Todellisuus

Keskustelu => Maahanmuutto ja monikulttuurisuus => Topic started by: Kuuma peruna on June 19, 2010, 00:58:46

Title: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Kuuma peruna on June 19, 2010, 00:58:46
Luin taas Hesarin palstoilta, että Euroopan maissa, varsinkin Ruotsissa, on etnohelvettejä, joihin valkoisella miehellä ei ole asiaa. Lisäksi niissä kivitetään palo- ja poliisiautoja jos sellaiset etnohelvetteihin eksyvät.

Nyt teenkin ehdotuksen tuhmille, laatikaa yhdessä vaikka sivu Wikipediaan nimellä "etnohelvetit", tai joku muu osuva nimitys. Siellä voitte laatia listan eri paikkakunnista jotka ovat pahoja. Tietysti lähteet pitää olla todisteina, kuten aina Wikipediassa.

Tästä se lähtee:
http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Etnohelvetit&action=edit&redlink=1

Ehkä me kiltit alamme vähitellen uskomaan jos todisteet kerätään näin kätevästi yhteen.

Enkä olekin kiltti kun neuvon teitä aatteessanne?
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Kuuma peruna on June 23, 2010, 20:14:34
Ilmeisesti ideani ei innosta tuhmia. Syitä voimme vain arvailla.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Vaaleanpunainen Elefanttimies on June 23, 2010, 22:31:20
Ilmeisesti ideani ei innosta tuhmia. Syitä voimme vain arvailla.

Ehkä faktoja ei ole tarpeeksi Wikipediaa varten. On eri asia kirjoittaa propagandistinen mielipidekirjoitus aatteen fanaattisille uskovaisille kuin kirjoitella Wikipediaan ihan oikeaa faktaa.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: BRG on June 23, 2010, 23:25:55
No eiköhän näitä helvettejä ole ollut aikalailla ilman etnojakin. Mun nuoruudessa 80-luvun puolessavälissä kaikki Dingo-fanit, jotka osoitti sen pukeutumisellaan, sai pikkukaupungissa joka-ikinen pe+la ilta turpiinsa jos uskaltautuivat 'keskustassa' (3 baaria + taksitolppa) näyttäytyä. On paljon paikkoja johon ei voi väkivallan pelon vuoksi mennä, sitä ei voi kieltää. On paljon paikkoja joissa väärän 'rotuinen' saa turpiinsa, turha siinä turpiinsaadessaan on selittää että tutkimuksien mukaan rotuja ei ole olemassakaan. Ei oo kaikki paikat turvallisia kulkea, varsinkaan yöllä, varsinkaan jos oot stranger, se vaan pitää tietää. Naiset elää sen totuuden kanssa joka päivä ettei kaikkialla ole viisasta kulkea yksin yöllä, sä valitat jonkun Pariisin lähiön rauhattomuudesta vaikket tuu ikinä edes käymään siellä, nipottaja.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Kuuma peruna on June 24, 2010, 09:06:10
Eikös ne Dingo-fanit olleet pikkutyttöjä? Olin vuonna 1985 tai 1986 järkkärinä Dingon konsertissa, ja kaikki yleisössä olivat 10-13-vuotiaita tyttöjä. Ei ainuttakaan poikkeusta. Vanhemmat odottivat ulkopuolella.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Jussi Jalonen on June 24, 2010, 10:06:51
Eikös ne Dingo-fanit olleet pikkutyttöjä?

Mainittua Porirock-aikakautta maaseudun puolelta tarkkailleena satakuntalaisena sällinä totean, että osapuilleen kyllä. Muistissa on, kun pari innokkaampaa Neumanniin tykästynyttä luokkamme pikkutyttöä tuli eräänä aamuna kouluun pinkit huivit kietaistuina säärtensä ympärille. Asuste herätti tietysti hienoista ilkkumista, mikä ei kuitenkaan jatkunut kovin pitkään. Dingokriittinen luokanvalvoja katkaisi huivien merkeissä tapahtuneen monikulttuurikehityksen oitis paikalla käskemällä tytöt poistamaan mainitut asusteet. Kultaisella 1980-luvulla satakuntalaisissa maalaiskouluissahan pukeuduttiin siististi ja nuhteettomasti!

Kaksilahkeiset eivät sanottavammin muistaakseni ainakaan julkisesti tai kovinkaan julistaen Dingoa harrastaneet; totta kai oli mahdollista ilmaista rajoitettu hyväksyntänsä sanoilla "no, on niillä se yks hyvä kappale". Kuten esimerkiksi "Nahkatakkinen tyttö" tai todennäköisemmin sanoitukseltaan sopivasti testosteronia pursuava "Sata rohkeaa laivaa", koska hei, niissä molemmissa sanotaan "helvetti"! Rajua! Enemmänkin teini-ikäiset miehenpuolet kuuntelivat silti Yötä, joka oli heidän viiteryhmässänsä silloin se sosiaalisesti hyväksyttävä vaihtoehto nimekkäimmältä Porirock-sektorilta. Useimmilla tämä vaihe jäi päälle monien vuosien ajaksi. Raumalla vielä 1990-luvun puolivälissä Piraten-pubissa istuessa saattoi luottaa siihen, että viimeistään yhdentoista aikaan ne kahdenkympin paremmalle puolelle ehtineet tyypit olivat sen verran kaasuissa ja nostalgisia, että "Laulu rakkaudelle" - hirvittävä kappale - rämähti ennemmin tai myöhemmin soimaan jukeboxista.

Porirockin muista lippulaivoista todettakoon, että Mambaa kuuntelivat nuoret sällit kotimaisemissani 1980-luvulla lähinnä omalla vastuullaan. Mikäli moisen mieltymyksen tunnusti julkisesti, siinä oli se riski että saattoi tulla luonnehdituksi sellaisella murrosikäisten kundien keskuudessa yleisenä solvauksena käytetyllä nelikirjaimisella epiteetillä.

Toisaalta, jos omisti tukun Mamban LP-levyjä ja kunnon stereolaitteet joilla kopiointi C-kasetille oli mahdollista - pitää muistaa, että teknisesti elettiin siis tosiaankin sitä 1980-lukua, ja puhun maaseudusta - niin silloinhan oli keskimääräistä paremmat mahdollisuudet päästä piratismia harrastamalla tyttöjen mielisuosioon.

Olin vuonna 1985 tai 1986 järkkärinä Dingon konsertissa, ja kaikki yleisössä olivat 10-13-vuotiaita tyttöjä. Ei ainuttakaan poikkeusta. Vanhemmat odottivat ulkopuolella.

Mikäs se tapaus oli, jossa Neumann otti "Autiotaloa" esittäessään sen yhden esiteini-ikäisen tytön yleisöstä lavalle reppuselkäänsä? Tai niinhän hän tietysti teki aina, se oli vakiorituaali, mutta tämä tapaus televisioitiin, ja neidon naispuoliset kaverit muistaakseni hakkasivat siitä hyvästä hänet kateellisina henkihieveriin.

Verkkohaku: onhan tätäkin näemmä tutkittu (http://web.mac.com/jukkatapanitervo/Sivusto/AUTIOTALO_-_VARHAISNUORUUSIK%C3%84ISEN_TYT%C3%96N_MUSIIKKIKOKEMUKSEN_%C2%A0TARKASTELUA.html). "Kertosäkeen sisääntulo pakottaa kuulijansa seuraamaan korostusta mukana ja Autiotalon jakamisessa voi olla mukana kiihkeän innostunut seksuaalinen katarttinen ja orgasmia musiikin keinoin jäljittelevä lataus".


Best,

J. J.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Stas on August 01, 2011, 22:33:57
Luin taas Hesarin palstoilta, että Euroopan maissa, varsinkin Ruotsissa, on etnohelvettejä

Minä olen käynyt aika monessa etnohelvetissä.
.... ja asunut kotimaisissa etnohelveteissä. Ainakin yhdessä riehuvat tätä nykyä suomalaiset. Itse asiassa kun näkee miesjoukon, joka on asiallisesti pukeutunut, eikä ördää eikä huutele, ne on venäläisiä tai eestiläisiä. Mamu sen sijaan nakkeli kiviä minun päälleni ja heitti roskaa ja huuteli ilkeyksiä, mutta tällaisista konflikteista on tosi pitkä aika.
Nuo Yhdysvaltain paikat on sellaisia, että kaikkein suurin todennäköisyys tulla murhatuksi oli valkoihoisella eurooppalaisella, mutta ei ollut ongelmia niissä koskaan. Siellä oli vähän eri tavat kuin muualla, esimerkiksi ihmiset istuskelivat talojensa katoilla. Huumekauppaa ja jengejä, mutta nekin oli OK, kun ne luokitteli minut vaarattomaksi. Sen sijaan kytät saattoivat aiheuttaa ongelmia.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Kössi Pöde on August 03, 2011, 05:14:12
Parkano on musta aikamoinen helvetti. Ihmiset vaikuttavat Parkanossa siltä, että siellä on varmaan tapana panna lähinnä omia sisaruksia ja serkkuja.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Rationaalinen on August 03, 2011, 09:31:53
Löytyy jo Wikistä. Esim.:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Roseng%C3%A5rd

Lähteitä riittää, esim. BBC:

http://www.bbc.co.uk/radio4/today/reports/archive/politics/oldham1.shtml
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Paappa on August 03, 2011, 10:57:03


http://www.bbc.co.uk/radio4/today/reports/archive/politics/oldham1.shtml


Quote
This hardening in attitude is repeated across the town and has passed down to children as young as 10. Unlike their parents they will not tolerate being victims of racism.

Quote
Many Asian youths say they take the law into their own hands because they have no confidence in the police.

Quote
Akbor Khan had his three front teeth smashed in a brutal attack by a white gang:

"I used to have a take away in Manchester. We used to get lots of people who used to order food but not pay for it. It used to take the police an hour to get there. We'd ring the police and they'd say we haven't got the manpower. But if it happened to white people they would be there in 10 minutes," he said.

Many Asian community leaders say the trouble is caused by a minority stoking up problems for the majority, who are law abiding residents.

JOS tilanne on tuo mitä paikalliset kertovat, niin ei voi todeta muuta kuin että syytä lienee kaikissa osapuolissa.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Phobos on August 03, 2011, 11:44:06
Ranskan Pariisissa nämä "etnohelvetit"/"no-go zone":t tunnetaan nimellä Zones Urbaines Sensibles ja englanniksi Sensitive Urban Zones. Nämä ovat siis Pariisin lähiöitä. Niitä on +750.

Ruotsissa on tosiaan ainakin tuo laajalti tunnettu Malmön Rosengård.

Nopeasti Googlaamalla löysin mm seuraavaa:
Iso-Britannia, 7,000 homes 'red flagged' by ambulance services : http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/4801504/7000-homes-red-flagged-by-ambulance-services.html
Quote
Karen Jennings, Unison's head of health, said: "I think there are serious questions to ask about whether ambulance crews should sit outside if somebody inside is having a heart attack."

"Having said that, if that household has a history of attacking people when they go in, then it doesn't do anybody any good if they were just to rush in and put themselves at risk."

Ruotsin ambulanssikuljettajien ongelmia: http://www.brusselsjournal.com/node/2294

jne.. löydät itsekin googlaamalla mm "no-go zones in X", jossa X on jokin kaupunki tai valtio.

Minä luulin näiden alueiden olemassaolon tiedostamisen olevan itsestäänselvyys henkilölle, joka pohtii maahanmuuton haittoja tai sitä miksi joku muu maahanmuuttokäytäntöjä/monikulttuurisuutta kritisoi. Wikipediaan en tuollaista artikkelia lähtisi väsäämään enkä ainakaan tuolla nimellä. Tuollainen artikkeli ei muutenkaan mielestäni sovi wikipediaan, koska "etnohelvetti" ei ole mikään yleisesti pätevä tai tunnettu termi. Voit tietysti uskoa, mitä tahdot, mutta mielestäni todisteita on tarpeeksi ja ne ovat melko selkeitä. Tietoa saa, jos tietää, mitä hakee. Annoin sinulle muutaman hakusanan ja niistä artikkeleista, joita löydät näillä sanoilla, saat lisää hakusanoja vastaaviin tapauksiin sekä alueisiin.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Julmuri on August 03, 2011, 12:00:52
Huoh... onneksi tätä Phoboksen lähettämää ambulanssikuskijuttua tai muita "non-continious islamic caliphate of Europe" satuja ei ole koskaan ennen kuultu missään. Näytä minulle ihan mistä päin maailmaa tahansa sellainen suurkaupunki, joka ei ainakin jossain määrin kärsi aivan samanluonteisista ongelmista?

Suomessakin on aivan tavallista, että tiettyihin osoitteisiin tai keissihin lähtee poliisit ambulanssimiesten mukana.


Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Annushka on August 03, 2011, 12:15:32
Tämä "no-go-zone" -keskustelu alkaa olla aika kulahtanutta, jos edelleen lähteeksi ja todisteeksi tarjoillaan jotain brusselsjournalia. Tuo antamasi Telegraphin linkkikin kertoo seuraavaa:

Figures under Freedom of Information legislation uncovered almost 7,500 addresses where ambulance staff required a police escort or are advised to exercise caution because of the potential of violence.

Risks include people with a history of violence and aggression towards ambulance staff, addresses with dangerous animals or weapons and patients with psychiatric or alcohol-related conditions and mental health disorders.


Kyse on siis 7,500 osoitteesta ympäri Britanniaa eikä missään tietyissä lähiöissä, ja ne on merkitty riskeiksi ambulanssikuskeilla muun muassa koska niissä asuu ihmisiä, joilla ovat osoittaneet aggressiota ambulanssihenkilökuntaa kohti aiemmin, jotka omistavat vaarallisia eläimiä tai aseita, ja ihmisiä joilla tiedetään olevan (vaarallisia) psykiatrisia ongelmia tai alkoholiin liittyviä aggressiivisia sairauksia.

On tietysti aivan helvetin ikävää, että ambulanssihenkilökunta joutuu moista työssään kokemaan. Aivan epäilemättä sellaista joutuu Suomessakin kokemaan. Mutta yhtään mikään tuossa uutisessa ei taas kerro sitä, että olisi joitain erityisiä etnohelvettejä jonne ambulanssilla ei voi mennä, tai että nuo ongelmat johtuisivat maahanmuuttajista.

Näiden alueiden olemassaolon tiedostaminen on "itsestäänselvyys" vain niille, jotka todella lueskelevat jotain brusselsjournaleja ja etsivät niistä vahvistusta sille ennakko-oletukselleen, että kaikki ongelmat johtuvat maahanmuuttajista ja etenkin niistä yhdenlaisista sellaisista. Meille muille se ei ollenkaan ole.

Tämä ei tarkoita sitä, etteikö maahanmuuttajavaltaisilla alueilla olisi ongelmia. Totta kai on. Pariisin "sensitiiviset" alueet ovat olemassa, mutta miksi ne ovat sensitiivisiä, se on paljon monimutkaisempi ja pidemmälle menevä tarina kuin että "koska muslimit". Mestarin rink of pöörning gettous on ihan oikeasti suurimmaksi osaksi fantasiaa - Ranskassa tosin autoja on viime vuosina palanut aika säännöllisesti, mutta huvittavintahan on että autojen polttelu on myös niin sanottujen kantaranskalaisten vapaa-ajan harrastus.

Olen itse käynyt - ja moni muukin tällä palstalla - sekä Pariisin pahamaineisilla lähiöalueilla että siellä Malmön Rosengårdissa. En nähnyt palavia autoja tai kokenut mitään häirintää. Malmössä oli niitä ongelmia jokunen vuosi sitten kunnolla, ja niitä jaksetaan kriitikkopiireissä edelleen jauhaa ja pitää esillä jonkinlaisena todisteena. Britanniassa olen myös asunut pohjoisen vanhalla teollisuusalueella lähiössä, jota kai voitaisiin mamulähiöksi tituleerata (no, olinhan itsekin mamu). Ei siinä ollut mitään ongelmia. Kun sitten puhutaan Itä-Helsingistä tai Pikku-Huopalahdesta tällaisina palavien autojen gettoina tai tulevina sellaisina, niin ei voi kuin pyöritellä silmiään.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Maurizio on August 03, 2011, 15:06:22
Quote
Ehkä me kiltit alamme vähitellen uskomaan jos todisteet kerätään näin kätevästi yhteen.


No mä olen kiltti, joka on palloillut Berliinin huonommilla alueilla / lähiöissä jonkun verran myös ns. epäterveellisiin vuorokaudenaikoihin. Osa näistä on "etnohelvettejä" ja osa skiniöyhölöitä. Yhdistävä tekijä niille on se, että paikalliset ovat persaukisia ja joskus pahapäisiä.

Saksassa on paljon messuttu turkkilaisvähemmistön jälkikasvun edesottamuksista, ja tottahan se on, että osalla näistä on isojakin ongelmia. Mutta niin on syrjäytyneillä tuikivalkoisilla äärivasemmisto- ja oikeistolaiskakaroillakin - ensimmäinen porukka polttaa autoja ja kuvittelee tekevänsä vallankumousta, ja jälkimmäinen puolestaan tempoo mamua ja turistia käkättimeen. Niin että kai me nyt sitten voidaan puhua värillisistä ja valkoisista etnohelveteistä tässä yhteydessä, koska kaikkihan me etnoja ollaan (http://www.kookas.fi/articles/read/3897) ja osa sitten vielä syystä tai kolmannesta ongelmaisiakin?
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Phobos on August 03, 2011, 15:58:29
Minä en puhunut mitään siitä, että nämä alueet olisivat maahanmuuttajien taikka muslimien syytä tai seurausta. Enkä myöskään lanseerannut termiä "etnohelvetti" ja tämä ketju on muistaakseni ensimmäinen paikka, jossa olen sanaan törmännyt. Mielestäni ilmaisin, että en edes pidä termistä. Myöskin termiä "no-go-zone" käytin lainausmerkeissä eli en tarkoittanut tätä kirjaimellisesti.

Myönnän, että vähän randomisti ja pikaisesti googlesta noita linkkejä tuohon huitaisin. En ole kyseisiä sivuja juurikaan aiemmin selaillut.

Tällaiset lähiöt syntyvät käsittääkseni siitä, että alue täytetään kouluttamattomilla, köyhillä ihmisillä. Tätä vaikutusta lisää entisestään se, että alueen ihmiset eivät välttämättä edes puhu muun ympäröivän alueen kieltä ja omaavat erilaisen arvomaailman sekä käyttäytymis- ja elintavat. Tällöin nämä ihmiset saattavat eristäytyä muusta yhteistöstä, jolloin tapahtuu sitä radikalisoitumista ja anarkomarkoilua. Ei ole mielestäni mikään yllätys, että pahoinvoinnin keskittäminen yhdelle alueelle lisää pahoinvointia.

Kyseistä kehitystä onkin pohdittu ja yksi ratkaisuvaihtoehto on pakolaisten tasainen jakautuminen suuremmille alueille. Tämä kuitenkin vaatisi todennäköisesti jonkinlaista pakottamista, koska ihmiset mieluusti hakeutuvat omanlaistensa luo.

Minäkin voisin todeta seuraavalla tavalla:
Quote
Ehkä me kiltit alamme vähitellen uskomaan jos todisteet kerätään näin kätevästi yhteen.


No mä olen kiltti, joka on palloillut Berliinin huonommilla alueilla / lähiöissä jonkun verran myös ns. epäterveellisiin vuorokaudenaikoihin. Osa näistä on "etnohelvettejä" ja osa skiniöyhölöitä. Yhdistävä tekijä niille on se, että paikalliset ovat persaukisia ja joskus pahapäisiä.
[...]

Toisaalta minä en kyllä pidä tästä "kiltti" ja "tuhma" lokeroimisesta. Onko tämä forumin tapa? Tämä vaikuttaa arveluttavasti tältä uskonnolliselta hyvä/paha -maailmankatsomukselta, joka on omiaan polkemaan keskustelua sivuraiteille.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Kössi Pöde on August 03, 2011, 17:35:26
Mestarin rink of pöörning gettous

Olisi tämän heiton perusteella hyvin mielenkiintoista kuulla, miten Annalta itseltään taipuu lontoo.

Quote
Olen itse käynyt - ja moni muukin tällä palstalla - sekä Pariisin pahamaineisilla lähiöalueilla että siellä Malmön Rosengårdissa. En nähnyt palavia autoja tai kokenut mitään häirintää.

Itse olen käynyt vain Bronxissa, ja silloin kello oli noin yksi päivällä. Ei siellä päiväsaikaan mitään ongelmia tullut, mutta kuitenkin näkemäni perusteella tulin siihen tulokseen, etten halua mennä sinne yöllä. Taidan olla vähän paskahousu. Ehkä nettipropaganda ja amerikkalaiset telkkarisarjat ovat aivopesseet minut pelkäämään ihan turhaan.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Annushka on August 03, 2011, 17:53:10
Mestarin rink of pöörning gettous

Olisi tämän heiton perusteella hyvin mielenkiintoista kuulla, miten Annalta itseltään taipuu lontoo.

