Todellisuus

Keskustelu => Yleinen keskustelu => Topic started by: Schwa on October 11, 2010, 20:07:23

Title: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Schwa on October 11, 2010, 20:07:23
Koska keskustelu rönsyää tähän aiheeseen vähän joka toisessa ketjussa ja aivan kohta Suomen vuoden 2011 eduskuntavaaleihin on tasan puoli vuotta, saattaisi olla aika perustaa Suuri Vaaliveikkausketju. Jaan ketjun kahtia: puolue- ja henkilösarjaan. Tässä puolueketjussa on yllättäen tarkoitus esittää veikkauksia puolueiden menestyksestä vaaleissa menemättä henkilötasolle. Veikkailla voi prosentti- tai edustajanpaikkapohjalta, perustelut näkemyksille ovat hyvin tervetulleita. Jos näyttää siltä, että erottelu ei onnistu (ja me kaikkihan olemme no borders -jengiä, jonka mielestä kaikkien rajojen on sorruttava, eiks je?), ketjut voinee yhdistääkin.

Aloitan kevyillä spekulaatioilla parista täälläkin keskiössä olleesta ryhmittymästä, kun vaaleihin on vielä aikaa. Pidätän oikeuden muuttaa näitä emmeitä täysin.

Perussuomalaiset on selkeä vaalivoittaja, mutta ne, jotka Hommafoorumilla veikkailevat tuleeko 20 vai 30 prosentin kannatus, joutuvat ankarasti pettymään. Paikkoja tulee kymmenkunta, voi mennä parilla yli tai ali.


Muutos 2011
ei saa ainuttakaan paikkaa, Vapauspuolueesta puhumattakaan. Niiden merkittävimmäksi saavutukseksi jää persujen torppaaminen Varsinais-Suomessa.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Jussi Jalonen on October 11, 2010, 23:40:10
Toisessa ketjussa taisin jo ennustaa kahdeksaa paikkaa Perussuomalaisille, joten pysytään niissä arvioissa.

Koska tämä on "melkein asiallisessa keskustelussa", niin saisiko tähän samalla jotain skandaaliennusteita?


Best,

J. J.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: ruokki on October 12, 2010, 02:07:24
Persujen kymmenen prosentin todistetusti moneen otteeseen mitatulla nykykannatuksella irtoaa parikymmentä paikkaa. Vuoden 2007 eduskuntavaaleissa persut asettivat tavoitteekseen kuuden prosentin kannatuksen ja kymmenen kansanedustajan paikkaa. Tony Halme ei asettunut ehdolle. Perussuomalaisten kannatus nousi silti neljään prosenttiin ja puolueen listoilta eduskuntaan pääsi viisi ehdokasta. On puhdasta vaalimatematiikkaa veikata nykykannatuksella 20 ehdokasta, tai siis realismia. Veikkaan kahtakymmentä, tai jotakin 17-23 väliltä. Nuivan vaalimanifestin allekirjoittajista menee veikkaukseni mukaan läpi reilut puolenkymmentä Halla-ahon lisäksi. Ainakin Teemu Lahtinen, James Hirvisaari, Olli Immonen, Freddy Van Wonterghem, Maria Lohela, Heikki Luoto ja Vesa-Matti Saarakkala ovat vahvoilla menossa eduskuntaan.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kellottaja on October 12, 2010, 04:35:40
Toisessa ketjussa taisin jo ennustaa kahdeksaa paikkaa Perussuomalaisille, joten pysytään niissä arvioissa.

Koska tämä on "melkein asiallisessa keskustelussa", niin saisiko tähän samalla jotain skandaaliennusteita?


Best,

J. J.

Perussuomalaiset saivat 2007 vaaleissa 4,1% äänistä, jolla olisi pitänyt suhteellisesti saada 8 paikkaa. RKP sai hieman suuremmalla kannatuksella 9 paikkaa. (+Ahvenanmaa)

On hankalaa ennustaa kuinka monta paikkaa PS saa , koska vaalitapa ei suosi heitä. Heillä ei ole näkyviä kärkiehdokkaita joka vaalipiirissä. Taitaa tosin olla kohtuullisen varmaa, että Soini on vaalien äänikuningas.
Hän on saanut Pressan ja EU vaaleissa jo valtavan äänipotin.

Toisaalta Persujen gallupkannatus on tuplaantunut tänä vuonna.
Quote
28. helmikuu 2010 ...  Ylen gallupin mukaan PS kannatus on 6,3%
25. syyskuu 2010 ... Perussuomalaisten gallupkannatus  on noussut 12,5 prosenttiin.

Eilen..
Quote
Kyselyn mukaan iso osa suomalaisista saattaa vaihtaa puoluettaan sen maahanmuuttolinjan takia. Peräti kymmenen prosenttia vastaajista tekee sen varmasti ja yli kaksikymmentä prosenttia harkitsee vaihtavansa äänestämäänsä puoluetta.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010101112494698_uu.shtml


Euroopassa monissa maissa maahanmuuttokriittinen puolue on jo yksi suurista puolueista.


Hyvin maltillinen ennustus taitaa olla eduskuntapaikkojen kaksinkertaistuminen 10 paikkaan.
Tosin nykyinen turhautuminen suuriin puolueisiin ja jopa nukkuvien äänestäjien herääminen maahanmuuton ongelmiin saattavat yllättää, ensi keväänä.
 Olen lukenut monia kertoa tänä vuonna vastaavan kirjoituksen. Äänestin vuosia puolue X:ää, mutta nyt on vain yksi vaihtoehto PS, koska nykyiseen monikulttuuri&maahanmuutto hullutukseen täytyy saada muutos....

PS on myös klassinen protestipuolue. Jos äänestäjä on turhautunut nykymenoon, niin PS on vaihtoehto, vaikka en usko että he korjaavat asiat. Tässä vaalirahamaassa taitaa, mikä vain(vähiten huono) vaihtoehto kelvata.

Realistisesti luulen , että n. 16 paikkaa saattaa tulla PS:lle. (Tämä siis Ei-PS jäsenenä, eikä kannattajana.)

Tietenkään vielä uskomattomampi vaalivoitto ei ole mahdottomuus. 12,5%= ´25 kansanedustajaa. Suomessa ei ole käytössä Ruotsin vaalien tasausjärjestelmää, joten hieman sen alle puolue jää.

Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Mika.H on October 12, 2010, 08:29:40
No pannaan tänne nyt arvaus. Käytän haravajärjestelmää paremman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Vaihtoehto 1. Maahanmuuttokeskustelu jankkaa tätä samaa moskaa ja mikään ei muutu... Asteroidi paljon julkisuudessa. Aleksanteri hampaineen myös äänessä asioissa, jotka eivät hänelle kuulu.

- KOK max 22%
- SDP n20%. Käsittämättömän onnistuneella vaalikampanjallaan jopa Suomen suurin puolue. tarkoittaa kyllä jutan täydellistä hiljentämistä ja demareiden vanhojen kannattajakuntien herättämistä järkiehdotuksilla. heinäluona+rajamäki äänessä ja talouden tilan tuplaWeen toteutumista.
- Kepu 16%. Masalle valtakunnanoikeutta ja muutama muu todellinen "maahanmuuttofanitus" viime metreillä

ja sitten persut. Tasaisen tahdin taulukon mukaan kannatus olisi 18%. Pidän tuota jopa mahdollisena JOS ei muutosta tule nykymenoon. Edellyttää Soinin täydellistä onnistumisesta ja samalla korkean profiilin ehdokkaiden saamista joka vaalipiiriin.

vihreät taistelevat vasemmistoliiton kanssa 7-8% kannatuksella viidennestä tilasta. faktoillahan ei kummankaan kannatusta voi perustella, mutta noita änkyröitä nyt vaan aina on, joka tuotakin menoa kannattavat. en osaa perustella, miksi.

kristilliset ohi ärkoopeen. tuskin tarvitsee perustella miksi.

muutos ei saa aikaiseksi muutosta.

vaihtoehto 2. maahanmuuttoon tehdään pikaisesti uusia lakeja jotka vaikuttavat jo ensi keväänä. Pikakäännytykset, kerjäämiskielto, perheenyhdistämisleikin lopetus, turvapaikkashoppailun järkeistäminen ja ihka aito keskustelu. osaahan on jo ehdotettu, osaa todennäköisesti ehdotellaan viime metreillä. Poliittinen muistihan on erinomaisen lyhyt, joten kukaan muista edellisiä vuosia kun jotain toimitaan.

vaikutukset. kok+kepu kumpikin +2%
demareille hieman miinusta.
persuille maksimissaan nykykannatus, todennäköisesti kannatus asettunee kympin pintaan. luulisin, että edelleen vihreiden edelle. vaaleissa saattaa tulla kuitenkin pettymys huonojen ehdokkaiden takia.

vihreät + vasemmistoliitto edelleen heikkoja ja samoissa lukemissa keskenään.

ärkoopee jopa kd:n edellä. voipi olla kuitenkin toisinpäinkin.

muutos ei muuta edelleenkään mitään.

noilla mennään. tällä hetkellä on vaihtoehto 1 todennäköisempi, mutta vaaleihin on vielä piiitkä aika.Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Annushka on October 12, 2010, 13:09:35
Aion tehdä toisen veikkauksen paljon lähempänä vaaleja. Tässä vaiheessa tämä on enemmänkin venyttelyä.

Kokoomus voittaa, kuinka paljon yli 20 prosenttia se saa, sitä en nyt arvioi eikä sillä ole niin väliäkään.

Demarit häviävät, samoin kepu, mutta kepu enemmän. Demarien iso häviö on mahdollinen, mutta sitä ei toivo edes Kokoomus, joten asia pyrittäneen hoitamaan.

Vihreät pysyvät jotakuinkin samoissa lukemissa. Perussuomalaisten kanssa seipään vääntäminen ei laajenna vihreiden äänestäjäpohjaa.

Perussuomalaiset saavat ~7 prosenttia, mikä kääntyy kuitenkin jokseenkin 10-12 paikkaan.

Vasemmistoliitto menettää puolisen prosenttia-prosentin.

RKP on Perussuomalaisten ohella vaalivoittaja. Mennään yli viiden prosentin, mahdollisesti lähestytään kuutta.

Kristilliset pysynee samoissa lukemissa.

Ne muut eivät pärjää.

--

Seuraava hallituspohja on Kok-SDP. Ja sitten apupuolueita, mutta ei niillä niin väliksi.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Steffers on October 12, 2010, 13:15:38
Also, vähän trollinomainen pienpuolueveikkaus: Vapauspuolue saa enemmän ääniä kuin Muutos 2011. Vapauspuolueellahan kuitenkin on jo ainakin yksi toistuvasti yli tuhat ääntä kerännyt ehdokas, Olavi Mäenpää. Kummankin äänisaalis kuitenkin on reippaasti alle prosentin eikä riitä lähellekään eduskuntapaikkaa.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: J. Mäki-Ketelä on October 12, 2010, 13:33:21

Muutos 2011
ei saa ainuttakaan paikkaa, Vapauspuolueesta puhumattakaan. Niiden merkittävimmäksi saavutukseksi jää persujen torppaaminen Varsinais-Suomessa.

Näin voi käydä. Riippuu luonnollisesti siitä, ketä Muutos loppupeleissä saa ehdokkaiksi. Vapauspuolue saanee ainakin Turussa jokusen sata ääntä.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Username1 on October 12, 2010, 16:08:09
Jos Muutoksesta ja vapauspuolueesta pitäisi valita, niin jo Mäenpään takia Muutos. Mäenpää on vanha legenda toki ja Turussa suosituin, ääniharava mm. kaupunginvaaleissa. Muutoin hän on kyllä kohtalaisen turha ja hankalan oloinen luonne. Muistuupa mieleeni Mäenpään nälkälakko (en muista mistä) ja kuinka hän kävi autossa välillä syömässä salaa sämpylöitä. Abdullah Tammen kanssa hän oli myös aina tukkanuottasilla, siinä oikeastaan hänen meriittinsä.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Julmuri on October 12, 2010, 16:53:43

Perussuomalaiset on selkeä vaalivoittaja, mutta ne, jotka Hommafoorumilla veikkailevat tuleeko 20 vai 30 prosentin kannatus, joutuvat ankarasti pettymään. Paikkoja tulee kymmenkunta, voi mennä parilla yli tai ali.


Tärkeintä seuraavissa vaaleissa olisi kuitenkin, että Perussuomalaiset voittavat Vihreät, koska se voi tarkoittaa jopa hallituspaikkaa. Mikäli Vihreät on suurempi, ei toivoa juuri ole. Ikävä kyllä, kuten toisessakin ketjussa kirjoitin, Persujen pitää ehkä saada enemmän kuin RKP ja Vihreät yhteensä, jotta hallituspaikka olisi taattu.

Vaikka Muutokselle luultavasti karttuu vaaleissa lähinnä kokemusta, on se pienpuolueista kiinnostavin. Joku mielenkiintoinen yllätysehdokas voi tuoda sen paikankin jos vaalipiiriin saadaan pari muutakin suht kiinnostavaa ehdokasta.

Jos Persut onnistuisi keräämään vaaleissakin saman kannatuksen kuin nyt gallupeissa, Soinin haaveilemat kaksi ministerinsalkkua voivat olla tosiasia.

Nuiva-minääni Persujen vaalivoitto tietysti miellyttäisi, mutta toisaalta en kannata niin voimakasta poliisikontrollia kuin Perussuomalaiset ajaa.

Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: zetor on October 12, 2010, 17:03:58
Näin semi-offtopicina on kyllä vaikea ymmärtää, miksi mikään älyllinen olento haluaisi äänestää persuja vain maahanmuuttopolitiikan vuoksi. Muista puolueista nyt edes suurinpiirtein ulostulojen perusteella voi päätellä mitä ne edustavat ja haluavat valtaan päästyään tehdä, persut istuvat peukalot perseessä kauniin maamme valtuustoissa ja eduskunnassa, mitään lakialoitteita tai kannanottoja ei vaivauduta tekemään, kaikkea vastustetaan vastustamisen ilosta ja puheenjohtaja kykenee vain sutkautteluun.

Luulisi että kengänpohjaa fiksumpi maahanmuuttopolitiikasta huolestunut äänestäisi ennemmin muiden puolueiden nuivia (melkein jokaisesta niitä löytyy) kuin vihervasemmistosta ja homoista öyhöttämiseen jumittuneita viiden pennin populisteja.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Schwa on October 12, 2010, 17:41:30

Toistaiseksi näyttää siltä, että ideallani henkilö- ja puolueketjujen erottamisesta on paljon yhteistä libertarismin ja kommunismin kanssa. Mennään nyt kuitenkin vielä ainakin hetki näin.

Tärkeintä seuraavissa vaaleissa olisi kuitenkin, että Perussuomalaiset voittavat Vihreät, koska se voi tarkoittaa jopa hallituspaikkaa. Mikäli Vihreät on suurempi, ei toivoa juuri ole. Ikävä kyllä, kuten toisessakin ketjussa kirjoitin, Persujen pitää ehkä saada enemmän kuin RKP ja Vihreät yhteensä, jotta hallituspaikka olisi taattu.

Soini tuskin haluaa mistään hinnasta hallitukseen, koska jos Soini jotain tuntee ja tietää, se on SMP:n historia. SMP kaatui tasan tarkkaan hallitusvastuuseensa. Olipa persujen eduskuntaryhmä vaalien jälkeen minkä kokoinen hyvänsä, se sisältää joka tapauksessa runsaasti puolituntemattomia villejäkortteja, joille hallituspuolueen kansanedustajalle kuuluvan vastuun (siis lähtökohtaisen hallituksen tukemisen) langettaminen johtaisi pikaisesti melkoisiin ongelmiin.

Nolaan itseni tässä hieman tarkemmalla veikkauksella. Veikkaan, että persut pelaavat itsensä Soinin johdolla tarkoituksella ulos hallitusneuvotteluista esittämällä vaatimuksia, joihin toiset eivät käytännössä voi suostua. Nämä vaatimukset eivät ainakaan pääosin liittyne maahanmuuttoon, vaan esimerkiksi EU:iin, valtion velanoton rajuun leikkaamiseen tai päinvastoin julkiseen rahankäyttöön (jossa persut eivät siis todellakaan vaatisi tiukkaa menokuria). Persujen hallitusvastuun toteutuminen edellyttäisi todella veretseisauttavaa vaalivoittoa, jollaisen jälkeen vastuun karttaminen ei yksinkertaisesti onnistuisi.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kuuma peruna on October 12, 2010, 18:26:46
Sanoin toisella foorumilla, että gallupeissa persujen kannattajat ajattelevat Soinia. Vaaleissa ne huomaavat ettei heidän vaalipiirissään ole soineja vaan lauma urpoja ja yksi pakollinen suomensisulainen. Nämä persujen gallupkannattajat jäävät kotiin vaalipäivänä.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: ruokki on October 13, 2010, 04:51:09
Sanoin toisella foorumilla, että gallupeissa persujen kannattajat ajattelevat Soinia.
Noin on sanonut aika moni muukin. Siksi persujen kannatuksen piti romahtaa Soinin hävittyä Brysseliin. Toisin kävi.

Toki jos ajattelee gallupeissa Soinia, niin äänestää myös vaaleissa persuja. Persujen muiden ehdokkaiden aliarvioiminen hyödyttää silti vain persuja. Ei muilla puolueilla ole maakunnissa sen kummempia naamoja tarjolla, korkeintaan kuluneempia.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Julmuri on October 13, 2010, 07:02:41
Soini tuskin haluaa mistään hinnasta hallitukseen, koska jos Soini jotain tuntee ja tietää, se on SMP:n historia. SMP kaatui tasan tarkkaan hallitusvastuuseensa. Olipa persujen eduskuntaryhmä vaalien jälkeen minkä kokoinen hyvänsä, se sisältää joka tapauksessa runsaasti puolituntemattomia villejäkortteja, joille hallituspuolueen kansanedustajalle kuuluvan vastuun (siis lähtökohtaisen hallituksen tukemisen) langettaminen johtaisi pikaisesti melkoisiin ongelmiin.

SMP oli SMP ja 2 salkkua on ilmoitettu olevan haussa. Kepu ja Kokoomus on istuttaneet hallituksiin "puolituntemattomia villejäkortteja" koko 2000-luvun, joten en usko sen olevan minkäänlainen este.

Nolaan itseni tässä hieman tarkemmalla veikkauksella. Veikkaan, että persut pelaavat itsensä Soinin johdolla tarkoituksella ulos hallitusneuvotteluista esittämällä vaatimuksia, joihin toiset eivät käytännössä voi suostua. Nämä vaatimukset eivät ainakaan pääosin liittyne maahanmuuttoon, vaan esimerkiksi EU:iin, valtion velanoton rajuun leikkaamiseen tai päinvastoin julkiseen rahankäyttöön (jossa persut eivät siis todellakaan vaatisi tiukkaa menokuria). Persujen hallitusvastuun toteutuminen edellyttäisi todella veretseisauttavaa vaalivoittoa, jollaisen jälkeen vastuun karttaminen ei yksinkertaisesti onnistuisi.

Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat, mutta en itse usko asian olevan noin. Pieni hallituspuolue voi aivan hyvin jatkaa eräänlaisena oppositiona olemista, koska "eihän me, mutta nuo muut".
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kuuma peruna on October 13, 2010, 07:25:00
Siksi persujen kannatuksen piti romahtaa Soinin hävittyä Brysseliin. Toisin kävi.


Noin minä en ole sanonut. Media on pitänyt Soinia hyvin esillä vaikka Rysseli.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Schwa on October 13, 2010, 18:06:21
Soini tuskin haluaa mistään hinnasta hallitukseen, koska jos Soini jotain tuntee ja tietää, se on SMP:n historia. SMP kaatui tasan tarkkaan hallitusvastuuseensa. Olipa persujen eduskuntaryhmä vaalien jälkeen minkä kokoinen hyvänsä, se sisältää joka tapauksessa runsaasti puolituntemattomia villejäkortteja, joille hallituspuolueen kansanedustajalle kuuluvan vastuun (siis lähtökohtaisen hallituksen tukemisen) langettaminen johtaisi pikaisesti melkoisiin ongelmiin.

SMP oli SMP ja 2 salkkua on ilmoitettu olevan haussa. Kepu ja Kokoomus on istuttaneet hallituksiin "puolituntemattomia villejäkortteja" koko 2000-luvun, joten en usko sen olevan minkäänlainen este.

Siis, en puhunut ministerivalinnoista. Tuskin kohtuullisten ministeritarjokkaiden löytäminen olisi persuille kovin vaikeaa: kahdesta paikasta toinen menisi Soinille ja toinen tilanteesta riippuen Ruohonen-Lernerille, Jääskeläiselle, jollekin eduskuntaan palanneelle ex-SMP:läiselle (Joutsenlahti, Mäkipää) tai ehkä jopa erityisen päteväksi ja luotettavaksi koetulle ekan kauden edustajalle (en tosin ihan heti keksi kuka tällainen voisi olla, Saarakkalakin on liian nuori). Jos muu ei auttaisi, aina voisi houkutella Vistbackan eläkkeeltä hallitukseen. Hänhän on koko persuaktiivikunnasta käsittääkseni ainoa, jolla on ministerikokemusta.

Sen sijaan puhuin siitä, että hallituspuolueen kansanedustajien täytyy lähtökohtaisesti sitoutua hallituksen linjaan myös sellaisissa kysymyksissä, joita he itse eivät kannata ja/tai joissa he saattaisivat näyttää äänestäjiensä mielestä huonoilta. Tällä vaalikaudella on vihreiden osalta nähty tempoilua tämän saman asian kanssa -- ydinvoimaäänestyksessä vihreillä oli jo hallitusneuvotteluissa hankittu lupa äänestää enemmistöä vastaan, mutta muilta osin kokoomusta ja kepua on kovasti ahdistanut Lex Nokia -lipeämisten kohdalla ja muutenkin (http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2009/02/800841). Voi miettiä, kuinka paljon tällaista esiintyisi suurelta osin tuoreista kansanedustajista koostuvassa persuryhmässä. Soini on tästä hyvin tietoinen.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Annushka on October 13, 2010, 19:12:32
Soini ja Vistbacka ovat ainoat käsitettävissä olevat mahdollisuudet, mikäli Pers päätyy hallitukseen.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kourumies on October 13, 2010, 22:57:49
Soini ja Vistbacka ovat ainoat käsitettävissä olevat mahdollisuudet, mikäli Pers päätyy hallitukseen.

Minä kyllä näkisin Halla-ahon mielelläni maahanmuuttoministerinä. Tämä ei ole mikään trolli, vaan olen aidosti tätä mieltä. Siinä hommassa se ehkä oppisi, miten mutkikkaista asioista oikeasti on kyse ja miten vaikeaa niitä on hoitaa kaikkien mieliksi. Todennäköisimmin Hallis antaisi virkamiesten hoitaa käytännön asiat ja keskittyisi piileksimään pöydän alla kun erilaiset mokuttajajärjestöt pitäisivät päättymätöntä mielenosoitusta kadulla hänen virka-asuntonsa edessä.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Schwa on November 19, 2010, 21:55:24
Filosofian tohtori Jukka Hankamäki ottaa blogissaan kantaa tämän ketjun aiheeseen (http://jukkahankamaki.blogspot.com/2010/11/no-hard-feelings.html). Meidän on toki syytä kiinnittää huomiota miehen sanoihin, onhan hän tämän hetken merkittävin suomalainen filosofi (http://hommaforum.org/index.php/topic,24.msg11450.html#msg11450) (ja kaikenlaista muutakin lämmintä sanottavaa Hankamäestä löytyy tuosta ketjusta).

