Todellisuus

Keskustelu => Maahanmuutto ja monikulttuurisuus => Topic started by: Jussi Jalonen on July 10, 2010, 20:05:23

Title: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Jussi Jalonen on July 10, 2010, 20:05:23
Tiedotusvälineet noteerasivat taannoin havainnon siitä, miten rasistiset rikokset ovat taas kerran kasvussa Itä-Suomessa (http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/supo-rasistisia-rikoksia-yh%C3%A4-enemm%C3%A4n-it%C3%A4-suomessa/579012). Kuten tuosta jutussa olevasta tarkennuksesta ilmenee, kyseessä on nimenomaan Pohjois-Karjala, etenkin Joensuun ja Lieksan seutu. Pohjois-Karjala näyttäisi olevan maamme itäosien kohdalla omaa luokkaansa, sillä maaherran raportin (http://www.laaninhallitus.fi/lh/ita/bulletin.nsf/1dd6ff0c48f6fba9c2256b910043e5c8/088ecf18806f1c63c22576230028f900?OpenDocument) mukaan ulkomaalaisiin kohdistuneet rasistisiksi luokiteltavat rikokset ovat Pohjois-Savossa vähentyneet sekä Etelä-Savossa pysyneet aiemminkin vähäisellä tasollaan, siitäkin huolimatta että ulkomaalaisten määrä näissä maakunnissa on lisääntynyt.

Trendi ei sinänsä ole yllättävä. Pohjois-Karjala on jo pitkään ollut yleisestikin ottaen korkean henkirikosalueen vyöhyke, ja oireilu on jäänyt syystä tai toisesta pysyväksi, siinä missä muissa osissa maata rikollisuuden taso on vähentynyt. Maakuntien väliset erot ovat siis jyrkentyneet, ja Pohjois-Karjala tunnetaan nyttemmin alueena, missä henkirikollisuus on ollut kasvussa kuntatyypistä riippumatta (Optula (http://www.optula.om.fi/uploads/3yzb5biw8g0wdf.pdf), sivut 37-39 paperiversiossa). Kuriositeettina mainittakoon, että Agricola-palstalla käsiteltiin aikoinaan Sari Näreen ja Jenni Kirveen väitettä (http://www.hs.fi/keskustelu/message.jspa?messageID=2630903) siitä, miten Suomen korkea henkirikollisuus juontaisi aina sisällissodan kokemuksiin saakka. Muuan kommentaattori huomautti aivan oikein tuota samaa Optulan tutkimusta siteeraten, ettei väite korreloi tosiasiallisen maakunnallisen jakauman kanssa; vuonna 1918 veri vuoti rajuimmin Pirkanmaalla, Satakunnassa ja Uudellamaalla, joista etenkin ensiksi- ja viimeksimainittu ovat Pohjois-Karjalaan verrattuna tätä nykyä suhteellisen kesyjä alueita.

Tästä seuraa tietysti se ilmeinen kysymys: mikäli nyttemmin Pohjois-Karjalassa päätään toistamiseen nostava avoin, väkivaltaiseksikin yltyvä rasismi juontaa samoista tekijöistä kuin maakunnan korkea henkirikollisuus, niin mitä ne tekijät sitten oikein ovat? Millainen kehitys on saattanut Pohjois-Karjalan tilaan, missä se poikkeaa selvästi muusta maasta, eikä suinkaan edukseen?

Asiasta on tietysti kirjoitettu, ja ohessa on arvostelu (http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja-arvostelut/index.php?id=537) eräästä maakunnan ongelmia sivunneesta artikkelikokoelmasta (caveat: tuon varsin asiallisen raportin kirjoittanut, myös "öisinajattelija"-nimitystä itsestään käyttävä Pertti Stranius on oman kokemukseni mukaan muuten jokseenkin eksentrinen mieshenkilö - tai ehkä tämä vaikutelma juontaa vain omasta länsisuomalaisuudestani). Etenkin seuraavan artikkelin otsikointi herätti aikoinaan pientä polemiikkia Aleksanteri-instituutin sähköpostilistalla:

"Professori Jukka Korpelan artikkeli "Maakuntahenki - eräs rasismin muoto" on Monenkirjavan rasismin suurimpia lukunautintoja. Se ei jätä karelianismi-karjalaisuudesta kiveä kiven päälle. Korpela rinnastaa Pohjois-Karjalan itsekehuisen, nostalgisen ja sisäänlämpiävän ilmapiirin keskiaikaisen pakotettuun yhteisöllisyyteen, missä kylänvanhin julistaa mitä mieltä "me" olemme tuomiten yksinvaltaisesti poikkeavat. Maakuntahenkinen yltiökarjalaisuus saa Korpelalta huutia mm. savolaisvastaisuudessaan, mutta ajatukset lentävät helposti myös rajan toiselle puolen, pohjoiskarjalaisten Venäjä-suhteeseen.

Jää helposti miettimään olisiko Joensuun skini-ilmiön syitä etsittävä paitsi pitemmästä historiasta, rajaseudun problematiikasta, yhteiskunnallisesta murroksesta - myös siitä alkeellisesta maakuntauhosta ja naivin asenteellisesta kirjoittelusta, mitä paikallislehdet ovat 1990-luvulla harjoittaneet - ja harjoittavat yhä."


(Kannattaa muuten huomioida tuohon seitsemän vuotta sitten julkaistuun kirjaan sisältynyt Jari Kupiaisen kritiikki "monikulttuurisuuden" muodikkuutta ja "suvaitsevaisuuden" kääntöpuolia kohtaan. Kuka sanoikaan, ettei asioista keskusteltu ja ettei eriäviä mielipiteitä sallittu esiscriptalaisena aikana?)

Mutta palataanpa tuohon sitaattiin. Maakuntahengen samastaminen rasismiin edustaa omasta mielestäni sellaista osaksi vaarallistakin rasismi-käsitteen inflaatiota, mitä Korpelan tasoisen tutkijan toivoisi välttävän. Totta kai nämä ilmiöt voivat kulkea käsi kädessäkin ja toisesta voidaan helposti tehdä toisen välikappale - tämä pätee itse asiassa miltei mihin tahansa aaterakennelmaan, koska ihmismieli on kekseliäs - mutta suoria yhtäläisyysmerkkejä kannattaisi välttää, vaikka otsikosta provosoivan haluaisikin. Muilta osin tuo maininta pohjoiskarjalaisen identiteetin jäämisestä tuuliajolle pitänee toki paikkansa, mutta edelleenkin on pakko kysyä, miksi sama ei ole tapahtunut muualla Suomessa. Pohjanmaalla syntynyt professori Heikki Ylikangas esitti aikoinaan oman kotoisen maakuntansa historiallisen väkivaltarikollisuuden syyksi nimenomaan talollisten osattomaksi jääneiden poikien syrjäytymisen varhain rahatalouteen siirtyneessä kilpailuyhteiskunnassa. Pohjois-Karjalan tilanteella on melko varmasti myös jonkinlainen oma historiallinen taustansa.

Luulisin, että Straniuksen mainitsema "rajaseudun problematiikka" on eräs ilmeisimpiä selityksiä. Kyse ei ole yksinomaan siitä, että maakunta sijaitsee valtakunnanrajan tuntumassa, vaan enemmänkin siitä, että raja on ollut jatkuvasti liikkeessä. Vastikään päättyneen vuosisadan aikana itäraja koki kaksi rajua iskua. Vuosien 1917-1918 jälkeen tapahtunut rajan sulkeutuminen katkaisi perinteiset yhteydet Suomen ja Venäjän Karjalan rajaseutukylien välillä, ja seurauksena oli tuolloin pienen mittakaavan väestöromahdus Laatokan-Karjalassa. Maakunnan toipumisaika jäi vähäiseksi, koska vuosina 1940 ja 1944 raja siirtyi toistamiseen, tällä kertaa sodan seurauksena. Huomionarvoista on, että Sortavalan myötä maakunta menetti tietysti myös perinteisen keskuksensa, mikä on todennäköisesti edistänyt periferiakehitystä kaikkine lieveilmiöineen. Suuremmasta, vanhastaan yhtenäisestä alueesta väkisin irrotetuilla tai irronneilla, aiemman eheytensä menettäneillä alueensirpaleilla esiintyvä juurettomuudesta ja epävarmuudesta juontava väkivaltaisuus on historiassa tavallinen ilmiö.

Mikäli kyseessä on kuvatunlaisista pitkän aikavälin rakenteellisista ongelmista juontava kehitys, sopii tietysti pohtia, miten ja millaisella maakuntapolitiikalla Pohjois-Karjalan ongelmat voi ratkaista. Oman esteensä muodostaa todennäköisesti jatkuva Helsinki-keskeisyys ja maan keskushallinnon vakaumuksellinen kuurous maakuntien erityisille intresseille. Eräs esimerkki on ylempänä linkitetyssä maaherran puheessakin mainittu opetusministeriön kielteinen päätös Tohmajärven hakemukselle käyttää venäjän kieltä toisena vieraana kielenä koulussa ruotsin sijaan.

Mutta, yhtä kaikki, tuumiskelemani perustavanlaatuinen kysymys on itse asiassa hyvin yksinkertainen. Voisiko onnistuneella aluepolitiikalla torjua myös rasismia? Mikäli vastaus on myönteinen, millainen aluepolitiikka voisi olla kyseessä?
Best,

J. J.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Harri on July 10, 2010, 22:45:52
Terveisiä Pohjois-Karjalasta! (Tai no en mä kyllä nyt uudessa kodissani Joensuussa ole, vaan etelässä äitin kasvispatojen äärellä)

Sen noin yhdeksän kuukauden aikana, jonka Joensuussa olen asunut, en ole kokenut itseäni erityisen tervetulleeksi. Parhaiten olen tullut juttuun tai ylipäätään päässyt kontaktiin muualta muuttaneiden kanssa. Eräs itseäni vuoden kauemmin seudulla asunut pääkaupunkiseutulainen loihe lausumaan paikallisia mulkuiksi, itse en niin pitkälle vielä menisi. Katsotaan ensi kesänä.

Ja tämähän tietysti on juuri sellaista kuvottavaa omien kokemusten yleistämistä. Lievästi "liikuttuneena" halusin vain jakaa tämän kanssanne, informaatioarvo on tasan nolla. Ensi viikolla pitää palata takaisin, ei huvita. Ehkä Suomen paras festivaali Ilosaarirock hieman lievittää ahdistusta.

Jaa joo niin se maakuntakeskeisyys. Joensuun yliopisto, nykyisin tarkemmin siis Itä-Suomen yliopiston Joensuun toimipiste kyllä osaa pitää maakunnan puolia. Jos aihe vaan vähänkin antaa tilaisuutta, niin kovin kotiseutukeskeisesti asiaa lähestytään. Eipä tuo mitään, esimerkiksi Outokummun rakennemuutos kaivoskaupungista kulttuuriorientoituneempaan suuntaan on oikein mielenkiintoinen tarina. Erityisesti se, kuinka muualta Suomesta (saati ulkomailta!) kylttyyria opiskelemaan tulleita opiskelijoita käytiin pieksemässä oman kylän poikien toimesta.

Joo ja tsekatkaa tämä (http://www.nuorisotutkimusseura.fi/sivu.php?artikkeli_id=1018). Viime vuosisadan lopun pikkuskinien sähläys on mielenkiintoista luettavaa. Mikä ihaninta kohtaamisteoria ainakin tässä tapauksessa todella toimi: kun pikkuskinit suunnilleen pakotettiin tutustumaan somaliystäviimme, niin asenteet muuttuivat positiiviseen suuntaan. Olen mainostanut aiemminkin, kiva jos joku toinenkin lukisi. Kommentit sopisivat hyvin tähän ketjuun.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Steffers on July 11, 2010, 01:45:08
Minä olen syntyjäni joensuulainen ja vahva maakuntahenki kyllä on tullut tutuksi. Eräs tuttava muutti Joensuuhun opiskelemaan Helsingistä ja vähän ajan kuluttua ilmaisi että ihan mukava paikkahan se on, ei siellä vihata kuin kolmea asiaa: venäläisiä, muita ulkomaalaisia ja muita suomalaisia. Toisaalta, en kyllä osaa johtaa 90-luvun skini-ilmiötä mihinkään maakuntahenkeen kovin vahvasti. Eiköhän siinä ollut lähinnä kysymys 90-luvun laman poikkeuksellisen vahvasta vaikutuksesta idän muutenkin köyhiin alueisiin.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Sam Karvonen on July 11, 2010, 09:24:59
Joensuussa kasvaneena ja, liikoja paljastamatta, Joensuun rasismi- sekä skiniongelmaa ammatillisesti seuranneiden toimintaa hyvin läheltä havainnoineena näkisin itse Joensuun ongelmien liittyneen ensisijaisesti Suomen ensimmäisen merkittävän somaliturvapaikanhakijoiden joukon sijoittamiseen Joensuuhun vuonna 1990 sekä siihen ja etukäteen liitettyyn valtakunnantasoiseen kielteiseen uutisointiin. Jo ennen ryhmän saapumista paikkakuntaan jakoi paikkakuntalaisia (ja yleisestikin suomalaisia) työpaikkojen viemisestä, neekereistä ja islamista (islamista tuolloin vähäisemmässä mittakaavassa) tekaistu kohu, jonka taustalla olivat paitsi sensaatiohakuinen media myös poliittiset puolueet.

Kohun jo muodostuessa ja ensimmäisten rasistisesti motivoituneiden pahoinpitelyiden myötä Joensuun leima oli jo lukkoon lyöty. Leiman ja ennakkotapauksen muodostuessa on helppo kuvitella, että ne antavat myös myöhemmille rasistisille rikoksille ko. maakunnassa kasvualustaa ja yllykettä. Sama kehityskulku olisi ihan hyvin voinut tapahtua jossain toisessa Suomen maakunnassa suunnilleen samoin seuraamuksin. Maakuntahenkeen ja yleiseen henkirikollisuusväkivaltaan en sitä osaa yhdistää. Pohjois-karjalaiset ovat toki kovia poikia ryyppäämään ja tappelemaan (kantajoensuulaisista merkittävä osa on 1800-luvun sahatoiminnan myötä maakuntaan saapuneiden tai siellä kasvaneiden savottamiesten ja kirvesmiesten jälkeläisiä), mikä voi toki heijastua henkirikostilastoissa. Itse pidän kovasti savottapoikien seurasta.

Vietin 10 vuotta Joensuussa myöhäislapsuudesta teinivuosien päättymiseen asti monikulttuurisen perheen poikana ja tähän päivään asti pidän joensuulaisia erityisen railakkaina, huumorintajuisina ja verraten ystävällisempinä sekä lämpimämpinä suomalaisina. Salossa ja Turussa (myös arvostamiani seutuja) varhaisemman lapsuuden viettäneenä koin joensuulaiset rehdimmiksi, nöyremmiksi ja vähemmän tosikkomaisiksi kuin turkulaiset (ei vinoilua kiitos ;) ). Salolaisissa oli hieman sitä samaa pikkukaupunkilaisten letkeyttä, mutta tähän päivään saakka salolaiset sukulaiseni vaikuttavat minusta vielä nurkkakuntaisemmilta kuin yksikään tuntemani joensuulainen. Suurin osa parhaista kavereistani ovat joensuulaisia kantasuomalaisia ja uskallan väittää näiden ystävyyssiteiden olevan elinikäiset (koetuksilla testatut).

Myös tilastollisesti ajatellen rasismirikosten määrä Suomessa yleensä ja Joensuussa erityisesti on vielä niin vähäistä, että kymmenissä laskettavista rikosluvuista pitkälle vietyjen kulttuuris-maantieteellis-taloudellisten johtopäätösten vetäminen lienee tieteellisesti ottaen vielä perin ennenaikaista.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Jussi Marttila on July 11, 2010, 18:33:36
Myös tilastollisesti ajatellen rasismirikosten määrä Suomessa yleensä ja Joensuussa erityisesti on vielä niin vähäistä, että kymmenissä laskettavista rikosluvuista pitkälle vietyjen kulttuuris-maantieteellis-taloudellisten johtopäätösten vetäminen lienee tieteellisesti ottaen vielä perin ennenaikaista.

Huolestuttavana kehityksenä näkisin sen että ns. Suomalainen vastarintaliike (eli ruotsalaisen SMR:n suomalainen sisarjärjestö) on vahvasti etabloitumassa Joensuu-Lieksa-akselille.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Jussi Jalonen on July 11, 2010, 23:57:17
Kohun jo muodostuessa ja ensimmäisten rasistisesti motivoituneiden pahoinpitelyiden myötä Joensuun leima oli jo lukkoon lyöty. Leiman ja ennakkotapauksen muodostuessa on helppo kuvitella, että ne antavat myös myöhemmille rasistisille rikoksille ko. maakunnassa kasvualustaa ja yllykettä. Sama kehityskulku olisi ihan hyvin voinut tapahtua jossain toisessa Suomen maakunnassa suunnilleen samoin seuraamuksin. Maakuntahenkeen ja yleiseen henkirikollisuusväkivaltaan en sitä osaa yhdistää. Myös tilastollisesti ajatellen rasismirikosten määrä Suomessa yleensä ja Joensuussa erityisesti on vielä niin vähäistä, että kymmenissä laskettavista rikosluvuista pitkälle vietyjen kulttuuris-maantieteellis-taloudellisten johtopäätösten vetäminen lienee tieteellisesti ottaen vielä perin ennenaikaista.

Maakuntahenkeen en yhdistäisi tapahtumia itsekään, vaikka Korpela ja Stranius sommailivatkin sitä kohden. Sivumennen, lienee aiheellista huomauttaa että Stranius on käsittääkseni pohjalaisia. Korpela on ehta itäsuomalainen, ja tekisi mieleni sanoa, että hänen tuossa artikkelissaan ilmaisemassa rajussa kritiikissä maakuntahenkeä kohtaan on jotain leimallisen itäsuomalaista. Tiettyä samaa provinsiaaliseen itsehalveksuntaan ja itsepettymykseen pohjaavaa masokismi-narsismia, mitä kenties sopii odottaakin valitus- ja itkuvirret sisäistäneen kansanosan joiltakin edustajilta.

Mieluummin sanoisin itse, että terve kotiseutuidentiteetti ja maakuntahenki ovat suosiollisia ilmiöitä myös tulokkaiden kannalta. Ei niin, että sitä pitäisi kellekään silti pakkosyöttää, millä en siis nyt viittaa perinneruokiin.

Sen sijaan otaksuma perinteisen henkirikollisuusväkivallan ja väkivaltaiseksi yltyvän rasismin yhteydestä tai niiden yhteisistä juurista on mielestäni perusteltu, varsinkin kun Pohjois-Karjala on pysynyt henkirikostilastojen osalta muihin maakuntiin verrattuna selkeästi mustana vyöhykkeenä. Maakunnasta on hyvinkin voinut muotoutua pienessä mittakaavassa jonkinlainen oman kotimaamme mezzogiorno tai Syvä Etelä.

Salossa ja Turussa (myös arvostamiani seutuja) varhaisemman lapsuuden viettäneenä koin joensuulaiset rehdimmiksi, nöyremmiksi ja vähemmän tosikkomaisiksi kuin turkulaiset (ei vinoilua kiitos ;) ).

Suurin osa ihmiskuntaa on vähemmän tosikkomaista ja nöyrempää väkeä kuin turkulaiset.Best,

J. J.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Kontturi on July 12, 2010, 11:27:49
Tiedotusvälineet noteerasivat taannoin havainnon siitä, miten rasistiset rikokset ovat taas kerran kasvussa Itä-Suomessa (http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/supo-rasistisia-rikoksia-yh%C3%A4-enemm%C3%A4n-it%C3%A4-suomessa/579012). Kuten tuosta jutussa olevasta tarkennuksesta ilmenee, kyseessä on nimenomaan Pohjois-Karjala, etenkin Joensuun ja Lieksan seutu. Pohjois-Karjala näyttäisi olevan maamme itäosien kohdalla omaa luokkaansa, sillä maaherran raportin (http://www.laaninhallitus.fi/lh/ita/bulletin.nsf/1dd6ff0c48f6fba9c2256b910043e5c8/088ecf18806f1c63c22576230028f900?OpenDocument) mukaan ulkomaalaisiin kohdistuneet rasistisiksi luokiteltavat rikokset ovat Pohjois-Savossa vähentyneet sekä Etelä-Savossa pysyneet aiemminkin vähäisellä tasollaan, siitäkin huolimatta että ulkomaalaisten määrä näissä maakunnissa on lisääntynyt.

Kuten tilastoistakin ilmenee, suurin osa rasistisista rikoksista on näennäisen pienen ryhmän toimintaa. Valitettavasti kerran alueelle juurtuneen alakulttuurin jäljet ovat pitkät - paikallisena väittäisin että viimeisimmät Lieksan ja Joensuun tapahtumat kertovat siitä että 1990-luvun skinivuosien aikana yläasteikäiset teinit ovat nyt kasvaneet täysi-ikäisiksi, ja ovat sopivasti käytettävissä kun linnatuomionsa istuneet vanhat aktiivit ovat taas päässeet vapaalle. Samaan aikaan maailma on paljon verkottuneempi kuin 1990-luvulla, ja Pohjois-Karjalasta havaitut SMR-SVR-kytkökset ovatkin huonoin uutinen aikoihin. Se että alkuperäinen johtajisto on joko kuollut, muuttanut etelään tai siirtynyt puhtaasti liivijengitouhuihin ei muuta sitä että kaupungista löytyi hiljattain keväällä uusi kerhotalo. Pikkuveljet, serkut ja nuoremmat tutut näyttävät siis jatkavan aiempien tyyppien viitoittamalla tiellä.

Trendi ei sinänsä ole yllättävä. Pohjois-Karjala on jo pitkään ollut yleisestikin ottaen korkean henkirikosalueen vyöhyke, ja oireilu on jäänyt syystä tai toisesta pysyväksi, siinä missä muissa osissa maata rikollisuuden taso on vähentynyt. Maakuntien väliset erot ovat siis jyrkentyneet, ja Pohjois-Karjala tunnetaan nyttemmin alueena, missä henkirikollisuus on ollut kasvussa kuntatyypistä riippumatta (Optula (http://www.optula.om.fi/uploads/3yzb5biw8g0wdf.pdf), sivut 37-39 paperiversiossa). Kuriositeettina mainittakoon, että Agricola-palstalla käsiteltiin aikoinaan Sari Näreen ja Jenni Kirveen väitettä (http://www.hs.fi/keskustelu/message.jspa?messageID=2630903) siitä, miten Suomen korkea henkirikollisuus juontaisi aina sisällissodan kokemuksiin saakka. Muuan kommentaattori huomautti aivan oikein tuota samaa Optulan tutkimusta siteeraten, ettei väite korreloi tosiasiallisen maakunnallisen jakauman kanssa; vuonna 1918 veri vuoti rajuimmin Pirkanmaalla, Satakunnassa ja Uudellamaalla, joista etenkin ensiksi- ja viimeksimainittu ovat Pohjois-Karjalaan verrattuna tätä nykyä suhteellisen kesyjä alueita.

