Todellisuus

Keskustelu => Yleinen keskustelu => Topic started by: Kellottaja on October 23, 2010, 02:26:39

Title: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Kellottaja on October 23, 2010, 02:26:39
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Yle+Perussuomalaiset+kirim%C3%A4ss%C3%A4+keskustan+kiinni+/1135261102896
 

En ole puoluetta äänestänyt, mutta uskomaton nousu viime vaalien 4,05% kannatuksesta!
Title: Re: Perussuomalaisten kanna<tus
Post by: Vongoethe on October 23, 2010, 02:30:28
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Yle+Perussuomalaiset+kirim%C3%A4ss%C3%A4+keskustan+kiinni+/1135261102896


Ottaa häntä nyt vaan silmät käteen ja kattoo ensin vaikka riemusta pitäisikin hihkua. Tuo on jo uutiskokoomaketjussa (http://todellisuus.org/index.php?topic=438.msg13661#msg13661).
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Kellottaja on October 23, 2010, 03:13:00
http://www.ilkka.fi/Article.jsp?article=540474&Title=Yle:+Perussuomalaisten+kannatus+jo+14,3+prosenttia

En kilju mitään.
Onhan tätä uskomatonta.
2007 PS 4,05%
2010 PS ??%
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Mika.H on October 23, 2010, 09:50:53
Sinänsä perussuomalaisten kannatus olisi varmasti oman ketjun arvoinen asia. Onhan täällä huomattavasti turhempiakin ketjuja.

Tätä rataa muuten kannatus pamahtaa 2-kympin pintaan joulun aikoihin. Mielenkiintoista, voisi joku sanoa.

Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Username1 on October 23, 2010, 11:17:05
Jos Manu vielä riehuisi presidenttinä, niin hän saattaisi tokaista suurille puolueille, jotta "jottain tarttis tehrä".

Vaikea tietenkin sanoa mistä johtuu yksiselitteisesti, mutta ilmeisesti asiaan liittyy niin työperäinen halpatyövoimanmaahanmuutto/tulo kuin sitten hum. maahanmuutto asioiden ongelmat. Jos ykkösvihulainen (=kilpailija) tulee olemaan Keskusta, niin siinä sitä varmasti on PerusSuomalaisille jämäkkä vastus. Kakkosvihulainen alapuolelta taitaa olla Vihreät, mutta niiden maine on onnistuttu jo totaalisesti pilaamaan, joten ei ole kovaa vastusta.

Popcornia esiin ja vaaleja jännittämään!
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Harri on October 23, 2010, 12:18:42

Vaikea tietenkin sanoa mistä johtuu yksiselitteisesti, mutta ilmeisesti asiaan liittyy niin työperäinen halpatyövoimanmaahanmuutto/tulo kuin sitten hum. maahanmuutto asioiden ongelmat. Jos ykkösvihulainen (=kilpailija) tulee olemaan Keskusta, niin siinä sitä varmasti on PerusSuomalaisille jämäkkä vastus. Kakkosvihulainen alapuolelta taitaa olla Vihreät, mutta niiden maine on onnistuttu jo totaalisesti pilaamaan, joten ei ole kovaa vastusta.


Kopioinpa nyt sitten oman lainaukseni tänne tuolta toisesta ketjusta vähän niinku vastineeksi

Quote from: YLE
Puheenjohtaja Timo Soini tutki perjantaina uusia kannatuslukuja miltei mykistyneen oloisena.

- Sillä lailla... hurja on vauhti, Soini totesi ja arvioi samalla, että puolueen kannatuksen huippu lienee jo lähellä.

Vauhtiin päästyään Soini löysi nopeasti puolueen kannatuksen nousulle kolme syytä: hallituksen EU-politiikan, jätevesikohun ja energiaverouudistuksen. Perussuomalaisten jyrkistä kannanotoista maahanmuuttopolitiikkaan hän ei puhunut mitään.

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/10/soini_uskoo_perussuomalaisten_saaneen_vetoapua_niinistolta_2082002.htm

Jo pelkkä jätevesiasetus voi hyvin tuoda prosenteissa mitattavaa äänten siirtymistä kepulta persuille. Kun oma kukkaro on suoraan koetuksella eli omalta tililtä siirtyy rahaa, niin onhan se kertaluokkaa konkreettisempaa kuin jotkut mamut, joita maaseudulla ei edes juuri näy.

Vaikka vihreät ja persut ovat asemoineet itsensä toistensa kilpailijoiksi, niin tosiasiassa äänten siirtyminen kumpaankaan suuntaan on varsin vähäistä. Persut asemoivat itsensä kristilliseksi konservatiivipuolueeksi, vihreät itsensä jonkin sortin sosiaaliliberaaleiksi. Tästä tämä kilpailuasetelma muodostuu eli kumpi linjaus pääsee vaikuttamaan hallituksen linjauksiin. Molemmat ovat ilmoittaneet, että samaan hallitukseen eivät mahdu. Oman mausteensa soppaan tuo RKP eli onko persuilla oikeasti mahdollisuus sysätä ne ulos hallituksesta vai alkaako sanojen syönti välittömästi yhteisen hallitustaipaleen muodossa.

Molemmilla on vielä kasvupotentiaalia: tuoreessa gallupissa peräti vähän reilut 30% kansasta ilmoitti kuvitella voivansa äänestää persuja, vihreillä sama luku oli vähän reilut 20%. Nyt se on sitten siitä kiinni, miten ehdokasasettelu ja kampanjointi onnistuu. Vihreiden gallupkannatus on pyörinyt tuossa 10% hujakoilla jo pitkään mitenkään erityisesti romahtamatta, persujen nousukiito on kieltämättä hurjaa. Vihreille eurovaalien 12,4% oli sikäli yläkanttiin, että kyseiset vaalit ovat ihan oma lukunsa alhaisen äänestysprosentin ja äänestäjädemografian takia. Persujen 9,8% selittyi ainakin tuolloin vielä pitkälti siitä, että kaikki voivat äänestää Timo Soinia. Mies yksin sai 130 000 ääntä, loput persuista yhteensä 30 000 ääntä.

Jos Halla-ahosta tehdään minkän sortin ministeri, niin minä muutan maasta.
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Vongoethe on October 23, 2010, 13:37:19
Sinänsä perussuomalaisten kannatus olisi varmasti oman ketjun arvoinen asia. Onhan täällä huomattavasti turhempiakin ketjuja.

Tätä rataa muuten kannatus pamahtaa 2-kympin pintaan joulun aikoihin. Mielenkiintoista, voisi joku sanoa.


Taidat olla oikeassa, näppärämpi seurata omassa ketjussa.

Perussuomalaisten menestys alkaa hämmästyttää jo tutkijoitakin (http://www.kainuunsanomat.fi/cs/Satellite/Kotimaa/1194654750507/artikkeli/perussuomalaisten+menestys+alkaa+hammastyttaa+jo+tutkijoitakin.html)
Quote from: Kainuun Sanomat, 22.10.2010
Perussuomalaisten kannatuslukujen huima nousu alkaa herättää pientä hämmästystä jo tutkijapiireissäkin. Poliittisen historian dosentti Ville Pernaa Turun yliopistosta pitää jossain määrin yllättävänä, että protestiliike vain kasvaa eikä kattoa näy. Jo pitkään on ollut vakiintuneena tilanteena, että Suomessa on kolme suurta puoluetta ja että muut ovat sitten pienempiä.

