Todellisuus

Keskustelu => Maahanmuutto ja monikulttuurisuus => Topic started by: Jussi Jalonen on April 17, 2011, 11:01:20

Title: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Jussi Jalonen on April 17, 2011, 11:01:20
Hauskaa vaalipäivää! Pistän tähän ketjuun jotain haja-ajatuksia, joita mielessäni on liikkunut. Yksityisviestissä tulin jo eräälle forumin jäsenelle näistä maininneeksi, ja tähän voisin postittaa hieman toimitetun version.


-  Mielestäni ei ole liioiteltua sanoa, että nämä vaalit sinetöivät lopullisesti Suomen poliittisen historian siirtymisen uuteen aikakauteen. Itse olen tottunut näkemään Lipposen vuosien 1995-2003 sateenkaarihallituksen, jota pidettiin tuolloin kriisiaikojen ratkaisuna, eräänlaisena jatkoaikana vanhoille laajapohjaisille kansanrintama- ja punamultahallituksille sekä konsensuspolitiikalle kansallisten etujen nimissä. Puhun tässä nyt hallituksen funktionaalisesta tarkoituksesta, en niinkään sen perustana olevasta puolueiden kokoonpanosta; voinee perustellusti sanoa, että Keskusta oli vuosina 1995-2003 oppositiossa samanlaisista "yleisistä syistä" kuin Kokoomus ennen vuotta 1987. Selkeä irtautuminen tästä linjauksesta tapahtui vasta vuoden 2003 vaaleissa, joissa tuli ensimmäisen kerran myös selväksi, miten skandaalit voivat horjuttaa suomalaista politiikkaa rajustikin. Kaikki muodikas puhe "lumedemokratiasta" ei muuta sitä tosiseikkaa, että Suomen poliittinen järjestelmä on nyt elänyt kahdeksan vuoden ajan jälleen kerran samanlaisissa kansanvaltaisissa oloissa jotka vallitsivat välittömästi sotaaedeltäneenä aikana, ja hallitukset ovat muotoutuneet vapaasti reiluun äänestystulokseen perustuvan parlamentaarisen prosessin pohjalta. Tämä tarkoittaa myös sitä, että mikään ei ole enää ennalta-arvattavissa, ja poliittisessa elämässä on jälleen tasapaino puolueiden ja äänestäjien vaikutusvallan välillä.


- Uuteen poliittiseen elämään kuuluu sekin, etteivät muodostetut hallitukset tai ainakaan niiden pääministerit välttämättä istu koko vaalikautta, mistä saatiin jo esimakua vuosina 2003 ja 2010. Samaten voi vähemmistöhallituksen muotoutuminen olla täysin mahdollinen vaihtoehto.


- Koska kuluneen kahdeksan vuoden aikana on koettu punamulta- ja porvarihallitukset, pidän Keskustan siirtymistä oppositioon todennäköisenä asiana. Uskon myös, että Kiviniemi tulee olemaan pääministerinä saavuttamansa kokemuksen ja auktoriteetin nojalla verrattomasti vahvempi oppositiojohtaja kuin mitä Urpilainen on ollut. Tämä tulee olemaan seuraavan neljän vuoden aikana Keskustalle eduksi, ja Keskusta tulee varmasti haastamaan etenkin maakunnissa Perussuomalaiset avoimeen taisteluun. Politiikka ei ole enää tylsää tai passivoivaa, ja vanhat puolueet kyllä osaavat sen pelin siinä missä uudetkin. Vuonna 2015 on Suomen Keskustalla täysi mahdollisuus seisauttaa veret jälleen kerran.


- Kokoomus on mahdollisesti siirtymässä astetta oikeammalle, tai ainakin paine tähän on ilmeinen. Puolue voi samalla omaksua ainakin pitkällä tähtäimellä taas niinsanottua arvokonservatiivista leimaa; kuluneina vuosinahan on Kokoomuksen linja ollut verraten vapaamielinen, mikä myös selittää sen menestystä. Koska tämänhetkinen Kokoomuksen vahva asema laajan teltan puolueena perustuu ennen kaikkea liikkuvien äänestäjien ratkaisuihin, uskoisin liian oikeistolaisen tai liian konservatiivisen asemoitumisen - millä ei Suomen oloissa ole kovin vahvaa kaikupohjaa useimpien maltilliseen keskitiehen perinteisesti uskoneiden äänestäjien keskuudessa - merkitsevän väistämättä puolueen kutistumista. Tämä ei tietenkään toteudu näissä vaaleissa, mutta saattaa hyvinkin olla todennäköinen lopputulos vuonna 2015.


- SDP on näiden vaalien alla palannut selkeästi juurilleen ja on muuttumassa jälleen rehelliseksi sosialidemokraattiseksi puolueeksi. Urpilaisen alkuaikojen puheet "keskustasosialidemokratiasta" ovat hävinneet, ja puolue on jälleen tunnistettavasti oma itsensä. Tämä on jo nyt padonnut tehokkaasti vuodon Perussuomalaisiin, mutta sen laajempia seurauksia on vaikea arvioida. Uskoisin, että vaalitulos voi ainakin auttaa Urpilaista säilyttämään asemansa puolueen johtajana, mikä voisi olla hyväkin asia Jutan nyttemmin löydettyä tyylinsä. Sinänsä kiintoisaa olisi pohdiskella, miten Kiviniemi ja Urpilainen selviytyisivät keskenään tilanteessa, missä molemmat ovat oppositiossa.


- Vihreät ovat uskoakseni saavuttaneet luonnollisen kokonsa, eivätkä sanottavammin enää kykene nykylinjansa puitteissa kasvattamaan kannatustaan. Keskiluokkaistunut puolue ei ole menossa hallitukseen enää vähään aikaan. Vasemmistoliitto on sen sijaan vastikään päässyt eroon muutamista vanhoista reliikeistään, puolueen nuorisokannatus on realisoitumassa ja Fukushiman jälkeiset mielialatkin näyttäisivät hyödyttäneen selvästi Vasemmistoliittoa eivätkä Vihreitä. Mielipidemittausten perusteella näyttää siltä, että Vasemmiston kannatuksen laskusuhdanne olisi katkeamassa näissä vaaleissa, minkä voi tulkita joko pohjakosketukseksi tai torjuntavoitoksi; joka tapauksessa siitä ei oikein voi enää kuin nousta. Pidän todennäköisenä, että Vasemmiston kannatus tulee seuraavan neljän vuoden aikana väkisinkin kohoamaan osaksi myös vastareaktiona Perussuomalaisille, eräänlaisen "kulttuurisodan" väistämättömänä seurauksena. Politiikassa heiluri nyt vain tapaa kulkea edestakaisin.


- On täysin mahdotonta sanoa, ovatko Perussuomalaiset tulevassa hallituksessa vai eivät. Vaalien kalkkiviivoilla tapahtuneiden ulostulojen perusteella en pidä täysin mahdottomana, että Kokoomus olisi voittaessaan valmis ottamaan Perussuomalaiset hallitukseen - tai ainakin näön vuoksi hallitusneuvotteluihin. SDP tekisi uskoakseni saman vielä paljon pienemmin varauksin, mutta Keskusta ei näissä oloissa ikinä. Hallituksen muodostamisesta on joka tapauksessa tulossa tuskaisempaa kuin milloinkaan sitten 1970-luvun, etenkin kun tällä kertaa valtionpäämies ei enää voi vaikuttaa asiaan.


- Perussuomalaisilla on monia heikkouksia; puoluekoneiston puute, puolueen voimavarojen hukkakäyttö erilaisiin hengennostatustilaisuuksiin, kehnonpuoleinen suhde tiedotusvälineisiin silloinkin kun nämä ovat heitä kohtaan myötämielisiä, sekä hyvin erikoinen piirre jättää kokeneiden ja osaavien jäsentensä asiantuntemus täysin hyödyntämättä. Näitä asioita nyt on sivuttu tällä forumilla ennenkin, joten niistä ei nyt sen enempää.Eipä sitten muuta kuin huoneistojen sulkeutumista odottamaan ja illalla selviävää tulosta ihmettelemään. Valmistaudun tässä jo pyörtämään ylempänä tekemiäni arvioita ja tunnustamaan, etten selvästikään tajunnut mistään mitään.
Best,

J. J.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Sam Karvonen on April 17, 2011, 11:30:53
Laajapohjaiset parlamenttivaalit ovat todellakin aina onnistuneesti toteutuessaan kansanvallan juhlapäiviä. Edellä mainitsemiesi näkökohtien lisäksi perussuomalaisten vaalimenestys puolueen lähtötilanteeseen verrattuna on myös taattua, vaikka kaikkein hurjimmat odotukset jäävätkin täyttymättä. Ilmiössä kiinnostavinta ei ole mielestäni puolueen agenda, kannat, eikä edes kannatuksen mahdollisesta lyhytkestoisuudesta kiistely, vaan merkittävän suomalaisen äänestäjäjoukon saaminen kansanvallan toteuttamiseen ensimmäistä kertaa. Perussuomalaisten hiljattainen alamäki kannatusluvuissa kielii myös siitä, että tuohon uuteen protestiäänestäjien nimelläkin (ehkäpä virheellisesti) kutsuttuun joukkoon voivat myös vanhat puolueet vedota. Kyse onkin nimenomaisesti juuri kansanvallan pohjan laajenemisesta Suomessa. Ainakin tilapäisesti.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Jussi Jalonen on April 17, 2011, 12:53:09
Laajapohjaiset parlamenttivaalit ovat todellakin aina onnistuneesti toteutuessaan kansanvallan juhlapäiviä.

Tarkennukseksi pitänee mainita, että kirjoitustani ei tietystikään pidä tulkita kannanotoksi kansanvallan puolesta tai sitä vastaan.

Oikeiston ja vasemmiston sekä vanhoillisten ja vapaamielisten välisten jakolinjain lisäksi on myös syytä pitää mielessä jakolinjat kaupunkien ja maaseudun välillä sekä tietysti sukupuolirajat. Kellottajan ja Soininvaaran taannoin tekemään uuteen puoluejaotteluun pitäisi lisätä myös nämä kaksi ulottuvuutta, jolloin saataisiin luonteva arvopohjainen monipuoluejärjestelmä. Tarjolla olisi esimerkiksi sellaisia kovan linjan puolueita kuin Oikeistokonservatiivit Maaseudun Misogyynit (OKMM) sekä Vasemmistoliberaalit Kaupunkilaisfeministit (VLKF).

Omasta puolestani tietysti liittyisin Keskustaliberaalien Perheettömien Puutarhakaupunkilaisten puolueeseen, koska vahvin määrittäjäni olisi tässä järjestelmässä ehdottomasti Helsinki-vastaisuus.