Kohonneiden väkivaltatilastojen ongelma koskee laajemmaltikin sekä itä- että pohjois-Suomea, esimerkiksi Kajaani oli (tämän tueksi pitäisi kaivaa tilasto, nyt olen vain muistavinani ja siksi mutuilen) tämän vuoden Suomen "murhapääkaupunki." Maakunnan henkirikostilastoista paikallisella tasolla käydyssä keskustelussa on huvittavankin paljon korostettu tekojen olevan "luonteeltaan tyypillisen suomalaisia", kännissä tehtyjä vanhempien ryyppyporukoiden sisäisiä välienselvittelyjä. Ja mitä tulee sisällissodan aikaan,  Pohjois-Karjalassa ja etenkin Joensuun ympäristössä toteutettu kaupungin tuolloisen venäläisvähemmistön etninen puhdistus jätti jälkeensä vain pari räätäliperhettä. Vertaisinkin siksi pohjoiskarjalaisen väkivallan perimmäisiä syitä etsiessäni mielummin työttömyystilastoja kuin sisällissodan aikana tapettujen määrää, vaikka yhtymäkohta onkin sinänsä mielenkiintoinen.

Tästä seuraa tietysti se ilmeinen kysymys: mikäli nyttemmin Pohjois-Karjalassa päätään toistamiseen nostava avoin, väkivaltaiseksikin yltyvä rasismi juontaa samoista tekijöistä kuin maakunnan korkea henkirikollisuus, niin mitä ne tekijät sitten oikein ovat? Millainen kehitys on saattanut Pohjois-Karjalan tilaan, missä se poikkeaa selvästi muusta maasta, eikä suinkaan edukseen? Professori Jukka Korpelan artikkeli "Maakuntahenki - eräs rasismin muoto" on Monenkirjavan rasismin suurimpia lukunautintoja. Se ei jätä karelianismi-karjalaisuudesta kiveä kiven päälle. Korpela rinnastaa Pohjois-Karjalan itsekehuisen, nostalgisen ja sisäänlämpiävän ilmapiirin keskiaikaisen pakotettuun yhteisöllisyyteen, missä kylänvanhin julistaa mitä mieltä "me" olemme tuomiten yksinvaltaisesti poikkeavat. Maakuntahenkinen yltiökarjalaisuus saa Korpelalta huutia mm. savolaisvastaisuudessaan, mutta ajatukset lentävät helposti myös rajan toiselle puolen, pohjoiskarjalaisten Venäjä-suhteeseen. Mutta palataanpa tuohon sitaattiin. Maakuntahengen samastaminen rasismiin edustaa omasta mielestäni sellaista osaksi vaarallistakin rasismi-käsitteen inflaatiota, mitä Korpelan tasoisen tutkijan toivoisi välttävän. Totta kai nämä ilmiöt voivat kulkea käsi kädessäkin ja toisesta voidaan helposti tehdä toisen välikappale - tämä pätee itse asiassa miltei mihin tahansa aaterakennelmaan, koska ihmismieli on kekseliäs - mutta suoria yhtäläisyysmerkkejä kannattaisi välttää, vaikka otsikosta provosoivan haluaisikin.

Itsekin paikallisena totean vain ettei Korpela ole ennenkään arkaillut herättää keskustelua ja kyseenalaistaa. Artikkeli on myös julkaistu tilanteessa jossa Pohjois-Karjalan paikallistason vapaa media oli myös tullut niinsanotusti tiensä päähän ja muuttunut täysin Laakkosten äänitorveksi: http://fi.wikipedia.org/wiki/Pohjois-Karjalan_Kirjapaino Itse artikkelin sisällöstä olen pitkälti samaa mieltä, mutta sen syitä hakisin seuraavassa kappaleessa mainitsemastasi seikasta.

Luulisin, että Straniuksen mainitsema "rajaseudun problematiikka" on eräs ilmeisimpiä selityksiä. Kyse ei ole yksinomaan siitä, että maakunta sijaitsee valtakunnanrajan tuntumassa, vaan enemmänkin siitä, että raja on ollut jatkuvasti liikkeessä. Vastikään päättyneen vuosisadan aikana itäraja koki kaksi rajua iskua. Vuosien 1917-1918 jälkeen tapahtunut rajan sulkeutuminen katkaisi perinteiset yhteydet Suomen ja Venäjän Karjalan rajaseutukylien välillä, ja seurauksena oli tuolloin pienen mittakaavan väestöromahdus Laatokan-Karjalassa. Maakunnan toipumisaika jäi vähäiseksi, koska vuosina 1940 ja 1944 raja siirtyi toistamiseen, tällä kertaa sodan seurauksena. Huomionarvoista on, että Sortavalan myötä maakunta menetti tietysti myös perinteisen keskuksensa, mikä on todennäköisesti edistänyt periferiakehitystä kaikkine lieveilmiöineen. Suuremmasta, vanhastaan yhtenäisestä alueesta väkisin irrotetuilla tai irronneilla, aiemman eheytensä menettäneillä alueensirpaleilla esiintyvä juurettomuudesta ja epävarmuudesta juontava väkivaltaisuus on historiassa tavallinen ilmiö.

Tätä pitäisin itse pitkän aikavälin pääsyynä nykytilanteeseen. Sitä ei kuitenkaan missään nimessä pitäisi vain osoittaa ja sitten nostaa käsiä pystyyn ja todeta että "kaik o mänt, minkäs tässä teet."

Voisiko onnistuneella aluepolitiikalla torjua myös rasismia? Mikäli vastaus on myönteinen, millainen aluepolitiikka voisi olla kyseessä?

Työllistävä. Joensuun skinien ydinryhmä tuli Penttilän työläiskaupunginosasta ja muodostui paikallisen sahan lakkauttamisen myötä työttömäksi jääneiden työmiesten jälkikasvusta. Myös paikallistason päätöksenteolla on suuri merkitys. Lamavuosien alkuvaiheessa Joensuun kaupunki leikkasi nuorisomäärärahojaan suurella höylällä, jonka alle jäi myös Penttilän nuorisotalo. Pian talon sulkemisen jälkeen oleskelupaikan menettäneet nuoret alkoivat valua siltojen yli keskustaan norkoilemaan ja tappelemaan. Loppu onkin sitten viestissä #3 osuvasti tiivistettyä surullista paikallishistoriaa.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Joni Pelkonen on July 26, 2010, 19:42:42
"Työllistävä. Joensuun skinien ydinryhmä tuli Penttilän työläiskaupunginosasta ja muodostui paikallisen sahan lakkauttamisen myötä työttömäksi jääneiden työmiesten jälkikasvusta. "

Skiniporukan johtajana oli eräässä vaiheessa muuan "hyvän perheen" lukiota käyvä nuori joka teki itsemurhan. Poikien taustoista kävi ilmi että he olivat kotoisin kaikenlaisista perheistä mutta avioeroperheiden osuus oli korostunut. Skinitoiminnan keskuksena toimi eräs nuorisotila. Moni skininuorista syyllistyi kaikenlaiseen rikollisuuteen, rasistiset teot olivat vain osa repertuaaria.

Myös nuorten vanhempia haastateltiin. Suurin osa heistä oli häpeissään lapsensa tekemisistä, ylpeä ei ollut kukaan, mutta olivat avuttomia puuttumaan asiaan. Vanhempien mielestä jengi vei.

Skinitutkimuksen lopussa oli artikkeli Joensuulaisen monikulttuurisen yläasteluokan elämästä 2000-luvun alkupuolella. Joensuuhun oli muuttanut jonkin verran venäläisiä, kouluikäiset venäläislapset oli kerätty yhteen mutta luokassa oli myös suomalaisnuoria.

Venäläis- ja suomalaisnuoret olivat jakautuneet täysin eri porukoiksi. Usealla yhdistelmäluokassa opiskelevalla suomalaisnuorella oli hyvin negatiivinen käsitys venäläisnuorista. Mielipiteitä puolusteltiin alkeellisimmillaan puhtaalla rasismilla mutta muitakin esim. "ne eivät peseydy yhtä usein kuin me", "ne eivät halua sopeutua" oli.

Venäläisnuorista pidettiin sitä enemmän mitä "suomalaisempia" he olivat, mm. kielitaito, pukeutuminen, hygienia ja käytös suomalaisia kohtaan vaikuttivat. Eniten inhottiin venäläispoikia jotka eivät puhuneet kunnollista suomea, jotka "näyttivät venäläisiltä" (tarkoittaen pukeutumista) ja jotka eivät suomalaispoikien mielestä yrittäneetkään sopeutua vaan pysyivät "venäläisinä".  "Liian suomalaiset" venäläispojat eivät kuuluneet enää kumpaankaan porukkaan. Suomalaiset pitivät heistä mutta eivät kelpuuttaneet porukkaansa. Myöskään "venäläiset" nuoret eivät pitäneet heistä.

Nuoret puhuivat venäläisnuorista etunimillä, olivat erittäin tarkasti selvillä kunkin persoonasta, sopeutumisen asteesta jne.

Venäläiset olivat jengiytyneet, suomalaisten ja venäläisten välillä oli hyvinkin vihamielisiä välejä. Myös venäläiset kiusasivat suomalaisia.

Kaikenkaikkiaan tilanne oli tutkimuksen perusteella erittäin ikävä. Suomalaisnuoret kertoivat että jos saisivat valita, olisivat luokassa jossa on vain suomalaisnuoria.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Annushka on July 27, 2010, 13:07:03
Siitä huolimatta, että Joensuussa on myös rypäs alaa enemmän tai vähemmän työkseen tutkivia - Korpelan ja Straniuksen lisäksi vaikkapa Puuronen ja muutama vuosi sitten joukkoon liittynyt Jouko Jokisalo - ei kukaan nähdäkseni ole onnistunut esittämään mitään kovin selkeää perusteoriaa siitä, miksi Pohjois-Karjala on mitä on.

Maakuntarakkaus on tietysti Joensuussa aivan käsinkosketeltava asia, jopa aggressiivisuuteen asti, jonka juuret ovat varmaan liikkuvassa rajassa, sodan tappiossa, Pohjois-Karjalaan menetetystä Karjalasta siirtyneen väestön traumassa ja alemmuuskompleksissa ja niin edelleen. Minulla itselläni ei ollut tästä aikanaan Joensuuhun muuttaessa minkäänlaista ennakkokäsitystä, joka varmasti kärjisti alkushokkia. Olen asunut Pohjois-Suomessa, Etelä-Suomessa, ja Itä-Suomessa, joten sangen yleistäen ja epätieteellisellä mutulla voin todeta, että näistä Pohjois-Karjala on tuntunut aina kaikkein selvimmin rikkirevityltä yhteisöltä, jonka sisäiseen dynamiikkaan ei oikein edes kuulu rauhaisa yhteiselo arvona. Ihmiset ovat vihollisia keskenään sangen raastavalla tavalla, mikä varmaan purkautuu sitten toisaalla myös jonkinlaisena vimmaisena kulttuurianarkismina. Maakuntarakkaus on ehkä siinä mielessä väärä sana, että kyseessä on jonkinlainen masokistinen suhde. Se sitä paitsi hiipii vaivihkaa ihmiseen kuin jonkinlainen alitajuinen tarve saada vihata asioita; niin hirveä paikka kuin Pohjois-Karjala onkin, sinne on pakko kerran kesässä päästä näyttämään keskaria pilottitakeille ja juomaan kaljaa auringon nousuun.

Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Kontturi on July 27, 2010, 18:13:16
Skiniporukan johtajana oli eräässä vaiheessa muuan "hyvän perheen" lukiota käyvä nuori joka teki itsemurhan. Poikien taustoista kävi ilmi että he olivat kotoisin kaikenlaisista perheistä mutta avioeroperheiden osuus oli korostunut. Skinitoiminnan keskuksena toimi eräs nuorisotila. Moni skininuorista syyllistyi kaikenlaiseen rikollisuuteen, rasistiset teot olivat vain osa repertuaaria.

Samainen sankari jätti myös jälkeensä surullisenkuuluisan "poliittisen testamentin." Tietoinen pyrkimys luoda poliittinen liike ja sille marttyyri koossapitäväksi voimaksi siis.

Skinitutkimuksen lopussa oli artikkeli Joensuulaisen monikulttuurisen yläasteluokan elämästä 2000-luvun alkupuolella. Joensuuhun oli muuttanut jonkin verran venäläisiä, kouluikäiset venäläislapset oli kerätty yhteen mutta luokassa oli myös suomalaisnuoria...Kaikenkaikkiaan tilanne oli tutkimuksen perusteella erittäin ikävä. Suomalaisnuoret kertoivat että jos saisivat valita, olisivat luokassa jossa on vain suomalaisnuoria.

"Valkoisen vallan lähettiläät - rasismin arki ja arjen rasismi" lienee tämä mainittu tutkimus? Suosittelen tutustumaan myös näihin:
http://acta.uta.fi/pdf/951-44-6186-X.pdf
Ja uudempana Perhon väitöskirja joensuulaisnuorten yleisestä maailmankuvasta 2000-luvun alkuvuosina:
http://www.nuorisotutkimusseura.fi/sivu.php?artikkeli_id=1018
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Joni Pelkonen on July 27, 2010, 18:16:19

"Valkoisen vallan lähettiläät - rasismin arki ja arjen rasismi" lienee tämä mainittu tutkimus? Suosittelen tutustumaan myös näihin:
http://acta.uta.fi/pdf/951-44-6186-X.pdf
Ja uudempana Perhon väitöskirja joensuulaisnuorten yleisestä maailmankuvasta 2000-luvun alkuvuosina:
http://www.nuorisotutkimusseura.fi/sivu.php?artikkeli_id=1018

On, on :) En lennosta muistanut tutkimuksen nimeä.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Kontturi on November 10, 2010, 12:56:22
Lieksan tämänhetkisestä tilanteesta, rotumääritelmineen kaikkineen:
http://yle.fi/alueet/pohjois-karjala/2010/11/lieksan_kaupunki_selvitti_mita_pakolaisista_saa_kertoa_2123912.html

Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Kontturi on November 16, 2010, 14:25:15
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Joensuun+skinitutkinta+valmistui/1135261676811

Mielenkiintoista että julkisuudessa SVR-tarrakampanjan suhteen ollaan virallisesti vieläkin ulalla.
"Tutkinnassa ei saatu näyttöä siitä, kuka oli viimekeväisen rasistisen tarrakampanjan takana. Tarroja leviteltiin myös Joensuun ulkopuolella. "
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Vaaleanpunainen Elefanttimies on November 16, 2010, 16:19:34
http://patriootti.com/ (http://patriootti.com/)

Supo taitaa olla ihan täysin pihalla...
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Vestbacka on November 21, 2010, 17:04:05
Minä näen näissä "rasistisissa rikoksissa" yhden ongelman.

Jos uhrina on ulkomaalaistaustainen, on poliisin mukaan kyse aina rasistisesta motiivista. Mutta päinvastaisessa tilanteessa, eli tekijä on ulkomaalaistaustainen ja uhri suomalainen, ei kyse ole koskaan rasismista. Eli suomalainen ei voi koskaan olla rasistisen rikoksen uhri, vaikka mamujengi kuinkia kovin hakkaisi.

Esim. Lammin ulkomaalaistaustaista (turvapaikanhakija) raiskausepäiltyä ei epäillä rasistisesta motiivista vaikka rikos kohdistui suomalaiseen.

Helsingin keskustassa pankkiautomaateilla syntyperäisiä suomalaisia pahoinpidelleitä ja ryöstäneitä Romanian romaneja ei jostain käsittämättömästä syystä syytetä rasistisesta rikoksesta, vaikka heidän tekonsa on monta kertaa pahempi, kun joku auton naarmuttaminen.  Ja tässäkin tapauksessa Hesari ryhtyi puolustelemaan rikollisia ja syytti poliisia rasismista, kun kehtasi etsintäkuulutuksessaan mainita tuntomerkkinä romani.

Ja sitten ihmetellään, miksi perussuomalaisten suosio kasvaa kasvamistaan. Mitä puoluetta luulette esimerkiksi noiden romaniryöstäjien uhrien ja heidän lähipiirinsä ensi vaaleissa äänestävän? Luulen, että heidän kokemus monikultuurisesta rikkaudesta ei ole hevin käännettävissä vihertävien kasvatuspuheilla. Ulkomaalaistaustaisten rikollisliigojen ryöstöt Suomessa ovat kasvaneet räjähdysmäisesti viime aikoinaja ja ne ovat jättäneet jälkeensä taloudellisten vahinkojen lisäksi erittäin suuren määrän vihaisia ja vaaleissa äänioikeutettuja suomalaisia rikosten uhreja. Ja syyttävä sormi osoittaa nykyistä maahanmuutopolitiikkaa, joka sallii ulkomaalaistaustaisten rikollisten riehua maassamme mielin määrin ja kenekään puuttumatta. Koska sellainenhan olisi rasismia. Ja tämä tietenkin kasvattaa vihaa.

Voisiko tämä olla syy, miksi liian moni antaa vihalle myös laittoman purkautimistien, eli väkivallan. Ainoa laillinen keino on äänestää sellaista puoluetta, joka on kireämmän maahanmuuttopolitiikan kannalla,mutta sitä eivät kaikki ikävä kyllä ymmärrä tai halua ymmärtää.

Kaikkein tehokkaimmin rasismin ja ulkomaalaisvihan hävittäisi tarpeeksi kireä maahanmuutopolitiikka. Jos käytössä olisi kerrastapoikkimenetelmä (yksi rikos = välitön maasta karkoitus, tietäisi jokainen, että vastaantuleva maahanmuutaja on rehellinen,koska on edelleen maassa. Itse en kykene käsittämään, miksi niin moni vihervasemmistolainen vastustaa rikollisten ulkomaalaisten maastakarkoituksia. Miksi heidän pitäisi sallia jäädä Suomeen?
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Username1 on November 21, 2010, 17:09:50
Vestbacka.

Ei kai sellainen nyt ole rasismia, jos laittaa rikokset tekijät vastuuseen ja auttaa rikoksen uhreja? Pääasia lienee ettei leimaa etnisyyden perusteella ketään rikolliseksi.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Kourumies on November 21, 2010, 17:44:09

 Ulkomaalaistaustaisten rikollisliigojen ryöstöt Suomessa ovat kasvaneet räjähdysmäisesti viime aikoinaja ja ne ovat jättäneet jälkeensä taloudellisten vahinkojen lisäksi erittäin suuren määrän vihaisia ja vaaleissa äänioikeutettuja suomalaisia rikosten uhreja. Ja syyttävä sormi osoittaa nykyistä maahanmuutopolitiikkaa, joka sallii ulkomaalaistaustaisten rikollisten riehua maassamme mielin määrin ja kenekään puuttumatta.

Väite "ulkomaalaistaustaisten rikollisliigojen ryöstöt ovat kasvaneet" kaipaisi esimerkiksi tilastoja todisteekseen, muuten se jää vain propagandaheitoksi. Veikkaisin, että tyypillinen ulkomaalaistaustainen rikollisliiga on esimerkiksi liettualaisten opiskelijoiden varastelurinki (en halua leimata liettualaisia, muistan vain että tällainen tapaus olisi takavuosina paljastunut) tai riikinruotsalainen liivijengi, taatusti valkoihoinen (ja Ruotsiinhan meillä on ollut ovet auki jo kauan, kauan ennen "nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa").

Mikään maahanmuuttopolitiikkajuttu ei estä ottamasta ilmiselviä rikollisia kiinni ihokarvojen väristä ja puhutun molotuksen laadusta riippumatta. Ja se, että esimerkiksi iranilaisten pakolaisten pitäisi jotenkin kärsiä siitä, että ruotsalaiset liivijengit tekevät täällä rötöksiä, on ihan alkeellisimpienkin oikeudenmukaisuuskäsitysten mukaan väärin ja epistä.

Eikä täällä todellakaan ole niin paljon maahanmuuttajarikollisten uhreja, että heidän äänillään yksin mentäisiin eduskuntaan tai minnekään. Se mitä täällä on, on pelokkaita ihmisiä, jotka ovat uskoneet rasistien tarinoita maahanmuuttajarikollisista.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Vestbacka on November 21, 2010, 18:07:23

 Väite "ulkomaalaistaustaisten rikollisliigojen ryöstöt ovat kasvaneet" kaipaisi esimerkiksi tilastoja todisteekseen, muuten se jää vain propagandaheitoksi. Mikään maahanmuuttopolitiikkajuttu ei estä ottamasta ilmiselviä rikollisia kiinni ihokarvojen väristä ja puhutun molotuksen laadusta riippumatta. Ja se, että esimerkiksi iranilaisten pakolaisten pitäisi jotenkin kärsiä siitä, että ruotsalaiset liivijengit tekevät täällä rötöksiä, on ihan alkeellisimpienkin oikeudenmukaisuuskäsitysten mukaan väärin ja epistä.

Eikä täällä todellakaan ole niin paljon maahanmuuttajarikollisten uhreja, että heidän äänillään yksin mentäisiin eduskuntaan tai minnekään. Se mitä täällä on, on pelokkaita ihmisiä, jotka ovat uskoneet rasistien tarinoita maahanmuuttajarikollisista.

Täällä ei varmaan ole ainuttakaan. Tällä saitilla on noin 30 vakikäyttäjää joten ihan nyrkkipajasta puhutaan.

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Komisarion+mielest%C3%A4+romani+on+hyv%C3%A4+varkaan+tuntomerkki/1135261672685

Tuossa Hesari itku siitä, kun poliisi leimaa ja ahdistelee romanirikollisia.

Ja tässä Helsinkiläisen rikoskomissarion Tom Packalénin blogi, jossa hän arvostelee kovin sanoin mm. maahanmuutopolitiikkaa poliisin näkökulmasta. Hän, jos kuka on jo työnsä puolesta näköalapaikalla maahanmuutajataustaisten rikollisten suhteen ja tietää asiasta varmasti paremmin kuin yksikään muu. Varsinkin sinua paremmin.


Tom Packalén on perussuomalaisten ehdokas Helsingissä eduskuntavaaleissa. Ammatiltaan komissario ja korkeastikoulutettu. Tällainen mies sisäministerinä saisi ihmeitä aikaan. Tuossa blogissa on hauska keskustelu Hesari kömpelöstä yrityksestä leimata Packalén rasistiksi. Ainoa vaikutus oli kuitenkin ilmainen vaalimainos ja valtavasti lisää ääniä. Olisiko tässä kilpailija Halla-aholle?

http://www.tompackalen.fi/blog/2010/9/suomi-ei-kest%C3%A4-en%C3%A4%C3%A4-mielistelypolitiikkaa
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Annushka on November 21, 2010, 18:19:38
Jos uhrina on ulkomaalaistaustainen, on poliisin mukaan kyse aina rasistisesta motiivista. Mutta päinvastaisessa tilanteessa, eli tekijä on ulkomaalaistaustainen ja uhri suomalainen, ei kyse ole koskaan rasismista.

