Todellisuus

Keskustelu => Maahanmuutto ja monikulttuurisuus => Topic started by: Hagbard on September 20, 2010, 09:45:01

Title: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Hagbard on September 20, 2010, 09:45:01
Ovatko he ihan aikuisten oikeasti rasisteja? Vai pohjautuiko puoluerajat ylittävä SD-vastainen hysteria ainoastaan vaalimatematiikkaan ja äänikynnyksen ylittämisen pelkoon?

Eli onko Ruotsidemokraateilla ihan oikeasti jotain rotuerotteluagendaa tai jotain demokratian vastaisia (sellaisiksikin heitä on sanottu) ohjelmakohtia?

En kysele provotakseni tai hakeakseni tukea ennakkonäkemyksilleni. Kyselen ihan siksi, kun en oikeasti tiedä.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Annushka on September 20, 2010, 10:06:30
Ovatko he ihan aikuisten oikeasti rasisteja? Vai pohjautuiko puoluerajat ylittävä SD-vastainen hysteria ainoastaan vaalimatematiikkaan ja äänikynnyksen ylittämisen pelkoon?

Eli onko Ruotsidemokraateilla ihan oikeasti jotain rotuerotteluagendaa tai jotain demokratian vastaisia (sellaisiksikin heitä on sanottu) ohjelmakohtia?

En kysele provotakseni tai hakeakseni tukea ennakkonäkemyksilleni. Kyselen ihan siksi, kun en oikeasti tiedä.

Ruotsidemokraattien taustalla on ymmärtääkseni aivan kaiveltuja yhteyksiä 90-luvun uusnatsiliikkeisiin. Toki näin voisi periaatteessa kyllä sanoa Persuistakin Suomessa, joskaan suomalaista mediaa ei ilmeisesti kiinnosta sen suuremmin kaivella Suomen Sisun aateperintöä ja sen osallistumista Perussuomalaiseen politiikkaan.

Sittemmin SD on muiden kaltaistensa puolueiden tapaan tehnyt itsestään korrektimpaa. Tähän prosessiin liittyi ilmeisesti ainakaan myös ihan konkreettinen vaalirahoitus Le Penin Front Nationalilta. Samalla niitä äärilaidan edustajia on ulkoistettu puolueesta, ja muistelen että jokin ryhmä sieltä irtosikin nimenomaan ajamaan tiukempaa etnistä erottelua. Vaaleihin on lähdetty perinteisillä resepteillä, esimerkiksi poimimalla hyväksytyiksi katsotuista länsimaista esimerkkejä politiikalle jota ajetaan, sen enempää miettimättä millaisia ne politiikat sisällöltään oikeasti ovat ja millaiseen poliittiseen kulttuuriin ne pohjaavat. Suomessa tästä hyvä esimerkki on Muutoksen jatkuva vetoaminen Sveitsiin suoran demokratian ihmemaana. Ruotsissa SD kannattaa nimellisesti suomalaisen mallin ulkomaalaispolitiikkaa - tietysti varmaankin täysin tietoisena siitä, että Suomessa aateveliskene näkee Suomen ulkomaalaispolitiikan johtavan muslimien ja heteroiden sisällissotaan viimeistään vuonna 2030.

Persuihin verraten SD on ymmärtääkseni suorapuheisempi. Tämä vertaus on tosin sillä tavalla hankala, että Timo Soinista nyt on aikuisten oikeasti vaikea kaivaa todella suorapuheista kannanottoa irti - missä kikherne, siellä retorinen steitmentti.

Tavallaan tietysti myös SD:tä koskeva julkinen keskustelu Ruotsissa on asetettava siihen kontekstiin, että sikäläinen vaalijärjestelmä ja blokkiasetelma mitä ilmeisemmin oikeasti tuottavat tilanteen, jossa ideologialla on merkitystä ja valittavien blokkien välillä konkreettista eroa - mistä kielii jo Miljöpartietin kieltäytyminen porvariyhteistyöstä. Suomessa vihreät olisivat vaihtaneet leiriä tukka putkella, tosin Suomessa moisia puolueiden välisiä yhteistyöblokkeja ei nyt realistisesti ottaen voisi ennen vaaleja edes muodostaa. Tämä - siis se että puolueiden välillä on selkeitä ideologisia eroja joista myös pidetään kiinni - yleensä tarkoittaa sitä, että myös julkinen poliittinen debatti on luonteeltaan kiihkeämpää ja ilmaisultaan värikkäämpää.

Ohjelmia en nyt pystynyt tsekkaamaan, koska SD:n nettisivut ovat näemmä alhaalla - olisiko kyseessä MOKUTUSVALTION SENSUURI.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Pro Bono on September 20, 2010, 12:10:57
Tässä pikapikaa kopipastaa aiheen tiimoilta siltä toiselta foorumilta:

Quote
Kun huomioidaan puolueiden historialliset taustat, Suomesta ei löydy minkäänlaista vastinetta SD:lle, sillä täällä ei ole ollut niin laajaa uusnatsiliikehdintää, että se olisi kanavoitunut puoluepolitiikkaan. Merkittävä osa SD:n jäsenkunnasta ja keskeisistä toimijoista oli vielä 90-luvulla avoimesti äärioikeistolaisia, mitä Åkessonkaan ei ole yrittänyt kieltää. Pahamaineisimpana ehkä julkinatsi Robert Vesterlund, joka johti puolueen nuoriso-osastoa ennen Åkessonia. Nykyään toki Nationaldemokraterna on ottanut SD:n vanhan roolin ja liittynyt esim. varsin yksiselitteisesti äärioikeistolaiseen Euronat-organisaatioon SD:n erottua siitä.

Jokainen toki päättää itse minkälaisen painoarvon antaa 90-luvun tapahtumille (esim. Vänsterpartiet oli 90-luvun alussa vielä avoimesti kommunistinen, mutta puoluetta äänestävät monet ei-kommunistit), mutta kun hämmästellään median tai poliittisen eliitin suhtautumista, selittää puolueen lähihistoriallinen tausta kaikenlaisten uusnatsien ja väkivaltarikollisten temmellyskenttänä sitä ainakin osittain.


Quote
90-luvun alussa SD oli vielä pieni sirpalepuolue, joka parhaimmillaan sai hieman yli 10 000 ääntä. 90-luvun puolivälissä puoluejohtoon tuli Mikael Jansson, joka edelleen on mukana SD:n toiminnassa. Hänen johdollaan puolueen linjaa reivattiin poispäin oikeistoradikalismista, ja homma kulminoitui vuonna 1999, jolloin epäsiisti aines potkittiin puolueesta. Nämä perustivat sitten Nationaldemokraterna-nimisen puolueen.

Quote
RuotsiDemokraateista lähti 2001 "äärilaita" pois.   Täytyy sanoa, että kyllähän tuo RuotsiDemokraateista eronnut/erotettu porukka on ideologialtaan tosi natsimielinen ja puolueen tavoitteetkin on kuin suoraan kolmannen valtakunnan suunnitelmista.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Nationaldemokraterna
 
Olikohan se nyt sitten 1999 vai 2001...

Quote
Oikeiden uusnatsien sivuilla varoitettiin äänestämästä SD:tä. He äänestävät Nationaldemokraternaa tai Svenskarnas partia. Niillä on fasistiset tavoitteet.


Tuolta
http://sverigedemokraterna.se/
 (http://sverigedemokraterna.se/) saa puolestaa tietoa SD:n puolueohjelmasta, kun sivut palautuvat toimintaan. Tässä kuitenkin makupaloja, ei siis vain maahanmuuton ympärillä häärivä puolue, kuten mediasta saa kuvan.
Quote
En trygg och värdig ålderdom
Ett nära europeiskt samarbete utan överstatlighet
Jämställdhet och ökad trygghet för landets kvinnor
Rapportera om ej levererat riksutskick
En ansvarsfull invandringspolitik
Krafttag mot brottsligheten
Slå vakt om familjen
Värdig vård för alla
En trygg och kunskapsinriktad skola
En ansvarsfull och hållbar miljö- och energipolitik
En rättvis arbetsmarknad och minskad arbetslöshet
Ett starkt och modernt svenskt försvar
Låt Sverige förbli Sverige
En levande landsbygd och ett djurvänligt samhälle

Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Annushka on September 20, 2010, 13:04:21
Ruotsidemokraattien ohjelma noudattelee aika pitkälti yleiseurooppalaista kaavaa tämäntyyppisissä puolueissa: puhutaan vanhustenhoidosta, työpaikoista, perhearvoista ja kansallisen kulttuurin hyvyydestä/tärkeydestä, ollaan EU-kriittisiä/skeptisiä.

Koska jokaista aspektia Ruotsidemokraattien syvimmässä olemuksessa ei pystyne yhdessä viestissä käsittelemään, keskityn nyt vain tuohon viimeiseen ja siihen miten se linkittyy eurooppalaiseen integraatiokehitykseen, joka lienee viimeisen puolen vuosisadan merkittävin poliittinen prosessi mantereella.

Eurooppalainen älymystö/sivistyneistö on kenties suhtautunut hieman kaksijakoisesti integraatiokehitykseen aina. Sen rooli kyseisessä kehityksessä on tietysti eri kuin poliittisen eliitin, joka on enemmän tai vähemmän aktiivisesti kannattanut/ajanut syvempää integraatiota ja laajempaa unionia. Historiallisista ja sittemmin käytännöllisistä syistä syistä integraatioprosessi on aina ollut markkinatalouslähtöistä taloudellista integraatiota, laajentuen tietysti alkuperäisten kauppapoliittisten intressien ulkopuolelle hyvin nopeasti.

Neofunktionaalisen integraatioteorian edellyttämä/ennustama spillover-vaikutus (läikkyminen? terminologia on minulle hatara suomeksi) on tietysti aivan selkeä osa nykyistä EU:ia, joskin tietysti on tiedostettava että instituutiot itsessään voivat edesauttaa uusien politiikka-alojen vuotamista EU:n toimivallan alle paljon enemmän ja nopeammin kuin mitä luonnollinen spillover ehkä tarkoittaisi - pahimmillaan kun on siis kyse siitä, että komission lakiosasto tutkii vasta jälkeenpäin olisiko jollekin valmiille esitykselle kaivettavissa perussopimuksista laillisuuspohjaa.

Mutta sinänsä neofunktionaaliseen ajatteluun kuuluva pluralistinen transnationalistiseksi kehittyvä yhteiskunta puuttuu EU:sta, eikä ole tapahtunut mitään ennustetunkaltaista automaattista lojaliteetin siirtymää kansallisilta instituutioilta ylikansallisille. Itse asiassa mitä näkyvämmäksi tämä ristiriita (ylikansallisten instituutioiden valta vs kansallisvaltioiden instituutioiden puitteissa toimiva kansalaisyhteiskunta) on käynyt, sitä enemmän on käyty pohtimaan sitä mahdollisuutta, että kansallisten/kulttuuristen identiteettien merkitys integraatioprosessille on aliarvioitu hyvinkin paljon metsään. Esimerkiksi jo muutaman vuoden jatkunut Belgian kielialueiden välinen konflikti on antanut paljon pohdittavaa.

Ruotsidemokraattien kaltaiset EU-kriittiset puolueet, jotka yleensä haluavat lyödä jarrua integraatiolle, ovat monin tavoin syntyneet tietystä tarpeesta mitä tulee integraatioprosessiin. Ne eivät välttämättä erota EU:sta, mutta ainakin pysäyttämään sen nykyisille sijoilleen. Jossain määrin on käynyt niin, että kun integraatiota ajaneet poliittiset eliitit ovat edustaneet kohtuullisen arvoliberaalia markkinatalousoikeistoa tai -vasemmistoa, on aatteelliseen tarjouskoriin tämän kehityksen vastustajille jäänyt kansallismielinen konservatismi. Tämän tavallaan kehityksen saneleman oikun huomaa usein siitä, että EU-skeptisten protestiliikkeiden kannattajat eivät suinkaan kaikki kovin täysin rinnoin allekirjoita kansallismielisen konservatismin härskeimpiä 50-lukufantasioita, ja kokevat olonsa jopa vaivautuneiksi siitä, että heidän kannattamansa puolueen esiintyminen antaa usein jossain määrin implikoida sellaisia.

Maahanmuuttopolitiikan kritisointi nivoutuu kyllä tähän samaan kehitykseen jossain määrin; maahanmuuton aiheuttamat ongelmathan koetaan yleiseurooppalaisiksi ja liberaali maahanmuuttopolitiikka jonkinlaiseksi jokaisessa Euroopan maassa vallitsevaksi poliittisen eliitin kansankusetuskampanjaksi. Suomessa ja Ruotsissa tietysti EU-jäsenyys ysärin puolestavälin toimi varsin konkreettisena rajojen avautumisen hetkenä, jossa EU-kriittinen nuiva taitaa muistaa vain huonoja puolia.

Tietysti kansallismielisyyden mukana olo protestipuolueiden ideologiassa automaattisesti johtaa tiettyyn marginalisoitumiseen; niiden on nimittäin lähestulkoon pakko vähintään implisiittisesti määritellä kansallinen identiteetti, siis se että millainen nyt sitten on ruotsalainen tai suomalainen kulttuuri ja ihminen, ja ennen kaikkea mitä ne eivät ole. Tällainen määritteleminen on siitä hankalaa, että aika moni kokee uhkaavaksi ahtaan ja valmiina mallina annetun määrittelyn.

On tietysti kaksi tapaa suhtautua näihin poliittisiin liikkeisiin: joko tyynesti ohittaa ne olettamalla että ne kuihtuvat kyllä aikanaan pois, taikka keksiä tapoja joilla olla menettämättä jo tapahtuneen integraation kiistattomia hyötyjä niin, että kovin suuret kansanjoukot eivät koe yltiöpäistä identiteettikriisiä.

Olen kokenut Perussuomalaisten tapaisen puolueen syntymisen Suomessa henkilökohtaisestikin hankalana tältä kannalta, koska olen aina laskenut itseni EU-skeptiseksi, mutta aivan tyystin eri lähtökohdista kuin kansallisen/kulttuurisen identiteetin puolustamisen näkökulmasta. Perussuomalaisten yhtäkkiä käsittämättömästi ponkaistua kategoriasta Huvittavat Pellet kategoriaan Ne Voi Kohta Olla Hallituksessa olen itse asiassa jättänyt vähemmälle näiden näkemysteni levittelyn, jottei vahingossa kukaan puolituttu luulisi persuksi.

Tämä tällaisena yleisenä flunssassa sohvalla makaavan ajankulukseen harrastamana buranapäihtyneenä pohdiskeluna vähän toisestakin näkökulmasta kuin pelkkä mamupolitiikan vatvominen.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Kuuma peruna on September 20, 2010, 13:43:56
Onhan joillakin perussuomalaisillakin yhteyksiä 1990-luvun uusnatsi- ja äärioikeistoliikkeisiin. Hommawatchiin tästä laitoinkin juuri todisteen.

Muuten olen sitä mieltä, että ruotsidemokraatit ovat pahoja ihmisiä, heidän äänestäjänsä tahtovat pahaa muille ihmisille ja sama pätee niihin suomalaisiin jotka ilakoivat ruotsidemokraattien pääsystä valtiopäiville.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Julmuri on September 20, 2010, 13:46:11
Tämän tavallaan kehityksen saneleman oikun huomaa usein siitä, että EU-skeptisten protestiliikkeiden kannattajat eivät suinkaan kaikki kovin täysin rinnoin allekirjoita kansallismielisen konservatismin härskeimpiä 50-lukufantasioita, ja kokevat olonsa jopa vaivautuneiksi siitä, että heidän kannattamansa puolueen esiintyminen antaa usein jossain määrin implikoida sellaisia.

Tämä on täysin totta. Itselläni on joskus hyvin vaikea valinta ärsyttääkö minua enemmän "50-lukulainen arvokonservatiivi" vai  punavihreä maailmanhalaaja ituhippi. On hyvin ikävää, että maahanmuuttokysymyskin noudattaa pitkälti näitä rajalinjoja. "50-lukulaisen arvokonservatiivin" ajatusmaailma ei muistuta kovinkaan paljoa omaani maahanmuuttokysymystä lukuunottamatta, mutta punavihreillä arvoliberaaleilla saattaa taas muuten olla enemmän samankaltaiset ajatukset, mutta rajat auki - silmät kiinni politiikka ei myöskään paljoakaan houkuttele.

Saas nähdä joutuuko sitä edelleen tyytymään siihen nukkuvien puolueseen...
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Hagbard on September 20, 2010, 13:52:55
Muuten olen sitä mieltä, että ruotsidemokraatit ovat pahoja ihmisiä, heidän äänestäjänsä tahtovat pahaa muille ihmisille

Validi mielipide, mutta minua kiinnostaisi tietää, mihin se perustuu.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Kuuma peruna on September 20, 2010, 14:01:44
Muuten olen sitä mieltä, että ruotsidemokraatit ovat pahoja ihmisiä, heidän äänestäjänsä tahtovat pahaa muille ihmisille

Validi mielipide, mutta minua kiinnostaisi tietää, mihin se perustuu.

Vaikka tähän:
"Suomi on dumpannut ihmisjätteensä Ruotsiin vuosikymmenten ajan. Suomesta ei ole tullut kuin juoppoja, roistoja, lorvijoita ja narkkareita."

Ihan kuin Mestarin blogista, eikö?
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Pro Bono on September 20, 2010, 14:18:49
Muuten olen sitä mieltä, että ruotsidemokraatit ovat pahoja ihmisiä, heidän äänestäjänsä tahtovat pahaa muille ihmisille

Validi mielipide, mutta minua kiinnostaisi tietää, mihin se perustuu.

Vaikka tähän:
"Suomi on dumpannut ihmisjätteensä Ruotsiin vuosikymmenten ajan. Suomesta ei ole tullut kuin juoppoja, roistoja, lorvijoita ja narkkareita."

Ihan kuin Mestarin blogista, eikö?
Kenen terävästä kynästä moinen jälki on tullut? Joku ruatsinremokraatti? Eipä silti, joku saattaa nähdä asian noin eikä siitä voi oikein  loukkaantuakaan. Jos tarkoituksesi oli nimittäin saattaa tuon kirjoittaja huonoon valoon, niin ei oikein onnistunut.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Hagbard on September 20, 2010, 14:24:09
"Suomi on dumpannut ihmisjätteensä Ruotsiin vuosikymmenten ajan. Suomesta ei ole tullut kuin juoppoja, roistoja, lorvijoita ja narkkareita."

Tuohan on vain neutraali toteamus asiain laidasta, mikä ei sinällään ole merkki mistään pahantahtoisuudesta ketään kohtaan.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Julmuri on September 20, 2010, 14:47:47
Muuten olen sitä mieltä, että ruotsidemokraatit ovat pahoja ihmisiä, heidän äänestäjänsä tahtovat pahaa muille ihmisille

Validi mielipide, mutta minua kiinnostaisi tietää, mihin se perustuu.

Vaikka tähän:
"Suomi on dumpannut ihmisjätteensä Ruotsiin vuosikymmenten ajan. Suomesta ei ole tullut kuin juoppoja, roistoja, lorvijoita ja narkkareita."

Ihan kuin Mestarin blogista, eikö?
Kenen terävästä kynästä moinen jälki on tullut? Joku ruatsinremokraatti? Eipä silti, joku saattaa nähdä asian noin eikä siitä voi oikein  loukkaantuakaan. Jos tarkoituksesi oli nimittäin saattaa tuon kirjoittaja huonoon valoon, niin ei oikein onnistunut.

Ehkäpä tämä on jostain Iltiksen keskustelupalstalta taas poimittu?

