Todellisuus

Keskustelu => Maahanmuutto ja monikulttuurisuus => Topic started by: Mikael Lönnroth on May 01, 2012, 14:57:53

Title: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Mikael Lönnroth on May 01, 2012, 14:57:53
Kai Haavisto, omien sanojensa mukaisesti Perussuomalaisten puoluevaltuuston jäsen, Uudenmaan piirin hallituksen jäsen, Espoon paikallisyhdistyksen hallituksen jäsen ja tuleva kunnallisvaaliehdokas, kirjoitti alla olevan tekstin Uusi Suomi -lehden blogipalveluun. Teksti poistettiin melko nopeasti palvelusta, joka on aivan ymmärrettävää, mutta koska Haavisto on melko merkittävässä asemassa toimiva poliitikko ja lisäksi tuleva kunnallisvaaliehdokas katson tarpeelliseksi julkaista siitä tallentamani kopio tässä verkkopalvelussa.

Teksti on avoimen rasistinen ja saattaa hyvin täyttää rikoslain tunnusmerkit kiihottamiselle kansanryhmää vastaan.

Quote from: Kai Haavisto
Somalien virta pitää katkaista heti!

Somalit

Ensimmäiset Somalit saapuivat Suomeen vuonna 1991 Uudenvuoden aattona

He saapuivat juuri kun lama oli huipussaan. Ensimmäiset tulivat Helsingin Rautatieasemalle Venäjältä, maksettuaan ensin matkan rikollisille -välittäjille- Tämä matka maksoi noin 5000-20000 dollaria. Kuka nämä rahat maksoi? Lainasivatko rikolliset heille rahaa? Tiesivätkö he etukäteen, että kun he pääsevät Suomen -paratiisiin- voivat he maksaa lainansa takaisin. Suomen veronmaksajat, eli sinä olet mahdollisesti maksanut rikollisin keinoin maahantuotettujen Somalien matkakustannuksia. Heistä ainakin osa tuli Suomeen väärennetyillä passeilla. DNA- kokeita ei silloin tehty koska tekniikka ei ollut vielä niin pitkälle kehittynyttä, kun se on tänä päivänä.

Pitäisi tutkia silloin tuotujen Somalien DNA, koska sieltä löytyy aivan varmasti sellaisia, joidenka dna ei vastaa henkilön henkilöllisyyttä.

Suomeen tulleet Somalit olivat pääsääntöisesti rikkaista perheistä, jotka jättivät oman maansa lapset ja vanhukset kuolonkouriin.

Suomen somalit ovat Suomessa asuvia ihmisiä, jotka ovat etniseltä taustaltaan somaleja. Somalia äidinkielenään puhuvat ovat Suomen neljänneksi suurin vieraskielinen väestöryhmä. Vuonna 2010 Suomessa asui 6 593 Somalian kansalaista, mutta kieltä puhuvia oli 12 985 Vuonna 2010 yhteensä 8 076 Suomen kansalaisen syntymävaltio oli Somaliansomalialaiset ovat olleet useana vuotena Suomen suurimpien turvapaikanhakijaryhmien joukossa. Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo arvioi loppuvuodesta 2008, että lähivuosina Suomeen saapuu useita tuhansia turvapaikan tai oleskeluluvan saaneiden perheenjäseniä. Hänen arvionsa mukaan yhtä turvapaikan saanutta somalialaista tai irakilaista kohti Suomeen saapuu kolme tai neljä hänen perheenjäsentään. Vuonna 2008 somalialaiset hakivat oleskelulupaa 1167 perheenjäsenelleen. Vuonna 2009 yhteensä 2204 somalialaista jätti oleskelulupahakemuksen perhesiteen perusteella. Perhesidepäätöksiä tehtiin vuonna 2009 kokonaisuudessaan 6 573. 508 somalialaista sai myönteisen päätöksen. (Lähde Wikipedia)

Perheenyhdistämisen hyväksikäyttäminen

Somalit käyttävät hyväksi perheenyhdistämisiä


Käytäntö menee näin: Esimerkiksi17-20 vuotias Somalityttö matkustaa Somaliaan, jossa hänet pakkoa-avioitetaan. Tämä on järjestetty jo etukäteen. Hänelle osoitetaan mies, joka siementää hänet. Nainen palaa matkaltaan Suomeen, siemen sisällään. 9 kk. päästä tämä sama tyttö synnyttää Suomessa lapsen. Missä isä? Isähän on siellä Somaliassa, joten perheenyhdistämisetuun vedoten, tulee kyseinen isä ja hänen koko sukunsa Suomeen ei pakolaisina, vaan perheenyhdistämisen kautta. (Onko oikein)??

Samalla saa koko perhe Suomen sosiaaliturvan ja näin on paratiisiin paikka auennut Savimajasta paratiisiin. On lämmin talo, lämmin vesi, ruokaa riittää jne. Sama toistuu ja toistuu, toistumistaan.

On arvioitu, että Suomeen on tulossa yli 20 000 Somalia perheenyhdistämisen kautta. Ottolapsia virtaa Suomeen myös sankoin joukoin. Nämä virrat pitää ehdottomasti katkaista! Perheenyhdistämisien kautta tulevat Somalit eivät omaa pakolaisstatusta, joten pitää asettaa välittömästi maahantulokielto. Ei ole ihme jos Suomessa on Euroopan suurin Somalivähemmistö.

Tämä oli vain esimerkki siitä, miten Suomessa on maahanmuuttoasiat 100 % pielessä. Epäkohtia löytyy lukuisia, josta pitää Perussuomalaisten ottaa kantaa nyt, eikä tulevaisuudessa.

On pakolaisia, jotka ovat integroituneet yhteiskuntaamme hyvin, puhuvat Suomea sujuvasti, tekevät töitä, ovat yrittäjiä ja työllistävät muitakin, jopa Suomalaisia. Se on hyvä ja tervetullut asia.

Työperäinen maahanmuutto, jossa tullaan Suomeen työn, eikä sosiaaliturvan perässä on myös tervetullutta, sillä tarvitsemmehan ammattitaitoista ja koulutettua väkeä.

Suomessa on kohta Euroopan suurin Somalivähemmistö

Suomen veronmaksajilla on uskomaton taakka kannettavanaan. Tukipaketit, Suomen ottama velka, jolla maksetaan Kreikan tukipaketteja, epäterveen maahanmuuton kustannukset jne. Suomalainen työtätekevä kansa on köyhää omassa kotimaassaan, jos verrataan siihen mitä palkkaa saa. Monet elävät kädestä suuhun. Maahanmuuttaja on hyvin toimeentuleva, verrattuna vaikkapa 1500 euroa palkkaa saavaan yksinhuoltaja naiseen. Somaliaiset saavat erityistukia kulttuurillisiin toimiin, johon kuuluvat vaatetus, kulttuurin ylläpitäminen ja erityistarpeet. Suomalainen ei saa erityistukea oman kulttuurinsa ylläpitämiseen.

Somalialaiset ja muut, sen kun rällästää. Rahaa on ja tuet huippuluokkaa. Somaliaisilla on jopa niin paljon rahaa käytössään, että heillä on varaa lähettää kotimaahansa ylimääräistä. Somalialainen muslimi, joka vihaa länsimaista hapatusta, on kuitenkin valmis ryöstämään Suomen kansaa.

On aivan totta, että Somalialainen lapsi opetetaan jo pienestä pitäen vihaamaan Suomalaisia. Sen näkee heidän katseestaan, käytöksestään, asenteestaan. Esimerkkinä: Tuttavani asuinpaikassa Somalinainen terrorisoi koko asuin kiinteistöä.

Naapuri (Suomalainen) Ei tämän Somalialaisnaisen käskystä saa haravoida pihaa Sunnuntaina koska se kuulemma häiritsee. Samalla heidän -kekrunsa- sotkee, rikkoo, metelöi. No se varmaankaan ei häiritse tätä Suomalaista naapuria. Pesutuvassa tämä nainen tyhjentää muiden vaatteet lattialle pesukoneista koska hän haluaa nyt pestä pyykkiä. Esimerkkejä on näistä lukuisia tämän naisen kohdalla. Voin vain kuvitella, mitä se on koko Suomessa taloyhtiöissä. (Pieni esimerkki arjesta) Kaiken kaikkiaan Somalialaiset ovat ylimielisiä ja jos erehdyt jotain sanomaan heille, niin olet rasisti.

He sikiävät hurjaa tahtia. Keskimäärin Somaliperheellä on noin 3-8 lasta. Ei mene kuin muutama vuosikymmen, kun Ulkomaalaistaustaisten määrä ylittää miljoonan.

Suomeen kannatan vain YK:n kiintiöpakolaisten ottamista, ainakin siihen asti kun oma kansa on ensin saatu sille tasolle, jotta voidaan auttaa muita.

En ole kenenkään Somalialaisen koskaan kuullut sanovan, että: Kiitos avusta, oletko sinä?

Tärkeitä asioita on paljon Suomessa joita pitää ajaa eteenpäin, mutta tämä on nyt yksi kannanotto muiden joukossa.

Saa nähdä, vetääkö joku valopää tästäkin kirjoituksesta maahanmuuttovastaisen ja rasistisen

EDIT: Kai Haaviston teksti julkaistiin uudestaan (http://kaihaavisto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/104736-somalien-virta-pit%C3%A4%C3%A4-katkaista-heti-korjattu-versio-miss%C3%A4-on-sananvapaus) ilmeisesti US:n hyväksymillä muutoksilla, jotka ovat nämä:

Quote
Somalialaiset ja muut, sen kun rällästää. Rahaa on ja tuet huippuluokkaa. Somaliaisilla on jopa niin paljon rahaa käytössään, että heillä on varaa lähettää kotimaahansa ylimääräistä. Somalialainen muslimi, joka vihaa länsimaista hapatusta, on kuitenkin valmis ryöstämään Suomen kansaa.

On aivan totta, että Somalialainen lapsi opetetaan jo pienestä pitäen vihaamaan Suomalaisia.


Somalialaisilla ovat tuet suurempia kuin Suomalaisilla koska he nauttivat erityistukia. Usein ulkomaalaiset lähettävät kotimaahansa rahaa jotka he ovat saanett tukena Valtiolta (tämä on faktaa)

On selvää, että Somalialaiskuttuurissa ei arvosteta Suomen kulttuuria.

EDIT 2: Nyt näyttää siltä, että Kai Haaviston koko blogi on laitettu hyllylle.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Timo Anttila on May 01, 2012, 15:03:13
Saas nähdä mihin vetoaa: Humalaan? "Sarkasmiin"? Vai verhoutuuko Kaitsukin sananvapausmarttyyriin viittaan?
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Timo Anttila on May 01, 2012, 15:15:18
Saas nähdä mihin vetoaa: Humalaan? "Sarkasmiin"? Vai verhoutuuko Kaitsukin sananvapausmarttyyriin viittaan?

Sananvapaus!

http://kaihaavisto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/104736-somalien-virta-pitää-katkaista-heti-korjattu-versio-missä-on-sananvapaus (http://kaihaavisto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/104736-somalien-virta-pitää-katkaista-heti-korjattu-versio-missä-on-sananvapaus)

[Mikael korjasi linkin]

Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Vongoethe on May 01, 2012, 15:17:04
Saas nähdä mihin vetoaa: Humalaan? "Sarkasmiin"? Vai verhoutuuko Kaitsukin sananvapausmarttyyriin viittaan?

Luulisin, että edustaa "soturi - sananvapaustaistelija" -varianttia. Haistelee tuulia varmaan ja nappaa sopivamman.

