Author Topic: Nuivuuden syistä ja seurauksista osa 9999999  (Read 5001 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Nuivuuden syistä ja seurauksista osa 9999999
« Reply #15 on: August 17, 2012, 08:44:24 »
Quote
maahanmuuttajien sangen väkivaltaisten tekojen kohteena.

Näin niin kuin monikossa, koska tämä väkivallan purkaus johtuu (humanitaaristen) maahanmuuttajien kollektiivisista ominaisuuksista?

Kärsiiköhän sama tyyppi väkivallasta ollenkaan, jos sitä ei tee ihminen, joka on tullut maan rajojen ulkopuolelta?

EDIT_ Myönnettäkööt, en kysynyt noin, koska uskoisin Virkkiksen ajattelevan noin, vaan tuossa kiteytyy osittain se, mikä nuivalandiassa harmittaa. Se dehumanisoi tiettyä kansanryhmää sivutuotteena. KRitisoida saa, mutta aikuisten ihmisten olisi pidettävä huolta ettei ikäviä sivutuotteita synny. Varsinkin, kun niiden sivutuotteiden ikävyys ja synty ovat kohtalaisen selviä asioita.

Väitän myös, että ainakin jotkut nuivat (tämä ei mielestäni koske esim. Kaptahia tai Brandötia, mutta sitäkin enemmän Hallista) tarvitsevat sitä eripuraa. Mitä enemmän ja syvempää ja vakavampaa eripuraa, sitä parempi. He saattavat glorifioida tätä tyyliä vaikkapa jollain historiallisella filosofian koulukunnalla, mutta todellisuudessa kyse on sosiaalisten taitojen kehittymättömyydestä.

Kyse siis on siitä, että tietyt ääriryhmät (koskee islamisteja yhtä hyvin) tarvitsevat tappelua ja sotaa (esim. surulliset esimerkit, joiden vanhemmat ovat kasvattaneet tyyliin, pitää tottua, jos tulee sota) saadakseen valtaa ja pystyäkseen toimimaan omille luonnollisille sosiaalisille strategioille tyypillisellä tavalla. Tällä tavalla ääriryhmät saavat myös voimaa ja kannatusta.

Disclaimer tai jotain. USkonsota voi olla turha, mutta kuinka turhaa olisi laittaa naiset ja lapset kärsimään vain siksi, että me kuviteltiin ja yleistettiin kaikki paha tiettyyn ryhmään ja saatiin aikaan aseellinen konflikti? Tätä voisi kysyä kaikila militanteilta ääriryhmiltä, uskontoon tai politiittiseen kantaan katsomatta.
« Last Edit: August 17, 2012, 09:08:22 by Username1 »
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline Harran

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 781
Re: Nuivuuden syistä ja seurauksista osa 9999999
« Reply #16 on: August 17, 2012, 09:51:09 »
Ahh Harran, olet oikeassa, mutta ymmärrä vanhaa örisevää nihilistiä joka luulee olevansa välittämisensä vanki ja jonka selkää painaa köyryyn jotkut aivan muut asiat kun läheistensä unelmat, vaikka hää joskus niin itselleen uskotteleekin, uhriutumisensa puuskassa! Saatanahan sellaista korviin kuiskuttelee, se on selvä. Saatanaa en palvo, mutta en jaksa oikein panna kampoihinkaan. Niinpä me Luciferin kanssa juodaan sillon tällön teetä ja pelataan pari erää mustaa pekkaa tai paskahousua. Kunnon sykofanttina mä annan sen voittaa, ja sillon pääsee suusta sammakoita ja aivot pieree kun viidenkymmenen hepan perämoottori.