Tässä vaiheessa sopisi myös palauttaa mieleen takavuosien "Prossapressa"-nettipelissä määritellyt kohderyhmät. Miten he äänestävät näissä vaaleissa, ja mitä muita uusia eturyhmiä mahdollisesti on syntynyt? Tässä luettelo:

1. Nettijuppi citystä
2. Punavihreä kasvissyöjä
3. Pienviljelijä syrjäseudulta
4. Maatilan perillinen
5. Valkokaulustyöläinen rivitalossa
6. Moraalin esitaistelija
7. Duunari betonilähiöstä
8. Vastarannan punakiiski


Oma veikkaukseni siitä, miten puolueet kilpailevat eturyhmien kannatuksesta, menisi näin:

Kokoomus: 1, 5, 4
Keskusta: 4, 5, 3
SDP: 7, 5, 1/2
Perussuomalaiset: 5, 7, 3
Vasemmistoliitto: 7, 8, 2
Vihreät: 2, 5, 6
KD: 6, 5, 4


Mikäli jotakuta hämmästyttää se, että sisällytin "moraalin esitaistelijat" sekä Vihreisiin että Kristillisdemokraatteihin, niin siihen on tietysti perusteena se kuuluisa Kukkahattu.Best,

J. J.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Palava pensas on April 17, 2011, 13:12:33
Kävin äsken äänestämässä, vasemmistoliitolle meni oma ääneni. Saas nähdä miten käy, illalla sitten jännitetään.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Jussi Jalonen on April 17, 2011, 14:42:26
Oheinen uutinen (http://www.iltasanomat.fi/vaalit2011/SK%20Kokoomus%20romahti%20-%20perussuomalaiset%20nousussa/art-1288382983090.html) synnyinmaakunnastani ei hämmästytä, ja kuten olen aiemmin sanonutkin, siihen on selityksensä. Se selitys on Anne Holmlund ja aselaki. Tai oikeastaan Holmlundin esiintyminen kokonaisuudessaan.

Ellei hälytyskeskusta olisi saatu Poriin, niin notkahdus olisi ollut vieläkin suurempi. Hälytyskeskuskin tosin oli varsin yhdentekevä asia, ja laiha lohtu Porin panimon sulkemisen jälkeen. Nykyäänhän ei keravalaista Karhua voi edes juoda, koska Eino P. on saattanut tehdä sille ties mitä.
Best,

J. J.


Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: turha jätkä on April 17, 2011, 15:42:10
Kävin äsken äänestämässä, vasemmistoliitolle meni oma ääneni. Saas nähdä miten käy, illalla sitten jännitetään.

Mä äänestin Anna Kontulaa jo ennakkoon, pieni mahku on läpipääsystä.

Odotukset illan suhteen ovat noin muuten korkealla, kavereita on kutsuttu kylään ja persujen vaalivoittoa ennakoiden illan teema on "kaljaa ja karjalanpiirakoita". Toivon repäisevää lopputulosta, ihan sama mihin suuntaan. Eli joko persujen kannatus saisi jäädä alle kymmenen prosentin, mikä aiheuttaisi kovan parun yhtäällä, tai sitten ne saisivat puolestani saada ainakin sen 18 %, mikä aiheuttaisi kammoa toisaalla.

Näkyvistä nuivista symppaan eniten varmaan Eerolaa, se saisi mennä läpi.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: M.K.Korpela on April 17, 2011, 16:21:19
Valmistaudun tässä jo pyörtämään ylempänä tekemiäni arvioita ja tunnustaneeni, etten selvästikään tajunnut mistään mitään.

Väitän tietäväni, että se mitä luulen tietäväni tulevien vaalien vaikutuksesta, osoittautuu vääräksi.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Kellottaja on April 17, 2011, 16:24:08
Quote
   
Kansanvallan juhlapäivä

Olen skeptinen. Viime viikkoina on vaikuttanut, että kok+kesk. jatkaa jos se vain jotenkin on mahdollista. Niin hyviä kavereita Katainen ja Kiviniemi tuntuvat olevan. Uusi hallitusohjelma on jo lähes valmis , leikkauslistoineen. Nyt pelkäävät, ettei demarit ja PS yllätä , vaan voidaan jatkaa nykymenolla 2. suurimman puolueen voimin seuraavat 4 vuotta. Paljon on rahaa euromaihin jakamatta, paljon tasaveroja nostettava ja hyvä tuloisten verotusta laskettava.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Jussi Jalonen on April 17, 2011, 17:13:02
Koska hallitusvaihtoehdotkin puhuttavat, niin heitän tähän jotain omia arvioitani. Kellottajasta poiketen on mielestäni selvää, että nykyinen hallitus ei tule jatkamaan. Vähemmistöhallitus toki voi yllättäen syntyä, mutten kyllä usko, että se tapahtuisi nykyiseltä pohjalta. Päivänselvää myös on, että paljonpuhutun kestävyysvajeen järjestämiseksi voittavan puolueen, olipa se mikä tahansa, ensisijainen tavoite on koota enemmistöhallitus.

Sitten ne vaihtoehdot, ja pidetään mielessä että Perussuomalaisten läsnäolo koalitiossa sulkee tosiaan lähtökohtaisesti pois Vihreiden ja/tai RKP:n osallistumisen. Luettelen vaihtoehdot oman - melko varmasti pieleen menevän - arvioni mukaan todennäköisimmästä epätodennäköisimpään:

- Sinipunapersu. Tämä tuntuisi minusta todennäköiseltä vaihtoehdolta, mutta siinä on ongelmansa. Katainen ei ole ulostuloissaan suhtautunut mitenkään nurjasti Perussuomalaisiin mahdollisena hallituskumppanina, ja Kokoomuksen ylimielisyys oletetun vaalivoiton jälkeen voi hyvinkin lisätä uskoa mahdollisuuksiin suitsia Perussuomalaiset kelvolliseksi apupuolueeksi. SDP ei välttämättä suhtautuisi mitenkään epämieluisasti Perussuomalaisiin yhtenä hallituskumppanina, ja Kokoomuksen kannalta Sosialidemokraatit voisivat toimia kenties eräänlaisena ukkosenjohdattimena. Mitä tulee kysymykseen vakausrahastosta, niin en erityisemmin usko Soinin olleen niin ehdoton kuin hän antoi ymmärtää, ja neuvotteluissa hän voisi hyvin taipua kannattamaan demarien ehdotusta. Toisaalta nimenomaan siksi tässä asetelmassa on Kokoomuksen kannalta liiaksi uhkapelin makua. Tietenkään puolue ei halua jäädä altavastaajaksi itse luotsaamassaan hallituksessa vaalivoiton jälkeen, ja tämä asetelma edellyttäisi myös Kokoomukselta valmiutta tehdä kompromisseja nimenomaan Sosialidemokraattien mieliksi, mikä voi olla liikaa vaadittu. Perussuomalaiset olisi kuviossa kolmospuolue, mikä melko varmasti näkyisi myös salkuissa. Puolustusministerin, kulttuuriministerin, maa- ja metsätalousministerin ja jopa oikeusministerin tehtävät olisi helppo lykätä Persuille, mutta työministerin ja sisäministerin salkusta tulisi melko varmasti jo tappelu. SDP haluaisi ensimmäisen, Kokoomus puolestaan jälkimmäisen.

- Porvaripersu. Epätodennäköinen, koska uskon Keskustan jättäytyvän mieluummin vaikka oppositioon. Lisäksi tämä edellyttäisi Soinilta sen luokan kompromisseja EU-politiikan ja vakausrahastokysymyksen suhteen, että hänenkin olisi niitä vaikea selitellä kannattajilleen enää paremmin päin.

- Punamultapersu. Kiviniemen ja Urpilaisen jäätävät välit sekä Keskustan torjuvan asenteen Perussuomalaisia kohtaan huomioiden en pidä tätä kovinkaan todennäköisenä vaihtoehtona. Sitä paitsi tämä edellyttäisi SDP:n suoranaista voittoa, mikä ei sekään vaikuttaisi todennäköiseltä.

- Kolmen suuren hallitus. Urpilaisen suljettua pois tämän vaihtoehdon - ja uskon, että hän teki pitävän ennakkositoumuksen - pidän tätä hyvin epätodennäköisenä. Urpilainen jätti käsittääkseni tämän mahdollisuuden avoimeksi vain siinä tapauksessa, jos SDP voittaisi vaalit.

- Sateenkaarihallitus. Gallup-tuloksia kun vilkaisee, niin meidän kaikkien 1990-luvulla rakastamalla Kokoomuksen, SDP:n, Vasemmistoliiton, Vihreiden ja RKP:n yhdistelmällä olisi mukavasti lähes 60% kannatus. Toisin kuin Lipposen valtakaudella, nykytilanne kuitenkin tekee tämän hallituskoalition sikäli vaikeaksi toteuttaa, koska pääministerin salkku lankeaisikin SDP:n sijasta Kokoomukselle. Muutenkin hienoisten oikeistopaineiden alla oleva porvarispuolue, jolla lisäksi olisi voittajana kova halu toteuttaa omaa ohjelmaansa, todennäköisesti kammoksuisi moisen yhdistelmän lippulaivana toimimista. Kynnyskysymyksiä olisi liian paljon, ydinvoimasta alkaen. En myöskään pidä todennäköisenä, että esimerkiksi Vasemmistoliitto olisi halukas lähtemään tämänlaiseen hallitukseen. Vihreät ja RKP sen sijaan olisivat tästä aloitteesta taatusti riemuissaan - Sinnemäki onkin ilmoittanut suosikeikseen hallituskumppaneina Kokoomuksen ja Vasemmistoliiton.


Kaksi viimeistä olisivat toisaalta turvallisimpia vaihtoehtoja, koska uskoisin lähes kaikkien puolueiden pitävän Perussuomalaisia eräänlaisena aikapommina. Soinin ehdokkailleen tekemä sitoumusvaade on kenties hieman hätkähdyttänyt muita puolueita. Moisia vaatimuksiahan ei yleensä tehdä, ellei tosiaan ole jotain perusteltua syytä pelätä eduskuntaryhmän eheyden puolesta - ja koska sitoumus on puhtaasti moraalinen, sillä ei lopultakaan ole riittävän vakuuttavaa painoarvoa. Kukaan ei halua mennä hallitukseen sellaisen puolueen kanssa, jonka eduskuntaryhmä saattaa hajota kesken vaalikauden.

Mutta katsotaan, miten käy. Vaalihuoneistot ovat vielä auki, ja mitä vain voi olla tapahtumassa.Best,

J. J.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Harri on April 17, 2011, 17:35:41
Kyllä persut täytyy saada hallitukseen. Oi sitä ilon päivää, kun Soini syö kynnyskysymyksensä ja selittelee kuinka hän on vain muuttanut mieltänsä. Niin on käynyt EU:n, ydinvoiman, ilmastonmuutoksen torjunnan, herra paratkoon minkä suhteen. Sittenpä kansa näkee ja tietää.