Tuossa kommentteja samasta bloggauksesta:

Quote from: Kai Haavisto, Uuden Suomen Puheenvuorossa, 1.5.2012

1.5.2012 12:28 Kai Haavisto Huuhaa, miten voin olla rasisti? Mihin perustat asian? Sivistyneen ihmisen pitää auttaa hädänalaisia, kommentoit. Tottakai pitää auttaa mutta järkevästi, ei sitenkuin nyt juuri autetaan Suomen köyhä kansa kumoon, muiden kustannuksella

***

1.5.2012 13:14 Kai Haavisto yleensä heidän kulttuuriin ei kuulu ottaa naisilta neuvoja, joten todennäköisesti poistaa viestisi
ilmoita asiaton viesti linkki tähän kommenttiin1.5.2012 13:12 Kai Haavisto Väkilukuun suhteutettuna, meillä on ellei nyt, mutta kohta Euroopan suurin Somalivähemmistö. Meillä on nyt Somalialaisia 2012 noin 20 000 kappaletta. Jos Ruotsissa on nyt 31 000, väkilukuun verrattuna Ruotsissa on noin 10 miljoonaa ihmistä, kun Suomessa puolet vähemmän, joten tämän perusteella Suomessa olisi suhteutettun 40 000 Somalia. Englannissa on 65 miljoonaa ihmistä ja vain 43 tuhatta.

1.5.2012 13:32 Kai Haavisto Somalit puhuvat mieluummin Englantia kuin Suomea. He eivät halua opiskella Suomea ja siksi eivät työllisty. Nuoret osaavat jo senkin vuoksi, että ovat syntyneet Suomessa.

1.5.2012 13:43 Kai Haavisto Uskomatonta puolustuspuhetta kommenteissa, koskien tätä linkitettyä blokia. Mite Suomalaiset voivatkaan olla noin pöljiä?
Puolustellaan muslimien paremmuutta: Muslimi mies on parempi johtaja kuin nainen sanotaan blokissa ja sitten pöljät naiset ja miehet puolustavat, eikä anna mitään kritiikkiä. Tämä on tätä normaalia hissuttelua. Ei uskalleta keskustella oikeista asioista oikeilla nimillä. Koittakaa nyt tulla jo järkiinne, vai onko sitä?
http://robleabdirahman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/104576-islam-ja-tasa-arvo

1.5.2012 13:55 Kai Haavisto Juuri näin! Jos kirjoittaa, pitää hyväksyä myös kritiikki, kuten itse hyväksyn

Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Harri on May 01, 2012, 15:21:12
Anttilamme kommentoi uudelleen muotoiltua, lähes yhtä törkeää ja harhaista tekstiä: "Ei mitään ihmeellistä, vaan täysin järjellistä ja oikein."

Sarkasmia vai oletko todella tuota mieltä?
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Timo Anttila on May 01, 2012, 15:23:24
Anttilamme kommentoi uudelleen muotoiltua, lähes yhtä törkeää ja harhaista tekstiä: "Ei mitään ihmeellistä, vaan täysin järjellistä ja oikein."

Sarkasmia vai oletko todella tuota mieltä?

Harri, Harri, ko. tekstin "ihmeelliseen" häviämiseen otin kantaa. Pientä rotia, mään.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Vongoethe on May 01, 2012, 15:24:10
Janne Salosella (http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/104713-soini-ei-ole-huolissaan#comment-1490187) minusta osuva arvio.

Quote from: 1.5.2012 14:00 Janne Salonen

Pekka, luulempa että tuo on kirjoittajan tarkoitus. Saada nimi lehteen ja erottua kunnallisvaalimenestyksen toivossa.

Itselläni on 2,5-vuotias poika joka tekee toisinaan kepposia kun haluaa huomiota. Kaataa kukkapurkin tai puurohiutalepaketin, vetää koiraa hännästä tai vastaavaa. Blogialusta tarjoaa vastaavanlaisen koiranhännänvedon huomiota haluaville.

Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Harri on May 01, 2012, 15:25:18
Anttilamme kommentoi uudelleen muotoiltua, lähes yhtä törkeää ja harhaista tekstiä: "Ei mitään ihmeellistä, vaan täysin järjellistä ja oikein."

Sarkasmia vai oletko todella tuota mieltä?

Harri, Harri, ko. tekstin "ihmeelliseen" häviämiseen otin kantaa. Pientä rotia, mään.

No anteeksi. One-linerit on helppo tulkita väärin, samaa poliittista suuntaustakin edustatte.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Vongoethe on May 01, 2012, 15:34:22
Marttyyrinviittaa ja -kruunua sovittelee, näemmä:

Quote from: 1.5.2012 15:29 Kai Haavisto

Näin on, me elämme epätasa-arvossa suhteessa maahanmuuttajiin. Hyysäämispolitiikka on mennyt yli jo niin, että meitä saa arvostella, mutta sittenk itse kirjoittaa oman mielipiteen, se on sitten väärin ja ei saisi kirjoittaa. Uusi Suomi on mennyt myös ylivarovaiseksi

Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: sr on May 01, 2012, 17:19:26
Teksti on avoimen rasistinen ja saattaa hyvin täyttää rikoslain tunnusmerkit kiihottamiselle kansanryhmää vastaan.

No, sitten sitä ei varmaan kannata täällä levittää ainakaan siinä muodossa, minkä alkuperäinen julkaisija oli jo poistanut mahdollisesti juuri siitä syystä, että kirjoitus on laiton ja kirjoittajan lisäksi sen levittäjäkin voi siitä joutua syytteeseen.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Mikael Lönnroth on May 01, 2012, 17:23:31
Teksti on avoimen rasistinen ja saattaa hyvin täyttää rikoslain tunnusmerkit kiihottamiselle kansanryhmää vastaan.

No, sitten sitä ei varmaan kannata täällä levittää ainakaan siinä muodossa, minkä alkuperäinen julkaisija oli jo poistanut mahdollisesti juuri siitä syystä, että kirjoitus on laiton ja kirjoittajan lisäksi sen levittäjäkin voi siitä joutua syytteeseen.

Minun tulkintani on se, että tarkoitus tässä ratkaise ja tässä tapauksessa rikosta ei ole koska minun tarkoituksenani ei ole kansanryhmää vastaan kiihottaminen..
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: sr on May 01, 2012, 17:38:45
Teksti on avoimen rasistinen ja saattaa hyvin täyttää rikoslain tunnusmerkit kiihottamiselle kansanryhmää vastaan.

No, sitten sitä ei varmaan kannata täällä levittää ainakaan siinä muodossa, minkä alkuperäinen julkaisija oli jo poistanut mahdollisesti juuri siitä syystä, että kirjoitus on laiton ja kirjoittajan lisäksi sen levittäjäkin voi siitä joutua syytteeseen.

Minun tulkintani on se, että tarkoitus tässä ratkaise ja tässä tapauksessa rikosta ei ole koska minun tarkoituksenani ei ole kansanryhmää vastaan kiihottaminen..

Jos joku kiihottuu kansanryhmää vastaan siksi, että on lukenut Haaviston tekstin, niin onko sillä oikeuden kannalta merkitystä, onko sen tekstin levittäjän tarkoituksena ollut kiihottaminen vai ei? Vai eikö tuosta sinun lainaamastasi pätkästä voi kiihottua samalla tavoin kuin alkuperäisestä (vaikka käsittääkseni oli se kokonaisuutena)?

Jos tällä hetkellä ainoa tapa lukea se alkuperäinen (ja US:n mielestä mahdollisesti laiton) kirjoitus, on tuo sinun lainauksesi, niin sanoisin, että kyllä tässä hieman heikoilla jäillä olet. Käsittääkseni lait, joissa määrätään ylläpitäjät poistamaan laittomat tekstit heti, kun niistä saavat tiedon, ovat vähän hyödyttömiä, jos sitten samoja tekstejä saisi laillisesti levittää jossain muualla. En siis täysin ymmärrä, miksi meille (tod.orgin lukijat) levität tuota mahdollisesti laitonta tekstiä. Ymmärtäisin, että olisit lähettänyt sen poliisille mahdollisen tutkintapyynnön kanssa.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Maivei on May 01, 2012, 17:39:09
Teksti on avoimen rasistinen ja saattaa hyvin täyttää rikoslain tunnusmerkit kiihottamiselle kansanryhmää vastaan.

No, sitten sitä ei varmaan kannata täällä levittää ainakaan siinä muodossa, minkä alkuperäinen julkaisija oli jo poistanut mahdollisesti juuri siitä syystä, että kirjoitus on laiton ja kirjoittajan lisäksi sen levittäjäkin voi siitä joutua syytteeseen.

Minun tulkintani on se, että tarkoitus tässä ratkaise ja tässä tapauksessa rikosta ei ole koska minun tarkoituksenani ei ole kansanryhmää vastaan kiihottaminen..


No josi sitä itse saa tulkita, niin silloin mikään vihapuhe ei ole tarkoitettu kiihottamaan.
Itse tekstissä on ehkä vähän hiomisen varaa sanoman silti liikaa vesittymättä, mutta todellisen turvapaikan tarpeen ja perheenyhdistämisten kyseenalaistaminen sinänsä on ihan aiheellista.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Harri on May 01, 2012, 17:52:43

No josi sitä itse saa tulkita, niin silloin mikään vihapuhe ei ole tarkoitettu kiihottamaan.
Itse tekstissä on ehkä vähän hiomisen varaa sanoman silti liikaa vesittymättä, mutta todellisen turvapaikan tarpeen ja perheenyhdistämisten kyseenalaistaminen sinänsä on ihan aiheellista.


Ja mistäs luulet, että persujen ylemmillä paikoilla on tyyppejä, joiden tekstiä pitäisi "vähän hioa". Latvalahoja mölisijöitä, silkkoja rasisteja, muuta, mitä? Hävettääkkö äänestää näitä?
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Mikael Lönnroth on May 01, 2012, 17:57:36
Teksti on avoimen rasistinen ja saattaa hyvin täyttää rikoslain tunnusmerkit kiihottamiselle kansanryhmää vastaan.

No, sitten sitä ei varmaan kannata täällä levittää ainakaan siinä muodossa, minkä alkuperäinen julkaisija oli jo poistanut mahdollisesti juuri siitä syystä, että kirjoitus on laiton ja kirjoittajan lisäksi sen levittäjäkin voi siitä joutua syytteeseen.

Minun tulkintani on se, että tarkoitus tässä ratkaise ja tässä tapauksessa rikosta ei ole koska minun tarkoituksenani ei ole kansanryhmää vastaan kiihottaminen..

Jos joku kiihottuu kansanryhmää vastaan siksi, että on lukenut Haaviston tekstin, niin onko sillä oikeuden kannalta merkitystä, onko sen tekstin levittäjän tarkoituksena ollut kiihottaminen vai ei? Vai eikö tuosta sinun lainaamastasi pätkästä voi kiihottua samalla tavoin kuin alkuperäisestä (vaikka käsittääkseni oli se kokonaisuutena)?

Niin kuin sanoin, yhtä oleellista ei ole "kiihottuuko joku" kuin se, että "kiihottaako joku".

Kun joku kirjoittaa:
Quote
Neekeri on tyhmä.

Niin tämä on eri asia kuin jos joku kirjoittaa:
Quote
On rasistista ja mahdollisesti lainvastaista sanoa "neekeri on tyhmä"
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Maivei on May 01, 2012, 18:29:47

No josi sitä itse saa tulkita, niin silloin mikään vihapuhe ei ole tarkoitettu kiihottamaan.
Itse tekstissä on ehkä vähän hiomisen varaa sanoman silti liikaa vesittymättä, mutta todellisen turvapaikan tarpeen ja perheenyhdistämisten kyseenalaistaminen sinänsä on ihan aiheellista.


Ja mistäs luulet, että persujen ylemmillä paikoilla on tyyppejä, joiden tekstiä pitäisi "vähän hioa". Latvalahoja mölisijöitä, silkkoja rasisteja, muuta, mitä? Hävettääkkö äänestää näitä?Miksi minun pitäisi erityisesti hävetä sitä että nuo sinun "mölisijäsi" edustavat sellaista kansamme parhaimmistoa jota ihmiset vakain tuumin ovat päättäneet äänestää edustajikseen. Varmasti äänestävät parempia heti kun on tarjolla.
Eihän sitä itse joka paikkaan ehdi.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Vongoethe on May 01, 2012, 18:46:08

Miksi minun pitäisi erityisesti hävetä sitä että nuo sinun "mölisijäsi" edustavat sellaista kansamme parhaimmistoa jota ihmiset vakain tuumin ovat päättäneet äänestää edustajikseen.