Ei kuulosta nihilismiltä. Kuulostaa heikkousstrategialta, kuin koira joka kieriskelee alistuvasti maassa vatsansa paljastaen jotta isot koirat eivät purisi. Oletko varma että hulluruohoteetä juodessasi tunnistat sielunvihollisen ja sympatisoit sen pyrkimyksiä? Välittäminen läheisistä ei edellytä selän taittamista mutkalle eikä omien unelmien uhraamista lähiympäristön paineiden alla. Välittäminen ja velvollisuudentunto voivat liittyä yhteen mutta eivät ole yksi yhteen. Välittämisestä tehtävät asiat kuvastavat rakkautta, velvollisuudentunnosta tehtävät tehdään neutraalimmista lähtökohdista, usein siksi että yksittäisessä asiassa kompromissataan yleisemmän periaatteen tai arvon suojelemiseksi. Esim ei yhtään huvittaisi tehdä lauantaina töitä mutta velvollisuudentunto kutsuu ja välitän niistä yleisemmistä vaikutuksista joita sillä on.

Juuri tämä rakkauslöpinä saa keskimääräisen kämyn suuttumaan ja raivostumaan, koska hänen mielestään tällaine on ämmien tunteilua, joka saa ihmiset unohtamaan järkevän itsekkään etunsa, eli hänen mielestään siis sen, että maahan ei kuulu pelkän nyyhkysentimentalismin vuoksi päästää mitään vierasmaalaisia.

Saa keskimääräisen kämyn suuttumaan mutta kysymyshän on saako se sinut suuttumaan ja haluatko olla keskimääräisen kämyn tasolla reaktioissasi ihmisyyttä kohtaan?

Minusta monet keskimääräiset kämyt ovat myös nimenomaan nyyhkysentimentalisteja. He ovat välittävinään kauheasti suomalaisen pottunenän geneettisen koostumuksen säilymisestä, uskovat tunteenomaisiin kauhukuviin, kiihottuvat raiskauksista ja kaiken maailman Skoonessa sattuneista koulunpihakahakoista. Heidän empatiansa vain suuntautuu kieroutuneesti tosi-ihmisten sijaan "kansakuntaan" ja "rotuun" kun se useimmilla ihmisillä suuntautuu ensin läheisiin, sitten muihin kivoihin ihmisiin ja lopulta ihmisyyteen yleensä. Kuten kaikki fanaatikot he ovat korvanneet ihmiset abstraktioilla joihin voimakkaat tunne-elämykset sitten kohdistetaan.

Siinä rikotaan mielenosoituksellisesti sen tason käyttäytymissääntöjä, jotka normaali ihminen sisäistää - äitinsä ansiosta - jo alle kymmenvuotiaana.

Tai sitten isänsä ansiosta. Yleensä lapsi oppii siten että äiti opettaa lempeästi ja isä antaa äidin sanoille uskottavuuden. Eli jos äitiä ei uskota niin sitten isä puuttuu asiaan ja siihen uskotaan. Ehkä juuri isän hävittäminen kuviosta on syynä kuvailemaasi äitikapinaan. Äiti on menettänyt uskottavuutensa. Isän roolin ottavat koulunpihan astetta vahvemmat kersat joiden arvomaailma sitten omaksutaan tai itketään ja omaksutaan. Ei ole isää eikä yleensä edes isoveljeä suojelemassa koulunpihan heikompaa. Sosiaalivaltion lapset kasvavat samanlaiseen sodan maailmaan kuin yhteiskunnallisesti romahtaneen konfliktialueen nuorukaiset.

Tämä omalta osaltaan selittää sen, miksi libertaristit ovat suurimmaksi osaksi kadonneet kämyjen riveihin.

Enpä ole tuollaista joukkoliikettä huomannut. Ne harvat kämyt jotka yrittävät ratsastaa libertaristisilla päähänpistoilla paljastuvat yleensä pintaa raaputtamalla neverlandialaisiksi kryptofasisteiksi, (kansallis)sosialisteiksi, illuminaatteja pelkääviksi zeitgeistilaisiksi ("kielletään raha") ja muuksi millä tuskin on enää aatteellista yhtymäkohtaa klassiseen liberalismiin. Ja sitten on tietysti niitä joiden maailmantuntemus on niin rajoittunut että siitä käsin vaikuttaa jotenkin normaalilta väittää neekerien olevan kommunisteja ja muslimien islamofasisteja.

