Todellisuus

Keskustelu => Yleinen keskustelu => Topic started by: J. Mäki-Ketelä on August 21, 2010, 14:23:45

Title: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: J. Mäki-Ketelä on August 21, 2010, 14:23:45
Toisaalla eräs "isänmaalliskonservatiivi" toteaa, että olen "Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija, jos sanoo mitä ekana tulee mieleen". Tuo toteamus kertoo mielestäni hyvin tyhjentävästi monenkin nettimelskaajan kyvyttömyyden analyyttiseen ajatteluun. Puretaanpa vähän:

1. Kyseiselle "Isänmaalliskonservatiiville" paljastuu vajaan kahden vuoden jankkauksen jälkeen, että olen oikeasti sitä mieltä, mitä olen koko ajan ja toistuvasti väittänytkin olevani.

Se, että hän ei ole kuluneiden kuukausien aikana joko osannut lukea tai vaihtoehtoisesti ei ole ymmärtänyt lukemaansa (tai sekä että) on tietenkin minun vikani.

Syynä saattaa toki olla myös se, että "isänmaalliskonservatiivi" on salaisimmissa fantasioissaan ollut varma, että vedän vain roolia ja oikeasti olen kauan kaivattu messias, joka ajaa islamin ja somalit pois Euroopasta.

"Isänmaalliskonservatiivin" maailma on palasina. Ainoa selitys tapahtuneelle hänen mielestään on se, että minä olen takinkääntäjä. Sellaista mahdollisuutta, että hän on esimerkiksi lukutaidoton tai kärsii lukemisen ymmärtämisen vaikeuksista tai ihan vaan liian vahvoista ennakkoluuloista, ei tietenkään voi olla olemassa. Eihän?


2. Se, että olen kirjoittanut samalla nettifoorumilla kuin hän, saa hänet kuvittelemaan, että meillä on jokin "jengi".

Sinänsä on aika hellyyttävää, että nimimerkin takaa melskaava hahmo kuvittelee muodostavansa tiiviin yhteisön, jengin, omalla nimellään kirjoittavan henkilön kanssa.

Samalla logiikalla voisi muuten ajatella, että esimerkiksi enemmän tai vähemmän säännöllisesti samassa bussissa työmatkaa taittavat matkustajat muodostavat keskenään jengin.

Suomi, jengien luvattu maa!


3. Olen kaksi vuotta jankannut, että en halua sekaantua öyhöttäjien touhuihin.

Olen jankannut tätä tosiasiaa eri nettifoorumeilla, livenä, kotisivuillani, radiossa, telkkarissa, eri lehdissä, sadoissa henkilökohtaisissa puhelin- ja meilikeskusteluissa jne.

Kun joku vihdoin ja viimein (lähes kahden vuoden toiston jälkeen!!!) ymmärtää sanomani, hänen mielestään se on "omaan pesään kusemista".

Mitäs se vanha kansa sanoikaan, "se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa". Ettei vaan ole kalikka kalahtanut ja kyse onkin öyhöttäjien pesään kusemisesta?


EDIT: Ai niin, minua on kielletty kamalien seurausten uhalla kirjoittamassa täällä eli ns. leikkimästä kanssanne. Veikkauksia kehiin, kuka kielsi: a) äiti, b) opettaja vai c) nimimerkin takaa anonyymipalvelimelta lähestynyt öyhöttäjä?
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Teemu Hiilinen on August 21, 2010, 15:38:33
Laitoin itse sekkarin käyntiin, koska tämä kirjoitus päätyy sille toiselle foorumille. Jatkossa JM-K voi ottaa yhteyttä, että laitetaan kilpailu pystyyn tästä ajasta. Voittajalle nisupullia.

Luin itsekin Suomen Kuvalehdestä tuon haastattelun, mikä oli ihan hyvä. Olin kyllä itse saanut erilaisen käsityksen Muutos2011 perustamisen lähtökohdista. Varsinkin, kun miettii näitä syyrialainen sohva sekä minareettijulisteita ja niihin liittyvää keskustelua. Toki voi olla, että itse ajoit siellä enemmän suoraa demokratiaa, mutta keinoina siinä käytettiin vahvasti maahanmuuttokriittistä populista argumentaatiota (syyrialainen sohva kärkipäässä).
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Jussi Jalonen on August 21, 2010, 16:09:52
Olin kyllä itse saanut erilaisen käsityksen Muutos2011 perustamisen lähtökohdista. Varsinkin, kun miettii näitä syyrialainen sohva sekä minareettijulisteita ja niihin liittyvää keskustelua. Toki voi olla, että itse ajoit siellä enemmän suoraa demokratiaa, mutta keinoina siinä käytettiin vahvasti maahanmuuttokriittistä populista argumentaatiota (syyrialainen sohva kärkipäässä).

Päälliköltähän kysäistiin silloin alkuvuodesta kenen väsäämiä ne minareetti- ja sohvajulisteet ovat, ja hän totesi (http://www.hommawatch.org/forum/topic.php?id=164&page=3#post-5625) vain, että "läpysköitä tekee The Läpyskämies", ja jatkoi sen jälkeen tyynesti laajempaa poliittista kommentointiaan tokaisemalla, ettei sosiaaliturvalla pidä ostella keskioluttakaan.

Itse tuumasin silloin, että ne jokseenkin oudot minareetti- ja sohvajulisteet olivat nuo asiat omakseen ottaneiden Kerosen, Leinon ja/tai heitä lähellä olevien aktiivien kynästä lähtöisin, mutta mitäpä tuosta, se nyt on muinaisuutta. Myöhemmät onnistuneemmat ja puhuttelevammat protestijulisteet mediamaksua vastaan, joihin taannoin viittasinkin, alkoivat antaa viitteitä siitä, että Muutos olisi irtautumassa noista vanhoista jutuistaan ja laajentamassa pohjaansa. Itse suoraan sanoen yllätyin, kun Päällikkö sitten heittikin pyyhkeen kehään.

Tuo ketju on muuten kiinnostavaa luettavaa. Moderaattori Zngr puhuu särmikkäästi mutta asialinjalta, mutta Jukka Turunen ("JT") sekä virallinen Homma-ehdokas Olli Immonen - molemmat oululaisia - ovat vakuuttuneita siitä, että muslimit ovat natseja, ja väestökehitys sekä islamisaatio kääntävät kohta koko Euroopan nurinniskoin, väistämättä ja peruuttamatta. Ellilä puolestaan toteaa näin: "ihmiset puhuvat maahanmuuttajista ja islamista vähän väliä työpaikan kahvipöytäkeskusteluissa, lounaalla, kapakassa, perhepäivällisillä jne. Aihe on jatkuvasti esillä".

... häh? Ihmiset siis puhuvat maahanmuuttajista ja islamista vähän väliä työmaalla, lounaalla ja perhepäivällisillä? Kapakat nyt vielä jotenkuten uskon, vallankin jos viittaus koskee Ellilän kanssa tuopilla käyviä kavereita. Tosin tämä vain vahvistaa sitä aiemmin esittämääni huomiota siitä, miten tuohon kuvioon ajaudutaan yhä syvemmälle ja syvemmälle, kunnes ei enää edes jutella muiden kuin niiden samanuskoisten kanssa.

Oman kokemukseni mukaan työmaakuppilassa haastellaan kotioloista sekä siitä, miten vastaava mestari on rasittava äijä ja miten kesämökille veneeseen ostetun uuden perämoottorin kanssa on ongelmia. Lounaalla puhutaan siitä, miten töissä ja noin yleensä muuten elämässä sujuu. Perhepäivällisillä - jollaisia siis ei omassa suuresti huvenneessa suvussani onneksi järjestetä - todennäköisesti istutaan jäykkänä, muistellaan vanhoja, pohdiskellaan sitä koska se-ja-se-sukulainen alkaa hankkia lapsia ja annetaan suvun kellokkaiden hoitaa se pääasiallinen keskustelu.
Best,

J. J.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kuuma peruna on August 21, 2010, 16:20:39
Suomen Kuvalehden juttu täällä (http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/muutos-2011-kansanliikkeen-juha-maki-ketela-porukassa-pyori-sekopaista-vakea).

Ihmettelen hiukan, miksi Mestarin blogia "muutaman kerran lukenut" lähtee järjestämään korttikampanjaa tämän europarlamenttiin pääsyn vuoksi. Jokin ei nyt täsmää.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Harri on August 21, 2010, 16:57:18
Päällikköhän näyttää suorastaan lempeältä tuossa SK:n kuvassa. Ei siis yhtään samalta kun siinä jonkun Ylen kanavan jossain maahanmuuttoillassa silloin joskus.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Username1 on August 21, 2010, 17:13:02
Vaihtoehtoa c) veikkaisin. Tämän "isänmaallisen konservatiivin" puolustukseksi omien kokemusten pohjalta pelkään, että olisin ajatellut samoin pahimpina kiihkoaikoina. Tulkitsin kyllä tekstit kohtalaisen luovasti aina omaa kantaani myötäileväksi, joka oli todella kiihkeä asennoituminen maahanmuuttokysymyksiin ja islaminuhkaan. Vieläkin kaikuu päässä se, miten pitää aina täsmentää, että humanitäärisen maahanmuuton kysymyksiin...

Kaipa joskus kiihkoilullekin löytyy paikkansa, mutta omalla kohdalla juuri sen kanssa pitää olla tarkkana.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kellottaja on August 21, 2010, 18:32:32
Quote
Se, että olen kirjoittanut samalla nettifoorumilla kuin hän, saa hänet kuvittelemaan, että meillä on jokin "jengi".

Media tykkää niputtaa kaikki hommafoorumille kirjoittavat esim. Halla-aholaisiksi, vaikka valtaosa ei ole koskaan tavannut miestä tai jaa mielipiteitä hänen kanssa.

Quote
Porukassa pyöri sekopäistä väkeä
Joku tässä ei täsmää. Eikö ajatuksena ollut alusta asti tarkkaan valita jäsenet puolueeseen ja etkö itse ollut mukana valitsemassa ?
Tuntuu, että jokin ei täsmää..

Quote
-Suuri osa muslimeista on käsittääkseni samanlaisia tapauskovaisia kuin luterilaisetkin-, Juha Mäki-Ketelä sanoo.

Omien kokemuksien perusteella joo. Mitä nyt juhlivat Ramadanin päättymistä kohta aika railakkaasti.
Luulen, että islamista jauhaminen on kopioitu muista Euroopan maista. Suomessa ei ihmisillä juuri mitään kokemusta islamista ole.

Mitä sanoisit maltillisemman linjan maahanmuuttokriitikoille "Mäki-Keteläläisille" , jotka keräsivät kortteja ja olivat/ovat mukana muutoksen toiminnassa.
Maahanmuuttopolitiikkaa voi kritisoida esim. ekologisilla, taloudellisilla tai  yhteiskunnallisilla vaikutuksilla, ilman että tarvitsee yhtään ihonväriä, kansallisuutta tai uskontoa edes mainita.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: J. Mäki-Ketelä on August 21, 2010, 21:39:38
Suomen Kuvalehden juttu täällä (http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/muutos-2011-kansanliikkeen-juha-maki-ketela-porukassa-pyori-sekopaista-vakea).

Ihmettelen hiukan, miksi Mestarin blogia "muutaman kerran lukenut" lähtee järjestämään korttikampanjaa tämän europarlamenttiin pääsyn vuoksi. Jokin ei nyt täsmää.
Tässä toistuu sama "aikamuotoharha", mikä junnaa siellä toisaalla: viittasin haastattelussa tuolla "kun hyppäsin tähän junaan" siihen hetkeen, kun avasin sen uutta ulkomaalaislakia koskevan nettiadressin. Siis joulukuuhun 2008.

Tuolloin olin lukenut Halla-ahon blogista vain satunnaisia kirjoituksia. Saattaa tosin olla, että olin ne kaikki jotenkin selaillut läpi, mutta lukeminen on eri juttu. Sen jälkeen toki olen lukenut koko blogin läpi, jotkut kirjoitukset useampaankin kertaan.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: J. Mäki-Ketelä on August 21, 2010, 21:50:18

Quote
Porukassa pyöri sekopäistä väkeä
Joku tässä ei täsmää. Eikö ajatuksena ollut alusta asti tarkkaan valita jäsenet puolueeseen ja etkö itse ollut mukana valitsemassa ? Tuntuu, että jokin ei täsmää..

En suinkaan puhu Muutoksen jäsenistä vaan a) porukasta, jota oli pyrkimässä mukaan sekä b) porukasta, joka muuten vaan surraa tämän skenen ympärillä.

Puheenjohtajakand. Leino kirjoitti toisaalla, että porukkaan on hakenut jäseneksi vain kaksi hörhöä, jotka molemmat hakemukset hylättiin. Tämä pitänee sinänsä paikkansa (en ole itse juurikaan hakemusten kanssa henkilökohtaisesti työskennellyt).

Jostain syystä kand. Leinolta jäi mainitsematta, että jäsenyydestä kiinnostuneita hörhöjä oli välillä ihan kiusaksi asti. Yhdessä vaiheessa meiliini tuli tältä ainekselta yhteydenottoja päivittäin. Suurimmalle osalle jätin vastaamatta mitään. Voi tosin olla, että en ole muistanut näistä yhteydenotoista kand. Leinolle kertoa. Muistaakseni kyllä olen ainakin muutamasta-¦no, sanotaan vaikka tunnetuimmasta mediajulkkiksesta kertonut.


Mitä sanoisit maltillisemman linjan maahanmuuttokriitikoille "Mäki-Ketäleläisille", jotka keräsivät kortteja ja olivat/ovat mukana muutoksen toiminnassa.
Saman, mitä olen sanonut jo monille heistä, kun ovat ottaneet yhteyttä: olkaa ihan rauhassa nyt vaan, kaikki selviää aikanaan ja työ paremman Suomen puolesta jatkuu. Sitä tehdään koko ajan.


Maahanmuuttopolitiikkaa voi kritisoida esim. ekologisilla, taloudellisilla tai yhteiskunnallisilla vaikutuksilla, ilman että tarvitsee yhtään ihonväriä, kansallisuutta tai uskontoa edes mainita.
Täsmälleen samaa mieltä. Asiallinen keskustelu on ainoa tapa saada a) äänensä kuuluviin ilman hörhön mainetta sekä b) asioihin muutosta. –yhöttäminen, melskaaminen, ihmisten tai ihmisryhmien syyttely ja panettelu johtaa pelkkään marginaaliin ja idiootin leimaan.


[/quote]
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: J. Mäki-Ketelä on August 21, 2010, 22:08:50
Olin kyllä itse saanut erilaisen käsityksen Muutos2011 perustamisen lähtökohdista. Varsinkin, kun miettii näitä syyrialainen sohva sekä minareettijulisteita ja niihin liittyvää keskustelua. Toki voi olla, että itse ajoit siellä enemmän suoraa demokratiaa, mutta keinoina siinä käytettiin vahvasti maahanmuuttokriittistä populista argumentaatiota (syyrialainen sohva kärkipäässä).

Yhdistyksen perustamisen alkuvaiheessa (monen kuukauden ajan) kaikki aikani ja energiani meni "paperityön kanssa". Piti kirjoittaa yhdistyksen sääntöjä ja tavoiteohjelmia, touhuta PRH:n ja muiden viranomaisten kanssa, kirjoittaa niitä sääntöjä ja tavoiteohjelmaa viranomaisten pyynnöstä uudestaan jne. Piti soitella oikeusministeriöön, hoitaa mediasuhteita, tilailla nettipalvelimia yms.

Niinpä en isommin kiinnittänyt huomiota esim. tuohon julistepuoleen ja siihen liittyvään keskusteluun. Olisi ehkä pitänyt.

Toisaalta, vaikka itse hurahdin jo alussa hyvin vahvasti suoraan demokratiaan, pitää rehellisyyden nimissä nyt kyllä ihan avoimesti ja suoraan tunnustaa, että olin tuolloin (=viime keväänä EDIT: Eikun viime syksynä tietysti) vielä itsekin sen harhan vallassa, että maahanmuuttokeskustelu on nyt SE JUTTU, joka on koko kansan huulilla.

Hyvin pian kuitenkin tajusin, että ei muuten ole, vaan ongelmat ovat jossain ihan muualla. Ongelmana ovat munattomat suomalaiset päättäjät. Heidän touhuihinsa sitä muutosta pitää saada.

Jottei nyt jää kenellekään epäselväksi, niin kantani Suomen maahanmuuttopolitiikan toimivuuden suhteen ei ole oikeastaan mitenkään muuttunut.

Olen edelleen sitä mieltä, että Suomeen pitää saada selkeä ja toimiva maahanmuuttopoliittinen ohjelma, jolle pitää saada kansalaisten enemmistön vankkumaton tuki.

Tätä tavoitetta ei kuitenkaan toteuteta vinkumalla päivät pitkät netissä esim. tietyistä etnisistä vähemmistöistä tai uskonnoista tai muusta yhtä epäolennaisesta. Tai uhkailemalla, että joku hahmo tulee kitisemään minulle Lapintien R-kioskilla (ko. pubileijonalle muuten tiedoksi: 050-5953218. Soita, jos on asiaa, äläkä itke siellä nimimerkin takana).


Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kuuma peruna on August 22, 2010, 08:32:06
Tuolloin olin lukenut Halla-ahon blogista vain satunnaisia kirjoituksia. Saattaa tosin olla, että olin ne kaikki jotenkin selaillut läpi, mutta lukeminen on eri juttu. Sen jälkeen toki olen lukenut koko blogin läpi, jotkut kirjoitukset useampaankin kertaan.

En suinkaan puhu Muutoksen jäsenistä vaan a) porukasta, jota oli pyrkimässä mukaan sekä b) porukasta, joka muuten vaan surraa tämän skenen ympärillä.

Oletko siis nyt sitä mieltä, että Mestari on yksi näistä b) sekopäisistä skenesurraajista?
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Username1 on August 22, 2010, 10:10:25
Kuuma.

Tekemättä nyt oletuksia J-MK:n tapauksen suhteen, niin asia voi mennä kuten minullakin. Jos tuntee ihmisen nykykielellä ilmaistuna livenä, niin suhde voi olla ihan erilainen kuin netissä, vaikka oltaisiin tietyistä asioista eri mieltä. Tällöin erimielisyyden takia toisen leimaaminen netissä öyhöttäjäksi ei oikein sovi kuvaan. Jos tapaus on yhtään samanlainen, mitä itselläni on, niin nämä mielestäni väärässä olevat osaavat olla livessä hyvin ystävällisiä ja asiallisia. Tällöin mieleni tekee käydä heidän kanssaan asiallista ja kiihkotonta dialogia asiasta silloin, kun/jos on sellaiseen sopiva hetki.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: J. Mäki-Ketelä on August 22, 2010, 10:52:06
Oletko siis nyt sitä mieltä, että Mestari on yksi näistä b) sekopäisistä skenesurraajista?
Mestarilla viitannet Halla-ahoon?

Ei, en pidä Jussi Halla-ahoa lainkaan sekopäisenä skenesurraajana. Päinvastoin, Jussi on livenä oikein miellyttävä, tasapainoinen ja keskustelukykyinen kaveri. Joistakin hänen blogikirjoituksistaan saa hänestä varsin erilaisen - nimenomaan vääränlaisen - kuvan, eikä ihme, onhan niiden kirjoitusten tarkoitus kärjistää, provosoida ja herättää keskustelua. Tähänhän suurimmalla osalla mielipidekirjoituksia nimenomaan pyritään. Itsekin kirjoitan tarkoituksellisen kärjistävästi, kun on kyse mielipidekirjoituksista riippumatta siitä, kirjoitanko niitä nettiin vai lehtiin.

Erityisesti tuota väärää kuvaa Halla-ahosta on luonut, uusintaa ja ylläpitää ammattitaidoton journalismi, jota etenkin tuossa noin vuosi sitten nähtiin. Tuskin tämä nyt julkaistu kirjakaan sitä kuvaa parantaa, sillä tarkoitus ei liene käsitellä Halla-ahon sanomisia objektiivisesti vaan lähinnä aukoa hänelle päätään ja iskeä häneen henkilönä.

Kuten jo joskus ajat sitten totesin, niin kannattaa aina muistaa, että Halla-aho on vain yksi mies, joka kirjoittaa blogia. Kirjoitukset ovat puhtaasti henkilökohtaisia mielipidekirjoituksia, joita Halla-aho tarjoilee nimenomaan mielipiteinä. Hän ei siis yritä toimia esimerkiksi jonkinlaisena tieteellisenä auktoriteettina. Hän ei ole viranomainen eikä yliopiston professori. Hän on blogisti. Hänen kirjoituksensa sisältävät kärjistyksiä ja ylilyöntejä. Niin pitääkin, sillä eihän niitä muuten kukaan jaksaisi lukea eivätkä ne herättäisi minkäänlaisia ajatuksia, jos ne olisivat jotain rutikuivaa faktaa.

En oikein ymmärrä, miksi koko valtakunta, media ja jopa syyttäjälaitos menevät sekaisin muutamasta mielipidekirjoituksesta. Jos kansankunnan henkinen kantti ja sietokyky ovat tätä luokkaa, niin jos jumala oikeasti on olemassa, pyydän häneltä saman tien, että säästä Suomea ja Suomen kansaa ihan oikeilta onnettomuuksilta, vitsauksilta ja vaikeuksilta. Me emme näet kestä sitä, sillä emme kestä edes eiralaisen blogikirjoittajan kirjoituksia, jos ne osuvat vähänkin liian lähelle omaa pikku hiekkalaatikkoamme.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kuuma peruna on August 22, 2010, 11:14:39
No eikö sitten ole mahdollista, että nämä skenesurraajat ovat livenä miellyttävää porukkaa? Jos eivät, niin miksi?

En ole tavannut Mestaria livenä, mutta televisiossakin hän on onnistunut luomaan itsestään erittäin vastenmielisen kuvan, ei pelkästään kirjoituksillaan.

Skenesurraajat ovat muuten vakuuttaneet että kaikki Mestarin kirjoitukset ovat faktaa ja kukaa ei ole koskaan pystynyt kumoamaan ensimmäistäkään Mestarin esittämää faktaa. The Päällikkö on taas sitä mieltä, että ne ovat vain mielipiteitä.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Username1 on August 22, 2010, 11:21:51
J-MK

Asian tietenkin olisi voinut paremminkin hoitaa. Ilmeisesti pelkona on ollut väestön villitseminen epärakentavaan dialogiaan (pitääkö sitä vielä villitäkin?), joka ruokkii valmiiksi tulehtunutta tilannetta ja tulehduttaa tilannetta entisestään. Aina tietenkin voi sanoa, että ei tuo toinen ala rakentavaan dialogiin ja on vähän pakko ravisuttaa.

Netissä kirjoittelun ongelma lienee illuusion luominen, että asiat ja dialogit tapahtuvat tyhjiössä. Täten asiaan siis vaikuttaa se, mikä on eniten tosi ja perusteltu kanta. Vain asiat taistelevat sanotaan, mutta ilmeisesti tämäkään asia ei ole aina ihan noin selvä missään suhteessa. Asiat eivät tuosta vain taistele, vaan dialogiassa on paljon erilaisia tunteita mukana eikä ihan aina voi edes vaatia, että asiat kiihkottomasti taistelevat, koska se mitä ilmeisemmin rajoittaisi vapauksia jostain muualta oleellisesti sekä (pahin yleistys koskaan!) olemmehan vain ihmisiä, joita tunnetusti on vaikea välillä ymmärtää.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Jussi Jalonen on August 22, 2010, 11:56:42
Ei, en pidä Jussi Halla-ahoa lainkaan sekopäisenä skenesurraajana. Päinvastoin, Jussi on livenä oikein miellyttävä, tasapainoinen ja keskustelukykyinen kaveri. Joistakin hänen blogikirjoituksistaan saa hänestä varsin erilaisen - nimenomaan vääränlaisen - kuvan, eikä ihme, onhan niiden kirjoitusten tarkoitus kärjistää, provosoida ja herättää keskustelua.

Erityisesti tuota väärää kuvaa Halla-ahosta on luonut, uusintaa ja ylläpitää ammattitaidoton journalismi, jota etenkin tuossa noin vuosi sitten nähtiin.

Piti lisätä nuo vahvennukset. Eikös tuossa ole nyt pieni ristiriita? Kun kerran lähtökohta on se, että se "väärä kuva" syntyy hänen blogikirjoituksistaan, joiden tarkoitus on ollut provosoiva, niin eikö silloin ole kyseenalaista vedota siihen, että "väärää kuvaa" on luonut vain ammattitaidoton journalismi? Eiköhän "väärän kuvan" takana ole ollut pääosin kirjoittaja itse, niillä provosoivilla kirjoituksillaan - ja voiko silloin sanoa, että se kuva on ollut kovinkaan väärä?