Olen itse asiassa virallisesti ottaen kaksikielinen. Jos ihan fyysistä kuulemista meinasit, voithan tulla vaikka johonkin foorumin epäviralliseen kokoontumiseen, niitä aina silloin tällöin harrastamme noiden tapahtumaosiossa kerrottujen eventtien puitteissa, niin voin puhua sinulle lontooksikin. Estuary ja yorkshire onnistuvat kohtuudella, samoin sellainen yleiskielen tapainen, amöriikka ei taivu.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: mh on August 03, 2011, 17:57:29
Pieni kokoelma tekstejä Ranskan lähiömellakoista:
http://riotsfrance.ssrc.org/ (http://riotsfrance.ssrc.org/)


Violence in France (http://riotsfrance.ssrc.org/Wieviorka/)
Quote
An important point must be underlined. Contrary to what has been sometimes said, radical Islam has nothing to do with these riots. There are no religious dimensions in the violence, which is first of all social. But Islam is present in the situation: in many cases, local imams or national Muslim leaders appeared as preaching peace, asking the youth not to use violence. If there is a problem, it is not Islamic violence, but the fact that the French Republic is resting on the capacity of religious leaders to organize the peace and social calm in popular areas. This leads us to examine the idea of a decline of the French republican model.

The Nature of French Riots (http://riotsfrance.ssrc.org/Roy/)
Quote
In these ghettos, and contrary to what is often said about multiculturalism, the youth share a common Western urban street culture. They wear expensive sneakers and track suits with designer logos. Street wear and hoods are the common fashion patterns of the youth underclass all over the West. They listen to hip-hop and rap, eat fast-food, hallal or not. They want to be part of the consumer society, even as predators. [...] The fact that a majority of the rioters have a Muslim background has raised the concern that they might rally around some sort of an Islamic green flag. But in fact, for the moment, the religious dimension is conspicuously absent from the riots. This is not a revolt of the Muslims.


Sitten vielä tällainen:
France's Burning Issue: Understanding the Urban Riots of November 2005 (http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=1303514)
Quote
There was nothing surprising about the French urban riots of November 2005. In a way, on a smaller scale, urban riots have been a typical occurrence in the banlieues since the eighties. Irrespective of the exact reasons that caused the riots, it has been widely been claimed - especially in the English-speaking media - that the riots represent the failure of the French republican model of integration. We believe this diagnosis to be wrong. Our view is that, on the contrary, these riots should be interpreted as the manifest evidence that most of the frustrated young men feel entirely French and that they simply want to be accepted by the Nation, and more prosaically, and to be part of a modern consumerist society. Their frustration and anger is comprehensible when faced with the unfulfilled promise of socio-economic integration. In other words, the urban riots of November 2005 paradoxically reveal on the one hand the success of the French republican model when it comes to teaching shared values and history, but on the other hand the failure of both the State, which has failed to translate into public policies the values it officially preaches, and the politico-administrative elites who are always keen to stress the benefits of "republican" principles while delivering little when it comes to opening up access to key positions of power.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Vongoethe on August 03, 2011, 18:25:27
Pieni kokoelma tekstejä Ranskan lähiömellakoista:
http://riotsfrance.ssrc.org/ (http://riotsfrance.ssrc.org/)


Hei, tuohan on pirun hyvä linkki. Kiitos.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Kössi Pöde on August 03, 2011, 18:33:39
Olen itse asiassa virallisesti ottaen kaksikielinen.

No sitte. Minulle vain on jäänyt sellainen kuva, että Halla-aho on tönköstä englannistaan saanut tarpeetontakin kuraa niskaansa. 98 prosentilla suomalaisista kun se lontoo on aika heikkoa, joten ei Jussi ole mikään poikkeus. Ainoa suomalaispoliitikko, jolta olen kuullut merkittävästi Halla-ahoa sujuvampaa englantia, on Alexander Stubb.

Quote
voithan tulla vaikka johonkin foorumin epäviralliseen kokoontumiseen, niitä aina silloin tällöin harrastamme noiden tapahtumaosiossa kerrottujen eventtien puitteissa, niin voin puhua sinulle lontooksikin.

Kiitos kutsusta, mutta viihdyn elävässä elämässä paremmin työväenluokan seurassa. Siellä ei tarvitse ihan koko ajan hävetä köyhää taustaansa.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Annushka on August 04, 2011, 02:36:03
No sitte. Minulle vain on jäänyt sellainen kuva, että Halla-aho on tönköstä englannistaan saanut tarpeetontakin kuraa niskaansa. 98 prosentilla suomalaisista kun se lontoo on aika heikkoa, joten ei Jussi ole mikään poikkeus. Ainoa suomalaispoliitikko, jolta olen kuullut merkittävästi Halla-ahoa sujuvampaa englantia, on Alexander Stubb.bbbb

A. Stubb puhuu mukiinmenevää jenkkienglantia. Mikäs siinä.

Kiitos kutsusta, mutta viihdyn elävässä elämässä paremmin työväenluokan seurassa. Siellä ei tarvitse ihan koko ajan hävetä köyhää taustaansa.

En minä sen parempi ole.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Kössi Pöde on August 04, 2011, 04:32:34
Kiitos kutsusta, mutta viihdyn elävässä elämässä paremmin työväenluokan seurassa. Siellä ei tarvitse ihan koko ajan hävetä köyhää taustaansa.

En minä sen parempi ole.

Voi kuule, kunpa tietäisit. Jo suomen kielen hallinnastasi näkee, että sinä et minun kaveriporukkani juttuja pystyisi varttia pidempään kuuntelemaan ilman traumoja. Siellä käytetään jopa n-sanaa ihan estoitta.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Username1 on August 04, 2011, 07:10:22
Ainakaan meillä ei kaikki käytä n-sanoja, metallialalla on vähän kaikenlaisia ihmisiä. Meillä on töissä pari aika korkeakoulutettuakin, jotka puhuvat pitkälle kirjakieltä.

Osa toki on paniikkireaktio isänmaallisia ja maahanmuuttokriitikoita eikä asiasta ole kovin suotavaa keskustella, koska osa on hyvinkin fanaattisia somalivihaajia. Tuskin ainakaan vasemmistoliitto hajoaa yhteen n-sanaan ja sen käyttöön, sen verran kuitenkin muut asiat painavat vaakakupissa.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Julmuri on August 04, 2011, 07:43:58
Olen itse asiassa virallisesti ottaen kaksikielinen.

No sitte. Minulle vain on jäänyt sellainen kuva, että Halla-aho on tönköstä englannistaan saanut tarpeetontakin kuraa niskaansa. 98 prosentilla suomalaisista kun se lontoo on aika heikkoa, joten ei Jussi ole mikään poikkeus. Ainoa suomalaispoliitikko, jolta olen kuullut merkittävästi Halla-ahoa sujuvampaa englantia, on Alexander Stubb.

Kun kyseessä on henkilö, jonka ammatti liittyy kielten kanssa toimimiseen, voidaan rima asettaa melko korkealle. Perussuomalainenhaan ei tietysti mitään perhanan ulkhomaiden kieliä osaa eikä opettele. Ainaskaan ei sitä hemmetin ruåttia. Luulevat vielä porvariksi, pthyi!

Quote
Kiitos kutsusta, mutta viihdyn elävässä elämässä paremmin työväenluokan seurassa. Siellä ei tarvitse ihan koko ajan hävetä köyhää taustaansa.

Missä päin Suomea muka nykyisin eletään sellaisessa luokkayhteiskunnassa, että "joutuu häpeämään taustaansa"? Millä erottaa kadulla työväenluokan porvarista? Ihan vaan, että osaan sitten varoa.

Kyllä ainakin meillä päin porvareiden ja työläisten, kokoomuslaisten ja kommarien kakarat leikkivät kaikki iloisesti keskenään jo lapsina ja pyöri sitten samoissa porukoissa nuorena. Ei ainakaan minun sukupolveni enää mitään tuollaisia luokkarajoja tuntenut. Voi tietysti olla, että jossain missä vasemmisto on ollut erityisen vahva tällaisia rajoja pidettiin pidempään pystyssä. En kyllä jaksa uskoa, että enää missään.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: evil clown on August 04, 2011, 11:23:14
Myönnän, että vähän randomisti ja pikaisesti googlesta noita linkkejä tuohon huitaisin. En ole kyseisiä sivuja juurikaan aiemmin selaillut.

Myönnän, että minultakin popsahtelee takapuolesta raakatimantteja kun vessassa käyn.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Phobos on August 04, 2011, 13:39:15
Myönnän, että vähän randomisti ja pikaisesti googlesta noita linkkejä tuohon huitaisin. En ole kyseisiä sivuja juurikaan aiemmin selaillut.

Myönnän, että minultakin popsahtelee takapuolesta raakatimantteja kun vessassa käyn.

No, mutta sehän on mukavaa. On tälläkin forumilla näköjään laatupuhetta.

Läppäsi on vanha ja käytetty, mutta annan lisäpisteitä omaperäisestä sanavalinnasta.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Vongoethe on August 04, 2011, 13:53:21
Herra Kauhu (http://hommaforum.org/index.php/topic,54174.msg745001.html#msg745001) voisi nyt kiltisti palailla sinne lempiforumilleen ja perehtyä hieman tarkemmin varhempiin ketjuihin. Taha Islamin Imaamin keinutuoli (http://hommaforum.org/index.php/topic,77.msg113631.html#msg113631) löytyy kuulemma alueelta Peräkamari.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Julmuri on August 04, 2011, 14:05:14
Herra Kauhu (http://hommaforum.org/index.php/topic,54174.msg745001.html#msg745001) voisi nyt kiltisti palailla sinne lempiforumilleen ja perehtyä hieman tarkemmin varhempiin ketjuihin. Taha Islamin Imaamin keinutuoli (http://hommaforum.org/index.php/topic,77.msg113631.html#msg113631) löytyy kuulemma alueelta Peräkamari.

Sen nyt voisi todeta, ettei käsitystään muslimeista ehkä kannata perustaa pelkästään Tahan juttujen varaan.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Username1 on August 04, 2011, 14:12:37
Quote
Tällaiset lähiöt syntyvät käsittääkseni siitä, että alue täytetään kouluttamattomilla, köyhillä ihmisillä. Tätä vaikutusta lisää entisestään se, että alueen ihmiset eivät välttämättä edes puhu muun ympäröivän alueen kieltä ja omaavat erilaisen arvomaailman sekä käyttäytymis- ja elintavat. Tällöin nämä ihmiset saattavat eristäytyä muusta yhteistöstä, jolloin tapahtuu sitä radikalisoitumista ja anarkomarkoilua. Ei ole mielestäni mikään yllätys, että pahoinvoinnin keskittäminen yhdelle alueelle lisää pahoinvointia.

Haluatko kuulla hassun vitsin? Totta tosiaankin, se riehuva osasto on ollut monesti nuorisoa. Jokaisessa etnisyydessä on nuorisoa.

Pahoinvointi voi tosiaan keskittyä ja ongelmallisessa lähiössä oppii herkemmin rikolliseksi + rikollisuuteen taipuvat toteuttaa itseään helpommin kuin paremmissa piireissä. "Arvomaailma" sekä ruokkii itseään ja köyhyyttä ja sosiaalisia ongelmia ja ne vastavuoroisesti arvomaailmaa, noidankehä siis. Tämä ei ole somalien, muslimien, ruotsalaisten, marssilaisten tai ateistien vika.

Kieliongelmalle pitää jotain tehdä, se kuuluu integraatiopolitiikkaan.

Huomautan vielä, että lähiöstäkin silti aina silloin tällöin noustaan ja suurin osa ihmisistä sielläkin osaa käyttäytyä. Hermoheikkoisuus (joka voi johtua stressistä, temperamentista ja kaikkien sekoituksesta) tekee sen, että spämmätään ureasukassa joka foorumille propagandaa tekee mieli pitää ja pidetään isompaa meteliä itsestään.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: mh on August 04, 2011, 14:19:55
Olisi kiva tietää selittääkö Phobos ja muut hommalaiset Suomen kaupunkien levottomat lähiöt 70- ja 80-luvuilla, sekä suomalaissiirtolaisten levottoman osan käytöksen Ruotsissa, kenties mahdollisesti suomalaisella maaseutukulttuurilla ja sen yhteensopimattomuudella sivistyneen urbaanin elämäntavan kanssa?

Itsehän näen, että levoton nuoriso kaupunkilähiöissä on osa läntistä urbaania elämää, ja levoton nuoriso, etenkin muita aggressiivisemmat nuoret urokset, ovat osa elämää.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Vongoethe on August 04, 2011, 14:31:00
Herra Kauhu (http://hommaforum.org/index.php/topic,54174.msg745001.html#msg745001) voisi nyt kiltisti palailla sinne lempiforumilleen ja perehtyä hieman tarkemmin varhempiin ketjuihin. Taha Islamin Imaamin keinutuoli (http://hommaforum.org/index.php/topic,77.msg113631.html#msg113631) löytyy kuulemma alueelta Peräkamari.

Sen nyt voisi todeta, ettei käsitystään muslimeista ehkä kannata perustaa pelkästään Tahan juttujen varaan.

Ei tietenkään, puhumattakaan jonkun Halla-ahon ja muiden counterjihadistien hourailuista.

Jatkoin aiheesta tuonne asiattoman keskustelun puolelle (http://todellisuus.org/index.php?topic=89.msg33438#msg33438).
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Maurizio on August 04, 2011, 14:46:57
Quote
...suomalaisella maaseutukulttuurilla ja sen yhteensopimattomuudella sivistyneen urbaanin elämäntavan kanssa?


Hommalaisista ja sveduista viis. Mutta kun tätä Hellsinskin katu-"kulttuuria" kaikkine kusemisineen, paskomisineen, tappeluineen, möykkäämisineen, roskaamisineen ja oksentamisineen minä vaan kauniina kesäyönä ihmettelee, niin tuleehan siitä kyllä mieleen, että 1) tuo juuri on se syy ja 2) eipä ole "kulttuuri" sieltä 60-70-luvuilta mihinkään muuttunut.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Annushka on August 04, 2011, 15:40:56
Eiköhän se riitä, että Phoboksen naapurifoorumin persoona tuodaan esille ihan mainintana. Ei liene tarvetta alkaa kuittailemaan kuin hommafoorumilainen.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Kössi Pöde on August 04, 2011, 16:16:46
Ainakaan meillä ei kaikki käytä n-sanoja, metallialalla on vähän kaikenlaisia ihmisiä. Meillä on töissä pari aika korkeakoulutettuakin, jotka puhuvat pitkälle kirjakieltä.

Osa toki on paniikkireaktio isänmaallisia ja maahanmuuttokriitikoita eikä asiasta ole kovin suotavaa keskustella

Ei mun kaverit mitään maahanmuuttokriitikoita ole eivätkä myöskään erikoisen isänmaallisia. Heillä ei myöskään ole tummahoisia vastaan mitään, esim. Ameriikan räppiä kuuntelevat oikein aktiivisesti. Silti käyttävät esim. fanittamistaan hipetihoppareista luontaisesti sanaa neekeri, mitä ei paremmissa piireissä varmasti hyvällä katsottaisi.

Kun kyseessä on henkilö, jonka ammatti liittyy kielten kanssa toimimiseen, voidaan rima asettaa melko korkealle.

Ei kai se muinaiskirgiisin lukeminen juurikaan lontoon taitoja kehitä. Vähän veikkaisin, ettei esim. keskimääräisen suomalaisen ranskan tai saksan kielen maikan englanti järin hääviä ole sekään.

Millä erottaa kadulla työväenluokan porvarista? Ihan vaan, että osaan sitten varoa.

Kadulla tietysti vaatetus voi antaa jotain signaalia. Keskusteluissa sitten indikaattoreita onkin jo verrattain vöyräästi. Jos jossain porukassa jutellaan pitkistä ulkomaanreissuista, ratsastus-, golf- ja purjehdusharrastuksista sekä pianonsoitosta, vanhempien akateemisissa ammateissaan (tai paperimiehenä/ahtaajana) kohtaamista jännistä tilanteista jne., niin eipä siinä oikein tee mieli kertoa, että kävin minäkin kerran Ruotsin laivalla ja paikallisella nuorisotalolla oli sählykerho, ja faija ja isäpuoli eivät töihin kerenneet kun istuivat vankilassa.

Esim. sosiaalipsykologi Katriina Järvinen kirjoitti aiheesta hyvin teoksessa Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa:

Quote
Taustani paljastuminen aiheutti hämmentäviä tilanteita. Seuraava tapaus sattui bileissä Tehtaankadulla. Olin tutustunut Domuksen lukusalissa suomenruotsalaiseen lääketieteen opiskelijatyttöön, johon opiskelualani teki suuren vaikutuksen. Kulttuuriantropologia kuulosti 1980-luvulla eksoottiselta, niiden harvojen mielestä jotka tiesivät mitä se oli. Asuin tuohon aikaan erään ulkomaille muuttaneen ystäväni ullakkohuoneistoa Eirassa. Kaksikerroksinen asunto vinoine kattoineen ja seinän kokoisine ikkunoineen sai uuden tuttavani haukkomaan henkeä ihastuksesta. Hän hakeutui entistä aktiivisemmin seuraani. Bileissä tuttavani esitteli minut tyyliin "mielettömässä kämpässä asuva, ihanan hullu bestikseni". Hän päätti esittelynsä minulle heitettyyn kysymykseen: "Mitä muuten sun vanhempasi tekee?" Vastaukseni jälkeen ilmapiiri oli pilalla. Syntyi hiljaisuus, jota hyvin kasvatetut pappa betalar -nuoretkaan eivät saaneet luontevasti rikottua. Minua ympäröinyt taikapiiri raukesi ja bestikseni lopetti bileiden jälkeen jopa tervehtimästä minua kadulla.

Quote
Totuus alkoi valjeta, kun opiskeluajan loppupuolella 1990-luvun laman pahimmassa puristuksessa löysin itseni työntelemästä lastenvaunuja rakenteilla olevassa lähiössä. Päivittäinen reviirini ulottui tylsästä elementtitalosta läheiseen K-kauppaan tarjosjauhelihaa ostamaan. Minulle ei pitänyt käydä niin, mutta asiat vain ajautuivat siihen jamaan: lapsi ilmoitti tulostaan, olimme lapsen isän kanssa molemmat opiskelijoita, rahaa oli vähän ja suurempi asunto piti saada. Lyhyessä ajassa huomasin olevani tavattoman kaukana entisestä maailmastani ja opiskeluajan ystävistäni..........

Samoihin aikoihin opiskeluaikojeni ystävätkin perheellistyivät. Töölön ja Punavuoren kaksiot kävivät ahtaiksi - yhdet ostivat talon Kumpulasta, toiset Käpylästä, kolmannet muuttivat avariin tiloihin Kruununhakaan. Meitä kaikkia tietysti yhdisti halveksunta materialistisia arvoja kohtaan, mikä sai ystävät vaivautuneina selittelemään "isoäidiltä saatuja perintörahoja" ja korostamaan sitä, että "talon ostamisen jälkeen ollaan aivan puilla paljailla". Pikkuhiljaa yksityisautoilua vastustavien ystävien pihoille alkoi ilmestyä kelpo menopelejä, koska "kahden lapsen ja koiran kanssa on vaikea päästä kesällä saareen". "Viimeisillä pennosilla" oli myös pakko päästä silloin tällöin perheen kanssa nauttimaan Italian tai Kreikan auringosta, koska "elämä oli ollut sellaista kitkuttamista". Myös luomuruuasta, Ruskovillan vaatteista, ekopesuaineista ja homeopaattisista lääkkeistä joutui maksamaan vähän enemmän, mutta ne oli sitten "tingittävä jostain muusta".
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Username1 on August 04, 2011, 16:20:38
Vaikka hip hop -piireissä ja räpissä niggailu on yleistä, niin on hyvä syy olettaa, että se on halventava ja dehumanisoiva sana tietyn värisistä ihmisistä.

Niille, joille n-sana on vain sana kysymys.

Millä hinnalla olette valmiita pitämään oikeudestanne huutaa tätä n-sanaa? Kuinka monta ihmistä saa luvan pahoittaa mielensä siitä?
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Annushka on August 04, 2011, 16:21:27
Voi kuule, kunpa tietäisit. Jo suomen kielen hallinnastasi näkee, että sinä et minun kaveriporukkani juttuja pystyisi varttia pidempään kuuntelemaan ilman traumoja. Siellä käytetään jopa n-sanaa ihan estoitta.

Kauhean omituinen johtopäätös. Kuvitteletko, että itse seurustelen vain kirjakieltä puhuvissa piireissä, tai että itse puhun sellaista koko ajan?
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Kössi Pöde on August 04, 2011, 16:24:44
Millä hinnalla olette valmiita pitämään oikeudestanne huutaa tätä n-sanaa? Kuinka monta ihmistä saa luvan pahoittaa mielensä siitä?

Sanaa neekeri kaverini eivät käytä silloin, jos huomaavat, että joku mustaihoinen on kuuloetäisyydellä.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Kössi Pöde on August 04, 2011, 16:25:50
Voi kuule, kunpa tietäisit. Jo suomen kielen hallinnastasi näkee, että sinä et minun kaveriporukkani juttuja pystyisi varttia pidempään kuuntelemaan ilman traumoja. Siellä käytetään jopa n-sanaa ihan estoitta.