Tällaisille väitteille olisi hyvä esittää jotain lähteitä. Vai olikos tämä taas sarjassamme urbaanilegendaa.

Ja sitten ihmetellään, miksi perussuomalaisten suosio kasvaa kasvamistaan. Mitä puoluetta luulette esimerkiksi noiden romaniryöstäjien uhrien ja heidän lähipiirinsä ensi vaaleissa äänestävän? Luulen, että heidän kokemus monikultuurisesta rikkaudesta ei ole hevin käännettävissä vihertävien kasvatuspuheilla. Ulkomaalaistaustaisten rikollisliigojen ryöstöt Suomessa ovat kasvaneet räjähdysmäisesti viime aikoinaja ja ne ovat jättäneet jälkeensä taloudellisten vahinkojen lisäksi erittäin suuren määrän vihaisia ja vaaleissa äänioikeutettuja suomalaisia rikosten uhreja.

No sitten ei varmaan tarvitse huolestua Perussuomalaisten kannatuksesta, näitä ulkomaalaistaustaisten rikollisliigojen uhreja on nimittäin siinäkin mielessä onneksi suhteellisen vähän.

Kaikkein tehokkaimmin rasismin ja ulkomaalaisvihan hävittäisi tarpeeksi kireä maahanmuutopolitiikka. Jos käytössä olisi kerrastapoikkimenetelmä (yksi rikos = välitön maasta karkoitus, tietäisi jokainen, että vastaantuleva maahanmuutaja on rehellinen,koska on edelleen maassa.

Tämä on väite, joka tulee näissä keskusteluissa aika säännönmukaisesti esiin. Rasismia ja ulkomaalaisvihaa ei joo olisi, jos ei olisi yhtään ulkomaalaisia joita vihata, tai jos vaikka olisi yksin maailmassa. Samalla tavoin Panu Horsmalahti ilostutti allekirjoittanutta taannoin toteamalla, että ei millekään pua-teorioille olisi mitään tarvetta jos naiset vain antaisivat helpommalla. Mutta tämä eksyy aiheesta.

Ei oikein ole missään mahdollisuuksissa luoda sellaista yhteiskuntaa, jossa ei ole ulkomaalaisia tai rikollisia sekä jopa ulkomaalaisia rikollisia, sekä kaikenlaisia muita vihattavia asioita - omalla listallani korkealla ovat einesruokaa ostavat juntit, feissaajat sekä koirien ulkoiluttajat -, joten se toinen (ja pidemmällä tähtäimellä varmasti muillakin tavoin järkevämpi) keino hävittää rasismia ja ulkomaalaisvihaa on ihan oikeasti opettaa ihmisiä harkitseviksi ja reflektioon kykeneviksi yksilöiksi, jotka eivät sokeasti kuuntele primitiivisiä pelkojaan ja reaktioitaan.

Itse en kykene käsittämään, miksi niin moni vihervasemmistolainen vastustaa rikollisten ulkomaalaisten maastakarkoituksia. Miksi heidän pitäisi sallia jäädä Suomeen?

Karkottaminen on monimutkainen asia. Sen kanssa pitää olla tarkkana, että ihmisoikeudet ja sen sellainen vihervasemmistohömppä toteutuisivat. Toisekseen karkottaminen ei usein ole edes mahdollista. Lisäksi se sekin maksaa, että ei sitä oikeasti taloudellisestikaan kannattaisi mistään sakkorangaistuksesta alkaa harkitsemaan. Jonkinlainen ehdottamasi yhdestä rikoksesta ulos -tyyppinen sääntö olisi aika mielivaltainen, ja oikeastaan hyvin omituinen (se nyt käytännössä siis asettaisi maahanmuuttajalle ehdottoman vaatimuksen tuntea yhteiskuntamme paremmin kuin aika moni siinä koko elämänsä viettänyt sen tuntee, mutta tällaiset kaksoisstandardit eivät ole tainneet humpalla koskaan häiritä).

Kysyt väärän kysymyksen. Se nimittäin ei ole "miksi heidän pitäisi sallia jäädä Suomeen?" vaan "miksi, millä perusteilla, missä olosuhteissa ja miten heidät pitäisi saada karkottaa maasta?".
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Vestbacka on November 21, 2010, 18:28:59
Kaikkein tehokkaimmin rasismin ja ulkomaalaisvihan hävittäisi tarpeeksi kireä maahanmuutopolitiikka. Jos käytössä olisi kerrastapoikkimenetelmä (yksi rikos = välitön maasta karkoitus, tietäisi jokainen, että vastaantuleva maahanmuutaja on rehellinen,koska on edelleen maassa.

Tämä on väite, joka tulee näissä keskusteluissa aika säännönmukaisesti esiin. Rasismia ja ulkomaalaisvihaa ei joo olisi, jos ei olisi yhtään ulkomaalaisia joita vihata, tai jos vaikka olisi yksin maailmassa. Samalla tavoin Panu Horsmalahti ilostutti allekirjoittanutta taannoin toteamalla, että ei millekään pua-teorioille olisi mitään tarvetta jos naiset vain antaisivat helpommalla. Mutta tämä eksyy aiheesta.

Itse en kykene käsittämään, miksi niin moni vihervasemmistolainen vastustaa rikollisten ulkomaalaisten maastakarkoituksia. Miksi heidän pitäisi sallia jäädä Suomeen?

Karkottaminen on monimutkainen asia. Sen kanssa pitää olla tarkkana, että ihmisoikeudet ja sen sellainen vihervasemmistohömppä toteutuisivat. Toisekseen karkottaminen ei usein ole edes mahdollista. Lisäksi se sekin maksaa, että ei sitä oikeasti taloudellisestikaan kannattaisi mistään sakkorangaistuksesta alkaa harkitsemaan. Jonkinlainen ehdottamasi yhdestä rikoksesta ulos -tyyppinen sääntö olisi aika mielivaltainen, ja oikeastaan hyvin omituinen (se nyt käytännössä siis asettaisi maahanmuuttajalle ehdottoman vaatimuksen tuntea yhteiskuntamme paremmin kuin aika moni siinä koko elämänsä viettänyt sen tuntee, mutta tällaiset kaksoisstandardit eivät ole tainneet humpalla koskaan häiritä).

Kysyt väärän kysymyksen. Se nimittäin ei ole "miksi heidän pitäisi sallia jäädä Suomeen?" vaan "miksi, millä perusteilla, missä olosuhteissa ja miten heidät pitäisi saada karkottaa maasta?".

Nyt sinä itse eksyt aiheesta. Haluaisin karkoittaa RIKOKSIIN SYYLISTYNEET maahanmuutajat. En KAIKKIA maahanmuutajia. Kerro yksi hyvä syy miksi rikollisten maahanmuutajien pitäisi sallia jäädä Suomeen? Esim. se Sellon murhaaja oli jo rikoksesta tuomittu ulkomaalainen ja voidaan totuudella sanoa, että jos hänet olisi karkoitettu rikostensa vuoksi, Sellon uhrit olisivat yhä elossa. Olivatko Sellon uhrit siis osittain liian lepsun maahanmuutopolitiikan uhreja?
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Vestbacka on November 21, 2010, 18:35:18
Karkottaminen on monimutkainen asia. Sen kanssa pitää olla tarkkana, että ihmisoikeudet ja sen sellainen vihervasemmistohömppä toteutuisivat. Toisekseen karkottaminen ei usein ole edes mahdollista. Lisäksi se sekin maksaa, että ei sitä oikeasti taloudellisestikaan kannattaisi mistään sakkorangaistuksesta alkaa harkitsemaan. Jonkinlainen ehdottamasi yhdestä rikoksesta ulos -tyyppinen sääntö olisi aika mielivaltainen, ja oikeastaan hyvin omituinen (se nyt käytännössä siis asettaisi maahanmuuttajalle ehdottoman vaatimuksen tuntea yhteiskuntamme paremmin kuin aika moni siinä koko elämänsä viettänyt sen tuntee, mutta tällaiset kaksoisstandardit eivät ole tainneet humpalla koskaan häiritä).

Kysyt väärän kysymyksen. Se nimittäin ei ole "miksi heidän pitäisi sallia jäädä Suomeen?" vaan "miksi, millä perusteilla, missä olosuhteissa ja miten heidät pitäisi saada karkottaa maasta?".

Olisiko sellaiset rikokset kuten murha, tappo, raiskaus, törkeä pahoinpitely ja omaisuusrikokset mielestäsi riittävät syyt välittömään maastapoistoon? Vankeusrangaistuksen jälkeen tietysti, mikäli ko. tuomiota ei voida järjestää karkoituksen kohteena olevassa maassa. Tulipa mistä kultuurista tahansa, niin nuo asiat kyllä pitää käsittää ja tuntea vakaviksi rikoksiksi. Oletko samaa mieltä?
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Annushka on November 21, 2010, 20:14:53
Nyt sinä itse eksyt aiheesta. Haluaisin karkoittaa RIKOKSIIN SYYLISTYNEET maahanmuutajat. En KAIKKIA maahanmuutajia. Kerro yksi hyvä syy miksi rikollisten maahanmuutajien pitäisi sallia jäädä Suomeen?

Ei ole tarvetta huutaa. Tuo ihailemasi Tom Packalén muuten omissa teeseissään näyttäisi rajoittavan nämä karkotusjutut vain vankeuteen tuomittujen kohdalle, ei tosin erittele onko kyse ehdollisesta vai ehdottomasta, mutta sinä siis todella karkottaisit ylipäänsä mihin tahansa rikokseen syyllistyvän maahanmuuttajan yhdestä kerrasta poikki -periaatteella? Se vaikuttaisi minusta a) ihmisoikeuksien kannalta vähintään kyseenalaiselta, b) olosuhteiden osalta täysin mielivaltaiselta tavasta käyttää oikeutta, c) todella kalliilta ja d) niitä kaikkien hyväksymiä työtätekeviä mamuja varmaan aika paljon arveluttavana. Varmaan olisi muitakin huonoja puolia, mutta nuo näin lonkalta ajateltuna.

Ei ole mitään tarvetta kertoa syytä (rikollisten) maahanmuuttajien Suomessa olemiselle. Lähtökohtaisesti ihmiset, jotka laillisesti maassa oleskelevat, voivat oleskella siellä riippumatta siitä tekevätkö he rikoksia (ja jos tekevät niin seuraukset tulevat luonnollisesti kyseisen maan lainsäädännön mukaan). Se, että ihminen karkotetaan rikoksen takia, on asia joka vaatii erikseen perustelun.

Tätäkinhän toki tapahtuu, jopa hieman nuivasti, ymmärtääkseni on hieman epäselvää se, että miten ja tavallaan mille viranomaiselle Suomi on harrastanut somaleiden palauttamista.

Esim. se Sellon murhaaja oli jo rikoksesta tuomittu ulkomaalainen ja voidaan totuudella sanoa, että jos hänet olisi karkoitettu rikostensa vuoksi, Sellon uhrit olisivat yhä elossa. Olivatko Sellon uhrit siis osittain liian lepsun maahanmuutopolitiikan uhreja?

Sanoisin, että kyseiset uhrit olivat ihan muissa asioissa epäonnistumisen uhreja. Suomessa on kaiketi vähän isompikin ongelma siinä, että lähestymiskielloilla ei käytännössä ole paljon toimivuutta. Noin rikoksenahan kyseessä ei käsittääkseni ollut mitenkään erityisesti maahanmuutosta johtuva rikos - siis sellainen, jonka nuivat näkisivät jollain tavalla toisenlaisesta kulttuurista johtuvaksi.

Olisiko sellaiset rikokset kuten murha, tappo, raiskaus, törkeä pahoinpitely ja omaisuusrikokset mielestäsi riittävät syyt välittömään maastapoistoon? Vankeusrangaistuksen jälkeen tietysti, mikäli ko. tuomiota ei voida järjestää karkoituksen kohteena olevassa maassa.

Eivät välttämättä. Tuomiot ovat tapauskohtaisia. Tämän takia samoja rikoksia tekevät voivat saada erilaisia tuomioita monista seikoista johtuen. Maasta poistaminen sitten siinä päällä vielä ei oikeastaan koskaan voi olla "välitön".

Tulipa mistä kultuurista tahansa, niin nuo asiat kyllä pitää käsittää ja tuntea vakaviksi rikoksiksi. Oletko samaa mieltä?

Kyllä. Omaisuusrikoksissa mahdollisesti voikin olla jotain suurempaa ymmärrykseen liittyvää vaihtelua siitä kuuluisasta kulttuurista johtuen, mutta kyllä toki, moiset peruasiat yhteiskunnasta tulisi tehdä selväksi kotouttamisvaiheessa.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Schwa on November 21, 2010, 20:44:03
Minä näen näissä "rasistisissa rikoksissa" yhden ongelman.

Jos uhrina on ulkomaalaistaustainen, on poliisin mukaan kyse aina rasistisesta motiivista. Mutta päinvastaisessa tilanteessa, eli tekijä on ulkomaalaistaustainen ja uhri suomalainen, ei kyse ole koskaan rasismista. Eli suomalainen ei voi koskaan olla rasistisen rikoksen uhri, vaikka mamujengi kuinkia kovin hakkaisi.

Väitteesi ei pidä paikkaansa. Poliisin kirjaamiskäytännöt asiassa ovat tosiasiassa varsin kirjavia (http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/04/poliisi_kirjaa_rasistisia_tekoja_kirjavasti_1632129.html), mikä tietysti heikentää myös tilastoinnin pätevyyttä (tarkemmin aiheesta Poliisiammattikorkeakoulun tuorein viharikollisuusselvitys (http://www.poliisiammattikorkeakoulu.fi/poliisi/poliisioppilaitos/home.nsf/files/Raportteja88_web/$file/Raportteja88_web.pdf), esim. sivut 25-26 ja 38-41). Mainitsemasi käytäntö, jos sitä ylipäänsä esiintyy, ei ainakaan vaikuta olevan kovin yleistä.

(Tässä yhteydessä voi olla hyvä korjata monesti Hommalla ym. esitetty väite, jonka mukaan parin vuoden takaisessa sisäministeriön laatimassa sisäisen turvallisuuden ohjelmassa olisi mukamas kehotettu nostamaan rasistisen motiivin rikosepäilyjen määrää tietyllä prosenttiyksiköllä. No, ei todellakaan kehotettu, kuten selviää vaikkapa em. selvityksen sivulta 41. Sen sijaan kehotettiin yhdenmukaistamaan tilastointikäytäntöjä niin, että poliisissa käytetty rasististen rikosepäilyjen koodaus vastaisi paremmin Poliisiammattikorkeakoulussa käytettävää.)
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Virkamies on November 22, 2010, 11:02:34
mutta sinä siis todella karkottaisit ylipäänsä mihin tahansa rikokseen syyllistyvän maahanmuuttajan yhdestä kerrasta poikki -periaatteella?

En tiedä alkuperäisestä kirjoittajasta, mutta luulen että suurin osa ihmisistä ei lähettäisi ulkomaalaisia ihmisiä mistään pienistä rikkeistä ulos vaan puhutaan mitä todennäköisemmin vankeustuomioista ja muista sakkoja suuremmista seuraamuksista.

Quote
Se vaikuttaisi minusta , b) olosuhteiden osalta täysin mielivaltaiselta tavasta käyttää oikeutta,

Jos se menisi aivan normaalin oikeusjärjestyksen mukaisesti, niin mikä siitä tekisi mielivaltaista?

Quote
c) todella kalliilta

Halpaa se kyllä olisi, ellei kyseessä olisi selkeästi subventoimattomalla yksityisellä sektorilla työskentelevä ihminen.

Quote
Ei ole mitään tarvetta kertoa syytä (rikollisten) maahanmuuttajien Suomessa olemiselle. Lähtökohtaisesti ihmiset, jotka laillisesti maassa oleskelevat, voivat oleskella siellä riippumatta siitä tekevätkö he rikoksia (ja jos tekevät niin seuraukset tulevat luonnollisesti kyseisen maan lainsäädännön mukaan). Se, että ihminen karkotetaan rikoksen takia, on asia joka vaatii erikseen perustelun.

Niin laillinen oleskelu kuin poistaminenkin ovat lakiin kirjattuja asioita. En näe mitään erityistä syytä tehdä toisesta jotenkin erityisempää kuin toisesta. Lakiin on kirjattu oleskeluluvan perusteet ja siihen on kirjattu karkottamisen perusteet (karkottamiselle 149§, rikosten suhteen vähintään 1v. linnaa rikokset ja toistuvat rikokset voivat olla perusteina).

Quote
Tätäkinhän toki tapahtuu, jopa hieman nuivasti, ymmärtääkseni on hieman epäselvää se, että miten ja tavallaan mille viranomaiselle Suomi on harrastanut somaleiden palauttamista.

Vaikka rikoksista tuomittuja ihmisiä toki karkoitetaan/käännytetään, niin silti karkotuspäätösten suhteen maailmasta ei varmaan löydy näin epänuivaa maata. Jopa Ruotsi heittää ihmisiä rajojensa ylitse tiukemmin. Kerrotko, että mikä on lähteesi, jonka perusteella keksit käyttää adjektiivia "hieman nuivasti"? Lisäksi kuulisin mielelläni, että mihin säädökseen perustuu tarve "palauttaa" karkotettava ihminen jollekin viranomaiselle. Jos maastapoistaminen tehdään jonkun kolmannen maan kautta, niin silloin toki tarvitaan jonkinlainen kauttakulkulupa toisen maan viranomaisilta. En kysy tätä kysymystäni tarkoituksenani piruilla vaan ihan aitona kysymyksenä.

Väitettyäni suomalaista systeemiä liberaaliksi totean kyllä, että käytännöt ovat nähdäkseni parhaillaan tiukentumassa, mikä lienee melko normaalia reaktiota lisääntyville ongelmille.

Quote
Sanoisin, että kyseiset uhrit olivat ihan muissa asioissa epäonnistumisen uhreja. Suomessa on kaiketi vähän isompikin ongelma siinä, että lähestymiskielloilla ei käytännössä ole paljon toimivuutta. Noin rikoksenahan kyseessä ei käsittääkseni ollut mitenkään erityisesti maahanmuutosta johtuva rikos - siis sellainen, jonka nuivat näkisivät jollain tavalla toisenlaisesta kulttuurista johtuvaksi.

Oli se silti sine qua non -tekijä. Kaikki maahanmuuttajien tekemät rikokset ovat nähdäkseni sellaisia asioita, että ilman maahanmuuttoa niitä ei Suomessa olisi tapahtunut. Ei kai enemmistö välitä tuon taivaallista siitä, että mikä johti mihinkin vaan vain yksinkertaisesti siitä, että maassa on enemmän rikollisuutta muuttoliikkeen seurauksena?

Quote
Kyllä. Omaisuusrikoksissa mahdollisesti voikin olla jotain suurempaa ymmärrykseen liittyvää vaihtelua siitä kuuluisasta kulttuurista johtuen, mutta kyllä toki, moiset peruasiat yhteiskunnasta tulisi tehdä selväksi kotouttamisvaiheessa.

Kaikki tietävät, että vaikkapa väkivallan tekeminen toista ihmistä kohtaan on väärin, ilman kotouttamisvaiheita. Vastaatko nyt alkuperäiseen kysymykseen siitä, että onko mielestäsi syyllistyminen vaikkapa lievää pahoinpitelyä suurenpaan väkivaltaan riittävä peruste karkottamiselle? Vai oliko tuo kyllä tuolla alussa jo myöntyminen sille?

Tivaan sen johdosta vastausta, koska asia on mielestäni riitelevien osapuolten yhteisymmärryksen kannalta oleellinen. Saattaa näet jälleen kerran olla niin, että kaikki ovat oikeastaan täysin samaa mieltä asioista, mutta keskittyvät riitelemään toiseen projisoitujen mielipiteiden kanssa.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Annushka on November 23, 2010, 12:56:00
En tiedä alkuperäisestä kirjoittajasta, mutta luulen että suurin osa ihmisistä ei lähettäisi ulkomaalaisia ihmisiä mistään pienistä rikkeistä ulos vaan puhutaan mitä todennäköisemmin vankeustuomioista ja muista sakkoja suuremmista seuraamuksista.

Niin tiedän tämän kyllä, ja olinkin kiinnostunut juuri tuon alkuperäisen kirjoittajan näkemyksestä (jota olin varmistamassa), mutta riensit taas valkealla hevosellasi pelastamaan maahanmuuttokriitikkoa pulasta tulemalla kertomaan mikä olisi se salonkikelpoinen muotoilu tuosta ajatuksesta. Mikä taas pilaa tämän koko keskustelun, mutta eipä siinä.

Jos se menisi aivan normaalin oikeusjärjestyksen mukaisesti, niin mikä siitä tekisi mielivaltaista?

Sellaista oletusta ei ollut pohjalla, että menisi.

Niin laillinen oleskelu kuin poistaminenkin ovat lakiin kirjattuja asioita. En näe mitään erityistä syytä tehdä toisesta jotenkin erityisempää kuin toisesta. Lakiin on kirjattu oleskeluluvan perusteet ja siihen on kirjattu karkottamisen perusteet (karkottamiselle 149§, rikosten suhteen vähintään 1v. linnaa rikokset ja toistuvat rikokset voivat olla perusteina).

Niin, eli mikä sanomassani oli siis niin väärin?

Oli se silti sine qua non -tekijä. Kaikki maahanmuuttajien tekemät rikokset ovat nähdäkseni sellaisia asioita, että ilman maahanmuuttoa niitä ei Suomessa olisi tapahtunut. Ei kai enemmistö välitä tuon taivaallista siitä, että mikä johti mihinkin vaan vain yksinkertaisesti siitä, että maassa on enemmän rikollisuutta muuttoliikkeen seurauksena?

Tämäpä vie keskustelua taas eteenpäin. Lisäksi jos kaikki asuisimme 30 kilometrin päässä toisistamme eikä meillä olisi autoja, niin rikollisuutta olisi varmaan vähemmän.

Quote
Vastaatko nyt alkuperäiseen kysymykseen siitä, että onko mielestäsi syyllistyminen vaikkapa lievää pahoinpitelyä suurenpaan väkivaltaan riittävä peruste karkottamiselle?

Ei välttämättä.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Virkamies on November 23, 2010, 13:36:15
Niin tiedän tämän kyllä, ja olinkin kiinnostunut juuri tuon alkuperäisen kirjoittajan näkemyksestä (jota olin varmistamassa), mutta riensit taas valkealla hevosellasi pelastamaan maahanmuuttokriitikkoa pulasta tulemalla kertomaan mikä olisi se salonkikelpoinen muotoilu tuosta ajatuksesta. Mikä taas pilaa tämän koko keskustelun, mutta eipä siinä.

Toisilla on korkeat hevoset, minulla vain valkea poni. Mielummin kyllä ratsastaisin sellaisella mustalla, eikö se kelpaisi paremmin tähän vastakkainasettelun aikaan?