Eli lyhyesti: mikäli kaveri tosiaan julistaa pelkäävänsä islaminuskoa ja pyrkivänsä parhaansa mukaan saamaan muutkin ihmiset pelkäämään islaminuskoa, niin ainakin meikäläinen on yksioikoisena länsisuomalaisena sen verran typerä, että uskon hänen tarkoittavan mitä hän sanoo. Johtopäätökseni tuon lauseen perusteella on siis tietystikin se, että mies tosiaan on tutiseva olmimainen pelkuri, jonka sydän alkaa väpättää hänen kulkiessaan islamilaisen uskonyhteisön omistaman kiinteistön ohitse, ja jolla on pakonomainen tarve helpottaa oloaan tartuttamalla pelkonsa mahdollisimman moneen muuhun ihmiseen.

Sama pätee niihin muihin Scriptan kommentteihin. Sikäli en jaksa edelleenkään käsittää tämän viimeisimmän esseekokoelman julkaisua, ja vallankin sen otsikko on täysin kummallinen. "Mitä hän tarkoittaa"? No helvetti, itse olen lähtenyt siitä, että filologi tarkoittaa juuri sitä, mitä hän kirjoittaa, ja tosiaankin uskoo siihen, mitä on kirjoittanut, koska tuskin kukaan moisia viitsisi muuten julkisesti raapustella. Ei sen tajuamiseen mitään Savukeitaan kustantamaa filologikatekismusta tarvita. Useimmat Scriptan kirjoitukset on väännetty niin rautalangasta, että voi todeta Jukolan Aapon sanoin: "Haastelipa hän niin selvästi, harkitsi asiaa niin pykälästä pykälään ja haarasta haaraan, ettei tainnut sitä väärin ymmärtää".

Siinä olen tietysti samaa mieltä, että aihetta käsitellyt journalismi on ollut ammattitaidotonta, koska se on takertunut paljolti Scriptan epäolennaisimpiin ja turhanpäiväisimpiin lauseenparsiin. Teksticorpuksen kaikkein synkeintä tajunnanvirtaa ei ole painetussa paperimediassa käsittääkseni juuri koskaan nähty. Toisaalta toimittajat tapaavat olla enemmän tai vähemmän laiskoja kaikissa asioissa, ja tämähän nyt ei tietenkään ole se maailman tärkein aihe.

En oikein ymmärrä, miksi koko valtakunta, media ja jopa syyttäjälaitos menevät sekaisin muutamasta mielipidekirjoituksesta.

Nooh, ei se vuoden takainen oikeusepisodi oikeastaan niin montaa Kehä Kolmosen ulkopuolella asustavaa tainnut hetkauttaa, että voisi puhua "koko valtakunnasta". Niinsanotussa sosiaalisessa mediassa nyt tietysti oli täysi hurlumhei meneillään, mutta ainakin Satakunnan suunnalla kantakapakoissa oli puhe täysin muista asioista. Mediakin oli loppujen lopuksi aika suhteellisuudentajuinen ja säilytti perspektiivinsä, muistini mukaan Ylen televisiouutisissa asiaa sivuttiin vain ohimennen, hyvin lyhyenä mainintana. Hesarissa oli enemmän jutustelua, mutta sehän on pääkaupunkiseudun ikioma lehti ja korostaa sitä myöten paikallisia asioita.

Skenesurraajat ovat muuten vakuuttaneet että kaikki Mestarin kirjoitukset ovat faktaa ja kukaa ei ole koskaan pystynyt kumoamaan ensimmäistäkään Mestarin esittämää faktaa. The Päällikkö on taas sitä mieltä, että ne ovat vain mielipiteitä.

Päällikköhän on tuossa nimenomaisessa toteamuksessaan aivan oikeassa. Mielipiteitä ne vain ovatkin, mitäpä muutakaan? Osin muualta omaksuttuja - välillä lähes suoraan plagioituja, etenkin mitä tulee niihin äo-, rotu- ja islam-asioihin - ja osin taas kotipolttoisia.

Kirjoittaja tosin näyttäisi itse hurahtaneen pikkuhiljaa sille asteelle, että pitää mielipiteitään tosiasioina. Mainitut surraajat taas ovat olleet nähtävästi jo kauan vakuuttuneita siitä, ettei kukaan! ole koskaan! todistanut! ensimmäistäkään! miehen! teesiä! vääräksi! Tavallaan ihmetyttää muuten nimityksen "teesi" käyttäminen noiden blogikirjoitusten yhteydessä. Sovelletaankohan termiä myös siihen filologin 27.5.2004 tekemään kirjoitukseen euroviisuista?

Ironistahan on oikeastaan se, että filologi on itsekin ollut vain paikallisen surraajan ja fanipojan asemassa laajemmassa, kansainvälisessä hierarkiassa. Voi vain aavistella hänen saamiaan säväreitä siitä, kun Gates of Vienna-blogi vuonna 2006 ensi kerran julkaisi hänen kynäilyjään. Varmaan yhtä fantsu tunne kuin dosentti Bäckmanilla aina kun hän pääsee esille itänaapurin mediassa.Best,

J. J.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kuuma peruna on August 22, 2010, 12:28:06
Kyllähän voidaan lähteä siitäkin, että jos normaali ja tasapainoinen ihminen kirjoittaa tuollaisia, ei hän välttämättä kaikkea tarkoita.

Itse olen tullut johtopäätökseen että öyhöttäjät eivät ole normaaleja ja tasapainoisia ihmisiä. "Mitä tarkoittaa" -kirjasarjan idea  (http://www.savukeidas.com/houellebecq)lähtee toisesta näkökulmasta, mikä pitää ottaa huomioon sarjan kirjoja lukiessa.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Annushka on August 22, 2010, 13:08:53
Savukeitaan kustannuspäällikkö Hytönen mainitsi Halla-aho tarkoitusta pohtivaa kirjaa puolustaessaan, että hänestä se jos sekä vihervasemmisto että nuivasto tuomitsevat kirjan lukematta kertoo vain siitä että avointa keskustelua tarvitaan.

On tietysti ymmärrettävää että kustantajan on seistävä kirjansa takana ja markkinoitava sitä jollain tapaa tarpeellisena. Silti tietysti potentiaalinen lukija kyllä aivan hyvin voi arvioida omalta kannaltaan minkä tahansa kirjan kiinnostavuusarvon aiheen ja takakannen perusteella lukematta sitä. Minusta huolestuttavaa on jo lähtökohtaisesti, jos kustantamo ilmoittaa tavoitteeksi tarpeellisen "avoimen keskustelun" käymisen johon sattumoisin heidän juuri toimittamansa kirja juuri soveltuu - siis käyttää retoriikkanaan nuivaston "kukaan ei keskustele" -päähänpinttymää.

En oikein käsitä, että miten paljon ja millä tavalla pitäisi aiheesta keskustella, jotta voitaisiin sanoa että aiheesta todella keskustellaan. Lisäksi haluaisin tietää, että keiden pitäisi keskustella ja kenen kanssa.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kuuma peruna on August 22, 2010, 14:19:51
No minä en ainakaan keskustele maahanmuutosta sellaisen kanssa jonka mielestä maahanmuutosta keskustelemisen päämäärä on maahanmuuton lopettaminen joko kokonaan tai tietyistä maista tulevilta.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Username1 on August 22, 2010, 16:07:44
Tulisikohan täältä lähtiessä uhkailuja, kuten Hommastakin?

Muistaakseni Jehovan Todistajissa jossain päin maailmaa eroaminen voi tarkoittaa jopa viholliseksi leimautumista. Miten yhdeltä nettifoorumilta lähteminen voi joidenkin yksilöiden kohdalla aiheuttaa samaa?
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Ville Pekkala on August 22, 2010, 17:27:42
Muistaakseni Jehovan Todistajissa jossain päin maailmaa eroaminen voi tarkoittaa jopa viholliseksi leimautumista.

Ihan täällä kotoisassa Suomessa(kin): http://www.uskontojenuhrientuki.fi/uskonyhteisot/jehovan-todistajat
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Username1 on August 22, 2010, 17:51:28
Ville

Joskus olen UUT Ry:n sivuihin tutustunut. Aika herkullinen lähtökohta olisi rinnastaa Hommafoorumi Jehovan Todistajiin, mutta taitaa analogia kuitenkin horjua, jos tarkemmin lähtisi ruotimaan.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Ville Pekkala on August 22, 2010, 19:46:41
En minä lähtisikään sellaista vertailua tekemään, ei Jehovan Todistajien kaltaista tiivistä uskonnollista yhteisöä oikein voi mielestäni verrata anonyymiyteen perustuvaan netin keskustelupalstaan.

Halusin vain tuoda esiin sen tosiasian, että kyseinen uskonlahko on kyllä harjoittanut henkistä (hengellistä?) väkivaltaa myös täällä Suomessa.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Aapo on August 22, 2010, 20:00:19
Muistaakseni Jehovan Todistajissa jossain päin maailmaa eroaminen voi tarkoittaa jopa viholliseksi leimautumista.

Ihan täällä kotoisassa Suomessa(kin): http://www.uskontojenuhrientuki.fi/uskonyhteisot/jehovan-todistajat

Onko tästä aihetta vastaavanlaiseen huoleen?
http://www.youtube.com/watch?v=7XRCYlZ4XOQ
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Username1 on August 22, 2010, 20:09:57
Ville

Noin minäkin asian ajattelin. = )

Aapo

Huolta on niiden ryhmien osalta, jotka toteuttaa tuota tappamista. En tietenkään tiedä vaan en usko, että kaikki muslimit kuitenkaan toteuttaa mitään kuolemantuomioita uskosta luopumisen yhteydessä.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Ville Pekkala on August 22, 2010, 22:08:18
Kuten tuo kuolemantuomiovastauksen antanut heppukin sanoi: se mitä kirjaimellista shariaa toteuttavissa islamistisissa maissa tehdään on eri asia kuin mitä tehdään maissa, joissa islaminuskoisia (esim. Turkki) on. Minusta Uskontojen Uhrien Tuki ry:llä on hieno lähestymistapa: uskonnot ovat paha asia, kun ne täyttävät tietyt tunnusmerkit. Jehovan todistajana oleminen on O.K. niin kauan kuin noita lieveilmiöitä ei ole. Samaten minulle on ihan O.K, jos meillä on Suomessa näkyvä luterilainen kirkko, kunhan se osaisi olla puuttumatta maallisen vallan asioihin.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: J. Mäki-Ketelä on August 22, 2010, 22:37:30
Eikös tuossa ole nyt pieni ristiriita? Kun kerran lähtökohta on se, että se "väärä kuva" syntyy hänen blogikirjoituksistaan, joiden tarkoitus on ollut provosoiva, niin eikö silloin ole kyseenalaista vedota siihen, että "väärää kuvaa" on luonut vain ammattitaidoton journalismi? Eiköhän "väärän kuvan" takana ole ollut pääosin kirjoittaja itse, niillä provosoivilla kirjoituksillaan - ja voiko silloin sanoa, että se kuva on ollut kovinkaan väärä?
Joo, totta puhut, ristiriitaahan siinä on. Joka tapauksessa - siis riippumatta median mahdollisesta roolista - kirjoittaja on aina itse vastuussa siitä, minkälaisen kuvan tekstillään synnyttää. Pointtini oli lähinnä vain se, että mediakin olisi voinut miettiä pari kertaa, ennen kuin lähti niitä blogikirjoituksia riepottelemaan. Kärpäsestä tuli härkänen.


No helvetti, itse olen lähtenyt siitä, että filologi tarkoittaa juuri sitä, mitä hän kirjoittaa, (-¦)
No tästä ajatuksestahan sitä pitää tietysti aina lukijana lähteä. Itsekin yleensä tarkoitan sitä, mitä kirjoitan. Paitsi, jos olen trollaus- tahi muuten vaan leikkimielellä liikenteessä.


Nooh, ei se vuoden takainen oikeusepisodi oikeastaan niin montaa Kehä Kolmosen ulkopuolella asustavaa tainnut hetkauttaa, että voisi puhua "koko valtakunnasta- (-¦) ainakin Satakunnan suunnalla kantakapakoissa oli puhe täysin muista asioista.
Juu, taidankin aavistella, mistä siellä Satakunnan suunnalla Esson baarissa juteltiin/edelleenkin jutellaan. Ennalan Veikko vainaakin totesi sodan käyneenä miehenä, ettei siellä rintamalla juurikaan kodista, isämmaasta ja uskonnosta jutusteltu vaan ihan muusta asiasta. En nyt viitsi tähän sitä kirjoittaa, jokainen pohtikoon issekseen-¦
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Toope on August 22, 2010, 22:51:48
Quote
1. Kyseiselle "Isänmaalliskonservatiiville" paljastuu vajaan kahden vuoden jankkauksen jälkeen, että olen oikeasti sitä mieltä, mitä olen koko ajan ja toistuvasti väittänytkin olevani.

2. Se, että olen kirjoittanut samalla nettifoorumilla kuin hän, saa hänet kuvittelemaan, että meillä on jokin "jengi".

3. Olen kaksi vuotta jankannut, että en halua sekaantua öyhöttäjien touhuihin.

Anteeksi nyt vaan, mutta paskanjauhamistutkani rupesi huutamaan oikein erityisen kovaa. Muutamakin hommaforumin vakiöyhöttäjä on kyllä ilmoittanut tämän pj eroaa -episodin aikana tai paljon aiemminkin olevansa muutoslaisia ja ainakin yksi on jopa oikean nimensäkin paljastanut. Että siinä mielessä olet meikäläisen harhaisen mielikuvituksen syövereissä samaa jengiä ja sekaantunut ihan riittämiin öyhöttäjien touhuihin. Sitä paitsi varsinkin syyrialaisen soffan keississä olit muistaakseni täydellisesti the julistemiehen puolella kriitikkokriitikkoja vastaan. Että kovin ristiriitaiselta, etten sanoisi hevonpaskalta kuulostaa osa nykyvuodatuksistasi.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Jussi Jalonen on August 22, 2010, 23:08:15
Samaten minulle on ihan O.K, jos meillä on Suomessa näkyvä luterilainen kirkko, kunhan se osaisi olla puuttumatta maallisen vallan asioihin.

Allekirjoittanut on eronnut kirkosta, mutta minulla ei ole mitään sitä vastaan, jos uskonnolliset yhteisöt ottavat kantaa maallisen vallan asioihin ja pyrkivät vaikuttamaan niihin aktiivisesti. Sama oikeus heillä siihen on kuin muillakin yhteisöillä, sanan- ja ilmaisunvapauden puitteissa. Koska tässä maassa on yksi selvä enemmistökirkko, niin tietysti soisin kyseisen instituution erityisesti ottavan asioihin kantaa milloin he sen tärkeäksi kokevat. Näin siitäkin huolimatta, etten edes ole sen jäsen. Vapaaseen yhteiskuntaan nekin kannanotot kuuluvat.

Se on sitten eri asia, toivonko valtiovallan näitä uskonnollisten ryhmien kannanottoja aina kuuntelevan. Toisinaan saatan toivoa, toisinaan en. Riippuu kannanotosta. Takavuosilta on muuten jäänyt mieleen, miten Kirsi Piha ilmaisi eräässä haastattelussa sekulaarisen oikeiston edustajana närkästystään siitä, miten arkkipiispa - vai olisiko ollut vain piispa - oli jossain yhteydessä esittänyt vasemmistolaisilta hajahtavia sosiaalipoliittisia kannanottoja.

Kysymys islaminuskosta luopumisesta seuraavasta rangaistuksesta palautti mieleeni Egyptin suurmufti Ali Gomaan kommentit aiheesta, mutta verkkohaku tuotti sen verran paljon epämääräisiä sivustoja - parta-Robert taas kerran - etten jaksanut lueskella kovin pitkälle. Tiivistetysti näyttää olevan niin, ettei Gomaa ainakaan omien sanojensa mukaan (http://www.aligomaa.net/news_files/26.html) mitään kuolemantuomiota kannata, vaikka onkin ilmeisesti vetänyt sitä linjaa, että julkinen luopuminen uskostaan on silti jonkin sortin rangaistuksen väärtti. Yksityisellä luopumuksella ei ole niin väliksi, sen kaiketi hoitelee yläkerran isäntä tuomiopäivänä. Gomaa on uskonoppineena silti selkeästi sieltä konservatiivisemmasta päästä.


Best,

J. J.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Ville Pekkala on August 23, 2010, 06:58:23
Jussi J. muotoilikin tuon lauseeni vähän koherentimmaksi kokonaisuudeksi. Näkyvyys = ilmaisunvapaus, asioihin puuttuminen = kannanottojen kuuleminen.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Julmuri on August 23, 2010, 07:47:29
Kysymys islaminuskosta luopumisesta seuraavasta rangaistuksesta palautti mieleeni Egyptin suurmufti Ali Gomaan kommentit aiheesta, mutta verkkohaku tuotti sen verran paljon epämääräisiä sivustoja - parta-Robert taas kerran - etten jaksanut lueskella kovin pitkälle. Tiivistetysti näyttää olevan niin, ettei Gomaa ainakaan omien sanojensa mukaan (http://www.aligomaa.net/news_files/26.html) mitään kuolemantuomiota kannata, vaikka onkin ilmeisesti vetänyt sitä linjaa, että julkinen luopuminen uskostaan on silti jonkin sortin rangaistuksen väärtti. Yksityisellä luopumuksella ei ole niin väliksi, sen kaiketi hoitelee yläkerran isäntä tuomiopäivänä. Gomaa on uskonoppineena silti selkeästi sieltä konservatiivisemmasta päästä.

Mistähän tämän muftin nimi oli jäänyt mieleeni? Ai niin, hänhän oli todella huolissaan (http://news.xinhuanet.com/english/2009-11/30/content_12566037.htm), että muslimeita syrjitään Sveitsin minareettipäätöksen jälkeen. Hänen kannanottonsa toisuskoisten diskriminaatiosta ovatkin mielenkiintoisia kun maassa asuvat koptit ovat mielestään de-facto dhimmin  (http://www.copts.co.uk/index.php?option=com_content&task=view&id=226&Itemid=41) asemassa toisen luokan kansalaisena.

Mitä tulee uskosta luopumiseen, johtaa se Egyptissä kyllä tavallisesti syytteeseen uskonnon pilkkaamisesta.

Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Jussi Jalonen on August 23, 2010, 09:21:11
Mistähän tämän muftin nimi oli jäänyt mieleeni?

Varmaan siitä Hommawatchilla joulukuussa käydystä keskustelusta (http://www.hommawatch.org/?p=1504&cpage=1#comments), missä esitit periaatteessa nuo samat kommentit kuin nyt - tosin hiukan kireämpään sävyyn - ja moitit suurmuftia siitä, ettei hän "esitä pahoitteluaan oman maansa koptikristittyjen kohtelusta".

Silloin tulin kertoneeksi sinulle, että lokakuussa 2005 täsmälleen sama suurmufti Ali Gomaa antoi julkilausuman hillitäkseen silloisia Aleksandrian väkivaltaisuuksia, jotka olivat saaneet alkunsa eräässä kristityssä kirkossa esitetyn video-CD:n tiimoilta. Suurmufti tuomitsi julkisesti kaikki islamilaisten ääriainesten yritykset lietsoa väkivaltaisuuksia Egyptin uskonryhmien välillä, totesi ettei elokuva loukkaa islaminuskoa ja syytti ääriaineksia yrityksestä käyttää islaminuskoa vaalipropagandassa aleksandrialaista koptiehdokasta vastaan. Samaten tulin kertoneeksi sen, että suurmufti oli tukenut kollegaansa koptipatriarkka Shenouda kolmatta mellakoiden aikana, yhdessä nyttemmin edesmenneen suurimaami Tantawin kanssa. Kaksi vuotta myöhemmin mufti ja patriarkka julkaisivat yhteisen manifestin, missä paheksuttiin laittomien tyttöjen ympärileikkausten jatkumista Egyptissä.

Tietysti nuo silloin tietoosi saatetut asiat päätit jättää väliin, koska herra varjele, suurmufti on todennut, että Sveitsin minareettiäänestys oli muslimeihin kohdistunut loukkaus, ja lisännyt ettei muslimien kuitenkaan pitäisi siitä provosoitua. Mikä on kyllä omalla mittapuullani ensinnäkin sellainen kannanotto mitä konservatiiviselta islamilaiselta uskonoppineelta on lupa odottaakin, toiseksi taas pohjimmiltaan kohtalaisen kesy ja itsehillintää osoittava.

Vuoden 2007 kannanotosta käännynnäisyyttä koskien ja sen vaikutuksesta silloiseen oikeudenkäyntiin, missä joukko islaminuskoon kääntyneitä kopteja haki oikeutta palata takaisin kristinuskoon, voi haeskella materiaalia sieltä (http://english.freecopts.net/english//index.php?option=com_content&task=view&id=589&Itemid=1) sun täältä (http://www.christianpost.com/article/20070726/egypt-s-top-islamic-scholar-clears-up-muslim-conversion-controversy/index.html). Suurmuftin täsmennyksiä ja tarkennuksia en nyt näin aamutuimaan jaksa enää selailla - sanoinkin jo, että verkossa on näemmä aiheesta sitä sun tätä, mutta saldo näyttäisi kaiketikin olevan se ettei hän itse asiassa julkista kääntymistä tai uskosta luopumista hyväksy ja pitää sitä tuomittavana, mutta vastustaa ajatusta kuolemantuomiosta.

Muuten (http://politics.usnews.com/news/world/articles/2008/03/06/egypts-grand-mufti-counters-the-tide-of-islamic-extremism.html) suurmufti näyttäisi olevan niitä uskonoppineita, jotka ovat pysyneet suht asialinjalla. Egyptin politisoituneen muslimiveljeskunnan tietyt elementit ilmeisesti ovat juuri näistä syistä suhtautuneet häneen aina välillä hieman samoin asentein mitä muutamat erään kotimaisen internet-forumin vakiopostittajat ovat viime aikoina soveltaneet tämän viestiketjun aloittajaan.Best,

J. J.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Julmuri on August 23, 2010, 11:51:30
Mistähän tämän muftin nimi oli jäänyt mieleeni?

Tietysti nuo silloin tietoosi saatetut asiat päätit jättää väliin, koska herra varjele, suurmufti on todennut, että Sveitsin minareettiäänestys oli muslimeihin kohdistunut loukkaus, ja lisännyt ettei muslimien kuitenkaan pitäisi siitä provosoitua. Mikä on kyllä omalla mittapuullani ensinnäkin sellainen kannanotto mitä konservatiiviselta islamilaiselta uskonoppineelta on lupa odottaakin, toiseksi taas pohjimmiltaan kohtalaisen kesy ja itsehillintää osoittava.

En minä mitään "päättänyt jättää väliin". Jos kuitenkin ajatellaan miten yleistä koptien toisen luokan kansalaisen asema on tai kuinka yleistä tyttöjen ympärileikkaus on, voidaan päätellä vain ettei auktoriteetteja todellisuudessa juurikaan asioiden korjaaminen kiinnosta. Muslimiveljeskunta olisi tietty vielä huonompi vaihtoehto nykyisille vallanpitäjille joihin muftikin kai kiistatta kuuluu.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: J. Mäki-Ketelä on August 23, 2010, 12:40:24
Mestarilla viitannet Halla-ahoon?

Noin loivalla oppimiskäyrällä varustetun henkilön ei kannata edes haaveilla urasta politiikassa.

Kuten olen jo lukuisia kertoja aiemminkin todennut, niin a) en koskaan ole ollut poliitikko, b) sellaista ei minusta koskaan tule, c) koskaan en sellaisesta "urasta" ole haaveillut ja d) koskaan en tule sellaisesta haaveilemakaan. Ei ole meikäläisen juttu.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: pate ensimmäinen on August 23, 2010, 13:46:12
Quote

Kuten olen jo lukuisia kertoja aiemminkin todennut, niin a) en koskaan ole ollut poliitikko, b) sellaista ei minusta koskaan tule, c) koskaan en sellaisesta "urasta" ole haaveillut ja d) koskaan en tule sellaisesta haaveilemakaan. Ei ole meikäläisen juttu.

Jos olet ollut politiikassa, perustanut poliittisen puolueen ja toiminut poliittisen puolueen puheenjohtana, niin silloin sinä olet poliitikko. Sanot mitä tahansa.

Vaikea ymmärtää miksi kiellät "syyllistyneesi" politiikkoiluun, se on kuitenkin kunnioitettu tehtävä, jos se suoritetaan kunnialla. Sinä et tosin ole syyllistynyt siihen kunnialla hoitamiseen.

Sinulla on jostain syystä vahva tarve pysyä julkisuudessa, ja jos se ei ole politikointia, niin mitä se on. Joku kömpelömpi voisi väittää, että se olisi narsismia ja oman äänen rakastamista. Itse kuitenkin jättäisin moisen arvioinnin pois, koska tiedän sinun olevan poliitikko.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Username1 on August 23, 2010, 14:08:24
Jos tulkitsen Juhaa oikein, niin hän saattaa haluta koko jutusta eroon. Jos siis näemme Juhan kadulla, niin älkäät kohdelko häntä ensisijaisesti poliitiikkona tai asioista kaikkitietävänä guruna, tai maahanmuuttokriitikkona vaan yhtenä meistä.