Kauhean omituinen johtopäätös. Kuvitteletko, että itse seurustelen vain kirjakieltä puhuvissa piireissä, tai että itse puhun sellaista koko ajan?

En, mutta kyllä meidän porukassa on joskus pyörähtänyt naikkosia myös teiltä paremmista piireistä. Niiden kommentti on sitten ollut yleensä, että toiste eivät tule, kun siellä on sitä "häiriöporukkaa".
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Username1 on August 04, 2011, 16:27:55
Quote
Sanaa neekeri kaverini eivät käytä silloin, jos huomaavat, että joku mustaihoinen on kuuloetäisyydellä.

Eipä tuollainen käytös ja tuollaisen sanan levittäminen kovin fiksua ole, mutta parempi tämä on kuin ihmisten kuullen.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Kössi Pöde on August 04, 2011, 16:39:34
Quote
Sanaa neekeri kaverini eivät käytä silloin, jos huomaavat, että joku mustaihoinen on kuuloetäisyydellä.

Eipä tuollainen käytös ja tuollaisen sanan levittäminen kovin fiksua ole, mutta parempi tämä on kuin ihmisten kuullen.

Jaa että valkoihoiset eivät ole ihmisiä? Onko tämä nyt sitä vihapuhetta?
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Annushka on August 04, 2011, 16:40:58
En, mutta kyllä meidän porukassa on joskus pyörähtänyt naikkosia myös teiltä paremmista piireistä. Niiden kommentti on sitten ollut yleensä, että toiste eivät tule, kun siellä on sitä "häiriöporukkaa".

Jaa niin, tarkoitat että sinä ja kaverisi vain käyttäydytte huonosti. Mitä tekemistä sillä on kielen/koulutuksen/paremmuuden/huonommuuden kanssa?
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Julmuri on August 04, 2011, 16:44:16
Kun kyseessä on henkilö, jonka ammatti liittyy kielten kanssa toimimiseen, voidaan rima asettaa melko korkealle.

Ei kai se muinaiskirgiisin lukeminen juurikaan lontoon taitoja kehitä. Vähän veikkaisin, ettei esim. keskimääräisen suomalaisen ranskan tai saksan kielen maikan englanti järin hääviä ole sekään.

Kyllä kieli-ihmiset yleensä hallitsevat useampia kuin yhden kielen, koska he pitävät kielen opiskelusta ja ns. kielipää toimii kaikkien kielten kohdalla. En tosin osaa sanoa Halla-ahon englannintaidoista yhtään mitään, uskoisin hänen kirjoitetun puolen hallitsevan aika hyvin.

Millä erottaa kadulla työväenluokan porvarista? Ihan vaan, että osaan sitten varoa.
Quote
Kadulla tietysti vaatetus voi antaa jotain signaalia. Keskusteluissa sitten indikaattoreita onkin jo verrattain vöyräästi. Jos jossain porukassa jutellaan pitkistä ulkomaanreissuista, ratsastus-, golf- ja purjehdusharrastuksista sekä pianonsoitosta, vanhempien akateemisissa ammateissaan kohtaamista jännistä tilanteista jne., niin eipä siinä oikein tee mieli kertoa, että kävin minäkin kerran Ruotsin laivalla ja paikallisella nuorisotalolla oli sählykerho, ja faija ja isäpuoli eivät töihin kerenneet kun istuivat vankilassa.

Turhakkeita löytyy kaikista yhteiskuntaryhmistä ja mieluummin itse vietän aikaa vaikka raksaduunarina olevan entisen linnakundin (ja vietänkin) kuin turhakkeen kanssa. Sä olet nyt tainnut lukea vähän liikaa naistenlehtien mukataiteilija-bisnesmies/arkkitehti-pariskunnista, joiden elämä on niin tyhjää, että he haluavat esitellä omistuksiaan ja niissä suoritettuja "luovia" ratkaisuja tai kertoa harrastuksestaan hevoskuiskaajana oikeuttaakseen jotenkin itselleen oman tyhjänpäiväisyytensä. Ei rahalla saa tyyliä tai voi korjata omaa tyhjänpäiväisyyttään. Monia muita asioita sillä toki saa.

Quote
Totuus alkoi valjeta, kun opiskeluajan loppupuolella 1990-luvun laman pahimmassa puristuksessa löysin itseni työntelemästä lastenvaunuja rakenteilla olevassa lähiössä. Päivittäinen reviirini ulottui tylsästä elementtitalosta läheiseen K-kauppaan tarjosjauhelihaa ostamaan. Minulle ei pitänyt käydä niin, mutta asiat vain ajautuivat siihen jamaan: lapsi ilmoitti tulostaan, olimme lapsen isän kanssa molemmat opiskelijoita, rahaa oli vähän ja suurempi asunto piti saada. Lyhyessä ajassa huomasin olevani tavattoman kaukana entisestä maailmastani ja opiskeluajan ystävistäni..........

Samoihin aikoihin opiskeluaikojeni ystävätkin perheellistyivät. Töölön ja Punavuoren kaksiot kävivät ahtaiksi - yhdet ostivat talon Kumpulasta, toiset Käpylästä, kolmannet muuttivat avariin tiloihin Kruununhakaan. Meitä kaikkia tietysti yhdisti halveksunta materialistisia arvoja kohtaan, mikä sai ystävät vaivautuneina selittelemään "isoäidiltä saatuja perintörahoja" ja korostamaan sitä, että "talon ostamisen jälkeen ollaan aivan puilla paljailla". Pikkuhiljaa yksityisautoilua vastustavien ystävien pihoille alkoi ilmestyä kelpo menopelejä, koska "kahden lapsen ja koiran kanssa on vaikea päästä kesällä saareen". "Viimeisillä pennosilla" oli myös pakko päästä silloin tällöin perheen kanssa nauttimaan Italian tai Kreikan auringosta, koska "elämä oli ollut sellaista kitkuttamista". Myös luomuruuasta, Ruskovillan vaatteista, ekopesuaineista ja homeopaattisista lääkkeistä joutui maksamaan vähän enemmän, mutta ne oli sitten "tingittävä jostain muusta".

Voi että kun olisi 20-vuotias rahaton opiskelija. Vaihtaisin siihen koska tahansa jos voisin. Varmasti jokainen asuisi mieluummin puu-Käpylässä kuin Jakomäessä, mutta jos ei kykene olemaan onnellinen Jakomäessä, ei sitä ole Käpylässäkään. Kateus kalvaa ihmistä ja siitä kannattaa yrittää vapautua.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Vongoethe on August 04, 2011, 16:46:24
Joku viisas sanoi joskus, että rahalla saa vain keskinkertaisia asioita. Ne parhaat asiat kun eivät ikinä ole kaupan.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Kössi Pöde on August 04, 2011, 16:53:18
Joku viisas sanoi joskus, että rahalla saa vain keskinkertaisia asioita. Ne parhaat asiat kun eivät ikinä ole kaupan.

Pentti Saarikoski joskus kirjoitti, että "rahalla ei saa onnea" on turhanpäiväinen väite, koska köyhä ei voi testata, pitääkö se paikkansa.

Sä olet nyt tainnut lukea vähän liikaa naistenlehtien mukataiteilija-bisnesmies/arkkitehti-pariskunnista

Mun esimerkkini eivät olleet akkainlehdistä, vaan ihan elävästä elämästä.

Quote
Voi että kun olisi 20-vuotias rahaton opiskelija.

Korkeakouluopiskelijat hyvin harvoin ovat rahattomia. En usko, että sinäkään olet ollut.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Kössi Pöde on August 04, 2011, 17:07:54
Kateus kalvaa ihmistä ja siitä kannattaa yrittää vapautua.

Tästä olen myös eri mieltä. Jos minä yhtäkkiä lakkaisin kadehtimasta pappa betalar -porukkaa, en minä sen jälkeen viitsisi enää käydä töissä yhtä paljon kuin nykyään, vaan yrittäisin 2500 euron nettotulojen sijasta tulla toimeen vaikkapa 2000 egellä. Tuskin elämänlaatu siitä ainakaan paranisi.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Annushka on August 04, 2011, 17:11:12
Kateus kalvaa ihmistä ja siitä kannattaa yrittää vapautua.

Tästä olen myös eri mieltä. Jos minä yhtäkkiä lakkaisin kadehtimasta pappa betalar -porukkaa, en minä sen jälkeen viitsisi enää käydä töissä yhtä paljon kuin nykyään, vaan yrittäisin 2500 euron nettotulojen sijasta tulla toimeen vaikkapa 2000 egellä. Tuskin elämänlaatu siitä ainakaan paranisi.

Onko sinulla sellainen käsitys, että täällä tai ylipäänsä maahanmuuttokriitikoihin nuivasti suhtautuvissa on paljonkin sellaista pappa betalar -porukkaa?
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Julmuri on August 04, 2011, 17:16:05

Sä olet nyt tainnut lukea vähän liikaa naistenlehtien mukataiteilija-bisnesmies/arkkitehti-pariskunnista

Mun esimerkkini eivät olleet akkainlehdistä, vaan ihan elävästä elämästä.

No, älä nyt hemmetissä pyöri tuollaisissa porukoissa.

Kyllä kunnon porvariperheissä kannukset luodaan itse ja vanhemmat pitävät tarkasti huolta, ettei pääse liian helpolla. Ne, jotka kerskuvat omaisuudellaan ja purjeveneillään ovat nousukkaita. Kunnon porvarit ovat ahkeria, säästäväisiä ja vaatimattomia.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Tönnies on August 04, 2011, 17:18:30
(http://1.bp.blogspot.com/_4cBMHYpZbj4/TOOfHmOgjNI/AAAAAAAAGfo/yV8eTKme0ww/s1600/dont-feed-the-troll.jpeg)
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Jussi O: on August 04, 2011, 17:19:41
Kössi, mulla muuten tänä vuonna ensimmäistä kertaa ikinä nettotulot yli tuon mainitsemasi 2500 (tai edes sen tasalla). Olen nelikymppinen tohtori. Perusopiskelijana eli 7 vuoden ajan rahaa oli varsin vähän, toimeen tulin opintotuen ( joka on edelleen pieni) päälle lainalla - olikohan yhteensä 70000 markkaa jonka sittemmin maksoin 1000-2300 euron (keskimäärin arviolta 1650 euron) suuruisista nettotuloista takaisin - ja siksi, että kävin vuodesta aina 3 kk (ja loppuvuosina noin päivän viikossa ennättäessäni) varastolla töissä.

Olen varsin tyypillinen humanististen ja yhteiskuntatieteellisten alojen (akateeminen) ihminen tässä suhteessa. Ihan vain tiedoksi, kun kuvitelmasi korkeakoulutetuista ja opiskelijoista on tuo mitä edellä. Teknisillä ja kaupallisilla aloilla toki on eri tilanne sitten mitä palkkatasoon tulee.

Tämähän tässä muuten ot koko aihe mutta olkoon.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Kössi Pöde on August 04, 2011, 17:41:58
Kyllä kunnon porvariperheissä kannukset luodaan itse ja vanhemmat pitävät tarkasti huolta, ettei pääse liian helpolla. Ne, jotka kerskuvat omaisuudellaan ja purjeveneillään ovat nousukkaita. Kunnon porvarit ovat ahkeria, säästäväisiä ja vaatimattomia.

Onko se sun mielestä "kerskumista" ja nousukasmaisuutta, jos ihminen juttelee koulussa ja töissä siitä, mitä hän vapaa-ajallaan touhuaa? Minusta se on pikemminkin ihan normaalia. Jos on esim. viikonloppuna käynyt Turun saaristossa purjehtimassa ja pianotunnilla, niin kai siitä saa maanantaina puhua? Tai jos käy lomallaan Alpeilla laskettelemassa, eikö siitäkään saisi mainita koulussa/töissä?

Eihän tuolla periaatteella esim. jossain lääkis- tai oikisopiskelijoiden illanvietoissa kukaan voisi puhua mitään omasta vapaa-ajanvietostaan tai taustastaan, ettei mene snobbailun puolelle. Voisi tulla vähän tylsät bileet.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Kössi Pöde on August 04, 2011, 18:29:36
Olen varsin tyypillinen humanististen ja yhteiskuntatieteellisten alojen (akateeminen) ihminen tässä suhteessa. Ihan vain tiedoksi, kun kuvitelmasi korkeakoulutetuista ja opiskelijoista on tuo mitä edellä.

No kyllä tällä foorumilla ainakin yksi tuleva kasvatustieteen tohtori kuittasi minulle, että ei ihme jos näin persaukisena joudun Tesomalla asumaan. Siitäkin vähän päättelin, että yliopistoihmisen silmin 2500 eurolla kuussa kituuttaminen on säälittävää touhua, eikä sovellu mitenkään yli 25-vuotiaalle.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Taha Islam on August 04, 2011, 18:45:34
Arvostaisin sitä, että esittämiäni islamintulkintoja ei kritisoitaisi pelkästään nimeni perusteella, vaan asiaperustein. Kiitos.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Jussi O: on August 04, 2011, 18:51:06
Kössi, en osaa sanoa mitä joku muu on tarkoittanut. Minä tiedän vain sen, että monilla mainittujen alojen - myös kasvatustieteen - ihmisillä 2500 euron nettotulot ovat saavutus (tavallisimmin siihen taitavat yltää opettajaksi kouluttautuneet) (edit: sekin on vähän liikaa sanottu, opettajien bruttopalkka on keskimäärin 2700 euroa). Ja vielä suurempi saavutus on se, jos ne ovat säännölliset (siihen eivät yllä edes monet opettajaksi kouluttautuneet kuin vasta vuosien päästä).

Mulla meni perustutkinnosta (maisteri, johon saakka nuukasti eläessä siis meni 7 vuotta) sinun 2500 euron nettotuloihisi 12 vuotta, ja minä olen ollut tutkijaksi jopa kohtalaisen hyväosainen (vain kaksi muutaman kuukauden täystyöttömyysjaksoa pätkätöiden välissä). En valita tokikaan, ala on itse valittu, ja ihan ok on pärjännyt kun ei ole kahta tavallisinta rahareikää, eli lapsia ja autoa. Lisäksi olen ehkä saamassa elämäni ensimmäisen pysyväisluontoisen työpaikan - 41-vuotiaana. (Tähän perään ei ole sopivaa hymiötä edes olemassa.)

Nämä kommentit nyt edelleen vain siksi, että kuvasi kaikkien akateemisten yltäkylläisestä elämästä ja köyhien halveksimisesta hieman suhteellistuisi.

Tesoma on tietääkseni ihan kiva paikka, varsinkin jos käy töissä siellä puolen Tamperetta. Kaveri on asunut siellä pitkään.

 
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Phobos on August 05, 2011, 00:51:25
Noihin suoriin vittuilu-postauksiin en viitsi ainakaan tässä ketjussa enää vastata, koska se vie turhaa tilaa ketjusta ja muista ilmeisistä syistä. Nämä ovat taas tätä hyvä/paha -lokeroinnin tulosta. Minä olen tämän forumin ensimmäisessä postauksessani maininnut, että Hommaforumilta sain kimmokkeen tänne. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisin kiljupäinen rasisti. En ole. Olet idiootti, jos luokittelet henkilön täysin hänen taustansa mukaan sen sijaan, että tekisit sen hänen tekemisiensä tai sanomisiensa mukaan. Ei ennakkoasenteissa mitään väärää ole, mutta noin vahvasti niiden esiintuominen ilman mitään käsitystä on typerää.

Herra Kauhu (http://hommaforum.org/index.php/topic,54174.msg745001.html#msg745001) voisi nyt kiltisti palailla sinne lempiforumilleen ja perehtyä hieman tarkemmin varhempiin ketjuihin. Taha Islamin Imaamin keinutuoli (http://hommaforum.org/index.php/topic,77.msg113631.html#msg113631) löytyy kuulemma alueelta Peräkamari.

Sen nyt voisi todeta, ettei käsitystään muslimeista ehkä kannata perustaa pelkästään Tahan juttujen varaan.

No, se on positiivista kuulla. Minua huolestuttaa kuitenkin se, että hänen vastauksensa tuossa "Imaamin keinutuoli" -ketjussa vastaa hyvin pitkälle käsityksiäni islamista. On huolestuttavaa, jos jonkun Suomessa asuvan tulkinta islamista on tuollainen. Taha Islam on käsittääkseni jokseenkin vaikutusvaltainen bloggaaja, vaikka en ole itse hänen juttuja juurikaan lukenut. Tiedän, että ainakin yksi vihervasemmistolainen ystäväni häntä jokseenkin fanittaa. Sekin on mielestäni jokseenkin huolestuttavaa.

Vongoethe: en ollut ilmeisesti vielä rekisteröitynyt Hommaforumille, kun tuo kyseinen ketju oli käynnissä joskus 23.06.2009. Se on nykyään näköjään suljettu eikä sinne voi kirjoitella. Joku tuolla tämän foorumin "Imaamin keinutuoli" -ketjussa totesikin, että Taha Islam on Hommasta jo aikoja sitten bannattu. En tiedä miksi eikä minua toisaalta kiinnosta.

Quote
Tällaiset lähiöt syntyvät käsittääkseni siitä, että alue täytetään kouluttamattomilla, köyhillä ihmisillä. Tätä vaikutusta lisää entisestään se, että alueen ihmiset eivät välttämättä edes puhu muun ympäröivän alueen kieltä ja omaavat erilaisen arvomaailman sekä käyttäytymis- ja elintavat. Tällöin nämä ihmiset saattavat eristäytyä muusta yhteistöstä, jolloin tapahtuu sitä radikalisoitumista ja anarkomarkoilua. Ei ole mielestäni mikään yllätys, että pahoinvoinnin keskittäminen yhdelle alueelle lisää pahoinvointia.

Haluatko kuulla hassun vitsin? Totta tosiaankin, se riehuva osasto on ollut monesti nuorisoa. Jokaisessa etnisyydessä on nuorisoa.

Pahoinvointi voi tosiaan keskittyä ja ongelmallisessa lähiössä oppii herkemmin rikolliseksi + rikollisuuteen taipuvat toteuttaa itseään helpommin kuin paremmissa piireissä. "Arvomaailma" sekä ruokkii itseään ja köyhyyttä ja sosiaalisia ongelmia ja ne vastavuoroisesti arvomaailmaa, noidankehä siis. Tämä ei ole somalien, muslimien, ruotsalaisten, marssilaisten tai ateistien vika.

Kieliongelmalle pitää jotain tehdä, se kuuluu integraatiopolitiikkaan.

Huomautan vielä, että lähiöstäkin silti aina silloin tällöin noustaan ja suurin osa ihmisistä sielläkin osaa käyttäytyä. Hermoheikkoisuus (joka voi johtua stressistä, temperamentista ja kaikkien sekoituksesta) tekee sen, että spämmätään ureasukassa joka foorumille propagandaa tekee mieli pitää ja pidetään isompaa meteliä itsestään.

Olen siis täysin samassa ymmärryksessä kuin sinäkin. Se on tosiaan se nuorempi polvi joka on se potentiaalinen varsinainen ongelmallinen epäjärjestyksen aiheuttaja. Jos maahanmuuttajista puhutaan, kyseessä olisi siis maahanmuuttajien mukana tulevat nuoret lapset tai heidän Suomessa syntyvät jälkeläisensä. Minä en ole itse muistaakseni tällä foorumilla syyllistänyt mitään etnistä ryhmää ghettoutumisesta. Ghettoutuminen ei ole suoraan minkään etnisen ryhmän syy.

Arvostaisin sitä, että esittämiäni islamintulkintoja ei kritisoitaisi pelkästään nimeni perusteella, vaan asiaperustein. Kiitos.

Minä en kykene nimesi perusteella arvostelemaan juuri yhtään mitään, koska en sinua tai mielipiteitäsi juurikaan tuntenut ennenkuin selailin tätä foorumia. Islamintulkintasi saattavat hyvinkin olla oikeaoppisia ja minulla itse asiassa on vastaavat käsitykset kuin, mitä sinä tuolla aiemmin mainitussa ketjussa olet vastaillut. Se onkin syy, miksi olen huolestunut. Jos Suomessa asuva muslimi esittää tuollaisia näkemyksiä, olen huolestunut.

Esimerkiksi seuraava käsitys on mielestäni huolestuttava:
Tärkein islamiin liittyvä kysymys minun mielestäni on se, joka liittyy islamista pois kääntymiseen. Uskonnonvapauteen liittyy elimellisenä osana vapaus uskonnosta, jos niin haluaa, ja törkein rikkomus tätä vastaan on kuolemantuomio islamin jättäneille. Kaipaisin tästä mielipiteitä.

Uskonnonvapaus on vaarallinen aate, jonka nimissä levitetään mm. yhteisölle vahingollista yksilönvapautta.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Vongoethe on August 05, 2011, 01:24:58

Vongoethe: en ollut ilmeisesti vielä rekisteröitynyt Hommaforumille, kun tuo kyseinen ketju oli käynnissä joskus 23.06.2009. Se on nykyään näköjään suljettu eikä sinne voi kirjoitella. Joku tuolla tämän foorumin "Imaamin keinutuoli" -ketjussa totesikin, että Taha Islam on Hommasta jo aikoja sitten bannattu. En tiedä miksi eikä minua toisaalta kiinnosta.


