Todellisuus

Keskustelu => Yleinen keskustelu => Topic started by: Vongoethe on April 02, 2012, 17:18:30

Title: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Vongoethe on April 02, 2012, 17:18:30
Kevät toi, kevät toi kerjäläisen ja vei Kiviniemen (http://www.kainuunsanomat.fi/Kotimaa/1194732744362/artikkeli/kiviniemi+huolissaan+keskustan+tilanteesta+vayrynen+ei+syyna+eroon.html). Ui Mari (http://www.kainuunsanomat.fi/Kainuu/1194732608567/artikkeli/timo+korhonen+tarpeettoman+raju+ratkaisu+kiviniemelta.html) väljemmille vesille. Kuinka sitten syksyllä? Uumoilkaamme, tuumailkaamme.

Vihreät aikoo hyödyntää Haaviston tuoman nosteen (http://www.kainuunsanomat.fi/Kotimaa/1194732310194/artikkeli/vihreat+aikoo+hyodyntaa+haaviston+tuoman+nosteen.html)

Quote from: Kainuun Sanomat/STT, Risto Jussila, 1.4.2012 15:49
(http://www.kainuunsanomat.fi/cs/Satellite?blobcol=urldata&blobkey=id&blobtable=MungoBlobs&blobwhere=1195958473738&ssbinary=true)
Ville Niinistön johtama vihreät tavoittelee kunnallisvaaleihin ehdokkaita joka kuntaan.


Vihreät haluaa hyödyntää Pekka Haaviston presidentinvaaleissa saamaa suosiota. Puolueessa toivotaan, että vihreiden kaikkien aikojen vaalimenestys näkyisi myös syksyn kunnallisvaaleissa.

Puoluesihteeri Panu Laturi on erityisen toiveikas. Hän uskoo jopa siihen, että vihreillä on mahdollisuudet 10 prosentin kannatukseen -lähes joka kunnassa-.

Monta mutkaa tosin on vielä vaalivoiton tiellä. Laturi myöntää, että ehdokashankinnan onnistuminen on ratkaisevassa asemassa. Hän kehottaa vihreää väkeä hankkimaan aktiivisesti ehdokkaita syksyn vaaleihin.

- Tärkeää on, että me itse uskomme mahdollisuuksiin niissä kunnissa, joissa ei aiemmin ole ollut menetystä, hän viestitti vihreiden valtuuskunnan jäsenille kokouksessa.

Tavoitteena on, että lähes jokaisessa kunnassa olisi vihreitä ehdokkaita. Tässä puolueella voi vielä olla suuria vaikeuksia. Ainakin takavuosina joissain pienissä maaseutukunnissa vihreästi ajattelevat eivät aina uskaltaneet näyttää väriään ongelmien pelossa. On huhuttu, että joissain tapauksissa oli jopa uhattu työpaikan menettämisellä tai vastaavilla pelotteilla.

Viime kunnallisvaaleissa vihreillä oli vajaat 2 200 ehdokasta noin puolessa maan silloisista kunnista. Nyt puolue tavoittelee 2 600:aa ehdokasta.Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kaptah on April 02, 2012, 17:32:25
Jep, mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu. Heittelenpä sekalaisia haja-ajatuksia.

Eduskuntavaaleissa kyrsiintyneisyys moniin asioihin satoi persujen laariin, mutta minusta persut eivät ole oikein odotuksiin vastanneet ja osa liikkuvaisimmista äänestäjistä vaihtaa varmasti puoluetta myös pois Persuista. Valjuhko esiintyminen nyt ei sinänsä ole ihme, kun puolue kasvaa yhdessä illassa kooltaan moninkertaiseksi. Olen kohtalaisen varma, että persujen kannatus putoaa selvästi eduskuntavaaleista. Vihreillä luultavasti nousee, koska Haavisto toi mukavasti nostetta ja oli juuri sitä, mitä läheskään kaikki muut puolueen edustajat eivät, eli keskustelukykyinen ja -halukas ja onnistuu pysyttelemään erossa kohtuuttomasta elitismistä ja yksisilmäisyydestä. Haavisto paikkasi Vihreiden mainetta hienosti, propsit siitä hänelle ja puolueelle.

Keskustan uskoisin myös nousevan, osittain koska Väyrynen nosti sen takaisin ajankohtaiseksi (niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin) ja koska se on nyt voinut oppositiossa ollessaan paheksua kaikkea sitä, mitä olisi ja on tehnyt hallituksessa ollessaan. Luultavasti osa maakuntien miehistä ja naisista on unohtanut kaiken Kepun aikaansaaman pahan ja palaa remmiin, "onhan se Kepu nyt kuitenkin ainut joka meidän asiaamme oikeasti ajaa."

Kokoomukseen tuskin oikein mikään pystyy, koska täysin riippumatta siitä millaista politiikkaa se toteuttaa, äänestävät aina itsensä menestyviin hyvätuloisiin aiheetta tai aiheesta samaistuvat Kokoomusta, koska se vain sopii imagoon niin kivasti.

SDP:stä en osaa sanoa oikein mitään. Minulla on sellainen fiilis, että osa pitkän linjan SDP-väestä on tainnut vaihtaa leiriä Persuihin, eikä välttämättä palaa ihan helposti takaisin. Duunareista kovin harva arvostaa Kreikka-ilmiötä ja Jutan toimia sen hoidossa.

Vasureiden kannatus jäänee kohtalaisen vähälle. Tämän perustan vahvaan mutuun. Vasemmistoliitto on leimautunut ainakin minun silmissäni kaiken yleismaailmallisen kivan puolesta pahaa eliittiä vastaan taistelevaksi, mutta en usko että kuntatasolla tällaiselle on niin paljon kysyntää.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Vongoethe on April 02, 2012, 17:41:02
Paljon riippuu ehdokkaistakin, minkälaisia ihmisiä puolueet nyt listoilleen onnistuvat haalimaan. Kunnallisvaaleissa ei varsinaisesti kisata kreikkalaisille annetuista tuista vaan korkeintaan EU:n ja valtion kunnille, investointeihin ja yrityksille myöntämistä rahoista.

Jussi Jalonen pohtii Keskustan kuvioita (http://jojalonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/102034-kiviniemen-palmusunnuntai) Uudessa Suomessa, Puheenvuoro-palstalla.

Haukiputaalainen (Oulun lähistöllä) Seppo Leskinen (http://leskinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/102108-perussuomalaisilla-syyt%C3%A4-tyytyv%C3%A4isyyteen) tuntuu uskovan puolueensa menestykseen sekä siihen, että heillekin tuulenhaistajat ja opportunistit loikkivat.

Quote from: Seppo Leskinen/Uusi Suomi, Puheenvuoro, 2.4.2012, 17.14


Perussuomalaisilla syytä tyytyväisyyteen!


Perussuomalaisilla on hyvä syy olla tyytyväisiä. Kannatuksemme on säilynyt korkealla ja eduskuntaryhmän toiminta on ollut asiallista ja näkyvää.

Voin sanoa hyvillä mielin, että 15,8 prosentin kannatus näin kunnallisvaalein alla on hyvä. Siis, mihkään paniikkiin ei ole mitään syytä. Tuo reilun 15 prosentin kannatus takaa perussuomalaisille erittäin suuren ja näkyvän vaalivoiton syksyn kunnallisvaaleissa. Olen vuorenvarma siitä, että Perussuomalaiset on  ainoa vaalivoittaja. Muut puolueet tulevat tippumaan edellisten 2008 kunnallisvaalin tuloksissa alaspäin ja kovasti.

Ehdokashankinta on erittäin hyvällä tolalla. Haukiputaallakin pitkänlinjan vasemmistovaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen, Annemari Enojärvi, asettuu ehdolle perussuomalaisten listalle. Oulun vaalipiirissä on tapahtumassa useita samanlaisia siirtymisiä perussuomalaisiin, mutta niistä ei vielä tarkemmin hiiskuta. Siis meillä ei ole mitään hätää, ei yhtikäs mitään! Perussuomalaisten valtuutettujen määrä vähintäänkin tuplaantuu ja sekös kilapilevia puolueita ja heidän myötäjuoksia- mediaa kiukuttaa, se suorastaan KIUKUTTAA!

Kuntaliitokset ovat varmaan tapetilla vielä syksylläkin. Meilläpäin sotkamolaiset varmaan kinastelevat siitä, tulisiko kunnan nimi muuttaa Salt Lake Cityksi vai Winterfelliksi. Lähistöllä on jo Ristijärvi (Cross Lake City) ja Paltamo (elikkä tervavene, kavereiden kesken Baltimore City). Talvivaaran kaivos on muutellut lähitienoon järviä suola-altaiksi. Mitvit, Oulujärven piti oleman Kainuun meri, mutta UPM pani tehtaansa pakettiin, ennen kuin kaikki happi lopahti Kajaaninjoen latvasta ja Oulujärveltä...

Vuokatti kuuluu Sotkamoon, tahtoo sanoa, että matkailuelinkeinon ja kaivostoiminnan välillä on hieman hankausta, Talvivaara haiseekin. Ympäristölupien kanssa on hieman epäselvyyksiä, Keskustan entinen varapuheenjohtajakin ja entinen ympäristöministeri, entinen kuhmolainen Paula Lehtomäki (http://fi.wikipedia.org/wiki/Paula_Lehtom%C3%A4ki) taisi pikkuisen ryvettyä perheensä Talvivaara-omistusten kanssa.

Sitten on vielä maakuntatason jutut, kuntayhtymät, terveyspalvelut ja niiden saatavuus sun muut, ylipäänsä se, mitä palveluita kyetään ylläpitämään, kyetäänkö rakentamaan uusia tiloja ja niin edespäin.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kaptah on April 02, 2012, 18:08:46
Paljon riippuu ehdokkaistakin, minkälaisia ihmisiä puolueet nyt listoilleen onnistuvat haalimaan. Kunnallisvaaleissa ei varsinaisesti kisata kreikkalaisille annetuista tuista vaan korkeintaan EU:n ja valtion kunnille, investointeihin ja yrityksille myöntämistä rahoista.

Sitten on vielä maakuntatason jutut, kuntayhtymät, terveyspalvelut ja niiden saatavuus sun muut, ylipäänsä se, mitä palveluita kyetään ylläpitämään, kyetäänkö rakentamaan uusia tiloja ja niin edespäin.

...ja niin surullista kuin se onkin, luultavasti ylivoimainen enemmistö antaa kuitenkin äänensä ihan fiilispohjalta ja sen mukaan, mikä tuntuu omimmalta.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Vongoethe on April 02, 2012, 18:24:08

...ja niin surullista kuin se onkin, luultavasti ylivoimainen enemmistö antaa kuitenkin äänensä ihan fiilispohjalta ja sen mukaan, mikä tuntuu omimmalta.


Siinä suhteessa persuilla on täällä päin tuhannen taalan paikka, kunhan eivät jää vaalimainonnassaan näpertelemään pakolaisten vastustamisen ja koirankakan kanssa, kuten heillä on tapana ollut. Puolueellahan on rahaa kuin roskaa, nyt kun heidän aikoinansa kovasti vastustamaansa puoluetukea tulvii toimiston kassaan.

Demarit ovat pikkuisen mustan hevosen asemassa täällä päin, AY-osasto on ollut vasemmistoliittovetoinen ja niin ollen äänetkin. Joitakin perussuomalaisia AY-vaikuttajia näin viime vaalien alla. Kokoomus lienee nousussa, mutta kuten tuli jo sanotuksi, paljon riippuu ehdokasasettelusta. Vihreätkin saattavat omaksua vastustuspolitiikan, ennen se on ollut enimmäkseen vasemmistoliiton ja perussuomalaisten heiniä. Keskustan vaalirahoitus -, Kehittyvien maakuntien Suomi (http://fi.wikipedia.org/wiki/Kehittyvien_maakuntien_Suomi) ynnä muut sellaiset kummittelevat varmaan vielä syksylläkin. Toisaalta, täällä haukuskellaan vähän kaikkea, mikä liikkuu, onneksi tuollaisella amerikkalaistyylisellä mustamaalaamispolitiikalla tuskin vielä ainakaan ensi vaaleissa vaalivoittoa hankitaan, niin ainakin toivoisi. Äänestäjille täytyy olla jotain konkreettistakin annettavaa tai säilytettävää.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Vongoethe on April 05, 2012, 16:24:01
Mitä noista nyt voisi päätellä? Gallupit ovat galluppeja, virhemarginaalikin melkoinen. Vaalipäivä on sitten erikseen.

Vihreät ohi perussuomalaisten kuntavaalimittauksessa (http://www.kainuunsanomat.fi/Kotimaa/1194735031348/artikkeli/vihreat+ohi+perussuomalaisten+kuntavaalimittauksessa.html)

Quote from: Kainuun Sanomat, 5.4.2012 11:14

Vihreät ohi perussuomalaisten kuntavaalimittauksessa

[Kuvateksti:] Ville Niinistön johtama vihreät menstyi kunnallisvaaligallupissa.

Vihreät saavat perussuomalaisia suuremman kannatuksen kuntavaalien kannatusmittauksessa, jonka Ilta-Sanomat julkaisi tänään. Vihreitä äänestäisi 11 prosenttia vastaajista, kun perussuomalaisten kannatus jäisi 10 prosenttiin.

Suurin kannatus mittauksessa oli kokoomuksella, 26 prosenttia. SDP sijoittui toiseksi 17 prosentilla ja keskusta kolmanneksi 16 prosentin kannatuksella. SDP ohitti keskustan tammikuun mittaukseen verrattuna.

Ilta-Sanomien MC-Infolta tilaamaan tutkimukseen haastateltiin yli 1 300:aa ihmistä 28.3.-3.4. Virhemarginaali on enimmillään 3,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Markkinatutkija Jukka Laakso MC-Infosta korostaa Ilta-Sanomille, että kuntavaalikyselyn tuloksia ei voi verrata muihin puoluekannatuskyselyihin. Monilla puolueilla ei ole ehdokkaita kaikissa kunnissa.

Perussuomalaiset saivat vuoden 2008 kuntavaaleissa 5,4 prosentin kannatuksen.


Iltasanomien uutinen aiheesta (http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/yllatystulos-is-tutkimuksessa-vihreat-nousi-perussuomalaisten-ohi/art-1288460118603.html)

Iltasanomien Eija Kallioniemen kommentti (http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/kommentti-vayrys-noste-suli-jo-/art-1288460176015.html), jossa hän arvio Keskustan Paavo Väyrys -nosteen jo hiipuneen.

"Alkuun kertaus kannatusprosenteista: Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, kokoomus saisi 26 prosentin kannatuksen, Sdp 17, keskusta 16, vihreät 11, perussuomalaiset 10, vasemmistolitto 8, kristillisdemokraatit 5 ja Rkp 4.

***

Nyt näyttää siltä, joka mittauksessa, että perussuomalaiset alkavat valua hiljalleen alaspäin.
"
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kaptah on April 06, 2012, 00:10:35
Mutta kyllä minä vaan ihmettelen sitä, miten Kokoomus voi olla noin kuumaa hottia. Kataisen ja Stubbin näytöt ovat olleet meikäläisen silmissä kohtalaisen heikkoja. Katainen on pääministerinä hallituksessa, jonka tekoset eivät ole kovin paljoa kannatusta noin yleensä saaneet.

Ei voi kuin ihmetellä, miten hyvin Kokoomus pystyy saamaan vastuun kaikesta ikävästä hallituskumppanien niskoille. Siinä mielessä valtiovarainministerin salkku SDP:lle oli erinomainen veto, koska sinnehän se suurin angsti taitaa kohdistua.

Kokoomuslaisen imago ilmeisesti on erinomaisen hyvin juuri sellainen, johon suuri osa kansasta haluaa samaistua.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Vongoethe on April 06, 2012, 00:18:13

Kokoomuslaisen imago ilmeisesti on erinomaisen hyvin juuri sellainen, johon suuri osa kansasta haluaa samastua.


Osama bin Laden marraskuulla 2001 (http://www.greatdreams.com/osama_tape.htm): "When people see a strong horse and a weak horse, by nature, they will like the strong horse."

Entivanhaan ihmiset sentään täälläpäin olivat luonnostaan altavastaajan puolella, nyt kai halutaan olla voittajien joukoissa. Bemarikauppias, renkikin, tuntee ylpeyttä siitä, ettei myy Ladoja, ladakauppias on joteski hoonompi kauppias.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kaptah on April 06, 2012, 00:31:25
Quote
Bemarikauppias, renkikin, tuntee ylpeyttä siitä, ettei myy Ladoja, ladakauppias on joteski hoonompi kauppias.

Ilmankos en Kokoomusta äänestäkään jos Ladoja halveksuvat.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Julmuri on April 06, 2012, 01:19:37

Kokoomuslaisen imago ilmeisesti on erinomaisen hyvin juuri sellainen, johon suuri osa kansasta haluaa samastua.


Osama bin Laden marraskuulla 2001 (http://www.greatdreams.com/osama_tape.htm): "When people see a strong horse and a weak horse, by nature, they will like the strong horse."

Entivanhaan ihmiset sentään täälläpäin olivat luonnostaan altavastaajan puolella, nyt kai halutaan olla voittajien joukoissa. Bemarikauppias, renkikin, tuntee ylpeyttä siitä, ettei myy Ladoja, ladakauppias on joteski hoonompi kauppias.

Tätä "bandwagon" efektiä on myös koko tuossa mamukriitikkoskenessä varmasti ollut. Momentum on kuitenkin jo menetetty. Persut ovat jäänet jo Vihreidenkin taakse.

Quote
Bemarikauppias, renkikin, tuntee ylpeyttä siitä, ettei myy Ladoja, ladakauppias on joteski hoonompi kauppias.

Ilmankos en Kokoomusta äänestäkään jos Ladoja halveksuvat.

Ladoja taitaa halveksua nykyään kaikki autokauppiaat kun merkin maahantuonti on lopetettu, jopa Putinillakin on maasto-Ladassaan Opelin moottori.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Vongoethe on April 06, 2012, 01:25:57

Ladoja taitaa halveksua nykyään kaikki autokauppiaat kun merkin maahantuonti on lopetettu, jopa Putinillakin on maasto-Ladassaan Opelin moottori.


Eikö Lada ollut alun perin Fiatin kopio? Italialaisesta saksalaiseksi. Mut onhan se eri hienoa olla vaikka lekurina Hesperiassa kuin Töpsävän terveysasemalla, vaikka palkka ja työedut olisivatkin samantasoiset.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kellottaja on April 06, 2012, 07:39:56
Kuntavaalikisa on erilainen kuin eduskuntavaalit. Suomessa on 336 kuntaa. Näiden koko vaihtelee hyvin pienistä , ihan suurimpiin kaupunkeihin.
PS:n ja monen , monen muun puolueen on mahdotonta täyttää listoja , toiveissa on edes yhden ehdokkaan löytäminen pieniin kuntiin. Pienissä kunnissa kesKusta omistaa. Rkp:llä on omat super-alueet.

Maanlaajuista gallupia ei voi oikein suhteuttaa paikkoihin, ei edes lähelle.
Kuntavaaleissa: odotusarvo on : 1. Kokoomus, 2. mutta sitten tiukkaa SDP&Kesk. ja 4. Ps:lle hyvä tulos on tuplaus(yli 10%) viime vaaleista. 5. vihr. (jo ehdokaspula ja kuntapiirijako tekevät hankalaksi. Siinä missä PS toimii perussuomessa, vihreät ei.) 6. vas. (Jopa mahdollisuus ohi vihreiden. Vahva kannatus P-Suomessa.)
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Vongoethe on April 29, 2012, 16:14:05
YLE: SDP:n kannatus nousi vaalien tasolle

Quote from: YLE, 29.4.2012 klo 12:39
 (http://yle.fi/uutiset/sdpn_kannatus_nousi_vaalien_tasolle/6076060)

Politiikka 29.4.2012 klo 12:00 | päivitetty 29.4.2012 klo 12:39

SDP:n kannatus nousi vaalien tasolle

Kokoomus on edelleen vankasti maan suurin puolue. Perussuomalaisten alamäki jatkuu ja ero keskustaan kasvaa.

(http://img.yle.fi/uutiset/incoming/article6076051.ece/ALTERNATES/w580/)
Puoluekannatusarviot huhtikuu 2012 Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Yle Uutisten Taloustutkimuksella teettämässä huhtikuun kannatusarviossa kokoomus pitää kärkipaikkaa 22,6 prosentin osuudella. Puolueen kannatus on pilkulleen sama kuin maaliskuussa ja 2,2 prosenttiyksikköä suurempi kuin sen viime vuoden eduskuntavaaleissa saama ääniosuus.

SDP:n kannatus on noussut tämän vuoden helmikuussa mitatuista historiallisen huonoista 16,3 prosentin pohjalukemista lähes kolme prosenttiyksikköä ja on nyt 19,1 prosenttia, sama kuin puolueen osuus viime kevään eduskuntavaaleissa annetuista äänistä. Maaliskuusta SDP on nostanut kannatustaan 1,8 prosenttiyksikköä.

Demarit on kyselyn mukaan selkeästi toiseksi suurin puolue, sillä keskustan kannatus ei ota noustakseen. Se on itse asiassa heikentynyt kolme kymmenystä maaliskuusta ja on nyt 16,4 prosenttia.

PS:n lasku jyrkkää
Perussuomalaisten alamäki jatkuu. Tammikuun kyselyssä puolueen kannatus oli 17,4, helmikuussa 16,1, maaliskuussa 15,8 ja tässä huhtikuun mittauksessa 14,1 prosenttia. Lasku on jyrkkää kun muistetaan, että viime vuoden kesällä PS:n kannatus keikkui kuukausi kuukauden jälkeen reilusti yli 20 prosentissa.  Parhaimmillaan luku oli jopa 23 prosenttia.

Myös vihreiden kannatus on laskenut: se on nyt 10,4 prosenttia, kun se vielä maaliskuussa oli 11,0.

Vasemmistoliitto on hieman parantanut asemiaan: maaliskuussa 8,1 ja nyt 8,9 prosenttia vastanneista kannatti puoluetta.

RKP ja Kristillisdemokraatit näyttävät huhtikuun mittauksen perusteella jumiutuneen alle neljän prosentin puolueiksi. RKP:n kannatus oli 3,7 prosenttia, 0,2 prosenttiyksiköä enemmän kuin maaliskuussa. Kristillisdemokraateja kannatti 3,2 prosenttia, puoli prosenttiyksikköä vähemmän kuin maaliskuussa.

Tutkimuksen haastattelut tehtiin 3.-26.4.2012. Kannatusarvio kuvaa tilannetta eduskuntavaalien puoluekannatuksessa. Tutkimukseen vastasi yllä mainittuna ajanjaksona 2 892 henkilöä. Heistä 1 877 eli 64,9 prosenttia kertoi puoluekantansa.


Mistä on kyse?

-¢Kokoomus sai huhtikuussa puoluegallupissa suurimman, 22,6 prosentin kannatuksen.
-¢Toiseksi suurimman puolueen SDP:n kannatus on nousussa.
-¢Yle Uutisten Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn vastasi huhtikuussa 2 892 henkilöä.Tutkimuksen tarkemmat tiedot ja tulokset (http://www.yle.fi/tvuutiset/uutiset/upics/liitetiedostot/YLE_puoluekannatus_huhtikuu_2012.pdf)


Helsingin Sanomien uutinen aiheesta (http://www.hs.fi/politiikka/Yle+Sosiaalidemokraattien+kannatus+nousussa/a1305560905321)
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kaptah on April 29, 2012, 21:43:27
Eikö Lada ollut alun perin Fiatin kopio? Italialaisesta saksalaiseksi. Mut onhan se eri hienoa olla vaikka lekurina Hesperiassa kuin Töpsävän terveysasemalla, vaikka palkka ja työedut olisivatkin samantasoiset.

Jo vain! Alkuperäinen, pyöreälamppuinen Lada on siinä määrin suora kopio Fiat 124:stä, että lähes kaikki osat ovat vaihtokelpoisia.

Fiat 124:
(http://www.philseed.com/files/images/fiat%20124%201968.jpg)

Lada 1200:
(http://dayerses.com/data_images/posts/lada-1200-break/lada-1200-break-09.jpg)

Mutta palataanpa toki kunnallisvaaleihin.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Vongoethe on April 30, 2012, 07:31:20
Noinkohan Ritva Viljasen valinnasta kehkeytyi vihreille kunnallisvaaliase?

Quote from: Helsingin Sanomat, pääkirjoitus 30.4.2012 (http://www.hs.fi/verkkolehti/paakirjoitus/20120430/artikkeli/Kokoomus+saattaa+maksaa+valinnastaan+kovan+hinnan/1329103937557)

Kokoomus saattaa maksaa valinnastaan kovan hinnan

Sosiaalidemokraattien Ritva Viljasen valinta Helsingin sivistys- ja henkilöstötoimen apulaiskaupunginjohtajaksi voidaan lukea nimitykseksi muiden joukossa, mutta sillä saattaa olla kauaskantoiset vaikutukset Helsingin kunnallispolitiikkaan.

Virkaan oli ehdolla kaksi kovan tason henkilöä: sisäministeriön kansliapäällikkö Viljanen ja vihreiden kansanedustaja, entinen oikeusministeri Tuija Brax. Sosiaalidemokraatit vaativat paikkaa itselleen, koska viime valtuustokaudella virkaan valittiin sosiaalidemokraatti Tuula Haatainen, joka jätti kautensa kesken. Vihreät taas vaativat paikkaa itselleen, koska he ovat valtuuston toiseksi suurin poliittinen ryhmä ja he ovat kaupunginjohtajistossa aliedustettuina. Sosiaalidemokraattien valtuustoryhmä on vihreitten ryhmää pienempi, mutta kaupunginjohtajistossa on istunut kaksi demaria ja vain yksi vihreä.

Vaalin ratkaisi valtuuston suurin poliittinen ryhmä kokoomus asettumalla tukemaan Viljasta. Näin sosiaalidemokraatit, jotka ovat valuneet vihreitten taakse poliittisessa kannatuksessaan Helsingissä, pystyivät uusimaan tempun, jonka he ovat tehneet aiemminkin: sosiaalidemokraattinen apulaiskaupunginjohtaja luopuu virastaan kesken kautensa, ja paikalle pelataan toinen demari.

Vihreille tappio apulaiskaupunginjohtajan vaalissa ei siis ole uusi asia. Tämänkään vaalin tulos ei ollut yllätys, mutta tällä kertaa vihreitten mitta näyttää tulleen täyteen.

Kokoomuksessa vihreitten reaktiota hämmästellään ja uskotaan, että muutama hyvin nukuttu yö rauhoittaa mielet. Kokoomuksessa myös muistutetaan, että turha vihreitten on nyt kantaa kaunaa, kun vasta viime kesäkuussa he asettivat vastaehdokkaan kokoomuksen sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtajaksi keskuudestaan valitsemalle Laura Rädylle. Jos vihreät olisivat tuolloin voittaneet, suurimmalla ryhmällä kokoomuksella olisi nyt kaupunginjohtajistossa vain yksi kaupunginjohtaja ja pienemmällä ryhmällä vihreillä kaksi. Miten oikeudenmukaista se sitten olisi ollut?

Vihreät vastaavat tähän, että heidän päätöksensä asettaa viime vuonna vastaehdokas Rädylle johtui siitä, että vastoin perinteisiä poliittisia käyttäytymissääntöjä kokoomus asetti Rädyn ehdolle keskustelematta etukäteen ehdokkaastaan muiden ryhmien kanssa. Vihreät eivät omien sanojensa mukaan vastustaneet poliittista edustavuutta vaan kokoomuksen ylimielistä tapaa toimia.

Vihreillä on Helsingin kunnallispolitiikassa keskeinen asema. Suurena ryhmänä vihreät ovat ottaneet tähän saakka rakentavan roolin kahden perinteisen valtapuolueen kokoomuksen ja sosiaalidemokraattien välissä, monien mielestä tosin ainakin aiemmin lähempänä kokoomusta kuin demareita.

Vihreät ovat ajaneet omia teemojaan, mutta monissa erityisesti kaupungintaloutta koskevissa kysymyksissä he ovat asettuneet tukemaan kokoomuksen hankkeita. Vihreitten poliittinen asennoituminen on ollut kokoomukselle tärkeätä erityisesti aiemmin, kun demarit olivat valtakunnan politiikassa oppositiossa ja asettuivat oppositioasemiin myös Helsingissä. Nyt demarit ovat palanneet yhteiseen sopimiseen.

Vihreät ovat olleet monissa kysymyksissä joustava ryhmä, koska ryhmä on monesti jakautunut kolmeen osaan: esillä olevaa asiaa jyrkästi vastustaviin, asiaa jyrkästi kannattaviin ja kantaansa vielä harkitseviin. Tällainen asetelma on tehnyt mahdolliseksi sen, että vihreät on verraten helposti saatu ryhmänä liikkumaan asemistaan.

Nyt ryhmässä sanotaan, että vastedes herkkyys kuunnella ja joustaa heikentyvät ja sen sijaan puolue keskittyy ajamaan itselleen tärkeitä asioita. Jos näin käy, kokoomuksen kyky johtaa Helsinkiä heikkenee ja Helsingin asema koko metropolissa saattaa huonontua, kun kaupungin yhteinen mielipiteenmuodostus vaikeutuu. Vihreitten ensimmäinen uusi linjaus saattaa näkyä suhtautumisessa Guggenheimin museoon.

Vihreitten ehdokkaan tappio nostaa kunnallisvaaleihin myös yhden ison uuden teeman: pormestarimallin eli valtuustokaudeksi vaalien tuloksen mukaan valittavat kaupunginjohtajat. Vihreitten näkemyksen mukaan tämä takaisi, että vaalitulos näkyy kaupungin johdossa.

Toinen asia on, miten paljon tällainen järjestelmä kasvattaisi poliittista rälssiä, poliittisten päätöksentekijöiden liepeillä liikkuvaa julkisilla rahoilla palkattujen avustajien joukkoa. Sitäkin moni voisi pitää demokratian ja virkavastuun kannalta ongelmallisena.

Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Vongoethe on May 23, 2012, 21:23:17
MTV3-gallup: Perussuomalaisille ei tule kuntavaalijytkyä - pikemminkin päinvastoin (http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/05/1554246/mtv3-gallup-perussuomalaisille-ei-tule-kuntavaalijytkya---pikemminkin-painvastoin)


(http://img.mtv3.fi/mn_kuvat/mtv3/uutiset/ulkomaat/rakennukset/1407952-max931x556.jpg)

Ilman korjauskertoimia:

(http://img.mtv3.fi/mn_kuvat/mtv3/uutiset/kotimaa/ajankohtaista/2012/05/1407890.jpg)Vihulaisvirma: MTV3: Perussuomalaiset laskussa (http://yle.fi/uutiset/mtv3_perussuomalaiset_laskussa/6108368)

"MTV3:n ristiriitainen kysely lupaa perussuomalaisille viiden tai 12 prosentin kannatuksen. Tai jotain siltä väliltä."

Toinen vihulaisvirma: MTV3: Kokoomus suurin, perussuomalaisille antijytky (http://www.hs.fi/politiikka/MTV3+Kokoomus+suurin+perussuomalaisille+antijytky/a1305570835905)

Nämä on nyt näitä.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Vongoethe on June 21, 2012, 13:55:26
Taas näitä, puoltatoista tuhatta ihmistä haastateltu kesäkuun alussa. Hesarista näkee varhemmatkin gallupit sun muut spekuloinnit Kuntavaalit 2012 (http://www.hs.fi/aihe/kuntavaalit2012/) -koosteesta.

Helsingin Sanomat: IL: Kokoomus on suosikki kuntavaaleissa (http://www.hs.fi/politiikka/IL+Kokoomus+on+suosikki+kuntavaaleissa/a1305575962175)

"Kokoomus voittaisi kuntavaalit ylivoimaisesti, jos ne järjestettäisiin nyt, selviää Iltalehden teettämästä kyselystä. Jaetulla toisella sijalla ovat keskusta ja SDP.

Kansalaisilta kysyttiin, mitä puoluetta he äänestäisivät kunnallisvaaleissa. Kyselyn perusteella kokoomus näyttää kasvattaneen suosiotaan niin eduskuntavaaleista kuin viime kunnallisvaaleistakin. Vastanneista 25 prosenttia äänestäisi kokoomusta.

Keskusta on kyselyn mukaan tehnyt paluun suurten puolueiden joukkoon. Sen kannatus on samalla tasolla kuin viime kunnallisvaaleissa. Demareiden kannatus näyttää olevan alle viime kunnallisvaalien tason.

Vihreät pärjäävät hyvin ja ylittävät 11 prosentin kannatuksella niukasti perussuomalaiset.

Puoluevalintansa osasi ilmaista vasta noin 63 prosenttia haastatelluista.

Tutkimuksen teki Research Insight Finland. Se haastatteli yli 1 500 suomalaista kesäkuun alussa.

Kunnallisvaalit käydään syksyllä.
"
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: mh on September 03, 2012, 08:19:02
Kirkkonummen PS:n ehdokas. Seula on ollut tiukka.

(https://fbcdn-photos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/376622_522156594467275_1176848718_n.jpg)

(http://i6.aijaa.com/b/00577/10832676.jpg)
(http://i4.aijaa.com/b/00749/10832677.jpg)
(http://i5.aijaa.com/b/00010/10832678.jpg)
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Username1 on September 03, 2012, 08:48:21
Mitähän nuivat sanoisivat, jos tietäisivät, että noiden ituhippien mielestä monikultturismikin on juutalaisten salajuoni?

Vaihtuisiko pro-Israel asenne?
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Julmuri on September 03, 2012, 09:12:51
Kirkkonummen PS:n ehdokas. Seula on ollut tiukka.

Voihan jesse sentään! Siis miten jostain David Dukesta on yhtäkkiä tullut kaikkien suosikki? Eihän sitä vielä jokin aika sitten kehdannut kukaan ainakaan suoraan linkittää.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Timo Anttila on September 03, 2012, 11:09:39
Kirkkonummen PS:n ehdokas. Seula on ollut tiukka.

Voihan jesse sentään! Siis miten jostain David Dukesta on yhtäkkiä tullut kaikkien suosikki? Eihän sitä vielä jokin aika sitten kehdannut kukaan ainakaan suoraan linkittää.

Noniin   :-X   , no mutta tiedänpä mistä bloggaan tänään Uudessa Suomessa. Kiitoksia tästä täkysestä.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Jussi Marttila on September 06, 2012, 13:45:05
Lähdin itse Turussa ehdolle koska miksipä ei.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Harri on September 06, 2012, 14:18:09
Lähdin itse Turussa ehdolle koska miksipä ei.

Tervetuloa takaisin (mainostamaan)!

Mä ehdin jo syödä vaalilupaukseni. Se kuului että en enää ikinä asetu mihinkään vaaleihin ehdolle.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Jussi Marttila on September 06, 2012, 17:12:03
Tervetuloa takaisin (mainostamaan)!

Tuli pidettyä vähän taukoa tosiaan antihommasta koska aina välillä pitää tehdä jotain muutakin. Vaikka paimentaa siilipopulaatiota.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: O.skar on September 13, 2012, 18:52:12
Paikallislehden ehdokkaanhuutelumainoksesta päätellen Soini ei olekaan niin suuri houkutus, kuin oli luultu. Aiemmin julkaistussa versiossa nimittäin koko mainoksen suurimmalla fontilla luki "SOINI TARVITSEE SINUT", pienemmällä "Rakennetaan Suomi uusiksi". Uuudemmassa versiossa Soini on edelleen ainoa kuva-aihe, mutta Soinin sijaan tarvitsijaksi mainitaankin Suomi, eikä uudelleenrakentamisista enää puhella.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Harri on September 15, 2012, 04:23:00
Persukoiden taso vain nousee. Eräs maamme historian pahimmista nettihäiriköistä ainakin banaaneilla mitattuna, Hannu Tanskanen alias Busse, on otettu avosylin vastaan Vihdissä kunnallisvaaliehdokkaaksi. (http://hannutapiotanskanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/117110-ensiesiintymiseni-perussuomalaisten-kuntavaaliehdokkaana-huomenna) Onnea ja menestystä Tanskaselle komukkajahtiin!

Janne Salonen kirjoitteleepi aiheesta oikeastaan kaiken oleellisen (http://jannesa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/117120-vihdin-perussuomalaisten-lista-tayttyi), persut ovat raivoissaan.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012. On vaalikoneiden aika!
Post by: Julmuri on October 02, 2012, 20:04:43
Kunnallisvaalit lähestyvät ja on aika laitella listoja jakoon, mitä vaalikoneista saa. Tässä on oma Hesarin koneesta tullut listani 6 parasta:
Sopivimmat ehdokkaat
Kielletään mielummin takan polttaminen helsingin keskustassa jos halutaan vähentää pienhiukkaspäästöjä.

Ennen kuin poliittinen tilanne Suomessa selkiintyy olen päättänyt, että en äänestä kuin Kokoomusta tai SDP:tä, jotka ovat vastuullisia puolueita. Maalaisliittokin toki kuuluun niihin, mutta Helsingin kunnallisvaaleissa se ei tule kysymykseen.

Laitetaan myös tähän linkki:
http://kunnollisvaalit-2012.blogspot.fi/

Kunnollisvaaliblogista kannattaa käydä seuraamassa, että keitä ei kannata äänestää jos uskoo moniarvoiseen ja suvaitsevaan Suomeen. Laittakaapa muutkin omia listojanne niin päästään tälläkin palstalla taas vaalitunnelmaan.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012. On vaalikoneiden aika!
Post by: Reija Härkönen on October 02, 2012, 21:04:32
Kunnallisvaalit lähestyvät ja on aika laitella listoja jakoon, mitä vaalikoneista saa.

Laitetaan myös tähän linkki:
http://kunnollisvaalit-2012.blogspot.fi/

Kunnollisvaaliblogista kannattaa käydä seuraamassa, että keitä ei kannata äänestää jos uskoo moniarvoiseen ja suvaitsevaan Suomeen. Laittakaapa muutkin omia listojanne niin päästään tälläkin palstalla taas vaalitunnelmaan.

Oletko kokeillut Ylen vaalikonetta? Minusta se oli aika hauska, kun vastatessa koko ajan vieressä vaihtuivat tutut naamat, jotka olivat omassa kunnassa lähimpänä omia vastauksia.

Näissä kuntavaaleissa tuo listaaminen ei kyllä tunnu niin mielenkiintoiselta täältä susirajan takaa, kun ehdokkaat eivät ole oikein kenellekään tuttuja.

Kunnollisvaalit-sivusto on todella hyvä.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012. On vaalikoneiden aika!
Post by: sr on October 03, 2012, 18:51:21
Ennen kuin poliittinen tilanne Suomessa selkiintyy olen päättänyt, että en äänestä kuin Kokoomusta tai SDP:tä, jotka ovat vastuullisia puolueita. Maalaisliittokin toki kuuluun niihin, mutta Helsingin kunnallisvaaleissa se ei tule kysymykseen.

Voitko hieman avata, mitä tämä kryptinen pätkä tarkoitti? Mikä Suomen poliittisessa tilanteessa vaatii selkiintymistä tai siis onko joskus menneisyydessä poliittinen tilanne ollut jotenkin merkittävästi selkeämpi kuin mitä se on nyt?

Ja jos poliittinen tilanne ei ole selkiintynyt, niin miksi SDP:tä tai Kokoomusta (tai Kepua) pitäisi äänestää? Eikö noiden kolmen sulle-mulle pelinjako ole juuri se syy, miksi ihmiset ylipäätään ovat kyllästyneitä koko politiikkaan ja jotain parempaa toivottaisiin tilalle? Ainakin minusta (kolmesta suuresta ehkä eniten ryvettyneimmän) Kepun murskatappio viime vaaleissa oli juuri merkki tästä. Jos PS:n eduskuntavaalivoitosta jotain hyvää hakee, niin minusta se on ennen kaikkea se, että kolmen suuren vallanjakokonsensus sai aimokolauksen.

Ja lopuksi, vaikka valtiollisesti haluaisikin palata noiden kolmen sulle-mulle-konsensukseen, niin ovatko kunnallisvaalit se oikea paikka osoittaa sille kannatuksensa? Eikö kunnallisvaaleissa ennemminkin ne paikalliset puolueet ja poliittiset kysymykset nouse etusijalle. Esim. Helsingissä kolme suurta ovatkin KOK,SDP ja Vihr.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012. On vaalikoneiden aika!
Post by: Julmuri on October 03, 2012, 18:56:44
Ennen kuin poliittinen tilanne Suomessa selkiintyy olen päättänyt, että en äänestä kuin Kokoomusta tai SDP:tä, jotka ovat vastuullisia puolueita. Maalaisliittokin toki kuuluun niihin, mutta Helsingin kunnallisvaaleissa se ei tule kysymykseen.

Voitko hieman avata, mitä tämä kryptinen pätkä tarkoitti? Mikä Suomen poliittisessa tilanteessa vaatii selkiintymistä tai siis onko joskus menneisyydessä poliittinen tilanne ollut jotenkin merkittävästi selkeämpi kuin mitä se on nyt?

Sitten kun eduskuntaan ja luottamustoimiin valitaan taas päteviä asioiden hoitajia eikä mitään pellehermanneja.

Quote
Ja jos poliittinen tilanne ei ole selkiintynyt, niin miksi SDP:tä tai Kokoomusta (tai Kepua) pitäisi äänestää?


Syy on mainittu tuossa jo edellisessä tekstissäni.

Quote
Eikö noiden kolmen sulle-mulle pelinjako ole juuri se syy, miksi ihmiset ylipäätään ovat kyllästyneitä koko politiikkaan ja jotain parempaa toivottaisiin tilalle? Ainakin minusta (kolmesta suuresta ehkä eniten ryvettyneimmän) Kepun murskatappio viime vaaleissa oli juuri merkki tästä. Jos PS:n eduskuntavaalivoitosta jotain hyvää hakee, niin minusta se on ennen kaikkea se, että kolmen suuren vallanjakokonsensus sai aimokolauksen.

Ei. Syynä on ensinnäkin globaalisti epävarmat ajat, joihin Suomen politiikalla on kovin vähän ollut mahdollista vaikuttaa. Toinen syy on oikeistopopulismin uusi nousu, joka liittyy vahvasti edelliseen, mutta myös viestinnän murrokseen.

Itselleni mieluisen ratkaisu olisi tosin Kepun pilkkominen Kokoomuksen ja SDP:n riveihin ja siirtyminen kaksipuoluejärjestelmään.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012. On vaalikoneiden aika!
Post by: Maivei on October 03, 2012, 20:44:58
Ennen kuin poliittinen tilanne Suomessa selkiintyy olen päättänyt, että en äänestä kuin Kokoomusta tai SDP:tä, jotka ovat vastuullisia puolueita. Maalaisliittokin toki kuuluun niihin, mutta Helsingin kunnallisvaaleissa se ei tule kysymykseen.