Jos tulkitsen Juhaa oikein, niin hän auliisti myöntää ettei ollut kunnolla perillä alussa mistä on kysymys. Asian hieman valjettua hän huomasi erehtyneensä ja on nyt poistumassa areenoilta. Hän ilmeisesti työskentelee lasten ja nuorten ihmisten kanssa ja on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri. Hänen ammatillinen areenansa siis saattaisi olla siellä ja kenties asiantuntijuus ja intressitkin tätä nykyä. Jos moiset asiat kiinnostaa, niin kenties mies on valmis vastaamaan sen minkä osaa?

Nyt tulee ennuste. Miehen ahdistelu jatkuu vielä tovin. Toivottavasti ei tule loppuelämän ongelmaa tuosta. Me tiedämme ketä ahdistella, koska Juha on nimensä ja naamansa asialle antanut eli uhrannut asian eteen paljon enemmän kuin moni muu. Mitä voimme osaltamme asialle tehdä? Voisimme yrittää kunnioittaa hänen toiveitaan tämän asian osalta ja edes yrittää antaa olla. Osa varmasti näin tekeekin.

Juhalle toivottaisin näin lopuksi omasta puolestani hyvää jatkoa nyt yhtä kokemusta ja opetusta viisaampana.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: J. Mäki-Ketelä on August 23, 2010, 14:16:47
Quote

Kuten olen jo lukuisia kertoja aiemminkin todennut, niin a) en koskaan ole ollut poliitikko, b) sellaista ei minusta koskaan tule, c) koskaan en sellaisesta "urasta" ole haaveillut ja d) koskaan en tule sellaisesta haaveilemakaan. Ei ole meikäläisen juttu.

Jos olet ollut politiikassa, perustanut poliittisen puolueen ja toiminut poliittisen puolueen puheenjohtana, niin silloin sinä olet poliitikko. Sanot mitä tahansa.

Vaikea ymmärtää miksi kiellät "syyllistyneesi" politiikkoiluun, se on kuitenkin kunnioitettu tehtävä, jos se suoritetaan kunnialla. Sinä et tosin ole syyllistynyt siihen kunnialla hoitamiseen.

Sinulla on jostain syystä vahva tarve pysyä julkisuudessa, ja jos se ei ole politikointia, niin mitä se on. Joku kömpelömpi voisi väittää, että se olisi narsismia ja oman äänen rakastamista. Itse kuitenkin jättäisin moisen arvioinnin pois, koska tiedän sinun olevan poliitikko.

Höpö höpö. Soitan bändissä, enkä silti ole muusikko. Heilun taas parin kuukauden päästä intin vermeissä intin hommissa, enkä ole sotilas. Esimerkkejä löytyy kyllä.

Mikä ihmeen tarve pysyä julkisuudessa?

Ei ole koskaan tuollaista tarvetta ollut eikä takuulla tule koskaan olemaankaan.

Et ehkä tiedä, mutta (tyhmyyksissäni) lähdin koko touhuun mukaan siksi, että muutamat - muuten edelleen skenessä nimimerkin takaa nillittävät - hahmot sitä vaativat, pyytelivät, kinusivat ja ruikuttivat, kun eivät uskalla / kehtaa omalla nimellään ja naamallaan pelkuriraukat esiintyä.

Hommahan meni niin, että ulkomaalaisadressin avaamisen jälkeen Ylen svenskaraadio kysyi minulta haastattelua. Kieltäydyin ensin, mutta sinnikkäästi inkuttavat vieraskirjalaiset saivat minut muuttamaan mieleni ja antamaan sen haastattelun. Sitä virhettä ei olisi pitänyt koskaan tehdä. Olisi pitänyt jättää sekaantumatta koko sotkuun.

Jos nyt saisin uudelleen valita, jättäisin koko adressinkin avaamatta muista aktioista nyt puhumattakaan. Tästä touhusta ei ole ollut muuta kuin harmia, vaivaa ja haittaa. Eli se siitä julkisuushöpötyksestäsi.
Title: Egypti, naisten ympärileikkaukset ja koptivähemmistö
Post by: Jussi Jalonen on August 23, 2010, 14:45:53
Jos kuitenkin ajatellaan miten yleistä koptien toisen luokan kansalaisen asema on tai kuinka yleistä tyttöjen ympärileikkaus on, voidaan päätellä vain ettei auktoriteetteja todellisuudessa juurikaan asioiden korjaaminen kiinnosta.

... jätät tässä kokonaan huomiotta sen, että ne rattaat kääntyvät hitaasti, ja muutos ei tule hetkessä. Vallanpitäjillä ja viranomaisilla voi olla hyvät tarkoitusperät, ja he pyrkivät toteuttamaan niitä, mutta kysymys on kokonaisesta maasta ja kansakunnasta. Vähemmistökysymyksiin liittyvät myös aina poliittiset ulottuvuudet.

Naisten ympärileikkausta on käsitelty tässä symposiumissa (http://www.nocirc.org/symposia/first/badawi.html), ja raportista käy ilmi miten syväänjuurtunut tapa on kyseessä. Enemmänkin se liittyy siihen, että Egypti on osa afrikkalaista kulttuuripiiriä, ei niinkään islaminuskoon; tapaa ei vielä ole saatu täysin juurittua edes koptikristittyjen keskuudessa:

"By understanding African religions and faith practices many of the traditional religious behaviors of "monotheistic" Egyptians become meaningful. For example, women located in the Southern regions of Egypt (upper Egypt which is closer to African cultures), whether Muslim or Coptic, are at a higher risk for genital mutilations than are Muslim or Coptic women located in the Northern or coastal regions of the country (lower Egypt)."

Naisten ympärileikkausprosentit tietysti ovat korkeat, mutta kaiketi uskonnollisten johtajien kannanotoilla on ollut jotain vaikutusta, koska (http://graphics8.nytimes.com/packages/pdf/world/20girls.report.pdf)...

"The cohort differences indicate that over the next decade in Egypt, there will be a steady decline in the proportions of young adult women who are circumcised. However, they also suggest that, in 2015, around six in ten girls will continue to be circumcised by their 18th birthday unless further changes occur in the attitudes supporting the practice." (Sivulla 212)

... mikä on tietysti epämiellyttävän korkea luku, mutta toisaalta, jos 96% haastatelluista aikuisista naisista oli ympärileikattuja, kuten tuossa sivulla mainitaan, ja jos tuleva ennuste nuoremmalle ikäluokalle on vain 60%, niin eikö siinä voi jo puhua selvästä laskusta ja muutoksesta, mihin voi olettaa noiden uskonnollisten johtajienkin kannanottojen vaikuttaneen?

Kopteilla tietysti menee huonosti, ei sitä kukaan kiellä, mutta sitä nyt ei voi oikein suurmuftinkaan syyksi pistää. Koptikristityt ovat toisaalta onnistuneet voittamaankin oikeusjuttujaan kaikesta prässistä huolimatta. Näin ulkopuolisen silmin näyttäisi siltä, että meneillään on jonkinlainen kansalaisoikeustaistelun murrosvaihe, samalla tavoin kuin mustalla väestöllä Yhdysvalloissa 1960-luvulla, vaikka paljon on vielä tehtävää.Best,

J. J.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: J. Mäki-Ketelä on August 23, 2010, 15:14:10
Jos tulkitsen Juhaa oikein, niin hän saattaa haluta koko jutusta eroon.
Sanotaan nyt näin, että hoidan tähän asti aloittamani asiaan liittyvät projektit, mutta uusiin kotkotuksiin en enää lähde.Jos tulkitsen Juhaa oikein, niin hän auliisti myöntää ettei ollut kunnolla perillä alussa mistä on kysymys. Asian hieman valjettua hän huomasi erehtyneensä ja on nyt poistumassa areenoilta.
Aika hyvin tulkittu. Kuten todettu, lähdin mukaan tähän maahanmuuttopolitiikan kritiikkiin ihan puhtaasti veronmaksajapohjalta. Minua kiinnosti tässä aiheessa lähinnä siis se, mihin ja kenen mandaatilla minultakin kerättyjä verovaroja käytetään. Tämä kaikille pakollinen monikulttuuristamisprojekti oli ja edelleen on yksi minua erityisen paljon tympäissyt rahareikä. En edes tullut ajatelleeksi, että tämä veronmaksajanäkökulma onkin skenessä marginaalissa ja valtavirrassa on esim. muslimi- ja islamvouhkaaminen, erään tietyn etnisen ryhmän solvaaminen, rotujankutus ja pari muuta kestojuttua. Jos olisin tiennyt, että tämä onkin jotain uskonsotaa, niin morjensta pöytään vaan kaikille.Hän ilmeisesti työskentelee lasten ja nuorten ihmisten kanssa ja on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri. Hänen ammatillinen areenansa siis saattaisi olla siellä ja kenties asiantuntijuus ja intressitkin tätä nykyä. Jos moiset asiat kiinnostaa, niin kenties mies on valmis vastaamaan sen minkä osaa?
Juu, eniten minua on viimeiset kymmenen vuotta kiinnostanut lasten ja nuorten asiat ja hyvinvointi.Nyt tulee ennuste. Miehen ahdistelu jatkuu vielä tovin. Toivottavasti ei tule loppuelämän ongelmaa tuosta.
Tuo ahdistelu on helppo torjua, sen kun vaihtaa vaan meiliosoitteen ja puhelinnumeron. Nettihäiriköt on nettihäiriköitä, ei niistä ole todelliseen kohtaamiseen. Ja jos on, niin osaan kyllä pari temppua minäkin.Juhalle toivottaisin näin lopuksi omasta puolestani hyvää jatkoa nyt yhtä kokemusta ja opetusta viisaampana.
Kiitos samoin!
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Ville Pekkala on August 23, 2010, 15:55:57
Nettihäiriköt on nettihäiriköitä, ei niistä ole todelliseen kohtaamiseen. Ja jos on, niin osaan kyllä pari temppua minäkin

Paljaalla vehkeellä tehty helikopteri on mainio keino. Siinä menee heteronormatiivisen kaappinatsin pasmat sekaisin, parhaassa tapauksessa nuudelit väärään kurkkuun, ja säästyy kumpikin osapuoli vakavammalta yhteenotolta.  Ei tarvitse itsepuolustustakaan perustella käräjillä, kunhan toteaa noudattavansa ilmaisunvapautta ;D
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Eero on August 23, 2010, 20:44:38
Anteeksi nyt vaan, mutta paskanjauhamistutkani rupesi huutamaan oikein erityisen kovaa.

Vähän aikaa ehdin jo kuvitella, että melkein asiallinen keskustelu on asiallista.

Yhtä kaikki, tuo syyrialainen sohva-episodi meni ohi, ja ihan hyvä olikin sivistää. Mitäs tuohon nyt sitten sanoisi - ei tuo ole ollenkaan paha verrattuna ääripäähän. Ääripäissä on aina vähemmän sofistukoituneita persoonia. Tästä syystä vihreissä on Markus Drake ja persuissa pari varavaltuutettua.

Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Toope on August 23, 2010, 21:21:02
Vähän aikaa ehdin jo kuvitella, että melkein asiallinen keskustelu on asiallista.

Mielestäni suhteellisen tervettä meininkiä olisi se, että "joo, jauhoithan sä aika levotonta läppää, mutta nyt olet ilmeisesti tullut järkiisi". Menee överiksi kaikenlainen messiaaksi julistaminen "sehän oli ihmisten välisen sopuisan yhteisymmärryksen asialla kaikissa tilanteissa ja kaikin tavoin ja nyt me se ymmärretään, kun se on ymmärtänyt noiden kavereinaan pitämiensä natsien pahuuden".

Mutta ilmeisesti rehellisyyttä ei missään suhteessa arvosteta millään puolella tätä niin sanottua maahanmuuttopoliittista/kriittistä/antirasistista/antifasistista keskustelua.
Title: Re: Egypti, naisten ympärileikkaukset ja koptivähemmistö
Post by: Julmuri on August 23, 2010, 21:40:41
Jos kuitenkin ajatellaan miten yleistä koptien toisen luokan kansalaisen asema on tai kuinka yleistä tyttöjen ympärileikkaus on, voidaan päätellä vain ettei auktoriteetteja todellisuudessa juurikaan asioiden korjaaminen kiinnosta.

... jätät tässä kokonaan huomiotta sen, että ne rattaat kääntyvät hitaasti, ja muutos ei tule hetkessä. Vallanpitäjillä ja viranomaisilla voi olla hyvät tarkoitusperät, ja he pyrkivät toteuttamaan niitä, mutta kysymys on kokonaisesta maasta ja kansakunnasta. Vähemmistökysymyksiin liittyvät myös aina poliittiset ulottuvuudet.

Naisten ympärileikkausta on käsitelty tässä symposiumissa (http://www.nocirc.org/symposia/first/badawi.html), ja raportista käy ilmi miten syväänjuurtunut tapa on kyseessä. Enemmänkin se liittyy siihen, että Egypti on osa afrikkalaista kulttuuripiiriä, ei niinkään islaminuskoon; tapaa ei vielä ole saatu täysin juurittua edes koptikristittyjen keskuudessa:

Kansan omat asenteet tietysti vaikuttavat paljon. Totesihan eräs saudiprinssikin, että ei hänellä olisi mitään naisten autolla ajamista tai töissäkäyntiä vastaan, mutta kansa ei hyväksyisi sitä.

Egyptin kulttuurin "afrikkalaisuudesta" tuli muuten mieleeni tämä (http://www.meforum.org/1629/is-female-genital-mutilation-an-islamic-problem) artikkeli, joka tarjoaa hieman erilaista näkemystä asiasta. Se, ettei mitään seksuaalisuuteen liittyviä asioita olla päästy tutkimaan lähi-idässä, ei tarkoita, ettei samoja ongelmia esiintyisi siellä.
Quote
At the village level, those who commit the practice believe it to be religiously mandated. Religion is not only theology but also practice. And the practice is widespread throughout the Middle East. Many diplomats, international organization workers, and Arabists argue that the problem is localized to North Africa or sub-Saharan Africa,[4] but they are wrong. The problem is pervasive throughout the Levant, the Fertile Crescent, and the Arabian Peninsula, and among many immigrants to the West from these countries. Silence on the issue is less reflective of the absence of the problem than insufficient freedom for feminists and independent civil society to raise the issue.

....

Genital Mutilation: An African Phenomenon?

Many experts hold that female genital mutilation is an African practice. Nearly half of the FGM cases represented in official statistics occur in Egypt and Ethiopia; Sudan also records high prevalence of the practice.[13] True, Egypt is part of the African continent but, from a cultural, historical, and political perspective, Egypt has closer ties to the Arab Middle East than to sub-Saharan Africa.

Irakin miehityksen jälkeen Kurdistanissa tehty tutkimus (http://www.hrw.org/en/reports/2010/06/16/they-took-me-and-told-me-nothing-0) on paljastanut, että tapa on sielläkin todella laajalle levinnyt. Maissa kuten Jemen, Saudi-Arabia tai Syyria ei yksinkertaisesti ole tehty mitään tutkimuksia aiheesta.

Kaikki islam-oppineet eivät myöskään ole artikkelin mukaan mitenkään yksimielisiä siitä, onko tapa todella islamin vastainen. Yksimielisyys liittyy oikeastaan vain kaikkein eniten silpovan leikkaustyylin epäislamilaisuuteen.

... mikä on tietysti epämiellyttävän korkea luku, mutta toisaalta, jos 96% haastatelluista aikuisista naisista oli ympärileikattuja, kuten tuossa sivulla mainitaan, ja jos tuleva ennuste nuoremmalle ikäluokalle on vain 60%, niin eikö siinä voi jo puhua selvästä laskusta ja muutoksesta, mihin voi olettaa noiden uskonnollisten johtajienkin kannanottojen vaikuttaneen?

Tietysti tuo on oikea suunta. Pitää kuitenkin muistaa, että jotkut uskonoppineet pitävät tapaa joko kunniallisena tai jopa pakollisena.

Kopteilla tietysti menee huonosti, ei sitä kukaan kiellä, mutta sitä nyt ei voi oikein suurmuftinkaan syyksi pistää. Koptikristityt ovat toisaalta onnistuneet voittamaankin oikeusjuttujaan kaikesta prässistä huolimatta. Näin ulkopuolisen silmin näyttäisi siltä, että meneillään on jonkinlainen kansalaisoikeustaistelun murrosvaihe, samalla tavoin kuin mustalla väestöllä Yhdysvalloissa 1960-luvulla, vaikka paljon on vielä tehtävää.

Toivottavasti koptit pääsevät joskus siihen pisteeseen, että ainoa rajoite heille olisi kirkontornien rakennuskielto.
Title: Re: Egypti, naisten ympärileikkaukset ja koptivähemmistö
Post by: Jussi Jalonen on August 23, 2010, 22:06:55
Egyptin kulttuurin "afrikkalaisuudesta" tuli muuten mieleeni tämä (http://www.meforum.org/1629/is-female-genital-mutilation-an-islamic-problem) artikkeli, joka tarjoaa hieman erilaista näkemystä asiasta. Se, ettei mitään seksuaalisuuteen liittyviä asioita olla päästy tutkimaan lähi-idässä, ei tarkoita, ettei samoja ongelmia esiintyisi siellä.

Ihan pätevää tekstiä. Tuossa siteeraamassani jutussa nyt toisaalta viitattiin afrikkalaisen kulttuuripiirin vaikutukseen sikäli, että Sudanin rajaa lähestyttäessä ilmiö käy Egyptissä selvästi yleisemmäksi. Samaten, koska se on yleinen myös koptien keskuudessa, se ei näyttäisi olevan siten varsinaisesti sidottu aikoinaan Lähi-Idästä ja Arabiasta saapuneeseen islaminuskoon. Tapaahan on harrastettu jo faaraoiden aikana.

Tietysti voi katsoa koko Lähi-Idän kuuluvan kulttuuriseen raja-alueeseen, ja tämän kyseisen ilmiön edustavan etelästä saapuneita perinteitä. Indonesiassa sen sijaan ykköstyypin leikkaukset taas vaikuttaisivat - valitettavasti - olevan selkeästi kytköksissä sikäläiseen islaminuskoon, eikä tässä asiassa olla ilmeisesti joustamassa. Tilastojen mukaan 96% indonesialaisperheistä suorittaa leikkauksen tyttärelleen, ja paikalliset uskonoppineet näyttävät pitävän sitä velvoitteena.

Toivottavasti koptit pääsevät joskus siihen pisteeseen, että ainoa rajoite heille olisi kirkontornien rakennuskielto.

... sitä en sitten tiedä, miten joku Sveitsissä tehty kieltoäänestys edistäisi koptikristittyjen asemaa. Paremminkin päinvastoin.Best,

J. J.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Mika.H on August 26, 2010, 00:34:35
Kuten todettu, lähdin mukaan tähän maahanmuuttopolitiikan kritiikkiin ihan puhtaasti veronmaksajapohjalta. Minua kiinnosti tässä aiheessa lähinnä siis se, mihin ja kenen mandaatilla minultakin kerättyjä verovaroja käytetään. Tämä kaikille pakollinen monikulttuuristamisprojekti oli ja edelleen on yksi minua erityisen paljon tympäissyt rahareikä. En edes tullut ajatelleeksi, että tämä veronmaksajanäkökulma onkin skenessä marginaalissa ja valtavirrassa on esim. muslimi- ja islamvouhkaaminen, erään tietyn etnisen ryhmän solvaaminen, rotujankutus ja pari muuta kestojuttua. Jos olisin tiennyt, että tämä onkin jotain uskonsotaa, niin morjensta pöytään vaan kaikille.

kumma juttu kun minä olen täysin päinvastaista mieltä. ainakin hommafoorumin perusteella talousasiat ovat ne, joihin suurin kiinnostus kohdistuu.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Joni Pelkonen on August 26, 2010, 01:15:54

kumma juttu kun minä olen täysin päinvastaista mieltä. ainakin hommafoorumin perusteella talousasiat ovat ne, joihin suurin kiinnostus kohdistuu.

Pitää tavallaan paikkansa. Vaikuttaa siltä että tyypillisen maahanmuuttajakriitikon mielestä ainoa ihmisarvo on ihmisen rahallinen arvo. Näin ihminen joka tuo Suomeen lisää rahaa on arvokas ihminen ja saa tulla tänne. Huomatkaa lauseeni tahallinen sanan "arvokas" monimerkitys.

Toisin sanoen, mitä tahansa saa tehdä kunhan on rahaa.

Ai niin onhan siellä vielä se raiskaustenvastustaminen. Hommafoorumilla on kuitenkin suuria vaikeuksia keskustella virolaisten raiskausluvuista vaikka virolaiset komeilevat vuodesta toiseen tilastojen kärjessä.

Näen jatkuvasti ikäviä merkkejä siitä, että hommafoorumin varsinkin "valistuneiden" keskustelijoiden eli eurooppalaistyyppiseen äärioikeistolaisuuteen paatuneiden sisulaisten ajatuksissa todella on mukana kaikenlaista rotuajattelua, herrakansateorioita sun muuta roskaa menneisyyden likakaivoista. Tämä siipi on vaientanut metelöintiään vuosi vuodelta, mutta koska kärkiporukan vanhat sisulaiset - Halla-aho, Nieminen, Lahtinen, Eerola jne. eivät ole minnekään kadonneet, niin tuskinpa heidän vielä pari vuotta sitten julkituomansa mielipiteetkään ovat minnekään kadonneet. Vai onko joku näistä muka osoittanut katumuksen merkkejä?

Vielä: Pirkko Ruohonen-Lerneristä ei ole Hommassa ainuttakaan artikkelia. Foorumin puolella sentään on joitain mainintoja uutistekstien yhteydessä. Pirkon persoonaa ei siis ole Homman puolesta huomioitu edes *yhtä ainutta kertaa*. Selitys: Lahtisen läpipääsy eduskuntaan Soinin vanavedessä riippuu siitä onnistuuko hän ohittamaan nykyisen kansanedustaja Ruohohen-Lernerin. Toisin sanoen: Persullekin pahin vihollinen on toinen persu! Se siitä spontaanista, avoimesta, rajoittamattomasta jne. keskustelusta :D
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: ääriliberaali on August 26, 2010, 02:37:16

kumma juttu kun minä olen täysin päinvastaista mieltä. ainakin hommafoorumin perusteella talousasiat ovat ne, joihin suurin kiinnostus kohdistuu.

Pitää tavallaan paikkansa. Vaikuttaa siltä että tyypillisen maahanmuuttajakriitikon mielestä ainoa ihmisarvo on ihmisen rahallinen arvo. Näin ihminen joka tuo Suomeen lisää rahaa on arvokas ihminen ja saa tulla tänne. Huomatkaa lauseeni tahallinen sanan "arvokas" monimerkitys.

Toisin sanoen, mitä tahansa saa tehdä kunhan on rahaa.

Ai niin onhan siellä vielä se raiskaustenvastustaminen. Hommafoorumilla on kuitenkin suuria vaikeuksia keskustella virolaisten raiskausluvuista vaikka virolaiset komeilevat vuodesta toiseen tilastojen kärjessä.

Näen jatkuvasti ikäviä merkkejä siitä, että hommafoorumin varsinkin "valistuneiden" keskustelijoiden eli eurooppalaistyyppiseen äärioikeistolaisuuteen paatuneiden sisulaisten ajatuksissa todella on mukana kaikenlaista rotuajattelua, herrakansateorioita sun muuta roskaa menneisyyden likakaivoista. Tämä siipi on vaientanut metelöintiään vuosi vuodelta, mutta koska kärkiporukan vanhat sisulaiset - Halla-aho, Nieminen, Lahtinen, Eerola jne. eivät ole minnekään kadonneet, niin tuskinpa heidän vielä pari vuotta sitten julkituomansa mielipiteetkään ovat minnekään kadonneet. Vai onko joku näistä muka osoittanut katumuksen merkkejä?

Vielä: Pirkko Ruohonen-Lerneristä ei ole Hommassa ainuttakaan artikkelia. Foorumin puolella sentään on joitain mainintoja uutistekstien yhteydessä. Pirkon persoonaa ei siis ole Homman puolesta huomioitu edes *yhtä ainutta kertaa*. Selitys: Lahtisen läpipääsy eduskuntaan Soinin vanavedessä riippuu siitä onnistuuko hän ohittamaan nykyisen kansanedustaja Ruohohen-Lernerin. Toisin sanoen: Persullekin pahin vihollinen on toinen persu! Se siitä spontaanista, avoimesta, rajoittamattomasta jne. keskustelusta :D

Tämä näyttää menevän aika sisäpiirin yleistyshommiksi. En mitenkään löytänyt itseäni tekstistäsi.

Mielestäni raha sinänsä ei anna kenellekään oikeutta tehdä yhtään mitään, sen paremmin kuin rahattomuuskaan.
Hompanssina olen jyrkästi sitä mieltä, että jokainen raiskaukseen syyllistynyt virolainen on pistettävä linnaan, tuomion jälkeen karkotettava ja pidettävä huoli, ettei ko. kusipää enää koskaan tule rajalta yli. Olen myös sitä mieltä, että jokainen laillisesti töihin tuleva virolainen on otettava avosylin vastaan mikäli ko. henkilöllä osoitettavissa oleva työpaikka.
Oletko oikeasti sitä mieltä, että perushompanssilla ei ole mitään virolaisia rosvoja tai pummeja vastaan ja että kyse on vain ihonväristä?