Okei - kaivelin ne syyt tuonne (http://todellisuus.org/index.php?topic=89.msg33438#msg33438) ja tuonne (http://todellisuus.org/index.php?topic=119.msg33632#msg33632). Imaamin keinutuoli on Homman Peräkamari-osastolla, jonne minulla ei sinne kirjautumattomana ole pääsyä. Taha varmaan vastaa, jos esität hänelle suoran kysymyksen. Tee se kuitenkin tässä ketjussa (http://todellisuus.org/index.php?topic=131.msg33238#msg33238), pyydän. Olen ikään kuin lukenut tarpeeksi asian tiimoilta.

Maailman väestöstä on kutakuinkin seitsemäsosa muslimeja, yhdestä puoleentoista miljardiin ihmistä, arvioijasta riippuen. OIC-maitakin (http://fi.wikipedia.org/wiki/OIC) on 57, ainakin yhdellä niistä ydinaseita. Muslimeja on joka mantereella, imaami joka kylässä ja yhteisössä, kulttuurien kirjo mittava ja niin edelleen.

Mitäpä arvelet, jos kaikilla heistä olisi Tahan esittämät asenteet ja käsitys uskostaan ja vuorovaikutuksesta muiden uskontojen ja lainsäädännön kanssa, kirjoittelisimmeko tässä ihan kaikessa rauhassa?
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Harri on August 05, 2011, 02:34:49

Minä en kykene nimesi perusteella arvostelemaan juuri yhtään mitään, koska en sinua tai mielipiteitäsi juurikaan tuntenut ennenkuin selailin tätä foorumia. Islamintulkintasi saattavat hyvinkin olla oikeaoppisia ja minulla itse asiassa on vastaavat käsitykset kuin, mitä sinä tuolla aiemmin mainitussa ketjussa olet vastaillut. Se onkin syy, miksi olen huolestunut. Jos Suomessa asuva muslimi esittää tuollaisia näkemyksiä, olen huolestunut.


Myös Husein Muhammed (http://huseinmuhammed.puheenvuoro.uusisuomi.fi/) on Suomessa asuva muslimi. Lue vaikka hänen kirjansa Yhtä erilaiset - Islam ja suomalainen kulttuuri. Ehkä huoli hieman helpottaisi tai ainakin saisit toisenlaista näkökulmaa.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: evil clown on August 05, 2011, 05:58:39
Olet idiootti, jos luokittelet henkilön täysin hänen taustansa mukaan sen sijaan, että tekisit sen hänen tekemisiensä tai sanomisiensa mukaan. Ei ennakkoasenteissa mitään väärää ole, mutta noin vahvasti niiden esiintuominen ilman mitään käsitystä on typerää.

Niinpä. (https://hommaforum.org/index.php/topic,43057.msg691088.html#msg691088)
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Julmuri on August 05, 2011, 08:14:33
Herra Kauhu (http://hommaforum.org/index.php/topic,54174.msg745001.html#msg745001) voisi nyt kiltisti palailla sinne lempiforumilleen ja perehtyä hieman tarkemmin varhempiin ketjuihin. Taha Islamin Imaamin keinutuoli (http://hommaforum.org/index.php/topic,77.msg113631.html#msg113631) löytyy kuulemma alueelta Peräkamari.

Sen nyt voisi todeta, ettei käsitystään muslimeista ehkä kannata perustaa pelkästään Tahan juttujen varaan.

No, se on positiivista kuulla. Minua huolestuttaa kuitenkin se, että hänen vastauksensa tuossa "Imaamin keinutuoli" -ketjussa vastaa hyvin pitkälle käsityksiäni islamista. On huolestuttavaa, jos jonkun Suomessa asuvan tulkinta islamista on tuollainen. Taha Islam on käsittääkseni jokseenkin vaikutusvaltainen bloggaaja, vaikka en ole itse hänen juttuja juurikaan lukenut. Tiedän, että ainakin yksi vihervasemmistolainen ystäväni häntä jokseenkin fanittaa. Sekin on mielestäni jokseenkin huolestuttavaa.

Uskonnon kulttuuripiiriin syntyneet ottavat usein asiat paljon rennommin kuin käännynnäiset, mutta käsittääkseni Tahan mukaan muslimin tulee noudattaa sen maan lakia, jossa asuu, joten sinänsä jutut eivät vaarallisia ole.

Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Taha Islam on August 05, 2011, 08:21:56
Olet idiootti, jos luokittelet henkilön täysin hänen taustansa mukaan sen sijaan, että tekisit sen hänen tekemisiensä tai sanomisiensa mukaan. Ei ennakkoasenteissa mitään väärää ole, mutta noin vahvasti niiden esiintuominen ilman mitään käsitystä on typerää.

Niinpä. (https://hommaforum.org/index.php/topic,43057.msg691088.html#msg691088)

Sinut on helppo luokitella jo pelkästään tämän perusteella:
"Mitä merkittävää merkitystä on sillä, että yhteiskuntaamme tulee joukko, joiden rikollisuusaines on sama kuin kantaväestöllä? Se on tavallaan sama asia kuin lisäisimme vain kantaväestöä. Merkittävää on mielestäni, jos lisättävän joukon rikollisaines on huomattavasti suurempi kantaväestöön nähden. Kannattaako tällaista joukkoa tieten tahtoen lisätä? "
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Stas on August 05, 2011, 10:36:19
Ai niin, kyllä minulla oli paha kokemus Ruotsissa kun me olimme liikkeessä suomalaisella bussilla. Paikalliset skinit tulivat öylyämään jotain suomalaisvastaista bussin luokse jossain –rkelljungassa.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Phobos on August 05, 2011, 11:04:25
Olet idiootti, jos luokittelet henkilön täysin hänen taustansa mukaan sen sijaan, että tekisit sen hänen tekemisiensä tai sanomisiensa mukaan. Ei ennakkoasenteissa mitään väärää ole, mutta noin vahvasti niiden esiintuominen ilman mitään käsitystä on typerää.

Niinpä. (https://hommaforum.org/index.php/topic,43057.msg691088.html#msg691088)

Sinut on helppo luokitella jo pelkästään tämän perusteella:
"Mitä merkittävää merkitystä on sillä, että yhteiskuntaamme tulee joukko, joiden rikollisuusaines on sama kuin kantaväestöllä? Se on tavallaan sama asia kuin lisäisimme vain kantaväestöä. Merkittävää on mielestäni, jos lisättävän joukon rikollisaines on huomattavasti suurempi kantaväestöön nähden. Kannattaako tällaista joukkoa tieten tahtoen lisätä? "

Linkitetyssä postauksessani en millään tavalla kohdista mitään ennakkoluuloja yhteenkään henkilöön. En myöskään ilmaise mitään ennakkoluuloja. Minä tulkitsen oikeuspoliittisen laitoksen tilastoja (linkattu postauksessa) ja esitän muutaman kysymyksen. Tuo kyseinen tekstini tosin saattaa aiheuttaa ennakkoluuloja, mutta totuuden pohjalle aiheutuvat ennakko-oletukset/-luulot eivät mielestäni ole vahingollisia.

Minä en oletuksieni pohjalta mene silti jokaista somalia haukkumaan raiskaajaksi. Se olisi kärjistetysti sitä typerää ennakkoluulojen esiintuomista. En myöskään väitä jokaista basistia tyhmäksi, vaikka tämä on yleinen stereotypinen käsitys. Henkilöön tutustuessani, tutustun henkilöön enkä etnisyyteen enkä ammattiin enkä harrastukseen enkä uskontoon.

Tuo Taha Islamin lainaama kohta ei kerro minun henkilöstäni juuri yhtään mitään. Toki se kertoo teistä aika paljon, jos lokeroitte henkilön tuon perusteella. Unohdetaan kaikki etnisyydet: Kannattaako, Taha Islam, sinun mielestäsi lisätä Suomen rikollisuutta?
Olen myös jatkanut postauksessa pohdintaani, mutta se ei teitä nyt kiinnosta, kun haluatte sovittaa minut muottiin. Olen nykyään päässyt muihinkin vastauksiin ja kysymyksiin kuin, mitä olen esittänyt tuossa postauksessa. Minä yritän laajentaa tietämystäni asiasta ja ajatukseni ovat koko ajan hieman muuttuneet, joten olen mielestäni ihan hyvillä raiteilla. En ole toistaiseksi jumittunut mihinkään mielipiteeseen, vaikka jotakin mieltä olen kullakin hetkellä.

Minun on myönnettävä, että samanlaista postausta en kirjoittaisi enää nykyään. Olen vetänyt siinä liikaa mutkia suoraksi.

Ai niin, kyllä minulla oli paha kokemus Ruotsissa kun me olimme liikkeessä suomalaisella bussilla. Paikalliset skinit tulivat öylyämään jotain suomalaisvastaista bussin luokse jossain siellä Malmön lähellä.

Täysin mahdollista ja tämä sisältyy siihen ongelmajoukkoon, jota yritin hahmottaa.

[..]

Okei - kaivelin ne syyt tuonne (http://todellisuus.org/index.php?topic=89.msg33438#msg33438) ja tuonne (http://todellisuus.org/index.php?topic=119.msg33632#msg33632). Imaamin keinutuoli on Homman Peräkamari-osastolla, jonne minulla ei sinne kirjautumattomana ole pääsyä. Taha varmaan vastaa, jos esität hänelle suoran kysymyksen. Tee se kuitenkin tässä ketjussa (http://todellisuus.org/index.php?topic=131.msg33238#msg33238), pyydän. Olen ikään kuin lukenut tarpeeksi asian tiimoilta.

Tämä selittääkin oikeastaan aika paljon. Kiitos linkeistä.

Maailman väestöstä on kutakuinkin seitsemäsosa muslimeja, yhdestä puoleentoista miljardiin ihmistä, arvioijasta riippuen. OIC-maitakin (http://fi.wikipedia.org/wiki/OIC) on 57, ainakin yhdellä niistä ydinaseita. Muslimeja on joka mantereella, imaami joka kylässä ja yhteisössä, kulttuurien kirjo mittava ja niin edelleen.

Mitäpä arvelet, jos kaikilla heistä olisi Tahan esittämät asenteet ja käsitys uskostaan ja vuorovaikutuksesta muiden uskontojen ja lainsäädännön kanssa, kirjoittelisimmeko tässä ihan kaikessa rauhassa?

Jos näin olisi, meillä olisi käsissämme jokin laajempi sodankaltainen konflikti.

Minä en ole väittänyt, että jokaisella muslimilla olisi Tahan asenteet enkä siihen uskokaan. Pahoitteluni, jos olen sellaisen käsityksen mieleenne painanut. Tämän forumin "Imaamin keinutuoli" -ketjussa oli jopa väittelyä ja eri mielipiteitä islamin opeista, joka itsessään ilmaisee sen, että Tahan käsitykset eivät ole ainoat.

Ehkä minun huoleni johtuu siis lähinnä siitä, että eräs tuttuni fanittaa Taha Islamia. Saan vaikutelman, että nämä jutut ovat kovassakin nousussa.

[..]
Myös Husein Muhammed (http://huseinmuhammed.puheenvuoro.uusisuomi.fi/) on Suomessa asuva muslimi. Lue vaikka hänen kirjansa Yhtä erilaiset - Islam ja suomalainen kulttuuri. Ehkä huoli hieman helpottaisi tai ainakin saisit toisenlaista näkökulmaa.

Mmm, olen jotain Husein Muhammedin blogikirjoituksia lukenut, mutta ne eivät oikein vakuuttaneet. En usko, että jaksaisin lukea kirjan verran samanlaista tekstiä. Mielummin keskustelen asiasta jonkun kanssa. Kiitos tarjouksesta kuitenkin.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Phobos on August 07, 2011, 21:49:49
Minä meinasin tänä iltana aloittaa väsäämään uskottavia todisteita näiden alueiden olemassaolosta. Noudatin ensin seuraavaa ohjetta

Herra Kauhu (http://hommaforum.org/index.php/topic,54174.msg745001.html#msg745001) voisi nyt kiltisti palailla sinne lempiforumilleen ja perehtyä hieman tarkemmin varhempiin ketjuihin. [..]

Hommaforumilla on nimimerkki kohmelon koottu setti jo. Niinpä en ala sieltä copypastaamaan tekstiä, vaan tarjoan teille linkin. Mainittakoon, että osa tietolähteistä ei ole tieteelliseen tekstiin päteviä, mutta siellä on tarpeeksi juttua, että tällaisten alueiden* olemassaolo tulee selväksi. Jos asia kiinnostaa, olkaa hyvät:
http://hommaforum.org/index.php/topic,15054.0.html

*kyse on siis alueista, joissa mm poliisia sekä muuta virkavaltaa kohdellaan väkivaltaisesti, kuljetusyritykset eivät välttämättä kuljeta tavaroita ja valkoista ihmistä painetaan turpaan huomattavasti suuremmalla todennäköisyydellä kuin muualla.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Username1 on August 07, 2011, 22:00:09
Minä meinasin tänä iltana aloittaa väsäämään uskottavia todisteita näiden alueiden olemassaolosta. Noudatin ensin seuraavaa ohjetta

Herra Kauhu (http://hommaforum.org/index.php/topic,54174.msg745001.html#msg745001) voisi nyt kiltisti palailla sinne lempiforumilleen ja perehtyä hieman tarkemmin varhempiin ketjuihin. [..]

Hommaforumilla on nimimerkki kohmelon koottu setti jo. Niinpä en ala sieltä copypastaamaan tekstiä, vaan tarjoan teille linkin. Mainittakoon, että osa tietolähteistä ei ole tieteelliseen tekstiin päteviä, mutta siellä on tarpeeksi juttua, että tällaisten alueiden* olemassaolo tulee selväksi. Jos asia kiinnostaa, olkaa hyvät:
http://hommaforum.org/index.php/topic,15054.0.html

*kyse on siis alueista, joissa mm poliisia sekä muuta virkavaltaa kohdellaan väkivaltaisesti, kuljetusyritykset eivät välttämättä kuljeta tavaroita ja valkoista ihmistä painetaan turpaan huomattavasti suuremmalla todennäköisyydellä kuin muualla.

Varmasti on jengejä, (nuoriso)rikollisuutta, työttömyyttä ja köyhyyttä, mutta minun mielestäni jotenkin turha huomautus Kohmelolta oli, että ne on kaikki muslimeita.

Pitäisi pikku hiljaa yrittää ottaa sosiaaliset ongelmat huomioon ja epätasa-arvo. Me voidaan maailman tappiin asti selittää asioita geeneillä, mutta ei asiat siitä parane. Emme voi koskaan varmasti rikollisuutta ja kaikkia sosiaalisia ongelmia poistaa, mutta luulisin, että yrityksellä ja erehdyksellä huomattavasti parempaan.

Se on pitkä tie, se ei tapahdu huomenna eikä ylihuomenna. Se vaatii työtä ja aikaa, jotta pelkästään saadaan pieniä parannuksia aikaan, mutta eiköhän siinäkin voisi onnistua, jos yrittäisi?
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Vongoethe on August 07, 2011, 22:30:20
Kannattaa tosiaan tutustua noihin artikkeleihin (http://todellisuus.org/index.php?topic=386.msg33329#msg33329)/esseisiin mh:n aiemmin tässä ketjussa postaamasta linkistä.

Phobosta puhuttelin Kauhu-nimellä, koska sitä se tarkoittaa (http://fi.wikipedia.org/wiki/Fobos), kauhua ja pelkoa. Kuvaavaa?

Onhan se tietysti myös sodanjumala Marsin mukaan nimitetyn planeetan kuun nimi. Sanasta tulee tietenkin kieleemme lainasana fobia, kammo, toisesta kreikkalaisesta jumalasta Pan puolestaan paniikki ja niin edelleen.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Taha Islam on August 07, 2011, 22:36:22
Eiköhän se Deimoskin tänne putkahda.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Phobos on August 07, 2011, 22:55:52
Minä meinasin tänä iltana aloittaa väsäämään uskottavia todisteita näiden alueiden olemassaolosta. Noudatin ensin seuraavaa ohjetta

Herra Kauhu (http://hommaforum.org/index.php/topic,54174.msg745001.html#msg745001) voisi nyt kiltisti palailla sinne lempiforumilleen ja perehtyä hieman tarkemmin varhempiin ketjuihin. [..]

Hommaforumilla on nimimerkki kohmelon koottu setti jo. Niinpä en ala sieltä copypastaamaan tekstiä, vaan tarjoan teille linkin. Mainittakoon, että osa tietolähteistä ei ole tieteelliseen tekstiin päteviä, mutta siellä on tarpeeksi juttua, että tällaisten alueiden* olemassaolo tulee selväksi. Jos asia kiinnostaa, olkaa hyvät:
http://hommaforum.org/index.php/topic,15054.0.html

*kyse on siis alueista, joissa mm poliisia sekä muuta virkavaltaa kohdellaan väkivaltaisesti, kuljetusyritykset eivät välttämättä kuljeta tavaroita ja valkoista ihmistä painetaan turpaan huomattavasti suuremmalla todennäköisyydellä kuin muualla.

Varmasti on jengejä, (nuoriso)rikollisuutta, työttömyyttä ja köyhyyttä, mutta minun mielestäni jotenkin turha huomautus Kohmelolta oli, että ne on kaikki muslimeita.

Pitäisi pikku hiljaa yrittää ottaa sosiaaliset ongelmat huomioon ja epätasa-arvo. Me voidaan maailman tappiin asti selittää asioita geeneillä, mutta ei asiat siitä parane. Emme voi koskaan varmasti rikollisuutta ja kaikkia sosiaalisia ongelmia poistaa, mutta luulisin, että yrityksellä ja erehdyksellä huomattavasti parempaan.

Se on pitkä tie, se ei tapahdu huomenna eikä ylihuomenna. Se vaatii työtä ja aikaa, jotta pelkästään saadaan pieniä parannuksia aikaan, mutta eiköhän siinäkin voisi onnistua, jos yrittäisi?

Hoidetaan nämä väärinymmärrykset ensin pois alta:
kohmelo sanoi, että suurin osa on muslimeita eikä kaikki. Hän kuitenkin käsittääkseni väitti, että nämä lähiöt eivät olisi olemassa ilman muslimeita. Itse en näin kuitenkaan väittäisi. (toisaalta.. onko länsimaissa olemassa lähiötä, missä esim kiinalaistaustaiset ihmiset heittelevät polttopulloja poliisin niskaan ikkunoista? Painotan tässä taustaa ja arvomaailmaa enkä geenejä.)
Henkilön muslimius ei ole geneettistä.

Mielestäni on ennemminkin erittäin oleellista, jos näillä alueilla on yhdistäviä tekijöitä. Etenkin asukkaita yhdistävät ideologiset tekijät ja arvomaailma ovat mielestäni oleellisia. Tällöin voidaan mahdollisesti ennakoida ja korjata tilanne, jotta Suomeen ei tule tuollaisia alueita. Meillä on jo paljon käytännön materiaalia yrityksestä ja erehdyksestä.. mielestäni niinkin paljon, että meidän ei tarvitse tehdä samoja erehdysyrityksiä.

Suomessa ei siis vielä ole tällaisia ongelma-alueita ja minun mielestäni on täysin mahdollista jatkaakin sellaisella tavalla, että niitä ei tule.

OT: On toisaalta ihan kivaa, että heitätte läpänderiä nickistäni. Olen sen tarkoituksellisesti aikoinani valinnut. Osaksi valitsin Phoboksen ennemmin kuin Deimoksen, koska Phoboksesta on kivempi kuva (http://apod.nasa.gov/apod/ap010818.html). Jos yhtään tarkemmin Hommaforumin puolella katselitte profiiliani, kun tongitte taustojani, Vongoethe:n kommentti pitäisi suurimmaksi osaksi olla ilmiselvää. Kreikkalaisen mytologian tarinat on ihan kivoja. Tuo on kuitenkin melkoisen epärakentavaa keskustelua sekä off-topic. Tein teille ketjun: http://todellisuus.org/index.php?topic=1395.0

EDIT:
Kannattaa tosiaan tutustua noihin artikkeleihin (http://todellisuus.org/index.php?topic=386.msg33329#msg33329)/esseisiin mh:n aiemmin tässä ketjussa postaamasta linkistä.
[..]

Okei, teenpä sen.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Taha Islam on August 07, 2011, 23:34:29
Mielestäni on ennemminkin erittäin oleellista, jos näillä alueilla on yhdistäviä tekijöitä. Etenkin asukkaita yhdistävät ideologiset tekijät ja arvomaailma ovat mielestäni oleellisia.

Vaikka jäätelöä syödään kesällä paljon, se ei ole syy hukkumiskuolemiin.