Voitko hieman avata, mitä tämä kryptinen pätkä tarkoitti? Mikä Suomen poliittisessa tilanteessa vaatii selkiintymistä tai siis onko joskus menneisyydessä poliittinen tilanne ollut jotenkin merkittävästi selkeämpi kuin mitä se on nyt?Sitten kun eduskuntaan ja luottamustoimiin valitaan taas päteviä asioiden hoitajia eikä mitään pellehermanneja.Siis sitten kun eduskuntaan ei enää valita pellehermanneja, niin sen jälkeen sinne voi äänestää pellehermanneja, vai miten tuo on käsitettävä?
Valitettavasti meillä nyt vain on nämä (Kok. SDP) pellehermannit päättäjinä. Ennenvanhaan vahva Presidentti piti hermannit kurissa ja nuhteessa, enää tuota mahdollisuutta ei ole. Onneksi ei ole sota tai muu vakava kriisi, nykyisen eurohölmöilyn voi lopettaa koska tahansa kunhan päättäjät pystyvät nielemään tyhmänylpeytensä ja orientoituvat Soinin  talouspoliittiselle linjalle, mitä pikemmin sen parempi.
   
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: mh on October 03, 2012, 21:44:24
Eli kaipaatko siis Kekkosslovakiaan ja vahvan johtajan aikaan? Ein Volk, Ein Reich, Ein ...
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012. On vaalikoneiden aika!
Post by: sr on October 05, 2012, 11:13:09
Ennen kuin poliittinen tilanne Suomessa selkiintyy olen päättänyt, että en äänestä kuin Kokoomusta tai SDP:tä, jotka ovat vastuullisia puolueita. Maalaisliittokin toki kuuluun niihin, mutta Helsingin kunnallisvaaleissa se ei tule kysymykseen.

Voitko hieman avata, mitä tämä kryptinen pätkä tarkoitti? Mikä Suomen poliittisessa tilanteessa vaatii selkiintymistä tai siis onko joskus menneisyydessä poliittinen tilanne ollut jotenkin merkittävästi selkeämpi kuin mitä se on nyt?

Sitten kun eduskuntaan ja luottamustoimiin valitaan taas päteviä asioiden hoitajia eikä mitään pellehermanneja.

Onko tällainen tilanne ollut joskus menneisyydessä? Onko mitenkään odotettavissa, että sellainen tulee joskus tulevaisuudessa?

Quote
Quote
Ja jos poliittinen tilanne ei ole selkiintynyt, niin miksi SDP:tä tai Kokoomusta (tai Kepua) pitäisi äänestää?


Syy on mainittu tuossa jo edellisessä tekstissäni.

Kyllähän noistakin puolueista löytyy omat pellehermanninsa. Esim. missi Tanja Karpela pääsi jopa ministeriksi sohlaamaan IP-oikeuksien kanssa.

Quote
Ei. Syynä on ensinnäkin globaalisti epävarmat ajat, joihin Suomen politiikalla on kovin vähän ollut mahdollista vaikuttaa. Toinen syy on oikeistopopulismin uusi nousu, joka liittyy vahvasti edelliseen, mutta myös viestinnän murrokseen.

No, itse olen kyllä tästä eri mieltä. Epävarmoina aikoina palattaisiin juuri niihin tuttuihin ja turvallisiin. Minusta kansa osoittaa selvästi kyllästymistä kolmen suuren vallanjakoon. Oikeistopopulismilla on marginaalinen vaikutus tässä.

Quote
Itselleni mieluisen ratkaisu olisi tosin Kepun pilkkominen Kokoomuksen ja SDP:n riveihin ja siirtyminen kaksipuoluejärjestelmään.

USA:n tilanne osoittaa, että tämä olisi vielä huonompi vaihtoehto. Olen nähnyt poliittisen kartan, jossa Obama ja Romney ovat melkein päällekkäin. Kiva siinä sitten valita maalle presidenttiä kahden kloonin välillä. Lisäksi kaksipuoluejärjestelmä johtaa entistä pahempaan korruptioon, mikä on ehkä loppujen lopuksi edustuksellisen demokratian suurin ongelma.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012. On vaalikoneiden aika!
Post by: Julmuri on October 05, 2012, 16:39:47
Ennen kuin poliittinen tilanne Suomessa selkiintyy olen päättänyt, että en äänestä kuin Kokoomusta tai SDP:tä, jotka ovat vastuullisia puolueita. Maalaisliittokin toki kuuluun niihin, mutta Helsingin kunnallisvaaleissa se ei tule kysymykseen.

Voitko hieman avata, mitä tämä kryptinen pätkä tarkoitti? Mikä Suomen poliittisessa tilanteessa vaatii selkiintymistä tai siis onko joskus menneisyydessä poliittinen tilanne ollut jotenkin merkittävästi selkeämpi kuin mitä se on nyt?

Sitten kun eduskuntaan ja luottamustoimiin valitaan taas päteviä asioiden hoitajia eikä mitään pellehermanneja.

Onko tällainen tilanne ollut joskus menneisyydessä? Onko mitenkään odotettavissa, että sellainen tulee joskus tulevaisuudessa?

Tämä on tietysti mielipidekysymys, mutta en usko, että mitkään hakkaraiset olisivat pärjänneet Moskovan neuvotteluissa.


Quote
Kyllähän noistakin puolueista löytyy omat pellehermanninsa. Esim. missi Tanja Karpela pääsi jopa ministeriksi sohlaamaan IP-oikeuksien kanssa.

Ei misseys ole mikään pellen merkki. Karpela on ihan fiksukas nainen, ihan vakavasti otettava poliitikko toisin kuin Hakkaraiset, Halmeet ja muut persujen pellet. Siitä porukasta saa hakemalla hakea vakavasti otettavia poliitikoita Soinin itsensä lisäksi kun Vistbackakin on lopettanut.

Quote
Quote
Itselleni mieluisen ratkaisu olisi tosin Kepun pilkkominen Kokoomuksen ja SDP:n riveihin ja siirtyminen kaksipuoluejärjestelmään.

USA:n tilanne osoittaa, että tämä olisi vielä huonompi vaihtoehto. Olen nähnyt poliittisen kartan, jossa Obama ja Romney ovat melkein päällekkäin. Kiva siinä sitten valita maalle presidenttiä kahden kloonin välillä. Lisäksi kaksipuoluejärjestelmä johtaa entistä pahempaan korruptioon, mikä on ehkä loppujen lopuksi edustuksellisen demokratian suurin ongelma.

USA ei ole ainoa maa, missä on kaksipuoluejärjestelmä, mutta toki sielläkin kansa pääsee äänestämään siitä tärkeimmästä eli maan korkeimmasta johdosta. Missään kaksipuoluejärjestelmän omaavassa maassa ei myöskään koskaan ole tapahtunut ääriliikkeiden vallankaappausta. Pitää muistaa, että vaalitavan vuoksi myös Ruotsi on eräällä tavalla kaksipuoluejärjestelmä, koska sielläkin kansalaiset saavat äänestää hallitusohjelmasta, joka on kuitenkin se tärkein äänestettävä asia ja suomalaisilla ei siihen ole mitään sanaa, koska haliltusneuvottelut käydään vasta vaalien jälkeen. Myös Ruotsin vaalitapa siis toisi tarvittavan uudistuksen. Nythän käymme kuntavaaleja, jotka ovat hieman eri asia, mutta niin kauan kuin eduskuntavaaleissa ei äänestetä hallituksesta, ovat ne käytännössä turhaa teatteria.

Minä en tiedä mistä poliittisesta kartasta puhut, mutta ainakin ensimmäisen väittelyn perusteella heillä on erittäin merkittäviä eroja esim. liittovaltion ja osavaltioiden vastuunjaossa.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Maivei on October 07, 2012, 13:49:18
Kuten tunnettua, vihreät eivät hyväksy ihmisten erottelemista hihamerkeillä, niiden kanssa tuhertaminen lisää päästöjä. Että kansalaiset osaisivat kuitenkin äänestää oikein, on kuntavaalien alla katsottu tarpeelliseksi kierrättää listaa tyypillisistä perussuomalaisista piirteistä, joita siis on syytä karttaa. Tuntomerkkejä tietysti tutut perunanenäisyys, lihavuus, hullu ilme ja takkutukka.

Lähde: US-blogit.
 
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kontturi on October 07, 2012, 17:08:46
Että kansalaiset osaisivat kuitenkin äänestää oikein, on kuntavaalien alla katsottu tarpeelliseksi kierrättää listaa tyypillisistä perussuomalaisista piirteistä, joita siis on syytä karttaa. Tuntomerkkejä tietysti tutut perunanenäisyys, lihavuus, hullu ilme ja takkutukka.

Lähde: US-blogit.
 

http://per-looks.tumblr.com/
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: metrics on October 07, 2012, 17:24:04
http://per-looks.tumblr.com/

Usch! Aika rujon näköistä jengiä, melkein toivoo, ettei tulisi pimeällä vastaan.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Julmuri on October 07, 2012, 18:40:10
http://per-looks.tumblr.com/

Usch! Aika rujon näköistä jengiä, melkein toivoo, ettei tulisi pimeällä vastaan.

Joskus kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Mielenkiintoista on se, että persublogeissa leviää kulovalkean tavalla väite, että "Helsingin city-vihreät levittävät blogia", vaikka itse ainakain löysin linkin nimenomaan persublogeista ja aiheesta mouhoavat vain persut. False flag haiskahtaa vahvasti ilmassa!


Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Matabele on October 07, 2012, 19:29:18
Tähän Per Looks -sivuun liittyen en näe ex-vihreän Vesa Hackin kirjoituksen ja sitä kommentoineen (http://vesahack.puheenvuoro.uusisuomi.fi/119739-helsingin-vihreat-pilkkaavat-perussuomalaisten-ulkonakoa#comment-1755207) Jussi Jalosen sanoissa paljonkaan järkeä. Vihreiden nuorten puheenjohtaja Erkki Perälä haukkui (http://erkkiperala.fi/2012/10/07/katso-ihminen/) Per Looksin pystyyn, mutta Hackin ja Jalosen mielestä väärin.

Jalonen kirjoitti: "Perälä ei pilkkaa ketään, mutta sortuu tuossa aikamoiseen jeesusteluun. Hack jo ehtikin todeta, miten viestinä on että Perälä on _hyvä_ ihminen, koska häneltä riittää _empatiaa_ myös Perussuomalaisille, ja hän haastaa kaikki _suhtautumaan näihin ihmisinä_.

Ikään kuin tämä olisi siis jotain minkä eteen heidän pitäisi oikein erikseen ponnistella!"

Mielestäni Perälä pyytää - aivan oikein - nimenomaan sitä, että Per Looksin luojan ja linkkiä innoissaan jakavien tulisi vähän ponnistella hyväksyäkseen erilaisuuden. Mikä siinä on niin ikävää ja elitististä?

Erinomaisia kirjoituksia ja kommentteja esittäneeltä Jalos-Jussilta on mielestäni tullut viime aikoina muitakin huteja: ministeri Niinistö ei muistuta ihmistä ja Vasemmistoliiton Jussi Saramo on jonkin sortin radikaali. 

Itsehän en Vihreitä äänestä, mutta silti.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Maivei on October 07, 2012, 21:49:44
http://per-looks.tumblr.com/

Usch! Aika rujon näköistä jengiä, melkein toivoo, ettei tulisi pimeällä vastaan.

Joskus kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Mielenkiintoista on se, että persublogeissa leviää kulovalkean tavalla väite, että "Helsingin city-vihreät levittävät blogia", vaikka itse ainakain löysin linkin nimenomaan persublogeista ja aiheesta mouhoavat vain persut. False flag haiskahtaa vahvasti ilmassa!
Ai kertoo vai? Mitä nuo kuvat sitten sinulle kertovat, älkää äänestäkö tämännäköistä sakkia?
Itse ainakin löysin linkin Helsinkiläisen cityvihreän blogista ja asiasta mouhusivat lähinnä kokoomuslainen x-vihreä Hack ja Jalos-Jussi.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Maivei on October 07, 2012, 22:02:55

Mielestäni Perälä pyytää - aivan oikein - nimenomaan sitä, että Per Looksin luojan ja linkkiä innoissaan jakavien tulisi vähän ponnistella hyväksyäkseen erilaisuuden. Mikä siinä on niin ikävää ja elitististä?
Minustakin Perälän (julkilausuttu) pointti on se, että kuvissa esiintyvät persut ovat ihmisiä, onhan se toki myönnytys.
Mutta se on myös hyvin elitistis-opettavainen kirjoitus ja lisäksi ihmeellinen kehoitus erilaisuuden sietämiseen, eiväthän kuvissa esiintyvät ole mitenkään erilaisia tai omituisia, tuollaisia kävelee vastaan joka päivä, ja ainakin minun tuttavapiirini on täynnä samanlaisia tavan tallaajia.
 
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Harri on October 07, 2012, 22:07:12

Mielestäni Perälä pyytää - aivan oikein - nimenomaan sitä, että Per Looksin luojan ja linkkiä innoissaan jakavien tulisi vähän ponnistella hyväksyäkseen erilaisuuden. Mikä siinä on niin ikävää ja elitististä?
Minustakin Perälän (julkilausuttu) pointti on se, että kuvissa esiintyvät persut ovat ihmisiä, onhan se tietenkin myönnytys.
Mutta se on myös hyvin elitistis-opettavainen kirjoitus ja lisäksi ihmeellinen kehoitus erilaisuuden sietämiseen, eiväthän kuvissa esiintyvät ole mitenkään erilaisia tai omituisia, tuollaisia kävelee vastaan joka päivä, ja ainakin minun tuttavapiirini on täynnä samanlaisia tavan tallaajia.
 

Laiteetaas tännekin muistutuksena Halla-ahon tyylinäyte keväältä 2010 (http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Veltto+Virtanen+uhkasi+oikeustoimilla+Halla-aho+puolustaa+HSn+uutisointia/1135253546451):

"Velton esitys oli aivan h...n nolo. Nähdäkseni kaikki mamukriittisesti profiloituneet poistuivat paikalta. Roikkupöksyisiä, isomahaisia ja perskännisiä, seuraavissa eduskuntavaaleissa oman ilmoituksensa mukaan ziljoona ääntä kokoavia varavaltuutettuja oli häiriöksi asti", Halla-aho kirjoittaa."

Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: mh on October 07, 2012, 22:10:07
Kuvat kertoo siitä, että jotkut eivät ota ehdokaskuvaa kovin vakavasti eli ovat oikealla asenteella liikkeellä. Ne kertoo myös siitä, että tässä maassa on paljon tyylitajuttomia ihmisiä ja hyvä niin. Äänestämiseen ne tuskin liittyvät mitenkään. Onhan tuo nyt yksi juntti-Suomen kavalkadi.

Toisaalta kun mietin niin parodiasivunahan tuo on aika hauska ja tuskin kuvissa olevat henkilöt siitä kauheasti pahastuvat, että heidät asetetaan "perussuomen" edustajina isojen kaupunkien muotikotkotuksia vastaan.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kourumies on October 07, 2012, 22:11:08
http://per-looks.tumblr.com/

Usch! Aika rujon näköistä jengiä, melkein toivoo, ettei tulisi pimeällä vastaan.

Joskus kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Mielenkiintoista on se, että persublogeissa leviää kulovalkean tavalla väite, että "Helsingin city-vihreät levittävät blogia", vaikka itse ainakain löysin linkin nimenomaan persublogeista ja aiheesta mouhoavat vain persut. False flag haiskahtaa vahvasti ilmassa!
Väärä lippu on itsestäänselvyys. Persut ovat. kuten tiedämme, täynnä väkivaltarikollisia, järjestäytyneitä rikollisia, rasisteja, fasisteja, antisemitistejä ja jopa Venäjää ihannoivia isänmaan pettureita. Per-Looks on läpinäkyvä yritys ohjata ihmisten huomio sivuun näistä relevanteista tosiasioista ja sen sijaan esittää, että persut ovat jotenkin ilkeämielisesti koulukiusattuja.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Maivei on October 07, 2012, 22:13:50

Mielestäni Perälä pyytää - aivan oikein - nimenomaan sitä, että Per Looksin luojan ja linkkiä innoissaan jakavien tulisi vähän ponnistella hyväksyäkseen erilaisuuden. Mikä siinä on niin ikävää ja elitististä?
Minustakin Perälän (julkilausuttu) pointti on se, että kuvissa esiintyvät persut ovat ihmisiä, onhan se tietenkin myönnytys.
Mutta se on myös hyvin elitistis-opettavainen kirjoitus ja lisäksi ihmeellinen kehoitus erilaisuuden sietämiseen, eiväthän kuvissa esiintyvät ole mitenkään erilaisia tai omituisia, tuollaisia kävelee vastaan joka päivä, ja ainakin minun tuttavapiirini on täynnä samanlaisia tavan tallaajia.
 

Laiteetaas tännekin muistutuksena Halla-ahon tyylinäyte keväältä 2010 (http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Veltto+Virtanen+uhkasi+oikeustoimilla+Halla-aho+puolustaa+HSn+uutisointia/1135253546451):

"Velton esitys oli aivan h...n nolo. Nähdäkseni kaikki mamukriittisesti profiloituneet poistuivat paikalta. Roikkupöksyisiä, isomahaisia ja perskännisiä, seuraavissa eduskuntavaaleissa oman ilmoituksensa mukaan ziljoona ääntä kokoavia varavaltuutettuja oli häiriöksi asti", Halla-aho kirjoittaa."
Jaha, Halliksen opetuslapset tänne taas spämmäävät Mestarinsa opetuksia.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Matabele on October 07, 2012, 22:39:25

Mielestäni Perälä pyytää - aivan oikein - nimenomaan sitä, että Per Looksin luojan ja linkkiä innoissaan jakavien tulisi vähän ponnistella hyväksyäkseen erilaisuuden. Mikä siinä on niin ikävää ja elitististä?

Minustakin Perälän (julkilausuttu) pointti on se, että kuvissa esiintyvät persut ovat ihmisiä, onhan se toki myönnytys.
Mutta se on myös hyvin elitistis-opettavainen kirjoitus ja lisäksi ihmeellinen kehoitus erilaisuuden sietämiseen, eiväthän kuvissa esiintyvät ole mitenkään erilaisia tai omituisia, tuollaisia kävelee vastaan joka päivä, ja ainakin minun tuttavapiirini on täynnä samanlaisia tavan tallaajia.

Eipä kävele ihan joka päivä. Tai siis kävelee täällä pikkukaupungissa, johon muutin kymmenisen vuotta takaperin. Stadissa käydessä huomaa joka kerta, ihan haluamattaan, että ihmiset ovat eri näköisiä kuin kotosalla. Tietysti Helsingissäkin on erilaisia asuinalueita. Joka tapauksessa Perälä puhuu asiaa, sillä hipsterit elävät aivan muissa paikoissa kuin ns. juntit.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Maivei on October 08, 2012, 00:47:35

Mielestäni Perälä pyytää - aivan oikein - nimenomaan sitä, että Per Looksin luojan ja linkkiä innoissaan jakavien tulisi vähän ponnistella hyväksyäkseen erilaisuuden. Mikä siinä on niin ikävää ja elitististä?

Minustakin Perälän (julkilausuttu) pointti on se, että kuvissa esiintyvät persut ovat ihmisiä, onhan se toki myönnytys.
Mutta se on myös hyvin elitistis-opettavainen kirjoitus ja lisäksi ihmeellinen kehoitus erilaisuuden sietämiseen, eiväthän kuvissa esiintyvät ole mitenkään erilaisia tai omituisia, tuollaisia kävelee vastaan joka päivä, ja ainakin minun tuttavapiirini on täynnä samanlaisia tavan tallaajia.

Eipä kävele ihan joka päivä. Tai siis kävelee täällä pikkukaupungissa, johon muutin kymmenisen vuotta takaperin. Stadissa käydessä huomaa joka kerta, ihan haluamattaan, että ihmiset ovat eri näköisiä kuin kotosalla. Tietysti Helsingissäkin on erilaisia asuinalueita. Joka tapauksessa Perälä puhuu asiaa, sillä hipsterit elävät aivan muissa paikoissa kuin ns. juntit.
Kyllä Helsingissäkin taviksia asuu, ja väitän että 4500 hipsteristä voi poimia puoli tusinaa perunanenää, ei evoluutio niin paljon muuta ihmisen perimää parin sukupolven mittaisen kaupungissa hipsteröimisen aikana.
Sitä paitsi tuossa per-looksissa ja varsinkin sen kommenteissa on pilkattu ehdokkaita suoraan heidän rumuudestaan eikä niinkään elämäntapaeroista.
Mainittu Perälä avaa kuvien taustalla vaikuttavaa asennetta (ei siis omaansa) seuraavasti: He ovat rokonarpisia, lihavia, kierosilmäisiä ja isonenäisiä. He eivät ole lainkaan niin kuin me. He ovat perussuomalaisia kuntavaaliehdokkaita.

Vasemmistolainen, Helsingin yliopiston yhteiskuntatieteen professori lähettää näille kuntavaaleissa ehdokkaiksi asettautuneille kannustavat terveisensä: Nämä miehet (ja muutama nainen) ovat tosissaan aika karmean näköisiä. Kun ehdokkaita on haettu ihan pohjamutia myöten, niin tulos on tällainen.

 

Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: mh on October 08, 2012, 00:56:18
No ihan näköisiä ovat nämäkin:

http://vih-looks.tumblr.com/
http://kok-looks.tumblr.com/

Tuo vasemmistolaisen professorin sekoilu norsunluutornissaan kuuluu myös tähän, että kaikki näyttelevät oman roolinsa kunnialla.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Username1 on October 08, 2012, 08:26:02
Anteeksi, mutta onko tuo yksi Vihreiden naikkonen näyttelemässä eräässä suomalaisessa saippuasarjassa?

Mielenkiintoinen seikka noissa kokkareissa ja vihreissä on verrattuna perussuomalaisiin... He hymyilevät, ovat selkeästi tyytyväisempiä... Vai onkohan vain niin ettei persuilla ole ollut varaa kunnon valokuvaajaan, joka on hymypuolenkin hoidellut?

Toisaalta, vihreissäkin on vakavanaamaisia...
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kylmä on October 08, 2012, 08:43:33
Mun mielestä maanläheisen kuvan ehdokkaasta voi ottaa ihan taidokkaastikin. Noissa persukuvissa ihmetyttää, että onko jotenkin tarkoitushakuisesti haluttu saada mahollisimman rosoista jälkeä, joskin senkin pystyisi tekemään muuten kun pyytämällä jotain vain räpsäisemään kuva. Itse ainakin luultavasti tuollaisessa virallisessa kuvassa skarppaisin vähän, vaikka olenkin ruma, eikä sitä tartte sinällään peitellä.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Username1 on October 08, 2012, 09:03:14
Vhreissä on muuten vähän Breivikin näköinen kaveri mukana...  :o
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Julmuri on October 08, 2012, 10:27:48
http://per-looks.tumblr.com/

Usch! Aika rujon näköistä jengiä, melkein toivoo, ettei tulisi pimeällä vastaan.

Joskus kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Mielenkiintoista on se, että persublogeissa leviää kulovalkean tavalla väite, että "Helsingin city-vihreät levittävät blogia", vaikka itse ainakain löysin linkin nimenomaan persublogeista ja aiheesta mouhoavat vain persut. False flag haiskahtaa vahvasti ilmassa!
Väärä lippu on itsestäänselvyys. Persut ovat. kuten tiedämme, täynnä väkivaltarikollisia, järjestäytyneitä rikollisia, rasisteja, fasisteja, antisemitistejä ja jopa Venäjää ihannoivia isänmaan pettureita. Per-Looks on läpinäkyvä yritys ohjata ihmisten huomio sivuun näistä relevanteista tosiasioista ja sen sijaan esittää, että persut ovat jotenkin ilkeämielisesti koulukiusattuja.

Minusta on ihan turha eräiden mouhota, että "vain elitisti näkee jotain outoa näissä kuvissa". Kyllä noissa kuvissa esiintyvät tyypit on pääosin suoraan seinästä revittyjä ja kyllä ilman elitismiä voidaan normaalin tyylitajun puute laskea ihmiselle miinukseksi, varsinkin sellaiselle joka haluaa poliitikoksi. Valtuutettuna joutuu kuitenkin olemaan tekemisissä monelaisten muiden ihmisten kanssa, joiden kanssa pitäisi sitten osata vuorovaikuttaa ja muiden poliitikkojen lisäksi pitää tavata paikallisen yritysmaailman edustajia ja muita vaikuttajia. Jos kaveri ei sitten osaa edes kammata tukkaansa ja leikata kynsiään, ei hän kyllä poliittisiin tehtäviin sovi.

Toinen juttu ovat kuvissa esiintyvät leijonakorut ja paidat, jotka välittävät aivan suoraan skinheadin natsihenkistä maailmankuvaa. Nämä kaikille suomalaisille rakkaat symbolit on koristeina ja asusteina käytettäessä kaapattu tasan tarkkaan yhden ajatusmaailman panttivangiksi. Yksikään suomalainen, joka uskoo ihmisten tasa-arvoon, avoimuuteen ja kansainväliseen Suomeen, ei pistä päällensä mitään leijona- tai kiitos-paitaa tai vaakunankorua kaulaan.

Olekin todella ihmetellyt, että joidenkin mielestä esim. Erkki Perälän asusteinaan käyttämät huppari ja farkut ovat todella "oudompia" asusteita kuin tällaiset natsi-memorabiliat. Ilmeisesti ainakin Tampereen yliopisto on täysin äärioikeistolaisten hallinnassa, koska siellä oletettavasti työskentelevä tutkija ilmoitti pitävänsä  (http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/119783-vihreiat-solvaavat-perussuomalaisia#comment-1756103) Converseja oudompana asusteena kuin Karjala-lippistä, leijona-korua tai kiitos-paitaa. Nämä viimeisenä mainitut asusteet siis kuuluvat Tampereen yliopiston normatiiviseen ympäristöön, mikä kyllä poikkeaa merkittävästi kaikista muista oppilaitoksista tässä maassa, maantieteellisestä sijainnista riippumatta.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: nirva on October 08, 2012, 13:29:00
Minusta on ihan turha eräiden mouhota, että "vain elitisti näkee jotain outoa näissä kuvissa". Kyllä noissa kuvissa esiintyvät tyypit on pääosin suoraan seinästä revittyjä ja kyllä ilman elitismiä voidaan normaalin tyylitajun puute laskea ihmiselle miinukseksi, varsinkin sellaiselle joka haluaa poliitikoksi. Valtuutettuna joutuu kuitenkin olemaan tekemisissä monelaisten muiden ihmisten kanssa, joiden kanssa pitäisi sitten osata vuorovaikuttaa ja muiden poliitikkojen lisäksi pitää tavata paikallisen yritysmaailman edustajia ja muita vaikuttajia. Jos kaveri ei sitten osaa edes kammata tukkaansa ja leikata kynsiään, ei hän kyllä poliittisiin tehtäviin sovi.

Unohdat nyt sen, että et kuulu PS:n kohderyhmään. Vasemmistossa, johon lasken myös persut, on aina pilkattu etenkin Kokoomusta sen sliipatusta tyylistä, optimismista, ärsyttävästä hymyilystä ja kaiken maailman toivotalkoista. Jos haluaa uskottavasti antaa vastalauseen tukipaketeille, Brysselin herroille ja kaikelle sille mitä Kataisen hallitus edustaa, niin kai sitä mieluummin äänestää jotain, joka vaikuttaa yhtä vakavalta, pettyneeltä ja vihaiselta kuin itsekin on.

Quote
Toinen juttu ovat kuvissa esiintyvät leijonakorut ja paidat, jotka välittävät aivan suoraan skinheadin natsihenkistä maailmankuvaa. Nämä kaikille suomalaisille rakkaat symbolit on koristeina ja asusteina käytettäessä kaapattu tasan tarkkaan yhden ajatusmaailman panttivangiksi. Yksikään suomalainen, joka uskoo ihmisten tasa-arvoon, avoimuuteen ja kansainväliseen Suomeen, ei pistä päällensä mitään leijona- tai kiitos-paitaa tai vaakunankorua kaulaan.

Onhan Suomessa jo ties kuinka kauan nuoret miehet esim. varusmiespalveluksen aikana ostelleet sotilaskodista kaikenlaista leijonakrääsää. Itsellänikin on sellainen musta leijonapipo, joka sopii hyvin päähän, lämmittää hyvin talvella ja on myös ihan siistin näköinen. Jos joku sen takia luulee minua natsiksi, niin kyllä siitä herää kysymys, että kumpi se olikaan se ahdasmielinen tapaus, joka tuomitsee toisen ihmisen ulkonäön ja pukeutumisen perusteella. Jos kyseessä oikeasti olisi sinulle rakas symboli, niin et olisi noin suurella innolla tekemässä sen käytöstä vain natsien ja rasistien yksinoikeutta. Rakkaat symbolit ryvettyvät juuri siksi, koska sinun kaltaisesi ihmiset antavat niin tapahtua.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Matabele on October 08, 2012, 13:46:53
Vasemmistossa, johon lasken myös persut, on aina pilkattu etenkin Kokoomusta sen sliipatusta tyylistä, optimismista, ärsyttävästä hymyilystä ja kaiken maailman toivotalkoista. Jos haluaa uskottavasti antaa vastalauseen tukipaketeille, Brysselin herroille ja kaikelle sille mitä Kataisen hallitus edustaa, niin kai sitä mieluummin äänestää jotain, joka vaikuttaa yhtä vakavalta, pettyneeltä ja vihaiselta kuin itsekin on.

Hei, piirrelistastasi puuttuu vasemmistolaisten kateus. Kyllähän sekin täytyy aina mainita. Muuten kyllä todella nokkelaa.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: J. on October 08, 2012, 13:59:22
Minusta on ihan turha eräiden mouhota, että "vain elitisti näkee jotain outoa näissä kuvissa". Kyllä noissa kuvissa esiintyvät tyypit on pääosin suoraan seinästä revittyjä ja kyllä ilman elitismiä voidaan normaalin tyylitajun puute laskea ihmiselle miinukseksi, varsinkin sellaiselle joka haluaa poliitikoksi. Valtuutettuna joutuu kuitenkin olemaan tekemisissä monelaisten muiden ihmisten kanssa, joiden kanssa pitäisi sitten osata vuorovaikuttaa ja muiden poliitikkojen lisäksi pitää tavata paikallisen yritysmaailman edustajia ja muita vaikuttajia. Jos kaveri ei sitten osaa edes kammata tukkaansa ja leikata kynsiään, ei hän kyllä poliittisiin tehtäviin sovi.

Toinen juttu ovat kuvissa esiintyvät leijonakorut ja paidat, jotka välittävät aivan suoraan skinheadin natsihenkistä maailmankuvaa. Nämä kaikille suomalaisille rakkaat symbolit on koristeina ja asusteina käytettäessä kaapattu tasan tarkkaan yhden ajatusmaailman panttivangiksi. Yksikään suomalainen, joka uskoo ihmisten tasa-arvoon, avoimuuteen ja kansainväliseen Suomeen, ei pistä päällensä mitään leijona- tai kiitos-paitaa tai vaakunankorua kaulaan.
Sivu olisikin ollut omasta mielestäni mielekkäämpi jos siinä oltaisiin tosiaan keskitytty sitten noihin, jotka ovat pukeutuneet selvästi tietyn aatemaailman mukaan, tai jopa ihan vaan "junttimaisesti", mutta kun suuri osa noista on kuitenkin valikoitunut sinne ihan vaan siksi että he ovat lihavia, rumia tai silmät harittavat.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Maivei on October 08, 2012, 14:51:01
Anteeksi, mutta onko tuo yksi Vihreiden naikkonen näyttelemässä eräässä suomalaisessa saippuasarjassa?

Mielenkiintoinen seikka noissa kokkareissa ja vihreissä on verrattuna perussuomalaisiin... He hymyilevät, ovat selkeästi tyytyväisempiä... Vai onkohan vain niin ettei persuilla ole ollut varaa kunnon valokuvaajaan, joka on hymypuolenkin hoidellut?

Toisaalta, vihreissäkin on vakavanaamaisia...


Jaa ettei saisi olla rumia ja totisia, elämä on.
Vihreiden kuvakavalkadi on noista paras, huolitellumpi kuin persujen mutta ei ylimakea kuten kokoomuksen ärsyttävät Dressmann -mannekiinit.

Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Julmuri on October 08, 2012, 19:18:17
Minusta on ihan turha eräiden mouhota, että "vain elitisti näkee jotain outoa näissä kuvissa". Kyllä noissa kuvissa esiintyvät tyypit on pääosin suoraan seinästä revittyjä ja kyllä ilman elitismiä voidaan normaalin tyylitajun puute laskea ihmiselle miinukseksi, varsinkin sellaiselle joka haluaa poliitikoksi. Valtuutettuna joutuu kuitenkin olemaan tekemisissä monelaisten muiden ihmisten kanssa, joiden kanssa pitäisi sitten osata vuorovaikuttaa ja muiden poliitikkojen lisäksi pitää tavata paikallisen yritysmaailman edustajia ja muita vaikuttajia. Jos kaveri ei sitten osaa edes kammata tukkaansa ja leikata kynsiään, ei hän kyllä poliittisiin tehtäviin sovi.

Toinen juttu ovat kuvissa esiintyvät leijonakorut ja paidat, jotka välittävät aivan suoraan skinheadin natsihenkistä maailmankuvaa. Nämä kaikille suomalaisille rakkaat symbolit on koristeina ja asusteina käytettäessä kaapattu tasan tarkkaan yhden ajatusmaailman panttivangiksi. Yksikään suomalainen, joka uskoo ihmisten tasa-arvoon, avoimuuteen ja kansainväliseen Suomeen, ei pistä päällensä mitään leijona- tai kiitos-paitaa tai vaakunankorua kaulaan.
Sivu olisikin ollut omasta mielestäni mielekkäämpi jos siinä oltaisiin tosiaan keskitytty sitten noihin, jotka ovat pukeutuneet selvästi tietyn aatemaailman mukaan, tai jopa ihan vaan "junttimaisesti", mutta kun suuri osa noista on kuitenkin valikoitunut sinne ihan vaan siksi että he ovat lihavia, rumia tai silmät harittavat.

Harva ihminen on kuitenkaan niin ruma tai muuta, ettei kykene ottamaan itsestään vähän edustavampaa kuvaa jos yrittää.

Jos minulla harittaisi silmät tai olisin poikkeuksellisen lihava, tuntuisi aika oudolta, että en mitenkään yrittäisi vaalikuvassa esiintyä edukseni. Kuvassa, jonka on kuitenkin tarkoitus saada ihmiset äänestämään minua. Ulkonäöstä voi siis päätellä kaikenlaista ja kuten kaikki kaupan alan koulutuksen saaneet tietävät, siinä ei varsinaisesti ole kyse mistään kauneudesta tai rumuudesta, joka on aina subjektiivinen näkemys vaan jokainen voi näyttää siistiltä. Jos ei viitsi edes vaalikuvassa olla ryhdikkäästi, kuinka ryhdikkäästi hoitaa asioita? Jos ei edes vaalikuvassa saa kammattua tukkaansa, miten voi hoitaa kenenkään muun asioita? Tätä listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään, mutta ei todellakaan tarvita mitään mainostoimisto bobia, että esiintyy kuvassa edukseen. Suihku, parturi, kampa ja naisilla vähä päälle punaa huuliin ja poskiin kyllä tekee tehtävänsä ihan kaikille kun vielä pukeutuu siististi ja istuu ryhdikkäästi. 

Mielestäni Vihreiden Erkki Perälän blogissa oli ihan hyvä juttu tuosta, että kannattaa todella katsoa sinne silmiin ja miettiä millaista maailmankuvaa nämä ihmiset edustavat. Silmät ovat sielun peili. Minä lisäisin vielä, että ihmisen kuva ei todellakaan ole mikään vähäpätöinen asia vaan se todella kertoo meistä paljon.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Harran on October 08, 2012, 22:34:59
Mielestäni Vihreiden Erkki Perälän blogissa oli ihan hyvä juttu tuosta, että kannattaa todella katsoa sinne silmiin ja miettiä millaista maailmankuvaa nämä ihmiset edustavat. Silmät ovat sielun peili. Minä lisäisin vielä, että ihmisen kuva ei todellakaan ole mikään vähäpätöinen asia vaan se todella kertoo meistä paljon.

Kohottelen kulmakarvoja tällekin keskustelulle enkä oikein olisi uskonut tätä jouduttavan käymään Todellisuudessa. Olet sekä oikeassa että täysin väärässä. Oikeassa siinä että kuvat ja ulkonäkö ovat osa viestintää. Väärässä siinä mitä johtopäätöksiä siitä vedät. On päivänselvää että eri puolueilla on erilaiset kohderyhmät ja identiteetit, ja hyvä niin. Olisihan kauheaa jos joka puolue olisi imagoltaan kopio toisista.

Minä olen varmaan aika pitkälle juuri sellainen hipsteri jota Jalonen ja kumppanit siteeraamassasi keskustelussa taas kauhistelevat. En kiistä ollenkaan olevani turhamainen ja kiinnittäväni paljon huomiota kaikkeen visuaaliseen, mukaan lukien siihen miltä ihmiset näyttävät, miltä he yrittävät näyttää (siis haluaisivat näyttää) ja millä tempuilla ja välineillä he olemustaan yrittävät viestiä. Olen silti ihan samaa mieltä Jalosen kanssa että minusta nuo tumblratut persuehdokkaat ovat loppujen lopuksi aika tavallisia ihmisiä. He myös kuvillaan ja olemuksillaan viestität sitä viiteryhmäkoheesiota jota PS todennäköisesti kunnallisvaaleissa tavoitteleekin. Siinä suhteessa pitäisin kuvia jopa varsin onnistuneina vaikka ehkä tahattomasti.

Katselin noita ehdokaskuvia silmiin ja minusta monet heistä ovat sympaattisen näköisiä ihmisiä. Aivan samoin katselen Vihreiden, Kokoomuksen, Piraattien ja muiden ehdokkaita ja luen heidän kasvoiltaan ja silmistään sitä mitä he haluavat viestittää, kukin oman viiteryhmänsä kulttuuria, alakulttuuria, arvoja ja elämäntapaa viestien. Kokkareiden pitää näyttää myönteisiltä dynaamisilta jupeilta, arvokkailta rahasediltä tai kultahammastädeiltä. Vihreiden pitää näyttää epämuodollisilta ja nuorekkailta. Demarien pitää näyttää toisaalta moderneilta, toisaalta valtaa edustavalta valtionhoitajapuolueelta ja toisaalta antaa jotain viitettä duunareihinkin, edes punaisen kravatin verran. Kommunistien ja persujen pitää taas näyttää vihaisilta, pettyneiltä tai ainakin eliitin syrjimiltä uhreilta. Piraattien pitää näyttää nörteiltä tai kapinallisilta.

Minusta persujen riviehdokkaat antavat paljon sympaattisemman kuvan itsestään kuin rahvaanomaista teeskentelevät Rysselin herrat tai asiallista keskustelijaa tai vakavasti otettavaa kansanedustajaa teeskentelevät demagogi-propagandistit.

Sotkin nyt sitten omankin lusikan soppaan (http://harran.puheenvuoro.uusisuomi.fi/119854-perluukkikausti). Yksi kommentoijista on esittänyt erinomaisen oivalluksen siitä miten koko per-looks-performanssi on osoittautunut erinomaiseksi peiliksi johon esitetyt reaktiot kertovat paljon ihmisistä ja heidän arvomaailmoistaan. Roos ja Tossavainen ovat häpäisseet itsensä käsittämättömillä avautumisillaan, Perälä  (http://erkkiperala.fi/2012/10/07/katso-ihminen/)taas lukeutui minusta asialliseen kastiin. Hänen blogiaan on sittemmin systemaattisesti väärintulkittu perluukkikaustin kauhistelussa.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Username1 on October 09, 2012, 08:13:09
Mai,

Quote
Jaa ettei saisi olla rumia ja totisia, elämä on

Saa kai sitä olla, mutta nykyisin, kun tuntuisi kuva ja pituus painavan enemmän kuin sisältö, niin ainakin kannattaisi yrittää hymyillä.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Julmuri on October 09, 2012, 10:19:20
Quote
Minusta persujen riviehdokkaat antavat paljon sympaattisemman
kuvan itsestään kuin rahvaanomaista teeskentelevät Rysselin herrat
tai asiallista keskustelijaa tai vakavasti otettavaa kansanedustajaa
teeskentelevät demagogi-propagandistit.

Joo, ihan varmaan. Nukkuisin yöni todella levollisesti jos nämä sympaattiset hipster-persut olisivat hoitamassa kaupungin asioita.

Jos nyt palautetaan kuitenkin keskustelu maan pinnalle niin persut tässä juuri itse suunnittelivat muslimien keittämistä elävältä. Sinäkin voisit sitten sieltä padasta huudella kuinka sympaattisia kavereita kuitenkin ovat. Varo kuitenkin, että et sano ketään rumaksi tai karmean näköiseksi, koska elävältäkeittäjäsi saattaisi loukkaantua siitä.Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Orpheus on October 09, 2012, 10:35:29
Laitetaas tähän mielestäni hauska kuva jonka nappasin muutama viikko sitten:(http://i50.tinypic.com/1zvsee.jpg)
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Vongoethe on October 09, 2012, 13:55:19
Quote
Minusta persujen riviehdokkaat antavat paljon sympaattisemman
kuvan itsestään kuin rahvaanomaista teeskentelevät Rysselin herrat
tai asiallista keskustelijaa tai vakavasti otettavaa kansanedustajaa
teeskentelevät demagogi-propagandistit.

Joo, ihan varmaan. Nukkuisin yöni todella levollisesti jos nämä sympaattiset hipster-persut olisivat hoitamassa kaupungin asioita.

Jos nyt palautetaan kuitenkin keskustelu maan pinnalle niin persut tässä juuri itse suunnittelivat muslimien keittämistä elävältä. Sinäkin voisit sitten sieltä padasta huudella kuinka sympaattisia kavereita kuitenkin ovat. Varo kuitenkin, että et sano ketään rumaksi tai karmean näköiseksi, koska elävältäkeittäjäsi saattaisi loukkaantua siitä.


Mitäpä tuosta jeesustelemaan: kaikki tietävät, että perussuomalaisten listoilta löytyy huomattavan paljon kaikenkarvaisia tupa-uunoja, kaivonkatsojia, Kakolasta karanneita, ufonnähneitä, hurahtaneita, kylähulluja, umpihulluja, pikkurikollisia sun muita liepeilijöitä ja hiippareita, enemmän kuin muista puolueista yhteensä. Välttämättä tuo tukka kuin pommin purkajalla -look ei johdu huolimattomuudesta, uhmasta tai sen sellaisesta.