Maahan tulevat virolaisrikolliset huonontavat virolaisten mainetta ja aiheuttavat ihan aiheellisia ennakkoluuloja kantaväestön keskuudessa. Eikö tilanteen paikkaamiseksi olisi sinunkin mielestäsi järkevää pyrkiä karkottamaan rosvot ja rekrytoida koulutettuja ja ahkeria virolaisia, täyttämään olemassa olevia työpaikkoja?

Jokainen tapaamani hompanssimielipiteitä omaava tyyppi on ollut kanssani täsmälleen samaa mieltä; Rosvot ja pummit ulos ja koulutettuja/edes teoriassa koulutettavia tilalle, ihonväristä ja kansallisuudesta välittämättä.

Mikä tuossa ajatusmallissa on niin väärin? Minulle opetettiin lapsena, että rosvo/pummi=paha ja opiskelija/duunari=hyvä. Ihonväristä tai kansallisuudesta ei puhuttu mitään.

Oikaise nyt vääräoppista. Jos pidän (sosiaali)pummia huonona ja duunaria hyvänä, olenko silloin ihmisiä vain rahan perusteella arvostava hirviö ja vielä kaiken lisäksi rasisti?

Ja vielä tuohon Homman -spontaaniin, avoimeen ja  rajoittamattomaan- keskusteluun: Elämäni ensimmäistä kertaa kuulin nyt Pirkko Ruohonen-Lerneristä, kuka hän on? Löytyisi varmaan googlella, kun mainitsit koko nimen, mutta kuka ihme on tuo Lahtinen?

Jos kerrot ym. Henkilöistä jotakin, voin iloksesi kirjoittaa heistä Hommaan, mutta Persua en ole koskaan äänestänyt, enkä tule ikinä äänestämään.

Yst. Terv.
Maahanmuuttokriitikko-hompanssi-persu-rasisti-ksenofoobikko
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Username1 on August 26, 2010, 09:24:23
Ihan alkuun haluan sanoa, että itse en voi enää käsittää miten olin sitä mieltä, mitä olin nimenomaan maahanmuuttajista ja islamista, mutta sitten asiaan.

Ainakaan itseäni ei ajanut pahuus vaan suorastaan ahidstnut olotila sen uskon johdosta, että kohta täällä menee kaikki sekaisin, muslimit, jotka eivät tiedä mitä tekevät, uskontonsa mukaan vain riehuvat ja alistavat meidät tulevat jne.

Huolta ei yhtään pienentänyt se, että katsoin, kuten minulle varmasti opetettiin, että osa ajoi sokeasti pelkässä auttamisvimmassa tätä asiaa tajuamatta, että on uhka uhka uhka! Olin ihan varma, että juuri minä olin herännyt näkemään todellisuuden, josta muut eivät välitä tai jota muut eivät näe. Muna vai kana, liian kiihkeä vai välinpitämätön?

Ahdistuneisuuden hälvettyä ja ajatusten selkiytyessä tiivistän. 1. Ennakkoluulo, 2. En tajunnut etten tiedä asiasta mitään. 4. Pelko, huoli ja ahdistuneisuuus.

En silti ole välttämättä kaikesta tämän palstalaisten kanssa samaa mieltä, vaikak nyt tiedänkin miten vahvasti ne ovat vain mielipiteitäni, ei mitään faktoja.

Ei siis ainakaan kohdallani johtunut pahuudesta tai vihasta.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Mika.H on August 26, 2010, 09:52:53

kumma juttu kun minä olen täysin päinvastaista mieltä. ainakin hommafoorumin perusteella talousasiat ovat ne, joihin suurin kiinnostus kohdistuu.

Pitää tavallaan paikkansa. Vaikuttaa siltä että tyypillisen maahanmuuttajakriitikon mielestä ainoa ihmisarvo on ihmisen rahallinen arvo.

Valitettavasti KAIKKI tässä maailmassa perustuu jotenkin talouteen.

FAKTA on, että johonkin on vedettävä raja. Mikä se raja sitten on onkin toinen juttu.

Mielestäni suurin ongelma tässäkin keskustelussa on se, että osa porukasta keskustelee yksilötasolla, osa katsoo kokonaisuutta.

Itse kannatan työperäistä maahanmuuttoa.

Lisäksi olisin kasvattamassa humanitääristä maahanmuuttoa kiintopakolaisten osalta.
Haluaisin painottaa, että sodissa pahiten kärsivät naiset ja lapset, jotka ovat yleensä siirtyneet lähialueiden leireille. Heitä tänne pitää ottaa ja auttaa, ei aikuisia MIEHIÄ!

VASTUSTAN ehdottomasti nykymuotoista turvapaikkashoppailua, joka on puhtaasti talousperusteista ihmiskauppaa. Vai miten selität sen, että suurin osa turvapaikanhakijoista on aikuisia miehiä? Miehetkö Suomestakin sodan aikana turvapaikkoja lähtivät hakemaan?

Meidän ja koko Euroopan maahanmuuttopolitiikka on sekaisin. SIKSI siitä pitää puhua ja SIKSI siihen pitää puuttua.

Tuollaisilla omilla höpinöilläsi kaivat vain bunkkereita entistä syvemmiksi.

ps. mietis vielä kuka tänne tulee somaliasta, irakista ja afganistanista? sisällissodassahan nuo kaikki maat ovat... niillä pahiten kärsivilläkö on rahat matkaan? Haloo ja silmät auki!!!

Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Username1 on August 26, 2010, 10:08:51
Mika.

Vanhana telaketjuateistina sanon, jotta ad hoc.

Enkä olisi muuten itse uskonut nyt ad hociin sortuvani aikoinaan. Eikä se tietenkään tarkoita, että olisi väärässä, vaan ei välttämättä oikeassakaan.

Muille.

Piti vielä lisätä, että olin satavarma myös, että te ette näe ongelmia, koska pelkäätte rasistinleimaa, haluatte vain moraaliposeerata ja pelkäätte terrorismia. Eli, jos ette olleet totaalisokeita tämän ihan selvän uhan (todisteitahan suorastaan satoi, eikä kukaan tullut poikkipuolista sanaa sanomaan, siis ei OLLUT sanottavaa!), niin pelkäsitte ja halusitte nuolemalla ja omaa asemaanne pönkittäen jatkaa kohti tuhoon, välittämättä seurauksista.

Eikä tuossa sillä mitään, koska se jopa saattoi tosi ilmeisen oloisesti joskus pitää paikkaansa. Se sinetöi uhkauskon ja jonkinlaiseen totuuden sellaisena kuin se on, ikävänkin, hyväksyjien eliittiin kuulumisen tunteen. Olin ihan varma, että nyt ollaan huippurationaalisia huipputyhmien joukossa, jotka eivät näe, jotta uhka uhka UHKA! Ja edellämainittu oikein yllytti lyömään ihmisten naamalle asiaa, jotta jotain on vielä pelastettavissa. Paniikki oli sitä suurempi, mitä enemmän tajusi (omassa mielessään) että saattaa olla vähemmistössä ja joku antaa maailmanlopun länsimaille tulla.

Tästähän voisi kirjoittaa kirjan...
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: sr on August 26, 2010, 12:17:51
Ai niin onhan siellä vielä se raiskaustenvastustaminen. Hommafoorumilla on kuitenkin suuria vaikeuksia keskustella virolaisten raiskausluvuista vaikka virolaiset komeilevat vuodesta toiseen tilastojen kärjessä.
Siis ovatko virolaiset raiskaus/henki -tilastojen kärjessä vai vain raiskausten absoluuttisissa määrissä kärjessä? Jos tarkoitat jälkimmäistä, niin supisuomalaiset paljon suuremman määränsä vuoksi ovat takuulla suunnilleen kaikkien mahdollisten rikosten kärjessä (ok, jossain "laiton maahantulo" tms. voi joku ulkomaalaisryhmä olla edellä). Virolaiset tietenkin suuren määränsä vuoksi ovat ulkomaalaisten sisäisessä kilpailussa korkealla. Mutta tämä onkin täysin älytön tarkastelutapa. Järkevämpi on tuo raiskaus/henki-tilaston katsominen. Voivat virolaiset toki aivan hyvin siinäkin olla kärjessä, mutta tämän uskoakseni näkisin mielelläni sen tilaston, mihin oikein viittaat.

Mitä virolaisten raiskauksiin tulee, niin en oikein usko hommaforumilta löytyvän niille yhtään sen enempää sympatiaa kuin millekään muullekaan raiskauksille. Mihin tuo "suuria vaikeuksia" siis oikein perustuu?
Quote
Vielä: Pirkko Ruohonen-Lerneristä ei ole Hommassa ainuttakaan artikkelia. Foorumin puolella sentään on joitain mainintoja uutistekstien yhteydessä. Pirkon persoonaa ei siis ole Homman puolesta huomioitu edes *yhtä ainutta kertaa*. Selitys: Lahtisen läpipääsy eduskuntaan Soinin vanavedessä riippuu siitä onnistuuko hän ohittamaan nykyisen kansanedustaja Ruohohen-Lernerin. Toisin sanoen: Persullekin pahin vihollinen on toinen persu! Se siitä spontaanista, avoimesta, rajoittamattomasta jne. keskustelusta :D
Onko kyseinen kansanedustaja sitten tehnyt eduskunnassa jotain sellaista merkittävää, että hänestä pitäisi keskustella? Onko jotain avauksiasi hänestä deletoitu hommaforumilla? Voidaanhan me keskustella hänestä vaikka täällä, jos niin haluat. Siitä vain aloitusta vetämään. Entä kuka on tuo Lahtinen ja kuinka paljon hänestä on hommassa keskusteltu?

Vai onko pointtisi se, että jos hommaforumilla ei keskustella jokaisesta 200:sta kansanedustajasta, kyse ei ole "spontaanista, avoimesta ja rajoittamattomasta" keskustelusta? Tällä kriteerillä, mitä keskustelu sitten täällä todellisuus.org:ssa on? Itse en ole puoluejohtajia ja paria muuta poikkeusta lukuunottamatta nähnyt juuri mitään juttua kansanedustajista.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Ville Pekkala on August 26, 2010, 12:42:21
Vai onko pointtisi se, että jos hommaforumilla ei keskustella jokaisesta 200:sta kansanedustajasta, kyse ei ole "spontaanista, avoimesta ja rajoittamattomasta" keskustelusta?

Ah, miten tutulta tuo kuulostaakaan, mutta toisinpäin käännettynä: jos ei vihaa kaikkia erivärisiä ja vastusta humanitääristä maahanmuuuttoa, niin se ei ole "spontaania, avointa eikä rajoittamatonta" keskustelua  ;D
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Jussi Jalonen on August 26, 2010, 12:51:22
Entä kuka on tuo Lahtinen ja kuinka paljon hänestä on hommassa keskusteltu?

Teemu Lahtinen on perussuomalaisten espoolainen kaupunginvaltuutettu, Scriptan isännän parhaita tovereita, entinen Suomen Sisun käräjäpomo sekä aktiivinen postittaja niin vanhassa Scriptan vieraskirjassa kuin nyttemmin sillä toisella forumilla.

Ennen kaikkea hän on virallinen Homma-ehdokas (http://cms.hommaforum.org/index.php?option=com_content&view=article&id=243:virallisia-homma-ehdokkaita-teemu-lahtinen-ps-uudenmaan-vaalipiiri&catid=10:homma-ry-tiedottaa) tulevissa eduskuntavaaleissa. Mikä siis saatettakoon tietoon päätään puskassa tai unelmahötössä viime vuodet pitäneille, kuten tuossa ilmoituksessa humoristisesti todetaan.

Nimimerkki "ääriliberaali" tuli kysäisseeksi samaa asiaa Lahtisen persoonasta, joten ette ole tainneet lueskella sitä toista forumia kovinkaan paljoa? Ei nyt niin, että siis tarvitsisikaan. Lähinnä mietiskelen tässä mahtaakohan tuo toinen forum ajaa asiaansa kovinkaan hyvin ehdokasmarkkinoijana, kun jopa siihen suuntaan assosiaationsa tunnustanut "ääriliberaalikin" joutui oikein erikseen ihmettelemään "kuka ihmeen Lahtinen?".Best,

J. J.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: sr on August 26, 2010, 13:52:16
Vai onko pointtisi se, että jos hommaforumilla ei keskustella jokaisesta 200:sta kansanedustajasta, kyse ei ole "spontaanista, avoimesta ja rajoittamattomasta" keskustelusta?

Ah, miten tutulta tuo kuulostaakaan, mutta toisinpäin käännettynä: jos ei vihaa kaikkia erivärisiä ja vastusta humanitääristä maahanmuuuttoa, niin se ei ole "spontaania, avointa eikä rajoittamatonta" keskustelua  ;D
Mitä ihmettä tuolla kirjoittamallasi olkukolla on tekemistä minun kysymykseni kanssa? Mielestäni en ole mitään tuollaista missään kirjoittanut. Sen sijaan Joni Pelkonen oli sitä mieltä, ettei ole kyse spontaanista, avoimesta ja rajoittamattomasta keskustelusta, jos siellä ei käsitellä jotain tuntematonta Persujen kansanedustajaa.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: sr on August 26, 2010, 14:04:25
Entä kuka on tuo Lahtinen ja kuinka paljon hänestä on hommassa keskusteltu?

Teemu Lahtinen on perussuomalaisten espoolainen kaupunginvaltuutettu, Scriptan isännän parhaita tovereita, entinen Suomen Sisun käräjäpomo sekä aktiivinen postittaja niin vanhassa Scriptan vieraskirjassa kuin nyttemmin sillä toisella forumilla.
No, ei kovin aktiiviselta vaikuta, kun postausten lukumäärässä häviää jopa allekirjoittaneelle. :)

Olen joskus hänen postauksiaan lukenut, mutta en tiennyt, että hän on sellainen käsite, että hänet tunnistaisi pelkästä sukunimestä.

Tuon vaaliehdokkuutensa hän näytti ilmaisseensa jossain Perussuomalaisten omiin kähmintöihin tarkoitetussa ryhmässä, jota tietenkään kyseisestä puolueesta kiinnostumattomat tuskin juurikaan seuraavat.
Quote
Nimimerkki "ääriliberaali" tuli kysäisseeksi samaa asiaa Lahtisen persoonasta, joten ette ole tainneet lueskella sitä toista forumia kovinkaan paljoa?
En osaa tuosta paljosta sanoa mitään, mutta niissä keskusteluissa, joihin itse olen osallistunut, kyseinen hemmo ei ole paljoaan päätään aukonut. Enkä tietenkään muutenkaan ole yleensä kiinnostunut selvittelemään muiden keskustelijoiden taustoja sen kummemmin. Ennemminkin olen kiinnostunut siitä, mitä he sanovat kuin keitä he ovat. Sama koskee sinuakin.
Quote
Ei nyt niin, että siis tarvitsisikaan. Lähinnä mietiskelen tässä mahtaakohan tuo toinen forum ajaa asiaansa kovinkaan hyvin ehdokasmarkkinoijana, kun jopa siihen suuntaan assosiaationsa tunnustanut "ääriliberaalikin" joutui oikein erikseen ihmettelemään "kuka ihmeen Lahtinen?".
Eh, eikö ääriliberaali aika suoraan sanonut, ettei koskaan ole Persuja äänestänyt, eikä tule äänestämään. Tuosta on ainakin minun aika vaikea löytää "tunnustusta assosiaatiosta" kyseiseen puolueeseen tai sen ehdokkaisiin.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Harri on August 26, 2010, 14:12:49
Lahtisen merkittävin saavutus on tutkintapyytö Vihreiden nuorten Jehki Härkösestä, jossa epäili tämän suunnittelevan Persujen joukkotuhontaa. No tämä tutkinta tyssäsi lyhyeen, mutta saatiinhan taas veroeuroja käytettyä johonkin tähdelliseen.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Jussi Jalonen on August 26, 2010, 14:22:52
No, ei kovin aktiiviselta vaikuta, kun postausten lukumäärässä häviää jopa allekirjoittaneelle. :)

Vanhan Scriptan vieraskirjaan ulottuvalla virkaiällä, yli tuhannella tälle uudemmalle forumille kirjoitetulla viestillä ja virallisella Homma-ehdokkuudella ei ole vielä "kovin aktiivinen"? No, miten vain. Omien viestiesi lukumäärää en tarkistanut, mutta niitä on kai sitten paljon enemmän kuin tuhat?

Enkä tietenkään muutenkaan ole yleensä kiinnostunut selvittelemään muiden keskustelijoiden taustoja sen kummemmin. Ennemminkin olen kiinnostunut siitä, mitä he sanovat kuin keitä he ovat. Sama koskee sinuakin.

Ymmärrettävä asenne, totta kai. Tässä tapauksessa nyt oli vain kyseessä poliittinen forum, joka toimii ponnahduslautana omille virallisille ehdokkailleen. Teemu Lahtinenhan lukeutuu myös näihin taannoisen vaalimanifestin allekirjoittajiin, ja manifestin sisällössä kyllä näkyy hänenkin kynänjälkensä. Toisinaan niillä taustoilla saattaa olla merkityksensä siinä, mitä tulee sanotuksi, ja tämä pätee tietysti myös itseeni.

Eh, eikö ääriliberaali aika suoraan sanonut, ettei koskaan ole Persuja äänestänyt, eikä tule äänestämään. Tuosta on ainakin minun aika vaikea löytää "tunnustusta assosiaatiosta" kyseiseen puolueeseen tai sen ehdokkaisiin.

Tarkennetaan vielä: nimimerkki "ääriliberaali" tunnusti viestissään selkeästi väriä Homma-forumin suuntaan, ja Teemu Lahtinen on virallinen Homma-ehdokas. Kyse ei ollut toiminnasta yhteisessä puolueessa, vaan toiminnasta yhteisessä, puoluerajat jossain määrin ylittävässä poliittisessa liikkeessä.


Best,

J. J.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Vaaleanpunainen Elefanttimies on August 26, 2010, 14:29:12
Lahtisen merkittävin saavutus on tutkintapyytö Vihreiden nuorten Jehki Härkösestä, jossa epäili tämän suunnittelevan Persujen joukkotuhontaa. No tämä tutkinta tyssäsi lyhyeen, mutta saatiinhan taas veroeuroja käytettyä johonkin tähdelliseen.

Tietenkin tässä käytettiin veroeuroja myös kansalaisten henkisen hyvinvoinnin parantamiseen. Itse muistan saaneeni Teemu Lahtisen tutkintapyynnöstä aika mahtavat hörönaurut. Nauru pidentää ikää. Teemu Lahtinen on siis tehnyt ainakin jotain kansanterveyden hyväksi!

Allekirjoittihan tuo toki myös Nuivan manifestin. Sen lisäksi että toimi nuivan Suomen Sisun nuivana führerinä.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: ääriliberaali on August 26, 2010, 14:45:21
Ehkä olen poikkeus "maahanmuuttokriitikoiden" joukossa, mutta en ole kovin tarkkaavaisesti seurannut yksittäisten tyyppien edesottamuksia ja siksi en heti osannut yhdistää nimeä Lahtinen mihinkään. Nyt tiedän kenestä on kysymys. Kiitos siitä.

Olen yrittänyt parhaani mukaan välttää nimimerkkien tai omalla nimellään esiintyvien aikaisempiin, tai aivan muihin aiheisiin liittyviin kirjoituksiin pohjautuvia ennakkoasenteita. Täytyy kyllä myöntää, että joskus se on näillä foorumeilla vaikeaa ;). Olen kiinnostunut vain sisällöstä, en sanojasta.

Jos etsin itselleni sopivaa kansanedustajaehdokasta, otan toki selvää henkilön aikaisemmista edesottamuksista ja mahdollisimman moniin asioihin liittyvistä mielipiteistä, mutta koska en etsi ehdokasta sen paremmin Hommasta kuin Todellisuudestakaan, en tippaakaan välitä siitä onko jonkin mielestäni järkevän pointin kirjoittaja aiemmin ammuskellut homoja tai syönyt pikkulapsia.  
Mikäli esim. Hitler on joskus sanonut pikkulasten olevan söpöjä, olen hänen kanssaan tuosta asiasta aivan samaa mieltä. Eivätkä pikkulapset lakkaa olemasta söpöjä siksi, että asian esittäjä on henkilönä paha. Mielestäni on myöskin epäreilua pitää minua Hitlerin fanaattisena kannattajana koska olen tuossa asiassa samaa mieltä hänen kanssaan.
Mikäli Joni Pelkonen, Jussi Halla-aho, tai kuka tahansa, jopa Taha, kirjoittaa jotakin mielestäni järkevää, olen valmis kannattamaan asiaa.

Tuo yo. tekstihän on tietenkin puutaheinää, koska kirjoittaja on hompanssi, vai mitä?


Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Ville Pekkala on August 26, 2010, 14:55:50
Vai onko pointtisi se, että jos hommaforumilla ei keskustella jokaisesta 200:sta kansanedustajasta, kyse ei ole "spontaanista, avoimesta ja rajoittamattomasta" keskustelusta?

Ah, miten tutulta tuo kuulostaakaan, mutta toisinpäin käännettynä: jos ei vihaa kaikkia erivärisiä ja vastusta humanitääristä maahanmuuuttoa, niin se ei ole "spontaania, avointa eikä rajoittamatonta" keskustelua  ;D
Mitä ihmettä tuolla kirjoittamallasi olkukolla on tekemistä minun kysymykseni kanssa? Mielestäni en ole mitään tuollaista missään kirjoittanut. Sen sijaan Joni Pelkonen oli sitä mieltä, ettei ole kyse spontaanista, avoimesta ja rajoittamattomasta keskustelusta, jos siellä ei käsitellä jotain tuntematonta Persujen kansanedustajaa.

Ei kyseessä ollut mikään henkilökohtainen piikki Teikäläisen suuntaan. Tuli vain tuosta lauseen muotoilusta mieleen koko tämä "Maahanmuutosta ei puhuta Suomessa!"-absurditeetti, jota jotkin nimeltä mainitsemattomat tahot tuntuvat viljelevän jatkuvasti ja joka paikassa. Chilax.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kuuma peruna on August 26, 2010, 15:11:36
Kylläpäs maahanmuuttokriitikot ovat nuoria kun eivät Merkanttia tunne. Ennen Mestaria Merkantti oli aina televisiossa kommentoimassa nuivia asioita. Suomen sisussa ja Wikipediassa nimimerkki thule, ehkä muuallakin.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: sr on August 26, 2010, 17:31:32
Tarkennetaan vielä: nimimerkki "ääriliberaali" tunnusti viestissään selkeästi väriä Homma-forumin suuntaan, ja Teemu Lahtinen on virallinen Homma-ehdokas. Kyse ei ollut toiminnasta yhteisessä puolueessa, vaan toiminnasta yhteisessä, puoluerajat jossain määrin ylittävässä poliittisessa liikkeessä.
Minusta keskustelu meni niin, että Joni Pelkonen kirjoitti jotain hommalaisista. Tähän ääriliberaali sanoi:"Tämä näyttää menevän aika sisäpiirin yleistyshommiksi. En mitenkään löytänyt itseäni tekstistäsi." Jos tuo Lahtinen kuuluu homman sisäpiiriin, niin minusta ääriliberaali irtisanoutuu juuri tästä.

Tämä on minusta yleisempikin havainto. Täällä sanotaan, että hommalaiset sitä ja hommalaiset tätä ja tämä on sitten "maahanmuuttokriitikoiden" ääni. Ääriesimerkkinä tietenkin Kuuma Peruna, jolle kaikki maahanmuuttokriitikot ovat "ihmisvihaajarasisteja" ja jotkut heistä vain osaavat olla öyhöttämättä. Minusta maahanmuuttokriitikoissa ja jopa myös hommaforumilla keskusteluun osallistuneissa on paljonkin ääriliberaalin kaltaista porukkaa, joka ei ole sitoutunut mihinkään Suomen Sisun Lahtisiin (eikä siksi edes kovin hyvin tunne kyseistä tyyppiä). Vaikka siis joissain asioissa Lahtinen ja ääriliberaali olisivat joissain asioissa (esim. maahanmuuton rajoittamisessa) samaa mieltä, ei heitä minusta voi vielä tällä perusteella yhdistää yhteiseen poliittiseen liikkeeseen. Ääriliberaalin perusteet kannalleen ovat todennäköisesti aika lailla erilaiset kuin Suomen Sisun veteraaneilla.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Julmuri on August 26, 2010, 17:49:24
Eh, eikö ääriliberaali aika suoraan sanonut, ettei koskaan ole Persuja äänestänyt, eikä tule äänestämään. Tuosta on ainakin minun aika vaikea löytää "tunnustusta assosiaatiosta" kyseiseen puolueeseen tai sen ehdokkaisiin.

Tarkennetaan vielä: nimimerkki "ääriliberaali" tunnusti viestissään selkeästi väriä Homma-forumin suuntaan, ja Teemu Lahtinen on virallinen Homma-ehdokas. Kyse ei ollut toiminnasta yhteisessä puolueessa, vaan toiminnasta yhteisessä, puoluerajat jossain määrin ylittävässä poliittisessa liikkeessä.