Hankamäki-rukka löysi perussuomalaisista taas uuden tahon, johon pettyä.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kellottaja on November 20, 2010, 03:06:40
Kai arviota saa korottaa. Panostuskierros. Bet.

Miksi korotan arviota on vaalitapa. Se suosii puolueita jotka saavat yli 14% äänistä. Sen jälkeen ei enää ole d'Hondtin menetelmästä johtuvaa vaalipiiri kohtaista aliedustusta.
Matalin "äänikynnys" on juuri tuo 14% , joka on käsittämättömän suuri. (Ehdotus yhdistetään lähellä olevat pienet vaalipiirit.)

Tämä kannatus vaaleissa tarkoittaa jo n. 23 kansanedustajaa!
Eli jokaisesta vaalipiiristä menee läpi vähintään 1 ehdokas ja suurista vaalipiireistä monta.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Jussi Jalonen on November 20, 2010, 12:39:38
Filosofian tohtori Jukka Hankamäki ottaa blogissaan kantaa tämän ketjun aiheeseen (http://jukkahankamaki.blogspot.com/2010/11/no-hard-feelings.html). Meidän on toki syytä kiinnittää huomiota miehen sanoihin, onhan hän tämän hetken merkittävin suomalainen filosofi (http://hommaforum.org/index.php/topic,24.msg11450.html#msg11450) (ja kaikenlaista muutakin lämmintä sanottavaa Hankamäestä löytyy tuosta ketjusta).

Kuvittelenko vain, vai onko kioskifenomenologin kommenteista "jakarandatuolia tavoittelevasta eräästä tietystä maahanmuuttokriitikosta", jonka "paukut loppuvat maahanmuuttopolitiikkaan ja aselakikysymykseen" mahdollisesti aistittavissa jotain henkilösuhteissa viime aikoina virinnyttä katkeruutta? Samaten virkkeen "Osoitan nöyrän kiitollisuuteni olemalla neuvomatta, miten kenenkin pitäisi äänestää" voisi rivien välistä yhdistää tuohon sarjaan, mutta ei nyt mennä liiallisuuksiin.

Hankamäellä on varmaan ollut syytä pettymyksiin eläissään, mutta tuota tekstiä välittömästi edeltäneistä bloggauksista voi kyllä huomata, että hänen näkemyksensä kulkee edelleen niitä samoja yksisuuntaisia raiteita. Etniseen syrjintään nojaavasta avoimen rasistisesta ohjelmastaan huivipääfilosofi ei ole myöskään tinkinyt. Kyllä vain, Hankamäen ohjelma on rasistinen myös hänen omien kriteeriensä mukaan; lukekaa Hankamäen ohjelma kohta 37, ja sen päälle hänen ikioma rasismin määritelmänsä vaikkapa kirjoituksesta "Miksi Helsingin kaupunki on rasistinen?".

Silti, alakulttuuri näyttää kyllä olevan aika selkeästi sirpaloitumassa, ja kevään eduskuntavaalit alkavat näyttää entistä enemmän tämän liikehdinnän viimeiseltä kamikaze-operaatiolta.


Best,

J. J.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Mika.H on November 20, 2010, 14:24:31

Silti, alakulttuuri näyttää kyllä olevan aika selkeästi sirpaloitumassa, ja kevään eduskuntavaalit alkavat näyttää entistä enemmän tämän liikehdinnän viimeiseltä kamikaze-operaatiolta.


Ihannetilanteessa juuri noin. Ongelmat ovat helppo poistaa, ei niihin kokonaista vaalikauttakaan tarvita.

Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Jussi Jalonen on November 20, 2010, 15:04:28
Ihannetilanteessa juuri noin. Ongelmat ovat helppo poistaa, ei niihin kokonaista vaalikauttakaan tarvita.

Kyllä se Mika tiedetään, että otat muiden niuvahtaneiden tavoin tämän kaiken vakavissasi.

Se on varmasti mahtava tunne, kun kuvittelee että istuu yhdessä koko Peuhuforumin seurakunnan kanssa pokeripöydässä ja kädessä on neljä ässää. Sitä ei varmaankaan millään haluaisi kuulla, että ne kaikki ovat itse asiassa vain takavuosien Pokémon-keräilykortteja.


Best,

J. J.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Annushka on November 20, 2010, 15:05:50
Tähän liittyen asiaankuuluvassa humppaketjussa on aika eeppistä settiä: http://hommaforum.org/index.php/topic,24.msg510581.html#msg510581
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Mika.H on November 20, 2010, 15:07:01
Ihannetilanteessa juuri noin. Ongelmat ovat helppo poistaa, ei niihin kokonaista vaalikauttakaan tarvita.

Kyllä se Mika tiedetään, että otat muiden niuvahtaneiden tavoin tämän kaiken vakavissasi.

Tiedetään? "Tiedätkö" tuonkin taas yhtä hyvin kun kantani yksinhuoltajiin?

Jätän nyt lukijoiden pääteltäväksi kuka tämän tilanteen kuinka tosissaan ottaa...

Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Jussi Jalonen on November 20, 2010, 15:28:34
Ihannetilanteessa juuri noin. Ongelmat ovat helppo poistaa, ei niihin kokonaista vaalikauttakaan tarvita.

Kyllä se Mika tiedetään, että otat muiden niuvahtaneiden tavoin tämän kaiken vakavissasi.

Tiedetään? "Tiedätkö" tuonkin taas yhtä hyvin kun kantani yksinhuoltajiin?


Meinaatko, ettei tuo luonnehdintasi "ihannetilanteesta" sitten kuvastaisi asiain ottamista vakavissaan?

Vuoden 2011 vaalit ovat muotutumassa Niuvahtaneille itsemurhaoperaatioksi. Ei se ole aiheuttamassa minkäänlaista "ongelmien poistamista", vaikka näin kuvitteletkin. Ongelmat poistuvat, jos ne poistuakseen vain ovat, täysin odotettavasta vaaliviihteestä riippumatta.

Palatakseni tuohon Peuhuforumin ketjuun Hankamäen viimeisimmästä kitkerästä tilityksestä, kellarifilologi siellä näemmä kommentoi kioskifenomenologin kohtaloa hyvin maltillisesti selittäen "Lopullisesti Hankamäen mahdollisuudet menivät siihen, että puolue nimitti Helsinkiin ehdokkaiksi Väätäisen ja Uusipaavalniemen. Sukupuolijakauma oli jo valmiiksi erittäin vääristynyt, joten kolmelle jäljelläolevalle paikalle oli käytännössä pakko nimittää nainen. Tasapainoinen sukupuolijakauma on paitsi tasa-arvo- myös poliittinen kysymys.".

Jumalauta! Filosofi Hankamäki on sukupuolikiintiöiden uhri! Sama järjestelmä, millä Scriptan ja tusinan muun blogin väkevän todistuksen mukaisesti on perinteisesti sorsittu valkoista heteromiestä, on nyt ulotettu myös valkoisen homomiehen syrjintään!


Best,

J. J.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Mika.H on November 20, 2010, 15:48:53
Jumalauta! Filosofi Hankamäki on sukupuolikiintiöiden uhri! Sama järjestelmä, millä Scriptan ja tusinan muun blogin väkevän todistuksen mukaisesti on perinteisesti sorsittu valkoista heteromiestä, on nyt ulotettu myös valkoisen homomiehen syrjintään

Täytyy todellakin ihmetellä, minkälaisilla aasinsilloilla sinäkin ratsastat.

Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Schwa on November 20, 2010, 15:50:20
Filosofian tohtori Jukka Hankamäki ottaa blogissaan kantaa tämän ketjun aiheeseen (http://jukkahankamaki.blogspot.com/2010/11/no-hard-feelings.html). Meidän on toki syytä kiinnittää huomiota miehen sanoihin, onhan hän tämän hetken merkittävin suomalainen filosofi (http://hommaforum.org/index.php/topic,24.msg11450.html#msg11450) (ja kaikenlaista muutakin lämmintä sanottavaa Hankamäestä löytyy tuosta ketjusta).

Kuvittelenko vain, vai onko kioskifenomenologin kommenteista "jakarandatuolia tavoittelevasta eräästä tietystä maahanmuuttokriitikosta", jonka "paukut loppuvat maahanmuuttopolitiikkaan ja aselakikysymykseen" mahdollisesti aistittavissa jotain henkilösuhteissa viime aikoina virinnyttä katkeruutta? Samaten virkkeen "Osoitan nöyrän kiitollisuuteni olemalla neuvomatta, miten kenenkin pitäisi äänestää" voisi rivien välistä yhdistää tuohon sarjaan, mutta ei nyt mennä liiallisuuksiin.

Hankamäen reaktio on aika lailla synkassa hänen aiempaan linjaansa, jossa jokainen vastoinkäyminen ja kohtuullinen osa muistakin maailman tapahtumista tulkitaan seuraukseksi Hankamäkeä vastaan suunnatusta salaliitosta (satunnainen esimerkki (http://www.aviisi.fi/artikkeli/?num=06/2006&id=fb8a8cd)). Sinänsä Helsingin persujen päätös jättää Hankis asettamatta ehdolle lienee ääntenkeruun perspektiivistä varsin perusteltu ja järkevä, koomista tilanteessa on lähinnä hänen neroutensa pidäkkeetön suitsuttaminen ylempänä linkatun Homman ketjun alkupuolella.

Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kellottaja on November 20, 2010, 15:55:58
http://turpa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/52441-hard-feelings

Pasi Turunen tarjoaa paikkaansa, hups väärä vaalipiiri.

Hankamäki ei kai ole PS jäsen, joten ei häntä voi ehdokkaaksi edes valita.
Muutenkin untuvikolle reitti kunnallisvaalien kautta on hyvä aloittaa. 2012 sitten mahtuu listalle.
Helsingissä on 127 paikkaa, muistaakseni. Sinne mahtuu.

JH-a
Quote
Parhaan ymmärrykseni mukaan Hankamäen ehdokkuus kaatui hänen omaan viivyttelyynsä ja passiivisuuteensa. Ketään ei tulla kotiovelta pyytämään ehdokkaaksi.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Jussi Jalonen on November 20, 2010, 17:44:21
Jumalauta! Filosofi Hankamäki on sukupuolikiintiöiden uhri! Sama järjestelmä, millä Scriptan ja tusinan muun blogin väkevän todistuksen mukaisesti on perinteisesti sorsittu valkoista heteromiestä, on nyt ulotettu myös valkoisen homomiehen syrjintään

Täytyy todellakin ihmetellä, minkälaisilla aasinsilloilla sinäkin ratsastat.


Millä ihmeen aasinsilloilla? Eikö itseäsi hymyilytä se, kuinka nopeasti ne aikoinaan ylistämäsi (http://todellisuus.org/index.php?topic=438.msg12075#msg12075) Halla-ahon kivekset ovat vetäytyneet hänen touhuiltuaan aikansa politiikassa? Se aiempi NATO-kannan vesittyminen tulikin jo käsiteltyä (http://todellisuus.org/index.php?topic=303.msg12528#msg12528), ja nyt on sitten vuorossa tämä käsien nostaminen pystyyn sukupuoleen perustuvan politikoinnin edessä.

Filologi, vuoden 2006 versio (http://www.halla-aho.com/scripta/tarja_halosesta.html):

"Yhtä surullista on, jos sukupuolten tasa-arvoistumisen pakollinen kylkiäinen on sukupuolimuuttuja. Tasa-arvona ei nähdä sitä, että Suomessa naisella on mahdollisuus olla ehdokkaana ja tulla valituksi samoin perustein kuin mieskin. Mielestäni todellinen häpeä on, että suuri osa naisista (ja feministisesti orientoituneista miehistä) kertoo periaatteellisella naisen äänestämisellä olevansa kyvytön arvioimaan ehdokkaissa mitään muuta ominaisuutta kuin hedelmöittymisessä saatua sukupuolta."

Filologi, vuoden 2010 versio (http://hommaforum.org/index.php/topic,24.msg510642.html#msg510642)

"Sukupuolijakauma oli jo valmiiksi erittäin vääristynyt, joten kolmelle jäljelläolevalle paikalle oli käytännössä pakko nimittää nainen. Tasapainoinen sukupuolijakauma on paitsi tasa-arvo- myös poliittinen kysymys. On paljon ihmisiä, jotka eivät äänestä listaa, jos sillä ei ole naisehdokkaita."

Ironian hengessä mies vielä moralisoi vanhaa kaveriaan "homokortin pelaamisesta". Mitäs muuten luulet, paljonko ääniä niillä viikunanlehdiksi puetuilla kolmella naisehdokkaalla yleensä edes tulee? Veikkaan, että Hankamäen laittamisella - vaikka mies kyllä mariseekin tapansa mukaan jälleen kerran aivan turhasta - olisi mahdollisesti jopa saatu enemmän, mutta tietysti siinähän Helsingin perussuomalaiset olisi altistettu sille paljonpuhutulle queerin subversiivisuudelle.

(Hah, pääsin taas sanomaan tuon.)

Filologi puolestaan on onnistuttu allaskasvattamaan jo niin totaaliseksi poliittiseksi broileriklooniksi, ettei paremmasta väliä - oikeastaan se ainoa jäljellä oleva alkuperäinen piirre on hienosteleva rasismi, mikä onkin nyky-Suomessa niitä harvoja poliitikolle sallittavia paheita - mutta mikäs siinä, koska ne motiivit kansanedustajapaikan havittelemiselle ovat jo vallan hyvin tiedossa muutenkin [1].Best,

J. J.


[1] "Uskotko aivan vakavissasi, että huikea palkka minkäänlaista pätevyyttä edellyttämättömästä työstä houkuttelee ennen kaikkea päteviä ihmisiä? Sanoisin, että se houkuttelee ennen kaikkea ahneita ihmisiä." - Jussi Halla-aho (http://hommaforum.org/index.php/topic,5023.msg75638.html#msg75638), 8.4.2009.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Mika.H on November 20, 2010, 18:04:36
Jumalauta! Filosofi Hankamäki on sukupuolikiintiöiden uhri! Sama järjestelmä, millä Scriptan ja tusinan muun blogin väkevän todistuksen mukaisesti on perinteisesti sorsittu valkoista heteromiestä, on nyt ulotettu myös valkoisen homomiehen syrjintään

Täytyy todellakin ihmetellä, minkälaisilla aasinsilloilla sinäkin ratsastat.


Millä ihmeen aasinsilloilla?

Valitan jos et ymmärrä. Yritän yksinkertaistaa edelleenkin ilmaisuani, mutta ei sekään tunnu auttavan.

Sait nytkin ympättyä somalialaiset "taistelijat", homot ja Naton jostain kumman syystä tähänkin keskusteluun.

Mitäs vielä keksit?

Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Jussi Jalonen on November 20, 2010, 18:28:03
Valitan jos et ymmärrä. Yritän yksinkertaistaa edelleenkin ilmaisuani, mutta ei sekään tunnu auttavan.

Ehkä kannattaisi tutustua "aasinsilta"-ilmaisun merkitykseen. Tässä nimittäin on kyllä pysytty asiassa koko ajan.

Sait nytkin ympättyä somalialaiset "taistelijat", homot ja Naton jostain kumman syystä tähänkin keskusteluun.

Homoseksuaalisuuden elementti liittyi asiaan sikäli, koska puheena ollut filosofi Hankamäki on sen itse esille nostanut. Puheena oli myös tuossa Hankamäki-ketjussa esille tullut filologin taipumus toimia ja puhua politiikassa sekä hahmottaa poliittista kenttää vastoin aiempia kannanottojaan, ja linkitin NATO-kannanottoihin vertailun vuoksi aiempana samanlaisena esimerkkinä. Omat kommenttisi nykäisin esille aivan piruuttani, eli siitä saat kyllä pisteen.

Vaikuttaa oikeastaan siltä, ettet itse oikein nyt pysy mukana tai seuraa tekstiä.


Best,

J. J.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Schwa on November 20, 2010, 18:45:41
http://turpa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/52441-hard-feelings

Pasi Turunen tarjoaa paikkaansa, hups väärä vaalipiiri.

Voihan Hankamäki mainiosti asettua ehdolle mistä vaalipiiristä hyvänsä, eduskuntavaaleissa ehdokkuutta ei ole sidottu asuinpaikkaan. Ehdolle asettumisesta päättää kuitenkin ehdokkaita asettava taho eli todennäköisimmin persujen piirijärjestön yleiskokous, ei kukaan yksittäinen jamppa, vaikka olisikin ehdokkaaksi nimetty.

Hankamäki ei kai ole PS jäsen, joten ei häntä voi ehdokkaaksi edes valita.

Höpsis. Olihan Halla-ahokin ehdokkaana vuonna 2007, vaikkei ollut perussuomalaisten jäsen. Puolue voi sääntöjensä puitteissa asettaa ehdolle kenet tahansa vaalikelpoisen henkilön, jota ei ole vielä asetettu ehdolle siinä tai jossain toisessa vaalipiirissä.

Muutenkin untuvikolle reitti kunnallisvaalien kautta on hyvä aloittaa. 2012 sitten mahtuu listalle.
Helsingissä on 127 paikkaa, muistaakseni. Sinne mahtuu.

Saa nähdä, kuinka hyvin mahtuu yllälinkatun purkauksen jälkeen. Voi tietysti olla, että mahtuu siitä huolimatta.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Mika.H on November 21, 2010, 00:19:38
Vaikuttaa oikeastaan siltä, ettet itse oikein nyt pysy mukana tai seuraa tekstiä.

Onko se nyt niin vaikea myöntää, että sinulla päässä pimahtaa kun mainitaan nimi Jussi Halla-aho?

Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Jussi Jalonen on November 21, 2010, 01:33:01
Onko se nyt niin vaikea myöntää, että sinulla päässä pimahtaa kun mainitaan nimi Jussi Halla-aho?

Jaa minulla? En minä notku täällä julistamassa (http://todellisuus.org/index.php?topic=438.msg12075#msg12075), miten kyseisellä yksilöllä on "enemmän munaa kuin pienellä armeijalla", mikä on kyllä kohtalaisen pimahtanutta.

Taidan pistää ylläolevan lausahduksesi suoraan "Oi kattila! Olet musta!"-kategoriaan.


Best,

J. J.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Vaaleanpunainen Elefanttimies on November 22, 2010, 15:39:22
Oma veikkaukseni on, että Muutos 2011 saa pyöreästi nolla edustajaa läpi. Persut tulee saamaan vaalivoiton, mutta kuinka moni nuivista SS-miehistä pääsee läpi? Parhaassa tapauksessa ei yhtäkään, vaikka persuilla olisikin huima vaalivoitto. Olen seuraillut hyvinkin vahingoniloisena tuota Hankamäki/Uusipaavalniemi/Halla-aho -mättöä. Tämä sotku voi tosiaan päättyä Homman täysläsähdykseen, kun nuivia ei olekaan eduskunnassa yhtään, vaikka Soini ja kumppanit juhlivat veret seisauttavaa vaalivoittoa. 

Huumorifoorumia tarkkaillessa on oikeasti vaikea sanoa, että onko kyse puhtaasta sosiaalipornosta vaiko "tunne vihollisesi" -tyylisestä vakoilusta. Joka tapauksessa ainakin meikäläiselle tulee jatkuvasti vahingoniloinen mieli: miten aikuiset miehet voivat olla noin pelkurimaisia ja helposti kiihottuvia, että saavat sellaisia hepulikohtauksia aivan naurettavista asioista? Mikään asia ei ole liian pieni kiihottamaan touhupoikia paniikin ja raivon sekaiseen joukkohysteriaan.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Schwa on November 22, 2010, 20:45:38
Vapauspuolue puoluerekisteriin (http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/11/maahanmuuttokriittinen_vapauspuolue_puoluerekisteriin_2160876.html).

Uudistan ensimmäisen viestin veikkaukseni Varsinais-Suomen tapahtumista vaaleissa, sieltä se Ola tulee.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Jussi Marttila on November 24, 2010, 12:20:22
Uudistan ensimmäisen viestin veikkaukseni Varsinais-Suomen tapahtumista vaaleissa, sieltä se Ola tulee.

Tuskin tulee, miehen äänimäärät kunnallisvaaleissakin ovat olleet lähinnä laskussa viime vuosina.

Tosin sellainen eduskunta missä ei olisi Tohtori Kunnallisvaltuutettua mutta Olavi olisi menossa mukana, olisi aika viihdyttävä.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Annushka on November 24, 2010, 15:05:36
Tuskin tulee, miehen äänimäärät kunnallisvaaleissakin ovat olleet lähinnä laskussa viime vuosina.

Tosin sellainen eduskunta missä ei olisi Tohtori Kunnallisvaltuutettua mutta Olavi olisi menossa mukana, olisi aika viihdyttävä.

Jos herrat olisivat yhdessä edustamassa Kansaa (tm) niin sehän vasta voisi olla viihdyttävää, jo kielellisesti. Siellä vain, krhm, suokaa anteeksi, "hyysääjäneekerinkullinlutkuttajat" lentäisivät.

Sen jälkeen ei suomalaisessa politiikassa olisi enää mitään vaiettuja asioita. Tai ehkä pitäisi vielä perustaa se Hummaforum - asiallista keskustelua eläimiinsekaantumisesta, jonne tietysti tarvittaisiin myös S. Lehdon kontribuutioita.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Schwa on November 24, 2010, 19:24:40
Uudistan ensimmäisen viestin veikkaukseni Varsinais-Suomen tapahtumista vaaleissa, sieltä se Ola tulee.

Tuskin tulee, miehen äänimäärät kunnallisvaaleissakin ovat olleet lähinnä laskussa viime vuosina.

Tosin sellainen eduskunta missä ei olisi Tohtori Kunnallisvaltuutettua mutta Olavi olisi menossa mukana, olisi aika viihdyttävä.

Ilmaisin itseäni epäselvästi. Kuten siellä viitatussa ketjun ensimmäisessä viestissä (http://todellisuus.org/index.php?topic=622.msg12824#msg12824) totesin, Vapauspuolueen keskeiseksi anniksi vaalien kannalta tulee jäämään persujen taklaaminen Varsinais-Suomessa. Missään nimessä Mäenpäällä ei ole mahdollisuuksia läpimenoon Vapauspuolueen listoilta, joilla ei todennäköisesti ole ketään muuta edes kohtuullisen äänimäärän keruuseen kykenevää.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kourumies on November 24, 2010, 20:16:18
Tuskin tulee, miehen äänimäärät kunnallisvaaleissakin ovat olleet lähinnä laskussa viime vuosina.

Tosin sellainen eduskunta missä ei olisi Tohtori Kunnallisvaltuutettua mutta Olavi olisi menossa mukana, olisi aika viihdyttävä.

Jos herrat olisivat yhdessä edustamassa Kansaa (tm) niin sehän vasta voisi olla viihdyttävää, jo kielellisesti. Siellä vain, krhm, suokaa anteeksi, "hyysääjäneekerinkullinlutkuttajat" lentäisivät.

Sen jälkeen ei suomalaisessa politiikassa olisi enää mitään vaiettuja asioita. Tai ehkä pitäisi vielä perustaa se Hummaforum - asiallista keskustelua eläimiinsekaantumisesta, jonne tietysti tarvittaisiin myös S. Lehdon kontribuutioita.

Ehkäpä pitää äänestää taktisista syistä Mäenpäätä. Agitoikaa turkulaiset tuttavanne mukaan.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Schwa on December 23, 2010, 09:12:06
Hesari jatkaa vaaligallupien sarjaa Helsingin vaalipiirin puoluegallupilla (http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/HS-gallup+Perussuomalaisille+kaksi+paikkaa+Helsingist%C3%A4/1135262581565). Tulokset eivät merkittävästi poikkea valtakunnallisten gallupien yleisestä linjasta. Persujen kannatus on tässä 10,7 % eli noussut huomattavasti, mutta selvästi alle valtakunnallisten noin 15 % lukemien. Persujen kannatus alitti Helsingissä vuoden 2007 vaaleissa selvästi valtakunnallisen kannatuksen (2,7 % vs. 4,1 %), toisaalta kunnallisvaaleissa taso oli about sama (5,3 % vs. 5,4 %). Aiempien arvioiden päivitykseen tämä tulos ei varsinaisesti anna aihetta.