Jos, ja painotan sanaa jos, käy ilmi, että Islam tuomitsee jyrkästi polttopullojen heittelyn poliisien niskaan, keräisikö Hommafoorumilaiset kolehdin moskeijoiden rakentamista varten näille ongelma-alueille?
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Username1 on August 08, 2011, 06:29:45
Quote
Hoidetaan nämä väärinymmärrykset ensin pois alta:
kohmelo sanoi, että suurin osa on muslimeita eikä kaikki. Hän kuitenkin käsittääkseni väitti, että nämä lähiöt eivät olisi olemassa ilman muslimeita. Itse en näin kuitenkaan väittäisi. (toisaalta.. onko länsimaissa olemassa lähiötä, missä esim kiinalaistaustaiset ihmiset heittelevät polttopulloja poliisin niskaan ikkunoista? Painotan tässä taustaa ja arvomaailmaa enkä geenejä.)
Henkilön muslimius ei ole geneettistä.

Olen jossain määrin painottanut ettei siellä puolella sorruta absolutismiin, eli kukaan ei puhu termein kaikki tai 100 %, jo on kyse ihmisryhmistä, se ei menisi koskaan läpi.

Kuitenkin se, että näitä yhdistää se, että suurin osa (ei kaikki) on muslimeita ei mielestäni selitä sosiaalisia ongelmia sen monimuotoisuudessaan, lieveilmiöineen, kuten jengeineen ja rikoksineen.

Jotain...

Somalijengi ryöstelee ihmisiä. Musta somalimuslimi syyllistyy ryöstöön. Ryöstö ei johdu siitä, että ryöstäjä on somali, musta tai muslimi. Jos ryöstely johtuisi vaikka muslimiudesta, niin miksi islamissa tuomitaan ryöstöt ja varkaudet (vääräuskoiseltakin)?

Quote
Painotan tässä taustaa ja arvomaailmaa

Kerro tästä arvomaailmasta. Mitä se on? Mistä se syntyy? Miten se syntyy?
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Phobos on August 08, 2011, 10:54:02
Mielestäni on ennemminkin erittäin oleellista, jos näillä alueilla on yhdistäviä tekijöitä. Etenkin asukkaita yhdistävät ideologiset tekijät ja arvomaailma ovat mielestäni oleellisia.

Vaikka jäätelöä syödään kesällä paljon, se ei ole syy hukkumiskuolemiin.

Jos, ja painotan sanaa jos, käy ilmi, että Islam tuomitsee jyrkästi polttopullojen heittelyn poliisien niskaan, keräisikö Hommafoorumilaiset kolehdin moskeijoiden rakentamista varten näille ongelma-alueille?

On totta, että jäätelön syömisellä ja hukkumiskuolemilla ei ole todettu olevan mitään korrelaatiota. Alkoholilla ja hukkumisilla ilmeisesti on.

Ei ole toisaalta kyse siitä, mitä islam suoranaisesti opettaa. Havainto oli se, että näissä kyseessä olevissa lähiöissä suurin osa väestöstä on muslimeja. Siitä voidaan kai jonkin verran keskustella, että onko se totta ja siitä että liittyykö se tähän ilmiöön toisaalta juurikaan. Kuten aiemmin totesin, minä en ainakaan toistaiseksi kykenisi itse suoraan väittämään, että liittyisi.

Vastaus kysymykseesi on melko varmasti, että eivät keräisi. (edit: ) Islamissa on paljon muutakin kuin polttopullojen heittely Polttopullojen heittely ei ole syy, miksi islamista ei pidetä. Toisaalta minähän en taas voi vastata kaikkien hommalaisten puolesta, koska se on vapaa foorumi ja siellä on vaikka ketä eikä minulla ole muita suoria yhteyksiä heihin kuin se, että olen rekisteröitynyt samalle foorumille.

Quote
Hoidetaan nämä väärinymmärrykset ensin pois alta:
kohmelo sanoi, että suurin osa on muslimeita eikä kaikki. Hän kuitenkin käsittääkseni väitti, että nämä lähiöt eivät olisi olemassa ilman muslimeita. Itse en näin kuitenkaan väittäisi. (toisaalta.. onko länsimaissa olemassa lähiötä, missä esim kiinalaistaustaiset ihmiset heittelevät polttopulloja poliisin niskaan ikkunoista? Painotan tässä taustaa ja arvomaailmaa enkä geenejä.)
Henkilön muslimius ei ole geneettistä.

Olen jossain määrin painottanut ettei siellä puolella sorruta absolutismiin, eli kukaan ei puhu termein kaikki tai 100 %, jo on kyse ihmisryhmistä, se ei menisi koskaan läpi.

Kuitenkin se, että näitä yhdistää se, että suurin osa (ei kaikki) on muslimeita ei mielestäni selitä sosiaalisia ongelmia sen monimuotoisuudessaan, lieveilmiöineen, kuten jengeineen ja rikoksineen.

Jotain...

Somalijengi ryöstelee ihmisiä. Musta somalimuslimi syyllistyy ryöstöön. Ryöstö ei johdu siitä, että ryöstäjä on somali, musta tai muslimi. Jos ryöstely johtuisi vaikka muslimiudesta, niin miksi islamissa tuomitaan ryöstöt ja varkaudet (vääräuskoiseltakin)?

Quote
Painotan tässä taustaa ja arvomaailmaa

Kerro tästä arvomaailmasta. Mitä se on? Mistä se syntyy? Miten se syntyy?

Kaikkia sosiaalisia ongelmia ei ole kohmelo enkä minä yrittänytkään selittää islamilla ja muslimien suhteellisella osuudella. Niissä postauksissa mainitaan noilla alueilla olevan myös mm nuori keski-ikä ja työttömyys. Siellä on oikeasti pohdittu niitä syitä. Muslimien suhteellinen määrä on todettu, koska sellaisia tietoja kirjoittaja oli saanut. Sitä ei oikein osattu selittää, että miksi näin on ja onko sillä oikeastaan mitään merkitystä, mutta näin on. Mahdollisesti syy voi yksinkertaisuudessaan olla sekin, että kriisimaiden asukkaat ja niistä pakenevat sattuvat suurimmaksi osaksi olemaan muslimeja.

Minä en ole oikea henkilö oikea henkilö määrittelemään oikeaoppisesti, mikä on arvomaailma. Yhden psykologian kurssin olen käynyt. Sen sijaan tarjoan sinulle Sam Harrisin noin 20minuutin luennon siitä, miten tiede voi vastata moraalisiin kysymyksiin: http://www.youtube.com/watch?v=Hj9oB4zpHww .

Voin tietysti antaa omasanaisenkin lyhyehkön käsitykseni arvomaailmasta kaikesta huolimatta. Henkilön arvomaailma rakentuu pitkälti kasvatuksesta ja omista kokemuksista. Arvot ovat henkilön käsityksiä siitä, mikä on ihan jees ja mikä ei. Arvomaailma saa pohjansa kasvatuksessa ja useimmiten vanhempien opetuksien pohjalta. Tietysti myös lähiympäristöllä ja -yhteisöllä on suuri vaikutus. Uskonnolla tai uskonnollisilla käsityksillä on olennainen osa tässä, koska moniin ihmisiin uskonnollinen ajattelu iskostetaan nuoresta asti eivätkä he kykene sitä koskaan kyseenalaistamaan. Niinpä heille se, mikä on jonkin jumalallisen entiteetin mielestä oikein tai väärin, on myös heidän mielestään oikein tai väärin. Jumalallinen entiteetti voi perustua mihin käsityksiin vain.

(Esimerkiksi joidenkin mielestä on ihan jees heittää vaimoehdokkaan kasvoille happoa, jos tämä ei suostukaan vaimoksi kysyttäessä. Tällainen vastaava tapahtuma on toistunut ilmeisesti useamman kerran, vaikka se on lailla kielletty niissäkin maissa, joissa sitä harrastetaan. Vai onko kyse yksittäisistä psykopaateista, joilla sattuu olemaan sama idea?)
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Taha Islam on August 08, 2011, 10:59:17
Siitä voidaan kai jonkin verran keskustella, että onko se totta ja siitä että liittyykö se tähän ilmiöön toisaalta juurikaan.

No keskustellaanpa. Millä perusteella määrittelet muslimin? Käytätkö siihen Islamin kriteereitä vai jotain muuta ja jos jotain muuta, miksi?

Quote
Islamissa on paljon muutakin kuin polttopullojen heittely.

Oikea asenne! Mitä ne muut asiat ovat? Raiskaaminen, pommittaminen ja pedofilia?
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Phobos on August 08, 2011, 11:22:28
Siitä voidaan kai jonkin verran keskustella, että onko se totta ja siitä että liittyykö se tähän ilmiöön toisaalta juurikaan.

No keskustellaanpa. Millä perusteella määrittelet muslimin? Käytätkö siihen Islamin kriteereitä vai jotain muuta ja jos jotain muuta, miksi?

Minä käsitän muslimin olevan sellainen henkilö, joka pitää itseään muslimina. Käsittääkseni islamin kriteerit ovat kutakuinkin samat.
Miten muslimiuden määrittely liittyy tähän aiheeseen?

Siitä voidaan kai jonkin verran keskustella, että onko se totta ja siitä että liittyykö se tähän ilmiöön toisaalta juurikaan.
Quote
Islamissa on paljon muutakin kuin polttopullojen heittely.

Oikea asenne! Mitä ne muut asiat ovat? Raiskaaminen, pommittaminen ja pedofilia?

Aika hauskasti sanottu. Kuitenkin minun käsitykseni mukaan kaksi ensimmäistä ei kuulu islamiin, mutta kolmas todistettavasti on islamin piirissä ihan ok. Muslimi voi tietysti itse valita, että tarvitseeko hänen toimia niinkuin profeettansa.

Ööm, tarkemmin luettuani äsköisen postauksen, minun täytyy hieman korjata itseäni. En siis tarkoittanut, että polttopullojen heittely jotenkin kuuluisi islamiin.

EDIT: Katso, korjasin sen niinkuin oli tarkoitukseni sanoa.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Taha Islam on August 08, 2011, 11:25:53
Miten muslimiuden määrittely liittyy tähän aiheeseen?

Siten, että kun nimität henkilön muslimiksi, määrittelet samalla Islamin. Vähän samoin kuin jos nimität henkilön suomalaiseksi, määrittelet samalla suomalaisuuden. Sitten kun olet nimittänyt em. lähiöiden huumediilerit, huorat, raiskaajat ja muut kriminaalit muslimeiksi, olet samalla tullut väittäneeksi, että Islam sallii mainitut toiminnat.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Phobos on August 08, 2011, 11:39:39
Miten muslimiuden määrittely liittyy tähän aiheeseen?

Siten, että kun nimität henkilön muslimiksi, määrittelet samalla Islamin. Vähän samoin kuin jos nimität henkilön suomalaiseksi, määrittelet samalla suomalaisuuden. Sitten kun olet nimittänyt em. lähiöiden huumediilerit, huorat, raiskaajat ja muut kriminaalit muslimeiksi, olet samalla tullut väittäneeksi, että Islam sallii mainitut toiminnat.

Minä olen eri mieltä tästä määrittelystä. Ei yksilö määritä joukkoa eikä se toimi yleensä toisinpäinkään. Kuuluuko tämä jotenkin islamilaiseen ajatteluun, että "Me kaikki olemme Mohammed"? Ajatus on taiteellisesti ajatellen hieno, mutta tieteellisesti ja yleensäkin johdonmukaisesti ajatellen mielestäni huono. Ihmiset ovat yksilöitä.

Annoit minulle kuitenkin uuden näkökulman asiaan. Minä en voisi väittää, että islam mainitsemiasi toimintoja sallisi. Minä sanoisin, että kyseisten toimintojen harrastajat eivät ole hartaita muslimeja. Toisaalta tämä käsite on kyllä naurettava, kun antamastasi näkökulmasta asiaa tarkastelen. Tämä on kyllä ihan mielenkiintoista, pohdin asiaa. Toistaiseksi en ole ihan varma voinko nyt oikeastaan nimittää näitä kriminaaleja muslimeiksi jatkossa. Itse asiassa jotakin tällaista olen aiemminkin pohtinut.. onko maallistunut muslimi enää muslimi?
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Taha Islam on August 08, 2011, 13:20:50
Ei yksilö määritä joukkoa eikä se toimi yleensä toisinpäinkään.

Olet vähän hakoteillä. Jos minä osoitan esinettä x ja sanon, että se on juna, se joko on juna, minulla on valta määrittää sanan "juna" merkitys tai olen väärässä. Jos sinä sanot, että henkilö y on muslimi, hän joko on muslimi, sinulla on valta määritellä sanan "muslimi" merkitys tai olet väärässä.

Quote
...hartaita muslimeja...

On asioita, joiden tekeminen tarkoittaa sitä, ettei po. henkilöä ole syytä kutsua muslimiksi. Kuinka moni niistä henkilöistä, joita sinä nimitit muslimeiksi, rukoilee säännöllisesti?
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Username1 on August 08, 2011, 16:23:07
Quote
Minä en ole oikea henkilö oikea henkilö määrittelemään oikeaoppisesti, mikä on arvomaailma. Yhden psykologian kurssin olen käynyt. Sen sijaan tarjoan sinulle Sam Harrisin noin 20minuutin luennon siitä, miten tiede voi vastata moraalisiin kysymyksiin: http://www.youtube.com/watch?v=Hj9oB4zpHww .

Vaikka en Harrisista niin paljoa perustakaan, niin silti olen hänen suomennetun tuotannon lukenut ja kaikki hänen videonsa katsellut, mutta miten se liittyy tähän asiaan?

Onko sinulla ylipäätään uskovaisista hieman Harrismainen kuva? Kaikki tahdottomia Jumalan lapsia...? Harris saattaa olla parhaimmillaan argumentoidessaan ateismin puolesta, mutta jostain syystä hän pelkistää islamistiterrorisminkin pelkästään yksilöpsykologiaan ja uskontoon.

Kriittisyyttä Harrisinkin kohdalla kannattaa harrastaa. Mielenkiinnolla kuitenkin odotan hänen neuropsykologisia tutkimuksia siitä, mitä usko on aivoissa... Jotain tutkimustuloksia on tainnut saada aikaankin ja jonkun artikkelin väsättyä. En ole oikein kartalla missä mies menee tällä hetkellä.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: mh on August 08, 2011, 16:51:45
kohmelo sanoi, että suurin osa on muslimeita eikä kaikki. Hän kuitenkin käsittääkseni väitti, että nämä lähiöt eivät olisi olemassa ilman muslimeita. Itse en näin kuitenkaan väittäisi. (toisaalta.. onko länsimaissa olemassa lähiötä, missä esim kiinalaistaustaiset ihmiset heittelevät polttopulloja poliisin niskaan ikkunoista? Painotan tässä taustaa ja arvomaailmaa enkä geenejä.)
Käsittääkseni Britannian 80-luvun rajuissa lähiömellakoissa oli mukana myös Itä-Aasiasta tulleita siirtolaisia.

Quote
Mielestäni on ennemminkin erittäin oleellista, jos näillä alueilla on yhdistäviä tekijöitä. Etenkin asukkaita yhdistävät ideologiset tekijät ja arvomaailma ovat mielestäni oleellisia. Tällöin voidaan mahdollisesti ennakoida ja korjata tilanne, jotta Suomeen ei tule tuollaisia alueita. Meillä on jo paljon käytännön materiaalia yrityksestä ja erehdyksestä.. mielestäni niinkin paljon, että meidän ei tarvitse tehdä samoja erehdysyrityksiä.
Olisi kiva tietää onko mielestäsi esim. Rosengårdissa mellakoivalla nuorella jotain oleellisia eroja ideologisten tekijöiden ja arvomaailman suhteen vaikkapa nyt 70-luvun Hervannan levottomaan nuorisoon tai Tottenhamissa viime viikonloppuna mellakoineisiin brittinuoriin?


Mutta otetaan vielä muutama perusasia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Urban_riots (http://en.wikipedia.org/wiki/Urban_riots)
Quote
Riots have occurred before the rapid urbanisation starting in the mid-20th Century, hence the occurrence of riots in urban areas in itself is not special. While a riot may be initially sparked by a specific event, scholars, commentators and commissions have sought to identify the deeper reasons and have identified a number urban conditions that may underline urban riots. These urban conditions are often associated with urban decay more generally and may include: discrimination, poverty, high unemployment, poor schools, poor healthcare, housing inadequacy and police brutality and bias.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Username1 on August 08, 2011, 17:03:43
Quote
missä esim kiinalaistaustaiset ihmiset heittelevät polttopulloja poliisin niskaan ikkunoista?

Ei ole parempaa tietoa, mutta olisi aika hurjaa väittää etteikö kiinalaiset innostuisi mellakoimaan siinä missä esimerkiksi japanilaiset ja suomalaisetkin.

Tämä ei ole mikään han-kortti, vaan mielestäni etnisyys ja uskonto eivät suoranaisesti tuota itsessään mellakoita, vaan muut asiat. Kuten pettymys, epäoikeudenmukaisuuden tunne yms.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: mh on August 08, 2011, 17:14:42
Kiinassa taitaa muuten olla kymmeniä tuhansia mellakoita vuosittain.

"riot china" hakusana tuo aika reippaasti tuloksia.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Vongoethe on August 08, 2011, 17:16:45
(toisaalta.. onko länsimaissa olemassa lähiötä, missä esim kiinalaistaustaiset ihmiset heittelevät polttopulloja poliisin niskaan ikkunoista? Painotan tässä taustaa ja arvomaailmaa enkä geenejä.)
Henkilön muslimius ei ole geneettistä.

Ask and thou shall receive (http://www.dogpile.com/search/web?q=Riots+Chinatown).
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Vongoethe on August 08, 2011, 17:18:47
Kiinassa taitaa muuten olla kymmeniä tuhansia mellakoita vuosittain.

"riot china" hakusana tuo aika reippaasti tuloksia.

Hih, ehdit ensin - käytin tosin hakusanoja "Riot" ja "Chinatown", länsimaista kun oli kyse. "Chinese" voisi myös tulla kyseeseen.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Username1 on August 08, 2011, 19:59:21
Anteeksi, että linkitän tämän. Kuitenkin sillä on hyvä kuvailla koko logiikan omituisuutta.

http://www.halla-aho.com/scripta/ruotsalaisnuorten_ongelmista.html

Tässä yleistävässä ja solvaavassa tekstissä tehdään otsikossa silmänkääntötemppu.

Ilmeisesti nuivapiireissä ajatellaan, että lehdet puhuvat tahallaan Ruotsin nuorisosta yrittäen peitellä tekijöiden etnisyyttä tai leimaamalla ruotsalaisia. Näin ei kuitenkaan ole, vaan nämä tekijät ovat nuorisoa, olivatpa ne ruotsalaisia tai ulkomaalaisia. Halla-aholle itselleen on merkitystä etnisyydellä, ei muilla (toivottavasti).

Muutenkin nuorisorikollisuudesta yhtäläisyysviivojen vetäminen etnisyyteen tai uskontoon on jotenkin outoa. Halla-aho ei näin suoraan tee, mutta olisiko hän kirjoittanut asiasta blogiinsa yhtään mitään ilman tekijöiden tiettyä ihonväriä tai ulkomaalaisuutta?
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: mh on August 08, 2011, 20:11:52
Mä en nää mitään syytä miksi kuvaus "ruotsalainen nuoriso" ei olisi ihan hyvä ilmaus kuvaamaan ruotsalaislähiöiden nuorisoa.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Julmuri on August 08, 2011, 20:17:14
(toisaalta.. onko länsimaissa olemassa lähiötä, missä esim kiinalaistaustaiset ihmiset heittelevät polttopulloja poliisin niskaan ikkunoista? Painotan tässä taustaa ja arvomaailmaa enkä geenejä.)
Henkilön muslimius ei ole geneettistä.

Ask and thou shall receive (http://www.dogpile.com/search/web?q=Riots+Chinatown).

Kanadan länsirannikolla kiinalaisia pidetään kaikkein viheliäisimpänä maahanmuuttajaryhmänä. He ovat kuulemma epärehellisiä, huijareita, ahneita ja röyhkeitä. Heitä kohtaan on oikeastaan kohdistettu aivan samanlaisia stereotypioita kuin täällä muslimeihin.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Username1 on August 08, 2011, 20:25:34
Mä en nää mitään syytä miksi kuvaus "ruotsalainen nuoriso" ei olisi ihan hyvä ilmaus kuvaamaan ruotsalaislähiöiden nuorisoa.

Tavallaan ei ole, mutta se voi viestiä joillekin, että etnisyydellä olisi merkitystä asiassa. Puhuisin ennemmin varmaan itse nuorisosta Ruotsissa, koska eihän etnisyydestä aina ole edes varmuutta.

Yhtä kaikki, etnisyys ei selitä näitä tekoja ja siksi sillä ei ole merkitystä asiassa, oli uutinen sitten otsikoitu miten tahansa. Kritiikin pointti oli, että Halla-aho ikään kuin tuo sen esiin merkitsevänä tekijänä, joko niin, että yritetään salata näiden muiden etnisyyksien pahuus tai pilata ruotsalaisten mainetta. Tai kumpaakin.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: mh on August 08, 2011, 21:24:40
^ Samaten pitää muistaa, että Ruotsinkin mellakoissa on ollut ihan "svenssoneitakin" mukana.