Pahoittelen, että puutun herrojen keskusteluun ja vieläpä näin keskeltä, mutta tuo ketä äänestäisi on kyllä minullekin yllättävän vaikea kysymys. Monet anti-nuivat tuntuvat pitävän itsestäänselvyytenä, että jokainen nuiva äänestää persuja, muutoslaisia tai vähintään jotain poikkeuksellisen räväkkää kokkaria, ehkä jopa KD:ta.

Itselläni on pieniä ongelmia äänestää kovaa arvokonservatiivia. Minulla ei sinänsä ole mitään konservatiiveja vastaan, mutta ääntäni minun vaikea antaa henkilölle, jolla on esimerkiksi näkemys, että pelastumme vain palaamalla tiukan kristillisiin arvoihin.

Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: R.E.Gister on August 26, 2010, 18:25:39

Jokainen tapaamani hompanssimielipiteitä omaava tyyppi on ollut kanssani täsmälleen samaa mieltä; Rosvot ja pummit ulos ja koulutettuja/edes teoriassa koulutettavia tilalle, ihonväristä ja kansallisuudesta välittämättä.

Jotta kuva ei jäisi yksipuoliseksi, ehkä kannattaa tavata myös Mikko Ellilä.

Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: ATL on August 26, 2010, 18:59:09
Pahoittelen, että puutun herrojen keskusteluun ja vieläpä näin keskeltä, mutta tuo ketä äänestäisi on kyllä minullekin yllättävän vaikea kysymys. Monet anti-nuivat tuntuvat pitävän itsestäänselvyytenä, että jokainen nuiva äänestää persuja, muutoslaisia tai vähintään jotain poikkeuksellisen räväkkää kokkaria, ehkä jopa KD:ta.

Ei tämä stereotypia nuivien puoluekannasta aivan tuulesta temmattu ole. Keväisessä Homman käyttäjäkyselyssä 44 % ilmoitti äänestävänsä persuja ja 32 % muutosta. 9 prossaa äänestäisi kokkareita, 8 % ei osannut sanoa tai ei äänestä ollenkaan. Kolme neljästä hommalaisesta siis äänestää persuja tai muutosta. Voi varmaankin sanoa olevan hyvin todennäköistä, että Homman nimimerkki x äänestää tiettyjä puolueita.

Tietysti jos ajattelee Taloustutkimuksella tehtyä kyselyä, niin siinähän 59 % piti maahanmuuttopolitiikkaa liian löyhänä. Jos koko tämä porukka määritellään nuiviksi, niin puolueiden kannatusjakauma on toki aivan erilainen. Samasta tutkimuksesta tosin kävi ilmi, että "puoluekannoittain perussuomalaiset vastaajat ovat maahanmuuttokriittisyydessään omaa luokkaansa (97 %). Kokoomuksen kannattajat seuraavana (61 %), sitten kristillisdemokraatit (60 %)." Eli tiettyihin puolueisiin maahanmuuttokriittisyys näyttäisi kanavoituvan.

LISÄYS: Linkki Homman kyselyyn
http://cms.hommaforum.org/index.php?option=com_content&view=article&id=240
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Jussi Jalonen on August 26, 2010, 19:01:25
Minusta keskustelu meni niin, että Joni Pelkonen kirjoitti jotain hommalaisista. Tähän ääriliberaali sanoi:"Tämä näyttää menevän aika sisäpiirin yleistyshommiksi. En mitenkään löytänyt itseäni tekstistäsi." Jos tuo Lahtinen kuuluu homman sisäpiiriin, niin minusta ääriliberaali irtisanoutuu juuri tästä.

Tietenkään ei ole minun asiani selitellä Pelkosen kirjoituksia, ja tämä menee taas vähän sellaiseksi turhanpäiväiseksi kerran sanotun ruotimiseksi, mutta jos lukee taaksepäin niin huomaa kyllä, että Pelkonen teki tuossa yhteydessä rajauksen "eurooppalaistyyppiseen äärioikeistolaisuuteen paatuneisiin sisulaisiin", joihin hän viittasi Homman "siipenä" ja "kärkiporukkana".

Ei hän käsittääkseni varsinaisesti yleistänyt tämän sisäpiirin ominaisuuksia koskemaan forumin suurta massaa, joten en nyt tiedä, olisiko "ääriliberaalin" välttämättä edes tarvinnut "sanoutua irti" tuosta ryhmästä. Onhan sillä toisella forumilla niitä muitakin virtauksia, mistä tuo miehen nimimerkkikin jo osaltaan kertoo.

Vaikka siis joissain asioissa Lahtinen ja ääriliberaali olisivat joissain asioissa (esim. maahanmuuton rajoittamisessa) samaa mieltä, ei heitä minusta voi vielä tällä perusteella yhdistää yhteiseen poliittiseen liikkeeseen.

Eipä tietenkään. Totesin vain, että on yllättävää miten ette olleet kuulleetkaan Lahtisesta, ja miten ette osanneet yhdistää tuota sukunimeä hänen persoonaansa, vallankin kun se mainittiin Halla-ahon ja muiden seurassa. Mutta samapa tuo; kuten sanoin, niin oikeastaan se on myönteinen asia.

Monet anti-nuivat tuntuvat pitävän itsestäänselvyytenä, että jokainen nuiva äänestää persuja, muutoslaisia tai vähintään jotain poikkeuksellisen räväkkää kokkaria, ehkä jopa KD:ta.

Hm, no ei oikeastaan. Tuossa aiemminhan tulinkin jo mietiskelleeksi, mahtaako se toinen forum oikeastaan ajaa asiaansa kovinkaan hyvin ehdokasmarkkinoijana, vaikka heillä onkin "virallisten ehdokkaiden" lista. Siellähän taidettiin tehdä jossain vaiheessa kysely postittajille äänestyskäyttäytymisestä, mutten nyt löydä sen tuloksia. Muistelisin sen menneen jotenkin niin että PS sai 40%, Muutos jotain 35% ja sitten singahteli jotain vajaata kymmentä prosenttia sekä SDP:n että Kokoomuksen suuntaan, ja hajaääniä jopa Vihreille. Voi olla, että muistan väärin.

(Korjaus: nimimerkki ATL näemmä muistikin nuo lukemat paremmin. Viesti ilmaantui sillä välin kun tätä omaani kirjoitin, ja tuli forumin käytäntöjen mukaan nähtäväksi kun olin omaani lähettämässä. Laajakaistani hiukan piiputti, joten tuplaklikkasin refleksinomaisesti uusinta viestiä lukematta.)

Itselläni on pieniä ongelmia äänestää kovaa arvokonservatiivia. Minulla ei sinänsä ole mitään konservatiiveja vastaan, mutta ääntäni minun vaikea antaa henkilölle, jolla on esimerkiksi näkemys, että pelastumme vain palaamalla tiukan kristillisiin arvoihin.

No jaa, monet sen forumin virallisista ehdokkaista eivät varsinaisesti ole arvokonservatiiveja, saati sitten kovia. Tai tietysti jotkut kovasti mielellään esiintyvät "konservatiiveina", mutta mielipiteet puhuvat toista. Täällähän on muistaakseni mainittukin, miten Freddy van Wonterghem esimerkiksi on kovasti moittinut "liberalismia", mutta en oikein tiedä voiko hänen näkemyksiään seksikaupasta, kannabiksesta tai eutanasiasta pitää erityisen konservatiivisina ainakaan tämän maan mittapuulla. Eiralaisen kellokkaan mielipiteet näistä mainituista asioista ovat muistini mukaan varsin sallivia nekin, vaikka hän kovasti onkin halunnut "konservatiiviksi" itseään joskus luonnehtia.

Muutamat ovat taas profiloituneet suoraan "liberaaleiksi", kuten Olli Immonen, joka on määritellyt itsensä "kansallisliberaaliksi". Tämä kai lähinnä tarkoittaa sitä, että hän on yhden asian ehdokas, eli maahanmuutto on ainoa asia, mistä hänellä on mielipide. Kuten joskus piruuttani sanoin, tuo "kansallisliberaali" kaiketi merkitsee sitä, että vääränsorttiset ulkomaalaiset olisi suotavaa pitää pois Suomesta (tämä on se "kansallinen" osuus) ja millään muulla asialla taas ei ole niin suurta väliä (tämä on se "liberaali" osuus).

Lahtinen ja Hirvisaari nyt eivät taida kovin vapaamielisiä olla, mutta itse luonnehtisin heitäkin mieluummin radikaaleiksi taantumuksellisiksi kuin "konservatiiveiksi".Best,

J. J.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Cls on August 26, 2010, 19:28:40
Entä kuka on tuo Lahtinen ja kuinka paljon hänestä on hommassa keskusteltu?
Nimimerkki "ääriliberaali" tuli kysäisseeksi samaa asiaa Lahtisen persoonasta, joten ette ole tainneet lueskella sitä toista forumia kovinkaan paljoa? Ei nyt niin, että siis tarvitsisikaan. Lähinnä mietiskelen tässä mahtaakohan tuo toinen forum ajaa asiaansa kovinkaan hyvin ehdokasmarkkinoijana, kun jopa siihen suuntaan assosiaationsa tunnustanut "ääriliberaalikin" joutui oikein erikseen ihmettelemään "kuka ihmeen Lahtinen?".

Suurin osa hommalaisista varmaan tietää nimen jotenkin, mutta kuten SuSi-keskustelussa täällä todettiin, niin harvempi hommalainen lopulta päätyy lukemaan Homma-foorumin ympärillä pyörivien ihmisten blogeja kovinkaan tarkasti (erittäin harva on lukenut JHa:nkaan koko tuotantoa, esim. minä en). Blogeja Homman ympärillä on myös varsin paljon, että kukaan jaksaisi kaikkia seurata. "Viralliset ehdokkaat" eivät tunnu kovin näkyviltä keskivertokäyttäjälle, koska näiden henkilöiden blogaukset eivät useinkaan ole etusivulla, eikä muuta tiedotusta taida olla ollut yksittäisten ehdokasilmoitusten lisäksi. Tunnutaan usein unohtavan, että Homma on vain foorumi. Kävijöiden liitos Hommaan on varsin löyhä.

Itseäni ei kiinnosta ollenkaan, mitä PS:n edustajat asioista ajattelevat (toki luen Sampo Terhoa, silloin kun jotain sattuu kirjoittamaan). Seuraan paljon mieluummin fiksumpien henkilöiden blogeja (esim. Soininvaaraa, Eija-Riitta Korholaa, ...). Minulle riittää äänestäjänä, että PS on ainut kapula monikulttuurin rattaissa. Kokoomusta äänestäisin muuten, vaikka en Kokoomuksen linjoista hirveästi pidä (paras huonoista vaihtoehdoista).
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Julmuri on August 26, 2010, 19:32:14
Itselläni on pieniä ongelmia äänestää kovaa arvokonservatiivia. Minulla ei sinänsä ole mitään konservatiiveja vastaan, mutta ääntäni minun vaikea antaa henkilölle, jolla on esimerkiksi näkemys, että pelastumme vain palaamalla tiukan kristillisiin arvoihin.

No jaa, monet sen forumin virallisista ehdokkaista eivät varsinaisesti ole arvokonservatiiveja, saati sitten kovia. Tai tietysti jotkut kovasti mielellään esiintyvät "konservatiiveina", mutta mielipiteet puhuvat toista. Täällähän on muistaakseni mainittukin, miten Freddy van Wonterghem esimerkiksi on kovasti moittinut "liberalismia", mutta en oikein tiedä voiko hänen näkemyksiään seksikaupasta, kannabiksesta tai eutanasiasta pitää erityisen konservatiivisina ainakaan tämän maan mittapuulla. Eiralaisen kellokkaan mielipiteet näistä mainituista asioista ovat muistini mukaan varsin sallivia nekin, vaikka hän kovasti onkin halunnut "konservatiiviksi" itseään joskus luonnehtia.

No, ainakin eräs arvokonservatiiviksi tunnustautuva suoraan sanoi, ettei arvoliberaaleilla ole sijaa persuissa ja käski pysymäänkin poissa. Muistelen myös puolueen puheenjohtajan heittoja noista Wonterghemin yhteydessä mainitsemistasi teemoista, ja on vaikea nähdä miten niitä ajettaisiin puolueessa liberaaliksi katsottavalla tavalla.

Ennemminkin väittäisin tilanteen olevan niin, että liberaaleiksi luokiteltavia ajatuksia varmasti on monellakin ehdokkaalla, mutta persuissa niistä pidetään pienempää ääntä.

Muutamat ovat taas profiloituneet suoraan "liberaaleiksi", kuten Olli Immonen, joka on määritellyt itsensä "kansallisliberaaliksi". Tämä kai lähinnä tarkoittaa sitä, että hän on yhden asian ehdokas, eli maahanmuutto on ainoa asia, mistä hänellä on mielipide. Kuten joskus piruuttani sanoin, tuo "kansallisliberaali" kaiketi merkitsee sitä, että vääränsorttiset ulkomaalaiset olisi suotavaa pitää pois Suomesta (tämä on se "kansallinen" osuus) ja millään muulla asialla taas ei ole niin suurta väliä (tämä on se "liberaali" osuus).

En tunne henkilön ajatuksia tarkemmin, koska hän ei ole edes vaalipiirissäni.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kuuma peruna on August 26, 2010, 22:48:56

Tämä on minusta yleisempikin havainto. Täällä sanotaan, että hommalaiset sitä ja hommalaiset tätä ja tämä on sitten "maahanmuuttokriitikoiden" ääni. Ääriesimerkkinä tietenkin Kuuma Peruna, jolle kaikki maahanmuuttokriitikot ovat "ihmisvihaajarasisteja" ja jotkut heistä vain osaavat olla öyhöttämättä.

En minä noin ole sanonut! Kiistän kaiken! Kuka hommalaisista muka osaa olla öyhöttämättä?

No, myönnetään että jokunen öyhöttää vähemmän. Eli öyhöttäjiä on moneen junaan. Ei elämä ole pelkkiä ääripäitä.

Enkä minä ole mikään ääriesimerkki. Monet ovat samaa mieltä, kaikki eivät vain sitä sano ääneen. Kun minä sanon sen, niin öyhötys vain kiihtyy.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: ääriliberaali on August 27, 2010, 00:38:32
Pahoittelen, että puutun herrojen keskusteluun ja vieläpä näin keskeltä, mutta tuo ketä äänestäisi on kyllä minullekin yllättävän vaikea kysymys. Monet anti-nuivat tuntuvat pitävän itsestäänselvyytenä, että jokainen nuiva äänestää persuja, muutoslaisia tai vähintään jotain poikkeuksellisen räväkkää kokkaria, ehkä jopa KD:ta.

Ei tämä stereotypia nuivien puoluekannasta aivan tuulesta temmattu ole. Keväisessä Homman käyttäjäkyselyssä 44 % ilmoitti äänestävänsä persuja ja 32 % muutosta. 9 prossaa äänestäisi kokkareita, 8 % ei osannut sanoa tai ei äänestä ollenkaan. Kolme neljästä hommalaisesta siis äänestää persuja tai muutosta. Voi varmaankin sanoa olevan hyvin todennäköistä, että Homman nimimerkki x äänestää tiettyjä puolueita.

Tietysti jos ajattelee Taloustutkimuksella tehtyä kyselyä, niin siinähän 59 % piti maahanmuuttopolitiikkaa liian löyhänä. Jos koko tämä porukka määritellään nuiviksi, niin puolueiden kannatusjakauma on toki aivan erilainen. Samasta tutkimuksesta tosin kävi ilmi, että "puoluekannoittain perussuomalaiset vastaajat ovat maahanmuuttokriittisyydessään omaa luokkaansa (97 %). Kokoomuksen kannattajat seuraavana (61 %), sitten kristillisdemokraatit (60 %)." Eli tiettyihin puolueisiin maahanmuuttokriittisyys näyttäisi kanavoituvan.

LISÄYS: Linkki Homman kyselyyn
http://cms.hommaforum.org/index.php?option=com_content&view=article&id=240
Nuo gallupit ovat sitten hassuja. Tai pikemminkin galluppien tulkinta on hassua. Muistini mukaan Homman teettämän maahanmuuttogallupin mukaan 30-40% oli sitä mieltä, että jotakin maahanmuuttojuttua pitäisi kiristää, 30-40% oli sitä mieltä, että nykysysteemi on OK ja 10-20% halusi helpottaa ko. maahanmuuttojuttua.
Nuo luvut ihan vain esimerkin vuoksi. En jaksa hakea täsmällisiä lukuja, enkä alkuperäistä kysymystä. (Voidaan toki hakea, jos joku välttämättä vaatii).
Anyhow, muistaakseni tällä palstalle pidettiin ym. tulosta kiistattomana osoituksena siitä, että suurin osa haluaa joko helpottaa tai pitää ko. maahanmuuttojutun ennallaan. 30-40% + 10-20% = ehdoton enemmistö. Noinhan sen täytyy mennä.
Minua vain hämmästyttää tuo prosenttilukujen käyttäminen yleistyksiin aina tarpeen mukaan. Homman käyttäjäkyselyn, johon en ole osallistunut, mukaan 44% äänestää persuja, mikä täällä käytetyn logiikan mukaan osoittaa kiistattomasti, että kaltaiseni hompanssi on varmasti persu.
Eikö asian pitäisi mennä niin, että 56% todennäköisyydellä en ole persu? Ja kaikkien Hommassa joskus kirjoittaneiden yleistäminen persuiksi on järjetöntä?
Itse asiassa, ihan vain maalaisjärkeä käyttäen, arvelisin, että Homman kyselyyn ovat aktiivisimmin osallistuneet puoluepolitiikassa mukana olevat tai siitä kiinnostuneet hommalaiset. Jos uusi kysely tehtäisiin 3000 ei aikaisempaan kyselyyn vastanneen keskuudessa, arvelisin tuloksen olevan melko lähellä kaikkien puolueiden keskimääräisiä kannatuslukuja. (No, ehkä vihreitä ja vasemmistoliittolaisia olisi aavistus odotettua vähemmän).

Pointtini on vain siinä, etten halua tulla leimatuksi persuksi tai muutoslaiseksi vain siksi, että olen joskus vahingossa kirjoittanut Hommaan ja saatan joskus vahingossa olla samaa mieltä jonkun persun tai muutoslaisen kanssa. Aivan samoin en halua leimautua vihreäksi, jos esim. Joni Pelkonen esittää joskus jonkin minua miellyttävän ajatuksen.

Ja vielä OT-kysymys perunalle: Oletko aivan oikeasti sitä mieltä, ettei rasistien kanssa tarvitse keskustella? Jos olet, niin tarkoittaako tämä sitä, että julkirasisti kunnallispoliitikko (vain esimerkki, en tarkoita Halla-ahoa) pitäisi sulkea pois kaikista keskusteluista, vaikkapa keskustelusta aiheesta: kuinka monta lumiauraa kunnassa tarvitaan?

Omasta mielestäni maailma on pullollaan sekopäitä, joilla ei pitäisi olla äänioikeutta, mutta kunnioitan vallitsevaa systeemiä siinä määrin, että katson keskustelun kaiken maailman idioottien kanssa tarpeelliseksi. Hauskaahan se ei ole, mutta ei niitä tappaakaan saa.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Julmuri on August 27, 2010, 08:50:41

Tämä on minusta yleisempikin havainto. Täällä sanotaan, että hommalaiset sitä ja hommalaiset tätä ja tämä on sitten "maahanmuuttokriitikoiden" ääni. Ääriesimerkkinä tietenkin Kuuma Peruna, jolle kaikki maahanmuuttokriitikot ovat "ihmisvihaajarasisteja" ja jotkut heistä vain osaavat olla öyhöttämättä.

En minä noin ole sanonut! Kiistän kaiken! Kuka hommalaisista muka osaa olla öyhöttämättä?

Olen täysin samaa mieltä kuin nimimerkki sr. Heittää epämääräisiä heittoja ja sitten kiistää niiden tarkoittavan sitä, mitä ne aivan selvästi tarkoittavat. Eniten minua häiritsee kuitenkin se jos ei uskalleta seistä sanojensa takana koskaan.

Quote
Enkä minä ole mikään ääriesimerkki. Monet ovat samaa mieltä, kaikki eivät vain sitä sano ääneen. Kun minä sanon sen, niin öyhötys vain kiihtyy.

Pelkkä provoaminen ja vastaava ei anna kuvaa muusta.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Mika.H on August 27, 2010, 11:22:07

Pointtini on vain siinä, etten halua tulla leimatuksi persuksi tai muutoslaiseksi vain siksi, että olen joskus vahingossa kirjoittanut Hommaan ja saatan joskus vahingossa olla samaa mieltä jonkun persun tai muutoslaisen kanssa. Aivan samoin en halua leimautua vihreäksi, jos esim. Joni Pelkonen esittää joskus jonkin minua miellyttävän ajatuksen.


minä roikun hommassa ja olen äänestänyt mm vihreitä, persuja en koskaan.

onkos homma nyt vihreiden nuivien kokoontumispaikka?

Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Harri on August 27, 2010, 11:41:52

onkos homma nyt vihreiden nuivien kokoontumispaikka?


Sua ei koskaan ole häirinnyt, kuinka suuri joukko nuivaorientuneita haukkuu stalinistiksi ja vaikka miksi, jos tunnustaa äänestävänsä vihreitä? Mua kyllä rehellisesti sanottuna häiritsee, eikä varsinaisesti huvita keskustella tällaisten henkilöiden kanssa mitään.

Tuo persujen ja erityisesti Muutoksen kannatus Homma-gallupin mukaan kertonee kuitenkin jotain missä mennään? Porukka ei ole ehkä homogeenista, mutta maahanmuuttopolitiikka vaikuttaisi olevan hyvin keskeisellä sijalla äänestyspäätöstä tehtäessä. Samalta se vaikuttaa nuilla muilla foorumeilla eli maahanmuutosta huolestuneet eivät ensisijaisesti ainakaan vihreitä äänestä.

Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Cls on August 27, 2010, 12:41:56
Tuo persujen ja erityisesti Muutoksen kannatus Homma-gallupin mukaan kertonee kuitenkin jotain missä mennään? Porukka ei ole ehkä homogeenista, mutta maahanmuuttopolitiikka vaikuttaisi olevan hyvin keskeisellä sijalla äänestyspäätöstä tehtäessä.

Jep. En usko, että kovinkaan moni äänestää PS:ää muusta syystä, kuin tahdosta kiristää maahanmuuttopolitiikkaa. PS:n kannatus on siis vahva merkki siitä, että moni haluaa kiristää maahanmuuttoa. PS:n kannatuskupla siis kasvaa kansan nuivistuessa ja puhkeaa, kun kiristyksiä on riittävästi. Osalle nuivista kuitenkin PS:n muu politiikka on niin olematonta, etteivät he halua äänestää PS:ää vaan keskittyvät oman puolueen nuiviin.

Toisin kuin JM-K ja monet muut täällä (lähinnä nykymenoa kannattavat), niin minun arvioni mukaan maahanmuuttopolitiikka kiinnostaa kansaa tällä hetkellä melkoisen paljon, eikä se vain sattumalta ole osunut vaalien yhdeksi pääteemoista. Puolueiden sisällä on kovat keskustelut maahanmuutosta ja kaikista puolueista löytyy koko ajan enemmän nuivia edustajia. Jos nuivuuden takia annetut äänet laskee yhteen, niin kyllä siinä aika suuresta äänisaaliista puhutaan. Se, ettei Muutos tule menestymään ei kerro nuivien määrästä ;)
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: J. Mäki-Ketelä on August 27, 2010, 12:45:31
Kylläpäs maahanmuuttokriitikot ovat nuoria kun eivät Merkanttia tunne. Ennen Mestaria Merkantti oli aina televisiossa kommentoimassa nuivia asioita. Suomen sisussa ja Wikipediassa nimimerkki thule, ehkä muuallakin.

Ihan pakko oli käydä googlettelemassa. Ei kai tämä oikeasti pidä paikkaansa? Siis että "thule" on sama henkilö, josta esim. se Sepi Lehto -tyylinen sivu kertoo?
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: J. Mäki-Ketelä on August 27, 2010, 12:52:14
Enkä minä ole mikään ääriesimerkki. Monet ovat samaa mieltä, kaikki eivät vain sitä sano ääneen. Kun minä sanon sen, niin öyhötys vain kiihtyy.

Nyt en kyllä en sitten niin millään pysty välttämään kiusausta, vaikka tiedänkin öyhötyksen kiihtyvän potenssiin mega:

Joku nobody Tampereelta toteaa, että skenessä pyörii sekopäitä.

Tuosta lausunnosta  jostain syystä suivaantuneet skeneläiset todistavat väitteen vääräksi kirjoittamalla viikossa kolmetoista (13 !!!!!!!) sivua pitkän enemmän tai vähemmän järjen rajoissa pysyviä vuodatuksia sisältävän ketjun, jota on luettu peräti 19262 kertaa. Siis lähes 20000 kertaa.

Kyllä, pitää paikkansa. Kävin ihan omin silmin toteamassa, kun asiasta kuulin.

Onneksi en sanonut mitään oikeasti ikävää.

Erästä toimittajaa lainatakseni: "Voi herra isä!"