Sitä vastoin gallup vahvistaa sitä teesiä, että koska vaalijärjestelmässämme kuitenkin äänestetään ensisijaisesti ehdokasta eikä puoluetta, pakka on vielä aika lailla levällään:

Quote
Niiltä vastaajilta, jotka kertoivat mitä puoluetta äänestäisivät, kysyttiin myös ketä ehdokasta aikovat äänestää huhtikuun eduskuntavaaleissa. Peräti 67 prosenttia vastaajista ei pystynyt nimeämään yhtään ehdokasta omin avuin.

Peräti 25 prosenttia perussuomalaisten helsinkiläisistä kannattajista kertoi äänestävänsä perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinia. Soinia ei voi kuitenkaan äänestää Helsingissä, sillä hän on ehdolla Uudellamaalla.

Ikävä kyllä näyttää kaikesta huolimatta siltä, että merkittävälle osalle perussuomalaisten kannattajista on epäselvää, missä Timo Soinia voi äänestää.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: rjh on December 23, 2010, 10:34:28
Ikävä kyllä näyttää kaikesta huolimatta siltä, että merkittävälle osalle perussuomalaisten kannattajista on epäselvää, missä Timo Soinia voi äänestää.

Rehellisyyden nimessä on toki todettava, että ~12% helsinkiläisistä Kokoomuksen kannattajista ei välttämättä ymmärrä, etteivät Alexander ja Sauli pääse eduskuntaan juuri heidän äänillään... Että sattuuhan noita. Kertovatko nämä luvut sitten jotain persujen ja kokkareiden kannattajista, vai yleisemmin kansalaisten kiinnostuksesta politiikkaan? Mene ja tiedä.

Eipä taida pääkaupungin persuillakaan olla odotettavissa mitään tonyhalme-ilmiötä.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kuuma peruna on December 23, 2010, 11:08:30
Mestarikin kertoi juuri että tamperelainen opetuslapsi oli ihan ihmeissään että hänen pitäisi äänestää pirkanmaalaista ehdokasta kun Mestaria haluttaisi äänestää.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kellottaja on December 30, 2010, 16:15:41
Vaikka Soinia voi äänestää vain Uudellamaalla.

http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Soini+j%C3%A4risytt%C3%A4%C3%A4+Uuttamaata/1135262703410/?cmp=tm_etu_paakirjoitus

Soini järisyttää Uuttamaata

Quote
Helsingin Sanomat

Tälläkin palstalla on moneen kertaan muistutettu, että perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia voi ensi kevään eduskuntavaaleissa äänestää vain Uudellamaalla.

Uudenmaan vaalipiirissä tehty tuore HS-gallup näyttää, mitä se voisi käytännössä tarkoittaa. Mielipidemittauksen perusteella Soini nostaisi mukanaan eduskuntaan Uudeltamaalta viisi muuta perussuomalaisten ehdokasta.

Viime eduskuntavaaleihin verrattuna kaikkien muiden puolueiden kannatus näyttäisi kutistuvan, koska perussuomalaisten kannatus kasvaa.

Uusmaalaisten perussuomalaisten paikkamäärä kasvaisi kahdesta kuuteen kansanedustajaan...

(http://www.hs.fi/kuvat/grafiikka/horizontal/1135262701914.jpeg)


Täällä esitettiin aika vaatimattomia arvioita PS:n kannatuksesta. Ainakakin tällä hetkellä todellinen megavoitto näyttää tulevan huhtikuussa.

Galluppien perusteella kansanedustajia on tulossa todella paljon, tasoa 25-32!!
Saa nähdä kuinka vaalitapa vaikuttaa, mutta nousu on ollut uskomaton.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: evil clown on December 30, 2010, 17:49:24
Täällä esitettiin aika vaatimattomia arvioita PS:n kannatuksesta. Ainakakin tällä hetkellä todellinen megavoitto näyttää tulevan huhtikuussa.

Galluppien perusteella kansanedustajia on tulossa todella paljon, tasoa 25-32!!
Saa nähdä kuinka vaalitapa vaikuttaa, mutta nousu on ollut uskomaton.
Satutko olemaan pelimiehiä? Jos niin, mihin asettaisit over/underin*? Kiinnostaisiko pieni panos?

*) Jos et satu olemaan uhkapelien ystävä, over/underilla tarkoitetaan tulosta jonka toteumismahdollisuus asetetaan 50%iin, ja vetoa lyödään sitten joko sen yli tai ali kertoimella 2.0.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kellottaja on December 30, 2010, 18:36:33
Pokeria pelailen, mutta melkein helpompi olisi veikata kansanedustajien määrää ja kuka osuu lähimmäksi voittaa koko potin. (Tai meillä kun täällä on hyviksiä , saa lahjoittaa valitsemaansa hyväntekeväisyyteen.)

Nyt , kun on tehty galluppeja ympäri maata. Merkit viittaavat suureen vaalivoittoon ja kansanedustajapaikkojen moninkertaistumiseen PS:llä.

Edellisellä sivulla veikkasin 23 kansanedustajaa . Ei ole syytä muuttaa ennustetta.
Nyt vain on vielä hieman aikaista arvioida. Varmaan on että tilanteet muuttuvat ennen huhtikuuta.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Annushka on January 21, 2011, 11:14:08
http://www.perussuomalaiset.fi/vaihtoehtomme/

On tää huikeeta.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Username1 on January 21, 2011, 11:58:31
Eiköhän tuo harmaan talouden kitkeminen ole miltein kaikkien muiden asialistalla ihan aidon aikomuksen kanssa paitsi Kokoomuksella, jolle näyttää riittävän se, että asiat näyttää ikäänkuin sille yritetään tehdä jotain.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Tönnies on January 21, 2011, 14:24:21
Melkoinen protestipuolue, kun ainoa asia mitä osaavat esittää on samaa kamaa mitä vasemmisto on tolkuttanut iät ja ajat.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kellottaja on January 26, 2011, 20:55:30
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Perussuomalaisten+kannatus+jatkaa+nousuaan/1135263303335

Quote
Perussuomalaisten kannatus on noussut uuteen ennätykseen, kertoo Helsingin Sanomien TNS Gallupilla teettämä mielipidetutkimus.

Tutkimuksen mukaan 16,2 prosenttia äänestäisi perussuomalaisia, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt.

Perussuomalaisten ja Sdp:n kannatuslukemat mahtuvat ensimmäistä kertaa HS-gallupissa samaan virhemarginaaliin, joka on kaksi prosenttiyksikköä.

Kaukana ei ole keskustakaan, jonka kannatus on 18,3 prosenttia. Kokoomus pitää edelleen suosituimman puolueen paikkaa.

Perussuomalaisten kannatus on kasvanut viime kesästä yli seitsemän prosenttiyksikköä.


Uskomatonta tämä kannatuksen nousu, joka alkoi viime kuntavaaleissa ja kun vihreät naiset.

Edit
(http://hommaforum.org/index.php?action=dlattach;topic=42068.0;attach=8786;image)

Tämä kertoo ajoituksesta.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kellottaja on January 26, 2011, 21:06:18
Erittäin varmoja PS:n äänestäjiä 40%. Samaa luokkaa kuin suurilla puolueilla, mikä PS jo onkin jos kannatus realisoituu huhtikuun vaaleissa.
Vihreiden kannattajat sen sijaan on hyvin epävarmoja.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kellottaja on January 26, 2011, 22:33:16
Nyt tuli kova haastaja Eduskuntavaaleihin.
Jani Toivola (vihr) ilmoittautui ehdokkaaksi.
Saa nähdä ketkä kansa valitsee.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Harri on January 27, 2011, 08:03:32

Uskomatonta tämä kannatuksen nousu, joka alkoi viime kuntavaaleissa ja kun vihreät naiset.


Siis häh? Ihanko tosissaan luulet, että persujen potti koostuu jostain protestista vihreitä naisia (tapaus Halla-aho, kuohittu leijona ym.) kohtaan? Nyt olisi Sami Borgilla töitä.

Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Harri on January 27, 2011, 08:08:50
Nyt tuli kova haastaja Eduskuntavaaleihin.
Jani Toivola (vihr) ilmoittautui ehdokkaaksi.
Saa nähdä ketkä kansa valitsee.

Mikähän tämänkin viestin pointti oli? Että oikein julkkisehdokas ilmoittautui mukaan? Virheä, hintti ja keeneri!?!

Toivottavasti Kike Elomaa ja Toni Halmeen haamu potkivat persettäsi, jotta viestiesi sanoma hieman kristalloituisi.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Tönnies on January 27, 2011, 11:09:07
Mikähän tämänkin viestin pointti oli? Että oikein julkkisehdokas ilmoittautui mukaan? Virheä, hintti ja keeneri!?!

Onhan se nyt nuiville vähintäänkin pienen tirskumisen aihe että tuollaisilla attribuuteilla varustettu henkilö on olemassa. Niinku, hei, siis se on niinku homo mut sit myös vihree eikä siinä viel kaikki mut lisäks tummaihoinen! Hommassa lienee jo pari ketjua aiheesta?

EDIT: Piti oikein käydä tarkastamassa, ja olihan sitä käsienvääntelyä siellä jo parin sivun verran. Surullisimmasta päästä ehkä reinon mököttäminen siitä miksei hänestä uutisoida samalla tavalla, johon syynä on tietenkin se, että hyysäri-Pravda sensuroi.

Jos Pahkasika olisi edelleen olemassa, riittäisi siihen aineistoa suoraan tuolta ihan riittävästi. Paretskoi voisi vain palkata jonkun kesäpojan copypastettamaan noita juttuja eikä kukaan huomaisi mitään eroa.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kellottaja on January 27, 2011, 15:27:31

Uskomatonta tämä kannatuksen nousu, joka alkoi viime kuntavaaleissa ja kun vihreät naiset.


Siis häh? Ihanko tosissaan luulet, että persujen potti koostuu jostain protestista vihreitä naisia (tapaus Halla-aho, kuohittu leijona ym.) kohtaan? Nyt olisi Sami Borgilla töitä.En. Kannatuksen nousun syyt ovat pitkälle hallituksen päätösten vastustaminen, joka nyt voimakkaasti on kanavoitunut PS:lle. Nousun syitä on varmasti monia, kuten että he kuuntelevat kansaa, senkin populistit.

Kannatuksen nousu alkoi kuntavaalien ja tapaus JH-a&vihreät naiset(ei alienit) aikoihin. Tai sanotaan syksyllä 2008 , eikä sillä ole tekemistä minkään kanssa. Vihreistä ei todennäköisesti moni kannattaja siirry PS:n äänestäjäksi.
Tiesitkö kuka Jussi Halla-aho on ennen "tapausta" ?

Vihreät itse aikoivat haastaa Persut näissä vaaleissa. Jännityksellä odotan tuloksia.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kellottaja on January 27, 2011, 15:32:26
Nyt tuli kova haastaja Eduskuntavaaleihin.
Jani Toivola (vihr) ilmoittautui ehdokkaaksi.
Saa nähdä ketkä kansa valitsee.

Mikähän tämänkin viestin pointti oli? Että oikein julkkisehdokas ilmoittautui mukaan? Virheä, hintti ja keeneri!?!

Toivottavasti Kike Elomaa ja Toni Halmeen haamu potkivat persettäsi, jotta viestiesi sanoma hieman kristalloituisi.

Jani Toivonen on suomalainen , ei maahanmuuttaja. (Mariassa kertoi tosin Kenian reissustaan. Tahtoi korostaa afrikkalaisia juuriaan.)
Jani Toivonen ei oikein mustasta käy, kun on valkoinen äiti. (Marian 1. kysymys oli: "Tulisiko sinusta ensimmäinen mustaihoinen kansanedustaja?")
Vihreiltä hyvä peliliike ottaa Jani ehdolle. Kerää Idols-fanien ääniä ja varmaan symppisääniä myös.
Mitä merkitystä ihonvärillä tai seksuaalisella suuntautumisella on sen kanssa onko henkilö kyvykäs hoitamaan kansanedustajan tehtäviä?
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Annushka on January 27, 2011, 17:01:52
Nyt tuli kova haastaja Eduskuntavaaleihin.
Jani Toivola (vihr) ilmoittautui ehdokkaaksi.
Saa nähdä ketkä kansa valitsee.

Mikähän tämänkin viestin pointti oli? Että oikein julkkisehdokas ilmoittautui mukaan? Virheä, hintti ja keeneri!?!

Toivottavasti Kike Elomaa ja Toni Halmeen haamu potkivat persettäsi, jotta viestiesi sanoma hieman kristalloituisi.

Jani Toivonen on suomalainen , ei maahanmuuttaja. (Mariassa kertoi tosin Kenian reissustaan. Tahtoi korostaa afrikkalaisia juuriaan.)
Jani Toivonen ei oikein mustasta käy, kun on valkoinen äiti. (Marian 1. kysymys oli: "Tulisiko sinusta ensimmäinen mustaihoinen kansanedustaja?")
Vihreiltä hyvä peliliike ottaa Jani ehdolle. Kerää Idols-fanien ääniä ja varmaan symppisääniä myös.
Mitä merkitystä ihonvärillä tai seksuaalisella suuntautumisella on sen kanssa onko henkilö kyvykäs hoitamaan kansanedustajan tehtäviä?

Aijaa, nytkö ei kelpaa edes keeneriksi jos toinen vanhempi on vaalea? Mielenkiintoista.

Täytyy toki todeta, että itse en pidä Jani Toivolaa kyvykkäänä poliitikkona. Siinä vaiheessa kun hän perusteli homojen adoptio-oikeutta sillä, että mikä oikeus narkkareilla on olla vanhempia, niin täytyi todeta että ne periaatteet ovat ihan yhtä hukassa kuin hommalaisilla.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: sr on January 27, 2011, 17:07:38
Aijaa, nytkö ei kelpaa edes keeneriksi jos toinen vanhempi on vaalea? Mielenkiintoista.

Obamalla taisi olla sama ongelma ennen pressanvaaleja. Käytiin keskustelua siitä, oliko hän "tarpeeksi musta", koska hänen äitinsä oli vitivalkoinen. Tosin minusta hän ei itse eroa keskimääräisen amerikkalaisen mustan värityksestä ja hiusmallista juuri mitenkään. Johtuu kai siitä, että amerikkalaiset mustat ovat sekoittuneet valkoisiin vuosisatojen saatossa ja siinä on väri luonnollisesti vaalennut. Kaikki vähänkin tummempi-ihoiset ovat silti "mustia".

Tietenkin hänellä oli mustan väestön suhteen sekin taakka, ettei hän ole orjien jälkeläinen, kuten valtaosa Amerikan mustista, vaan hänen musta isänsä oli vapaaehtoisesti Amerikkaan tullut.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kellottaja on February 17, 2011, 15:15:15
Helmikuun gallup

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Perussuomalaisten+179+prosentin+kannatus+tasoissa+Sdpn+kanssa/1135263875162

(http://www.hs.fi/kuvat/iso_webkuva/horizontal/1135263875237.jpeg)

Vihreiden kannatus nousussa verrattuna viime vaaleihin.
Omituiset värit kuviossa.

Quote
Jungnerin mukaan tuoreet luvut ovat Sdp:n kannalta "tosi motivoivat".
Syytäkin.
Ehkä 2015 vasemmistopuolueet ymmärtävät palata puolustamaan suomalaista pienituloista ja perus duunaria.

Quote
Vihreiden kannatus, 8,8 prosenttia, on aavistuksen suurempi kuin puolueen tulos oli viime eduskuntavaaleissa. Puheenjohtaja Anni Sinnemäki  luottaa erottautumiseen.

"Meidän näkökulmastamme neljä suurta puoluetta muistuttavat toisiaan monissa asioissa, muun muassa maahanmuuttopolitiikassa. Erityisesti Sdp, mutta myös keskusta ja kokoomus ovat tulleet lähemmäksi perussuomalaisia."

Näin Elop taisi perustella MS valintaa. MS porukassa Nokian on helpompi erottua.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Username1 on February 17, 2011, 15:40:29
Toivottavasti vanhat suuret puolueet ryhtyvät hallitusyhteistyöhön tämän uuden suuren puolueen kanssa.

Tätä meno me todella nähdään Halla-aho maahanmuuttoministerinä. Mutta sitä se demokratia on.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Harri on February 17, 2011, 19:18:47
Toivottavasti vanhat suuret puolueet ryhtyvät hallitusyhteistyöhön tämän uuden suuren puolueen kanssa.

Tätä meno me todella nähdään Halla-aho maahanmuuttoministerinä. Mutta sitä se demokratia on.

Ei sitä ministeriksi huolita vaikka saisi yksin Helsingin kaikki äänet.

Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kourumies on February 17, 2011, 19:26:42
Toivottavasti vanhat suuret puolueet ryhtyvät hallitusyhteistyöhön tämän uuden suuren puolueen kanssa.

Tätä meno me todella nähdään Halla-aho maahanmuuttoministerinä. Mutta sitä se demokratia on.

Ei sitä ministeriksi huolita vaikka saisi yksin Helsingin kaikki äänet.Minusta Halla-aho nimenomaan kuuluisi panna maahanmuuttoministeriksi. Tähänastisten näyttöjen perusteella jätkä pitäisi pari palopuhetta kannattajien mieliksi ja jättäisi käytännön hommat suosiolla virkamiehille. Eihän se valtuustossakaan saa suutaan auki.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Username1 on February 17, 2011, 19:55:07
Kaipa se vaan on jätkät niin, että jonkinlaista henkistä valmistautumista jopa siihen, että Halla-aho pääsee maahanmuuttoministeriksi, kannattaa ryhtyä tekemään.

Asian laita näyttää olevan niin, että Halla-aho on onnistunut myymään näkemyksensä maahanmuutosta, monikulttuurisuudesta, islamista ja vihervasemmistosta kansalle ja kenties samaan aikaan toinen osapuoli epäonnistunut.

Eikä tämä sinällään ole kannanotto siihen, että ovatko Halliksen näkemykset todellisuutta vastaavia, hän on osannut vain myydä asiansa niin, että jopa teini-ikäiset konsolipeliharrastajat tietävät nykyisin, että muslimi on paha. Pitää kuitenkin muistaa, että se mikä myy hyvin ei takaa asian olevan totta, esimerkkinä vaikkapa kristinusko tai islam, todellisuuden kanssa niillä voi olla jonkinlainen löyhä yhteys, mutta pitkälle perustuvat huuhaaseen.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Harri on February 17, 2011, 20:33:21
Kaipa se vaan on jätkät niin, että jonkinlaista henkistä valmistautumista jopa siihen, että Halla-aho pääsee maahanmuuttoministeriksi, kannattaa ryhtyä tekemään.

Asian laita näyttää olevan niin, että Halla-aho on onnistunut myymään näkemyksensä maahanmuutosta, monikulttuurisuudesta, islamista ja vihervasemmistosta kansalle ja kenties samaan aikaan toinen osapuoli epäonnistunut.


Vai että oikein kansalletm? Sovitaan sitten niin. Tai no ei sovita. Miten olet päätynyt tähän harhaiseen johtopäätökseen?

Tuskin edes Soini hyväksyisi Halla-ahoa ministeriksi saati hallituskumppanit. Miehen saama sakkotuomio uskonrauhan rikkomisesta jo yksistään torpedoi mahdollisuudet oli siitä mitä mieltä tahansa. Muutenkin näytöt ovat sen verran heppoisia, että oi voi. Tai no on sillä tietty järjestökokemusta Suomen Sisun kv-vastaavana. Mikä meriitti!

Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kellottaja on February 17, 2011, 20:35:36
Quote
Minusta Halla-aho nimenomaan kuuluisi panna maahanmuuttoministeriksi. Tähänastisten näyttöjen perusteella jätkä pitäisi pari palopuhetta kannattajien mieliksi ja jättäisi käytännön hommat suosiolla virkamiehille. Eihän se valtuustossakaan saa suutaan auki.

Tästä oli juttua alussa , kun JH-a valittiin. On hyvä ottaa asioista selvää ennen kuin niistä alkaa meuhkaamaan. Tätä toivoisi myös muiden puolueiden edustajilta. Halla-ahosta, kun kirjoitettiin lehdessä , että on hiljaa, niin hän oli pitänyt 8 puheenvuoroa samassa kuussa. Yleensä kun aiheena on maahanmuuttoon liittyvät kysymykset Jussi on ilmeisesti ärsyttävän paljon äänessä, päätellen vihreiden valtuutettujen ilmeistä.
Helsingissä on 85!!(+8 kaupungin ylintä johtoa) valtuutettua. Ajatus siitä, että jokainen olisi kokoajan äänessä on mahdottomuus.
JH-a on ollut kiitettävästi läsnä.

Usein noi Stadin valtuuston kokoukset ovat a)pitkiä b)täynnä kaikkea hataraa jauhantaa.

Tämän vuoden kokouksissa on käsitelty liikennejärjestelyjä, pj:n valintaa, Helsinki-Vantaa  yhdistymistä, pysäköintietuuksia(ekoautoille), budjettia 2011, lisävelanottoa ja kaavoitusta.
Ei ole ihme, että jos et ole liikenne tai talous guru, että et olisi ollut kokoajan äänessä tähän mennessä. En tosin tiedä puheenvuorojen määrää 2011.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kourumies on February 17, 2011, 20:36:55
Kaipa se vaan on jätkät niin, että jonkinlaista henkistä valmistautumista jopa siihen, että Halla-aho pääsee maahanmuuttoministeriksi, kannattaa ryhtyä tekemään.

Asian laita näyttää olevan niin, että Halla-aho on onnistunut myymään näkemyksensä maahanmuutosta, monikulttuurisuudesta, islamista ja vihervasemmistosta kansalle ja kenties samaan aikaan toinen osapuoli epäonnistunut.


Vai että oikein kansalletm? Sovitaan sitten niin. Tai no ei sovita. Miten olet päätynyt tähän harhaiseen johtopäätökseen?

Tuskin edes Soini hyväksyisi Halla-ahoa ministeriksi saati hallituskumppanit. Miehen saama sakkotuomio uskonrauhan rikkomisesta jo yksistään torpedoi mahdollisuudet oli siitä mitä mieltä tahansa. Muutenkin näytöt ovat sen verran heppoisia, että oi voi. Tai no on sillä tietty järjestökokemusta Suomen Sisun kv-vastaavana. Mikä meriitti!On Ateisti oikeilla jäljillä, muttei oikeassa. Se mikä Halla-aholle on onnistunut, on autoritaaristen persoonallisuuksien mobilisointi yhden ja saman puolueen tueksi. Tutkimusten perusteella noin viidennes ihmisistä kaikissa yhteiskunnissa on autoritaarisia persoonallisuuksia, jotka uskovat kovaan työhön, miehisyyteen ym. eivätkä ota vakavasti ihmisoikeuksia eivätkä muitakaan ämmien hölinöitä. Vakaassa yhteiskunnassa tämä osa väestöä äänestää eri valtapuolueita. Nyt he ovat kaikki yhden puolueen takana.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kourumies on February 17, 2011, 20:39:15


Usein noi Stadin valtuuston kokoukset ovat a)pitkiä b)täynnä kaikkea hataraa jauhantaa.

Tämän vuoden kokouksissa on käsitelty liikennejärjestelyjä, pj:n valintaa, Helsinki-Vantaa  yhdistymistä, pysäköintietuuksia(ekoautoille), budjettia 2011, lisävelanottoa ja kaavoitusta.
Ei ole ihme, että jos et ole liikenne tai talous guru, että et olisi ollut kokoajan äänessä tähän mennessä. En tosin tiedä puheenvuorojen määrää 2011.