Libertaristienkin päävaikuttimena tuntuu olevan jonkin sortin äitikapina, siis naisviha.

En oikein osta tuotakaan, kyllä useimmat misogyynit tuntuvat olevan perinteisiä ahdasmielisiä törppöjä, vanhoja autoritaarisia ukkoja nuorenmiehen ruumiissa. Mutta koska libertarismi on kovin nörttivoittoinen nuorten ja ikinuorten miesten aate sinne tuntuu myös tiivistyvän paljon parisuhde- ja sitoutumisskeptistä ajattelua. En sanoisi sitä naisvihaksi, ehkä jonkinlaiseksi sosiaalihedonismiksi.

Offline Taha Islam

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1968
Re: Nuivuuden syistä ja seurauksista osa 9999999
« Reply #17 on: August 17, 2012, 10:13:43 »
Haluaisitko kertoa omasta naiskuvastasi, kun satun tietämään sinun aiheesta varsin mielenkiintoisia näkemyksiä esittäneen?

Quote
...pillua saada kohtelematta naisia ihmisinä...

Pahinta naisvihaa mitä olen internetin maassa kohdannut on esittänyt eräs kauniisti sanottuna aktiivisena Persujen ja Halla-aholaisten vastustajana profiloitunut hahmo.

Anders Breivik?
"Minusta Linkolan ajatukset ovat vastenmielisiäja misantrooppisia, mutta en oikein voi olla hänen kanssan eri mieltäkään." Tuntematon humanisti 2012

Offline metrics

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1255
Re: Nuivuuden syistä ja seurauksista osa 9999999
« Reply #18 on: August 17, 2012, 10:16:14 »
Tosin suurin osa näistä itsensä nuiviksi julistaneista arvon huolestuneistuneista kansalaisista taitaa olla näitä "ensin suomen pilteille pleikkarit, sitten vasta neekereille viljaa" tyylisiä, kehitysapua kiroavia älypäitä joiden päälle heitän vertauskuvallisen kepillisen ruumiini vettä.

Selvästikin on meidän tehtävämme hankkia "suomen pilteille pleikkarit", jos niin valitsemme, koska selvästikään kukaan muukaan ei sitä puolestamme tule tekemään. Mutta eikö vastaavasti ole "neekereiden" ihan itsensä tehtävä hankkia "viljaa" (sovittaa yhteisönsä tai - Herra paratkoon - yhteiskuntansa, väkilukunsa ja lisääntymistahtinsa siten, että tulos on tältä osin tyydyttävä)?

Onko sinulla muuten jonkinlainen "lisääntykää ja täyttäkää maa"-tyyppinen vakaumus jossain muodossaan?

Quote
Voihan joidenkin mielestä olla kustannustehokkaampiakin keinoja kantaa vastuuta vähäosaisista veljistä ja siskoista kun lennätellä heitä tänne.

Mihin muuten tällainen ilmeisesti sitten kollektiivinen, yhteiskuntasopimuksen - yhteisesti sovittujen sääntöjen - ulkopuolelle ulottuva vastuu ilmeisesti mielestäsi jonkinlaisena imperatiivina perustuu? Entä ihmisen oma "vastuu" ja rooli asemansa parantamisesta (jos sen heikoksi johonkin verrattuna kokee vai kokeeko joku ulkopuolinen, joka tuntee tämän vertailukohdan)?

Haluaisitko kertoa omasta naiskuvastasi, kun satun tietämään sinun aiheesta varsin mielenkiintoisia näkemyksiä esittäneen?

Quote
...pillua saada kohtelematta naisia ihmisinä...

Pahinta naisvihaa mitä olen internetin maassa kohdannut on esittänyt eräs kauniisti sanottuna aktiivisena Persujen ja Halla-aholaisten vastustajana profiloitunut hahmo.

Anders Breivik?