Täytyy varmaan vetää paskaiset kalsarit ikkunan raosta puolitankoon.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Jussi Jalonen on April 17, 2011, 18:10:19
Heitetään vielä Jokeri peliin. Aavistelisin, että Perussuomalaisten osuus on ennakkoäänissä suurempi kuin lopullisessa äänimäärässä.Best,

J. J.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Kellottaja on April 17, 2011, 19:05:25
Onneksi tänään on ahkerasti nautittu kansanvallasta ja käytetty äänioikeutta. Käyn yleensä näin illalla äänestämässä, koska silloin saa hyvän käsityksen äänestysprosentista ja innosta vaaleja kohtaan. Odotin että äänestysprosentti nousee , mutta että mitä! Sivu jolla äänioikeutettujen listalla olin oli vain 2 , jotka eivät olleet jo äänestäneet. Muistan surulliset EU-vaalit jolloin oli aika orpo olo, kun kukaan muu ei ollut paikalla...
Todella iloisella tuulella vaikutti ihmiset olevan ja suorastaan jono ihmisiä virtasi , niin äänestyspaikalle ja sieltä pois. En tosin tätä Kataisen ja kokoomuksen suosiota ymmärrä. Vaikutti , että vain kokoomuksen lista kiinnosti. Herätys! Meneekö nyt muka kaikilla niin pirun hyvin?
Myös teinejä oli paikalla äänestämässä eli jopa nuoria kiinnosti vaalit.

Hyvä fiilis jäi.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: M.K.Korpela on April 17, 2011, 19:08:05
Kuinkahan muuten maaseudun/kaupungin äänet vaikuttavat tällä kertaa ääntenlaskuun sen edetessä ? Sillä (realistisella) oletuksella että vihreiden kannatus on korkeampaa kaupungeissa ja eritoten pääkaupunkiseudulla, on aika todennäköistä että vihreät nousevat ääntenlaskun edetessä. En ole tullut panneeksi merkille kuinka on persujen laita näissä yhteyksissä, jos persut ovat kaupunkilaisten hyljeksimä puolue niin silloin PS laskee illan mittaan.

Jos PS:n äänet ovat suurelta osalta kepulta pois, niin silloin tämä kehitys on mahdollinen.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Username1 on April 17, 2011, 19:14:46
Vihreän ehdokasta käyty äänestämässä. Lyhyesti perustellen, motivoitunein puolue tekemään kestävää kehitystä. Vaikka se ei auta, että Suomi yksin suojelisi luontoa ja taistelisi mm. ilmastonmuutosta vastaan, niin se on ehdottomasti enemmän kuin se ettei Suomikaan tekisi mitään, jostain se on aloitettava.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Kellottaja on April 17, 2011, 19:18:25
Quote
Kuinkahan muuten maaseudun/kaupungin äänet vaikuttavat tällä kertaa ääntenlaskuun sen edetessä ?

Yleensä keskusta tippuu ääntenlaskun edetessä ja vihreät nousevat.

Viime kuntavaaleissa PS (koko maa: PS 5,4%) sai vahvan kannatuksen   Espoossa 7,5% , Vantaalla 9,8% ja Tampereella 6,9%
Nyt odotusarvo suureen vaalivoittoon myös Helsingissä on olemassa, joten arvaus on että PS:n kannatus ei juuri laske ääntenlaskennan edetessä vaan jopa hieman nousee, kun pk-seudun äänet saadaan laskettua.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Jussi Jalonen on April 17, 2011, 19:31:58
Nyt odotusarvo suureen vaalivoittoon myös Helsingissä on olemassa, joten arvaus on että PS:n kannatus ei juuri laske ääntenlaskennan edetessä vaan jopa hieman nousee, kun pk-seudun äänet saadaan laskettua.

Mjaa, itse tuumiskelin tuota esittämääni tulosta lähinnä niiden Perussuomalaisten mahdollisen äänestäjäkunnan paljonpuhutun epävarmuuden perusteella. Olettaisin, että varmat äänestäjät ovat pistäneet lippunsa uurnaan jo ennakkoon, ja kannaltaan epävarmoista moni olisikin pettynyt Soinin horjahteluihin ja kyseenalaiseen esiintymiseen tässä viime päivinä.

Tämän vuoksi veikkaukseni suuremmasta suhteellisesta osuudesta ennakkoäänissä kuin lopullisissa äänissä, siitäkin huolimatta että Perussuomalaisten kannatus on maanlaajuinen ilmiö. Mutta kohtahan se nähdään, ennakkoäänten tulos selviää puolen tunnin päästä.

Suomi24-palstalla on muuten näemmä muuan asioista perillä oleva salainen agentti jo ilmoittanut Perussuomalaisten saaneen 34% ennakkoäänistä. Tästä tietovuodosta olisi jopa Julian Assange ylpeä.Best,

J. J.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: M.K.Korpela on April 17, 2011, 19:40:21
Olettaisin, että varmat äänestäjät ovat pistäneet lippunsa uurnaan jo ennakkoon, ja kannaltaan epävarmoista moni olisikin pettynyt Soinin horjahteluihin ja kyseenalaiseen esiintymiseen tässä viime päivinä.

Tämä sopisi myös PS:n viime hetkillä tippuneeseen gallup-kannatukseen.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Timo Anttila on April 17, 2011, 20:01:19
Mutta siitä mää olen onnellinen että me kaikki täällä ollaan yhtä mieltä siitä -muutamia kymmeniä ellei jopa satoja lukuunottamatta- että ViNa (so. Vihreät+Seta) ja PS:n vastuulla on seuraavan opposition muodostaminen.


Asiaa tarkennan edestulevassa aivan käsittömättömän fädäng -fantastisessa bloggauksessani Uuden Suomessa, kun vehkeet on nähtävissä.

Kiitos ja liittykää ortodoksiseen Kirkkoon tai joudutte kadotukseen!
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Kellottaja on April 17, 2011, 20:01:42
Hups 18,6%!!!
Demareilta myös hurja tulos.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Julmuri on April 17, 2011, 20:03:14
J-lauta. Nyt näyttää huonolta. Tosin avasin lähetyksen vasta juuri, että en tiedä mitä vaalipiirejä tässä on nyt laskettu, jotka vielä saattavat muuttaa asioita.

"Kolmen suuren" hallitus, jota on kaavailtu eräänä vaihtoehtona vaikuttaisi tämän tuloksen pysyessä aikalailla erilaiselta kuin se, mitä sillä aluperin on tarkoitettu.

Sinipuna + RKP ja sitten joku seuraavista Vihreät, Vasemmistoliitto, KD kyllä antaa silti kevyesti enemmistöhallituksen ilman vennamolaisia ja sisulaisia. Siis jos tulos menee näin Kok 44 SDP 44 = 88 eli siihen ei tarvita Persuja mukaan sinipunan muodostamiseksi vaan pienpuolueiden apu riittää.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Jussi Jalonen on April 17, 2011, 20:11:25
Näyttäisi siltä, etten ole aivan toivoton poliittinen analyytikko.

Sinipunapersulta näyttää. Keskusta on menossa oppositioon ja Vasemmistoliiton voi sanoa katkaisseen alamäkensä, vaikka paikkoja näyttäisi menettävänkin joissain vaalipiireissä. Vihreät otti turpiinsa verrattomasti enemmän kuin uskoin, ja Sosialidemokraattien tappituntuma Kokoomukseen sekä tasaluku edustajamäärässä tekee tästä tilanteesta paljon jännittävämmän kuin aavistin. Jutta Urpilainen on aika lailla elementissään.

Katsotaan nyt vielä, tipahtaako tuo Perussuomalaisten lukema kuten otaksuin. Puolueen läpimenijäin lista näyttäisi lupaavan aika mukavasti hulvatonta viihdettä seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Meinaan, siellähän on herra Tossavainenkin suoriutumassa Eduskuntaan.

Piraattipuolueen ei missään nimessä kannata heittää kirvestä järveen!

Lisäys: Uskomatonta! Salosen Kristiina meni demarien listalta Satakunnassa lävitse! Eduskunnassa on raumalainen ensi vaalikaudella!Best,

J. J.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Julmuri on April 17, 2011, 20:15:29
Näyttäisi siltä, etten ole aivan toivoton poliittinen analyytikko.

Sinipunapersulta näyttää.

Ei minusta ainakaan tämän tuloksen jäädessä voimaan. Ei kai ne nyt soinilaisia hallitukseen ota, ellei ole pakko ja nyt 13 paikkaa puuttuu enemmistöstä KOK + SDP yhdistelmältä. Tuolla tuloksella mitään pakkoa ei ole vaan tuo on helposti paikattavissa muilla. Demarien loppukiri siis saattaa jättää Soinin rannalle.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Demonisoitu on April 17, 2011, 20:18:03
Vihreän ehdokasta käyty äänestämässä. Lyhyesti perustellen, motivoitunein puolue tekemään kestävää kehitystä. Vaikka se ei auta, että Suomi yksin suojelisi luontoa ja taistelisi mm. ilmastonmuutosta vastaan, niin se on ehdottomasti enemmän kuin se ettei Suomikaan tekisi mitään, jostain se on aloitettava.

Ketäs äänestit?
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Kellottaja on April 17, 2011, 20:19:49
Miten tässä nyt näin kävi.  ???
Nyt ne hommalaiset ovat kansanedustajia.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Demonisoitu on April 17, 2011, 20:22:17
Näyttäisi siltä, etten ole aivan toivoton poliittinen analyytikko.

Sinipunapersulta näyttää. Keskusta on menossa oppositioon ja Vasemmistoliiton voi sanoa katkaisseen alamäkensä, vaikka paikkoja näyttäisi menettävänkin joissain vaalipiireissä. Vihreät otti turpiinsa verrattomasti enemmän kuin uskoin, ja Sosialidemokraattien tappituntuma Kokoomukseen sekä tasaluku edustajamäärässä tekee tästä tilanteesta paljon jännittävämmän kuin aavistin. Jutta Urpilainen on aika lailla elementissään.

Katsotaan nyt vielä, tipahtaako tuo Perussuomalaisten lukema kuten otaksuin.

Piraattipuolueen ei missään nimessä kannata heittää kirvestä järveen!

Ethän tuo näytä muistavan mitään tästä pelistä. Vihreiden äänet tulevat suurista kaupungeista perinteisesti vaalipäivän viimeisinä hetkinä hippien laahautuessa kauppaan hankkimaan mässyjä.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Jussi Jalonen on April 17, 2011, 20:22:46
Ei minusta ainakaan tämän tuloksen jäädessä voimaan. Ei kai ne nyt soinilaisia hallitukseen ota, ellei ole pakko ja nyt 13 paikkaa puuttuu enemmistöstä KOK + SDP yhdistelmältä. Tuolla tuloksella mitään pakkoa ei ole vaan tuo on helposti paikattavissa muilla.

C'mon, siellä on menossa Hirvisaari ja Tossavainen kansanedustajiksi! Minähän siis haluan tämän eduskuntaryhmän hallitusvastuuseen. Tämä lupaa poliittisen satiirin ehdotonta kultakautta seuraavaksi neljäksi vuodeksi!Best,

J. J.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Jussi Jalonen on April 17, 2011, 20:24:53
Ethän tuo näytä muistavan mitään tästä pelistä. Vihreiden äänet tulevat suurista kaupungeista perinteisesti vaalipäivän viimeisinä hetkinä hippien laahautuessa kauppaan hankkimaan mässyjä.

