Todellisuus

Keskustelu => Yleinen keskustelu => Topic started by: J. Mäki-Ketelä on September 17, 2011, 16:55:24

Title: Testaa nuivuutesi / kukkahattuisuutesi
Post by: J. Mäki-Ketelä on September 17, 2011, 16:55:24
Kaukana toisaalla, jossa sosiologia on pelkkää kuraa, nimimerkki Tietotyöläinen on laatinut mielestäni varsin mielenkiintoisen ja omalla tapaa myös toimivan tyypittelyn. Kaikessa suppeudessaankin.

Kuriositeettina mainittakoon, että nimenomaan tyypittely on varsin usein sosiologiassa käytetty tapa esittää tutkimuksen tuloksia, mutta asiaan:

Minkä alla olevista pistearvoista antaisit itsellesi?

4. äärinuiva, potentiaalisesti arveluttava ja jopa vaarallinen ajatusmaailma

3. rutinuiva, vastustaa voimaakkaasti hum.maahanmuuttoa ja monikultturismia, mutta kunnioittaa ehdottomasti ihmioikeuksia ja lakeja ja kannattaa (kaikesta huolimatta) demokratiaa

2. perusnuiva, suhtautuu suurella varauksella hum.maahanmuuttoon ja monikultturismiin

1. seminuiva, lähtee siitä, että hum.maahanmuuttoon ja monikultturismiin liittyviä riskejä ei varmaankaan kannattaisi ottaa, vaikka jotkut seikat sen puolesta saattavat puhuakin

0. neutraali, mieli avoin ainakin toistaiseksi, trala laa

-1. semimoku, myöntää, että hum.maahanmuuttoon ja monikultturismiin liittyy hyvinkin riskejä, mutta niiden hyödyt ja/tai kansainväliset velvoitteet painavat enemmän

-2. perusmoku, pitää hum.maahanmuuttoa ja monikulttirismia voittopuolisesti positiivisina ilmiöinä

-3. tehomoku, pitää hum.maahanmuuton ja monikultturismin kyseenalaistamista mielipuolisena ja vaarallisena, mutta myöntää että nekin mielipiteet pitää sallia

-4. supermoku, ei hyväksy hum.maahanmuuton ja monikulttirismin kyseenalaistamista ja potentiaalisesti kannattaa arveluttavia ja jopa laittomia keinoja niiden edistämiseksi


Korostan vielä erikseen, että tämä ei ole minun tekemäni typologia, vaan hommafoorumilta nimim. Tietotyöläisen käsialaa: http://hommaforum.org/index.php/topic,243.msg785780.html#msg785780


Itse arvioin kuuluvani tyyppiin 2. eli perusnuiva, suhtautuu suurella varauksella hum.maahanmuuttoon ja monikultturismiin.

EDIT: Taidan olla osittain myös tuota tyyppiä 3. eli rutinuiva, sillä Päällikkökin "kunnioittaa ehdottomasti ihmioikeuksia ja lakeja ja kannattaa (kaikesta huolimatta) demokratiaa"
Title: Re: Testaa nuivuutesi / kukkahattuisuutesi
Post by: Harri on September 17, 2011, 17:22:42
-5, daa
Title: Re: Testaa nuivuutesi / kukkahattuisuutesi
Post by: J. Mäki-Ketelä on September 17, 2011, 17:31:07
-5, daa

Hui, jättää paljon tilaa tulkinnalle. Tästä pääsemmekin näppärästi fenomenologiaan ja hermeneutiikkaan...
Title: Re: Testaa nuivuutesi / kukkahattuisuutesi
Post by: Color_Me_Good on September 17, 2011, 17:51:15

Tietotyöläisen käsialaa: http://hommaforum.org/index.php/topic,243.msg785780.html#msg785780

Quote
Luokitus olisi vapaaehtoinen, mutta niin halutessaan moderaatio voisi pakottaa luokituksen, eikä sitä saisi sen jälkeen itse muutettua. Muutosta voisi kyllä anoa vaikka sitä varten perustetussa ketjussa.

Kaikki näkisivät heti, mikä kukin kirjoittaja on miehiään/naisiaan ja osaisi suhtautua tähän oikein.

Ei sillä, että natsikortti, mutta

(http://i575.photobucket.com/albums/ss198/misspennylane_2009/gif6.gif)

Muoks.: 2. Perusnuiva, joskaan käsite monikultturismi ei ole itselle koskaan valjennut.
Title: Re: Testaa nuivuutesi / kukkahattuisuutesi
Post by: Julmuri on September 17, 2011, 18:09:05
Kanada. Ehkä kuitenkin myös:
Quote
-3. tehomoku, pitää hum.maahanmuuton ja monikultturismin kyseenalaistamista mielipuolisena ja vaarallisena, mutta myöntää että nekin mielipiteet pitää salli

Hyväksyn tietysti arvostelun silloin kun se tehdään ihmisarvoa kunnioittavasti eikä sen pohjamotiivina ole ihmisviha. Oletan, että tässä kuitenkin tarkoitetaan arvostelulla nykyistä ns. maahanmuuttokritiikkiä, joka lähinnä demonisoi ulkomaalaisia tarjoamatta mitään todellisia ratkaisuja.
Title: Re: Testaa nuivuutesi / kukkahattuisuutesi
Post by: Maivei on September 17, 2011, 18:32:40
Perusnuiva. Jotkin maahanmuuton ilmiöt vaativat  kolmoskategoriaa, toisaalta kiintiöpakolaiset ja muut mahdolliset "oikeat" pakolaiset
Title: Re: Testaa nuivuutesi / kukkahattuisuutesi
Post by: Jussi Jalonen on September 17, 2011, 18:39:41
Ihan sama. Mahdollisesti ½ suuntaan tai toiseen. Ei väliä, ihan rehellisesti. Status quo on jees, mutta muutoksiakin voi ehdottaa kunhan niissä tavoitteissa ja perusteluissa on joku tolkku.Best,

J. J.
Title: Re: Testaa nuivuutesi / kukkahattuisuutesi
Post by: Username1 on September 17, 2011, 19:26:05
Tuollaisen listan voisi tehdä liberaaleista ja konservatiiveista. Tuollaisenaan se ei kuitenkaan kuvastaisi mielestäni jakoa konservatiiveihin ja liberaaleihin.