Eipä silti. Kritiikki ei ole aivan tuulesta temmattua tai oikeuttamatonta. Slussenin sissit oli pääosin suomalaisia ja monet tekivät paljon rikoksia. Tietysti suurin osa meni työn perässä, mutta joukossa oli mukana myös ehkä keskiarvo Suomea enemmän myös onnenonkijoita, hämärämiehiä ja päihteiden kanssa sekoilijoita.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Virkamies on September 20, 2010, 14:53:19
"Suomi on dumpannut ihmisjätteensä Ruotsiin vuosikymmenten ajan. Suomesta ei ole tullut kuin juoppoja, roistoja, lorvijoita ja narkkareita."

Jos oikein ajattelevat ihmiset kutsuvat suomalaisia juopoiksi ja lorvijoiksi, niin se on oikeastaan oikein, mutta jos sen tekee väärin ajatteleva ihminen, niin sitten tämä on paha ihminen. Eikö tälläkin palstalla tuohtuneeseen äänensävyyn pyöritelty hiljattain jotain maan tavasta ja niin edelleen?

En tiedä, minusta tuo lausunto on siinä määrin oikeaa asiaa sisältävä, että ruotsalaiset saivat kyllä aivan liikaa kärsiä suomalaisten siirtolaisten aiheuttamista ongelmista maassaan muutama vuosikymmen sitten. Toki tuo on samanlainen yleistykseen puettu sanonta kuin vaikkapa toteamus, että suomalaiset olisivat kaikki juntteja känniääliöitä tai väestöön x kuuluvat kaikki y, mutta eiköhän se vaatine älyltään ja kommunikaatiotaidoiltaan hieman rajoittunutta yksilöä, jos ottaa tuollaisen kirjaimellisesti ja että väitteen esittäjän mielestä aivan kaikki tulijat olisivat olleet sellaisia tai tällaisia.

Onneksi Pottukin jaksoi taas vaivautua vastailemaan hieman, niin tämän palstan viihdearvo nousee jälleen räjähdysmäisesti.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Hagbard on September 20, 2010, 15:08:49
Tietysti kansallismielisyyden mukana olo protestipuolueiden ideologiassa automaattisesti johtaa tiettyyn marginalisoitumiseen; niiden on nimittäin lähestulkoon pakko vähintään implisiittisesti määritellä kansallinen identiteetti, siis se että millainen nyt sitten on ruotsalainen tai suomalainen kulttuuri ja ihminen, ja ennen kaikkea mitä ne eivät ole.

Ihan ensinnäkin haluan kiittää sinua hienoista kontribuutioistasi keskusteluun. Vaikka saatatkin olla monesta asiasta eri mieltä kanssani, kirjoituksesi ovat asiantuntevia etkä sorru koskaan alatyyliseen solvailuun ja kuittailuun. Ja se käpysuksilla baariin oli ihan hulvaton juttu.

Mutta asiaan: Tuota vaatimusta kansallisen kulttuurin tai identiteetin määrittelemiseksi esitetään aina silloin tällöin ei-kansallismielisten taholta. Onhan se toki hyvä argumentti, että mitä sitä sellaista puolustamaan, jota ei osaa edes määritellä.

Minun mielestäni kansallisen identiteetin määrittely on aika turhaa, sillä siitä syntyy määrittelemällä vain kuvailemasi ahdas muotti. Jokainen kokee kansallisuutensa omalla tavallaan ja osaa varmasti sanoa, mihin kansaan kokee kuuluvansa. Kuivimmilleen redusoituna kansallismielisen liikkeen voisi olettaa vain ajavansa rajojen sisällä asuvien etuja enemmän kuin rajojen ulkopuolella asuvien. Tämä valtakunnanrajan sisäpuolella asuvien etu kun tuntuu monelta päättäjältä unohtuneen.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Kuuma peruna on September 20, 2010, 16:05:01
Onneksi Pottukin jaksoi taas vaivautua vastailemaan hieman, niin tämän palstan viihdearvo nousee jälleen räjähdysmäisesti.

Kiitän. Miksi te muut olette niin kuivia?

Tietysti otin tarkoituksella sitaatin, josta selviää, että suomalaisetkin ovat Ruotsissa äärioikeiston tulilinjalla. Lisää löytyy RD:n sivuilta ruotsiksi.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Annushka on September 20, 2010, 16:26:52
Minun mielestäni kansallisen identiteetin määrittely on aika turhaa, sillä siitä syntyy määrittelemällä vain kuvailemasi ahdas muotti. Jokainen kokee kansallisuutensa omalla tavallaan ja osaa varmasti sanoa, mihin kansaan kokee kuuluvansa. Kuivimmilleen redusoituna kansallismielisen liikkeen voisi olettaa vain ajavansa rajojen sisällä asuvien etuja enemmän kuin rajojen ulkopuolella asuvien. Tämä valtakunnanrajan sisäpuolella asuvien etu kun tuntuu monelta päättäjältä unohtuneen.

No sittenhän pitäisi enää olla kyse siitä, mihin laitetaan rajat ja millä perusteella.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Annushka on September 20, 2010, 16:31:53
Kiitän. Miksi te muut olette niin kuivia?

Tietysti otin tarkoituksella sitaatin, josta selviää, että suomalaisetkin ovat Ruotsissa äärioikeiston tulilinjalla. Lisää löytyy RD:n sivuilta ruotsiksi.

Eikös tässä suomalaisen ja ruotsalaisen politikoinnin ero käynyt taannoin hyvin ilmi, kun Ruotsin kokoomusnuoret boikotoi jotain konservatiivien kesärientoja Suomessa sillä perusteella, että pitivät sen yhden Rydmanin lausuntoja paitsi ikävinä niin myös Ruotsissa asuvia suomalaisia halventavina? Muistelen kiinnittäneeni asiaan huomiota lähinnä ihmetellen sitä, että ilmeisesti moderaatit eivät oikeasti todella tykkää mamukritiikistä noin ihan ideologisin perustein.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Hagbard on September 20, 2010, 16:39:24
Tämä valtakunnanrajan sisäpuolella asuvien etu kun tuntuu monelta päättäjältä unohtuneen.
No sittenhän pitäisi enää olla kyse siitä, mihin laitetaan rajat ja millä perusteella.

Eikös noi rajat nyt ole jo paikoillaan? Niiden siirtely kun tuppaa yleensä edellyttämään sotimista ja silloinkin tulos on epävarma ja kansantaloudellisesti ja inhimillisesti kestämätön.

Eli siis mitä ajoitkaan takaa tällä?
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Annushka on September 20, 2010, 16:59:11
Tämä valtakunnanrajan sisäpuolella asuvien etu kun tuntuu monelta päättäjältä unohtuneen.
No sittenhän pitäisi enää olla kyse siitä, mihin laitetaan rajat ja millä perusteella.

Eikös noi rajat nyt ole jo paikoillaan? Niiden siirtely kun tuppaa yleensä edellyttämään sotimista ja silloinkin tulos on epävarma ja kansantaloudellisesti ja inhimillisesti kestämätön.

Eli siis mitä ajoitkaan takaa tällä?

Kyllä kai ne rauhanomaisesti voi siirtää kauemmas liittovaltiokehityksessä. Onhan meillä nytkin tilanne, jossa on kaksi merkityksellistä rajaa, vanhan kansallisvaltion ja sitten EU:n ulkoraja. EU-kansallisuuskin on olemassa.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Username1 on September 20, 2010, 17:09:27
Jos modet ovat jo aikaisemmin vahvasti sanoutuneet irti RD:stä, niin minun iltapäivälehtiin perustuva aamu-utuinen salaliittoteoriani sai pahan kolhun.  :'(

En silti luovuta, vaan kehittelen niitä lisää!  8)
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Kellottaja on September 20, 2010, 22:56:05
Ruotsalaista maltillista vasemmistoa vastustamassa pahuuden valtakunnan pääsy valtiopäiville.

Tukholmassa
(http://cdnstatic.expressen.se/polopoly/bilder/2010/09/20/1.2144248TS1284999192011_slot100slotWide75ArticleFull.jpg)
Mälmössä
(http://www.sydsvenskan-img.se/archive/00842/_RO_3149_842613a.jpg)

Kamalaa , kun jotkut äänestivät väärin.

RuotsinDemokraatit ovat kyllä tiettyjen lausuntojen perusteella sitä öhöttäjäporukkaa.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Virkamies on September 21, 2010, 09:01:22
Kyllä kai ne rauhanomaisesti voi siirtää kauemmas liittovaltiokehityksessä. Onhan meillä nytkin tilanne, jossa on kaksi merkityksellistä rajaa, vanhan kansallisvaltion ja sitten EU:n ulkoraja. EU-kansallisuuskin on olemassa.

Niin. Eli rajat muodostuvat politiikalla, jonka jatke sotiminen joskus on. Asia ratkaistu ja pois päiväjärjestyksestä. Mikä retorinen pyrkimys tällä itsestäänselvyyden kysymisellä oikein oli? Kansallisvaltioajatuksen kyseenalaistaminen?
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Julmuri on September 21, 2010, 09:17:28
Ruotsalaista maltillista vasemmistoa vastustamassa pahuuden valtakunnan pääsy valtiopäiville.

Ihan maltillisestihan nuo tuossa näyttivät seisoskelevan. Mieltähän on aina oikeus osoittaa.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Hagbard on September 21, 2010, 09:49:02
Ruotsalaista maltillista vasemmistoa vastustamassa pahuuden valtakunnan pääsy valtiopäiville.
Kamalaa , kun jotkut äänestivät väärin.

Mutta mikä on mielenosoittajien tavoite? Mihin he pyrkivät mielenosoituksellaan? Ruotsidemokraattien kriminalisointia? Vaalituloksen mitätöintiä?

Vai onko kyseessä vain  se kuuluisa itkupotkuraivari?
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Virkamies on September 21, 2010, 10:14:59
Mutta mikä on mielenosoittajien tavoite? Mihin he pyrkivät mielenosoituksellaan? Ruotsidemokraattien kriminalisointia? Vaalituloksen mitätöintiä?

Vai onko kyseessä vain  se kuuluisa itkupotkuraivari?

Epäilisin, että yleisluontoinen tavoite on ilmaista, että he ovat eri mieltä kyseisen puolueen kanssa.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Annushka on September 21, 2010, 10:47:57
Mikä retorinen pyrkimys tällä itsestäänselvyyden kysymisellä oikein oli? Kansallisvaltioajatuksen kyseenalaistaminen?

Sekin tietysti, mutta tarkemmin oliko se Hagbardin näkemys kansallisuudesta/perinteestä/kulttuurista, joka on nähdäkseni hyvin oleellinen komponentti näiden tietyntyylisten puolueiden aatemaailmassa. Jos nyt rajojen sisällä voi asua jengiä joilla on kaikilla yhtäläinen oikeus kokea kuuluvansa mihin kansaan tahansa, niin mitä ne nyt vaikka jotain EU:ta sitten vastustaa.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Kuuma peruna on September 21, 2010, 10:56:13
Itkupotkuraivareista tuli mieleeni että nyt Hesarin keskustelusivuilla öyhötetään kuinka ruotsidemokraatteja syrjitään ja vihataan niin kauheasti. Ja samaa tekevät ruotsidemokraattishenkiset vähemmistöille. Syrjivät ja vihaavat.

Onko tämä se paljon puhuttu kaksoisstandardi?
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Hagbard on September 21, 2010, 11:59:55
Ja samaa tekevät ruotsidemokraattishenkiset vähemmistöille. Syrjivät ja vihaavat.

Miten se on konkreettisesti ilmennyt tämä Ruotsidemokraattisten ja -henkisten vähemmistöihin kohdistuva syrjintä ja viha?  Se, mitä Ruotsissa on käytännössä näkynyt, on vain Ruotsidemokraatteihin kohdistunutta syrjintää ja vihaa. 

Minä avasin tämän ketjun oppiakseni, että mitä pahaa Ruotsidemokraatit ovat a) tehneet tai b) uhanneet tehdä ansaitakseen kohtelunsa. Toistaiseksi en ole tullut yhtään viisaammaksi tässä asiassa.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Kuuma peruna on September 21, 2010, 12:07:35
Muistaakseni kehotin nimenomaan sinua tutustumaan ruotsidemokraattien sivuihin. Löytyikö mitään?
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Annushka on September 21, 2010, 12:08:49
Miten se on konkreettisesti ilmennyt tämä Ruotsidemokraattisten ja -henkisten vähemmistöihin kohdistuva syrjintä ja viha?  Se, mitä Ruotsissa on käytännössä näkynyt, on vain Ruotsidemokraatteihin kohdistunutta syrjintää ja vihaa. 

Minä avasin tämän ketjun oppiakseni, että mitä pahaa Ruotsidemokraatit ovat a) tehneet tai b) uhanneet tehdä ansaitakseen kohtelunsa. Toistaiseksi en ole tullut yhtään viisaammaksi tässä asiassa.

Voi olla, että olit etukäteen päättänyt, että SD on vain asiallisten maahanmuuttokriitikoiden päähänpotkittu demokratiaryhmä.

http://expo.se/slideshows/slide_5/slideshow_thumbs.html tuossa on historiaa vähän mukana.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Pro Bono on September 21, 2010, 12:09:16
Muistaakseni kehotin nimenomaan sinua tutustumaan ruotsidemokraattien sivuihin. Löytyikö mitään?
Ei sieltä löydy syrjintää eikä vihaa. Ehkäpä voisit valaista meitä sivistymättömiä siitä, mistä noita löytyy.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Annushka on September 21, 2010, 12:17:35
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs350.ash2/63030_151811151519102_100000706530414_278663_4903224_n.jpg

Tuossa myös hieman nostalgiaa.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Pro Bono on September 21, 2010, 12:49:52
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs350.ash2/63030_151811151519102_100000706530414_278663_4903224_n.jpg

Tuossa myös hieman nostalgiaa.
Olisko mitään ajankohtaisempaa?
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Annushka on September 21, 2010, 12:58:09
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs350.ash2/63030_151811151519102_100000706530414_278663_4903224_n.jpg

Tuossa myös hieman nostalgiaa.
Olisko mitään ajankohtaisempaa?

Miltä vuodelta julisteen tai natsiunivormun pitäisi olla, että se kelpaisi?

Jos koko puolue on ollut olemassa vasta 80-luvun lopusta, kaikki sen tekemiset ovat nähdäkseni kohtuullisen ajankohtaisia. Ei tuo juliste ole missään vaiheessa aikavälillä 1988-2010 selitettävissä millään "no sillon nyt käytettiin tommosta kieltä" -analyysillä. Täällä kysyttiin miksi puoluetta pidetään uhkaavana. Minusta on aivan selvää että ~20 vuotta kuvioissa ollutta liikettä, joka on vasta jokunen vuosi sitten siivonnut natsiliput repertuaaristaan, pidetään epäilyttävänä ja uhkaavana.

Se, että puolue on toteuttanut täsmälleen samanlaisen imagonkohotuskampanjan kuin niin moni eurooppalainen veljesjärjestönsä ei varsinaisesti lisää uskottavuutta sen suhteen, että ne alla muhivat muukalaisvastaiset asenteet ja kulttuurikonservatiiviset rajoitustavoitteet olisivat varsinaisesti muuttuneet mihinkään.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Pro Bono on September 21, 2010, 13:21:13
Miltä vuodelta julisteen tai natsiunivormun pitäisi olla, että se kelpaisi?
Tältä vuodelta kiitos. Jos siis halutaan puhua ajankohtaisista aiheista. Jos taas haluaa kaivella menneisyyttä, niin onhan noille kiva naureskella. Siinä vaiheessa sitten kaikki entiset stalinistit tai sinne päin kallellaan olleissa puolueissa nykyään vaikuttavat on sitten jääviä sanomaan yhtään mitään.

Jos koko puolue on ollut olemassa vasta 80-luvun lopusta, kaikki sen tekemiset ovat nähdäkseni kohtuullisen ajankohtaisia.
Tuntuisi että eivät ole, jos se on välissä ehtinyt jakaantua eri aatteita kannattaviin puolueisiin/muihin ryhmiin.

Ei tuo juliste ole missään vaiheessa aikavälillä 1988-2010 selitettävissä millään "no sillon nyt käytettiin tommosta kieltä" -analyysillä. Täällä kysyttiin miksi puoluetta pidetään uhkaavana. Minusta on aivan selvää että ~20 vuotta kuvioissa ollutta liikettä, joka on vasta jokunen vuosi sitten siivonnut natsiliput repertuaaristaan, pidetään epäilyttävänä ja uhkaavana.

Se, että puolue on toteuttanut täsmälleen samanlaisen imagonkohotuskampanjan kuin niin moni eurooppalainen veljesjärjestönsä ei varsinaisesti lisää uskottavuutta sen suhteen, että ne alla muhivat muukalaisvastaiset asenteet ja kulttuurikonservatiiviset rajoitustavoitteet olisivat varsinaisesti muuttuneet mihinkään.
Kenen silmissä lisää ja kenen ei, RD:llä on kyllä aikamoinen painolasti selässään. RD:n kaverit ovat siinä mielessä huonossa asemassa, että koska kerran ovat olleet "natsihenkisessä" RD:ssä mukana, niin heillä on hakaristi otsassa lopun elämäänsä, joillakin kirjaimellisesti. Sitä ei saa karistettua siivoamalla puolueesta öyhötysosasto pois. Sitä ei myöskään saa karistettua perustamalla uuden puolueen, sillä aina joku kaivaa sen saman vanhan natsimenneisyyden esiin, ehkä jopa piilottelusyytöksin höystettynä, kun kerran vanha puolue on yritetty kuopata ja kaikkea. Asiaa ei myöskään auta Ruotsin lehdistön asenteellinen uutisointi, joka keskittyy siihen mitä RD on ollut kymmenen-kaksikymmentä vuotta sitten, ei siihen mitä RD on nyt.

Jokaisen pitää itsekseen miettiä luottaako siihen, mitä RD on vaalikampanjassaan on sanonut, vai "tietääkö" itse paremmin, että siellä taustalla on kuitenkin muukalaisvastaisuus ja vihaTM.

Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Hagbard on September 21, 2010, 13:22:28
Se, että puolue on toteuttanut täsmälleen samanlaisen imagonkohotuskampanjan kuin niin moni eurooppalainen veljesjärjestönsä ei varsinaisesti lisää uskottavuutta sen suhteen, että ne alla muhivat muukalaisvastaiset asenteet ja kulttuurikonservatiiviset rajoitustavoitteet olisivat varsinaisesti muuttuneet mihinkään.

Eli koko ruotsidemokraattiviha perustuu pelkkiin olettamuksiin salaisesta agendasta?
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Annushka on September 21, 2010, 13:30:23
Se, että puolue on toteuttanut täsmälleen samanlaisen imagonkohotuskampanjan kuin niin moni eurooppalainen veljesjärjestönsä ei varsinaisesti lisää uskottavuutta sen suhteen, että ne alla muhivat muukalaisvastaiset asenteet ja kulttuurikonservatiiviset rajoitustavoitteet olisivat varsinaisesti muuttuneet mihinkään.

Eli koko ruotsidemokraattiviha perustuu pelkkiin olettamuksiin salaisesta agendasta?

Miten se on salainen?

Tottakai jokainen äänestäjä tekee arvion siitä, minkälainen puolue SD on. Aika moni varsin todistetusti kokee SD:n uhkaavana, ja aivan yksinkertaisesti vastasin siihen, että mistä se voisi osaltaan johtua.

Minusta tämä nuivien kauhistus siitä, että ihmisiä, poliitikkoja ja puolueita arvioidaan myös heidän aikaisempien tekemistensä perusteella, on hieman kummallinen. Että on jotenkin epäreilua huomauttaa, että samat tyypit huusivat heil toisilleen vielä vähän aikaa sitten, tai että heidän arvomaailmansa taustalla on aivan selkeitä vaikutteita siitä-ja-tästä aateperinnöstä. Ikään kuin ihmiset tai politiikka toimisivat pelkästään ad hoc -periaatteella ilman mitään historiaa.

Tavallaan tämä on samantyyppistä itkua kuin laitavasemmistolla siitä, että tekivätpä he mitä tahansa heitä pidetään kommunisteina ja stalinisteina.