Tämän tietää toki myös persueliitti ja tuollainen onkin populistin mielellään levittämä kuva kansasta (http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/120034-suomalaisten-nakoinen-puolue-perussuomalaiset); se on populistin omakuva ja samalla käsitys kansasta kokonaisuutena ja sitä populisti yrittää käyttää hyväkseen. Varsin karmea on näkemys, emme me keskimäärin tuollaisia ole, vaikka jotkut toki niin väittävätkin. Ei ole kyse pelkästä ulkonäöstä, sellaisesta, jolle itse ei voi mitään senkin kaikki toki tietävät. On vain edullista kalastella irtopisteitä tekeytymällä kiusatuksi. Muut sitten teeskentelevät, että toki toki, eihän heikompaansa pidä kiusata ynnä muuta jeesustelua. Nyt on vain niin, että harvoin nämäkään persut niitä heikompia ovat, ellei potkijaa sitten pidä mummoa heikompana.

Joku - oliko nyt Roos - ihmetteli, kuinka tuollaiset kovanaamat voivatkaan näyttäytyä niin herkkänahkaisina, samat tyypit, jotka ovat jokaista heidän maailmankuvaansa sopeutumatonta viemässä saunan taakse ja joiden vähemmistöjen ja sen sellaisten, toisten puolueiden ja poliitikkojen, kaikkien heidän kanssaan erimielisten rienaamisella ei ole mitään rajaa eikä rotia. No, Roos tai kaltaisensa eivät ole tainneet tavata noita luonnossa ja turvallisempaa varmaan niin: siellä luonnossa se herkkyys ilmenee nyrkkinä tai nyrkkirautana ja sen sellaisena.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Username1 on October 09, 2012, 14:06:40
Mielestäni asian ansio on ollut opettaa se, miten paljon negatiiviset kuvat vaikuttaa mieleen. Esim. kaupassa väkisinkin assosioin jo tietynlaiset tyypit ps:läiset ja toiset Vihreiksi...

Mitä sitten muuten tulee, niin hyvin fikstu ihmiset voivat olla kohtalaisen hölmön näköisiä ja nuorena me kaikki ollaan hellyyttäviä (ikäero vihr. vs. per.).

Ja jos saisi kerätä rusinat pullasta, niin varmasti joka puolueesta saisi koottua vaikka minkälaisen gallerian, Ps:stä kauniiden ihmisten puolueen ja Vihreistä epäedustavamman näköisen.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Sam Karvonen on October 09, 2012, 14:16:53
Vongoethe puhuu asiaa keskivertorahvaasta, joka on kaikkea muuta kuin kyseiset kuvatukset.

Suomi-paitaan ja Hankkija-lakkiin rohkeasti sonnustautuminen edustaisi tänä päivänä nimenomaan uskaliaisuutta olla erilainen. Hipsterihullutus ja muotivillitys ne vasta konformismia edustavatkin.

Sekä erilaisuuden että samanlaisuuden itseisarvoinen tavoitteleminen on yleensä heikkoluontoisuuden merkki.

Elämme maailmassa, missä aitoudesta on tullut noloa ja epätyylikästä. Aitous vaatii rohkeutta. Aito ihminen vääjäämättä joko herättää huomiota erilaisuudellaan tai sitten samanlaisuudellaan. Olemalla oma itsensä hän joko
erottautuu vallitsevasta muodista tai sitten sulautuu rahvaaseen niin ansiokkaasti, että sen verukkeella saa tyhmän juntin leiman. Tosi luonnetta vaatisi nimenomaan tepastella rempseästi takatukka hulmuten Espalla verkkareihin ja Seppälän '86 kevätmalliston poolopaitaan sonnustautuneena. Näin tulisi iskettyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla: joukosta rohkeasti erottautuminen sekä juntiksi leimautuminen (lue: erilaisuus sekä samanlaisuus).
Lähdetäänkö jätkät kartsalle? Kenellä kestää kantti? Rohkeus ja aitous kunniaan!

Sam
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Vongoethe on October 09, 2012, 14:28:55
Mielestäni asian ansio on ollut opettaa se, miten paljon negatiiviset kuvat vaikuttaa mieleen. Esim. kaupassa väkisinkin assosioin jo tietynlaiset tyypit ps:läiset ja toiset Vihreiksi...

Mitä sitten muuten tulee, niin hyvin fikstu ihmiset voivat olla kohtalaisen hölmön näköisiä ja nuorena me kaikki ollaan hellyyttäviä (ikäero vihr. vs. per.).

Ja jos saisi kerätä rusinat pullasta, niin varmasti joka puolueesta saisi koottua vaikka minkälaisen gallerian, Ps:stä kauniiden ihmisten puolueen ja Vihreistä epäedustavamman näköisen.


Oletpa pitkälle politisoitunut, jos tuolla tavoin täytyy luokitella. En ole kyllä koskaan noin ajatellutkaan, pitäisiköhän kokeilla, omituiselta kyllä äkkiseltään tuntuu. Siltikään, en oikein usko, että enemmistö meistä mitään juutaskäkriäisiä olisi, jos ei saarijärvenpaavojakaan, vaan yhdistelmä kaikenlaisia ominaisuuksia, niin yleviä kuin vähemmän mairitteleviakin.

Se, mitä yritin sanoa, on, etä kun nyt ei ole enää kyse pelkästään ulkonäöstä, hiusmuodista, vaatetuksesta ja muusta tai jotenkin ilman omaan syytään tietynnäköisten ihmisten ivaamisesta vaan hankituista ominaisuuksista, ja siitä, kuinka ne saattavat näkyä myös ulkoisessa olemuksessa.

Kuten sanoin, kaikista puolueista toki löytyy aamukrapulassa, puolihuolimattomasti napsittuja kuvia. Persuilla se on vaan lähestulkoon normi, persueliitin Osta multa käytetty auto -lookin ohella.

Hyvänen aika, itsestänikin aseman automaatilla otetut kuvat näyttävät lähes aina joiltakin vankikarkurilta. Menet halpaan, jos oikopäätä hyväksyt noiden kovanaamojen uhreiksi tekeytymisen ja irtopisteiden keruun.

Mitä vihreisiin tulee, jotain toki heissäkin on yhteistä eikä sekään kuva aina ole niin mairitteleva. Sitten vielä kaikissa poliitikoissa yhdessä, hekään eivät ole aivan tavallisia ihmisiä, suurin osa meistä ei ole poliittisia eläimiä, ei alkuunkaan. Kunnallisvaaleissa nyt on tietenkin harrastajia ja muuten vaan mukaan pyydettyjä, houkuteltuja äänenkerääjiä ja kannatusehdokkaita luonnollisesti enemmän kuin eduskuntavaaleissa.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Vongoethe on October 09, 2012, 14:36:13
Vongoethe puhuu asiaa keskivertorahvaasta, joka on kaikkea muuta kuin kyseiset kuvatukset.

Suomi-paitaan ja Hankkija-lakkiin rohkeasti sonnustautuminen edustaisi tänä päivänä nimenomaan uskaliaisuutta olla erilainen. Hipsterihullutus ja muotivillitys ne vasta konformismia edustavatkin.

Sekä erilaisuuden että samanlaisuuden itseisarvoinen tavoitteleminen on yleensä heikkoluontoisuuden merkki.

Elämme maailmassa, missä aitoudesta on tullut noloa ja epätyylikästä. Aitous vaatii rohkeutta. Aito ihminen vääjäämättä joko herättää huomiota erilaisuudellaan tai sitten samanlaisuudellaan. Olemalla oma itsensä hän joko
erottautuu vallitsevasta muodista tai sitten sulautuu rahvaaseen niin ansiokkaasti, että sen verukkeella saa tyhmän juntin leiman. Tosi luonnetta vaatisi nimenomaan tepastella rempseästi takatukka hulmuten Espalla verkkareihin ja Seppälän '86 kevätmalliston poolopaitaan sonnustautuneena. Näin tulisi iskettyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla: joukosta rohkeasti erottautuminen sekä juntiksi leimautuminen (lue: erilaisuus sekä samanlaisuus).
Lähdetäänkö jätkät kartsalle? Kenellä kestää kantti? Rohkeus ja aitous kunniaan!

Sam


Mikäs siinä, raappahousuissa ja vasta kainalossa kartsalle vaan, kraka kaulaan. Taitaa olla kyllä sekin jo vanha vitsi. Eiväthän ne ulkoiset seikat todellakaan mikään itseisarvo ole, jälkimodernia performanssia paljon senkin ympärillä.

Jätkät muuten täälläpäin kerran, muinaisella 80-luvulla lahjoittivat Motörheadin Lemmylle Hankkijan lippiksen. Olivat bonganneet sen jostain lehtikuvasta ja olivat kovasti otettuja ja tohkeissaan, kun Lemmy piti sitä päällään.

Edit: itse asiassa olivatten meitin kylän poijaat maalikylillä käymässä, Vanhan Kuppilassa, kirkonkylällä olivatten Lemmyn tavanneet.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Username1 on October 09, 2012, 15:04:55
Quote
Kuten sanoin, kaikista puolueista toki löytyy aamukrapulassa, puolihuolimattomasti napsittuja kuvia. Persuilla se on vaan lähestulkoon normi, persueliitin Osta multa käytetty auto -lookin ohella.

Ok sitten. Itse kuitenkin haluaisin nähdä galleriat hieman kokonaisempina ja haluaisin tietää, että miten paljon raha ja ikäkin tähän aamukrapulakuvaan on vaikuttanut....
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Vongoethe on October 09, 2012, 15:13:02
Quote
Kuten sanoin, kaikista puolueista toki löytyy aamukrapulassa, puolihuolimattomasti napsittuja kuvia. Persuilla se on vaan lähestulkoon normi, persueliitin Osta multa käytetty auto -lookin ohella.

Ok sitten. Itse kuitenkin haluaisin nähdä galleriat hieman kokonaisempina ja haluaisin tietää, että miten paljon raha ja ikäkin tähän aamukrapulakuvaan on vaikuttanut....


Jep, nuo on ilman muuta syytä jättää pois, eikä tuollaisista jutuista olekaan kyse. Ei pidä sekoittaa puuroja ja vellejä tässäkään asiassa vaikka persut niin kovin mielellään sitä tahtoisivatkin.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Vongoethe on October 09, 2012, 15:46:03
Jos nyt tuosta Samin mainitsemasta aitoudesta ja ulkoisista seikoista jotain vielä sanoisi, niin tuo juttu jo kiehauttaa, lieneekö tarkoituskin.

Iltalehti, 6.10.2012 - Anu Saagim Radio Citylle: "Suomalainen äiti on ruma ja hoitamaton" (http://www.iltalehti.fi/nainen/2012100616167694_na.shtml)

Mitvit? Joku turhake, läpijuoksuohjelmassa kolmas vasemmalta jonkinlaista julkisuutta hankkinut kuvatus tuolla latelee typeryyksiä suomalaisesta naisesta. Itsellä on naama kuin petolinnun perse ja luonnollisuutta - tai sen irvikuvaa, aitoa muovia - tavoitellaan sentillä pakkelia naamarissa, oma lapsi sysätään omalle äidille ja sitten ladellaan tuollaista potaskaa. Ei kai tuota kukaan vakavissaan ota, eihän? Ei edes itsestään epävarma teinityttö?

Suomalaiset naiset ansaitsevat kyllä paremman wannabe-Lenitan, jos nyt sellaista tarvitsevatkaan. Airisto aikoinaan sentään saattoi olla oikeassakin, ei tennissukissa maailmaa valloiteta, ellei sitten Wimbledonissa.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Harran on October 10, 2012, 20:25:48
Joo, ihan varmaan. Nukkuisin yöni todella levollisesti jos nämä sympaattiset hipster-persut olisivat hoitamassa kaupungin asioita.

En ole lainkaan huolestunut persujen ulkonäöstä, enemmänkin poliittisista mielipiteistään ja hallintokäsityksistään.

Tunnetko kuvagalleriaan päässeiden poliittisia mielipiteitä tai rekordia aiemmista luottamustoimistaan/työpaikoistaan/ompeluseuroistaan? Kyllä sen pitäisi mielestäni olla arvostelun kriteerinä eikä ulkonäön.

Eräs pahoja vammoja eräänkin roistoregiimin kätyreiden käsissä saanut ja pakolaiseksi joutunut kaverini omistaa leijonakorun ja on siitä ylpeä. Miksei olisi. Suomi ei ole ainoa maa joka on antanut leijonalle symbolimerkityksen (ja eiköhän se symbolimerkitys ole enemmän tai vähemmän sama täällä kuin siellä missä leijonia on joskus oikeasti elänyt) ja siten elukka on oikeastaan hyvä perusarvoja (vahvuutta ja urheutta) kuvaava kulttuurisilta. Kaveri on toipunut hyvin ja alkaa jo näyttää raavaalta mieheltä vaikkei olekaan vielä äänestysiässä. Sinulla vasta kummalliset ja suvaitsemattomat käsitykset on jos jokainen isänmaallisista symboleista pitävä on jonkinsortin fasisti.

Kauhistus, minulla on musta paita päällä, nyt en kyllä varmaan enää kehtaa tälle foorumille kirjoittaa. Ties vaikka mode vahtisi nettikameran kautta kirjautujien pukukoodia. ::)

Kuinka monella todellisuus-ogrilla on oma albumi Lookbookissa? Linkki tai mielipiteet eivät päde.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Julmuri on October 10, 2012, 22:23:49
Eräs pahoja vammoja eräänkin roistoregiimin kätyreiden käsissä saanut ja pakolaiseksi joutunut kaverini omistaa leijonakorun ja on siitä ylpeä. Miksei olisi. Suomi ei ole ainoa maa joka on antanut leijonalle symbolimerkityksen (ja eiköhän se symbolimerkitys ole enemmän tai vähemmän sama täällä kuin siellä missä leijonia on joskus oikeasti elänyt) ja siten elukka on oikeastaan hyvä perusarvoja (vahvuutta ja urheutta) kuvaava kulttuurisilta. Kaveri on toipunut hyvin ja alkaa jo näyttää raavaalta mieheltä vaikkei olekaan vielä äänestysiässä. Sinulla vasta kummalliset ja suvaitsemattomat käsitykset on jos jokainen isänmaallisista symboleista pitävä on jonkinsortin fasisti.

Joo. Kyllä minäkin tunnen rekkakuskin, joka on kommunisti ja pitää leijona-lippistä, koska diggailee lätkästä ja käyttiväthän Vihreätkin leijonaa vaalitunnuksena. Leijona on kaikille suomalaisille rakas. Tässä on kyse ihan tietynlaisista leijonista ja siihen liitettävästä tyylistä, joka on todellakin poliittinen kannanotto. Kyse ei ole siis leijonasta vaan kontekstista, missä sitä käytetään.

Jos totta puhutaan on minua alkanut suunnattomasti ärsyttämään myös nämä sota-memorabiliat, joihin sonnustaudutaan muka-isänmaallisuutta osoittamaan, vaikka tarkoituksena on oikeasti jotenkin brassailla aivan kuin meistä kukaan itse olisi siellä Kollaalla ollut pelkäämässä. Esimerkiksi Kiitos-paitoja pyörittävät moottoripyöräjengiläiset.

Quote
Tunnetko kuvagalleriaan päässeiden poliittisia mielipiteitä tai rekordia aiemmista luottamustoimistaan/työpaikoistaan/ompeluseuroistaan? Kyllä sen pitäisi mielestäni olla arvostelun kriteerinä eikä ulkonäön.

En ole arvostellut kenenkään ulkonäköä rumuus-kauneus-akselilla vaan tyyliä ja mitä sillä halutaan viestiä sekä yleistä olemusta. Ymmärrän toki, ettei kuvia ole tarkoitettu valtakunnalliseen levitykseen, joten niiden arvostelu täysin samalta viivalta sellaisten potrettien kanssa on jossakin määrin älyllisesti epärehellistä.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Julmuri on October 10, 2012, 22:34:52
Elämme maailmassa, missä aitoudesta on tullut noloa ja epätyylikästä. Aitous vaatii rohkeutta. Aito ihminen vääjäämättä joko herättää huomiota erilaisuudellaan tai sitten samanlaisuudellaan. Olemalla oma itsensä hän joko
erottautuu vallitsevasta muodista tai sitten sulautuu rahvaaseen niin ansiokkaasti, että sen verukkeella saa tyhmän juntin leiman.

Onko tämä jokin kannanotto Per-looksin ihmisten erityisen aitouden puolesta?

Niissä ei kuitenkaan ollut kyse mistään satunnaisesti napatuista kuvista vaan vaalikuvista, joiden olisi tarkoituskin herättää ihmisissä luottamusta.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: mh on October 10, 2012, 23:56:16
Kyllä kai kokoomuslainenkin on aidosti oma itsensä (sikäli kun kuvassa kukaan voi olla aidosti oma itsensä), sliipattuna tyylikkäässä puvussa takki rennosti hartioilla, tai vihertäti oma itsensä karttapallo sylissä.

Jos joku valitsee edustajansa tämän ulkonäön tai iskulauseen perusteella niin sietääkin saada huonot päättäjät.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Username1 on October 11, 2012, 06:13:37
Nyt oikein tarkistettuani asian, niin voisin vetää seuraavan yhtäläisyysmerkin...

Per-Looksin hemmoille nauraminen = vanhuksille nauramista. Syy, lähes kaikki heebot 50+, suurin osa selkeästi 60 - 80 vuotiaita miehiä ja muutama saman ikäluokan nainen.

Vihreät = lähestulkoon joka iikka nuori, ei juuri yli 35 vuotiaita, paljon ihan sieviä nuoria naisia...
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Sam Karvonen on October 11, 2012, 08:19:10
Elämme maailmassa, missä aitoudesta on tullut noloa ja epätyylikästä. Aitous vaatii rohkeutta. Aito ihminen vääjäämättä joko herättää huomiota erilaisuudellaan tai sitten samanlaisuudellaan. Olemalla oma itsensä hän joko
erottautuu vallitsevasta muodista tai sitten sulautuu rahvaaseen niin ansiokkaasti, että sen verukkeella saa tyhmän juntin leiman.

Onko tämä jokin kannanotto Per-looksin ihmisten erityisen aitouden puolesta?

Niissä ei kuitenkaan ollut kyse mistään satunnaisesti napatuista kuvista vaan vaalikuvista, joiden olisi tarkoituskin herättää ihmisissä luottamusta.

En ottanut kantaa kuvien välityksellä tehtyyn politiikkaan.

On ilmeistä, että kuvissa komeilevat herrasmiehet olisivat voineet edes hitusen laittautua potrettejaan varten. Mutta toisaalta eivät he varmaan naurunalaiseksikaan toivoneet tulevansa. Myönnän pudistaneeni itsekin hetkisen päätäni kuvatukset nähdessäni. Mutta samalla itse kustakin välittyi perimmiltään hyväntahtoinen ihminen, joka vaikuttaa kulkeneen kuoppaisen elämänpolun. Polun, jossa on ollut muitakin vastoinkäymisiä kuin ne itse itselleen valitsemat koitokset. Yhteisen ihmisyyden tunne oli voimakkain kuvien herättämä tunne. Ja kenties tietynasteinen säälintunne, jota en tietoisesti kokenut valitsevani enkä alentuvuudesta. Minusta on sangen vastenmielistä arvostella ihmisiä, vaikka olen itse kaikkea muuta kuin immuuni kiusaukselle. Mutta etenkin ulkokuoren perusteella toisen tuomitseminen raivostuttaa. Tekojen arvostelu on vallan toinen asia. "Kattokaa noita, näkeehän kuvastakin, ettei noista urpoista ole kyllä mihinkään" -tyyliset letkautukset tuntuvat epäreiluilta ja turhan tuomitsevia. En ole ollenkaan varma, että siitä sliipatusta Pepsodent-hipsteristä tai kangaspussiaan hipelöivästä rastasta kumpuaa vääjäämättä tuhannesti viisaampia ajatuksia yhteiskuntamme tulevaisuuden turvaamiseksi. Miksi siis arvostella limppitukkaisia spurgujakaan.

Aitous on näyttää pukeutumisessaan sitä, mitä pitää arvossa. Mustanpuhuvat huru-ukot ovat aitoja siinä missä geelitukkaiset liituraitakeikaritkin valkaistuine hammasrivistöineen. Ainakin edelliset vaikuttavat vähemmän pinnallisilta. Mutta tämänkin julistaminen olisi epäreilua tuomitsemista.

*Astuu ulos saarnatuolistaan*
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Warda on October 11, 2012, 10:32:35
Mitäs V*tun väliä sillä (t. kimpaantunut täti), miltä ukkopahojen pärstäkerroin näyttää. Saa sitä olla vaikka kuinka symppiksen näköinen, mutta jos arvomaailma on sysimusta, hihassa FDL-tunnari ja siniristimme sekä leijonamme on valjastettu muukalaisvihamielisen, nurkkapatrioottisen "musulmaanit tulee ja syö ja Moolokin kita iik, ei mies ole mies ilman olutta ja makkaraa" -aatteen levittämiseen, ei paljon naurata. Siinä sittän valitellaan olemattomia terveyskeskuksia ja kelpaamattomuutta ansiotyöhön, kun sitä maailmaa parannetaan lähibaarissa tuopin ääressä musulmaaneja päivitellen.

EI minua ainakaan naurata.  :(
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Sam Karvonen on October 11, 2012, 10:40:01
Mitäs V*tun väliä sillä (t. kimpaantunut täti), miltä ukkopahojen pärstäkerroin näyttää. Saa sitä olla vaikka kuinka symppiksen näköinen, mutta jos arvomaailma on sysimusta...

Mistä tiedät, että kuvassa näkyvien herrojen arvomaailma on sysimusta? Onko sinulla meedion lahjoja? Vai tarkoitatko, että PS-arvomaailma on sysimusta ja kaikki, jotka tunnustautuvat persuiksi omaavat sysimustan arvomaailman?
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Warda on October 11, 2012, 11:46:24
Sam, en minä tiedäkään mitä asioita itse kukin juuri ko. kuvien hepuista ajaa, puhun koko lössistä, en kenestäkään tietystä "harvinaisen mukavasta poikkeustapauksesta".  Se, mihin muutamien herrojen hihoissa ja kauluksissa olevia merkkejä on ko. puolueen lausuntojen kautta yhdistetty, ei kuitenkaan ole mitenkään epäselvää. Arvomaailma käy ilmi persujen julkisten ulostulojen lisäksi myös vaalikoneista.

Pointtini; olipa persu pärstäkertoimeltaan Mr Finland tai jotain täysin päinvastaista, on täysin merkityksetöntä. Päställä ei siis väliä. Olipa ilme kuinka luotaantyöntävän eltaantunut tai hymy kuinka hellyttävä, lempeä tai viettelevä tahansa - ei naurata, jos teesit ja arvomaailma ovat mitä ovat. Itse olen saanut vaalikoneisssa persut siihen miinuslaitaan ja varsin vahvasti. On sinne tosin muutama kokoomuslainenkin mahtunut.

Mutta toki yhden musta on toisen valkoista. Olemme suomalaisina varsin heterogeenistä porukkaa tässäkin suhteessa. Minun "suomalaiset arvoni" eivät korreloi täysin edes sinun suomalaisten arvojesi kanssa.  :)

p.s. aiotko muuten äänestää?  ;)
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Sam Karvonen on October 11, 2012, 12:05:12
Pointtini; olipa persu pärstäkertoimeltaan Mr Finland tai jotain täysin päinvastaista, on täysin merkityksetöntä. Päställä ei siis väliä. Olipa ilme kuinka luotaantyöntävän eltaantunut tai hymy kuinka hellyttävä, lempeä tai viettelevä tahansa - ei naurata, jos teesit ja arvomaailma ovat mitä ovat. Itse olen saanut vaalikoneisssa persut siihen miinuslaitaan ja varsin vahvasti. On sinne tosin muutama kokoomuslainenkin mahtunut.

Minusta taas kaikkien suomalaisten puolueiden arvomaailmat (sekä julkilausutut että keskivertokannattajien) ovat pohjimmiltaan humaaneja, mutta keinovalikoimat ovat erilaisia. Kannatusluvuiltaan korkean puolueen arvomaailman sysimustaksi leimaaminen on itsessään sitä sysimustaa moraalia, joka vain syventää juoksuhautoja ja halvaannuttaa kansakuntamme demokraattista päätöksentekokykyä entisestään.

Sam, en minä tiedäkään mitä asioita itse kukin juuri ko. kuvien hepuista ajaa, puhun koko lössistä, en kenestäkään tietystä "harvinaisen mukavasta poikkeustapauksesta".

Eli olet vakuuttunut, että mukava persu on harvinainen persu. Ja samalla väitetään edustavan vastapuolta kypsempää asiapolitiikkaa. Huomaatko mitään ristiriitaa?

Melkoisiin kummituksiin saa uskoa, ja omaan moraaliseen ylemmyyteensä sokaistua, jos aidosti kuvittelee valtaosan persuista joksikin natsipaholaisiksi. Luotan, ettet oikeasti ajattele noin.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Lybeck on October 11, 2012, 12:09:26
Ehkä Warda viittaa johonkin muuhun kuin nyt esillä olleeseen per-looksiin.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Sam Karvonen on October 11, 2012, 12:11:30
Ehkä Warda viittaa johonkin muuhun kuin nyt esillä olleeseen per-looksiin.

Hän viittaa perussuomalaisten "arvomaailmaan".
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Lybeck on October 11, 2012, 12:16:10
Ehkä Warda viittaa johonkin muuhun kuin nyt esillä olleeseen per-looksiin.

Hän viittaa perussuomalaisten "arvomaailmaan".

Minä luulen, että hän yhdistää ne jotenkin perussuomalaisten ehdokkaiksi kunnallisvaaleissa päässeet hihamerkkiperussuomalaiset perusuomalaisten arvomaailmaan.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Sam Karvonen on October 11, 2012, 12:18:42
Ehkä Warda viittaa johonkin muuhun kuin nyt esillä olleeseen per-looksiin.

Hän viittaa perussuomalaisten "arvomaailmaan".

Minä luulen, että hän yhdistää ne jotenkin perussuomalaisten ehdokkaiksi kunnallisvaaleissa päässeet hihamerkkiperussuomalaiset perusuomalaisten arvomaailmaan.

Ja minä puolestani totesin, että natsipaholaisuuden perussuomalaisuudeksi yhdistäminen on melkoisen rankka yleistys, jolla ei ainakaan tehdä vakoa persujen kannatukseen.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Lybeck on October 11, 2012, 12:24:15
Ehkä Warda viittaa johonkin muuhun kuin nyt esillä olleeseen per-looksiin.

Hän viittaa perussuomalaisten "arvomaailmaan".

Minä luulen, että hän yhdistää ne jotenkin perussuomalaisten ehdokkaiksi kunnallisvaaleissa päässeet hihamerkkiperussuomalaiset perusuomalaisten arvomaailmaan.

Ja minä puolestani totesin, että natsipaholaisuuden perussuomalaisuudeksi yhdistäminen on melkoisen rankka yleistys, jolla ei ainakaan tehdä vakoa persujen kannatukseen.

Niinhän se onkin.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Sam Karvonen on October 11, 2012, 12:38:10
Mutta toki yhden musta on toisen valkoista.

Mielestäni taas se todellisin ongelma on juuri tuo mustavalkoisuus puolin ja toisin. Kaikki nähdään hyvä/paha-akselilla, eikä toimivampi/heikommin toimiva ratkaisu -akselilla. Joko muslimit ovat saksittajia tai sitten persut ovat sysimustia. Edellinen ennakkoluulo on toki globaalisti haitallisempaa, muttei se jälkimmäinenkään ongelmaton ole. Ja asenteena lähes yhtä vastenmielistä sivusta seurattavaa. Melkein vaikuttaisi, että meillä kaikilla on pakottava tarve kokea olevamme parempia ihmisiä kuin toiset, ja siksi on suuri kiusaus viskellä paholaisleimoja kaikkiin ilmansuuntiin paitsi itseensä ja omaan viiteryhmäänsä.

Asiakeskeisyys kunniaan. Ihmisten tuomitseminen on ala-arvoista. Olipa kyseessä sitten "koko lössi" tai pelkät pärstäkertoimet. Kyllä niitä hyviä asia-argumentteja hihattajia vastaan löytyy yllin kyllin. Eikä tarvitse kainostella muukalaisvihamielisyyden kutsumista rasismiksi.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Warda on October 11, 2012, 12:51:30
Ja minä puolestani viittasiin persujen a) virallisiin julkilausumiin (ml. Nuiva Manifesti), b) vaalikonevastauksiin sekä nyt lopuksi vielä lisäyksenä c) erilaisiin ulostuloihin muutaman viime vuoden sisällä.

Lopuksi toin esille itsereflektiona  nimenomaan arvomaailmojemme heterogeenisyyden ja subjektiivisuuden. Tulkitsit siis Sam tämän tieten tahtoen siten, että pitäisin itseäni sokeasti "hyvänä, moraalisesti ylempänä".

Yhden musta on toisen valkoinen.

lisäys: Lybeck: hihamerkittä, ryssittelyttä, rasismitta tai ei, myös vaalikoneet puhuvat puolestaan. Minun näkökulmastani persujen "suomalainen" arvomaailma on varsin erilainen minun "suomalaiseen" arvomaailmaani verrattuna.


Sam, kertoisitko lisää siitä, mitä tarkoitat "pohjimmiltaan humaanilla arvomaailmalla"? Kaikissa meissä asuu ihana lehmä?
 Kiinnostaisi kuulla myös esimerkki arvomaailmasta, joke ei ole "pohjimmiltaan humaani"!
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Julmuri on October 11, 2012, 13:00:53
Olen symboleista aika samaa mieltä kuin warda. Haluaisin lisäksi tuoda vielä esiin eroa ulkonäön ja olemuksen välillä. Ulkonäkö on jotain, mille ei mitään voi, mutta olemukselle taas voi paljonkin. Se, millainen olemus kenessäkin herättää luottamusta, riippuu tietysti aivan henkilöstä, mutta varmasti keskimäärin normaali siisti esiintyminen herättää enemmän kuin epäsiisti.

Toisaalta olisi tosiasioiden kieltämistä, ettei ulkonäkökin vaikuttaisi. Ei niitä missejä ja urheilijoita sattumalta haluta kampanjoiden kuviin, ovat kyllä persuillekin kelvanneet.

Vaikka perussuomalaisia on väärin yleistää kaikkia natsipaholaisiksi, pitää muistaa, että tämä ajatusmaailma elää ja voi hyvin puolueessa eikä sen kampeamiseksi pois ole nähtävissä minkäänlaista yritystä vaan pikemminkin ristiriitatilanteessa asetutaan puolustamaan natsipaholais-ajatusmaailman omaavia ulkopuolisia vastaan.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Sam Karvonen on October 11, 2012, 15:59:05


Sam, kertoisitko lisää siitä, mitä tarkoitat "pohjimmiltaan humaanilla arvomaailmalla"? Kaikissa meissä asuu ihana lehmä?
 Kiinnostaisi kuulla myös esimerkki arvomaailmasta, joke ei ole "pohjimmiltaan humaani"!


Rotu-oppi, natsismi, nihilismi, imperialismi, elitismi, militarismi, jne. Tarvitsetko lisää? Onko mielestäsi persujen manifesti jotain edellä mainituista? Jos kuitenkin rauhallisesti asiaa ajateltuasi persujenkin arvomaailma on pohjimmiltaan humaani, miksi sitten haukut sitä sysimustaksi?
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Sam Karvonen on October 11, 2012, 16:50:50
Humaani arvomaailma on nähdäkseni sellainen, jonka omaksujat kannattavat syvällä omantunnon tasolla vilpittömästi ihmisten perimmäistä tasa-arvoa, lainsäädännön puitteissa toimimista (eli vastustavat laittomuuksia), hädänalaisten auttamista, inhimillisiä perushyveitä, työntekoa yhteiskunnan hyväksi, rikollisten rankaisemista, talouden sietokyvyn huomioimista ja haavoittuvien ihmisryhmien suojelemista. Valtaosa maahanmuuttokeskusteluun osallistuvista ihmisistä jakolinjojen molemmin puolin ovat tässä mielessä täysin humaaneja. Persujen manifestikaan (vaikka onkin eräistä muista letkautuksistaan tuomitun henkilön käsialaa) ei ole epähumaani. Maahanmuuttoon liittyvät erimielisyydet ilmenevät enemmänkin muotoseikoissa, jotka asian vakavuuden huomioon ottaen eivät tietystikään ole pelkästään pikkuasioita.

Maahanmuuttokeskustelussa ilmenevien jakolinjojen tunnistaminen ei edellytä joukko-opin tai predikaattilogiikan syventäviä opintoja. Ilman kategorioita ei olisi loogista keskustelua. Mutta mitä monipuolisempi joukko, sitä yleisempiä yhteisiä nimittäjiä on tyydyttävä käyttämään ja vältettävä kiusausta yleistää osa-joukon erityispiirteitä kaikille. Tähän jatkuvasti hairahdutaan jakolinjojen molemmin puolin.

Maahanmuuttokeskustelussa on selkeästi kaksi napaa, joihin keskustelijat vaihtelevalla voimakkuudella gravitoituvat. Molempiin napoihin gravitoituvien keskustelijoiden moninaisuus on huomattavaa; ideologisesti, demografisesti, sosiaalisesti, taloudellisesti, kokemuksellisesti ja etäisyydessään tuohon napaan. Vain sukupuolen osalta on nähtävissä selkeää jakolinjan mukaista eroavaisuutta. Sukupuolimuuttujan merkitsevyyden analysointi maahanmuuttokeskustelussa onkin jäänyt turhan vähäiselle ja pinnalliselle huomiolle.

Täysin keskellä ei ole kukaan. Heikosti työllistyvien ensimmäisen polven somalien vastaanottamista joko kannatetaan tai ei kannateta. Tämä lieneekin maahanmuuttokeskustelussa aidoin vedenjakaja. Kaikki muu yleistäminen on vain haitaksi. Yleistysten haitallisuus on osoitettu lukuisia kertoja tällä palstalla, jossa ollaan pääsääntöisesti siirrytty jo tyystin muihin aiheisiin. Maahanmuuttokysymysten "liittolaiset" löytävät helposti muissa aiheissa itsensä vastarannoilta tai peräti aivan eri maailmankaikkeuksista.   :P

Mitä tulee itse alkuperäiseen jakolinjaan (maahanmuuttokeskustelu), esitin taannoin oman arvioni molempien puolten sisäisestä hajonnasta. Somaliyksilön vastaanottamisen vastustajat jakautuvat karkeasti A) niihin, jotka näkevät taloudellisen tuottavuuden määräävänä oleskelukriteerinä, B) niihin, jotka näkevät suomalais-länsimaiseen arvomaailmaan nopean sopeutumisen määräävänä oleskelukriteerinä, C) niihin, jotka näkevät tietyn uskontokunnan muodostaman uhan välttämisen määräävänä oleskelukriteerinä, D) niihin, jotka näkevät syntyperän ja ihonvärin määräävänä oleskelukriteerinä (pienempi osa kokonaisjoukkoa -- tämä osajoukko koostuu niistä aidoista rasisteista, epähumaanin aatemaailman omaksuneista ja muslimeille ja keenereille v***uilijoista) ja E) niihin, jotka yhdistelevät joko kaikkia edellisiä tai vähintään kahta niistä eri painotuksin määräävänä oleskelukriteerinä (valtaosa). Tässä on hyvä meidän "kriitikoiden kriitikkojen" nähdä, kuinka laajalla poolilla somalien vastaanottamista voidaan vastustaa ja kuinka keskenään ristiriitaisia maahanmuuttokriitikot voivat olla.

Täsmälleen sama pätee tietysti somalimaahanmuuton kannattajiin. On A) niitä, jotka näkevät tasa-arvoisuuden ihmisenä määräävänä oleskelukriteerinä, B) niitä, jotka näkevät hädänalaisten auttamisen määräävänä oleskelukriteerinä, C) niitä, jotka näkevät klassisen liberalismin periaatteet määräävänä oleskelukriteerinä, D) niitä, jotka näkevät kulttuurisen moninaisuuden vaalimisen määräävänä oleskelukriteerinä (kyllä näitäkin on, mutta vain kourallinen), E) niitä, jotka näkevät vapaan liikkuvuuden määräävänä oleskelukriteerinä (näitäkin on), F) niitä, jotka näkevät kulttuurivaihdon tuottaman lisäarvon (synergiaedun) määräävänä oleskelukriteerinä (kourallinen), G) niitä, jotka näkevät ärsyttäville rasisteille ja maahanmuuttokriitikoille v***ilemisen määräävänä oleskelukriteerinä (muutama yksilö, usein pohjimmiltaan humaaneja) ja H) niitä, jotka yhdistelevät edellisiä eri tavoin ja eri painotuksin (valtaosa).

Kumpaisenkaan yllä olevan erittelyn ei ollut tarkoitus olla tyhjentävä tai täydellinen.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Maivei on October 11, 2012, 18:35:49
Mitäs V*tun väliä sillä (t. kimpaantunut täti), miltä ukkopahojen pärstäkerroin näyttää. Saa sitä olla vaikka kuinka symppiksen näköinen, mutta jos arvomaailma on sysimusta, hihassa FDL-tunnari ja siniristimme sekä leijonamme on valjastettu muukalaisvihamielisen, nurkkapatrioottisen "musulmaanit tulee ja syö ja Moolokin kita iik, ei mies ole mies ilman olutta ja makkaraa" -aatteen levittämiseen, ei paljon naurata. Siinä sittän valitellaan olemattomia terveyskeskuksia ja kelpaamattomuutta ansiotyöhön, kun sitä maailmaa parannetaan lähibaarissa tuopin ääressä musulmaaneja päivitellen.

EI minua ainakaan naurata.  :(
Sehän on vain hyvä että ehdokas tuo esiin arvomaailmaansa eikä tyydy vain esittämään itseään mahdollisimman nättinä ja pliisuna. Jos jotakuta oikein kovasti riepoo leijonariipus tai pottunenä, niin äänestää sitten jotain muuta.
Ukkopahojen pärstäkerroin on helpompi juttu, sen voi kuitata vaikkapa rumankauniiksi, mutta tuolla persulooks-listalla oli myös kauniimman sukupuolen edustajia joille ei liene kovin mukavaa tulla arvovaltaiselta taholta leimatuksi "aika karmean näköiseksi" ja joutua yleisen pilkan kohteeksi, vain siksi että on asettunut ehdokkaaksi persujen listalle jossain hevon oulunkylässä.
Olisin juurikin sinulta odottanut jonkinlaista sympatiaa näille kansanvallan ritareille, heillä kun ei näyttänyt olevan edes niitä hakaristi-tatuointeja.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Harran on October 11, 2012, 20:41:12
Humaani arvomaailma on nähdäkseni sellainen, jonka omaksujat kannattavat syvällä omantunnon tasolla vilpittömästi ihmisten perimmäistä tasa-arvoa, lainsäädännön puitteissa toimimista (eli vastustavat laittomuuksia), hädänalaisten auttamista, inhimillisiä perushyveitä, työntekoa yhteiskunnan hyväksi, rikollisten rankaisemista, talouden sietokyvyn huomioimista ja haavoittuvien ihmisryhmien suojelemista.

En ole ihan samaa mieltä tästä määritelmästä. Minusta ensimmäinen ja tärkein vaatimus humaanille arvomaailmalle on ihmisarvon tunnustaminen. Näin ollen on määritelmällisesti epähumaania luoda mikä tahansa sellainen ajatusrakennelma jossa dehumanisoidaan jotain ihmisryhmää ja rajataan ihmisarvo vain omalle kansalle, rodulle tai uskonnolle. Puhumattakaan sitten siitä kuinka paljon epähumaani ajattelu loukkaa oman listasi ensimmäistä vaatimusta "ihmisten perimmäisestä tasa-arvosta."

Listallasi on sen sijaan ylimääräisiä asioita jotka eivät ole humaanin arvomaailman kannalta välttämättömiä. Pitipä niitä sitten muuten hyvinä tai ei. Esimerkiksi "laillisuuden" vaatimus on järkeenkäypä jossain Suomen kaltaisessa valtiossa mutta jos eletään maassa jossa vallitsee epähumaani hallinto ja laki, silloin ei ole millään muotoa humaanin arvomaailman mukaista vaatia kaikessa "laittomuuksien välttämistä." Ikävä tosiasia on että lait eivät aina suinkaan perustu humaaneille arvoille eli ihmisarvon loukkaamattomuuden kunnioittamiselle.

Valtaosa maahanmuuttokeskusteluun osallistuvista ihmisistä jakolinjojen molemmin puolin ovat tässä mielessä täysin humaaneja. Persujen manifestikaan (vaikka onkin eräistä muista letkautuksistaan tuomitun henkilön käsialaa) ei ole epähumaani. Maahanmuuttoon liittyvät erimielisyydet ilmenevät enemmänkin muotoseikoissa, jotka asian vakavuuden huomioon ottaen eivät tietystikään ole pelkästään pikkuasioita.

En ole samaa mieltä. Ihminen jonka ajatusmaailma perustuu olennaiselta osin ksenofobiaan ei omaa "humaania arvomaailmaa." Hän omaa ksenofobisen arvomaailman. Näiden arvomaailmojen jakauma maahanmuuttokeskustelussa ei mene tasan rintamalinjan molemmille puolille. Pikemminkin maahanmuuttokriitikoiden joukossa humaani arvomaailma ja ajattelu halutaan yleisesti kiistää ja asettaa kritiikin kohteeksi, koska arvomaailmassa muut arvot ovat vallitsevia. Selvimmin näkyvä sellainen on defensiivinen pyrkimys rajoittaa moraali koskemaan vain rajallista, "omaa", ihmisryhmää, joka määritellään kansallisesti, rodullisesti, kulttuurisesti, uskonnollisesti tai kaikilla näillä.

Tällainen ihmiskunnan yhteyden ja universaalin ihmisarvon eksplisiittisesti kiistävä ajattelutapa ei kumpua humaanista arvomaailmasta vaan sen vastakohdasta joka siis on subhumaani, ryhmäkantainen arvomaailma. Ei olekaan mikään ihme että "humaani" ja "humanismi" ovat kyseisessä aateryhmässä pilkan kohteena olevia kirosanoja, synonyymejä tyhmyydelle, pinnallisuudelle, tekopyhyydelle ja "petturuudelle" ryhmäkantaista etuajattelua vastaan.

Samoista syistä ei ole hämmästyttävää että subhumaanin arvomaailman omaavat ihmiset säännöllisesti kokevat aatteensa olennaiseksi sisällöksi omasta ryhmäkantaisesta näkökulmastaan katsottuna "toisten" demonisoimisen ja dehumanisoimisen. Keinoina tähän käytetään propagandaa, valheita, kiihotusta, ivaa, loukkaamista, provokaatioita jne.

Maahanmuuttokeskustelussa on selkeästi kaksi napaa, joihin keskustelijat vaihtelevalla voimakkuudella gravitoituvat. Molempiin napoihin gravitoituvien keskustelijoiden moninaisuus on huomattavaa; ideologisesti, demografisesti, sosiaalisesti, taloudellisesti, kokemuksellisesti ja etäisyydessään tuohon napaan. Vain sukupuolen osalta on nähtävissä selkeää jakolinjan mukaista eroavaisuutta. Sukupuolimuuttujan merkitsevyyden analysointi maahanmuuttokeskustelussa onkin jäänyt turhan vähäiselle ja pinnalliselle huomiolle.