Islam?
« Last Edit: August 17, 2012, 10:18:49 by metrics »

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Nuivuuden syistä ja seurauksista osa 9999999
« Reply #19 on: August 17, 2012, 10:33:12 »
Pitäisikö oikein tutkia asia. Kummasta nämä uusliberalistioikeistolaiset ovat enemmän kiinnostuneita, siitä, että muut kantavat vastuunsa ja suorittavat velvollisuutensa vai keskittyykö he omiin sellaisiinsa. Näyttäisi olevan kovin hyökkäävää (kun ei ne muut, mutta minä itse).

Mitä taas tulee nuivien haukkumiseen rasisteiksi, niin se on heidän tunteidensa väheksyntää. Heille nuivaideologia esiintyy järkevänä, koska he ajattelevat "entäs jos" pelkojen kautta. Ja jotainhan kannattaa pelätä ja kokea uhaksi, se on ollut elinehtomme. Näin ollen siis suosittelisin nuivaa kohtaamaan emotionaalisella tasolla ja tukemaan sekä ymmärtämään häntä sitä kautta. Ei nyt varsinaista sääliä, mutta lähteä siitä.

Ja mitä tulee edelliseen oksennukseeni, niin kyllä vastuunsa tuntevan aikuisen ihmisen pitää tietää miten sanat ovat myös tekoja. Tätä kautta vastuunsa tunteva aikuinen ihminen, joka tyrkyttää kritiikkiä, pitäisi tyrkyttää myös vastalääkettä sanomansa sivuvaikutuksille, mikäli ne ovat yhtä ilmeisiä kuin tässä tapauksessa. Suurimmat kärsijät eivät edes tule olemaan aikuiset somalimiehet, vaan lapset, kaiken väriset ja kokoiset.*

Kaptah sen sanoi, vapaus ja vastuu liittyvät miltei joka kerta yhteen. Niin myös sananvapauteen.

* Moraalisaarna ei tietenkään koske niitä, jotka jo näin tekevät. Mutta jos joku tunsi piston sydämmessä, niin aikuistu ja ota vastuullisempi asenne.
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline metrics

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1255
Re: Nuivuuden syistä ja seurauksista osa 9999999
« Reply #20 on: August 17, 2012, 10:59:18 »
http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Sotivia+osapuolia+ei+voi+pakottaa+rauhaan/a1345089118162

Quote from: HS 17.08.2012
Sotivia osapuolia ei voi pakottaa rauhaan

Vieraskynä: Kristilliseen arvopohjaan perustuva länsimainen kriisinhallinta ei toimi islamilaisissa arabimaissa.
17.8.2012
Markku Salomaa

Vie­rai­den si­vi­li­saa­tioi­den si­säi­siä, saa­ti nii­den vä­li­siä krii­se­jä ja konf­lik­te­ja ei voi hal­li­ta kris­til­li­sel­lä ar­vo­poh­jal­la. Vii­sas­ta on an­taa nii­den käy­dä so­tan­sa lop­puun kai­kes­sa rau­has­sa. So­ti­laal­li­nen rat­kai­su syn­tyy ai­ka­naan, ja si­tä seu­raa rau­ha. Tä­mä pä­tee myös Syy­rian krii­siin ja sen mah­dol­li­seen es­ka­loi­tu­mi­seen Å¡iia­lais­ten ja sun­nien vä­li­sek­si us­kon­so­dak­si.

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Re: Nuivuuden syistä ja seurauksista osa 9999999
« Reply #21 on: August 17, 2012, 11:00:09 »

Varmaan on, mutta koita keksiä ensin se, että halutaanko sitä kärsimystä vähentää vai ei. Jos todetaan vaan, että kärsimystä tapahtuu, eikä sen johdosta tarvitse mitään tehdä, niin päästään kyllä tiettyihin melko nihilistisiin loppupäätelmiin. Vai onko tarkoituksesi sanoa, että vain yhden ryhmän kärsimystä pitää vähentää ja piut paut muista?


Kärsimystä on totisesti niin monenlaista. Toiset kärsii koska sota ja toiset koska homot tanssii linnanjuhlissa. Mitä kukin sitten preferoi.