Pernaa muistutti perjantai-iltana STT:lle taas vanhasta totuudesta, että mielipidetiedustelun tuloksesta on vielä pitkä matka vaalitulokseen. Yllättävää kuitenkin olisi, jos perustuslaillisten kannatus romahtaisi.

Ylen uutisten tuoreessa mittauksessa perussuomalaisten kannatus oli tässä kuussa noussut jo 14,3 prosenttiin. Nousua syyskuisesta mittauksesta oli 1,8 prosenttiyksikköä. Keskustalla suunta sen sijaan oli päinvastainen, sillä sen kannatus oli pudonnut 1,4 prosenttiyksikköä 17,6 prosenttiin. Eroa päähallituspuolueen ja perussuomalaisten välillä oli enää runsaat kolme prosenttiyksikköä.

Pernaa ei osaa keksiä mitään asiakysymystä, joka selittäisi perussuomalaisten nousun. Puheenjohtaja Timo Soinikin toimii edelleen Brysselissä. Kyse on ehkä vain yleisemmästä trendistä: -voittajien vankkureihin- on helppo hypätä.

Vastaaminen on helppoa
Pernaa muistuttaa myös siitä, että kyselyissä on tavattoman helppoa antaa kannatuksensa jollekin puolueella. Paljon vaikeampaa onkin löytää omasta vaalipiiristä ehdokas, jota voisi äänestää.

Vihreät ovat ottaneet perussuomalaiset päävastustajikseen, ja vihreiden kannalta tulos ei näytä hyvältä. Pernaa tulkitseekin, että konservatiivinen näkemys näyttää nyt olevan kasvussa liberaalien näkemysten kustannuksella.

Myös kokoomuksen ja SDP:n kannatus laski hieman. Suosituin puolue on edelleen kokoomus 21,7 prosentin kannatuksella. Laskua oli 0,2 prosenttiyksikköä. SDP:n kannatus oli laskenut 0,7 prosenttiyksikköä 19,1 prosenttiin.

Vihreiden suosio oli laskenut hieman 9,7 prosenttiin. Vasemmistoliiton kannatus oli 7,8 prosenttia. RKP:n tulos oli 4,2 prosenttia ja kristillisdemokraattien 4,6 prosenttia.

Taloustutkimus haastatteli 3 854 ihmistä. Kannatusarvion virhemarginaali on suurimmissa puolueissa 1,4 prosenttiyksikköä.

Kolmannes voisi äänestää perussuomalaisia
Perussuomalaiset menestyivät myös toisessa kyselyssä. SDP:n TNS Gallupilla teettämässä tutkimuksessa perussuomalaisia pidettiin toiseksi suosituimpana puolueena, kun kysyttiin, mitä puoluetta äänestäjät mahdollisesti voisivat äänestää.

Eniten potentiaalia oli kuitenkin kokoomuksella. Sitä voisi kuvitella äänestävänsä 33 prosenttia haastatelluista. Perussuomalaiset tuli puolueena kuitenkin heti perässä. Sen saama luku oli 32 prosenttia ja SDP:n 28 prosenttia.

Vihreät olivat painuneet 21 prosenttiin ja keskusta peräti 20 prosenttiin. Vasemmistoliiton riveihin saattaisi enimmillään lähteä 15, kristillisdemokraattien 11 ja RKP:n kahdeksan prosenttia äänestäjistä.

Kuvateksti:

Perussuomalaisten nousu on tutkijoiden mukaan paljolti Timo Soini -vetoista. Vaalitulos voi olla toinen kuin gallupit, kun pitäisi löytää omasta vaalipiiristä mieluinen ehdokas.


Jungner pitää SDP:n galluplukuja torjuntavoittona (http://www.kainuunsanomat.fi/cs/Satellite/Kotimaa/1194654745693/artikkeli/jungner+pitaa+sdp+n+galluplukuja+torjuntavoittona.html)

Onpas originaali kommentti Jungnerilta.

Pitäisi kysyä politiikkaa paremmin tuntevilta ja siihen osallistuvilta, mutta noin näppituntumalta täältä Kainuusta käsin voisi sanoa samaa mitä muuallakin on uumoiltu: vanhat valtapuolueet ovat ryvettyneet, katsotaan esimerkiksi niiden harrastavan sulle-mulle-hyvävelipolitiikkaa liikaa. Vanha puolue toki Perussuomalaisetkin on, sellaista mielikuvaa ei nyt vain kaupitella eikä haluta ylläpitää. Joka puolue haluaa korvata vanhat hyvä veli -verkostot omillaan, ei mitään uutta auringon alla.

Ainakin takavuosina tiettyihin hommiin ei kuulemma ollut asiaa, ei yrittäjänä eikä palkollisena ilman määrätyn puolueen tai liiton jäsenkirjaa. Paljon parjattu Urpo Leppänenkin sai loppujen lopuksi työministerinä huomattavan paljon enemmän aikaiseksi kuin mitä viime aikoina on saatu, nuoretkin saivat sentään jonkinlaista kosketusta työelämään eikä (liiton) korvaustenkaan ulkopuolelle tipahdettu noin vain, työttömyyden iskiessä. Nykyään mennään kaikista turvaverkoista läpi että rysähtää.

Mitä tulee maahanmuuttajiin, he tuskin ovat olennainen syy, mikäli PS jatkaa voittokulkuaan Oulun vaalipiirissä. Propagandapointiksi maahanmuutto tietysti sopii perussuomalaisille näilläkin tienoin. Kainuussa kateuteen, kaunaan, pelkoihin, ahneuteen ja muihin ihmisolion vähemmän mairitteleviin, sanoisinko pimeisiin puoliin lienee vieläkin helpompi vedota kuin muualla Suomessa.

Niinhän sitä sanotaan, että kansa saa sellaiset hallitsijat kuin mitä se ansaitseekin. En olisi kyllä uskonut, että me näin kehnoja olisimme.
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Kourumies on October 23, 2010, 13:44:15
Jos Halla-ahosta tehdään minkän sortin ministeri, niin minä muutan maasta.

Älä nyt viitsi. Halla-aho maahanmuuttoministerinä olisi farssiarvoltaan sitä luokkaa, että sitä olisi aivan pakko jäädä katsomaan. Huomattavasti huolestuttavampaa olisi sisäministerin paikan meneminen persuille eli Soinille, koska se merkitsisi, että poliisiin ei enää voisi luottaa.