Voi olla, mutta miten tämän kieltämättä merkittävän eturyhmän äänimäärä voisi enää muuttaa Vihreiden asemaa verrattuna ohikiitäneeseen Vasemmistoliittoon tai kovalla puolella prosentilla avanneisiin Piraatteihin, jotka kalastelevat noilla samoilla vesillä?Best,

J. J.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Demonisoitu on April 17, 2011, 20:28:54
Suomen Sisu ja rasismi näyttäisi olevan vaalien suurin voittaja. Kaikki Lepomäet, Rydmanit, packalenit sun muut omituisuudet menossa läpi. Kaiken lisäksi demareilta menossa pääasiassa se oikeistoklikki ja vihreiltäkin, no öh, ei ehkä ihan suosikkiainekseni.

Kokoomuksen vaalivoitto olisi suuri ylätys, en jaksa uskoa siihen edelleenkään. Sitä paitsi se olisi ihan perseestä. Ei käy. Edes suomalaiset eivät ole niin vedätettävissä.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Demonisoitu on April 17, 2011, 20:30:47
Ethän tuo näytä muistavan mitään tästä pelistä. Vihreiden äänet tulevat suurista kaupungeista perinteisesti vaalipäivän viimeisinä hetkinä hippien laahautuessa kauppaan hankkimaan mässyjä.

Voi olla, mutta miten tämän kieltämättä merkittävän eturyhmän äänimäärä voisi enää muuttaa Vihreiden asemaa verrattuna ohikiitäneeseen Vasemmistoliittoon tai kovalla puolella prosentilla avanneisiin Piraatteihin, jotka kalastelevat noilla samoilla vesillä?

Se on yleensä ollut monta prosenttia se ero ennakkoääniin ja aina plussaa. Ei huolta.

Ystävällisin terveisin: uusi optimistisempi Demonisoitu
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Kellottaja on April 17, 2011, 20:31:18
http://yle.fi/vaalit/tulospalvelu/2011/index.html

Tuolta voi ihmetellä äänimääriä ja prosentteja.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Demonisoitu on April 17, 2011, 20:39:26
Demarit voittaa, varma tieto. Kokoomus tippuu.

Perssut hieman huolettaa, mutta jos ovat olleetkin uber-innokkaita ennakkoon?

RKP:kin muistaakseni nousee aina normaalilukemaansa vasta kun ne ruotsalaiset saaristot on koluttu, eli vasta illan lopulla.

Hiuli hei, huoltanyt ei, merimies näin käy merta päin.  Jumankauta soikoon, eihän tää oo vieläkään kylmää.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Kellottaja on April 17, 2011, 20:45:25
PS on jo nyt yli tuplannut viime vaalien äänimäärän. Ei tässä mitään valtavaa romahdusta tapahdu, voi muutama paikka mennä, mutta ei alle 14% millään PS tipu.
Ennemmin kisa demareiden kanssa 2. sijasta on tiukka.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Julmuri on April 17, 2011, 20:45:50
Ei minusta ainakaan tämän tuloksen jäädessä voimaan. Ei kai ne nyt soinilaisia hallitukseen ota, ellei ole pakko ja nyt 13 paikkaa puuttuu enemmistöstä KOK + SDP yhdistelmältä. Tuolla tuloksella mitään pakkoa ei ole vaan tuo on helposti paikattavissa muilla.

C'mon, siellä on menossa Hirvisaari ja Tossavainen kansanedustajiksi! Minähän siis haluan tämän eduskuntaryhmän hallitusvastuuseen. Tämä lupaa poliittisen satiirin ehdotonta kultakautta seuraavaksi neljäksi vuodeksi!

Sinun alallasi on tietysti ehkä hieman vähemmän merkityksellistä miten Suomen talous kehittyy seuraavan neljän vuoden aikana, mutta minulla ei ole ns. varaa syöksykierteeseen vaikka siinä olisi millaista poliittista satiiria luvassa.

Jälkimmäinen mainitsemistasi herroistahan kuului siihen epäisänmaallisten lampaiden joukkoon, jonka mielestä Suomen pitää heti antautua sodassa ja pettää liittolaisensa kun sattui yksi kaatunut tulemaan. Ensimmäinen taas on siitä hieman huvittava, että hänen kotipaikkakuntansa tunnen joten kuten ja voisin melkein mennä vannomaan, etten ole ainuttakaan muslimia siellä nähnyt. En tiedä, ehkä jollain on joku tuontivaimo, mutta muuten Asikkalan taivaanrantaa hallitsevat minareetit eivät ehkä kuulu todennäköisimpiin skenaarioihin.

Itse kun asuu tässä Hgin islamkeskuksen vieressä, jossa kokoontuu nimenomaan se konservatiivisempi porukka ja muutenkin heikäläisiä aika paljon katukuvassa näkyy antaa minusta minulle oikeuden sanoa, että islam tosiaan näkyy arkielämässäni, mutta että oikein Asikkalassa?
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Demonisoitu on April 17, 2011, 20:49:54
Itse kun asuu tässä Hgin islamkeskuksen vieressä, jossa kokoontuu nimenomaan se konservatiivisempi porukka ja muutenkin heikäläisiä aika paljon katukuvassa näkyy antaa minusta minulle oikeuden sanoa, että islam tosiaan näkyy arkielämässäni, mutta että oikein Asikkalassa?

Jaa niin en olekaan muistanut kertoa että naapuriini muutti viime kesänä muslimipariskunta. Ehkä unohduskin jotain kertoo.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Kellottaja on April 17, 2011, 20:56:36
Hieman käy sääliksi vihreiden tilanne.
Nyt kun vaikuttaa, että 15 kansanedustajaa vaihtuu 8:aan näissä vaaleissa. Puolue palaa takaisin pikku puolueeksi, jos tämä toteutuu.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Kellottaja on April 17, 2011, 21:01:22
KOK    18,9    43    263 781    -3,4    -7    -353 060    -4,6    -335 367
SDP    18,8    42    263 475    -2,6    -3    -330 719    -2,4    -278 647
PS    18,8    38    263 372    +14,8    +33    +151 116    +13,4    +125 614
KESK    18,8    38    263 242    -4,3    -13    -377 186    -1,3    -249 958

Voiko tiukemmaksi mennä kisa!!!
Loisto viihdettä.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Jussi Jalonen on April 17, 2011, 21:04:19
Sinun alallasi on tietysti ehkä hieman vähemmän merkityksellistä miten Suomen talous kehittyy seuraavan neljän vuoden aikana, mutta minulla ei ole ns. varaa syöksykierteeseen vaikka siinä olisi millaista poliittista satiiria luvassa.

No myönnettäköön, että minulla on hieman sairas huumorintaju. Mainituista yksilöistä olen kyllä kanssasi varsin tarkoin samaa mieltä, mutta osaksi siksi heidän nousemisensa valokeilaan tuntuukin niin kutkuttavalta.

Yleisradion toimittaja lähestyi Arhinmäkeä tiedustellen, miltä vaalitappio tuntuu. Tämä on kyllä mielestäni hyvin pehmeä lasku, enkä usko että Arhinmäki itse mieltää asemaansa paalupaikalla neljän suuren jälkeen miksikään tappioksi. Tällä hetkellä näyttää muutenkin aika kiinnostavalta. Sosialidemokraatit hengittävät yhä Kokoomuksen niskaan, eikä tuo Perussuomalaisten etumatka Keskustaankaan ole mitenkään kiveen hakattu.

Hommahtaneista kun oli ketjussa puhe, niin näyttäisi käyneen niin, että vastoin odotuksia Soini ei vetäissyt Uudeltamaalta yhtään ainutta heistä mukaansa. Edes kärkkymässä ei ole Uudellamaalla ensimmäistäkään nuivaa naamaa. Samaten myös Kymen suunnassa näyttäisi sisulaissiipi jääneen vaille edustajia, mikä on yllättävää. Muualla maassa läpimenneet kasvot olivatkin Pirkanmaata lukuunottamatta paljolti odotettavissa.

Nasima Razmyarin suoriutuminen varasijalta eduskuntaan olisi kyllä mainio juttu.

Päivitys: Nyt meni kiperäksi. Neljä suurta ovat käytännössä prosenttimääriltään tasoissa 18,8% lukemilla, Kokoomuksen johtaessa muita vain prosentin kymmenyksellä.Best,

J. J.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Demonisoitu on April 17, 2011, 21:15:35
Tuo Kymen natiaisten surkea tilanne on todella yllättävä(!), vastaavasti Varsinais-Suomessa "mamumiehille ulkonaliikkumiskielto"-Lohela menossa läpi mikä sekin tavallaan yllättävää. Kike Elomaan vaalimainokset - joita muuten oli levitelty lastertarhojen aitoihin sun muualle - oli muutamassa paikkaa sotkettu syystä tai toisesta SVL:n tarroilla, mutta aika moinen potti hänelle jokatapauksessa.

Fartbarde läpi  ::)

Näittekö Packalénin haastattelun, mieshän on aivan täysi dummy.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Kellottaja on April 17, 2011, 21:17:57
Huh,  Kärkipaikka Ps:llä.

Ei voi nousta 1.
Ei voi olla suurin puolue.....
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Jussi Jalonen on April 17, 2011, 21:23:07
Huh,  Kärkipaikka Ps:llä.

Ei voi nousta 1.
Ei voi olla suurin puolue.....


Relax, siellä on kuulemma Satakunta vielä osittain laskematta. Persujen lukema tulee siis nousemaan vielä tuostakin jonkun verran.

Päivitys: Sanoinhan minä, Yleisradion ennusteen mukaan Kokoomuksella olisi vain yhden vaivaisen paikan etumatka Persuihin ja Demareihin.Best,

J. J.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Kellottaja on April 17, 2011, 21:27:02
Ennusteen mukaan tasapeli!
Aikamoista.

Onneksi suomalaisia ei kiinnosta persujen politiikka, eikä maahanmuutto
autoveroa enempää.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Jussi Jalonen on April 17, 2011, 21:31:00
Kiviniemi käärii jo hihojaan, mikä lupaa ärhäkkää oppositiopolitiikkaa neljän seuraavan vuoden aikana.


Best,

J. J.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Kellottaja on April 17, 2011, 21:37:20
Uudellamaalla PS:llä on mennyt ihan kohtuullisesti. Ennusteen mukaan vain 8 paikkaa uudessa Eduskunnassa.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Julmuri on April 17, 2011, 21:50:09
Sinun alallasi on tietysti ehkä hieman vähemmän merkityksellistä miten Suomen talous kehittyy seuraavan neljän vuoden aikana, mutta minulla ei ole ns. varaa syöksykierteeseen vaikka siinä olisi millaista poliittista satiiria luvassa.

No myönnettäköön, että minulla on hieman sairas huumorintaju. Mainituista yksilöistä olen kyllä kanssasi varsin tarkoin samaa mieltä, mutta osaksi siksi heidän nousemisensa valokeilaan tuntuukin niin kutkuttavalta.