Niin, tämä menee enemmän sinne vapauskeskustelun puolelle. Perusongelmahan tuossa esimerkissäsi on se, ettei kärsimykselle ole mitään yleismitallista mittaria, jolla eri ihmisten kärsimykset olisi mahdollista aggregoida ja sitten katsoa onko kokonaiskärsimys jonkun toimen perusteella lisääntynyt vai vähentynyt. Voidaan vain sanoa, että sen tai tämän ihmisen kärsimys on lisääntynyt tai vähentynyt olettaen, että henkilö nyt pystyy itse kertomaan, kärsiikö nyt enemmän vai vähemmän kuin aiemmin. Jos siis halutaan kärsimystä vähentää, voidaan ainakin toteuttaa pareto-optimiin siirtymiset (eli kenenkään kärsimys ei lisäänny, mutta joidenkin kärsimys vähenee). Sanoisin, että jos edes tätä ei tehdä, ollaan sadisteja.

Tämän päälle menevä kärsimyksen vähentäminen vaatii kyllä sitten sitä, että jotenkin pystytään vertailemaan ihmisten kärsimyksiä. Kuinka paljon homo linnan juhlissa tuottaa kärsimystä verrattuna sodassa oloon? Tähän kysymykseen tuskin löytyy yksiselitteistä kaikkien hyväksymään vastausta.
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg

Offline Maivei

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1776
Re: Nuivuuden syistä ja seurauksista osa 9999999
« Reply #22 on: August 17, 2012, 11:01:26 »
Haluaisitko kertoa omasta naiskuvastasi, kun satun tietämään sinun aiheesta varsin mielenkiintoisia näkemyksiä esittäneen?

Quote
...pillua saada kohtelematta naisia ihmisinä...

Pahinta naisvihaa mitä olen internetin maassa kohdannut on esittänyt eräs kauniisti sanottuna aktiivisena Persujen ja Halla-aholaisten vastustajana profiloitunut hahmo.

Anders Breivik?
Pikkulapsilla ja uskonnollisilla fanaatikoilla esiintyy ns. lällätysargumentointia jossa hoetaan jotain sanaa tai opinkappaletta jokaiseen mahdolliseen asiaan välittämättä siitä onko sillä mitään yhteyttä mihinkään.
Luetko sinä yleensä muuta kuin kirjoittajan nimen jonka perusteella heität refleksinomaisen Breivik-hompanssi-linerin?
Mikään Kapin määritelmistä ei sopinut Breivikiin oikein mitenkään, Breivik saa naisilta rakkauskirjeitä sadan päivävauhtia eikä hän muutenkaan ollut tyypillinen ATM ennen kilahtamistaan.
Halliksesta ja persuista heppu on tuskin koskaan kuullutkaan.
Kiusaus viitata Islamiin tuossa naisten kohtelussa on suuri, mutta en viitsi kun se on vähän palstan hengen vastaista ja lisäksi jopa Saudi-Arabiassa  puhaltavat nykyään muutoksen tuulet ja se on aikeissa sallia työssäkäynnin myös naisille, ja on sitä varten perustamassa erityisen "naisten kaupungin" jossa ei miehiä notku kadunkulmissa lihapaloja väijymässä.
Riittäneekö tuonne sitten eunukkivartijoita emiirien haaremeista vai pitääkö joidenkin saudimiesten uhrata kalleimpansa vapauden alttarille?
 

Offline Harran

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 781
Re: Nuivuuden syistä ja seurauksista osa 9999999
« Reply #23 on: August 17, 2012, 12:06:18 »
Quote from: HS 17.08.2012
Vieraskynä: Kristilliseen arvopohjaan perustuva länsimainen kriisinhallinta ei toimi islamilaisissa arabimaissa.
17.8.2012
Markku Salomaa

Vie­rai­den si­vi­li­saa­tioi­den si­säi­siä, saa­ti nii­den vä­li­siä krii­se­jä ja konf­lik­te­ja ei voi hal­li­ta kris­til­li­sel­lä ar­vo­poh­jal­la. Vii­sas­ta on an­taa nii­den käy­dä so­tan­sa lop­puun kai­kes­sa rau­has­sa. So­ti­laal­li­nen rat­kai­su syn­tyy ai­ka­naan, ja si­tä seu­raa rau­ha. Tä­mä pä­tee myös Syy­rian krii­siin ja sen mah­dol­li­seen es­ka­loi­tu­mi­seen Å¡iia­lais­ten ja sun­nien vä­li­sek­si us­kon­so­dak­si.