Kun nyt pääsin vauhtiin lainaamaan entisten presidenttien viisauksia, niin voisin heittää kehiin Kekkosta: niin on, miltä näyttää.

Tämän ajatuksen todellinen ymmärtäminen vaatii tietysti sen tiedostamista, että Kekkonen ei todellakaan ollut poliittinen untuvikko joka ei olisi kyennyt arvioimaan politiikkaa sen perusteella, mitä oikeasti on sanottu.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Hagbard on September 21, 2010, 13:38:36
Eli koko ruotsidemokraattiviha perustuu pelkkiin olettamuksiin salaisesta agendasta?
Miten se on salainen?

Siten, että se ei näy Ruotsidemokraattien käytännön toiminnassa. Se näkyy vain vastustajien mielikuvituksessa.

Quote
Että on jotenkin epäreilua huomauttaa, että samat tyypit huusivat heil toisilleen vielä vähän aikaa sitten, tai että heidän arvomaailmansa taustalla on aivan selkeitä vaikutteita siitä-ja-tästä aateperinnöstä. Ikään kuin ihmiset tai politiikka toimisivat pelkästään ad hoc -periaatteella ilman mitään historiaa.


Onko ne samat tyypit oikeasti? Vai onko tyypit vaihtuneet ja natsit heitetty ulos?

Niin on, miltä näyttää. Miltä SD näyttää nykyään?
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Annushka on September 21, 2010, 13:47:14
Eli koko ruotsidemokraattiviha perustuu pelkkiin olettamuksiin salaisesta agendasta?
Miten se on salainen?

Siten, että se ei näy Ruotsidemokraattien käytännön toiminnassa. Se näkyy vain vastustajien mielikuvituksessa.

Jos Suomen Keskusta ilmoittaisi olevansa ensisijaisesti kaupunkilaisten asialla, miten suhtautuisit asiaan? Tai jos Kokoomus ilmoittaisi olevansa työväenpuolue...ainiinjoo.

Sinänsä en toki ole asiantuntija sen suhteen, mitä SD:n edustajat käytännössä tekevät esimerkiksi kuntatasolla. Perussuomalaisten tapauksessahan kuntatason toiminta usein maahanmuuttokysymyksissä on kaikenlaisen integraatiota edistävän toiminnan (rahoittamisen) vastustaminen, vaikka ulospäin kuinka huudetaan että ei tässä maahanmuuttajia tai heidän integraatiotaan ollenkaan vastusteta.

Niin on, miltä näyttää. Miltä SD näyttää nykyään?

Taisi mennä ohi.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Harri on September 21, 2010, 13:57:16
Jos oletetaan, että ruotsidemokraatit ovat mitä sanovat ilman piiloagendaa, niin mieleen herää väistämättä eräs kysymys: ovatko ruotsidemokraatit mokuttajia kun pitävät Suomen myöntämiä turvapaikkoja sopivana tasona?

En ole ensimmäinen, joka tätä täällä ihmettelee mutta haluaako joku vastata: Pro Bono? Hagbard? Anyone?
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Pro Bono on September 21, 2010, 14:03:40
Jos oletetaan, että ruotsidemokraatit ovat mitä sanovat ilman piiloagendaa, niin mieleen herää väistämättä eräs kysymys: ovatko ruotsidemokraatit mokuttajia kun pitävät Suomen myöntämiä turvapaikkoja sopivana tasona?

En ole ensimmäinen, joka tätä täällä ihmettelee mutta haluaako joku vastata: Pro Bono? Hagbard? Anyone?
Eikö RD ottanut vain kantaa vain maahanmuuttajien määrään, että maahanmuuttajien määrä tulisi olla Tanskan ja Suomen luokkaa? Eli olisivat laskemassa määrällisesti Ruotsiin saapuvien maahanmuuttajien määrää huomattavasti, eivät kuitenkaan lopettamassa maahanmuuttoa kokonaan.

P.S. Missä täällä tätä on muuten ihmetelty aikaisemmin?
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Virkamies on September 21, 2010, 14:18:48
Perussuomalaisten tapauksessahan kuntatason toiminta usein maahanmuuttokysymyksissä on kaikenlaisen integraatiota edistävän toiminnan (rahoittamisen) vastustaminen, vaikka ulospäin kuinka huudetaan että ei tässä maahanmuuttajia tai heidän integraatiotaan ollenkaan vastusteta.

Mutta eiväthän nämä asiat ole ristiriidassa. Minä voisin sanoa, että en vastusta oopperaa tai kilpaurheilua millään muotoa, mutta en halua millään muotoa yhteiskunnan tukevan kumpaakaan.

Luulen henkilökohtaisesti vielä, että suomalainen integraation eteen tehty työ paradoksaalisesti pikemminkin usein heikentää integraatioprosessia.

Itse RD-asiasta minulla ei ole oikeastaan mitään sanottavaa. Äänestyksiä tapahtuu. En tunne puoluetta millään tavoin, mutta näyttää siltä, että skoonelaiset ovat tanskalaisten lailla hieman kyllästyneempiä harjoitettuun maahanmuuttopolitiikkaan.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Kuuma peruna on September 21, 2010, 14:51:27
Muistaakseni kehotin nimenomaan sinua tutustumaan ruotsidemokraattien sivuihin. Löytyikö mitään?
Ei sieltä löydy syrjintää eikä vihaa. Ehkäpä voisit valaista meitä sivistymättömiä siitä, mistä noita löytyy.

Tuskin se hyödyttää mitään, jos neuvon sinua kädestä pitäen. Kiistät vain jokaisen yksityiskohdan omien mieltymystesi linjauksin. Tutustu ruotsidemokraattien ohjelmaan nahkoineen karvoineen ja pohdi missä kohtaa näitä löytyy.

Persujen ja ruotsidemokraattien yhteydestä sanoisin, että eivät persut kokonaisuutena ole suomalainen analogi RD:lle, mutta Suomen Sisu on, ja se vaikuttaa nykyään persujen sisällä. Tätä media voisi tutkia.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Pro Bono on September 21, 2010, 15:28:35
Tuskin se hyödyttää mitään, jos neuvon sinua kädestä pitäen. Kiistät vain jokaisen yksityiskohdan omien mieltymystesi linjauksin. Tutustu ruotsidemokraattien ohjelmaan nahkoineen karvoineen ja pohdi missä kohtaa näitä löytyy.

Persujen ja ruotsidemokraattien yhteydestä sanoisin, että eivät persut kokonaisuutena ole suomalainen analogi RD:lle, mutta Suomen Sisu on, ja se vaikuttaa nykyään persujen sisällä. Tätä media voisi tutkia.
Tuossapa nuo RD:n ajamat asiat Suomennettuina. Kopioitu *****-foorumilta, koska RD:n nettisivut ovat taas alhaalla jostain syystä.

Quote
Arvokas- ja turvallinen vanhuus
- Vanhemmat sukupolvet ovar rakentaneet hyvinvointimme ja heidän kuuluu myös saada nauttia sen hedelmistä.
- Eläkeläisten verotus täytyy laskea samalle tasolle työnteon verottammisen kanssa
- Valtion investoitava kuntiin eläkeläisten palveluiden turvaamiseksi

Tiivis yhteistyö EU:n kanssa ilman ylikansallista eduntavoittelua
- Valta demokraattisessa Ruotsissa kuuluu vain Ruotsin kansalle
- Yhteistyöllä muiden maiden kanssa luodaan luodaan parempaa tulevaisuutta
- Irti EU:n ylikansallisesta politiikasta
- Ei Turkkia EU:n jäseneksi
- Ruotsin rajavalvonta tiukemmaksi, jotta rikollisuutta voidaan paremmin torjua

Tasa-arvo ja naisten turvallisuus
- Meille on itsestään selvyys, että Ruotsissa naisilla ja miehillä on sama ihmisarvo
- Ihmisten tulee saada vapaasti omista lähtökohdistaan kehittää ja kouluttaa itseään
- Ei kunniaväkivallalle, eikä millekään uskonnolliselle naisten alistamiselle. Lisää valtion tukea uskonnollispohjaisen väkivallanuhan alaisille maahanmuuttajanaisille
- Ei feministien ideologialle, jossa kiistetään naisten ja miesten biologiset erot/ valtion taloudellinen tuki pois feministisen ideologian levittämiseltä

Vastuullinen maahanmuuttopolitiikka
- Ruotsi on vapaa ja avoin yhteiskunta, joka on rakennettu omin ehdoin ja oman kulttuurin yhteisille arvoille  
- Ruotsin tulee auttaa kaikkein hädänalaisimpia, mutta Ruotsin oma hyvinvointi tulee olla etusijalla
- Vastuu kansalle valitusta maahanmuuttopolitiikasta
- "hallitsematonta maahanmuuttoa" tulee rajoittaa ja maahanmuuttajien määrä tulisi olla Tanskan ja Suomen luokkaa
- Lisää tukea UNHCR:lle jotta näin voitaisiin auttaa hädänalaisia heidän lähialueilla
- Maahanmuuttajien tulee sopeutua ruotsalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan, ei toisinpäin

Rikollisuuden torjunta
- Ruotsin tulee olla turvallinen maa, jossa rikoksiin syyllistyneiden rangaistukset tulee olla kansalaisten oikeudentajun mukaisia
- Rikosten uhrien tulee saada oikea korvaus kärsimyksistään ja valtion on tämä taattava
- Toistuvista rikoksista kovemmat rangaistukset
- Ulkomaalaiset vaaralliset rikolliset poistettava maasta
- Julkinen rekisteri pedofiliasta tuomituille

Perheen turvaaminen
- Ruotsissa ei ole ei toivottuja lapsia. Jokaisella lapsella on oikeius turvallisesti kehittyä elämässään
- Lapsiperheiden rahallista ja henkistä tukea tulee lisätä, jotta turhat lapsiperheiden hajoamiset vähenisivät
- Perinteisten perhearvojen kyseenalaistaminen ja halveksuminen tulee loppua
- Lapsella oikeus isään ja äitiin
- Äitiysrahaa lisää, jotta äideillä olisi parempi taloudellinen mahdollisuus jäädä kotiin hoitamman lapsia

Hyvä ja ihmisarvoinen terveydenhoito kaikille
- Hyvät terveydenhoito ei saa olla kiinni ihmisten varallisuudesta
- Hoitotakuun on toteuduttava myöskin syrjäseuduilla
- Riittävät henkilöstöresurssit terveydenhoitoalalle
- Laittomilta maahanmuuttajilta pois ilmainen terveys-ja hammashoito

Turvallinen ja tietoon perustuva koulu
- Koululaitoksen tulee perustua länsimaiselle humanismille,kristilliselle etiikalle, ruotsalaisille arvoille ja ruotsalaisen kulttuurin ymmärtämiselle.
- Kriittinen, demokraattinen ja kannustava ajattelu kouluissa. Koulu tulee olla turvallinen paikka.
- Kaikille lapsille tasavertainen mahdollisuus opiskella asuinpaikasta riippumatta
- Aikuiskoulutukseen lisää rahaa

Vastuullinen ja kestävä ympäristö- ja energiapolitiikka
- Ruotsalaisille taattava kohtuuhintaista energiaa
- Omavaraisuus korkealle energiantuotannossa; ydin ja vesivoima, sekä täydentävät energiantuotantomallit
- Investoinnit kehitysmaiden ympäristöhankkeisiin oltava kestävän kehityksen mukaisia

Oikeudenmukainen työvoimapolitiikka
- Työmarkkinoilla samat säännöt kaikille sukupuolesta- ja etnisestä taustasta riippumatta; "positiivisen syrjintä" ja ulkomaalaisten palkka-ale pois
- Nuorten työllistymistä tehostettava, poistalla työllistymisen esteitä

Vahva ja moderni maanpuolustus
- Asevelvollisuus takaisin
- Ruotsi pois Afganistanista ja keskittyminen siviilikriisinhallintaan
- Ruotsin aseistariisunta lopetettava

Annetaan Ruotsin olla Ruotsi
- Ruotsalaisen kulttuurin ja kulttuuripääoman kokonaisvaltainen tukeminen

Elinvoimainen maasetu ja eläinystävällinen yhteiskunta
- Pidetään maaseutu elävänä
- Ei Hanhenmaksalle, Kiinalaisille turkiksille ja ei rituaaliteurastetulle lihalle
- Luonnon monimuotoisuus säilytettävä
- Suurpetokantaa vähennettävä, jos kanta nousee vaarallisen suureksi

Elikkäs missäs tuolla nyt näkyy se vähemmistöihin kohdistuva syrjintä ja viha? Tai anteeksi, eihän se suoraan voi näkyäkään, mutta minkä noista tavoitteista taustamotivaattorina ne toimivat? Ja lisäksi niiden osalta, mikä on sitten se RD:n oikea tavoite, jota he eivät ole sanoneet ääneen ja mistä sen voi päätellä?
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Matabele on September 21, 2010, 16:16:21
, jota he eivät ole sanoneet ääneen ja mistä sen voi päätellä?

Mistä päättelet, etteivät ruotsidemokraatit ole laukoneet paskaretoriikkaa? Puolueohjelmasta vai?
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: zetor on September 21, 2010, 16:23:58
Huvittavaa, miten nuivat muistavat aina vasemmistopuolueista- ja aktiiveista puhuessaan heilutella Neuvostoliitto-korttia, mutta niinkin tuoreet tapahtumat kuin 14 vuotta sitten tapahtunut natsikuteissa poseeraaminen (http://expo.se/slideshows/slide_5/slideshow_44.html) ovat aina vihervasemmiston sumutusta, pikkujuttu, hauskaa hassuttelua jne., keksi itse. Nuivien silmissä mikään lika ei koskaan tartu ihaniin Ruotsidemokraatteihin.

Mutta kai tää nyt on sitä kuuluisaa kaksoisstandardia, että nuiville on ihan jees puolustella ihan puhdasta natsismia, mutta mikään vastapuolen tekemä myönnytys esimerkiksi islamille on aina jihadin tukemista yms. yms.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Pro Bono on September 21, 2010, 16:35:15
Huvittavaa, miten nuivat muistavat aina vasemmistopuolueista- ja aktiiveista puhuessaan heilutella Neuvostoliitto-korttia, mutta niinkin tuoreet tapahtumat kuin 14 vuotta sitten tapahtunut natsikuteissa poseeraaminen (http://expo.se/slideshows/slide_5/slideshow_44.html) ovat aina vihervasemmiston sumutusta, pikkujuttu, hauskaa hassuttelua jne., keksi itse. Nuivien silmissä mikään lika ei koskaan tartu ihaniin Ruotsidemokraatteihin.

Mutta kai tää nyt on sitä kuuluisaa kaksoisstandardia, että nuiville on ihan jees puolustella ihan puhdasta natsismia, mutta mikään vastapuolen tekemä myönnytys esimerkiksi islamille on aina jihadin tukemista yms. yms.
Aiheutti kyllä spontaanin naurunremakan tuo kuva, kunnes taas muistin kuinka vakavasta asiasta on kyse. Mutta, kuvahan on ajalta ennen RD:n siivoamista natsihenkisestä porukasta, eikä kuvan henkilö käsittääkseni enää vaikuta puolueessa. Mutta ainahan sitä voi käyttää lyömäaseena jos ei puolueen ajamiin asioihin halua ottaa kantaa.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Pro Bono on September 21, 2010, 16:39:06
, jota he eivät ole sanoneet ääneen ja mistä sen voi päätellä?

Mistä päättelet, etteivät ruotsidemokraatit ole laukoneet paskaretoriikkaa? Puolueohjelmasta vai?

En aivan ymmärrä mitä tarkoitat paskaretoriikalla, mutta noin yleisesti ottaen jos ei ole näyttöä siitä, että joku puhuisi paskaa, niin se joku ei silloin puhu paskaa. Jos taas näyttöä paskanpuhumisesta löytyy, niin keskustelua puheen paska-asteesta voidaan jatkaa.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Annushka on September 21, 2010, 16:44:28
Tämä topic on kyllä nyt taas parodiahorisontin tuolla puolella. Kysytään, että miten joku voi pitää SD:tä uhkaavana. Mutta mikään aivan yksinkertainen ja monelle ihmiselle vieläpä kohtuullisen selvä huomautus SD:n epäilyttävyydestä ei kelpaa. Koska jos Åkesson ei ole tänä vuotta kirjoittanut lehdistötiedotetta, että hiekkaneekerit kaasutettava, niin puolueessa ei ole eikä koskaan ole ollutkaan mitään muukalaisvihamielistä ja/tai rasistista. Täytyy melkein kysyä, että mitä ihmettä tämän ketjun aloittaja on kuvitellut saavuttavansa.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: zetor on September 21, 2010, 16:44:34
Mutta, kuvahan on ajalta ennen RD:n siivoamista natsihenkisestä porukasta, eikä kuvan henkilö käsittääkseni enää vaikuta puolueessa.

Ai, no sitten ei mitään. Varmasti jäljelle jäänyt porukka on täysin puhdas mistään rasistisesta retoriikasta. Se raiskaajageenijuttukin oli varmaan vaan joku hauska vitsi.

Quote
Mutta ainahan sitä voi käyttää lyömäaseena jos ei puolueen ajamiin asioihin halua ottaa kantaa.

Kuvitteletko oikeasti, että mikään puolue painattaa ohjelmaansa mitään "arabit uuniin" -tason kamaa? Niin, monista (ei todellakaan kaikista) ohjelman kohdista on helppo olla samaa mieltä, koska ne lukevat joka ikisen puolueen materiaalissa. Olennaisempaa on, mitä puolue päästelee ohjelman ulkopuolella. Kuten juurikin noita raiskaajageenijuttuja.

Ihan pään hakkaamista seinäänhän tämä uskossaan vahvoille SD-apologeetikoille puhuminen on, kun ilmeisesti kyseisen ryhmittymän jokainen teko on ja on aina ollut marsipaania ja hattaraa.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Pro Bono on September 21, 2010, 16:49:21
Tämä topic on kyllä nyt taas parodiahorisontin tuolla puolella. Kysytään, että miten joku voi pitää SD:tä uhkaavana. Mutta mikään aivan yksinkertainen ja monelle ihmiselle vieläpä kohtuullisen selvä huomautus SD:n epäilyttävyydestä ei kelpaa. Koska jos Åkesson ei ole tänä vuotta kirjoittanut lehdistötiedotetta, että hiekkaneekerit kaasutettava, niin puolueessa ei ole eikä koskaan ole ollutkaan mitään muukalaisvihamielistä ja/tai rasistista. Täytyy melkein kysyä, että mitä ihmettä tämän ketjun aloittaja on kuvitellut saavuttavansa.
Kyllä kai tässä on jo tullut selvitettyä miksi puoluetta pidetään uhkaavana - taustat jne. Mutta onko puolue oikeasti uhkaava, sitä kai tällä myös yritetään väittää ja sitä nämä viimeiset viestit ovat käsitelleet. Mahtunee otsikon alle.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Pro Bono on September 21, 2010, 17:00:04
Kuvitteletko oikeasti, että mikään puolue painattaa ohjelmaansa mitään "arabit uuniin" -tason kamaa? Niin, monista (ei todellakaan kaikista) ohjelman kohdista on helppo olla samaa mieltä, koska ne lukevat joka ikisen puolueen materiaalissa. Olennaisempaa on, mitä puolue päästelee ohjelman ulkopuolella. Kuten juurikin noita raiskaajageenijuttuja.