(toisaalta.. onko länsimaissa olemassa lähiötä, missä esim kiinalaistaustaiset ihmiset heittelevät polttopulloja poliisin niskaan ikkunoista? Painotan tässä taustaa ja arvomaailmaa enkä geenejä.)
Henkilön muslimius ei ole geneettistä.

Ask and thou shall receive (http://www.dogpile.com/search/web?q=Riots+Chinatown).

Kanadan länsirannikolla kiinalaisia pidetään kaikkein viheliäisimpänä maahanmuuttajaryhmänä. He ovat kuulemma epärehellisiä, huijareita, ahneita ja röyhkeitä. Heitä kohtaan on oikeastaan kohdistettu aivan samanlaisia stereotypioita kuin täällä muslimeihin.
http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_Exclusion_Act
http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_massacre_of_1871
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: mh on August 08, 2011, 22:24:14
Kanadan länsirannikolla kiinalaisia pidetään kaikkein viheliäisimpänä maahanmuuttajaryhmänä. He ovat kuulemma epärehellisiä, huijareita, ahneita ja röyhkeitä. Heitä kohtaan on oikeastaan kohdistettu aivan samanlaisia stereotypioita kuin täällä muslimeihin.
Samanlaisia stereotypioita taidettiin Länsi-Suomessa kohdistaa myös Karjalan evakoihin sodan jälkeen.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Vongoethe on August 08, 2011, 23:05:38
Kanadan länsirannikolla kiinalaisia pidetään kaikkein viheliäisimpänä maahanmuuttajaryhmänä. He ovat kuulemma epärehellisiä, huijareita, ahneita ja röyhkeitä. Heitä kohtaan on oikeastaan kohdistettu aivan samanlaisia stereotypioita kuin täällä muslimeihin.
Samanlaisia stereotypioita taidettiin Länsi-Suomessa kohdistaa myös Karjalan evakoihin sodan jälkeen.

Rakas entinen rasisti (http://kemppinen.blogspot.com/2011/08/rakas-entinen-rasisti.html)

Kemppinen rinnastaa valtaväestön asenteet yhtäältä Karjalan evakkoihin 1944, toisaalta erinäisiin maahanmuutajiin nyt.

Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Phobos on August 08, 2011, 23:16:04
Olipa hyvä, että tuli puheeksi nuo etnisyydet. Nähtävästi niillä ei ole merkitystä. Seison jokseenkin korjattuna.

Quote
Minä en ole oikea henkilö oikea henkilö määrittelemään oikeaoppisesti, mikä on arvomaailma. Yhden psykologian kurssin olen käynyt. Sen sijaan tarjoan sinulle Sam Harrisin noin 20minuutin luennon siitä, miten tiede voi vastata moraalisiin kysymyksiin: http://www.youtube.com/watch?v=Hj9oB4zpHww .

Vaikka en Harrisista niin paljoa perustakaan, niin silti olen hänen suomennetun tuotannon lukenut ja kaikki hänen videonsa katsellut, mutta miten se liittyy tähän asiaan?

Onko sinulla ylipäätään uskovaisista hieman Harrismainen kuva? Kaikki tahdottomia Jumalan lapsia...? Harris saattaa olla parhaimmillaan argumentoidessaan ateismin puolesta, mutta jostain syystä hän pelkistää islamistiterrorisminkin pelkästään yksilöpsykologiaan ja uskontoon.

Kriittisyyttä Harrisinkin kohdalla kannattaa harrastaa. Mielenkiinnolla kuitenkin odotan hänen neuropsykologisia tutkimuksia siitä, mitä usko on aivoissa... Jotain tutkimustuloksia on tainnut saada aikaankin ja jonkun artikkelin väsättyä. En ole oikein kartalla missä mies menee tällä hetkellä.

Itse en ole perehtynyt Harrisin tuotantoon lainkaan muutoin kuin tämän ja jonkin toisen satunnaisen videon osalta. Tuossa linkittämässäni videossa on mielestäni hyvin perusteltu ajattelua, miten tiede kykenee vastaamaan moraalisiin kysymyksiin ja voidaan perustellusti väittää tieteen olevan parempi moraalisia asioita opettamaan kuin moni uskonto. Siitä oli siis kyse ja se jokseenkin sivusi kysymystäsi, miten minä määrittelisin "arvomaailman".

Ei yksilö määritä joukkoa eikä se toimi yleensä toisinpäinkään.

Olet vähän hakoteillä. Jos minä osoitan esinettä x ja sanon, että se on juna, se joko on juna, minulla on valta määrittää sanan "juna" merkitys tai olen väärässä. Jos sinä sanot, että henkilö y on muslimi, hän joko on muslimi, sinulla on valta määritellä sanan "muslimi" merkitys tai olet väärässä.

Sinä et vastannut yhteenkään kysymykseeni. Ne eivät olleet retorisia. Minä en ole määritellyt yhtäkään muslimia. He määrittelevät itse itsensä muslimeiksi ja se riittää minulle.

Quote
...hartaita muslimeja...

On asioita, joiden tekeminen tarkoittaa sitä, ettei po. henkilöä ole syytä kutsua muslimiksi. Kuinka moni niistä henkilöistä, joita sinä nimitit muslimeiksi, rukoilee säännöllisesti?

Minä en ole nimittänyt ketään yksittäistä henkilöä muslimiksi enkä tunne nimittämääni joukkoa henkilökohtaisesti, joten en voi vastata kysymykseesi. Olenko väittänyt jonkun olevan muslimi?

Minä olen kuitenkin jokseenkin eri mieltä kanssasi siitä, kuka saa kutsua itseään muslimiksi ja kuka ei. Jos ajatustapaasi sovelletaan pidemmälle, käsittääkseni sellainen muslimi, joka ei hyväksy pedofiliaa missään muodossa, ei ole muslimi. Menikö tämä nyt oikein?

Onko sinulla jokin oikeus määritellä, kuka on muslimi ja kuka ei? Kuka sen määrittää? Minä en oikeasti nyt tiedä. Voit valaista minua, kun nyt kerran aloitit.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Taha Islam on August 08, 2011, 23:35:01
Minä en ole määritellyt yhtäkään muslimia.

Väität vain itsellesi täysin tuntemattomia ihmisiä muslimeiksi sillä perusteella, että he itse väittävät olevansa muslimeja. Millä matematiikalla voit väittää henkilön olevan samaan aikaan alistunut Islamiin, mutta heittelevän polttopulloja ja tuhoavan muiden omaisuutta maassa, jonka hallituksen suojelua henkilö nauttii?
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Phobos on August 08, 2011, 23:44:14
Minä en ole määritellyt yhtäkään muslimia.

Väität vain itsellesi täysin tuntemattomia ihmisiä muslimeiksi sillä perusteella, että he itse väittävät olevansa muslimeja. Millä matematiikalla voit väittää henkilön olevan samaan aikaan alistunut Islamiin, mutta heittelevän polttopulloja ja tuhoavan muiden omaisuutta maassa, jonka hallituksen suojelua henkilö nauttii?

Sanoin tuossa aiemmin eri ketjussa siirtyväni keskustelemaan kanssasi tästä aiheesta johonkin muuhun ketjuun. Perun sanani. En jatka kanssasi keskustelua aiheesta ollenkaan. En ihmettele lainkaan bannejasi ja kirjoituskieltojasi. Annan sinulle rakentavaa palautetta:
Olet huono keskustelija, KOSKA et vastaa lainkaan kanssakeskustelijasi kysymyksiin tai argumentteihin, vaan hourailet täysin omiasi.

Nyt sinulla on mahdollisuus kehittää itseäsi. Voit sen tehdä tai jättää tekemättä.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Taha Islam on August 08, 2011, 23:55:26
Olet huono keskustelija, KOSKA et vastaa lainkaan kanssakeskustelijasi kysymyksiin tai argumentteihin, vaan hourailet täysin omiasi.

Jos kysymys on epärelevantti, eikä tuo asiaan mitään lisävalaistusta, jätän yleensä vastaamatta. Jos sinä et ymmärrä, mistä minä puhun, on aika epäkohteliasta leimata se hourailuksi.

Halusin sinun vain ymmärtävän, että muslimin näkökulmasta on loukkaavaa, että väität näiden lähiöiden häiriköiden omaavan samat uskomukset ja moraalikoodit, kuin mitä hänellä on. Ei muuta.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Phobos on August 09, 2011, 10:47:41
Olet huono keskustelija, KOSKA et vastaa lainkaan kanssakeskustelijasi kysymyksiin tai argumentteihin, vaan hourailet täysin omiasi.

Jos kysymys on epärelevantti, eikä tuo asiaan mitään lisävalaistusta, jätän yleensä vastaamatta. Jos sinä et ymmärrä, mistä minä puhun, on aika epäkohteliasta leimata se hourailuksi.

Halusin sinun vain ymmärtävän, että muslimin näkökulmasta on loukkaavaa, että väität näiden lähiöiden häiriköiden omaavan samat uskomukset ja moraalikoodit, kuin mitä hänellä on. Ei muuta.

Vastasin tänne (http://todellisuus.org/index.php?topic=89.msg34533#msg34533).
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: mh on June 01, 2013, 11:32:31
Muistin, että täällä oli tällainenkin ketju. En nyt halua ylläpitoa kuormittaa, mutta jos siitä ei ole liikaa vaivaa niin yleisestä uutisketjusta voisi lähiömellakka-aiheiset viestit siirtää tänne ja vaihtaa vähän ketjun otsikkoa. Vaikka "lähiöiden levottomuudet Euroopassa".

Tässä (http://takku.net/article.php/20130531181001593) yksi tuore kirjoitus Tukholman mellakoista. Poimin parhaat palat.

Quote
Nuorten sukupolvi, joiden vanhemmat aikoinaan asettuivat tänne, ovat eläneet koko elämänsä näissä betonilähiöissä. Vaikka suurin osa heistä jää kasvuympäristöönsä, osa on onnistunut kiipeämään yhteiskunnan tikkailla ja saanut sijansa yhteiskunnasta. Toisin kuin muissa pohjoismaissa, suuri osa maahanmuuttajavanhempien ruotsalaislapsista on valmistunut yliopistosta ja tienaa elantonsa toimittajina, kirjailijoina tai populaarimusiikin parissa. Lähiöt ovat kasvattaneet omat intellektuellinsa, jotka nyt pystyvät jakamaan omat henkilökohtaiset kokemuksensa rakenteellisesta rasismista, syrjinnästä ja siitä millaista todella on kasvaa laiminlyödyissä yhteisöissä. He saavat äänensä kuuluviin kulttuurikeskusteluissa, joissa he kritisoivat median luomia rasistisia stereotypioita ja vaativat saada lähiöiden kasvattien itse edustaa itseään. Kun vuoden 2010 vaaleissa Ruotsin parlamenttiin pääsi ensi kertaa äärioikeistolainen puolue, julkiset keskustelut etnisyyden, rodun ja kulttuurin kaltaisista aiheista yleistyivät selvästi - eikä aina rasistien toivomalla tavalla.

Quote
Rodullisen profiloinnin avulla poliisi alkoi pysäytellä kaikkia, jotka "eivät näyttäneet ruotsalaisilta" ja vaativat saada nähdä heidän henkilöllisyystodistuksensa. Kun tieto tästä profiloinnista levisi suuren yleisön tietoisuuteen, se synnytti suuria protesteja ja pitkin kevättä jatkuneen suoran toiminnan aallon. Oikeus- ja maahanmuuttoministerien karkeat lausunnot ja rasistiset solvaukset ruokkivat protesteja ja avasivat tilaa tunnetuille kulttuuripersoonille, jotka saattoivat jakaa henkilökohtaisia kokemuksiaan rasismista ruotsalaisessa yhteiskunnassa. Julkinen keskustelu kääntyi vahvasti antirasistiselle kannalle.

Quote
Vaikka liekit alkoivat lyödä Husbyn lähiöstä, sen ei kuitenkaan voi sanoa olevan Tukholman kurjin tai unohdetuin lähiö. Se on pikemminkin lähiö, jossa militanttiuden taso on korkeimmillaan, jossa on jo pitkän aikaa käyty sosiaalisia kamppailuja ja saavutettu useita voittoja. Siellä ei ole kuin 11 000 asukasta, mutta se sattuu sijaitsemaan Ruotsin Piilaakson, "Kistan tiedepuiston", vieressä. Se on tehnyt gentrifikaatiosta ja segregaatiosta äärimmäisen näkyviä ilmiöitä. Suur-Tukholman poliitikot ovat tehneet suuria investointeja Kistan laajentamiseksi, mikä on jyräämässä Husbyn allensa. Sen vuoksi Husbyssä on käynnistetty erityisohjelma, mikä pitää sisällään suurien kerrostaloalueiden purkamista, uimahallin ja terveyskeskuksen yksityistämisen, Husby Träff -yhteisökeskuksen sulkemisen sekä asuntojen remontoimisen luksuskohteiksi, mikä on johtanut suunnattomiin vuokrankorotuksiin. Kyseisillä toimenpiteillä on pyritty korvaamaan vanhat asukkaat uusilla ja nostamaan koko alueen profiilia. Megafonen on onnistuneesti torjunut Plan Husbya ja yhdessä muiden paikallisten toimijoiden kanssa he ovat onnistuneet pysäyttämään kerrostalojen purkamishankkeita, estäneet suunniteltuja "häätöremontteja" sekä pelastaneet julkisen uimahallin. Viime vuonna, kun Husby Träff -yhteisökeskusta uhkasi sulkeminen, he olivat mukana valtaamassa sitä ja se on edelleen toiminnassa.

Quote
Protestiaalto pyyhkäisi Ruotsin unohdettujen lähiöiden yli viisi vuotta sitten, kun autoja poltettiin Malmössä ja Göteborgissa. Tämä aalto ei kuitenkaan koskaan saavuttanut Tukholmaa. Nyt Tukholma on uuden liekkiepidemian keskus. Ensimmäiset merkit saatiin Husbyn läheltä Tenstasta huhtikuussa. Se oli avoimesti suunnattu erästä vuokria korottanutta omistajaa vastaan. Yhtiö joutui perääntymään eikä media koskaan tarttunut aiheeseen.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Vongoethe on June 03, 2013, 11:38:54

***

Tässä (http://takku.net/article.php/20130531181001593) yksi tuore kirjoitus Tukholman mellakoista. Poimin parhaat palat.

***


Takku.net? Hmmm, kohta joku linkinttää vastineeksi Stormfrontiin...

Toki katto pään päällä on melkoinen prioriteetti, mutta toisaalla olen tavannut kirjoittelua, jonka mukaan juuri nuo 60-luvun siirtotyöläisten majoittamiseksi rakennetut lähiöt olisivat nimenomaan se ongelma. Nyt nuo haluavat sen ongelman säilyvän, syödä kakkua ja säästää sen.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: metrics on June 03, 2013, 11:43:19
Toki katto pään päällä on melkoinen prioriteetti, mutta toisaalla olen tavannut kirjoittelua, jonka mukaan juuri nuo 60-luvun siirtotyöläisten majoittamiseksi rakennetut lähiöt olisivat nimenomaan se ongelma.

Miljonprogram käynnistettiin alun perin ihan etnisten ruotsalaisen asuttamiseksi. Maassa oli huutava asuntopula ja toisaalta vuokrasäännöstelystä haluttiin päästä eroon.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Vongoethe on June 03, 2013, 11:51:25
Toki katto pään päällä on melkoinen prioriteetti, mutta toisaalla olen tavannut kirjoittelua, jonka mukaan juuri nuo 60-luvun siirtotyöläisten majoittamiseksi rakennetut lähiöt olisivat nimenomaan se ongelma.

Miljonprogram käynnistettiin alun perin ihan etnisten ruotsalaisen asuttamiseksi. Maassa oli huutava asuntopula ja toisaalta vuokrasäännöstelystä haluttiin päästä eroon.

Paikallinen Skitsobacka kuitenkin? "Mä pieni toukka oon ja kuulun elementtikennostoon", lauleli Lavin Veikko aikoinansa.

Vaan äläpäs huoli, Hesari on ehättänyt selvittelemään tuotakin:

Työttömiä osassa lähiöistä yli kolmannes (http://www.hs.fi/kotimaa/Ty%C3%B6tt%C3%B6mi%C3%A4+osassa+l%C3%A4hi%C3%B6ist%C3%A4+yli+kolmannes/a1370140859347)

"Maahanmuuttajien määrä suomalaisissa lähiöissä ei tutkijoiden mukaan synnyttäne levottomuuksia. Syrjäytyminen sen sijaan voi aiheuttaa."

Syrjäänit alkavat marista, menevät vallan setukaisiksi, sukuvika on kun tsuktsi ei luista, kun eivät komistu eivätkä saa tseremissejä, pitää tuprautella maria, nauttia votjakkia ja panna liivit päällä lätissä hantiin?
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Username1 on June 03, 2013, 14:47:26
Pitää nyt muistuttaa, että Halla-ahon uuskielellä ei voida puhua levottomuuksista tai mellakoista, vaan etnisistä konflikteista, jossa sotaa käyvät "the" kantaväestö ja "the" muslimit (mikä hassu jako)...
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Kourumies on June 04, 2013, 01:09:00
Toki katto pään päällä on melkoinen prioriteetti, mutta toisaalla olen tavannut kirjoittelua, jonka mukaan juuri nuo 60-luvun siirtotyöläisten majoittamiseksi rakennetut lähiöt olisivat nimenomaan se ongelma.

Miljonprogram käynnistettiin alun perin ihan etnisten ruotsalaisen asuttamiseksi. Maassa oli huutava asuntopula ja toisaalta vuokrasäännöstelystä haluttiin päästä eroon.

Paikallinen Skitsobacka kuitenkin? "Mä pieni toukka oon ja kuulun elementtikennostoon", lauleli Lavin Veikko aikoinansa.

Vaan äläpäs huoli, Hesari on ehättänyt selvittelemään tuotakin:

Työttömiä osassa lähiöistä yli kolmannes (http://www.hs.fi/kotimaa/Ty%C3%B6tt%C3%B6mi%C3%A4+osassa+l%C3%A4hi%C3%B6ist%C3%A4+yli+kolmannes/a1370140859347)

"Maahanmuuttajien määrä suomalaisissa lähiöissä ei tutkijoiden mukaan synnyttäne levottomuuksia. Syrjäytyminen sen sijaan voi aiheuttaa."

Syrjäänit alkavat marista, menevät vallan setukaisiksi, sukuvika on kun tsuktsi ei luista, kun eivät komistu eivätkä saa tseremissejä, pitää tuprautella maria, nauttia votjakkia ja panna liivit päällä lätissä hantiin?

Tsuktsit eivät muuten ole suomalais-ugrilaisia, mikä tiedoksi tuotakoon. Mutta joo, tässä maassa kyllä todennäköisintä on, että ne ihan kotoperäiset kalkkinaamat siellä lähiöissä alkavat mellakoida, kun persutkaan eivät voi tehdä viinasta ilmaista.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Vongoethe on June 04, 2013, 08:40:21

***
"Maahanmuuttajien määrä suomalaisissa lähiöissä ei tutkijoiden mukaan synnyttäne levottomuuksia. Syrjäytyminen sen sijaan voi aiheuttaa."

Syrjäänit alkavat marista, menevät vallan setukaisiksi, sukuvika on kun tsuktsi ei luista, kun eivät komistu eivätkä saa tseremissejä, pitää tuprautella maria, nauttia votjakkia ja panna liivit päällä lätissä hantiin?

Tsuktsit eivät muuten ole suomalais-ugrilaisia, mikä tiedoksi tuotakoon.


Ergo: "sukuvika on..." (Veikko Lavin rallatus (http://www.youtube.com/watch?v=ft4mQu1ctO8) muuten sekin) Saamelaiset ja virolaiset unohtuivat, varmaan jotkin muutkin, en käyttänyt lähteitä. Hatusta viskoin, semmoisia kapakkijuttujahan tuokin, tietysti, ei pitäisi selvinpäin yrittääkään, vähintään krapulassa pitäisi olla - ja kaikkien.

Pohjalaisella, körttialueilta kotoisin olleella appiukontapaisella oli tapana tituleerata vaimoaan, anopintapaista "nainen, joka asuu meillä, ei maksa vuokraa eikä ole edes sukulainen..."

Mutta joo, tässä maassa kyllä todennäköisintä on, että ne ihan kotoperäiset kalkkinaamat siellä lähiöissä alkavat mellakoida, kun persutkaan eivät voi tehdä viinasta ilmaista.

Persujen varjoputjetti: Säkylän sokeria tuettava, juurikasviljelyyn panostettava, kuupalainen ruokosokeri kiellettävä, niin ikään Rajamäen hiivaa tuotettava kotimaisin voimin. Kyllä se siitä iloksi muuttuu.

Itselle vapauksia, täytyyhän persun tietää, mikä on kansalle haitallista ja sitten persu rientää kertomaan näkemänsä soveltuvin osin, niin, että kyllä kansakin tietäisi. SMP:n kertakäyttöinen työministeri Urpo Leppänenkin, rauha toki hänen sielulleen, oli kerrassaan protovihreä: ensimmäinen vaimo kierrätykseen, toinen oli valkaisematon. Urpossa ja Kuuban kuumassa tanssija-Anassa piisasi materiaalia hömppälehdistölle.