EDIT: Pieni päivitys: nyt on jo viisitoista (15) sivua ja 21359 lukukertaa todisteena siitä, että hörhön hörhöä ei skenessä pyöri. Vaikka juttu käsittelee nobodya Tampereelta ja hänen sanomisiaan, mukaan on saatu - tietysti - muun muassa muslimit, islam, rasismi ja "neekerit". Vakuuttavaa tekstiä...
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kuuma peruna on August 27, 2010, 15:35:55
Ihan pakko oli käydä googlettelemassa. Ei kai tämä oikeasti pidä paikkaansa? Siis että "thule" on sama henkilö, josta esim. se Sepi Lehto -tyylinen sivu kertoo?

Kyllä vain Merkantti on käyttänyt tuota nimeä. Sitä en tiedä onko sitä käyttänyt joku muukin. Sepi-tyylin sivusto on ehtaa Sepiä, josta Merkantti on tietääkseni tehnyt rikosilmoituksenkin.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Jussi Jalonen on August 27, 2010, 16:08:08
Kyllä vain Merkantti on käyttänyt tuota nimeä. Sitä en tiedä onko sitä käyttänyt joku muukin. Sepi-tyylin sivusto on ehtaa Sepiä, josta Merkantti on tietääkseni tehnyt rikosilmoituksenkin.

Tämä ilmeisestikin liittynee Eiran älykön kuuluisassa käräjäoikeuteen singahtaneessa kirjoituksessa olleeseen virkkeeseen "Illman kelpuutti asianomistajiksi ja jättiläiskorvausten saajiksi vain syyttäjäkavereitaan ja kansanedustajia, ei esimerkiksi Teemu Lahtista, jolle Lehdon törkyblogit aiheuttivat mahdollisesti todellista vahinkoa edellisten eduskuntavaalien alla"?

N.B., mielestäni filologi on tuossa kommentissaan kiistatta osunut oikeaan. Mikäli ex-käräjäpäällikkö Lahtinen tosiaan ilmoituksen tuolloin teki - ja syytä hänellä siihen selvästi oli - niin totta kai valtionsyyttäjän olisi pitänyt kelpuuttaa hänen asianomistajaksi. On melkoisen anteeksiantamatonta, jos yhtä lailla loukattu asianomistaja tuossa tapauksessa sivuutettiin.

Tiedä sitten, miten asianomistajaksi pääseminen tuossa jutussa olisi muuten vaikuttanut Lahtisen uskottavuuteen hänen myöhemmässä sananvapaudella polemisoinnissaan, missä Illman on ollut erityisessä tähtäimessä. Viimeksi tapaus Hirvisaaren yhteydessä.Best,

J. J.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kuuma peruna on August 27, 2010, 16:15:57
Merkantin törkyblogissa ei ollut mitään sen kummallisempaa mitä hän on oikeasti tehnyt tai sanonut. Mutta ei hän tietenkään itse omassa blogissaan muistele tyhmimpiä toilauksiaan jos pyrkii eduskuntaan.

En tiedä, oliko syynä juuri tuo, ettei asiaa otettu oikeuden käsittelyyn. Mutta en keksi muutakaan syytä.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Mika.H on August 27, 2010, 17:17:19

onkos homma nyt vihreiden nuivien kokoontumispaikka?


Sua ei koskaan ole häirinnyt, kuinka suuri joukko nuivaorientuneita haukkuu stalinistiksi ja vaikka miksi, jos tunnustaa äänestävänsä vihreitä? Mua kyllä rehellisesti sanottuna häiritsee, eikä varsinaisesti huvita keskustella tällaisten henkilöiden kanssa mitään.

ei häiritse ei. aika iso osa ns vihreistä on vanhoja stalinistejä, joiden tehtävä on vastustaa kaikkea.

olen äänestänyt kunnallisvaaleissa viimeksi vihreitä. valtiollisissa vaaleissa en ole äänestänyt kuin kokoomusta, tai saattoi olla, että osmoa joskus äänestin eduskuntaakin?! paikallispuolella olen äänestänyt kokoomusta, ärkoopeetä ja vihreitä.

seuraavaksi saatan jopa äänestää eduskuntaakin persua, mutta sen näkee sitten. ennen en ole hetkeäkään edes miettinyt persujen äänestämistä.

Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Mika.H on August 27, 2010, 17:19:24
Tuosta lausunnosta  jostain syystä suivaantuneet skeneläiset todistavat väitteen vääräksi kirjoittamalla viikossa kolmetoista (13 !!!!!!!) sivua pitkän enemmän tai vähemmän järjen rajoissa pysyviä vuodatuksia sisältävän ketjun, jota on luettu peräti 19262 kertaa. Siis lähes 20000 kertaa.

tuosta voisi vetää johtopäätöksen, ettei lähtösi ollut kovinkaan tyylikäs.Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Harri on August 27, 2010, 17:29:28

ei häiritse ei. aika iso osa ns vihreistä on vanhoja stalinistejä, joiden tehtävä on vastustaa kaikkea.


Osaatko nimetä muita kuin Satu Hassin? Hänkin on myöntänyt olleensa väärässä jo yli 30 vuotta sitten. Missäs ne muut vähemmistökommunistit ovat?

Aika iso osa? Anna tulla, stalinistin määritelmäksi ei sitten kelpaa vastarannankiiski tai kaiken vastustaminen.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Mika.H on August 27, 2010, 17:34:26

ei häiritse ei. aika iso osa ns vihreistä on vanhoja stalinistejä, joiden tehtävä on vastustaa kaikkea.


Osaatko nimetä muita kuin Satu Hassin?

Osaan.

Sääli, ettei vihreät ole enää ympäristöpuolue. Hyvä asia pilattiin, mutta onneksi ympäristöstä nykyään edes hieman enemmän väitetään.Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: sr on August 27, 2010, 17:35:33
N.B., mielestäni filologi on tuossa kommentissaan kiistatta osunut oikeaan. Mikäli ex-käräjäpäällikkö Lahtinen tosiaan ilmoituksen tuolloin teki - ja syytä hänellä siihen selvästi oli - niin totta kai valtionsyyttäjän olisi pitänyt kelpuuttaa hänen asianomistajaksi. On melkoisen anteeksiantamatonta, jos yhtä lailla loukattu asianomistaja tuossa tapauksessa sivuutettiin.
Minusta koko Sepin juttuihin vakavasti suhtautuminen oli yhtä komediaa. Hän teki muistaakseni minustakin aikoinaan törkyblogin valokuvin ja törkyjutuin varustettuna. Mitä sitten? Ei kukaan sellaista voi vakavasti pitää sitä minun itseni tekemänä. En usko niin Lahtiselle kuin kellekään oikeasti oikeusjutussa asianomaiseksi päässeelle tulleen niistä mitään muuta haittaa kuin jos itse sattuivat niitä lukemaan, niin saattoi tulla paha mieli. Kukaan täysjärkinen ulkopuolinen ei mitenkään voinut pitää niitä Sepin tuotoksia oikeasti kyseisen henkilön blogeina. Sepin jutut olivat siis toiselta planeetalta verrattuna vaikkapa STT:n Räsäs-uutisointiin siltä kannalta, saattoiko joku ottaa ne tosissaan ja oikeasti uskoa niissä sanottuihin juttuihin. Minusta törkyblogien informatiivinen anti oli olla lista Seppo Lehton vihaamista ihmisistä.
Quote
Tiedä sitten, miten asianomistajaksi pääseminen tuossa jutussa olisi muuten vaikuttanut Lahtisen uskottavuuteen hänen myöhemmässä sananvapaudella polemisoinnissaan, missä Illman on ollut erityisessä tähtäimessä. Viimeksi tapaus Hirvisaaren yhteydessä.
No, ehkäpä hän ei olisi polemisoinut sananvapaudesta samalla tavoin, jos olisi ollut sillä oikealla puolella valtiokoneistoa (=ne, joiden kunniaa suojellaan heittämällä ihmisiä vankilaan törkyjutuistaan).
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Harri on August 27, 2010, 18:21:09

ei häiritse ei. aika iso osa ns vihreistä on vanhoja stalinistejä, joiden tehtävä on vastustaa kaikkea.


Osaatko nimetä muita kuin Satu Hassin?

Osaan.


No nimeä vai heiluvatko huulesi vain tuuless. Retorinen kysymys, vastaus jo tiedetään.

Vastaa nyt kuitenkin tähän: mitä tarkoittaa aika iso osa? Voidaan sitten tarkatella väitteesi todenperäisyyttä.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Steffers on August 27, 2010, 19:04:32
"Vihreät ovat stalinisteja"-meemi ilmeisesti tulee siitä että jossain tutkimuksissa on havaittu että iso osa ns. akateemisista taistolaisista äänesti ainakin jossain vaiheessa vihreitä, äänestää nykyäänkin. Vanhat taistolaiset ovat kuitenkin pääasiallisesti tehneet melko kovan pesäeron vanhaan aatteeseensa ja suurin osa vihreiden nykyäänestäjistä kuitenkin lienee sellaisia jotka eivät vielä ennen neuvostoliiton hajoamista olleet äänestysikäisiä, joten sinänsä termi on aika käsittämätön. Hassin lisäksi Vihreiden poliitikkokärkikaartissa ei tosiaan vanhoja stallareita ole - LKP:ssa ja Nusuissa yms. liberaalipuolueissa vaikuttaneita on enemmän.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Steffers on August 27, 2010, 19:06:49
Ei kukaan sellaista voi vakavasti pitää sitä minun itseni tekemänä. En usko niin Lahtiselle kuin kellekään oikeasti oikeusjutussa asianomaiseksi päässeelle tulleen niistä mitään muuta haittaa kuin jos itse sattuivat niitä lukemaan, niin saattoi tulla paha mieli. Kukaan täysjärkinen ulkopuolinen ei mitenkään voinut pitää niitä Sepin tuotoksia oikeasti kyseisen henkilön blogeina.

Kyllä minä olen nähnyt paljonkin sellaisia tapauksia joissa ihmiset ovat ihan oikeasti uskoneet että vaikka Oras Tynkkynen on pitänyt blogia rakkaudestaan venäläistä penistä kohtaan jne. Eivät kaikki ihmiset ole sieltä skaalan skarpimmasta päästä tällaisten asioiden suhteen.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: J. Mäki-Ketelä on August 27, 2010, 20:00:34
Tuosta lausunnosta  jostain syystä suivaantuneet skeneläiset todistavat väitteen vääräksi kirjoittamalla viikossa kolmetoista (13 !!!!!!!) sivua pitkän enemmän tai vähemmän järjen rajoissa pysyviä vuodatuksia sisältävän ketjun, jota on luettu peräti 19262 kertaa. Siis lähes 20000 kertaa.

tuosta voisi vetää johtopäätöksen, ettei lähtösi ollut kovinkaan tyylikäs.


Terve Mika pitkästä aikaa!

Totta. Se, että muutama ammatti-itkeskelijä (joista muuten enemmistö ei edes kuulu Muutokseen vaan ihan Hommafoorumin huonekaluihin) vetää pingistennispallot nokkaan minun tekemisistäni ja sanomisistani, voi tosiaankin kertoa siitä, että lähtöni ei ollut kovin tyylikäs.

Toisaalta se voi kertoa siitä, että he ovat herkkiä lapsia, joilta on viety nallekarkit ja tikkarit.

Tai sitten se voi kertoa jotain sellaista, jota en nyt viitsi tähän kirjoittaa, ettei tämän sivuston ylläpito joudu puuttumaan asiaan.

Saamani palaute foorumin lukuisissa eri ketjuissa sen sijaan viestii puhtaasti siitä, minkälaisia järjen jättiläisiä ja ajatuksen Tonavia foorumilla nimi merkkien taakse kätkeytyykään. Suomalainen kauno kirjallisuus on menettänyt paljon noissa Eino Leinoissa ja Lauri Viidoissa. Tämä on mielestäni hyvin ikävää.

Sinun tyyliäsi olen aina arvostanut, vaikka emme varmasti olekaan samaa mieltä asioista olleet kovinkaan usein. Laitappa mulle joskus meiliä, jos on olemassa sinua vaivaavia kysymyksiä, joihin arvelet minun voivan vastata. Laita meili omalla nimelläsi ja laita vielä puhelinnumerosi mukaan. Oikeasti olemassa oleville henkilöille lupaan vastata. Nimimerkkihäröt anonyymipalvelimilta lennähtävät oitis bittien hautausmaalle.

Tarjous koskee tietysti kaikkia asioista kiinnostuneita. Foorumista riippumatta.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Mika.H on August 28, 2010, 14:54:13

Sinun tyyliäsi olen aina arvostanut, vaikka emme varmasti olekaan samaa mieltä asioista olleet kovinkaan usein.


Niinpä. Asiat voivat riidellä, mutta miksi sitä nyt nettiinkään pitää tappelemaan tulla? (vinoilu on asia erikseen, tietysti...)

Tosin täytyy kyllä myöntää, että itsekin aina välillä kyllä ylireagoin, se kun on näin nimimerkin takaa niin helppoa...kröhym

Harmin paikka, että tilanne meni nyt tuollaiseksi. Arvostan myös kovasti puuhasteluasi niinä vaikeina vuosina kun kaikki oli kiellettyä. Sääli, että tuo loppu meni miten meni. Ihan turhaan nyt tuostakin tuli paha mieli liian monelle, puhumattakaan sinusta. KOVASTI teit työtä ja siitä olisi nyt voinut saada mukavammankin palkinnon kuin vitutuksen.

Noh aurinko nousee edelleen joka aamu, ulkona on mukavaa ja aika kuluu. Kyllä tää tästä taas iloksikin muuttuu.

Suosittelen murheeseen/vitutukseen/kaikkeen muuten metsätöitä. Siellä ajatukset saa kaikesta muusta pois. Kummasti virkistää vaikka hemmetin raskasta on, mutta eipähän ainakaan tarvitse samalla kirjoitella monisivuisia sepustuksia tulevaisuudesta...

Kahtellaan nyt savun hävettyä miten tää homma etenee. Eiköhän kaikki selvene kun aika kuluu. Ei muuta kuin jäitä hattuun ja zemppiä (JÄRKEVIIN) touhuihin...;)

Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kellottaja on August 28, 2010, 17:25:42
fb
Quote
Juha Mäki-Ketelä  ‎...valmistautuu sunnuntain haastatteluun. YLEkin haluaa kysellä minulta kaikenlaista. Oikein jo jännittää, että mistähän nyt on kyse!!!1!

Taitaa huomenna tulla jatko-osa muutos-saagaan.
Mielenkiinto muutosta kohtaan on ilmeisesti lisääntynyt, kun pj erosi.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: J. Mäki-Ketelä on August 28, 2010, 18:02:17
Niinpä. Asiat voivat riidellä, mutta miksi sitä nyt nettiinkään pitää tappelemaan tulla? (vinoilu on asia erikseen, tietysti...)
Ainakin minulle tämä netti on pelkkä väline ajaa niitä tavoitteita, jotka minulle ovat tärkeitä.


Tosin täytyy kyllä myöntää, että itsekin aina välillä kyllä ylireagoin, se kun on näin nimimerkin takaa niin helppoa...kröhym
No kyllä pieni ylireagointi aina sallitaan, ainakin minun puolestani. Sehän tuo tähän tylsään nettilänkytykseen mukavaa pikku säpinää.


Harmin paikka, että tilanne meni nyt tuollaiseksi. Arvostan myös kovasti puuhasteluasi niinä vaikeina vuosina kun kaikki oli kiellettyä. Sääli, että tuo loppu meni miten meni. Ihan turhaan nyt tuostakin tuli paha mieli liian monelle, puhumattakaan sinusta. KOVASTI teit työtä ja siitä olisi nyt voinut saada mukavammankin palkinnon kuin vitutuksen.
Nyt, kun Salossa on tänään äänestetty ja (suora) demokratia voitti, voin vähän avautua ja todeta, että ei peli suinkaan päättynyt silloin heinäkuussa vaan silloin se vasta tosissaan alkoi.

Tässä on kulisseissa useampikin ihminen painanut ihan peijoonin pitkää päivää itseään säästämättä sen puolesta, että Muutos 2011 ei ota ihan ihmeellistä kurssia ja tuhoudu kaiken tekemämme työn jälkeen.

Meikäläistä on syytetty Muutoksen tuhoamisesta tai ainakin sen yrittämisestä. En ole mitään tuhonnut. Jos olisin sen halunnut tehdä, olisin voinut esim. laittaa Muutoksen kotisivuille pyörimään Seppo Lehdon koko tuotannon. Verkko-osoite ja webhotelli kun ovat minun hallinnassani ja nimissäni.

Tähän iltaan asti torpedot on olleet koko ajan putkessa ja sormi liipaisimella (Toulon, marraskuu 1942). Nyt torpedomiehille on annettu käsky tyhjentää putket, ainakin toistaiseksi. Nyt aletaan torpedoinnin sijaan vähän nurkkia putsailemaan. Ensihommina selvitellään, että kuka on vahingoittanut ja ketä. Lempilukemistani on tällä hetkellä S. Oksasen "Puhdistus". Varsin mainio teos muuten, vaikkei mikään käsikirja olekaan. No ei tarvikaan, minä tiedän kyllä muutenkin, miten tästä eteenpäin.

Minulla ei suinkaan ole ollut paha mieli tai v*tutus päällä. Ei nääs ole ollut aikaa moiseen, on pitänyt käynnistellä ja johtaa erinäinenkin operaatio tässä viime viikkoina, jotta demokratia voittaisi. Oltiin muuten me "mäkiketeläiset" jo aika varmoja, että tänään tulee turpaan. Oltiin myös sitä mieltä, että taistelu jatkuu ja sota voitetaan. Tänään ei tullutkaan turpaan. Meille. No, se siitä, näistä tulee sitten joskus myöhemmin täydellinen selvitys koko kansakunnan iloksi. Tai ainakin joidenkin iloksi. Joillekin tulee todella, todella paha mieli...


Noh aurinko nousee edelleen joka aamu, ulkona on mukavaa ja aika kuluu. Kyllä tää tästä taas iloksikin muuttuu.
Jep, hyvät ulkoilukelit ollut keväästä asti ja jatkuu. Tänäänkin vähän palauttavia harjoitteita. Huomenna sitten taas 35km fillaria. Vähintään.


Kahtellaan nyt savun hävettyä miten tää homma etenee. Eiköhän kaikki selvene kun aika kuluu. Ei muuta kuin jäitä hattuun ja zemppiä (JÄRKEVIIN) touhuihin...;)
Juu, näin tehdään. Jäitä on ollut hatussa koko ajan, vaikka se ei siltä aina välttämättä ole ulospäin näyttänytkään.

Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: J. Mäki-Ketelä on August 28, 2010, 18:04:14
fb
Quote
Juha Mäki-Ketelä  ‎...valmistautuu sunnuntain haastatteluun. YLEkin haluaa kysellä minulta kaikenlaista. Oikein jo jännittää, että mistähän nyt on kyse!!!1!

Taitaa huomenna tulla jatko-osa muutos-saagaan.

Tulee vielä tänään kotisivuilleni www.juhamakiketela.info


http://juhamakiketela.info/tiedotteita/vaaliehdokkuudestani.html
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Vaaleanpunainen Elefanttimies on August 28, 2010, 18:58:29
http://juhamakiketela.info/tiedotteita/vaaliehdokkuudestani.html

Uskotko erään hallituksen jäsenen paahtavan kohta Jiri Kerosenkin ulos?
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Julmuri on August 28, 2010, 19:09:56
Pakko sanoa Juha, kaikessa ystävyydessä, että viime aikojen touhusi ovat sanalla sanoen olleet hieman no... epäselviä. Ensin kerroit, ettei sinulla ole aikeita jatkaa politiikkaa, mutta nyt kerrot, että sinulla on tavoitteena edelleen vaikuttaa Muutoksessa ja etenkin pitää linja siinä "mäkiketeläisyydessä". No, eipä siinä mitään jos joku nimimerkki Julmuri on hieman sormi suussa, kunhan asiat ovat itsellesi selkeitä ja kirkkaita.

Olen itsekin sitä mieltä, että suora demokratia on suurempi asia kuin maahanmuuttokritiikki. Maahanmuuttolinjaukset, joihin kansalta ei ole lupaa kysytty ovat vain oire, varsinainen syy on muualla, vaikkakin juuri maahanmuutossa ja sen oheistoiminnassa hallinnon viat usein kulminoituvat.

Keronen on varmasti ihan hyvä valinta, mukava kaveri ainakin.  Heitin hänet autolla viime syksynä Stadista Manseen Muutoksen ensimmäiseen yleisötilaisuuteen, joten siinä oli aikaa keskustella kaikenlaisesta. Tai taisi olla niin, että minä enemmänkin hölötin kun uusi puheenjohtaja oli hieman opiskelijaelämän uuvuttama ;)
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Toope on August 28, 2010, 19:23:51
Miksi tällä foorumilla pidetään millään tasolla hyvänä JMK:n sekoilua Muutos-puoluehankkeen tiimoilta?

2009-2010 hän on hommawatchissa, hommaforumilla ja todellisuus.orgissa osoittanut olevansa pesunkestävä "tapetaanköyhät"-kusipää. Sen lisäksi hän on esittänyt vuoroin äärimmäisen rasistisia, vuoroin rasistisuutta arvostelevia kannanottoja. Kyseinen nuivuuskeskustelun väyrynen ei tällä paskapäisen nimimerkin logiikalla onnistu yhtään missään muussa, kuin tekemään suomalaista politiikkaa entistä typerämmän oloiseksi.

Onko tämä Hiilisen & Co:n (tai mikä sitten onkin ylläpidon kokoonpano) tavoite? Eli että kansalaiset vittuuntuvat politiikan korruptioon eivätkä usko enää mihinkään? (Vasemmistoliiton kannatuskäyrä on muuten aika hyvä indikaattori, tutustuisitteko siihen...) Muutos 2011 oli sentään ainoa (piraattien lisäksi) ensi vaaleihin keskittyvä freesi poliittinen liike, jossa oli potentiaalia. Nyt JMK haluaa omia koko liikkeen ja tuhota sen sen takia, että sai ns. fudut. Kyllä se on kunnioitettavaa, että yrittää, mutta tuollainen saatanan itsekkyys on, no, kukin voi miettiä mitä se on. Sitä paitsi Kerosen uusi puheenjohtajuus (voitti tiukasti Leinon, toki) puhuu niin v-mäisen vahvasti ei-rasistisuuden puolesta, että JMK:kin on siinä pelissä yybernatsi.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: J. Mäki-Ketelä on August 28, 2010, 19:29:44
2009-2010 hän on hommawatchissa, hommaforumilla ja todellisuus.orgissa osoittanut olevansa pesunkestävä "tapetaanköyhät"-kusipää.
Mistäköhän tässä on kyse? Vedä vähän happea ja yritä rauhoittua.


Sen lisäksi hän on esittänyt vuoroin äärimmäisen rasistisia, vuoroin rasistisuutta arvostelevia kannanottoja.
Ensimmäinen on kakkaa, jälkimmäinen totta. Rasismi on mielestäni erityisen ällöttävä -ismi. Rasistit vastaavasti myös.


Muutos 2011 oli sentään ainoa (piraattien lisäksi) ensi vaaleihin keskittyvä freesi poliittinen liike, jossa oli potentiaalia. Nyt JMK haluaa omia koko liikkeen ja tuhota sen sen takia, että sai ns. fudut.
Mistä minä nyt olen saanut fudut? Olen edelleen Muutoksen jäsen enkä näe yhtäkään syytä, miksi en olisi jatkossakin. Miten niin haluan omia sen? Ei tavallinen rivijäsen mitään voi omia.


Kyllä se on kunnioitettavaa, että yrittää, mutta tuollainen saatanan itsekkyys on, no, kukin voi miettiä mitä se on.
Mikä ihmeen itsekkyys?


Sitä paitsi Kerosen uusi puheenjohtajuus (voitti tiukasti Leinon, toki) puhuu niin v-mäisen vahvasti ei-rasistisuuden puolesta, että JMK:kin on siinä pelissä yybernatsi.
Nyt en kyllä ymmärtänyt mistään yhtään mitään.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: J. Mäki-Ketelä on August 28, 2010, 19:32:38
Pakko sanoa Juha, kaikessa ystävyydessä, että viime aikojen touhusi ovat sanalla sanoen olleet hieman no... epäselviä.
En yhtään ihmettele, aika kovia peliliikkeitä tässä on jouduttu tekemään. EDIT: Kaikki selviää kyllä aikanaan.No, eipä siinä mitään jos joku nimimerkki Julmuri on hieman sormi suussa, kunhan asiat ovat itsellesi selkeitä ja kirkkaita.
Ovat. Ovat olleet koko ajan.

Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Janne Oranen on August 28, 2010, 19:33:23
Miksi tällä foorumilla pidetään millään tasolla hyvänä JMK:n sekoilua Muutos-puoluehankkeen tiimoilta?

Mitä sekoilua? Ihan järkevästihän Mäki-Ketelä toimii. Ja onhan tämä myös viihdyttävää.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Toope on August 28, 2010, 19:44:30
Mistäköhän tässä on kyse? Vedä vähän happea ja yritä rauhoittua.

Nyt en kyllä ymmärtänyt mistään yhtään mitään.

