat moninkertaistuneet. Kirjat ovat helposti saatavissa yleisistä kirjastoista ja netistä.

Quote
When it comes to conspiracy theorising, there are two dominant trends in Russian geopolitical studies. While a number of textbooks strongly rely on conspiracy theories, others firmly dismiss them, treating such notions with disdain. Some more moderate trends can also be observed: some authors vaguely and obliquely hint at conspiracies while other authors seem to favour certain conspiracies but refute others.

Kaikki oppikirjat eivät kannata salaliittoteorioita, eikä kaikkia teorioita kannateta yhtä innokkaasti.

Quote
Geopolitical textbooks that contain conspiracy theories are not necessarily more influential than other textbooks, but they include very popular texts, including those by Alexander Dugin (Geopolitika Rossii, Moscow: Gaudeamus, 2012), Nikolai Nartov (Geopolitika, Moscow: Unity, 1999), and Irina Vassilenko (Geopolitika sovremennogo mira, Moscow: Gardariki, 2006).

Salaliittoteoreettiset teokset eivät ole välttämättä erityisen vaikutusvaltaisia, mutta eräät, kuten ystävämme Duginin kirja "Venäjän geopolitiikka", ovat hyvin populäärejä.

Quote
That said, textbooks that do not focus on conspiracies, especially those by Kamaluddin Gajiev (Geopolitika, Moscow: Mezhdunarodnye otnosheniya, 1997), and Vladimir Kolossov and Nikolai Mironenko (Geopolitika I politicheskaya geografiya, Moscow: Aspekt press, 2001) appear to be no less popular among university instructors.

Toisaalta suosittujen geopolitiikan oppikirjojen joukossa on sellaisia, joissa ei viljellä minkäänlaista salaliittoajattelua.

Quote
We should take into account that some conspiracy-minded authors are not fastidious or independent in their judgments—some merely cite other authors’ ideas without attempting to provide any critical analysis. I would say at least 11 authors simply plagiarise the work of others. In fact, plagiarism could be one of the most significant ways conspiracy theories are disseminated across Russian academia (plagiarism is widespread across all fields of Russian academia). Many papers—often plagiarised to begin with—are readily available online for others to re-plagarise. The temptation to plagiarise is great for unscrupulous academics. Publishing a textbook is an important step in a teacher’s career. Teachers also have demanding workloads, and many authors in the provinces have poor access to diverse research literature.

Salaliittoteoriat leviävät ennen muuta plagioinnin kautta.

Quote
In total, I identified 94 cases of conspiracy theorising in the set of textbooks I reviewed. Seven specific countries were mentioned that allegedly conspire against Russia: the United States, China, Germany, Japan, Finland, Saudi Arabia, and North Korea (although only one author mentioned the last three). Other malicious actors include international groupings like the Group of Seven, the Trilateral Commission, and the Club of Rome. Informal alliances are also mentioned, such as the West, Atlanticists, and the Muslim world. In some cases, textbooks did not explicitly name conspirators but typically implied that the United States was the leading culprit, either operating alone or with its Western allies. Although anti-Semitic conspiracy theories are popular in Russia, no textbook advocated them or even referred to them (the authorities would likely block such texts from publication).

Pahismaina mainitaan USA, Kiina, Saksa, Suomi, Saudi-Arabia ja Pohjois-Korea, Lisäksi eri kv-organisaatiot ja epämääräiset kv-kokonaisuudet kuten länsi tai muslimimaailma nähdään salaliittoina. Vaikka juutalaisvastaiset salaliittoteoriat ovat kansan keskuudessa suosittuja, yliopiston oppikirjoihin niitä ei sentään kehdata ottaa mukaan.

Quote
In more than three-fourths of the cases, textbooks that utilise conspiracy theories explicitly or implicitly name the United States as the chief conspirator. The most popular anti-American theories hold that the United States poses an existential threat to Russia and blame it for the collapse of the USSR, for trying to make post-Soviet Russia disintegrate, and/or for trying to gain control over Russia’s natural resources and economy.

Yli kolmessa neljäsosassa tapauksista USA esitetään päälurjuksena. Sitä syytetään Neuvostoliiton hajoamisesta ja yrityksistä uhata Venäjää ja hajottaa se sekä rohmuta itselleen Venäjän energiavarat.