Tämä hatara jauhanta nyt vain sattuu koskemaan ihmisten arkeen oikeasti vaikuttavia tärkeitä päätöksiä. Mutta on tietysti täysin luonteen mukaista että sinä ja HKOK-profeettasi pidätte kaikkea muuta kuin maahanmuuttourputusta "hatarana jauhantana".
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kellottaja on February 17, 2011, 21:10:09


Usein noi Stadin valtuuston kokoukset ovat a)pitkiä b)täynnä kaikkea hataraa jauhantaa.

Tämän vuoden kokouksissa on käsitelty liikennejärjestelyjä, pj:n valintaa, Helsinki-Vantaa  yhdistymistä, pysäköintietuuksia(ekoautoille), budjettia 2011, lisävelanottoa ja kaavoitusta.
Ei ole ihme, että jos et ole liikenne tai talous guru, että et olisi ollut kokoajan äänessä tähän mennessä. En tosin tiedä puheenvuorojen määrää 2011.

Tämä hatara jauhanta nyt vain sattuu koskemaan ihmisten arkeen oikeasti vaikuttavia tärkeitä päätöksiä. Mutta on tietysti täysin luonteen mukaista että sinä ja HKOK-profeettasi pidätte kaikkea muuta kuin maahanmuuttourputusta "hatarana jauhantana".

Päinvastoin juuri kuntapäätöksen teossa arvostan sitä, että tehdään ihmisiä oikeasti vaikuttavia päätöksiä. Ihan semmoisia arkeen vaikuttavia konkreettisia asioita. Kuten rakennetaan skeittipuisto , suljetaanko kirja, onko vanhuksille laitospaikkoja, jne
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Username1 on February 18, 2011, 16:29:15
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/109423-hs-perussuomalaisten-kannatus-onkin-24-%E2%80%93-%E2%80%9Dkukaan-ei-tieda%E2%80%9D

Noniin, tasan sadan otoksella tulisi jo 24 % kaikista äänistä PS:lle. Taidan itsekin protestiksi äänestä PS:ää, koska mm. Vihreät eivät voi pärjätä.

Vihreitä ehkä muuten, en maahanmuuton takia, vaan sekä sen takia, että ottavat todennäköisesti eniten tosissaan sekä luonnon että ilmasto- ja ympäristöasiat.

Taloudessakin he ovat ainoa puolue, joka edes uskaltaa ottaa lastentaudit vastaan ja olla väärässä ja yrittää rakentaa degrowth malleja. Vaikka Virkamies toista kuvittelee, niin uskon, että vaikka talous voi kasvaa teoreettisesti ikuisesti, niin käyttöön saatavia resursseja ei ole ikuisesti eikä ole mitään syytä olettaa, että resurssien tehokkaampi käyttö etenee nopeammin, mitä resurssien tarve talouskasvun pyörittämiseen.

Mutta nyt tosiaan PS, tyytymättömyyteen.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kellottaja on February 18, 2011, 16:59:51
Quote
tasan sadan otoksella tulisi jo 24 % kaikista äänistä PS:lle. Taidan itsekin protestiksi äänestä PS:ää, koska mm. Vihreät eivät voi pärjätä.

Muutama kuukausi sitten , jossain jutussa oli ohi mennen maininta tästä korjauskertoimesta, joka perustuu edellisiin eduskuntavaaleihin. Mietin, että PS:n nousu 4,05%---> nykyisiin galluplukemiin varmasti vääristää mitä tapansa kertoimia, koska nousua on satoja prosentteja. Kerroin on varmaan suunniteltu perinteiseen 1-2% tylsään vaihteluun. Vihreillä tosiaan on taipumus saada korkeampia gallup kannatuksia kuin ääniä sitten vaalipäivänä. Ihmisistä on kiva sanoa olevansa hyvä ekovihreilijä ja äänestää kuitenkin lompakon perusteella.

Esim. yliopistolla tuntui lähes kaikkien äänestävän vihreitä , vaikka todellisuudessa näin ei ollut. Kaupallisissa opinnoissa kaikkien äänestävän kokoomusta, vaikka näin ei ollut todellisuudessa äänestyskopissa tilanne.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kellottaja on February 18, 2011, 17:06:38
Hesarista todelliset ääniosuudet, ilman   vedonlyöntikertoimia.

Raakadata:
-persut 24%
-kok 22%
-kesk 16%
-sdp 15%
-virh 12%
-vas 5%
-rkp 2-3%
-kd 2-3%
-muut 1%

Huh ennen kaikkea toi vääristely vihreiden kohdalla on ollut aika rajua ja taas miksi sdp ja keskusta ovat saaneet boonuskannatusta.
Tästä korjauskerroinsysteemistä on syytä luopua.
Samalla kertoimella PS on lähes 30% , kuin demarien kannatukseen käytetty...
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Jussi Jalonen on February 18, 2011, 18:39:30
Hesarista todelliset ääniosuudet, ilman vedonlyöntikertoimia.

Raakadata:
-persut 24%
-kok 22%
-kesk 16%
-sdp 15%
-virh 12%
-vas 5%
-rkp 2-3%
-kd 2-3%
-muut 1%


Kyllähän nämä tulokset allekirjoittaneelle kelpaavat. Soinista tulee siis seuraava pääministeri, ja koska hän on ilmoittanut menevänsä hallitukseen sosialidemokraattien kanssa - ja koska nämä tasan tarkkaan eivät moisesta tarjouksesta kieltäydy - niin Urpilaiselle tietystikin annetaan kiltisti valtiovarainministerin salkku. Kaipa sinne vielä Kristillisdemokraatitkin otetaan, mutta vähemmistöhallitus on silti väkisinkin tiedossa.

Taidan jakaa saman tien muutkin salkut. Oikeusministerin pesti menee varmaankin lainopillisen pätevyyden omaavan emeritusprofessori Erkki Havansin vastuulle, ja se yksi filologi kuulemma on aivan vakavissaan ilmoittautunut jo sisäministeriksi. James Hirvisaari kun osaa sentään ajella veturia, niin hänelle tietysti kuuluu liikenneministerin vaativa virka. Kike Elomaasta tulee varmasti mainio kulttuuriministeri, tai ei ainakaan yhtään sen huonompi kuin Karpelan Tanjasta aikoinaan. Teemu Lahtinen osaa ranskaa ja on merkantti, joten hänestä leivotaan ulkomaankauppaministeri.

Urpilaisen toimiessa valtiovarainministerinä pistettäneen sosialidemokraateista vielä Maria G. Ulkomainen-Kaksoisnimi vastaavasti työministeriksi, niin perussuomalaiset voivat hallitusvastuussa ollessaan vyöryttää valtiontalouden rappion ja massatyöttömyyden kätevästi demareiden niskoille. Kristillisdemokraateista varmaankin Räsänen vaatii itselleen sosiaali- ja terveysministerin pestin, joten ministeriön sivustoilla olevat tietopaketit raskaudenkeskeytyksen suhteen rukataan varmastikin uuteen uskoon.


Best,

J. J.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Username1 on February 18, 2011, 18:58:06
Sitä tässä kovin pohdin, että mikä tuossa kokoonpanossa erityisesti laittaa valtion talouden kuralle ja miten?
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kellottaja on February 18, 2011, 19:34:02
HS veikkaili näitä Ps ministereitä:
Eilen minulta kyseltiin mahdollisia ministereitä ja epäilyä oli, että löytyykö muutamaa pätevää ehdokasta.

Vähän vitsillä arvon muutamia ehdokkaita:

Helsinki
Uusipaavalniemi Markku hänellähän on näitä "mielenkiintoisia" talousnäkemyksiä. Siinä ois 2. valtionvarainministeri
Kanerva Seppo YE-kommodori puolustusministeri?
Packalén Tom, komisario oikeusministeri?   (tai Raatikainen Mika, rikoskomisario, oik.yo)
Halla-aho Jussi filosofian tohtori, tutkija maahanmuuttoministeri?
Huru Nina joku sosiaalitäti, sosiaali- ja terveysministeri

Uusimaa
Ruohonen-Lerner Pirkko, Soini kehui et osaa kaikenlaista. esim oikeusministeri
Timo Soini. Hän on ilmaissut halunsa 5. ministerinpallille.
Jussi Niinistö, Maanpuolustuskorkeakoulun sotahistorian  ja Helsingin yliopiston Suomen historian dosentti sekä filosofian tohtori, puolustusministeri?
Jääskeläinen Pietari, valtiotieteiden maisteri, sisäministeri tai pari muutakin pallia voisi sopia.
Havansi Erkki oikeustieteen professori, oikeusministeri
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Demonisoitu on February 18, 2011, 19:36:10
Hesarista todelliset ääniosuudet, ilman   vedonlyöntikertoimia.

Raakadata:
-persut 24%
-kok 22%
-kesk 16%
-sdp 15%
-virh 12%
-vas 5%
-rkp 2-3%
-kd 2-3%
-muut 1%

Huh ennen kaikkea toi vääristely vihreiden kohdalla on ollut aika rajua ja taas miksi sdp ja keskusta ovat saaneet boonuskannatusta.
Tästä korjauskerroinsysteemistä on syytä luopua.
Samalla kertoimella PS on lähes 30% , kuin demarien kannatukseen käytetty...

Onko.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kellottaja on February 18, 2011, 19:48:20
HS eilen

Quote
Helsinki

Perussuomalaisten Helsingin vaalipiirin kärkinimi on Jussi Halla-aho, joka on internetin Homma-foorumilla pyörivien maahanmuuttokriitikkojen johtohahmo. Poliisi Tom Packalén mainostaa olevansa "värisokea perussuomalainen". Kansanedustaja Markku Uusipaavalniemi on keskustasta loikannut curling-sankari.

Uusimaa

Puolueen puheenjohtaja Timo Soini vetänee perässään monta ehdokasta eduskuntaan. Istuvista kansanedustajista ehdolla ovat Pietari Jääskeläinen sekä Pirkko Ruohonen-Lerner. Espoolainen 24-vuotias Simon Elo on perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja. Filosofian tohtori Jussi Niinistö toimii dosenttina Maanpuolustuskorkeakoulussa ja Helsingin yliopiston historian laitoksella. Teemu Lahtinen on Suomen Sisun entinen puheenjohtaja. Erkki Havansi on Helsingin yliopiston prosessioikeuden emeritusprofessori. Seppo Huhta toimi aikoinaan MTV3:n uutisankkurina.

Varsinais-Suomi

Varsinais-Suomen perussuomalaisten ykkösehdokas on röntgenhoitaja Kike Elomaa. Muita mahdollisia läpimenijöitä ovat projektipäällikkö Maria Lohela ja filosofian tohtori Lauri Heikkilä.

Satakunta

Piirin ykkösnimi on rovasti Anssi Joutsenlahti Kankaanpäästä. Joutsenlahti oli Smp:n kansanedustaja 1979-1987 ja sai viime eduskuntavaaleissa 4 912 ääntä.

Häme

Vahvimmiksi ehdokkaiksi voi arvioida Sirkka-Liisa Papinahon Orimattilasta ja Ismo Soukolan Hämeenlinnasta.

Pirkanmaa

Laila Koskela nosti muutama vuosi sitten vanhustenhuollon rappiotilan julkiseksi valittamalla Koukkuniemen vanhainkodin tilasta Länsi-Suomen lääninhallitukseen. Koskela sai senioripuolueen listoilla 5 761 ääntä 2007 eduskuntavaaleissa. Heikki Luoto on Jussi Halla-ahon suosituslistalla.

Kymi

Kotkalainen Juho Eerola työskentelee Kotkan maahanmuuttopalveluissa. Kouvolalainen Jari Lindström toimi aikanaan UPM:n lakkauttaman Voikkaan-tehtaan  luottamusmiehenä.

Etelä-Savo

Kokoomuksesta loikannut Jukka Pöyry oli kokoomuksen äänikuningas Mikkelin kuntavaaleissa.

Pohjois-Savo

Pentti Oinosen läpimenoa auttoi 2007 perussuomalaisten vaaliliitto kokoomuksen kanssa. Nyt ei ole vaaliliittoa, mutta Oinonen on perussuomalaisten ykkösnimi.

Pohjois-Karjala

Piirin puheenjohtaja on Osmo Kokko.

Vaasa

Puolueen 27-vuotias varapuheenjohtaja, kurikkalainen Vesa-Matti Saarakkala sai 2007 vaaleissa 1 514 ääntä. Väistyvän kansanedustaja   Raimo  Vistbackan ääniä perii ainakin hänen vaalipäällikkönsä, vimpeliläinen konstaapeli Reijo Hongisto.

Keski-Suomi

Keski-Suomesta kärkiehdokkaat ovat jyväskyläläiset kaupunginvaltuutetut Kauko Tuupainen ja Jorma Uski.

Oulu

Vahvimpana läpimenijänä on uumoiltu kajaanilaista entistä Smp:n kansanedustajaa Pentti Kettusta, joka oli eduskunnassa 1983-87 ja 1989-91.

Lappi

Mahdollisia menestyjiä ovat piirin puheenjohtaja Kari Härö ja jo Smp:ssä toiminut Juha Antinkaapo.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kellottaja on February 18, 2011, 19:53:10
Quote
Perussuomalaisten kannatus on noussut jälleen uuteen huippulukemaan. Puoluetta äänestäisi 17,9 prosenttia suomalaisista, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt.

Perussuomalaisten kannatus on nyt täsmälleen samalla tasolla kuin Sdp:n. Tiedot käyvät ilmi tuoreesta HS-gallupista, jonka mukaan myös keskustan kannatus on käytännössä samoissa lukemissa: pääministeripuoluetta kannattaa 18,2 prosenttia.

eilen SDP 17,9
datassa 15%
erotus 2,9%,

n. 19% ero

Sama kasvu PS:lle olisi n. 29% kannatus. Tosta 24% raakadatan lukemasta. 
Huom. tarkoitin vain korjaus kerrointa eli kuinka se vääristelee gallup-tuloksia.

Ei siis mikään todellinen arvio tai veikkaus , vaan ihan laskennallinen ero, jos gallupit suosisivat PS:ää yhtä paljon kuin suosivat demareita.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Annushka on February 18, 2011, 20:20:14
Pitäisköhän sitä pakata matkalaukkunsa silleen että 18.4. emigroituisi jonnekin lämpimään notta LATERS. Tai ehkä 19.4., koska vaali-iltana joka tapauksessa heitetään mokkula ikkunasta, vedetään television antennipiuha seinästä ja juodaan kori jallua.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Demonisoitu on February 18, 2011, 20:35:03

eilen SDP 17,9
datassa 15%
erotus 2,9%,

n. 19% ero

Sama kasvu PS:lle olisi n. 29% kannatus. Tosta 24% raakadatan lukemasta. 
Huom. tarkoitin vain korjaus kerrointa eli kuinka se vääristelee gallup-tuloksia.

Jos se Hesarin "korjauskerroin" on todella noin suoraviivainen, niin kuin se varmaan kyllä onkin. Ei ole nettioikeuksia niin en tiedä mistä puhutaan, mutta ilmeisesti aikaisempien vaalien toteutuneen ja mielipidetiedustelujen eroista?  Samoihn lukemiin päässee muillakin tavoin jos kullekin puolueelle käytetään jotain sofistikoituneempaa laskukaavaa, siis jos se "korjauskerroin" sitä laskukaavaa tarkottaisi. Turha toivo kai lienee.

Kuinkas kauan vaaditaan että 100% kannatusraja menee Ps:llä rikki vaalien jälkeen.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Annushka on February 18, 2011, 20:38:56
Jos se Hesarin "korjauskerroin" on todella noin suoraviivainen, niin kuin se varmaan kyllä onkin. Ei ole nettioikeuksia niin en tiedä mistä puhutaan, mutta ilmeisesti aikaisempien vaalien toteutuneen ja mielipidetiedustelujen eroista?  Samoihn lukemiin päässee muillakin tavoin jos kullekin puolueelle käytetään jotain sofistikoituneempaa laskukaavaa, siis jos se "korjauskerroin" sitä laskukaavaa tarkottaisi. Turha toivo kai lienee.

Kuinkas kauan vaaditaan että 100% kannatusraja menee Ps:llä rikki vaalien jälkeen.

Kaikilla galluppeja tehtailevilla firmoilla on korjauskerroin. Täsmälliset metodit vain ovat useimmiten liikesalaisuus. 100 ihmisen otos tuossa Hesarin "gallupissa" taas on sample sizena melkoisen riittämätön minkään järkevien tulosten esittämiseksi. Tietysti PS:n kannatus aivan ilmiselvästi on kasvanut hyvin paljon viime vaaleista. Kuulun itse kuitenkin niihin ihmisiin, jotka malttaisivat odotella hieman ennen lopullisten analyysien tekemistä.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Jussi Jalonen on February 18, 2011, 21:12:10
Suoraan sanoen en ymmärrä, miksi niin monet tunnustukselliset vasemmistolaiset jaksavat ruikuttaa tästä orastavasta perussuomalaisten vaalivoitosta. Olisivat onnellisia. Pitkällä tähtäimellähän nyt versova vaalitulos kääntyy väkisinkin vasemmiston voitoksi. Neljä vuotta kun kansakunta ja sen nouseva nuoriso katselevat näiden perussuomalaisten harhalaakien vemmellystä eduskunnassa ja mahdollisesti hallitusvastuussakin, niin sen luulisi provosoivan väkisinkin sellaisen vastareaktion, että oksat pois. Todennäköisesti yleinen närkästys ja kyllästyminen moiseen toilailuun kääntyy neljän vuoden sisään nimenomaan radikaalin vasemmiston eduksi, vallankin kun Laaksot, Tennilät ja muut vanhat käppyrät ovat nyt tajunneet jo viimeinkin eläköityä.

Tietysti joku voi nyt huomauttaa, että vasurien trendi on ollut laskeva jo monta vuotta, mutta niin oli SMP:n ja Perussuomalaistenkin trendi aikoinaan. Elämme rajujen käännekohtien aikakautta, politiikka polarisoituu ja ihmiset kaipaavat säpinää. Neljä vuotta Perussuomalaista politiikkaa, niin vuonna 2015 äänioikeutettujen huomattava pluraliteetti, etenkin sen nuorempi osa, on siinä pisteessä, että jotain helvetin Dan Koivulaaksoakin oltaisiin valmiit äänestämään vaikka presidentiksi ihan silkasta protestista.

Normaaleille valtavirtapuolueille jää tietysti tässä tilanteessa tehtäväksi se epäkiitollinen työ. Seuraavan neljän vuoden aikana Kokoomus on se puolue, jonka harteille käytännössä jää sekopäisempien Perussuomalaisten poliittisten aloitteiden torjuminen. Samaan aikaan taustalla väijyy se vääjäämätön äärivasemmiston nousu. Sanalla sanoen, helvetin huono aika olla normaali porvari.

No, toisaalta tietoisuus siitä, että vuonna 2016 voi poiketa jossain Nuivanniemen hoitokodissa morjestamassa tulevaisuuden poliittisissa skandaaleissa ryvettyneitä, vahvasti alkoholisoituneita maahanmuuttokriittisen manifestin allekirjoittajia, saa tavallaan hyvälle mielelle.

Jahas, neloselta alkaa FaceOff.


Best,

J. J.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Username1 on February 18, 2011, 21:35:13
Jahas, mitähän tässä "helvetin" Dan Koivulaaksossa lienee niin vikana?

Oikeastaan, jos on porvarina luokkaa pari kirjaa kirjoittanut, niin Vasemmisto saattaisi olla ihan hyvä asia oman bisneksenkin kannalta. Kokoomuksen kykymiehen on syytä olla Björn Wahlroosin tasolla mielellään, vain auttavasti jäljessä.

Ajatellaan vaikka sitä progressiivista verotusta, ei sekään pienellä näpertelijälle, joka saa pääomatuloja balttiarallaa alle 500 000 euroa vuodessa, niin huono ole, jos ajatellaan, että sen idea on painottaa pienemmät verot juuri näille näpertelijöille.

Siinä voisi käydä jopa niin, että kultus kasvaisi ja pienyrittäjilläkin olisi varaa palkata työvoimaa, muutakin kuin pimeää työvoimaa Virosta. Samoin voisi olla mukavampi maksaa veroja, jos veronkevennykset kohdistuu näpertelijälle ja näin ollen ei tee mieli kiertää verojakaan kierrättämällä rahaa "hups minne se nyt menikään" -tilin kautta.

No joo, jospa lähtisi ottamaan selvää, mitä pahaa Dan Koivulaakso on tehnyt.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Demonisoitu on February 18, 2011, 21:43:14
Suoraan sanoen en oikein tällä hetkellä osaa sanoa kumpi olisi kannaltani huonompi vaihtoehto; se että kansallissosialistit pääsevät nyt hetimiten valtaan, vai se että saisivat vielä kerätä voimiaan oppositiossa ennen sitä suurta pamausta neljän vuoden kuluttua.

Jos persuiluun ei liittyisi rasismi niin kaikki olisi kannaltani toisin. Nyt ei näy mitään realistista vaihtoehtoa joka olisi tässä tilanteessa edes tyydyttävä. Suomi kulkee samaa rataa kuin Tanska, Ranska, Italia, Unkari, Israel...tulevaisuus näyttää, näyttää siltä ettei sitä näy enää ollenkaan.

Olen tosin kehittynyt pessimistinä aina vaan pahempaan suuntaan. Säästin taannoin vuosikaudet uusiin vaelluskenkiin ja lopulta pääduyin ostamaan liian isot. Viime kesänä ostin uuden rinkan ja olen siitä asti epäillyt että sekin on liian iso, vaikkakin tuntuu sopivan täydellisesti selkään kolmen vaelluksen(+muiden reissujen) jälkeen, selän mitankin mukaan sen pitäisi olla täysin sopiva. Ei vaan kerta kaikkiaan enää pysty luottamaan että yhtään mikään voisi toteutua muutoin kuin pahinta kuviteltavissa olevaa skenaariota mukaillen. Siispä jatkan varmaan vielä ainakin muutaman vuoden tuosta muka liian isosta rinkasta stressaamista.

Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Oh Dearism on February 18, 2011, 22:52:14
Suoraan sanoen en oikein tällä hetkellä osaa sanoa kumpi olisi kannaltani huonompi vaihtoehto; se että kansallissosialistit pääsevät nyt hetimiten valtaan, vai se että saisivat vielä kerätä voimiaan oppositiossa ennen sitä suurta pamausta neljän vuoden kuluttua.

Mitä oikeastaan pelkäät tapahtuvan, kun kokemasi kansallissosialistit pääsevät valtaan? Mitä kammottavia asioita ja tyhmyyksiä ne tulevat tekemään?
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: J.P.R on February 18, 2011, 23:17:37
Jos se Hesarin "korjauskerroin" on todella noin suoraviivainen, niin kuin se varmaan kyllä onkin. Ei ole nettioikeuksia niin en tiedä mistä puhutaan, mutta ilmeisesti aikaisempien vaalien toteutuneen ja mielipidetiedustelujen eroista?  Samoihn lukemiin päässee muillakin tavoin jos kullekin puolueelle käytetään jotain sofistikoituneempaa laskukaavaa, siis jos se "korjauskerroin" sitä laskukaavaa tarkottaisi. Turha toivo kai lienee.

Kuinkas kauan vaaditaan että 100% kannatusraja menee Ps:llä rikki vaalien jälkeen.