Ihan pään hakkaamista seinäänhän tämä uskossaan vahvoille SD-apologeetikoille puhuminen on, kun ilmeisesti kyseisen ryhmittymän jokainen teko on ja on aina ollut marsipaania ja hattaraa.
Itse en esim. tiedä mitään mistään raiskaajageenijutusta. Jos on ollut tässä ketjussa, niin pahoitteluni jos kyselen tyhmiä. Siksi täällä jaksan keskustellakin, että saisin lisää tietoa puolin ja toisin. Mutta se ei toimi että huudetaan, että onhan ne niinq natseja ja ootsä niinq tyhmä ku et tajuu, vaan oma kanta pitää perustella. Vuoteen 1996 palaavat, alkuperältään hämärät valokuvat eivät riitä todisteeksi, että RD on uhkaava juuri nyt. Vielä vähemmän perusteeksi salaisen agendan olemassaolosta riittää toteamus, että "Kuvitteletko oikeasti, että mikään puolue painattaa ohjelmaansa mitään "arabit uuniin" -tason kamaa?" En kuvittele, mutta vielä vähemmän kuvittelen tuon olevan todiste salaisen agendan olemassaolosta ja haaveista uunittaa arabeja.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: zetor on September 21, 2010, 17:22:25
Itse en esim. tiedä mitään mistään raiskaajageenijutusta.

http://www.icenews.is/index.php/2010/09/11/sweden-democrat-blogger-claims-africans-have-%E2%80%98rape-gene%E2%80%99/

Onhan meillä täällä Suomessakin perussuomalaisissa näitä urjalaisia varavaltuutettuja ja asikkalalaisia veturinkuljettajia, joiden kontribuutiota suomalaiseen maahanmuuttokeskusteluun on vaikea pitää rakentavana tai tasokkaana, mutta erona on se, että siinä missä SD:llä on selkeät natsijuuret, ovat PS:n lähtökohdat vähemmän vihamieliset eivätkä rasistit ole enemmistö.

Quote
Vuoteen 1996 palaavat, alkuperältään härät valokuvat eivät riitä todisteeksi, että RD on uhkaava juuri nyt. Vielä vähemmän perusteeksi salaisen agendan olemassaolosta riittää toteamus, että "Kuvitteletko oikeasti, että mikään puolue painattaa ohjelmaansa mitään "arabit uuniin" -tason kamaa?" En kuvittele, mutta vielä vähemmän kuvittelen tuon olevan todiste salaisen agendan olemassaolosta ja haaveista uunittaa arabeja.

En pidä SD:tä minään NSDAP:n ( 8) ) toisena tulemisena, mutta olisi älyllisesti epärehellistä vähätellä koko ilmiötä ja sen taustoja. SD ei ole mikään Ruotsin Persut vaan aidosti muukalaisvihamielinen liike, jossa ollaan valmiita viiltelemään hakaristi omaan otsaan, jotta siitä voidaan syyttää arabeja.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Matabele on September 21, 2010, 17:27:02
, jota he eivät ole sanoneet ääneen ja mistä sen voi päätellä?

Mistä päättelet, etteivät ruotsidemokraatit ole laukoneet paskaretoriikkaa? Puolueohjelmasta vai?

En aivan ymmärrä mitä tarkoitat paskaretoriikalla, mutta noin yleisesti ottaen jos ei ole näyttöä siitä, että joku puhuisi paskaa, niin se joku ei silloin puhu paskaa.

No zetor sen sanoikin jo, kaikkea ei lue ohjelmassa. En minäkään arvioi omia puolueitamme ja ehdokkaita pelkän ohjelman tai puheenjohtajan sanomisten perusteella. 

Quote
Jos taas näyttöä paskanpuhumisesta löytyy, niin keskustelua puheen paska-asteesta voidaan jatkaa.

En ala etsimään näyttöä. Yksinkertainen pointti on se, että pelkkää puolueohjelmaa on turha tuijottaa. Ruotsissakin käydään keskustelua. Sielläkin on erilaisia medioita, joista voi löytyä kaikenlaista, mikä todellakin on enemmän todennäköistä kuin epätodennäköistä. Nuivat voivat toki väittää, että vain se alle kuusi prosenttia ruotsalaisista äänestäjistä törmää ruotsidemokraattien sanomisiin, ja loput luovat käsityksensä puolueesta vain mokuttajien aivopesun ja SD:n natsitaustan (joka on tosin on osaltaan hyvä syy epäillä) pohjalta, mutta se on täyttä potaskaa. Sen sijaan tätä puolueen arvioimista pelkän ohjelman perusteella on nyt näkynyt vähän siellä täällä, ainakin Suomessa. Mestarikin on jo tänään päässyt kertomaan medialle, että hän on lukenut sen ohjelman. Jee, no ei ole persujenkaan ohjelma koottu hänen eikä monien muidenkaan öyhöjen jutuista.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Kontturi on September 21, 2010, 17:40:19
RD:llä on kyllä aikamoinen painolasti selässään. RD:n kaverit ovat siinä mielessä huonossa asemassa, että koska kerran ovat olleet "natsihenkisessä" RD:ssä mukana, niin heillä on hakaristi otsassa lopun elämäänsä, joillakin kirjaimellisesti. Sitä ei saa karistettua siivoamalla puolueesta öyhötysosasto pois. Sitä ei myöskään saa karistettua perustamalla uuden puolueen, sillä aina joku kaivaa sen saman vanhan natsimenneisyyden esiin, ehkä jopa piilottelusyytöksin höystettynä, kun kerran vanha puolue on yritetty kuopata ja kaikkea. Asiaa ei myöskään auta Ruotsin lehdistön asenteellinen uutisointi, joka keskittyy siihen mitä RD on ollut kymmenen-kaksikymmentä vuotta sitten, ei siihen mitä RD on nyt.

Tämä on kieltämättä hupaisa katsantokanta kun sitä vertaa tapaan, jolla Suomen politiikassa toimiviin vanhoihin taistolaisiin nuivissa ympyröissä suhtaudutaan.
Miksei "Joka kerran keksitään sitä aina epäillään"-näkökulma nyt enää käänteisesti toimikaan?
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: zetor on September 21, 2010, 17:43:05
RD:llä on kyllä aikamoinen painolasti selässään. RD:n kaverit ovat siinä mielessä huonossa asemassa, että koska kerran ovat olleet "natsihenkisessä" RD:ssä mukana, niin heillä on hakaristi otsassa lopun elämäänsä, joillakin kirjaimellisesti. Sitä ei saa karistettua siivoamalla puolueesta öyhötysosasto pois. Sitä ei myöskään saa karistettua perustamalla uuden puolueen, sillä aina joku kaivaa sen saman vanhan natsimenneisyyden esiin, ehkä jopa piilottelusyytöksin höystettynä, kun kerran vanha puolue on yritetty kuopata ja kaikkea. Asiaa ei myöskään auta Ruotsin lehdistön asenteellinen uutisointi, joka keskittyy siihen mitä RD on ollut kymmenen-kaksikymmentä vuotta sitten, ei siihen mitä RD on nyt.

Tämä on kieltämättä hupaisa katsantokanta kun sitä vertaa tapaan, jolla Suomen politiikassa toimiviin vanhoihin taistolaisiin nuivissa ympyröissä suhtaudutaan.
Miksei "Joka kerran keksitään sitä aina epäillään"-näkökulma nyt enää käänteisesti toimikaan?

Se on se kaksoisstandardi.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Steffers on September 21, 2010, 18:13:52
Täältä löytyy Ruotsidemokraattien kuuluisa 33 kohdan lista maahanmuuttopoliittisista toimenpiteistä, julkaistu 2006:

http://www.expressen.se/1.424816

Mukana mm. lisämoskeijoiden rakentamisen kieltämistä, burka- ja nikab-kielto julkisilla paikoilla ja muuta mukavaa.

Ruotsidemokraattien 1990-luvun natsimenneisyydestä puhuttaessa kannattaa muuten mainita myös, että juuri tänä natsiaikana puolueen ehkä tärkeimmät tämänhetkiset johtajat, pj Jimmie Åkesson ja puoluesihteeri Björn Söder, ovat liittyneet puolueeseen.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Hagbard on September 21, 2010, 19:17:18
Koska jos Åkesson ei ole tänä vuotta kirjoittanut lehdistötiedotetta, että hiekkaneekerit kaasutettava, niin puolueessa ei ole eikä koskaan ole ollutkaan mitään muukalaisvihamielistä ja/tai rasistista. Täytyy melkein kysyä, että mitä ihmettä tämän ketjun aloittaja on kuvitellut saavuttavansa.

No onkse Åkesson sitten koskaan kirjoittanut lehdistötiedotetta, että hiekkaneekerit kaasutettava? Onko SD:n rasistisuudesta, fasistisuudesta oikeasti näyttöä?

Ketjun aloittajana kuvittelin saavani juurikin näyttöä SD:n kauhistuttavuudesta.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Julmuri on September 21, 2010, 19:41:42
Täältä löytyy Ruotsidemokraattien kuuluisa 33 kohdan lista maahanmuuttopoliittisista toimenpiteistä, julkaistu 2006:

http://www.expressen.se/1.424816

Mukana mm. lisämoskeijoiden rakentamisen kieltämistä, burka- ja nikab-kielto julkisilla paikoilla ja muuta mukavaa.

Ruotsidemokraattien 1990-luvun natsimenneisyydestä puhuttaessa kannattaa muuten mainita myös, että juuri tänä natsiaikana puolueen ehkä tärkeimmät tämänhetkiset johtajat, pj Jimmie Åkesson ja puoluesihteeri Björn Söder, ovat liittyneet puolueeseen.

Sitä ei käy kiistäminen, että SD:n alku oli white power liikkeessä. Totta kai liikkeen nykyiset johtajat ovat olleet siinä samaan aikaan kuin "natsit", mutta he ovat kuitenkin ne, jotka on ohjanneet sen maltillisemmaksi.

Åkesson on Moderater skolungdomista loikannut SD:n, joten ainakaan hän ei ole mikään nahkapää ollut.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: M.K.Korpela on September 21, 2010, 21:31:48
Mukana mm. lisämoskeijoiden rakentamisen kieltämistä, burka- ja nikab-kielto julkisilla paikoilla ja muuta mukavaa.

Ja pointti oli ..... ?

Quote from: Steffers
Ruotsidemokraattien 1990-luvun natsimenneisyydestä puhuttaessa kannattaa muuten mainita myös, että juuri tänä natsiaikana puolueen ehkä tärkeimmät tämänhetkiset johtajat, pj Jimmie Åkesson ja puoluesihteeri Björn Söder, ovat liittyneet puolueeseen.

Annahan kun autan: Almqvist ja Thor Steinar. (http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20100111) Tästä ilmeisesti seuraa, että Erik on kohta rakentamassa kaasukammioita ?
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Jussi Jalonen on September 21, 2010, 21:49:32
Mukana mm. lisämoskeijoiden rakentamisen kieltämistä, burka- ja nikab-kielto julkisilla paikoilla ja muuta mukavaa.

Ja pointti oli ..... ?

Uskontokunnalle asetettu kategorinen lainsäädännöllinen pyhättöjen rakennuskielto on ristiriidassa Ruotsinkin perustuslain takaaman uskonnon vapaan harjoittamisen kanssa. Mikäli moinen kielto kohdistuu vain yhteen uskontokuntaan, on kyseessä syrjintä. Valtion toimesta harjoitettu maan kansalaisten tai asukkaiden pukeutumisen säätely voidaan nähdä askelena kohti yksilönvapautta rajoittavaa valvontayhteiskuntaa, vaikka useimpien länsimaiden lainsäädännössä toisaalta otetaankin rajatapauksina kantaa julkiseen alastomuuteen tai naamioitumiseen julkisilla paikoilla.

Toivottavasti tästä oli apua.
Best,

J. J.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: zetor on September 21, 2010, 22:04:33
Ketjun aloittajana kuvittelin saavani juurikin näyttöä SD:n kauhistuttavuudesta.

Ja ketjun myötä on tullut selväksi, että mikään, mitä SD tekee tai sanoo, ei ole teidän mielestänne "kauhistuttavaa".
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: M.K.Korpela on September 21, 2010, 22:29:30
Uskontokunnalle asetettu kategorinen ....
<snip>
Toivottavasti tästä oli apua.

Asetetaan tähän kohti kuva-arvoitus, joka on aihepiiri kuvattuna.

(http://img842.imageshack.us/img842/6668/kv21.jpg) (http://img842.imageshack.us/i/kv21.jpg/)

Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Jussi Jalonen on September 21, 2010, 22:43:58
Asetetaan tähän kohti kuva-arvoitus, joka on aihepiiri kuvattuna.

Myönnän rennosti olevani niin typerä, etten ymmärtänyt tuosta mitään. Meni aivan yhtä ylitse hiusrajan kuin se edellinen kuva-arvoituksesi, minkä ylläpito sittemmin poisti.

Ei millään pahalla, mutta muutenkin juttusi ovat aika vaikeaselkoisia. Kannattaisikohan yrittää muotoilla ne niin, että meikäläiset tavallisetkin kaduntallaajat tajuaisivat niistä jotain?Best,

J. J.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Annushka on September 21, 2010, 22:53:46
Täytyy myöntää, etten myöskään ymmärtänyt höykäsen pöläystä siitä, miten tuon kuvan olisi tarkoitus esittää aihepiiriä. Ruotsidemokraatit on jonkinlainen turvonnut bakteeri? Kenties vaaleanpunainen laatikko (pöytä?) symbolisoi jotenkin sosialidemokratiaa? En vaan kehdannu ekana sanoa siltä varalta että kyse oliskin ollut vaan huonoudestani kuva-arvoituksissa!
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Kourumies on September 21, 2010, 23:59:22
Tämä on kieltämättä hupaisa katsantokanta kun sitä vertaa tapaan, jolla Suomen politiikassa toimiviin vanhoihin taistolaisiin nuivissa ympyröissä suhtaudutaan.
Miksei "Joka kerran keksitään sitä aina epäillään"-näkökulma nyt enää käänteisesti toimikaan?

Miten nuivissa ympyröissä suhtaudutaan Björn Wahlroosiin?
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Hagbard on September 22, 2010, 08:35:17
Ja ketjun myötä on tullut selväksi, että mikään, mitä SD tekee tai sanoo, ei ole teidän mielestänne "kauhistuttavaa".

Kerro ensin, minkä pitäisi olla kauhistuttavaa, niin katsotaan vasta sitten, kauhistunko.

En kauhistu siitä, että puolueessa on joskus ollut jotain natsahtavia tyyppejä mukana. Kauhistuisin kyllä, jos puolue olisi vaatinut "hiekkaneekereiden kaasuttamista". Onko?
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Pro Bono on September 22, 2010, 09:08:14
Tämä on kieltämättä hupaisa katsantokanta kun sitä vertaa tapaan, jolla Suomen politiikassa toimiviin vanhoihin taistolaisiin nuivissa ympyröissä suhtaudutaan.
Miksei "Joka kerran keksitään sitä aina epäillään"-näkökulma nyt enää käänteisesti toimikaan?

Se on se kaksoisstandardi.
Ehkä vielä hupaisampaa on yleistää joidenkin nuivien asenteet koskemaan kaikkia nuivia, siis foorumilla jossa yleistäminen on kirosana, ja sillä välttää keskustelu itse aiheesta. Vielä sitäkin hupaisampaa on tämän yleistäjän yleistyksen hyväksyminen selkääntaputtamalla tajuamatta, että itse sallimalla omalle "puolelle" sen saman yleistämisen, mistä muita syyttää, syyllistyykin itse siihen pahamaineiseen kaksoisstandardiin. LOL...
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Pro Bono on September 22, 2010, 09:10:38
En pidä SD:tä minään NSDAP:n ( 8) ) toisena tulemisena, mutta olisi älyllisesti epärehellistä vähätellä koko ilmiötä ja sen taustoja. SD ei ole mikään Ruotsin Persut vaan aidosti!!! muukalaisvihamielinen liike, jossa ollaan valmiita viiltelemään hakaristi omaan otsaan, jotta siitä voidaan syyttää arabeja.
Okei okei, sait minut vakuutettua!
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Pro Bono on September 22, 2010, 09:12:10
Ruotsidemokraattien 1990-luvun natsimenneisyydestä puhuttaessa kannattaa muuten mainita myös, että juuri tänä natsiaikana puolueen ehkä tärkeimmät tämänhetkiset johtajat, pj Jimmie Åkesson ja puoluesihteeri Björn Söder, ovat liittyneet puolueeseen.
Liittyivätkö he puolueeseen koska se oli natsihenkinnen, vai siitä huolimatta, että se oli natsihenkinen?
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Julmuri on September 22, 2010, 09:34:00
En pidä SD:tä minään NSDAP:n ( 8) ) toisena tulemisena, mutta olisi älyllisesti epärehellistä vähätellä koko ilmiötä ja sen taustoja. SD ei ole mikään Ruotsin Persut vaan aidosti muukalaisvihamielinen liike, jossa ollaan valmiita viiltelemään hakaristi omaan otsaan, jotta siitä voidaan syyttää arabeja.

Natsisyytösten lisäksi olisi hyvä pohtia, mitkä tekivät ovat edesauttaneet SD:n nousua. On tietenkin selvää, että puolueen natsimenneisyydellä on osittain selitettävissä ruotsalaisen median ja poliittisen kentän todella nuiva suhtautuminen puolueeseen verrattuna esim. vastaava Suomessa Persuihin. Itse uskon kuitenkin, että tämä marginalisointi ja vaikeneminen alkaa nyt toimia tarkoitustaan vastaan ja SD:n päästyä valtiopäiville sen kanssa on yksinkertaisesti alettava toimimaan. Muuten nuivailu puoluetta kohtaan saattaa toimia tosiasiassa sen eduksi.

Kuuma peruna (no pun intended) asiassa on kuitenkin se, että ruotsalainen yhteiskunta ei ole kyennyt vastaamaan massamigraation tuottamiin ongelmiin. SD:n tyyppiset liikkeet saavat aina kannatuksensa siitä, että on ongelmia, joita normaalit puolueet eivät ole kyenneet ratkaisemaan tyydyttävästi. Näin ollen "monikulttuurisuus on rikkaus ja SD on natsi" jargoni toimii itseään vastaan SD:n hyväksi, koska toisenlaista todistusaineistoa on olemassa riittävästi. Lisäksi tähän toisenlaiseen todistusaineistoon vanhat puolueet eivät ole halunneet reagoida kuin korkeintaan sanomalla  " jos jotain ongelmia on, lisäämällä integraatiota ja resursseja....", ihmisten luottamus tuohon mantraan on yksinkertaisesti laskenut.

Mikäli SD:stä siis halutaan eroon, ainoa keino on korjata ne ongelmat, joiden olemassaolon vuoksi se kannatuksensa saa.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Jussi Marttila on September 22, 2010, 11:30:42
Liittyivätkö he puolueeseen koska se oli natsihenkinnen, vai siitä huolimatta, että se oli natsihenkinen?

mitä
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Virkamies on September 22, 2010, 11:31:41
Tämä on kieltämättä hupaisa katsantokanta kun sitä vertaa tapaan, jolla Suomen politiikassa toimiviin vanhoihin taistolaisiin nuivissa ympyröissä suhtaudutaan.
Miksei "Joka kerran keksitään sitä aina epäillään"-näkökulma nyt enää käänteisesti toimikaan?

Hupaisaa on lähinnä se, että molemmat osapuolet heittävät aina tällaisen piikin toiselle, mutta sitten kuitenkin itse jatkavat mielestään legitiimisti asian käyttämistä argumenttina.