Mutta vakavissaan niin olisikohan taustalla vaikka ajatus siitä, että ne ajatukset saattavat olla normaalisti tulkittuna ihan salonkikelpoisia, mutta vääntelet niistä koko ajan karikatyyriversioita jotta vastakkainajattelu säilyisi ja sitten minä karautan omalla aasillani siltaa pitkin paikalle ja yritän kertoa hieman realistisemmin siitä, että mitä toinen ihminen on ajatellut, kun tämä itse ei välttämättä osaa sitä tehdä niin, että sinä ja hengenheimolaisesi ette sofistiikallanne siitä vääntäisi taas jotain ihmishirviömeininkiä?

Teit ihan oikeasti aivan hupsuja oletuksia (ihmisarvon vastaista, mielivaltaista jne.) koska olit mielessäsi päättänyt, että mitä tämäkin ihminen on asioista mieltä. Kun minä sitten kerron, että tuskin kukaan nyt ihmisarvon vastaista mielivaltaa oli ajatellut, niin sitten sinä harmistut koska minä pilaan keskustelun. Onko se todella niin itsetuntoa parantavaa, kun saa tehtyä sofistisia toisen mielipiteen ikäväksi muodostamisia ja sitten kun toinen ei osaa puolustautua dialogian taistelukentällä, niin sitten voidaan tuntea olonsa paremmaksi kun voittaa tuon naurettavan väitteen?

Quote
Sellaista oletusta ei ollut pohjalla, että menisi.

Quote
Niin, eli mikä sanomassani oli siis niin väärin?

Vaadit erityistä perustelua maastapoistamiselle ja et maassaololle vaikka molemmat ovat ihan tavallisia lakisääteisiä asioita.

Quote
Tämäpä vie keskustelua taas eteenpäin. Lisäksi jos kaikki asuisimme 30 kilometrin päässä toisistamme eikä meillä olisi autoja, niin rikollisuutta olisi varmaan vähemmän.

Niin. Kumpaan pystymme vaikuttamaan helpommin ja kumpi lienee tarkoituksenmukaisempaa? Väitit, ettei rikos ole maahanmuuton seurausta ja minä osoitin, että kyseessä on kuitenkin rikos joka olisi jäänyt sellaisenaan tekemättä. Jos väitteesi refutaatio on huonosti keskustelua eteenpäinvievää, niin haluatko, että ryhdyn myötäilemään sanojasi vaikka ne olisivatkin kyseenalaisia, jotta pääsemme vain eteenpäin?

Quote
Ei välttämättä.

No further questions, your honour.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Annushka on November 23, 2010, 13:44:37
Toisilla on korkeat hevoset, minulla vain valkea poni. Mielummin kyllä ratsastaisin sellaisella mustalla, eikö se kelpaisi paremmin tähän vastakkainasettelun aikaan?

Mutta vakavissaan niin olisikohan taustalla vaikka ajatus siitä, että ne ajatukset saattavat olla normaalisti tulkittuna ihan salonkikelpoisia, mutta vääntelet niistä koko ajan karikatyyriversioita jotta vastakkainajattelu säilyisi ja sitten minä karautan omalla aasillani siltaa pitkin paikalle ja yritän kertoa hieman realistisemmin siitä, että mitä toinen ihminen on ajatellut, kun tämä itse ei välttämättä osaa sitä tehdä niin, että sinä ja hengenheimolaisesi ette sofistiikallanne siitä vääntäisi taas jotain ihmishirviömeininkiä?

Teit ihan oikeasti aivan hupsuja oletuksia (ihmisarvon vastaista, mielivaltaista jne.) koska olit mielessäsi päättänyt, että mitä tämäkin ihminen on asioista mieltä. Kun minä sitten kerron, että tuskin kukaan nyt ihmisarvon vastaista mielivaltaa oli ajatellut, niin sitten sinä harmistut koska minä pilaan keskustelun. Onko se todella niin itsetuntoa parantavaa, kun saa tehtyä sofistisia toisen mielipiteen ikäväksi muodostamisia ja sitten kun toinen ei osaa puolustautua dialogian taistelukentällä, niin sitten voidaan tuntea olonsa paremmaksi kun voittaa tuon naurettavan väitteen?

Hyvänen aika. Minusta on paljon paljon parempi, että ihmiset itse reflektoivat omia väitteitään, ajatuksiaan ja mielipiteitään. Sitä kautta se voivat oivaltaa uusia asioita ja ottaa mukaan uusia näkökulmia. Se, että joku ilmestyy harmahtavalla kaakillaan aina väliin kun esitetään selkeästi jokin ei-kovin-pitkälle-pohdittu näkemys kertomaan, että mikä sen näkemyksen pitäisi olla siinä vaiheessa kun kaikkia näkökulmia on tarkasteltu luopumatta perusarvoista taustalla, ei ole mikään oppimisprosessi.

Se tuottaa vain tapauksia, jotka toistelevat sitä salonkikelpoisuuden saavuttanutta muotoilua ymmärtämättä miksi se on siinä muodossa kuin se on, ja mahdollisesti salaa itsekseen ajatellen edelleen että kyllä ne kaikki pitäisi kuitenkin heti karkottaa.

Etkö tosiaan tiedostanut tekeväsi tuota?
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Username1 on November 23, 2010, 13:46:21
Quote
Niin. Kumpaan pystymme vaikuttamaan helpommin ja kumpi lienee tarkoituksenmukaisempaa? Väitit, ettei rikos ole maahanmuuton seurausta ja minä osoitin, että kyseessä on kuitenkin rikos joka olisi jäänyt sellaisenaan tekemättä. Jos väitteesi refutaatio on huonosti keskustelua eteenpäinvievää, niin haluatko, että ryhdyn myötäilemään sanojasi vaikka ne olisivatkin kyseenalaisia, jotta pääsemme vain eteenpäin?

Ja varmasti ihan kaikki rikokset jäisivät tekemättä ihmisten taholla, jos ihmisiä ei syntyisi ollenkaan, siis voimmeko sanoa, että rikos johtui siitä, että ihminen syntyi?

Tällöin herää tietenkin kysymys, että miksi joku ihminen, joka on a) muuttanut maasta x maahan y b) on joskus syntynyt EI TEE rikoksia?

Siispä niitä ei ainakaan voi suoraan (voiko epäsuorasti edesauttaa tiettyjen muuttujien yhteisvuorovaikutuksessa?) pitää rikollisuuden syinä.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Virkamies on November 23, 2010, 15:36:13
Hyvänen aika. Minusta on paljon paljon parempi, että ihmiset itse reflektoivat omia väitteitään, ajatuksiaan ja mielipiteitään. Sitä kautta se voivat oivaltaa uusia asioita ja ottaa mukaan uusia näkökulmia.

Niin minustakin.

Quote
Se, että joku ilmestyy harmahtavalla kaakillaan aina väliin kun esitetään selkeästi jokin ei-kovin-pitkälle-pohdittu näkemys kertomaan, että mikä sen näkemyksen pitäisi olla siinä vaiheessa kun kaikkia näkökulmia on tarkasteltu luopumatta perusarvoista taustalla, ei ole mikään oppimisprosessi.

Kuten ei ole sekään, että joku rakentaa väärin toisen karkeasti esittämät ajatukset ja tekee pilkkaa niistä. Saanko huomauttaa jatkossa, jos katson että toisen ihmisen positio on tulkittu tahattomasti tai tahallisesti väärin vai halutaanko mielummin niin, että jokainen puolustaa itse itseään?

Quote
Se tuottaa vain tapauksia, jotka toistelevat sitä salonkikelpoisuuden saavuttanutta muotoilua ymmärtämättä miksi se on siinä muodossa kuin se on, ja mahdollisesti salaa itsekseen ajatellen edelleen että kyllä ne kaikki pitäisi kuitenkin heti karkottaa.

Toisin kuin sinä, niin minä ehkä ajattelen niin, että henkilö itse kertokoon, mitä on mieltä, ilman että minun tarvitsee projisoida pahoja asioita hänen ajatuksikseen. Toisaalta suhtaudun keskusteluihin myös usein niin, että asiat keskustelevat eivätkä niinkään ihmiset. Minusta voidaan maastapoistamisen kriteereistä keskustella yleisellä tasolla ilman että pohditaan asiaa joukolla lähinnä siltä kantilta, että onkohan se peijooni nyt salailemassa ajatuksiaan asiasta tai että hah haa, nyt se tampio jäi kiinni ja kertoi salatuista ajatuksistaan.

Asenteet keskustelun tarkoitusperiin varmaan vaihtelevat.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Annushka on November 23, 2010, 16:20:21
Kuten ei ole sekään, että joku rakentaa väärin toisen karkeasti esittämät ajatukset ja tekee pilkkaa niistä. Saanko huomauttaa jatkossa, jos katson että toisen ihmisen positio on tulkittu tahattomasti tai tahallisesti väärin vai halutaanko mielummin niin, että jokainen puolustaa itse itseään?

Pilkkaa? Oletkohan tulkinnut aikamoisen herkästi nyt.

Mikäli karkeat ajatukset on esitetty jäsentelemättä ja tulkinnanvaraisesti, on minusta aivan normaali prosessi pommittaa niitä suunnasta ja toisesta, josko se vaikka saisi ajatusten alkuperäisen esittäjän pohtimaan, miten se karkeus saadaan niistä pois ja miksi se on tarpeellista.

Mistään tahallisesta väärintulkinnasta ei kyllä ole kyse - jos ei se sitten ole alitajuntaista, mutta voinet esittää näitä arveluja tulevassa ketjussa "annushka" siellä asiattoman keskustelun puolella.

Tietysti jokainen saa omasta puolestaan kertoa mikäli hänen mielestään joku on tulkinnut jotain väärin. Aika moneen otteeseen vain on tässä käynyt niin, että ajatusten alkuperäinen esittäjä on poistunut takaoikealle, ja sitten olemme jauhaneet kanssasi siitä mitä tulkintoja kukainenkin on tehnyt. Ei se kai (?) ole suunnitelmallista, mutta tietysti hieman hupaisaa juuri siltä kannalta, että puolueettomasti asemoit itsesi tulkinnassa useimmiten sen nuivan/kämyn puolustajaksi.

Toisin kuin sinä, niin minä ehkä ajattelen niin, että henkilö itse kertokoon, mitä on mieltä, ilman että minun tarvitsee projisoida pahoja asioita hänen ajatuksikseen. Toisaalta suhtaudun keskusteluihin myös usein niin, että asiat keskustelevat eivätkä niinkään ihmiset. Minusta voidaan maastapoistamisen kriteereistä keskustella yleisellä tasolla ilman että pohditaan asiaa joukolla lähinnä siltä kantilta, että onkohan se peijooni nyt salailemassa ajatuksiaan asiasta tai että hah haa, nyt se tampio jäi kiinni ja kertoi salatuista ajatuksistaan.

En nyt tarkoittanut aivan tuota. Minusta se varsinainen oleellinen prosessi on siinä, että ajatusten heittäjä ymmärtää reflektiota harjoitettuaan täsmälleen miksi on järkevämpää esittää karkottamista vain vankeustuomion saaneille, eikä nimenomaisesti ihan kaikille rikollisille, kuten tässä tapauksessa tuolla lausuttiin ylempänä. Jos siis hyppäys tapahtuu asenteesta "kaikki ulkomaalaiset ulos mistä vaan rikoksesta heti" suoraan esittämääsi salonkikelpoisempaan muotoiluun lähinnä sillä perusteella että "Virkamies sanoi niin" niin sitä reflektioprosessia ei tapahdu, eikä näin ollen synny syvempää ymmärrystä siitä että millaisista yhteiskunnallisista asioista tässä nyt keskustellaan.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Virkamies on November 23, 2010, 16:29:23
Pilkkaa? Oletkohan tulkinnut aikamoisen herkästi nyt.

Minä en puhu nyt pelkästään sinusta vaan yleensä.

Quote
Mikäli karkeat ajatukset on esitetty jäsentelemättä ja tulkinnanvaraisesti, on minusta aivan normaali prosessi pommittaa niitä suunnasta ja toisesta, josko se vaikka saisi ajatusten alkuperäisen esittäjän pohtimaan, miten se karkeus saadaan niistä pois ja miksi se on tarpeellista.

Jos edetään kultaista keskitietä pitkin, niin kyllä. Äärimmillään asia menee kaiken väärinymmärtämiseksi niin, ettei toinen voi esittää oikein mitään tulematta väärinymmärretyksi. Harva jaksaa formuloida sanansa puhtaaksi propositiologiikaksi.

Quote
Mistään tahallisesta väärintulkinnasta ei kyllä ole kyse - jos ei se sitten ole alitajuntaista, mutta voinet esittää näitä arveluja tulevassa ketjussa "annushka" siellä asiattoman keskustelun puolella.

En puhunut nyt sinusta henkilökohtaisella tasolla vaan keskustelijoista hieman suurempana joukkona. Jättäisin mielummin nämä ad hominem -jutut pois kokonaan.

Quote
Tietysti jokainen saa omasta puolestaan kertoa mikäli hänen mielestään joku on tulkinnut jotain väärin. Aika moneen otteeseen vain on tässä käynyt niin, että ajatusten alkuperäinen esittäjä on poistunut takaoikealle, ja sitten olemme jauhaneet kanssasi siitä mitä tulkintoja kukainenkin on tehnyt. Ei se kai (?) ole suunnitelmallista, mutta tietysti hieman hupaisaa juuri siltä kannalta, että puolueettomasti asemoit itsesi tulkinnassa useimmiten sen nuivan/kämyn puolustajaksi.

Ja jossain jonkun muun. Riippuu aina hiukan siitä, että ketä oikein joukko pommittaa kulloinkin ja millä perustein. Tällä palstalla nuivakämyt tuntuvat olevan erityisen ja huolellisen demonisoinnin kohteena. Jossain muualla jotkut toiset.

Quote
En nyt tarkoittanut aivan tuota. Minusta se varsinainen oleellinen prosessi on siinä, että ajatusten heittäjä ymmärtää reflektiota harjoitettuaan täsmälleen miksi on järkevämpää esittää karkottamista vain vankeustuomion saaneille, eikä nimenomaisesti ihan kaikille rikollisille, kuten tässä tapauksessa tuolla lausuttiin ylempänä. Jos siis hyppäys tapahtuu asenteesta "kaikki ulkomaalaiset ulos mistä vaan rikoksesta heti" suoraan esittämääsi salonkikelpoisempaan muotoiluun lähinnä sillä perusteella että "Virkamies sanoi niin" niin sitä reflektioprosessia ei tapahdu, eikä näin ollen synny syvempää ymmärrystä siitä että millaisista yhteiskunnallisista asioista tässä nyt keskustellaan.

Tapoin reflektion. Paha minä. Luulen, että ongelma on siinä, että minä otan keskustelut jälleen asioina, jotka keskustelevat, enkä ole välttämättä kiinnostunut kenenkään yksilön kasvutarinoista tässä kontekstissa. Jos tarkoitus on käydä puhdasta dialogia, niin käykää toki. Yritän hillitä itseni ja katselen muualle vaikka toisen positio olisikin melko helposti puolustettavissa dialogisin keinoin.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Annushka on November 23, 2010, 16:35:57
Tapoin reflektion. Paha minä. Luulen, että ongelma on siinä, että minä otan keskustelut jälleen asioina, jotka keskustelevat, enkä ole välttämättä kiinnostunut kenenkään yksilön kasvutarinoista tässä kontekstissa. Jos tarkoitus on käydä puhdasta dialogia, niin käykää toki. Yritän hillitä itseni ja katselen muualle vaikka toisen positio olisikin melko helposti puolustettavissa dialogisin keinoin.

Oivoi, en tarkoittanut loukata mitenkään. Pahoitteluni.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Kourumies on November 23, 2010, 18:56:01


Tapoin reflektion. Paha minä. Luulen, että ongelma on siinä, että minä otan keskustelut jälleen asioina, jotka keskustelevat, enkä ole välttämättä kiinnostunut kenenkään yksilön kasvutarinoista tässä kontekstissa. .

Luvalla sanoen, tuo on melko paksu väite, kun otetaan huomioon, miten kärkäs olet käymään henkilökohtaisuuksiin.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Kontturi on January 08, 2011, 16:38:57
Ja samaan aikaan kaukana idässä:
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20110153727
Alue tyhjenee, ja kaupunki tekee parhaansa hyödyntääkseen Lieksan kristillisen opiston ja halpojen asuntojen perässä seudulle muuttanutta, tasaisesti kasvavaa maahanmuuttajien joukkoa houkutellakseen tienoolle edes jostain uusia asukkaita.
http://www.lieksa.fi/Resource.phx/sivut/sivut-lieksa/soster/sosiaali/maahanmuuttajapalvelut/ajankohtaista.htx
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Kontturi on January 10, 2011, 23:43:51
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/01/lieksassa_ristiriitoja_maahanmuuttajista_2266503.html
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Warda on January 15, 2011, 00:13:41
Tuohan on aivan mainiota! Täältä meidän vauraiden suvishyysäreiden hipsterialueelta (vai mikäs se nyt olikaan?) saadaan verovaroja lieksalaistenkin taskuun, kiitos mamujen. Eipä tarvitse veisata "maksetaan niille verovaroin kalliita asuntoja verovaroin luksusalueilta" tai "ohittavat asuntojonossa"   la nuivat manifestaajat.´Vaan eikös joku jo keksinyt sellaisesta sitten purnatakin, vaikka asuntoja seisoo tyhjillään? ::)
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Kontturi on May 06, 2011, 12:33:26
Kaikenmaailman muslimien hillunta etenee: http://yle.fi/alueet/pohjois-karjala/2011/05/lieksalaiset_saavat_oman_moskeijan_2557830.html

Ja paikallinen huhumylly pyörii: http://www.karjalainen.fi/Karjalainen/Uutiset_maakunta/ajokorteissa_on_sama_laki_kaikille_7077088.html

Tulee mieleen erään pohjoiskarjalaisen kyläkaupan tarina. Muslimiyrittäjä olisi halunnut perustaa itä-Suomen ainoan halal-lihaa muiden tuotteiden ohessa myyvän kyläkaupan, mutta paikallinen kyläyhdistys jakautui asiassa pahoin - osa olisi mielummin jättänyt kaupan tyhjilleen kuin suostunut siihne että seudulle saadaan uusi yrittäjä ja toimiva kyläkauppa.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Harri on May 06, 2011, 13:19:01
Kaikenmaailman muslimien hillunta etenee: http://yle.fi/alueet/pohjois-karjala/2011/05/lieksalaiset_saavat_oman_moskeijan_2557830.html


No voi perhana! Toivottavasti ne minareetista ulistavat uli uli-kutsut eivät kantadu tänne Joensuuhun saakka. Taas olisi Hakkaraisella töitä!
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Annushka on May 06, 2011, 13:28:46
Kaikenmaailman muslimien hillunta etenee: http://yle.fi/alueet/pohjois-karjala/2011/05/lieksalaiset_saavat_oman_moskeijan_2557830.html


No voi perhana! Toivottavasti ne minareetista ulistavat uli uli-kutsut eivät kantadu tänne Joensuuhun saakka. Taas olisi Hakkaraisella töitä!


No eiköhän sekin minareetti verovaroista makseta. Rakentavat epäilemättä vähintään Näsinneulan korkuisen uliulitornin jota Kolilla käyvien suomalaiskansallismielisten turistien on pakko tuijottaa katsellessaan Pielistä.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Kontturi on May 06, 2011, 15:00:54
Ja koeta tässä sitten selittää, että moskeija voi toimia ilman minareettia aivan samaan tapaan kuin tsasouna ilman kellotapulia...
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Kontturi on August 26, 2011, 20:56:05
http://www.karjalainen.fi/Karjalainen/Uutiset_maakunta/poliisi_esti_rasistisen_yhteenoton_lieksassa_7341357.html

"Poliisin näkyvä läsnäolo ja kymmenien nuorten henkilöllisyyksien tarkistaminen esti todennäköisesti paikallisten nuorten ja maahanmuuttajien yhteenoton tiistai-iltana Lieksassa. Poliisi lisäsi partiointiaan kaupungin keskustassa saatuaan tietää, että Facebookissa oli julkaistu nuorille suunnattu kokoontumiskutsu Lieksan Mähkön asuinalueelle otsikolla -Kuka pelkää mustaa miestä-...Lieksan Mähkön kaupunginosassa asuu runsaasti maahanmuuttajia. Yhteenottoja nuorten ja maahanmuuttajien välillä poliisi ei kuitenkaan tiistai-illan ja keskiviikon vastaisen alkuyön aikana havainnut."

Tulee mieleen taannoinen dokumentteihinkin päätynyt jalkapallokentän tapaus, josta sitten käytiin oikeutta ja jaettiin tuomioitakin. Tällä kertaa ei tosin kellään ollut mukana aseita tai näkyviä tunnuksia - paikalliset tuntien imurinputkia ei kuitenkaan tarvinnut etsiä kaukaa mikäli tilanne olisi päässyt kärjistymään. Huonolta näyttää tulevaisuuden suhteen.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Demonisoitu on August 26, 2011, 23:53:41
http://www.karjalainen.fi/Karjalainen/Uutiset_maakunta/poliisi_esti_rasistisen_yhteenoton_lieksassa_7341357.html

"Poliisin näkyvä läsnäolo ja kymmenien nuorten henkilöllisyyksien tarkistaminen esti todennäköisesti paikallisten nuorten ja maahanmuuttajien yhteenoton tiistai-iltana Lieksassa. Poliisi lisäsi partiointiaan kaupungin keskustassa saatuaan tietää, että Facebookissa oli julkaistu nuorille suunnattu kokoontumiskutsu Lieksan Mähkön asuinalueelle otsikolla -Kuka pelkää mustaa miestä-...Lieksan Mähkön kaupunginosassa asuu runsaasti maahanmuuttajia. Yhteenottoja nuorten ja maahanmuuttajien välillä poliisi ei kuitenkaan tiistai-illan ja keskiviikon vastaisen alkuyön aikana havainnut."

Tulee mieleen taannoinen dokumentteihinkin päätynyt jalkapallokentän tapaus, josta sitten käytiin oikeutta ja jaettiin tuomioitakin. Tällä kertaa ei tosin kellään ollut mukana aseita tai näkyviä tunnuksia - paikalliset tuntien imurinputkia ei kuitenkaan tarvinnut etsiä kaukaa mikäli tilanne olisi päässyt kärjistymään. Huonolta näyttää tulevaisuuden suhteen.

Päinvastoin, tuon uutisen perusteellahan se pikemminkin näyttää lupaavalta. Pohjois-Karjalan poliisihan toimi tapauksessa esimerkillisesti, estäen niin tekemällä aimo määrän inhimillistä kärsimystä, sen siirtämistä lopulta ties kenelle ja kuinka monen sukupolven päähän. Uhoavia typeriä nuoria löytyy aina ja ikuisesti. Sen sijaan rasismilta ruostuu pohja puhki nopeassakin tahdissa mikäli poliisi ja muut vallan sekä järjestyksen ylläpitäjät korjaavat asenteitaan samalla lopettaen suoranaisen rasistien (<- rasismi-ideologiaa aktiivisesti toteuttavat) tukemisen ja suojelemisen.