Kaikilla galluppeja tehtailevilla firmoilla on korjauskerroin. Täsmälliset metodit vain ovat useimmiten liikesalaisuus. 100 ihmisen otos tuossa Hesarin "gallupissa" taas on sample sizena melkoisen riittämätön minkään järkevien tulosten esittämiseksi. Tietysti PS:n kannatus aivan ilmiselvästi on kasvanut hyvin paljon viime vaaleista. Kuulun itse kuitenkin niihin ihmisiin, jotka malttaisivat odotella hieman ennen lopullisten analyysien tekemistä.

Sanottiinko muuten jossain että tuo otos oli 100 ihmistä? Hesarin jutusta en tuota mainintaa löytänyt. Tuossa US jutussa kyllä sanotaan että sadasta 24 äänestäisi PS:ää mutta ei että sata vastasi.

Jos otos tosiaan olisi ollut 100, kuinka RKP ja KD saivat molemmat 2-3%? Halusiko vastaajaa sanoa väkisin kaksi puoluetta?
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kuuma peruna on February 18, 2011, 23:36:31
Muistakaa ministeriehdotuksissanne että kustakin puolueesta pitää olla vähintään puolet naisia ja pk-seudulta korkeintaan yksi ministeri kumpaakin sukupuolta.

Eli ei espoolaista ja helsinkiläistä miespersua ministereiksi samaan hallitukseen.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Demonisoitu on February 19, 2011, 00:10:31
Suoraan sanoen en oikein tällä hetkellä osaa sanoa kumpi olisi kannaltani huonompi vaihtoehto; se että kansallissosialistit pääsevät nyt hetimiten valtaan, vai se että saisivat vielä kerätä voimiaan oppositiossa ennen sitä suurta pamausta neljän vuoden kuluttua.

Mitä oikeastaan pelkäät tapahtuvan, kun kokemasi kansallissosialistit pääsevät valtaan? Mitä kammottavia asioita ja tyhmyyksiä ne tulevat tekemään?

Vai "kokemani" kansallissosialistit. Kyllä se ideologia käsittääkseni ihan sujuvasti menee siihen jatkumoon nimeään myöten jonka edustajat ovat Hommaa ennen identifioineet itsensä kansallissosialisteiksi (Homma- nimi Valtakunnanjohtaja Siitoimelta, Mestari-nimitys Aluekomentaja Arjelta, ja juu olisi ihan hauska vitsi ellei Mestari olisi viihtynyt reaalitodellisuudessa Ruhtinas Mäenpään mehukesteillä, suositellut Talkkari Tabermania, taistellut oikeudessa Kreivi von Grewendorpia vastaan jne.). Hoplalaan kuoro kai kutsuu itseään edelleen oikealla nimellä, mutta kerro ihmeessä mikä se ideologinen ero persuilla ja kokoomusnuorilla on heihin - suhtautuminen sionisteihinko vainko. Tarkoitetaanko kansallissosialismilla aatetta josta pääosa on antisemitismia ja loput demagogiaa, vaiko sellaista josta pääosa rotuideologiaa ja loput demagogiaa?

Olettaen että demareita johtaa yksinoikeudella klikki johon kuuluvat Heinäluoma, Lipponen, Urpilainen, Feldt-Ranta, Guzzaineniinia ym. niin vaihtoehtoisilla hallituskokoonpanoillakaan ei ole merkitystä. Olettaen että sisulaisia pääsee kriittinen määrä sisään niin persujen mitättömällä aatteellisella hetrogeenisyydelläkään ei ole merktiystä.  Eli mitä tapahtuu vaalien jälkeen

ensin: ei mitään

sitten: moraalia aletaan pala palalta murtamaan

jonka jälkeen: kansa ei enää reagoi nykyisenkään vertaa vähemmistöjen oikeuksien asteittaiseen riistämiseen

ja lopulta: vähemmistöjen asemaan Suomessa ei juuri reagoida enää ulkomaillakaan

kliimaksi: ei kyllä minua enää siinä vaiheessa voisi vähempää hetkauttaa, se on sitten teidän muiden ongelma, vihdoin ja viimein

Tanskasta löytää tällä hetkellä osviittaa miten se alkaa. Israelista mihin se lopulta johtaa. Israelin sisäpoliittista tilannetta olen seurannut Rabinin salamurhasta asti intesiivisesti, viimeiset 5 vuotta melkein päivittäin. Shirerit luin joskus 12-vuotiaana ensimmäisen kerran, siitä sitten näihin päiviin aika lailla kaiken mitä on käännetty ja vähän muutakin. Hommaa ja muuta suomalaista äärioikeistoa olen seurannut, karmaisevaa kyllä, melkein kokopäivätoimisesti kohta 5 vuotta ja jo sitä ennen satunnaisesti. Että ihan tyhjästä en näitä fantasioi, joskin jo totesin että pessismismilläkin on rajansa, joka minulla on tainnut ylittyä jo vuosia sitten.

Kyllä uskoakin ja toivoakin vielä ajoittain löytyy jos törmää johonkin ihan oikeasti merkitseviin parannuksiin kuten lakukäärepapereiden markkinoilta vetämisiin, kiihotuslainsäädännön kiristämisiin tai A. Christien kirjojen nimenvaihdoksiin. Ja melkein kuukausittain hienoa  kyllä törmää. Homman tai Soinin luonteesta minulla ei ole mitään varauksia enää,  joten kyse on vain siitä miten tähän muut reagoivat jos reagoivat lainkaan. Todennäköisesti eivät koska tämä kaikki on jo edennyt sen pisteen yli jossa toiminen olisi ollut vielä helppoa ja turvallista.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Harri on February 19, 2011, 00:34:19
Quote
Perussuomalaisten kannatus on noussut jälleen uuteen huippulukemaan. Puoluetta äänestäisi 17,9 prosenttia suomalaisista, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt.

Perussuomalaisten kannatus on nyt täsmälleen samalla tasolla kuin Sdp:n. Tiedot käyvät ilmi tuoreesta HS-gallupista, jonka mukaan myös keskustan kannatus on käytännössä samoissa lukemissa: pääministeripuoluetta kannattaa 18,2 prosenttia.

eilen SDP 17,9
datassa 15%
erotus 2,9%,

n. 19% ero

Sama kasvu PS:lle olisi n. 29% kannatus. Tosta 24% raakadatan lukemasta. 
Huom. tarkoitin vain korjaus kerrointa eli kuinka se vääristelee gallup-tuloksia.

Ei siis mikään todellinen arvio tai veikkaus , vaan ihan laskennallinen ero, jos gallupit suosisivat PS:ää yhtä paljon kuin suosivat demareita.

Korjauskerrointen ei siis todellakaan ole tarkoitus tahallaan väärentää tulosta/suosia ketään, vaan tehdä valistunut arvio toteutuvasta tuloksesta.

Demarien äänestäjät ovat keskimääräistä iäkkäämpiä ja myöskin uskollisempia äänestäjiä. Äänestyskäyttäytymisestä on myös pitkä kokemus, joten varsin suurella varmuudella he tulevat saamaan enemmän ääniä kuin raakadata näyttää.

Persuista on paha sanoa yhtään mitään muuta kuin, että kannatus on ennätyskorkealla ja ilmeisesti myös äänestysvarmuus. Ääniä on tullut aiemmissa vaaleissa enemmän, kuin galluptulos olisi antanut odottaa. Korjauskerroin on siis ollut pielessä, ehkä jotkut ihmiset ovat myös arastelleet tunnustaa olevansa persuja. Kenties kerroin alkaa nyt olla kohdallaan tai sitten ei.

Vihreillä tilanne oli pitkään se, että gallupit näyttivät korkeampaa kannatusta kuin toteutunut tulos. Ilmeisesti jo viime kunnallisvaaleissa ja viimeistään eurovaaleissa tilanne oli jo toinen. Kannatusta oli enemmän kuin korjauskertoimilla varustetut gallupit antoivat ymmärtää. Lisämausteensa soppaan tuo toki se, että eurovaaleissa, eduskuntavaaleissa ja kuntavaaleissa äänestysaktiivisuus ja sitä kautta vaaliuurnille vaivautuvien profiilit vaihtelevat suuresti.

Toi sun päättelyketju ei siis ole millään tavalla validi. Toki minustakin olisi oikein mukava nähdä raakadata näiden mittauksien yhteydessä. Olisi ainakin enemmän spekuloitavaa ja arvailtavaa.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Julmuri on February 19, 2011, 01:33:40
Tanskasta löytää tällä hetkellä osviittaa miten se alkaa. Israelista mihin se lopulta johtaa. Israelin sisäpoliittista tilannetta olen seurannut Rabinin salamurhasta asti intesiivisesti, viimeiset 5 vuotta melkein päivittäin. Shirerit luin joskus 12-vuotiaana ensimmäisen kerran, siitä sitten näihin päiviin aika lailla kaiken mitä on käännetty ja vähän muutakin. Hommaa ja muuta suomalaista äärioikeistoa olen seurannut, karmaisevaa kyllä, melkein kokopäivätoimisesti kohta 5 vuotta ja jo sitä ennen satunnaisesti. Että ihan tyhjästä en näitä fantasioi, joskin jo totesin että pessismismilläkin on rajansa, joka minulla on tainnut ylittyä jo vuosia sitten.

Sattumoisin juuri joululomalla lukaisin Shirerin lävitse pitkästä aikaa. En näe juurikaan yhtäläisyyksiä Persuihin. Persut on loppujen lopuksi aika pehmeää porukkaa natseihin verrattuna, jotka oikeasti olivat kovia ja katutaisteluiden terästämiä.

Quote
Kyllä uskoakin ja toivoakin vielä ajoittain löytyy jos törmää johonkin ihan oikeasti merkitseviin parannuksiin kuten lakukäärepapereiden markkinoilta vetämisiin, kiihotuslainsäädännön kiristämisiin tai A. Christien kirjojen nimenvaihdoksiin.

Moni muu näkee nuo melko turhana näpertelynä. Lakupaperikääröt ja muut on luotu aikana, jolloin eksoottisemman ulkonäön omaavia ei Suomessa ole pahemmin ollut. Sinussa on se vika, että projisoit kaiken itsesi ja omien kokemustesi kautta. En ala tosin edes väittämään, että ymmärtäisin tilannettasi tai ettei tuo olisi ymmärrettävää.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Demonisoitu on February 19, 2011, 02:31:02
Sattumoisin juuri joululomalla lukaisin Shirerin lävitse pitkästä aikaa. En näe juurikaan yhtäläisyyksiä Persuihin. Persut on loppujen lopuksi aika pehmeää porukkaa natseihin verrattuna, jotka oikeasti olivat kovia ja katutaisteluiden terästämiä.

Tarkoituksenakin ei ollut esittää, että Shirerin teos olisi jotenkin erityisen hyvä tai paljon kansallisosialistista ideologiaa valottava. Ehkä kuitenkin niidenkin kahlaaminen jo nuorella iällä ohjasi lisätiedon hankkimiseen ja syvensi näkemystä ilmapiirissä jossa holokaustista pysyttiin hiljaa vähään samaan tyyliin kuin rasismista, ts. kauhistelemalla-vaikenemalla. En ole lukenut varmaan 15 vuoteen joten en osaa sanoa onko aika ajanut ohi, tai että kehuttiinko siellä joidenkin natsien nahistelutaitoja persuihin verrattuna.

"Empiirinen tutkimus on vahvistanut, että Fuhrerin(eli Saksan valtakunnanjohtajan) valtaannousua edeltäneinä vuosina kansallisosialistinen puolue vähensi juutalaisvastaista retoriikkaansa siinä määrin, ettei antisemitismilla ollut näkyvää osuutta Hitlerin vaalikampanjoinnissa saati valtaannousussa. Ennemminkin kuin antisemitismiin, natsien suosio perustui siihen, että puolue oli kuin - kuten eräs historiantutkija on asian ilmaissut - "poliittinen tavaratalo"......." ( Antero Holmila: Holokausti; Tapahtumat ja tulkinnat, 2010 )

Kansalisosialistisesta ideologiasta väitellyt J. Jokisalo esittää saman johtopäätöksen teoksessaan Kansallissosialismin ideologia 1995.


Quote
Kyllä uskoakin ja toivoakin vielä ajoittain löytyy jos törmää johonkin ihan oikeasti merkitseviin parannuksiin kuten lakukäärepapereiden markkinoilta vetämisiin, kiihotuslainsäädännön kiristämisiin tai A. Christien kirjojen nimenvaihdoksiin.
Quote
Moni muu näkee nuo melko turhana näpertelynä. Lakupaperikääröt ja muut on luotu aikana, jolloin eksoottisemman ulkonäön omaavia ei Suomessa ole pahemmin ollut. Sinussa on se vika, että projisoit kaiken itsesi ja omien kokemustesi kautta. En ala tosin edes väittämään, että ymmärtäisin tilannettasi tai ettei tuo olisi ymmärrettävää.

Mistä se sitten kertoo, että kun osa rasismin uhreistakin näkee käärepapereihin puuttumisen pelkkänä näpertelynä, niin silti rassut itkeä pillittävät asiasta vuodesta toiseen ympäri nettiä?

Olet aivan oikeassa väitteessäsi että projisoin tämän kaiken itseeni. Sen sijaan että se käsitettäisiin viaksi, tulisi se mielestäni pikemminkin nähdä välineenä ymmärtää miten tämä kaikki kohteisiinsa vaikuttaa. Vaikkakin vain yksittäiseen.

Mitä tulee projektioon, niin minähän en varsinaisesti väitä että persut tai Sisu olisi se ainoa, tai välttämättä se kaikkein suurinkaan uhkakuva kannaltani. Ranskassahan Le Pen nousi melkein presidentiksi, mutta todelliset vaikeudet alkoivat vasta Sarkozyn myötä. Ideologiassaan ei silti välttämättä ole suurtakaan eroa. Muissa mainitsemissani valtioissa periaatteessa sama ongelma.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: J.P.R on February 19, 2011, 07:47:27
Quote
Kyllä uskoakin ja toivoakin vielä ajoittain löytyy jos törmää johonkin ihan oikeasti merkitseviin parannuksiin kuten lakukäärepapereiden markkinoilta vetämisiin, kiihotuslainsäädännön kiristämisiin tai A. Christien kirjojen nimenvaihdoksiin.

Moni muu näkee nuo melko turhana näpertelynä. Lakupaperikääröt ja muut on luotu aikana, jolloin eksoottisemman ulkonäön omaavia ei Suomessa ole pahemmin ollut. Sinussa on se vika, että projisoit kaiken itsesi ja omien kokemustesi kautta. En ala tosin edes väittämään, että ymmärtäisin tilannettasi tai ettei tuo olisi ymmärrettävää.

Minusta nuo näpertelyt kääntyvät monasti itseään vastaan niistä nousevan kohun vuoksi. Monille voi olla vaikeaa sulattaa totuttuja asioita joudutaan muuttamaan "vierauden" vaatimuksesta. Sinänsä tuollaiset muutokset kannattaisi kuitata normaaleina tuotteen muuttumisina, lähes kaikki tuotteethan uudistuvat tasaisin väliajoin. Ei tulisi tehdä erityistä numeroa muutoksen syistä.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kuuma peruna on February 19, 2011, 08:16:49
Lakupaperikääröä muutettiin kylläkin siksi kun lakuja ruvettiin viemään Britanniaan.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Jussi Jalonen on February 19, 2011, 09:08:27
Quote
Kyllä uskoakin ja toivoakin vielä ajoittain löytyy jos törmää johonkin ihan oikeasti merkitseviin parannuksiin kuten lakukäärepapereiden markkinoilta vetämisiin, kiihotuslainsäädännön kiristämisiin tai A. Christien kirjojen nimenvaihdoksiin.
Minusta nuo näpertelyt kääntyvät monasti itseään vastaan niistä nousevan kohun vuoksi. Monille voi olla vaikeaa sulattaa totuttuja asioita joudutaan muuttamaan "vierauden" vaatimuksesta.

Siltä varalta, ettei kyseisen Agatha Christien teoksen historia ole kaikille tuttu, niin mainittakoon, että opuksella oli jo lähtökohtaisesti kaksi nimeä, koska alkuperäinen otsikko "Ten Little Niggers" katsottiin - ties mistä syystä - epäsopivaksi Yhdysvaltain markkinoille. Isossa-Britanniassa tuota vaihtoehtoista otsikkoa "And then there were none" ryhdyttiin käyttämään myös jo 1960-luvulta asti. Lisätietoa aiheesta tarjoaa Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/And_Then_There_Were_None).

Myös alkuperäisen suomennoksen nimi oli lähes kolmisenkymmentä vuotta "Eikä yksikään pelastunut", joten kahdeksan vuotta sitten se tosiasiassa vain muutettiin takaisin. Eräs tämän palstan lukijoista on käsittääkseni väsännyt gradun, missä tätäkin episodia kenties sivutaan, joten hän voinee halutessaan valaista teoksen suomennokseen liittyviä tapahtumia enemmänkin.

Mutta tämä nyt ihan vain sikäli selvennykseksi, ettei kukaan kuvittelisi tämän rinnastuvan johonkin Mark Twainin kirjoista Yhdysvalloissa takavuosina nousseisiin raivonpurkauksiin. Nimenomaan näistä syistä Christien teoksen nimenmuutos ei myöskään tietääkseni nostanut minkäänlaista "kohua". Kyse ei myöskään ollut "vierauden vaatimuksista", sillä kirjan otsikon luonne oli tiedossa jo alun alkaen, ja vastaavasti sille jouduttiin jo tuolloin luomaan vaihtoehtoinen nimike.

Sinänsä tuollaiset muutokset kannattaisi kuitata normaaleina tuotteen muuttumisina, lähes kaikki tuotteethan uudistuvat tasaisin väliajoin. Ei tulisi tehdä erityistä numeroa muutoksen syistä.

Tietyissä piireissähän on tapana moittia tämänlaisista nimenmuutoksista "vasemmistoa", joka "edistyksellisessä tiedostavaisuudessaan" ajaa "poliittista korrektiutta". Tässä yhteydessä lienee siis syytä huomauttaa, että nimenomaan kaikenlaiset vasemmistolaiset kirjallisuusteoreetikot ja kirjallisuuskriitikot ovat Isossa-Britanniassa jossain määrin arvostelleet tuosta rotutermin sisältävästä otsikosta luopumista. Heidän mielestään olisi hyvää syytäkin pitää korostetusti mielessä Isossa-Britanniassa imperialistisella kaudella vallinnut mielialailmasto, jossa rotukäsite upotettiin ihmisiin jo varhaislapsuudessa. Asiaa on sivuttu tuossa linkitetyssä Wiki-artikkelissa.

Kustantamoja hallitsevien, voitonmaksimointiin pyrkivien porvarien ja kapitalistien mielessä ovat lähinnä yksinkertaisemmat asiat, kuten esimerkiksi vaikka se, miten vanha opus saataisiin edelleenkin kaupaksi mahdollisimman laajalle lukijakunnalle ilman turhanpäiväistä provosointia.Best,

J. J.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Jussi Jalonen on February 19, 2011, 09:18:37
Mitä oikeastaan pelkäät tapahtuvan, kun kokemasi kansallissosialistit pääsevät valtaan? Mitä kammottavia asioita ja tyhmyyksiä ne tulevat tekemään?

Vai "kokemani" kansallissosialistit.


Pitänee kai tähän väliin silpaista, että ainakin joidenkin ns. kriittisten kohdalla nimitys "kansallissosialisti" olisi periaatteessa hyvinkin osuva. Siis siinä mielessä, että he julistavat säännöllisesti olevansa "kansallismielisiä", mutta käyttävät selkeästi sosialistista retoriikkaa, kuten vaikkapa "intohimoinen ja aulis kasvottoman kansainvälisen kapitalismin juoksupoika".

Mutta mitä tuohon valtaannousuun tulee, niin Arkadianmäellä istuu kaksisataa kansanedustajaa. Näistä on vaalien jälkeen ehkä neljä tai viisi joitakin Sisu-sektioon kuuluvia tai heidän myötäjuoksijoitaan. Kyseisten yksilöiden henkilökohtaiset ominaisuudet huomioiden en jaksaisi kyllä olla niin kovin huolissani.Best,

J. J.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Harri on February 19, 2011, 09:27:37
Quote from: Helsingin Sanomat
Vain joka viides perussuomalaisten nykykannattaja äänesti puoluetta 2008

Perussuomalaisten nykyisistä kannattajista vain noin joka viides (21 prosenttia) äänesti puoluetta vuoden 2008 kuntavaaleissa. Muut - neljä kannattajaa viidestä - ovat uusia.

Tiedot käyvät ilmi TNS Gallupin tammi-helmikuussa tekemän puoluekannatuskyselyn henkilötiedoista.

Perussuomalaisten uusista kannattajista suurimman yksittäisen ryhmän (24 prosenttia) muodostavat ihmiset, jotka eivät äänestäneet viime kunnallisvaaleissa lainkaan.

Loput uudet kannattajat ovat siirtyneet käytännössä kolmelta suurelta puolueelta. Sadasta perussuomalaisten nykykannattajasta vielä kuntavaaleissa Sdp:tä äänestäneitä on 14, kokoomusta äänestäneitä 12 ja keskustaa äänestäneitä 12. Muilta puolueilta tulee vain hajaääniä.

Kyselyn tuloksista selvisi, että perussuomalaisten tyypillinen kannattaja on ammatillisen tutkinnon suorittanut mies, joka toimii työntekijänä. Väestön keskimääräiseen rakenteeseen verrattuna hän on useammin 35-49-vuotias ja kotoisin Etelä-Suomesta.

Perussuomalaisten kannattajista miehiä on 63 prosenttia. Ammatillisen perustutkinnon suorittaneita puolueen kannattajista on 42 prosenttia, mikä on enemmän kuin esimerkiksi Sdp:llä (32 prosenttia).

Koko aineistossa ammattikoulun käyneitä oli 28 prosenttia.

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Vain+joka+viides+perussuomalaisten+nykykannattaja+%C3%A4%C3%A4nesti+puoluetta+2008/1135263932251

Persut voivat nousta suurimmaksi puolueeksi, jos oikeasti saavat nuo viime kunnallisvaaleissa nukkuneet äänestämään. Demareiden tilanne olisi kovin erilainen, jos olisi pitäydytty vaikka Heinäluomassa karismavapaan luokanopettajan Urpilaisen sijasta. Koulutettuja naisia ei saatu innostumaan demareista ja karvaperseduunarit tekevät joukkopakoa.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Harri on February 19, 2011, 09:39:52
Jos edes demarit eivät usko Urpilaiseen, niin vähän samaa on nähtävissä perussuomalaisissa. Mielenkiintoista nähdä kuinka moni jättää sittenkin äänestämättä protestiksi persuja, koska Soinista voisi oikeasti tulla pääministeri.

Quote from: Helsingin Sanomat
Iltalehti: Kiviniemi kasvattaa suosiotaan pääministerinä

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk) kasvattaa suosiotaan pääministerinä. Kiviniemi on Iltalehden teettämässä gallupissa noussut kokoomuksen, keskustan, Sdp:n ja perussuomalaisten puoluejohtajista suosituimmaksi pääministeriehdokkaaksi.

Taloustutkimuksen helmikuussa tekemän kyselyn vastaajista 36 prosenttia piti Kiviniemeä sopivimpana pääministeriehdokkaana. Joulukuussa häntä kannatti 22 prosenttia ja tammikuussa 29 prosenttia vastaajista.

Jyrki Kataisen (kok) kannatus laski viidellä prosenttiyksiköllä tammikuun tuloksesta, 23 prosenttiin. Timo Soinin (ps.) suosio heikkeni joulu- ja tammikuun 14 prosentista helmikuun 11:een. Jutta Urpilaisen (sd.) kannatus oli alhaisin, kuusi prosenttia.

Vastaajista 23 prosenttia ei osannut nimetä suosikkiaan. Kyselyyn vastasi 1 938 henkilöä.