Diktatuurin Argentiinassa ihmisoikeusloukkaukset tehtiin tutkintavankeuden aikana. Tämä siksi, että maassa oli sofistikoitunut länsimainen yhteiskuntarakenne riippumattomine oikeuslaitoksineen. Oli oleellista estää vangin joutuminen oikeuden tuomittavaksi ja mahdollisesti vapautettavaksi. Tästä voit lukea Jacobo Timermanin kirjasta "Prisoner without a Name, Cell without a Number", joka on elokuvattukin. En tiedä, onko suomeksi.

Jos poliisiministerin tehtävät joutuvat Soinille, se on se pelottava argentiinalainen tilanne, koska Soini on osaava poliitikko joka on jo luonut näkyvästi suhteita poliisilaitoksen edustajiin tulevaa sisäministeriyttään pohjustaakseen. Mutta Halla-aho on osoittautunut käytännön politiikassa vaarattomaksi, koska hermot eivät kestä paineita.
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Harri on October 23, 2010, 13:53:25
Jos Halla-ahosta tehdään minkän sortin ministeri, niin minä muutan maasta.

Älä nyt viitsi. Halla-aho maahanmuuttoministerinä olisi farssiarvoltaan sitä luokkaa, että sitä olisi aivan pakko jäädä katsomaan. Huomattavasti huolestuttavampaa olisi sisäministerin paikan meneminen persuille eli Soinille, koska se merkitsisi, että poliisiin ei enää voisi luottaa.

Ministerinä mies olisi varmasti lähinnä vitsi tai harmiton mutta kansakunnan henkisen tilan mittarina tämän öykkärin valitseminen olisi minulle henkilökohtaisesti liikaa. Noh, eipä tätä vaaraa taida olla ao. lainauksen kera tai ilman.

Quote from: Iltalehti
Soinilta puolestaan on alettu jo kysellä, riittäkö puolueella uskottavia nimiä ministereiksi.

- Esimerkiksi prosessioikeuden professori Erkki Havansi, keravalainen. Ja Kainuusta SMP:n entinen kansanedustaja Pentti Kettunen, jos pääsee läpi, Soini esittelee tuntemattomia nimiä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010102312571042_uu.shtml
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Vongoethe on October 23, 2010, 14:06:49
Jos Halla-ahosta tehdään minkän sortin ministeri, niin minä muutan maasta.

Älä nyt viitsi. Halla-aho maahanmuuttoministerinä olisi farssiarvoltaan sitä luokkaa, että sitä olisi aivan pakko jäädä katsomaan. Huomattavasti huolestuttavampaa olisi sisäministerin paikan meneminen persuille eli Soinille, koska se merkitsisi, että poliisiin ei enää voisi luottaa.


Ministerinä mies olisi varmasti lähinnä vitsi tai harmiton mutta kansakunnan henkisen tilan mittarina tämän öykkärin valitseminen olisi minulle henkilökohtaisesti liikaa. Noh, eipä tätä vaaraa taida olla ao. lainauksen kera tai ilman.

Quote from: Iltalehti
Soinilta puolestaan on alettu jo kysellä, riittäkö puolueella uskottavia nimiä ministereiksi.

- Esimerkiksi prosessioikeuden professori Erkki Havansi, keravalainen. Ja Kainuusta SMP:n entinen kansanedustaja Pentti Kettunen, jos pääsee läpi, Soini esittelee tuntemattomia nimiä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010102312571042_uu.shtmlKettunen (http://www.kainuunsanomat.fi/cs/Satellite?c=Page&childpagename=KSA_newssite%2FAMLayout&cid=1194613516391&p=1192553151517&pagename=KSAWrapper) ei taitaisi olla sieltä pahimmasta päästä, hän voisi edustaa vaikka Keskustaa, vanha vennamolainen ja Soinin luottomies. Perinteisesti kainuulaiset kansanedustajat puolueesta riippumatta ovat kukin tavallaan ja tahollaan ajaneet Kainuun ja kainuulaisten asiaa eduskunnassa. Noista Kainarinkin jutuista näkee, kuinka palavia suomalaisen kulttuurin ylläpitäjiä Perussuomalaiset ovatkaan. Kehtaavatkin ratsataa suomalaisuudella.

Kiintoisaa, pääseekö Kari Tykkyläinen (http://www.youtube.com/results?search_query=Kari+Tykkyl%C3%A4inen&aq=f) läpi. Isänsä Ilmari (http://www.rotaryt.kajaani.net/ajankuvia.htm) taisi muuten toimia täällä viinakaupan johtajana vuosikymmeniä. Mieluummin hän (http://www.youtube.com/watch?v=Z4TD06Dq-LM), kunnon lämminhenkinen kylähullu (http://fi.wikipedia.org/wiki/Kari_Tykkyl%C3%A4inen), kuin joku Olli Immosen kaltainen tyly poliitikkobroileri.

Kas, nälkä kasvaa syödessä:
Kainuun perussuomalaisten tavoite jo kaksi kansanedustajaa (http://www.kainuunsanomat.fi/cs/Satellite/Kainuu/1194654772946/artikkeli/kainuun+perussuomalaisten+tavoite+jo+kaksi+kansanedustajaa.html)
Quote from: Kainuun Sanomat, 23.10.2101

- Pakko korjata tavoitteita, perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas Pentti Kettunen kommentoi lauantaina viimeisimpiä mielipidekyselyjä, joiden puolueelle osoittama suosio hämmästyttää jo tutkijoitakin.

Perussuomalaisten tavoite asettuu Kainuussa nyt kahteen kansanedustajaan, kun aikaisemmin odotuksissa oli yksi. Oulun vaalipiirissä tavoite on noussut 2-3 edustajasta 3-4 edustajaan.

- Minusta neljä on realistista, Kettunen laski Kajaanissa järjestetyssä yleisötilaisuudessa, jossa olivat mukana myös puolueen muut kainuulaisehdokkaat Eija Hakkarainen, Jaana Sankilampi ja Yrjö Puurunen.

Ehdokkaat uskovat, että ensi kevään eduskuntavaaleissa puolue saa ison osan kainuulaisten äänistä. Tavoitekin on sen mukainen.

- Ainakin 20 prosenttia, Puurunen kertoi.

Mieli oli korkealla myös yleisöllä, joka täytti Kauppapaikka 18:n kahvilan.

- Voittokamppailu on tulossa. Uskon, että nousukiito jatkuu. Vanhat puolueet ovat aikansa eläneitä. Niiden aate on pysähtynyt. Perussuomalaisilla on hanskat hallussa, Ari Moilanen sanoi ja kehui perussuomalaisia tuoreesta linjasta.

Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Kourumies on October 23, 2010, 15:19:10

Niinhän sitä sanotaan, että kansa saa sellaiset hallitsijat kuin mitä se ansaitseekin. En olisi kyllä uskonut, että me näin kehnoja olisimme.

Minun täytyy sanoa, että Suomea ovat hallinneet vuosikymmeniä paremmat ja reilummat tyypit kuin se ansaitsisi. Olen aina tiennyt, että Suomen sivistyneen pinnan alla luuraa se pidäkkeetön, villi ja sivistymään kykenemätön raakalainen ja tuhoaja. Nyt villiheimot nousevat metsien pimeydestä julki ja vetävät Suomen siihen lokaan, johon se kuuluukin. Ajatus tuottaa minulle tiettyä kieroa tyydytystä.
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Vongoethe on October 23, 2010, 15:57:39

Niinhän sitä sanotaan, että kansa saa sellaiset hallitsijat kuin mitä se ansaitseekin. En olisi kyllä uskonut, että me näin kehnoja olisimme.