(Muistaen Esa vaikka tämän klassikon kohdassa 4:47 (http://www.youtube.com/watch?v=AP7MOF-fEZo)) Huomaa kuinka totaalinen asenteen muutos nimenomaan Pohjois-Karjalan poliisissa on täytynyt tapahtua, kun vielä 90-luvulla täkäläinen poliisiviranomainen, hitusen kärjistäen, puki oman poikansa skiniunivormuun ja toivotteli hyvät hakkaukset suojattinsa lähtiessä illan suussa puolustammaan Isäm maata.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Kontturi on October 10, 2011, 08:45:04
http://www.karjalainen.fi/Karjalainen/Uutiset_maakunta/lieksassa_raju_puukkotappelu_torilla__somalimiehelle_pahimmat_vammat_7458109.html

"Ainakin kaksi miestä sai vammoja teräaseesta viime yönä kello 4:n aikaan Lieksan keskustassa Siltakadulla. Kahakan osapuolina oli joukko lieksalaisia miehiä ja kolme somalimiestä."
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Maivei on October 10, 2011, 11:40:18
Eräällä tavallisesti asioista perillä olevalla nettiareenalla esitetyn tiedon mukaan lieksassa on ikäryhmässä 15-19 miespuolisista nuorista 280 perunanenää ja 130 vastikään muuttaneita "somaleita". Kun/jos suhde on tuollainen niin levottomuudet ja tappelut eivät voi tulla yllätyksenä kenellekään muulle kuin -eihän - sitä - muuten - ylikomisarioksi - pääsekään- poliisipäällikölle.
Jos Lieksassa ei tuossa tilanteessa esiintyisi nuorten miesten uhoamista niin silloin olisi syytä olla huolestunut että mitä niiden kouluruokaan sekoitetaan.
Tilanne olisi sama vaikka tulijat olisivat vitivalkoisia buureja mutta kun sitä rasismia nyt vain näyttää olevan nykyään pakko etsiä, löytää ja tuhota. 
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Tönnies on October 10, 2011, 11:50:24
Tilanne olisi sama vaikka tulijat olisivat vitivalkoisia buureja mutta kun sitä rasismia nyt vain näyttää olevan nykyään pakko etsiä, löytää ja tuhota. 

Ai no mutta jos sinulle on jo tutkimattakin selvää ettei taustalla voi millään olla rasistista motiivia, niin ei siinä sitten mitään, ilmoita toki Lieksan poliisillekin niin ymmärtävät ajoissa lopettaa asian selvittämisen. Säästyy verorahojakin.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Julmuri on October 10, 2011, 13:01:35
Miksi ainoastaan Itä-Suomessa uuden porukan ilmaantuminen raitille tarkoittaa automaattisia väkivaltaisuuksia? Muuten jos teoria pätisi ei jossain Usassa muuta tehtäisikään kuin tapeltaisi kadulla. Väitän kyllä, että tulijoiden ihonväri ja kansallisuus ovat vaikuttaneet asiaan. Ei nuoriso automaatiolla muiden kimppuun käy.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Harri on October 10, 2011, 13:37:48
Miksi ainoastaan Itä-Suomessa uuden porukan ilmaantuminen raitille tarkoittaa automaattisia väkivaltaisuuksia? Muuten jos teoria pätisi ei jossain Usassa muuta tehtäisikään kuin tapeltaisi kadulla. Väitän kyllä, että tulijoiden ihonväri ja kansallisuus ovat vaikuttaneet asiaan. Ei nuoriso automaatiolla muiden kimppuun käy.

Tämä on toistoa tuolta toisesta ketjusta, mutta menköön: itäsuomalaiselle nuorisolle tuntuu kelpaavan kaikki tulokkaat. Outokummussa aiheutti painetta päässä se, että sinne muutti nuorisoa muualta Suomesta opiskelemaan kulttuurialaa uudessa oppilaitoksessa.

Tämäkin on toistoa, mutta menköön: Lieksassa on turvapaikanhakijoita muualtakin kuin Somaliasta. Ehkäpä juuri siksi Maivei käytti muotoa "somalit". Tässä kyseisessä tapauksessa kähinän toisena osapuolena oli somalit, mutta myös esimerkiksi kurdien kanssa on nuoriso aiemmin todistetusti tapellut.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Vongoethe on October 10, 2011, 13:39:57
Miksi ainoastaan Itä-Suomessa uuden porukan ilmaantuminen raitille tarkoittaa automaattisia väkivaltaisuuksia? Muuten jos teoria pätisi ei jossain Usassa muuta tehtäisikään kuin tapeltaisi kadulla. Väitän kyllä, että tulijoiden ihonväri ja kansallisuus ovat vaikuttaneet asiaan. Ei nuoriso automaatiolla muiden kimppuun käy.


Etkö ole pannut merkille, että rasismia on vain ja ainoastaan se, että arvostellaan hommalais- ja persumiehiä?

Hassun ristiriitaisia lausuntoja muuten tässä ketjussa (http://hommaforum.org/index.php/topic,59458.msg800723/topicseen.html?PHPSESSID=08imd1b8bj3o5q97t4qb84jij3#msg800723), jossa Lieksan rasismi, Karjalaisen mukaan ällistyttää poliisipäällikköä verrattuna tuohon uutisketjuun (http://hommaforum.org/index.php/topic,59877.msg808879/topicseen.html?PHPSESSID=08imd1b8bj3o5q97t4qb84jij3#msg808879) Lieksan tappelusta.

Niinhän se tietysti on, jokainen vastaa omasta viestistään, jokainen viesti on uusi mahdollisuus kuten jokainen päivä on armo uus, joten minkäänlaista johdonmukaisuutta tahi koherenssia viesteissä ei tarvitse olla. Kunhan pälättää mitä päähän pälkähtää, paitsi, että sitä rasismia ei tietysti ole olemassakaan ja kuiteski ne somalit...

Rasismin kohde on siis aina ja vain se myyttinen suomalainen VHM - ei edes suomalaisten naisten väitetä joutuvan rasistisen hyökkäyksen ja häpäisyn, vallankäytön uhriksi, silloinkaan, kun aihetta voisi ollakin eli noissa raiskaustapauksissa, joista forumeilla älämölöä pidetään. Siinä meillä Lännen vartijat.

Edit: Silmäilin Kanuun Sanomia, kotikaupunkini valtalehteä. Tuossa yksi vuodentakainen uutinen, Itä-Suomea yleisemminkin koskeva. Täällä Kajaanissahan muuten koko Suomessa ensimmäisten joukossa alettiin ylipäänsä tilastoida rasistiseksi katsottavat rikokset erikseen.

Quote from: Kainuun Sanomat/STT, 8.7.2010

Rasistiset rikokset lisääntyneet Itä-Suomessa


Rasistinen liikehdintä on viime vuosina lisääntynyt Itä-Suomessa, sanoo Supon turvallisuusyksikön päällikkö Kari Harju.

Rasistiset rikokset ovat yleistyneet ainakin Joensuun ja Lieksan suunnalla. Muukalaisvastaisuuteen kehottavia tarroja on levitetty myös esimerkiksi Tampereella, Oulussa ja Kajaanissa.

Supon mukaan Itä-Suomessa on ollut kyse lähinnä vahingontekojen määrän kasvusta. Väkivallanteot eivät sen sijaan ole juuri yleistyneet.


Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Maivei on October 10, 2011, 14:21:16
Miksi ainoastaan Itä-Suomessa uuden porukan ilmaantuminen raitille tarkoittaa automaattisia väkivaltaisuuksia? Muuten jos teoria pätisi ei jossain Usassa muuta tehtäisikään kuin tapeltaisi kadulla. Väitän kyllä, että tulijoiden ihonväri ja kansallisuus ovat vaikuttaneet asiaan. Ei nuoriso automaatiolla muiden kimppuun käy.

Itäkeskuksen raitilla ei parisataa uusasukasta erotu massasta mitenkään mutta jos Lieksan raitilla pyörii vajaa kolmesataa lieksalaista nuortamiestä ja sinne tulla tupsahtaa 130 samaa ikäryhmää viemään heidän naisia niin kyllä siinä konflikti syntyy. Ei kai tuo voi olla niin vaikea yhtälö ymmärtää?
Ja konflikti syntyy kyllä länsi-suomessakin samoilla lähtökohdilla.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Julmuri on October 10, 2011, 17:17:38
Miksi ainoastaan Itä-Suomessa uuden porukan ilmaantuminen raitille tarkoittaa automaattisia väkivaltaisuuksia? Muuten jos teoria pätisi ei jossain Usassa muuta tehtäisikään kuin tapeltaisi kadulla. Väitän kyllä, että tulijoiden ihonväri ja kansallisuus ovat vaikuttaneet asiaan. Ei nuoriso automaatiolla muiden kimppuun käy.

Itäkeskuksen raitilla ei parisataa uusasukasta erotu massasta mitenkään mutta jos Lieksan raitilla pyörii vajaa kolmesataa lieksalaista nuortamiestä ja sinne tulla tupsahtaa 130 samaa ikäryhmää viemään heidän naisia niin kyllä siinä konflikti syntyy. Ei kai tuo voi olla niin vaikea yhtälö ymmärtää?
Ja konflikti syntyy kyllä länsi-suomessakin samoilla lähtökohdilla.

Syntyykö? Tapeltiinko tässä nyt naisista? Onko sinulla sellaista tietoa?
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Maivei on October 10, 2011, 18:03:13
Miksi ainoastaan Itä-Suomessa uuden porukan ilmaantuminen raitille tarkoittaa automaattisia väkivaltaisuuksia? Muuten jos teoria pätisi ei jossain Usassa muuta tehtäisikään kuin tapeltaisi kadulla. Väitän kyllä, että tulijoiden ihonväri ja kansallisuus ovat vaikuttaneet asiaan. Ei nuoriso automaatiolla muiden kimppuun käy.

Itäkeskuksen raitilla ei parisataa uusasukasta erotu massasta mitenkään mutta jos Lieksan raitilla pyörii vajaa kolmesataa lieksalaista nuortamiestä ja sinne tulla tupsahtaa 130 samaa ikäryhmää viemään heidän naisia niin kyllä siinä konflikti syntyy. Ei kai tuo voi olla niin vaikea yhtälö ymmärtää?
Ja konflikti syntyy kyllä länsi-suomessakin samoilla lähtökohdilla.

Syntyykö? Tapeltiinko tässä nyt naisista? Onko sinulla sellaista tietoa?


Ei oo tietoo, onko sinulla?
Tuo oli sellainen yleinen huomio, elämänkokemuksen tuomaa viisautta. Nuoret miehet usein kukkoilevat ja tappelevat, lähes poikkeuksetta kyse on loppuviimeksi naisista, vaikka näennäinen syy olisi vaikka väärä musiikkimaku tai liian lyhyet/pitkät hiukset tai omituinen murre tai ihonväri tai liian siistit tai rähjäiset vaatteet tai......... jatkuu loputtomiin.
Tämä sääntö pätee niin idässä kuin lännessä, kaikissa maissa ja kansoissa, itseasiassa koko luomakunnassa. Äärimmillään tuo vietti johtaa tuhoisiin sotiin.
Oliko muuta?
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Jussi Marttila on October 10, 2011, 18:51:47
Onko ne Lieksan naiset sitten jotenkin Lieksan miesten omaisuutta? Onko siellä joku ihmeen karjalanpiirakkaversio sharialaista voimassa vai mitä?
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Harri on October 10, 2011, 18:57:17
Teinipojat nyt ovat keskimäärin typeriä pässejä. Moni noista kasvaa ihan kunnollisiksi aikuisiksi. Se mikä huolestuttaa on nämä aikuiset nuivat miehet, jotka antautuvat aina vain alhaisimpien viettiensä vietäviksi. Turpiin ei enää ehkä mätkitä, mutta kaikki valveillaoloaika käytetään jonninjoutavaan öyhöttämiseen.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Julmuri on October 10, 2011, 20:28:35
Miksi ainoastaan Itä-Suomessa uuden porukan ilmaantuminen raitille tarkoittaa automaattisia väkivaltaisuuksia? Muuten jos teoria pätisi ei jossain Usassa muuta tehtäisikään kuin tapeltaisi kadulla. Väitän kyllä, että tulijoiden ihonväri ja kansallisuus ovat vaikuttaneet asiaan. Ei nuoriso automaatiolla muiden kimppuun käy.

Itäkeskuksen raitilla ei parisataa uusasukasta erotu massasta mitenkään mutta jos Lieksan raitilla pyörii vajaa kolmesataa lieksalaista nuortamiestä ja sinne tulla tupsahtaa 130 samaa ikäryhmää viemään heidän naisia niin kyllä siinä konflikti syntyy. Ei kai tuo voi olla niin vaikea yhtälö ymmärtää?
Ja konflikti syntyy kyllä länsi-suomessakin samoilla lähtökohdilla.

Syntyykö? Tapeltiinko tässä nyt naisista? Onko sinulla sellaista tietoa?


Ei oo tietoo, onko sinulla?
Tuo oli sellainen yleinen huomio, elämänkokemuksen tuomaa viisautta. Nuoret miehet usein kukkoilevat ja tappelevat, lähes poikkeuksetta kyse on loppuviimeksi naisista, vaikka näennäinen syy olisi vaikka väärä musiikkimaku tai liian lyhyet/pitkät hiukset tai omituinen murre tai ihonväri tai liian siistit tai rähjäiset vaatteet tai......... jatkuu loputtomiin.
Tämä sääntö pätee niin idässä kuin lännessä, kaikissa maissa ja kansoissa, itseasiassa koko luomakunnassa. Äärimmillään tuo vietti johtaa tuhoisiin sotiin.
Oliko muuta?


Valitan. En usko selitystäsi. Omassa nuoruudessani kun pojat ottivat yhteen naapurilähiön poikien kanssa kyse oli yleensä siitä kelle joku koriskenttä, puistoalue tai vastaava kuuluu. Sama pätee somaleiden ja suomalaisten kiistoihin. Kontulassakin kiisteltiin futiskentästä, omassa kotilähiössäni muutamaa vuotta nuoremmat tappelivat somalien kanssa kuka saa notkua kirjaston edessä. Naisista taas tapellaan henkilökohtaisemmalla tasolla, mutta ei näissä joukkokahinoissa, koska täällä ei ole mahdollista tappelulla "voittaa" itselleen lisää naisia.

Rasistinen aspekti on ilmeisen selvä jos ajatellaan aiempaa Helsingin jengiväkivaltaa eri kaupunginosien poikaporukoiden välillä. Maahanmuuttajien saapuminen tekikin tappeluista yhtäkkiä saman asuinalueen sisäisiä kiistoja. Varmasti toki sitä rasismia on ollut molempiin suuntiin eikä somaliriehuja ole suomalaista yhtään parempi. Yleensä kuitenkin se on vähemmistö, joka näissä on ottavana osapuolena puolustuskannalla.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: ellipse on October 10, 2011, 20:55:02
Onko ne Lieksan naiset sitten jotenkin Lieksan miesten omaisuutta? Onko siellä joku ihmeen karjalanpiirakkaversio sharialaista voimassa vai mitä?

Just noin. Muutenkin jo Suomen sisäinen maassamuutto on jo vuosikausia estänyt minkään kylän naisten korvamerkinnän vain kotikylän perunanenille, mutta miten ihmeessä tuo "ne vie meidän naiset" argumentti on edelleen täysin validi mamukriitikoilla.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Kontturi on October 12, 2011, 13:27:36
http://www.karjalainen.fi/Karjalainen/Mielipiteet/rasistinen_rikos_on_suuri_h%C3%A4pe%C3%A4_7461733.html

Maakuntalehdistö kommentoi:

"Jos te lieksalaisnuoret kuvittelette olevanne joensuulaisskinien tapaan isänmaan asialla, niin ottakaapa oppia siitä, kuinka kävi joensuulaisskineille. Aivan liian moni ajautui rasismissaan ja näennäisessä isänmaallisessa innostuksessaan syvälle väkivalta- ja huumerikosten maailmaan. Niin syvälle, että moni ei ole päässyt sieltä ylös kuin kuolemalla.

-Sankareita- heistä ei tullut. Ei vaikka kuinka saattoi parikymppisenä -sotavankina- Pyhäselän vankilassa kuvitella olevansa -sankari-sotavanki-, kun oli onnistunut häätämään muutaman sataa somalia pois kaupungista.

Uskokaa pois, rasistinen rikos ei ole sankariteko, vaan suuri häpeä, teille, teidän omaisillenne ja koko kotikaupungillennekin. Sanonpa tämän, jospa sillä nyt teille jotakin merkitystä olisi."
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Harri on October 13, 2011, 08:20:36
Quote from: HS
Rasismi on keskittynyt Pohjois-Karjalassa tilastojen mukaan vahvasti Lieksaan. Kaupungissa asuu alle kymmenesosa maakunnan asukkaista, mutta rasistiseksi epäillyistä rikoksista siellä tehdään peräti puolet.

Poliisin mukaan maakunnan rikoksista 62:ssa oli viime vuonna rasistinen motiivi. Niistä 29 tehtiin Lieksassa.

Tavallisesti kyse on ilkivallasta, kuten maahanmuuttajien autojen rikkomisesta tai seinien töhrimisestä.

Jutusta (http://www.hs.fi/kotimaa/Jopa+puolet+Pohjois-Karjalan+rasismirikoksista+tehdään+Lieksassa/a1305547112545) selviää, että "erityisesti somalitaustaisten tulo katukuvaan on saanut Lieksan raiteiltaan", sekä Pohjois-Karjalan poliisilaitoksen päällikön Kai Markkulan olevan huolissaan koska "keskustelussa kielikuvat ovat koventuneet, ja asenteet tuntuvat jyrkentyneen" ja tilanne alkaa muistuttamaan 1990-luvun Joensuuta.

Hihi, mokuttaja-Markkula. Rassismi. Äbäläwäbälä.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Tönnies on October 13, 2011, 10:53:17
Samaan aikaan Fobban kehumalla Hommafoorumilla Lieksan rasisteille tarjoillaan lähinnä teetä ja sympatiaa.

Tässä valossa tuo kommentti näyttäytyy itseasiassa entistäkin oudommalta. En sano että tässä olisi mitään suoraa kausaliteettia, mutta jos olisin vaikutuksille altis lieksalaisnuori ja lukisin tuota Homman aihetta käsittelevää ketjua, niin ei mikään ihme jos ajatus "niiden pois ajamisesta" alkaisikin tuntua ihan sosiaalisesti hyväksytyltä.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Reija Härkönen on October 13, 2011, 11:23:30
Samaan aikaan Fobban kehumalla Hommafoorumilla Lieksan rasisteille tarjoillaan lähinnä teetä ja sympatiaa.

Tässä valossa tuo kommentti näyttäytyy itseasiassa entistäkin oudommalta. En sano että tässä olisi mitään suoraa kausaliteettia, mutta jos olisin vaikutuksille altis lieksalaisnuori ja lukisin tuota Homman aihetta käsittelevää ketjua, niin ei mikään ihme jos ajatus "niiden pois ajamisesta" alkaisikin tuntua ihan sosiaalisesti hyväksytyltä.

Niinpä. Juuri tähänhän halla-aholaiset pyrkivät. Ja nyt sitten vaahdotaan lisää aiheesta: "Katsokaa nyt, mitä täysin hallitsematon maahanmuutto on saanut aikaiseksi." Ja kuitenkin tuolla Lieksassakin on kyse pojista, jotka ovat tulleet todella surkeista oloista, vuosia jatkuneen sodan ja epävarmuuden tilassa olevasta maasta. Vieraaseen maahan muuttaminen on aina vaikeaa, vaikka muuttaisi kutsuttuna asiantuntijana hyväpalkkaiseen työhön, niin ongelmia tulee ja täytyy olla todella aktiivinen lunastaakseen paikkansa yhteiskunnassa. Noilla nuorilla miehillä ei ole siihen paljon eväitä, eivätkä Lieksan juipit heitä auta. Ymmärrän sen, että lieksalaisillakin nuorilla miehillä saattaa olla pelkoja ja epävarmuutta tulevaisuudesta, eivätkä kaikki vielä oikein tiedä, mitä elämällä on heille annettavana, mutta ei ole hyväksyttävää, että tällaisia pelkoja puretaan hakkaamalla ja kiusaamalla vielä heikompia.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Vongoethe on October 17, 2011, 14:31:40
Asiasta (myös yksittäisten poliisien rasismista) on varhemmin ollut puhetta myös Blogeista poimittua (http://todellisuus.org/index.php?topic=1394.msg38813#msg38813) -ketjussa sekä uutiskokoomaketjuissa (http://todellisuus.org/index.php?topic=438.msg38648#msg38648).

Ilmapiiri kiristyy Lieksan kaduilla (http://www.hs.fi/arkisto/artikkeli/Ilmapiiri+kiristyy+Lieksan+kaduilla/HS20111013SI1YO01b9f)

Quote from: Helsingin Sanomat, 13.10.2011

Ilmapiiri kiristyy Lieksan kaduilla

Maahanmuuttajaa puukotettiin, virkamiehiä uhataan. Moni sanoo kaupunkiin tulleen liikaa uutta väkeä.

JUHANI SAARINEN HS

Lieksa. Työväentalolla alkaa rukoushetki.

Parikymmentä ihmistä polvistuu lattialle ja rukoilee. Paksujen mattojen päälle vedetyt teipit kertovat, missä suunnassa on Mekka.

Lieksalaisen työväentalon alakertaan perustetussa moskeijassa on väljää - kenties lokakuinen sadesää pitää väen kotona. Vilkkaimpina päivinä moskeijaan kokoontuu rukoilemaan jopa 90 ihmistä.

Kesällä avatun moskeijan suosio ei ole jäänyt vaille huomiota pienessä pohjoiskarjalaisessa kaupungissa.

Oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden osuus väestöstä on kivunnut runsaan 12500 ihmisen paikkakunnalla nopeasti noin 220 asukkaaseen. Suurin osa on lähtöisin Somaliasta.

Maahanmuuttajien osuus on paljon pienempi kuin esimerkiksi Helsingissä, mutta erityisesti somalitaustaisten tulo katukuvaan on saanut Lieksan raiteiltaan.

Muutos on kiristänyt paikallisten ja maahanmuuttajien välejä. Pahin tapaus sattui viime viikonloppuna, kun öisessä kahakassa yhtä somalimiestä puukotettiin ja yksi lieksalainen sai viiltohaavoja. Kaksi lieksalaista on pidätetty ja yksi maahanmuuttaja otettu kiinni.

Pohjois-Karjalan poliisilaitoksen päällikkö Kai Markkula on huolissaan. Hän vertaa tilannetta 1990-luvun puolenvälin Joensuuhun, jossa skinijengit vainosivat maahanmuuttajia.

"Jännittyneisyys on näkynyt vajaan vuoden verran", hän sanoo. "Keskustelussa kielikuvat ovat koventuneet, ja asenteet tuntuvat jyrkentyneen."