Tulosten virhemarginaali on 95 prosentin luotettavuustasolla koko otoksesta 1,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Iltalehti+Kiviniemi+kasvattaa+suosiotaan+p%C3%A4%C3%A4ministerin%C3%A4/1135263936141
 

Kiviniemi kyllä sopisi mulle. En olisi ikinä uskonut suosivani kepulaista mutta näin tässä nyt kävi.


Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Schwa on February 19, 2011, 10:28:47
Persuista on paha sanoa yhtään mitään muuta kuin, että kannatus on ennätyskorkealla ja ilmeisesti myös äänestysvarmuus. Ääniä on tullut aiemmissa vaaleissa enemmän, kuin galluptulos olisi antanut odottaa. Korjauskerroin on siis ollut pielessä, ehkä jotkut ihmiset ovat myös arastelleet tunnustaa olevansa persuja. Kenties kerroin alkaa nyt olla kohdallaan tai sitten ei.

Vaikka aiemmissa vaaleissa perussuomalaisten vaalikannatus on useimmiten ylittänyt gallupkannatuksen, niin päinvastaisiakin esimerkkejä on. Ainakin tässä (http://yle.fi/vaalit/2008/id103456.html) kunnallisvaalien alla tehdyssä gallupissa persujen kannatus on tasan prosenttiyksikköä korkeampi kuin vaalituloksessa (http://yle.fi/vaalit2008/tulospalvelu/index.html). Prosentteina heitto on kohtuullisen isokin.

Nykytilanteessa persujen gallupkannatus tulee hyvin suurelta osin edellisissä vaaleissa nukkuneilta (Suomen Kuvalehden (http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/laaja-tutkimus-kaikki-suuret-puolueet-menettavat-kannattajia-perussuomalaisille) tutkimuksessa kovimman kannatusnousun aikaan syksyllä 18 %, Hesarin (http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Vain+joka+viides+perussuomalaisten+nykykannattaja+%C3%A4%C3%A4nesti+puoluetta+2008/1135263932251) tuoreen tutkimuksen mukaan 24 % -- luvut eivät tosin ole aivan vertailukelpoisia, koska SK puhuu viime ek-vaaleissa nukkuneista ja HS kunnallisvaaleissa nukkuneista). Näillä spekseillä ties minkä bandwagon-ilmiöiden vallitessa tuntuu todella epätodennäköiseltä, että vaalikannatus olisi korjattua gallupkannatusta korkeampi.

Olen ajatellut kyllä, että alkuperäisiä veikkauksiani persujen vaalikannatuksesta olisi syytä tarkistaa muutamalla paikalla ylöspäin. Tästä huolimatta tuohon korjattuunkin gallupkannatukseen uskominen vaatii ainakin minulta melkoista heittäytymistä. Ja vaikka kannatus edes suurimmilta osin toteutuisikin, niin eduskunnassa on sitten kaikin tavoin niin sekalainen seurakunta, että siitä on kyllä enemmän viihdettä kuin uhkaa.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Steffers on February 19, 2011, 11:15:04
Quote
Kyllä uskoakin ja toivoakin vielä ajoittain löytyy jos törmää johonkin ihan oikeasti merkitseviin parannuksiin kuten lakukäärepapereiden markkinoilta vetämisiin, kiihotuslainsäädännön kiristämisiin tai A. Christien kirjojen nimenvaihdoksiin.
Minusta nuo näpertelyt kääntyvät monasti itseään vastaan niistä nousevan kohun vuoksi. Monille voi olla vaikeaa sulattaa totuttuja asioita joudutaan muuttamaan "vierauden" vaatimuksesta.

Siltä varalta, ettei kyseisen Agatha Christien teoksen historia ole kaikille tuttu, niin mainittakoon, että opuksella oli jo lähtökohtaisesti kaksi nimeä, koska alkuperäinen otsikko "Ten Little Niggers" katsottiin - ties mistä syystä - epäsopivaksi Yhdysvaltain markkinoille. Isossa-Britanniassa tuota vaihtoehtoista otsikkoa "And then there were none" ryhdyttiin käyttämään myös jo 1960-luvulta asti. Lisätietoa aiheesta tarjoaa Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/And_Then_There_Were_None).

Myös alkuperäisen suomennoksen nimi oli lähes kolmisenkymmentä vuotta "Eikä yksikään pelastunut", joten kahdeksan vuotta sitten se tosiasiassa vain muutettiin takaisin. Eräs tämän palstan lukijoista on käsittääkseni väsännyt gradun, missä tätäkin episodia kenties sivutaan, joten hän voinee halutessaan valaista teoksen suomennokseen liittyviä tapahtumia enemmänkin.

Hitto, olisi kyllä ollut kiinnostava esimerkki mutta jotenkin sivuutin kokonaan.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Julmuri on February 19, 2011, 11:42:32
Sattumoisin juuri joululomalla lukaisin Shirerin lävitse pitkästä aikaa. En näe juurikaan yhtäläisyyksiä Persuihin. Persut on loppujen lopuksi aika pehmeää porukkaa natseihin verrattuna, jotka oikeasti olivat kovia ja katutaisteluiden terästämiä.

Tarkoituksenakin ei ollut esittää, että Shirerin teos olisi jotenkin erityisen hyvä tai paljon kansallisosialistista ideologiaa valottava. Ehkä kuitenkin niidenkin kahlaaminen jo nuorella iällä ohjasi lisätiedon hankkimiseen ja syvensi näkemystä ilmapiirissä jossa holokaustista pysyttiin hiljaa vähään samaan tyyliin kuin rasismista, ts. kauhistelemalla-vaikenemalla. En ole lukenut varmaan 15 vuoteen joten en osaa sanoa onko aika ajanut ohi, tai että kehuttiinko siellä joidenkin natsien nahistelutaitoja persuihin verrattuna.

Minusta Shirerin teokset ovat edelleen ihan hyviä ja kyllä niistä saa hyvän käsityksen natsien touhuista, vaikkakin joitakin hänen esittämiään asioita on nykytutkimus korjannut. Silti hänen kirjoituksillaan on paikkansa. Tämä on toki vain minun mielipiteeni. 


Quote
"Empiirinen tutkimus on vahvistanut, että Fuhrerin(eli Saksan valtakunnanjohtajan) valtaannousua edeltäneinä vuosina kansallisosialistinen puolue vähensi juutalaisvastaista retoriikkaansa siinä määrin, ettei antisemitismilla ollut näkyvää osuutta Hitlerin vaalikampanjoinnissa saati valtaannousussa. Ennemminkin kuin antisemitismiin, natsien suosio perustui siihen, että puolue oli kuin - kuten eräs historiantutkija on asian ilmaissut - "poliittinen tavaratalo"......." ( Antero Holmila: Holokausti; Tapahtumat ja tulkinnat, 2010 )


Persujen suosio perustuu protestiin ja ns. maahanmuuttokritiikki on kuitenkin vain pieni osa persuja. En usko, että kovinkaan moni uskoo persuilla olevan jotain sellaista taikuutta, jolla he maan asiat tuosta vain korjaisivat. Silti halutaan osoittaa tyytymättömyys nykyiseen järjestelmään ja varmaan moni haluaa antaa mahdollisuuden välillä muille. Tietysti on aina niitä, jotka kuvittelevat että Suomi pelastuu jos kaikki eri väriset ajetaan huomenna ulos täältä. Tietysti Persuista on noin yleisesti havaittavisssa tiettyä henkistä joustamattomuutta ja vanhanaikaisuutta. Sen takia en itse heitä äänestäkään.


Ei persujen valtaannousu kuitenkaan aiheuttaisi sen enempää muutoksia kuin mitä Euroopassa on nähty esim. Tanskassa kansanpuolueen kohdalla.

Pitänee kai tähän väliin silpaista, että ainakin joidenkin ns. kriittisten kohdalla nimitys "kansallissosialisti" olisi periaatteessa hyvinkin osuva. Siis siinä mielessä, että he julistavat säännöllisesti olevansa "kansallismielisiä", mutta käyttävät selkeästi sosialistista retoriikkaa, kuten vaikkapa "intohimoinen ja aulis kasvottoman kansainvälisen kapitalismin juoksupoika".

Olen samaa mieltä jos puhutaan puhtaasti kirjaimellisesta sanojen kansallinen ja sosialismi merkityksestä. Ehkä osuvampi nimitys olisi jonkinlainen kansallissosiaalidemokratia. Soinihan on itsekin sanonut, että Persujen luontevin kumppani olisi demarit. Kansallismieliset sosiaalidemokraatit olisi ehkä osuvin kuvaus persujen poliittisesta linjasta.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kourumies on February 19, 2011, 11:46:35
Ja vaikka kannatus edes suurimmilta osin toteutuisikin, niin eduskunnassa on sitten kaikin tavoin niin sekalainen seurakunta, että siitä on kyllä enemmän viihdettä kuin uhkaa.

Vaikkei ketään pantaisikaan suohautoihin, on siitä ainakin Suomen taloudelle hyvin konkreettinen uhka, koska peruspölhöjen talousymmärrys on voodooekonomiaa ja koska persut kyllä kykenevät lamauttamaan eduskunnan toiminnan poliittiseen kestokriisiin. Lisäksi tuottavin ja kansainvälisin väestönosa alkaa poistua maasta. On täysin mahdollista, että persut aiheuttavat nimenomaan taloudelle kouriintuntuvaa ja pitkälti korjaamatonta vahinkoa. Vandaaleille annettava neljän vuoden vapaus särkeä paikkoja on pitkä aika.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Username1 on February 19, 2011, 12:13:09
Mielestäni ongelma ei ole persujen voodooekonomia (jo senkin takia, että niillä ei edes ole mitään yhtenäistä linjaa), vaan se, että meillä ei juuri mitään muuta olekaan kuin vodooekonomiaa, äänestettiin me Kokoomusta tai vasemmistoliittoa tai persuja.

Näin ollen se alkaa olemaan jonkun verran kiinni siitäkin, mikä voodooekonomia tällä hetkellä olisi paras ja mikä voodooekonomia me valitaan. Kuinka paljon esimerkiksi me jätetään kaikki sen varaan ettei pääomia karkaa Suomesta ja ulkomaalaiset pääomat tulevat tänne ja kuinka paljon oman kulutuksen varaan yms.?

Joten ei muutakuin oma rakas voodooekonomia valitsemaan.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Schwa on February 19, 2011, 14:45:17
Ja vaikka kannatus edes suurimmilta osin toteutuisikin, niin eduskunnassa on sitten kaikin tavoin niin sekalainen seurakunta, että siitä on kyllä enemmän viihdettä kuin uhkaa.

Vaikkei ketään pantaisikaan suohautoihin, on siitä ainakin Suomen taloudelle hyvin konkreettinen uhka, koska peruspölhöjen talousymmärrys on voodooekonomiaa ja koska persut kyllä kykenevät lamauttamaan eduskunnan toiminnan poliittiseen kestokriisiin. Lisäksi tuottavin ja kansainvälisin väestönosa alkaa poistua maasta. On täysin mahdollista, että persut aiheuttavat nimenomaan taloudelle kouriintuntuvaa ja pitkälti korjaamatonta vahinkoa. Vandaaleille annettava neljän vuoden vapaus särkeä paikkoja on pitkä aika.

Mielestäni tämäntyyppiset kauhukuvat alkaisivat kangastella edessä, jos perussuomalaisista tulisi pääministeripuolue (mikä ei olisi välttämättä lainkaan selvää siinäkään erittäin hypoteettisessa tapauksessa, että puolue nousisi eduskuntavaaleissa suurimmaksi). Tosissaan niitä pitäisi pelätä, jos persut saisivat eduskunnassa yksinkertaisen enemmistön.

Aiemmin olen veikannut (http://todellisuus.org/index.php?topic=622.msg12880#msg12880), että persut saattaa taktisesti jättäytyä oppositioon ensi vaalikaudeksi. Tämä on edelleen ihan varteenotettava mahdollisuus. Sen toteutuminen riippuu persujen vaalivoiton suuruudesta ja toisaalta siitä, kuinka kova hinku hallitukseen persujen uudella eduskuntaryhmällä ja puoluejohdolla pl. Soini on vaalien jälkeen (olen aika varma, että puheistaan huolimatta Soini itse suhtautuu hallitukseen menemiseen erittäin suurella varauksella). Voi olla myös, että vaikka aitoa tahtoa hallitustielle olisikin riittävästi, puolueen erittäin hajanainen linja lukuisissa substanssikysymyksissä saattaa sen hallitusneuvotteluissa niin suuriin vaikeuksiin, että se putoaa pois. Näissä skenaarioissa todennäköisiä hallituspohjia olisivat joko nykyisen jatko tai, jos nykypohja ei enää saa enemmistöä taakseen, jopa nykyisten kolmen suuren muodostama hallitus.

Jos perussuomalaiset päätyvät hallitukseen, niin sen runko lienee joko kesk-sdp-ps tai kok-sdp-ps (plus mahdollisesti kd ja/tai rkp apupuolueina). Puhdas porvarihallitus olisi talous- ja sosiaalipolitiikan näkökulmasta persuille ja toisaalta esimerkiksi perhe-, EU- ym. politiikan näkökulmasta kokoomuksen liberaaleille niin epämieluisa vaihtoehto, etten usko sen toteutumiseen. Punamultapersuvaihtoehto olisi näistä se, jota olisi ehkä eniten syytä pelätä -- nykyinen alennustilainen sdp voisi puhdasta kädettömyyttään sortua peesaamaan monia typeriä ratkaisuja. Uskon kuitenkin puolueesta löytyvän vielä sen verran poliittista itsesäilytysvaistoa, että mihinkään totaaliseen täystuhoon ei lähdettäisi. Olipa asetelma mikä vain, perussuomalaiset olisi joka tapauksessa hallituksen selkeä vähemmistöosakas, joka ei yksikseen voisi saada aikaan mitään "pitkälti korjaamatonta" vahinkoa.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Jussi Jalonen on February 19, 2011, 15:35:51
Aiemmin olen veikannut (http://todellisuus.org/index.php?topic=622.msg12880#msg12880), että persut saattaa taktisesti jättäytyä oppositioon ensi vaalikaudeksi. Tämä on edelleen ihan varteenotettava mahdollisuus. Sen toteutuminen riippuu persujen vaalivoiton suuruudesta ja toisaalta siitä, kuinka kova hinku hallitukseen persujen uudella eduskuntaryhmällä ja puoluejohdolla pl. Soini on vaalien jälkeen (olen aika varma, että puheistaan huolimatta Soini itse suhtautuu hallitukseen menemiseen erittäin suurella varauksella).

Täällä on jo aiemminkin korostettu, miten ensi vaalikaudella saattaa hyvinkin olla edessä rankka leikkauskuuri ja turvautuminen ruoskaan. Ajankohta on siis populistipuolueen johtajalle tavallaan hyvin herkkä ja hankalakin; toisaalta jo kytevä tilanne ruokkii kannatusta, mutta toisaalta tämä samainen tilanne tekee erittäin epämieluisaksi tarttumisen hallitusvastuuseen, kun tiedossa ovat vaikeat ajat.

Mikäli itse olisin populistipuolueen johtaja, olisi strategiani aika selvä. Vuoden 2011 vaaleissa olisi lunastettava reipas kannatus, jolla kiilattaisiin neljänneksi, miksipäs ei kolmanneksikin suurimmaksi puolueeksi. Tämä varmistaisi mainion ja omaa profiilia korottavan vaalivoiton, mutta tekisi hallitusvastuun väistämisen vielä kohtalaisen helpoksi. Seuraavat neljä vuotta voisikin sitten turvallisesti jatkaa oppositiopuolueena ja kurmottaa valtioneuvostoa joka ainoasta asiasta, samalla salaisesti toivoen että istuva hallitus onnistuisi isänmaan pulmien korjaamisessa ja kykenisi täyttämään valtion rahakirstut seuraaviin vaaleihin mennessä, vaikka sitten kuinka epämieluisin keinoin. Vuonna 2015 kävisin jälleen aivan häpeämättömän populistisen kampanjan viitaten jatkuvasti edellisen hallituksen pahuuteen, saisin vieläkin suuremman vaalivoiton, ottaisin mielihyvin hallitusvastuun ja keskittyisin sitten jakamaan niitä edellisen hallituksen tienaamia rahoja kansalle, juopuneen merimiehen holtittomuudella.

Vuonna 2019 väistyisin taas suosiolla oppositioon ja sen jälkeen alkaisin taas alusta. Periaatteessa tässä olisi valmis, ikiliikkujana toimiva populistipuolueen sykli, joka pelaisi käytännössä katsoen loputtomiin. Kahdeksan vuotta oppositiota, neljä vuotta hullua taloudenpitoa ja sitten taas toiset kahdeksan vuotta oppositiota. Syklin toimiminen edellyttää sitä, että niistä oppositiossa vietetyistä vuosista viimeiset neljä saataisiin aina ajoitettua orastavaan taloudelliseen noususuhdanteeseen, mikä sitten mahdollistaisi sen hullun taloudenpidon.

Soinilla tuskin on mitään pitkän tähtäimen suunnitelmia. Melko varmasti mies on valmis jättämään taakseen savuavat rauniot, tai kenties eräs mahdollisuus on rakentaa näistä vaaleista ponnahduslauta seuraavan vuoden presidentinvaaleihin, minkä jälkeen millään ei olisi senkään vertaa väliksi. Mutta siitä olen kyllä myös melko varma, että hallitusvastuuta hän kaihtaa, mikä näkyy jo monista hänen asettamistaan ennakkoehdoista, kuten yhteistyön torjumisesta Vihreiden kanssa ja sosialidemokraattien rajaamisen ilmeisesti ainoaksi mahdolliseksi hallituskumppaniksi. Luulisin, että Perussuomalaisten kannatus on tässä mielessä hänen kannaltaan jo liian suuri.

Punamultapersuvaihtoehto olisi näistä se, jota olisi ehkä eniten syytä pelätä -- nykyinen alennustilainen sdp voisi puhdasta kädettömyyttään sortua peesaamaan monia typeriä ratkaisuja.

Se taitaa olla onneksi myös se kaikkein epätodennäköisin hallitusvaihtoehto.Best,

J. J.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Username1 on February 19, 2011, 15:49:51
Ensimmäinen suuri uudistus pitäisi tehdä yliopistoihin. Kaikki maksullisiksi ja yksityiseksi. Näin ollen loppuisi myös ideologinen haihattelu, että tiede kuuluu kaikille, koko ihmiskunnalle, ei se kuulu! Se on kauppatavaraa.

Pitää muistaa, että tässä on vain hyviä tehokkuustekijöitä, muut ovat ideologista haihattelua. Esimerkiksi tutkimustulokset valmistuu 50 % nopeampaa ja onhan se halvempaakin, kun ei tarvita kaikkia laitoksia ja ihmisiä siellä töissä.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Annushka on February 19, 2011, 16:00:07
Pidän hyvin epätodennäköisenä Soinin pääministeriyttä sellaisessakaan tapauksessa, että PS jotenkin käsittämättömästi olisi vaaleissa suurin puolue. Se olisi yksinkertaisesti niin monella tapaa hankalaa - siis muille puolueille diilinä, ja myös tietysti Soinin itsensä kannalta koskaan edes hallitustyöskentelyä sisältäpäin näkemättömänä. Samalla voitaneen todeta - tosin pidän tätä niin itsestään selvänä, että tuntuu typerältä erikseen se sanoa - että Halla-ahon ministeriys on täysi mahdottomuus. Ei yksikään toinen puolue Suomessa lähde sellaiseen hallitukseen - mahdollisesti RKP:tä lukuunottamatta, heh heh - enkä kyllä usko että Soinillakaan olisi minkään valtakunnan intressiä moista ratkaisua ajaa.

Tähän pitänee laittaa kuitenkin demari-disclaimer. Nähdäkseni nimenomaan demarit ovat munanneet pelin PS:n kanssa Suomessa totaalisesti. On tietysti selvää, että tällaiset asiat tapahtuvat viiveellä Suomessakin, kun ne tapahtuvat ensin Tanskassa ja Ruotsissa, ja sitä ennen muualla Euroopassa. Ilman yleiseurooppalaista aatteellista trendiä "maahanmuuttokriitikot" olisivat Suomessa edelleen se 10-20 hieman omituisen sisulaisen keskiviikkokerho (vaikkakin Sisun alkuperäinen nimi Thule-seura hylättiinkin, niin käsittääkseni noita keskiviikkoisia tapaamisia kutsuttiin KKK-nimellä, näin sivuhuomautuksena, sopii wikipedioida tai googlata nuo nimet jos niiden tausta ei muuten avaudu). Esimerkiksi Ruotsissa persuja avoimemmin rasistinen Sverigedemokraterna sai muilta puolueilta selkeät rukkaset jo kättelyssä. Suomessa sen sijaan demarit eivät sanoutuneet irti PS:n mölyistä silloin kun sen olisi vielä voinut siististi tehdä ja sillä sipuli, vaan arvioi väärin parin sadan nettihäirikön desibelitason merkityksen ja alkoi tuottaa maassa maan tavalla -tavaraa julkisuuteen, samalla legitimoiden monelle perusdemarille protestoinnin persujen kautta. Demareiden selkärangattomuus ja suoraan sanoen niljakkuus tässä kysymyksessä on omasta näkökulmastani melkoisella tasolla.

Kepulta ja Kokoomukselta kun näitä juttuja ikään kuin osaa odottaakin. Mutta voi tosiaan olla niin, että puhdas porvarihallitus on liian epämieluisa, kuten Schwa esittää. Kokoomuksen näkyvät aikuispoliitikot ovat liberaalia sukupolvea, jotka ovat - esimerkiksi Stubbin tapauksessa aika kovasanaisestikin - sanoutuneet irti jopa oman nuorisojärjestönsä natsilarpista. Käsitykseni mukaan muuten Rydmanin valinta kokoomusnuorten johtoon oli aika kivulias asia ja aiheutti jonkinlaisen massalähdön kyseisen lafkan toiminnasta.

Tuskinpa mitään täysin peruuttamatonta vahinkoa pääsee tapahtumaan. Suuremmat vahingot suomalaiselle yhteiskunnalle ja kansantaloudelle mitä todennäköisimmin aiheutti muuten eräs valkoihoinen, kanadalainen, korkeasti koulutettu, hyvätuloinen ja oletettavasti kristitty maahanmuuttaja pistämällä Nokian lihoiksi puolessa vuodessa maahantulonsa jälkeen. Olen tässä mietiskellyt, että juuri nyt ei hotsittaisi yhtään olla esim. Oulun kaupunginjohtaja, koska kyseisen kaupungin voinee jotenkin peruuttaa ilman noksua. Itse asiassa demareiden Jungnerilla vaikuttaisi olevan jonkin A-studion perusteella varsin hyvä ja realistinen käsitys asioista, johon vaikuttanevat epäilemättä edelleen olemassaolevat suhteet mikkisoftaan päin. Tämä siis vain sivuhuomiona siitä, että ainakin Pekkarinen ja Sinnemäki vaikuttaisivat olevan täysin kehällä. Kokoomuksessakaan ei oikein näissä asioissa olla profiloiduttu koskaan, muistaakseni se Pirkanmaan lahja Suomen poliittiselle johtamiselle, eli Kimmo Sasi, ei liikenneministeriaikoinaan täysin käsittänyt mitä se tarkoittaa, että puhelimessa on jonkinlainen käyttöliittymä.