Eikö voitaisi vaan todeta, että näkökulma on kaikkialla ja aina typerä tai sitten legitiimi aina ja kaikkialla? Minä olen taipuvainen kannattamaan typerän näkökulman optiota.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Virkamies on September 22, 2010, 11:42:02
Liittyivätkö he puolueeseen koska se oli natsihenkinnen, vai siitä huolimatta, että se oli natsihenkinen?

mitä

Minun tulkintani herra Bonon propositiosta on, että liittyivätkö he puolueeseen, koska ajattelivat:

A) Täällä on meidän kanssamme samoin ajattelevia ihania pullantuoksuisia natseja, nyt olemme omiemme joukossa - ihkua.

vai

B) Täällä on meidän kanssamme joistain asioista eri tavoin ajattelevia kauheita pullantuoksuisia natseja, mutta siitä huolimatta me koemme puolueen ohjelmassa olevan meille sellaisia tärkeitä asioita, joita missään muussa puolueessa meille olisi, joten koitamme kestää ja muuttaa puolueen sisältöä sellaisiksi, että kaikki tietyistä asioista eri mieltä kanssamme olevat lähtisivät pois.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Pro Bono on September 22, 2010, 12:14:20
Liittyivätkö he puolueeseen koska se oli natsihenkinnen, vai siitä huolimatta, että se oli natsihenkinen?

mitä

Minun tulkintani herra Bonon propositiosta on, että liittyivätkö he puolueeseen, koska ajattelivat:

A) Täällä on meidän kanssamme samoin ajattelevia ihania pullantuoksuisia natseja, nyt olemme omiemme joukossa - ihkua.

vai

B) Täällä on meidän kanssamme joistain asioista eri tavoin ajattelevia kauheita pullantuoksuisia natseja, mutta siitä huolimatta me koemme puolueen ohjelmassa olevan meille sellaisia tärkeitä asioita, joita missään muussa puolueessa meille olisi, joten koitamme kestää ja muuttaa puolueen sisältöä sellaisiksi, että kaikki tietyistä asioista eri mieltä kanssamme olevat lähtisivät pois.
Juuri näin
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Kuuma peruna on September 22, 2010, 13:12:37
Mikä tarve on ei-natsihenkisillä muuttaa natsihenkinen puolue ei-natsihenkiseksi? Miksi nämä ei-natsihenkiset eivät vain perusta omaa puoluettaan, niin ei tarvitse selitellä kuinka puolue oli ennen natsihenkinen, ei ole enää ja natsit on potkittu pois?

Minusta epäilyttävää. Viittaa siihen että natsihenkiset vaikuttavat kulisseissa, ja/tai keulahahmot ovat kaappinatseja.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Annushka on September 22, 2010, 13:13:06

A) Täällä on meidän kanssamme samoin ajattelevia ihania pullantuoksuisia natseja, nyt olemme omiemme joukossa - ihkua.

vai

B) Täällä on meidän kanssamme joistain asioista eri tavoin ajattelevia kauheita pullantuoksuisia natseja, mutta siitä huolimatta me koemme puolueen ohjelmassa olevan meille sellaisia tärkeitä asioita, joita missään muussa puolueessa meille olisi, joten koitamme kestää ja muuttaa puolueen sisältöä sellaisiksi, että kaikki tietyistä asioista eri mieltä kanssamme olevat lähtisivät pois.

Kumpi näistä nyt noin aikuisten oikeasti vaikuttaa todennäköisemmältä.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Virkamies on September 22, 2010, 13:37:24
Mikä tarve on ei-natsihenkisillä muuttaa natsihenkinen puolue ei-natsihenkiseksi? Miksi nämä ei-natsihenkiset eivät vain perusta omaa puoluettaan, niin ei tarvitse selitellä kuinka puolue oli ennen natsihenkinen, ei ole enää ja natsit on potkittu pois?

En tiedä. Ehkä he uskovat vakaasti siihen, että puolueen ydinarvot ovat puhtaalta kuullostavia. Suomessakin oli paljon kommunistiseen puolueeseen kuuluvia ymmärtääkseni, jotka ajattelivat niin, että kommunismin idea oli kuitenkin puhdas. Luulen, että kansallismielisissä puolueissa voi olla samanlaisia ihmisiä. Jotkut perustelevat uusia puolueita jos eivät ole aivan tyystin tyytyväisiä vanhojen puolueiden vaihtoehtoihin ja jotkut tekevät kompromisseja.

Quote
Minusta epäilyttävää. Viittaa siihen että natsihenkiset vaikuttavat kulisseissa, ja/tai keulahahmot ovat kaappinatseja.

Onko tällä kulissivaikuttamisen epäilyllä jotain funktionaalista eroa tälle stallari/demlavaikuttamiselle, jota kanssa epäillään toisissa piireissä?

Kumpi näistä nyt noin aikuisten oikeasti vaikuttaa todennäköisemmältä.

Ei minulla ole oikeasti mitään hajua asiasta. Olen Ruotsin poliittisesta kentästä pihalla kuin lintulauta. Jätän spekulaatiot muille. Tarkoitukseni oli vain selvittää herra Bonon kysymys herra Marttilalle, koska tämä pyysi ymmärtääkseni selvitystä.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Pro Bono on September 22, 2010, 13:39:08

A) Täällä on meidän kanssamme samoin ajattelevia ihania pullantuoksuisia natseja, nyt olemme omiemme joukossa - ihkua.

vai

B) Täällä on meidän kanssamme joistain asioista eri tavoin ajattelevia kauheita pullantuoksuisia natseja, mutta siitä huolimatta me koemme puolueen ohjelmassa olevan meille sellaisia tärkeitä asioita, joita missään muussa puolueessa meille olisi, joten koitamme kestää ja muuttaa puolueen sisältöä sellaisiksi, että kaikki tietyistä asioista eri mieltä kanssamme olevat lähtisivät pois.

Kumpi näistä nyt noin aikuisten oikeasti vaikuttaa todennäköisemmältä.
Arvailu ei kiinnosta, tieto kiinnostaisi jos sellaista löytyy.

Mikä tarve on ei-natsihenkisillä muuttaa natsihenkinen puolue ei-natsihenkiseksi? Miksi nämä ei-natsihenkiset eivät vain perusta omaa puoluettaan, niin ei tarvitse selitellä kuinka puolue oli ennen natsihenkinen, ei ole enää ja natsit on potkittu pois?
Ei se oman puolueen perustaminen tuosta noin vain onnistu, siksi saattaa olla helpompi mennä johonkin jo olemassa olevaan puolueeseen, joka on lähimpänä omaa ajatusmaailmaa.

Mutta tosiaan, noiden motiivien arvailu ei ole hedelmällistä, teot puhukoot puolestaan.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Julmuri on September 22, 2010, 13:53:33
Mikä tarve on ei-natsihenkisillä muuttaa natsihenkinen puolue ei-natsihenkiseksi? Miksi nämä ei-natsihenkiset eivät vain perusta omaa puoluettaan, niin ei tarvitse selitellä kuinka puolue oli ennen natsihenkinen, ei ole enää ja natsit on potkittu pois?

Minusta epäilyttävää. Viittaa siihen että natsihenkiset vaikuttavat kulisseissa, ja/tai keulahahmot ovat kaappinatseja.

Varmaan siitä samasta syystä kuin SDP:kin oli punakapinan jälkeen yhä SDP. Natsihenkiset vaikuttavat ihan avoimesti Nationaldemokrater puolueessa eivätkä missään kaapeissa.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Kontturi on September 22, 2010, 18:37:07
Tämä on kieltämättä hupaisa katsantokanta kun sitä vertaa tapaan, jolla Suomen politiikassa toimiviin vanhoihin taistolaisiin nuivissa ympyröissä suhtaudutaan.
Miksei "Joka kerran keksitään sitä aina epäillään"-näkökulma nyt enää käänteisesti toimikaan?

Se on se kaksoisstandardi.
Ehkä vielä hupaisampaa on yleistää joidenkin nuivien asenteet koskemaan kaikkia nuivia, siis foorumilla jossa yleistäminen on kirosana, ja sillä välttää keskustelu itse aiheesta. Vielä sitäkin hupaisampaa on tämän yleistäjän yleistyksen hyväksyminen selkääntaputtamalla tajuamatta, että itse sallimalla omalle "puolelle" sen saman yleistämisen, mistä muita syyttää, syyllistyykin itse siihen pahamaineiseen kaksoisstandardiin. LOL...

Suotta närkästyt. Minä en ensiksikään itse maininnut kaksoistandardista yhtään mitään, enkä tuossa aiemmassa viestissä mielestäni sanonut että kaikki suhtautuisivat näin? Mutta kun nyt asian mainitsit:
Ehkä olen yksisilmäinen ja kieroon katsova, mutta en silti totta puhuen ole koskaan nähnyt samankaltaista asennetta suhtautumisessa entisiin taistolaisiin. En sitten ikinä, aina nämä tyypit tuntuvat olevan stalinistista ongelmajätettä joka punoo nykyään juoniaan isänmaan tuhoksi silkkaa ilkeyttään. Parhaimmillaankin nämä tapaukset nähdään vain toimimattoman mokuideologiansa pauloissa tietämättään tuhoa tuottavina gutmensch-kukkahattutäteinä.

Olen joka tapauksessa valmis pyörtämään nämä karkeat yleistykset ja pyytämään anteeksi aiheuttamaani närkästystä mikäli joku löytää jostain edes yhden "skenessä" tunnetuksi tulleen ja maahanmuuttokriitikoksi tunnustautuneen ihmisen, vaikkapa tunnettua blogia pitävän tyypin tai edes jonkin kuntatason varavaltuutetun, kenet vain rivinimimerkkiä tunnetumman nuivan, joka suhtautuu samalla anteeksiantavalla asenteella kotimaisten poliitikkojen stalinistiseen menneisyyteen ja SD:n poliittiseen menneisyyteen. Tämä ei siis ole mitään kettuilua, kun minä vain en ole sellaista vielä löytänyt.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Kontturi on September 22, 2010, 18:46:39
Tämä on kieltämättä hupaisa katsantokanta kun sitä vertaa tapaan, jolla Suomen politiikassa toimiviin vanhoihin taistolaisiin nuivissa ympyröissä suhtaudutaan.
Miksei "Joka kerran keksitään sitä aina epäillään"-näkökulma nyt enää käänteisesti toimikaan?

Hupaisaa on lähinnä se, että molemmat osapuolet heittävät aina tällaisen piikin toiselle, mutta sitten kuitenkin itse jatkavat mielestään legitiimisti asian käyttämistä argumenttina.

Eikö voitaisi vaan todeta, että näkökulma on kaikkialla ja aina typerä tai sitten legitiimi aina ja kaikkialla? Minä olen taipuvainen kannattamaan typerän näkökulman optiota.

Typerää ja toissijaista-näkökulmassa ei ole muuta vikaa kuin se, että ainakin minulle poliittisten päättäjien aatteellinen menneisyys on tärkeää tietoa. Totta maar välitän siitä onko joku aikanaan toiminut liikkeessä jonka sisällä hihhuleimmat tahot ovat haaveilleet siitä päivästä jona kiväärit jaetaan Vanhalla ja taantumukselliset viedään avannon reunalle viimeiseen uimakouluun, tai jatkanut vaalityötä ja toimintaa puolueessa jonka vaalijulisteessa puhutaan neekerien raiskaajageeneistä.

Kuten itsekin hyvin ymmärrät, maahanmuuttoon liittyvissä kysymyksissä ei lopulta ole kyse puhtaasta oikeisto-vasemmisto-vastakkainasettelusta vaikka kummankin näkökannan piirissä on tahoja jotka haluaisivat asiat näin yksinkertaisina esittää. Tässä suhteessa tämä väittelyissä turhankin yleinen lyömäase on tottakai turhan yleistävä, mutta jostainhan tämänkaltaisen yksisilmäisen lähestymistavan käyttö kertoo, eikö vain?

Ja kuten aiemmassa viestissäni totesin: löytyykö mamukriitikkojen parista yhtäkään "no se nyt oli vaan ajan henki sillon, Leninillä oli parhaat bileet"-ymmärtäjää, vaikka SD halutaankin samaan aikaan useasti nähdä kasvonsa pesseenä uutena liikkeenä jolla ei enää ole niin maan minkään valtakunnan yhteyttä alkuaikojensa uusnatsikytköksiin?
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Kuuma peruna on September 23, 2010, 07:59:54
Ja nyt verrataan SDP:tä ja ruotsidemokraatteja. Että tämmöinen tapaus.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Virkamies on September 23, 2010, 09:01:25
Typerää ja toissijaista-näkökulmassa ei ole muuta vikaa kuin se, että ainakin minulle poliittisten päättäjien aatteellinen menneisyys on tärkeää tietoa. Totta maar välitän siitä onko joku aikanaan toiminut liikkeessä jonka sisällä hihhuleimmat tahot ovat haaveilleet siitä päivästä jona kiväärit jaetaan Vanhalla ja taantumukselliset viedään avannon reunalle viimeiseen uimakouluun, tai jatkanut vaalityötä ja toimintaa puolueessa jonka vaalijulisteessa puhutaan neekerien raiskaajageeneistä.

Selvä. Minä tunnen tavallisia keski-ikäisiä perheenäitejä, jotka herttaisuudestaan huolimatta keskustelivat 70-luvulla kaikessa vakavuudessa siitä, että ketkä pitää vallankumouksen yhteydessä likvidoida, enkä oikeastaan jaksa heitä millään lailla tänä päivänä syyllistää asiasta. Jos todella ajattelet kuten kerrot ajattelevasi, niin kertoisitko sitten hieman, että mikä on Vasemmistoliiton taustatarina ja kuvitteletko, etten minä löytäisi varsin höyrypäistä tarinaa tämän liikkeen varhaisemmasta historiasta?

Onko Vasemmistoliitto (Vasemmisto nykyään?) mielestäsi sellainen pulju, jota pitää kohdella niin, että se tahtoo uunittaa kaikki kulakit, koska menneisyydessä siellä on vaikuttanut sellaisia ihmisiä?

Quote
Ja kuten aiemmassa viestissäni totesin: löytyykö mamukriitikkojen parista yhtäkään "no se nyt oli vaan ajan henki sillon, Leninillä oli parhaat bileet"-ymmärtäjää, vaikka SD halutaankin samaan aikaan useasti nähdä kasvonsa pesseenä uutena liikkeenä jolla ei enää ole niin maan minkään valtakunnan yhteyttä alkuaikojensa uusnatsikytköksiin?

No minä ainakin ymmärrän. En tiedä, että lasketaanko minua joukkoon, josta kyselet.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Pro Bono on September 23, 2010, 10:41:07
Nuuh nuuh, aistin n. viiden sivun mittaista miksieihyvälläomallatunnollavoiverratavasureidenmenneisyyttäRD:nmenneisyyteen-vääntöä...

Kaikilla on menneisyytensä, Nalle Wahlroosillakin (prkl, taas asiaton vertaus), mutta lähtisin kuitenkin punnitsemaan ihmisten/puolueiden toimintaa tämän päivän näkökulmasta.

Hlökohtaisesti pidän kyllä outona liittymistä puolueeseen, jossa moikataan kamuja todella lennokkaasti nostamalla käsi pystyyn ja huutamalla heil tai jotain, mutta en pelkästää liittymisen sen perusteella lähtisi kuitenkaan tuomitsemaan ketään, vaan ko. henkilön tekojen/sanomisten perustella. Ja sitä enemmän niillä teoilla/sanoilla on painoarvoa, mitä lähempänä tätä hetkeä ne on tehty/sanottu.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Kontturi on September 23, 2010, 12:46:54
Selvä. Minä tunnen tavallisia keski-ikäisiä perheenäitejä, jotka herttaisuudestaan huolimatta keskustelivat 70-luvulla kaikessa vakavuudessa siitä, että ketkä pitää vallankumouksen yhteydessä likvidoida, enkä oikeastaan jaksa heitä millään lailla tänä päivänä syyllistää asiasta. Jos todella ajattelet kuten kerrot ajattelevasi, niin kertoisitko sitten hieman, että mikä on Vasemmistoliiton taustatarina ja kuvitteletko, etten minä löytäisi varsin höyrypäistä tarinaa tämän liikkeen varhaisemmasta historiasta?

Vasemmistoliiton taustatarinan vaiheet Kremin kainalossa syntyneestä ja vallankumousta Suomeen puuhanneesta sakista nykypäivään ovat kyllä tiedossa. Ja tottahan sieltä löytyy oikein käypää materiaalia mitä karmeimpiin kauhukuviin mokuttajakommunistien synkistä salaliitoista, etenkin kun puolueen riveissä vielä pyörii aktiivisena vähemmistönä kaikensorttista Jaakkoa ja Esko-Juhania. Olkoonkin sitten miten typerää ajattelua tahansa, minä otan henkilökohtaisesti puolueissa vaikuttavien päättäjien aiemmat kannat huomioon puoluetta ja ehdokasta vaalien alla pohdiskellessani, olipa poliittisen puolueen ideologia sitten mikä tahansa. Menneisyys vaikuttaa aina nykypäivään, muodossa tai toisessa.

Onko Vasemmistoliitto (Vasemmisto nykyään?) mielestäsi sellainen pulju, jota pitää kohdella niin, että se tahtoo uunittaa kaikki kulakit, koska menneisyydessä siellä on vaikuttanut sellaisia ihmisiä?

Omalla kohdallani suora syyllistäminen on erikseen ja taustojen tiedostaminen ja niiden vaikutus äänestyskäyttäytymiseen erikseen. En kuulu niihin jotka vaativat suureen ääneen totuuskomissioita ruotimaan suomettumisen ajan ilmiöitä tai perää vanhoja stalinisteja ja natseja pukeutumaan säkkiin ja valelemaan tuhkaa ylleen, mutten myöskään aio päästää vaaleissa kaikenlaisia typeryyksiä menneisyydessään kannattaneita ihmisiä kuin koiraa veräjästä vain sillä perusteella että "se nyt oli sitä aikaa, emmä enää." Tehkööt julkisesti tiliä menneisyytensä kanssa tai olkoot tekemättä, äänestäjät sitten päättävät onko kyseisillä poliitikoilla enää heidän silmissään uskottavuutta.

Haluan myös korostaa, etten missään määrin tue tai hyväksy tapoja joilla ruotsalainen yhteiskunta hyökkää SD:tä vastaan. Luulen kuitenkin ymmärtäväni että puolueen taustasta ja lähimenneisyydestä johtuen tämänkaltainen reaktio ei ole mitenkään yllättävä. On kyllä kieltämättä ikävää kun jokin ryhmä rinnastetaan muualla kielteiseksi koettuun ilmiöön ja sitten leimataan kollektiivisesti ja eristetään vihamielisellä suhtautumisella enemmistöstä antamatta tämän tahon edustajille edes mahdollisuutta todistaa tarkoitusperiään ja todellista luontoaan.

No minä ainakin ymmärrän. En tiedä, että lasketaanko minua joukkoon, josta kyselet.

Uskon kyllä jos sanot ymmärtäväsi ja pidän sitä hyvänä asiana. Ja edellistä viestiäni lainaten: (maalitolppien siirtämisestä on turha syytellä  ;) )

""skenessä" tunnetuksi tulleen ja maahanmuuttokriitikoksi tunnustautuneen ihmisen, vaikkapa tunnettua blogia pitävän tyypin tai edes jonkin kuntatason varavaltuutetun, kenet vain rivinimimerkkiä tunnetumman nuivan"

Tässä en käy tuomaroimaan kenenkään näkökulman painoarvoa pienen piirin sisäisessä mielipiteenvaihdossa jota en rehellisesti sanoen tarpeeksi hyvin tunne, mutta koetko rehellisesti että henkilökohtainen kantasi ihmisten stallari- tai uusnatsitaustojen tonkimisen yhtäläisestä typeryydestä saa maahanmuuttokriittisten parissa laajempaa vastakaikua?
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Kontturi on September 23, 2010, 13:04:10

Kaikilla on menneisyytensä, Nalle Wahlroosillakin (prkl, taas asiaton vertaus), mutta lähtisin kuitenkin punnitsemaan ihmisten/puolueiden toimintaa tämän päivän näkökulmasta.

Hlökohtaisesti pidän kyllä outona liittymistä puolueeseen, jossa moikataan kamuja todella lennokkaasti nostamalla käsipystyyn ja huutamalla heil tai jotain, mutta en pelkästää liittymisen sen perusteella lähtisi kuitenkaan tuomitsemaan ketään, vaan ko. henkilön tekojen/sanomisten perustella. Ja sitä enemmän niillä teoilla/sanoilla on painoarvoa, mitä lähempänä tätä hetkeä ne on tehty/sanottu.