Tunnelman kiristyminen tuntuu myös kaupungintalolla. Sosiaalijohtaja Soile Syrjäläinen kertoo joutuneensa uhkailun ja huutelun kohteeksi kaupungilla.

"Auto oli vanteiden päällä yhtenä aamuna", hän kertoo.

Nykyinen ilmapiiri saa maahanmuuttoa kritisoineen valtuutetun Veijo Ikosen (kesk) muistelemaan vuotta 1956. Tuolloin läheisen Pankakosken tehdastaajaman väki tunkeutui kahteen romanien asuttamaan taloon ja ajoi heidät seipäin yöhön sekä pois paikkakunnalta.

Vaikka moni sanoo kaupunkiin tulleen jo liikaa maahanmuuttajia, väkivaltaan on lieksalaisten mielestä syyllistynyt vain pieni parikymppisten miesten porukka.

"Kyllä ne keskenäänkin osaavat tapella", sanoo nuoriso-ohjaaja Terhi Harviala. "Ei siitä ole pitkääkään aikaa, kun ne puukottivat toisiaan ravintolassa."

Internetissä ja kahvikeskusteluissa tulijoista riittää villejäkin juttuja. Marketin aulassa kahvitteleva Terho Lautanen sanoo, että maahanmuuttajien etuudet ovat parempia kuin paikallisten.

"Paikallisilla ihmisillä ei ole sosiaaliturvaa, kun rahat menevät maahanmuuttajille", lisää vierestä Aarno Ikonen.

Virkamiesten mukaan puheilla ei ole katetta: etuudet ovat samat kuin kaikilla muillakin, kaupunki ei ole kustantanut tulijoille autoja, heidän vuokra-asuntojaan ei varustella sen paremmin, eikä väitetyistä raiskauksista ole mitään näyttöä.

"Voi sanoa, että täällä on erilaisia rasistisia ilmiöitä. Nuoriso testaa, miten täällä ollaan", Soile Syrjäläinen sanoo.

Tärkein syy maahanmuuttajien saapumiseen seisoo Mähkön kaupunginosassa.

Sitkeästä työttömyydestä kärsivän Lieksan väkiluku on pienentynyt kolmessa vuosikymmenessä yli 6000 asukkaalla. Väen väheneminen tyhjentää asuntoja ja laskee hintoja: Pankakoskelta saisi kerrostalokolmion 24000 eurolla.

Kaupungilla oli muutama vuosi sitten sata tyhjää vuokra-asuntoa erityisesti Mähköllä. Nyt kolmikerroksisissa taloissa on enää vähän tyhjää, kun Lieksaan hakeutuneet maahanmuuttajat ovat täyttäneet asunnot.

Osaa maahanmuuttajista kaupungin tilanne pelottaa. Sunnuntain vastaisen yön kahakassa mukiloitu Jama Yusuf Ahmed seuraa autoja, jotka matelevat kerrostalojen ohi.

"Pelottaa erittäin paljon. Illalla ei uskalla lähteä edes kauppaan", hän kertoo.

Somaliyhdistyksen puheenjohtaja Muqtar Moalin Nuur kertoo, ettei hän ole itse törmännyt Lieksassa rasismiin. Hänen mielestään kaupunki on hyvä asuinpaikka.

Ongelmia on hänen mielestään syntynyt niille, jotka juovat ja käyvät baareissa. Pelkästään paikallisten piikkiin kaikkia selkkauksia ei voi pistää, sillä yöelämässä on nähty veitsiä myös maahanmuuttajien käsissä.

"Mekin olemme tehneet virheitä. Meillä on samoja ongelmia kuin paikallisilla: perheongelmia ja muita", hän sanoo.Artikkelilinkki:

Quote from: HS - Kotimaa - 13.10.2011

SANOTTUA

"Uskoisin, että . . .

"Uskoisin
, että suurin osa lieksalaisista toivottaa heidät tervetulleiksi."

Sari Leinonen "Minusta sopii täällä ihan hyvin olemaan. Se on se tietty ryhmä, joka tätä lietsoo."

Seija Pursiainen "Minä olen jyrkästi kielteinen. Näkeehän sen tuolla kadulla, ettei siitä hyvää tule. Ainakaan lisää heitä ei tarvita, koska siitä tulee ongelmia ihan varmasti."

Pentti Nykänen "Onhan noita tappeluita ollut maailman sivu, sinänsä siinä ei ole mitään uutta auringon alla."

Teuvo Martikainen "Ystäväni kahdeksanvuotias poika joutui näkemään, kun yksi mies hakkasi somalin veriseksi."

Niina Meriläinen "Ilmapiiri on huonontunut erittäin paljon. Olemme siitä erittäin vihaisia."

Gulled Ishef Abdi "Mahtuuhan tänne ihmisiä, jos tullaan työtä tekemään. Pitäisi miettiä, onko täällä elinkeinoja ja elinmahdollisuuksia pitkässä juoksussa eikä sitä, saadaanko valtionapua kolmeksi vuodeksi vai ei."

Aku Lampola "Tuntuu, että maahanmuuttajia pitäisi vain paapoa."

Ulla Väänänen

Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: turha jätkä on October 17, 2011, 15:02:20
Gulled Ishef Abdi "Mahtuuhan tänne ihmisiä, jos tullaan työtä tekemään. Pitäisi miettiä, onko täällä elinkeinoja ja elinmahdollisuuksia pitkässä juoksussa eikä sitä, saadaanko valtionapua kolmeksi vuodeksi vai ei."

Aika hyvä tiivistys.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Vongoethe on October 17, 2011, 15:10:49
Gulled Ishef Abdi "Mahtuuhan tänne ihmisiä, jos tullaan työtä tekemään. Pitäisi miettiä, onko täällä elinkeinoja ja elinmahdollisuuksia pitkässä juoksussa eikä sitä, saadaanko valtionapua kolmeksi vuodeksi vai ei."

Aika hyvä tiivistys.Taitaa olla hänkin perinteisempi muslimi, koska pitää ongelmallisena, että nuoret, arvatenkin myös somalit, käyvät baareissa. "Ongelmia on hänen mielestään syntynyt niille, jotka juovat ja käyvät baareissa." Tuskinpa ne ongelmat siitä mihinkään katoaisivat, vaikka ensimmäinenkään somali ei jalallaan baariin astuisi. Sisällä pysytteleminen voisi auttaa...
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Julmuri on October 17, 2011, 23:36:59
Aina sanotaan, että mamut pitää sijoittaa tyhjillään oleviin halpoihin asuntoihin syrjäkylillä. Nyt on tehty niin, joten miksi ei kelpaa sekään?

Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Reija Härkönen on October 17, 2011, 23:45:43


Taitaa olla hänkin perinteisempi muslimi, koska pitää ongelmallisena, että nuoret, arvatenkin myös somalit, käyvät baareissa. "Ongelmia on hänen mielestään syntynyt niille, jotka juovat ja käyvät baareissa." Tuskinpa ne ongelmat siitä mihinkään katoaisivat, vaikka ensimmäinenkään somali ei jalallaan baariin astuisi. Sisällä pysytteleminen voisi auttaa...

Tuohan on jälleen yksi selvä osoitus, että muslimit sopeutuvat: muslimipojat juovat ja käyvät baarissa! Erkki "Puskaraiskaus" Hirvisaarihan esimerkiksi on juuri tällaista sulautumista vaatinut.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Vongoethe on October 18, 2011, 00:21:47


Taitaa olla hänkin perinteisempi muslimi, koska pitää ongelmallisena, että nuoret, arvatenkin myös somalit, käyvät baareissa. "Ongelmia on hänen mielestään syntynyt niille, jotka juovat ja käyvät baareissa." Tuskinpa ne ongelmat siitä mihinkään katoaisivat, vaikka ensimmäinenkään somali ei jalallaan baariin astuisi. Sisällä pysytteleminen voisi auttaa...

Tuohan on jälleen yksi selvä osoitus, että muslimit sopeutuvat: muslimipojat juovat ja käyvät baarissa! Erkki "Puskaraiskaus" Hirvisaarihan esimerkiksi on juuri tällaista sulautumista vaatinut.


Ei kai tuo baarissa käyminen kenellekään mikään yllätys ole, tiedossahan tuo on ollut iät ja ajat, hyvänen aika. Jotkut muslimit (kuulemma) sanovatkin leikillään että juovat sitten pimeällä kun Allah ei näe. Vähän niin kuin Ramadanin aikoihin syödä saa vain öiseen aikaan. Miksei sitten juodakin. Toki harva juo. Turkki on baareja pullollaan, Malesia, Singapore, Indonesia, Algeria, Tunisia (A Night in Tunisia) Marokko ja Casablanca... Vain jossain Saudeissa ja Iranissa on voimassa paikalliset kieltolait. Veikkaan, että sielläkin ovat yhtä tehokkaita kuin Suomen tai USA:n kieltolaki aikoinaan, heille, ketkä nyt ylipäänsä juoda tahtovat.

Voi olla, että isompaa meteliä tuosta ei ole pidetty siksikään, että kohta nuivat käyvät valittamaan sitä, että kun ne juovat meidän viinat...
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Reija Härkönen on October 18, 2011, 09:00:06


Ei kai tuo baarissa käyminen kenellekään mikään yllätys ole, tiedossahan tuo on ollut iät ja ajat, hyvänen aika. Jotkut muslimit (kuulemma) sanovatkin leikillään että juovat sitten pimeällä kun Allah ei näe. Vähän niin kuin Ramadanin aikoihin syödä saa vain öiseen aikaan. Miksei sitten juodakin. Toki harva juo. Turkki on baareja pullollaan, Malesia, Singapore, Indonesia, Algeria, Tunisia (A Night in Tunisia) Marokko ja Casablanca... Vain jossain Saudeissa ja Iranissa on voimassa paikalliset kieltolait. Veikkaan, että sielläkin ovat yhtä tehokkaita kuin Suomen tai USA:n kieltolaki aikoinaan, heille, ketkä nyt ylipäänsä juoda tahtovat.

Voi olla, että isompaa meteliä tuosta ei ole pidetty siksikään, että kohta nuivat käyvät valittamaan sitä, että kun ne juovat meidän viinat...

Näin toki on. Iranissa on alueita, joissa myös valmistetaan viiniä. Länsimaalaisten kanssa tekemisissä olevat ihmiset saattavat heille kotibaaristaan tarjota drinkkejä - siitä ei vain puhuta. Tarkoitin lähinnä sitä, kun muslimipelkoiset täällä meillä jankuttavat koko ajan sitä, että islam on muuttumaton ja islaminuskoiset ovat täydellisesti uskonsa ja lakiensa vallassa, eivätkä kerta kaikkiaan pysty tekemään mitään muuta kuin sitä, mitä koraani ja mullahit määräävät. Enkä nyt tietysti tarkoita sitä, että muslimien pitäisi joukolla rynnätä baareihin tullakseen hyväksytyiksi. On täysin sallittua ja jopa ihailtavaa se, että elää elämää ilman alkoholia - jopa Suomessa. Mutta yleisellä tasolla pidän tuollaisia määräyksiä vain eri uskonnollisten yhteisöjen keinona luoda me-henkeä, ylemmyyden tunteita, kuvaa valituista ihmisistä jne. Kristinusko on tuossa suhteessa täysin samanlainen.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Kontturi on November 15, 2011, 12:31:07
Linkataan nyt tännekin ennenkuin tuo poistuu Facebookista.
https://www.facebook.com/groups/245003375558016/
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Reija Härkönen on November 15, 2011, 12:36:56
Linkataan nyt tännekin ennenkuin tuo poistuu Facebookista.
https://www.facebook.com/groups/245003375558016/

Linkki ei toimi. Tarkoitan, että minä en ole (eivätkä minun ystäväni ole) Facebookissa - voisitko laittaa tekstiä näytille.

Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Kaptah on November 15, 2011, 21:42:09
Linkataan nyt tännekin ennenkuin tuo poistuu Facebookista.
https://www.facebook.com/groups/245003375558016/

Ei jumankauta mitä tekstiä. Tällaista kun katsoo, niin ei voi kuin ihmetellä miten joku voi pitää minua rasistina. Jos minun ja Vongoethen näkemysten välillä on metrin verran eroa, tuon ryhmän porukka on jossain neljän kilometrin päässä.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: O.skar on November 15, 2011, 21:53:49
Facebookittomille voisi lainata, kiitos.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Kontturi on November 15, 2011, 22:02:45
Parin kahjon kirjallista ulostettahan tuo on alusta loppuun, mutta tässä muutamia avainkohtia joiden seassa on sitten American History X ja Sniper-Youtubelinkkejä aivan riittämiin.

"Mamu keskustelu ilman sensuuria (lieksa)"
Julkinen ryhmä, 34 jäsentä

"Arto Wiillos
mitä se lieksa ripottelee näitä vi..upäi.ä ottais kerralla 10.000 tänne oleskelee,ja minua kiinnostaisi se kun lehtojen sohvalla,ja jukolan myös istuisi näitä rättipäitä,kun ovat ilmoittaneet julkisesti et liesalaisten pitäisi otta oma koti somali,syrjäläisen sohvalla ehkä istunutkin?
noin tunti sitten


Mika Ryynänen
Alkaa malliin menee kun NEKRUT ajaa BEMMIL vastaan....joka laiteltuki viel....sitte kylil ohi pyyhkii keltanen NEKRUN ajama auto ihan samaan tyyliin kun itekki joskus....ELI:Lieksassa on NEKRUVALTA NYTTEN!!!!!!

Mika Ryynänen Arvaa vituttaako katella ja sossus aamul sanotaan ettei vielkä asiat etene!!!!!HYVÄSTI SELVÄ PÄIVÄ!!!!!!!VITUTUS NOUSEE KUN NEKRUJA LAUMA AAMUL EES SOSSUSKI:::::::::VARMAAN BENSARAHAA,KUN EI TY–TT–MÄT AJA TOLLASILLA!!!!!!VITUN LOISET!!!!

Annukka Nevalainen juu,oiski vara ees ajaa kortti ja siihen viel auto hommata,puolustellaa sillä et on säästöjä millä hommanneet,vaa jos sulla säästöjä ni ei pitäs saada soskusta rahaa?varmaan niillä harrasterahoilla kustannetaan?

Sara Parviainen
MIETTISEVÄT NE NEEKERIT JOS ME TUNKEUDUTTAS NIITTE MAAHA ''HAKEMAAN TURVAA JA PAREMPAA ELÄMÄÄ !!''

Sari Nygren Joo, ymmärrän että asioista halutaan keskustella, tämä vaan ei ole keskustelua vaan pentujen rakutusta.

Mika Ryynänen No ei Sari siihen mennä....monta asiaa joita ainaki tääl voi purnata ettei "sensuuri"iske......

Timo Tiima Turunen SARI,SARI-OOT SIE VANHAKS TULOS:-)..pitäähä jonku provosoida!..JA NEEKERI ON NEEKERI!

Mika Ryynänen Vaikka voissa paistas ja ei se siitä ainakaan valkene!!!!!!

Timo Ikonen Kai työ poijjaat tiiättä että julkisena ryhmänä seriffitkin näkee nää jutut ja varmaan mielenkiinnolla seuraavat. Että varovarovasti ettei posti tuo laitokselta kirjettä kotio.

Mika Ryynänen Mulle iikori aivan sama kun niin paljo ottaa hermoon noi NEKRUT!!!!!!!

Timo Ikonen Joo ottaahan ne, mut arvelin vaan muistuttaa et ovat tuomioita jakaneet pelkkien nettikirjoituksienkin perusteella. Ettei sitten ihan yllätyksenä tule. Ei nää jutut minua häirihe, kyllä te sen tiiätte.

Timo Ikonen Muistakaa et pidätte jutun riittävän yleisellä tasolla nii ei pitäs tuomioita tulla. Esim. somaleita, neekereitä ymsyms ryhmiä saa haukkua kunhan ei rupee yksilötasolla haukkumaan esim. nimiä mainitsemaan.
Suomen laki kyllä tuomitsee molemmat mut euroopan ihmisoikeustuomioistuin sallii ton kansanryhmien ja rotujen solvaamisen. Ja se kyllä kävelee suomenkin lakien yli. UGH!"

Että näin. :-[

Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: O.skar on November 15, 2011, 22:29:53
Noista(kin) teksteistä tuli mieleen "Minkä edestään löytää" (http://www.oph.fi/download/132347_Sen_edestaan_loytaa.pdf), Äidinkielen ja kirjallisuuden oppimistulokset perusopetuksen päättövaiheessa 2010, jossa todetaan mm:

Quote
Heikkoja suorituksia oli 16 %:lla oppilaista. Lukutaito, kirjallisuuden ja tekstien
tuntemus oli heikkoa 12 %:lla, kielen, sanaston ja peruskäsitteiden
tuntemus 19 %:lla ja kirjoitustaidot 22 %:lla oppilaista. Joka kolmannella
pojalla kirjoitustaidot ja joka neljännellä pojalla kielen, sanaston ja peruskäsitteiden
tuntemus osoittautuivat heikoiksi.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Mikael Lönnroth on November 15, 2011, 22:40:31
Linkataan nyt tännekin ennenkuin tuo poistuu Facebookista.
https://www.facebook.com/groups/245003375558016/

Ei jumankauta mitä tekstiä. Tällaista kun katsoo, niin ei voi kuin ihmetellä miten joku voi pitää minua rasistina. Jos minun ja Vongoethen näkemysten välillä on metrin verran eroa, tuon ryhmän porukka on jossain neljän kilometrin päässä.

Pidetäänkö sinua rasistina? En muista. :) Mutta osuvasti sanottu.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Vongoethe on November 15, 2011, 22:59:38
Linkataan nyt tännekin ennenkuin tuo poistuu Facebookista.
https://www.facebook.com/groups/245003375558016/

Ei jumankauta mitä tekstiä. Tällaista kun katsoo, niin ei voi kuin ihmetellä miten joku voi pitää minua rasistina. Jos minun ja Vongoethen näkemysten välillä on metrin verran eroa, tuon ryhmän porukka on jossain neljän kilometrin päässä.

Pidetäänkö sinua rasistina? En muista. :) Mutta osuvasti sanottu.


En ainakaan muista tituleeranneeni Kaptahia rasistiksi. Rasistisia käsityksiä hänellä toki saattaa olla, niitä hän voi sitten levitellä peräti tietämättä, mitä jostain yhdessä tilanteessa jopa toimivasta käsityksestä saattaa toisessa tilanteessa seurata.

Nyt kun tarkemmin ajattelee, totta tosiaan, olen äärikansallismielinen. Olen jumalattoman kiitollinen siitä, että olen saanut syntyä Suomeen ja asua, elää ja olla täällä rauhassa. Täältä ja täällä olen saanut kielen ja mielen, ymmärryksen, opin ja ojennuksen, työn, tyttöystävät ja kylänmiehet, sukulaiset, lapseni, kaikki. Siinä eivät hetkauta ulkomaiset gurut ja heidän opetuslapsensa Suomessa, eivät häiritse päivettyneemmät ja toisin uskovat ja elävät, eivät toista kieltä puhuvat.

Ei sekään, että joku Tahko Pihkala kehitti vanhan perinteisen kyykän tilalle Yhdysvalloista kopiomansa pesäpallon harjaannuttaakseen Suojeluskuntanuoria kranaatinheittoon tai se, että Aleksis Kiveltä tuttu kurra muuntautui Pohjois-Amerikasta kantautuneeksi jääkiekoksi tai se, että Jazz ja Rock'n'Roll ja maailmanmusiikki tulivat Suomeen. Mitään ulkoisia tunnuksia, purjehdusseuran viireistä kopioituja siniristejä, Suomen luontoon kuulumattomia leijonia, pyssynheilutusta ja muuta kikkelinjatketta tai muita vastaavia en tarvitse. Toki ilahduttaa nähdä Suomen lippu korkealla lepattamassa leppeässä kesätuulessa.

Maailma muuttuu ja me sen mukana; suomalaisuuteni kannan ylpeänä, pää pystyssä mukanani hautaan saakka. Sitä ei minulta voi viedä kukaan.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Jokeri on November 16, 2011, 08:40:38
Timo Ikonen Muistakaa et pidätte jutun riittävän yleisellä tasolla nii ei pitäs tuomioita tulla. Esim. somaleita, neekereitä ymsyms ryhmiä saa haukkua kunhan ei rupee yksilötasolla haukkumaan esim. nimiä mainitsemaan.
Suomen laki kyllä tuomitsee molemmat mut euroopan ihmisoikeustuomioistuin sallii ton kansanryhmien ja rotujen solvaamisen. Ja se kyllä kävelee suomenkin lakien yli. UGH!"

Jaa että saa kiihottaa kunhan se on kiihotus kansanryhmää eikä yksilöä vastaan...
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Alkoholiton Lager on November 16, 2011, 11:48:27
Niin siis jos joku nyt ihmettelee että miksi siellä Lieksassa rähistään.

Luvut pääos. vuodenvaihteesta 2010-2011.
Muuttotappio vain 62 henkeä vuonna 2010! Hallelujah!
Syntyvyys/kuolleisuus -151 henkeä
Työllisyysaste 45,1 % (koko maa 59,7 %)
Työttömyysprosentti 19,1 %. (koko maa 11,6 %)
Yli 65-vuotiaiden osuus väestöstä: 26,8 % (koko maa 17 %)
Eläkeläisiä väestöstä: 38 % (koko maa 23,5 %)
Valtioveronalaiset tulot per veronsaaja: 18 834 e (koko maa: 24 696 e)
Korkeakoulutettuja yli 15-vuotiasta: 15,5 % (koko maa 27,3 %)
Huoltosuhde 2,07 (koko maa 1,34)

Lieksalla ei mene kovin hyvin. Lähimmät kaupungit ovat Joensuu (100 kilometriä), Kajaani (166 kilometriä), Kuopio (184 kilometriä) ja Iisalmi (177 kilometriä). Eikä siellä oikein ole yhtään mitään. En oikeasti edes käsitä sitä, miksi maahanmuuttajat viedään kaikista maailman paikoista Lieksaan. Onko se jotain kepulaista hajasijoittamista? Ja miksi jonnekin Pohjois-Arjalan köyhään ja epätoivoiseen persläpeen? Tulee lähinnä mieleen se yksi sketsi..
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Dunce on November 16, 2011, 11:57:14
Jaa että saa kiihottaa kunhan se on kiihotus kansanryhmää eikä yksilöä vastaan...

Nähtävästi tulossa on uusi mojova joukko "sananvapauden sankareita" netissä marttyyria leikkimään. Selviääköhän kaikki sakoilla?
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Julmuri on November 16, 2011, 13:13:41
Niin siis jos joku nyt ihmettelee että miksi siellä Lieksassa rähistään.

