Todellisuus

Keskustelu => Maahanmuutto ja monikulttuurisuus => Topic started by: admin on April 01, 2010, 13:35:20

Title: Tervetuloa
Post by: admin on April 01, 2010, 13:35:20
Todellisuus.org on asiallinen edit: asiallisuuteen pyrkivä keskustelupalsta maahanmuuttokritiikistä, maahanmuuttokriitikoista, maahanmuuttokeskustelusta, maahanmuutosta sekä monikulttuurisuudesta. Näistä asioista on voitava keskustella muutoinkin, kuin maahanmuuttokriitikoiden ehdoilla. Tämä keskustelupalsta tarjoaa toki myös vapaampaa jutustelua muista aiheista.

Toivotamme kaikki, sekä keskustelun kohteet että siitä ulkopuolisiksi itsensä mieltävät tervetulleiksi keskustelupalstalle. Muistathan käyttäytyä asiallisesti ja lukea todellisuus.orgin sääntökirjan http://todellisuus.org/index.php?topic=5.0 .

Lisäys: Älä vihastu ja katoa, vaikket saisikaan osaksesi asiallisia kommentteja tai ystävällistä tervetuliaistoivotusta heti ensimmäisten viidenkymmenen repliikkisi aikana. Voit vaikka muistutella itsellesi, että "jokaisen tylyn keskustelijan sisällä asuu maidontuoksuinen, lempeä lehmä..." tms. sielua hivelevää. (Modepuoli on hieman kiireinen.) Jos olet kiinnostunut osallistumaan sivuston kehittämiseen/ylläpitoon/moderointiin tms., anna kuulua itsestäsi yksityisviestissä! Ehdottele myös tapaamisia, jos haluat verkostoitua livenä.  :)

Ystävällisin terveisin,
Perustajat
yllapito(at)todellisuus.org

Huomio! Muutos aiempaan!

Jos haluat kirjautua sivulle jäseneksi, yritä valita itsellesi selkeästi nettiboteista erottuva nimimerkki, jotta ylipäätään saat kelpuutuksen sivustolle. Mitä suomalaisemman ja siveämmän kuuloinen nettinikki, sitä todennäköisemmin kirjautumisesi onnistuu. 
Title: Re: Tervetuloa
Post by: Warda on April 09, 2010, 09:21:25
OHJEITA KESKUSTELIJOILLE:

1. Loukkaavien ja halventavien termien käyttöä tulee välttää muutoin, kuin jos niitä on tarkoutus analysoida.

2. Älä arvostele toisen kirjoittajan älyllisiä ominaisuuksia, pyri keskustelemaan itse asiasta.

3. Jos havaitset toisen käyttävän termiä eri merkityksessä kuin itse, selitä miten itse termin ymmärrät ja kuuntele sitten keskustelukumppanisi tapaa ymmärtää se.

4. Älä tunge sanoja toisen suuhun. Kysy, mitä hän tarkoitti jollet ole varma siitä.

5. Jos haluat avata uuden ketjun, mieti ensin, miksi haluat aiheesta keskustella (mihin pyrit) ja tuo se esiin avauksessasi.

6. Älä oleta, että keskustelijat omaavat telepaattisia kykyjä. Lähtökohtaisesti mahdollisuus ymmärtää väärin on usein suurempi kuin mahdollisuus ymmärtää juuri niin kuin olet asiasi ajatellut. Kaikki väärinymmärrys ei ole tahallista, joten vältä syyttelemästä toisia tahallisesta väärintulkinnasta.

7. Tutustu dialogiin keskustelukeinona, jos koet, että keskustelu pyörii kehää eikä yhteistä ymmärrystä löydy.
 http://fi.wikipedia.org/wiki/Dialogi


Title: Re: Tervetuloa
Post by: Warda on April 09, 2010, 11:23:30
Pieni mutta vakava modetoive kaikille: jos haluat väitellä eikä dialogi kiinnosta, kirjoita se valmiiksi otsikkoon vaikkapa sanalla VÄITTELYKETJU. Muutoin teen sen puolestasi.


edit: turhaksi havaittu toive...  :'(
Title: Re: Tervetuloa
Post by: Warda on April 13, 2010, 18:41:05
Nimimerkin Kesis havaintoja keskustetun kompastuskohdista:
Metakeskustelua vielä taidetaan tarvita, ennen kuin päästään laajemmin ja syvemmin itse asiaan.