En näe sukupuolijakaumaa kovin jyrkkänä, en ainakaan jyrkempänä kuin sukupolvijakauma. Molemmissa leireissä on miehiä, naisia, nuoria, vanhuksia. Tiettyjä stereotyyppejä kuitenkin erottuu joukosta selvästi. Maahanmuuttokriittiset naiset tuntuvat painottuvan keski-ikäisiin kun taas maahanmuuttomyönteiset nuorempiin. Miesten kohdalla mamukriittisessä leirissä on paljon eri-ikäisiä miehiä nuorista eläkeläisiin kun taas mamumyönteisessä leirissä näyttäisi olevan suhteessa enemmän nuoria ja nuorehkoja miehiä. Vanhoja naisia on kummassakin joukossa hyvin vähän tai eivät näy. Sen sijaan eläkeläissetiä on silmiinpistävän paljon mamukriittisessä leirissä.

Sukupuoli- ja sukupolvijakaumien analyysi edellyttäisi kuitenkin vertailua jo esille tuomiisi eri motivaatiotekijöihin. Pelkällä YTM/ATM-jauhannalla nämä eivät selity. Enemmänkin näkisin merkittävänä tekijänä nuorempien sukupolvien suuremman altistumisen kansainvälisille vaikutteille mikä tosin johtaa eri tuloksiin eri yksilöiden kohdalla. Toiset alkavat maailmaa nähtyään pitää monimuotoisuutta normaalina olotilana ja militanttista heimokantaisuutta kummallisena. Toiset taas reagoivat voimakkaasti maailmalla näkemiinsä (tai kuvittelemiinsa) epäkohtiin ja saavat vaikutteita ulkomaisilta ääriliikkeiltä, tuoden sitten Suomeen niiltä ammentamaansa propagandaa.

Mamukriittikoiden usein väittämän "omakohtaisten kokemusten merkityksen" arvioisin samoin kaksijakoiseksi. Toisilla on "ulkomaalaisista" hyviä, toisilla huonoja kokemuksia. Asioiden välille kuviteltuja kausaalisuhteita ohjelmoivat ihmisen tietotaso, arvomaailma (humaani/subhumaani) ja altistuminen ideologisille vaikutuksille.

Jos altistamme erilaisia ihmisiä täsmälleen samanlaiselle ikävälle kokemukselle, esimerkiksi ryöstön uhriksi joutumiselle, kaikki todennäköisesti reagoivat siihen jollain tavoin mutta tulkitsevat tapahtuman kausaalimerkityksiä aivan toisin. Yhden mielestä se oikeuttaa kielteisiin yleistyksiin ryöstäjän etnistä, rodullista tai uskonnollista viiteryhmää kohtaan. Toisen mielestä se oikeuttaa arvostelemaan yhteiskunnasta puuttuvaa kuria ja järjestystä. Kolmannen mielestä se todistaa sosiaalipolitiikan epäonnistumista ja kapitalististen arvojen kovenemista. Neljännen mielestä tilanteeseen liittyi seksuaalinen ahdistus. Viidennen mielessä tapahtumapaikka muuttuu pelottavaksi ja selittää tekoa. Kuudes vihastuu lähellä seisseille kavereilleen jotka eivät pystyneet tapausta estämään.

Olen symboleista aika samaa mieltä kuin warda. Haluaisin lisäksi tuoda vielä esiin eroa ulkonäön ja olemuksen välillä. Ulkonäkö on jotain, mille ei mitään voi, mutta olemukselle taas voi paljonkin. Se, millainen olemus kenessäkin herättää luottamusta, riippuu tietysti aivan henkilöstä, mutta varmasti keskimäärin normaali siisti esiintyminen herättää enemmän kuin epäsiisti.

Itse asiassa ulkonäköä on helppo muuttaa. Olemuksen muuttaminen on monimutkaisempaa ja sen helppous/vaikeus riippuu paljon yksilön taidoista, itseluottamuksesta ja rohkeudesta. Ulkonäön muuttamiseksi kuka tahansa voi panostaa fyysiseen kuntoonsa, kasvoihinsa, hiuksiinsa ja vaatetukseensa. Olemus edellyttää muutoksia myös käyttäytymiseen, eleisiin, ääneen ja puhetapaan, sekä ehkä kaikkein hankalimmin, asenteisiin, itsetietoisuuteen ja siihen miten ylipäätänsä reagoi ja reflektoi toisilta ihmisiltä tuleviin impulsseihin.

Epäsiistin näköinen ihminen voi antaa kuvan itsestään epäsosiaalisena spurguna tai sitten boheemina älykkönä. Tämä ei riipu niinkään ulkonäöstä kuin olemuksesta. Samoin huoliteltu ja sliipattu yksilö voi antaa kuvan itsestään pinnallisena ja ylimielisenä tai sitten pukeutumisellaan huomaavaisuutta ja kunnioitusta osoittavana yksilönä. Taas kerran tämä riippuu olemuksesta eikä ulkonäöstä.

Monille ihmisille ulkonäön muuttaminen on vaikeaa koska se on osa heidän identiteettiään. Todellisuudessa sen muuttaminen olisi helppoa jos ihminen haluaisi. Myös olemuksen muuttaminen onnistuu korottamalla itsetietoisuuden tasoa ja ryhtymällä paremmin hallitsemaan käytöstään ja suhtautumistaan toisiin ihmisiin. Kunnon kameleontti kykenee nopeasti muuttamaan sekä ulkonäköään että olemustaan mutta hän kykenee myös pelkällä olemuksen muutoksella muuttamaan dramaattisesti sitä miten yleisö hänet näkee.

Olet oikeassa siinä että poliitikkojen olisi itsensä kannalta hyvä hallita näitä asioita. Kunnallispolitiikka ja Yhdysvaltain presidentinvaalit eivät kuitenkaan ole samalla tasolla. Emmekä varmaan toivo että kunnanvaltuustoihin pääsemiseksi pitäisi alkaa palkata imagokonsultteja, psyops-ammattilaisia ja puvustaja-meikkaaja-tiimejä.

Omalta kohdaltani suosittelisin että kannattaa kohdistaa poliittisten vastustajien arvostelu heidän mielipiteisiinsä, ideologiaansa, toimintaansa ja hallintotapoihinsa, ei heidän ulkonäköönsä. Ja vastaavasti jos ulkonäköön haluaa kiinnittää huomiota niin neuvoa siinä asiassa sitten niitä poliitikkoja joita itse kannattaa.

(Jos kuulolla on huolestuneita ehdokkaita niin otan vielä vastaan viime hetken neuvonantopyyntöjä. Mutta muistakaa, voittaminen ei ole ilmaista, parhaudesta on oltava valmis maksamaan! ;) Varoitan myös että rahat menevät hukkaan jos ei ole omaa halua nöyrtyä, oppia ja kehittyä jotta ei sitten ulospäin tarvitse olla nöyrä, oppimaton ja kehittymätön.)

Vaikka perussuomalaisia on väärin yleistää kaikkia natsipaholaisiksi, pitää muistaa, että tämä ajatusmaailma elää ja voi hyvin puolueessa eikä sen kampeamiseksi pois ole nähtävissä minkäänlaista yritystä vaan pikemminkin ristiriitatilanteessa asetutaan puolustamaan natsipaholais-ajatusmaailman omaavia ulkopuolisia vastaan.

Totta ja hyvä muistaa. Mutta siis keskittykäämme edelleen tuon ideologian arvostelemiseen eikä ihmisten olemuksen ja ulkonäön.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Sam Karvonen on October 11, 2012, 20:56:44
Humaani arvomaailma on nähdäkseni sellainen, jonka omaksujat kannattavat syvällä omantunnon tasolla vilpittömästi ihmisten perimmäistä tasa-arvoa, lainsäädännön puitteissa toimimista (eli vastustavat laittomuuksia), hädänalaisten auttamista, inhimillisiä perushyveitä, työntekoa yhteiskunnan hyväksi, rikollisten rankaisemista, talouden sietokyvyn huomioimista ja haavoittuvien ihmisryhmien suojelemista.

En ole ihan samaa mieltä tästä määritelmästä. Minusta ensimmäinen ja tärkein vaatimus humaanille arvomaailmalle on ihmisarvon tunnustaminen.

Aivan kelpo perusmääritys. Hyvä kohdennus.

Valtaosa maahanmuuttokeskusteluun osallistuvista ihmisistä jakolinjojen molemmin puolin ovat tässä mielessä täysin humaaneja. Persujen manifestikaan (vaikka onkin eräistä muista letkautuksistaan tuomitun henkilön käsialaa) ei ole epähumaani. Maahanmuuttoon liittyvät erimielisyydet ilmenevät enemmänkin muotoseikoissa, jotka asian vakavuuden huomioon ottaen eivät tietystikään ole pelkästään pikkuasioita.

En ole samaa mieltä. Ihminen jonka ajatusmaailma perustuu olennaiselta osin ksenofobiaan ei omaa "humaania arvomaailmaa."

Minusta on kuitenkin ongelmallista yleistää kaikkia tai edes valtaosaa persujen kannattajista "olennaiselta osin ksenofobeiksi". Tiettyyn osajoukkoon ksenofobia-määritys sopii toki kuin nyrkki silmään. Tämän yritin myös erittelylläni esittää. Eli sen, että kyseessä on osajoukko. Olen melkoisen varma, että sekä Maivei että Kaptah täällä vilpittömästi tunnustavat kaikkien ihmisten tasavertaisen ihmisarvon. Heidänlaisiaan on paljon persuissa.

Sam
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: sr on October 11, 2012, 21:18:17
Maahanmuuttokeskustelussa on selkeästi kaksi napaa, joihin keskustelijat vaihtelevalla voimakkuudella gravitoituvat. Molempiin napoihin gravitoituvien keskustelijoiden moninaisuus on huomattavaa; ideologisesti, demografisesti, sosiaalisesti, taloudellisesti, kokemuksellisesti ja etäisyydessään tuohon napaan. Vain sukupuolen osalta on nähtävissä selkeää jakolinjan mukaista eroavaisuutta. Sukupuolimuuttujan merkitsevyyden analysointi maahanmuuttokeskustelussa onkin jäänyt turhan vähäiselle ja pinnalliselle huomiolle.

Itse taas sanoisin, että maahanmuuttokeskustelussa on useita napoja. Ensinnäkin ovat nämä "perinteiset" navat:

1. Kaikille vapaa muutto-oikeus ja yhteiskunnan tukea niille, jotka eivät itse pysty itseään elättämään.
2. Ovet kiinni kaikille ulkomaalaisille.

Näiden lisäksi sanoisin, että on ainakin ns. "liberaalinapa", eli

3. Kaikille niille ovet auki, jotka pystyvät itsensä elättämään riippumatta etnisestä taustastaan ja kotimaastaan.

Sitten on "natsinapa", eli

4. Kaikille sopivaan etniseen ryhmään profiloituville oikeus muuttaa maahan, muille tiukka linja. Etenkin tämä näkyy nykyisin muslimeihin suhtautumisena eikä niinkään ulkonäköseikkoihin tms.

Ja vielä näkisin ehkä näiden lisäksi "duunarinavan"

5. Ulkomaalaisille työntekijöille tiukemmat ehdot maahanmuutolle, jotteivät kilpaile kotimaisen työvoiman kanssa. Tämä porukka todennäköisesti toivoisi myös EU:sta eroamista. Tällä porukalle on sitten olemassa jopa vastavoima, joka toivoo ulkomaalaisen työvoiman tuottaman kilpailun heikentävän kotimaisen ay-kartellin voimaa työmarkkinoilla.

Quote
Täysin keskellä ei ole kukaan. Heikosti työllistyvien ensimmäisen polven somalien vastaanottamista joko kannatetaan tai ei kannateta. Tämä lieneekin maahanmuuttokeskustelussa aidoin vedenjakaja. Kaikki muu yleistäminen on vain haitaksi. Yleistysten haitallisuus on osoitettu lukuisia kertoja tällä palstalla, jossa ollaan pääsääntöisesti siirrytty jo tyystin muihin aiheisiin. Maahanmuuttokysymysten "liittolaiset" löytävät helposti muissa aiheissa itsensä vastarannoilta tai peräti aivan eri maailmankaikkeuksista.   :P

Kyllä minä näkisin tuossa somaleihin suhtautumisessakin harmaan sävyjä. Siis siinä, kuinka suuri suojeluntarve vaaditaan, jotta turvapaikka pitäisi myöntää. Eli siis "ei yhtään lisää somalia" ja "kaikille Somaliasta tuleville suoraan turvapaikka" välillä on kyllä väkeä, joka on sitä mieltä, että jos ehto X täyttyy, niin sitten voi maahan tulla ja X:n määritelmä sitten vaihtelee eri ihmisten välillä.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Julmuri on October 11, 2012, 22:54:07
Omalta kohdaltani suosittelisin että kannattaa kohdistaa poliittisten vastustajien arvostelu heidän mielipiteisiinsä, ideologiaansa, toimintaansa ja hallintotapoihinsa, ei heidän ulkonäköönsä. Ja vastaavasti jos ulkonäköön haluaa kiinnittää huomiota niin neuvoa siinä asiassa sitten niitä poliitikkoja joita itse kannattaa.

Kyseessä on eräänlainen rekrytointitilanne. Myös tavallisissa rekrytoinneissa vaikuttavat ulkoiseen olemukseen liittyvät seikat, miksi eivät muka tässä? Jos pyrit vaikka myyntiedustajaksi, ei paras asuvalinta löydy hippikommuunin vaatekaapista.

Tässähän oli monella päällä ihan rehellistä junttityyliä, johon suomi-lippikset vielä voidaan laskea, mutta eräitä muita taas ei. Perus-juntin tyyli varmasti vetoaa sellaista rekrytoiviin.

Quote
Vaikka perussuomalaisia on väärin yleistää kaikkia natsipaholaisiksi, pitää muistaa, että tämä ajatusmaailma elää ja voi hyvin puolueessa eikä sen kampeamiseksi pois ole nähtävissä minkäänlaista yritystä vaan pikemminkin ristiriitatilanteessa asetutaan puolustamaan natsipaholais-ajatusmaailman omaavia ulkopuolisia vastaan.

Totta ja hyvä muistaa. Mutta siis keskittykäämme edelleen tuon ideologian arvostelemiseen eikä ihmisten olemuksen ja ulkonäön.

Kun se kuva on osa mielikuvaa, jonka ehdokas haluaa antaa. Se on tällöin myös osa informaatiota, jonka perusteella päätös tehdään. On varmasti paljon ihmisiä, jotka äänestävät esim. kauneuden perusteella. Kuten sanottua tässä kohden kuitenkin merkitsevät eniten erinäiset symbolit ja asusteet, joista henkilön ajatusmaailmasta on helppo päätellä paljon. Ehdokkaan ilme, olemus, symbolit ja vaatetus ovat asioita, joilla hän haluaa viestiä poliittista aatettaan.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: metrics on October 11, 2012, 23:23:18
...Kumpaisenkaan yllä olevan erittelyn ei ollut tarkoitus olla tyhjentävä tai täydellinen.

Ihan hyviä huomoita hra Karvoselta. En tosin kutsuisi aihepiiriä maahanmuuttokysymykseksi tai somalikysymykseksi, vaan kehitysmaamaahanmuuttokysymykseksi tai lyhyesti vain kehitysmaakysymykseksi. Sinänsä somalit ovat tietty tässä yhteydessä hyvä esimerkki, koska heidän pärjäämisensä/integroitumisensa/sosiaaliturvariippuvuutensa on kyseeseen tulevista (etnisistä) ryhmistä OECD-maissa heikointa.

Peruskysymys lienee, onko meillä (länsimailla, kehittyneillä mailla) jonkinlainen erityinen kollektiivinen velvollisuus parantaa kehitysmaa-asujien sosioekonomista asemaa.

Koska tästähän lopulta turvapaikkamaahanmuutossa on suurimmalta osin kysymys: Suku/klaani/vastaava yhteisö sijoittaa 5000-15000 euroa valtavan elintasokuilun ylitse ankkuroitumiseen. Paremman elämän etsiminen on tietty yleisinhimillistä eikä siinä ole sinänsä mitään vikaa. On kuitenkin selkeä ero siinä, saavutetaanko tämä parempi elämä, käytännössä sosioekonomisen statuksen paraneminen, omalla työllä ja ansainnalla vai almuilla. Ylipäätään, kuinka suurta suhteellista sosioekonomisen aseman parantumista on kohtuullista odottaa pelkästään almuilla. Olisiko mielekästä, että jotkut hyppäisivät hyvinvointiaikakoneella vaikka Suomen 1880-luvulta nyky-Suomeen ilmoittautumis/vaatimisperusteella ("oikeus")?

Eräs merkittävä syy, miksi ylipäätään aikoinaan kiinnostuin tästä keskustelusta, on ne käsittämättömät moraalispoliittiset intohimot, jotka tähän nimenomaiseen aihepiiriin näyttävät liittyvän. Jos mietitään aivan ylivoimaista valtaosaa sosiaalipoliittisista aiheista, ne ovat yhteiskunnallisesti keskusteltavissa ja etujen heikennykset pystytään kuittaamaan joko lievällä nurinalla tai olankohtautuksella erityisesti perusteltaessa taloudellisilla reunaehdoilla. Kehitysmaa-avustuksissa, oli niiden muoto sitten mikä tahansa turvapaikkamaahanmuutto mukaanlukien, ainoa keskustelu, joka voidaan käydä ilman valtavaa moralistista pöyristyneisyyttä, on resurssien lisääminen. Tämä tuntuu erityisen absurdilta huomioiden, että kehitysmaa-avustukset eivät todellakaan ole valtion/kollektiivin ydintoimintaa, vaan puhtaasti ei-välttämättömyyttä.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kourumies on October 12, 2012, 01:07:28

Minusta on kuitenkin ongelmallista yleistää kaikkia tai edes valtaosaa persujen kannattajista "olennaiselta osin ksenofobeiksi". Tiettyyn osajoukkoon ksenofobia-määritys sopii toki kuin nyrkki silmään. Tämän yritin myös erittelylläni esittää. Eli sen, että kyseessä on osajoukko. Olen melkoisen varma, että sekä Maivei että Kaptah täällä vilpittömästi tunnustavat kaikkien ihmisten tasavertaisen ihmisarvon. Heidänlaisiaan on paljon persuissa.

Paskaa.

Koko persuilun ja yleisemminkin fasismin ideana on koota porukka, joka kaappaa vallan ja vie sinun ja minun ja ylipäätään kaikkien liikkeen ulkopuolisten kansalais- ja ihmisoikeudet. Porukan sisäiset erimielisyydet voivat olla valtavat, mutta koko homman pointti on siinä, että se pitää toistensa puolta eikä pidä ulkopuolisia paskankaan väärteinä. Tämä toimii persulassa aivan erinomaisen hyvin. James Potkukelkan mielestä Venäjän-vastainen puolustustahto on katalaan viittaan kätkeytyvää mokuilua ja Tossavaisen Reiskan mielestä Bäckman on vastenmielisintä mitä maa päällään kantaa. Mutta nämä herrat pitävät kuitenkin genom vått och torrt toistensa puolta sinua ja minua vastaan.

Tässä kohtaa pitää muistuttaa Halla-ahon lempikirjailijasta, Tolkienista. Sormusten herrassa on kohta, jossa Sam ja Frodo pääsevät seuraamaan sivusta örkkien keskinäisiä riitoja, jotka johtavat siihen, että yksi örkki surmaa toisen ampumalla nuolen silmään. Sam toteaa, että jos mieliala Sauronin joukoissa on laajemminkin tuollainen, hyvyyden armeija ei kauaa vanhene örkkejä kylmentäessä, mutta Frodo vastaa, että jos örkit olisivat nähneet heidät, ne olisivat välittömästi unohtaneet omat riitansa ja käyneet murha mielessä päälle.

Tämä on se pointti. Persut, örkit, eivät ehkä kaikki ole epäinhimillisiä fasisteja, mutta ne snagat, ne pikkuörkit, pitävät tarpeen vaatiessa Sauronin ja fasistisen Uruk-hai -eliitin puolta meitä vastaan. Sinun ei pidä kuvitella, että Snaga-hai olisi meidän näkökulmastamme yhtään vähemmän vihamielinen, reilumpi tms. kuin Uruk-hai tai itse Sauron.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Username1 on October 12, 2012, 07:58:14
Quote
Ihan hyviä huomoita hra Karvoselta. En tosin kutsuisi aihepiiriä maahanmuuttokysymykseksi tai somalikysymykseksi, vaan kehitysmaamaahanmuuttokysymykseksi tai lyhyesti vain kehitysmaakysymykseksi. Sinänsä somalit ovat tietty tässä yhteydessä hyvä esimerkki, koska heidän pärjäämisensä/integroitumisensa/sosiaaliturvariippuvuutensa on kyseeseen tulevista (etnisistä) ryhmistä OECD-maissa heikointa.

Peruskysymys lienee, onko meillä (länsimailla, kehittyneillä mailla) jonkinlainen erityinen kollektiivinen velvollisuus parantaa kehitysmaa-asujien sosioekonomista asemaa.

Koska tästähän lopulta turvapaikkamaahanmuutossa on suurimmalta osin kysymys: Suku/klaani/vastaava yhteisö sijoittaa 5000-15000 euroa valtavan elintasokuilun ylitse ankkuroitumiseen. Paremman elämän etsiminen on tietty yleisinhimillistä eikä siinä ole sinänsä mitään vikaa. On kuitenkin selkeä ero siinä, saavutetaanko tämä parempi elämä, käytännössä sosioekonomisen statuksen paraneminen, omalla työllä ja ansainnalla vai almuilla. Ylipäätään, kuinka suurta suhteellista sosioekonomisen aseman parantumista on kohtuullista odottaa pelkästään almuilla. Olisiko mielekästä, että jotkut hyppäisivät hyvinvointiaikakoneella vaikka Suomen 1880-luvulta nyky-Suomeen ilmoittautumis/vaatimisperusteella ("oikeus")?

Eräs merkittävä syy, miksi ylipäätään aikoinaan kiinnostuin tästä keskustelusta, on ne käsittämättömät moraalispoliittiset intohimot, jotka tähän nimenomaiseen aihepiiriin näyttävät liittyvän. Jos mietitään aivan ylivoimaista valtaosaa sosiaalipoliittisista aiheista, ne ovat yhteiskunnallisesti keskusteltavissa ja etujen heikennykset pystytään kuittaamaan joko lievällä nurinalla tai olankohtautuksella erityisesti perusteltaessa taloudellisilla reunaehdoilla. Kehitysmaa-avustuksissa, oli niiden muoto sitten mikä tahansa turvapaikkamaahanmuutto mukaanlukien, ainoa keskustelu, joka voidaan käydä ilman valtavaa moralistista pöyristyneisyyttä, on resurssien lisääminen. Tämä tuntuu erityisen absurdilta huomioiden, että kehitysmaa-avustukset eivät todellakaan ole valtion/kollektiivin ydintoimintaa, vaan puhtaasti ei-välttämättömyyttä.

Näin Metrics kirjoitti.

Enkä tiedä, vaikka Metrics pysyisi juuri tässä, mutta olisin kohtalaisen tyytyväinen, jos näin olisi useamman kohdalla.

Sillä senkun nostelee tällaisia asioita esille, kunhan se ei mene jonkun ihmisryhmän dehumanisointiin ja haukkumiseen. Kuka muistaa Hommaforumilta ne pilakuvat mustista? Tai että saa sanoa neekeri? Se antoi jo vinkkejä siitä, että yli paukahdetaan ja komeasti.

Näin ollen Metricsille ja kumppaneille tiedoksi, perustakaa oma foorumi, puhukaa kyseisistä asioista, mutta pitäkää kaikenlainen kansankiihotus ja rasismi erossa siitä. Sitten kiitän, nam, ja kenties saatan jotain tulla kommentoimaankin.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Sam Karvonen on October 12, 2012, 08:09:34

Minusta on kuitenkin ongelmallista yleistää kaikkia tai edes valtaosaa persujen kannattajista "olennaiselta osin ksenofobeiksi". Tiettyyn osajoukkoon ksenofobia-määritys sopii toki kuin nyrkki silmään. Tämän yritin myös erittelylläni esittää. Eli sen, että kyseessä on osajoukko. Olen melkoisen varma, että sekä Maivei että Kaptah täällä vilpittömästi tunnustavat kaikkien ihmisten tasavertaisen ihmisarvon. Heidänlaisiaan on paljon persuissa.

Paskaa....

Persut, örkit, eivät ehkä kaikki ole epäinhimillisiä fasisteja, mutta ne snagat, ne pikkuörkit, pitävät tarpeen vaatiessa Sauronin ja fasistisen Uruk-hai -eliitin puolta meitä vastaan. Sinun ei pidä kuvitella, että Snaga-hai olisi meidän näkökulmastamme yhtään vähemmän vihamielinen, reilumpi tms. kuin Uruk-hai tai itse Sauron.

Minusta taas persujen kannattajiston keskivertoedustaja vertaantuu parhaiten ulkomaailmaan epäluuloisesti suhtautuviin mutta perimmiltään rauhaa rakastaviin hobitteihin. Erityisesti niihin, joiden veressä ei virtaa Vanhan Tukin seikkailukaiho. He ovat taipuvaisempia oluenjuontiin ja piipunpolttoon turvallisessa Vihreän Lohikäärmeen majatalossa Virranvarressa. Heistä kenties muutama on joutunut Sarumanin lumoihin ja tottelee transsitilassa suuresti heikentyneen velhon viimeisiä juonia.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: mh on October 12, 2012, 08:39:42
Kannattajiston keskivertoedustaja on kuitenkin ihan eri asia kuin edustajat. Tässä tulee väkisinkin mieleen klassinen "hyvä saksalainen" ja ne hakaristilipulla joulukuusensa koristelevat kotirouvat.

Ihmiset ovat pettyneitä politiikkaan ja siihen etteivät koe itsellään olevan riittävästi valtaa vaikuttaa heitä koskeviin asioihin. Se miten kyynisesti persut tätä käyttävät hyväksi ja millaisia virtauksia sieltä ollaan nostamassa politiikan paraatipaikalle, on aidosti vastenmielistä.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Julmuri on October 12, 2012, 09:11:03
Mitä tulee itse alkuperäiseen jakolinjaan (maahanmuuttokeskustelu), esitin taannoin oman arvioni molempien puolten sisäisestä hajonnasta. Somaliyksilön vastaanottamisen vastustajat jakautuvat karkeasti A) niihin, jotka näkevät taloudellisen tuottavuuden määräävänä oleskelukriteerinä, B) niihin, jotka näkevät suomalais-länsimaiseen arvomaailmaan nopean sopeutumisen määräävänä oleskelukriteerinä, C) niihin, jotka näkevät tietyn uskontokunnan muodostaman uhan välttämisen määräävänä oleskelukriteerinä, D) niihin, jotka näkevät syntyperän ja ihonvärin määräävänä oleskelukriteerinä (pienempi osa kokonaisjoukkoa -- tämä osajoukko koostuu niistä aidoista rasisteista, epähumaanin aatemaailman omaksuneista ja muslimeille ja keenereille v***uilijoista) ja E) niihin, jotka yhdistelevät joko kaikkia edellisiä tai vähintään kahta niistä eri painotuksin määräävänä oleskelukriteerinä (valtaosa). Tässä on hyvä meidän "kriitikoiden kriitikkojen" nähdä, kuinka laajalla poolilla somalien vastaanottamista voidaan vastustaa ja kuinka keskenään ristiriitaisia maahanmuuttokriitikot voivat olla.

Täsmälleen sama pätee tietysti somalimaahanmuuton kannattajiin. On A) niitä, jotka näkevät tasa-arvoisuuden ihmisenä määräävänä oleskelukriteerinä, B) niitä, jotka näkevät hädänalaisten auttamisen määräävänä oleskelukriteerinä, C) niitä, jotka näkevät klassisen liberalismin periaatteet määräävänä oleskelukriteerinä, D) niitä, jotka näkevät kulttuurisen moninaisuuden vaalimisen määräävänä oleskelukriteerinä (kyllä näitäkin on, mutta vain kourallinen), E) niitä, jotka näkevät vapaan liikkuvuuden määräävänä oleskelukriteerinä (näitäkin on), F) niitä, jotka näkevät kulttuurivaihdon tuottaman lisäarvon (synergiaedun) määräävänä oleskelukriteerinä (kourallinen), G) niitä, jotka näkevät ärsyttäville rasisteille ja maahanmuuttokriitikoille v***ilemisen määräävänä oleskelukriteerinä (muutama yksilö, usein pohjimmiltaan humaaneja) ja H) niitä, jotka yhdistelevät edellisiä eri tavoin ja eri painotuksin (valtaosa).

Kumpaisenkaan yllä olevan erittelyn ei ollut tarkoitus olla tyhjentävä tai täydellinen.

Tässä minusta kyllä nyt erittelet asiaa melkolailla maahanmuuttokriitikoiden asettamilla ennakkoehdoilla, jossa oletusarvoisesti maahanmuutto tulee estää, ellei sille ole osoitettavissa jotain erityistä perustetta. Minä taas ajattelen, että oletusarvoisesti maahanmuuttoa ei tule estää, ellei sille ole esitettävissä jotain erityistä perustetta. En näe, että siinä olisi mitään sen suurempia ideologisia perusteita takana. Uskon valtaosan ajattelevan näin. Jos herra Paulzulu Mbwmaba Tansaniasta haluaa ostaa kämpän naapuristani ja muuttaa siihen, en tiedä miksi sitä pitäisi jotenkin erityisesti vastustaa tai kannattaa? Ihan sama.

Maahanmuuttokriitikoiden leirissä taas valtaosa hakee eräänlaista viikunanlehteä rasismilleen ja kun sen jostain tarkoitushakuisesti valikoiduista tilastoista ehkä löytää, kykenee uskottelemaan itselleenkin, että huolen syynä olisi tämä tilasto. Tämä prosessi on varmasti hyvin usein alitajuista eli henkilö ei viitsi tai osaa itse ajatella miksi hän haluaa etsiä esim. somaleista kaiken mahdollisen pahan, mitä vain kykenee löytämään. Kun herra Paulzulu Mbwmaba Tansaniasta ostaa kämpän heidän naapuristaan, etsii kriitikko jostain kivenkolosta jonkin perusteen, jonka mukaan se haittaa hänen elämäänsä. Jokaisesta ihmisestä on kaivettavissa jotakin ja sitten voi väittää, ettei se johdu missään tapauksessa rasismista.


Quote from: metrics
Peruskysymys lienee, onko meillä (länsimailla, kehittyneillä mailla) jonkinlainen erityinen kollektiivinen velvollisuus parantaa kehitysmaa-asujien sosioekonomista asemaa.

Ei ole, mutta auttamisessa on usein kyse myös siitä, että sillä saavutettaisiin pitkällä aikavälillä myös meitä itseämme auttavia tuloksia esim. turvalisuuden lisääntyminen ja massamuuton väheneminen. Toisten maiden ihmisten ongelmien on tapana tavalla toisella päätyä myös muiden ongelmiksi. 
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Harri on October 12, 2012, 10:07:50
Kannattajiston keskivertoedustaja on kuitenkin ihan eri asia kuin edustajat. Tässä tulee väkisinkin mieleen klassinen "hyvä saksalainen" ja ne hakaristilipulla joulukuusensa koristelevat kotirouvat.

Ihmiset ovat pettyneitä politiikkaan ja siihen etteivät koe itsellään olevan riittävästi valtaa vaikuttaa heitä koskeviin asioihin. Se miten kyynisesti persut tätä käyttävät hyväksi ja millaisia virtauksia sieltä ollaan nostamassa politiikan paraatipaikalle, on aidosti vastenmielistä.

Jep. Vaalikentillä minulle ollaan tultu kertomaan, kuinka ek-vaaleissa he äänestivät persuja koska muutos. Eivät aio äänestää toiste, koska kylkiäisenä on tarjolla liian paljon kaikkea epämiellyttävää.

Okei, näitä tapaamisia on tietysti henk. koht ihan muutama enkä usko persujen kannatuksen kovin  merkittävästi laskevan ko. syystä. Jytkyä pukkaa ja sen kanssa on elettävä. Persukoilla tulee olemaan se todellinen näytön paikka.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Harran on October 12, 2012, 13:18:20
Persut, örkit, eivät ehkä kaikki ole epäinhimillisiä fasisteja, mutta ne snagat, ne pikkuörkit, pitävät tarpeen vaatiessa Sauronin ja fasistisen Uruk-hai -eliitin puolta meitä vastaan. Sinun ei pidä kuvitella, että Snaga-hai olisi meidän näkökulmastamme yhtään vähemmän vihamielinen, reilumpi tms. kuin Uruk-hai tai itse Sauron.

Minusta taas persujen kannattajiston keskivertoedustaja vertaantuu parhaiten ulkomaailmaan epäluuloisesti suhtautuviin mutta perimmiltään rauhaa rakastaviin hobitteihin. Erityisesti niihin, joiden veressä ei virtaa Vanhan Tukin seikkailukaiho. He ovat taipuvaisempia oluenjuontiin ja piipunpolttoon turvallisessa Vihreän Lohikäärmeen majatalossa Virranvarressa. Heistä kenties muutama on joutunut Sarumanin lumoihin ja tottelee transsitilassa suuresti heikentyneen velhon viimeisiä juonia.

Valitan Sam mutta kuuntelisit herraasi Frodoa, tai edes paremman puutteessa Köyryn rujonkauniita mutta perimmiltään humaaneja ja rauhaarakastavia örähdyksiä. Olen katsonut syvään lähteeseen ja nähnyt: persut ovat örkkejä ja peikkoja. He vapautuvat vain sammuttamalla punainen silmä.

Hobitit ovat sen sijaan tyypillisiä keskustalaisia. Kuvittelevat olevansa konservatiiveja, vihaavat vaistomaisesti kaikkea uutta, erilaista ja modernia hömppää, mutta koska ovat samaan aikaan hyvän- ja rauhantahtoisia, eivät kauheasti häiritse ketään. Keskittyvät siltarumpuihinsa. Seikkailuhenkisemmät hobitit edustavat RKP:tä ja aitoa muumipappalaista henkeä.

Vihreät ovat selvästi haltioita. Hyviä ja yleviä mutta taipuvaisia omahyväisyyteen ja itsensä moraalisesti paremmiksi luulemiseen. Jos Sarumanin taika puree heihin voi syntyä pahaa jälkeä kuten Unabomberin ja Auvisen jäljiltä.

Kokoomus ja SDP voivat kiistellä siitä kummat ovat ihmisiä ja kummat kääpiöitä. Niitä on nykyisin hankala erottaa toisistaan. Ehkä riippuu siitä kummat ovat kulloinkin niskan päällä ja kummat "maan alla."
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Julmuri on October 12, 2012, 18:15:03

Kokoomus ja SDP voivat kiistellä siitä kummat ovat ihmisiä ja kummat kääpiöitä. Niitä on nykyisin hankala erottaa toisistaan. Ehkä riippuu siitä kummat ovat kulloinkin niskan päällä ja kummat "maan alla."

Kokoomus ja SDP ovat selvästi Rohanin Rohirrim ja Gondorin ihmiset. Heillä on vanha liitto (aseveliakseli, tammikuun kihlaus), joka solmitaan aina kun sitä pahuutta vastaan tarvitaan kuten Talvisodassa tai jytkyn jälkeisessä poliittisessa tilanteessa. Kepulaiset tosiaan voi kyllä laskea hobiteiksi ja perussuomalaiset ovat Sarumanin pauloihin joutuneita hobitteja sekä sitten ihan niitä örkkejä, joista ns. falangi edustaa Uruk-haiden osastoa. Vihreät sen sijaan eivät ole haltioita vaan enttejä, jotka haluavat oleskella puolihomeessa metsässä eivätkä välitä maallisista asioista kunhan vihertää ja otetaan rennosti. Haltioita edustaa tietysti RKP, jolla on yhteyksiä Harmaiden satamien takaisiin maihin. KD:lle en keksi sopivaa vastinetta.

Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Rasse-setä on October 12, 2012, 21:23:52
Vaaleissa ei ole tarjolla yhtään joka suhteessa hyvää vaihtoehtoa, mutta Perussuomalaiset ovat ainoa puolue, jota äänestämällä voi edes jollain tavalla protestoida nykymenoa. Ja jos listoja vaivautuu tutkimaan, niin kyllä sieltäkin löytyy sellaisia ehdokkaita, joita kehtaa vallan mainiosti sanoa äänestäneensä.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Maivei on October 13, 2012, 01:09:37
Vaaleissa ei ole tarjolla yhtään joka suhteessa hyvää vaihtoehtoa, mutta Perussuomalaiset ovat ainoa puolue, jota äänestämällä voi edes jollain tavalla protestoida nykymenoa. Ja jos listoja vaivautuu tutkimaan, niin kyllä sieltäkin löytyy sellaisia ehdokkaita, joita kehtaa vallan mainiosti sanoa äänestäneensä.
Aivan, tämä protestinäkökulma on huonosti avautunut ainakin täällä netin ihmemaailmassa. Eräiden on mahdotonta ymmärtää että hallituksen politiikkaan pettynyttä ei voisi vähempää kiinnostaa  ehdokkaan hapsottava tukka, jos ehdokkaan ja puolueensa kanta esim. europankkien loputtomaan tukemiseen on selkeän kriittinen.
Se joka on kyllästynyt omien ja varsinkin tuontirikollisten hyysäämiseen, äänestää nimenomaan sitä karjala-lippistä tai leijonakorua.
Hyvin pärjäävät tai muuten tyytyväiset äänestävät sitten sitä hallituspuolueen sliipattua imurikauppiasta.
Näin se demokratia menee.
Vallitsevien olosuhteiden järkkymisestä huolestuneiden kansalaisten olisi persuehdokkaiden kallonmittauksen sijasta hyödyllisempää yrittää pohtia sitä mikä ihmisiä jytkytyttää, väittäisin että yleisten syiden lisäksi suuri merkitys on päättäjiksi valikoituneiden valehtelu, takinkäännöt ja väistely, kiertely, omien tekojen puhtaaksipeseminen ja poliittisen liturgian piinallisen monotoninen hokeminen.
 
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Sam Karvonen on October 13, 2012, 08:50:21

Vallitsevien olosuhteiden järkkymisestä huolestuneiden kansalaisten olisi persuehdokkaiden kallonmittauksen sijasta hyödyllisempää yrittää pohtia sitä mikä ihmisiä jytkytyttää, väittäisin että yleisten syiden lisäksi suuri merkitys on päättäjiksi valikoituneiden valehtelu, takinkäännöt ja väistely, kiertely, omien tekojen puhtaaksipeseminen ja poliittisen liturgian piinallisen monotoninen hokeminen.
 

Olen samaa mieltä, että ihmisiä jytkytyttää osin yleinen turhautuminen politiikantekoon. Keskivertopoliitikosta on tullut siinä määrin läpinäkyvän mairitteleva, laskelmoiva, elitistinen (joko akateemisesti, taloudellisesti tai moraalisesti) ja arjesta etääntynyt, että pelkkä poliitikon olemus saa äänestämään toista, olipa sitten poliitikon mielipiteet sinänsä kuinka hienoja hyvänsä. Persujen menestyksen syyt eivät ole tähtitiedettä. He antavat vahvan vaikutelman rehtiydestä, selkokielisyydestä, herroille kumartamattomuudesta ja kansan asialla olemisesta.

Koska tällaiset henkilöpiirteet ihmisessä kuin ihmisessä jo puhtaasti kulttuurihistoriallisista syistä saavat väestömme valtaosalta perin suotuisan vastakaiun, asiakysymyksiä heikosti seuraavat äänestäjät luonnollisestikin luottavat tällaisten ehdokkaiden olevan myös kaikin puolin oikealla asialla. Ei satoja tuhansia tältä pohjalta äänestäneitä voi pitää yhtään sen "epähumaanimpina" kuin muitakaan suomalaisia. Kaikki elitistinen höpinä sysimustasta arvomaailmasta ja örkeistä pelaa vain persujen pussiin, eikä näin kirjoittelevat leimaajat edes näytä haluavan ottaa opiksi edellisestä jytkystä. Hallituksesta jättäytyminen haluttomuudesta lehmänkauppoihin on vain vahvistanut tätä yleistä "rehtiyden" vaikutelmaa. Hallitusvastuusta jättäytyminen on oivasti huolehtinut myös siitä, että puolueen mustavalkoinen ajattelu ja osaamattomuus ei pääse hallitustyöskentelyssä paljastumaan ja siten kostautumaan seuraavissa vaaleissa. Perussuomalaisilla onkin tällä hetkellä käsissään kaikki avaimet tulla virallisesti Suomen suurimmaksi puolueeksi, elleivät vanhat kolme suurinta ota opikseen.

Olen eri mieltä siitä, että kiintiöpohjainen ja kansantalouden kantokyvyn huomioiva maahanmuuttajien vastaanottaminen kulttuuritaustaan katsomatta johtaisi automaattisesti "ulkomaalaisten rikollisten hyysäämiseen". Olen myös eri mieltä siitä, että rehdin vaikutelman takana piilisi jotain muuta kuin kahta populistisempi ja laskelmoivampi poliitikko. Puoluepolitiikan kriisiä syventää vain entisestään äänestäjän naiivi olettamus, että "kansanomainen olemus" jotenkin sinänsä takaisi viisaat näkökulmat, ratkaisut yhteiskunnan polttaviin epäkohtiin ja epäitsekkään "kansan asialla" olemisen. Ne toisetkin äänestäjät ovat tietysti aivan yhtä hakoteillä, jotka olettavat mairean hymyn, vähemmistötaustan, nuorekkaaan innon, liituraitapuvun, jättekivuuden, monisäikeisen puheensorinan tai rastatukkien tarkoittavan viisautta ja pyyteettömyyttä kansakunnan asioista päätettäessä.

Mutta kuten sanoin aikaisemmin, humaaniudesta puhuttaessa on minusta lopulta vähemmän vaarallista (joskin virheellistä ja arroganttia) leimata persuja epähumaaneiksi örkeiksi kuin julistaa uutiskuvissa laskelmoidusti viljeltyjen verenhuuruisten sensaatioiden siivittämänä lähes kaikki ei-länsimaiset kulttuurit sivistymättömiksi houkiksi tai epähumaaneiksi barbaareiksi. Humaaniutta on mielestäni pitää ihmistä jonain paljon jalompana ja moraalisesti kyvykkäämpänä kuin itsekeskeinen paskiainen, joka morkkaa toisia omasta saamattomuudestansa. Tällaisen arvon ihmiselle antavat lähes kaikki itäiset ja eteläiset kulttuurit sekä maailmanuskonnot. Sikäläiset osoittavat humaaniutensa keskimäärin myös käytöstavoissaan, velvollisuudentunnossaan lähimmäisiään kohtaan sekä kielenkäytössään. Matkustakaa, oppikaa ja nöyrtykää. Houkkamaisinta arroganssia on arroganssi, joka perustuu tietämättömyyteen, uutiskatkelmiin ja poliittiseen propagandaan, jota levitetään "kaunistelemattoman totuudenpuhumisen" valeasussa.