Minun täytyy sanoa, että Suomea ovat hallinneet vuosikymmeniä paremmat ja reilummat tyypit kuin se ansaitsisi. Olen aina tiennyt, että Suomen sivistyneen pinnan alla luuraa se pidäkkeetön, villi ja sivistymään kykenemätön raakalainen ja tuhoaja. Nyt villiheimot nousevat metsien pimeydestä julki ja vetävät Suomen siihen lokaan, johon se kuuluukin. Ajatus tuottaa minulle tiettyä kieroa tyydytystä.

Pitäisikö diplomaattisesti sanoa, että meitä on hallittu kohtalaisen hyvin poliitikoista huolimatta?

Älähän nyt sentään noin pessimistiksi heittäydy: toki suurin osa ihmisistä suurimman osan aikaa käyttäytyy kunnolla ihan vilpittömästi eivätkä ole aina toistensa kurkuissa kiinni. Voi tietenkin olla, että kun ovat väsyneet kun töissä tai opinahjossa on pitänyt kyräillä toisiaan niin eivät jaksa enää kotona ja vapaa-ajalla kuin satunnaisesti. Nyt kun töitä ei tahdo löytyä ja olemassaolevasta työpaikasta on pidettävä kynsin hampain kiinni, tilanne on kärjistynyt.
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Kourumies on October 23, 2010, 16:18:36

Niinhän sitä sanotaan, että kansa saa sellaiset hallitsijat kuin mitä se ansaitseekin. En olisi kyllä uskonut, että me näin kehnoja olisimme.

Minun täytyy sanoa, että Suomea ovat hallinneet vuosikymmeniä paremmat ja reilummat tyypit kuin se ansaitsisi. Olen aina tiennyt, että Suomen sivistyneen pinnan alla luuraa se pidäkkeetön, villi ja sivistymään kykenemätön raakalainen ja tuhoaja. Nyt villiheimot nousevat metsien pimeydestä julki ja vetävät Suomen siihen lokaan, johon se kuuluukin. Ajatus tuottaa minulle tiettyä kieroa tyydytystä.

Pitäisikö diplomaattisesti sanoa, että meitä on hallittu kohtalaisen hyvin poliitikoista huolimatta?

Älähän nyt sentään noin pessimistiksi heittäydy: toki suurin osa ihmisistä suurimman osan aikaa käyttäyy kunnolla ihan vilpittömästi eivätkä ole aina toistensa kurkuissa kiinni. Voi tietenkin olla, että kun ovat väsyneet kun töissä tai opinahjossa on pitänyt kyräillä toisiaan niin eivät jaksa enää kotona ja vapaa-ajalla kuin satunnaisesti. Nyt kun töitä ei tahdo löytyä ja olemassaolevasta työpaikasta on pidettävä kynsin hampain kiinni, tilanne on kärjistynyt.

Tuo nyt on taas tuota marxilaisten jätinää, että ihmiset jatkuvasti ajattelevat kukkarollaan. Todellisuudessa rasismiaallot eivät mitenkään yksiselitteisesti noudata talouden syklejä. Itse asiassa ihmiset pohjimmiltaan tietävät, että populisti- ja protestipuolueet eivät tiedä taloudesta mitään eivätkä oikeasti osaa parantaa sitä. Silloin kun ollaan oikeassa taloushädässä, äänestetään sitä, jonka talousosaamiseen luotetaan. Nationalismi- ja identiteettikysymykset ovat sellaista puuhastelua, johon on varaa silloin kun on varaa harrastuksiin yleisemminkin.
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Vongoethe on October 23, 2010, 16:37:56

Niinhän sitä sanotaan, että kansa saa sellaiset hallitsijat kuin mitä se ansaitseekin. En olisi kyllä uskonut, että me näin kehnoja olisimme.

Minun täytyy sanoa, että Suomea ovat hallinneet vuosikymmeniä paremmat ja reilummat tyypit kuin se ansaitsisi. Olen aina tiennyt, että Suomen sivistyneen pinnan alla luuraa se pidäkkeetön, villi ja sivistymään kykenemätön raakalainen ja tuhoaja. Nyt villiheimot nousevat metsien pimeydestä julki ja vetävät Suomen siihen lokaan, johon se kuuluukin. Ajatus tuottaa minulle tiettyä kieroa tyydytystä.

Pitäisikö diplomaattisesti sanoa, että meitä on hallittu kohtalaisen hyvin poliitikoista huolimatta?

Älähän nyt sentään noin pessimistiksi heittäydy: toki suurin osa ihmisistä suurimman osan aikaa käyttäyy kunnolla ihan vilpittömästi eivätkä ole aina toistensa kurkuissa kiinni. Voi tietenkin olla, että kun ovat väsyneet kun töissä tai opinahjossa on pitänyt kyräillä toisiaan niin eivät jaksa enää kotona ja vapaa-ajalla kuin satunnaisesti. Nyt kun töitä ei tahdo löytyä ja olemassaolevasta työpaikasta on pidettävä kynsin hampain kiinni, tilanne on kärjistynyt.

Tuo nyt on taas tuota marxilaisten jätinää, että ihmiset jatkuvasti ajattelevat kukkarollaan. Todellisuudessa rasismiaallot eivät mitenkään yksiselitteisesti noudata talouden syklejä. Itse asiassa ihmiset pohjimmiltaan tietävät, että populisti- ja protestipuolueet eivät tiedä taloudesta mitään eivätkä oikeasti osaa parantaa sitä. Silloin kun ollaan oikeassa taloushädässä, äänestetään sitä, jonka talousosaamiseen luotetaan. Nationalismi- ja identiteettikysymykset ovat sellaista puuhastelua, johon on varaa silloin kun on varaa harrastuksiin yleisemminkin.

Voepi olla kyllä noennii. Yksi syy ei toista tyhjäksi tee. Linkittämäni häjydokumentti (http://areena.yle.fi/video/1379227) kummittelee tuoreessa muistissa, siinä sivuttiin tuotakin asiaa. No, Ylikangas ja muuan kriminologi siinä olivat äänessä. Vilkaise, jos suinkin ehdit. Roskaväkeä (http://hommaforum.org/index.php?PHPSESSID=9f99ngtdjfplqocqul0oveugo6&topic=36092.msg488125;topicseen#msg488125), kuten häjyjen tapauksessa ökytalojen ylijäämäpoikia, vallankäyttö, rehentely ja rettelöinti kiehtoo aina ja eikö liika rahakin tarjoa siihen oivan mahdollisuuden? Rahankäyttö kun on vallankäyttöä siinäkin mielessä. Sitten vaan agitoidaan vähäosaisemmatkin mukaan milloin milläkin houkuttimella ja show on pystyssä.