Niin no, kyllä minä tuotakin näkemystä tiettyyn rajaan asti ymmärrän enkä aio ainakaan itse siitä viittä sivua peistä taittaa kun vastapuolenkin näkemys on perusteltu.

Itse vain toivoisin ensisijaisesti sitä, että muutkin vaivautuisivat vaalien alla kaivelemaan mieluisen ehdokkaan taustoja (ja että media hoitaisi hommansa ja tekisi sen vähemmän viitseliäiden puolesta) muodostaakseen jonkinlaisen pidemmän aikavälin näkemyksen tyypin linjoista. Minulle kaikenlainen vuosi nolla-ajattelu on vain yksinkertaisesti turhan helppo lähestymistapa: ihmisethän ovat joka suhteessa aiemman menneisyytensä kasvatteja. Korostan myös tasapuolisuutta, sillä on mielestäni yksisilmäistä itsepetosta esimerkiksi ensin puhua Helsingin kaupungin kouluruokakeskustelussa yhteydessä stalinistisesta klikistä ja sitten pohdiskella hämmentyneenä seuraavassa käänteessä miksi tätä uutta ja viatonta poliittista puoluetta nyt näin syyttä suotta vainotaan?
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Julmuri on September 23, 2010, 13:37:57
Nuuh nuuh, aistin n. viiden sivun mittaista miksieihyvälläomallatunnollavoiverratavasureidenmenneisyyttäRD:nmenneisyyteen-vääntöä...

Eipä sitä sen kummemmin tarvitse aistia. Osoittaa vain miten lapsellisia tuollaiset kaappinatsipuheet ovat. SD:llä toisin kuin SDP:llä ei kuitenkaan ole tuhansien ihmisten verta käsissään. Se ei tietenkään tarkoita, ettei esim. Väinö Tannerin ansiot Suomen itsenäisyyden kohtalonhetkinä kansallisen yhtenäisyyden puolesta olisi arvokkaita, vaikka hän vaikutti puolueessa samaan aikaan kun kapinoitsijatkin. Itse kapinasta hän tietenkin pysyi sivussa. Harvaa poliitikkoa NL vihasi yhtä paljon kuin Tanneria, koska hänessä kiteytyi pitkälti suomalaisten periksiantamaton linja.

Kaikilla on menneisyytensä, Nalle Wahlroosillakin (prkl, taas asiaton vertaus), mutta lähtisin kuitenkin punnitsemaan ihmistenuolueiden toimintaa tämän päivän näkökulmasta.

Olen samaa mieltä ja tämän päivän SD edustaa pitkälti sitä ihan samaa oikeistopopulistista linjaa, joka on suosiossa muuallakin Euroopassa. Ei EU, rajat kiinnit, lisää rahaa poliisille ja vanhuksille. Mitään kansallissosialismia siitä ei saa tekemälläkään.

Hlökohtaisesti pidän kyllä outona liittymistä puolueeseen, jossa moikataan kamuja todella lennokkaasti nostamalla käsi pystyyn ja huutamalla heil tai jotain, mutta en pelkästää liittymisen sen perusteella lähtisi kuitenkaan tuomitsemaan ketään, vaan ko. henkilön tekojen/sanomisten perustella. Ja sitä enemmän niillä teoilla/sanoilla on painoarvoa, mitä lähempänä tätä hetkeä ne on tehty/sanottu.

Näitäkin juttuja lukiessa kannattaa muistaa, että niiden todenperäisyyttä ei välttämättä pysty tarkistamaan. Jos esim. yksi tai kaksi jäsentä on tullut kokoukseen natsipuvussa, siitä voidaan antaa kuva, että oli ihan yleistä tehdä niin silloin kun Åkesson liittyi puolueeseen.

Lisäksi kannattaa muistaa, että jo olemassaolevan pikkupuolueen ottaminen haltuun ja ohjaaminen uusille urille saattaa olla helpompaa kuin kokonaan uuden perustaminen. SD ei ole natsipuolue ja se on fakta joka kestää.

Ruotsin SD hysteria on  ylittänyt kaikki mauttomuuden rajat kun Moderaterin johtaja historiallisen vaalivoiton jälkeen kertoo, ettei vaalitulos ollut tyydyttävä. Siis miettikääpä tuota vähäsen! Historiallinen tulos = ei tyydyttävä, koska joku oikeistopopulistiporukka saa muutaman paikan valtiopäiville. Fy fan!
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: zetor on September 23, 2010, 14:36:08
Osoittaa vain miten lapsellisia tuollaiset kaappinatsipuheet ovat. SD:llä toisin kuin SDP:llä ei kuitenkaan ole tuhansien ihmisten verta käsissään.

Ja nämä kaksi peräkkäistä lausettahan alleviivaavat hyvin sinunkin kaksinaismoralismiasi. SD ei ole koskaan tehnyt eikä voisi koskaan tehdä mitään väärää, sen sijaan Vasemmiston ja Vihreiden äänestäminen johtaa anarkiaan ja hävitykseen, Jutta Urpilainen on suoraan vastuussa stalinismista ja kommunismi on ihan oven takana koska Jaakko Laakso. Vaikka vielä päälle kymmenen vuotta sitten SD:n kokouksissa natsiliput heiluivat, niin sillä ei ole enää mitään merkitystä, mutta taistolaiset ja 1918 ovat edelleen ihan relevantteja kortteja keskusteluissa. Ei vittu teidän kanssanne.

Jaksaa vaan huvittaa miten nuivat oikeasti viitsivät vähän silleen ironisesti naureskella noille "pimeyden voimat" -puheille joilla Ruotsissa SD:hen viitataan, kun samanlaista housuunpaskomista ovat hommalaiset harrastaneet vihervasemmistoa kohtaan jo iät ja ajat.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Annushka on September 23, 2010, 15:27:35
http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1246483/Hoppar-av-SD-efter-palasning.html

Quote
I söndags valdes Eric Gerhardsson in i Gällivares kommunfullmäktige som SD-ledamot. Nu har han läst partiets program och hoppar av uppdraget.

GÄLLIVARE. - Jag har nu fördjupat mig i Sverigedemokraternas partiprogram och tyvärr får jag göra mina väljare besvikna. Jag kan inte ställa upp, invandrarna är mina vänner, säger han.

Beslutet att ställa upp för SD var inte helt genomtänkt, säger han till Norrbottens-Kuriren och Norrländska Socialdemokraten.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Virkamies on September 23, 2010, 15:46:26
Haluan myös korostaa, etten missään määrin tue tai hyväksy tapoja joilla ruotsalainen yhteiskunta hyökkää SD:tä vastaan. Luulen kuitenkin ymmärtäväni että puolueen taustasta ja lähimenneisyydestä johtuen tämänkaltainen reaktio ei ole mitenkään yllättävä. On kyllä kieltämättä ikävää kun jokin ryhmä rinnastetaan muualla kielteiseksi koettuun ilmiöön ja sitten leimataan kollektiivisesti ja eristetään vihamielisellä suhtautumisella enemmistöstä antamatta tämän tahon edustajille edes mahdollisuutta todistaa tarkoitusperiään ja todellista luontoaan.

Eli meillä on siis kohtuullisen samankaltainen näkemys asiasta.

Quote
Tässä en käy tuomaroimaan kenenkään näkökulman painoarvoa pienen piirin sisäisessä mielipiteenvaihdossa jota en rehellisesti sanoen tarpeeksi hyvin tunne, mutta koetko rehellisesti että henkilökohtainen kantasi ihmisten stallari- tai uusnatsitaustojen tonkimisen yhtäläisestä typeryydestä saa maahanmuuttokriittisten parissa laajempaa vastakaikua?

Määritelmäsi alle en usko kuuluvani, sillä allekirjoittaneen kirjoituksilla on tuskin minkäänlaista painoarvoa kummankaan heimon parissa. Luulen, että meidän kantamme allekirjoittaisi noin 80% ihmisistä. Suurella suulla puhuvista kenties 50%.

Ei vittu teidän kanssanne.

Hengitä hyvä mies. Eiköhän herra Julmurikin pyrkinyt vain osoittamaan juuri sitä, että on typerää tonkia kummankin puolueen taustoja liikaa ja keskittyä itse poliittiseen sanomaan?
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Julmuri on September 23, 2010, 16:27:47
Osoittaa vain miten lapsellisia tuollaiset kaappinatsipuheet ovat. SD:llä toisin kuin SDP:llä ei kuitenkaan ole tuhansien ihmisten verta käsissään.

Ja nämä kaksi peräkkäistä lausettahan alleviivaavat hyvin sinunkin kaksinaismoralismiasi. SD ei ole koskaan tehnyt eikä voisi koskaan tehdä mitään väärää, sen sijaan Vasemmiston ja Vihreiden äänestäminen johtaa anarkiaan ja hävitykseen, Jutta Urpilainen on suoraan vastuussa stalinismista ja kommunismi on ihan oven takana koska Jaakko Laakso. Vaikka vielä päälle kymmenen vuotta sitten SD:n kokouksissa natsiliput heiluivat, niin sillä ei ole enää mitään merkitystä, mutta taistolaiset ja 1918 ovat edelleen ihan relevantteja kortteja keskusteluissa. Ei vittu teidän kanssanne.

Etkö lukenut quottia pidemmälle vai etkö ymmärtänyt mitä sen jälkeen kirjoitin? Nimenomaanhan sanoin, että ei tarkoita vanhat jutut mitään ja kirjoittelin vielä pitkät pätkät Väinö Tannerista. Mutta jos alettaisiin vetämään tuota linjaa, ei vasemmisto olisi yhtään sen puhtoisempi. Nyt herra Peruna yritti alkaa vetämään sitä linjaa ja hänelle osoitettiin, ettei se ole kannattavaa. Se siitä.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Schwa on September 23, 2010, 18:21:35
Laitavasemmisto vs. SD -menneisyystilintekoasetelmaan sanoisin pitkälti henkilökohtaiseen fiilispohjaan kytkeytyvänä juttuna, että pystyn jotenkuten ymmärtämään ammoisten Neuvostoliittoa ihailleiden kommunistien tai 30-luvun suursuomioikeiston ajattelua. Se oli naiivia ja typerää, mutta asenneilmasto ja tietopohja oli silloin eri, eikä ihan satavarmalla pysty sanomaan, etteikö itsekin olisi voinut olla siinä joukossa. Mutta että joku liittyy 1990-luvun Ruotsissa operettinatsien puolueeseen, jonka aktiivit kanniskelevat käsikranaatteja vasemmistopoliitikkojen puhetilaisuuksiin... se ei vain mene jakeluun.

En toki väitä, että tämän pitäisi ratkaisevasti vaikuttaa kenenkään suhtautumiseen ruotsidemokraatteihin.

Ruotsin SD hysteria on  ylittänyt kaikki mauttomuuden rajat kun Moderaterin johtaja historiallisen vaalivoiton jälkeen kertoo, ettei vaalitulos ollut tyydyttävä. Siis miettikääpä tuota vähäsen! Historiallinen tulos = ei tyydyttävä, koska joku oikeistopopulistiporukka saa muutaman paikan valtiopäiville. Fy fan!

Nyt päättyvällä vaalikaudella Moderaternan johtamalla porvariallianssilla oli valtiopäivillä yksinkertainen enemmistö, jota tietysti lähdettiin hakemaan uudestaan tai mielellään vahvistamaan. Nyt enemmistö menetettiin ja edessä on runsaasti itkua sekä hammasten kiristystä. Tällä hetkellä näyttää todennäköisimmältä, että tuloksena on hutera vähemmistöhallitus. Onko ihme, ettei Reinfeldt riemuitse vaalituloksesta?
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Kourumies on September 23, 2010, 20:55:46
Selvä. Minä tunnen tavallisia keski-ikäisiä perheenäitejä, jotka herttaisuudestaan huolimatta keskustelivat 70-luvulla kaikessa vakavuudessa siitä, että ketkä pitää vallankumouksen yhteydessä likvidoida, enkä oikeastaan jaksa heitä millään lailla tänä päivänä syyllistää asiasta. Jos todella ajattelet kuten kerrot ajattelevasi, niin kertoisitko sitten hieman, että mikä on Vasemmistoliiton taustatarina ja kuvitteletko, etten minä löytäisi varsin höyrypäistä tarinaa tämän liikkeen varhaisemmasta historiasta?

Vasemmistoliiton taustatarinan vaiheet Kremin kainalossa syntyneestä ja vallankumousta Suomeen puuhanneesta sakista nykypäivään ovat kyllä tiedossa. Ja tottahan sieltä löytyy oikein käypää materiaalia mitä karmeimpiin kauhukuviin mokuttajakommunistien synkistä salaliitoista, etenkin kun puolueen riveissä vielä pyörii aktiivisena vähemmistönä kaikensorttista Jaakkoa ja Esko-Juhania. Olkoonkin sitten miten typerää ajattelua tahansa, minä otan henkilökohtaisesti puolueissa vaikuttavien päättäjien aiemmat kannat huomioon puoluetta ja ehdokasta vaalien alla pohdiskellessani, olipa poliittisen puolueen ideologia sitten mikä tahansa. Menneisyys vaikuttaa aina nykypäivään, muodossa tai toisessa.


Kyllä se on ihan jees että vasemmistoliiton taistolaisista puhutaan, mutta saisi loppua Halosen, Tuomiojan ym. demarien haukkuminen "taistolaisiksi". Demari on käsitteenä eri asia kuin taistolainen kuten päärynä on eri asia kuin omena,
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Toope on September 23, 2010, 21:27:03
Kyllä se on ihan jees että vasemmistoliiton taistolaisista puhutaan, mutta saisi loppua Halosen, Tuomiojan ym. demarien haukkuminen "taistolaisiksi". Demari on käsitteenä eri asia kuin taistolainen kuten päärynä on eri asia kuin omena,

Olen samaa mieltä. Tosin kun vasemmistolaiset ovat neljäkymmentä vuotta haukkuneet eri mieltä olevia fasisteiksi, niin ei voi olettaa, että oikeistolaisella aikakaudella ei iskettäisi takaisin kommarihaukuilla.

Omasta mielestäni nykyään olisi korkea aika haudata sekä oikeisto-keskusta-vasemmisto -ajattelu, että sen tärkeimmät ylläpitäjäpuolueet historian romukoppaan.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Annushka on September 23, 2010, 21:27:19
Kyllä se on ihan jees että vasemmistoliiton taistolaisista puhutaan, mutta saisi loppua Halosen, Tuomiojan ym. demarien haukkuminen "taistolaisiksi". Demari on käsitteenä eri asia kuin taistolainen kuten päärynä on eri asia kuin omena,

Kai nyt noita saa penkoa. Se vaan usein tarkoittaa jotain "iskä sanoi että ne taistolaiset oli hirveitä" -tason analyysejä sinänsä varsin mielenkiintoisesta episodista historiassa. Mutta taistolaisuuden kummalliset ulottuvuudet voi suurimmaksi osaksi asettaa aikansa politiikan tekemisen ja poliittisen kulttuuriin sekä olosuhteiden kontekstiin. Sen sijaan natsilippujen heiluttaminen horst wesselin tahtiin vuonna 1996 Ruotsissa lienee asia, jonka historiankirjoitus tulee näkemään hyvin muusta yhteiskunnallisesta kehityksestä irrallisena. Kyllähän jotkut kuulemma vielä Suomessakin ovat vuoden 1991 jälkeen heilutelleet sirppiä ja vasaraa muussakin kuin parodiamielessä.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Kourumies on September 23, 2010, 22:07:46
Kyllä se on ihan jees että vasemmistoliiton taistolaisista puhutaan, mutta saisi loppua Halosen, Tuomiojan ym. demarien haukkuminen "taistolaisiksi". Demari on käsitteenä eri asia kuin taistolainen kuten päärynä on eri asia kuin omena,

Olen samaa mieltä. Tosin kun vasemmistolaiset ovat neljäkymmentä vuotta haukkuneet eri mieltä olevia fasisteiksi, niin ei voi olettaa, että oikeistolaisella aikakaudella ei iskettäisi takaisin kommarihaukuilla.

Totta. Mutta jos joku olisi 70-luvulla sanonut, että muutaman vuosikymmenen päästä RKP:tä haukutaan kommareiksi ja vihervasemmistoksi, sellainen olisi naurettu suohon, tai viety lataamoon. RKP:hän oli vielä 90-luvulla hyvin oikeistolaisen puolueen maineessa.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Julmuri on September 23, 2010, 22:19:13
Ruotsin SD hysteria on  ylittänyt kaikki mauttomuuden rajat kun Moderaterin johtaja historiallisen vaalivoiton jälkeen kertoo, ettei vaalitulos ollut tyydyttävä. Siis miettikääpä tuota vähäsen! Historiallinen tulos = ei tyydyttävä, koska joku oikeistopopulistiporukka saa muutaman paikan valtiopäiville. Fy fan!

Nyt päättyvällä vaalikaudella Moderaternan johtamalla porvariallianssilla oli valtiopäivillä yksinkertainen enemmistö, jota tietysti lähdettiin hakemaan uudestaan tai mielellään vahvistamaan. Nyt enemmistö menetettiin ja edessä on runsaasti itkua sekä hammasten kiristystä. Tällä hetkellä näyttää todennäköisimmältä, että tuloksena on hutera vähemmistöhallitus. Onko ihme, ettei Reinfeldt riemuitse vaalituloksesta?

Moderater sai 10 paikkaa enemmän kuin edellisssä vaaleissa ja uusi ensi kertaa historiassaan paikkansa pääministeripuolueena hallituskauden jälkeen. Joidenkin apupuolueiden laskenut kannatus ainoastaan antaa Moderaterilla enemmän painoarvoa hallituksessa. Puolueella on siis varmasti Ruotsi hallussaan seuraaviin vaaleihin saakka. Sitten vaakakupin toisella puolella joku oikeistopopulisti sai joitakin paikkoja.

Mahdollinen vähemmistöhallituskaan ei ole Ruotsidemokraattien pahuuden syytä, koska vastaavan olisi voinut aiheutta mikä tahansa blokkien ulkopuolinen puolue. Vika on siis blokkipolitiikassa, joka ei kestä sitä, että joku alkaa uhata kaksipuoluejärjestelmää muistuttavaa systeemiä.

Onhan se kieltämättä hieman huvittavaa, ettei muka kyetä muodostamaan enemmistöhallitusta 350 paikan parlamentissa sen vuoksi, että jokin puolue, jonka kanssa kukaan ei "halua olla" saa 20 paikkaa. Monipuoluejärjestelmästäkö tosiaan oli kyse?

Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Paappa on September 23, 2010, 22:31:55
Mahtoiko tämä loistava aivopieru jo olla täällä?  ;D
http://www.thelocal.se/29176/20100922/
Quote
Sweden Democrat calls for opponents to be 'shot'

"Line the immigrants here on the film up against the wall and put a bullet between the eyes, then put them in a bag, stick a stamp on them and send them back to where they come from," the Sweden Democrat candidate for Trelleborg in southern Sweden wrote on her Facebook page, according to the local Trelleborgs Allehanda daily.

Enderleit, who is on the party's list in Trelleborg municipality in southern Sweden, used her Facebook page on Monday to comment on a film from a Sweden Democrat meeting. The party's public meetings are often attended by counter-demonstrators and this one was no exception, with some new Swedes among the crowd.

Sillä toisella forumilla taisi joku todeta että Ruotsidemokraatteihin olisi soluttautunut väkeä, jonka tehtävä olisi tehdä mahdollisimman paljon vahinkoa. Pitäisiköhän tämä väite ottaa vakavasti?  :D


Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Steffers on September 24, 2010, 15:56:53
Tulipa mieleen eräs kysymys mitä olen pyöritellyt päässäni. Usein kuulee sanottavan että on jotenkin epädemokraattista että mikään puolue ei halua tehdä yhteistyötä ruotsidemokraattien kanssa tai että yksityisesti omistetut mediat (kuten Aftonbladet) kirjoittelevat siitä negatiivisesti.