Sinnoot kyllä, Maevee, ihan mahoton huumorimies.


Varmasti äänestävät parempia heti kun on tarjolla.
Eihän sitä itse joka paikkaan ehdi.


Voe hyvänen aeka. Jos olisit teällä Kaennuun puolella niin heti eänestäesin. Eäni voesi kyllä männä puoluvveen kaotta sille Immosen poejanruottiolle mutta ei kae sekkään haettoesi niin kauhheesti kuhan vuan sinä peäsisit sinne etuskunttaan.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Harri on May 01, 2012, 19:06:56

No josi sitä itse saa tulkita, niin silloin mikään vihapuhe ei ole tarkoitettu kiihottamaan.
Itse tekstissä on ehkä vähän hiomisen varaa sanoman silti liikaa vesittymättä, mutta todellisen turvapaikan tarpeen ja perheenyhdistämisten kyseenalaistaminen sinänsä on ihan aiheellista.


Ja mistäs luulet, että persujen ylemmillä paikoilla on tyyppejä, joiden tekstiä pitäisi "vähän hioa". Latvalahoja mölisijöitä, silkkoja rasisteja, muuta, mitä? Hävettääkkö äänestää näitä?Miksi minun pitäisi erityisesti hävetä sitä että nuo sinun "mölisijäsi" edustavat sellaista kansamme parhaimmistoa jota ihmiset vakain tuumin ovat päättäneet äänestää edustajikseen. Varmasti äänestävät parempia heti kun on tarjolla.
Eihän sitä itse joka paikkaan ehdi.

No itse olet täällä hehkuttanut persuja, joten ajattelin vaan. No ihan sama, köykäiseksi ja pöljäksi on sinunkin antisi jo monta kertaa ihan ylläpidon tasolla todettu, joten ihan sopivassa seurassa olet.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Maivei on May 01, 2012, 19:29:50

No josi sitä itse saa tulkita, niin silloin mikään vihapuhe ei ole tarkoitettu kiihottamaan.
Itse tekstissä on ehkä vähän hiomisen varaa sanoman silti liikaa vesittymättä, mutta todellisen turvapaikan tarpeen ja perheenyhdistämisten kyseenalaistaminen sinänsä on ihan aiheellista.


Ja mistäs luulet, että persujen ylemmillä paikoilla on tyyppejä, joiden tekstiä pitäisi "vähän hioa". Latvalahoja mölisijöitä, silkkoja rasisteja, muuta, mitä? Hävettääkkö äänestää näitä?Miksi minun pitäisi erityisesti hävetä sitä että nuo sinun "mölisijäsi" edustavat sellaista kansamme parhaimmistoa jota ihmiset vakain tuumin ovat päättäneet äänestää edustajikseen. Varmasti äänestävät parempia heti kun on tarjolla.
Eihän sitä itse joka paikkaan ehdi.

No itse olet täällä hehkuttanut persuja, joten ajattelin vaan. No ihan sama, köykäiseksi ja pöljäksi on sinunkin antisi jo monta kertaa ihan ylläpidon tasolla todettu, joten ihan sopivassa seurassa olet.

Ai ihan ylläpidon taholta, no sitten anti varmaan on köykäistä ja pöljää. Vielä kun tarkennat tuon samantasoisen seuran, oliko se ylläpito, tämä palsta vai perussuomalaiset?
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Harri on May 01, 2012, 20:59:54

Ai ihan ylläpidon taholta, no sitten anti varmaan on köykäistä ja pöljää. Vielä kun tarkennat tuon samantasoisen seuran, oliko se ylläpito, tämä palsta vai perussuomalaiset?


No perussuomalaisethan ne. Asiayhteydestä olisi voinut päätellä jos totta hieman epäselvä olinkin.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Harri on May 01, 2012, 21:43:08
Kai Haavisto sai sitten kenkää koko palvelusta. Hyvä!
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Jussi O: on May 01, 2012, 22:26:47
Teksti on avoimen rasistinen ja saattaa hyvin täyttää rikoslain tunnusmerkit kiihottamiselle kansanryhmää vastaan.

No, sitten sitä ei varmaan kannata täällä levittää ainakaan siinä muodossa, minkä alkuperäinen julkaisija oli jo poistanut mahdollisesti juuri siitä syystä, että kirjoitus on laiton ja kirjoittajan lisäksi sen levittäjäkin voi siitä joutua syytteeseen.

Minun tulkintani on se, että tarkoitus tässä ratkaise ja tässä tapauksessa rikosta ei ole koska minun tarkoituksenani ei ole kansanryhmää vastaan kiihottaminen..

Jos joku kiihottuu kansanryhmää vastaan siksi, että on lukenut Haaviston tekstin, niin onko sillä oikeuden kannalta merkitystä, onko sen tekstin levittäjän tarkoituksena ollut kiihottaminen vai ei? Vai eikö tuosta sinun lainaamastasi pätkästä voi kiihottua samalla tavoin kuin alkuperäisestä (vaikka käsittääkseni oli se kokonaisuutena)?


Tämä asiahan nyt on päivänselvä, vaikka Oula Lintula ja muut "sananvapaus"-marttyyrit vihapuheoikeutta puolustellessaan yrittävät noin juuri sotkea. Ja vähän aikaa sitten kommentoitavana ollut mietintö vihapuheesta sisälsi viitteen tanskalaiseen ennakkotapaukseen (olikohan "Jersild"-tapaus tai jotain), josta tuli selväksi että vihapuheviestiä saa kritisoimistarkoituksessa lainata mediassa.


Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: mh on May 01, 2012, 23:58:19
Ylipäätään monilla tuntuu olevan vaikea käsittää sitä, että lakia tulkitaan. Ei se ole mitään eksaktia matematiikkaa, jossa on olemassa objektiivinen aina oikea vastaus, vaan oikeusoppineet tulkitsevat tekoa monelta kantilta. Siinä tulkitaan tekijän tarkoitusperää ja lainsäätäjän tahtoa. Siksi jos Mikael lainaa sen Todellisuus.orgiin, vaikka ilman saatesanoja, niin se ei välttämättä ole osallistumista kansanryhmää vastaan kiihottamiseen, mutta jos James Hirvisaari lainaa sen hommafoorumille niin saattaa hyvin ollakin. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö laki olisi kaikille sama.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Harri on May 02, 2012, 09:18:45
Kuvateksti: Soini paiskaa rasistin kanssa kättä

(http://www.kaihaavisto.com/images/IMG_0646111.jpg)

Lähde: www.kaihaavisto.com
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Vongoethe on May 02, 2012, 09:32:57
Lainataanpa tähän - yleisön pyynnöstä huolimatta - vielä turkulaisen yksityisetsivän, kaupunginvaltuutetun, eläinsuojeluvalvojan (v.e.), hyväksytyn nyrkkeilytuomarin ja käräjäoikeuden lautamiehen (http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012042715498786_uu.shtml) luonnehdintaa Timo Soinin johtamasta puolueesta:

Quote from: Olavi Mäenpää 16.08.2010 - 21:59: Raiskaajan ja naistenhakkaajan puolue (http://olavimaenpaa.vuodatus.net/blog/2610339)

Jos olet syyllistynyt raiskaukseen tai naisten hakkaamiseen hae ihmeessä poliittinen kotisi perussuomalaisista. Olet tuossa tuokiossa puheenjohtaja Timo Soinin erityisessä suojeluksessa. Muuhun johtopäätökseen ei voi päätyä, kun tarkastelee viime aikojen tapauksia niiden oikeilla nimillä.

Vaikka Soinin ja johtamansa puoluehallituksen, tietoon on useasti saatettu seuraavat tapaukset mitään ei ole tapahtunut? Kerrataan opintojen äidiksi nämä muutaman Soinin luottomiehen edesottamukset.

Tamperelainen kirjailija Klaus Elovaara on nauttinut Soinin vankkaa luottamusta siitä asti, kun hän loikkasi muutama vuosi sitten IPU:sta persuihin. Tampereen käräjäoikeuden osasto 25 tuomitsi 9.3.2010 Elovaaran 7kk:n vankeuteen vaimonsa pahoinpitelystä. Vaimolta katkesi pahoinpitelyn seurauksena käsikin. Vankeusrangaistus on ehdollinen. Koetusaika päättyy 9.3.2012. Tämä ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta, kun Elovaara on tuomittu naisiin kohdistuneesta väkivallasta.

Törkimys Elovaara vaikuttaa edelleen persuissa kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Kävi Soinin vieraanakin keväällä Brysselissä. Kaikista karmeinta oli puolueen naisosaston kutsuessa Elovaaran kokoukseensa - oikein kunniavieraaksi.! Näin ovat kokouspöytäkirjaankin kirjanneet!

Etelä-Pohjanmaan persunuorten puheenjohtaja, vaasalainen Mikael Lith löi, potki ja retuutti tukasta naisystäväänsä. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi hänet näistä pahoinpitelyistä sakkoihin huhtikuussa 2009. Lith nauttii edelleen Soinin ja puoluehallituksen täyttä luottamusta!

Varsinais-Suomen entisen piirisihteerin Aarre Lahtosen tiedot Soini ja Wistbacka saivat jo kymmenen vuotta sitten. Seurasi ainoastaan, että Soini ja Varsinais-Suomen piirin johtaja Lauri Heikkilä alkoivat enemmän pokkuroimaan Lahtosen edessä. Vaikka Lahtoselle Tampereen käräjäoikeus tuomitsi lähestymiskieltotuomioitakin poikansa Mika Lahtosen (Alibin päätoimittaja) hakemuksesta, Lahtosen valta vain lisääntyi.  Päälle päätteeksi Soini ja Heikkilä kiinnittivät neljä vuotta sitten Lahtosen rintaan puolueen kultaisen ansiomerkin ansiokkaasta toiminnasta!. Brysselissä Lahtonenkin keväällä matkaili Soinin kunniavieraana. Eikä taatusti omilla rahoillaan kuten ei kirjailija Elovaarakaan!

Sitten sokerina pohjalla Matti Putkonen. Soinin viime viikonlopun valinta persujen vaalijohtajaksi! Putkonen on tuomittu raiskari. Syyllistynyt rikoksista alhaisimpaan. Raiskarit kuuluvat vankilassakin pohjasakkaan, joita eivät vartijat eivätkä toiset vangit hyvällä katso! Näin pitääkin olla!

Soini ja johtamansa puolue, eivät kunnioita naista! Muuhun johtopäätökseen ei kerta kaikkiaan voi tulla! Juontaako Soinin ala-arvoinen ja häpeämätön suhtautuminen kauniiseen sukupuoleen kenties hänen katolilaisuudestaan vai mistä? Varmaan siihenkin saadaan joskus vastaus. Joka tapauksessa oli erittäin "sairasta" hänen kantaessaan raiskari Putkosen kultatuolissa Porin kokoukseen, valmiiksi nimettynä puolueen vaalivankkurien vetäjäksi.

Soini julisti kuulijoille, että jäsenten ja eduskuntavaaliehdokkaiden on nautittava Puolueen puheenjohtajan ehdotonta luottamusta! Soinin ukaasiin voisi aivan hyvin lisätä: "Ennen ei nauti puheenjohtajan täydellistä luottamusta, kun on hakannut tai raiskannut vähintään yhden naisen"!

***


Jos puolueessa palkitaan raiskaajat ja naistenhakkaajat, niin miksei myös rasistitkin? Kai Haavistokin näkyy olleen Arto Merisalon Nova Groupissa töissä, myyntipäällikkönä. Muun muassa Iltalehdestä (http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010040211408883_uu.shtml) voi lukea lisää.

Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: sr on May 02, 2012, 12:04:16
Niin kuin sanoin, yhtä oleellista ei ole "kiihottuuko joku" kuin se, että "kiihottaako joku".

Siis minkä suhteen? Kai sen lainsäädännön perimmäinen tarkoitus on estää juuri kiihottumisen aihetuminen. Jos kukaan ei kiihotu, eikä oikeuden mielestä voikaan kiihottua, niin sillä, onko joku koittanut kiihottaa vai tehdä jotain ihan muuta, ei mnusta ole mitään väliä.