Luvut pääos. vuodenvaihteesta 2010-2011.
Muuttotappio vain 62 henkeä vuonna 2010! Hallelujah!
Syntyvyys/kuolleisuus -151 henkeä
Työllisyysaste 45,1 % (koko maa 59,7 %)
Työttömyysprosentti 19,1 %. (koko maa 11,6 %)
Yli 65-vuotiaiden osuus väestöstä: 26,8 % (koko maa 17 %)
Eläkeläisiä väestöstä: 38 % (koko maa 23,5 %)
Valtioveronalaiset tulot per veronsaaja: 18 834 e (koko maa: 24 696 e)
Korkeakoulutettuja yli 15-vuotiasta: 15,5 % (koko maa 27,3 %)
Huoltosuhde 2,07 (koko maa 1,34)

Lieksalla ei mene kovin hyvin. Lähimmät kaupungit ovat Joensuu (100 kilometriä), Kajaani (166 kilometriä), Kuopio (184 kilometriä) ja Iisalmi (177 kilometriä). Eikä siellä oikein ole yhtään mitään. En oikeasti edes käsitä sitä, miksi maahanmuuttajat viedään kaikista maailman paikoista Lieksaan. Onko se jotain kepulaista hajasijoittamista? Ja miksi jonnekin Pohjois-Arjalan köyhään ja epätoivoiseen persläpeen? Tulee lähinnä mieleen se yksi sketsi..


Koska maahanmuuttokriitkot esittävät huolensa lieksalaisten huoltosuhteesta ja rasituksesta kansantaloudelle?
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Vongoethe on November 16, 2011, 13:23:53

***

Lieksalla ei mene kovin hyvin. Lähimmät kaupungit ovat Joensuu (100 kilometriä), Kajaani (166 kilometriä), Kuopio (184 kilometriä) ja Iisalmi (177 kilometriä). Eikä siellä oikein ole yhtään mitään. En oikeasti edes käsitä sitä, miksi maahanmuuttajat viedään kaikista maailman paikoista Lieksaan. Onko se jotain kepulaista hajasijoittamista? Ja miksi jonnekin Pohjois-Arjalan köyhään ja epätoivoiseen persläpeen? Tulee lähinnä mieleen se yksi sketsi..


On siinä Nurmes (http://fi.wikipedia.org/wiki/Nurmes) kuudenkymmenen kilometrin päässä, Pielinen, Koli, kansallismaisemat, Runon ja Rajan tie, kaikkea sellaista.

Ovat kestäneet senkin, että ruotsalainen Pietari Brahe nuokin paikat on perustanut tai virallistanut ja vieläpä meitin kajaanilaisten alaisuuteen. On kestetty venäläiset, taisteltu heitä vastaan Olli Tiaisen (http://fi.wikipedia.org/wiki/Olli_Tiainen) johdolla, on kestetty Simo Hurtta, tulipalot, sodat, nälänhädät...

Onkohan heillä nyt vain tylsää ja hakevat jännitystä elämäänsä?
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Alkoholiton Lager on November 16, 2011, 16:01:09

***

Lieksalla ei mene kovin hyvin. Lähimmät kaupungit ovat Joensuu (100 kilometriä), Kajaani (166 kilometriä), Kuopio (184 kilometriä) ja Iisalmi (177 kilometriä). Eikä siellä oikein ole yhtään mitään. En oikeasti edes käsitä sitä, miksi maahanmuuttajat viedään kaikista maailman paikoista Lieksaan. Onko se jotain kepulaista hajasijoittamista? Ja miksi jonnekin Pohjois-Arjalan köyhään ja epätoivoiseen persläpeen? Tulee lähinnä mieleen se yksi sketsi..


On siinä Nurmes (http://fi.wikipedia.org/wiki/Nurmes) kuudenkymmenen kilometrin päässä, Pielinen, Koli, kansallismaisemat, Runon ja Rajan tie, kaikkea sellaista.

Ovat kestäneet senkin, että ruotsalainen Pietari Brahe nuokin paikat on perustanut tai virallistanut ja vieläpä meitin kajaanilaisten alaisuuteen. On kestetty venäläiset, taisteltu heitä vastaan Olli Tiaisen (http://fi.wikipedia.org/wiki/Olli_Tiainen) johdolla, on kestetty Simo Hurtta, tulipalot, sodat, nälänhädät...

Onkohan heillä nyt vain tylsää ja hakevat jännitystä elämäänsä?

Nurmeksessa on 8400 asukasta, Lieksassa 12 000. Tiedän kyllä, että alueella on paljon luonnohistoriallisesti mielenkiintoista nähtävää, mutta suhtaudun hieman skeptisesti siihen, että se riittäisi. Työllistämispuolellakaan en usko Ruunaan, Patvinsuon, Koitereen ja rajaseutujen tarjoavan tarpeeksi massia ja mahdollisuuksia, että niillä saataisiin Lieksa nousuun.

Pohjois-Karjalan pikkukunnilla ei vaan oikeasti mene erityisen hyvin: kouluttautumaan haetaan vähän kauemmas ja sinne jäädään, työttömyys riivaa, tulevaisuuden näköalat ovat hieman kehnohkot ja lisäksi suuri osa kunnista on jotain ihmeellisiä murhapesäkkeitä. Syitä voi etsiä mistä lie, itse arvelen syyksi 1980-luvulla alkanutta melko nopeaa ja paikoin väkivaltaista yhteiskuntarakenteen muutosta. Esimerkiksi sellutehtaasta täysin riippuvaisen Enon jätevedenpuhdistuskin oli vaakalaudalla Enocellin ollessa lakkauttamisuhan alla. Jätevedenpuhdistus! Se on kuitenkin melko tärkeä, kallis ja oleellinen osa jokaisen nykyaikaisen asutusalueen yhdyskuntarakennetta.

En suoraan sanottuna ihmettele laisinkaan, jos siellä ruvetaan heiluttelemaan rengasrautaa ulkomaalaisille. Mitä muutakaan siellä voi tehdä? Monilla on varmaan päällä myös pelko työpaikkojen katoamisesta. Veikkaan (en jaksa tonkia nyt mitään arkistoja, joten tämä on täyttä mutua), että paikalliset heiluttelevat nyrkkejä myös naapuripaikkakuntalaisille. Sitähän Suomen pikkukylissä ja taajamissa harrastetaan edelleen. Auto alle ja kesäasukasta turpaan!
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Vongoethe on November 16, 2011, 16:05:34

Pohjois-Karjalan pohjoisosien pikkukunnilla ei vaan oikeasti mene erityisen hyvin: kouluttautumaan haetaan vähän kauemmas ja sinne jäädään, työttömyys riivaa, tulevaisuuden näköalat ovat hieman kehnohkot ja lisäksi suuri osa kunnista on jotain ihmeellisiä murhapesäkkeitä. En suoraan sanottuna ihmettele laisinkaan, jos siellä ruvetaan heiluttelemaan rengasrautaa ulkomaalaisille. Todennäköisesti heiluttelevat rautoja myös naapurikuntalaisille, puhumattakaan kesäasukkaista. Typeräähän se on, mutta Suomen kuoleva maaseutu on paikoin niin henkistä Alabamaa, että itku meinaa päästä.


Kyllähän siinä Simpauttaja sekä Kivenpyörittäjän kylä justiinsa tulevat mieleen. Joensuussa on tosin yliopisto, mutta sinne Hellssinkkiin ja Helssinkkiin taitavat edelleenkin haikailla, tai sitten mehtään uimaan. Ei ole vain ketään, kenen kanssa uida, pitää kaivaa nuijat esiin. Simpauttajassahan Marketta muutti Lieksaan, kohtalokkain seurauksin. Silloin siellä ei kyllä mamuja näkynyt.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Alkoholiton Lager on November 16, 2011, 16:13:50

Pohjois-Karjalan pohjoisosien pikkukunnilla ei vaan oikeasti mene erityisen hyvin: kouluttautumaan haetaan vähän kauemmas ja sinne jäädään, työttömyys riivaa, tulevaisuuden näköalat ovat hieman kehnohkot ja lisäksi suuri osa kunnista on jotain ihmeellisiä murhapesäkkeitä. En suoraan sanottuna ihmettele laisinkaan, jos siellä ruvetaan heiluttelemaan rengasrautaa ulkomaalaisille. Todennäköisesti heiluttelevat rautoja myös naapurikuntalaisille, puhumattakaan kesäasukkaista. Typeräähän se on, mutta Suomen kuoleva maaseutu on paikoin niin henkistä Alabamaa, että itku meinaa päästä.


Kyllähän siinä Simpauttaja sekä Kivenpyörittäjän kylä justiinsa tulevat mieleen. Joensuussa on tosin yliopisto, mutta sinne Hellssinkkiin ja Helssinkkiin taitavat edelleenkin kaipailla. Simpauttajassahan Marjatta muutti Lieksaan, kohtalokkain seurauksin. Silloin siellä ei kyllä mamuja näkynyt.

Kuopio on kanssa merkittävä. Menin näemmä vahingossa vähän muuttelemaan tuota jo julkaistua kirjoitustani, kun en ilmeisesti enää erota näitä namiskoja toisistaan. Liekö joku vanhuus. Niin, siis paikalliset kyllä hajautuvat aika hyvin pitkin Suomea. Ei se Helsinki ole ainut - Oulun yliopistolla on haara Kajaanissa, Jyväskylään on Helsinkiä helpompi päästä ja tietenkin ammattikorkeakoulutusta tarjotaan nykyään vähän joka paikassa. Lisäksi kaupungeilla on aivan eri tavalla vetovoimaa kuin Lieksalla, jolla on... öö.

Joensuuhan on oikeastaan itärajan ainoa jotenkuten kaupungiksi kutsuttava taajama, ja sekin on tällä hetkellä menettämässä yliopistoaan ja siten tulevaisuuttaan tippa tipalta Kuopioon Itä-Suomen Yliopisto -projektin myötä. Jostain kumman syystä Pohjois-Karjalaa ei olla kohdeltu alueellistamisessa (joka on kirosana) läheskään yhtä hyvin kuin esimerkiksi Savoa. Joensuun alueen aiemmin voimakas demari- ja työväenliike eivät varmaan vaikuttaneet tähän mitenkään :D Mielenkiintoista on se, että maahanmuuttajia survotaan väen väkisin Lieksaan, eikä esimerkiksi Joensuuhun, jossa on jo nyt melko suuri vaihto-opiskelijoista koostuvat ulkomaalaisedustus ja melko saletisti vähemmän rakenteellisia esteitä esim. ulkomaalaisten työllistymiselle kuin jossain Lieksassa.

ps. kuolema lieksalle
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Vongoethe on November 16, 2011, 16:25:01

Pohjois-Karjalan pohjoisosien pikkukunnilla ei vaan oikeasti mene erityisen hyvin: kouluttautumaan haetaan vähän kauemmas ja sinne jäädään, työttömyys riivaa, tulevaisuuden näköalat ovat hieman kehnohkot ja lisäksi suuri osa kunnista on jotain ihmeellisiä murhapesäkkeitä. En suoraan sanottuna ihmettele laisinkaan, jos siellä ruvetaan heiluttelemaan rengasrautaa ulkomaalaisille. Todennäköisesti heiluttelevat rautoja myös naapurikuntalaisille, puhumattakaan kesäasukkaista. Typeräähän se on, mutta Suomen kuoleva maaseutu on paikoin niin henkistä Alabamaa, että itku meinaa päästä.


Kyllähän siinä Simpauttaja sekä Kivenpyörittäjän kylä justiinsa tulevat mieleen. Joensuussa on tosin yliopisto, mutta sinne Hellssinkkiin ja Helssinkkiin taitavat edelleenkin kaipailla. Simpauttajassahan Marjatta muutti Lieksaan, kohtalokkain seurauksin. Silloin siellä ei kyllä mamuja näkynyt.

Kuopio on kanssa merkittävä. Menin näemmä vahingossa vähän muuttelemaan tuota jo julkaistua kirjoitustani, kun en ilmeisesti enää erota näitä namiskoja toisistaan. Liekö joku vanhuus. Niin, siis paikalliset kyllä hajautuvat aika hyvin pitkin Suomea. Ei se Helsinki ole ainut - Oulun yliopistolla on haara Kajaanissa, Jyväskylään on Helsinkiä helpompi päästä ja tietenkin ammattikorkeakoulutusta tarjotaan nykyään vähän joka paikassa. Lisäksi kaupungeilla on aivan eri tavalla vetovoimaa kuin Lieksalla, jolla on... öö.

Joensuuhan on oikeastaan itärajan ainoa jotenkuten kaupungiksi kutsuttava taajama, ja sekin on tällä hetkellä menettämässä yliopistoaan ja siten tulevaisuuttaan tippa tipalta Kuopioon Itä-Suomen Yliopisto -projektin myötä. Jostain kumman syystä Pohjois-Karjalaa ei olla kohdeltu alueellistamisessa (joka on kirosana) läheskään yhtä hyvin kuin esimerkiksi Savoa. Joensuun alueen aiemmin voimakas demari- ja työväenliike eivät varmaan vaikuttaneet tähän mitenkään :D Mielenkiintoista on se, että maahanmuuttajia survotaan väen väkisin Lieksaan, eikä esimerkiksi Joensuuhun, jossa on jo nyt melko suuri vaihto-opiskelijoista koostuvat ulkomaalaisedustus ja melko saletisti vähemmän rakenteellisia esteitä esim. ulkomaalaisten työllistymiselle kuin jossain Lieksassa.

ps. kuolema lieksalle


Eikö Gronberg ollut sieltä päin? Meillä Kajaanissa ja Kainuussa yleensäkin puolueen kuin puolueen kansanedustajat ajavat kynsin hampain kotiseutunsa etua, kuka nyt sitten mitäkin kotiseudun etuna pitää.

Oulun Lauri Lajunen otti ja ajoi alas satavuotisen opettajaseminaarin, viime vuodet se oli nimenomaan tuo Oulun yliopiston yksikkö. Siinä oli sitten kesäyliopistoa ja kaikkea muuta kivaa ympärillä. Tana!

Jäljellä on toki ammattikorkeakoulu ja meille sentään tulee näköjään Googlen tietokonekeskus niin ikään kapsakkinsä pakanneen UPM:n tilalle. Talvivaarasta en osaa nyt sanoa muuta, kuin että pahalta näyttää. Tähän mennessä se korvasi mukavasti UPM:n menetetyt työpaikat, nyttemmin se on kunnostautunut lähinnä muuttamalla erämaajärviä suolalammikoiksi.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Vongoethe on November 16, 2011, 16:51:42

ps. kuolema lieksalle


Älä nyt hullujas puhu. Paretskoi ja Ruusuvuorikin ohittivat muinoin, 1984 Lieksan tyystin Savo-Karjalan matkaoppaassaan (http://fi.wikipedia.org/wiki/Pahkasika_(lehti)). Olisivatko siitä äityneet, lieksalaiset, ja sitten Joensuun esimerkkiä noudattaen kokevat saada Lieksan - jos ei nyt oikopäätä maailmankartalle - niin ainakin takaisin Suomen kartalle. Keinot voisivat kyllä miettiä uusiksi. Kouvolankin sankarimme nimesivät Suomen turhimmaksi kaupungiksi, vaikka on rautatiet ja kaikki.

EU:lta ja valtiolta saa rahaa noihin vastaanottokeskuksiin ja kotouttamisprojekteihin, niistä kunnat jopa kilpailevat.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: annushka on November 16, 2011, 17:03:41
Mun ymmärrys Lieksasta on, että jos ne ei keksis suurimmaksi ongelmakseen paria maahanmuuttajaa, niin ne sit esimerkiksi lahtais toisensa moottorisahoilla talven tullen.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Vongoethe on November 16, 2011, 17:07:05
Mun ymmärrys Lieksasta on, että jos ne ei keksis suurimmaksi ongelmakseen paria maahanmuuttajaa, niin ne sit esimerkiksi lahtais toisensa moottorisahoilla talven tullen.


Tuossa saattaa kyllä olla vinha perä. Autojen tuunaaminen (http://www.poliisi.fi/poliisi/pohjois-karjala/home.nsf/PFBD/93DEDAC6D492B380C22576FC00444539?opendocument) näyttää olleen harrastuksena varhemmin, jääneekö sitten enää bensaa moottorisahoihin.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: O.skar on November 16, 2011, 17:26:33
Mun ymmärrys Lieksasta on, että jos ne ei keksis suurimmaksi ongelmakseen paria maahanmuuttajaa, niin ne sit esimerkiksi lahtais toisensa moottorisahoilla talven tullen.

Vrt. Forssan ja Loimaan kakaroiden (molemmissa PS teki suuren vaalivoiton) keskinäiset väkivaltaiset kähinät.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Jokeri on November 17, 2011, 07:25:38
Jaa että saa kiihottaa kunhan se on kiihotus kansanryhmää eikä yksilöä vastaan...

Nähtävästi tulossa on uusi mojova joukko "sananvapauden sankareita" netissä marttyyria leikkimään. Selviääköhän kaikki sakoilla?

Hesarissa "törkeä kiihottaminen kansanryhmää vastaan" (http://www.hs.fi/kotimaa/Poliisi+tutkii+ep%C3%A4ilty%C3%A4+t%C3%B6rke%C3%A4%C3%A4+kiihottamista+kansanryhm%C3%A4%C3%A4+vastaan+Lieksassa/a1305549484673) eli eivät selviä ilman vankeutta. Tämä tarkoittaa kai että on puhuttu maahanmuuttajien murhaamisesta.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Reija Härkönen on November 17, 2011, 08:41:49
Jaa että saa kiihottaa kunhan se on kiihotus kansanryhmää eikä yksilöä vastaan...

Nähtävästi tulossa on uusi mojova joukko "sananvapauden sankareita" netissä marttyyria leikkimään. Selviääköhän kaikki sakoilla?

Hesarissa "törkeä kiihottaminen kansanryhmää vastaan" (http://www.hs.fi/kotimaa/Poliisi+tutkii+ep%C3%A4ilty%C3%A4+t%C3%B6rke%C3%A4%C3%A4+kiihottamista+kansanryhm%C3%A4%C3%A4+vastaan+Lieksassa/a1305549484673) eli eivät selviä ilman vankeutta. Tämä tarkoittaa kai että on puhuttu maahanmuuttajien murhaamisesta.

Nuo jolpithan vain toistavat sitä samaa mantraa, jota Jussi Halla-aho, James Hirvisaari, Olli Immonen, Juho Eerola ja Maria Lohela ovat hokeneet netissä vuosia ja nyt tuottavat eduskunnasta käsin. Hakkaraisen lasken kuuluvan lieksalaisten kanssa samaan ööööö-öööööö -kastiin.

Milloinkahan tämä mainittu herrasväki saatetaan vastuuseen?
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Jussi O: on November 17, 2011, 09:27:50
Nuo jolpithan vain toistavat sitä samaa mantraa, jota Jussi Halla-aho, James Hirvisaari, Olli Immonen, Juho Eerola ja Maria Lohela ovat hokeneet netissä vuosia ja nyt tuottavat eduskunnasta käsin. Hakkaraisen lasken kuuluvan lieksalaisten kanssa samaan ööööö-öööööö -kastiin.

Milloinkahan tämä mainittu herrasväki saatetaan vastuuseen?

Niinpä. Vaan koska vaikutus on epäsuoraa, ei heitä lain eteen koskaan saada, ja eettistä vastuuta he eivät ota, mahdollisesti siksi, että kaikenlaisten - erittelemättä kaikenlaisten - maahanmuutto/muuttajavastaisten asenteiden levittäminen on ollut heidän nimenomainen tarkoituksensa (vrt. Halla-ahon kirjoitus Mika Illmanille Ellilä-jutun yhteydessä).
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Reija Härkönen on November 17, 2011, 09:32:53
Nuo jolpithan vain toistavat sitä samaa mantraa, jota Jussi Halla-aho, James Hirvisaari, Olli Immonen, Juho Eerola ja Maria Lohela ovat hokeneet netissä vuosia ja nyt tuottavat eduskunnasta käsin. Hakkaraisen lasken kuuluvan lieksalaisten kanssa samaan ööööö-öööööö -kastiin.

Milloinkahan tämä mainittu herrasväki saatetaan vastuuseen?

Niinpä. Vaan koska vaikutus on epäsuoraa, ei heitä lain eteen koskaan saada, ja eettistä vastuuta he eivät ota, mahdollisesti siksi, että kaikenlaisten - erittelemättä kaikenlaisten - maahanmuutto/muuttajavastaisten asenteiden levittäminen on ollut heidän nimenomainen tarkoituksensa (vrt. Halla-ahon kirjoitus Mika Illmanille Ellilä-jutun yhteydessä).

Tiedän tämänkin. Mutta edelleen toistan samaa: tällaiset tyypit pitää eristää joukosta. Yleinen keskustelu on saatava sellaiseksi, että aletaan taas kunnioittaa lähimmäistä. Toki rasismia on aina ollut ja tulee aina olemaan, mutta nyt se on pääsemässä syvälle yhteiskunnan rakenteisiin.

Olin eilen keskustelutilaisuudessa, jonka aiheena oli rasismi. Porukasta suuri osa ei ollut koskaan kuullutkaan Hommafoorumista. Suurella osalla tavallista kansaa on edelleen se käsitys, että internet on oma maailmansa ja nämä rasistikouhottajat ovat vain vähän vinksahtaneita nuoria miehiä, jotka netissä purkavat traumojaan.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: ääriliberaali on November 17, 2011, 10:26:23
Niin siis jos joku nyt ihmettelee että miksi siellä Lieksassa rähistään.

Luvut pääos. vuodenvaihteesta 2010-2011.
Muuttotappio vain 62 henkeä vuonna 2010! Hallelujah!
Syntyvyys/kuolleisuus -151 henkeä
Työllisyysaste 45,1 % (koko maa 59,7 %)
Työttömyysprosentti 19,1 %. (koko maa 11,6 %)
Yli 65-vuotiaiden osuus väestöstä: 26,8 % (koko maa 17 %)
Eläkeläisiä väestöstä: 38 % (koko maa 23,5 %)
Valtioveronalaiset tulot per veronsaaja: 18 834 e (koko maa: 24 696 e)
Korkeakoulutettuja yli 15-vuotiasta: 15,5 % (koko maa 27,3 %)
Huoltosuhde 2,07 (koko maa 1,34)

Lieksalla ei mene kovin hyvin. Lähimmät kaupungit ovat Joensuu (100 kilometriä), Kajaani (166 kilometriä), Kuopio (184 kilometriä) ja Iisalmi (177 kilometriä). Eikä siellä oikein ole yhtään mitään. En oikeasti edes käsitä sitä, miksi maahanmuuttajat viedään kaikista maailman paikoista Lieksaan. Onko se jotain kepulaista hajasijoittamista? Ja miksi jonnekin Pohjois-Arjalan köyhään ja epätoivoiseen persläpeen? Tulee lähinnä mieleen se yksi sketsi..


Koska maahanmuuttokriitkot esittävät huolensa lieksalaisten huoltosuhteesta ja rasituksesta kansantaloudelle?