Vanha kunnon Quod licet Iovi, noon licet bovi -ilmiö toimii persuillakin, nyt vain toisin päin: Quod licet bovi, non licet Iovi. Eläinten vallankumous tulollaan.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: mh on June 06, 2013, 11:47:11

***

Tässä (http://takku.net/article.php/20130531181001593) yksi tuore kirjoitus Tukholman mellakoista. Poimin parhaat palat.

***


Takku.net? Hmmm, kohta joku linkinttää vastineeksi Stormfrontiin...
Eikös tuo ole kohteliaisuus sijoittaa joku noin kauas Stormfrontista :D

Quote
Toki katto pään päällä on melkoinen prioriteetti, mutta toisaalla olen tavannut kirjoittelua, jonka mukaan juuri nuo 60-luvun siirtotyöläisten majoittamiseksi rakennetut lähiöt olisivat nimenomaan se ongelma. Nyt nuo haluavat sen ongelman säilyvän, syödä kakkua ja säästää sen.

Kyllä näkisin ehkä ennemmin tässä sen, että kenen ehdoilla ja tarpeista lähtien lähiöitä kehitetään?

Lähiöthän olivat aikoinaan juuri "juurettomuuden" paikkoja. Kaikilla oli se oikea koti jossain missä peltotilkku puski enää juolavehnää. Nyt puolen vuosisataa myöhemmin ollaan kuitenkin siinä, että nuoret ovat asuneet ikänsä lähiössä, heidän vanhempansakin ovat saattaneet asua koko ikänsä samassa lähiössä eikä heillä näin ollen ole mitään muuta oikeaa kotia kuin lähiö, mikä on ihan yhtä oikea koti kuin mökki peltotilkun vieressä metsän reunassa. Se kun on lähiöskidille yhtä vierasta maata kuin Itäkeskus oululaiselle kansanedustajalle. Mitä näitä omankin sukupolven lähiössä kasvaneita tuntee niin kyllä vielä aikuisiällä on se tunneside omille kulmille ja kättä paiskataan kun nähdään samojen talojen kasvatteja. En tiedä miten Tukholmassa mutta täällähän nuo lähiöt rakennettiin metsän keskelle ja lähiökunditkin muistelevat kaiholla metsikön kätköjä, joita nyttemmin on rakennettu. Ehkä se metsän läheisyys rauhoittaa?

Lähtisin edelleenkin siitä, että noilla ihmisillä, etenkin nuorilla, on usein se identiteetti ennen kaikkea siihen lähiöön, ja siksi he kokevat nämä muutokset hyökkäyksenä omaa yhteisöään vastaan.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Vongoethe on June 06, 2013, 12:25:16

***

Tässä (http://takku.net/article.php/20130531181001593) yksi tuore kirjoitus Tukholman mellakoista. Poimin parhaat palat.

***


Takku.net? Hmmm, kohta joku linkinttää vastineeksi Stormfrontiin...
Eikös tuo ole kohteliaisuus sijoittaa joku noin kauas Stormfrontista :D


Toki sitäkin, veliseni, toki sitäkin, myönnettäköön. Aina ilo törmätä täyslukutaitoiseen suomalaiseen. Kovasti uhanalainen laji.


Toki katto pään päällä on melkoinen prioriteetti, mutta toisaalla olen tavannut kirjoittelua, jonka mukaan juuri nuo 60-luvun siirtotyöläisten majoittamiseksi rakennetut lähiöt olisivat nimenomaan se ongelma. Nyt nuo haluavat sen ongelman säilyvän, syödä kakkua ja säästää sen.

Kyllä näkisin ehkä ennemmin tässä sen, että kenen ehdoilla ja tarpeista lähtien lähiöitä kehitetään?

***

Hyvin todennäköistä.

Sitten eri sarjan ongelma on se, että esimerkiksi täällä päin on tapana valittaa joka jeesuksen sikaruman homeisen röttelön purkamisesta ja valitusprosessi vie vuosia ennen kuin mitään uutta voidaan rakentaa. Joskus sellainen johtaa Turun-tautiin, yllättäen jokin densoporukka tai muu sellainen "vahingossa" sytyttää talon palamaan. Siinä menee sitten sellaistakin rakennuskantaa, jota kyllä mieluusti suojelisi ja jonka haluaisi säilyttää.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: mh on June 06, 2013, 12:52:12
suomalaiseen.
Nyt sitä jo nimitellään :(

Quote
Sitten eri sarjan ongelma on se, että esimerkiksi täällä päin on tapana valittaa joka jeesuksen sikaruman homeisen röttelön purkamisesta ja valitusprosessi vie vuosia ennen kuin mitään uutta voidaan rakentaa. Joskus sellainen johtaa Turun-tautiin, yllättäen jokin densoporukka tai muu sellainen "vahingossa" sytyttää talon palamaan. Siinä menee sitten sellaistakin rakennuskantaa, jota kyllä mieluusti suojelisi ja jonka haluaisi säilyttää.

Juu, kyllähän nämä kotikulmien mullistukset kovasti herättää ihmisissä tunteita, ja yllättävän likaisia konflikteja niissä syntyy näin niinkuin yhtenäiselle kansalle. Tosin harvemmin kai terveyskeskuksen, kirjaston tai koulun rakentaminen niitä valituksia synnyttää. Enemmän se kai on ollut sitä, että joku vanhan käsityörakennustaidon helmi on jyrätty jonkun porhoprojektin tieltä.

Mutta niin se maailma muuttuu, kun nykyään nämä aiemmin susirumina pidetyt betonilähiöt ovat suojeltuja oman aikansa kuvia, ostarikin herättää enemmän kaihoisaa nostalgiaa kuin pelkoa ja inhoa.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: mh on June 06, 2013, 12:59:16
Tähän liittyen toveri Jalonen jakoi hiljattain Facebookissa hyvän linkin liittyen tähän "perinteisten paikkojen" suojelemiseen:

http://wonkman.tumblr.com/post/52180024137/stop-gentrifying-my-hipster-enclave

Quote
I remember the old-school businesses. The cheese shop with the wheels of gouda stacked up to the ceiling. The butcher’s where you had to yell your order over an eyeball-high red formica counter. The bakery which sold delicious, delicious Jamaican patties for fifty cents apiece.

I remember the ethnic shops. I remember having to look damn hard to find signage in English. I remember merchants haggling with customers over the price of knockoff handbags and "Poke Monster- cards. I remember days when I’d hear more Vietnamese, Italian, Yiddish and Hungarian than English.

I remember the homeless people. I remember having to step over used needles. I remember the broken windows, the graffiti, and regularly getting offered a variety of vices: black-label cigarettes, sex workers, heroin, take your pick.

Then things changed.

In my second year with St. Stephen’s, the damn gritty Vietnamese restauraunt across the street became a bike shop. Then an art gallery. Now it’s a fusion restaurant  They’ve installed fake barn beams in the ceiling.

The Bangladeshi restaurant down the street ("Serving You since 1971!-) has become a hipster-friendly fish and chip shop. Even accounting for inflation, prices have roughly doubled.

The Greek spice shop (every morning, the owner would personally haul a half-dozen burlap sacks filled with nuts, grains and pasta out the front door so the pedestrians could do a little exploring) has turned into a burrito place. Part of a chain, in fact.

The tailor’s has become an art gallery. The plant store has become an art gallery. The 1960s-vintage Chinese restaurant has become an art gallery.

Bellevue park has been cleared of needles and homeless people. Now it hosts fire juggling twice a week in summer: the club kids from King St. come up to look at the pretty stuff and vomit. (...)

But it pisses me off to hear people talk about Kensington as if it’s always been like this: this mecca of hipster bars and boutiques.

It isn’t. Within my (short!) lifetime, it was a radically different place. An unrecognizable place. A place which has almost nothing in common with what it has become, and what is now apparently going to be preserved in aspic as the "perfect- Kensington.

[C]an we talk about something other than "Gentrification-?

That boat’s already sailed. It’s happened. You can’t prevent it, and given that this gentrification has effectively destroyed whatever came before, you can’t turn it back.

You have already destroyed the exact thing you claim you want to save.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: mh on June 12, 2013, 11:08:46
Maalaispoika meni katsomaan miten kaupungissa asutaan ja järkyttyi taas.

Quote from: Olli Immonen (http://suomensisu.fi/matkakertomus-eksoottinen-ita-heidan/)
Metron matkustajina oli kirjava joukko maailman eri kolkista. Me kolme suomalaista huomasimme pian olevamme etnisessä vähemmistössä. Äänekäs puheensorina metron käytävillä käytiin lukuisilla Afrikan, Aasian ja Euroopan eri kielillä matkustaessamme kauemmas pääkaupungin keskustasta. Olimme toki tietoisia kaupungin laitamilla asustelevasta suuresta maahanmuuttajaväestöstä, mutta emme olisi uskoneet Itä-Helsingin väestön nykyisen koostumuksen käyvän niin selvästi ilmi jo matkan alussa.

Quote
Ensi näkemältä voisi jopa uskoa, että Itäkeskus olisi eliitin ihannoima monikulttuurinen paratiisi, jossa eri ihmisryhmät harmonisesti rakentavat uutta uljasta, monikirjavaa ja suvaitsevaista Suomea. Jokin oli kuitenkin pielessä. Ollessani valiokuntamatkalla Vietnamissa Kaakkois-Aasiassa kiinnitin erityistä huomiota maan huonosti hoidettuun asuinympäristöön ja infrastruktuurin kehittymättömyyteen. Kävellessäni pitkin Itäkeskuksen katuja en voinut välttyä déj  vu -kokemukselta.

Quote
Suuntasimme seuraavaksi paikalliseen anniskeluravintolaan. Sen seinällä meitäkin tervehti paikallisen ilmaisjakelulehden artikkeli: -Puotinharju on kuin matka ulkomaille-. Päätimme liittyä paikallisten seuraan ja suuntasimme terassille nautiskelemaan auringosta ja alueen nestemäisistä perinneherkuista.

Quote
Käsillä ovat nyt viimeiset hetket pysäyttää Itä-Helsingin irtautuminen suomalaisesta elämänmenosta ja Helsingistä.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Vongoethe on June 12, 2013, 11:52:26
Maalaispoika meni katsomaan miten kaupungissa asutaan ja järkyttyi taas.

***

Tämä maalaispoika taisi aikoinaan käydä jotain mysäämässä ja rakentelemassa sielläkin silloin kun sitä tehtiin. Meidän pottunokkien suunnittelema ja tekemä se on, mutta kaupunkirakenne muuttuu vuosien saatossa, ihmisiä tulee ja menee, kaikki muuttuu vaan ei itsestään, niinhän ne lauloi.

Pikkuisen hysteeriseltä, Sodomaa ja Gomorraa, Baabelin tornia pelkäävältä jutultahan tuo vaikutti. Vauhkoontuneelta. Seassa toki validejakin huolenaiheita, eipä sillä, mutta tuo sävy ja tarjotut ratkaisumallit (äänestä persuja, persu syväpuhdistaa ja suorastaan räjäyttää...) eivät oikein vakuuta.

On kuitenkin imaami antanut kiskoa kaljaa ihan Allahin nähden, päiväsaikaan ja julkisella paikalla.

Ajankohtaisella Kupposella näkyisi olevan menossa sarja noista "pahamaineisista" lähiöistä, ovat kuulemma käyneet jo Rinkebyssä, tässä vierailevat Pariisissa (http://areena.yle.fi/tv/1911022) (24:06 --->).

Nykypäivä/Verkkouutisten Ilkka Luukkonen (http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/Immonen%20k%C3%A4vi%20It%C3%A4-Helsingiss%C3%A4-4592) on näemmä vedellyt mutkia suoriksi ja siitäkös Moukkaforumilla äbäläwäbälä (http://hommaforum.org/index.php/topic,84489.0.html) näkyisi nousseen, kanteluita myöten. Sillä lailla.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Username1 on June 12, 2013, 15:58:02
Vaikka Ranskan getoissa on eittämättä ihan sairaan kovia jätkiä, niin näyttäisi pahasti siltä, että siellä piilee eräs vieläkin suurempi uhka.

Meinaan vain sitä, että siellähän kuolee tylsyyteen.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Kourumies on June 12, 2013, 21:14:32
suomalaiseen.
Nyt sitä jo nimitellään :(

Quote
Sitten eri sarjan ongelma on se, että esimerkiksi täällä päin on tapana valittaa joka jeesuksen sikaruman homeisen röttelön purkamisesta ja valitusprosessi vie vuosia ennen kuin mitään uutta voidaan rakentaa. Joskus sellainen johtaa Turun-tautiin, yllättäen jokin densoporukka tai muu sellainen "vahingossa" sytyttää talon palamaan. Siinä menee sitten sellaistakin rakennuskantaa, jota kyllä mieluusti suojelisi ja jonka haluaisi säilyttää.

Juu, kyllähän nämä kotikulmien mullistukset kovasti herättää ihmisissä tunteita, ja yllättävän likaisia konflikteja niissä syntyy näin niinkuin yhtenäiselle kansalle. Tosin harvemmin kai terveyskeskuksen, kirjaston tai koulun rakentaminen niitä valituksia synnyttää. Enemmän se kai on ollut sitä, että joku vanhan käsityörakennustaidon helmi on jyrätty jonkun porhoprojektin tieltä.

Mutta niin se maailma muuttuu, kun nykyään nämä aiemmin susirumina pidetyt betonilähiöt ovat suojeltuja oman aikansa kuvia, ostarikin herättää enemmän kaihoisaa nostalgiaa kuin pelkoa ja inhoa.

Noin yleisesti ottaen minulle on jäänyt sellainen mielikuva, että viimeisten parin vuosikymmenen aikana rakentamisen laatu on lähinnä lyhytnäköisen tulosvastuu- ja kannattavuusajattelun vuoksi ollut aiempiin aikoihin verrattuna oikeasti niin paskaa ja tönöt niin kelvottomia, että vanhojen yhä pystyssä pysyvien mörskien suojeleminen ja kunnostaminen on lähtökohtaisesti järkevämpää kuin uusien väsääminen tilalle.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Vongoethe on June 12, 2013, 21:32:15

***

Noin yleisesti ottaen minulle on jäänyt sellainen mielikuva, että viimeisten parin vuosikymmenen aikana rakentamisen laatu on lähinnä lyhytnäköisen tulosvastuu- ja kannattavuusajattelun vuoksi ollut aiempiin aikoihin verrattuna oikeasti niin paskaa ja tönöt niin kelvottomia, että vanhojen yhä pystyssä pysyvien mörskien suojeleminen ja kunnostaminen on lähtökohtaisesti järkevämpää kuin uusien väsääminen tilalle.

Paljon on muotivillityksiä ja kokeiluja sekä tietysti puutteellisesta ylläpidosta ja hoidosta koituvia vahinkojakin, huonoja materiaalejakin, sutta ja sekundaa.

Mikä pistää täällä lumen ja jään keskellä silmään on se, että vieläkin, rakennellaan keskellä kylmintä ja pimeintä vuodenaikaa ja kesällä sitten kaikilla pitää olla se loma heinäkuussa, vaikka jo vuosikaudet työntekijät itsekin niitä lomiaan porrastelisivat vaikka talvikuukausiksi. Halvempaa mennä vaikka Kanarialle kuin lomailla kotomaassa.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Vongoethe on June 14, 2013, 21:27:27
Ajankohtainen kakkonen Rinkebyssä (http://yle.fi/uutiset/ajankohtainen_kakkonen_rinkebyssa_mieluummin_kongossa_kuin_taalla/6688936?origin=rss)

"Toimittaja Ami Assulinin kirjoitus aloittaa Ajankohtaisen kakkosen Pahamaineiset lähiöt -sarjan verkossa."
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Vongoethe on June 17, 2013, 14:25:12
SK, Nurkanvaltaaja-blogi, 17.6.2013: Husbyn mellakat Ruotsissa olivat slummin kapinaa reservaattia ja ghettoa vastaan (http://suomenkuvalehti.fi/blogit/nurkanvaltaaja/husbyn-mellakat-ruotsissa-olivat-slummin-kapinaa-reservaattia-ja-ghettoa-vastaan)

Quote from: [url=http://suomenkuvalehti.fi/blogit/nurkanvaltaaja/husbyn-mellakat-ruotsissa-olivat-slummin-kapinaa-reservaattia-ja-ghettoa-vastaan]Paul Lilrank[/url]
Vanhastaan maaseutu ja kaupunki ovat olleet selkeästi erottuvia alueita. Tieto- ja palveluyhteiskunnassa tiheyden ekonomia ajaa keskittymiin. Ihmisten on tultava lähekkäin voidakseen harjoittaa elinkeinoja. Kaupungit kasvavat luonnollisesti tiheytymällä, lisäämällä korkeutta ja laajentumalla laidoiltaan.

Kaupunki tuo maaltamuuttajalle vapautta ja vaurautta, mutta myös ahdistusta. Politiikka yrittää helpottaa kaavoituksella ja sosiaalisilla satsauksilla. Ne voivat kuitenkin aikaansaada luonnottomia muodostumia.

Reservaatti on keinotekoisesti järjestetty aidolta ja turvalliselta vaikuttava ympäristö.

Maalla voidaan käyttää peräkammareita, mutta reservaattiajattelu voidaan tuoda myös kaupunkiin. Rakennukset piilotetaan metsään tavoitteena maalaismainen vaikutelma. Jokaisella pitää olla ikioma virkistysalue. Korkeita taloja ja pengerreltyjä rantoja ei suvaita, koska ne rikkoisivat illuusion.

Maankäyttö jää tehottomaksi ja kustannukset kasvavat. Reservaattiin ei voi rakentaa runsaasti kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja.

Ratkaisu on ghetto, vallanpitäjien toimesta luotu asuinalue, joka erotetaan muusta yhdyskunnasta metsäkaistaleella tai moottoritiellä.

Gheton ajatus on luoda köyhien reservaatti, tehorakentaa maalaismaisemaan, jotta syntyisi vaikutelma kylästä. On vain yksi väylä ulos ja sisään, jotta läpikulkuliikenne, muukalaiset ja satunnaiset kulkijat pysyisivät poissa.

Mahdolliset asiakkaatkin jäävät tulematta, joten gheton liiketoiminta jää sen oman väestöpohjan varaan. Usein se ei riitä edes kannattamaan kioskia. Palvelut pitää hakea muualta. Tiheästä asumisesta ei seuraa tiheyden ekonomiaa.

Kohtuuhintaisiin vuokra-asuntoihin valikoituu niitä, joiden tulot eivät riitä asumiseen kantakaupungissa tai puistokaupungin reservaatissa. Vuokraisännät ja viranomaiset toimivat muualla.

Slummi on suunnittelematon asumiskasautuma kaupungin liepeillä. Infrastruktuuri on puutteellinen ja jengit pitävät valtaa.

Alue voi slummiutua, kun infrastruktuuri rapistuu ja viranomaisten ote kirpoaa. Sen vastakohta on gentrifikaatio: vanhan alueen asuntoja kunnostetaan ja niihin muuttaa autenttista ympäristöä kaipaavia varakkaita. Kohoavat hinnat ajavat vanhat asukkaat ghettoihin.

Kun ghetto slummiutuu, sosiaalisten ongelmien kasaantuminen käy viranomaisille ylivoimaiseksi. Paikallinen elinkeinoelämä on heikkoa ja kansalaisyhteiskunnan omaehtoinen järjestäytyminen vaikeaa.

Husbyssä asetelma oli jengit ja aktivistit vastaan asukkaat ja kaupanpitäjät, jotka toivoivat poliisin suojelevan autojaan ja ikkunoitaan. Kun jengit kivittivät poliisia ja palokuntaa, kansalaiset kerääntyivät puolustamaan päiväkotiaan tuhopolttajilta.

Työttömyyttä ja sosiaalisia ongelmia on myös autioituvalla maaseudulla, mutta peräkammarin pojat eivät mellakoi.

Ruotsissa ratkaisuksi on nähty ghettojen yhdistäminen kaupunkiin. Asutuksen väliin jäävät tyhjät alueet rakennetaan, liikkuvuus paranee, työpaikat ja asunnot sekoittuvat ja muillakin kuin asukkailla on asiaa alueelle. Poissaolevat isännät muuttavat lähiöihin, kun Tukholman kaupunki siirtää virastojaan ydinkeskustasta reuna-alueille.

Reservaattiajattelusta on luovuttava.

(Paul Lillrank

Kirjoittaja on Aalto-yliopiston professori ja Nordic Healthcare Groupin hallituksen puheenjohtaja.)

Kommenttiosastolla nimimerkki HaMi (Usarissa Hannu Mikael (http://hami.puheenvuoro.uusisuomi.fi/kayttaja/hami)?) näkyy linkittelevän vanhempaan Hesarin juttuun. Liitetäänpä tännekin.