Jos lyön sinua vaahtomuovisella miekalla ei minua tuomita murhan yrityksestä, vaikka kuinka mielessäni olisin halunnut sinut murhata. Jos sinä taas heilut muuten vaan oikean miekan kanssa ja siinä vahingossa tempaiset minulta pään irti, niin voit kyllä hyvinkin joutua syytetyksi, jos et nyt taposta, niin vähintään kuolemantuottamuksesta. Eli kyllä sillä tuloksellakin on merkitystä, ei vain tarkoituksella.

Quote
Kun joku kirjoittaa:
Quote
Neekeri on tyhmä.

Niin tämä on eri asia kuin jos joku kirjoittaa:
Quote
On rasistista ja mahdollisesti lainvastaista sanoa "neekeri on tyhmä"

Minusta tuossa on ero siihen, mitä sinä teit. Tuossa jälkimmäisessä et levitä kenenkään sanomaa. Toiseksi, oletko ihan oikeasti sitä mieltä, että jos vaikkapa Mikko Ellilä kirjoittaisi sen "Yhteiskunta koostuu ihmisistä" -juttunsa ja panisi siihen alkuun, että "mahdollisesti on lainvastaista sanoa, että...", niin kaikki olisi ihan hyvin, eikä häntä olisi voitu panna vastuuseen jutustaan? Jos tuo olisi tilanne, niin rasistit kyllä äkkiä oppisivat panemaan ne taikasanat siihen alkuun ja siten välttäisivät rikosoikeudellisen vastuun.

Joka tapauksessa minusta olisi älytöntä, jos sen lainsäädännössä kuvatun vastuun laittomien viestien levittämisestä voisi kiertää puhtaasti sillä, että palstan ylläpitäjä panisi sivujen alkuun, että "kansanryhmää vastaan kiihottavien viestien kirjoittaminen on lainvastaista" tmv., eikä hänellä olisi mitään vastuuta sen jälkeen niiden viestien konkreettisesta poistamisesta saadessaan tiedon mahdollisesti lainvastaisten viestien postaamisesta.

Itse en ole mikään tuon kansanryhmää vastaan kiihottamispykälän, siis tuon solvaamiskohdan, jota se Haaviston kirjoitus ja tuo sinun esimerkkisikin koskee, kannattaja. Uhkaamiskohta on sitten eri asia. Kuitenkin olen sitä mieltä, että jos se pykälä siellä halutaan pitää ja perusteluna se, ettei kukaan kiihotu (vai onko sille joku muukin peruste?), niin sitten minusta pitää kyllä kategorisesti kieltää myös niiden kiihottaviksi katsottujen viestien levittäminenkin.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Vongoethe on May 02, 2012, 12:13:59
Sr taas hassuttelee täällä. Tuo laki (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001#L11P10) sinänsä ei edellytä keneltäkään mitään "kiihottumista" erikseen eikä siinä arvioida kenenkään "kiihottuneisuuden" tilaa.

10 § (13.5.2011/511)
Kiihottaminen kansanryhmää vastaan
Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

10 a § (13.5.2011/511)
Törkeä kiihottaminen kansanryhmää vastaan
Jos kiihottamisessa kansanryhmää vastaan kehotetaan tai houkutellaan

1) joukkotuhontaan tai sen valmisteluun, rikokseen ihmisyyttä vastaan, törkeään rikokseen ihmisyyttä vastaan, sotarikokseen, törkeään sotarikokseen, murhaan tai terroristisessa tarkoituksessa tehtyyn tappoon tai

2) muuhun kuin 1 kohdassa tarkoitettuun vakavaan väkivaltaan siten, että teolla selvästi vaarannetaan yleistä järjestystä ja turvallisuutta

ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.
"

Mikaelin viestissä ei todellakaan uhata, panetella tai solvata jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella. Vai väittääkö sr, että niin tehdään, että Mikael tekisi niin eikä suinkaan hänen lainaamansa kirjoittaja, tässä tapauksessa Kai Haavisto? Se olisi jo solvaamista.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: sr on May 02, 2012, 12:18:55
Tämä asiahan nyt on päivänselvä, vaikka Oula Lintula ja muut "sananvapaus"-marttyyrit vihapuheoikeutta puolustellessaan yrittävät noin juuri sotkea. Ja vähän aikaa sitten kommentoitavana ollut mietintö vihapuheesta sisälsi viitteen tanskalaiseen ennakkotapaukseen (olikohan "Jersild"-tapaus tai jotain), josta tuli selväksi että vihapuheviestiä saa kritisoimistarkoituksessa lainata mediassa.

Niin, minusta oikea tapa lähestyä vihapuhetta (mitä tällä nyt sitten tarkoitetaankin) on juuri kritiikki ja esitettyjen väitteiden ja argumenttien auki repiminen. Juuri tästä syystä niiden vihapuheiden pitäisikin olla kaikkien luettavissa. Nyt meillä on oikeastaan vain Mikaelin sana, että se alkuperäinen viesti oli se, mikä se oli hänen postauksessaan.

Entäpä, mitä jos nyt joku Hommaforumilla kirjoittaa, että "US harrastaa Kai Haaviston kirjoitusten perusteetonta sensurointia. Lukekaa hänen ansiokas alkuperäinen kirjoituksensa, jonka Mikael Lönnroth ehti pelastaa todellisuus.orgiin" ja sitten linkki siihen Mikaelin postaukseen. Jos Mikaelin postaus ei ole kansanryhmää vastaan kiihottamista, niin luonnollisestikaan linkki hänen kirjoitukseensa ei voi olla sellaista.

Periaatteessa joku voisi siis perustaa fake-rasisti-watchin, johon keräisi postauksia, joita on siivottu milloin miltäkin palstalta rasisitina ja mahdollisesti lainvastaisina ja panna niihin alkuun disklaimerin, että "tämä postaus on rasistinen ja mahdollisesti lainvastainen" ja sitten hommaforumilla linkattaisiin näihin kopioituihin viesteihin.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Vongoethe on May 02, 2012, 12:22:15
Siikalan huomioita Usarissa. En löytänyt äkkiseltään Iltalehdestä po. ketjua.

Quote from: [url=http://siikala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/104750-uusi-suomi-myynyt-nahkansa-rasismille-sonta-haisee#comment-1491152]2.5.2012 08:21 Pekka Siikala[/url]

On käynyt kuten arvelinkin. Kun Uusi Suomi antoi tuon kirjoituksen kahteen otteeseen olla esillä ja suosituimpien ykkösenä niin myöhemmin tapahtunut poisto oli pelkkää kosmetiikkaa.

Poistettu teksti leviää kulovalkean tavoin netissä. Iltalehdessä se on saanut aikaan varsinaisen rasistien kokoontumisajon, jossa kirjoitusta ylistetään ja epäsuorasti ehdotetaan somalien tappamista jo syntymähetkellä. Samaan syssyyn poljetaan suohon myös romanit.

Muuan kommentoija toteaa ettei romaneja tarvita muuhun kuin että satasella saa tiukkaa.

Jälleen kerran Uusi Suomi päästi pirun irti kantamatta lainkaan vastuuta tekemisistään. Toimituksen höpinät ja teot ovat hirveässä ristiriidassa keskenään.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Vongoethe on May 02, 2012, 12:26:09

Periaatteessa joku voisi siis perustaa fake-rasisti-watchin, johon keräisi postauksia, joita on siivottu milloin miltäkin palstalta rasisitina ja mahdollisesti lainvastaisina ja panna niihin alkuun disklaimerin, että "tämä postaus on rasistinen ja mahdollisesti lainvastainen" ja sitten hommaforumilla linkattaisiin näihin kopioituihin viesteihin.


Eiköhän tuollaisissa tapuksissa tutkittane kirjoittajan intentio: mitä kirjoittaja viestillään tahtoo sanoa. Sekin ratkaisee, mikä, millainen ympäristö viestillä on ja milloin.

Sinun tyylilläsi mistään ei saisi sanoa julkisesti mitään, koska aina joku loukkaantuu tai kiihottuu.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: sr on May 02, 2012, 12:27:40
Sr taas hassuttelee täällä. Tuo laki (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001#L11P10) sinänsä ei edellytä keneltäkään mitään "kiihottumista" erikseen eikä siinä arvioida kenenkään "kiihottuneisuuden" tilaa.

Aivan. Ei lakipykälä tietenkään sisällä perustelua sille, miksi laki on säädetty. Sitä pitää etsiä sieltä lain valmistelua koskevista dokumenteista. Jos kiihottamisen kieltävää lakia ei ole säädetty siksi, että haluttaisiin estää kenenkään kiihottuminen, niin laki on kyllä aika lailla väärin nimetty.

Quote
Mikaelin viestissä ei todellakaan uhata, panetella tai solvata jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella.

Mikaelin viesti levittää viestiä, jossa mahdollisesti (ainakin Mikaelin itsensä mielestä) noin tehdään.

Quote
Vai väittääkö sr, että niin tehdään, että Mikael tekisi niin eikä suinkaan hänen lainaamansa kirjoittaja, tässä tapauksessa Kai Haavisto? Se olisi jo solvaamista.

Kuten kirjoitin, käsittääkseni kiihottavien kirjoitusten kirjoittamisen lisäksi myös niiden levittäminen on kiellettyä. Eli jos minä tekisin tänne postauksen, jossa kirjoittaisin, että Mikko Ellilä kirjoitti aikoinaan ...  ja liittäisin tuohon lainauksena sen hänen kirjoituksensa, josta hän sai tuomion kiihottamisena kansanryhmää vastaan, niin käsittääkseni tuo olisi laitonta.

En mitenkään koita väittää, että tässä on mitään järkeä. Minusta oikea tapa lähestyä vihakirjoituksia on juuri niiden kritiikki eikä se, että koitetaan niiden kirjoittaminen ja levittäminen kieltää lainsäädännöllä.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Vongoethe on May 02, 2012, 12:34:20

Kuten kirjoitin, käsittääkseni kiihottavien kirjoitusten kirjoittamisen lisäksi myös niiden levittäminen on kiellettyä. Eli jos minä tekisin tänne postauksen, jossa kirjoittaisin, että Mikko Ellilä kirjoitti aikoinaan ...  ja liittäisin tuohon lainauksena sen hänen kirjoituksensa, josta hän sai tuomion kiihottamisena kansanryhmää vastaan, niin käsittääkseni tuo olisi laitonta.

En mitenkään koita väittää, että tässä on mitään järkeä. Minusta oikea tapa lähestyä vihakirjoituksia on juuri niiden kritiikki eikä se, että koitetaan niiden kirjoittaminen ja levittäminen kieltää lainsäädännöllä.


Koko forum ja internet olisi suljettu jo aikapäiviä, koko media lakannut olemasta, mikäli lakia noin luettaisiin.

Mihin sitten asettaa rajat? Tuo laki tuntuu elävän lentolehtisaikaa ja siinä vielä pikkuisen oletetaan sitäkin, että kirjoituksen levittäjä todellakin tarkoittaa sitä, mitä levittää - vaikka tarkoitus olisikin aivan päinvastainen, vaikkapa sellainen, että asettaa kirjoituksen päivänvaloon ja kritisoi sitä, tuomitsee sen.

Tuosta sinun tulkinnastasi käsittääkseni seuraisi käytännössä vain se, että alun perin rasistisia ja vastaavia kirjoituksia edelleenkin levitettäisiin. Niistä ei vain saisi puhua eikä niitä arvostella eikä analysoida.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: sr on May 02, 2012, 13:13:14
Eiköhän tuollaisissa tapuksissa tutkittane kirjoittajan intentio: mitä kirjoittaja viestillään tahtoo sanoa. Sekin ratkaisee, mikä, millainen ympäristö viestillä on ja milloin.