Joo. Mutta kun lukee sitä vaaliohjelmaa niin keksin aikamoisia asioita, joita Suomessakin voi tapahtua sen perusteella. Miksipä he eivät toteuttaisi sitä mikäli päätyvät suurimmaksi puolueeksi? Jos eivät ole suurin, joutuvat he neuvottelemaan paikoista ja tuho ei välttämättä ole niin järkyttävä.


Quote
Nasima Razmyarin suoriutuminen varasijalta eduskuntaan olisi kyllä mainio juttu.


Siinä on muuten tiukka gimma. Fiksu, sanavalmis sekä ainakin mun makuun todella hyvännäköinen.

Ikävä kyllä tuo sinipunapersut ennusteesi vaikuttaa nyt todelliselta kun Urpilainen jo julisti PS:n hallituspuolueeksi ja Kataisellekin oli kyse ainoastaan "neuvottelukysymyksistä minkä tahansa puolueen  kohdalla", mikä oikeastaan selkokielellä tarkoittaa ihan samaa. Se lienee siis selvää, että PS on tulevaisuudessa hallituspuolue eikä kumppaneiksi oikein voi kuvitella muita kuin demarit ja Kokoomus molemmat. En usko, että Katainenkaan haluaa hallitukseen, jossa vahvana puolueena heidän lisäkseen olisi pelkkä PS.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Kellottaja on April 17, 2011, 21:53:51
Hitto.

Mun suosikki mamuehdokkaat ovat ennusteen mukaan jäämässä ulkopuolelle.

22.    Hetemaj, Fatbardhe    Uusi    KOK         lähellä valintaa
23.    Razmyar, Nasima    Uusi    SDP         lähellä valintaa
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Virkamies on April 17, 2011, 22:06:43
Mielenkiintoinen alustava tulos. PS on saamassa arvelujani enemmän ääniä.

Kysymys on varmaan nyt siitä, että onko Soinin ja kumppanien hallitushalu suurempi kuin Euroopan takuusrahastojen vastustamisen halu. Jos Kokoomus tekee hallitustunnustelut, niin veikkaisin, että demarit ja porvarilliset pienpuolueet ovat valmiit hallitukseen, jonka ohjelmassa on "vastuullinen politiikka".

Sinipuna on ennustukseni. Persut mukana, jos hallitusneuvotteluissa alkaa yhteistyö vakausrahastoissa maistumaan. Varmaan Kok+Sdp ovat valmiit antamaan jonkun kansaa miellyttävän "rajauksen" tukipakettiin, joka tyynnyttää persujen ja demarien väen ainakin alkuun. Veikkaisin, että sellainen ratkaisu kuitenkin puolittaisi PS:n kannatuksen seuraavissa vaaleissa.

Mielenkiintoinen tilanne kaiken kaikkiaan.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Demonisoitu on April 17, 2011, 22:10:14
- Joo mähän sanoin että osta enemmän. Nyt ne on loppu.
- No niihän sanoit, mutta aurinko paistoi ja ajattelin että jos kerrankin lähestyis optimistisesti tätä hommaa.
- Optimistisesti, OPTIMISTISESTI, kuule, purjehdi nyt sillä optimistijollallasi vaikka sinne Utopiaasi ja jätä mut rauhaan.
- No mutku...mitä sitten ois pitänyt tehä, 5 vuotta putkeen tätä paskaa.
- Niin 5 vuotta kankkulan kaivoon, alkaako valjeta? Ja mähän sanoin jo, jätä mut nyt rauhaan.
- Joo ois pitänyt ostaa ainakin se mäyris, myönnetään, mutta tällasta se ny on. Aina.
- Haist ny...
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Timo Anttila on April 17, 2011, 22:17:29
Jees, oma pääsi läpi! ;D
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Jussi Jalonen on April 17, 2011, 22:20:12
PS on saamassa arvelujani enemmän ääniä.

Oma jokeriveikkaukseni Perussuomalaisten suhteellisen osuuden putoamisesta lopullisessa tuloksessa meni kyllä pieleen. Tosin sinipunapersu-arvaukseni vaikuttaa nyt siltä kaikkein todennäköisimmältä mahdollisuudelta.

Sinipuna on ennustukseni. Persut mukana, jos hallitusneuvotteluissa alkaa yhteistyö vakausrahastoissa maistumaan. Varmaan Kok+Sdp ovat valmiit antamaan jonkun kansaa miellyttävän "rajauksen" tukipakettiin, joka tyynnyttää persujen ja demarien väen ainakin alkuun. Veikkaisin, että sellainen ratkaisu kuitenkin puolittaisi PS:n kannatuksen seuraavissa vaaleissa.

Ounastelen, että ministerinsalkun häämöttäessä eivät Soinia enää ne seuraavat vaalit välttämättä oikein kiinnosta. Vaikka onhan se periaatteessa mahdollista, että Soini saattaa vielä pelata itsensä ulos kuvioista.

Stubbin ja Tuomiojan haastattelu on ollut aika omaperäinen. Tuomioja tavallaan sysäsi vastuuta Perussuomalaisten kanssa toimeen tulemisesta jatkuvasti Kokoomukselle. Stubb puolestaan veti eräänlaista "Siperia opettaa"-linjaa, ja totesi että ykkösasema ratkaisee, eikä pelkästään vanhan suorituksen parantaminen.

Kysymys ulkoministerin salkustakin nousi tuossa haastattelussa esille, koska Kokoomus ei pääministeripuolueena voi sitä virkaa enää hoidella. Omasta puolestani ilmoitan kannattavani lämpimästi ulkoministerin pestin antamista Perussuomalaisille. Sopiva ehdokaskin on jo mielessä.


Best,

J. J.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Virkamies on April 17, 2011, 22:29:13
Ounastelen, että ministerinsalkun häämöttäessä eivät Soinia enää ne seuraavat vaalit välttämättä oikein kiinnosta. Vaikka onhan se periaatteessa mahdollista, että Soini saattaa vielä pelata itsensä ulos kuvioista.

Niin, vallan kahva kiehtoo aina toki. Saa nähdä kotiutetaanko poliittisen pääoman voitot nyt vai yritetäänkö riskillä vielä tuplata. Toisaalta Smp:n oma romahdus hallitusvastuun myötä saattaa olla varoittavana esimerkkinä.

Harva kuitenkin omaa niin kovia hermoja, etteikö myisi hieman periaatteitaan saadakseen valtaa luonnehtien sitten tapahtunutta tarpeelliseksi kompromissiksi. Saapa nähdä.

Quote
Stubbin ja Tuomiojan haastattelu on ollut aika omaperäinen. Tuomioja tavallaan sysäsi vastuuta Perussuomalaisten kanssa toimeen tulemisesta jatkuvasti Kokoomukselle. Stubb puolestaan veti eräänlaista "Siperia opettaa"-linjaa, ja totesi että ykkösasema ratkaisee, eikä pelkästään vanhan suorituksen parantaminen.

Se on pelin henki joo.

Quote
Kysymys ulkoministerin salkustakin nousi tuossa haastattelussa esille, koska Kokoomus ei pääministeripuolueena voi sitä virkaa enää hoidella. Omasta puolestani ilmoitan kannattavani lämpimästi ulkoministerin pestin antamista Perussuomalaisille. Sopiva ehdokaskin on jo mielessä.

Tuomioja tai joku muu demari on vahvoilla nähdäkseni vaikka Persut sinipunaa vahvistaisikin. Soini ja kumppanit varmaan havittelevat hallitukseen tullessaan sisäministerien kaltaisia paikkoja.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Jussi Jalonen on April 17, 2011, 22:45:11
Tuomioja tai joku muu demari on vahvoilla nähdäkseni vaikka Persut sinipunaa vahvistaisikin. Soini ja kumppanit varmaan havittelevat hallitukseen tullessaan sisäministerien kaltaisia paikkoja.

Vähän aavistelen edelleen, että Kokoomus haluaisi pitää sisäministerin pestin itsellään. Soini on itse maininnut olevansa kiinnostunut esimerkiksi puolustusministerin tai elinkeinoministerin paikasta, vaikka kenttäväki onkin hänelle sisäministerin salkkua kaipaillut. Toisaalta nyt kuluneen neljän vuoden aikana on tullut selväksi, että sisäministerin virka on rehellisesti sanoen aika paska homma.

Pitäisin puolustusministerin salkkua lähes varmana jos Soini sen haluaa valita, mutta tällä vaalituloksella uskoisin miehen tavoittelevan painoarvoltaan voimakkaampaa elinkeinoministerin salkkua. Valtiovarainministerin salkkuun eivät panokset riitä, sitä eivät Kokoomus ja SDP tasan tarkkaan sallisi ikinä. Uskoisin valtiovarainministerin pestin menevän tässä asetelmassa Urpilaiselle. Muista pesteistä esimerkiksi maa- ja metsätalousministerin salkku menee mitä luultavammin Perussuomalaisille, sekä mahdollisesti - heh - myös se kulttuuriministerin salkku.

Synnyinmaakuntani äänet on näemmä laskettu. Pitää sanoa, että olen kyllä tyytyväinen SDP:n molempien naisehdokkaiden läpimenosta, sekä Porista että Raumalta. Jari Myllykosken läpimeno Vasemmistoliitosta oli yllätys, samoin se, että Perussuomalaisten listalla Ari Jalonen sitten ohitti kirkkoherra Joutsenlahden. Kokoomus otti yllättäen torjuntavoiton, ja Keskusta sai todella pahasti turpiinsa, mutta nousee melko varmasti tuosta vielä seuraavan neljän vuoden aikana.

Kymen vaalipiirissä näemmä onnistui Eerola vielä viime tingassa suoriutumaan valituksi.Best,

J. J.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Sam Karvonen on April 17, 2011, 22:51:29
Kysymys on varmaan nyt siitä, että onko Soinin ja kumppanien hallitushalu suurempi kuin Euroopan takuusrahastojen vastustamisen halu.

Jep, Soinin kompromissivalmius EU-kriisipaketin suhteen on ilmeinen. Kuten totesit, Suomen tuki tullaan todennäköisesti vain paketoimaan kriittissävyisemmin PS:n leirillä. Tuomioja on aiheesta eri mieltä Urpilaisen kanssa ja lähestulkoon jo myönsi Stubbille, että puolueet ovat EU-asioissa taattuja petikavereita. Kokoomuksen ja SDP:n näkemyserot takuusrahastojen suhteen jäänevätkin näytösluontoisiksi.