Helsingin Sanomat, Elina Väntönen, 29.4.2011: Pääkaupunkiseudulle syntyy maahanmuuttajien keskittymiä (http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/P%C3%A4%C3%A4kaupunkiseudulle+syntyy+maahanmuuttajien+keskittymi%C3%A4/1135265728043)

Quote from: [url=http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/P%C3%A4%C3%A4kaupunkiseudulle+syntyy+maahanmuuttajien+keskittymi%C3%A4/1135265728043]HS - Elina Väntönen[/url]
(http://www.hs.fi/kuvat/iso_webkuva/horizontal/1135265728121.jpeg)

Maahanmuuttajien osuus esimerkiksi Espoon Suvelassa on moninkertaistunut.


Kantaväestö on alkanut muuttaa pääkaupunkiseudulla pois alueilta, joilla asuu paljon maahanmuuttajia. Kehitys näkyy yksittäisissä kaupunginosissa selvänä vieraskielisten osuuden kasvuna. Esimerkiksi Espoon Suvelassa vieraskielisten osuus on kasvanut 7,6 prosentista 20,7 prosenttiin vuosina 2000-2009.

Tutkijat käyttävät ilmiöstä nimitystä "valkoisten pako". Kantaväestön määrä kutistuu poismuuton vuoksi, kun samalla maahanmuuttajien määrä ja osuus kasvavat syntyvyyden ja alueelle muuttamisen vuoksi.

Lisäksi kantaväestö on alkanut vältellä asuinalueita, joilla asuu paljon maahanmuuttajia.

Kantaväestöllä tarkoitetaan niitä suomalaisia, jotka puhuvat äidinkielenään suomea tai ruotsia.


Tiedot selviävät tutkija Katja Vilkaman valmisteilla olevasta väitöskirjasta. Hän on tutkinut muuttotilastoja, joista selviää, miten joillekin asuinalueille on muodostunut selviä maahanmuuttajakeskittymiä - esimerkiksi Espoon Suvelaan, Vantaan Länsimäkeen sekä Helsingin Kallahteen.

Keskittymiä on pääkaupunkiseudulla Vilkaman mukaan kaikkiaan kymmeniä.

Kehitys on Suomessa silti vielä alkuvaiheessa.

"Keski-Euroopassa tilanne on paljon pahempi. Myös Ruotsissa on lähiöalueita, joilla kantaväestö on vain pieni vähemmistö", Vilkama sanoo.

Kaupunkimaantieteen tutkijan Venla Berneliuksen mukaan Suomessa on käynnistynyt sama prosessi, joka alkoi muualla Euroopassa vuosia sitten. Vähäisen maahanmuuton ja pienten tuloerojen vuoksi kehitys alkoi täällä jälkijunassa.

"Suunta vaikuttaa selvältä. Eriytyminen lisääntyy koko ajan."


Euroopan ja Pohjois-Amerikan esimerkki osoittaa, että pitkälle päässeen eriytymiskehityksen pysäyttäminen on erittäin vaikeaa.

"Ellei mahdotonta. Puuttumisen aika on nyt", Bernelius sanoo.

"Valkoisten paossa" ei ole kyse pelkästään siitä, että maahanmuuttajat ja kantaväestö päätyvät asumaan eri alueille.

Maahanmuuttajat muuttavat usein kaupungin vuokrataloihin, joissa asuu jo valmiiksi esimerkiksi suomalaisia pitkäaikaistyöttömiä.

"Voidaan puhua asuinalueiden kurjistumisesta", Bernelius sanoo.

"Kyse ei siis ole vain etnisestä eriytymisestä. Eriytyneissä lähiöissä asuvat sekä huono-osaisimmat suomalaiset että huono-osaisimmat maahanmuuttajat."
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Kaptah on July 25, 2013, 17:10:33
Sarkastiseen sävyyn on sanottava että toivon että Julmuri käyttää jatkossa mm. mamujen raiskaamista nuorista naisesta nimitystä mamun raiskaama pikkutyttö.

Jo pitkäänhän on tiedetty että suvaitsevaiston kielessä tummahipiäisten kohdalla sana "nuoriso" ei ole niin ikärasistinen kuin mihin fasistisessa diskurssissa on totuttu vaan sillä voidaan tarkoittaa lähes minkä ikäistä mamua tahansa.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: mh on July 25, 2013, 19:19:49
Jo pitkäänhän on tiedetty että suvaitsevaiston kielessä tummahipiäisten kohdalla sana "nuoriso" ei ole niin ikärasistinen kuin mihin fasistisessa diskurssissa on totuttu vaan sillä voidaan tarkoittaa lähes minkä ikäistä mamua tahansa.
Nuorisolla tarkoitetaan alle 30-vuotiaita, se on ihan lakiin kirjattu. Jos nyt puhutaan eri lähiöiden mellakoista niin nuorisomellakat ovat parempi kuvaus kuin maahanmuuttaja- saati muslimimellakat, koska niissä vaikuttaa olleen asialla ennen kaikkea lähiöiden nuorisoa, so. alle 30-vuotiaita. Paljon harhaanjohtavampaa on puhua maahanmuuttajamellakoista, koska huomattava osa ei ole mitään maahanmuuttajia, vaikka heillä olisikin hassunkuuloinen nimi.

Siksi nuorisomellakoista puhuminen on sitä, että yritetään pyrkiä siihen ihanteelliseen neutraaliin ja objektiiviseen tiedonvälitykseen. Maahanmuuttajamellakoista puhuminen taas enemmän sitä ideologista huttua. Capice?
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Kaptah on July 25, 2013, 19:35:17
Nuorisomellakka on tietysti hyvä keino häivyttää se valitettava asia että valtaosan mellakoijista perinteisesti muodostavat maahanmuuttajat ja heidän jälkeläisensä. Etenkin kun tehdään mh:t ja puhutaan toisen ja kolmannen polven maahanmuuttajista "kantaväestönä jolla on hassu nimi".

Korostetaan nyt vielä että en usko mellakoiden taustalla olevan niinkään geenit, allah tai ihonväri vaan se, että tiettyjen tulijoiden toimet, valmiudet ja valinnat johtavat pääosin köyhyyteen ja katkeroitumiseen lähiöissä ja soppa on valmis ja selitykseksi haetaan sitten äärilaidan suunnasta riippuen rasismia tai neekeriyttä, syrjintää tai allahia, kantiksia tai mamuja, liiallista liberaaliutta tai konservatiivisuutta tai mitä milloinkin. Olen yhtä tympääntynyt niin karikatyyrihommalaisrasistinen kuin karikatyyritodorgilaisvihervasemmistotytönkin tulkintoihin aiheesta
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: mh on July 25, 2013, 20:01:35
Yleensä mellakoiden yhteydessä on kyllä puhuttu "toisen tai kolmannen polven maahanmuuttajista" mikä on tietenkin vähän hassu termi, näin kolmannen polven viipurilaisen näkökulmasta. Se ei kuitenkaan muuta mihinkään sitä, että nuorisomellakka on täsmällisempi kuvaus kuin maahanmuuttajamellakka.

Ollaan varmaan tasoissa siitä, että mä olen kans ihan tympääntynyt sun mattiapustulkintaan aiheesta, mutta meillä taitaa olla se ero, että näissä keskusteluissa mulla on ollut tapana tuoda oman "äärikantani" taakse myös yhteiskuntatieteilijöiden aihetta käsitteleviä tutkimuksia ja kirjoituksia.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Username1 on July 25, 2013, 21:00:19
Vaikka korrelaatiolla ei tarvitsekaan olla syyseurauksen kanssa yhteyttä, niin nimenomaan tässä vaiheessa miettisin Kaptahina, että lisääkö tuollaisen tiedon levittäminen mahdollisesti rasistisia asenteita siten, että etnisyydestä tulee hulinoivan hullun merkki?

Enemmänkin tässä vaiheessa olisi syytä korostaa, että maahanmuuttajat eivät kaikki hulinoi ja osaa ei voi pitää maahanmuuttajina, varsinkin jos he ovat esim. erilaisuutensa takia riippuvaisia ja riskiryhmässä rasismin suhteen.

Maahanmuuttopolitiikkaa pitää osata tehdä muilla keinoilla kuin demonisoimalla. Ja jos tuntee vastuuta, niin olisi syytä korostaa näissä tilanteissa ennemminkin ettei silti voida yleistää kuin sitä, että jotkut kieltää nyt vallan maahanmuuttajien osuuden yhtään mihinkään.

Voi esimerkiksi esittää asian näin.

- Maahanmuuttajia on osallistunut mellakointiin ja osa heistä syyllistynyt rikoksiin.
- Emme vielä tiedä tarkalleen syitä tähän toimintaan.
- On syytä kuitenkin korostaa, että on kunnollisia maahanmuuttajia myös, sillä ihmisillä on joskus taipumusta harrastaa rasistista yleistystä. (varsinkin, koska heillä on sosiaalisia ongelmia, niin lehdistä saa lukea maahanmuuttajien tekemistä rikoksista, joka taasen luo äkkiä liian yleistävän, vaikka ei absoluuttisen yleistävän, kuvan pahoista maahanmuuttajista.)
- On myös olemassa ihmisiä, jotka kieltää rasismin peloissa yhdenkään maahanmuuttajan koskaan syyllistyneen mihinkään ja uskovat näin edistävän suvaitsevaisuutta.

Nuo kaikki yhdessä. Ei ole vaikeaa, eihän?
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: mh on July 26, 2013, 10:44:48
Yleensä mellakoiden yhteydessä on kyllä puhuttu "toisen tai kolmannen polven maahanmuuttajista" mikä on tietenkin vähän hassu termi, näin kolmannen polven viipurilaisen näkökulmasta. Se ei kuitenkaan muuta mihinkään sitä, että nuorisomellakka on täsmällisempi kuvaus kuin maahanmuuttajamellakka.

Nyt kun tätä juonnetta vähän pohtii niin ehkä oma lievä ns. häiriökäytös nuoruusvuosina saattoi osaltaan johtua siitäkin, että lähimmät sukulaiset asuivat satojen kilometrien päässä eikä niitä perään katsojia ollut aivan yhtä paljon kuin natiiveilla. Teininä en tietenkään osannut edes kiinnittää huomiota tuollaisiin seikkoihin vaan sitä mentiin pienen porukan mukana. Mutta vaikka halukkaille olisi ollut tarjolla myös kulttuurigeneettisiä selitysmalleja niin kyllä se laskettiin yleiseksi nuorison törttöilyksi. Eri asia olisi tietty voinut olla, jos siellä olisi ollut joitain tahoja aktiivisesti agitoimassa sen suhteen kuinka itäisillä heimoilla on kulttuurista johtuen vaikeata integroitua sivistyneeseen läntiseen yhteiskuntaan, sillä siinäkin porukassa ei-hämäläistaustaiset taisivat olla tilastollisesti selvästi yliedustettuna. Joku sekopää olisi saattanut sitä uskoakin.

Mutta tangoon tarvitaan aina kaksi eikä lähiöiden mellakoita voi selittää pelkästään nuorisolla. Yhdistävä tekijä lähes kaikissa tapauksissa (mielenkiinnolla kuulen, jos on toisia esimerkkejä) on ollut se, että levottomuuksien laukaisijana on ollut poliisin käyttämä väkivalta, joka on koettu syvän epäoikeudenmukaisena. Mellakat eivät selity pelkillä ulkoisilla tekijöillä, kuten köyhyys, vaan myös sisäisillä tekijöillä siitä miten voimakkaasti uskalletaan ja pystytään panemaan vastaan poliisille silloin kun sille koetaan tarvetta.

Tässä mielessä esimerkiksi Tukholman Husby ei suinkaan ole köyhin ja kurjin lähiö objektiivisilla mittareilla tarkasteltuna, mutta siellä on ollut erittäin aktiivista asukastoimintaa ja kamppailuja vuokrankorotuksia ja ulkopuolelta alueelle tuotuja, huonoksi koettuja hankkeita vastaan, minkä seurauksena Husbyssä nuoret olivat ehkä muita alueita valmiimpia toimimaan siinä vaiheessa kun poliisi ampui hengiltä paikallisen eläkeläisen. Uskon myös, että ainoa identiteetti, joka tuollaisen toiminnan on pystynyt luomaan, on ollut leimautuminen omaan kaupunginosaan ja asuinalueeseen. Pelkkä "maahanmuuttajataustaisuus" ei riitä ja "muslimius" taas menee niin päin honkia kun voi, sillä alkulaukaisijana oli portugalilais-suomalaiseen perheeseen kohdistunut väkivallanteko, mikä taas on täysin ristiriidassa nuivateorian keskeisen opinkappaleen kanssa, jossa "muslimit välittävät vain omasta sisäryhmästään eivätkä ollenkaan 'vääräuskoisista'".

Kaptahin termistöä käyttääkseni, nähdäkseni yksilötasolla näissä lähiölevottomuuksissa on kyse juuri siitä, että otetaan vastuuta ja yritetään. ;)

edit: nyt vaivaan moderaattoria, mutta tämä keskustelujuonne varmaan kuuluisi lähiömellakkaketjuun?
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Maivei on July 26, 2013, 19:56:09

Tässä mielessä esimerkiksi Tukholman Husby ei suinkaan ole köyhin ja kurjin lähiö objektiivisilla mittareilla tarkasteltuna, mutta siellä on ollut erittäin aktiivista asukastoimintaa ja kamppailuja vuokrankorotuksia ja ulkopuolelta alueelle tuotuja, huonoksi koettuja hankkeita vastaan, minkä seurauksena Husbyssä nuoret olivat ehkä muita alueita valmiimpia toimimaan siinä vaiheessa kun poliisi ampui hengiltä paikallisen eläkeläisen. Uskon myös, että ainoa identiteetti, joka tuollaisen toiminnan on pystynyt luomaan, on ollut leimautuminen omaan kaupunginosaan ja asuinalueeseen. Pelkkä "maahanmuuttajataustaisuus" ei riitä ja "muslimius" taas menee niin päin honkia kun voi, sillä alkulaukaisijana oli portugalilais-suomalaiseen perheeseen kohdistunut väkivallanteko, mikä taas on täysin ristiriidassa nuivateorian keskeisen opinkappaleen kanssa, jossa "muslimit välittävät vain omasta sisäryhmästään eivätkä ollenkaan 'vääräuskoisista'".

Kaptahin termistöä käyttääkseni, nähdäkseni yksilötasolla näissä lähiölevottomuuksissa on kyse juuri siitä, että otetaan vastuuta ja yritetään. ;)


Vanhempana herrasmiehenä en oikein jaksaisi tuota nykyajan uuskieltä joka kääntää merkitykset nurinpäin, esim. mainitsemasi "aktiivinen asukastoiminta" siis tarkoittaa autojen ja rakennusten polttamista ja poliisin sekä sairaankuljetus/pelastushenkilöstön kivittämistä.
Olisiko aivan mahdotonta että myös "rikkailla" alueilla aktiivinen asukastoiminta tehtäisiin Wanhaan tyyliin, auinympäristön korjaamista ja kunnostamista, vapaaehtoista nuorisotyötä jne.
Portugalialis-suomalaisesta väkivallasta alkunsa saanut mellakka oli vain tekosyy aloittaa bileet, tuskin sillä oli mitään  tekemistä välittämisen kanssa.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: mh on July 26, 2013, 21:07:50

Tässä mielessä esimerkiksi Tukholman Husby ei suinkaan ole köyhin ja kurjin lähiö objektiivisilla mittareilla tarkasteltuna, mutta siellä on ollut erittäin aktiivista asukastoimintaa ja kamppailuja vuokrankorotuksia ja ulkopuolelta alueelle tuotuja, huonoksi koettuja hankkeita vastaan, minkä seurauksena Husbyssä nuoret olivat ehkä muita alueita valmiimpia toimimaan siinä vaiheessa kun poliisi ampui hengiltä paikallisen eläkeläisen. Uskon myös, että ainoa identiteetti, joka tuollaisen toiminnan on pystynyt luomaan, on ollut leimautuminen omaan kaupunginosaan ja asuinalueeseen. Pelkkä "maahanmuuttajataustaisuus" ei riitä ja "muslimius" taas menee niin päin honkia kun voi, sillä alkulaukaisijana oli portugalilais-suomalaiseen perheeseen kohdistunut väkivallanteko, mikä taas on täysin ristiriidassa nuivateorian keskeisen opinkappaleen kanssa, jossa "muslimit välittävät vain omasta sisäryhmästään eivätkä ollenkaan 'vääräuskoisista'".

Kaptahin termistöä käyttääkseni, nähdäkseni yksilötasolla näissä lähiölevottomuuksissa on kyse juuri siitä, että otetaan vastuuta ja yritetään. ;)


Vanhempana herrasmiehenä en oikein jaksaisi tuota nykyajan uuskieltä joka kääntää merkitykset nurinpäin, esim. mainitsemasi "aktiivinen asukastoiminta" siis tarkoittaa autojen ja rakennusten polttamista ja poliisin sekä sairaankuljetus/pelastushenkilöstön kivittämistä.
Ei siinä niin sanottu.
Quote
Olisiko aivan mahdotonta että myös "rikkailla" alueilla aktiivinen asukastoiminta tehtäisiin Wanhaan tyyliin, auinympäristön korjaamista ja kunnostamista, vapaaehtoista nuorisotyötä jne.
Kyllä.
Quote
Portugalialis-suomalaisesta väkivallasta alkunsa saanut mellakka oli vain tekosyy aloittaa bileet, tuskin sillä oli mitään  tekemistä välittämisen kanssa.
Selvästi oli. Mellakointi alkoi vasta sen jälkeen, kun rauhanomaiset mielenosoitukset eivät herättäneet minkäänlaista huomiota tai vastakaikua.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Kourumies on July 26, 2013, 21:42:43
Selvästi oli. Mellakointi alkoi vasta sen jälkeen, kun rauhanomaiset mielenosoitukset eivät herättäneet minkäänlaista huomiota tai vastakaikua.

Sääli nyt vähän Maippiakin. Jos se joutuisi myöntämään että islamimuslimineekerit voivat kokea myötätuntoa ja yhteenkuuluvuutta suomalaista kohtaan, sen aivot räjähtäisivät säpäleiksi kognitiivisesta dissonanssista.

Muuten, 70-80-luvulla suomalaiset lehdet - nimenomaan ne rahvaalle suunnatut - olisivat käsitelleet tuotakin mellakkaa täysin maahanmuuttajanäkökulmasta ja esittäneet riehuvan nuorison hyvinä poikina, joita ruotsalainen yhteiskunta sortaa.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Vongoethe on August 07, 2013, 17:16:02
Tuollaista tietävät Hesari, STT ja TT kertoa:

"Poliisia ei syytetä Husbyn ampumisesta

http://www.hs.fi/ulkomaat/Poliisia+ei+syytet%C3%A4+Husbyn+ampumisesta/a1375842538842


7.8.2013 15:48

STT-TT   

Ruotsissa poliisi ei saa syytettä toukokuun mellakoiden yhtenä alkusysäyksenä pidetyssä ampumatapauksessa.

Syyttäjän mukaan veitsellä aseistautuneen miehen ampunut poliisi toimi itsepuolustukseksi.

Poliisit tunkeutuivat uhkaavasti käyttäytyneen 69-vuotiaan miehen ja tämän vaimon asuntoon Husbyssä. Syyttäjän mukaan poliisi ampui kohti vasta sen jälkeen kun pippurisumute, sokaisukranaatit ja varoituslaukaus eivät saaneet miestä antautumaan.
"

"Poliisia ei syytetä Husbyn ampumisesta"? Kuka oli tai on Husby?
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: mh on September 07, 2013, 22:32:44
Ihan muussa yhteydessä silmäilin äsken Allardtin ja Littusen "Sosiologian perusteita" vuodelta 1981. Sivulla 160 oli tällainen kappale:

Quote
Suurissa kaupungeissa saattaa olla erillisiä, muusta yhteiskunnasta poikkeavia alueita, joissa arvot ja normit sallivat ja jopa hyväksyvät muualla pahantapaisuudeksi katsotun käyttäytymisen. Niinpä Turussa vuosina 1948-1952 järjestysvallan käsittelemistä poikasakkien suorittamista rikos- ja ilkivaltatapauksista puolet oli yhden ainoan slummikorttelin poikasakkien tilillä (Helanko, Rafael: Turun poikasakit. Turku 1953). Suuri osa näistä pojista ei ehkä edes tiennyt poikkeavuudestaan, koska viiteryhmänä oli heidän oma sakkinsa eikä ulkopuolinen sosiaalisesti etäinen yhteiskunta.
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Username1 on September 08, 2013, 09:14:39
http://yle.fi/uutiset/turun_varissuolla_on_pieni_kurdistan__ja_se_on_kivaa/6811123

Katsokaa niitä pakolaisia siellä koriskentällä. Kyllä, ne ovat niitä joiden kanssa meillä kohta on sisällissota!
Title: Re: Etnohelvetit eli lähiöiden mellakat
Post by: Kourumies on September 08, 2013, 17:11:01
Kauheat vääräuskoiset pelaavat korista ja jalkapalloa kuin mitkäkin gettoneekerit. Valtauskontomme jääkiekko ei tietenkään voi sallia moista jumalanpilkkaa.