Täällä Kajaanissakin (http://www.kajaaninteatteri.fi/?pid=586) on näemmä tartuttu teemaan siirtämällä Fassbinderin Pelko jäytää sielua lavalle. Ohjaajana on Kaisa Korhonen (http://www.youtube.com/watch?v=FiRNU1F0FSo), joten siinäpä sitä marxismia. Totta on, että aivan liian pintatasolla näitä ilmiöitä niin mediassa kuin taiteessakin nykyään käsitellään. Pitäisi nähdä syvemmälle.
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Mika.H on October 23, 2010, 19:52:17
Niinhän sitä sanotaan, että kansa saa sellaiset hallitsijat kuin mitä se ansaitseekin. En olisi kyllä uskonut, että me näin kehnoja olisimme.

Mietitääs taas hetkinen...

Kokoomus ja Katainen... Kokoomus pyllistää vanhoja kannattajiaan kohtaan kun haluaa ääniä sieltä sun täältä. Ministerit luokattoman huonoja. Katainen ei sanallakaan etsi säästötoimia, Holmlund luokattoman huono kaikessa, Virkkunen piipittää siellä sun täällä, ilman tulosta, Lindenistä en viitsi mainita mitään, Risikko kait ihan ok?, Häkämies ok, Vapaavuori surkea, totaalisurkea ja lopuksi maailmalla pörisevä stubb, joka möläyttelee kaikkiin asioihin jotain on floppi, sinänsä kyllä hoitaa ulkomaanasioita hyvin, mutta keskittyis nyt siihen, eikä mölinään. Kusi ilmeisesti noussut muutaman kerroksen.

Keskusta ja Kiviniemi... No tuskin nyt täytyy edes yksityiskohtiin puuttua. Riittää kun sanoo, että johan on pakka sekaisin.

Sdp ja Urpilainen... Suurimmat syypäät persujen nousuun. Demarit floppas etsikkoaikansa, kunnolla. Luokattoman huonoja.

Vihreät ja Sinnemäki... Jos nyt kysyisin, että onko meillä koskaan ollut huonompaa työvoimaministeriä, niin vastaus ei ole helppo. Samoin Brax on ollut kammottava. Ydinvoima ja muut ympäristöflopit päälle...

RKP ja Wallin... W on ollut hiljaa kun asteroidi on mölissyt tyhmyyksiään. Kammottava esitys. Toivottavasti RKP jää nyt oppisitioon vähintään yhtä pitkäksi aikaa kuin ovat hallituksessa ovat olleet.

KD ja Räsänen. Pitävät huolta peruskannattajistaan tilanteessa kuin tilanteessa. Vaalien voittaja, tosin voitto on pieni.


Niin kammotavalta kuin se kuulostaakin niin persut ovat tällä hetkellä ylivoimaisesti vähiten kusipäisin jengi.

Elämme todellakin kauheita aikoja!

ps. Tätä rataa persut ovat muuten suurin puolue kevään vaaleissa. Miettikääs sitä!


edit. unohdin tietysti vasurit. aktiivisesti kun yritän heidät kadottaa mielestäni aina...

nah vasurit ja arhinmäki... sanokaapas yksikin syy miksi joku duunaripohjainen tuota sakkia äänestäisi? Niin en keksi minäkään. Puolue täys floppi. Kusee peruskannattajiaan silmään halajamalla maailman onnettomia ja ilmastonmuutosta ja kaikkea muuta yhtä pölhöä. Kuten demaritkin, menettivät kaikkien aikojen tilaisuuden.
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Kuuma peruna on October 23, 2010, 20:31:56
Nyt täytyy sanoa, että täällä herättävät keskustelua enemmän tällaiset galluptulokset, mutta eivät lainkaan esim. todelliset tapahtumat tai mahdollisesti todelliset agendat.

Maahanmuuttokriittisyys FAQ (http://todellisuus.org/index.php?topic=651.0)
Malmö FAQ (http://todellisuus.org/index.php?topic=655.0)
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Vaaleanpunainen Elefanttimies on October 23, 2010, 21:01:41
Meikäläisellä on tästä Perussuomalais-Suomesta sellainen mielikuva, että sen nimeksi voitaisiin laittaa vaikka Dorkalandia, Junttikylä tai "Turpiin vaan ja onnea" -maa. Tuskin planeetallamme voisi olla vastenmielisempää, sisäänpäinkääntyneempää, tylsempää, alkoholisoituneempaa ja satunnaisväkivaltaisempaa paikkaa. Minä olen aina mieltänyt suomalaisten huonoiksi puoliksi juuri tietyn tiukkapipoisuuden, nuivuuden (tämä sana tosiaan kuvaa sitä hyvin!), alkoholismin (kun muuten ei uskalla puhua) ja juomien nauttimisen aiheuttaman satunnaisväkivaltaisuuden. Nythän meillä voisi lopultakin olla hallitus, joka alkaisi pitää näitä HYVINÄ asioina. Lisätään nuivuutta! Ulkomaalaiset ulos! Hipeiltä tukat pois! Viinavero kokonaan pois! Kammottava näkemys.

Mutta nyt kun maalaillaan kuvaa ikuisessa olutpöhnässä olevista pitkäaikaistyöttömistä junttisuomalaisista, jotka ovat kansakunnan uusi ihanne ja imago, täytyy tietysti todeta eräs ikivanha totuus... Tällaisia monet suomalaiset ovat aina olleet! Kansa tosiaan saa ansaitsemansa hallituksen. Perussuomalaisten kannatus on itse asiassa yllättävän alhainen, kyllä tässä maassa löytyy varmasti enemmän nurkkakuntaista ja erilaisuutta inhoavaa porukkaa, joiden ihanteena on kunnon mattinykäs-puukottelu kaljojen jälkeen tai tonyhalmeiden heittäminen piripäissään. Mielestäni kansan olemus osoittaa, että persujen kannatus voisi yhtä hyvin olla 50-60%, kyllä täällä juntteja piisaa.

Mutta suoraan sanottuna tämä ei kerro kansasta mitään hyvää. Persuilla on kaikenlaisia täysiä sekopäitä (eräs Veltto), huumehörhöjä (Halme), nettiuhkailijoita (Rami Sipilä) ja täysiä rasisti-fasisti-sadisteja (SS-siipi) riveissään. Korkeintaan protestiääninä tämän voi ymmärtää, mutta jos ainoa mahdollinen protesti on äänestää nykyisiä valtapuolueitakin dorkempi porukka valtaan niin voi hyvää päivää. Jos nykyisellä hallituksella on jäljellä tasan kaksi aivosolua niin persuilla se viimeinenkin kuoli jo alkoholimyrkytykseen. Vai kuoliko se huumepäissään oman käden kautta?
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Harri on October 23, 2010, 21:07:12
Niin kammotavalta kuin se kuulostaakin niin persut ovat tällä hetkellä ylivoimaisesti vähiten kusipäisin jengi.