- haetaan toisten jutuista ne heikoimmat kohdat ja lyödään niitä
- puututaan siihen mikä toisen viestistä puuttui eli arvostellaan toisen viestiä kuin sen pitäisi olla kaikenkattava esitys
- luokitellaan, ei lueta toisen sanomaa sellaisenaan vaan etsitään siitä oletetun viiteryhmän agendaa
- nokitaan one-linereilla
Title: Re: Tervetuloa
Post by: Warda on April 13, 2010, 19:05:15
Vielä hieman metakeskustelua:

http://suomenkuvalehti.fi/blogit/eri-mielta/molinakuoron-lasnaolo-keskustelupalstoilla-on-tarkeaa

 ;)
Title: Re: Tervetuloa
Post by: Warda on April 27, 2010, 18:20:04
Sivuston lyhyt historiikki:

Sivusto syntyi aprillipäivän aattona ideana "kukkisten vastaisku". Olemme siis lopen kyllästyneitä maahanmuuttovastaiseen hysteriaan, joka tunkee esiin tätä nykyä lähes jokaisen uutisen kommenttiketjusta.

Tällä palstalla olemme kuitenkin keskustelemassa myös maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvien kanssa. Käymme luvallisesti myös sitä paljon parjattua metakeskustelua (jota etenkään maahanmuuttovastaiset itse eivät tunnu toivovan) eli keskustelemme maahanmuuttovastaisesta keskustelusta ilmiönä. Tavoitteena on mm. saada nettikeskustelulle tyypillinen "luetaan ilkeämielisyyksiä rivien väliin ja ymmärretään erimielinen tahallisesti väärin" - itse kunkin keskustelijan omaan reflektioon.

t. kukkahattuinen mokuttaja
Title: Re: Tervetuloa
Post by: Warda on May 17, 2011, 23:26:22
Sivuston uusi ja raikas henki suurten jytkyjen, rytkyjen ja postmodernien oodien ja vastaavien aikaan:

"Tällä palstalla jutskataan niinqu maahanmuutosta ja muista jutskista ja silleen. Ja me jutskaajat ollaa niinqu tosi ihqu jengi ku meit on kato kaikellaisii natseja ja punikkeja, munkkitukkeja ja pahauskoisia, nörttejä puunhalaajii ja pyssynheiluttelijalänkkäreitä satakunnasta ja sillee."
Title: Re: Tervetuloa
Post by: Warda on December 27, 2011, 20:08:41
Huomio huomio!

Jos haluat kirjautua sivulle jäseneksi, yritä valita itsellesi selkeästi nettiboteista erottuva nimimerkki, jotta ylipäätään saat kelpuutuksen sivustolle. Mitä suomalaisemman ja siveämmän kuuloinen nettinikki, sitä todennäköisemmin kirjautumisesi onnistuu.  ;)
Title: Re: Tervetuloa
Post by: Warda on January 06, 2012, 22:27:52
"Dharman olemuksen kasvu on mahdollista monin tavoin. Sen lähtökohta on kuitenkin pidättyvyys puheessa, mikä tarkoittaa sitä, että omaa ryhmää ei tule ylistää eikä muita ryhmiä parjata sopimattomissa tilanteissa, ja sopivissakin tilanteissa tulee noudattaa kohtuutta. Päinvastoin muita ryhmiä tulee asianmukaisesti kunnioittaa kaikissa tilanteissa. Jos henkilö toimii tällä tavalla, hän ei ainoastaan toimi oman ryhmänsä hyväksi vaan myös hyödyttää muita ryhmiä. Mutta jos henkilö toimii toisin, hän ei vahingoita ainoastaan omaa ryhmäänsä vaan myös toisia. Todellakin on niin, että jos henkilö ylistää omaa ryhmäänsä ja parjaa muita ryhmiä vain omaa ryhmäänsä ihannoidakseen, koska on siihen kiintynyt, hän niin toimiessaan tekee omalle ryhmälleen suuren vahingon." Asoka, Edikti XII. (Buddhalaisuuden inspiroima, intialainen hallitsija 200-luvulla eKr.)

http://www.cs.colostate.edu/~malaiya/ashoka.html

Title: Re: Tervetuloa
Post by: Warda on January 13, 2012, 23:36:27
Cicero kirjoitti aikoinaan: -Ne taas, joiden mukaan on otettava huomioon oman maan kansalaisten oikeudet mutta ei vierasmaalaisten, tekevät tyhjäksi koko ihmiskunnan yhteenkuuluvuuden. Kun se on tuhottu, häviävät täydellisesti myös alttius hyvän tekemiseen, jalomielisyys, hyvyys ja oikeudenmukaisuus. Näiden hävittäjiä on pidettävä rikollisina myös kuolemattomien jumalien edessä. Hehän tuhoavat yhteisyyden, jonka juuri jumalat ovat asettaneet ihmisten välille.-

(Lainaus Reija Härkösen viestistä)