KOK/SDP/PS-pohjalta mennään varmasti aluksi, mutta tilanteen mahdollisesti kriisiytyessä pakka saattaa vaihtua kesken kauden. Soinin kaksinaismoralismin johdosta tämä on kuitenkin epätodennäköistä. Alkava vaalikausi tulee repimään PS:n kappaleiksi, koska Soini on lopulta kuitenkin suututtava kannattajansa kompromissivalmiudellaan. Eli osoittautuva protestiliikkeen petturiksi.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Timo Anttila on April 17, 2011, 22:56:29
Yhä sitä mieltä; ViNa ja PS oppositioon.  Kiviniemen puhe oli typerä.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Freefall on April 17, 2011, 23:01:01
KOK/SDP/PS-pohjalta mennään varmasti aluksi, mutta tilanteen mahdollisesti kriisiytyessä pakka saattaa vaihtua kesken kauden. Soinin kaksinaismoralismin johdosta tämä on kuitenkin epätodennäköistä. Alkava vaalikausi tulee repimään PS:n kappaleiksi, koska Soini on lopulta kuitenkin suututtava kannattajansa kompromissivalmiudellaan. Eli osoittautuva protestiliikkeen petturiksi.

Todelliseen muutokseen toki tarvitaankin vielä paljon lisää suuttumusta. Soini todennäköisesti pettää ja Halla-ahokin taisi jo antaa YLE:lle haastattelun. Siitä se lähtee. :)
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Virkamies on April 17, 2011, 23:03:00
Vähän aavistelen edelleen, että Kokoomus haluaisi pitää sisäministerin pestin itsellään. Soini on itse maininnut olevansa kiinnostunut esimerkiksi puolustusministerin tai elinkeinoministerin paikasta, vaikka kenttäväki onkin hänelle sisäministerin salkkua kaipaillut. Toisaalta nyt kuluneen neljän vuoden aikana on tullut selväksi, että sisäministerin virka on rehellisesti sanoen aika paska homma.

Totta kai se on, ellei sitten esimerkiksi maahanmuuttoministerin pestiä sulauteta sitten takaisin sisäministeriön alaisuuteen. Puolustusministerin virka on sen verran vähäinen, etten uskoisi Soinin siihen tyytyvän. Pekkarisen superministeriön hallinnoiminen varmaan kiinnostaisi kyllä. Tai oikeusministeriön.

Quote
Valtiovarainministerin salkkuun eivät panokset riitä, sitä eivät Kokoomus ja SDP tasan tarkkaan sallisi ikinä. Uskoisin valtiovarainministerin pestin menevän tässä asetelmassa Urpilaiselle. Muista pesteistä esimerkiksi maa- ja metsätalousministerin salkku menee mitä luultavammin Perussuomalaisille, sekä mahdollisesti - heh - myös se kulttuuriministerin salkku.

VM:n ministeristä samaa mieltä. Epäilisin kulttuuriministerin olevan kyllä Jungner.

Jep, Soinin kompromissivalmius EU-kriisipaketin suhteen on ilmeinen. Kuten totesit, Suomen tuki tullaan todennäköisesti vain paketoimaan kriittissävyisemmin PS:n leirillä. Tuomioja on aiheesta eri mieltä Urpilaisen kanssa ja lähestulkoon jo myönsi Stubbille, että puolueet ovat EU-asioissa taattuja petikavereita. Kokoomuksen ja SDP:n näkemyserot takuusrahastojen suhteen jäänevätkin näytösluontoisiksi.

Saa nähdä. Soinille vaikea paikka, jos ja kun Kok+Sdp laittavat sen verran kovat ehdot hallitusohjelmaan, että on vaikea mennä mukaan ilman kannattajistossa syntyvää tunnetta omien arvojen pettämisestä.

Quote
Soinin kaksinaismoralismin johdosta tämä on kuitenkin epätodennäköistä. Alkava vaalikausi tulee repimään PS:n kappaleiksi, koska Soini on lopulta kuitenkin suututtava kannattajansa kompromissivalmiudellaan. Eli osoittautuva protestiliikkeen petturiksi.

Spekuloivaa ekstrapolaatiota, katsotaan mitä neuvotteluissa tapahtuu.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Sam Karvonen on April 17, 2011, 23:08:23
Jep, Soinin kompromissivalmius EU-kriisipaketin suhteen on ilmeinen. Kuten totesit, Suomen tuki tullaan todennäköisesti vain paketoimaan kriittissävyisemmin PS:n leirillä. Tuomioja on aiheesta eri mieltä Urpilaisen kanssa ja lähestulkoon jo myönsi Stubbille, että puolueet ovat EU-asioissa taattuja petikavereita. Kokoomuksen ja SDP:n näkemyserot takuusrahastojen suhteen jäänevätkin näytösluontoisiksi.

Saa nähdä. Soinille vaikea paikka, jos ja kun Kok+Sdp laittavat sen verran kovat ehdot hallitusohjelmaan, että on vaikea mennä mukaan ilman kannattajistossa syntyvää tunnetta omien arvojen pettämisestä.

Hyvä huomio. Koetinkivi tulee hiertämään jo heti alussa PS:n kannattajia, koska yhtä lailla hallituksesta poisjääminen tulee aiheuttamaan pettymystä kannattajissa. Eli menipä PS hallitukseen tahi ei, pettyjiä tulee olemaan.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Sam Karvonen on April 17, 2011, 23:10:24
Mutta olen melko varma, että PS menee hallitukseen Soinin henkilökohtaisen menestyksen vanavedessä. Soini on vedossa ja hän kykenee ainakin aluksi myymään Kokoomuksen ja demarien ehdot kannattajakunnalleen.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Kellottaja on April 17, 2011, 23:11:06
Miksi jatkuvasti epäillään PS:n protestihenkeä , joka repii puolueen kappaleiksi.
PS ja SDP ovat hyvin samoilla linjoilla. Ennemmin Katainen joutuu selittämään, miksi hän on pakotettu antamaan periksi.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Sam Karvonen on April 17, 2011, 23:12:08
PS ja SDP ovat hyvin samoilla linjoilla.

Uskotko sinä tähän oikeasti?
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Jussi Jalonen on April 17, 2011, 23:14:31
Nyt kannattaisi kunnianhimoisen nuoren ottaa ehdottomasti itselleen Keskustan jäsenkirja, se on kovaa valuuttaa neljän vuoden päästä ja siinä puolueessa on nyt hyvät mahdollisuudet päästä uutena kasvona julkisuuteen. Kiviniemi vaikuttaisi meinaan olevan tosissaan, ja lyön vetoa, että siellä on ollut suunnitelmat tätä mahdollisuutta varten valmiina jo hyvän aikaa.

Jaa-a, poijjaat, takaan että raju vyörytys alkaa provinsseissa jo kunnallisvaaleihin mentäessä ja vuonna 2015 istutetaan vielä porukkaa kaupungeissakin muurahaiskekoihin. Kepun kosto on hirveä.

Tiedä sitten miksi, mutta tämä kappale (http://www.youtube.com/watch?v=QW3fevG-pY0&feature=related) tuntuu soivan mielessä.Best,

J. J.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Virkamies on April 17, 2011, 23:18:46
Miksi jatkuvasti epäillään PS:n protestihenkeä , joka repii puolueen kappaleiksi.
PS ja SDP ovat hyvin samoilla linjoilla. Ennemmin Katainen joutuu selittämään, miksi hän on pakotettu antamaan periksi.

Jos oikeasti luulet, että Sdp:n kanta talouden vakausrahastoihin on jotenkin erilainen kuin Kokoomuksen, niin sitten olet vaalikeskustelujen harhauttama. Koska Katainen on hallituksen muodostaja, niin hän pystyy ottamaan ne kaverit mukaan, jotka kiinnostavat.

Jos Soini olisi saanut enemmän paikkoja kuin Kok ja olisi hallituksen muodostaja, niin sitten Urpilainen ja muu vasemmisto olisivat saattaneet seurata sitä agendaa. Hallituksen muodostajalla on melko selkeästi valttikortit käsissään nyt, sillä kompromissien kautta voi saada useimmat puolueet mukaan hallitukseen.

Katainen ei varmasti kokoa sellaista hallitusta, joka ei nuiji eduskunnassa vakausrahastoja lävitse. On Soinin päätösvallassa, että onko hän mukana tekemässä niitä "vastuullisia" päätöksiä. Katainen antaa kyllä joitain täkyjä, joilla Soini voi selittää kannattajilleen, että he ovat vaikuttaneet paketin muotoon siten, että se on paremmin Suomen etuja noudattava, kuin mitä se olisi ollut ilman heidän panostaan.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Kellottaja on April 17, 2011, 23:21:51
PS ja SDP ovat hyvin samoilla linjoilla.

Uskotko sinä tähän oikeasti?

En luota uskoon liikoja, mutta (vaalikoneiden perusteella) tulonjako, oikeisto-vasemmisto -akselilla puolueet ovat hyvin lähellä toisiaan. Myös maahanmuutossa SDP:ssä on tahoja jotka vaativat nykyistä tiukempaa politiikkaa.
Semmoinen paketti , jossa PS+SDP pitävät yhtä voisi laittaa jauhot kokoomuksen suuhun.

EDIT.
Kai tässä Jyrkin planin mukaan edetään.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: turha jätkä on April 17, 2011, 23:37:52
Kyllä nyt olvi maistuu! Supertulos persuille ja keskustan romahdus. Eerola meni läpi ja loppumetreillä Anna tiputti Sirnön! :-)

EDIT: Tiurakin tippui!
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Jussi Jalonen on April 17, 2011, 23:38:51
Semmoinen paketti , jossa PS+SDP pitävät yhtä voisi laittaa jauhot kokoomuksen suuhun.

Enpä oikein usko, että moinen tulee tapahtumaan. Urpilainen ei viime vuoden kokemusten ja tilanteen täpärästi pelastaneen rajun loppukirinsä jälkeen tasan tarkkaan tee enää sitä virhettä, että ryhtyisi jotenkin peesaamaan Perussuomalaisia. Veikkaisin, että paremminkin hänen mielessään kangastelee sellainen näkymä, että Kokoomuksen ja Perussuomalaisten keskinäisessä ristivedossa olisi Sosialidemokraateilla kelpo mahdollisuus toteuttaa hallituksen sisällä sitä omaa ohjelmaansa. Retoriikastakin kuulee jo, että SDP on asteittain tekemässä paluuta juurilleen vasemmalle sijoittuvana työväenpuolueena, ja heilastelu Perussuomalaisten kanssa ei kyllä sovi siihen kuvioon.

Välikommentti: Luojan kiitos, Heikki Luoto ei sitten mennytkään läpi Pirkanmaalta. Hämmästyttävää kyllä, Anna Kontula meni läpi Vasemmistoliiton listalta, mitä en siis itse pitänyt todennäköisenä hänen näkyvästä kampanjastaan huolimatta. Onnittelut tosiaan Turhalle Jätkälle hänen ehdokkaansa suoriutumisesta.

Jussi Niinistö kertoo tavoittelevansa puolustusministerin salkkua. En pidä ollenkaan mahdottomana, etteikö hän myös saisi sitä, ja hän voisi hyvinkin olla omiaan tehtävään.Best,

J. J.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Kellottaja on April 17, 2011, 23:55:31
Fade: "Kunnallisvaalit on liian pieni juttu mulle."

Siis oikeasti??
Suomen suurimman kaupungin johtaminen ei kiinnosta. Pettymys.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Orpheus on April 18, 2011, 00:48:57
Fade: "Kunnallisvaalit on liian pieni juttu mulle."