Niin no, avustajan kirjoittamia one-linereita laukova puheenjohtaja. Homoliittoja hauvelin naimiseen vertaavia ja hottentotti-lauluja veisaavia kansanedustajia. Listaa sopivista raiskattavista laativia ja "kansojen luonnotonta sekoittumista" vastaan taistelevia valtuutettuja.

Melko kusipäistä sanoisin...

Elämme todellakin kauheita aikoja!

Naulan kantaan.

edit. Ai niin, Soini soperteli Pressiklubissa jotain siihen tyyliin, että nyt kun suuretkin puolueet ovat tähän maahanmuuttoasiaan heränneet, niin aihe alkaa olla taputeltu. Mahtaa nuivia keljuttaa?!?
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Vongoethe on October 23, 2010, 21:13:26
Ah tätä demokratia ihanuutta: luokattomia poliitikkoja, vielä luokattomampia ja sitten vielä perussuomalaiset. Parempaakaan systeemiä ei tosin taida olla. Olemmeko siis sittenkin pikemmin Juutas Käkriäisiä kuin Saarijärven Paavoja?
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Mika.H on October 23, 2010, 21:23:20
Mielestäni kansan olemus osoittaa, että persujen kannatus voisi yhtä hyvin olla 50-60%, kyllä täällä juntteja piisaa.

Juu samaa mieltä.

Kansalta voisi ottaa äänioikeuden kokonaan pois. Osoittaahan Tarja Halosenkin toinen kausi, että yli puolet kansasta on täysidiootteja.

Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Pliers on October 23, 2010, 22:22:45
Meikäläisellä on tästä Perussuomalais-Suomesta sellainen mielikuva, että sen nimeksi voitaisiin laittaa vaikka Dorkalandia, Junttikylä tai "Turpiin vaan ja onnea" -maa. Tuskin planeetallamme voisi olla vastenmielisempää, sisäänpäinkääntyneempää, tylsempää, alkoholisoituneempaa ja satunnaisväkivaltaisempaa paikkaa. Minä olen aina mieltänyt suomalaisten huonoiksi puoliksi juuri tietyn tiukkapipoisuuden, nuivuuden (tämä sana tosiaan kuvaa sitä hyvin!), alkoholismin (kun muuten ei uskalla puhua) ja juomien nauttimisen aiheuttaman satunnaisväkivaltaisuuden.

Hengailet huonoissa porukoissa. Minun tuntemani Suomalaiset ovat sydämellisiä, koulutettuja, älykkäitä, vastuullisia, iloisia, rehellisiä, suoria, täsmällisiä, puheliaita, avuliaita, siistejä ja kaikin puolin hyviä ihmisiä.
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Username1 on October 23, 2010, 22:24:22
Harri.

Oma veikkaukseni on, että Soinin mainitsematta jättämisistä huolimatta hum. maahanmuuttoasia ainakin vaikuttaa merkittävästi persujen suosioon, valitettavasti. En tiedä osunko oikeaan. Tälläistä tietenkin on vaikea arvioida kuinka iso on "merkittävä" ja kuka kannattaa persuja myös hieman hum.maahanmuuton takia. 20 % tuosta 14,3 prosenttiyksikön kannatuksesta, olisi oma veikkaukseni.

Vaaleanpunainen Elefanttimies.

Kerran jo pyysin anteeksi Hagbardilta, kun aina suomalaisia haukutaan. Tuo vahvistaa implisiittisesti sitä kuvaa, että aina haukutaan itseämme ja sitten varauksetta ihaillaan toiseutta. Meillä on omat ongelmamme, mutta myös omat vahvuutemme. Kaiketi tuollaisen laatuarvioinnin ongelma on jo siinä, että tietyt asiat tietyissä ympäristöissä ovat parempia ja huonompia ja kaikissa ominaisuuksissa on jo itsessään tilanteeseen nähden omat huonot ja hyvät puolensa.

Monimutkaiseksi menee.
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Annushka on October 23, 2010, 22:32:41
Mielestäni kansan olemus osoittaa, että persujen kannatus voisi yhtä hyvin olla 50-60%, kyllä täällä juntteja piisaa.

Juu samaa mieltä.

Kansalta voisi ottaa äänioikeuden kokonaan pois. Osoittaahan Tarja Halosenkin toinen kausi, että yli puolet kansasta on täysidiootteja.

Olen viime aikoina miettinyt, että vanhemmalla iällä voisi alkaa fanittamaan monarkiaa. Siinä on paljon aivan järkeviä piirteitä.
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Harri on October 24, 2010, 02:59:28
En tiedä, onko tämä varsinainen pelinavaus tähän suuntaan, mutta mielenkiinnolla odotan paljonko tällaisia viestejä tulee ennen vaaleja:

Quote from: Länsi-Savo
Pietikäinen ei kelpuuttaisi perussuomalaisia hallitukseen

Kokoomuksen euroedustaja Sirpa Pietikäinen ei kelpuuttaisi perussuomalaisia hallitusvastuuseen.

Perussuomalaisten puheissa esiintyy Pietikäisen mukaan ulkomaalaisia kohtaan syrjintää, jota ei pidä missään tapauksessa hyväksyä. Tämän takia hän ei pidä perussuomalaisia hallituskelpoisina.

-Kaikkeen syrjintään pitää olla nollatoleranssi, Pietikäinen painottaa. Nollatoleranssilla tarkoitetaan, että ilmiön olemassaoloa ei suvaita lainkaan ja sen esiintyminen halutaan kokonaan estää.

Pietikäisen mielestä Timo Soinin omista puheenvuoroista ei voi sanoa, että ne olisivat törkeitä puheenvuoroja maahanmuuttajia kohtaan. Hän on huomannut, että perussuomalaisten joukosta on käytetty puheenvuoroja, joiden mukaan maahanmuuttajat ovat Suomelle jotenkin vaarallisia.

http://www.lansi-savo.fi/Etusivu/10639154.html
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Vongoethe on October 24, 2010, 19:37:41
Mielestäni kansan olemus osoittaa, että persujen kannatus voisi yhtä hyvin olla 50-60%, kyllä täällä juntteja piisaa.

Juu samaa mieltä.

Kansalta voisi ottaa äänioikeuden kokonaan pois. Osoittaahan Tarja Halosenkin toinen kausi, että yli puolet kansasta on täysidiootteja.

Olen viime aikoina miettinyt, että vanhemmalla iällä voisi alkaa fanittamaan monarkiaa. Siinä on paljon aivan järkeviä piirteitä.

Mistä sitten löytäisimme oivan monarkin? Jos turnipsipellolta menee hakemaan, vaarana on se, että pukeekin turnipsin ja asettaa sen valtaistuimelle. Lopputulos saattaisi olla toki jopa suotavampaa, noin hovin näkökulmasta ainakin. Kukaan ei edes pääsisi huutelemaan, ettei keisarilla olisi muka vaatteita.
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Kellottaja on October 24, 2010, 19:48:52
Perussuomalaisilla on nyt 5 kansanedustajaa.
14% = 28 kansanedustajaa ja viime aikojen nousu on ollut räjähdysmäistä! (Suomen vaalitapa voi aiheutta yllätyksiä niin  ylös, kuin alas paikoissa. Viime vaaleissa kokoomus sai monta ns. viimeistä paikkaa....)
Onko heillä edes 28 kunnon ehdokasta??
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Annushka on October 24, 2010, 19:59:59
Mistä sitten löytäisimme oivan monarkin? Jos turnipsipellolta menee hakemaan, vaarana on se, että pukeekin turnipsin ja asettaa sen valtaistuimelle. Lopputulos saattaisi olla toki jopa suotavampaa, noin hovin näkökulmasta ainakin. Kukaan ei edes pääsisi huutelemaan, ettei keisarilla olisi muka vaatteita.