Mutta Jalosen kysymykseen siitä, miksi vasemmistolaiset jaksavat valittaa PS:n noususta, vastaus on aika yksinkertainen: koska ainakin minulle tuottaa henkilökohtaista tuskastumista katsella tätä menoa vaikka vain vierestä. Tosin täytyy tietysti sanoa, että samankaltaisia fiiliksiä koin aikoinaan silloin kun kepu uhrasi Jäätteenmäen ja nosti pääministeriksi pökkelömäisen ja kaikille tuntemattoman Vanhasen, joka alkuun letkautteli kaikkea todella rauhoittavaa kuten että baarit kiinni puoliltaöin ja lapset eivät voi kasvaa terveiksi aikuisiksi kaupungissa. Siihen nähden tällä hetkellä minullekin sopii Kiviniemi olemassa olevista vaihtoehdoista.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kellottaja on February 19, 2011, 16:24:04
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Katainen+Soini+p%C3%A4%C3%A4ministeriksi+jos+perussuomalaiset+on+suurin++/1135263941557

Quote
Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok) pitää itsestään selvänä, että Timo Soinista tulee pääministeri, jos perussuomalaiset on tulevien eduskuntavaalien suurin puolue.

Katainen sanoi kantansa Ylen Ykkösaamun haastattelussa.

¨"En halua lähteä muuttamaan pelin sääntöjä kesken kilpailun. Meillä pitää olla reilut pelisäännöt. Ei vaihdeta nyt sääntöjä, se ei ole kansalaisten kannalta reilua", Katainen sanoi.Nykyinen gallup tilanne antaa todella monta teoreettista kombinaatiota hallituksen muodostumiselle, jos kaikki puolueet suostuvat kaikkien kanssa hallitukseen.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kourumies on February 19, 2011, 16:26:40
Pidän hyvin epätodennäköisenä Soinin pääministeriyttä sellaisessakaan tapauksessa, että PS jotenkin käsittämättömästi olisi vaaleissa suurin puolue.

Samuel Goldstein, Berliini 1932: "Pidän hyvin epätodennäköisenä Hitlerin reichskanzleriutta sellaisessakaan tapauksessa, että NSDAP käsittämättömästi olisi vaaleissa suurin puolue. Puhuuhan se toisinaan juutalaisvastaisia, mutta es wird nicht alles so heiss gegessen, wie es gekocht wird. Sitä paitsi Hitler on kasvanut suunpieksijä- Karl Luegerin Wienissä, eihän Luegerkaan koskaan tarkoittanut mitä sanoi. Ja me Goldsteinin veljekset olemme kaikki olleet sodassa ja saaneet rautaristinkin. Eihän Hitler meitä tarkoita puhuessaan juutalaisista, Hitler tarkoittaa niitä paskaisia rääsyläisiä joita Saksaan lappaa Itä-Euroopan getoista."
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Annushka on February 19, 2011, 16:33:28
Pidän hyvin epätodennäköisenä Soinin pääministeriyttä sellaisessakaan tapauksessa, että PS jotenkin käsittämättömästi olisi vaaleissa suurin puolue.

Samuel Goldstein, Berliini 1932: "Pidän hyvin epätodennäköisenä Hitlerin reichskanzleriutta sellaisessakaan tapauksessa, että NSDAP käsittämättömästi olisi vaaleissa suurin puolue. Puhuuhan se toisinaan juutalaisvastaisia, mutta es wird nicht alles so heiss gegessen, wie es gekocht wird. Sitä paitsi Hitler on kasvanut suunpieksijä- Karl Luegerin Wienissä, eihän Luegerkaan koskaan tarkoittanut mitä sanoi. Ja me Goldsteinin veljekset olemme kaikki olleet sodassa ja saaneet rautaristinkin. Eihän Hitler meitä tarkoita puhuessaan juutalaisista, Hitler tarkoittaa niitä paskaisia rääsyläisiä joita Saksaan lappaa Itä-Euroopan getoista."


Niinno taisin kuitenkin aiemmin jo mainita varuilta kuitenkin pakkaavani ne matkalaukut valmiiksi. Sinänsä Köyry Hitler-kortti alkaa käydä sillä tavalla vanhaksi, että se jopa vähän hymyilytti jo.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: TeemuK on February 19, 2011, 16:53:18
Toisaalta on monella taholla spekuloitu, että Soinilla on kova hinku ministeriksi. Toisaalta epäillään, ettei Soinilla ole aikomusta mennä vielä tässä vaiheessa hallitukseen. Vaikea siitä Soinista ottaa selvää. Aika puun takaa taisi kaikille tulla se ehdokkuus eurovaaleissakin. Onko politiikka Soinille enemmän peliä kuin tärkeiksi katsomiensa yhteiskunnallisten arvojen ajamista?
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Demonisoitu on February 19, 2011, 16:58:26
Minusta nuo näpertelyt kääntyvät monasti itseään vastaan niistä nousevan kohun vuoksi. Monille voi olla vaikeaa sulattaa totuttuja asioita joudutaan muuttamaan "vierauden" vaatimuksesta. Sinänsä tuollaiset muutokset kannattaisi kuitata normaaleina tuotteen muuttumisina, lähes kaikki tuotteethan uudistuvat tasaisin väliajoin. Ei tulisi tehdä erityistä numeroa muutoksen syistä.

Riippumatta minkä vaatimuksesta mikäkin muutos tapahtuu, niin omaan elämääni lakukäärepapereiden poistumisella on ollut huomattavasti enemmän vaikutusta kuin mihinkään lopulta johtamattomilla juhlapuheilla.

Myönnän että itsekin hätkähdin aluksi kuullessani tuosta 'neekeri-dekkarin' nimenmuutoksesta. Mutta muisteltuani hieman miltä sen nimen kuuleminen ja ääneen lausuminen koululuokassa aikoinaan tuntui, tajusin myös että tässä oli taas yksi sellainen konkreettinen ihmisten elämään vaikuttava muutos. Senpä takia näitä niin palavasti vastustetaankin, onhan se valkoisen vallan kaventumista se pienikin muutos. Raisa Simola avaa tässä (http://www.like.fi/kirjat/kulttuurisia-kohtaamisia-solmukohtia) Tintti Afrikassa sarjakuvaan liittyviä merkityksiä. Olen samaa mieltä siitä ettei tällaisia taideteoksia pidä muuttaa piiruakaan. Mutta niiden paikka ei ole myöskään kirjakaupan lastenkirjojen-osastolla.

Persuideologian vertaaminen kansallissosialismin vastaavaan(kyllä sellainen on, vaikka se epäjohdonmukainen ja ristiriitainen onkin) tarkoittaa näemmä edelleen sitä että vertaajan täytyy olla pelkuri, vähintään ylihuolehtivainen hysteerikko joka tosissaan kuvittelee että aivan kohta on kaasukammioista rakennuspiirrustukset pöydällä. Ehkä tällaiset voisivat taas vaihteeksi itse tutustua kansallissosialismista kirjoitettuun, sen sijaan että luulottelevat itselleen ottaneensa jo kylliksi yhdelle ihmiselämälle selvää. Ehkä samalla siihen miten mm. Tanskassa kävi kun toimittiin juuri niin kuin Suomessa ollaan nyt toimimassa.

Voihan silti käydä niin kuin Olavi Mäenpään uskottavuudelle, poppoonsa on tätä nykyä lähinnä vitsi jolle jopa aatetoverit nauraa räkättävät. Voi tietysti niin halutessaan kysyä naurattaako Miila Niemistä tai katupartioiden pysäyttämiä. Vai onko se eri asia. Onko Mäenpään rasismista haittaa vasta kun siitä on teille haittaa, kestääkö demokratia Mäenpään rasismin niin kauan kuin siitä ei teille itsellenne koidu ongelmia?

Optimistien sopisi miettiä myös sitä venyisikö Herra Fantastinen (http://fi.wikipedia.org/wiki/Herra_Fantastinen) Mäenpään kanssa sopimukseen? Ehkei. Entä Halla-ahon? Tuskin. Ehkäpä Soinin kanssa? Ei nyt sentään, ellei nyt ihan merkilliseksi menisi. Helpottaisiko venymistä jos korvaan supiseva suostuttelija olisikin Wille Rydman? Erittäin poikkeuksellisessa tilanteessako vainko? Onko Suomi ollut tähän mennessä yhtä pahassa sisäpoliittisessa kriisissä kuin Tanska, Belgia, Ranska, Italia, Unkari, Israel, Hollanti jne.

Demokratiaan ei kuulu rasismi, siitä ollaan varmaan kaikki yhtä mieltä. Mutta sekö on sitten eri asia jos sitä kuitenkin tulee hieman lisää sinne edustuslaitokseen vaikkain vain muutamia yksittäisiä kansallissosialisteja. Miten mulla on jotenkin sellainen tunne, että jos kansallissosialistien valtarakenteisiin pesiytyminen ei aiheuta juuri tässä valtiossa ulkoisesti juuri täsmälleen samankaltaisia riittejä kuin aikoinaan muualla, niin tuosta pesiytymisestä ei ole oikeastaan liiemmin mitään haittaakaan. Että mun tässä pitäisi jotenkin puolustaa havaintojani löytämällä se ensimmäinen hakaristipoliitikko lisätäkseni uhka-arvioideni uskottavuutta, sen sijaan että ne joiden mielestä nassujen eristäminen onnistuu siellä Rajamäkien ja Zycpowitzien seassa ilma sen kummempaa pohtimista, alkaisivat vihdoin selittämään että miten se ei-tässä-mitään on se kaikkein todennäköisin skenaario Suomessa kun se ei missään muuallakaan ole toteutunut? Ja jos jollekin tuli nyt mielleyhtymä kriittisliikkeen uhkakuviin kirjoittamastani, niin totean jo valmiiksi: kaikki ne uhkakuvat joita Sisu manaa tulevat myös tapahtumaan jos tuo liike saa vastedeskin tahtonsa läpi.

Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Julmuri on February 19, 2011, 16:58:44
Suuremmat vahingot suomalaiselle yhteiskunnalle ja kansantaloudelle mitä todennäköisimmin aiheutti muuten eräs valkoihoinen, kanadalainen, korkeasti koulutettu, hyvätuloinen ja oletettavasti kristitty maahanmuuttaja pistämällä Nokian lihoiksi puolessa vuodessa maahantulonsa jälkeen. Olen tässä mietiskellyt, että juuri nyt ei hotsittaisi yhtään olla esim. Oulun kaupunginjohtaja, koska kyseisen kaupungin voinee jotenkin peruuttaa ilman noksua.

Korkeinta valtionjohtoa ei paljoa Suomen teknologiateollisuus ja IT-ala kiinnosta (http://petterijarvinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/62342-obama-tapasi-it-johtajia-halonen-puolestaan):
Quote from: Petteri Järvinen
Viime viikolla USA:n presidentti Barack Obama vieraili Kalifornian Piilaaksossa. Hän mm. tutustui puolijohdeteollisuuden uusiin saavutuksiin Intelin tehtailla. Matkan yhteydessä järjestettiin 17.2. illallistapaaminen (huhujen mukaan vakavasti sairaan Steve Jobsin kotona), jolle osallistui presidentin lisäksi alan nimekkäitä vaikuttajia: Googlen Eric Schmidt, Facebookin Mark Zuckerberg, Oraclen Larry Ellison ja niin edelleen. Matkan tarkoituksena oli keskustella keinoista, joilla Yhdysvallat turvaa koulutuksen, tutkimuksen ja tuotekehityksen myös tulevaisuudessa.

Mitähän Tarja Halonen mahtoi tehdä viime viikolla? Kotisivujen mukaan viikko-ohjelma näyttää maanantaista keskiviikkoon tyhjää, torstaina Halonen otti vastaan kolmen suurlähettilään valtuuskirjan ja perjantaina oli tasavallan presidentin esittelytilaisuus valtioneuvostossa. Muita helmikuun tapahtumia olivat puhe kansainvälistymispalkintojen jakotilaisuudessa, osallistuminen Itämeri-huippukokouksen seurantatilaisuuteen sekä puhe Euroopan sosiaalisen peruskirjan uudistamista käsittelevässä seminaarissa Säätytalolla. Ensi viikolla ohjelmassa on valtiovierailu Namibiaan.

Olisihan se liikaa vaadittu, että meidän presidenttimme käyttäisi nyt arvovaltaansa kansainvälisten teknologiayritysten lobaamiseen, jotta nämä sijoittaisivat toimintojaan Suomeen. Myös voisi kuvitella, että Afganistanin tapahtumien johdosta presidenttimme valaisi uskoa joukkoihinsa. Mutta ei, kyllä on tärkeämpää hoitaa jotain ***** Namibiaa ja jakaa kansainvälistymispalkintoja. Itämeri tietysti on akuutti ja tärkeä aihe. Pakko kuitenkin myöntää, että kun lukee näitä Halosen ja muiden todellisuudesta irtaantuneiden päättäjien toilailuja, tekisi mieli laittaa joku Persujen numero lappuun äänestyskopissa.

Jos Suomi aikoo pärjätä tulevaisuudessa on meidän oltava luova, innovoiva, dynaaminen ja ahkera kansakunta. Kehitysmaiden hyysääminen ja monikulttuuriprojektit eivät meitä tule tulevaisuudessa elättämään eikä tukien jakamisella synny hyvinvointia.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kourumies on February 19, 2011, 17:00:13
Pidän hyvin epätodennäköisenä Soinin pääministeriyttä sellaisessakaan tapauksessa, että PS jotenkin käsittämättömästi olisi vaaleissa suurin puolue.

Samuel Goldstein, Berliini 1932: "Pidän hyvin epätodennäköisenä Hitlerin reichskanzleriutta sellaisessakaan tapauksessa, että NSDAP käsittämättömästi olisi vaaleissa suurin puolue. Puhuuhan se toisinaan juutalaisvastaisia, mutta es wird nicht alles so heiss gegessen, wie es gekocht wird. Sitä paitsi Hitler on kasvanut suunpieksijä- Karl Luegerin Wienissä, eihän Luegerkaan koskaan tarkoittanut mitä sanoi. Ja me Goldsteinin veljekset olemme kaikki olleet sodassa ja saaneet rautaristinkin. Eihän Hitler meitä tarkoita puhuessaan juutalaisista, Hitler tarkoittaa niitä paskaisia rääsyläisiä joita Saksaan lappaa Itä-Euroopan getoista."


Niinno taisin kuitenkin aiemmin jo mainita varuilta kuitenkin pakkaavani ne matkalaukut valmiiksi. Sinänsä Köyry Hitler-kortti alkaa käydä sillä tavalla vanhaksi, että se jopa vähän hymyilytti jo.

Hitler-kortti on käynyt vanhaksi sen takia, että vasemmistohörhöt tarjoavat sitä joka väliin. Perussuomalaisten ja heitä lähellä olevien piirien politikoinnissa on kuitenkin viime aikoina nähty sellainen Suomessa uudenlainen piirre, että täysin epäpoliittisiakin ihmisiä jahdataan joukolla karkein solvauksin. Nähdäkseni tämä kuuluu enemmänkin jonnekin Afrikan maihin, missä sanotaan, että hyvät vaalit, kun hengestäänkin pääsi vain kolmetuhatta ihmistä. Onko tällaisia massavainoja esiintynyt Suomessa sitten lapuanliikkeen päivien? Oliko tällainen tapana taistolaisilla?
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Julmuri on February 19, 2011, 17:26:44
Persuideologian vertaaminen kansallissosialismin vastaavaan(kyllä sellainen on, vaikka se epäjohdonmukainen ja ristiriitainen onkin) tarkoittaa näemmä edelleen sitä että vertaajan täytyy olla pelkuri, vähintään ylihuolehtivainen hysteerikko joka tosissaan kuvittelee että aivan kohta on kaasukammioista rakennuspiirrustukset pöydällä. Ehkä tällaiset voisivat taas vaihteeksi itse tutustua kansallissosialismista kirjoitettuun, sen sijaan että luulottelevat itselleen ottaneensa jo kylliksi yhdelle ihmiselämälle selvää. Ehkä samalla siihen miten mm. Tanskassa kävi kun toimittiin juuri niin kuin Suomessa ollaan nyt toimimassa.

Persuissa suurin osa taitaa olla yhä SMP:n perinteiseen "rötösherrat kuriin" ideologiaan nojaavia toimijoita ja nämä kriitilliset ovat pieni vähemmistö, joiden olemassaolo on hyväksytty lähinnä siinä pelossa, että nämä pyrkisivät eduskuntaan jonkun kilpailevan puolueen listoilta. Kansallissosialisteilla oli alusta asti voimakas kaduilla läsnäolemisen meininki, jota ei Persuissa ole havaittavissa sitten tippaakaan. Ei ole mitään Persujen mustapaitoja tekemässä ilkeyksiä vähemmistöille kaduilla, joten kyllä Persujen vertaaminen kansallissosialisteihin on ihan naurettavaa.

Tuntuu hieman siltä, että elleivät muut hyväksy omaa näkemystäsi, eivät he mielestäsi ymmärrä natsismin uhkaa Suomessa. Ei näitä valkoinen valta, VHM-linnake, riistäjä, imperialisti jne. termejä käytä kuin laitavasemmistolaiset toimijat.

Ja mitä siellä Tanskassa nyt on sitten käynyt? Vainotaanko vähemmistöjä kaduilla? Onko heidät pakotettu pitämään jotain tunnistettavaa merkkiä rintapielissään? Onko taivas pudonnut niskaan? Tietääkseni Tanskassa on Kansanpuolueesta ja Christianian vainoamisesta huolimatta huomattavasti avomielisempi meininki kuin Suomessa.

Se, mitä siellä on tapahtunut, on että sosiaalinen maahanmuutto on kymmenessä vuodessa vähentynyt Ruotsiakin korkeammalta tasolta Suomea alemmaksi. Kovat lakipykälät lumeavioliittojen estämiseksi ovat kieltämättä aiheuttaneet jonkin verran haittaa myös legitiimeille parisuhteille, mutta ehkä ongelma on ollut niin massiivinen, että siihen on ollut pakko puuttua näin? Onko sosiaalisen maahanmuuton tarkempi kontrollointi vähemmistöjen vainoamista?

Quote
kaikki ne uhkakuvat joita Sisu manaa tulevat myös tapahtumaan jos tuo liike saa vastedeskin tahtonsa läpi.

M.O.T?
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Annushka on February 19, 2011, 17:33:59
Mitähän Tarja Halonen mahtoi tehdä viime viikolla? Kotisivujen mukaan viikko-ohjelma näyttää maanantaista keskiviikkoon tyhjää, torstaina Halonen otti vastaan kolmen suurlähettilään valtuuskirjan ja perjantaina oli tasavallan presidentin esittelytilaisuus valtioneuvostossa. Muita helmikuun tapahtumia olivat puhe kansainvälistymispalkintojen jakotilaisuudessa, osallistuminen Itämeri-huippukokouksen seurantatilaisuuteen sekä puhe Euroopan sosiaalisen peruskirjan uudistamista käsittelevässä seminaarissa Säätytalolla. Ensi viikolla ohjelmassa on valtiovierailu Namibiaan.

Olisihan se liikaa vaadittu, että meidän presidenttimme käyttäisi nyt arvovaltaansa kansainvälisten teknologiayritysten lobaamiseen, jotta nämä sijoittaisivat toimintojaan Suomeen. Myös voisi kuvitella, että Afganistanin tapahtumien johdosta presidenttimme valaisi uskoa joukkoihinsa. Mutta ei, kyllä on tärkeämpää hoitaa jotain ***** Namibiaa ja jakaa kansainvälistymispalkintoja. Itämeri tietysti on akuutti ja tärkeä aihe. Pakko kuitenkin myöntää, että kun lukee näitä Halosen ja muiden todellisuudesta irtaantuneiden päättäjien toilailuja, tekisi mieli laittaa joku Persujen numero lappuun äänestyskopissa.

Jos Suomi aikoo pärjätä tulevaisuudessa on meidän oltava luova, innovoiva, dynaaminen ja ahkera kansakunta. Kehitysmaiden hyysääminen ja monikulttuuriprojektit eivät meitä tule tulevaisuudessa elättämään eikä tukien jakamisella synny hyvinvointia.

Minä en ole pitkään aikaan käsittänyt tätä joidenkin haloskaunaa. Mitä väliä sillä oikeastaan on, mitä presidentti tekee? Valtaa ei ole nimeksikään. Onko tämä kekkoskrapulaa, kekkosikävää, vai jotain muuta? Jotenkin tuntuu että aina kun nuiva keksii jonkun sillä hetkellä hänen maailmassaan suurimman asian, niin hän menee tsekkaamaan Halosen kalenterin ja sitten huutamaan että miksei Tarja puhu tästä ja siitä ja tuosta ja miksi se vaan jossain ulkomailla käy ja niin edelleen ad nauseam. Hyvä esimerkki oli se, kun nuivakuoro oli aivan varma kauheasta kaksoisstandardista kun Halonen otti kantaa pride-iskuihin mutta ei sanonut halaistua sanaa Porvoossa ammuskelleesta romanimiehestä.

Minusta noksun suhteen paljon oleellisempaa on hallituksen toiminta kuin presidentin.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Schwa on February 19, 2011, 17:35:12
Soinilla tuskin on mitään pitkän tähtäimen suunnitelmia. Melko varmasti mies on valmis jättämään taakseen savuavat rauniot, tai kenties eräs mahdollisuus on rakentaa näistä vaaleista ponnahduslauta seuraavan vuoden presidentinvaaleihin, minkä jälkeen millään ei olisi senkään vertaa väliksi. Mutta siitä olen kyllä myös melko varma, että hallitusvastuuta hän kaihtaa, mikä näkyy jo monista hänen asettamistaan ennakkoehdoista, kuten yhteistyön torjumisesta Vihreiden kanssa ja sosialidemokraattien rajaamisen ilmeisesti ainoaksi mahdolliseksi hallituskumppaniksi. Luulisin, että Perussuomalaisten kannatus on tässä mielessä hänen kannaltaan jo liian suuri.

Näin juuri. Vielä ilmoitusluontoista soveliaiden hallituskumppanien julistamistakin enemmän kertoo Soinin hyökkäys perustuslakiuudistusta ja sen EU-kirjausta vastaan. Perustuslakipaketti on työllä ja tuskalla kaikkien isojen puolueiden hyväksymäksi sorvattu, ja kynnys sen avaamiselle tulevalla hallituskaudella on hyvin korkea. Tarttumalla sisällöltään hyvin vähämerkitykselliseen EU-mainintaan ja määrittämällä sen kynnyskysymykseksi Soini luo eräänlaista win-win -asetelmaa itselleen: joko tähän erimielisyyteen vedoten voidaan kävellä hallitusneuvotteluista pää pystyssä ulos tai (jos jostain hämärästä syystä persujen tahto asiassa menisi läpi) Soini saa aivan jäätävän arvovaltavoiton kaikista isoista puolueista yhdellä iskulla.

Punamultapersuvaihtoehto olisi näistä se, jota olisi ehkä eniten syytä pelätä -- nykyinen alennustilainen sdp voisi puhdasta kädettömyyttään sortua peesaamaan monia typeriä ratkaisuja.

Se taitaa olla onneksi myös se kaikkein epätodennäköisin hallitusvaihtoehto.

Tällä hetkellä tuo on ehkä sikäli epäuskottavan oloinen vaihtoehto, että kokoomus on gallupien paalupaikalla kohtuullisella marginaalilla. Kärkipakka on kuitenkin mennyt ennenkin sekaisin juuri vaalien alla (Iltalehden tuore, ylemmäs linkattu pääministerigallup antaa kenties pieniä viitteitä tällaisesta mahdollisuudesta). Itse pidän kok-kepu-ps -runkoa yllä listaamistani syistä epätodennäköisimpänä.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Julmuri on February 19, 2011, 17:54:21
Minä en ole pitkään aikaan käsittänyt tätä joidenkin haloskaunaa. Mitä väliä sillä oikeastaan on, mitä presidentti tekee? Valtaa ei ole nimeksikään. Onko tämä kekkoskrapulaa, kekkosikävää, vai jotain muuta? Jotenkin tuntuu että aina kun nuiva keksii jonkun sillä hetkellä hänen maailmassaan suurimman asian, niin hän menee tsekkaamaan Halosen kalenterin ja sitten huutamaan että miksei Tarja puhu tästä ja siitä ja tuosta ja miksi se vaan jossain ulkomailla käy ja niin edelleen ad nauseam. Hyvä esimerkki oli se, kun nuivakuoro oli aivan varma kauheasta kaksoisstandardista kun Halonen otti kantaa pride-iskuihin mutta ei sanonut halaistua sanaa Porvoossa ammuskelleesta romanimiehestä.