Siis oikeasti??
Suomen suurimman kaupungin johtaminen ei kiinnosta. Pettymys.

Mulla on aina ollut hiukan ylimielinen kuva tyypistä.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Harri on April 18, 2011, 04:20:49
Kansa äänesti. Pulinat pois.

Nyt olis oikea aika Vasemmistoliiton ja Vihreän liiton yhdistyä. Oikeistosiipeä toki loikkaa Vihreistä muualle, mutta entäs sitten? Pimeyden voimat riehuvat maassamme ja jotain on tehtävä.

Kaikki sensuuri ja kieltäminen sitten uudessa puoluessa kuuseen. Antaa öyhöttäjien öyhöttää ja piraattien warettaa. Tarvitaan jotain oikeasti arvoliberaalia ja perustuloa ajavaa liikettä Suomeen. Isänmaan asialla,

Harri.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Demonisoitu on April 18, 2011, 04:29:18
Kansa äänesti. Pulinat pois.

Nyt olis oikea aika Vasemmistoliiton ja Vihreän liiton yhdistyä. Oikeistosiipeä toki loikkaa Vihreistä muualle, mutta entäs sitten? Pimeyden voimat riehuvat maassamme ja jotain on tehtävä.

Kaikki sensuuri ja kieltäminen sitten uudessa puoluessa kuuseen. Antaa öyhöttäjien öyhöttää ja piraattien warettaa. Tarvitaan jotain oikeasti arvoliberaalia ja perustuloa ajavaa liikettä Suomeen. Isänmaan asialla,

Harri.

Ai täällä on tuttujakin. Niin, tai siis että on ollut viimeiset kuinkas monta vuotta. Terve vaan Harri, jokos oot velkavankeudessa?
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Harri on April 18, 2011, 04:38:32
Kansa äänesti. Pulinat pois.

Nyt olis oikea aika Vasemmistoliiton ja Vihreän liiton yhdistyä. Oikeistosiipeä toki loikkaa Vihreistä muualle, mutta entäs sitten? Pimeyden voimat riehuvat maassamme ja jotain on tehtävä.

Kaikki sensuuri ja kieltäminen sitten uudessa puoluessa kuuseen. Antaa öyhöttäjien öyhöttää ja piraattien warettaa. Tarvitaan jotain oikeasti arvoliberaalia ja perustuloa ajavaa liikettä Suomeen. Isänmaan asialla,

Harri.

Ai täällä on tuttujakin. Niin, tai siis että on ollut viimeiset kuinkas monta vuotta. Terve vaan Harri, jokos oot velkavankeudessa?

Öö, nou hätä. Köyhä mutta velaton. Harri Mulareja on vissiin Suomessa muutama. Jos kiinnostaa googlettaa, niin mä olen se anarkomarko, en esimerkiksi mikään urheilija, opiskelija Jyväskylästä tjms. Jostain julkaisulistastakin saatan löytyä.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Demonisoitu on April 18, 2011, 04:49:51
Kansa äänesti. Pulinat pois.

Nyt olis oikea aika Vasemmistoliiton ja Vihreän liiton yhdistyä. Oikeistosiipeä toki loikkaa Vihreistä muualle, mutta entäs sitten? Pimeyden voimat riehuvat maassamme ja jotain on tehtävä.

Kaikki sensuuri ja kieltäminen sitten uudessa puoluessa kuuseen. Antaa öyhöttäjien öyhöttää ja piraattien warettaa. Tarvitaan jotain oikeasti arvoliberaalia ja perustuloa ajavaa liikettä Suomeen. Isänmaan asialla,

Harri.

Ai täällä on tuttujakin. Niin, tai siis että on ollut viimeiset kuinkas monta vuotta. Terve vaan Harri, jokos oot velkavankeudessa?

Öö, nou hätä. Köyhä mutta velaton. Harri Mulareja on vissiin Suomessa muutama. Jos kiinnostaa googlettaa, niin mä olen se anarkomarko, en esimerkiksi mikään urheilija, opiskelija Jyväskylästä tjms. Jostain julkaisulistastakin saatan löytyä.

Voihan olla että sekoitin toiseen anarkomarkoon. Noista googlen tuntemista, vois toi Lohjan vihree kuiteski niinku natsata?
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Kellottaja on April 18, 2011, 04:50:07
Kansa äänesti. Pulinat pois.

Nyt olis oikea aika Vasemmistoliiton ja Vihreän liiton yhdistyä. Oikeistosiipeä toki loikkaa Vihreistä muualle, mutta entäs sitten? Pimeyden voimat riehuvat maassamme ja jotain on tehtävä.

Kaikki sensuuri ja kieltäminen sitten uudessa puoluessa kuuseen. Antaa öyhöttäjien öyhöttää ja piraattien warettaa. Tarvitaan jotain oikeasti arvoliberaalia ja perustuloa ajavaa liikettä Suomeen. Isänmaan asialla,

Harri.

Kannatan
Sopisi hienosti 4-puoluemalliin.

Kyllä harmittaa, että vihreät romahtivat.
Olisin toivonut liberaalin politiikan jatkumista. (ei maahanmuutossa)
Ympäristöasiat ovat myös tärkeitä. (ei lisää ydinvoimaa, ei paskalakeja, ei sähkö-tasa-veroja...)
Esim. olisin toivonut rahoja Itämeren suojeluun. (ei löytynyt)Ai täällä on tuttujakin. Niin, tai siis että on ollut viimeiset kuinka monta vuotta. Terve vaan Harri, jokos oot velkavankeudessa?

Öö, nou hätä. Köyhä mutta velaton. Harri Mulareja on vissiin Suomessa muutama. Jos kiinnostaa googlettaa, niin mä olen se anarkomarko, en esimerkiksi mikään urheilija, opiskelija Jyväskylästä tjms. Jostain julkaisulistastakin saatan löytyä.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Harri on April 18, 2011, 05:00:00

Voihan olla että sekoitin toiseen anarkomarkoon. Noista googlen tuntemista, vois toi Lohjan vihree kuiteski niinku natsata?

Joo. En tosin enää vaikuta Lohjalla.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Sam Karvonen on April 18, 2011, 07:27:01
PS-euforia kannattajiensa keskuudessa näyttäytyy sangen ylilyövältä. Puolue kuitenkin jäi kolmanneksi suurimmaksi. Sinipuna jyrää ja PS joko hyppää kokoomuksen ja demareiden junaan tai sitten jätetään suosiolla siitä pois. Politiikan raadollisuus selvinnee PS-kannattajille riittävän pian. Suomen sisä- ja ulkopolitiikassa mahdollisesti tapahtuvat linjamuutokset (Katainen ei povaa suuria muutoksia edellisiin) juontuvat pikemminkin kokoomuksen ja demareiden entistä suuremmasta vimmasta viedä PS:ltä kannattajia, mikäli ovat juontuakseen. Tämä voi kuin voikin johtaa ylilyönteihin.

Povaan, että Stubb jatkaa UMI:na ja että joko Urpilainen tai Tuomioja päätyvät VMI:ksi ja UKKMI:ksi. Soinista tulee mitä todennäköisemmin SMI, mikäli PS kelpuutetaan hallitukseen.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Virkamies on April 18, 2011, 09:28:43
Quote
Nyt olis oikea aika Vasemmistoliiton ja Vihreän liiton yhdistyä. Oikeistosiipeä toki loikkaa Vihreistä muualle, mutta entäs sitten? Pimeyden voimat riehuvat maassamme ja jotain on tehtävä.

Minulle on kerrottu, että on idiotismia puhua punavihreydestä ja että puolueilla ei ole yhtään mitään tekemistä toistensa kanssa. Vihreiden jakaminen vasemmistoon ja toisaalta Kokoomukseen/Rkp:n voisi toki olla ihan käytännöllinenkin ratkaisu sikäli kun lähes kaikki Suomalaiset puolueet rummuttavat sellaisen city-vihreyden puolesta.

PS-euforia kannattajiensa keskuudessa näyttäytyy sangen ylilyövältä.

Samaa mieltä, mutta onhan se toisaalta ymmärrettävääkin, että nyt on euforiaa tällaisen tuloksen jälkeen. Eiköhän se arkirealismi tule kun hallitusneuvottelut alkavat. Millään moraalisilla syillä ei hallituksia muodosteta ja koska PS ei ole korvaamaton hallitukselle niin ne ehdot tulevat olemaan sangen kovat.

Quote
Puolue kuitenkin jäi kolmanneksi suurimmaksi. Sinipuna jyrää ja PS joko hyppää kokoomuksen ja demareiden junaan tai sitten jätetään suosiolla siitä pois. Politiikan raadollisuus selvinnee PS-kannattajille riittävän pian. Suomen sisä- ja ulkopolitiikassa mahdollisesti tapahtuvat linjamuutokset (Katainen ei povaa suuria muutoksia edellisiin) juontuvat pikemminkin kokoomuksen ja demareiden entistä suuremmasta vimmasta viedä PS:ltä kannattajia, mikäli ovat juontuakseen. Tämä voi kuin voikin johtaa ylilyönteihin.

Luulen, että Keskusta muuttaa kurssiaan suurista eniten. Se on tehnyt selkeän strategisen virheen ja jättänyt ydinkannattajansa tuuliajoille, josta sangen moni on siirtynyt Soinin kelkkaan. Mutta näinhän se demokratia toimii, että puolueet opportunistisesti siirtävät maalitolppia sinne mihin kansalaiset niitä palloja potkivat.

Paitsi nyt Vihreät, maalitolppia ei ole ollut tarvetta siirrellä, ydinvoimaa vastustetaan yhäkin, kestävää kehitystä ja kohtuutaloutta ajetaan ja ihmisoikeuksista opudetään kiinni, persuja ei ole nuoleskeltu. Taisi sulta tämä unohtua, Virkkis?
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: turha jätkä on April 18, 2011, 11:02:28
Voisi tovin tuumailla mitä tämä tulos tarkoittaa käytännössä, arvioiden asiaa erityisesti vasemmiston näkökulmasta. Mitään maailmanloppua on vaikea povata kok-sdp-ps -hallituksen toimien aiheuttavan.

1. Tuloeroja tod näk tasataan, sen verran vasemmistolainen on meininki.

2. Harmaateen talouteen puututaan. Tämä on hieno asia. Se voi vähentää tiettyjen alojen ulkomaalaisia työntekijöitä Suomessa, mikä ei kuitenkaan ole paha asia, sillä lähtökohtaisesti ihmisten riistäminen ei ole kovin vasemmistolaista. Tarveharkintaa ehkä lisätään, tämäkään ei liene paha juttu. Nokia ja vastaavat firmat sen sijaan palkkaavat edelleen samaan malliin ulkkareita.