No kai on aika se ja sama? Oleellista kai näiden tyyppien kohdalla on, että nimi on komea ja sitä kehtaa katsella? Ja ehkä kannattaa myös kieltää siltä serkkujen naiminen, se ei pidemmän päälle ole nättiä hommaa.
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Vongoethe on October 24, 2010, 20:03:16
Mistä sitten löytäisimme oivan monarkin? Jos turnipsipellolta menee hakemaan, vaarana on se, että pukeekin turnipsin ja asettaa sen valtaistuimelle. Lopputulos saattaisi olla toki jopa suotavampaa, noin hovin näkökulmasta ainakin. Kukaan ei edes pääsisi huutelemaan, ettei keisarilla olisi muka vaatteita.

No kai on aika se ja sama? Oleellista kai näiden tyyppien kohdalla on, että nimi on komea ja sitä kehtaa katsella? Ja ehkä kannattaa myös kieltää siltä serkkujen naiminen, se ei pidemmän päälle ole nättiä hommaa.


Meinaakko, että lanttu saattaisi tulla mustasukkaisksi nauriille kiihottaen lajitoverinsa vallankumoukseen saakka?

Vastustan suuresti: Kaikki vihannekset ovat tasa-arvoisia! Korkeintaan niin, että jotkut vihannekset ovat tasa-arvoisempia kuin muut.
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Mika.H on October 24, 2010, 20:28:49
En tiedä, onko tämä varsinainen pelinavaus tähän suuntaan, mutta mielenkiinnolla odotan paljonko tällaisia viestejä tulee ennen vaaleja:

Pietikäinen ei kelpuuttaisi perussuomalaisia hallitukseen


Sirpa Pietikäistä ei edes oma puolue kelpuuta hallitukseen. Perustelluista syistä.
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Vongoethe on October 24, 2010, 20:42:16
Laaninen: Soini ja SDP tuhoisia maaseudulle (http://www.kainuunsanomat.fi/cs/Satellite/Kotimaa/1194654818795/artikkeli/laaninen+soini+ja+sdp+tuhoisia+maaseudulle.html)
Quote from:  Kainuun Sanomat, 24.10.2010

Kuvateksti:

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen nakkelee takaisin Timo Soinille; tämä arveli perjantaina keskustan olevan vaikeuksissa kehäkolmosen ulkopuolella. Nyt Laaninen vastaa, että yhdistelmä Sdp ja Soini se maaseudulle va... [vasta vaarallista on?]Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen pitää perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin kosiskeluja SDP:n suuntaan vaarallisina maaseudulle.

Soini piti sunnuntaina Itä-Savon ja Länsi-Savon haastattelussa SDP:tä perussuomalaisille isoja porvaripuolueita luontevampana hallituskumppanina. Soini perusteli tätä sillä, että perussuomalaiset ja SDP vastustivat samassa rintamassa Kreikan tukemista.

Laaninen muistuttaa, että Paavo Lipposen (sd.) johtama hallitus aloitti julkisen talouden säästötalkoot vuonna 1995 leikkaamalla ensi töikseen maatalouden kansallista tukipakettia.

- Nytkin SDP vaatii maatalouden -tukiriippuvuuden vähentämistä-, käytännössä maataloustukien leikkaamista, Laaninen muistuttaa kannanotossaan.

Laanisen mukaan SDP:n asenteista maaseutua kohtaan kertoo myös sen pitkäaikainen vaatimus kiinteistöveron ulottamisesta maa- ja metsätalousmaahan. Sosiaalidemokraattien pyrkimys kuntien määrän rajuun vähentämiseen merkitsisi myös erityisesti maaseudun pienten kuntien joutumista lahtipenkkiin ja päätösvallan ja palveluiden karkaamista suuriin keskuksiin, hän listaa.

- Tämän kaiken Soini on nyt ilmeisesti valmis nielemään sosiaalidemokraattien yhden taktisen Kreikka-äänestyksen kylkiäisenä.

-Käymme keskustan hermoille-

Soini linjasi haastattelussa, ettei hänelle kelpaa nykyinen EU-politiikka ja porvarihallitus ajaa koko ajan tiiviimpää EU:ta. Hänelle riittäisi, että hallitusohjelmaan kirjataan, että -Suomi ajaa itsekkäämpää politiikkaa ja korostaa voimakkaammin kansallisia intressejä EU-politiikassa-.

Soini arvioi, että porvarihallitus haluaa jatkaa ennallaan.

- Jos kokoomus pystyisi valitsemaan, valinta osuisi vihreisiin. Keskusta valitsisi meidät, koska me käymme heidän hermoilleen päivä päivältä enemmän, europarlamentaarikko katsoi.


Politiikan tuntijat: eihän tuossa Soinin lausunnossa ole päätä eikä häntää. Kertoisitteko alkeelliselle maalaispojalle, mikä on jutun clue?

Soinihan sanoo, että he käyvät Keskustan hermoille. Miksi siis Keskusta ottaisi heidät mieluusti hallituskumppaneikseen? Arveleeko Soinikin, että hallitusvastuu söisi Persujen suosiota kun nämä olisivat kyvyttömiä tekemään yhtään mitään leuanlouskutuksen lisäksi ja että viimeistään seuraavissa vaaleissa oltaisiin sitten jo back to business as usual?
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Harri on October 30, 2010, 02:28:36
Varsin tasaisesti tämä persujen kannatuksen nousu on tullut kolmelta suurelta puolueelta.

Quote
Perussuomalaiset ovat saaneet mielipidemittauksissa kannattajia tasaisesti kaikkien kolmen suuren puolueen joukoista. Tämä käy ilmi Suomen Kuvalehden julkaisemasta tutkimuksesta.

Perussuomalaisten kannattajista liki viidennes on kuitenkin niitä, jotka eivät viime eduskuntavaaleissa äänestäneet.

...

Keskustaa kannattaneita on joka kymmenes, kokoomusta kannattaneita yhdeksän prosenttia ja SDP:tä kannattaneita kahdeksan prosenttia. Soinin arvioidaan imuroivan joukkoihinsa nimenomaan suurten puolueiden arvokonservatiiveja.