Miten tuo intentio selvitetään? Meillä ei ole mitään ajatustenlukukonetta. Jos siis se esimerkkisivuni sisältäisi vain ja ainoastaan kopioituja rasistisia viestejä ja niitä disklaimereita, niin miten se edes oleellisesti eroaisi aidosta watch-sivustosta?

Quote
Sinun tyylilläsi mistään ei saisi sanoa julkisesti mitään, koska aina joku loukkaantuu tai kiihottuu.

Eh? Minusta juuri pitäisi saada sanoa paljonkin, vaikka siitä joku loukkaantuisi tai kiihottuisi. Ja tätä sanomista vastaan pitäisi saada hyökätä juuri sillä Jussi O:n mainitsemalla tavalla, eli kritiikillä. Ainoa, mitä haluan kieltää, on yksityisyyden suojan piiriin kuuluvat asiat, valheiden levittämisen yksilöistä ja suorat uhkaukset. Valheiden levittäminen ihmisryhmistä on sillä rajalla, mutta sekin voitaisiin kieltää ainakin niissä tapauksissa, kun kirjoittajalla on pakko olla tiedossa, että kyse on valheesta, ei vain väärästä tiedosta.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: mh on May 02, 2012, 13:13:42
Jos Mikaelin postaus ei ole kansanryhmää vastaan kiihottamista, niin luonnollisestikaan linkki hänen kirjoitukseensa ei voi olla sellaista.
Kyllä voi.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: sr on May 02, 2012, 13:15:43
Tuosta sinun tulkinnastasi käsittääkseni seuraisi käytännössä vain se, että alun perin rasistisia ja vastaavia kirjoituksia edelleenkin levitettäisiin. Niistä ei vain saisi puhua eikä niitä arvostella eikä analysoida.

Juuri tästä syystä vihapuheiden levittämisen kieltäminen onkin typerää.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: sr on May 02, 2012, 13:18:37
Jos Mikaelin postaus ei ole kansanryhmää vastaan kiihottamista, niin luonnollisestikaan linkki hänen kirjoitukseensa ei voi olla sellaista.
Kyllä voi.

Miten? Siis jos oletetaan, että kirjoitus sisältää vain sen linkin, eikä muuta tekstiä, joka voisi olla kansanryhmää vastaan kiihottavaa.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Vongoethe on May 02, 2012, 13:26:26
Eiköhän tuollaisissa tapuksissa tutkittane kirjoittajan intentio: mitä kirjoittaja viestillään tahtoo sanoa. Sekin ratkaisee, mikä, millainen ympäristö viestillä on ja milloin.

Miten tuo intentio selvitetään? Meillä ei ole mitään ajatustenlukukonetta. Jos siis se esimerkkisivuni sisältäisi vain ja ainoastaan kopioituja rasistisia viestejä ja niitä disklaimereita, niin miten se edes oleellisesti eroaisi aidosta watch-sivustosta?


No, useinkaan ei kyllä jää epäselväksi, missä tarkoituksessa mitäkin juttua on kirjoitettu ja levitetty - ainakaan silloin, kun niitä on oikeuteen saakka viety.

Ei tarvitse olla mikään ajatuksenlukija. Toisaalta lakiakaan ei kirjoiteta aivan polvihousuisten ehdoilla.


Sinun tyylilläsi mistään ei saisi sanoa julkisesti mitään, koska aina joku loukkaantuu tai kiihottuu.

Eh? Minusta juuri pitäisi saada sanoa paljonkin, vaikka siitä joku loukkaantuisi tai kiihottuisi. Ja tätä sanomista vastaan pitäisi saada hyökätä juuri sillä Jussi O:n mainitsemalla tavalla, eli kritiikillä. Ainoa, mitä haluan kieltää, on yksityisyyden suojan piiriin kuuluvat asiat, valheiden levittämisen yksilöistä ja suorat uhkaukset. Valheiden levittäminen ihmisryhmistä on sillä rajalla, mutta sekin voitaisiin kieltää ainakin niissä tapauksissa, kun kirjoittajalla on pakko olla tiedossa, että kyse on valheesta, ei vain väärästä tiedosta.


Sinä siis sallisit Alabama-tyylisen (http://www.youtube.com/watch?v=Web007rzSOI) vihakirjoittelun erilaisista vähemmistöistä ja lynkkaussakkien keräämiset, kunhan niissä ei vain suoraan uhkailla?
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: sr on May 02, 2012, 13:49:24
Eiköhän tuollaisissa tapuksissa tutkittane kirjoittajan intentio: mitä kirjoittaja viestillään tahtoo sanoa. Sekin ratkaisee, mikä, millainen ympäristö viestillä on ja milloin.

Miten tuo intentio selvitetään? Meillä ei ole mitään ajatustenlukukonetta. Jos siis se esimerkkisivuni sisältäisi vain ja ainoastaan kopioituja rasistisia viestejä ja niitä disklaimereita, niin miten se edes oleellisesti eroaisi aidosta watch-sivustosta?


No, useinkaan ei kyllä jää epäselväksi, missä tarkoituksessa mitäkin juttua on kirjoitettu ja levitetty - ainakaan silloin, kun niitä on oikeuteen saakka viety.

Ei tarvitse olla mikään ajatuksenlukija. Toisaalta lakiakaan ei kirjoiteta aivan polvihousuisten ehdoilla.

Kuten sanottua, sellaisen fake-watch-sivuston tekemisestä olisi aika vaikea johtaa, että kyse on oikeasti rasististen kirjoitusten levittämisestä.

Ja juuri ongelmanahan on se, että sinne oikeuteen ei viedä niitä kirjoituksia, joissa tuon osoittaminen on vaikeaa. Esimerkiksi Hommassa jatkuvasti hehkutetaan sitä, että poliisi on käynyt koko Halla-ahon kirjoitushistorian läpi, eikä ole löytänyt sieltä mitään kansanryhmää vastaan kiihottavaa (kun se yksi somalikohtakin sitten kaatui oikeudessa).

Quote
Eh? Minusta juuri pitäisi saada sanoa paljonkin, vaikka siitä joku loukkaantuisi tai kiihottuisi. Ja tätä sanomista vastaan pitäisi saada hyökätä juuri sillä Jussi O:n mainitsemalla tavalla, eli kritiikillä. Ainoa, mitä haluan kieltää, on yksityisyyden suojan piiriin kuuluvat asiat, valheiden levittämisen yksilöistä ja suorat uhkaukset. Valheiden levittäminen ihmisryhmistä on sillä rajalla, mutta sekin voitaisiin kieltää ainakin niissä tapauksissa, kun kirjoittajalla on pakko olla tiedossa, että kyse on valheesta, ei vain väärästä tiedosta.


Sinä siis sallisit Alabama-tyylisen (http://www.youtube.com/watch?v=Web007rzSOI) vihakirjoittelun erilaisista vähemmistöistä ja lynkkaussakkien keräämiset, kunhan niissä ei vain suoraan uhkailla?

Kyllä lynkkaussakkien kerääminen menee sinne uhkailun puolelle. Youtube-videoihin sanon tässä saman, minkä sanoin aiemminkin. En tule katsomaan niitä, ellei niihin linkkaaja vaivaudu kirjoittamaan yhteenvetoa niiden sisällöstä.

Vähemmistöihin kohdistuvasta vihakirjoittelusta toistan sen, minkä sanoin yllä. Valheellisten väitteiden (siis väitteiden, jotka kirjoittaja tietää olevan vääriä) ja uhkausten levittäminen tulee olla kiellettyä. Se Haaviston kirjoitus saattoi hyvinkin sisältää tällaisia. Omien mielipiteiden (vaikkapa "minä vihaan ryhmää X") kirjoittamista ei taas minusta ole tarpeen kieltää. Yleensä itsestään siinä vain typeryksen tekee niitä mielipiteitään kirjoittaessa.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Vongoethe on May 02, 2012, 13:56:58

Sinä siis sallisit Alabama-tyylisen (http://www.youtube.com/watch?v=Web007rzSOI) vihakirjoittelun erilaisista vähemmistöistä ja lynkkaussakkien keräämiset, kunhan niissä ei vain suoraan uhkailla?

Kyllä lynkkaussakkien kerääminen menee sinne uhkailun puolelle. Youtube-videoihin sanon tässä saman, minkä sanoin aiemminkin. En tule katsomaan niitä, ellei niihin linkkaaja vaivaudu kirjoittamaan yhteenvetoa niiden sisällöstä.

Vähemmistöihin kohdistuvasta vihakirjoittelusta toistan sen, minkä sanoin yllä. Valheellisten väitteiden (siis väitteiden, jotka kirjoittaja tietää olevan vääriä) ja uhkausten levittäminen tulee olla kiellettyä. Se Haaviston kirjoitus saattoi hyvinkin sisältää tällaisia. Omien mielipiteiden (vaikkapa "minä vihaan ryhmää X") kirjoittamista ei taas minusta ole tarpeen kieltää. Yleensä itsestään siinä vain typeryksen tekee niitä mielipiteitään kirjoittaessa.


Entäpä "Minä vihaan ryhmää x perusteella y, vihaa sinäkin!" -tyyppiset kirjoitukset? Ei välttämättä tarvitse edes suoranaisia valheita tai suoria tappokehotuksia ja joillekin riittävät varsin huterat perusteet. Aina edes kirjoittaja itse ei tiedä väitteiden oikeellisuudesta tai voi esittää nipun oikeitakin väitteitä, joista on vain valikoitu omaa näkökohtaa puoltavat ja rajattu ulkopuolelle kaikki toisenlainen tieto ja tulkinta. Esimerkiksi tilastoista nyt voidaan poimia melkein mitä vaan ja tulkita niitä miten vaan.

Mut okei, uskot ilmeisesti pikkuisen enemmän ihmiseen ja itseohjautuvuuteen kuin minä. Kunpa minäkin voisin uskoa.

Tuo linkki ei tällä kertaa ollut kuin muuten vain, siinä Billie Holiday laulaa oudoista hedelmistä. Olisiko niin, että tuohon aikaan Yhdysvaltain etelävaltioisssa ei karambola ollut siinä määrin yleinen näky kuin nykyään ja runoilija ihmettelee niitä...

Mikäli selaimessa on tilarivi näkyvillä, niin linkin kohdalle kun hiirulaisen vie, näkee, minne se osoittaa. Tarkoitan siis tietokoneen oheislaitetta, jolla ohjataan käyttöliittymää, en sitä pienikokoista nisäkästä. Minun linkistäni nyt ei suoraan näe, mitä se sisältää. Monesti näkee, tämä vain heitä varten, jotka eivät uskalla avata ensimmäistäkään linkkiä rickrollauksen (http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Rickroll) pelossa.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Taha Islam on May 02, 2012, 14:50:30
Kuten sanottua, sellaisen fake-watch-sivuston tekemisestä olisi aika vaikea johtaa, että kyse on oikeasti rasististen kirjoitusten levittämisestä.

No tuskin olisi. Poliisi ottaa ja tutkii tietsikan ja sähköpostin, niin eiköhän ala totuus valjeta.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: sr on May 02, 2012, 17:17:49
Entäpä "Minä vihaan ryhmää x perusteella y, vihaa sinäkin!" -tyyppiset kirjoitukset?

Jos peruste y on valheellinen, niin tuota voi minusta pitää kiellettynä.

Quote
Ei välttämättä tarvitse edes suoranaisia valheita tai suoria tappokehotuksia ja joillekin riittävät varsin huterat perusteet.

Niin, sille emme voi mitään, jos joku vihaa jotain jostain täysin typerästä syystä. Tätä on täysin mahdotonta kieltää, eikä sitä tee nykyinen lakikaan. Sille ehkä voimme jotain, jos joku levittää väärää tietoa syystä, joka totta ollessaan voisi olla syy vihata jotain.

Otetaan esimerkki. Jos minä sanon, että "vihaan maata X ja sen kansalaisia, koska se on parempi futiksessa kuin Suomi", niin minusta tuota olisi aika vaikea kieltää millään. Tuossahan ei voi olla kyse edes mistään solvauksesta, koska tuo lausehan ennemminkin ylistää maan X menestystä jalkapallossa.