Ihmisarvo ei tarkoita pelkästään lainsäädännön suojaamia sosiaalisia tai taloudellisia oikeuksia, joissa länsi on edellä (muttei suinkaan kaikkien näiden oikeuksien innovoija). Ihmisarvo on myös kanssaihmisten välittämistä, vastuunkantoa, yhteisöllisyyttä, perheiden tiiviyttä, toisten kohtelemista ystävällisesti, kunnioitusta, ihmisarvonsa mukaisesti käyttäytymistä, toisten edun asettamista oman edun edelle, etc. Näissä toiset ovat edellä.

Monelle afrikkalaiselle ja aasialaiselle (erit. muslimeille) on järkyttävää ja ihmisarvoa alentavaa nähdä omasta ylemmyydestään niin vakuuttuneiden länsimaalaisten miesten yrjöämässä ja kuseksimassa siistien katujen kulmilla, äitien puskemassa trendikkäitä lastenrattaita tissit töröllä nuorten miesten kanssa flirttaillen ja kaksi kokoa liian piukkoihin kiertämiin ahtautuneina, lapsijengien huutelevan solvauksia ohikulkijoille (erit. maahanmuuttajien vieraita kieliä matkien -- oma kiinalaistaustainen vaimoni saa jatkuvasti osansa) oluttölkki kädessä metroissa hoiperrellen ja kaikkien edellämainittujen omien mummojen vaipuessa entistä psykoottisempaan mökkihöperyyteen, koska lapset ja lastenlapset eivät tule edes kerran vuodessa kyselemään kuulumisia. En tiedä sinusta, mutta minulle nämä ovat merkkejä yhteiskunnasta, joissa ihminen ei merkitse enää itselleen eikä toisille kovinkaan paljon (odotan vastavetona kunniamurha- ja happoiskukausteja). On luotaantyöntävää hurskastelua rehennellä hienoilla ihmisoikeuslaeilla edellisen ollessa sitä oikeaa arkipäivää.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: turha jätkä on October 13, 2012, 10:09:57
Minä taas ajattelen, että oletusarvoisesti maahanmuuttoa ei tule estää, ellei sille ole esitettävissä jotain erityistä perustetta.

Mitkä voisivat olla tällaisia erityisiä perusteita?
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: mh on October 13, 2012, 11:46:21
En ole koskaan ymmärtänyt äänestämistä pelkkänä protestina. Jos on kyllästynyt koko touhuun niin sitten ehkä parempi jäädä kotiin. Tietenkin, jos haluaa politiikkaan lisää huumoriarvoa niin ymmärrettävää tuo persujen äänestäminen. Protestiäänestämisessä protestiäänen voi antaa mille tahansa puolueelle ja selittää sen itselleen protestina nykytilannetta vastaan.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Maivei on October 13, 2012, 17:31:35
En ole koskaan ymmärtänyt äänestämistä pelkkänä protestina. Jos on kyllästynyt koko touhuun niin sitten ehkä parempi jäädä kotiin. Tietenkin, jos haluaa politiikkaan lisää huumoriarvoa niin ymmärrettävää tuo persujen äänestäminen. Protestiäänestämisessä protestiäänen voi antaa mille tahansa puolueelle ja selittää sen itselleen protestina nykytilannetta vastaan.Jos nyt lähdetään siitä uskomuksesta että demokratiassa valta jaetaan annettujen äänien perusteella, niin kotiinjääminen on aika tehoton protesti.
Eikä protestiääntä voi tietenkään antaa hallituspuolueelle eikä kenellekään vanhalle valtapuolueelle, se ei ole protesti vaan toteutetun politiikan hyväksymistä ja vahvistamista.
Huumoriarvoja edustavat ääniä keräämään pestatut yksittäiset julkkikset, niillä ei kuitenkaan ole mitään merkitystä poliittisten linjojen määrittelyssä, toisin kuin ihkaoikean protestipuolueen parinkymmenen prosentin jytkyllä.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Maivei on October 13, 2012, 18:13:44
Persuista ja örkeistä.Melkein kaikesta melkein samaa mieltä, mamutuksesta sen verran että maahanmuuton kirjo ulottuu puhtaasta rikollisuudesta työperäiseen ja vastenmielisyys maahanmuuttoa kohtaan painottuu voimakkaasti tuonne janan rikolliseen päähän, suuri osa kriittisistäkin käsittääkseni hyväksyy esim. asialliset kiintiöpakolaiset.
Sliipatuista poliitikoista sen verran että äskeisessä Ulkolinjan ohjelmassa "Vastakohtien Yhdysvallat" sivuttiin klassista Kennedy-Nixon televisioväittelyä ja kommentoija arvioi että Nixon oli viimeinen kandidaatti joka ajatteli televisiossa, ja kuvastakin saattoi todeta miten lähes kirjaimellisesti rattaat raksuttivat. Sen jälkeen politiikassa menestyminen on perustunut esiintymiseen, ulkonäköön sekä nopeuteen ja nokkeluuteen väittelyissä, joita analysoidaan ja pisteytetään kuin mitä tahansa ottelua.
Toivottavasti pintajulkisuuden taustalla joku sentään vielä ajatteleekin jotain, ja että että rumat persut menestyvät ja tätäkin kautta palauttavat vähän politiikkaa politiikkaan.Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: mh on October 13, 2012, 20:23:50
En ole koskaan ymmärtänyt äänestämistä pelkkänä protestina. Jos on kyllästynyt koko touhuun niin sitten ehkä parempi jäädä kotiin. Tietenkin, jos haluaa politiikkaan lisää huumoriarvoa niin ymmärrettävää tuo persujen äänestäminen. Protestiäänestämisessä protestiäänen voi antaa mille tahansa puolueelle ja selittää sen itselleen protestina nykytilannetta vastaan.Jos nyt lähdetään siitä uskomuksesta että demokratiassa valta jaetaan annettujen äänien perusteella, niin kotiinjääminen on aika tehoton protesti.
Kyllä se on aika selkeä protesti sitä vastaan, että on kurkkua myöten täynnä koko sirkusta. Se taas ei ole mikään varsinainen protesti, että yrittää saada sirkukseen uuden ohjelmanumeron.
Quote
Eikä protestiääntä voi tietenkään antaa hallituspuolueelle eikä kenellekään vanhalle valtapuolueelle, se ei ole protesti vaan toteutetun politiikan hyväksymistä ja vahvistamista.
Tietenkin voi protestiäänen antaa kenelle tahansa. Kokoomusta äänestävä haluaa nähdä lisää liikemiesliberalismia ja protestoi äänellään "sosialistihegemoniaa", vasemmiston äänestäjä taas antaa äänensä joka paikasta tursuavaa "porvarihegemoniaa" vastaan.  Sitä paitsi persut on vanha valtapuolue.
Quote
Huumoriarvoja edustavat ääniä keräämään pestatut yksittäiset julkkikset, niillä ei kuitenkaan ole mitään merkitystä poliittisten linjojen määrittelyssä, toisin kuin ihkaoikean protestipuolueen parinkymmenen prosentin jytkyllä.
Kyllä tällä kaudella on huumoria tullut enemmän kuin yhdelläkään aikaisemmalla kaudella ja siitä on vastannut tämä sirkuksen uudelleen aikaisempaa suuremmalla volyymillä esiin noussut ohjelmanumero, joka on tarjonnut aivan uusia ja huikaisevia pellejä julkisuuteen. Itse päätirehtöörikin on toki mainio, mutta liika ammattimaisuus laskee pelleilyn koomisuusastetta.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Julmuri on October 13, 2012, 20:57:54
Minä taas ajattelen, että oletusarvoisesti maahanmuuttoa ei tule estää, ellei sille ole esitettävissä jotain erityistä perustetta.

Mitkä voisivat olla tällaisia erityisiä perusteita?

Esim. sellaisia kuin nytkin käytetään. Kysymys ei kuitenkaan ole niinkään yksittäisistä perusteista vaan siitä, miltä kantilta niiden pystyttämistä lähestytään.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: sr on October 13, 2012, 21:15:23
Monelle afrikkalaiselle ja aasialaiselle (erit. muslimeille) on järkyttävää ja ihmisarvoa alentavaa nähdä omasta ylemmyydestään niin vakuuttuneiden länsimaalaisten miesten yrjöämässä ja kuseksimassa siistien katujen kulmilla, äitien puskemassa trendikkäitä lastenrattaita tissit töröllä nuorten miesten kanssa flirttaillen ja kaksi kokoa liian piukkoihin kiertämiin ahtautuneina, lapsijengien huutelevan solvauksia ohikulkijoille (erit. maahanmuuttajien vieraita kieliä matkien -- oma kiinalaistaustainen vaimoni saa jatkuvasti osansa) oluttölkki kädessä metroissa hoiperrellen ja kaikkien edellämainittujen omien mummojen vaipuessa entistä psykoottisempaan mökkihöperyyteen, koska lapset ja lastenlapset eivät tule edes kerran vuodessa kyselemään kuulumisia. En tiedä sinusta, mutta minulle nämä ovat merkkejä yhteiskunnasta, joissa ihminen ei merkitse enää itselleen eikä toisille kovinkaan paljon (odotan vastavetona kunniamurha- ja happoiskukausteja). On luotaantyöntävää hurskastelua rehennellä hienoilla ihmisoikeuslaeilla edellisen ollessa sitä oikeaa arkipäivää.

Itse sanoisin, että noissa mainitsemissasi asioissa on erotettava "sosiaalisesti hyväksytty toiminta" siitä, miten ihmiset toimivat. Noista jutuista ehkä vain tuo vanhusten hylkääminen on asia, jonka voisi sanoa olevan sosiaalisesti hyväksyttyä ja siinä mielessä sen suhteen meillä on oppimista muista kulttuureista (ja ehkä myös omasta menneisyyden kulttuuristamme). Ehkä myös tuo flirttailu, kunhan se on viatonta siinä mielessä, ettei sen olekaan tarkoitus johtaa todellisiin avioliiton ulkopuolisiin suhteisiin. Sellaisessa en sitten tosin näekään mitään objektiivisesti pahaa.

Kaikki muut ovat asioita, joita yhteiskunnassa tapahtuu, mutta joita eivät kyllä "länsimaiset omasta ylemmyydestä vakuuttuneet" pidä mitenkään sosiaalisesti hyväksyttävänä toimintana. Käsittääkseni vastenmielinen suhtautuminen esim. noihin mainitsemiisi kunniamurhiin ei johdu niinkään siitä, että perheiden sisäiset murhat olisivat tuntemattomia asioita lännessä, vaan siitä, että nuo ovat kulttuurisesti hyväksyttyjä. Noihin verrattavana voisi ennemminkin pitää vaikka katolisen kirkon pedofiliaskandaalia, jossa siis iso yleisesti laajaa kunnioitusta nauttinut organisaatio hyväksyi erittäin vastenmielisen toiminnan.

Eli siis yhteenvetona sanoisin, että puhuttaessa yhteiskunnan ihmisarvojen kunnioituksesta on erotettava sosiaalisesti hyväksytty ja ei-hyväksytty toiminta toisistaan. Sosiaalisesti ei-hyväksyttyä ihmisarvojen loukkaamista tapahtuu varmasti kaikissa yhteiskunnissa, mutta siitä ei minusta voi vetää vielä oikein mitään johtopäätöksiä muusta kuin kyseisten yksilöiden suhtautumisesta ihmisoikeuksiin.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Julmuri on October 13, 2012, 21:16:20
Aivan, tämä protestinäkökulma on huonosti avautunut ainakin täällä netin ihmemaailmassa. Eräiden on mahdotonta ymmärtää että hallituksen politiikkaan pettynyttä ei voisi vähempää kiinnostaa  ehdokkaan hapsottava tukka, jos ehdokkaan ja puolueensa kanta esim. europankkien loputtomaan tukemiseen on selkeän kriittinen.

Eli protestissa pyritään ensisijaisesti vaikuttamaan hallituksen politiikkaan eikä niinkään uskota, että Perussuomalaiset voisivat tarjota uskottavan vaihtoehdon maan hallitsemiseen? Tärkeintä ei tosiaan ole hapsottava tukka vaan se, että kun kysytään oikeita poliittisia päätöksiä ja usein kovia sellaisia, Persut ovat täyttä paperia eikä heillä ole mitään annettavaa. Homma toimii täysin ns. fiilis-pohjalta.

Quote
Se joka on kyllästynyt omien ja varsinkin tuontirikollisten hyysäämiseen, äänestää nimenomaan sitä karjala-lippistä tai leijonakorua.
Hyvin pärjäävät tai muuten tyytyväiset äänestävät sitten sitä hallituspuolueen sliipattua imurikauppiasta.

Kyllä. Perussuomalaiset on tyytymättömien puolue, mikä on sikäli huolestuttavaa, että valtakunnassa on niin paljon tyytymättömyyttä. Ikävää on myöskin se, että niin moni, joilla ei itse asiassa kovinkaan paljoa aihetta tyytymättömyyteen olisi, haluaa kuitenkin tunnustaa tyytymättömien "väriä".


Quote
Vallitsevien olosuhteiden järkkymisestä huolestuneiden kansalaisten olisi persuehdokkaiden kallonmittauksen sijasta hyödyllisempää yrittää pohtia sitä mikä ihmisiä jytkytyttää, väittäisin että yleisten syiden lisäksi suuri merkitys on päättäjiksi valikoituneiden valehtelu, takinkäännöt ja väistely, kiertely, omien tekojen puhtaaksipeseminen ja poliittisen liturgian piinallisen monotoninen hokeminen.

Niin. Hirveän huonosti ovat pitäneet Suomen parhaassa luottoluokassa ja työttömyydenkin aisoissa. Kun kyse on poliittisesti painajaismaisen suurista valinnoista, eikä edes Timo Soini uskalla sanoa, että eurosta pitäisi suoraan erota, tuntuu räksytys aika halvalta. Päätöksentekijöitä on aina helppo arvostella jos ei itse niitä tee ja varsinkin silloin kun ei itse edes suostu.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: mh on October 13, 2012, 21:39:46
Mitä väliä työllisyydellä tai luottoluokituksella. Kaikki on päin persettä, koska kadulla käveli vastaan neekeri ja ählämi.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Rasse-setä on October 13, 2012, 22:24:14
Mitä väliä työllisyydellä tai luottoluokituksella. Kaikki on päin persettä, koska kadulla käveli vastaan neekeri ja ählämi.

Ei yksi kehitysmaasta peräisin oleva mamu taloutta kaada, mutta jossain vaiheessa ne kyllä alkavat vaikuttaa työllisyysasteeseen ja luottoluokitukseenkin. Sitten on tietysti myös se periaatteellinen aspekti: miksi Suomen pitäisi ottaa tänne yhtäkään sosiaaliturvalla elävää vuohipaimenta. Rautatiaseman seinät pysyvät kyllä pystyssä ilman nojailijoitakin.  
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Maivei on October 13, 2012, 23:01:52
Aivan, tämä protestinäkökulma on huonosti avautunut ainakin täällä netin ihmemaailmassa. Eräiden on mahdotonta ymmärtää että hallituksen politiikkaan pettynyttä ei voisi vähempää kiinnostaa  ehdokkaan hapsottava tukka, jos ehdokkaan ja puolueensa kanta esim. europankkien loputtomaan tukemiseen on selkeän kriittinen.

Eli protestissa pyritään ensisijaisesti vaikuttamaan hallituksen politiikkaan eikä niinkään uskota, että Perussuomalaiset voisivat tarjota uskottavan vaihtoehdon maan hallitsemiseen? Tärkeintä ei tosiaan ole hapsottava tukka vaan se, että kun kysytään oikeita poliittisia päätöksiä ja usein kovia sellaisia, Persut ovat täyttä paperia eikä heillä ole mitään annettavaa. Homma toimii täysin ns. fiilis-pohjalta.


Poika, sinä alat oppia! Juuri tuosta on kysymys protestiäänestämisessä. Toki persut on vallankäytössä vielä kääntämätön kortti eikä voi sanoa onko se paperia vai jaloterästä.
Persuprotesti on sikäli toiminut että se on jo vaikuttanut hallituksen EU-politiikkaan, mutta valitettavasti Nappulan kokematon hallitus sai Jytkystä paskahalvauksen ja määrätietoisen politiikan sijasta se tuhlasi edellisten hallitusten keräämän luottamuspääoman surkuhupaisaan takuutushimmeliin, koska talouspoliittinen osaaminen ei riittänyt erottamaan mikä on takaus ja mikä on vakuus.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Maivei on October 13, 2012, 23:08:53

Niin. Hirveän huonosti ovat pitäneet Suomen parhaassa luottoluokassa ja työttömyydenkin aisoissa. Kun kyse on poliittisesti painajaismaisen suurista valinnoista, eikä edes Timo Soini uskalla sanoa, että eurosta pitäisi suoraan erota, tuntuu räksytys aika halvalta. Päätöksentekijöitä on aina helppo arvostella jos ei itse niitä tee ja varsinkin silloin kun ei itse edes suostu.
Työttömyyden aisoissa? Eikö meillä enää olekaan väestön ikääntymisestä johtuva krooninen työvoimapula?
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: markkuk on October 13, 2012, 23:19:49

Quote
Monelle afrikkalaiselle ja aasialaiselle (erit. muslimeille) on järkyttävää ja ihmisarvoa alentavaa nähdä omasta ylemmyydestään niin vakuuttuneiden länsimaalaisten miesten yrjöämässä ja kuseksimassa siistien katujen kulmilla, äitien puskemassa trendikkäitä lastenrattaita tissit töröllä nuorten miesten kanssa flirttaillen ja kaksi kokoa liian piukkoihin kiertämiin ahtautuneina, lapsijengien huutelevan solvauksia ohikulkijoille (erit. maahanmuuttajien vieraita kieliä matkien -- oma kiinalaistaustainen vaimoni saa jatkuvasti osansa) oluttölkki kädessä metroissa hoiperrellen ja kaikkien edellämainittujen omien mummojen vaipuessa entistä psykoottisempaan mökkihöperyyteen, koska lapset ja lastenlapset eivät tule edes kerran vuodessa kyselemään kuulumisia. En tiedä sinusta, mutta minulle nämä ovat merkkejä yhteiskunnasta, joissa ihminen ei merkitse enää itselleen eikä toisille kovinkaan paljon (odotan vastavetona kunniamurha- ja happoiskukausteja). On luotaantyöntävää hurskastelua rehennellä hienoilla ihmisoikeuslaeilla edellisen ollessa sitä oikeaa arkipäivää.

Hei

aivan varmasti on suuri kulttuurinen shokki törmätä edellämainittuihin ilmiöihin, jos niihin ei ole tottunut. On myös erittäin suuri vahinko, mikäli nämä edellämainitut ilmiöt edustavat sitä kuvaa, minkä suomi antaa uusille kansalaisilleen.

Onneksi Suomen yhteiskuntarauhallinen ympäristö ainakin osittain kumoaa nämä negatiiviset ilmentymät. Kuten varmaan tiedät, meillä ei tarvitse pelätä koko ajan ammuskeluita, pommeja, eikä ihmisten vapautta rajoiteta esim. valtion tai uskonnon toimesta, eivätkä kuolemantuomiot yhteiskunnan tai uskonnon vuoksi ole mahdollisia. Itse näen nämä joissakin maissa esiintyvät ilmiöt niinä pahoinvoinnin ilmentyminä, joita äärimmilleen viety kansan pahoinvointi ja kansallisen itsetunnon tuhoaminen edustaa. Valitettavasti suomalaiseen kulttuuriin kuuluvat myös ne vasemmistolaiseen ja ateistiseen maailmankuvaan kuuluvat ylilyönnit, joita olet joutunut todistamaan. Se on sitä sananvapautta, mille me länsimaiset demokraattiset valtiot luomme oikeuskäsityksemme.

Suomen jatkosota 1941-1944 ja sen seuraukset ovat aiheuttaneet sen, että suomen kansan yhtenäisyys ja kansan moraali on muserrettu lähes täydellisesti. Alkoholismi on suomessa jo  pitkään esitetty ihailtavana yhteiskunnan vastaisena kapinana, jota erityisesti vasemmistolainen osa kansasta on ruokkinut. Mikäli suomen kansallinen moraalinen ja kansallinen selkäranka olisi säilynyt samalla tavalla kuten esimerkiksi ruotsissa ja norjassa, ei näitä alkoholismin ja kansallisen häpeän ilmiöitä olisi edes olemassa. Suomalainen alkoholikäyttäytyminen on häpeällistä, mutta siihen eivät yksistään suomalaiset ole syyllisiä. Suurin virhe on ollut suomalaisen identiteetin häpäiseminen jatkuvalla toiseuden ihannoinnilla, mikä ennen tarkoitti neuvostoliiton tai minkä tahansa kommunistisen yhteiskuntajärjestelmän kritiikitöntä ihailua, nykyisin se on jotain aivan muuta. Mitä se nykyisellään on, saat arvata. Kauhistella voi milloin mitäkin, mutta todellisen humanistin ja älykön paljastavat vain käytössä olevat keinot epäkohtien korjaamiseksi. Kukaan ei luultavasti halua olla pelkkä dosentti pacman. Jokut ovat panu höglundeja, toiset pacmaneja, jotkut pääsevät näistä hihilisteistä eroon ja kasvattavat siivet. Onneksi näin.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Julmuri on October 13, 2012, 23:42:23
Toki persut on vallankäytössä vielä kääntämätön kortti eikä voi sanoa onko se paperia vai jaloterästä.

No, se muuttui paperiksi siinä vaiheessa kun vaalivoiton jälkeen puolue jäi oppositioon eikä ottanut vastaan kansan sille antamaa mandaattia.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Maivei on October 14, 2012, 00:49:42
Toki persut on vallankäytössä vielä kääntämätön kortti eikä voi sanoa onko se paperia vai jaloterästä.

No, se muuttui paperiksi siinä vaiheessa kun vaalivoiton jälkeen puolue jäi oppositioon eikä ottanut vastaan kansan sille antamaa mandaattia.
Tämäkin on jo monta kertaa käsitelty, oletko taas unohtanut? Hallitukseen päästäkseen persujen olisi pitänyt hyväksyä pankinomistajille suunnatut tukipaketit, jota puolue ei voinut missään tapauksessa hyväksyä koska pankkitukien vastustaminen oli persujen keskeinen vaaliteema, niinkuin monen muunkin puolueen, sivumennen sanottuna.
Kokoomus löysi sitten notkeaselkäisemmät kumppanit.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Harri on October 14, 2012, 02:34:59
Toki persut on vallankäytössä vielä kääntämätön kortti eikä voi sanoa onko se paperia vai jaloterästä.

No, se muuttui paperiksi siinä vaiheessa kun vaalivoiton jälkeen puolue jäi oppositioon eikä ottanut vastaan kansan sille antamaa mandaattia.
Tämäkin on jo monta kertaa käsitelty, oletko taas unohtanut? Hallitukseen päästäkseen persujen olisi pitänyt hyväksyä pankinomistajille suunnatut tukipaketit, jota puolue ei voinut missään tapauksessa hyväksyä koska pankkitukien vastustaminen oli persujen keskeinen vaaliteema, niinkuin monen muunkin puolueen, sivumennen sanottuna.
Kokoomus löysi sitten notkeaselkäisemmät kumppanit.Katainen tarjosi persukoillle mahdollisuuden äänestää hallituksessa tukipaketteja vastaan ainakin muutaman kerran.

Soini on tunnetusti syönyt sanansa muissa yhteyksissä useammin kuin yksikään toinen aktiiivipoliitikko.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kourumies on October 14, 2012, 12:55:31
Kaikki elitistinen höpinä sysimustasta arvomaailmasta ja örkeistä pelaa vain persujen pussiin, eikä näin kirjoittelevat leimaajat edes näytä haluavan ottaa opiksi edellisestä jytkystä.

Hei ihan oikeasti nyt. Jos persut oikeasti keskittyisivät vain paheksumaan politiikan elitistisiä piirteitä ja pilkkaamaan poliitikkoja, karkeastikin, ei esimerkiksi minulla olisi mitään sitä vastaan. Käytännössä kuitenkin persutouhuun kuuluu nykyisellään ihan tavallisten, epäpoliittisten ihmisten systemaattinen vainoaminen ja uhkailu, jos he sattuvat olemaan väärää ihonväriä, äidinkieltä tai mielipidettä. Puoluetta, jonka piirissä vainotaan tavallisia, epäpoliittisia ihmisiä, vieläpä pitkälti mielivaltaisin tykkäämisperustein, on koko maailman syy vihata, pelätä ja vastustaa nimenomaan vaarana demokratialle ja yleiselle turvallisuudelle.

Pidän käsittämättömänä yritystäsi tuudittautua kuvitelmiin legitiimeistä yhteiskunnallisista ongelmista tai jännitteistä persujen toiminnan moottorina. Tosiasiassa ainoa selkeä yhteiskunnallinen ongelma, jonka persujen takana voi erottaa, on se, että siellä on reilussa pelissä häviölle jääneitä, sekä sen voittaneita, jotka jonkin korvien välissä olevan ongelman vuoksi eivät kykene arvostamaan omaa voittoaan.

Silloin kun työväenliike nousi, sen taustalla oli pyrkimys tehdä pelistä reilumpaa, esimerkiksi niin, että köyhänkin lapset voisivat opiskella varatuomariksi sen sijaan että jäisivät kapakkaan juomariksi. Persujen taustalla tuntuu pikemminkin olevan niiden juomarien protesti sitä vastaan, että sitä varatuomaria arvostetaan enemmän kuin heitä. Siellä pidetään elitisminä suunnilleen jo sitä, että joku käy koulunsa ja menee säännöllisiin töihin, sen sijaan että happanisi toimeentulorahalla kapakassa ja tekisi pikkurikoksia, kuten "kansa". Heikki Ylikangas sanoi aikoinaan, että yhteiskunnan toimivuutta ja oikeudenmukaisuutta mittaa se, miten mahdollisia self made man -tyyppiset menestystarinat kansalaisille ovat luokkasyntyperästä riippumatta, mutta tämän porukan katkeruus kohdistuu juuri self made man -tyyppejä vastaan.

Noin omasta mielestäni kaikki, mitä tällaisille tyypeille yhteiskunnan kannattaa antaa, on sellainen toimeentulotuki, jolla pysyy jota kuinkin leivässä, ja siitä hyvästä yhteiskunnalla on oikeus vaatia, että he noudattavat lakia. (Poliisikomisario Lardotin hiljattainen ehdotus, että taparikollisilta vietäisiin toimeentulotuki, oli mielestäni oikeansuuntainen.) Tämä sakki saa kaiken minkä ansaitseekin (veronmaksaja kustantaa heille siedettävän elämän), mutta se ei tunnu riittävän. Meidät, jotka maksamme heidän ruokansa, olemme kuulemma vihervasemmistolaisia maanpettureita, jotka pitää tappaa (heidän piirissään "vihervasemmistolaisiksi" luonnehditaan näet yksityisellä töissä käyviä akateemisia kansalaisia, vaikka nämä olisivat kokoomuslaisia). Niin pitkälle he eivät ajattele, että kysyisivät mistä raha tulee sitten kun meidät vihervasemmistolaiset on kuopattu suohautaan. Kai se on se taikaseinä sitten, joka heidät elättää.

Mitä sitten niihin menestyneisiin, mutta siitä huolimatta katkeriin luonteisiin tulee, niin hyviä esimerkkejä ovat Reijo Tossavainen ja Jussi Halla-aho. Tossavainen on ilmeisesti juuri self made man -tyyppinen, oman kultansa vuollut menestynyt yrittäjä, joka ei ole kuitenkaan pärjännyt koulussa erityisen hyvin, koska hänen bloggauksensa ovat täynnä alemmuudentuntoista katkeruutta "muka-sivistyneistöä" kohtaan. Tällainen tyyppi on saavuttanut kaiken, minkä hänenlaisensa voi odottaa saavuttavan, eli rikastunut yrittäjänä ja päässyt vielä eduskuntaankin. Siinä vaiheessa on todettava, että jos hänellä on - maailmalle kykynsä ja kyntensä näytettyään - vielä jokin ongelma, se on hänen korviensa välissä eikä hänellä ole oikeutta muuttaa isänmaata henkilökohtaiseksi terapiasessiokseen. Sen vielä ymmärtää, että joku kokee alemmuutta huonon koulumenestyksensä vuoksi. Mutta siinä vaiheessa kun hän on sellaisessa asemassa, jossa voi ostaa riihikuivalla rahalla niiden koulussa pärjänneiden palveluksia aina tarvitessaan (ja antaa heille fudut duunista sitten kun ei enää tarvitse näiden palveluksia), häneltä tulee voida odottaa sellaista asennetta, että "se meistä on sivistyneempi jolla on perstaskussa enemmän rahaa", ja hänen luulisi keskittyvän nauttimaan elämästään ja rahoistaan.

Mitä sitten Jussi Halla-ahoon tulee, hän on saavuttanut kaiken, minkä akateemisella puolella voi saavuttaa - hän on filosofian tohtori, jota korkeampaa oppiarvoa ei ole olemassa - ja myös yksityiselämässään hän on menestyksekäs, hyvissä naimisissa, ja lapsiakin on kolme; ja suurin piirtein ainoat aidon inhimillisyyden pilkahdukset koko miehessä ja ainoat todisteet Halla-ahon psykopaattiutta vastaan, joihin netissä on törmätty, ovat hänen kirjoituksensa lapsistaan, joten ilmeisesti isänä oleminen on hänen käsityksensä hyvästä elämästä. Tällaisella miehellä ei yksinkertaisesti ole oikeutta protestoida, koska hän elää jota kuinkin hyvää elämää objektiivisten kriteerien mukaan, ja jos hän siitä huolimatta vielä onnistuu sotkemaan kuvionsa jollain tavalla, niin ettei elämästä enää saakaan tyydytystä ja iloa, se on täysin hänen oma vikansa ja ongelma on hänen omassa asenteessaan ja omien korviensa välissä.

Tällaiset tyypit eivät ole minkään yhteiskunnallisen sorron uhreja, ja jos heistä ei tykätä, vika on heidän omansa. Demokratia, oikeusvaltio ja sosiaalivaltio takaavat tavalliselle ihmiselle aika paljon suojaa ja tukea hätää ja epäoikeudenmukaisuutta vastaan, mutta jos jollakulla on asiat hyvin eikä hän osaa nauttia siitä, hänen kuuluu hakea ammattiapua ongelmaansa eikä kaataa sitä koko yhteiskunnan niskaan. Jonkun oikeasti köyhän ja vaille kouluttautumis- ja sivistymismahdollisuuksia ilman omaa syytään jääneen ihmisen katkeruutta voi vielä ymmärtää, mutta ei sellaisten, jotka ovat saaneet kaiken, mitä kohtuudella voivat vaatia - Halla-ahoakin, kuten oliko se nyt Warda joka täällä sanoi, on "sorrettu" heittämällä hänen päälleen kulttuurirahaston setelipinkkoja.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kourumies on October 14, 2012, 13:01:37
Toki persut on vallankäytössä vielä kääntämätön kortti eikä voi sanoa onko se paperia vai jaloterästä.

No, se muuttui paperiksi siinä vaiheessa kun vaalivoiton jälkeen puolue jäi oppositioon eikä ottanut vastaan kansan sille antamaa mandaattia.
Tämäkin on jo monta kertaa käsitelty, oletko taas unohtanut? Hallitukseen päästäkseen persujen olisi pitänyt hyväksyä pankinomistajille suunnatut tukipaketit, jota puolue ei voinut missään tapauksessa hyväksyä koska pankkitukien vastustaminen oli persujen keskeinen vaaliteema, niinkuin monen muunkin puolueen, sivumennen sanottuna.
Kokoomus löysi sitten notkeaselkäisemmät kumppanit.

Niin, tätä sanotaan politiikaksi eli yhteisten asioiden hoidoksi. Jos et suostu joustamaan vaatimuksistaan, jäät rannalle, ja muut päättävät asiat niin, ettei sinulle jää sanomista senkään vertaa kuin jos olisit joustanut. Ja pankkitukien vastustaminen ei yksin riitä, pitää aina olla tarjottavanaan se toinen vaihtoehto ja sen pitää olla kunnolla työstetty.

Jos pankkitukien hylkäämisen edellytyksenä on EU:sta eroaminen, niin sitten puolueen pitää voida tarjota selkeä ohjelma siitä, miten EU:sta erotaan, millä sitten eletään ja kenen kanssa kauppaa käydään. Tähän mennessä persujen ohjelma on ollut tasoa "EU on ihan tyhmä, pakko ruåtti pois, yhdys sanat kirjotettava erikseen ja seis homosaatio".
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kourumies on October 14, 2012, 13:10:59
Suurin virhe on ollut suomalaisen identiteetin häpäiseminen jatkuvalla toiseuden ihannoinnilla, mikä ennen tarkoitti neuvostoliiton tai minkä tahansa kommunistisen yhteiskuntajärjestelmän kritiikitöntä ihailua, nykyisin se on jotain aivan muuta. Mitä se nykyisellään on, saat arvata.

Jep, eiköhän tätä hommalaista höpinää ole jo kuultu riittävän kauan, jotta se voidaan arvata. Tuo Neuvostoliiton eli tappavilla ydinaseilla aseistautuneen imperialistisen suurvallan rinnastaminen hätää, sotaa ja köyhyyttä maailman halki pakeneviin ihmisiin on muuten niin syvältä perseestä moraalittomuudessaan, ettei sille oikein löydä sanoja.

Minä muuten ihan oikeasti ihmettelen, mitä se "kritiikitön ihailu" on, josta lajitoverisi jatkuvasti sönkkäävät. Tuntuu siltä, että ihmisten hyväntahtoiset pyrkimykset kohdella muista kulttuuripiireistä tulevia tavallisina ihmisinä, lasketaan heti kritiikittömäksi ihailuksi. Ehkäpä hommapiireissä eletään niin tylyssä, rakkaudettomassa ja ikävässä ympäristössä, että kaikenlaiset sydämelliset ihmissuhteet eri kulttuureista tulevien ihmisten välillä ovat "kritiikitöntä vieraan kulttuurin ihailua", koska hommalaisille vieraan kulttuurin edustajiksi identifioituvat ihmiset ovat vain vierasta kulttuuria, eivät koskaan ihmisiä ja yksilöitä. Mutta hommalaisillahan on ylipäätään vaikeuksia ymmärtää länsimaista individualismia, koska hommalaisten oma kulttuuri on niin yhdenmukaistava ja kollektivistinen.

PS: Muuten, tuo maiden nimien kirjoittaminen pienellä ym. ylenkatse suomen kielen oikeinkirjoitussääntöjä kohtaan on helvetin häiritsevää varsinkin sellaiselta tyypiltä, joka esiintyy suomalaisen kulttuurin ja "todellisen" humanismin edustajana (kyseessä lienee se Robespierren "neohumanismi", johon kuuluu mm. toista mieltä olevien etnisten suomalaisten hukuttaminen suohautoihin). Niin kauan kuin teikäläisille on luonteenomaista oman äidinkielen runteleminen ja (köyhästä tyylistä päätellen) ilmeinen perehtymättömyys suomalaiseen kirjallisuuteen (kaipa siksi, että pidätte sitä kuitenkin kommunistisena propagandana), voisitte ihan oikeasti lopettaa muiden ihmisten syyttelemisen siitä suomalaisen kulttuurin halveksunnasta.

Mitä "suomalaisen kulttuurin halveksuntaan" noin yleisesti ottaen tulee, maassa, jossa oli koko toisen maailmansodan ja Neuvostoliiton kaatumisen välisen ajan luultavasti väestömäärään verraten suurin sellainen kommunistipuolue, jossa oltiin vapaaehtoisesti jäseniä, väittämäsi "suomalaisen kulttuurin halveksunta" ei tietenkään ollut millään objektiivisilla kriteereillä suomalaisen kulttuurin halveksuntaa, vaan nimenomaan suomalaista kulttuuria ja yksi osa siitä. Länsimaisen liberalismin kannattajana minäkään en pidä tätä kaikilta osin hyvänä asiana, mutta se neuvostomyönteisyys ja kommunismi ovat olleet omaa ja tunnustettua kulttuuria vuosikymmenten ajan vähintään yhtä suurelle osalle suomalaisia kuin perussuomalaisuus ja kämyily ovat nyt. Oman näkemykseni mukaan kämyaaltoa edeltäneet 2000-luvun vuodet olivat kulttuurisesti vapauttavia juuri siksi, että kahtiajako nimenomaan suomalaisen kulttuurin sisällä tuntui kadonneen ja nuoriso saattoi karnevalistisesti poimia pilan päiten käyttämiään iskulauseita sekä kommunistisesta että isänmaallis-oikeistolaisesta perinteestä. Kämyjen nousu ei suuntaudu mitään "suomalaisen kulttuurin halveksuntaa" vastaan, vaan pikemminkin tätä eklektisyyttä ja karnevalismia, josta käytetään myös teknillistä termiä vapaus.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: mh on October 14, 2012, 13:15:38
Toki persut on vallankäytössä vielä kääntämätön kortti eikä voi sanoa onko se paperia vai jaloterästä.

No, se muuttui paperiksi siinä vaiheessa kun vaalivoiton jälkeen puolue jäi oppositioon eikä ottanut vastaan kansan sille antamaa mandaattia.
Tämäkin on jo monta kertaa käsitelty, oletko taas unohtanut? Hallitukseen päästäkseen persujen olisi pitänyt hyväksyä pankinomistajille suunnatut tukipaketit, jota puolue ei voinut missään tapauksessa hyväksyä koska pankkitukien vastustaminen oli persujen keskeinen vaaliteema, niinkuin monen muunkin puolueen, sivumennen sanottuna.
Kokoomus löysi sitten notkeaselkäisemmät kumppanit.Katainen tarjosi persukoillle mahdollisuuden äänestää hallituksessa tukipaketteja vastaan ainakin muutaman kerran.

Soini on tunnetusti syönyt sanansa muissa yhteyksissä useammin kuin yksikään toinen aktiiivipoliitikko.
Näinhän se meni.

Muutenkin mua aina jaksaa ihmetyttää aikuisten ihmisten yksinkertaisuus politiikan suhteen. Ensinnäkin, luuleeko kukaan, että vaalilupaukset ovat ehdottomia lupauksia eikä linjan hahmottelua, jonka mukaan sitten ehdokas yrittää luovia? Jytkyssä ei ollut kyse pelkästään yhdestä talouskysymyksestä, vaan laajemmasta tyytymättömyydestä politiikkaan, kun edellinen vaalikausi oli ollut yhtä korruptioseikkailua. Nyt persuille tarjoamalla tarjottiin tilaisuus mennä tekemään sitä toisenlaista politiikkaa, mikä ei kuitenkaan kelvannut. Kun tuon porukan seikkailuja katselee niin tulee sellainen olo, että ainoa tilanne, jossa persut pystyvät hoitamaan asioita on se, että heille yksin annetaan kaikki valta.

Jos protestiäänestäminen kerta on sitä, että pyritään vaikuttamaan hallituspolitiikkaan niin sitten kannattaa ääni antaa sellaiselle taholle, joka kykenee ja uskaltaa mennä hallitukseen vaikuttamaan. Nykyinen hallituskokoonpano on tosin aika tehokkaasti jakanut leirejä sekä Kokoomuksessa että Vasemmistoliitossa. Edellisessä valitellaan sitä miten sosialistit pyörittävät Kataista minkä kerkiää ja jälkimmäisessä sitä miten mentiin antautumaan porvareille.

Mutta näin se politiikka nyt toimii. Ei siinä kenelläkään ole objektiivista totuutta, pelkkiä tulkintoja. Sitten on nämä äänekkäimmät jytkyt jotka, kuten Köyry sanoi, pitävät koko valtakuntaa terapiaistuntonaan. Voisi olla kaikkien kannalta parempi (ja halvempi), jos eduskuntaan palkattaisiin virallinen valtakunnanterapeutti, joka pyrkisi hoitamaan edustajien pahimpia henkilökohtaisia ongelmia...
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: mh on October 14, 2012, 13:21:40
Niin, tätä sanotaan politiikaksi eli yhteisten asioiden hoidoksi. Jos et suostu joustamaan vaatimuksistaan, jäät rannalle, ja muut päättävät asiat niin, ettei sinulle jää sanomista senkään vertaa kuin jos olisit joustanut.
Tämähän ei ole mitään salatiedettä ja tosiaan pätee kaikkeen yhteisten asioiden hoitamiseen. Sitä voi kokeilla perheen tai kavereiden kesken, että on koko ajan äänessä eikä jousta tippaakaan minkään suhteen.

Katselin eilen jonkin matkaa sitä dokumenttia Amerikan kahtiajaosta. Samaa ilmiötä on jossain määrin Suomessakin ja yhä enemmän ihmiset varjonyrkkeilevät kuvitellun homogenisoidun vastustajakuvan kanssa eivätkä oikeastaan kuuntele yhtään mitä kenelläkään muulla on sanottavaa. Jonkin verran tässä on myös se, että on olemassa valmiita mielipiteitä joita sitten poimitaan suurilta mielipide- ja identiteettimarkkinoilta. Pitäisiköhän sitä alkaa taas tavaamaan Spektaakkelin yhteiskuntaa.

Quote
"The spectacle is not a collection of images; rather, it is a social relationship between people that is mediated by images."
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kourumies on October 14, 2012, 13:37:14

Katselin eilen jonkin matkaa sitä dokumenttia Amerikan kahtiajaosta. Samaa ilmiötä on jossain määrin Suomessakin ja yhä enemmän ihmiset varjonyrkkeilevät kuvitellun homogenisoidun vastustajakuvan kanssa eivätkä oikeastaan kuuntele yhtään mitä kenelläkään muulla on sanottavaa. Jonkin verran tässä on myös se, että on olemassa valmiita mielipiteitä joita sitten poimitaan suurilta mielipide- ja identiteettimarkkinoilta.

Kyllä. Kämyjen vasemmistokritiikki on oikeassa siihen pisteeseen asti, että sellaisia identiteettimarkkinoilta mielipiteensä poimineita vihreitä ja vasemmistolaisia tosiaankin on olemassa, vieläpä häiritsevän paljon. Kämyjen vasemmistokritiikki menee kuitenkin harhaan siinä kohdassa, jossa he esittävät oman markkinoidun identiteettikokonaisuutensa ainoana "aitona" vaihtoehtona "vihervasemmistolaisuudelle" ja kaikki tästä eri mieltä olevat, vihervasemmistolaisuuteen kriittisesti suhtautuvat kannanottajat pettureina tai soluttautujina, jotka ovat "objektiivisesti" vihervasemmistolaisuuden puolella.