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/SK+Perussuomalaiset+imee+kannatusta+kaikista+kolmesta+suuresta/1135261258389/?cmp=tm_etu_luetuimmat_uutiset

Hesarin jutun taustalla oli Suomen Kuvalehden juttu, josta selviää vihreistä persujen kannattajiksi siirtyneen 3 prosenttia (äänestäjinä luku olisi n. 7000). Mielestäni yllättävän paljon, mutta silti paljon vähemmän kuin näiden metkojen nettikeskustelujen perusteella joku voisi luulla. Vasemmistoliitolta vuoto persuihin on tuo samat kolme prosenttia. Arvoliberaaleihin ei persujen öyhötys siis vetoa.

Nykyisestä gallupkannatuksesta peräti 18% koostuu äänestäjistä, jotka eivät äänestäneen v. 2007 vaaleissa.

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/laaja-tutkimus-kaikki-suuret-puolueet-menettavat-kannattajia-perussuomalaisille


Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Kellottaja on October 30, 2010, 06:38:52
Eduskuntavaalit 2007
Vihreä liitto    234 429
http://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskuntavaalit_2007


Siitä 3% =  7032 ääntä
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Kellottaja on October 30, 2010, 06:47:22
Nyt voi olla nihkeätä saada vaaliliittoja.
Viime vaaleissa moni paikka rullasi kohti eduskuntaa.

Esim. hullu skenaario. Kokoomus voittaa vaalit, mutta menettävät paikkoja!?!
Tulee tapahtumaan.
2007 he saivat monta viimeistä paikkaa, nyt suunta on persuille.
Älä mua hauku. Se on vaalimatematiikkaa...
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: J.P.R on October 30, 2010, 10:17:42
Varsin tasaisesti tämä persujen kannatuksen nousu on tullut kolmelta suurelta puolueelta.

Quote
Perussuomalaiset ovat saaneet mielipidemittauksissa kannattajia tasaisesti kaikkien kolmen suuren puolueen joukoista. Tämä käy ilmi Suomen Kuvalehden julkaisemasta tutkimuksesta.

Perussuomalaisten kannattajista liki viidennes on kuitenkin niitä, jotka eivät viime eduskuntavaaleissa äänestäneet.

...

Keskustaa kannattaneita on joka kymmenes, kokoomusta kannattaneita yhdeksän prosenttia ja SDP:tä kannattaneita kahdeksan prosenttia. Soinin arvioidaan imuroivan joukkoihinsa nimenomaan suurten puolueiden arvokonservatiiveja.

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/SK+Perussuomalaiset+imee+kannatusta+kaikista+kolmesta+suuresta/1135261258389/?cmp=tm_etu_luetuimmat_uutiset

Hesarin jutun taustalla oli Suomen Kuvalehden juttu, josta selviää Vihreistä persujen kannattajiksi siirtyneen 3 prosenttia (äänestäjinä luku olisi n. 7000). Mielestäni yllättävän paljon, mutta silti paljon vähemmän kuin näiden metkojen nettikeskustelujen perusteella joku voisi luulla. Vasemmistoliitolta vuoto persuihin on tuo samat kolme prosenttia. Arvoliberaaleihin ei persujen öyhötys siis vetoa.

Nykyisestä gallupkannatuksesta peräti 18% koostuu äänestäjistä, jotka eivät äänestäneen v. 2007 vaaleissa.

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/laaja-tutkimus-kaikki-suuret-puolueet-menettavat-kannattajia-perussuomalaisille


Tuossa on nähdäkseni ajatusvirhe. SK:n jutussa kerrotaan että PS:n nykyisestä kannatuksesta 3 % on tullut vihreiltä, ei niin että Vihreiden kannattajista 3% olisi siirtynut perussuomalaisille. PS:n kannatuksen ollessa 14% nurkilla on tuo 3%siitä aika paljon enemmän kuin 7000.

Suhteellisesti katsottuna näyttäisi ettei eri puolueiden vuotomäärissä persuihin ole isojakaan eroja. Vaikkapa Keskustasta on tullut 3 kertaa enemmän kuin Vihreistä, tuo oli suhde myös puolueiden kannatuksissa viime vaaleissa.
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Schwa on October 30, 2010, 11:19:14
Tuossa on nähdäkseni ajatusvirhe. SK:n jutussa kerrotaan että PS:n nykyisestä kannatuksesta 3 % on tullut vihreiltä, ei niin että Vihreiden kannattajista 3% olisi siirtynut perussuomalaisille. PS:n kannatuksen ollessa 14% nurkilla on tuo 3%siitä aika paljon enemmän kuin 7000.

Suhteellisesti katsottuna näyttäisi ettei eri puolueiden vuotomäärissä persuihin ole isojakaan eroja. Vaikkapa Keskustasta on tullut 3 kertaa enemmän kuin Vihreistä, tuo oli suhde myös puolueiden kannatuksissa viime vaaleissa.

Näin minäkin asian näin. Kun nyt pistin laskimen viuhumaan, niin suurten ja keskisuurten puolueiden kannatuksesta siirtyisi kaikilta persuille 7-10 %, kolmelta isolta kuitenkin suhteellisesti hieman enemmän kuin vihreiltä ja vasemmistoliitolta. Koko laskutoimituksella on tietenkin puhtaasti kevyen ajanvietteen rooli, gallup on gallup ja SK:n luvut epätarkkoja, kun ne on annettu vain prosenttiyksikön tarkkuudella.

Mielenkiintoista gallupissa on, että a) peräti kymmenen prosenttia persujen kannattajiksi ilmoittautuneista ei osannut sanoa (!) mitä puoluetta äänesti vuonna 2007 ja b) kuten Harri mainitsikin, jopa 18 % sanoi nukkuneensa viime vaaleissa. Tämä siis tarkoittaa pitkälti, että persujen gallupkannatuksen realisoituminen edellyttäisi selvää äänestysprosentin nousua. Siksi(kin) itse uskon persujen toteutuvan kannatuksen jäävän selvästi nykyisen gallupkannatuksen alle.

Kannattaa huomata myös, että 34 % vastaajista sanoo äänestäneensä persuja vuonna 2007. Silloin persujen kannatus oli 4,05 %, joten vaikka jokaikinen vuoden 2007 persuäänestäjä tunnustautuisi edelleen persujen kannattajaksi, kannatus olisi noin 12 % eikä 14 %. No, tällekin ilmiölle voi keksiä erilaisia selityksiä. Kuten todettua, gallup on gallup ja sellaisiin perustuvat ynnäilyt ovat lähinnä leikittelyä. 
Title: Re: Perussuomalaisten kannatus 14,3%
Post by: Harri on October 30, 2010, 14:56:53
Eduskuntavaalit 2007
Vihreä liitto    234 429
http://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskuntavaalit_2007


Siitä 3% =  7032 ääntä


Mikä tämän viestin pointti oli? Meinaan siis, että toin saman informaation jo esille ennen sinua, eikä tässä ole mitään muuta kun tuo (e. myös virheellinen) laskutoimitus.

edit. Joo, J.P.R. on oikeassa. Persuilla olisi siis tuoreimman gallup-kannatuksen mukaan lähes 400000 äänestäjää nyt, jos annettuja ääniä olisi 2 771 236 kuten edellisissä vaaleissa . Tästä 3 prosenttia on n. 12000 ex-vihreää.