Quote
Aina edes kirjoittaja itse ei tiedä väitteiden oikeellisuudesta tai voi esittää nipun oikeitakin väitteitä, joista on vain valikoitu omaa näkökohtaa puoltavat ja rajattu ulkopuolelle kaikki toisenlainen tieto ja tulkinta. Esimerkiksi tilastoista nyt voidaan poimia melkein mitä vaan ja tulkita niitä miten vaan.

Juuri sitä tietämättömyyttä vastaan on se muiden kritiikki. Tai voi tässä minusta käyttää sitä samaa, mitä esim. kunnianloukkauksissa käytetään, eli väitteen esittäjän pitää pyydettäessä pystyä todistamaan väitteensä. Tämä sisältää tietenkin kaiken tilastoja väärin käyttämällä tehdyn yleistävien johtopäätöksien tekemisenkin.

Quote
Mut okei, uskot ilmeisesti pikkuisen enemmän ihmiseen ja itseohjautuvuuteen kuin minä. Kunpa minäkin voisin uskoa.

Niin, sinä ilmeisesti uskot siihen, että on jotain Hyviä(TM) ja Viisaita(TM) ihmisiä, joiden haltuun voi jättää sen, mitä yhteiskunnassa saa sanoa ja mitä ei ja ennen kaikkea, mitä ihmisten pitää olla mieltä asioista. Minä en kertakaikkiaan usko siihen, että olisi hyvä asia, että meillä valtiokoneisto (jolla on väkivaltamonopoli takanaan) koittaa ohjata sitä, mitä mieltä ihmiset saavat olla asioista.

Quote
Mikäli selaimessa on tilarivi näkyvillä, niin linkin kohdalle kun hiirulaisen vie, näkee, minne se osoittaa. Tarkoitan siis tietokoneen oheislaitetta, jolla ohjataan käyttöliittymää, en sitä pienikokoista nisäkästä. Minun linkistäni nyt ei suoraan näe, mitä se sisältää. Monesti näkee, tämä vain heitä varten, jotka eivät uskalla avata ensimmäistäkään linkkiä rickrollauksen (http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Rickroll) pelossa.

Niin, näin, että linkki vie youtubeen. Siksi en klikannut sitä, koska et antanut siitä mitään yhteenvetoa. Minulle kelpaa hyvin linkit siinä muodossa, että sanotaan:"Tämän linkin mukaan..." ja sitten sanotaan se, mitä sillä linkillä halutaan osoittaa ja ne, jotka eivät usko, voivat käydä katsomassa perustelut sieltä linkin takaa. Se, että läiskäistään vain linkki ja oletetaan lukijoiden itsensä selvittävän sen linkin yhteyden käytyyn keskusteluun ja kaivavan sieltä kirjoittajan argumentit esiin, on minusta laiskuutta kirjoittajalta.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Vongoethe on May 02, 2012, 17:31:28

Mut okei, uskot ilmeisesti pikkuisen enemmän ihmiseen ja itseohjautuvuuteen kuin minä. Kunpa minäkin voisin uskoa.


Niin, sinä ilmeisesti uskot siihen, että on jotain Hyviä(TM) ja Viisaita(TM) ihmisiä, joiden haltuun voi jättää sen, mitä yhteiskunnassa saa sanoa ja mitä ei ja ennen kaikkea, mitä ihmisten pitää olla mieltä asioista. Minä en kertakaikkiaan usko siihen, että olisi hyvä asia, että meillä valtiokoneisto (jolla on väkivaltamonopoli takanaan) koittaa ohjata sitä, mitä mieltä ihmiset saavat olla asioista.


Ahaa, olet siis anarkisti. Kyllä minä lakiasioissa luotan enemmän lakimiehiin kuin putkimieheen. LVI-asioissa luotan taas putkimieheen enemmän kuin lakimieheen. Hyvä lakimies tai hyvä putkimies - ammattimies yleensäkin -  ei vielä kuitenkaan tarkoita samaa kuin hyvä ihminen eikä tuollainen hommalainen olkiukko-Ä¢ ole välttämättä hyvä olkiukko. Korreloidahan ne toki voivat, jotkut vahvemmin, jotkut heikommin.

Mielipideasiat nyt ovat itse kunkin henkilökohtaisia asioita, laki ei ainakaan Suomessa pyri ohjaamaan sitä, mitä mieltä ihmiset nyt saavat olla, mitä ei.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: sr on May 02, 2012, 18:11:58

Mut okei, uskot ilmeisesti pikkuisen enemmän ihmiseen ja itseohjautuvuuteen kuin minä. Kunpa minäkin voisin uskoa.


Niin, sinä ilmeisesti uskot siihen, että on jotain Hyviä(TM) ja Viisaita(TM) ihmisiä, joiden haltuun voi jättää sen, mitä yhteiskunnassa saa sanoa ja mitä ei ja ennen kaikkea, mitä ihmisten pitää olla mieltä asioista. Minä en kertakaikkiaan usko siihen, että olisi hyvä asia, että meillä valtiokoneisto (jolla on väkivaltamonopoli takanaan) koittaa ohjata sitä, mitä mieltä ihmiset saavat olla asioista.


Ahaa, olet siis anarkisti. Kyllä minä lakiasioissa luotan enemmän lakimiehiin kuin putkimieheen.

En ole anarkisti. Näen valtiolle roolin väkivaltamonopolin ylläpitäjänä ja siten estämässä väkivallan käytön toisia ihmisiä vastaan. Tämä ei tarkoita, että valtion pitäisi ottaa mitään kantaa siihen, mitä ihmiset ajattelevat.

Quote
LVI-asioissa luotan taas putkimieheen enemmän kuin lakimieheen.

Niin minäkin.

Quote
Hyvä lakimies tai hyvä putkimies - ammattimies yleensäkin -  ei vielä kuitenkaan tarkoita samaa kuin hyvä ihminen eikä tuollainen hommalainen olkiukko-Ä¢ ole välttämättä hyvä olkiukko. Korreloidahan ne toki voivat, jotkut vahvemmin, jotkut heikommin.

Mihin olkiukkoon nyt viittaat?

Quote
Mielipideasiat nyt ovat itse kunkin henkilökohtaisia asioita, laki ei ainakaan Suomessa pyri ohjaamaan sitä, mitä mieltä ihmiset nyt saavat olla, mitä ei.

Eli sinustakaan ei siis valtion tule kieltää lauseita, jotka ovat tyyliä:"Minä vihaan ryhmää x perusteella y, vihaa sinäkin!"
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Vongoethe on May 02, 2012, 18:19:21

Mielipideasiat nyt ovat itse kunkin henkilökohtaisia asioita, laki ei ainakaan Suomessa pyri ohjaamaan sitä, mitä mieltä ihmiset nyt saavat olla, mitä ei.

Eli sinustakaan ei siis valtion tule kieltää lauseita, jotka ovat tyyliä:"Minä vihaan ryhmää x perusteella y, vihaa sinäkin!"


Kuka niitä lauseita on kieltämässäkään? Laajemmista kokonaisuuksista nyt on kyse. Et joko kykene ymmärtämään tai et suostu. Molemmissa tapauksessa taitaa olla turha edes yrittää keskustella.Mihin olkiukkoon nyt viittaat?


Hyvä kysymys, niitä on niin paljon, että onkin syytä tarkentaa.

Tästä oli tällä kertaa kyse. Tuollaista ei liiku missään muualla kuin höyrähtäneiden halla-aholaisten kaaleissa.


Niin, sinä ilmeisesti uskot siihen, että on jotain Hyviä(TM) ja Viisaita(TM) ihmisiä, joiden haltuun voi jättää sen, mitä yhteiskunnassa saa sanoa ja mitä ei ja ennen kaikkea, mitä ihmisten pitää olla mieltä asioista. Minä en kertakaikkiaan usko siihen, että olisi hyvä asia, että meillä valtiokoneisto (jolla on väkivaltamonopoli takanaan) koittaa ohjata sitä, mitä mieltä ihmiset saavat olla asioista.Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Mikael Lönnroth on May 02, 2012, 18:57:12
Tässä ajankohtaisesti tätä ihan samaa:
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-17837325
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Mikael Lönnroth on May 02, 2012, 19:03:27
Eiköhän tuollaisissa tapuksissa tutkittane kirjoittajan intentio: mitä kirjoittaja viestillään tahtoo sanoa. Sekin ratkaisee, mikä, millainen ympäristö viestillä on ja milloin.

Miten tuo intentio selvitetään? Meillä ei ole mitään ajatustenlukukonetta.

Syyttäjä esittää, että hänen mielestään levittäjän tarkoituksena oli kiihottaminen kansanryhmää vastaan ja tässä perustelut.
Vastaaja esittää, että eikä ollut ja tässä perustelut.
Käräjäoikeus jne päättää.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Vongoethe on May 02, 2012, 19:15:50
Tässä ajankohtaisesti tätä ihan samaa: BBC: Mein Kampf: Bavaria plans first German publication since WWII (http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-17837325)


Jep. Ajankohtainen on oikeastaan tuo Umberto Econkin (http://todellisuus.org/index.php?topic=1378.msg50922#msg50922) uusi kirja, se, mistä siinä kerrotaan.


Quote from: [url=http://www.haaretz.com/culture/books/umberto-eco-and-treacherous-texts-1.396123]Benjamin Balint, Ha'aretz, 17.11.2011[/url]

***

Maybe this is as it should be. Hannah Arendt once wrote: "If a patent forgery like the -˜Protocols’ is believed by so many people that it can become the text of a whole political movement, the task of the historian is no longer to discover a forgery. Certainly it is not to invent explanations which dismiss the chief political and historical fact of the matter: that the forgery is being believed. This fact is more important than the ‏(historically speaking, secondary‏) circumstance that it is forgery.-

The amazing and enduring power of the "Protocols- has little to do with the mind of its forgers and everything to do with the avidity of its consumers. In Eco’s telling, it turns out that the mind of the text’s producer is banal; it is stored with hand-me-down hatreds, with the static crackle of petty intrigues, with shallow and sham nihilisms. It is a nothing but a rancid recycler of old, threadbare shmattes.

And yet whoever forged the "Protocols,- his hatred was the hatred of millions. His text allowed − still allows − peddlers of hatred and violence to use the Jew as the irresistible explanation of both their own failures and their social, economic or political unrest, and most of all to present themselves not as perpetrators but as victims. It is exactly in this sense, as Celine was frank enough to say, that the "Protocols- serve as a sacred text of expiation and salvation.

The real story, then, is one that "The Prague Cemetery- hints at but does not for all its polymath erudition manage to capture: our impotence in the face of an obvious forgery, an absurd pastiche against which the ramparts of reason afford astonishingly feeble protection.

Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: sr on May 02, 2012, 19:24:15
Eiköhän tuollaisissa tapuksissa tutkittane kirjoittajan intentio: mitä kirjoittaja viestillään tahtoo sanoa. Sekin ratkaisee, mikä, millainen ympäristö viestillä on ja milloin.

Miten tuo intentio selvitetään? Meillä ei ole mitään ajatustenlukukonetta.

Syyttäjä esittää, että hänen mielestään levittäjän tarkoituksena oli kiihottaminen kansanryhmää vastaan ja tässä perustelut.
Vastaaja esittää, että eikä ollut ja tässä perustelut.
Käräjäoikeus jne päättää.

Miten kukaan voi sitä intentiota tietää paremmin kuin tekijä itse? Etenkään siis silloin, jos on kyse puhtaasti jonkun toisen viestin kopioinnista. Tuohon Mein Kampfiin liittyen, niin jos joku painattaa sen, niin sen intentio voi minusta olla ihan yhtä hyvin "katsokaa minkälaista paskaa A. Hitler kirjoitti"  kuin "A. Hitler oli suuri sankari kuin kirjoitti näin".
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Vongoethe on May 02, 2012, 19:32:10

Tuohon Mein Kampfiin liittyen, niin jos joku painattaa sen, niin sen intentio voi minusta olla ihan yhtä hyvin "katsokaa minkälaista paskaa A. Hitler kirjoitti"  kuin "A. Hitler oli suuri sankari kuin kirjoitti näin".