Sekä kämyille että niille oikeille hörhötason vasemmistolaisille (joita on, mutta joilla on vaikutusvaltaa ja julkista näkyvyyttä nykyisin aika vähän, varsinkin kun tuo kuokkavierastoimintakin on vuosituhannen vaihteen jälkeen tyrehtynyt) vaikein hyväksyä on sellainen vapaa ihminen, joka ei noudata heidän valmiita mielipidesapluunoitaan. Vasemmistolaiset kuitenkin nykyään yleensä pohjimmiltaan tiedostivat oman touhunsa olevan yksi normaali vaihe vapaamielisen porvarin kehityksessä - tämä "kaksikymppisenä äärivasemmistolainen, nelikymppisenä liberaali porvari" on kuitenkin niin ritualisoitunut kehityskaari jo niin monessa sukupolvessa, että luultavasti sitä kehityskaarta kulkevat ihmiset tietävät hyvin mitä tekevät. Äärioikeistolaiset sitä vastoin ovat oikeasti desperadoja jotka haluavat tuhota yhteiskuntamme ja sivilisaatiomme - he ovat itse sitä, mitä ovat uskotelleet itselleen äärivasemmiston olevan.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kourumies on October 14, 2012, 13:49:52
Se joka on kyllästynyt omien ja varsinkin tuontirikollisten hyysäämiseen, äänestää nimenomaan sitä karjala-lippistä tai leijonakorua.

Ottaen huomioon, että ne lippikset ja leijonakorut ovat luonteenomaisia väkivaltaisille taparikollisille ja jopa järjestäytyneiden rikollisjengien jäsenille, tuo on kyllä aika paksua.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Username1 on October 14, 2012, 14:09:50
Mielestäni hyvä pointti kahtiajako -dokumentissa oli median osuus olkinukkejen syntymisessä ja ylläpidossa.

Olisi voitu vielä nettikin ottaa mukaan, sillä ainakin itse olen uumoillut netissä tätä samaa ilmiötä.

Elikkäs siis, vaikka tv-kanavat ovat lisääntyneet, niin omistajuuden keskittymisen takia ne opvat polarisoituneet tietyn puolueen taakse + kaupallisuuden takia päästäneet kaikenmaailman ääripäät ääneen. Enää ei keskustella vaan väitellään. Ihminen valinnanvapaudessaan voi aina valita sen, että jättää kaiken vastapuolen sanoman kuuntelematta ja kuuntelee vain jo valmiiksi omia mielipiteitä vahvistavia ohjelmia.

Sama pätee netissä, voit valintojesi mukaan sulkeutua omaan maailmaan siten, että sinun ei tarvitse oikeasti kuunnella sitä toista puolta ja jälleen asiat pääsevät kärjistymään.

Oliko sitten joskus toisin? Joutuiko aikaisemmin kuuntelemaan väkisinkin vastapuoltakin, koska oikeasti keskusteltiin? Saattoihan tuo ollakin....
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kourumies on October 14, 2012, 14:28:00

Oliko sitten joskus toisin? Joutuiko aikaisemmin kuuntelemaan väkisinkin vastapuoltakin, koska oikeasti keskusteltiin? Saattoihan tuo ollakin....

Oli se sikäli, että ennen vanhaan oli olemassa yksi yhteinen kansalaisuuden ilmaisu- ja keskustelukenttä, oli valtajulkisuus ja oli sellaisia tahoja, jotka hyväksyttiin politiikasta riippumattomiksi ylituomareiksi. Lisäksi poliittiset puolueet keskustelivat ennen kaikkea johtajiensa välityksellä. Nyt sitä vastoin politiikka on muuttunut sisällissodaksi, jossa riidellään rivifanaatikkotasolla. Sovitteluareenaa ei enää ole, ja tavallisia äänestäjiä terrorisoidaan. Kaikki instituutiot politisoidaan ja leimataan intressien edustajiksi.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Maivei on October 14, 2012, 18:49:37

Kymmenen viisasta ehtii kysyä enemmän kuin yksi tyhmä ehtii vastata, kun tuota vientiteollisuuttakin pitää ehtiä palvelemaan, mutta ihan fundamenteista muutama sana.Näinhän se meni.

Muutenkin mua aina jaksaa ihmetyttää aikuisten ihmisten yksinkertaisuus politiikan suhteen. Ensinnäkin, luuleeko kukaan, että vaalilupaukset ovat ehdottomia lupauksia eikä linjan hahmottelua, jonka mukaan sitten ehdokas yrittää luovia? Jytkyssä ei ollut kyse pelkästään yhdestä talouskysymyksestä, vaan laajemmasta tyytymättömyydestä politiikkaan, kun edellinen vaalikausi oli ollut yhtä korruptioseikkailua. Nyt persuille tarjoamalla tarjottiin tilaisuus mennä tekemään sitä toisenlaista politiikkaa, mikä ei kuitenkaan kelvannut. Kun tuon porukan seikkailuja katselee niin tulee sellainen olo, että ainoa tilanne, jossa persut pystyvät hoitamaan asioita on se, että heille yksin annetaan kaikki valta.
Näinhän se ei mennyt. Tulisi liian pitkä lista jos alusta alkaen kertaisi miten monella tavalla rikollista ja petollista on ollut ja on edelleen  pensaspalon sammuttamisen nimissä  Suomesta annettu tuki Euroopan velkamaille, eli rikkaiden maiden rikkaille pankeille. Tuo pitäisi olla jo kaikille selvää, jopa hallituspuolueiden edustajille. Tuosta johtuen Suomessa on suuri joukko ihmisiä jotka aivan ehdottomasti kieltäytyvät hyväksymästä tuota rikollista rahanveivausta ja joille ei riitä että hoetaan vaihtoehdon olevan huonompi. Näille ihmisille ei myöskään riitä että persut saisivat muutaman kerran olla leikisti äänestävinään tukipaketteja vastaan, mutta sen jälkeen hyväksyä ne.
Ei tietenkään jokaista vaalilupausta pystytä täyttämään, mutta jo äänestäjän kuluttajansuojan kannalta jokin roti pitää olla lupausten ja tekojen välillä. 
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Maivei on October 14, 2012, 19:05:43
Toki persut on vallankäytössä vielä kääntämätön kortti eikä voi sanoa onko se paperia vai jaloterästä.

No, se muuttui paperiksi siinä vaiheessa kun vaalivoiton jälkeen puolue jäi oppositioon eikä ottanut vastaan kansan sille antamaa mandaattia.
Tämäkin on jo monta kertaa käsitelty, oletko taas unohtanut? Hallitukseen päästäkseen persujen olisi pitänyt hyväksyä pankinomistajille suunnatut tukipaketit, jota puolue ei voinut missään tapauksessa hyväksyä koska pankkitukien vastustaminen oli persujen keskeinen vaaliteema, niinkuin monen muunkin puolueen, sivumennen sanottuna.
Kokoomus löysi sitten notkeaselkäisemmät kumppanit.

Niin, tätä sanotaan politiikaksi eli yhteisten asioiden hoidoksi. Jos et suostu joustamaan vaatimuksistaan, jäät rannalle, ja muut päättävät asiat niin, ettei sinulle jää sanomista senkään vertaa kuin jos olisit joustanut. Ja pankkitukien vastustaminen ei yksin riitä, pitää aina olla tarjottavanaan se toinen vaihtoehto ja sen pitää olla kunnolla työstetty.

Jos pankkitukien hylkäämisen edellytyksenä on EU:sta eroaminen, niin sitten puolueen pitää voida tarjota selkeä ohjelma siitä, miten EU:sta erotaan, millä sitten eletään ja kenen kanssa kauppaa käydään. Tähän mennessä persujen ohjelma on ollut tasoa "EU on ihan tyhmä, pakko ruåtti pois, yhdys sanat kirjotettava erikseen ja seis homosaatio".Ei pankkitukien hylkäämisen takia tarvitse erota EU:sta eikä edes eurosta. Kuten tiedämme, Suomi on molemmissa tyhmänhöveli nettomaksaja, sellaiset erotetaan viimeisenä.
Soini näki tämän kuvion selkeästi jo Kreikan ensimmäisen tukipaketin aikana, sen jälkeen hänen näkemyksiään ovat tukeneet enenevä määrä talouselämän asiantuntijoita, viimeksi taisi Soinin porukkaan liittyä Anne Brunila.
No, kuten tiedämme Soinia ei kuunneltu ja nyt on hallitus saanut sössityksi tilanteen sellaiseksi että jakamalla ilmaista rahaa se saa Euroopasta vastustajia ja vihamiehiä, tuolla jättimäisellä rahan lapioimisella on lopulta menetetty sekin vähä vaikutusvalta niissä pöydissä joiden ääressä norkoilemme isojen päätöksiä.
Käsittämättömän surkea esitys joka tulee vielä maksamaan paljon.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: mh on October 14, 2012, 19:16:35
No mutta mitenkäs se meni? Sanoiko persut ennen vaaleja eurotukien olevan kynnyskysymys? Muistaakseni persut rummuttivat isoon ääneen menevänsä hallitukseen laittamaan asiat kuntoon, mutta tosipaikan koittaessa ottivat rahat ja juoksivat.

Eurotukiin mä en käsittääkseni ole ottanut mitään kantaa enkä pidä koko kysymystä kovin kiinnostavana.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Maivei on October 14, 2012, 23:36:41
No mutta mitenkäs se meni? Sanoiko persut ennen vaaleja eurotukien olevan kynnyskysymys? Muistaakseni persut rummuttivat isoon ääneen menevänsä hallitukseen laittamaan asiat kuntoon, mutta tosipaikan koittaessa ottivat rahat ja juoksivat.

Eurotukiin mä en käsittääkseni ole ottanut mitään kantaa enkä pidä koko kysymystä kovin kiinnostavana.Saattoi sanoakin, en muista. Sen kuitenkin muistan että aika moni rummutti kovaan ääneen eurotukia vastaan, lopulta vain perussuomalaiset sekä edustajat Mustajärvi ja Yrttiaho kantoivat suoraselkäisesti vastuunsa äänestäjille.

Mikä ketäkin kiinnostaa, jos politiikasta on kyse niin eurotuet ovat eräs maailman kiinnostavimmista aiheista tälläkin hetkellä ja ovat olleet jo monta vuotta.

Niin ja tietysti palomuurin toiselta puolelta kokoomus on myös tehnyt sen mitä lupasi, se lupasi lapioida rahaa oliivipuun juurelle ja on niin myös tehnyt.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kourumies on October 15, 2012, 20:19:23
No mutta mitenkäs se meni? Sanoiko persut ennen vaaleja eurotukien olevan kynnyskysymys? Muistaakseni persut rummuttivat isoon ääneen menevänsä hallitukseen laittamaan asiat kuntoon, mutta tosipaikan koittaessa ottivat rahat ja juoksivat.

Eurotukiin mä en käsittääkseni ole ottanut mitään kantaa enkä pidä koko kysymystä kovin kiinnostavana.Saattoi sanoakin, en muista. Sen kuitenkin muistan että aika moni rummutti kovaan ääneen eurotukia vastaan, lopulta vain perussuomalaiset sekä edustajat Mustajärvi ja Yrttiaho kantoivat suoraselkäisesti vastuunsa äänestäjille.

Mikä ketäkin kiinnostaa, jos politiikasta on kyse niin eurotuet ovat eräs maailman kiinnostavimmista aiheista tälläkin hetkellä ja ovat olleet jo monta vuotta.


Koko asia ei ylipäätään ole ollut ajankohtainen kovin "monta" vuotta.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: joe on October 16, 2012, 23:09:05
Kovin hyvinhän se meni SMP:n hallitustie edelliselläkin kerralla, työministeri ei ihan onnistunut lopettamaan työttömyyttä luvatussa ajassa.

Pekka Vennamo pääsi pääjohtajaksi jne.

Puolue kuoli, Soini herätti henkiin.

Katsotaan kuinka käy...

Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: markkuk on October 17, 2012, 00:01:45
Kovin hyvinhän se meni SMP:n hallitustie edelliselläkin kerralla, työministeri ei ihan onnistunut lopettamaan työttömyyttä luvatussa ajassa.

Pekka Vennamo pääsi pääjohtajaksi jne.

Puolue kuoli, Soini herätti henkiin.

Katsotaan kuinka käy...Nyt kantavina voimina kannattaisi pitää esim. vihreiden lausuntoa ennen eduskuntavaaleja, jonka mukaan vihreät menevät hallitukseen, vain jos kannatus vaaleissa nousee. Vihreiden kannatus romahti, mutta missäs ne nyt ovatkaan?? Oisivatko murtaneet selkärankansa ja liittyneet hallitukseen? Vakavasti otettavien puolueiden joukossa seisovat enää kokoomus, sdp, keskusta ja perussuomalaiset. Loput ovat takinkääntäjä pellejä, joiden edesottamuksia säätelee suosio ja raha. Valinta noiden puolueiden välillä on niin helppo, että ei ole tosikaan. Jokainen kokoomusta äänestävä tavallinen palkansaaja ampuu itseään jalkaan, SDP;tä eivät äänestä muut kuin ammattiyhdistysten kuolemaa toivovat, keskustaa äänestetään tottumuksesta ja perussuomalaisia protestiksi.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: joe on October 17, 2012, 00:15:30
No mutta mitenkäs se meni? Sanoiko persut ennen vaaleja eurotukien olevan kynnyskysymys? Muistaakseni persut rummuttivat isoon ääneen menevänsä hallitukseen laittamaan asiat kuntoon, mutta tosipaikan koittaessa ottivat rahat ja juoksivat.

Eurotukiin mä en käsittääkseni ole ottanut mitään kantaa enkä pidä koko kysymystä kovin kiinnostavana.Saattoi sanoakin, en muista. Sen kuitenkin muistan että aika moni rummutti kovaan ääneen eurotukia vastaan, lopulta vain perussuomalaiset sekä edustajat Mustajärvi ja Yrttiaho kantoivat suoraselkäisesti vastuunsa äänestäjille.

Mikä ketäkin kiinnostaa, jos politiikasta on kyse niin eurotuet ovat eräs maailman kiinnostavimmista aiheista tälläkin hetkellä ja ovat olleet jo monta vuotta.


Koko asia ei ylipäätään ole ollut ajankohtainen kovin "monta" vuotta.

Kyllä se tässä lyhyessä elämässä on aika monta vuotta, kun Suomi on maksanut "velkaa" EU:lle kuvitellusta turvallisuudesta.

Koiran elämää, semmoisessa kiristävässä koulutuspannassa. Onko kuullunut EU:sta tukea, kun Putin desanttinsa avulla pistää Suomea vanhaan asentoon?

Inhat valehtelevat ministerimme eivät edes pyydä anteeksi puheitaan EU:tukien "tuottoisuudesta".

EU on täysin ja kokonaan pettänyt keltään mitään kysymättä perussopimuksessa julistetun periaatteensa muiden valtioiden tukemisesta.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Username1 on October 28, 2012, 09:50:23
Vois äänestää jaloilla, kuten Nallukka Wahlroos kehoittaa... Suomi ja suomalaiset itkis verta, jos siis MÄ muuttaisin pois täältä... Eikun, vai oliko se niin, että pääomalle kasvoi jalat ja se karkas Sveitsiin?
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kourumies on October 28, 2012, 15:47:34
No mutta mitenkäs se meni? Sanoiko persut ennen vaaleja eurotukien olevan kynnyskysymys? Muistaakseni persut rummuttivat isoon ääneen menevänsä hallitukseen laittamaan asiat kuntoon, mutta tosipaikan koittaessa ottivat rahat ja juoksivat.

Eurotukiin mä en käsittääkseni ole ottanut mitään kantaa enkä pidä koko kysymystä kovin kiinnostavana.Saattoi sanoakin, en muista. Sen kuitenkin muistan että aika moni rummutti kovaan ääneen eurotukia vastaan, lopulta vain perussuomalaiset sekä edustajat Mustajärvi ja Yrttiaho kantoivat suoraselkäisesti vastuunsa äänestäjille.

Mikä ketäkin kiinnostaa, jos politiikasta on kyse niin eurotuet ovat eräs maailman kiinnostavimmista aiheista tälläkin hetkellä ja ovat olleet jo monta vuotta.


Koko asia ei ylipäätään ole ollut ajankohtainen kovin "monta" vuotta.

Kyllä se tässä lyhyessä elämässä on aika monta vuotta, kun Suomi on maksanut "velkaa" EU:lle kuvitellusta turvallisuudesta.


Niin no, parashan olisi ollut mennä suoraan Natoon.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Julmuri on October 28, 2012, 18:20:05
Äänestetty on. Tällä kertaa meni ääni aseveliakselin vasempaan päähän demarille kun oli parhaat mielipiteet vaalikoneessa.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kourumies on October 28, 2012, 20:05:57
Äänestetty on. Tällä kertaa meni ääni aseveliakselin vasempaan päähän demarille kun oli parhaat mielipiteet vaalikoneessa.

Täältä meni tietysti ääni RKP:lle, koska se on paras tapa vittuilla persuille.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kaptah on October 28, 2012, 20:59:26
Täältä meni tietysti ääni RKP:lle, koska se on paras tapa vittuilla persuille.

Ja täältä persuille, vaikka puolue ei varsinaisesti kovin omalta tunnukaan. Parempaakaan en keksinyt.

Näyttäisi että jytky jää ehkä odotettua vaisummaksi, vaikka persut ovatkin ehdottomasti kovin nousija kuntien päätöksenteossa. Näin vanhana vihreiden äänestäjänä koen jonkinlaista vahingoniloakin kun Helsingissä Vihreät näyttäisivät putoavan reilusti persujen noustessa reilusti. Onpahan vähän tasapäisemmät riidat vastaisuudessa.

Mielenkiintoisena havaintona että Espoossa Persut näyttäisivät ohittavan Vihreät kolmanneksi suurimpana puolueena. Tämä ei täysin sovi siihen muottiin että Persuja äänestävät vain lähiöiden luuserit juopot, mutta ehkä olen missannut jotain. Toisaalta sama näyttäisi käyvän Vantaalla. Ilmeisesti todella moni ennen Vihreitä äänestänyt on hylännyt puolueen ja vastaavasti moni muita ennen äänestänyt on äänestänyt persuja. Eipä sillä että nämä mitkään PS vs. muu maailma-vaalit olisivat, mutta näyttäisi olevan pikaisella silmäilyllä aika vahva trendi että Vihreät putoavat ja Persut nousevat.

Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: O.skar on October 28, 2012, 21:12:04
Mites teillä päin kävi (jos tulokset ovat tulleet)?

Meillä suurin äänimäärän kasvu tuli - - - Vihreille. Toisena nousijana - mutta Vihreiden takana - Perussuomalaiset, kaikilla muilla miinusta.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kourumies on October 28, 2012, 21:24:47
Täältä meni tietysti ääni RKP:lle, koska se on paras tapa vittuilla persuille.

Ja täältä persuille, vaikka puolue ei varsinaisesti kovin omalta tunnukaan. Parempaakaan en keksinyt.

Näyttäisi että jytky jää ehkä odotettua vaisummaksi, vaikka persut ovatkin ehdottomasti kovin nousija kuntien päätöksenteossa. Näin vanhana vihreiden äänestäjänä koen jonkinlaista vahingoniloakin kun Helsingissä Vihreät näyttäisivät putoavan reilusti persujen noustessa reilusti. Onpahan vähän tasapäisemmät riidat vastaisuudessa.Hei oikeasti nyt, tuohon "ennen äänestin vihreitä" paskaan ei ole kukaan uskonut enää aikoihin. Persujen "nousu" eli puolisula jytky nostaa valtuustoihin riitapukareita ja häiriköitä, jotka lopullisesti osoittavat, ettei puolueesta ole mihinkään.

Tulos osoittaa osaltaan, että taloudellisesti epävakaat ajat eivät mitenkään yksiselitteisesti suosi populisteja ja ääriaineksia, vaan suuria ja luottamusta herättäviä puolueita.

Meilläpäin persut jäivät vihreiden alle, eivät saaneet kymmentä prosenttiakaan kokoon. Tuloksista on toki vielä paljon laskematta, mutta tämähän se trendi on.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Julmuri on October 28, 2012, 21:28:17
Täältä meni tietysti ääni RKP:lle, koska se on paras tapa vittuilla persuille.

Ja täältä persuille, vaikka puolue ei varsinaisesti kovin omalta tunnukaan. Parempaakaan en keksinyt.

Näyttäisi että jytky jää ehkä odotettua vaisummaksi, vaikka persut ovatkin ehdottomasti kovin nousija kuntien päätöksenteossa. Näin vanhana vihreiden äänestäjänä koen jonkinlaista vahingoniloakin kun Helsingissä Vihreät näyttäisivät putoavan reilusti persujen noustessa reilusti. Onpahan vähän tasapäisemmät riidat vastaisuudessa.Hei oikeasti nyt, tuohon "ennen äänestin vihreitä" paskaan ei ole kukaan uskonut enää aikoihin. Persujen "nousu" eli puolisula jytky nostaa valtuustoihin riitapukareita ja häiriköitä, jotka lopullisesti osoittavat, ettei puolueesta ole mihinkään.

Itse äänestin lähinnä ruuhkamaksukysymyksen vuoksi ja yksi demareiden ehdokas nyt vain heitti niin hyvät vastaukset, että ääni meni sinne. Vahingoniloa tuntee kaptah, mutta eipä itsekään tarvitse hymynkaretta suupielissä pidätellä kun Soini on sitruunan syöneenä telkkarissa.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Username1 on October 28, 2012, 21:31:31
Anderssonin Lii lienee pääsevän läpi... Ongelmani on se, että en ole tarpeeksi fiksu vielä jäsentämään näitä asioita, mutta luullakseni vasen vihreä on juttuni...

http://www.turku.fi/Public/default.aspx?contentid=398064&nodeid=23
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Julmuri on October 28, 2012, 22:21:38
Enää on vain EU-vaalit edessä, missä Soini voi väistellä, että "edellisissä meni vielä huonommin". Perussuomalaisten onnentähti on laskussa, mutta se voi toki päästä seuraavissa ek-vaaleissa vielä hallitusapupuolueeksi huomattavasti pienentyneenä, mutta fiksuuntuneena. Aivan kuten SMP:kin aikoinaan.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Julmuri on October 28, 2012, 22:55:24
Muka-jytky tuli persuille.  ;D
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: J. on October 28, 2012, 23:34:54
Meni tällä kertaa vaalit omalta osalta ohi äänestämättä. Täytynee vetäytyä kaikesta poliittisesta keskustelusta ensi valleihin saakka.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: mh on October 28, 2012, 23:48:36
^ Ehei. Nyt vasta voitkin tykitellä olan takaa ja haukkua ihan kaikkia.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Maivei on October 29, 2012, 00:08:17
Meni tällä kertaa vaalit omalta osalta ohi äänestämättä. Täytynee vetäytyä kaikesta poliittisesta keskustelusta ensi valleihin saakka.Tuo on eräs kulunut ja paikkansapitämätön hokema, että äänestämättä jättäminen muka jotenkin veisi oikeuden arvioida tehtyä politiikkaa. Nimenomaan äänestämällä annat avoimen valtakirjan hoitaa asioitasi ja samalla annat etukäteishyväksynnän noudatetulle politiikalle, vaikka se poikkeaisi sinun mielipiteistäsi tai siitä mitä valituksi tulleet vaalien alla tulivat luvanneeksi.
Äänestämättä jättämällä varaat oikeuden arvostella tehtyjä päätöksiä, koska et ole niihin antanut valtakirjaa.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: mh on October 29, 2012, 00:20:30
Piti tämäkin päivä sitten nähdä. Maivein kanssa täysin samaa mieltä ja vielä vaalipäivänä!
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Maivei on October 29, 2012, 00:21:52
En ole koskaan ymmärtänyt äänestämistä pelkkänä protestina. Jos on kyllästynyt koko touhuun niin sitten ehkä parempi jäädä kotiin. Tietenkin, jos haluaa politiikkaan lisää huumoriarvoa niin ymmärrettävää tuo persujen äänestäminen. Protestiäänestämisessä protestiäänen voi antaa mille tahansa puolueelle ja selittää sen itselleen protestina nykytilannetta vastaan.Näköjään molempia protestikanavia käytettiin, pikkujytkyä ja kotiin jäämistä. Persujen äänestäminen on kuitenkin tehokkaampi tapa, koska muutos tapahtui vain niissä kunnissa joissa persut saivat murrettua yksin-kaksin-tai kolminvallan linnakkeita, muussa tapauksessa tyytyväisten äänestäjien fantastinen "halukkaiden koalitio" jatkaa entiseen malliin.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kourumies on October 29, 2012, 00:24:19
Enää on vain EU-vaalit edessä, missä Soini voi väistellä, että "edellisissä meni vielä huonommin". Perussuomalaisten onnentähti on laskussa, mutta se voi toki päästä seuraavissa ek-vaaleissa vielä hallitusapupuolueeksi huomattavasti pienentyneenä, mutta fiksuuntuneena. Aivan kuten SMP:kin aikoinaan.

Jos on millä fiksuuntua. Näyttäisi siltä että keskustan persuille eduskuntavaaleissa menettämät äänestäjät ovat palanneet takaisin, ja puolue on yhä selvemmin profiloitumassa natsiterroristien ja rikollisten puolueeksi. Niissä pikkupaikoissa, joissa persut menestyivät parhaiten, paikallinen esivalta on murentunut ja sen tilalle ovat astuneet järjestäytyneet rikolliset, joita on paljon perussuomalaisten riveissä. Toisin sanoen vallansiirto perussuomalaisille on vain tapahtuneen tosiasian muodollinen myöntäminen.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Vongoethe on October 29, 2012, 00:36:35
Piti tämäkin päivä sitten nähdä. Maivein kanssa täysin samaa mieltä ja vielä vaalipäivänä!

No, ollaanhan jo sentään maanantain puolella.

Persut näkyvät näillä main jyllänneen, saapa nähdä, mitä tapahtuu esimerkiksi Sotkamossa. Hauskoja heittoja Kainarin kommenteissa (http://www.kainuunsanomat.fi/vaalit/1194774200016/artikkeli/perussuomalaisille+hurja+lisays+kainuun+valtuustoihin.html).

Meitin puolue suurin, liki 49 % jätti äänestämättä. Tokkopa tulos olisi kovinkaan erilainen ollut, vaikka liki kaikki olisivatkin äänestäneet. Mene ja tiedä.

(Puoli)tutuista näkyy muutama menneen läpi, Heikkisen Markkukin näemmä palannut kotikaupunkiinsa. Usariin kirjoitteleva Leivo näkyy niin ikään saaneen riittävästi ääniä, jostain syystä. Ilmeisesti täälläpäin ei Usaria lueta...
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Maivei on October 29, 2012, 00:38:28
Piti tämäkin päivä sitten nähdä. Maivein kanssa täysin samaa mieltä ja vielä vaalipäivänä!


Ainakin jossain määrin, ymmärrän kyllä äänestämisen perustavanlaatuisen merkityksen kansanvallan toteuttamisessa, en vain hyväksy tuota väitettä että vakain tuumin ja harkiten äänestämättä jättäminen antaa pienemmän oikeuden yhteiskunnalliseen keskusteluun kuin vaalijulisteiden perusteella komeimmman/kauneimman ehdokkaan valkkaaminen ja äänestäminen, tai sen joka sattui torilla tervehtimään ja kättelemään.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Vongoethe on October 29, 2012, 00:41:26
Piti tämäkin päivä sitten nähdä. Maivein kanssa täysin samaa mieltä ja vielä vaalipäivänä!


Ainakin jossain määrin, ymmärrän kyllä äänestämisen perustavanlaatuisen merkityksen kansanvallan toteuttamisessa, en vain hyväksy tuota väitettä että vakain tuumin ja harkiten äänestämättä jättäminen antaa pienemmän oikeuden yhteiskunnalliseen keskusteluun kuin vaalijulisteiden perusteella komeimmman/kauneimman ehdokkaan valkkaaminen ja äänestäminen, tai sen joka sattui torilla tervehtimään ja kättelemään.

Niinpä, demokratia kun on paljon muutakin kuin vaikkapa se työläisnaisen porvarille antama viiva.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Harri on October 29, 2012, 02:39:32
Joensuussakin äänestysprosentti oli surkea, 51 ja risat. Persut söivät kolmelta suurelta yhteensä viisi paikkaa. Eduskuntavaalien kakkossija tosin vaihtui neljänneksi. Vihreät säilytti kuusi paikkaansa reilun 10 prosentin kannatuksella. Täytyy olla tyytyväinen.

Itte sain huikeat 21 ääntä. Ihan ok paikkakunnalla ilman sukulaisia tai mitään budjettia. Äänen hinnaksi tuli noin viisi euroa.

Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: evil clown on October 29, 2012, 05:16:54
Mielenkiintoisena havaintona että Espoossa Persut näyttäisivät ohittavan Vihreät kolmanneksi suurimpana puolueena. Tämä ei täysin sovi siihen muottiin että Persuja äänestävät vain lähiöiden luuserit juopot, mutta ehkä olen missannut jotain.

Ilmeisesti ainakaan Espoon maantiede ei tunnu olevan vahvinta alaasi? Persujen parhaat tulokset Espoossa tulivat seuraavista äänestysalueista: Sokinvuori-Kirstinmäki (24.4%), Jouppi-Kirstinsyrjä (23.6%), Espoonlahden Keskus (20,6%). Huonoin kannatus tuli Westendistä (5.5%), Matinlahdesta (6,2%) ja Vanha-Mankkaalta (6,6%). Jos paikat eivät soita kelloja niin suosittelen joskus visiittiä Kirstinmäkeen (Epekepessä eli Espoon Keskuksessa) ja Espoonlahteen (bussit 42 ja 46 kulkevat näppärästi tätä väliä), jonka jälkeen voitkin käydä Mankkaalla ja Westendissä (suosittelen autoa) vertailemassa mistä löytyy lähiöitä ja niitä juoppoja ja mistä ei.

Toisaalta sama näyttäisi käyvän Vantaalla.

Juu. Vantaalla Top-3 oli siis Mikkola, Vierumäki ja Otava - kaikki Korson osia - ja Bottom-3 oli Kartanonkoski, Sotunki ja Vapaala. Näitäkin alueita kannattaa käydä vilkuilemassa sen jälkeen kun olet Korson Steississä käynyt tuopilla ihmettelemässä alueen alkuperäisväestöä.

Quote
Ilmeisesti todella moni ennen Vihreitä äänestänyt on hylännyt puolueen ja vastaavasti moni muita ennen äänestänyt on äänestänyt persuja.

Aijaa.

Yli 100000 asukkaan kaupungit, eli juurikin ne Vihreiden perinteiset kannatusalueet:

Helsinki, Vihreät -0.9%-y, Kokoomus -2.3%-y, SDP -1.0%-y, Keskusta -0.6%-y
Espoo, Vihreät +0.9%-y, Kokoomus -1.7%-y, SDP -0.3%-y, Keskusta -0.5%-y
Vantaa, Vihreät -0.4%-y, Kokoomus -2.6%-y, SDP +0.4%-y, Keskusta -0.6%-y
Turku, Vihreät -1.5%-y, Kokoomus -1.7%-y, SDP -1.6%-y, Keskusta +0.7%-y
Tampere, Vihreät -1.6%-y, Kokoomus -2.2%-y, SDP +2.3%-y, Keskusta -0.9%-y
Oulu, Vihreät -4.4%-y, Kokoomus -1.5%-y, SDP -1.1%-y, Keskusta +1.8%-y
Jyväskylä, Vihreät -0.6%-y, Kokoomus -2.4%-y, SDP -2.5%-y, Keskusta -2.1%-y
Lahti, Vihreät -2.1%-y, Kokoomus -2.1%-y, SDP -1.7%-y, Keskusta -0.6%-y

Kahdeksasta kaupungista Vihreät oli näistä valtapuolueista suurin häviäjä yhdessä ja Kokoomusta enemmän Vihreät hävisivät puolessatoista. Maanlaajuisesti Vihreiden kannatus tipahti 0.4%-y kun Kokoomus ja SDP tipahtivat molemmat 1.6%-y ja Keskusta 1.4%-y. Näiden neljän kokonaiskannatus siis tippui 5%-y (PS +6.9%-y) joista Vihreiden osuus oli 8%.

Varsinaisen rökäletappion Vihreät kärsivät ainoastaan Oulussa ja Kuopiossa, mutta paikallispolitiikkaa tuntematta on paha sanoa miksi näin kävi vai oliko viime vaaleissa vain erikoisen hyvä tulos. Myös Rovaniemellä tuli Vihreille pahasti takkiin muttei muillakaan juurikaan paremmin mennyt.

Voisitko selventää mihin havaintosi perustuu, minusta nimittäin näyttää ihan näitä numeroita havaitsemalla siltä että Persujen kannatuksen nousu tuli lähinnä Kok/SD/Kesk-akselilta.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: mh on October 29, 2012, 09:06:27
Itte sain huikeat 21 ääntä. Ihan ok paikkakunnalla ilman sukulaisia tai mitään budjettia. Äänen hinnaksi tuli noin viisi euroa.
Tämä kuulostaa nyt pahasti siltä, että siellä on tuoppeja tarjoiltu? :)
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Harri on October 29, 2012, 10:00:48
Itte sain huikeat 21 ääntä. Ihan ok paikkakunnalla ilman sukulaisia tai mitään budjettia. Äänen hinnaksi tuli noin viisi euroa.
Tämä kuulostaa nyt pahasti siltä, että siellä on tuoppeja tarjoiltu? :)

Hihi. Tai siis voi perkele. Ois voinut olla kiva kostea kuukausi ja meitsi hassaa rahansa johonkin esitteisiin.


Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: metrics on October 29, 2012, 11:06:43
Äänestin henkilöä, joka vaalikoneen perusteella tuki terveydenhuollon yksityistämistä, suuria tie- ja hallirakennushankkeita, kaupungin velan lyhentämistä ja palveluiden karsimista. Veronalennuksia jäin vielä toivomaan, mutta tässä suhdannetilanteessa oli luonnollisesti kohtuuton toive. Läpi meni :).
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Username1 on October 29, 2012, 12:03:39
Metrics taisi sittenkin äänestää rehellistä edustajaa, sillä noin suoraan ei mielestäni muut kokoomuslaiset ole puhuneet.

Jotenkin tuli mieleen, kun Arhinmäki pommitti sillä, että he vastustaa yksityistämistä ja siten kannattavat linjausta kohti sosiaalista vastuuta, niin Kataisella oli hyvä vasta-argumentti, Kokoomus ei sulje pois sitä, että kokeillaan myös yksityistä vaihtoehtoa.

RKP:n edustaja vielä tähdensi, että kuntakohtaisesti aina joudutaan harkitsemaan, että ostetaanko ulkoistettuna palveluna vai ei...

No niin, siis tulkitsen poliittisen puheen seasta, että vasemmisto tarkoitti kehityslinjaa, joka siis veisi kohti sosiaalista vastuuta, ei sitä etteikö prosessin aikana voisi käyttää yksityisiä palveluita täydentämään...

Oikeisto taas ei ilmaissut linjaansa selkeästi, vaan puhui teknisistä yksityiskohdista...

Paitsi nyt sitten Metricsin ehdokas, kuka sitten olikin...
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: mh on October 29, 2012, 12:36:25
Wille Rydman?
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Julmuri on October 29, 2012, 12:52:47
minusta nimittäin näyttää ihan näitä numeroita havaitsemalla siltä että Persujen kannatuksen nousu tuli lähinnä Kok/SD/Kesk-akselilta.

Varmaan jonkin verran tuli kaikilta muilta puolueilta, mutta protesti on nyt huomattavasti laantunut. Timo Soinin ilme ei jättänyt tilaa tulkinnoille eikä sitä voi millään selitellä pois.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Harri on October 29, 2012, 13:22:57
Ensin maahanmuuttajat veivät työt ja naiset. Sittemmin kuppasivat tukiluukut ja nyt vievät äänetkin:

"Lieksan SDP tappiosta: Maahanmuuttajaehdokkaat karkottivat äänestäjiä

SDP:n kunnallisjärjestön puheenjohtajan mukaan maahanmuuttajien mukanaolo ehdokaslistalla saattoi vaikuttaa demareiden tappioon Lieksassa. Puolue menetti kuntavaaleissa kolme valtuustopaikkaa kaupungissa.

Sosialidemokraatit ovat pettyneitä kuntavaalitulokseensa Lieksassa. SDP:n kannatus laski 8,9 prosenttiyksikköä viime vaaleista ja puolue menetti kolme valtuustopaikkaa. SDP on kuitenkin yhä suurin puolue kaupunginvaltuustossa.

Lieksan Sosialidemokraattisen Kunnallisjärjestön puheenjohtaja Eero Kärkkäinen arvioi, että vaalitulokseen vaikutti kahden maahanmuuttajan mukanaolo ehdokaslistalla.

- Vaalitulos on harmittava meidän puolelta. En näin isoa menetystä odottanut. Meillä oli maahanmuuttajia mukana ja tätä ei lieksalaiset vielä kaikki suvainneet. Moni äänestäjä on minulle valitellut, että jos antaa äänensä minulle tai muille demareille, niin ääni menee myös maahanmuuttajille. Sitä ei tällaisessa työttömyysvaltaisessa kunnassa hyväksytä.

Lieksassa SDP säilytti suurimman puolueen aseman 31,7 prosentin äänisaaliilla (12 paikkaa).  Keskusta sai 26,6 prosenttia äänistä (10 paikkaa), perussuomalaiset 22,5 prosenttia (8 paikkaa), kokoomus 10,3 prosenttia (3 paikkaa) ja vasemmistoliitto neljä prosenttia (1 paikka) sekä kristillisdemokraatit 3,5 prosenttia äänistä (1 paikka).

Vuoden 2008 kuntavaaleissa SDP sai 40,5 prosentin kannatuksen. Voimakkaasti kasvanut maahanmuuttajien määrä on aiheuttanut kovaa arvostelua Lieksassa. Myös rasistisia rikoksia on esiintynyt. "

http://yle.fi/uutiset/lieksan_sdp_tappiosta_maahanmuuttajaehdokkaat_karkottivat_aanestajia/6354829
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: markkuk on October 29, 2012, 13:44:59
Ensin maahanmuuttajat veivät työt ja naiset. Sittemmin kuppasivat tukiluukut ja nyt vievät äänetkin:

"Lieksan SDP tappiosta: Maahanmuuttajaehdokkaat karkottivat äänestäjiä


- Vaalitulos on harmittava meidän puolelta...

Juu, kyllä minuakin harmittaa kun demokratia toimii.

Kuntavaalisirkus on nyt onneksi käyty valintojen osalta loppuun. Hienostihan ne meni, järjestelyt olivat onnistuneet ja ilmassa oli suurta urheilujuhlan tuntua. Päähallituspuolueet menestyivät, kuten odotinkin, yllättävää oli keskustan menestys. Liekö suurimpana tekijänä puoluejohdon uusiminen? Persut saivat mitä ansaitsivat. Nythän se on sitten näytön paikka ja siinä tulee käymään juuri niin, että seuraavissa eduskuntavaaleissa tulee turpaan ja seuraavissa kuntavaaleissa vielä pahemmin. Kun ei ole resursseja, niin niitä vaan ei ole. Suomessa sosialismilla on vielä vankka jalansijansa, siitä vasemmistoliiton p-ka Junttilantuvan seinässä ilmiö kumpuaa. Vihreät saivat samaa hyvää kuin eduskuntavaaleissa. Ei mikään yllätys jos vähänkään puoluetta seuraa. Suurimpana häviäjänä oli jälleen kerran suomen kansa, joka itsepäisesti äänestää vaaleista toiseen aina vahvemman puolella. Tämä aiheuttaa sen, että demokratia on parhaimmillaan pelkän nimikyltin vaihtamista pääministerin pöydällä. Mitään ravisuttavaa ja todellista muutostta on aivan turha odottaa. Kokoomuksen äänestäjiä on liene kuitenkin syytä erikseen onnitella; ammuitte juuri itseänne toiseenkin jalkaan.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kylmä on October 29, 2012, 14:12:00
Eihän Vihreät viime kuntavaaleista edes paljoa jääneet ja eduskuntavaaleista koko maan kannatus oli noussut.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Harri on October 29, 2012, 14:48:21
Eihän Vihreät viime kuntavaaleista edes paljoa jääneet ja eduskuntavaaleista koko maan kannatus oli noussut.

Tämä oli vihreiden toiseksi paras tulos ikinä kun mukaan lasketaan eduskunta- ja kuntavaalit. Ts. eduskuntavaaleissa ei ole koskaan tullut prosenttiyksiköissä yhtä kovaa tulosta ja Suomi on sentään puolillaan kuntia joissa vihreitä ei edes pääse äänestämään. Iltiksessä oli eksoottinen analyysi, jossa satuiltiin tämän tuloksen olleen merkki vihreiden lopullisesta taantumisesta, jonka päätepisteenä on Edistyspuolueen ja vastaavien kaltainen katoaminen poliittiselta kartalta.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: markkuk on October 29, 2012, 14:49:54
Eihän Vihreät viime kuntavaaleista edes paljoa jääneet ja eduskuntavaaleista koko maan kannatus oli noussut.

perättäisissä kunnallisvaaleissa -0.4  ja perättäisissä eduskuntavaaleissa -1.2 %yks. Tätä tarkoitin.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: markkuk on October 29, 2012, 14:58:43
Ts. eduskuntavaaleissa ei ole koskaan tullut prosenttiyksiköissä yhtä kovaa tulosta ja Suomi on sentään puolillaan kuntia joissa vihreitä ei edes pääse äänestämään. Iltiksessä oli eksoottinen analyysi, jossa satuiltiin tämän tuloksen olleen merkki vihreiden lopullisesta taantumisesta, jonka päätepisteenä on Edistyspuolueen ja vastaavien kaltainen katoaminen poliittiselta kartalta.

Eduskuntavaalit 2007; 8.5%.

Voiko tuosta todellakin vetää johtopäätöksen, että vihreät olisivat jotenkin taantumassa? Epäillä sopii tai ainakin pitäisi jotenkin vahvasti perustella. Ennemminkin uskoisin, että tuollainen on suomalaisen (näennäis)demokratian sisällä tapahtuvaa minimiliikettä, joka selittyy vaalipäivien kuunvaiheilla, PMS_:llä, ilmavaivoilla jne.

Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Harri on October 29, 2012, 15:52:31
Ja kas näin. Onnea Kotka, onnea perussuomalaiset. Seuraavat neljä vuotta tulevat olemaan mielenkiintoisia.

"Ministerien surmaamisesta Facebookissa kirjoittanut ehdokas pääsi heittämällä läpi

Facebook-kommenteillaan kohauttanut perussuomalainen pääsi Kotkan valtuustoon.