Miten niin? Jos kaikkien puolueiden kanta tosiaan on että ruotsidemokraattien kanssa ei tehdä yhteistyötä niin se on sitten niiden päätös. Ei puolueilla ole mikään pakko leikkiä toisten puolueiden kanssa, enkä ole nähnyt missään merkkejä siitä että puolueiden kanta eroaa merkittävästi tässä asiassa siitä, mitä niiden jäsenet tai kannattajat haluavat niiden tekevän. Perussuomalaiset voivat päättää että samaan hallitukseen ei mennä vihreiden kanssa ja toisinpäin. Samoin yksityisillä medioilla ei ole mikään pakko kirjoittaa neutraalisti mistään puolueesta.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Jussi Jalonen on October 05, 2010, 15:27:46
Näemmä muuan puolalainen liberaalikatolinen viikkolehti (http://en.wikipedia.org/wiki/Tygodnik_Powszechny) on vastikään julkaissut artikkelin (http://tygodnik.onet.pl/31,0,53673,islamofobia_na_sztandary,artykul.html) Ruotsidemokraateista ja näiden vaalimenestyksestä.

Kirjoittajista ja otsikosta päätellen kyseessä on parodiahorisontin ylittävä übermokutus. Taitaa olla paras soittaa kriittisten kv-jaosto hätiin.

(Ai niin, kiitoksia osanottajille, etenkin Annushkalle ja Steffersille. Korvaukseksi lupaan trahteerata molemmat Tampereella milloin heille vain parhaiten sopii.)


Best,

J. J.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Steffers on October 05, 2010, 15:59:48
Sopii milloin vaan, riippuen siitä mitä "trahteeraaminen" tarkoittaa.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Annushka on October 05, 2010, 16:03:10
Sopii milloin vaan, riippuen siitä mitä "trahteeraaminen" tarkoittaa.

Kuulostaa kyllä äärimmäisen epäilyttävältä. Toivottavasti sillä ei ole lahtaamisen tai muiluttamisen kanssa tekemistä.

Itsehän olen Tampesterissa yleensä vain läpikulkumatkalla, mutta katsotaan josko tässä joskus olisi joku juttu jonka takia sinnekin pitäisi rahtautua.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Jussi Jalonen on October 05, 2010, 16:15:24
Sopii milloin vaan, riippuen siitä mitä "trahteeraaminen" tarkoittaa.

Kuulostaa kyllä äärimmäisen epäilyttävältä. Toivottavasti sillä ei ole lahtaamisen tai muiluttamisen kanssa tekemistä.

Rauman seudulla ja tietääkseni muuallakin käytetty länsisuomalainen murreilmaus, tulee ruotsin sanasta traktering, kestitys, kun nyt kerran Ruotsidemokraateista kyse oli. Ruokaa, olutta ja viinaa, tai mitä nyt kurkustaan haluaa alas kaataakaan.

Muistutettakoon, että minähän liikun siis myös Helsingin suunnalla toisinaan, koska Kansallis- ja Sota-Arkistoja ei ole saatu desentralisoitua.


Best,

J. J.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Orpheus on October 05, 2010, 17:15:39
Näemmä muuan puolalainen liberaalikatolinen viikkolehti (http://en.wikipedia.org/wiki/Tygodnik_Powszechny) on vastikään julkaissut artikkelin (http://tygodnik.onet.pl/31,0,53673,islamofobia_na_sztandary,artykul.html) Ruotsidemokraateista ja näiden vaalimenestyksestä.

Oisko mahdollista saada referaattia tosta artikkelista suomeksi? Googlen kääntäjä tekee tekstistä kuin tekstistä hassun.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Jussi Jalonen on October 05, 2010, 18:45:30
Oisko mahdollista saada referaattia tosta artikkelista suomeksi? Googlen kääntäjä tekee tekstistä kuin tekstistä hassun.

Siitähän on tosiaan vasta alkuosa luettavissa ilmaiseksi, loppuosasta joutuu sitten maksamaan samalla tavoin kuin kioskissa myytävästä irtonumerostakin, missä artikkeli komeilee sivuilla 24-25.

Tekstissähän ei sinänsä ole mitään sellaista, mitä asiaa seuranneet eivät muutenkin tuntisi. Ensimmäisessä kappaleessa (Od neonazismu do islamofobii, "Uusnatsismista islamofobiaan") käsitellään puolueen historiaa ja sen pyrkimystä jonkinlaiseen valtavirtaistumiseen, mistä tässäkin ketjussa on puhuttu. Toisessa kappaleessa ("Element kulturowo niepożądany", "'Ei-toivottu kulttuurinen elementti'") käsitellään sitä, millä tavoin puolue vetää demarkaatiolinjansa keskittyen paljolti muslimisiirtolaisiin, ja millaista palautetta puolue on saanut. Kolmannessa kappaleessa (Nowy ład, "Uusi järjestys") käsitellään puolueen asemaa Ruotsin poliittisen kentän uudelleenmuotoutumisessa sekä mainitaan tavallisia syitä sosialidemokraattien asteittaiselle alamäelle. Neljännessä kappaleessa (Chwilowy sukces i wyzwania - "Hetkellinen menestys ja haasteet") käsitellään Ruotsidemokraattien saavuttaman menestyksen mahdollista perustumista hienoiseen kuplaan ja mainitaan esimerkkinä puolueen kokema takaisku vanhalla tukialueella Landskronassa; samalla kuitenkin tehdään selväksi se, että puolue on tällä hetkellä syytä ottaa vakavasti. Patrycja halusi tässä yhteydessä lisätä tekstiin Henning Mankellin kannanotot, koska hän nyt on Puolassakin tunnettu julkkis. Viidennessä ja viimeisessä kappaleessa (Trend europejski - "Eurooppalainen trendi") käsitellään puolueen vaalimenestystä osana laajempaa eurooppalaista liikehdintää sekä tämän liikehdinnän asettamaa haastetta keskustaoikeistolle ja vapaamielisille porvaripuolueille. Geert Wilders on mainittu, samaten myös Timo Soini ja Perussuomalaisten nouseva kannatus lahden tällä puolella.

Viimeisessä kappaleessa on mainittu ohimennen myös Perussuomalaisten sisällä oleva "frakcja "krytyk³w imigracji"", jotka ovat kovasti hehkuttaneet Ruotsidemokraattien voittoa, vaikka puoluejohtaja itse on ottanut lahdentakaisiin populisteihin etäisyyttä. Saa nyt nähdä, olisiko viikkolehti kiinnostunut pureutumaan yksityiskohtaisemmin myös lahden tällä puolella tapahtuviin seikkoihin. Miksipäs ei, kun vaalit tässä hieman lähenevät.

Tekstissä ovat mukana Björn Söderin höyrähtäneen "islamilainen vallankumous"-kommentin, Antonin hakaristisekoilun ja Ruotsidemokraattien muukalaisvihamielisen asenteen ohella totta kai myös ruotsalaisten antifasistien tempaukset, päällekarkaus Issa Issan kimppuun sekä Rosengårdin ja Rinkebyn ongelmat, joten tuskinpa Niuvassakaan pitäisi olla mitään valittamista. Kirjoituspalkkiolla tosin ajattelin tarjota halal-ateriat.


Best,

J. J.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: J. Mäki-Ketelä on October 05, 2010, 19:18:40
Sopii milloin vaan, riippuen siitä mitä "trahteeraaminen" tarkoittaa.

Kuulostaa kyllä äärimmäisen epäilyttävältä. Toivottavasti sillä ei ole lahtaamisen tai muiluttamisen kanssa tekemistä.

Rauman seudulla ja tietääkseni muuallakin käytetty länsisuomalainen murreilmaus, tulee ruotsin sanasta traktering, kestitys, kun nyt kerran Ruotsidemokraateista kyse oli. Ruokaa, olutta ja viinaa, tai mitä nyt kurkustaan haluaa alas kaataakaan.

Muistutettakoon, että minähän liikun siis myös Helsingin suunnalla toisinaan, koska Kansallis- ja Sota-Arkistoja ei ole saatu desentralisoitua.


Best,

J. J.

Äläs Jussi valehtele! Trahteeraus tarkoittaa suunnilleen samaa kuin desimointi Rooman armeijassa!

Ei vaan, ainakin Oulussa (missä olin intissä) trahteeraus tarkoitti viinan tarjoamista (minä tietenkin kieltäydyin raittiina varusmiehenä moisesta myrkystä).

Voin tulla messiin, jos huolitaan. Huolitaan tai ei, niin laitan tämän itseni tyrkyttämisen joka tapauksessa tänne, niin menee tieto taas eräälle mielenterveyskuntoutujalle vai mikä sairaseläkeläinen nyt olikin, joka välillä ilahduttaa minua maanisilla jorinoillaan ihan oikean postin kautta lähetettynä (laita lisää vaan, minulla on tapana lueskella vessassa).
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Kourumies on October 05, 2010, 21:31:00
Huolitaan tai ei, niin laitan tämän itseni tyrkyttämisen joka tapauksessa tänne, niin menee tieto taas eräälle mielenterveyskuntoutujalle vai mikä sairaseläkeläinen nyt olikin, joka välillä ilahduttaa minua maanisilla jorinoillaan ihan oikean postin kautta lähetettynä (laita lisää vaan, minulla on tapana lueskella vessassa).

Hanki parempaa luettavaa, esimerkiksi täällä aikaisemmin mainittu Volter Kilven "Alastalon salissa", joka on asiaa kannesta kanteen. Et ole ajatellut tehdä noista postilähetyksistä rikosilmoitusta?
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Steffers on October 05, 2010, 21:39:19
Sopii milloin vaan, riippuen siitä mitä "trahteeraaminen" tarkoittaa.

Kuulostaa kyllä äärimmäisen epäilyttävältä. Toivottavasti sillä ei ole lahtaamisen tai muiluttamisen kanssa tekemistä.

Rauman seudulla ja tietääkseni muuallakin käytetty länsisuomalainen murreilmaus, tulee ruotsin sanasta traktering, kestitys, kun nyt kerran Ruotsidemokraateista kyse oli. Ruokaa, olutta ja viinaa, tai mitä nyt kurkustaan haluaa alas kaataakaan.

Muistutettakoon, että minähän liikun siis myös Helsingin suunnalla toisinaan, koska Kansallis- ja Sota-Arkistoja ei ole saatu desentralisoitua.


Best,

J. J.

No mulle käy mikä aika tahhaa, asun suht lähellä yliopistoa ja nyt kun gradun on palautettu ja töitäkään ei vielä ole niin on luppoaikaa.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Annushka on October 06, 2010, 01:37:52
Olen lähinnä hieman hämmentynyt, että kuvitteleeko kaveri tosissaan tutkijan tuloilla kustantavansa parin vasemmistolaisen illan? Legendahan kertoo, että kommunistien oli lämpimikseen juotava eräässäkin korvessa sijaitsevassa piilopaikassaan alkoholia käydessään kokousta siitä, mitä hittoa kommunistien tulisi oikeastaan tehdä. Siitä perintönä jokainen sosialisti osaa ottaa kuppia. Siihen lisätäkseni olen sekä ruoan että viinin suhteen kauhea snobi, että kalliiksi tulee. Paitsi tietysti jos itse kokkaan, joka on minulle hyväksyttävä asiaintila.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: J. Mäki-Ketelä on October 06, 2010, 07:48:29
Olen lähinnä hieman hämmentynyt, että kuvitteleeko kaveri tosissaan tutkijan tuloilla kustantavansa parin vasemmistolaisen illan? Legendahan kertoo, että kommunistien oli lämpimikseen juotava eräässäkin korvessa sijaitsevassa piilopaikassaan alkoholia käydessään kokousta siitä, mitä hittoa kommunistien tulisi oikeastaan tehdä. Siitä perintönä jokainen sosialisti osaa ottaa kuppia. Siihen lisätäkseni olen sekä ruoan että viinin suhteen kauhea snobi, että kalliiksi tulee. Paitsi tietysti jos itse kokkaan, joka on minulle hyväksyttävä asiaintila.

Ei Jalonen niitä oikeasti tarjoa, vaan minä. Minulla kun on rajoittamaton budjetti käytössäni tässä rrrrrintaman hajoittamisoperaatiossa. Onhan taustajärjestöinäni mm. SDP, RKP, FSB, Suojelupoliisi, kokoomus ja jos en ihan väärin muista, niin myös joku arabijärjestökin. Jussi on vain tuommoinen bulvaani tässä välissä. Mutta ei puhuta tästä kenellekään, jookos. Alkaa vielä siellä ja tuolla hirveät salaliittojutut jylläämään. Pahimmillaan joku vielä keksii, että minähän olenkin myyrä (nykyisin olen muuten jo Rotupetturikin, terveisiä vaan sinne Kuopioon).
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: J. Mäki-Ketelä on October 06, 2010, 07:52:43
Huolitaan tai ei, niin laitan tämän itseni tyrkyttämisen joka tapauksessa tänne, niin menee tieto taas eräälle mielenterveyskuntoutujalle vai mikä sairaseläkeläinen nyt olikin, joka välillä ilahduttaa minua maanisilla jorinoillaan ihan oikean postin kautta lähetettynä (laita lisää vaan, minulla on tapana lueskella vessassa).

Hanki parempaa luettavaa, esimerkiksi täällä aikaisemmin mainittu Volter Kilven "Alastalon salissa", joka on asiaa kannesta kanteen. Et ole ajatellut tehdä noista postilähetyksistä rikosilmoitusta?

Pitääpä lukea tuo Alastalon salissa. Rohkenen kuitenkin epäillä, että se ei ole läheskään yhtä hupaisaa luettavaa kuin sen yhden eläkeläisen itkuviestit. Tai mistä sen tietää, ennen kuin lukee.

Ei niissä sen viesteissä ole ainesta rikosilmoitukseen. Surullisen hahmon surullisia riipustuksiahan ne vain ovat. Ihan jo koulutukseni puolesta ymmärrän sen syvän epätoivon ja pettymyksen elämään, joka siellä hänen yksiössään vallitsee. Sossusta ei irtoa rahnaa eikä tyttöystävääkään ole, niin hän minulle kertoi. Kaikkea hyvää hänelle ja voimia, ennen kaikkea voimia.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Jussi Jalonen on October 06, 2010, 11:18:33
Olen lähinnä hieman hämmentynyt, että kuvitteleeko kaveri tosissaan tutkijan tuloilla kustantavansa parin vasemmistolaisen illan?

Meinasin heittää hupaisan kommentin taikaseinästä, mutta voihan tämän supistaa pariin kolmeen lasilliseen.

Paitsi tietysti jos itse kokkaan, joka on minulle hyväksyttävä asiaintila.

Sama, minähän teen ruokaa vaikka kirvesvarresta.Best,

J. J.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Annushka on October 08, 2010, 11:27:59
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Ruotsidemokraattien+kannatus+romahti+jo/1135260721367

Protesti näyttäisi laantuneen.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Vohobitti on October 08, 2010, 18:36:50
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Ruotsidemokraattien+kannatus+romahti+jo/1135260721367

Protesti näyttäisi laantuneen.

Tuollaiselle pikagallupille ei pidä antaa likaa painoarvoa, mutta parin prosenttiyksikön lasku voi johtua siitä, että jotkut SD:n äänestäjät viimeiseen asti uskoivat ja toivovat, että Reinfield ottaa SD:n mukaan hallitukseen, vaikka hän kyllä systemaattisesti ilmoitti ennen vaaleja, ettei Maltillisella Kokoomuksella ole mitään tekemistä SD:n kanssa. Nyt nämä äänestäjät, jotka haluavat aina olla "voittajan puolella" ovat tulleet katumapäälle.

Hommafoorumia joskus selatessa suosikkiosioni on se, kun pari hommalaista yrittää puolustaa Suomen Kokoomusta nuivana tai ainakin potentiaalisesti nuivana puolueena sillä verukkeella, että Kokoomusnuorissa on tyyliin pari 18-vuotiasta hommalaista.

Yllättävän monelle hommalaisella - samoin kuin nähtävästi Ruotsissa joillekin SD:tä äänestäneille - on ylivoimaisen vaikea ymmärtää sitä, että nykyinen maahanmuuttopolitiikka ja monikulttuurisuuspuhe on nimenomaan porvaripuolueiden ja ennen kaikkea Kokoomuksen toivomaa ja harjoittamaa politiikkaa, ei suinkaan "punavihermädättäjien" tai edes demareiden.

Käy vähän sääliksi tällaisia nuorisopolitiikkoja, joilla on enemmän intohimoa kuin päässä järkeä tai kykyä poliittiseen arviointiin.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Kourumies on October 08, 2010, 21:29:56
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Ruotsidemokraattien+kannatus+romahti+jo/1135260721367

Protesti näyttäisi laantuneen.

Tuollaiselle pikagallupille ei pidä antaa likaa painoarvoa, mutta parin prosenttiyksikön lasku voi johtua siitä, että jotkut SD:n äänestäjät viimeiseen asti uskoivat ja toivovat, että Reinfield ottaa SD:n mukaan hallitukseen, vaikka hän kyllä systemaattisesti ilmoitti ennen vaaleja, ettei Maltillisella Kokoomuksella ole mitään tekemistä SD:n kanssa. Nyt nämä äänestäjät, jotka haluavat aina olla "voittajan puolella" ovat tulleet katumapäälle.

Hommafoorumia joskus selatessa suosikkiosioni on se, kun pari hommalaista yrittää puolustaa Suomen Kokoomusta nuivana tai ainakin potentiaalisesti nuivana puolueena sillä verukkeella, että Kokoomusnuorissa on tyyliin pari 18-vuotiasta hommalaista.

Yllättävän monelle hommalaisella - samoin kuin nähtävästi Ruotsissa joillekin SD:tä äänestäneille - on ylivoimaisen vaikea ymmärtää sitä, että nykyinen maahanmuuttopolitiikka ja monikulttuurisuuspuhe on nimenomaan porvaripuolueiden ja ennen kaikkea Kokoomuksen toivomaa ja harjoittamaa politiikkaa, ei suinkaan "punavihermädättäjien" tai edes demareiden.

Käy vähän sääliksi tällaisia nuorisopolitiikkoja, joilla on enemmän intohimoa kuin päässä järkeä tai kykyä poliittiseen arviointiin.

Kokoomusnuorissa kyllä on aika hommalainen meno nykyään, mutta se ei ole mikään uutinen. Ei kai sen järjestön tarkoitus koskaan ole ollutkaan muu kuin vähän oikeistohörhöjen ylemmän keskiluokan kakaroiden kesyttäminen osaksi poliittista järjestelmää. Uudet kokoomuspoliitikot värvättäneen muita teitä.

Reinfeld muuten on osoittanut olevansa ammattitaitoinen ja osaava poliitikko. Tämän SD-kriisin hän on hoidellut tähän asti hyvin mallikkaasti.
Mutta olen samaa mieltä, että jos meillä on oikeistoliberaali ja oikeistoradikaali, jotka kumpikin ottavat liberaaliutensa tai radikalisminsa vakavasti, heidän välillään on hyvin fundamentaalinen ja sovittelematon konflikti. Nuivuus ja liberalismi eivät mahdu samaan päähän.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Hagbard on October 09, 2010, 07:47:58
Reinfeld muuten on osoittanut olevansa ammattitaitoinen ja osaava poliitikko. Tämän SD-kriisin hän on hoidellut tähän asti hyvin mallikkaasti.

Mikä ihmeen kriisi? Mitä pahaa uhkasi tapahtua?

Mutta olen samaa mieltä, että jos meillä on oikeistoliberaali ja oikeistoradikaali, jotka kumpikin ottavat liberaaliutensa tai radikalisminsa vakavasti, heidän välillään on hyvin fundamentaalinen ja sovittelematon konflikti. 