Quote
One method this ‘chief conspirator’ uses is support for internal separatism in places like the North Caucasus, other Muslim-dominated Russian provinces, and Kaliningrad. Some theories say that the United States is supporting an anti-Russian ‘fifth column’—liberal, pro-Western politicians and experts who lobby in favour of US interests against Russia. In a textbook by Dugin that is officially approved by Moscow State University, a number of anti-Russianists were explicitly mentioned in the section titled ‘Atlanticist Network of Influence in Putin’s Russia,’ among them: Sergei Ivanov, Sergei Lavrov, Vladislav Surkov, Sergei Karaganov, Viacheslav Nikonov, and Anatoly Torkunov, as well as known systemic liberals and oppositionists. See Dugin, 380-383.

USA:ta syytetään separatismin lietsomisesta Kaliningradissa sekä muslimialueilla. Liberaaleja venäläisiä leimataan samoin USA:n käsikassaroiksi, joita löydetään jopa Putinin hallinnosta.


Quote
Other theories refer to US efforts to organise colour revolutions in the post-Soviet space by promoting civic activist networks (which are often portrayed as autonomous and decentralised while at the same time obedient to their US coordinating centres (see, for example, Anatoly Marinchenko’s Geopolitika (Moscow: INFRA-M, 2010), 252-253.

USA:n nähdään organisoivan myös ns. värivallankumouksia.

Quote
Additional methods include promoting ‘managed instability’ in various regions, conducting information warfare against Russia, promoting Western values in order to ‘corrupt’ Russian citizens, encouraging drug trafficking into Russia from Afghanistan, and encircling Russia with Western allies.

Syytökset koskevat myös Venäjän tietoista epävakauttamista, informaatiosotaa ja Venäjän kansalaisten turmelemista länsimaisilla arvoilla.

Quote
In two cases, for example, Igor Kefeli, Filosofia geopolitiki (St Petersburg: Petropolis, 2007, 197) authors cite fake US documents that were widely circulated by Russian nationalist newspapers in the 1990s. The first of these, the ‘Dulles Plan,’ purportedly aimed to undermine the moral values of the USSR by secretly promoting various vices with the help of Russia’s fifth column (allegedly, this plan continues to this day). The second document was a fabricated report from a 1995 meeting of the US Joint Chiefs of Staff where Bill Clinton allegedly reported on the success of US efforts to destroy the USSR, while declaring the destruction of Russia to be the primary task of the United States over the next decade.

Other theories hold that non-US conspirators intend to annex various Russian territories, such as Kaliningrad (Germany), the disputed Kuril Islands (Japan), and lands in Siberia and the Far East (China and North Korea). In pursuit of their aims, these conspirators employ different methods: China and North Korea prefer demographic expansion, while Germany and Japan resort primarily to increasing economic and cultural influence in the target regions (while also supporting Russia’s fifth column). Some conspirators allegedly support separatist movements based on ethnic and religious solidarity, such as Finnish support for the Finno-Ugric peoples and Saudi support for radical Islamist movements inside Russia.

Finally, some textbooks mention international organisations and informal unions as suspicious plotters (usually controlled by the United States and its allies). One textbook ‘revealed’ a sinister biopolitical plan, advocated by a seemingly neutral international organisation, the Club of Rome, that recommended reducing the Russian population to 50 million by 2010. It was implied that this recommendation reflected the intentions of certain Western enemies, which the textbook failed to name. The author of another textbook wrote that the Trilateral Commission still controls presidential elections worldwide and that candidates for top positions are pre-approved by the US National Security Agency.

Post-Soviet Russia’s ‘new’ ideology
Russian educational authorities tend to consider geopolitics (and Russian geopolitical interests) as a genuine academic subject that most university students ought to learn. At the same time, the studying and teaching of geopolitics often tends to link up to conspiracy theories about external enemies, among which the United States is ‘conspirator no. 1.’ Of late, geopolitical conspiracies have become a mainstream trend in official political rhetoric, with a range of theories promoted by influential anti-Westernists as an element of post-Soviet Russia’s ‘new’ ideology that needs to be taught to Russian youth.

But the number of geopolitical textbooks that mention conspiracy theories is matched in quantity and influence by textbooks that reject such theorising. Many authors claim that their lack of scientific method and reason positions these theories in the non-academic realm. Nevertheless, textbooks from both these categories can be found in libraries throughout Russia (or as illicit copies on the internet). Both types of texts are widely used by teachers and students, with ongoing issues of plagiarism creating an ever-deeper muddle of theory mixed with fact.

The result can go both ways: in the hands of Russian students and teachers, geopolitical textbooks could seriously contribute to reinforcing conspiracy-minded worldviews or they can challenge and weaken them. Unfortunately, if the current ideological trends in Russian politics persist, we can expect that this balance will tilt, inasmuch as anti-Western conspiracy-minded textbooks will see increased ‘official’ support (and funding) while textbooks that reject conspiracy theories will encounter obstacles on the path to publication and distribution.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 10