Kotkassa ehdolla ollut Amon Rautiainen (ps) kirjoitti Facebookissa muun muassa, että "maailman diktaattorina" hän "keittäisi elävältä" muslimeita. Hän kutsui pääministerin ja valtiovarainministerin ampumista "isänmaalliseksi teoksi". Kommentit nousivat julkisuuteen äärioikeistolaisia kommentteja listanneen Kunnollisvaalit-blogin kautta."

http://www.iltalehti.fi/kuntavaalit/2012102916260471_kr.shtml

Iltalehti on siistinyt Rautiaisen kommenttia joka kuuluu "jos olisin maailman diktaattori, keittäisin elävältä jokaisen haisevan vaippapäisen mullahia palvovan hiekkaneekerin" jne.

Kaptah, Maivei ja muut pikku persukkaiseni. Miltä nyt tuntuu?
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: O.skar on October 29, 2012, 16:10:49
Tämän kunnallisvaalituloksen jälkeen Perussuomalaisilla on todellinen näytön paikka: onko heistä todella johonkin muuhunkin kuin hiljaa istumiseen, huuteluun ja sirkushuvien tarjoamiseen?

Voin kuvitella, että paikkamäärän lisäys tuntuu paitsi makealta (vaikkakin jäi "liian vähäiseksi", Soinin ilmeistä päätellen), niin varmasti myös puoluelaisten tekosia jo nyt selittelemään joutuneita hirvittää, mitä tuleman pitää.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: J. on October 29, 2012, 16:18:02
Ja kas näin. Onnea Kotka, onnea perussuomalaiset. Seuraavat neljä vuotta tulevat olemaan mielenkiintoisia.

"Ministerien surmaamisesta Facebookissa kirjoittanut ehdokas pääsi heittämällä läpi

Facebook-kommenteillaan kohauttanut perussuomalainen pääsi Kotkan valtuustoon.

Kotkassa ehdolla ollut Amon Rautiainen (ps) kirjoitti Facebookissa muun muassa, että "maailman diktaattorina" hän "keittäisi elävältä" muslimeita. Hän kutsui pääministerin ja valtiovarainministerin ampumista "isänmaalliseksi teoksi". Kommentit nousivat julkisuuteen äärioikeistolaisia kommentteja listanneen Kunnollisvaalit-blogin kautta."

http://www.iltalehti.fi/kuntavaalit/2012102916260471_kr.shtml

Iltalehti on siistinyt Rautiaisen kommenttia joka kuuluu "jos olisin maailman diktaattori, keittäisin elävältä jokaisen haisevan vaippapäisen mullahia palvovan hiekkaneekerin" jne.

Kaptah, Maivei ja muut pikku persukkaiseni. Miltä nyt tuntuu?
Tässä on toinen esimerkki tyypillisestä läpimenneestä persusta:
http://www.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit2011/lapinvaalipiiri/tauriainenharri

460 ääntä Kemissä
http://www.vaalikone.fi/kunta2012/tulos/ehdokas/240/163/

Ja kotisivujen kuvagalleriasta:
http://harritauriainen.suntuubi.com/?cat=19&img=57
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Reija Härkönen on October 29, 2012, 16:28:26
Tämän kunnallisvaalituloksen jälkeen Perussuomalaisilla on todellinen näytön paikka: onko heistä todella johonkin muuhunkin kuin hiljaa istumiseen, huuteluun ja sirkushuvien tarjoamiseen?

Voin kuvitella, että paikkamäärän lisäys tuntuu paitsi makealta (vaikkakin jäi "liian vähäiseksi", Soinin ilmeistä päätellen), niin varmasti myös puoluelaisten tekosia jo nyt selittelemään joutuneita hirvittää, mitä tuleman pitää.

Noista erilaisista huveista saatiin Hyvinkäällä näyttöä jo vaalikampanjoinnin aikana. Hyvinkään ääniharava vaaleissa oli persuherrra Heikki Jäske, 57-vuotias muurari, joka jakoi torilla pieniä viinapulloja. Vaalikansa oli kuulemma ottanut eleen vastaan "helvetin hyvin". Ainoa, mistä täällä närkästyttiin oli se, että pullon kyljessä ei lukenut "Alko", vaan joku ulukomaalainen viinatehdas. Tätä mokaansa ehdokas pyyteli anteeksi paikallislehden tekstiviestipalstalla - sai anteeksi ja 480 ääntä vaaleissa.

Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Timo Anttila on October 29, 2012, 18:57:52
Muutoksen ex-puoluesihteeri Tapio Äyräväinen meni PS:n alustalta keviästi ja jopa "komiasti" läpi. Hienoa, tällaisten "kunniallisten" ja "isänmaallisten" miesten avulla Suomi nousee jälleen!

Muistinvirkistystä hommaavalle Tapio Äyräväiselle
(9.9.2012 20:59 Timo Anttila)

Tapio Äyräväinen tänään Hommassa:"Minä en ole myöskään pyytänyt häntä kaverikseni Facebookissa, koska en ole Facebookissa."

Tapio Äyräväinen Uuden Suomen blogissani(16.10.2011 22:02)"PS. Pistin sinulle Facebookissa kaveriehdotuksen. Käypä hyväksymässä."

Toinen pyyntö blogissani(16.10.2011 22:09):"Muista nyt se Facebook hyväksyminen, niin päästään tosi toimiin."

Kun totean Äyräväiselle että en ole Facebookissa, hän kommentoi (16.10.2011 23:47):
"Äkkiäkös sinä moiseen palvelimeen liityt.
Olisi miellyttävää keskustella kanssasi Facebookissa.
Heinävedellähän sinä asuit?
"

Tapio Äyräväinen tänään Hommassa:"Hän väittää, että olen pari vuotta sitten uhannut häntä, mikä ei pidä paikkaansa - lupasimme tuolloin erään täällä ja Muutoksessa vaikuttaneen voimanostajan kanssa mennä käymään Heinävedellä, kun pyöräilemme sielläpäin. Anttila nimittäin kutsui meidät."

Tapio Äyräväinen "kutsui" itsensä ja kamunsa luokseni tällä Uudessa Suomessa, blogissani (29.10.2011 23:04) esittämällään kommentilla:

"Sinä olet entinen kuoripoika Heinäveden Valamosta, eikä sinulla ole muuta kuin tuulen huuhtoma perse.
Olet Ei Kukaan.
Mutta hädässä ystävä tunnetaan.
Tulemme katsomaan sinua viimeistään ensi kesänä, kun taas kestää ajella palelematta moottoripyörillä.
Keitätkö meille kahvit, kun on paljon puhuttavaa?
"


Hyvää Salo ja Homma!
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: markkuk on October 29, 2012, 19:00:28
Tämän kunnallisvaalituloksen jälkeen Perussuomalaisilla on todellinen näytön paikka: onko heistä todella johonkin muuhunkin kuin hiljaa istumiseen, huuteluun ja sirkushuvien tarjoamiseen?

Voin kuvitella, että paikkamäärän lisäys tuntuu paitsi makealta (vaikkakin jäi "liian vähäiseksi", Soinin ilmeistä päätellen), niin varmasti myös puoluelaisten tekosia jo nyt selittelemään joutuneita hirvittää, mitä tuleman pitää.

Noista erilaisista huveista saatiin Hyvinkäällä näyttöä jo vaalikampanjoinnin aikana. Hyvinkään ääniharava vaaleissa oli persuherrra Heikki Jäske, 57-vuotias muurari, joka jakoi torilla pieniä viinapulloja. Vaalikansa oli kuulemma ottanut eleen vastaan "helvetin hyvin". Ainoa, mistä täällä närkästyttiin oli se, että pullon kyljessä ei lukenut "Alko", vaan joku ulukomaalainen viinatehdas. Tätä mokaansa ehdokas pyyteli anteeksi paikallislehden tekstiviestipalstalla - sai anteeksi ja 480 ääntä vaaleissa.No jopas oli poikkeuksellinen muurari. Ei ainakaan minun tuntemani paljon pulloja jakele. Kyllä ne juo ne ite ja pyrkivät vielä toistenkin pulloille. Vikahan ei sinällään ole hra Jäskeessä, vaan arvon hyvinkääläisissä, jotka olivat lahjottavissa. Mutta pitää tuohon äänimäärään kyllä muutakin tehdä, kun viinapulloja jaella.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Julmuri on October 29, 2012, 20:09:31
Ja kas näin. Onnea Kotka, onnea perussuomalaiset. Seuraavat neljä vuotta tulevat olemaan mielenkiintoisia.

"Ministerien surmaamisesta Facebookissa kirjoittanut ehdokas pääsi heittämällä läpi

Facebook-kommenteillaan kohauttanut perussuomalainen pääsi Kotkan valtuustoon.

Kotkassa ehdolla ollut Amon Rautiainen (ps) kirjoitti Facebookissa muun muassa, että "maailman diktaattorina" hän "keittäisi elävältä" muslimeita. Hän kutsui pääministerin ja valtiovarainministerin ampumista "isänmaalliseksi teoksi". Kommentit nousivat julkisuuteen äärioikeistolaisia kommentteja listanneen Kunnollisvaalit-blogin kautta."

http://www.iltalehti.fi/kuntavaalit/2012102916260471_kr.shtml

Iltalehti on siistinyt Rautiaisen kommenttia joka kuuluu "jos olisin maailman diktaattori, keittäisin elävältä jokaisen haisevan vaippapäisen mullahia palvovan hiekkaneekerin" jne.

Kaptah, Maivei ja muut pikku persukkaiseni. Miltä nyt tuntuu?

Maahanmuuttokriittinen vastaus kohuun kuuluu tietysti: Missä Rautiainen mukaa puhuu "muslimeista"?
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Maivei on October 29, 2012, 21:30:22

Kaptah, Maivei ja muut pikku persukkaiseni. Miltä nyt tuntuu?Mikä?
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kourumies on October 29, 2012, 22:08:10
Muutoksen ex-puoluesihteeri Tapio Äyräväinen meni PS:n alustalta keviästi ja jopa "komiasti" läpi. Hienoa, tällaisten "kunniallisten" ja "isänmaallisten" miesten avulla Suomi nousee jälleen!

No mutta kallis veljyeni Herrassa, pitäisihän sinun Jumalan miehenä olla kanssani samaa mieltä siitä, että näiden ufomies-äyriäisten nousu valtuustoihin on vain meidän Herramme rangaistus luopumuksesta ja Saatanan pauloihin lankeamisesta. Kun kansa antaa niin pitkälle periksi Perkeleen houkutukselle että äänestää Saatanan puolueen ehdokkaita, Saatanan ehdokkaat nousevat luottamuselimiin ja alkavat Jumalan ruoskina ojentaa kansaamme Saatanan pahuudella. Eli kansanomaisemmin, sitä saa mitä tilaa.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Timo Anttila on October 29, 2012, 22:25:37
Muutoksen ex-puoluesihteeri Tapio Äyräväinen meni PS:n alustalta keviästi ja jopa "komiasti" läpi. Hienoa, tällaisten "kunniallisten" ja "isänmaallisten" miesten avulla Suomi nousee jälleen!

No mutta kallis veljyeni Herrassa, pitäisihän sinun Jumalan miehenä olla kanssani samaa mieltä siitä, että näiden ufomies-äyriäisten nousu valtuustoihin on vain meidän Herramme rangaistus luopumuksesta ja Saatanan pauloihin lankeamisesta. Kun kansa antaa niin pitkälle periksi Perkeleen houkutukselle että äänestää Saatanan puolueen ehdokkaita, Saatanan ehdokkaat nousevat luottamuselimiin ja alkavat Jumalan ruoskina ojentaa kansaamme Saatanan pahuudella. Eli kansanomaisemmin, sitä saa mitä tilaa.

Amen. Ja ansioni mukaan tulen saamaan minäkin. Kiitos JeesuS!
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: O.skar on October 29, 2012, 22:33:21
Kunnollisvaalit-sivuilla "kunnostautuneista" läpi:

Osasto Rotusoturit

Juho Eerola (PS), Kotka, 1053 (+231)

Jussi Halla-aho (PS), Helsinki, 6026 (+3046)

Erkki Havansi (PS), Kerava, 435 (+435)

Seppo Heino (PS), Järvenpää, 124 (+124)

Risto Helin (PS), Vaasa, 234 (+178)

Jani Hirvimäki (PS), Salo, 105 (+105, läpi ns. perässä vedettynä)

James Hirvisaari (PS), Asikkala, 191 (-32) (kaksoisosastolainen ;) )

Olli Immonen (PS), Oulu, 1270 (+ 1018)

Jarmo Kyyrö (PS), Vieremä, 66 (+66)

Teemu Lahtinen (PS), Tampere, 530 (+99)

Olavi Mäenpää (YLSS), Turku, 1009 (-714)

Tuomas Okkonen (PS), Lumijoki, 37 (- 116)

Ulla Pyysalo (PS), Taipalsaari, 102 (+40)

Amon Rautiainen (PS), Kotka, 152 (+152)

Pasi Salonen (PS), Vihti, 323 (+ 186)

Kim Sorvari (PS), Vaasa, 111 (+111)

Heikki Tala (PS), Järvenpää, 206 (+4)

Harri Tauriainen (PS), Kemi, 460 (+183)

Jani Viinikainen (PS), Kangasala, 131 (+131)

Freddy van Wonterghem (PS), Kotka, 189 (-10)

Tapio Äyräväinen (PS), Salo 659 (+659, Soinin siivellä läpi menneitä)

Osasto Ristinsieluiset Homoillaratsastajat:

James Hirvisaari (PS), Asikkala, 191 (-32)
Päivi Räsänen (KD), Riihimäki, 473 (-163)
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Timo Anttila on October 29, 2012, 23:03:55
Kunnollisvaalit-sivuilla "kunnostautuneista" läpi:
Päivi Räsänen (KD), Riihimäki, 473 (-163)


Ja vitut!
Räsänen vaikka en (ort.) ole koskaan KD:tä äänestänyt, mutta seurasin kyllä Ajankohtaisen Homo-illan ja sen perusteella en lain pidä häntä millään tapaa kyseenalaisena tms. Erkki Kalevi sitä autenttisesti on.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Reija Härkönen on October 30, 2012, 08:37:06
Kunnollisvaalit-sivuilla "kunnostautuneista" läpi:

Kiitos O.skar, olinkin jo miettinyt, että olisi hyvä, että joku tekisi tällaisen yhteenvedon. Ei ole enää mitään epäselvyyttä siitä,
etteikö Perussuomalaiset olisi julkirasistinen puolue.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Reija Härkönen on October 30, 2012, 08:42:33
Kunnollisvaalit-sivuilla "kunnostautuneista" läpi:
Päivi Räsänen (KD), Riihimäki, 473 (-163)


Ja vitut!
Räsänen vaikka en (ort.) ole koskaan KD:tä äänestänyt, mutta seurasin kyllä Ajankohtaisen Homo-illan ja sen perusteella en lain pidä häntä millään tapaa kyseenalaisena tms. Erkki Kalevi sitä autenttisesti on.

Vitut piiloon Timo, puhu vain omistasi.

Minä olen kyllä O.skarin kanssa samoilla linjoilla eli liittäisin kyllä hyvinkin Räsäsen niihin, jotka tekevät homopelolla politiikkaa. Hän on esimerkiksi julkisesti asettunut homojeneheyttämiskampanjoiden puolelle. Minusta tuollaisessa toiminnassa tehdään uskonnon ja ihmisten pelkojen varjolla sellaista väkivaltaa ihmisille, että en voi sitä mitenkään hyväksyä. Jos halutaan kutsua ihmisiä kokoon ylistämään, puhdistumaan, heräämään, herkistymään - se tehtäköön, mutta ei niin, että julistetaan ihmiset seksuaalisen suuntautumisen vuoksi epäkelvoiksi ja pahoiksi ja ryhdytään heitä joukolla "parantamaan".

Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Julmuri on October 30, 2012, 13:00:59
Räsänen on toki ärsyttävä mielipiteineen, mutta erottaisin hänet kuitenkin selkeästi näistä erkkikalevien porukoista.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kylmä on October 30, 2012, 13:34:00
Räsänen on ammattipolitiikko.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: O.skar on October 30, 2012, 14:12:42
Räsänen on ammattipoliitikko, joka kalastelee homofobien ääniä ja tekee sen vielä lääkärinviittaansa heilutellen.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Julmuri on October 30, 2012, 14:22:25
Räsänen on ammattipoliitikko, joka kalastelee homofobien ääniä ja tekee sen vielä lääkärinviittaansa heilutellen.

Eroaa kuitenkin siten ns. varsinaisista "kunnostautujista", että hänelle varmaan kristinusko on muutakin kuin pelkkä keppihevonen.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Timo Anttila on October 30, 2012, 14:50:52
Kunnollisvaalit-sivuilla "kunnostautuneista" läpi:
Päivi Räsänen (KD), Riihimäki, 473 (-163)


Ja vitut!
Räsänen vaikka en (ort.) ole koskaan KD:tä äänestänyt, mutta seurasin kyllä Ajankohtaisen Homo-illan ja sen perusteella en lain pidä häntä millään tapaa kyseenalaisena tms. Erkki Kalevi sitä autenttisesti on.

Vitut piiloon Timo, puhu vain omistasi.

Minä olen kyllä O.skarin kanssa samoilla linjoilla eli liittäisin kyllä hyvinkin Räsäsen niihin, jotka tekevät homopelolla politiikkaa. Hän on esimerkiksi julkisesti asettunut homojeneheyttämiskampanjoiden puolelle. Minusta tuollaisessa toiminnassa tehdään uskonnon ja ihmisten pelkojen varjolla sellaista väkivaltaa ihmisille, että en voi sitä mitenkään hyväksyä. Jos halutaan kutsua ihmisiä kokoon ylistämään, puhdistumaan, heräämään, herkistymään - se tehtäköön, mutta ei niin, että julistetaan ihmiset seksuaalisen suuntautumisen vuoksi epäkelvoiksi ja pahoiksi ja ryhdytään heitä joukolla "parantamaan".

 :) Totta puhut. Pahoittelen groteskia kieltäni, mutta silti en niputtaisi Räsästä samaan kategoriaan Erkki Kalevin kanssa.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kaptah on November 01, 2012, 07:37:30
Kaptah, Maivei ja muut pikku persukkaiseni. Miltä nyt tuntuu?

Vaalien lopputulos ihan suhteellisen hyvältä, eniten ihmetyttää ja ärsyttää Kokoomuksen voittokulku. Kovin hyvää puoluetta tässä maassa ei kuitenkaan olekaan.

Tuon idiootin läpimenoa ihmettelen kovasti. Oliko sitten niin, että puolue ei voi ainakaan kovin ongelmitta potkia ehdokasta riveistään jonkin pisteen jälkeen ja nämä aivovauriot tulivat ilmi vasta sen pisteen jälkeen? Edelleen ihmettelen miksi joku tuollaista äänestää.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Username1 on November 01, 2012, 08:39:20
Olen jonkun verran seuraillut Kokoomuksen tv-esiintymisiä. Vaikka Katainen mielelläänn puhuu vastuunkannosta, niin erityisesti paistaa eräs seikka läpi, jota lienee puoluetoimiston sparraajien kanssa opiskeltu kynsin ja hampain.

Nimittäin insinöörimäinen asenne. Kokoomuslainen esiintyy melkein aina teknokraattina, joka tuntee ja pureutuu teknisiin yksityiskohtiin ja mikä parasta, ottaa asenteen, jossa opettaa muille niitä. (kun muita edustajia on paikalla! Väittelytilanne)

Noh, näyttelemistä on kaikenlaista ja on aina hyvä selitellä, että tarvitsemme kumpaakin, jos oma ideologinen kanta ei ole suosittu. Näin ollen kokoomuslainen ei puhukaan koskaan suorista ideologisista tavoitteista, ainakaan ilman lisäattribuuttia.

Wille Ryydman taisi olla se poikkeus.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: evil clown on November 01, 2012, 17:17:42
Kaptah, Maivei ja muut pikku persukkaiseni. Miltä nyt tuntuu?

Vaalien lopputulos ihan suhteellisen hyvältä, eniten ihmetyttää ja ärsyttää Kokoomuksen voittokulku. Kovin hyvää puoluetta tässä maassa ei kuitenkaan olekaan.

Siis, Kokoomus voitti ja Vihreät hävisivät? Edelleen, millä mittareilla?
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: sr on November 01, 2012, 18:06:13
Nimittäin insinöörimäinen asenne. Kokoomuslainen esiintyy melkein aina teknokraattina, joka tuntee ja pureutuu teknisiin yksityiskohtiin ja mikä parasta, ottaa asenteen, jossa opettaa muille niitä. (kun muita edustajia on paikalla! Väittelytilanne)

No, ainakin itse kaipaan juuri faktoja ja rationaalista päättelyä politiikkaan populismin (=kuulostaa hyvältä, muttei ole tästä maailmasta) tilalle. Sama juttu väittelyjen suhteen. Minä toivon, että poliitikkojen esittämien väitteiden totuusarvo kyseenalaistetaan ja niille vaaditaan perusteluja.

Quote
Noh, näyttelemistä on kaikenlaista ja on aina hyvä selitellä, että tarvitsemme kumpaakin, jos oma ideologinen kanta ei ole suosittu. Näin ollen kokoomuslainen ei puhukaan koskaan suorista ideologisista tavoitteista, ainakaan ilman lisäattribuuttia.

No, väittelyssä pitää tietenkin puuttua niihin ideologiankin heikkouksiin, eli niihin kohtiin, joita kansa ei halua. Mutta riippumatta siitä, mikä on ideologia, päätösten pitää perustua mahdollisimman oikeaan kuvaan todellisuudesta, jolla ryhdytään sitä ideologiaa toteuttamaan. Jos tuo kuva on harhainen, niin on ihan sama, vaikka ideologia olisi kuinka hieno, koska lopputulos ei tule sitä olemaan.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Username1 on November 01, 2012, 18:09:06
Sr,

Entäs se poliittisen totuuden totuusarvo?

Kyse on paljon enemmän mielestäni siitä, että kuka näyttelee parhaiten hallitsevansa yksityiskohdat kuin siitä, että toinen hallitsee ja toinen taas ei, vaikka toki noinkin joskus on.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Harri on November 01, 2012, 18:09:32
Kaptah, Maivei ja muut pikku persukkaiseni. Miltä nyt tuntuu?

Vaalien lopputulos ihan suhteellisen hyvältä, eniten ihmetyttää ja ärsyttää Kokoomuksen voittokulku. Kovin hyvää puoluetta tässä maassa ei kuitenkaan olekaan.

Tuon idiootin läpimenoa ihmettelen kovasti. Oliko sitten niin, että puolue ei voi ainakaan kovin ongelmitta potkia ehdokasta riveistään jonkin pisteen jälkeen ja nämä aivovauriot tulivat ilmi vasta sen pisteen jälkeen? Edelleen ihmettelen miksi joku tuollaista äänestää.

Ei se poispotkiminen listalta tosiaan onnistu enää loppuvaiheessa. Nyt sitten seurataan mielenkiinnolla mitä tapahtuu. Tuskin mitään Freddyjen ja natsihyysärieeroloiden Kotkassa.

Tuollaista äänestävät tietysti perussuomalaista kansanliikettä kannattavat maahanmuuttokriitikot.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: J. on November 01, 2012, 18:58:31
Tässä on toinen esimerkki tyypillisestä läpimenneestä persusta:
http://www.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit2011/lapinvaalipiiri/tauriainenharri

460 ääntä Kemissä
http://www.vaalikone.fi/kunta2012/tulos/ehdokas/240/163/

Ja kotisivujen kuvagalleriasta:
http://harritauriainen.suntuubi.com/?cat=19&img=57
Osaisko joku sanoa miten sais näkyville tämän kaverin kotisivujen aikaisemman version? Näköjään siivonnut sivunsa pahimmasta white power kamasta.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Username1 on November 01, 2012, 19:07:24
J.

Etsippä sivusto nimeltä WayBackMachine ja laita osoite siellä olevaan kenttään.

Testailinpa, Harrin onneksi eivät toimi kys. sivuston kanssa.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: J. on November 01, 2012, 23:01:18
No ei se mitään, joku onkin jo itse asiassa tallettanut noita juttuja.

http://kunnollisvaalit-2012.blogspot.fi/2012/10/harri-tauriainen-kemi-ps.html
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Harri on November 02, 2012, 10:00:15
No ei se mitään, joku onkin jo itse asiassa tallettanut noita juttuja.

http://kunnollisvaalit-2012.blogspot.fi/2012/10/harri-tauriainen-kemi-ps.html

Tämä siis oli vielä oikein Kemin ykkösääniharava. Rasistista roskasakkia: Tauriainen ja 461 äänestäjäänsä. Hyvä Kemi, hyvä persut!

(http://2.bp.blogspot.com/-imlC-MP0P7Y/UIkdmiYo_TI/AAAAAAAABMQ/HdTYM0kFhHY/s1600/harritauriainen2.png)

(http://4.bp.blogspot.com/-8fpckthGQ5U/UIkd1yDW8zI/AAAAAAAABMg/SM3Bz1yjtvw/s1600/harritauriainen4.png)
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Aapo on November 02, 2012, 11:26:57
Toivotaan että tällaiset sankarit potkitaan ulos persujen valtuustoryhmistä, tai jos tämä ei onnistu, viimeistään neljän vuoden päästä jätetään ottamatta ehdokaslistalle uudestaan.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: mh on November 02, 2012, 11:41:47
No kyllähän se jo näissä vaaleissa nähtiin miten vanhoja valtuustoatkiiveja suljettiin ulos eikä avoimia natseja edes yritetty potkaista pihalle kun aikaa vielä oli. Halla-aho hehkutti Tauriaisen valintaa täysin tietoisena millainen tapaus on kyseessä ja Kotkan fasistit Eerola ja van Wonterghem antoivat täyden tukensa Amon Rautiaiselle.

Ei, ei näitä tapauksia potkita ulos ja jätetä ottamatta uudestaan. Vanhat SMP-järjestöihmiset ovat niitä jotka on ajautumassa sivuraiteelle, avoimet natsit ja fasistit porskuttaa.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Timo Anttila on November 02, 2012, 12:59:24
Ei, ei näitä tapauksia potkita ulos ja jätetä ottamatta uudestaan. Vanhat SMP-järjestöihmiset ovat niitä jotka on ajautumassa sivuraiteelle, avoimet natsit ja fasistit porskuttaa.

Juuri näin. Toki, muutamat hassut putoavat itsestään matkan aikana, mutta Jussi Halla-aho-uskollinen nuivisto tulee tämän kuntavaalin jälkeen tiivistymään ja kasvattamaan vaikutusvaltaansa PS:n sisällä. Tämän aistinee jo Soini itsekkin.

Ja muistaa tulee, traditionaalisilla persuilla ei ollut ja ei ole Hommaa ja "sitoutumattomia" maahanmuuttokriittisiä apunaan ja kuten Hommasta luitte, ei heistä, heidän kyseenalaisen "nuivuuden" takia paljoa Hommalla välitettykään.

Jatkoa ajatellen, on mielenkiintoista seurata miten nuiva PS-lehden päätoimittaja Turkkila toimii. Siis, jos ja kun hän avaa puolueen virallisille sivulle jonkinsortin keskustelufoorumin, niin missä määrin nuivat hommalaiset, jotka eivät äänestä muitakuin ns. halla-aholaisia maahanmuuttokriitikoita tai PS:ää koska Halla-aho siihen kuuluu, sinne kotoutuvat. Toisaalta, monet traditionaaliset persut tulevat heidän myötään vähintään hämmästymään, millaisia skitsoideja ja dulleja iso osa hommaavista perussuomalaismyönteisistä on.

Itse luulen, että Matias kettumaisella oveluudella lykkäsi Homman integrointia PS:n suuntaan, jotta se voisi antaa vielä viimeisen, aidosti nuivan tuen Jussille & Co ja jotta Homman kyseenalaisin aines ei olisi myöskään sotkenut pakkaa liikaa kunnollisvaalit-blogin tyyliin.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: sr on November 02, 2012, 14:55:26
Sr,

Entäs se poliittisen totuuden totuusarvo?

Mitä nyt tarkoitat poliittisella totuudella? Kaikkiin "totuuksiin" pätee se, että niitä voidaan testata vertaamalla totuuden antamia ennusteita sen kanssa, mitä empiirisesti havaitaan todellisuudesta. Ne "totuudet", jotka eivät anna empiirisen todellisuuden kanssa yhtäpitäviä ennusteita, ovat vääriä, eikä politiikkaa kannata rakentaa niiden varaan.

Quote
Kyse on paljon enemmän mielestäni siitä, että kuka näyttelee parhaiten hallitsevansa yksityiskohdat kuin siitä, että toinen hallitsee ja toinen taas ei, vaikka toki noinkin joskus on.

Kuten sanoin, on muiden (oppositiopoliitikot, tutkivat journalistit, tavalliset kansalaiset) tehtävä osoittaa vähimmillään, että näyttelijän väitteet eivät perustu mihinkään todettuun tai parhaimmillaan ovat todetun kanssa ristiriidassa. Juuri tästä syystä kaipaankin sitä väittelyä. Ainakin itse jo lähtökohtaisesti oletan, että poliitikot puhuvat mitä tahansa retoriikkaa, jos heidän juttujaan ei kukaan kyseenalaista. Jos jää kiinni tarpeeksi monta kertaa näyttelystä, niin pahemmin siinä minusta itsensä (ja ajamansa aatteen) nolaa kuin siten, että rehellisesti sanoo, ettei tiedä silloin, kun ei tiedä.

Ja kun sanon kaipaavani väittelyitä, niin kaipaan niitä ennen kaikkea kirjoitetussa muodossa, jolloin jokaisella on aikaa paneutua siihen, mitä kukin on kirjoittanut ja asettaa tarkasti sen, mitä itse tahtoo sanoa. Nopeassa tv-väittelyssä toisaalta harmittomat lipsautukset ja toisaalta näppärät sukkeluudet saavat ihan liikaa painoarvoa verrattuna syvempään ymmärtämiseen asioista.

Kaipaisin esim., että poliitikot kävisivät julkisesti tällaisia väittelyitä kuin mitä me tavalliset kansalaiset käymme netissä. Omalla ajallaan pohtien sitä, mitä sanovat, antaen lähdeviitteitä väitteittensä tueksi, jne. Nyt väittelyt käydään parina puheenvuorona eduskunnassa, jossa esitetyt väitteet ehkä kyseenalaistetaan, mutta siihen se sitten jääkin. Keskustelut loppuvat ennen kuin saadaan tarkemmin selville se, mikä kanta on oikeasti faktojen tukema ja mikä on puhdasta retoriikkaa.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Username1 on November 02, 2012, 16:25:34
Sr,

Puhun poliittisesta totuudesta, kun en oikein muutakaan sanaa sille keksi. Eli Kokoomus harvemmin puhuu ideologisista tavoitteistaan.

He voivat kertoa aitoja teknisiä yksityiskohtia asioista, mutta mitä iloa niistä on, jos he eivät kerro, että mitä he haluavat saavuttaa? He ovat sentään poliitikkoja.

No toisaalta, ehkä he tekevät sitä juuri siksi...

Mitä tulee taas väittelyyn, niin mielestäni oli kuvaavaa amerikkalaisessa dokumentissa tässä taannoin, miten keskustelu on oikeastaan muuttunut vain väittelyksi ja taistelunhaluisimmat pääsevät monesti ääneen, ainakin rapakon takana.

Mitä tästä seuraa? Voit valita tv-kanavasi ja nettisivusi eikä sinun tarvitse ihan oikeasti koskaan haastaa maailmankuvaasi, ainoastaan kaivautua syvemmälle poteroosi. Ja oikeita tutkimuksia tehneet ihmiset tältä saralta silmät kirkkaina väitti, että ennen joutui, koska asioista keskusteltiin eikä päässyt vastapuolta pakoon niin helpolla.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Username1 on November 02, 2012, 16:31:49
Sr,

Avaan asiaa vielä hieman tarkemmin.

Elikkäs, kun toiset puhuvat pitkän ajan poliittisita tavoitteista (kannatetaan sosiaalista vastuuta), niin toinen (kokkarit) puhuvat teknisistä yksityiskohdista... Kuten ulkoistaminen on vain yksityistämisen osa tai että voidaan joutua täydentämään yksityisillä palveluilla jne.

Entäs sitten? Mitä Kokoomus pitkällä tähtäimellä tavoittelee? Ei mitään?

Teknokraattinen asenne on siitä hämäävä, että se sumentaa ideologiset tavoitteet yksityiskohtiin. Toki sillä voit näyttää fiksulta, joka vain käyttää järkeään eikä välttis edes ole ideologiaa takana, on vaan kasa järkeviä päätöksiä... Tai sitten ei.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: turha jätkä on November 02, 2012, 17:15:05
No kyllähän se jo näissä vaaleissa nähtiin miten vanhoja valtuustoatkiiveja suljettiin ulos eikä avoimia natseja edes yritetty potkaista pihalle kun aikaa vielä oli. Halla-aho hehkutti Tauriaisen valintaa täysin tietoisena millainen tapaus on kyseessä ja Kotkan fasistit Eerola ja van Wonterghem antoivat täyden tukensa Amon Rautiaiselle.

Ei, ei näitä tapauksia potkita ulos ja jätetä ottamatta uudestaan. Vanhat SMP-järjestöihmiset ovat niitä jotka on ajautumassa sivuraiteelle, avoimet natsit ja fasistit porskuttaa.

En tiedä mitä Tampereella tapahtui, mutta syystä tai toisesta ihan näkyvässä roolissa ollut toimija ei enää päässyt ehdolle, siis se Jone Viitanen.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Vestbacka on November 02, 2012, 18:08:15
Toivotaan että tällaiset sankarit potkitaan ulos persujen valtuustoryhmistä, tai jos tämä ei onnistu, viimeistään neljän vuoden päästä jätetään ottamatta ehdokaslistalle uudestaan.

Millä perusteella potkisit Tauriaisen ulos perussuomalaisista? Onko hän syyllistynyt rikokseen? Onko hänellä väärä mielipide?
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Vestbacka on November 02, 2012, 18:13:27
Ovatkohan nuo kunnollisvaalisivuston heput miettineet, että heidän mainoksen ansiostaan moni nuiva pääsi esille ja sai äänen kuuluville. Itse löysin ehdokkaani Tapio Äyräväisen juuri kunnollisvaalisivuilta. Niin kattavasti se esittelee minun lailla ajattelevia ehdookaita.

Olen sitä mieltä, että ilman kunnollisvaalisivuja, kukaan ei edes tietäisi mistään Amon Rautiaisesta. Nyt voidaan odottaa vain ja ainoastaan suosion kasvua. Tämän lisäksi olen ymmärtänyt, että kunnollisvaalisivuille Rautiaisen tekstejä linkittänyttä epäillään kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Myös linkin laittaminen on kielettyä.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Harri on November 02, 2012, 18:19:17
Toivotaan että tällaiset sankarit potkitaan ulos persujen valtuustoryhmistä, tai jos tämä ei onnistu, viimeistään neljän vuoden päästä jätetään ottamatta ehdokaslistalle uudestaan.

Millä perusteella potkisit Tauriaisen ulos perussuomalaisista? Onko hän syyllistynyt rikokseen? Onko hänellä väärä mielipide?

Väärä mielipide. Jos siis puoluejohto haluaa mitenkään säilyttää kasvonsa mainostaessaan puoluetta rasismivapaana kansanliikkeenä.

Esimerkiksi tämä Tauriainen on niin päivänselvä rasisti, että minkään maahanmuutto- tai kulttuurikritiikin kaavun suojaan on turha piiloutua.

Hyvää mainosta? Löytää samalla tavalla ajattelevia ihmisiä? No tämä kertoo maahanmuuttokriitikoiden ajattelusta ihan kaiken.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Vestbacka on November 02, 2012, 19:10:19
Toivotaan että tällaiset sankarit potkitaan ulos persujen valtuustoryhmistä, tai jos tämä ei onnistu, viimeistään neljän vuoden päästä jätetään ottamatta ehdokaslistalle uudestaan.

Millä perusteella potkisit Tauriaisen ulos perussuomalaisista? Onko hän syyllistynyt rikokseen? Onko hänellä väärä mielipide?

Väärä mielipide.

Hyvää mainosta? Löytää samalla tavalla ajattelevia ihmisiä? No tämä kertoo maahanmuuttokriitikoiden ajattelusta ihan kaiken.

Onko rikos olla väärää mieltä? Niinkuin se oli natsi-saksassa ja Neuvostoliitossa. Tai tänään Kiinassa ja Pohjois-koreassa? Käsitääkkseni ihmisen perusoikeuksia, joihin kuuluu poliittinen toiminta, ei vapaassa yhteiskunnassa voi kieltää väärän mielipiteen takia. Käsittääkseni Tauriainen ei ole syyllistynyt mihinkään rikokseen. Tauriaisen ohjeista maahanmuutajille voi päätellä, että Tauriainen vastustaa joukkoraiskauksia. Minäkin vastustan niitä. Ja moni muu myös. Ei mitään väärää tuossa. Vai onko?

Mitä se kertoo minun ajattelusta? En olisi löytänyt ehdokastani ilman kunnollisvaaleja. Kiitos heille siitä. Äyräöväinen oli muuten PS:n äänikunkku täällä monikultuurisessa Salossa. Ja suurin kannatus tuli jostain syystä juuri kaikista rikastuneimmista kaupunginosista.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Harri on November 02, 2012, 23:47:22
Toivotaan että tällaiset sankarit potkitaan ulos persujen valtuustoryhmistä, tai jos tämä ei onnistu, viimeistään neljän vuoden päästä jätetään ottamatta ehdokaslistalle uudestaan.

Millä perusteella potkisit Tauriaisen ulos perussuomalaisista? Onko hän syyllistynyt rikokseen? Onko hänellä väärä mielipide?

Väärä mielipide.

Hyvää mainosta? Löytää samalla tavalla ajattelevia ihmisiä? No tämä kertoo maahanmuuttokriitikoiden ajattelusta ihan kaiken.

Onko rikos olla väärää mieltä? Niinkuin se oli natsi-saksassa ja Neuvostoliitossa. Tai tänään Kiinassa ja Pohjois-koreassa? Käsitääkkseni ihmisen perusoikeuksia, joihin kuuluu poliittinen toiminta, ei vapaassa yhteiskunnassa voi kieltää väärän mielipiteen takia. Käsittääkseni Tauriainen ei ole syyllistynyt mihinkään rikokseen. Tauriaisen ohjeista maahanmuutajille voi päätellä, että Tauriainen vastustaa joukkoraiskauksia. Minäkin vastustan niitä. Ja moni muu myös. Ei mitään väärää tuossa. Vai onko?

Mitä se kertoo minun ajattelusta? En olisi löytänyt ehdokastani ilman kunnollisvaaleja. Kiitos heille siitä. Äyräöväinen oli muuten PS:n äänikunkku täällä monikultuurisessa Salossa. Ja suurin kannatus tuli jostain syystä juuri kaikista rikastuneimmista kaupunginosista.

Minä sanoin väärä mielipide, en puhunut mistään rikoksesta. Vääränlaista itseilmaisua ihan persujen johdon mielestä, ainakin vielä jokin aika sitten. Siinähän öyhöttää, musliminkeittäjä-Rautiainen pääsi kyllä kirjoituksineen poliisin tarkasteluun. Ties vaikka vielä tulis päiväsakkoja kuten Mestarille ja Veturinkuljettajalle.

Sinun mielestäsi on siis ihan suotavaa, kenties peräti kannatettavaa kirjoitella muslimien keittämisestä, ministerien ampumisen isänmaallisuudesta jne? Tämä Tauriainen puolestaan kirjoitteli kuvituksen kera paljon muutakin kun näitä ohjeitaan. Mitä ohjeisiin tulee, niin esimerkiksi se lannoite-esimerkki osui huonosti maaliin. Kuuluisan jytkyn lannoitepommista väsäsi tunnetuin seurauksin norjalainen aatetoverinne. Oletko sinäkin roturealisti, kuten tämä Tauriainen itse itseään kuvaili?

Se että nämä tuntuvat järjestään olevan kansanliikkeenne ääniharavia tietysti kertoo paljon kansanliikkeestänne ja sen arvopohjasta. Keskitysleirien uunien uudelleenlämmittäjiä ja murhista ilakoijia oli jo edellisellä valtuustokaudella, homma on nyt vaan selvästi nousussa.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Aapo on November 03, 2012, 00:16:49
Millä perusteella potkisit Tauriaisen ulos perussuomalaisista? Onko hän syyllistynyt rikokseen? Onko hänellä väärä mielipide?

Tauriainen ei ole arvomaailmaltaan yhteensopiva perussuomalaisten kanssa, vaan hän sopisi pikemminkin SKS:n ja Vapauspuolueen kaltaisiin viritelmiin. Tuskin vaikkapa Vasemmistoliitossakaan katsottaisiin esim. mitään Tommi Lievemaata hyvällä.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kourumies on November 03, 2012, 01:09:13

Sinun mielestäsi on siis ihan suotavaa, kenties peräti kannatettavaa kirjoitella muslimien keittämisestä, ministerien ampumisen isänmaallisuudesta jne? Tämä Tauriainen puolestaan kirjoitteli kuvituksen kera paljon muutakin kun näitä ohjeitaan. Mitä ohjeisiin tulee, niin esimerkiksi se lannoite-esimerkki osui huonosti maaliin. Kuuluisan jytkyn lannoitepommista väsäsi tunnetuin seurauksin norjalainen aatetoverinne. Oletko sinäkin roturealisti, kuten tämä Tauriainen itse itseään kuvaili?

Se että nämä tuntuvat järjestään olevan kansanliikkeenne ääniharavia tietysti kertoo paljon kansanliikkeestänne ja sen arvopohjasta. Keskitysleirien uunien uudelleenlämmittäjiä ja murhista ilakoijia oli jo edellisellä valtuustokaudella, homma on nyt vaan selvästi nousussa.


No, kyllä se mieli siitä muuttuu kun tämä hilluminen pilaa Suomen maineen ja alkaa tulla kauppaboikottia ja jäädä sopimukset allekirjoittamatta. Kun se alkaa näkyä omassa kukkarossa, niin ehkä sitten valkenee Vestbackallekin, että maahanmuuttokritiikkiä ei voi syödä.

PS. Tai ehkä sekään ei saa Vistbackaa viisastumaan. On olemassa sellainen oikeistolainen ylimielisyys, että oikeistolainen muka on aina talousasioissa oikeassa, koska on oikeistolainen. Rasistiset äärioikeistolaisetkin voivat tuudittautua kuvitelmaan, että rasismi muka on jotenkin talousnäkökulmasta fiksua, ja jos homma ei toimikaan siten, he voivat aina selittää ulkomaailman paheksuvat reaktiot ja boikotit kommunistimuslimisalaliiton vallan osoituksiksi, koska sehän ei ole mahdollista, että he ylhäisyydessään olisivat väärässä ja väärällä asialla.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Maivei on November 03, 2012, 02:02:57

No, kyllä se mieli siitä muuttuu kun tämä hilluminen pilaa Suomen maineen ja alkaa tulla kauppaboikottia ja jäädä sopimukset allekirjoittamatta. Kun se alkaa näkyä omassa kukkarossa, niin ehkä sitten valkenee Vestbackallekin, että maahanmuuttokritiikkiä ei voi syödä.


