Todellisuus

Keskustelu => Maahanmuutto ja monikulttuurisuus => Topic started by: mh on June 10, 2013, 15:53:34

Title: Saksa ja maahanmuutto
Post by: mh on June 10, 2013, 15:53:34
Saksa vahvistuu maahanmuuttajista (http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2013/06/08/saksa-vahvistuu-maahanmuuttajista/20138148/139)

Quote
Toisaalta edelleenkin kalastellaan myös sameissa vesissä. Vanhoihin ennakkoluuloihin vetoaa edelleen, muiden muassa, sisäministeri Hans-Peter Friedrich (CSU), joka näkee etelämaalaisissa maahanmuuttajissa ennen kaikkea mafiaa ja mustalaisia, ja muslimeissa ennen kaikkea terrorismin uhkaa.

Ennakkoluulot elävät vahvimmin siellä, missä niihin on vähiten perustetta, eli itäisessä Saksassa - josta myös on kotoisin turkkilaisia jahdanneiden natsien murhakopla. Idässä maahanmuuttajataustaisten - ei siis vain ulkomaalaisten - osuus väestöstä on vain 4,7 prosenttia, kun se koko maan väestöstä on vajaa viidennes. ...

Maahanmuuttajiin suhtaudutaan suopeimmin siellä, minne heitä on hakeutunut kaikkein eniten, eli suurkaupunkeihin eteläisessä Saksassa.

Täällä menee myös taloudellisesti kaikkein parhaiten - kuten Augsburgissa, Frankfurtissa, Münchenissä, Nürnbergissä tai Stuttgartissa, joissa maahanmuuttajataustaisten osuus on 40 prosentin luokkaa.

Itäisen Saksan ongelma on sama kuin perussuomalaisten onnela: hyvin koulutetut ulkomaalaistaustaiset ihmiset eivät lähde moiseen paikkaan vapaaehtoisesti pölkkypäiden halveksittaviksi ja uhkailtaviksi. Samoin kansainväliset firmat karttavat jo muukalaisvihamielisiä paikkakuntia pätevän työvoiman saannin takaamiseksi.
Title: Re: Saksa ja maahanmuutto
Post by: Julmuri on June 11, 2013, 11:43:10
Ääärioikeistolaisuus on muutenkin erittäin vahvaa entisen itäblokin alueella. Siellä, missä demokratian perinne ei ole kovin pitkä ihmiset ovat varmasti alttiimpia ääriliikkeille.
Title: Re: Saksa ja maahanmuutto
Post by: Ilkka on June 11, 2013, 19:51:52
Hmm, luin "seksi ja maahanmuutto".
Title: Re: Saksa ja maahanmuutto
Post by: Kourumies on June 11, 2013, 22:24:16
Ääärioikeistolaisuus on muutenkin erittäin vahvaa entisen itäblokin alueella. Siellä, missä demokratian perinne ei ole kovin pitkä ihmiset ovat varmasti alttiimpia ääriliikkeille.

Puhumattakaan siitä, että kommunismi on täysin kyynisesti käyttänyt hyväkseen esimerkiksi kansallistunnetta. Täysin venäläisnationalistiseksi ja rasistiseksikin laskettava propagandapaska sai ilmestyä neukuissa aika vapaasti. Vähemmistökansallisuuksien kirjallisuutta tietysti sensuroitiin kovalla kädellä - esimerkiksi Leo Tolstoin "Sodan ja rauhan" ukrainantaja joutui kuseen "nationalistina".