Mitä radikaalia muka on Ruotsidemokraattien ohjelmassa?

  Nuivuus ja liberalismi eivät mahdu samaan päähän.

Jompikumpi noista käsitteistä on sinulta pahasti jäänyt ymmärtämättä, jos tuollaista väität.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Vohobitti on October 09, 2010, 14:40:24
Jompikumpi noista käsitteistä on sinulta pahasti jäänyt ymmärtämättä, jos tuollaista väität.

Liberalismi on aate tai ideologia, joka suojelee kansalaisen eli porvarin oikeuksia kuninkaan tai toisten kansalaisten mielivallalta. Nuivuus taasen käsittääkseni on sitä, että suhtaudutaan nuivasti yksilön vapauksiin ja vedotaan herkästi kuviteltuihin "enemmistön" mieltymyksiin tai jopa "maan tapaan". Olen kirjoittanut aiheesta enemmän täällä (http://postmodernity.wordpress.com/2010/09/22/liberalismi-ja-suora-demokratia/), niin ei viitsi uudelleen alkaa vääntämään rautalangasta.

Eikö jo se, että kaikki Ruotsin eduskuntapuolueet kategorisesti ole kieltäytyneet olemasta tekemisissä SD:n kanssa kerro, että he kokevat SD:n politiikan ja tavoitteiden olevan jotenkin radikaaleja tai sovittamattomassa ristiriidassa Ruotsissa viime vuosikymmeninä harjoitetun kanssa ja eikö nimenomaan SD:n kannattajat äänestäneet kyseistä puoluetta koska se on radikaali vaihtoehto?

Reinfeld muuten on osoittanut olevansa ammattitaitoinen ja osaava poliitikko. Tämän SD-kriisin hän on hoidellut tähän asti hyvin mallikkaasti

Mikä ihmeen kriisi? Mitä pahaa uhkasi tapahtua?

Kriisi oli se, että Reinfieldin porvarihallitus ei saanut yksinkertaista enemmistöä valtiopäiville, ei suinkaan demareiden ja vasemmiston takia, vaan SD:n ylitettyä äänikynnyksen. Mutta siis Reinfieldin onnistui kokoamaan vähemmistöhallitus ja jatkamaan politiikkaansa kuin mitään ei olisi tapahtunut ja sekös SD:n tyyppejä kismitää ja varmasti jotkut ovat tulossa järkiinsä ja harkitsevat puolueesta loikkaamista jotta pääsisivät oikeisiin vallan kamareihin.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Kourumies on October 09, 2010, 15:04:29

 Nuivuus ja liberalismi eivät mahdu samaan päähän.

Jompikumpi noista käsitteistä on sinulta pahasti jäänyt ymmärtämättä, jos tuollaista väität.

Rautalankaa:

Liberaali on (ainakin periaatetasolla) sitä mieltä, että rajan yli pitää voida tulla, ja kaiken väristen ja uskoisten pitää ainakin voida tulla rajan yli samojen kriteerien mukaan.

Nuiva on (ainakin periaatetasolla) sitä mieltä. että rajan yli ei pidä voida tulla, ja ainakin tietyn värisille ja uskoisille pitää olla eri kriteerit kuin toisen värisille ja uskoisille.

Ymmärrän tietysti, että nuivien on mahdotonta myöntää vastustavansa todellisuudessa liberalismia. Kun politiikkaa tehdään fiilispohjalta, ei välttämättä vaivauduta tekemään johdonmukaisia johtopäätöksiä niistä omista mielipiteistä. Huudetaan vain maahantulokieltoa muslimeille jne, muttei koskaan viitsitä edes ajatella, millainen ennakkotapaus se olisi ja mihin se vertautuisi, jos yhdelle uskontokunnalle määriteltäisiin erilainen kohtelu kuin toiselle.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Hagbard on October 10, 2010, 07:37:33
  Nuivuus taasen käsittääkseni on sitä, että suhtaudutaan nuivasti yksilön vapauksiin ja vedotaan herkästi kuviteltuihin "enemmistön" mieltymyksiin tai jopa "maan tapaan".
No, juuri tuon nuivuuden olet kyllä käsittänyt täysin väärin. Sosiaaliturvaperustaisessa maahanmuutossa ei nimenomaan ole kyse ihmisten vapauksista, vaan valtion interventioista, joilla maahan tuotetaan elätettäviä erityistarpeineen.

  Eikö jo se, että kaikki Ruotsin eduskuntapuolueet kategorisesti ole kieltäytyneet olemasta tekemisissä SD:n kanssa kerro, että he kokevat SD:n politiikan ja tavoitteiden olevan jotenkin radikaaleja tai sovittamattomassa ristiriidassa Ruotsissa viime vuosikymmeninä harjoitetun kanssa ja eikö nimenomaan SD:n kannattajat äänestäneet kyseistä puoluetta koska se on radikaali vaihtoehto?
Se kertoo vain siitä, että muiden puolueiden koalitio luulee näin olevan. SD:n ohjelmassa ei ole mitään radikaalia.

Kriisi oli se, että Reinfieldin porvarihallitus ei saanut yksinkertaista enemmistöä valtiopäiville, ei suinkaan demareiden ja vasemmiston takia, vaan SD:n ylitettyä äänikynnyksen.
Kriisissä on aina jokin uhka, joka joko toteutuu tai ei.  Mikä oli se uhka, joka vaalituloksen jälkeen oli vaanimassa?

Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Hagbard on October 10, 2010, 07:42:04
Liberaali on (ainakin periaatetasolla) sitä mieltä, että rajan yli pitää voida tulla, ja kaiken väristen ja uskoisten pitää ainakin voida tulla rajan yli samojen kriteerien mukaan.
On aika pöyristyttävää yhdistää perinteisesti vasemmistolainen vapaa liikkuvuus-ajattelu perinteisesti oikeistolaiseen liberalismiin, joka pyrkii karttamaan valtioiden interventioita.

Nuiva on (ainakin periaatetasolla) sitä mieltä. että rajan yli ei pidä voida tulla, ja ainakin tietyn värisille ja uskoisille pitää olla eri kriteerit kuin toisen värisille ja uskoisille.

Olet aika pahasti hakoteillä. Viholliskuvasi on pahasti vääristynyt. Vie se korjaamolle.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Mika.H on October 10, 2010, 11:04:25
Ruorsalainen rikollisuus ainakin kasvussa...

http://affes.wordpress.com/2010/10/08/kvartalsrapport-valdsbrott-ran-sexualbrott-mm/

Mistäköhän johtuu? Rasistisia raiskauksia ainakin ennätysmäärä?!... Kuten kaikki muutkin rikokset ennätystasolla...

"Onnea" Ruotsi ja ihmetellä täytyy koska nuo muut 95% kansasta heräävät.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Warda on October 10, 2010, 11:12:47
Parahin Mika, voisitkos ystävällisesti osoittaa kohdan, missä nimenomaan mainittiin rasistiset raiskaukset? Kiinnostava käsite tuo rasistinen raiskaus. En toki kiellä, etteikö raiskaus rasisminkin innoittamana olisi mahdollinen ilmiö. Ilmeisesti sinulla on jo parempaa tietoa siitä, että naapurimaassamme raiskaajalta kysytään, motivoiko tätä raiskaukseensa rasismi vai joku muu hieman spesifimpi seikka?
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Mika.H on October 10, 2010, 11:26:53
Parahin Mika, voisitkos ystävällisesti osoittaa kohdan, missä nimenomaan mainittiin rasistiset raiskaukset? Kiinnostava käsite tuo rasistinen raiskaus. En toki kiellä, etteikö raiskaus rasisminkin innoittamana olisi mahdollinen ilmiö. Ilmeisesti sinulla on jo parempaa tietoa siitä, että naapurimaassamme raiskaajalta kysytään, motivoiko tätä raiskaukseensa rasismi vai joku muu hieman spesifimpi seikka?

Anteeksi. Unohdin, että täällä ei voikaan puhua kuin "asiallisesti".

Mutta vanha totuushan on (onhan), että ruotsalaiset ovat hanakoita raiskaamaan. Noin on ollut kautta aikojen, vai mitä?

Vai voisikos nuo raiskaustilastojen tuplaantumiset muutamassa vuodessa johtua jostain muusta? Tulisiko mitään mieleen? Pakkohan niiden on liityttävä rasismiin ja sen kasvuun, eikös vaan?!

Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Annushka on October 10, 2010, 13:01:46
On aika pöyristyttävää yhdistää perinteisesti vasemmistolainen vapaa liikkuvuus-ajattelu perinteisesti oikeistolaiseen liberalismiin, joka pyrkii karttamaan valtioiden interventioita.

En sinänsä jaksa jokaiseen tällaiseen kohtaan puuttua, mutta tässä taas niin hyvin käy ilmi nuivien jollain jännittävällä tavalla vääristynyt viholliskuva. Mistä lähtien vapaa liikkuvuus -ajattelu on ollut erityisesti vasemmistolaista?

Esimerkiksi työvoiman vapaata liikkuvuutta EU:n sisällä ovat ajaneet ja toteuttaneet ne tahot, jotka ovat samaan aikaan toteuttaneet hyvin oikeistolaista talouspolitiikkaa. Jos nyt mietitään vaikkapa integraatiokehitystä (jonka seurauksena meillä loppujen lopuksi on esimerkiksi "romaniongelma") niin vasemmisto on itse asiassa oikeastaan jokaisessa EU-maassa johdonmukaisesti vastustanut yhteistyön syventämistä.

Sitten on tietysti olemassa jotain vapaa liikkuvuus -verkostoja, joissa joitakuita vasemmistoanarkisteja myös luuhaa, mutta sellaisen sekalaisen seurakunnan olemassaolosta ei mitenkään kestävästi voi tehdä sitä päätelmää, että vapaa liikkuvuus olisi jollain tapaa vasemmistolle tunnusomainen ideologia.

Filosofiaa voi tietty aina pohtia. Nationalismi on ihmiset turpeeseen sitova ideologia, joka ei oikein sovi liberaalioikeistolaiselle sen enempää kuin liberaalivasemmistolaiselle.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Hagbard on October 10, 2010, 17:17:59
En sinänsä jaksa jokaiseen tällaiseen kohtaan puuttua, mutta tässä taas niin hyvin käy ilmi nuivien jollain jännittävällä tavalla vääristynyt viholliskuva.

Olet taas niin oikeassa. Viholliskuvani on vääristynyt tai suorastaan pahasti hajalla ja niin taitaa olla valtaosalla nuivistoa.

Minulle on hahmottunut vain hämäriä mielikuvia vihervasemmistosta, suvaitsevaistosta, mokuttajista ja kukkahattutädeistä, mutta luulenpa, että nämä kaikki luokitukset kaikessa epämääräisyydessäänkin menevät ohi maalin. Tämä aihe kaipaakin omaa ketjuaan.

Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Vohobitti on October 10, 2010, 22:26:19
Liberaali on (ainakin periaatetasolla) sitä mieltä, että rajan yli pitää voida tulla, ja kaiken väristen ja uskoisten pitää ainakin voida tulla rajan yli samojen kriteerien mukaan.
On aika pöyristyttävää yhdistää perinteisesti vasemmistolainen vapaa liikkuvuus-ajattelu perinteisesti oikeistolaiseen liberalismiin, joka pyrkii karttamaan valtioiden interventioita.

Eli nyt ymmärsin. Et siis oikeasti ole edes kiinnostunut esimeriksi siitä, että liberalismi ja demokratia ovat toisilleen ristiriitaisia käsitteitä tai koko liberalismin käsitteestä, vaan koko argumentaatiosi perustuu hokemaan, että maahanmuutto johtuu joko kokonaan tai ainakin lähes kokonaan siitä, että "neekerit haluavat tulla tänne käyttämään hyväksi sosiaaliturvajärjestelmää". Hahmotat kaikki valtio-opilliset käsitteet vain ja ainoastaan tällaisten kysymysten kautta?

Ongelma on vain se, että tuskin tältä foorumilta montakaan ihmistä löydät, joka uskoo tuohon Kari Suomalaisen pilakuvan vanhaan väittämään. Se kun ei perustu faktatietoon: lähes kaikki kun tulevat Suomeen maahanmuuttajat työn tai avioliiton perässä. Siis oikeiden tilastojen perusteella, ei hommalogiikan mukaan.

Hagbard, onnistuneen argumentoinnin lähtökohta on se, että on yhteisymmärrys edes peruskäsitteistä ja niiden merkityksistä. Jos sorrut vastaavanlaisiin sanomattomiin ennakko-oletuksiin, joita vastapuolesi ei allekirjoita, on edes turha yrittää tulla harjoittamaan suostuttelevaa retoriikkaa. Yhtä hyvin voi mennä metsään huutelemaan.

PS. Meitsikään ei ymmärrä, että mitä tekemistä vapaalla liikkuvuudella on vasemmistolaisuuden kanssa. Neuvostoliiton kansalaiset eivät pahemmin matkustelleet ja DDR:stäkin pakolaisiksi pyrkivät ammuttiin rajalle. Sen sijaan vapautta rakastavat amerikkalaiset ovat aina suhtautuneet siirtolaisuuteen suopeammin kuin eurooppalaiset.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Vohobitti on October 10, 2010, 22:32:48
Mutta vanha totuushan on (onhan), että ruotsalaiset ovat hanakoita raiskaamaan. Noin on ollut kautta aikojen, vai mitä?

Ainakin ruotsalaiset ovat kovia homoilemaan, esimeriksi verrattuna Iraniin, jossa tilastojen mukaan homoseksuaaleja ei ole laisinkaan.

Vielä ennen nykyistä roturealistien läppää joitain vuosi sitten raiskausten määrän kasvua selitettiin sillä, että ruotsalainen yhteiskunta on feministien hallitsema. Siellä ei enää ole samalla tavoin häpeä mennä ilmoittamaan poliisille, että on tullut esimeriksi kotibileissä raiskatuksi. Poliisikin ottaa feministisen koulutuksen ansiosta naisten kertomukset tosissaan eikä ensimmäisenä kysele kun nainen tulee poliisiasemalle kertomaan puistossa olevasta itsensäpaljastajasta, että "oliko iso". Näin kuulemma Suomessa saattaa vielä käydä pienempien kaupunkien poliisiasemilla jos kyseinen poliisi sattuu olemaan perussuomalainen.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Kourumies on October 10, 2010, 22:34:59
On aika pöyristyttävää yhdistää perinteisesti vasemmistolainen vapaa liikkuvuus-ajattelu perinteisesti oikeistolaiseen liberalismiin, joka pyrkii karttamaan valtioiden interventioita.

En sinänsä jaksa jokaiseen tällaiseen kohtaan puuttua, mutta tässä taas niin hyvin käy ilmi nuivien jollain jännittävällä tavalla vääristynyt viholliskuva. Mistä lähtien vapaa liikkuvuus -ajattelu on ollut erityisesti vasemmistolaista?

Edes pakolaisten maahanpäästäminen ei ole ollut vasemmistolaista kaiken aikaa. Silloin kun ensimmäiset Vietnamin pakolaiset tulivat Suomeen, juuri äärivasemmisto paheksui asiaa, koska pelkäsi maahantulijoiden olevan liian oikeistolaisia.

Itse asiassa tämä asian silloinen politisoitumiskuvio näkyy Nuivafoorumilla vieläkin, koska siellä ihannoidaan työtätekeviä aasialaisia ja pidetään näitä niiiiin parempana maahantulija-aineksena kuin somaleita.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Mika.H on October 10, 2010, 22:50:52

Ainakin ruotsalaiset ovat kovia homoilemaan, esimeriksi verrattuna Iraniin, jossa tilastojen mukaan homoseksuaaleja ei ole laisinkaan.


Voisiko tuo raiskausten kasvu johtua siitä, että myös miehiä raiskataan? Tilastollisestihan se jo muuttaa asetelmaa 100%.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Vohobitti on October 10, 2010, 22:55:43
Lisätään vielä Hagbardille, että oletetaan hänen määritelmänsä liberalismista oikeaksi: liberalismi on valtion minimalistisuutta, sitä ettei valtiovalta hyysää ketään sosiaaliohjelmilla. Valtiolla on hoidettavinaan vain ja ainoastaan maanpuolustukselliset tehtävät ja poliisivoimat ja nekin ovat mielellään yksityistetty turvafirmoille.

Tämä kuitenkin loogisesti tarkoittaa sitä, että jos Suomeen haluaa tulla Romaniasta romaneja, ei valtiolla ole mitään mahdollisuuksia puuttua heidän asemaansa. Hagbardin mielestä valtio kun ei liberalismin nimissä saa tehdä interventioita. Romanit eivät saa sosiaalitukia, mutta valtiolla ei ole myöskään mitään oikeutta tai syytä kontrolloida heidän tekemisiään paitsi jos jotkut yksilöt rikkovat lakia. Tällöinkään heitä ei kohdella ryhmänä, vaan yksilöinä. Liberalistinen poliittinen ontologia kun lähtee yksilöstä, ei koskaan siitä, että yksilö edustaisi jotain suurempaa kokonaisuutta, vaikkapa tiettyä kulttuuria tai kulttuuria, kuten hegeliläisessä (ja snellmannilaisessa) poliittisessa ontologiassa oletetaan.

Liberalismin mallivaltio eli Yhdysvallat on juuri liberalismin takia monikulttuurinen maa. Sieltä kun ei ole monokulttuuria koska valtio ei kykene tai saa tehdä Hagbardin kauhistelemia interventioita; luoda sosiaalivaltion kontrollin mekanismein yhtä ainoaa oikeaa "maan tapaa". Yksilö edustaa valtiovallan edessä vain ja ainoastaan itseään. Toisaalta hakeakseen yhteisöllisyyttä uskonnoilla on hyvin merkittävä asema Yhdysvalloissa.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Hagbard on October 11, 2010, 06:08:17
...koko argumentaatiosi perustuu hokemaan, että maahanmuutto johtuu joko kokonaan tai ainakin lähes kokonaan siitä, että "neekerit haluavat tulla tänne käyttämään hyväksi sosiaaliturvajärjestelmää". 
En todellakaan väitä tuollaista. Tuohan on suorastaan kliseemäinen harhakuvitelma maahanmuuttokriittisestä ajattelusta. Päivitä se.  Ensinnäkään maahanmuuttokriittinen ajattelu ei näekaikkea maahanmuuttoa ongelmallisena. Toisekseen tulijoiden väri on merkityksetön sivuseikka.

Hahmotat kaikki valtio-opilliset käsitteet vain ja ainoastaan tällaisten kysymysten kautta?
En todellakaan. Pikemminkin minua hieman häiritsee se, että maahanmuuttopoltiikkaa yritetään väkisin linkittää erilaisiin poliittisiin ideologioihin. Mielestäni ei käytännössä ole olemassa poliittista aatetta, joka pyrkisi vaihtamaan väestön tai sellaista, joka pyrkisi sulkemaan rajat.
Title: Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
Post by: Vohobitti on October 11, 2010, 13:26:13
...joka pyrkisi sulkemaan rajat.

Juche-aatehan on sellainen. Tai siis sehän ei niinkään polveudu, toisin kuin yleensä väitetään, marxilaisuudesta, vaan hegeliläisyystä. Juche-aatteen kantavana voimana on siis ajatus, että valtio on täysin omavarainen ja tällöin sitä ei ulkovallat kykene kiristämään. Samoin siinä vannotaan uskollisuudenvalaa isänmaalle ja johtajalle, jotka nähdään hegeliläisittäiin absoluuttisen hengen ilmentyminä.

Juce-aatteen hegeliläinen juonne auttaa ymmärtämään miksi eduskunnan juche-aatteen kerholla oli vielä vähän aikaa sitten kokoomuslainen puheenjohtaja. Kokoomuslaiset kun pitävät J. V. Snellmannia omanaan ja tunnetusti myös Snellman oli hegeliläinen.