No vitjake kun ne somalit kehtaa käydä Lidlissä ostamassa ruokaa ja sitten vielä ostaa soffia omilla rahoillaan. Ja sitten tulee joku JMK, joka ensin haukkuu somalit ja sitten haukkuu kaikki jne. Siis mitä sä oikein yrität esittää? Meikäläiselle sinusta tulee sellainen katais-fiilis, eli että olet joku maakuntien nilkki, joka ensin on saanut ihan kaiken yhteiskunnan kustantamana ja sitten yrität puoluetta sille pohjalle, että kaikkien ihmisten pitäisi aina maksaa omat juttunsa (+verot) jne. jossa ei kokonaisuutena ole mitään tolkkua. Ja kun menee puihin se, ettei kaikki ookkaan razzenazzeja (tai ettei kukaan ole) niin sitten pitää urputtaa. Ei mitään, jos onnistuu, niin ok, [provo]mutta sullahan ei juoppojen murhaamisoperaatio onnistunut![/provo]

Miksi yrität olla joku vitun jeesus tällä foorumilla tai muualla? Kun teikäläinen on todistettavasti suomidemokraattien perustaja. Ihme zydeemiä tämä! Ilmeisesti en ymmärrä jotain geneettisesti tamperelaista juttua...
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Toope on August 28, 2010, 20:02:53
Sitä paitsi Kerosen uusi puheenjohtajuus (voitti tiukasti Leinon, toki) puhuu niin v-mäisen vahvasti ei-rasistisuuden puolesta, että JMK:kin on siinä pelissä yybernatsi.
Nyt en kyllä ymmärtänyt mistään yhtään mitään.

Ymmärsit liikaakin, käsittääkseni. Vituttaako, kun antirasisti voitti sellaisen liikkeen johtajuuden, jota olet viimeisen kuukauden haukkunut natsiporukaksi? Vai etkö vain halua ymmärtää yhdistystoimintaa? Siinä tapauksessa olet aikamoinen fyyreri-tyyppi. Tavataan, kunhan käyn petturuudella Tampereella.

Anteeksi, nykypäivän hysteerinen suhtautuminen pakottaa täsmentämään:

tavataanko? kahvijuonnin merkeissä? (minua ei kiinnosta mikään muu kuin sumppi; eikä myöskään mikään poliittinen tulkinta; kahvikuppi on täynnä kahvia).
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Mika.H on August 28, 2010, 20:31:57

Nyt, kun Salossa on tänään äänestetty ja (suora) demokratia voitti, voin vähän avautua ja todeta, että ei peli suinkaan päättynyt silloin heinäkuussa vaan silloin se vasta tosissaan alkoi.

Tässä on kulisseissa useampikin ihminen painanut ihan peijoonin pitkää päivää itseään säästämättä sen puolesta, että Muutos 2011 ei ota ihan ihmeellistä kurssia ja tuhoudu kaiken tekemämme työn jälkeen.


ok. en ole muutoksen jäsen, enkä siihenkään puolueeseen liity, mutta toivoisin, että saatte jotain järkevää aikaiseksi. sinänsä en usko tuohon suoraan demokratiaan, koska Suomen kansa on edelleen keskimäärin aika tyhmää, mutta ajatus on kaunis.

yrittäkää nyt kuitenkin YHTEYSTY–LLÄ saada asioita aikaiseksi. turhalla riitelyllä ei mitään saavuteta.Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Bror Heinola on August 28, 2010, 23:30:22
Ymmärsit liikaakin, käsittääkseni. Vituttaako, kun antirasisti voitti sellaisen liikkeen johtajuuden, jota olet viimeisen kuukauden haukkunut natsiporukaksi? Vai etkö vain halua ymmärtää yhdistystoimintaa? Siinä tapauksessa olet aikamoinen fyyreri-tyyppi. Tavataan, kunhan käyn petturuudella Tampereella.

Olen yrittänyt pysyä tämän kaustin reunamilla mutta nyt on ihan pakko vilpittömän ihmetellen kysyä miksi ihmeessä pitäisi vituttaa, kun se ehdokas jota itse kannattaa, voittaa pj-vaalit? ks. http://juhamakiketela.info/tiedotteita/minunvalintanionjirikeronen.html
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: J. Mäki-Ketelä on August 28, 2010, 23:32:17
Ja sitten tulee joku JMK, joka ensin haukkuu somalit ja sitten haukkuu kaikki jne.
Laitappa ihan vaikka vaan yksi linkki sinne, missä haukun somaleita. Kiitos.


Meikäläiselle sinusta tulee sellainen katais-fiilis, eli että olet joku maakuntien nilkki, joka ensin on saanut ihan kaiken yhteiskunnan kustantamana
Kyllä minä ihan töissä olen lähes koko aikuisikäni käynyt ja ihan omalla työlläni itseni elättänyt. Mitens on sinun laitasi?


Miksi yrität olla joku vitun jeesus tällä foorumilla tai muualla?
Miten niin yritän? Minähän olen.


Kun teikäläinen on todistettavasti suomidemokraattien perustaja.
Jaa, koskas minä tuollaisen olen perustanut? Missä ne todisteet ovat?
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: J. Mäki-Ketelä on August 28, 2010, 23:37:20
Vituttaako, kun antirasisti voitti sellaisen liikkeen johtajuuden, jota olet viimeisen kuukauden haukkunut natsiporukaksi?
Miksi vituttaisi? Olenhan itsekin antirasisti ja nimenomaan toivoin, että Jiri valitaan. Missäs minä olen haukkunut yhtään ketään natsiporukaksi? Mitäs jos menisit pariksi tunniksi pois siitä koneen äärestä, nukkuisit vaikka ja lepuuttaisit hermojasi? Vaikutat kovasti hermostuneelta.


Vai etkö vain halua ymmärtää yhdistystoimintaa?
Hmhhh, minusta vaikuttaa siltä, että sinulla olisi perusteltuja syitä olettaa toisin? Laitatko vähän jotain evidenssiä, kiitos.


Tavataan, kunhan käyn petturuudella Tampereella.
Siis käyt petturuudella? Jotkut käyvät muslimivihalla, sellaistakin olen ollut havaitsevinani.


tavataanko? kahvijuonnin merkeissä?
Ihan suoraan sanottuna ei minulla kyllä ole mitään suurempaa kiinnostusta sinun kanssasi kahvilla aikaani haaskata. Sori, mutta tämmöistä tämä elämä nykyisin on.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: J. Mäki-Ketelä on August 28, 2010, 23:39:04
(...) toivoisin, että saatte jotain järkevää aikaiseksi.
Kyllä me saadaan.


sinänsä en usko tuohon suoraan demokratiaan, koska Suomen kansa on edelleen keskimäärin aika tyhmää, mutta ajatus on kaunis.
Minä uskon. No okei, olen aina ollut vähän naivi idealisti, mutta silti...yrittäkää nyt kuitenkin YHTEYSTY–LLÄ saada asioita aikaiseksi. turhalla riitelyllä ei mitään saavuteta.
Juu
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Oh Dearism on August 29, 2010, 00:21:54
Tällaista tosi-internettiä on ollut mukava seurailla niin täällä kuin homman puolella. Kiitos siitä kaikille osanottajille, erityisesti JMK:lle, jolla on ollut halua tai tarvetta vastailla lähes jokaiseen ulostuloon. Jos vielä puhtia vastailuun riittää, niin miksi ylipäänsä vastailet?
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kellottaja on August 29, 2010, 03:37:04
On taas aikamoisia kommentteja.
-------------
Jirin kanssa keskusteluissa on välittynyt, se että hän on asiallinen ja fiksu mies.
-------------
Suorasta demokratiasta kiinnostuin ja kirjoitin vuosia ennen kuin muutosta edes suunniteltiin.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kellottaja on August 29, 2010, 04:08:06
Quote
- Viime aikoina keskustelu on mennyt siihen, että toisessa päässä mouhottaa kiihkoisänmaallinen aines ja toisessa päässä toivotaan mahdollisimman vapaata liikkuvuutta. Ääripäitä ei saisi jatkuvasti päästää ääneen, vaan tavallisia pizzakokkeja, jotka kertovat miten he ovat sopeutuneet ja tavallisia ihmisiä puhumaan siitä miten maahanmuutto heidän elämässään näyttäytyy, Muutos 2011 -yhdistyksen entinen puheenjohtaja Juha Mäki-Ketelä ehdottaa.

Eipä tässä tainnut mitään ihmeellistä olla.


Samassa artikkelissa:
Quote
Parempaa puhetta maahanmuutosta...Hyväksy, ettei maahanmuuttoa voi pysäyttää.

Olen about samoilla linjoilla. Olen realisti Suomeen muuttaa  jatkossa hyvin paljon ulkomaalaisia. Mitä keinoja tai syitä olisi edes estää tätä.
Lähinnä toivoisin maahanmuuttajien olevan sopeutumiskykyisiä.

Quote
Ei ole mitään yhtä maahanmuuttopoliittista keskustelua. Tässä ihmisten käsitys siitä miten paljon asiat ovat poliittisesti ohjattavissa muistuttaa syntyvyyskeskustelua. Kaikki kyllä toivovat, että lisää lapsia syntyy, mutta miten sitä voi ohjata, maahanmuuttoministeri Astrid Thors kysyy. .

Jaa, mitä sanoisi ? Ei ole keinoja, kuin syntyvyyskeskustelu ??
Astrid kulta, keinoja on vaikka kuinka. Tutki vaikka muiden Euroopan maiden tilanteita. Esim. Virossa tuet ovat n. 0e ja turvapaikanhakijamäärät 10-20/a. Tanskassa vaaditaan 3 vuotta ilman tukia ja elatusvelvollisuutta perheenyhdistäjille. Ruotsissa viralliset henkilöpaperit.
Tavallisen suomalaisen perheenyhdistäminen ulkomailta on aika vaikea prosessi.

Quote
Emme keskustele verotuksestakaan niin, että jokainen voi huutaa, että en tykkää verotuksesta tai tykkään siitä. Ei maahanmuuttokaan ole tunneasia, toimittaja Umayya Abu-Hanna sanoo.

Kunhan joskus päästäisiin järkitasolle. Kyllä, Abu-Hanna maahanmuutto on sinulle ja monille muilla ensisijaisesti tunneasia.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kuuma peruna on August 29, 2010, 07:55:06
Ja sitten tulee joku JMK, joka ensin haukkuu somalit ja sitten haukkuu kaikki jne.
Laitappa ihan vaikka vaan yksi linkki sinne, missä haukun somaleita. Kiitos.


Linkki on täällä laitettu jo, kun kerroit satuja somaleista Lidlissä.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: J. Mäki-Ketelä on August 29, 2010, 09:11:52
Tällaista tosi-internettiä on ollut mukava seurailla niin täällä kuin homman puolella. Kiitos siitä kaikille osanottajille, erityisesti JMK:lle, jolla on ollut halua tai tarvetta vastailla lähes jokaiseen ulostuloon.
En minä nyt suinkaan ole vastannut läheskään jokaiseen ulostuloon. Hommassakin on siinä Suomen kuvalehtiketjussa enimmäkseen sekopäistä mouhotusta ainakin 15 sivua. Ellilän facebook-vyörytyksistä nyt puhumattakaan. Kuka semmoisiin jaksaa tahi viitsii vastata? Ei ainakaan kukaan selväpäinen.


Jos vielä puhtia vastailuun riittää, niin miksi ylipäänsä vastailet?
Siksi, koska a) se kuuluu peliin sekä b) saan jotain outoa mielihyvää, kun lukutaidottomat/ymmärryskyvyttömät mouhottajat ottavat ylikierroksia. Huvinsa kullakin, sanoisi vanha kansa siis.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: J. Mäki-Ketelä on August 29, 2010, 09:12:59
Ja sitten tulee joku JMK, joka ensin haukkuu somalit ja sitten haukkuu kaikki jne.
Laitappa ihan vaikka vaan yksi linkki sinne, missä haukun somaleita. Kiitos.


Linkki on täällä laitettu jo, kun kerroit satuja somaleista Lidlissä.

Jaa se oli haukkumista? Tulkintakysymys. Ja tarina oli muuten ihan tosi. Valitettavasti.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kuuma peruna on August 29, 2010, 09:54:45

Jaa se oli haukkumista? Tulkintakysymys. Ja tarina oli muuten ihan tosi. Valitettavasti.

Missäs sosiaalitoimistossa kyseinen sosiaalivirkailija oli työssä?
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Jussi Jalonen on August 29, 2010, 10:59:44
Linkki on täällä laitettu jo, kun kerroit satuja somaleista Lidlissä.

Kaiketikaan ei pitäisi taas sanoa yhtään mitään, mutta siinä kyseisessä jutussahan (http://hommaforum.org/index.php/topic,19935.0.html) ei missään yhteydessä mainittu näiden "uussuomalaisten" etnistä tai maantieteellistä alkuperää millään tavoin.

Muutaman muun Päällikön provosoivan kommentin kyllä muistan, mutten viitsi siteerata niitä tässä yhteydessä. Yhdessä kyseessä oli selvästi laskelmointi, kahdessa muussa - joista toinen oli mielestäni varsin räikeä - mies veti sanansa takaisin ja niissä muissa kyseessä oli kai lähinnä rituaalinomainen trollaus, mikä ilmeisesti "kuului peliin" samalla tavoin.

Tosin yksikään niistä ei liittynyt tuohon puheena olevaan vähemmistöön. Asemanseinänkannatin-katu-on-sakeana-kaapuista-kansaa-retoriikkaa ovat harrastaneet muut tahot.

Mutta samapa tuo, katsellaan nyt miten tämä tapaus etenee.Best,

J. J.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Julmuri on August 29, 2010, 11:23:31
Olen joskus nähnyt vähän samantapaisia juttuja kuin tuossa JMK:n Lidl-tarinassa. Veikkaan, että kyse on juuri maahan saapuneista henkilöistä, joille käynti supermarketissa voi ihan oikeasti olla elämän ensimmäinen. Ainakin itse olen tulkinnut asian olevan näin. Silloin ei välttämättä tiedä miten kaupassa tulee olla, saattaa jopa tilanne naurattaakin. Myös aivan loogisesti ajatellen ihminen voi kuvitella, että vain se joka maksaa saa koskea kaupassa tavaroihin.

Kokonaan toinen kysymys on tietysti kannattaako Suomeen ottaa ihmisiä, jotka eivät tiedä mikä on supermarket?
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Mika.H on August 29, 2010, 11:41:06
Kokonaan toinen kysymys on tietysti kannattaako Suomeen ottaa ihmisiä, jotka eivät tiedä mikä on supermarket?

Niin. Ja kannattaako kyseisen henkilön maahantuloa perustella työvoimapulalla ja muulla vastaavalla?

Ja kannattaako kyseisestä asiasta vastaavan ministerin sanoa eduskunnassa, että emme tiedä mitä homma maksaa ja meillä EI ole edes varoja tutkia mitä maksaa?!

Noin sitä käytännön rasismia kylvetään, helvetin tehokkaasti vielä.Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kuuma peruna on August 29, 2010, 12:08:51
Kaiketikaan ei pitäisi taas sanoa yhtään mitään, mutta siinä kyseisessä jutussahan (http://hommaforum.org/index.php/topic,19935.0.html) ei missään yhteydessä mainittu näiden "uussuomalaisten" etnistä tai maantieteellistä alkuperää millään tavoin.

No, ainakin The tuossa vahvisti alkuperän, koska kertoi tarinan olevan tosi.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kuuma peruna on August 29, 2010, 12:11:22

Kokonaan toinen kysymys on tietysti kannattaako Suomeen ottaa ihmisiä, jotka eivät tiedä mikä on supermarket?

Mikä ihmeen maahantulovaatimus tuo on? Joka maassa on aina jotain mistä sinäkään etä ole koskaan ennen kuullutkaan.

Yleensäkin ihmisvastaiset tuntuvat lähtevän siitä että jos maahantulijoilla ei ole jotain taitoja, eivät he niitä koskaan opikaan. Tätä päätelmää en ole koskaan nähnyt perusteltavan millään tavalla.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Mika.H on August 29, 2010, 12:11:57
Kaiketikaan ei pitäisi taas sanoa yhtään mitään, mutta siinä kyseisessä jutussahan (http://hommaforum.org/index.php/topic,19935.0.html) ei missään yhteydessä mainittu näiden "uussuomalaisten" etnistä tai maantieteellistä alkuperää millään tavoin.

No, ainakin The tuossa vahvisti alkuperän, koska kertoi tarinan olevan tosi.

Asiallinen juttu jmk:lta.

Tuollainen pelleily aiheuttaa rasismin kasvua. Miksi meillä on niin typerä maahanmuuttopolitiikka?
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Mika.H on August 29, 2010, 12:16:21

Kokonaan toinen kysymys on tietysti kannattaako Suomeen ottaa ihmisiä, jotka eivät tiedä mikä on supermarket?

Mikä ihmeen maahantulovaatimus tuo on? Joka maassa on aina jotain mistä sinäkään etä ole koskaan ennen kuullutkaan.

Yleensäkin ihmisvastaiset tuntuvat lähtevän siitä että jos maahantulijoilla ei ole jotain taitoja, eivät he niitä koskaan opikaan. Tätä päätelmää en ole koskaan nähnyt perusteltavan millään tavalla.

Somaleista meillä on jo 20 vuoden KOKEMUS.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_somalit

""Vuonna 2003 Somalian kansalaisten huoltosuhde (väestö/työlliset) oli 9,7. Se oli kahdestatoista suurimmasta ulkomaalaisryhmästä heikoin. Koko väestön osalta huoltosuhde oli 2,2.[52] Somalien työllistyminen on heikkoa muun muassa kielitaidon puutteen ja alhaisen koulutustason vuoksi""

Vähän vanhaa tietoa, mutta kaivappas vaikka itse uudet numerot.

SIKSI!

edit. http://fi.wikipedia.org/wiki/Huoltosuhde

saat hieman perspektiiviä asiaan, ilman somalisanaa...
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kuuma peruna on August 29, 2010, 13:44:09
Olit ilmeisesti ymmärtänyt pointtini koska osasit lihavoida juuri sen, mutta vastasit sitten johonkin jota en kysynyt.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: J.P.R on August 29, 2010, 14:02:04

Kokonaan toinen kysymys on tietysti kannattaako Suomeen ottaa ihmisiä, jotka eivät tiedä mikä on supermarket?

Mikä ihmeen maahantulovaatimus tuo on? Joka maassa on aina jotain mistä sinäkään etä ole koskaan ennen kuullutkaan.

Yleensäkin ihmisvastaiset tuntuvat lähtevän siitä että jos maahantulijoilla ei ole jotain taitoja, eivät he niitä koskaan opikaan. Tätä päätelmää en ole koskaan nähnyt perusteltavan millään tavalla.

Tässä monien mielestä on taas kerran syynä raha. "Hyvät" maahanmuuttajat ovat siis sellaisia joille ei tarvitse opettaa kaupassakäyntiä tms. Eli osaavat jo tai opettelevat itse.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: J. Mäki-Ketelä on August 29, 2010, 15:44:42
Kaiketikaan ei pitäisi taas sanoa yhtään mitään, mutta siinä kyseisessä jutussahan (http://hommaforum.org/index.php/topic,19935.0.html) ei missään yhteydessä mainittu näiden "uussuomalaisten" etnistä tai maantieteellistä alkuperää millään tavoin.

No, ainakin The tuossa vahvisti alkuperän, koska kertoi tarinan olevan tosi.
Ja jos ollaan ihan tarkkoja, niin tarina oli tosi, tulkintasi meni poskelleen. Sori, sellaista sattuu näissä piireissä nykyisin aika paljonkin.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: evil clown on August 29, 2010, 17:09:10
Kokonaan toinen kysymys on tietysti kannattaako Suomeen ottaa ihmisiä, jotka eivät tiedä mikä on supermarket?
Totta. Mitä ehdottaisit ratkaisuksi näille (http://"http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Suomessa+korkein+syntyvyys+40+vuoteen/1135256107346") yli 60000lle uussuomalaiselle jotka eivät tiedä mikä on supermarket?
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Fatman on August 29, 2010, 19:07:10
"Tunnen Jirin henkilökohtaisesti ja uskon, että hänen johtamansa hallitus pystyy vastaamaan noihin esittämiini yksinkertaisiin kysymyksiin.

Mikäli ei pysty, katson olevani pakotettu aloittamaan yhdistyslain ja yhdistyksen sääntöjen mukaisen menettelyn, jonka tarkoituksena on nykyisen hallituksen erottaminen ja korvaaminen uudella. Tähän minulla yhdistyksen jäsenenä on luonnollisesti oikeus. Koko yhdistyksen perustajana minulla on siihen suoranainen velvollisuus."

Eli:
"Kuka prkl tulee tekemälleni hiekkalaatikolle"
 ;D

Tulossa lisää hyvää viihdettä lähiviikkoina.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Mika.H on August 29, 2010, 20:28:39
Olit ilmeisesti ymmärtänyt pointtini koska osasit lihavoida juuri sen, mutta vastasit sitten johonkin jota en kysynyt.

Rautalankaa.

Somalit ovat Suomessa olleet JO 20 vuotta. Ilmeisesti tästä ei voi edes vängätä.

Somaleiden huoltosuhde on HUONOIN kaikista maahanmuuttajaryhmistä.

Jossain siis mättää pahasti. Onko syy suomalaisessa yhteiskunnassa ja järjestelmässä vai voisiko syy olla somaleissa?

Kerroppas kenen piikkiin tuo epäonnistuminen pannaan?Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kuuma peruna on August 30, 2010, 08:48:35
Et vieläkään vastannut. Kyse oli siis että millä perusteella luku- ja kirjoitustaidoton ei voisi oppia lukemaan ja kirjoittamaan?
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Virkamies on August 30, 2010, 10:12:15
Et vieläkään vastannut. Kyse oli siis että millä perusteella luku- ja kirjoitustaidoton ei voisi oppia lukemaan ja kirjoittamaan?

Pottu hyvä, miksi kyselet tällaisia? Eivätkö kaikki ihmiset ymmärrä, että ihmisen on mahdollista oppia lukemaan ja kirjoittamaan? Ei kai kukaan ole ehdottanut sellaista, että joku ei voisi. Ymmärtääkseni ihmiset ovat todenneet, että on olemassa ihmisiä, jotka eivät ole oppineet.

Itse aiheeseen sanoisin, että melko hupaisa internet-episodi kaiken kaikkiaan. Joku voisi kirjoittaa jonnekin pienen tiivistelmän, ettei tarvitsisi kaikkea tätä kirjoitettua kahlata lävitse.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Mika.H on August 30, 2010, 10:51:23
Et vieläkään vastannut. Kyse oli siis että millä perusteella luku- ja kirjoitustaidoton ei voisi oppia lukemaan ja kirjoittamaan?

En tiedä perusteista. Olen kuvitellut mm omia lapsia katselemalla, että tuon oppii helposti.

Nyt on kuitenkin tilastollisesti todistettu, että somalit työllistyvät huonosti, erittäin huonosti. Meillä on siis jo 20 vuoden KOKEMUS asiasta, eli asiasta on turha vänkäillä.

Miksi sinusta somaleiden huoltosuhde on noin huono? Ottaen vielä huomioon, että monella Afrikan mantereen maalla on huoltosuhde jopa erinomainen niin tuo jo poissulkee esimerkiksi ihonväristä johtuvat syyt.

Jossain mättää, mutta missä? Kerroppas!

Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Schwa on August 30, 2010, 14:37:11

Nyt on kuitenkin tilastollisesti todistettu, että somalit työllistyvät huonosti, erittäin huonosti. Meillä on siis jo 20 vuoden KOKEMUS asiasta, eli asiasta on turha vänkäillä.


No jaa. Somalialaisten työttömyysaste laski vuosina 2002-2008 16,5 prosenttiyksikköä, mikä on ihan huomattava muutos (Sisäministeriön raportti Maahanmuuttajien työllisyys ja kannustinloukut (http://www.intermin.fi/intermin/biblio.nsf/D5A6B24123947ACEC225754C004B836E/$file/22009.pdf), s. 21). Humanitääristen maahanmuuttajien työllistyminen on tietenkin vaikeampaa kuin muilla maahanmuuttajaryhmillä, koska heidän pohjakoulutuksensa on tavanomaisesti heikko ja menneisyytensä monesti traumaattinen, joten apua ja koulutusta tarvitaan. Nuo tilastot kuitenkin osoittavat nähdäkseni, että tämä resepti toimii. Sama kehitys samantasoisin luvuin on nähtävissä esim. irakilaisten, afganistanilaisten ja sudanilaisten kohdalla, joten ei tässä ole kyse mistään somalialaisten erityisominaisuudesta.

Quote

Miksi sinusta somaleiden huoltosuhde on noin huono? Ottaen vielä huomioon, että monella Afrikan mantereen maalla on huoltosuhde jopa erinomainen niin tuo jo poissulkee esimerkiksi ihonväristä johtuvat syyt.