Koska joku on joskus minua maahanmuuttokriitikoksi nimitellyt, niin esitetäänpä sitten.
Mielestäni lieksalaisten huoltosuhde vaikuttaa huolestuttavalta ja ihan vain kansantalouden kannalta asialle pitäisi tehdä jotakin.
En vain ymmärrä millä logiikalla parisataa somalia, joiden huoltosuhde lähteestä riippuen on 5-10, parantaa Lieksan tilannetta?

Ja ennen kuin kukaan aloittaa kommentointia minusta henkilönä, tämä ei ollut mikään lieksalaisten facebookrasistien puolustus (perin vastenmielistä porukkaa) vaan vain ja ainoastaan vastaus yo. Julmurin kysymykseen.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: mh on November 17, 2011, 10:34:08
En vain ymmärrä millä logiikalla parisataa somalia, joiden huoltosuhde lähteestä riippuen on 5-10, parantaa Lieksan tilannetta?
Siten, että myös vähävaraisilla lieksalaisilla, joilla ei ole varaa matkustella pitkin maailmaa, on nyt mahdollisuus tutustua ihmisiin toisista kulttuureista ja näin laajentaa omaa maailmankuvaansa. Vaikuttaa siltä, että tässä on myös onnistuttu. Lieksasta kun on kuulunut myös sellaista, että pieni vähemmistö pitää meteliä, mutta kun siellä on järjestetty erilaisia tilaisuuksia yhteyksien rakentamiseen tulijoiden ja paikallisten välille, niin siellä tapahtuneet kohtaamiset ovat olleet antoisia ja avartavia.

Omat kohtaamiseni somalien ja muiden Afrikasta tulleiden kanssa ovat olleet erittäin antoisia ja maailmankuvaa avartavia. Ne ovat tarjonneet paljon ajateltavaa monista asioista.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Harri on November 17, 2011, 15:57:34
Lieksan kunnanisillä lienee ollut halukkuutta ottaa turvapaikanhakijoita pitäjäänsä, koska valtio maksaa siitä. Noita lukuja kun katselee, niin raha epäilemättä tulee tarpeeseen.

Tossa Hesarin keskustelussa on taas kaikkea perin päräyttävää. Noiden murhajuttujen pitäsi näemmä ihmissaastan mielestä kuulua ihan normisananvapauden piiriin. "Mutta jos olet eri mieltä kuin viherpunafasistiset toimittajat, poliitikot, virkamiehet, tuomarit, jne, sananvapaus ei koske sinua, koska olet väärää mieltä asioista" kirjoitteleepi nimim. viherpunafasistit. Sitten siellä on näemmä jotain liian herkästi mielensä mongoleista ja heidän kiihottamisestaan ym. kivaa nuivapaskaa.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Jokeri on November 17, 2011, 19:52:22
Tossa Hesarin keskustelussa on taas kaikkea perin päräyttävää. Noiden murhajuttujen pitäsi näemmä ihmissaastan mielestä kuulua ihan normisananvapauden piiriin: "Mutta jos olet eri mieltä kuin viherpunafasistiset toimittajat, poliitikot, virkamiehet, tuomarit, jne, sananvapaus ei koske sinua, koska olet väärää mieltä asioista" kirjoitteleepi nimim. viherpunafasistit.

Tässä lakiteksti (http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20110511)
Quote
Törkeä kiihottaminen kansanryhmää vastaan

Jos kiihottamisessa kansanryhmää vastaan kehotetaan tai houkutellaan

1) joukkotuhontaan tai sen valmisteluun, rikokseen ihmisyyttä vastaan, törkeään rikokseen ihmisyyttä vastaan, sotarikokseen, törkeään sotarikokseen, murhaan tai terroristisessa tarkoituksessa tehtyyn tappoon tai

2) muuhun kuin 1 kohdassa tarkoitettuun vakavaan väkivaltaan siten, että teolla selvästi vaarannetaan yleistä järjestystä ja turvallisuutta

ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.

Jos tätä lakia rikkoo, se ei kyllä ole normaalia poliittista erimielisyyttä...

Offtopic: Miksi kaikki muuten kirjoittavat yhtäkkiä punavihreistä tai viherpunaisista? Onko "vihervasuri"-termin parasta-ennen-aika mennyt umpeen? Vai ovatko nämä viittauksia tuohon "Punavihreät pitäisi lahdata 1918 tyyliin"-kommenttiin?


edit: muutin omaa lainattua tekstiäni suomea muistuttavaksi (t.Harri)
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: ääriliberaali on November 17, 2011, 21:28:43
En vain ymmärrä millä logiikalla parisataa somalia, joiden huoltosuhde lähteestä riippuen on 5-10, parantaa Lieksan tilannetta?
Siten, että myös vähävaraisilla lieksalaisilla, joilla ei ole varaa matkustella pitkin maailmaa, on nyt mahdollisuus tutustua ihmisiin toisista kulttuureista ja näin laajentaa omaa maailmankuvaansa. Vaikuttaa siltä, että tässä on myös onnistuttu. Lieksasta kun on kuulunut myös sellaista, että pieni vähemmistö pitää meteliä, mutta kun siellä on järjestetty erilaisia tilaisuuksia yhteyksien rakentamiseen tulijoiden ja paikallisten välille, niin siellä tapahtuneet kohtaamiset ovat olleet antoisia ja avartavia.

Omat kohtaamiseni somalien ja muiden Afrikasta tulleiden kanssa ovat olleet erittäin antoisia ja maailmankuvaa avartavia. Ne ovat tarjonneet paljon ajateltavaa monista asioista.
Ihka ensimmäinen kerta kun olen törmännyt näin positiiviseen kommenttiin! Kiitos siitä!
Mikäli oikein ymmärsin, perusteinasi hum. maahanmuuton puolustamiselle, sen sijaan että väittäisit ko. maahanmuuttajien nostavan Lieksan ja Nokian uuteen nousuun, kunhan minun pyllynpyyhkimiseltä kerkiävät, ovat tarve auttaa, saada positiivisia kohtaamiskokemuksia, pyrkimys impivaaralaisten kansainvälistämiseen jne.
Sinä et väitä hum. maahanmuuttajien tuottavan valtavaa taloudellista hyötyä ja minä en väitä samojen tyyppien raiskaavan ja ryöstävän jokaista vastaantulijaa. tästä on hyvä jatkaa!
edit. toiston poisto
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Harri on November 17, 2011, 21:38:46

Sinä et väitä hum. maahanmuuttajien tuottavan valtavaa taloudellista hyötyä.


Aika harva suvis taitaa väittää. On totta kai kaikkien etu, että hum. mamut integroituvat ja työllistyvät, mutta ensisijaisesti tarkoitus on tarjota suojelua sellaista tarvitseville.

Tuo valtava taloudellinen hyöty, ns. kultamuna-läppä on kyllä sarjassamme nuivaa olkiukkoilua. Joo joo, toki humanitääristä maahanmuuttoakin on perusteltu em. seikalla ainakin joskus jossain.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: ääriliberaali on November 17, 2011, 21:54:13

Sinä et väitä hum. maahanmuuttajien tuottavan valtavaa taloudellista hyötyä.


Aika harva suvis taitaa väittää. On totta kai kaikkien etu, että hum. mamut integroituvat ja työllistyvät, mutta ensisijaisesti tarkoitus on tarjota suojelua sellaista tarvitseville.

Tuo valtava taloudellinen hyöty, ns. kultamuna-läppä on kyllä sarjassamme nuivaa olkiukkoilua. Joo joo, toki humanitääristä maahanmuuttoakin on perusteltu em. seikalla ainakin joskus jossain.
Ei, en väitä kaikkien suvisten perustelevan hum. maahamuuttoa valtavalla taloudellisella hyödyllä. Jotenkin sitä vain imeytyy itsekin tähän ylilyövään keskustelutyyliin. Sorry.
Olin vain ihastunut tuosta kommentista, joka ei alkanut vaatimuksella perustella Hirvisaaren tai Hakkaraisen edesottamuksia tai lainauksella jostakin Halla-ahon tekstistä.
Päätin jonkin aikaa sitten olla ikinä enää kirjoittamatta mitään mihinkään aiheesta maahanmuutto, mutta kommentoimani kommentti sai minut muuttamaan mieleni. Ehkä toivoa keskustelusta sittenkin on.  ;)
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: rjh on November 18, 2011, 16:24:25
Jaahas. Näyttää sananvapaus saaneen kahdeksan uutta marttyyria (http://www.hs.fi/kotimaa/Kahdeksan+kiinni+ep%C3%A4iltyn%C3%A4+Lieksan+rasistisista+nettiuhkailuista/a1305549624272).
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Julmuri on November 18, 2011, 17:01:35
Jaahas. Näyttää sananvapaus saaneen kahdeksan uutta marttyyria (http://www.hs.fi/kotimaa/Kahdeksan+kiinni+ep%C3%A4iltyn%C3%A4+Lieksan+rasistisista+nettiuhkailuista/a1305549624272).

Hiljaiseksi vetää:
Mamu keskustelu ilman sensuuria (lieksa) (https://www.facebook.com/groups/245003375558016/)

Quote
Sari Nygren
Pannaas päivän kevennys tänne, silläkin uhalla että raastupa kutsuu.

Mitä eroa on neekerillä ja koiran paskalla?

Koiran paska muuttuu ajan kanssa valkeaksi;D
22 hours ago

Quote
Jukka Nasu Nevalainen hiltunen sano et neekeristä sais hyvin haitarin, nahkasta sen vetelyosan ja hampaista näppäimet......
Yesterday at 16:47 ·  5

Quote
Jari Sormunen
suosi suomalaista potki pakolaista jos on virkavallalla asiaa ottakkee yhteyttä... pitäkää pidätyksessä vaikka koko elämäni mieltäni en muuta.. joku selevyys pitää saada tähän lieksan mamu hommaan ei tämä mene näin että vanhus huolto ja kaikki kusee mamujen takia. ruokkikaa te näitä mamuja ketkä te tänne niitä haluatte. JA ihan paska puhetta tämä että nyt on hienoa kulttuuri vaihtelua kun lapset alkaa jo tulla syrjityksi omassa kotikaupungissa PÄIVÄKODEISSA!!! mutta ei päivä kodin tädit voi oikeasti puuttua siihen asiaan kun heti leimaa joku rasistiksi

Quote
Timo Tiima Turunen
Jokohan joutune vankilaan jos kerron et vahingos tönäsin neekeriä,pyysin jopa anteeksi nii yritti lyödä..tilanne raukesi..pienellä tönimisellä?MAMUISTA Ed.osa on ok!mm.työnperäs tulleita Eestin,Ukrainan,Thaikut ,Venäläiset...Mutta Somalit ja muut Neekerit eläintarhaan ja omiin banaanimaihinsa!..HAKEKOOT VAIKKA ISTUU-SANANVAPAUS!..

Quote
Timo Tiima Turunen
Kohta on perkele mamuja enempi kun kamuja!..NEEKERIT PUTOO ROTWEILLERIN SUSIHAULIIN!

Quote
Timo Tiima Turunen
eikun vain ilman viinaa ja aseita niskat parilta neekeriltå poikki!..köyttä löytyy kun sitä nää pari rosvoa raiskari elukkaa kerjää!

Suomessa ei ole rasismia. Ei ole, ei!
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Nice Guy Eddie on November 18, 2011, 18:16:11
Suomessa ei ole rasismia. Ei ole, ei!

No höh, tuohan on vain kamppailua sananvapautemme rippeistä. Asioista on voitava keskustella ja asiallinen maahanmuuttokritiikki sallittava! Olisiko ironia, sarkasmi tai huumori mitään? Tai ehkä olivat kaikki humalassa...? Vähintään punavihermedia yllytti huolestuneet kansalaiset ilmaisemaan itseään harkitsemattomasti, eli kommunistien vika. Niin, ja monikulttuuri aiheuttaa tällaisia mielipiteitä, joten tässä on jälleen yksi syy siihen, miksi monikulttuuri on Saatanasta.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: mh on November 18, 2011, 18:54:37
Lieksalainen tyylilaji.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Julmuri on November 18, 2011, 20:30:47
On aika ironista, että Lieksan kaltaisille taloutensa kanssa kamppaileville kunnille humanitaarinen maahanmuutto tuo tulonsiirtoina rahaa valtion kassasta. Tietenkin se maksaa jollekin, mutta maksumiehet on kyllä aivan muualla. Lieksalaisten kannalta somalipakolaiset tuovat työpaikkoja, rahaa kiertoon paikallisiin palveluihin, joita pakolaiset käyttävät sekä valtion tulonsiiirtoja pakolaisten vastaanotosta. En väitä siis, että kokonaisvaltaisesti humanitaarinen maahanmuutto olisi voitollista, mutta paikallisesti se on sitä satavarmasti.

Lieksalaiset siis purevat kättä, joka heitä ruokkii. Aivan viimeisten viikkojen tapahtumat ovat kyllä ensi kertaa saaneet minut ihan oikeasti huolestumaan, että mitäköhän tässä vielä tapahtuu. Persuleiri liitännäisineen on täysin sokea omiensa touhuille ja lietsoo aika pahaa kahtiajakoa. Jollain tavalla tämä kehitys nimittäin tulee puhkeamaan. Uho alkaa jo olla viime vuosisadan alun tapaista. Elämme mielenkiintoisia aikoja.Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Jussi O: on November 18, 2011, 21:10:51
Aivan viimeisten viikkojen tapahtumat ovat kyllä ensi kertaa saaneet minut ihan oikeasti huolestumaan, että mitäköhän tässä vielä tapahtuu. Persuleiri liitännäisineen on täysin sokea omiensa touhuille ja lietsoo aika pahaa kahtiajakoa. Jollain tavalla tämä kehitys nimittäin tulee puhkeamaan. Uho alkaa jo olla viime vuosisadan alun tapaista. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Tämä minullakin on tullut mieleen, kun olen jonkin verran tuota aikaa (tekstien kautta) tullut tutkineeksi. Linjajako ei tässä kuitenkaan asetu mielestäni ollenkaan punaiset/valkoiset-akselia muistuttavalla tavalla, vaan tuo mieleen 1900-luvun ensimmäisen vuosikymmenen monimutkaisemmat jakolinjat.

Tuolloin vastakkain olivat myöntyväisyysmielisiksi haukutut vanhasuomalaiset, näitä arvostelevat liberaalit nuorsuomalaiset (Leino ja kumpp.), nouseva työväenliike jolla oli kompleksinen suhde kumpaankin edelliseen ja jota edelliset taas sitten vuoden 1905 suurlakon yhtenäisyyden hetken jälkeen paljolti vierastivat, kun heidän oma idealisoitu fennomaaninen kansakuvansa sortui. Sittenhän oli vielä radikalisoituneita suomalaisuusliikkeen ihmisiä terroritekoineen, jotka kohdistuivat paitsi Bobrikoviin myös suomalaisiin.

Nykyiset uusisänmaalliset ovat ikään kuin imeneet vanhasuomalaisilta idealisoidun kansakuvan ja konservatiivisuuden perinteisine arvoineen, nuorsuomalaisilta myöntyväisyyden (= EU-mielisyyden) arvostelun, työväenliikkeeltä "tavallisen kansan" manttelin (ilman työväenliikkeen solidaarisia ja sivistyksellisiä tavoitteita), ja kahjoimmat heistä harrastavat aseita ja vaativat "kansanpettureita sotaoikeuteen" tavalla, joka alkaa jo muistuttaa terrorin puolesta puhumista.Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Harri on November 19, 2011, 01:06:24
Tämä nyt sopisi useampaankin ketjuun (http://www.hs.fi/kotimaa/Paatero+Rasistinen+nettikirjoittelu+tarkempaan+syyniin+/a1305549624272). Laitetaan nyt kuitenkin tänne, koska alku ja loppu liittyy Lieksan tapahtumiin. Rasistinen kirjoittelu kukkii netissä. Sen me toki tiesimme.

Paatero: Rasistinen nettikirjoittelu tarkempaan syyniin

Lieksa. Pohjois-Karjalan poliisi on aloittanut esitutkinnan Lieksassa paljastuneesta maahanmuuttajien uhkailuista yhteisöpalvelu Facebookissa.

Poliisi otti perjantaina kiinni kaksi nuorehkoa miestä epäiltynä törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja kuusi muuta epäiltyä lievemmästä kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan.

Poliisiylijohtaja  Mikko Paatero ei muista yhtä laajaa kiinniottoa tällaisissa yhteyksissä.

-Tämä on kyllä hyvin poikkeuksellinen tapaus, mutta jos epäilyjä on, niihin pitää heti puuttua. Lähtökohtaisesti pidän tätä ihan oikeana toimenpiteenä", Paatero sanoo.

Vaikka poliisin tietoon tulleet rasistiset rikokset ovat viime vuoden aikana vähentyneet, rasistinen kirjoittelu verkossa lisääntyy Paateron mukaan koko ajan.

Viimeisen vuoden aikana poliisin tietoon on tullut tuhansittain rasistisia nettikirjoituksia. Näistä tutkintaan on Paateron mukaan päätynyt viidesosa.

Paatero sanoo, että nettikirjoittelun seurantaa pyritään jatkossa entisestään tehostamaan."


...jatkuu

HS
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Maivei on November 19, 2011, 01:44:19
Tämä nyt sopisi useampaankin ketjuun (http://www.hs.fi/kotimaa/Paatero+Rasistinen+nettikirjoittelu+tarkempaan+syyniin+/a1305549624272). Laitetaan nyt kuitenkin tänne, koska alku ja loppu liittyy Lieksan tapahtumiin. Rasistinen kirjoittelu kukkii netissä. Sen me toki tiesimme.

Paatero: Rasistinen nettikirjoittelu tarkempaan syyniin

Lieksa. Pohjois-Karjalan poliisi on aloittanut esitutkinnan Lieksassa paljastuneesta maahanmuuttajien uhkailuista yhteisöpalvelu Facebookissa.

Poliisi otti perjantaina kiinni kaksi nuorehkoa miestä epäiltynä törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja kuusi muuta epäiltyä lievemmästä kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan.

Poliisiylijohtaja  Mikko Paatero ei muista yhtä laajaa kiinniottoa tällaisissa yhteyksissä.

-Tämä on kyllä hyvin poikkeuksellinen tapaus, mutta jos epäilyjä on, niihin pitää heti puuttua. Lähtökohtaisesti pidän tätä ihan oikeana toimenpiteenä", Paatero sanoo.

Vaikka poliisin tietoon tulleet rasistiset rikokset ovat viime vuoden aikana vähentyneet, rasistinen kirjoittelu verkossa lisääntyy Paateron mukaan koko ajan.

Viimeisen vuoden aikana poliisin tietoon on tullut tuhansittain rasistisia nettikirjoituksia. Näistä tutkintaan on Paateron mukaan päätynyt viidesosa.

Paatero sanoo, että nettikirjoittelun seurantaa pyritään jatkossa entisestään tehostamaan."


...jatkuu

HS


Mielenkiintoista nähdä millainen kansanjuhla tuostakin vihakirjoittelusta tulee, jännitystä elämäänsä hakevat nuoret saattavat kiihottua testailemaan missä menee raja poliisin puuttumiselle kirjoitteluun, palkintona vielä mainetta ja kunniaa "piireissä" jos onnistuu hoopottamaan peräti poliisit juryttämään noita kirjallisia tuotoksiaan.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Harri on November 19, 2011, 02:15:13

Mielenkiintoista nähdä millainen kansanjuhla tuostakin vihakirjoittelusta tulee, jännitystä elämäänsä hakevat nuoret saattavat kiihottua testailemaan missä menee raja poliisin puuttumiselle kirjoitteluun, palkintona vielä mainetta ja kunniaa "piireissä" jos onnistuu hoopottamaan peräti poliisit juryttämään noita kirjallisia tuotoksiaan.


Jännittävääpä tosiaan. Joku tuolla Hesarin keskustelussa jo ehdotti, että kootaan 500 000 ihmistä kirjoittelemaan rasistisia tekstejä, niin poliisin resurssit loppuu. Todella isänmaallisia ihmisiä he!
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: Harri on November 20, 2011, 18:41:23
Viherfasistinen poliisilaitos piinaa edelleen kansallissankareitamme. Ensin viedään sananvapaus, nyt kielletään liikkuminenkin. (http://yle.fi/alueet/pohjois-karjala/2011/11/poliisi_vapautti_facebook-rasismista_kiinniotetut_3042564.html)

Poliisi vapautti Facebook-rasismista kiinniotetut

Pohjois-Karjalan poliisi on vapauttanut rasistisen Facebook-ryhmän vuoksi kiinniottamansa ihmiset. Poliisi epäilee edelleen kahta ihmistä törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja viittä ihmistä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Kaikki epäillyt ovat lieksalaisia.

Poliisi vapautti kiinniotetut lauantain ja sunnuntain aikana kuulustelujen jälkeen. Kaksi epäiltyä poliisi on määrännyt matkustuskieltoon.

Osa epäillyistä on myöntänyt käyttäneensä Facebook-viesteissään sopimatonta kieltä ja luvannut poistaa kirjoituksiaan. Facebook-sivuston ylläpitäjä on jo poistanut suurimman osan kirjoituksista, joissa uhataan, panetellaan ja solvataan maahanmuuttajia.

Maksimirangaistus törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan on neljä vuotta vankeutta.


YLE
Title: Re: Pohjois-Arjalaan...
Post by: Vongoethe on May 15, 2012, 12:20:01
Lieksassa sattuu ja tapahtuu.

Quote from: [url=http://www.karjalainen.fi/fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/6419-tuulilasiin-ulkomaalaisvastainen-viesti-huulipunalla]Karjalainen, 14.05.2012[/url]

Ikkunoita rikki ja tuulilasiin rasistinen viesti huulipunalla

(http://www.karjalainen.fi/media/k2/items/cache/873c79d996a948884f526128af207b28_M.jpg)

Nuoren maahanmuuttajan omistamaa henkilöautoa  vaurioitettiin Lieksassa Reunatie 13:n parkkipaikalla sunnuntain vastaisena yönä.
Autosta rikottiin oikean takaoven ikkuna sekä takaikkuna. Lisäksi auton tuulilasiin oli kirjoitettu huulipunalla teksti: "I HATE NIGGERES".
Poliisi teki rikospaikalla teknistä tutkintaa ja odottaa yhteydenottoa vahingonteon nähneiltä.

Rikoksen uhri kertoo menettäneensä tapauksen vuoksi yöunet, eikä ruokakaan oikein maistu.
- Jos he tekevät tällaista autolleni, niin he voivat tulla kotiinikin, hän pelkää.
Nuorukainen tarvitsee autoa opiskeluidensa vuoksi.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.


Eräällä satunnaisella forumilla (http://hommaforum.org/index.php/topic,70863.0.html) tehdään jo täyttä kyytiä olettamia.
Title: Re: Pohjois-Karjalaan!
Post by: mh on May 15, 2012, 12:50:58
Eli kun Lieksasta on yhtään kykenevämpi väki lähtenyt jo aikaa sitten muualle, jäljelle jääneet häviäjät haluavat kostaa katkeruuttaan minne sattuu. Näin saadaan pidettyä huoli ettei kukaan jatkossakaan halua muuttaa Lieksaan.