Ei aivan. Kirja on valmiiksi tuttu, sen seuraukset niin ikään. Lisäksi tuo uusi painos on varustettu kommentaarilla.

Panu Höglundilla oli hiljattain erinomainen bloggaus aiheesta (http://plaza.fi/ajassa/kolinaa-panuhuoneesta/mein-kampf-taas-saataville) Sonera Plazalla.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Mikael Lönnroth on May 02, 2012, 19:43:15
Eiköhän tuollaisissa tapuksissa tutkittane kirjoittajan intentio: mitä kirjoittaja viestillään tahtoo sanoa. Sekin ratkaisee, mikä, millainen ympäristö viestillä on ja milloin.

Miten tuo intentio selvitetään? Meillä ei ole mitään ajatustenlukukonetta.

Syyttäjä esittää, että hänen mielestään levittäjän tarkoituksena oli kiihottaminen kansanryhmää vastaan ja tässä perustelut.
Vastaaja esittää, että eikä ollut ja tässä perustelut.
Käräjäoikeus jne päättää.

Miten kukaan voi sitä intentiota tietää paremmin kuin tekijä itse? Etenkään siis silloin, jos on kyse puhtaasti jonkun toisen viestin kopioinnista. Tuohon Mein Kampfiin liittyen, niin jos joku painattaa sen, niin sen intentio voi minusta olla ihan yhtä hyvin "katsokaa minkälaista paskaa A. Hitler kirjoitti"  kuin "A. Hitler oli suuri sankari kuin kirjoitti näin".

Niin, eihän sitä voikaan kukaan tietää.

Tässä on hyvää settiä kohdan "Syyllisyys" alta:
Quote
Syyksiluettavuudella tarkoitetaan tekijän suhdetta rikokseksi määriteltyyn tekoon. Puhdas objektiivinen vastuu on suljettu pois rikosoikeudesta; tapaturmasta ei rangaista. Rangaistusvastuun syntymisen edellytyksenä on peittämisperiaatteen mukaisesti vaaditun syyksiluettavuuden ulottuminen kaikkiin rikostunnusmerkistön osiin. Syyksiluettavuuden perusmuodot ovat tahallisuus ja tuottamus. Rangaistavuuden lähtökohtana on tahallisuus, mutta myös tuottamus voi aiheuttaa rangaistusvastuun syntymisen, jos niin on erikseen edellytetty. Tahallisuusarvostelussa on kyse siitä, mitä tekijä on mieltänyt tai tahtonut teon tehdessään. Tuottamuksella tarkoitetaan taas tekijän huolimattomuutta tai varomattomuutta, ts. tekijän huolellisuusvelvollisuuden rikkomista.
http://www.avoin.helsinki.fi/kurssit/oikjohd/materiaali/osa5.html
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Vongoethe on May 02, 2012, 19:55:19
Aina ei tekijä ole tietoinen siitä, mitä hänen teoistaan seuraa. Kuten monesti on noista kirjoitteluistakin nähty: viime kädessä kirjoittajia voisi luonnehtia syyntakeettomiksi. Luonnehtihan sukulaismiehelleen  - joidenkin käsikirjoitusten mukaan - muuan juutalainen kirvesmieskin häntä vastaan rikkoneita seuraavasti: "Isä, anna heille anteeksi. He eivät tiedä, mitä tekevät."
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Harri on May 02, 2012, 20:37:13
Tätä Kaitsun kirjoitusta joku kommentoi Usarissa hyvin tyyliin, että "oli siinä pari asiaa oikeinkin. Yksi vuosiluku ja sitä toista asiaa en nyt juuri muista". Ja niinhän se oli, ja tällaiselle roskalle persulauma ja "sitoutumattomat" hurraavat. Silkkaa harhaista valhetta, mutta mitä tuolle porukalle voi tehdä? Ei mitään. Voi huomauttaa ja kertoa faktat joo, mutta ei se mitään auta. Kaitsukin toisti monen monta kertaa esimerkiksi sitä virheellistä väitettä, että Suomessa on Euroopan korkein somalipopulaatio, ensin absoluuttisesti ja sitten suhteellisesti. Kumpikaan ei tietysti pidä paikkansa, mutta tähänkin saatin sitten ympättyä Astrid Thors ja kuinka kiire hänellä muka oli saattaa somalit Suomen kansalaisiksi ja nämä eivät sitten näkyisi tilastossa. Jösses.

 
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Reija Härkönen on May 02, 2012, 20:55:26

Kaitsukin toisti monen monta kertaa esimerkiksi sitä virheellistä väitettä, että Suomessa on Euroopan korkein somalipopulaatio, ensin absoluuttisesti ja sitten suhteellisesti. Kumpikaan ei tietysti pidä paikkansa, mutta tähänkin saatin sitten ympättyä Astrid Thors ja kuinka kiire hänellä muka oli saattaa somalit Suomen kansalaisiksi ja nämä eivät sitten näkyisi tilastossa. Jösses.

Tämä on todella tavallista. Ja jostain kummasta on opittu myös sellaiset "faktat", että Suomen lisäksi juuri mikään muu maa ei edes ota vastaan pakolaisia, Suomeen tulvii pakolaisia ja laittomia maahanmuuttajia, somaleista 90 % on työttömiä ja lisäksi työhaluttomia. Niin ja tietysti se, että Norjan raiskauksista 100 % on maahanmuuttajien tekemiä...

Aina pitäisi jaksaa olla oikomassa näitä ja kymmeniä muita pinttyneitä uskomuksia - mutta eihän sellaista kukaan ehdi tehdä, varsinkin kun kyseessä on tietoinen pyrkimys levittää väärää tietoa.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: sr on May 03, 2012, 11:51:48

Tuohon Mein Kampfiin liittyen, niin jos joku painattaa sen, niin sen intentio voi minusta olla ihan yhtä hyvin "katsokaa minkälaista paskaa A. Hitler kirjoitti"  kuin "A. Hitler oli suuri sankari kuin kirjoitti näin".


Ei aivan. Kirja on valmiiksi tuttu, sen seuraukset niin ikään.

En nyt ihan sanoisi, että kirjan seuraukset ovat tuttuja. Kyllä siihen 1933-1945 touhuun tarvittiin vähän muutakin kuin yksi kirja. Joka tapauksessa on tuttua se, että mitä seuraa, jos ryhdytään toteuttamaan kirjan sisältämää ideologiaa, mutta tähän tuo yllä kirjoittamani juuri liittyikin. Yhden mielestä ihmisten pitäisi lukea Mein Kampf, jotta näkisivät yhtäläisyydet nykyisten äärioikeistolaisliikkeiden ja natsien ideologian kanssa ja siten tajuaisivat toimia sitä vastaan. Toisten mielestä se pitäisi lukea, koska perustelee tyhjentävästi, kuinka hienosta ideologiasta on kyse. Ja kolmansien (tämä unohtui minulta edeltä) mielestä ihmisten pitäisi lukea sitä, koska se tuottaisi rahaa hänelle kustantajana (eli hänellä ei ole painamisessa muuta motivaatiota kuin rahan teko ja hänelle on täysin yhdentekevää, mitä ihmiset kirjalla tekevät). Siitä, että joku vain painaa kirjan, ei kyllä tuota intentiota pysty päättelemään.

Ja edes saatesanoista ei välttämättä niistäkään pysty tuota päättelemään. Esim. Hommaforum on täynnä juttua rikastamisesta ja kultamunista, mutta nämä kirjoittajat eivät yleensä tosissaan tarkoita sitä, että heidän kirjoituksensa kohteet olisivat heidän mielestään rikastaneet mitään, vaan käyttävät ilmauksia sarkastisesti. Jos siis joku uusnatsi painattaisi Mein Kampfin ja lisäisi alkuun sanat, että tämä teksti on todennäköisesti valtaväestön silmissä rasistista ja mahdollisesti laitonta, onko tuossa intentio varoittaa sisällöstä vai lisätä oma kritiikkinsä ihmisten rasismikäsityksiin ja lakeihin sarkasmin muodossa?

Juuri äskettäinhän tästä intentiosta tapeltiin Eerolan tapauksessa. Se ei kai ainakaan vielä ole oikeuteen tai poliisitutkintaan johtanut, mutta yksi kansanedustaja sen perusteella jo erotettiin ryhmästään.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Vongoethe on May 03, 2012, 11:59:58

Ja edes saatesanoista ei välttämättä niistäkään pysty tuota päättelemään. Esim. Hommaforum on täynnä juttua rikastamisesta ja kultamunista, mutta nämä kirjoittajat eivät yleensä tosissaan tarkoita sitä, että heidän kirjoituksensa kohteet olisivat heidän mielestään rikastaneet mitään, vaan käyttävät ilmauksia sarkastisesti. Jos siis joku uusnatsi painattaisi Mein Kampfin ja lisäisi alkuun sanat, että tämä teksti on todennäköisesti valtaväestön silmissä rasistista ja mahdollisesti laitonta, onko tuossa intentio varoittaa sisällöstä vai lisätä oma kritiikkinsä ihmisten rasismikäsityksiin ja lakeihin sarkasmin muodossa?


No joo, enpä usko, etteikö sitä ivallisuutta tunnistettaisi. Ei pidä sekottaa sarkasmia ivaan, pikkuisen eri asia.

Umberto Eco sanoo sen Guardianin haastattelussa (http://www.guardian.co.uk/books/2011/nov/27/umberto-eco-people-tired-simple-things) noin:

"Eco's new book has been attacked by some for regurgitating an antisemitic text, but he argues that the Protocols can easily be found on the internet and that "weak readers" who misunderstand his purpose will be misled elsewhere. "You are not responsible for perverse readings of your book," he says. "Catholic priests said don't give Madame Bovary to a young girl to read because she might be seduced by adultery.""

Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Vongoethe on May 03, 2012, 12:37:33
Tätä Kaitsun kirjoitusta joku kommentoi Usarissa hyvin tyyliin, että "oli siinä pari asiaa oikeinkin. Yksi vuosiluku ja sitä toista asiaa en nyt juuri muista".


Antti Alfthan (http://siikala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/104750-uusi-suomi-myynyt-nahkansa-rasismille-sonta-haisee#comment-1490604) Pekka Siikalan bloggauksessa.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: sr on May 03, 2012, 14:04:30

Mielipideasiat nyt ovat itse kunkin henkilökohtaisia asioita, laki ei ainakaan Suomessa pyri ohjaamaan sitä, mitä mieltä ihmiset nyt saavat olla, mitä ei.

Eli sinustakaan ei siis valtion tule kieltää lauseita, jotka ovat tyyliä:"Minä vihaan ryhmää x perusteella y, vihaa sinäkin!"


Kuka niitä lauseita on kieltämässäkään?

No, jos tuosta ei ollut yllä kirjoittamassasi kyse, niin mitä sillä kysymykselläsi oikein ajoit takaa?

Quote
Laajemmista kokonaisuuksista nyt on kyse. Et joko kykene ymmärtämään tai et suostu. Molemmissa tapauksessa taitaa olla turha edes yrittää keskustella.

Näitä asioita oikeudessa puitaessa ei näyttäisi olevan kyse erityisen laajoista kokonaisuuksista. Käsittääkseni esim. Halla-ahon tapauksessa oikeuden päätös oli se, että rangaistuksen lisäksi hänen piti poistaa ne pari riviä islamiin liittyvää tekstiä, mutta muuten hänen blogikirjoituksensa (ja tietenkin kaikki muut kirjoitukset) saivat jäädä rauhaan.

Oleellinen ongelma laajempiin kokonaisuuksiin mentäessä on se, että silloin tullaan juuri tuon yllä kuvatun lauseen kaltaiseen tilanteeseen ja nousee esiin kysymys, että saako ihminen vihata jotain ryhmää x perusteella y tai saako tuon mielipiteen sanoa julkisesti. Minusta pitää saada. Minusta on juuri oikein, että muille tulee selväksi, kuinka idiootti joku on (etenkin jos hän vielä pyrkii poliittiseksi päättäjäksi, kuten tässä tapauksessa).