Eikä sulje. Kenialaisten ja nigerialaisten korkea työllisyys kertoo, että Suomessa ei ilmeisestikään ole kaikki työmarkkinat kattavaa täydellistä rakenteellista rasismia. Joillakin, esim. suorittavien töiden, työmarkkinoilla sellaista saattaa hyvinkin olla. Pitäisi tutkia aluksi sitä, minne nämä kenialaiset ja nigerialaiset ovat työllistyneet.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Oh Dearism on August 30, 2010, 14:52:19
Eikä sulje. Kenialaisten ja nigerialaisten korkea työllisyys kertoo, että Suomessa ei ilmeisestikään ole kaikki työmarkkinat kattavaa täydellistä rakenteellista rasismia. Joillakin, esim. suorittavien töiden, työmarkkinoilla sellaista saattaa hyvinkin olla. Pitäisi tutkia aluksi sitä, minne nämä kenialaiset ja nigerialaiset ovat työllistyneet.

Kiitos tiedoista. Onko tilastoa tai edes arvelua siitä, minkälaisella osuudella alle 6-vuotiaina Suomeen tulleet somalit tai täällä syntyneet ovat 18-vuotta täytettyään joko opiskelijoita tai työntekijöitä. Kokonaisjoukko ei vielä merkittävä ole, mutta toimisi hyvänä perustelun osana integraation onnistumisesta tai epäonnistumisesta.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kuuma peruna on August 30, 2010, 16:32:05
En tiedä perusteista. Olen kuvitellut mm omia lapsia katselemalla, että tuon oppii helposti.

Nyt on kuitenkin tilastollisesti todistettu, että somalit työllistyvät huonosti, erittäin huonosti. Meillä on siis jo 20 vuoden KOKEMUS asiasta, eli asiasta on turha vänkäillä.

Miksi sinusta somaleiden huoltosuhde on noin huono? Ottaen vielä huomioon, että monella Afrikan mantereen maalla on huoltosuhde jopa erinomainen niin tuo jo poissulkee esimerkiksi ihonväristä johtuvat syyt.

Jossain mättää, mutta missä? Kerroppas!Annapa huoltosuhdetilastoja näistä Afrikan maista niin tutkin asiaa.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kellottaja on August 30, 2010, 23:06:59
http://tilastokeskus.fi/til/tyokay/2008/tyokay_2008_2010-04-20_fi.pdf


Tilasto infoa:

Suomen kansalaisten työttömyysaste oli  8,7 prosenttia ja kaikkien yhteensä 8,9 prosenttia.
Sudanin, Somalian, Irakin, Afganistanin ja Myanmarin kansalaisten työttömyysaste oli yli viisikymmentä
prosenttia.

Koko maan työllisyysaste oli 70,7 prosenttia. Alhaisin työllisyysaste oli myanmarilaisilla (9,0 prosenttia),
afganistanilaisilla (17,8 prosenttia) ja irakilaisilla (19,7 prosenttia).

Yrittäjien osuus työllisistä oli alhaisin Kenian (1,2 prosenttia), Etiopian (1,4 prosenttia) ja Somalian
kansalaisissa (1,5 prosenttia).  (HUOM: Kenialaiset pärjäsit muuten hyvin. Kenialaisten työttömyysaste on vain 4,0%!!)

Yhteensä/Työlliset    (Muutama heikosti työllistynyt kansalaisuus)
Somalia 4 919/ 618
Sudan 1 083 /109
Afganistan 2 189/ 257
Irak 3 238/ 455

Vastaavasti muutama hyvin työllistynyt kansalaisuus Suomessa.
Ghana 700/ 393
Nigeria 1 020/ 606
Etiopia 651/ 347
Kenia 640/ 433

Kaikkia afrikkalaisia ei voi syyttää. Monet kansallisuudet pärjäävät hyvin vertailussa.
Syyt: uskonto: kristinusko, virallinen kieli : englanti, korkea luku- ja -kirjoitustaito (Myös syy tulla Suomeen. Eroja varmaan on hum.mamujen/opiskelija/työlupamamujen suhteen.)
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: sr on August 30, 2010, 23:15:14
No jaa. Somalialaisten työttömyysaste laski vuosina 2002-2008 16,5 prosenttiyksikköä, mikä on ihan huomattava muutos (Sisäministeriön raportti Maahanmuuttajien työllisyys ja kannustinloukut (http://www.intermin.fi/intermin/biblio.nsf/D5A6B24123947ACEC225754C004B836E/$file/22009.pdf), s. 21).
Tuo 16.5 prosenttiyksikköä tai sudanilaisten 22.7 prosenttiyksikköä kahdessa vuodessa (!) olisivat tosiaan huomattavia muutoksia, jos lähtötaso olisi millään muotoa lähellä kantaväestön tasoa (ajatelkaa, mitä edes puolet tuosta, 8.2 prosenttiyksikköä työttömyydessä merkitsisi!) Kun lähtötaso on kutenkin 62.5%, himmenee tuon merkittävyys aika lailla. Se taso, jolle se on parantunut, 46% on silti 4 kertaa korkeampi kuin koko väestöllä.
Quote
Humanitääristen maahanmuuttajien työllistyminen on tietenkin vaikeampaa kuin muilla maahanmuuttajaryhmillä, koska heidän pohjakoulutuksensa on tavanomaisesti heikko ja menneisyytensä monesti traumaattinen, joten apua ja koulutusta tarvitaan.
Tätä humanitääristen maahanmuuttajien työllistämisen vaikeutta tässä koitettiin tuoda esiin Kuuman perunan heittäessä pöydälle humanitäärisen maahanmuuton perusteluksi huoltosuhteen parantamisen. Tuossa antamassasi tilastossa humanitääriset maahanmuuttajat ovat ihan omissa sfääreissä työttömyysasteineen (Afganistan 53.4%, Irak 61.8%, Iran (todennäköisesti iso osa hum. maahanmuuttajia) 45.7%, Somalia 46%, Sudan 59.3% ja jopa Vietnam edelleen kymmenien vuosien jälkeen venepakolaisten tulosta 29.6% (ja 2005 yli 50%)). Jos tätä vertaa sitten kahteen Aasian jättiläiseen, Kiinaan (6.8%) ja Intia (7.0%) on ero aika uskomaton. Noissa kummassakin maassa olisi varmasti tuhansia jollei miljoonia ihmisiä, jotka olisivat halukkaita päästä töihin Eurooppaan päätellen siitä, kuinka paljon heitä tulee ihmissalakuljettajien mukana täysin laittomastikin ja tietenkin silloin ilman minkäänlaista lain suojaa työtä tekemään. Jos siis huoltosuhteen parantamista halutaan maahanmuuttajilla parantaa, niin paljon järkevämpää kuin luottaa siihen, että kyllä humanitääriset maahanmuuttajat jossain vaiheessa ehkä työllistyvät, olisi ottaa sellaisia ihmisiä, jotka suoraa päätä haluavat vain ja ainoastaan työtä tekemään.
Quote
Nuo tilastot kuitenkin osoittavat nähdäkseni, että tämä resepti toimii. Sama kehitys samantasoisin luvuin on nähtävissä esim. irakilaisten, afganistanilaisten ja sudanilaisten kohdalla, joten ei tässä ole kyse mistään somalialaisten erityisominaisuudesta.
Niin, valhe, emävalhe, tilasto. Itselleni jäi kyllä tilastoista ennemminkin päällimmäisenä kuvana mieleen se, että hum. maahanmuuttajien työttömyys pyörii ihan eri tasolla kuin muulla väestöllä, enkä tuollaisesta vuoden parin notkauksesta parin ryhmän lukujen kohdalla olisi vielä vetämässä mitään erityisen pitkälle meneviä päätelmiä.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kuuma peruna on August 30, 2010, 23:42:10
Kuuman perunan heittäessä pöydälle humanitäärisen maahanmuuton perusteluksi huoltosuhteen parantamisen.

Nyt olet ilmeisesti ymmärtänyt jotain väärin. Mihin viestiini viittaat?
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Schwa on August 31, 2010, 18:18:21
Tuo 16.5 prosenttiyksikköä tai sudanilaisten 22.7 prosenttiyksikköä kahdessa vuodessa (!) olisivat tosiaan huomattavia muutoksia, jos lähtötaso olisi millään muotoa lähellä kantaväestön tasoa (ajatelkaa, mitä edes puolet tuosta, 8.2 prosenttiyksikköä työttömyydessä merkitsisi!) Kun lähtötaso on kutenkin 62.5%, himmenee tuon merkittävyys aika lailla. Se taso, jolle se on parantunut, 46% on silti 4 kertaa korkeampi kuin koko väestöllä.

Tietysti tuossa liikutaan korkeissa lähtöluvuissa. Kuten itsekin sanot, tuollaiset muutokset olisivat alunperinkin alhaisten työttömyysprosenttien kohdalla sensaatiomaisia elleivät suorastaan mahdottomia. En kuitenkaan näe, miksi tämän takia pitäisi vähätellä tilastojen osoittamaa kehitystä. Kun humanitäärisiä maahanmuuttajia tulee Suomeen, heidän on vaikea työllistyä (nythän somalialaisten työttömyysprosentti on noista oman tilastoni luvuista hieman kohonnut loppuvuoden 2008 ja alkuvuoden 2009 suuren turvapaikanhakijamäärän takia). Ajan myötä tilanne näyttää paranevan, mikä on luontevaa ja loogista. Synkät visiot vihamielisistä vähemmistöistä, jotka jättävät integroitumatta seitsemänteen polveen, vaikuttavat melko katteettomilta.

On vähän olkiukkomainen väite, että nimenomaan humanitäärisiä maahanmuuttajia tarvittaisiin paikkaamaan työvoimapulaa. Humanitäärisiä maahanmuuttajia otetaan humanitäärisistä syistä, ihmisten auttamiseksi. Toki voidaan keskustella siitä, onko se paras keino ihmisten auttamiseen. Tästä aiheesta ei vain ole juuri näkynyt asiallisia puheenvuoroja, vaan ennemminkin Nuivan vaalimanifestin kaltaisia "Suomen ei tule esiintyä globaalina, eettisenä toimijana"-linjauksen kaltaisia röhkäisyjä.

Kaikkia afrikkalaisia ei voi syyttää. Monet kansallisuudet pärjäävät hyvin vertailussa.
Syyt: uskonto: kristinusko, virallinen kieli : englanti, korkea luku- ja -kirjoitustaito (Myös syy tulla Suomeen. Eroja varmaan on hum.mamujen/opiskelija/työlupamamujen suhteen.)

Tämä on ihan hyvä listaus työllistymisongelmien syistä. Olen eri mieltä lähinnä uskonnon roolista. Muslimimaista ainakin bangladeshilaisten ja pakistanilaisten työllisyys on varsin hyvällä tolalla. Lisäksi Nigerian väestöstä puolet ja etiopialaisista kolmannes on muslimeita.

Kiitos tiedoista. Onko tilastoa tai edes arvelua siitä, minkälaisella osuudella alle 6-vuotiaina Suomeen tulleet somalit tai täällä syntyneet ovat 18-vuotta täytettyään joko opiskelijoita tai työntekijöitä. Kokonaisjoukko ei vielä merkittävä ole, mutta toimisi hyvänä perustelun osana integraation onnistumisesta tai epäonnistumisesta.

Luullakseni sellaista statistiikkaa ei ole. Lähes kaikki tuosta joukosta lienevät Suomen kansalaisia, joten maahanmuuttaja-aiheisista tilastoista ei välttämättä löydy osviittaa ensinkään. Jos joku sattuu aiheesta jotain tietoa löytämään (esim. yliopistotutkimusta integraatiosta on jonkin verran), niin kiinnostuneita varmasti on tälläkin foorumilla.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kellottaja on September 07, 2010, 04:19:44
http://juhamakiketela.info/tiedotteita/takaisinpaivajarjestykseen.htmlQuote
....
 Kävin sunnuntaina 5.9.2010 pitkän ja hedelmällisen keskustelun yhdistyksen uuden puheenjohtajan Jiri Kerosen  kanssa. Tämän keskustelun lopputuloksena molemmat osapuolet voivat nyt vilpittömin mielin todeta, että turhanaikainen höpöttely saa kaikilta osin loppua.

Eräänlaisena sovinnon eleenä luovutin omistamani verkko-osoitteen www.muutos2011.fi yhdistyksen omistukseen ja hallintaan. Lisäksi olen haudannut eräänä kuumana kesäyönä päähäni pälkähtäneet sekavat ajatukset esimerkiksi yhdistyksen hallituksen jäsenten vaihtamiseen tähtäävän menettelyn käynnistämisestä. Kaikkea sitä ihminen päähänsä saakin!

Nyt voimme taas jatkaa sitä, mitä teimme ennen näitä heinäkuun helteisiä päiviä eli aloitamme ahertamisen vuoden 2011 vaaleja silmällä pitäen.

Hyvä, että alkaa tolkku palata.
Title: Re: Egypti, naisten ympärileikkaukset ja koptivähemmistö
Post by: Taha Islam on September 07, 2010, 06:05:55
Tilastojen mukaan 96% indonesialaisperheistä suorittaa leikkauksen tyttärelleen, ja paikalliset uskonoppineet näyttävät pitävän sitä velvoitteena.

Kannattaa ottaa huomioon, että Indonesiassa "ympärileikkaus" saattaa tarkoittaa, että vauvan klitorikseen pistetään neulalla tai sitä hierotaan kurkuman juurella. Usein leikkaus on vain symbolinen ele. Faaraoninen leikkaus, jota Afrikassa harrastetaan uskonnosta riippumatta, Islamissa selkeästi kielletty.
Title: Re: Egypti, naisten ympärileikkaukset ja koptivähemmistö
Post by: Jussi Marttila on September 07, 2010, 08:48:17
Faaraoninen leikkaus, jota Afrikassa harrastetaan uskonnosta riippumatta, Islamissa selkeästi kielletty.

Yritin etsiä lähdettä tälle, mutta olen onnistunut ilmeisesti hukkaamaan linkin pysyvästi. Ilmeisesti wahhabi-lähetystyöntekijät Somaliassa ovat kovasti propagoineet ympärileikkausten lopettamisen puolesta, mikä on mielestäni aika huvittava aspekti, ottaen huomioon sen että millainen julkisuuskuva wahhabeilla on.
Title: Re: Egypti, naisten ympärileikkaukset ja koptivähemmistö
Post by: Taha Islam on September 07, 2010, 11:38:19
Yritin etsiä lähdettä tälle, mutta olen onnistunut ilmeisesti hukkaamaan linkin pysyvästi.

Ehkä et tiedä, mitä etsit, enkä muutenkaan käyttäisi tietämättömyyttä negatiivisen todisteena. Etsi hakusanoilla "kipurituaalit", "ruumiinsilvonta" ja "pakanalliset uhrimenot". Islam sallii paikallisten tapojen jatkamisen, mikäli ne eivät ole ristiriidassa Islamin kanssa. Naisen alistaminen ruumiin leikkelyyn on.

http://qa.sunnipath.com/issue_view.asp?ID=1702

Puhtaan Islamin levittäjien ja opettajien leimaaminen "wahhabilaisiksi lähetystyöntekijöiksi" on loukkaus. Islamin oppien lähteet, Koraani ja sunna ovat kaikkien ulottuvilla ja dawah keskittyy niiden levittämiseen ja ensisijaisesti niille, jotka niistä haluavat kuulla.
Title: Re: Egypti, naisten ympärileikkaukset ja koptivähemmistö
Post by: ääriliberaali on September 07, 2010, 12:11:36
Faaraoninen leikkaus, jota Afrikassa harrastetaan uskonnosta riippumatta, Islamissa selkeästi kielletty.

Yritin etsiä lähdettä tälle, mutta olen onnistunut ilmeisesti hukkaamaan linkin pysyvästi. Ilmeisesti wahhabi-lähetystyöntekijät Somaliassa ovat kovasti propagoineet ympärileikkausten lopettamisen puolesta, mikä on mielestäni aika huvittava aspekti, ottaen huomioon sen että millainen julkisuuskuva wahhabeilla on.
Menit sitten loukkaamaan mielipuolia, ja vielä omalla nimelläsi. Eikö yhtään hirvitä?
Title: Re: Egypti, naisten ympärileikkaukset ja koptivähemmistö
Post by: Jussi Marttila on September 07, 2010, 12:35:41
Menit sitten loukkaamaan mielipuolia, ja vielä omalla nimelläsi. Eikö yhtään hirvitä?

En minä wahhabisteja minään mielipuolina pidä, fundamentalisteinä lähinnä ja sellaisia meillä on nyt omassakin maassa vaikka kuinka. Omalla nimellä toimiminen on ihan perusoletus muutenkin.
Title: Re: Egypti, naisten ympärileikkaukset ja koptivähemmistö
Post by: ääriliberaali on September 08, 2010, 01:15:16
Menit sitten loukkaamaan mielipuolia, ja vielä omalla nimelläsi. Eikö yhtään hirvitä?

En minä wahhabisteja minään mielipuolina pidä, fundamentalisteinä lähinnä ja sellaisia meillä on nyt omassakin maassa vaikka kuinka. Omalla nimellä toimiminen on ihan perusoletus muutenkin.
En arvellutkaan sinun pitävän heitä mielipuolina. (En tosin ymmärrä miksi et?) Taha vain tuossa aiemmin ilmaisi mitä sopii sanoa ja mitä ei. Kaulat katki loukkaajilta!
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kuuma peruna on September 12, 2010, 07:43:14
Eilen illalla oli hupaisa yhteenotto Reinon ja Mestarin välillä sillä toisella foorumilla. Rrrintama-ketjussa.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kuuma peruna on October 15, 2010, 19:27:23
En ole ihan varma, onko tämä tälle oikea ketju. Mestari hyökkää toisella foorumilla lujaa Joni Pelkosen kimppuun, ja miten lauma seuraakaan:

http://hommaforum.org/index.php/topic,35742.msg482182.html#msg482182
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Mika.H on October 15, 2010, 23:24:28
En ole ihan varma, onko tämä tälle oikea ketju. Mestari hyökkää toisella foorumilla lujaa Joni Pelkosen kimppuun, ja miten lauma seuraakaan:

http://hommaforum.org/index.php/topic,35742.msg482182.html#msg482182


Kuka on Joni Pelkonen?

Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Jussi Jalonen on October 15, 2010, 23:27:56
Kuka on Joni Pelkonen?

Yksi niistä mestarin ja hänen seurakuntansa helpoista maaleista.


Best,

J. J.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Mika.H on October 15, 2010, 23:35:51
Kuka on Joni Pelkonen?

Yksi niistä mestarin ja hänen seurakuntansa helpoista maaleista.


Best,

J. J.

No totta turiset. Melkoinen höpöttelijä.

""Persut ovat jakautuneet kahtia
Joni Pelkonen | 15.10.2010 13:05

Halla-aho on jo kertonut ettei suostu tekemään työtä eduskunnassa ellei Suomen Sisun jäsenillä ole enemmistöä Perussuomalaisten eduskuntaryhmässä.

Puolueen sisäinen jyrkkä jakaantuminen soinilaisiin ja sisulaisiin näkyi jopa puolueen risteilyllä jolloin sisulaiset protestoivat Veltto Virtasen musiikkiesitystä marssimalla yhtenä väkenä pois yleisöstä.

Sisulaiset ovat ilmeisesti voittaneet valtakamppailun Helsingin Perussuomalaisissa koska Halla-aho koki viimein voivansa liittyä puolueen paikallisyhdistykseen.

Soinin fundamentalistikristillinen ideologia istuu erittäin huonosti itseään modernina nationalistijoukkona pitäviin sisulaisiin. Sisulaiset korostavat omaa ideologiaansa, jossa uusnatsien tapaan vallitsee vahvojen oikeus heikkojen yli. Soini taas noudattaa katolisen kirkon sääntöjä, jotka mm. kieltävät ehkäisyn, naispappeuden, abortin ja uskonnottomuuden.

Sisulaisilla ja soinilaisilla on kyllä yhteistäkin, esim. ksenofobia ja viha "eliittiä" kohtaan. Ei se mitään että sisulaiset itse pitävät itseään eliittinä joka on heidän ideologiansa mukaan ainoana nähnyt totuuden (jossa Suomi tuhoutuu muslimien maahanmuuttovyöryn seurauksena). Soini taas kavereineen on itse herra, hidalgo ja puoluetta sen alusta asti johtanut puolueen todellinen eliitti joka kertoo muille missä kaappi seisoo.""

Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kuuma peruna on October 16, 2010, 09:24:13
Tuossa kirjoituksessa tuotiin oivasti suomensisulainen ristiriitaisuus esiin.

Paheksutaan eliittiä, mutta omaa seurapiiriä pidetään muita parempana, eli eliittinä.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Jussi Jalonen on October 16, 2010, 09:53:05
No totta turiset. Melkoinen höpöttelijä.

Jos nyt jätetään tuo Pelkosen kirjoituksessa oleva yleinen sekoilu pois, niin kahdessa viimeisessä virkkeessä hän onnistuu - sattumalta eli ei - kuvailemaan asioita sellaisina kuin ne ovat.

Aiheeseen välillisesti liittyen, rohkenisin veikata, että ensi kaudella Perussuomalaisessa eduskuntaryhmässä tullaan tuntemaan myös sellainenkin asia kuin ryhmäkuri.Best,

J. J.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Outo Lintu on October 16, 2010, 10:22:57
No totta turiset. Melkoinen höpöttelijä.

Jos nyt jätetään tuo Pelkosen kirjoituksessa oleva yleinen sekoilu pois, niin kahdessa viimeisessä virkkeessä hän onnistuu - sattumalta eli ei - kuvailemaan asioita sellaisina kuin ne ovat.

Aiheeseen välillisesti liittyen, rohkenisin veikata, että ensi kaudella Perussuomalaisessa eduskuntaryhmässä tullaan tuntemaan myös sellainenkin asia kuin ryhmäkuri.Best,

J. J.

Mielenkiintoista jos näin tulee käymään. Olen ymmärtänyt, että Soini nimenomaan painottaa "ei-puoluekuria" ja jättää ottamasta kantaa yksittäisten ihmisten (esim Veltto Virtanen, Tony Halme) sooloiluihin. Tekisikö puoluekuri sitten hyvää vai lähinnä hallaa pidemmällä tähtäimellä? Voisiko käydä niin, että Perussuomalaisista tulisi niin kuin muistakin puolueista?
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kourumies on October 16, 2010, 12:49:41
No totta turiset. Melkoinen höpöttelijä.

Jos nyt jätetään tuo Pelkosen kirjoituksessa oleva yleinen sekoilu pois, niin kahdessa viimeisessä virkkeessä hän onnistuu - sattumalta eli ei - kuvailemaan asioita sellaisina kuin ne ovat.

Sekoilu lienee retoriikkaa. Kyse on propagandasta. Propaganda tehoaa siksi että se yhdistää retoriikkaa ja ideologian mukaisia tulkintaohjeita tosiasioihin ja oikeaan osuvaan analyysiin.

Mitä tulee ryhmäkuriin, voit olla oikeassa. Tosin yritykset saada sisulaisfraktiota ryhmäkurin alle taitavat olla melko toivottomia. Voi jopa käydä niinkin, että ryhmää pitää kurissa se sisulaisfraktio omilla "epämuodollisilla" keinoillaan.
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Julmuri on October 16, 2010, 13:21:19
Tuossa kirjoituksessa tuotiin oivasti suomensisulainen ristiriitaisuus esiin.

Paheksutaan eliittiä, mutta omaa seurapiiriä pidetään muita parempana, eli eliittinä.

Herra Pelkonen on oikeastaan samanlainen kuin nimimerkki Kuuma perunakin. Molemmat katsovat tietävänsä ihmisiä itseään paremmin, mitä he ovat. Hih.

Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kuuma peruna on October 16, 2010, 19:12:45
Tuossa kirjoituksessa tuotiin oivasti suomensisulainen ristiriitaisuus esiin.

Paheksutaan eliittiä, mutta omaa seurapiiriä pidetään muita parempana, eli eliittinä.

Herra Pelkonen on oikeastaan samanlainen kuin nimimerkki Kuuma perunakin. Molemmat katsovat tietävänsä ihmisiä itseään paremmin, mitä he ovat. Hih.Minusta keskustelemiseen on oma ketjunsa (http://todellisuus.org/index.php?topic=544.0).
Title: Re: Takinkääntäjä, jenginpetturi ja omaan pesään kusija?
Post by: Kourumies on October 17, 2010, 02:22:22
Tuossa kirjoituksessa tuotiin oivasti suomensisulainen ristiriitaisuus esiin.

Paheksutaan eliittiä, mutta omaa seurapiiriä pidetään muita parempana, eli eliittinä.

Herra Pelkonen on oikeastaan samanlainen kuin nimimerkki Kuuma perunakin. Molemmat katsovat tietävänsä ihmisiä itseään paremmin, mitä he ovat. Hih.Onneksi hommalaiset ja maahanmuuttokriitikot eivät koskaan ole syyllistyneet tällaiseen. Hommalaisen ei ole koskaan havaittu syyttelevän vasemmistolaisuudesta eikä stalinismista ainoatakaan sellaista ihmistä, joka pitää itseään vilpittömästi esimerkiksi vapaamielisenä porvarina. Tällaiseen alentuminenhan olisi hommalaisen luonteelle jo geneettisistäkin syistä vieraan haljuuden ilmaus.