Minusta noksun suhteen paljon oleellisempaa on hallituksen toiminta kuin presidentin.

Jos meillä on presidentti, ei se ole myöskään merkityksetöntä mitä hän tekee. Ei niitä päätöksiä oikeastaan tehdä missään virallisissa istunnoissa, joissa virallisen oikeuden omaavat napinpainajat ne tekisivät. Halosella olisi presidentin ominaisuudessa pääsy moniin sellaisiin paikkoin, joissa voisi luoda positiviista mielikuvaa Suomesta ja haalia tänne investointeja. Ei se sen monimutkaisempaa ole. Sinunkin olisi hyvä keskittyä hahmottamaan todellisuutta eikä elää nuivat sitä ja tätä landiassa.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Annushka on February 19, 2011, 19:12:02
Jos meillä on presidentti, ei se ole myöskään merkityksetöntä mitä hän tekee. Ei niitä päätöksiä oikeastaan tehdä missään virallisissa istunnoissa, joissa virallisen oikeuden omaavat napinpainajat ne tekisivät. Halosella olisi presidentin ominaisuudessa pääsy moniin sellaisiin paikkoin, joissa voisi luoda positiviista mielikuvaa Suomesta ja haalia tänne investointeja. Ei se sen monimutkaisempaa ole. Sinunkin olisi hyvä keskittyä hahmottamaan todellisuutta eikä elää nuivat sitä ja tätä landiassa.

Nojoo, ei se merkityksetöntä toki ole. Arvojohtaja jne. Mutta en jotenkin millään näe, miten Halonen toiminnallaan olisi voinut vaikuttaa tähän noksujuttuun. Tokihan bisneshemmot pyörivät presidentin matkoilla aina mukana ja tekevät parhaansa mukaan diilejä. Tämä Nokian tapaus nyt vain on sellainen, missä pitäisi selvittää millä ehdoin ja miten, jos mitenkään, Microsoft voisi haluta säilyttää jotain Suomessa. Se ei käsittääkseni Halosen päiväkahvikutsuilla hoidu. Toisekseen alkuperäinen päätös pistää firma lihoiksi lienee hyvinkin pitkälle ihan kotimaisin voimin saatu aikaan. Mutta hyvä; sinä olet sitä mieltä että Halonen on taas tässäkin asiassa epäonnistunut, minä pidän hänen toimintaansa kohtuullisen irrelevanttina.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Julmuri on February 19, 2011, 20:54:46
No, ei sitä firmaa nyt sentään aivan lihoiksi ole laitettu. Ilmeisesti microsoft vaati, ettei noksulla saa olla muita käyttöjärjestelmiä samaan aikaan ja sillä sitten noksu sai oikeuden kustomisaatioon uudessa systeemissä. Voi olla, että microsoftin taholta on ihan konkreettisesti annettu säkkikaupalla rahaa.

Se on haloskan kannalta oikeastaan aika irrelevanttia, mikä todellinen valta on. Kyse on siitä, ettei edes yritä vaan juoksee mieluummin jossain chiletovereiden poppanailtamissa tai Namibiassa. Se on yksinkertaisesti häpeällistä. Tietysti haloska petaa itselleen sitä yk virkaa, mutta se ei ole hänen tehtävänsä. Halosen persoona on myös luultavasti syynä siihen, että presidentin oikeudet halutaan niin nopeasti pois.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Username1 on February 20, 2011, 23:32:52
http://www.youtube.com/watch?v=XF6ParhmnrE&feature=player_embedded#at=114

Tälläisillä videoilla Halla-aho ennemminkin saattaa syödä Halliksen kannatusta kuin tuoda sitä. Varsinkin turhan jylhät piano/lauluosuudet vaikuttavat jotenkin koomisilta, jos ajattelee miehen puhetyyliä muuten blogissa tai foorumeilla.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Harri on February 22, 2011, 23:18:37
Hyvä kun mun vuositulot ovat edes 5000 euroa, mutta ei tämä vihervasuri kyllä tähän lähtisi:

Quote from: Ilkka Kuva

Taloudellinen tasa-arvo toteutuu silloin, kun kaikkien Suomen kansalaisten nettomääräinen ansiotaso esimerkiksi kuukaudessa on lähes sama. Tähän tasa-arvoiseen kohteluun tulee sisällyttää myös pääomatulot.

..

Maassa tulisi poliitikkojen havahtua nyt pikimmiten ja toteuttaa talouden tasa-arvo kansalaisten kesken.

Yli 5 000 euron kuukausiansioista leikataan 80 prosenttia veroina valtiolle ja nykyinen pääomatuloveroprosentti 28 nostetaan vähintään 50:een, jolloin loppuu keinottelu muuttaa ansiotuloja pääomatuloiksi.

Ilkka Kuva

varapuheenjohtaja,
Perussuomalaiset ry:n
Mikkelin osasto

http://www.lansi-savo.fi/Mielipiteet/tarvitaan_taloudellista_tasaarvoa_9861014.html

Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Matti on February 28, 2011, 22:25:36
A-studio tänään: ilman tilastollisia korjauksia Persut on mielipidetiedustelujen mukaan ylivoimaisesti suurin puolue. Korjaamaton kannatus on noin neljäsosa äänistä, Kokoomus jää alle viidennekseen. Korjaukset ovat sinällään välttämättömiä ennusteiden onnistumisen kannalta, mutta ohjelmassa haastateltu emeritusprofessori Pertti Suhonen arvioi, että käytetyt historiatietoon perustuvat korjauskertoimet eivät välttämättä päde Persujen kohdalla.

Persut voi ihan oikeasti nousta suurimmaksi puolueeksi?


Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kourumies on February 28, 2011, 22:28:36
A-studio tänään: ilman tilastollisia korjauksia Persut on mielipidetiedustelujen mukaan ylivoimaisesti suurin puolue. Korjaamaton kannatus on noin neljäsosa äänistä, Kokoomus jää alle viidennekseen. Korjaukset ovat sinällään välttämättömiä ennusteiden onnistumisen kannalta, mutta ohjelmassa haastateltu emeritusprofessori Pertti Suhonen arvioi, että käytetyt historiatietoon perustuvat korjauskertoimet eivät välttämättä päde Persujen kohdalla.

Persut voi ihan oikeasti nousta suurimmaksi puolueeksi?
Selvä homma, sitten pannaan lappu Suomen luukulle. Katsellaan duunia ulkomailta.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Harri on February 28, 2011, 22:35:59

Selvä homma, sitten pannaan lappu Suomen luukulle. Katsellaan duunia ulkomailta.


Mä alan kallistua sille kannalle, että nousee. Niin vammainen ilmapiiri alkaa maassamme olla että oksat pois. Soinin pääministerinä vielä ehkä kestän mutta toistetaan nyt vielä tämä: jos Halla-ahosta kaiken järjen vastaisesti tehdään minkän sortin ministeri, niin pakkaan laukut ja suuntaan Ruotsiin.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Annushka on February 28, 2011, 22:42:42
Soini ei vaikuta olevan ihan teräkunnossa.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kourumies on February 28, 2011, 22:45:09

Selvä homma, sitten pannaan lappu Suomen luukulle. Katsellaan duunia ulkomailta.


Mä alan kallistua sille kannalle, että nousee. Niin vammainen ilmapiiri alkaa maassamme olla että oksat pois. Soinin pääministerinä vielä ehkä kestän mutta toistetaan nyt vielä tämä: jos Halla-ahosta kaiken järjen vastaisesti tehdään minkän sortin ministeri, niin pakkaan laukut ja suuntaan Ruotsiin.

Jep. Jännintä tässä on, että 2000-luvun puolella meikäläinen tuli lopultakin siihen tulokseen, ettei ole enää minkään sortin sosialisti. Tein myös rauhan lapsuudenkodin perinteisen isänmaallisuuden kanssa ja aloin suhtautua Suomeen siitä näkökulmasta. Mutta nyt alkaa ihan oikeasti näyttää siltä, että tässä isänmaassa ja kansassa ei oikein ole enää paljoa rakastamista. Sillä perinteisellä isänmaallisella tavalla.

Ehkä se homma todellakin on niin että liberaalius, humaanius ja pohjoismainen demokratia on suomalaiselle rodulle sopimatonta ja se äläwäbälä-nationalismi on suomalaisten rodullinen ja biologinen erityispiirre.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kourumies on February 28, 2011, 22:48:12
Soini ei vaikuta olevan ihan teräkunnossa.

Jos Soini ei ole teräkunnossa, Halla-aho nousee pääministeriksi.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kellottaja on February 28, 2011, 23:00:05
Soini ei vaikuta olevan ihan teräkunnossa.

Jos Soini ei ole teräkunnossa, Halla-aho nousee pääministeriksi.

Eikö Soinilla ole pari kertaa ollut ongelmia terveyden kanssa.
Quote
"Kaksi keuhkokuumetta sairastanut persu-pomo paahtaa 70 keikkaa 50 päivässä."
Voisin veikkailla myös pumpun olevan kovilla.

http://www.iltalehti.fi/terveys/2011022413249563_tr.shtml
Quote
Kike Elomaa sparraa Timo Soinia: Jos pääsen eduskuntaan, pystyn vahtimaan ja tsemppaamaan Soinia vielä paremmin, Kike Elomaa kaavailee.
Quote
Jos minua onnistaa ja pääsen eduskuntaan, Soinin kunto nousee aivan varmasti, kun muutan Helsinkiin ja pystyn vahtimaan ja tsemppaamaan paremmin, Kike innostuu.A-studiossa taisi raakadata olla PS 26%  :o

EDIT: Demokratiaan kuuluu, että kansa päättää. Joten malli , jota moni puolue on käyttänyt , että ministerit valitaan eniten ääniä saaneiden kansanedustajien joukosta tai kokeneimpien edustajien joukosta. PS:llä ei liikaa kokemusta ole, joten äänimäärä vaaleissa 2011 on varmasti eräs vaikuttavista tekijöistä ministerien pallien jaossa.
Ketkä saavat eniten ääniä PS ehdokkaista.
1. Soini
2.???
3.???
Selvää, että Soini on kärjessä , mutta sen jälkeen on vaikeaa veikata. Halla-aho on ehkä eniten esillä ollut ja Helsingissä eniten äänestäjiä.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Annushka on February 28, 2011, 23:34:01
EDIT: Demokratiaan kuuluu, että kansa päättää. Joten malli , jota moni puolue on käyttänyt , että ministerit valitaan eniten ääniä saaneiden kansanedustajien joukosta tai kokeneimpien edustajien joukosta. PS:llä ei liikaa kokemusta ole, joten äänimäärä vaaleissa 2011 on varmasti eräs vaikuttavista tekijöistä ministerien pallien jaossa.
Ketkä saavat eniten ääniä PS ehdokkaista.
1. Soini
2.???
3.???
Selvää, että Soini on kärjessä , mutta sen jälkeen on vaikeaa veikata. Halla-aho on ehkä eniten esillä ollut ja Helsingissä eniten äänestäjiä.

Kyllä sen ministerin pitäisi jotain osatakin. Soini joutunee maanittelemaan Vistbackan ministeriksi eduskunnan ulkopuolelta. Perussuomalaisten tulevassa eduskuntaryhmässä ei paljon ministeriainesta taida istua.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kellottaja on March 01, 2011, 00:17:06
Menee hieman ohi, mutta en jaksa nyt haukkua PS:n vaaliohjelmaa, vaikka en monesta sen kohdasta pidä.


Kokoomuksen vaaliohjelma:
http://kokoomus-fi-bin.directo.fi/@Bin/1cb16f1535c1f21ac30c03dbe659f599/1298930220/application/pdf/3789881/netti_Kokoomus_vaaliohjelma_2.pdf

Jyrki Katainen HS 26.02 perussuomalaisten vaaliohjelmasta:
Quote
Olisi helpompaa keskustella, jos kaikki hallitsisivat perusasiat

Kokoomuksen vaalimatematiikka: (HUOM. Ei ole vitsi , vaan ihan siellä ohjelmassa mukana)
(http://hommaforum.org/index.php?action=dlattach;topic=43835.0;attach=9201;image)

Pari poimintaa.
Quote
Jokainen meistä tarvitsee hengityskelpoista ilmaa keuhkoihinsa.
Aika selvää.
Quote
Suomesta pitää tehdä maailman ensimmäinen hiilineutraali yhteiskunta.
Miten?? Mihin hintaan?
Quote
Osittaista hoitorahaa ja pienten lasten yksityisen hoidon tukea on korotettava.
Paremminvointivaltion perustan ovat rakentaneet itsenäisyyttämme puolustaneet veteraanit. On kunnia-asia pitää heidän hyvinvoinnistaan huolta.
Tämän kaltaisia lupauksia on useita, mutta ei kerrota mitä ne maksaa tai mistä leikataan vai korotetaan veroja.
Quote
(työn)Verotusta ei pidä ainakaan kiristää.
Verolinja vaikutti olevan hyvätuloisille veroale ja lisää kulutus.. jne tasaveroja kaikkien maksettavaksi.

Mainostoimisto  on taas aika ympäripyöreän esitteen suunnitellut.
2006 Työväen presidentti
2009 Miljoona vihreän sävyä
2011 "Paremminvointivaltio"
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Jussi Jalonen on March 01, 2011, 08:50:13
Quote
Osittaista hoitorahaa ja pienten lasten yksityisen hoidon tukea on korotettava. Paremminvointivaltion perustan ovat rakentaneet itsenäisyyttämme puolustaneet veteraanit. On kunnia-asia pitää heidän hyvinvoinnistaan huolta.

Tämän kaltaisia lupauksia on useita, mutta ei kerrota mitä ne maksaa tai mistä leikataan vai korotetaan veroja.


Meinaatko, että esimerkiksi tuo sotaveteraanien hyvinvoinnin turvaaminen edellyttäisi mittaviakin leikkauksia tai veronkorotuksia?

Veteraaneja taitaa olla jäljellä runsaat kuutisenkymmentätuhatta, ja alkavan vaalikauden päättyessä kaksikymmentätuhatta. Luulisi siellä valtion kirstussa olevan käteistä, vallankin kun tuossa lienee kyse lähinnä valmiiden palvelujen tarjoamisesta. Ennen kaikkea sitä omaisuutta on niillä veteraanijärjestöillä itsellään (http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/77615-sotaveteraaneilla-kiire-jakaa-miljoonansa).

Rauhanturvaajien hyvinvoinnin turvaaminen ansaitsee sekin panostuksensa. Olettaisin, että siinä summat olisivat suurempia per capita, vaikka kohderyhmä onkin olennaisesti pienempi.Best,

J. J.

Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kellottaja on March 01, 2011, 19:29:08
http://www.mtv3.fi/uutiset/vaalit/index.shtml/arkistot/kotimaa/2011/03/1282476/tutkimus-perussuomalaiset-rohmuamassa-jattimaaran-paikkoja-uudellamaalla

Quote
Perussuomalaisten kansanedustajamäärä Uudellamaalla on yli kolminkertaistumassa. MTV3:n teettämän tutkimuksen mukaan perussuomalaiset on saamassa jopa seitsemän edustajanpaikkaa, mikä nostaisi perussuomalaiset Uudenmaan toiseksi suurimmaksi puolueeksi.

Viime vaaleissa paikkoja irtosi puolueelle vain kaksi. Paikkamäärien kasvu olisi räjähdysmäinen, sillä tällä hetkellä puolueella on kuusi kansanedustajaa koko maasta.

Perussuomalaisten nousun takia muut puolueet ovat menettämässä paikkojaan. Suurin kärsijä olisi tutkimuksen mukaan kokoomus, jonka paikkamäärä saattaa tippua kahdella viime vaalien 11:stä yhdeksään. Kokoomuksen kymmenes paikka ei kuitenkaan tutkimuksen mukaan ole kaukana.

Suurista puolueista myös keskusta ja SDP olisivat menettämässä kumpikin yhden paikan Uudenmaan vaalipiirissä.

http://www.mtv3.fi/uutiset/vaalit/index.shtml/arkistot/kotimaa/2011/03/1282477/naita-ehdokkaita-uhkaa-putoaminen-uudellamaalla---katso-yllattava-lista

http://www.mtv3.fi/uutiset/vaalit/index.shtml/arkistot/kotimaa/2011/03/1282478/taloustutkimus-uudenmaan-paikkajako-ei-ole-kiveen-hakattu


Quote
Todennäköiset läpimenijät tutkimuksen mukaan: Timo Soini, Jussi Niinistö, Seppo Huhta, Pietari Jääskeläinen, Teemu Lahtinen ja Seppo Sonkeri.

Viimeisestä paikasta kisaavat: Erkki Havansi, Mika Niikko, Karri Ollila, Timo Rope, Pirkko Ruohonen-Lerner, Pasi Salonen, Riikka Slunga-Poutsalo, Heikki Tala ja Jukka Turunen.


Oma veikkaukseni on ollut 6 paikkaa Uudeltamaalta, mutta nyt jo PS kannatus on 19,3% ja kuka tietää millä kertoimella gallup on laskettu.
Soinille veikataan massiivista äänimäärää.
19,3 prosentin ääniosuudella ääniä tulee n. 92 717.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kellottaja on March 04, 2011, 15:21:20
http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Vaalit/1194668945340/artikkeli/perussuomalaiset+varvannyt+listoilleen+ennatyspaljon+akateemisia+ja+yrittajia.html

Kieroja on perussuomalaiset. Juntit hommaavat listoille ennätysmäärät akateemisesti koulutettuja.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Demonisoitu on April 17, 2011, 07:27:53
Kerran elämässä optimisti.

summamutikassa, en jaksa ynnätä, loput menee sikin sokin hörhöosastolle ja mr Ankalle kirkkoveneessä.

Kristilliskansalliset uuslibertaristisosialistit  8,8-11,8%

Virheet 9%

Rikkoutunut vaasi 15%

Margaret Blair 21%

Anarkomarkot 10%

Vuorikauppaneuvokset(illuminati) 17%

Pakkoruotsittajat 5%

Hihhulit 6%

(ei jumankauta usko tähän ittekään)
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Harri on April 17, 2011, 09:31:28
Kerran elämässä optimisti.

summamutikassa, en jaksa ynnätä, loput menee sikin sokin hörhöosastolle ja mr Ankalle kirkkoveneessä.

Kristilliskansalliset uuslibertaristisosialistit  8,8-11,8%

Virheet 9%

Rikkoutunut vaasi 15%

Margaret Blair 21%

Anarkomarkot 10%

Vuorikauppaneuvokset(illuminati) 17%

Pakkoruotsittajat 5%

Hihhulit 6%

(ei jumankauta usko tähän ittekään)

Melko kekseliästä. Kristilliskansallisten uuslibertaristisosialistien arvio on vain pahasti alakanttiin. Saa ne ainakin sen 15 %. Margaret Blair on kanssa yläkanttiin. Kauppaneuvokset vie tän pelin. Ehkä. Pelottaa.

muoks. laitetaan vielä oma päivitetty lista.

Kokoomus 20 jotain
Keskusta 18 jotain
SDP 18 jotain
Persut 18 jotain
Anarkomarkot 8 jotain
Virheet 8 jotain
RKP 4 jotain
KD 4 jotain
Muut jotain, piraatit saavat näistä suurimman potin, ei eduskuntapaikkoja
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Annushka on April 17, 2011, 12:01:55
Mä olen sopinut Orpheuksen kanssa, että tarjoon hälle bissen jos persujen kannatus on yli 15% ja vastavuoroisesti hän minulle, jos se on alle.

Veikkailisin itse että asettuu jonnekin 12-13 prosentin tietämille. Ja koska en ole meedio, niin voin tietysti olla aivan täysin väärässä.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Orpheus on April 17, 2011, 17:10:05
Mä olen sopinut Orpheuksen kanssa, että tarjoon hälle bissen jos persujen kannatus on yli 15% ja vastavuoroisesti hän minulle, jos se on alle.

Ainakin Sivuraiteella "ennen vanhaan" sai litran tuoppeja. Mitään nollakolmosia on sit ihan turha tulla mulle tyrkyttään.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Kellottaja on April 17, 2011, 17:55:13
Entä jos Persut yllättävät ja pamauttavat lukeman joka alkaa 2:lla!!
Ainakin viime päivien fiilikset ovat olleet kentällä kovasti PS henkiset.
Ainakaan sään piikkiin ei voi pistää. Mahtava aurinkoinen keli.
Veikkaus, äänestysprosentti: 71,4% (Pitkästä aikaa selvästi nousee.)


Mielenkiintoinen skaba on myös vas-vihr varsinkin kun Arhinmäki on onnistunut hyvin tenteissä, voipi mennä ihan tasoihin.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Orpheus on April 18, 2011, 00:51:58
Missä Tsadissa myydään isoimmat kaljat?
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Harri on April 18, 2011, 04:15:15
Hei,

iskin ihan oikean sukunimenikin käyttäjätunnukseeni, että olisi rehdimpää haistatella. Etteks te oikeesti pässit tajunneet, että ne persujen hurjat gallup-luvut olivat korjauskerrottua tavaraa? Onneksi sivistyneistö (Kokoomus) oli sentään hieman aktiivisempaa näin vaalipäivänä. Elämme mielenkiintoisia aikoja.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Virkamies on April 18, 2011, 09:49:07
En tiedä ennustamisesta hirveästi, mutta nuo lokakuussa tehdyt ennustukset ovat hauskaa luettavaa. En olisi toki itsekään silloin osannut ennustaa asioita.

Missä Tsadissa myydään isoimmat kaljat?

Ravintola Zinnkellerissä sai joskus maailmanaikaan sellaisen melko kookkaan (ja varmaan alkoholilainsäädännön vastaisen) annoksen olutta lasisesta saappaasta tarjoiltuna tai sitten olin niin päissäni, että näin jo näkyjä.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Annushka on April 18, 2011, 12:51:05
Mä olen sopinut Orpheuksen kanssa, että tarjoon hälle bissen jos persujen kannatus on yli 15% ja vastavuoroisesti hän minulle, jos se on alle.

Ainakin Sivuraiteella "ennen vanhaan" sai litran tuoppeja. Mitään nollakolmosia on sit ihan turha tulla mulle tyrkyttään.

Mä en tosin ehkä tänään pysty. Olen niin vihainen ja masentunut ja surullinen ja katkera tuosta vaalituloksesta, että mun pitää sulatella sitä itsekseni, samalla kun pakkaan matkalaukkuja.
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Dirre on April 20, 2011, 09:40:57
pelkästään persujen tulos oli jo mahtava juttu mutta että samalla päästään anarkomarkoistakin eroon räjäyttää jo pajatson
Title: Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
Post by: Vongoethe on March 09, 2014, 14:17:39
Kuinkas sitten kävikään?

"Mikään ei ole niin helppoa kuin itsepetos; sitä, mihin uskotaan, pidetään totena."

- Demosthenes -

Totta kai jokainen ei-persu toivoi, ettei noin huonosti kävisi kuin vaaleissa lopulta kävi.
Silti, toiveita ei kannata pitää totena, ei ainakaan elleivät ne ole jo toteutuneet. Ei kyllä pelkojakaan.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskuntavaalit_2011