Quote

Mihin olkiukkoon nyt viittaat?


Hyvä kysymys, niitä on niin paljon, että onkin syytä tarkentaa.

Tästä oli tällä kertaa kyse. Tuollaista ei liiku missään muualla kuin höyrähtäneiden halla-aholaisten kaaleissa.


Niin, sinä ilmeisesti uskot siihen, että on jotain Hyviä(TM) ja Viisaita(TM) ihmisiä, joiden haltuun voi jättää sen, mitä yhteiskunnassa saa sanoa ja mitä ei ja ennen kaikkea, mitä ihmisten pitää olla mieltä asioista. Minä en kertakaikkiaan usko siihen, että olisi hyvä asia, että meillä valtiokoneisto (jolla on väkivaltamonopoli takanaan) koittaa ohjata sitä, mitä mieltä ihmiset saavat olla asioista.

Tuo yllä kirjoittamani liittyi siihen, että sinä sanoit, ettet usko ihmisiin ja itseohjautuvuuteen. Jos et tähän usko, niin sinun on uskottava siihen, että on sitten joku ylempi taso (eli ne hyvät ja viisaat ihmiset), joita tarvitaan tuohon ihmisten ulkoa päin ohjaamiseen. Eli ei siis mitään olkiukkoa.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Mikael Lönnroth on May 03, 2012, 14:14:01
Näitä asioita oikeudessa puitaessa ei näyttäisi olevan kyse erityisen laajoista kokonaisuuksista. Käsittääkseni esim. Halla-ahon tapauksessa oikeuden päätös oli se, että rangaistuksen lisäksi hänen piti poistaa ne pari riviä islamiin liittyvää tekstiä, mutta muuten hänen blogikirjoituksensa (ja tietenkin kaikki muut kirjoitukset) saivat jäädä rauhaan.

Ja katso millä tavalla hän ne "poisti":

Quote from: Halla-aho
Tästä kohdasta on Helsingin hovioikeuden 29.10.2010 antamalla päätöksellä poistettu väite, jonka mukaan profeetta Muhammad olisi pedofiili, ja islam pedofilian pyhittävä uskonto, siis pedofiiliuskonto, sekä väite, että pedofilia olisi Allahin tahto.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Vongoethe on May 03, 2012, 14:15:28

Tuo yllä kirjoittamani liittyi siihen, että sinä sanoit, ettet usko ihmisiin ja itseohjautuvuuteen. Jos et tähän usko, niin sinun on uskottava siihen, että on sitten joku ylempi taso (eli ne hyvät ja viisaat ihmiset), joita tarvitaan tuohon ihmisten ulkoa päin ohjaamiseen. Eli ei siis mitään olkiukkoa.


Ei mitään logiikaakaan.

Tiesitkö, että länsimaisissa demokratioissa lakia säätää yleensä kansalaisten joukosta vaaleilla valittu edustajisto? Niitä valmistellaan puolestaan eri ministeriöissä, kuunnellaan eri tahoja asiantuntijoina ja niin edelleen.

Sitten on vielä lakeja, joita on helpompi muuttaa kuin toisia. Perustuslaki Suomessa on hankalammin muutettavissa kuin normaali laki tai asetus. Britanniassa ei taida olla perustuslakia, mutta luulisi, että sielläkin jotkut lait ovat helpommin muutettavissa kuin toiset.

Sitten on vielä tämä kolmijako-oppi, erotetaan toisistaan lannsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovalta.

Satunnaisesti noissa portaissa saattaa toki hyviäkin ihmisiä olla, ei heistä haittaakaan ole.

Minä en kuitenkaan ole hyvä ihminen ja totean, että nyt riitti.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Vongoethe on May 03, 2012, 20:07:36
Tuommoinen dokumentti:

Vähemmistövaltuutettu: Rasistiseen kiihotukseen puuttuminen (http://www.ofm.fi/intermin/vvt/home.nsf/files/Nettirasismi_PDF/$file/Nettirasismi_PDF.pdf)
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Vongoethe on June 07, 2013, 23:11:06
Köyry jo linkitti (http://todellisuus.org/index.php?topic=1394.msg65616#msg65616) blogiketjuun. Lukaisin, linkitetään nyt tännekin:

Kai Haavisto: Julkinen anteeksipyyntö (http://kaihaavisto1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/142110-julkinen-anteeksipyynto)
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: metrics on June 07, 2013, 23:14:10
Tulipas katarraalinen olo. Siis limakalvoilla.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Vongoethe on June 07, 2013, 23:30:50
Tulipas katarraalinen olo. Siis limakalvoilla.

Kunhan kuittasin. Vilpitön, puolivilpillinen tai ei, siinä oli vienokaino pyyntö poistaa teksti näkyviltä. Päättäköön Mikael, ketjun aloittaja, mitä tekee tai tekemättä jättää - tai ylläpito, poistaako, tekeekö mitään vai siirtääkö vain ylläpidolle näkyvään osioon. Omalta osaltani pidän tuota asiaa loppuun käsiteltynä.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: metrics on June 07, 2013, 23:33:15
Ei taida olla Haavistolla asiaa purgatoriaan. Ei sikäli, että olisi välttämättä itsellänikään.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Vongoethe on June 08, 2013, 00:04:51
Ei taida olla Haavistolla asiaa purgatoriaan. Ei sikäli, että olisi välttämättä itsellänikään.

Tässäpä (http://www.kirjasilta.net/wilcox/hy/hy.html) sinulle Hyvä Sana:

"Kaikkiin kiusauksiimme, saatanan hyökkäyksiin ja valitukseemme on syynä itsevanhurskautemme ja omahyväisyytemme. Niitä Jumala ajaa takaa salliessaan saatanan hyökätä kimppuumme, niin kuin Laaban ajoi takaa Jaakobia kotijumaliensa tähden. Ne on sinulta riistettävä, olitpa miten vastahakoinen tahansa. Ne estävät Kristuksen pääsemästä sisälle, ja syyllisyys ei häviä, ennen kuin Kristus tulee sisälle. Missä on syyllisyyttä, siellä on sydän kova. Sen tähden suuri syyllisyys todistaa vain vähän, jos ensinkään, Kristuksesta."

Wilcox tarkoittanee yksinkertaisesti sitä, että kaikkein syntisimmät (vääryyksiin syyllistyneet) ihmiset olisivat niitä kaikkein kovasydämisimpiä, tokkopa puhuu syyllisyydestä nykymerkityksessä.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: metrics on June 08, 2013, 00:11:26
Sydän kun auki on, sinne Jeesus tekee asunnon? Ryhmis voi todella rikkoa rajoja ja aiheuttaa pahennusta näytelmällä, jossa Kristus vaatii tulla sisään. Vai onko viimeiset kiusaukset jo kiusattu?
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Vongoethe on June 08, 2013, 00:23:11
Sydän kun auki on, sinne Jeesus tekee asunnon? Ryhmis voi todella rikkoa rajoja ja aiheuttaa pahennusta näytelmällä, jossa Kristus vaatii tulla sisään. Vai onko viimeiset kiusaukset jo kiusattu?

Jännitteiden lievittämiseksi, Hommateatterin pojat voisivat järjestää performanssin, jossa kiillottelisivat vanhoja kunnon aseitaan. Ottaisivat rätit kouraan, sylkäisisivät, hieroisivat ja hinkkaisivat, lopuksi lipaisisivat nautinnollisesti aseidensa päistä rasvat. Rentouttavaa, rauhoittavaa, eikö olisikin?
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: metrics on June 08, 2013, 00:30:03
Jännitteiden lievittämiseksi, Hommateatterin pojat voisivat järjestää performanssin, jossa kiillottelisivat vanhoja kunnon aseitaan. Ottaisivat rätit kouraan, sylkäisisivät, hieroisivat ja hinkkaisivat, lopuksi lipaisisivat nautinnollisesti aseidensa päistä rasvat. Rentouttavaa, rauhoittavaa, eikö olisikin?

Rautahan kait väisti Sancho Lahtisen mukaan Saarenmaalle tai jonnekin odottamaan hetkeä H8? Mutta voihan tuo performanza Laulujuhlillekin sopia.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Vongoethe on June 08, 2013, 00:56:30
Jännitteiden lievittämiseksi, Hommateatterin pojat voisivat järjestää performanssin, jossa kiillottelisivat vanhoja kunnon aseitaan. Ottaisivat rätit kouraan, sylkäisisivät, hieroisivat ja hinkkaisivat, lopuksi lipaisisivat nautinnollisesti aseidensa päistä rasvat. Rentouttavaa, rauhoittavaa, eikö olisikin?

Rautahan kait väisti Sancho Lahtisen mukaan Saarenmaalle tai jonnekin odottamaan hetkeä H8? Mutta voihan tuo performanza Laulujuhlillekin sopia.

Kyyrölän Metsäveljet?
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: metrics on June 08, 2013, 00:59:44
Jännitteiden lievittämiseksi, Hommateatterin pojat voisivat järjestää performanssin, jossa kiillottelisivat vanhoja kunnon aseitaan. Ottaisivat rätit kouraan, sylkäisisivät, hieroisivat ja hinkkaisivat, lopuksi lipaisisivat nautinnollisesti aseidensa päistä rasvat. Rentouttavaa, rauhoittavaa, eikö olisikin?

Rautahan kait väisti Sancho Lahtisen mukaan Saarenmaalle tai jonnekin odottamaan hetkeä H8? Mutta voihan tuo performanza Laulujuhlillekin sopia.

Kyyrölän Metsäveljet?

Siellähän olisi vanha(poika)-kämyille tarjolla vahvoja sovhoosinaisia, joilla on komiat keuhkot.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Vongoethe on June 08, 2013, 01:11:11
Jännitteiden lievittämiseksi, Hommateatterin pojat voisivat järjestää performanssin, jossa kiillottelisivat vanhoja kunnon aseitaan. Ottaisivat rätit kouraan, sylkäisisivät, hieroisivat ja hinkkaisivat, lopuksi lipaisisivat nautinnollisesti aseidensa päistä rasvat. Rentouttavaa, rauhoittavaa, eikö olisikin?

Rautahan kait väisti Sancho Lahtisen mukaan Saarenmaalle tai jonnekin odottamaan hetkeä H8? Mutta voihan tuo performanza Laulujuhlillekin sopia.

Kyyrölän Metsäveljet?

Siellähän olisi vanha(poika)-kämyille tarjolla vahvoja sovhoosinaisia, joilla on komiat keuhkot.

Aatella, kuin pienet porsaat, Džamiljaa, ensimmäistä opettajaa ja hyvästi kalsarit ja eikun aroa raivaamaan.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: metrics on June 08, 2013, 01:19:20
Pitääkö poikien luopua myös ruskeasta paidasta? Vai kalsongen riittää?
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: Vongoethe on June 08, 2013, 01:27:58
Pitääkö poikien luopua myös ruskeasta paidasta? Vai kalsongen riittää?

Ruskeatko kalsongitkin? Napoleonillahan oli kuulemma punainen paita, ettei taistelussa saatu veri näkyisi eikä pelottaisi taistelutovereita kenraalin jatkaessa aktiviteetteja entistä rohkaistuneempina. Hitlerillä oli kuulemma ruskeat alushousut jollain tapaa vastaavasta syystä.

Uljastahan se olisi, työhellä pelkät paidat päällä. Lapinlahden vaakunassakin ovat ruskeita, allaoleva (py)romanttisempi kaikesta raadannasta huolimatta..

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fe/Raatajat_rahanalaiset.JPG/750px-Raatajat_rahanalaiset.JPG)

Kohta kyllä Julmis nakkaa meidät pihalle off-topicista, jatketaan jossain muualla.
Title: Re: Kai Haaviston rasistinen teksti
Post by: metrics on June 08, 2013, 01:33:59
Naturalismin (py)romanttiset kasvot.

Kohta kyllä Julmis nakkaa meidät pihalle off-topicista, jatketaan jossain muualla.

Ok, ehkä "Halla-aho-kultti"-ketjuun ;).