3. Maanpuolustuksen potti ehkä jopa kasvaa. Tämäkään ei ole ollenkaan paha juttu, jos ja kun samalla pysytään NATO:n ulkopuolella

4. Persujen taidepuheet hiipunevat nopeasti, ei ne tokko tee isänmaallisesta taiteesta kynnyskysymystä. Kulttuurista noin ylipäätään mahdollisesti leikataan. Kestän tämän melko urheasti, samoin kuin moni muu vasemmistohenkinen. En menätä yöuniani, jos (monikulttuuri)läänintaitelijat joutuvat etsimään rahoituksensa yksityiseltä sektorilta.

5. Ekana ongelmakohtana tulee mieleen ympäristöasiat ja luonnonsuojelu. Putkonen ja Oinonen juonimassa luontohommia, ei hyvä. Toisaalta persuissa näyttäisi olevan myös tiettyjä positiivisia tendenssejä, maaseudun persut tuskin ovat kannattamassa esim. metsän pinta-alaveroa.

6. Toisena ongelmana nousee sitten esiin. kehitysyhteistyö, romanihommat, humanitäärinen maahanmuutto, perheidenyhdistämiset ja muu sälä. Olettaisin, että toleranssi anarkomarkoilun suhteen pienenee, häiritsevään kerjäämiseen puututaan tiukemmin ja perheidenyhdistämisen kriteerejä tiukennetaan. Henkilökohtaisesti odotan kuin kuuta nousevaa, että sosiaalikeskus satama räjäytetään ja romanien perseilyihin puututaan tiukasti. En näe suureksi ongelmaksi oleskelulupien saamisen tiukentamista ja montaa muuta mahdollista muutosta. Sen sijaan näen suureksi ongelmaksi, jos ei edes yritetä myös muuttaa jotain.

Kehitysyhteistyöstä en vaan leikkaisi, kehittäisin toki sitä. Samoin jossain romanihommassa voisi rohkeasti lähteä uusille poluille. Minusta olisi aika munakasta, jos uusi hallitus prifiloituisi Romanian painostajana, johtaisi koko EU:n Romanian kimppuun ja vaatisi muutosta noihin maihin. Lisääntyvillä pääomatuloveroilla voisi tukea Romanian romaneja, jos vastavuoroisetsi omat nurkat pysyvät turvallisina ja siisteinä. Luulisin tuolle teemalle löytyvän kannatusta jopa persujen parissa. Pelkona kuitenkin siis on, ettei mitään tuollaisia avauksia ole tulossa.

7. Mahdollisesti myös rangaistukset kovenevat. Tokko tämäkään vasemmistolaista äänestäjää haittaa? Väkivallasta, raiskauksista ja eläinrääkkäyksistä tuleekin rangaista.

Eli ei tämä nyt niin pahalta näytä, vai?
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Jussi Jalonen on April 18, 2011, 12:51:41
Soinista tulee mitä todennäköisemmin SMI, mikäli PS kelpuutetaan hallitukseen.

Tämänaamuisen avauksen perusteella se sisäministerin pesti saattaa todennäköisemmin mennä Vistbackalle.

Aavistelisin, että Soini tosiaan havittelee sitä superministeriötä itselleen. Miehen ydinvoimakanta etenkin viittaisi siihen suuntaan.Best,

J. J.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Annushka on April 18, 2011, 12:56:26
Soinista tulee mitä todennäköisemmin SMI, mikäli PS kelpuutetaan hallitukseen.

Tämänaamuisen avauksen perusteella se sisäministerin pesti saattaa todennäköisemmin mennä Vistbackalle.

Aavistelisin, että Soini tosiaan havittelee sitä superministeriötä itselleen. Miehen ydinvoimakanta etenkin viittaisi siihen suuntaan.Best,

J. J.

Temmissä on valmistauduttu Soinin ministerikauteen jo syksystä.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Demonisoitu on April 19, 2011, 02:38:46

Voihan olla että sekoitin toiseen anarkomarkoon. Noista googlen tuntemista, vois toi Lohjan vihree kuiteski niinku natsata?

Joo. En tosin enää vaikuta Lohjalla.

Jotain se kai kertoo tämän puolen hajanaisuudesta, että 10 vuotta tunteneet, samassa oppilaitoksessa samalla linjalla samaan aikaan aloittaneet, ja ellen väärin muista, niin jopa vähän aikaa samassa "kommuunin" rötiskössä asuneet voivat keskustella samoilla foorumeilla vuosia edes moikkaamatta toisiaan. Ah, anonyymiys - tie tuloksellisuuteen.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: turha jätkä on April 19, 2011, 10:42:30
Voisi tovin tuumailla mitä tämä tulos tarkoittaa käytännössä, arvioiden asiaa erityisesti vasemmiston näkökulmasta. Mitään maailmanloppua on vaikea povata kok-sdp-ps -hallituksen toimien aiheuttavan.

Tähän nyt ei tullut kommentteja, mutta pistän vielä tällaisen linkin http://areena.yle.fi/audio/1303194216172 Siellä on neljä persuakin kertomassa käsityksiään. Ainakin jossain määrin noiden pääteemat näyttäisivät tukevan spekulointiani.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Warda on April 19, 2011, 12:10:32
Quote
Nyt olis oikea aika Vasemmistoliiton ja Vihreän liiton yhdistyä. Oikeistosiipeä toki loikkaa Vihreistä muualle, mutta entäs sitten? Pimeyden voimat riehuvat maassamme ja jotain on tehtävä.

Minulle on kerrottu, että on idiotismia puhua punavihreydestä ja että puolueilla ei ole yhtään mitään tekemistä toistensa kanssa. Vihreiden jakaminen vasemmistoon ja toisaalta Kokoomukseen/Rkp:n voisi toki olla ihan käytännöllinenkin ratkaisu sikäli kun lähes kaikki Suomalaiset puolueet rummuttavat sellaisen city-vihreyden puolesta.

PS-euforia kannattajiensa keskuudessa näyttäytyy sangen ylilyövältä.

Samaa mieltä, mutta onhan se toisaalta ymmärrettävääkin, että nyt on euforiaa tällaisen tuloksen jälkeen. Eiköhän se arkirealismi tule kun hallitusneuvottelut alkavat. Millään moraalisilla syillä ei hallituksia muodosteta ja koska PS ei ole korvaamaton hallitukselle niin ne ehdot tulevat olemaan sangen kovat.

Quote
Puolue kuitenkin jäi kolmanneksi suurimmaksi. Sinipuna jyrää ja PS joko hyppää kokoomuksen ja demareiden junaan tai sitten jätetään suosiolla siitä pois. Politiikan raadollisuus selvinnee PS-kannattajille riittävän pian. Suomen sisä- ja ulkopolitiikassa mahdollisesti tapahtuvat linjamuutokset (Katainen ei povaa suuria muutoksia edellisiin) juontuvat pikemminkin kokoomuksen ja demareiden entistä suuremmasta vimmasta viedä PS:ltä kannattajia, mikäli ovat juontuakseen. Tämä voi kuin voikin johtaa ylilyönteihin.

Luulen, että Keskusta muuttaa kurssiaan suurista eniten. Se on tehnyt selkeän strategisen virheen ja jättänyt ydinkannattajansa tuuliajoille, josta sangen moni on siirtynyt Soinin kelkkaan. Mutta näinhän se demokratia toimii, että puolueet opportunistisesti siirtävät maalitolppia sinne mihin kansalaiset niitä palloja potkivat.

Paitsi nyt Vihreät, maalitolppia ei ole ollut tarvetta siirrellä, ydinvoimaa vastustetaan yhäkin, kestävää kehitystä ja kohtuutaloutta ajetaan ja ihmisoikeuksista pidetään kiinni, persuja ei ole nuoleskeltu. Taisi sulta tämä unohtua, Virkkis?

edit: kukas sulle on kertonut, että on idiotismia puhua punavihreydestä? (Vrt. parjata punaviherfemakkoja...)
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: sr on April 19, 2011, 12:30:37
Paitsi nyt Vihreät, maalitolppia ei ole ollut tarvetta siirrellä, ydinvoimaa vastustetaan yhäkin, kestävää kehitystä ja kohtuutaloutta ajetaan ja ihmisoikeuksista pidetään kiinni, persuja ei ole nuoleskeltu. Taisi sulta tämä unohtua, Virkkis?

Ei ole tarpeen siirrellä? Puolue sai juuri rökäletappion. Siitä voi ottaa jotain oppia tai sitten jatkaa pään hakkaamista seinään.

Juuri ympäristöasioissa Vihreiden kannattaisi ryhtyä Tiedepuolueeksi (http://www.tiedepuolue.fi/) ja niin ne ovatkin tekemässä. Ehkä. Jos saavat kitkettyä fanaatikot riveistään. Sen sijaan, että "vastustetaan ydinvoimaa", kannattaisi vastustaa ympäristön ja ihmisten terveyden tuhoutumista ja päättää sitten tiedettä käyttäen ne keinot tuon poliittisen päämäärän saavuttamiseksi. Kuten tuolla Tiedepuolueen sivuilla sanotaankin, "Politiikan tulee perustua tieteelliseen tietoon - ei päinvastoin". Tähän asti vihreiden ydinvoimakanta on kulkenut juuri tuota päinvastaista linjaa. Siellä lyötiin lukkoon 1980-luvulla, että ydinvoima on paha asia. Sen jälkeen erinäköisten tieteellisten tutkimusten ainoa tehtävä on ollut vahvistaa tätä kantaa. Tutkimustulokset, jotka ovat olleet sen vastaisia (vaikkap UNSCAERin tai WHOn Tshernobylin vaikutusten arvio) on lakaistu maton alle. Tiedepuolueeksi profiloitua haluavalla puolueella ei ole varaa tällaiseen.

Ihmisoikeuksien suhteen puolueen kannattaa pitää mielessä se, että puolustavat niidenkin ihmisoikeuksia, jotka ovat vihreiden kanssa eri mieltä asioista. Tämä on se ihmisoikeuksien puolustamisen vaikea puoli. Aina on helppo olla niiden puolella, jotka ovat asioista samaa mieltä, mutta se on vaikeampaa, että on asioista jonkun kanssa eri mieltä, mutta pitää hänen oikeuttaan olla asioista omaa mieltään korkeampana arvona kuin sitä, että saa oman kantansa läpi.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: Sam Karvonen on April 19, 2011, 12:37:36
On myönnettävä, että perimmäinen suhtautumiseni sr:ään on viimeisten viisaiden ja hyvin perusteltujen ulostulojensa perusteella epänuivistunut häkellyttävällä tavalla. Näin sitä vain oppii tuntemaan toisia, jos on oppiakseen.
Title: Re: Kansanvallan juhlapäivä
Post by: sr on April 19, 2011, 13:16:18
On myönnettävä, että perimmäinen suhtautumiseni sr:ään on viimeisten viisaiden ja hyvin perusteltujen ulostulojensa perusteella epänuivistunut häkellyttävällä tavalla. Näin sitä vain oppii tuntemaan toisia, jos on oppiakseen.

Heh, meinasin juuri kirjoittaa sinusta tuonne toisaalle melko lailla samaa. Näköjään täällä politiikan saralla löydämme toisemme, vaikka napit olisivat pahemminkin vastakkain uskonnon puolella.