Olisin kuitenkin siinä listassa se, jonka vastaus joka kysymykseen on, että väkisin läpi vaikka harmaan kiven prkl! Minut tunnistaisi ilottomuudesta ja siitä, että suuni olisi suurimman osan aikaa väärinpäin.
Title: Re: Testaa nuivuutesi / kukkahattuisuutesi
Post by: Dogah on September 17, 2011, 21:49:59
Tyyppiä 3 tai 2 olen. Erityisesti kannatan suoraa demokratiaa.
Title: Re: Testaa nuivuutesi / kukkahattuisuutesi
Post by: Jokeri on September 18, 2011, 17:43:25
Todnäk about -3 täällä. Määrittelen monikulttuurin sellaiseksi että sen vastustamiseen ei löydy järkiperusteita. Millä keinoilla estät sen että tässä maassa on monista kulttuureista väkeä ja miten voit järkevästi perustella sellaisten lakien säätämistä? Pitääkö intialaiskoodareilta kieltää kriketistä puhuminen? Vai estää kansainvälisiä yrityksiä tekemästä Suomessa sellaista joka vaatii ulkomaalaista työvoimaa?

-1:seen voin hyvin myös yhtyä, ja -2:sessa on vain se ongelma etten pidä humanitääristä maahanmuuttoa positiivisenä ilmiönä mutta sekin taakka on kannettava.
Title: Re: Testaa nuivuutesi / kukkahattuisuutesi
Post by: Kellottaja on September 18, 2011, 18:46:03
Testi käsittelee vain hum. maahanmuuttoa.

Samaan aikaan voi kritisoida "haitallista" maahanmuuttoa ja kannattaa esim. työperäistä ja muita maahanmuutto "ryhmiä".

Eräs jenkki proffa harmitteli, että Suomella voisi olla hyvä mahdollisuus ns. "haalia" näitä Fazereita..jne ja tänne voisi perustaa erilaisia kasvuyrityskeskittymiä, mutta lainsäädäntö tekee "Sinebrychoffin" ja kumppaneiden tulemisen Suomeen turhankin hankalaksi, eikä taida verotus liikaa houkutella.
Title: Re: Testaa nuivuutesi / kukkahattuisuutesi
Post by: Dunce on September 19, 2011, 09:58:46
+4 = tyyppinatsi ja -4 = tyyppianarkisti.

Tuollaiset tyypit eivät mielestäni kuulu lainkaan joukkoon, koska jonkintasoinen lain ja muiden ihmisten hengen ja elämän, fyysisen koskemattomuuden sekä kunnoitus pitää olla poliittisessa keskustelussakin mukana.

Itse olen jotain +2:n ja -2:n väliltä, riippuen siitä, mitä tarkoitetaan humanitaarisella maahanmuutolla ja monikulttuurisuudella.
Title: Re: Testaa nuivuutesi / kukkahattuisuutesi
Post by: Ilkka on September 19, 2011, 11:24:38
2. perusnuiva, suhtautuu suurella varauksella hum.maahanmuuttoon ja monikultturismiin.

Ilman mitään älämölöä, olen melkoisen pragmaattinen tämän asian suhteen.
Title: Re: Testaa nuivuutesi / kukkahattuisuutesi
Post by: Stas on September 26, 2011, 09:39:06
Supermoku.
Title: Re: Testaa nuivuutesi / kukkahattuisuutesi
Post by: J. Pip on September 26, 2011, 12:20:55
-1.
Title: Re: Testaa nuivuutesi / kukkahattuisuutesi
Post by: sr on September 26, 2011, 12:37:49
Luokittelu on siinä mielessä huono, että siinä oletetaan, että suhtautuu hum. maahanmuuttoon ja monikulttuurisuuteen täsmälleen samalla tavoin, eli jos vastustaa paljon toista, niin vastustaa paljon toistakin ja päin vastoin. Ei siis voi esim. vastustaa paljon hum. maahanmuuttoa, mutta kannattaa monikultturismia (ääriliberaali ajatus, jos hum. maahanmuutto ajatellaan sellaisena, että siinä tulijoiden elintaso taataan verovaroin, ja monikulttuurisuus niin, että on kyse ihmisten vapaaehtoisesta kulttuurien omaksumisesta ja vuorovaikutuksesta). Tai toisaalta kannattaa hum. maahanmuuttoa ja vastustaa monikultturismia (sanotaan äärikonservatiivikristitty ajatus, jossa halutaan auttaa hädässä olevia, mutta sitten heidän tullessa maahan assimilioida heidät kristittyyn kulttuuriin mahdollisimman tehokkaasti).

Tämän disclaimerin sanottuani, valitsisin noista vaihtoehdoista varmaan -1.