Ehkä ne oletetut kauppaboikotit lopulta suututtaisivat itsensä Taikaseinän Hengen ja suvakkipapisto joutuisi sitä lepytelläkseen uhraamaan mahtavimman taikansa, ulkomaiden medialle maalaillun kuunatsivaltakunnan inkarnoitumisen suomenniemelle, ja rajoittamaan tuon kiehtovan tarun vain kotoiseen käyttöön.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Harran on November 03, 2012, 02:36:15
Onko rikos olla väärää mieltä? Niinkuin se oli natsi-saksassa ja Neuvostoliitossa. Tai tänään Kiinassa ja Pohjois-koreassa? Käsitääkkseni ihmisen perusoikeuksia, joihin kuuluu poliittinen toiminta, ei vapaassa yhteiskunnassa voi kieltää väärän mielipiteen takia.

Miten tulisi suhtautua esimerkiksi väärää mieltä saarnaaviin muslimiradikaaleihin? Entä maahanmuuttajamyönteisiin suomalaisiin? Vai kuuluvatko perusoikeudet vain niille jotka ovat kanssasi samaa mieltä?

Käsittääkseni Tauriainen ei ole syyllistynyt mihinkään rikokseen. Tauriaisen ohjeista maahanmuutajille voi päätellä, että Tauriainen vastustaa joukkoraiskauksia. Minäkin vastustan niitä. Ja moni muu myös. Ei mitään väärää tuossa. Vai onko?

Minä olen käsittänyt että edustamasi aateryhmä päinvastoin kannattaa joukkoraiskauksia. Sen voi päätellä esimerkiksi joukkoraiskauksia poliittisessa toiminnassaan käytännössä toteuttaneiden serbijohtajien keskuudessanne nauttimasta varauksettomasta tuesta. He ovat syyllistyneet varsin rankkoihin rikoksiin joita on sittemmin jouduttu puimaan Haagissa saakka. Suomen maahanmuuttajat eivät tietääkseni ole tällaisiin rikoksiin syyllistyneet joten vihanlietsontanne kohdistuu syyttömiin ihmisiin.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kaptah on November 03, 2012, 08:12:15
Minä olen käsittänyt että edustamasi aateryhmä päinvastoin kannattaa joukkoraiskauksia. Sen voi päätellä esimerkiksi joukkoraiskauksia poliittisessa toiminnassaan käytännössä toteuttaneiden serbijohtajien keskuudessanne nauttimasta varauksettomasta tuesta.

Saisinkos nimet joita on varauksetta kannatettu, ketkä näitä ovat varauksetta kannattaneet ja missä vai valehteletko?
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Harran on November 03, 2012, 16:14:06
Saisinkos nimet joita on varauksetta kannatettu, ketkä näitä ovat varauksetta kannattaneet ja missä vai valehteletko?

Nimet: Slobodan Milosevic, Radovan Karadzic, Ratko Mladic ym.

Hommahorinoita olen asiasta nähnyt ja lisäksi näitä serbejä jeesuksellisiin mittoihin ylistäneen artikkelisarjan SVR:n sivuilla. Kirjoittajien nimiä en tähän hätään muista mutta tuskin ne kuitenkaan asianomaisten oikeita nimiä olivat.

Irtisanoutumisesi tällaisesta on tietysti mitä tervetulleinta.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kaptah on November 03, 2012, 16:55:14
Quote
Hommahorinoita olen asiasta nähnyt ja lisäksi näitä serbejä jeesuksellisiin mittoihin ylistäneen artikkelisarjan SVR:n sivuilla. Kirjoittajien nimiä en tähän hätään muista mutta tuskin ne kuitenkaan asianomaisten oikeita nimiä olivat.

SVR on ainakin Venäjäläisten tiedustelupalvelu ja näköjään joku ranskalainen laboratorio. En nyt ihan oikeasti tiedä mistä puhut, vaikka eiköhän Köykkis kohta tule mesoamaan että tiedän kuitenkin kaiken.

Mistä olet vetänyt johtopäätöksen että kyseessä on jokin "edustamamme aateryhmän" yleinen linja? Koska olet itse eri mieltä ja huomaat vain sen, mistä olemme eri mieltä?

Ja kyllä, irtisanoudun kaikenlaisesta sotilaallisesta ja ei-sotilaallisesta väkivallasta. Olen pasifistinen liberaali.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Harran on November 03, 2012, 18:14:32
SVR on ainakin Venäjäläisten tiedustelupalvelu ja näköjään joku ranskalainen laboratorio. En nyt ihan oikeasti tiedä mistä puhut, vaikka eiköhän Köykkis kohta tule mesoamaan että tiedän kuitenkin kaiken.

Kirjoitusvirhe, tarkoitin SVL, Suomen Vastarinta Liike. Mieleen tulee myös Suojeluskunta-foorumi. Luonnollinen vastareaktiosi tähän on tietysti väittää että nämä nyt ovat niitä äärihörhöjä joilla ei ole mitään tekemistä rivipersujen tai rivihommalaisten kanssa tai eivät ainakaan kelpaa edustamaan koko joukkoa koska oikeudeton yleistäminen. Katso seuraava kohta.

Mistä olet vetänyt johtopäätöksen että kyseessä on jokin "edustamamme aateryhmän" yleinen linja? Koska olet itse eri mieltä ja huomaat vain sen, mistä olemme eri mieltä?

Ei vaan siitä että toverisi Vestbacka katsoo oikeutetuksi yleistää kaikkia muslimeja, kaikkia maahanmuuttajia ja kaikkia suviksia, ei ole mitään syytä miksen voisi samalla tavoin yleistää kaikkia nuivia vastuuseen siitä mitä jotkut teistä tekevät ja ajattelevat.

Ja kyllä, irtisanoudun kaikenlaisesta sotilaallisesta ja ei-sotilaallisesta väkivallasta. Olen pasifistinen liberaali.

Minä en irtisanoudu kaikesta väkivallasta vaikken siitä pidäkään. Olen valmis käyttämään väkivaltaa oikeutettuun itsepuolustukseen, läheisteni puolustamiseen sekä tilanteen sitä vaatiessa väkivaltaisen ja epäoikeutetun tyrannian vastustamiseen.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kaptah on November 03, 2012, 18:25:42
Quote
Kirjoitusvirhe, tarkoitin SVL, Suomen Vastarinta Liike. Mieleen tulee myös Suojeluskunta-foorumi. Luonnollinen vastareaktiosi tähän on tietysti väittää että nämä nyt ovat niitä äärihörhöjä joilla ei ole mitään tekemistä rivipersujen tai rivihommalaisten kanssa tai eivät ainakaan kelpaa edustamaan koko joukkoa koska oikeudeton yleistäminen. Katso seuraava kohta.

On niillä varmasti tekemistä, aivan kuin Panu Höglundilla on tekemistä rivipersunvastustajien kanssa ja Mohammed Attalla on tekemistä perusmuslimin kanssa.

Quote
Ei vaan siitä että toverisi Vestbacka katsoo oikeutetuksi yleistää kaikkia muslimeja, kaikkia maahanmuuttajia ja kaikkia suviksia, ei ole mitään syytä miksen voisi samalla tavoin yleistää kaikkia nuivia vastuuseen siitä mitä jotkut teistä tekevät ja ajattelevat.

Luotat siis, että kaksi tyhmää tekee viisaan, kaksi väärää oikean ja jos joku on tyhmä, kannattaa olla itsekin?

Quote
Minä en irtisanoudu kaikesta väkivallasta vaikken siitä pidäkään. Olen valmis käyttämään väkivaltaa oikeutettuun itsepuolustukseen, läheisteni puolustamiseen sekä tilanteen sitä vaatiessa väkivaltaisen ja epäoikeutetun tyrannian vastustamiseen.

Itse asiassa sama, jostain syystä ajattelin tuota kirjoittaessani "väkivallalla" vain hyökkäävää väkivaltaa. Hyväksyn väkivallan poliisin taholta, itse- tai selvästi hyökkäyksen kohteena olevan puolustukseksi ja armeijalta, jos maa on hyökkäyksen kohteena.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Harran on November 03, 2012, 18:54:44
On niillä varmasti tekemistä, aivan kuin Panu Höglundilla on tekemistä rivipersunvastustajien kanssa ja Mohammed Attalla on tekemistä perusmuslimin kanssa.

Mitäs vikaa Höglundissa on? Hänen kolumninsa Plazassa ovat yleensä terävää ja rationaalista asiaa vaikka niissä provosoitaisiinkin. Kyllä ne paljon selvemmin edustavat länsimaisen sivistyneen yhteiskunnan rationaalista puolustamista kuin jonkun Ruukinmatruunan emotionaaliset vuodatukset, viimeksi tänään kun Matruuna omaa realistisuuttaan ja rationaalisuuttaan moneen kertaan vakuutellen vuodatti emotionaalisen purkauksen siitä kuinka Suomen pitäisi hankkia ydinase tai hermokaasuja ja kostaa pieninkin arvovaltansa loukkaus maksimaalisella retaliaatiolla kaikkia, sekä vihollisia että ystäviä, vastaan.

Luotat siis, että kaksi tyhmää tekee viisaan, kaksi väärää oikean ja jos joku on tyhmä, kannattaa olla itsekin?

No tiedät hyvin itsekin että minä en ole tyhmä. En myöskään usko että kannattaa koskaan taantua vihollisten tasolle. Muistutin vain tyhmää toveriasi siitä kuka ja ketkä todellisuudessa ovat joukkoraiskaamista harjoittaneet ja tukeneet.

Itse asiassa sama, jostain syystä ajattelin tuota kirjoittaessani "väkivallalla" vain hyökkäävää väkivaltaa. Hyväksyn väkivallan poliisin taholta, itse- tai selvästi hyökkäyksen kohteena olevan puolustukseksi ja armeijalta, jos maa on hyökkäyksen kohteena.

Hyväksyn totta kai oikeutetun maanpuolustuksen ja poliisitoiminnan ja olen valmis niihin osallistumaankin jos ja milloin kutsu käy. Sen sijaan en pidä mitään väkivaltaa automaattisesti oikeutettuna sillä perusteella että tekijä on poliisi tai sotilas, vaan asetan väkivallan ammattilaisille paljon kovemmat vaatimukset kuin satunnaiselle katutappelijalle. En missään tapauksessa hyväksy viranomaismielivaltaa. Onneksi Suomi on yhä maa jossa poliisiin ja puolustusvoimiin voi luottaa, että tekevät työnsä laillisesti.

Sellaisessa maassa jossa poliisit ja sotilaat pääasiallisesti sortavat, ryöstävät, raiskaavat ja joukkomurhaavat kansalaisiaan on jokaisella kansalaisella oikeus tarttua yksityisiin aseisiin ja puolustautua, tarvittaessa myös kumota kyseessä oleva regiimi.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kaptah on November 03, 2012, 19:07:34
Mitäs vikaa Höglundissa on?

Quote from: Panu Höglund
Raiskaajan siitin on oikeuden miekka, ja nuoren naisen tuskanhuudoista nousee vapauden, oikeuden ja onnen sävel!
Suomalaisen naisen pimppa on se viemäri, johon koko maailman miehet likaisine kyrpineen ruilauttavat liejunsa, ja tietysti ilman kondomia. Sitten kun naisella on jo aids ja kuppa ja lapsi, sitten se kiltti suomalainen mies kyllä kelpaa elättäjäksi ja tartutettavaksi.
Tällainen raiskaus on vallankumouksellinen teko, josta laaditaan laulut ja soitetaan sävelet vielä satoja vuosia myöhemmin.
Kolmen vuoden paskanheittokampanjaa siedettyäni minä en ole kiinnostunut rasistien ihmisoikeuksista paskan pätkää. Minä haluan kostoa. Mitä raaempaa ja säälimättömämpää, sen parempi.
ersulle joutaisi luoti mennä yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos.
Minulle kelpaa hyvitykseksi vain virtaava veri ja persujen kauhun ja tuskan huudot.

No tiedät hyvin itsekin että minä en ole tyhmä. En myöskään usko että kannattaa koskaan taantua vihollisten tasolle. Muistutin vain tyhmää toveriasi siitä kuka ja ketkä todellisuudessa ovat joukkoraiskaamista harjoittaneet ja tukeneet.

Et ole tyhmä ainakaan sanan perinteisessä merkityksessä, eli ilmeisesti et syyllisty samaan yleistykseen kuin edellämainitut tyhmät? Eli et syytä yhtä nuivaa toisten teoista? Kiitän. Sitten perut luultavasti väitteesi serbijohtajien varauksettomasta kannatuksesta.

Hyväksyn totta kai oikeutetun maanpuolustuksen ja poliisitoiminnan ja olen valmis niihin osallistumaankin jos ja milloin kutsu käy. Sen sijaan en pidä mitään väkivaltaa automaattisesti oikeutettuna sillä perusteella että tekijä on poliisi tai sotilas, vaan asetan väkivallan ammattilaisille paljon kovemmat vaatimukset kuin satunnaiselle katutappelijalle. En missään tapauksessa hyväksy viranomaismielivaltaa. Onneksi Suomi on yhä maa jossa poliisiin ja puolustusvoimiin voi luottaa, että tekevät työnsä laillisesti.

Sellaisessa maassa jossa poliisit ja sotilaat pääasiallisesti sortavat, ryöstävät, raiskaavat ja joukkomurhaavat kansalaisiaan on jokaisella kansalaisella oikeus tarttua yksityisiin aseisiin ja puolustautua, tarvittaessa myös kumota kyseessä oleva regiimi.

Samaa mieltä, joskin pidän nykytilanteessa aseista puhumisesta samana päivänä itsepuolustuksen kanssa vähän arveluttavana touhuna.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Vongoethe on November 03, 2012, 19:19:51
Kuka se muuten puhelee asiayhteydestä irrottamisesta? Kouho mikä kouho on Höglundkin, täysi torvelo minunkin kirjoissani, mutta eivätköhän nuo trollaukset sun muut ylilyönnit kannattaisi asettaa yhteyteensä ja sellaiseen viidakkoon, joka on täynnä samanlaisia kaheleita ja kylähulluja.

Antifreudilaiseksi muuten huvittava määrä freudilaisuuksia noissakin sitaateissa.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kourumies on November 03, 2012, 19:29:50
Kuka se muuten puhelee asiayhteydestä irrottamisesta? Kouho mikä kouho on Höglundkin, täysi torvelo minunkin kirjoissani, mutta eivätköhän nuo trollaukset sun muut ylilyönnit kannattaisi asettaa yhteyteensä ja sellaiseen viidakkoon, joka on täynnä samanlaisia kaheleita ja kylähulluja.


Juu, omat kirjoituksesihan ovat tunnetusti aina loogisia ja asiallisia etkä koskaan alennu täysin provosoitumattomiin henkilökohtaisiin hyökkäyksiin, kuten olemme täälläkin monia kertoja nähneet. Siihen verrattuna joku, joka vuosikausien kiusanteosta provosoituu, on ihan kauhea hullu.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Vongoethe on November 03, 2012, 19:45:26
Kuka se muuten puhelee asiayhteydestä irrottamisesta? Kouho mikä kouho on Höglundkin, täysi torvelo minunkin kirjoissani, mutta eivätköhän nuo trollaukset sun muut ylilyönnit kannattaisi asettaa yhteyteensä ja sellaiseen viidakkoon, joka on täynnä samanlaisia kaheleita ja kylähulluja.


Juu, omat kirjoituksesihan ovat tunnetusti aina loogisia ja asiallisia etkä koskaan alennu täysin provosoitumattomiin henkilökohtaisiin hyökkäyksiin, kuten olemme täälläkin monia kertoja nähneet. Siihen verrattuna joku, joka vuosikausien kiusanteosta provosoituu, on ihan kauhea hullu.


Mitä nyt henkilökohtaisena hyökkäyksenä pitää, joillakuilla se kynnys on kovin matala, vaihtelee tarpeen mukaan. Enemmän puhuin kylläkin siitä kuvasta, jonka Höglund ilmeisen tietoisestikin itsestään antaa noissa nettikirjoitteluissaan. En ole tosin aivan viime aikoina niitä lukenut enkä niinkään viitannut Plaza-kirjoituksiin, jotkut niistä ovat kerrassaan mainioita, vaan vetosin lähinnä noihin sitaatteihin, asiayhteydestään irroitettuihin sellaisiin, joita näkyy jossain Hiki- vai Wikipediassakin sekä keskustelupalstoilla riepoteltavan ja kierräteltävän kyllästymiseen asti.

Kuten sanottua, en tunne miestä, enkä käy hänen motiivejaan sen kummemmin arvuuttelemaan. Voi tietenkin olla, että hänelläkin on jäänyt päälle se lapsuuden vaihe, jossa oli kivaa katkoa kärpäseltä siivet ja tutkia, kuinka se käyttäytyy. Tai sohaista muurahaispesää.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Harran on November 03, 2012, 20:24:00
Raiskaajan siitin on oikeuden miekka...

Huh huh, olipa värikästä metaforiikkaa. En ole nähnyt tuollaista tekstiä ainakaan sen vuoden aikana jonka olen Höglundin kolumnipalstaa seurannut. Missäköhän nuo tekstit on julkaistu? Jossain nettiriitelyssä?

Et ole tyhmä ainakaan sanan perinteisessä merkityksessä, eli ilmeisesti et syyllisty samaan yleistykseen kuin edellämainitut tyhmät? Eli et syytä yhtä nuivaa toisten teoista? Kiitän. Sitten perut luultavasti väitteesi serbijohtajien varauksettomasta kannatuksesta.

Luulet liikoja, ei minulla ole mitään syytä perua todettuja tosiasioita. En ole yleistänyt niitä koskemaan kaikkia nuivia. Tosiasia ikävä kyllä on että jotkut nuivat pitävät Milosevicin, Karadzicin ja Mladicin toimia hyväksyttävinä ja jopa ihannoivat niitä.

Samaa mieltä, joskin pidän nykytilanteessa aseista puhumisesta samana päivänä itsepuolustuksen kanssa vähän arveluttavana touhuna.

Aseet ovat apuvälineitä. Niiden omistaminen on yhtä vähän tuomittavaa ja rikollista kuin se että on käynyt salilla, opetellut jonkin itsepuolustustaidon tai vaikka se että osaa puolustaa itseään verbaalisesti. On moraalisesti arveluttavaa tuomita ihmisiä siitä että he ovat vahvoja, itsenäisiä ja kykeneviä puolustamaan itseään ja vielä lähimpiäänkin. Tällaisen tuomitseminen ja heikkouden pitäminen hyveenä ovat oireita ihmispelkoisesta maailmankuvasta jossa vain heikot, alistetut ja vaarattomiksi tehdyt kanssaihmiset ovat hyväksyttäviä. Tällainen maailmankuva on omiaan raivaamaan tietä totalitaarisille hallintomuodoille.

Hyve ei ole sitä että ihminen on pakosta tai heikkouttaan harmiton. Hyve on sitä että hän on vahva ja kykenevä tarvittaessa itsensä ja muidenkin puolustamiseen mutta tietoisesti käyttää voimiaan ja kykyjään vain hyvään.

Tässä teemaan liittyvä kuva (linkki sisällä):
(https://farm9.staticflickr.com/8190/8140875088_d035aff962.jpg)
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kourumies on November 03, 2012, 21:09:04
Raiskaajan siitin on oikeuden miekka...

Huh huh, olipa värikästä metaforiikkaa. En ole nähnyt tuollaista tekstiä ainakaan sen vuoden aikana jonka olen Höglundin kolumnipalstaa seurannut. Missäköhän nuo tekstit on julkaistu? Jossain nettiriitelyssä?


Vanhan blogin aikoina, kun ao. herra oli yhä tunnetuin feminisminvastaisuudestaan ja naisvihastaan eikä ollut vielä naimisissa eikä kihloissa, vaan joku pikkupimu jostain perslävestä oli särkenyt hänen sydämensä. Siihen aikaan tämän maan pikkukaptahit söivät hänen kädestään, koska naisviha oli silloin heidän juttunsa. Sitten tuli Halla-aho, jonka kyytiin pikkukaptahit hyppäsivät, tunnetuin seurauksin.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: markkuk on November 03, 2012, 21:50:14
Raiskaajan siitin on oikeuden miekka...

Huh huh, olipa värikästä metaforiikkaa. En ole nähnyt tuollaista tekstiä ainakaan sen vuoden aikana jonka olen Höglundin kolumnipalstaa seurannut. Missäköhän nuo tekstit on julkaistu? Jossain nettiriitelyssä?


Vanhan blogin aikoina, kun ao. herra oli yhä tunnetuin feminisminvastaisuudestaan ja naisvihastaan eikä ollut vielä naimisissa eikä kihloissa, vaan joku pikkupimu jostain perslävestä oli särkenyt hänen sydämensä. Siihen aikaan tämän maan pikkukaptahit söivät hänen kädestään, koska naisviha oli silloin heidän juttunsa. Sitten tuli Halla-aho, jonka kyytiin pikkukaptahit hyppäsivät, tunnetuin seurauksin.

Tarkemmin särkynytsydämisen lohkaisuihin voi tutustua täällä;

http://fi.wikiquote.org/wiki/Panu_H%C3%B6glund

Kannattanee antaa armon käydä oikeudesta.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Harran on November 03, 2012, 22:03:21
Vanhan blogin aikoina, kun ao. herra oli yhä tunnetuin feminisminvastaisuudestaan ja naisvihastaan eikä ollut vielä naimisissa eikä kihloissa, vaan joku pikkupimu jostain perslävestä oli särkenyt hänen sydämensä. Siihen aikaan tämän maan pikkukaptahit söivät hänen kädestään, koska naisviha oli silloin heidän juttunsa. Sitten tuli Halla-aho, jonka kyytiin pikkukaptahit hyppäsivät, tunnetuin seurauksin.

Näin kerran kiinalaisen elokuvan jossa mestarin sydän oli särki koska hänen ilkeä veljensä, paha mestari oli varastanut häneltä naisensa ja poikansa. Mestari sai kuitenkin mystisen vanhuksen ja vastataistelijansa avulla itsensä kuntoon ja kosti pahalle veljelleen, vapautti poikansa mutta ei ehtinyt pelastaa vaimoaan jonka ilkeä veli oli haudannut elävältä. Tämä epäonnistuminen särki uudelleen mestarin sydämen ja hän ratkesi ryyppäämään. Aiemmin pelastetun poikansa ja entisen taistelutoverinsa avulla hän kuitenkin taas nousi ja koettelemukset olivat tehneet hänestä entistä vahvemman.

Niin sanoi jo Zarathustra että suru, kärsimys ja koettelemukset opettavat ihmiselle itsekuria ja hengen voimaa. Ei ole oikein märehtiä vanhoissa murheissa vaan keskittää mieli omien rajattomien, piilevien kykyjen ja mahdollisuuksien käyttämiseen oikein ja hyvin. Laiska, heikko tai petollinen opetuslapsi voi tulla pahan mestarin hurmaamaksi mutta toisia on aina ja paremmat jäävät. Oikea mestari on se joka jättää jälkeensä oppilaita joista on oleva ylpeä. Väärät mestarit ympäröivät itsensä sykofanteilla joita salaa vielä häpeävät.

On suurempaa etsiä ja kukistaa pahe itsessään kuin vahtia naapurin paheita. Pahuuden kostolla on pitkä käsi joka ulottuu sukupolvienkin taa, joten on tehtävä hyvää. :D
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kourumies on November 03, 2012, 22:27:17
Raiskaajan siitin on oikeuden miekka...

Huh huh, olipa värikästä metaforiikkaa. En ole nähnyt tuollaista tekstiä ainakaan sen vuoden aikana jonka olen Höglundin kolumnipalstaa seurannut. Missäköhän nuo tekstit on julkaistu? Jossain nettiriitelyssä?


Vanhan blogin aikoina, kun ao. herra oli yhä tunnetuin feminisminvastaisuudestaan ja naisvihastaan eikä ollut vielä naimisissa eikä kihloissa, vaan joku pikkupimu jostain perslävestä oli särkenyt hänen sydämensä. Siihen aikaan tämän maan pikkukaptahit söivät hänen kädestään, koska naisviha oli silloin heidän juttunsa. Sitten tuli Halla-aho, jonka kyytiin pikkukaptahit hyppäsivät, tunnetuin seurauksin.

Tarkemmin särkynytsydämisen lohkaisuihin voi tutustua täällä;

http://fi.wikiquote.org/wiki/Panu_H%C3%B6glund

Kannattanee antaa armon käydä oikeudesta.

Tunnut olevan kovin kiinnostunut Höglundista ja kokevan pakonomaista halua sotkea hänen henkilöään jokaiseen keskusteluun, jottei sinun tarvitsisi pohtia asiallisia asioita. Onko taustalla kenties jonkinlainen homoseksuaalinen himosi häneen? Täällä voit tunnustaa sen avoimesti, sillä punavihermädättäjinä suhtaudumme myös suvaitsevaisesti seksuaalisuuden moninaisuuteen.

No, leikki sikseen. Eikö sinustakin ole kovin kummallista, että olet näin kiinnostunut Höglundista, joka on vain yksi maahanmuuttokritiikkikeskustelun osallistujista, eikä edes kovin merkittävä? Eikö sinustakin ole kovin kummallista, että vain maahanmuuttokriitikot jaksavat tehdä hänestä tällaista numeroa? Eikö sinustakin ole kummallista, että viiteryhmälläsi on pakonomainen tarve jatkuvasti repostella Höglundia, joka ei ole kansanedustaja, poliittinen toimija eikä edes kovin merkittävä kirjailija tai julkinen keskustelija?

Taustalla on tietysti Halla-ahon henkilökohtainen Höglund-kompleksi, joka - kuten Jussi Jalonen on täällä selvittänyt - sai alkunsa siitä, että Höglund poisti Halla-ahon kommentin vanhasta blogistaan. Tämä oli Halla-aholle niin suuri narsistinen loukkaus, että hän on siitä lähtien käynyt henkilökohtaista Höglund-vastaista nettisotaa. Se ei ole ihmeellistä. Ihmeellistä on, että sinä markkuk ja muut Halla-ahon palvojat näette vielä lähes vuosikymmenen jälkeen asiaksenne kostaa Höglundille sitä, että hän poisti Halla-ahon kommentin blogistaan. Mutta jokainen löytää elämälle tarkoituksen omalta tasoltaan.

Höglundin naisvastaiset kirjoitukset eivät tietenkään voi olla tämän kampanjasi taustalla, sillä onhan Mestarisi itsekin suonut Höglundille kehuja tasan yhdestä asiasta eli "karvaperseantifeminismistä", joka kuulemma "ei ollut täysin vailla ansiokkuutta" tms.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: markkuk on November 03, 2012, 22:48:16
Raiskaajan siitin on oikeuden miekka...

Huh huh, olipa värikästä metaforiikkaa. En ole nähnyt tuollaista tekstiä ainakaan sen vuoden aikana jonka olen Höglundin kolumnipalstaa seurannut. Missäköhän nuo tekstit on julkaistu? Jossain nettiriitelyssä?


Vanhan blogin aikoina, kun ao. herra oli yhä tunnetuin feminisminvastaisuudestaan ja naisvihastaan eikä ollut vielä naimisissa eikä kihloissa, vaan joku pikkupimu jostain perslävestä oli särkenyt hänen sydämensä. Siihen aikaan tämän maan pikkukaptahit söivät hänen kädestään, koska naisviha oli silloin heidän juttunsa. Sitten tuli Halla-aho, jonka kyytiin pikkukaptahit hyppäsivät, tunnetuin seurauksin.

Tarkemmin särkynytsydämisen lohkaisuihin voi tutustua täällä;

http://fi.wikiquote.org/wiki/Panu_H%C3%B6glund

Kannattanee antaa armon käydä oikeudesta.

Tunnut olevan kovin kiinnostunut Höglundista ja kokevan pakonomaista halua sotkea hänen henkilöään jokaiseen keskusteluun, jottei sinun tarvitsisi pohtia asiallisia asioita. Onko taustalla kenties jonkinlainen homoseksuaalinen himosi häneen? Täällä voit tunnustaa sen avoimesti, sillä punavihermädättäjinä suhtaudumme myös suvaitsevaisesti seksuaalisuuden moninaisuuteen.

No, leikki sikseen. Eikö sinustakin ole kovin kummallista, että olet näin kiinnostunut Höglundista, joka on vain yksi maahanmuuttokritiikkikeskustelun osallistujista, eikä edes kovin merkittävä? Eikö sinustakin ole kovin kummallista, että vain maahanmuuttokriitikot jaksavat tehdä hänestä tällaista numeroa? Eikö sinustakin ole kummallista, että viiteryhmälläsi on pakonomainen tarve jatkuvasti repostella Höglundia, joka ei ole kansanedustaja, poliittinen toimija eikä edes kovin merkittävä kirjailija tai julkinen keskustelija?

Taustalla on tietysti Halla-ahon henkilökohtainen Höglund-kompleksi, joka - kuten Jussi Jalonen on täällä selvittänyt - sai alkunsa siitä, että Höglund poisti Halla-ahon kommentin vanhasta blogistaan. Tämä oli Halla-aholle niin suuri narsistinen loukkaus, että hän on siitä lähtien käynyt henkilökohtaista Höglund-vastaista nettisotaa. Se ei ole ihmeellistä. Ihmeellistä on, että sinä markkuk ja muut Halla-ahon palvojat näette vielä lähes vuosikymmenen jälkeen asiaksenne kostaa Höglundille sitä, että hän poisti Halla-ahon kommentin blogistaan. Mutta jokainen löytää elämälle tarkoituksen omalta tasoltaan.

Höglundin naisvastaiset kirjoitukset eivät tietenkään voi olla tämän kampanjasi taustalla, sillä onhan Mestarisi itsekin suonut Höglundille kehuja tasan yhdestä asiasta eli "karvaperseantifeminismistä", joka kuulemma "ei ollut täysin vailla ansiokkuutta" tms.

Taas sinä vedät hillittömät pultit aivan mitättömästä syystä, miksi ihmeessä? Olit jo vähänaikaa kohtalaisen maltillinen ja sinun kirjoituksiasikin jaksoi lukea, koska ne eivät sisältäneet sitä tavanomaista riehumista. Mikä sulla painaa tuossa Panussa?

Panu Höglund on minulle vain malliesimerkki yhdestä ihmistyypistä, jonka sodanjälkeinen suomi on tuottanut. Kaikkea sairaasti vihaava juureton, päämäärätön ja kaunainen ihminen. Tässä yhteydessä viestini oli vastaus Harranin kysymykseen.

Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kaptah on November 03, 2012, 23:20:38
Huh huh, olipa värikästä metaforiikkaa. En ole nähnyt tuollaista tekstiä ainakaan sen vuoden aikana jonka olen Höglundin kolumnipalstaa seurannut. Missäköhän nuo tekstit on julkaistu? Jossain nettiriitelyssä?

Melko kauniisti muotoiltu :D Ymmärrätkö nyt kuitenkin, mikä Panu Höglundissa on mielestäni vikana?

Quote from: Harran
Minä olen käsittänyt että edustamasi aateryhmä päinvastoin kannattaa joukkoraiskauksia. Sen voi päätellä esimerkiksi joukkoraiskauksia poliittisessa toiminnassaan käytännössä toteuttaneiden serbijohtajien keskuudessanne nauttimasta varauksettomasta tuesta.
Quote from: Harran
...ei ole mitään syytä miksen voisi samalla tavoin yleistää kaikkia nuivia vastuuseen siitä mitä jotkut teistä tekevät ja ajattelevat.
Quote from: Harran
En ole yleistänyt niitä koskemaan kaikkia nuivia.

Jjjjjooo...

Quote
Aseet ovat apuvälineitä. Niiden omistaminen on yhtä vähän tuomittavaa ja rikollista kuin se että on käynyt salilla, opetellut jonkin itsepuolustustaidon tai vaikka se että osaa puolustaa itseään verbaalisesti.

Kannatatko siis salilla käymisen tai kamppailulajien harjoittamisen saattamista luvanvaraiseksi, vai pitäisikö aseiden luvanvaraisuus kumota?
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Vongoethe on November 13, 2012, 09:05:41
HS, 13.11.2012 - Tutkija: Protestimieliala ei realisoitunut kuntavaaleissa (http://www.hs.fi/kotimaa/Professori+Talvivaaran+kaivosta+ei+kannata+sulkea/a1305614824782)

"Protestimieliala ei päässyt realisoitumaan kuntavaaleissa, arvioi Oulun yliopiston informaatiotutkimuksen ja viestinnän professori Erkki Karvonen Helsingin Sanomien TNS Gallupilta tilaaman selvityksen tuloksia.
 
Selvityksen mukaan yleisimmät perusteet jättää äänestämättä olivat vaikeus löytää sopiva ehdokas sekä yleinen epäluottamus politiikkaa ja politiikkoja kohtaan. Näin ajatteli lähes puolet vastaajista.
 
Runsas kolmasosa perusteli äänestämättömyyttään sillä, että puolueet eivät kykene tarjoamaan selkeitä vaihtoehtoja nykymenolle ja sillä, että oli vaikeata löytää sopivaa puoluetta.
 
Karvonen ei kaada vastuuta äänestämättömyydestä kenellekään erikseen.
 
"Asiaan vaikuttavat kaikki osapuolet, esimerkiksi media pitämällä ja vahvistamalla epäluuloja päättäjiä kohtaan."
 
Karvosen mukaan äänestäjien näkökulmasta tuloksissa näkyy yleinen ajan henki, jossa virallisia oppeja epäillään ja kannatetaan vaihtoehtoja.
 
Selvityksessä tutkittiin myös kansalaisten näkemyksiä siitä, kuinka hyvin puolueiden puheenjohtajat esiintyivät kahden viimeisen kampanjaviikon aikana.
 
Parhaiten pärjäsivät pääministeri Jyrki Katainen (kok), jonka esiintymistä arvosti hyväksi kaksi viidestä. Toisella sijalla oli urheilu- ja kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (vas) ja kolmannella kansanedustaja Juha Sipilä (kesk).
 
Huonoimmat arvosanat saivat Timo Soini (ps) ja Carl Haglund (r).
"

Kyllä kansa tietää?
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Kylmä on November 13, 2012, 09:31:23
Soini oli kyllä joko väsynyt tai halveksuu äänestäjiään jo niin paljon, ettei viitsi panostaa paria väsynyttä letkautusta enempää, mikä häiritsi kyllä meikäläistä ja ihmetytti miten tuollainen toiminta vielä villitsee väkijoukkoja. Haglundhan taas oli todella terävä, mutta RKP nyt on aina RKP, joten oikeastaan sama mitä siellä puhisee, huonoa arvosanaa ei kyllä Callelle voi antaa vaaliväittelyistä kuin asennevammainen.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Vongoethe on November 13, 2012, 10:02:35
Soini oli kyllä joko väsynyt tai halveksuu äänestäjiään jo niin paljon, ettei viitsi panostaa paria väsynyttä letkautusta enempää, mikä häiritsi kyllä meikäläistä ja ihmetytti miten tuollainen toiminta vielä villitsee väkijoukkoja.
***

Hmmm... väsynyt... Hirvisaari (http://yle.fi/uutiset/hirvisaari_perussuomalaiset_unohtivat_maahanmuuttoteeman/6373332) on sitä mieltä, että enemmän olisi hänelle niin rakkaista maahanmuuttoasioista (http://todellisuus.org/index.php?topic=1360.msg62459#msg62459) pitänyt puhua, Halla-aho (http://hommaforum.org/index.php/topic,77230.msg1163777.html#msg1163777) sanoo, että mahdollisesti, jos nyt kauniisti kysytte, hän saattaisi harkita puheenjohtajan paikkaa ja että puolue ei hajoa. Tokkopa olivat tuosta tutkimuksesta tietoisia, mutta onhan herroille kertynyt jo koko lailla taistelukokemusta ja poliittista vainua.

Enbuskesta (http://hommaforum.org/index.php/topic,77230.msg1163741.html#msg1163741) näyttää nyt sitten tulleen virallisesti Homma Approved®  -toimittaja.

Ketju Hommalta yli kolmen vuoden takaa: Soini on omahyväinen FEIKKI (http://hommaforum.org/index.php/topic,4208.msg64652.html#msg64652)

Etteivät taas olisi Timo-reppanaa kölin alta vetämässä tai peräti lankulle laittamassa?
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Harri on November 13, 2012, 10:13:57
Laitilassa kaksi työväenpuolueen edustajaa loikkasi toiseen työväenpuolueeseen (http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/413898/Kokoomus+nappasi+kaksi+perussuomalaista+Laitilassa) jo ennen uuden valtuuston kokoontumista.
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Vongoethe on November 13, 2012, 10:23:15
Laitilassa kaksi työväenpuolueen edustajaa loikkasi toiseen työväenpuolueeseen (http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/413898/Kokoomus+nappasi+kaksi+perussuomalaista+Laitilassa) jo ennen uuden valtuuston kokoontumista.


"Kuronen kiistää, että kokoomuksesta olisi houkuteltu tuoreita valtuutettuja aidan toiselle puolen."

Minkä ihmeen aidan vaiko vain nousukkaiden temppuradan?
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Vongoethe on November 14, 2012, 00:37:58
Haha, veli Timofjev näkyy taas olevan vaudissa: Soini on syrjäytettävä! (http://marmesrob.puheenvuoro.uusisuomi.fi/124376-soini-on-syrjaytettava)

Mutta minne unohtuivat Viinikainen, Rautio ynnä muut liemiruokien ja muhennosten keittelijät?

EDIT: Tulihan niitä sieltä (http://marmesrob.puheenvuoro.uusisuomi.fi/124376-soini-on-syrjaytettava#comment-1822269). Ujoja ovat vissiin, kun kesti hetken aikaa vai olisiko ollut pata porpattelemassa.

Näinköhän Herr Flick Herr Himmler Herr Jussi Niinistö olisi kipuamassa Reichsführeriksi? Voi semafori sentään.

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cc/Bundesarchiv_Bild_146II-783%2C_Heinrich_Himmler.jpg/432px-Bundesarchiv_Bild_146II-783%2C_Heinrich_Himmler.jpg)
Title: Re: Kunnallisvaalit 2012
Post by: Vongoethe on February 17, 2013, 08:09:30
HS, 16.2.2013: Oikeuden Sipoo-päätös saattaa vaikuttaa kaikkiin tuleviin vaaleihin (http://www.hs.fi/kaupunki/Oikeuden+Sipoo-p%C3%A4%C3%A4t%C3%B6s+saattaa+vaikuttaa+kaikkiin+vaaleihin+/a1360910440023)

Quote from: [url=http://www.hs.fi/kaupunki/Oikeuden+Sipoo-p%C3%A4%C3%A4t%C3%B6s+saattaa+vaikuttaa+kaikkiin+vaaleihin+/a1360910440023]HS, 16.2.2013[/url]

Sipoo joutuu uusimaan kuntavaalit, koska laskentaan osallistui ehdokkaita

Johanna Mannila

Jukka Perttu

Marja Salomaa

[Kuvateksti:] Sipoon kunta joutuu uusimaan viime lokakuussa pidetyt kuntavaalit.


Helsingin hallinto-oikeus määräsi perjantaina Sipoon kunnan uusimaan viime lokakuussa pidetyt kuntavaalit.
 
Oikeuden mukaan alustavaan ääntenlaskentaan osallistui esteellisiä ihmisiä: vaaleissa itse ehdolla olleita sekä näiden puolisoita ja sisaruksia.
 
Lisäksi tarkastuslaskentaan ja joidenkin äänestysalueiden ennakkoäänten laskentaan osallistui esteellinen keskusvaalilautakunnan jäsen.
 
Päätöstä tutkitaan kunnissa nyt tarkkaan. Uusi linjaus voi vaikuttaa kaikkiin seuraaviin vaaleihin.
 
Oikeuden päätös onkin herättänyt kunnissa hämmennystä.
 
Oikeusministeriö lähetti ennen vaaleja kuntiin aiempaa tiukempia vaaliohjeita, mutta vaalilain tekstiä ei ollut muutettu. Ministeriön ohjeet tulivat niin myöhään, että kunnista valtaosa oli jo vahvistanut vaalilautakuntien kokoonpanon. Esimerkiksi Vantaalla ei lähdetty vaihtamaan ihmisiä.
 
Osa kunnista tulkitsi, ettei kyseessä ollut ministeriön määräys vaan suositus. Näin tähdensi (HS 27.10.) oikeusministeriön vaalijohtaja Arto Järvinen. Hän ilmoitti perjantaina HS:lle, ettei kommentoi hallinto-oikeuden ratkaisua ennen kuin se saa lainvoiman.
 
Vaalilakien valmisteluun 1970-luvulta lähtien osallistunut korkeimman hallinto-oikeuden entinen tuomari Lauri Tarasti pitää juridista tilannetta epäselvänä. Hänen mukaansa oikeuden päätös on uusi tulkinta.
 
"Ongelmana on, mikä on alustavan laskennan merkitys, kun kuitenkin lopullinen vaalitulos lasketaan keskusvaalilautakunnassa."
 
Tarastin arvio on, ettei alustavaan laskentaan voi soveltaa hallintolain esteellisyysperusteita. Hän tähdentää myös, etteivät oikeusministeriön ohjeet tai suositukset ole oikeudellisesti velvoittavia.
 
Vantaan keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Tapani Salmi (kesk) myöntää, että vaalilautakunnissa oli kuntavaaliehdokkaita. "Näin on aina toimittu, eikä laki ole mihinkään muuttunut."
 
Espoo ja Helsinki mylläsivät vaalilautakuntansa uusiksi. "Ennätimme juuri ja juuri, mutta en voi olla sataprosenttisen varma, että kaikki jäsenet olivat tämän oikeuden päätöksen mukaisia", sanoo Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Konttas (kok).
 
Helsingissä ei haluttu ottaa vaalien uusimisriskiä. Keskustelut ministeriön kanssa johtivat vaihtorumbaan. Vaalilautakuntien 1 300 jäsenestä yhteensä 150 vaihdettiin.
 
Vaalituloksesta saattoi valittaa 14 päivän ajan sen jälkeen kun tulos oli tullut julki.
 
Sipoossa vaalien virheellisestä toimittamisesta valitti Monika Hämäläinen, joka jäi täpärästi valitsematta Yhteinen Sipoomme -ryhmän listoilla. Sipoolla oli vaaleissa 14 äänestysaluetta, joista vain kahdessa ei todettu esteellisyyksiä.
 
Sipoo aikoo valittaa ratkaisusta. "Kyse on tärkeästä periaatteellisesta linjauksesta", sanoo kunnanvaltuuston puheenjohtaja Christel Liljeström (r).

Tausta

Postin virhe toi uusintavaalit 199616.2.2013
Sipoolaiset tyrmistyivät ratkaisusta16.2.2013