Salomaa on näemmä jämähtänyt Samuel Huntingtonin 90-luvulla luomiin huuhaateorioihin. Tuo "kristillisen arvopohjan" asettaminen vastakkain "islamilaisen kulttuurin" kanssa on naurettavaa puppua konfliktienhallinnasta puhuttaessa.

Quote
To­del­li­suus on toi­sen­lai­nen is­la­mi­lai­sis­sa mais­sa, jois­sa fun­da­men­ta­lis­ti­nen Ko­raa­nin tul­kin­ta ei tee eroa rau­han ja py­hän so­dan vä­lil­le.

Siinä on taas hieno olkinukke. Kuinkahan monessa "islamilaisessa maassa" Salomaa on käynyt?

Quote
Ei ole enää yk­si­se­lit­tei­sen sel­vää, mi­tä rau­hal­la tar­koi­te­taan. Yh­tä epä­sel­vää on, kei­tä pi­de­tään vi­hol­li­si­na. Syy­rias­sa myös si­vii­le­jä pi­de­tään vi­hol­li­si­na, jos nä­mä ovat tais­te­li­joi­den su­ku­lai­sia.

Ainoastaan Salomaan tukema Syyrian regiimi ajattelee noin. On myös varsin epäselvää keitä Salomaan kaltaiset länsimaat pitävät vihollisinaan halutessaan kuolemaa ja tuhoa Syyrian siviiliväestölle ja toisaalta pommittaessaan lennokeista kaikenlaisia terrorisminvastaisen sodan "vihollisia."

Pitäisiköhän sitten myös Israelin tukeminen Salomaan mielestä lopettaa "vieraan" ja epäkristillisen maailmankolkan asioihin sekaantumisena?

Quote
On il­meis­tä, et­tä sen enem­pää Af­ga­nis­ta­nis­sa kuin Syy­rias­sa­kaan pai­kal­li­sil­la osa­puo­lil­la ei ole va­ka­vaa pyr­ki­mys­tä po­liit­ti­seen rat­kai­suun muu­ten kuin so­ti­laal­li­sin kei­noin.

Kumma kyllä minusta se on ilmeistä ainoastaan Syyrian regiimin ja Talibanin kohdalla. Syyrian oppositio pyrki yli puoli vuotta täysin väkivallattomaan poliittiseen ratkaisuun ja Afganistanin hallitus pyrkii yhä rauhansopimuskeen Talibanin kanssa.

Quote
Jo­kai­ses­sa so­das­sa tais­te­lut lop­pu­vat, kun rat­kai­su on syn­ty­nyt.

Mitähän sotahistoriaa Salomaa on lukenut? "Ratkaisuja" on maailma täynnä eivätkä sodat mihinkään ole loppuneet. Siinä Salomaalla on tietysti pointti että aivan liian usein epäyhtenäinen kansainvälinen yhteisö, varsinkin YK, pyrkii pelkkään ratkaisemattomuuteen, ts nollatoimintaan jossa yritetään vähäsen miellyttää kaikkia sillä seurauksella että jokaisesta uudesta konfliktista tulee ainakin turvallisuusneuvostossa yhtä "ikuinen" kuin Palestiinasta.

Quote
Kan­sain­vä­lis­ten so­pi­mus­ten ja oi­keus­nor­mien nou­dat­ta­mi­nen ny­ky­ajan ei-li­neaa­ri­sis­sa ja epä­sym­met­ri­sis­sä krii­seis­sä ei yk­sin­ker­tai­ses­ti näy­tä on­nis­tu­van, kos­ka krii­sit ovat ai­van liian mo­ni­ulot­tei­sia ja mo­ni­ta­soi­sia.

Ajallemme tyypillistä historiatonta mutuilua. Eivät ne kriisit entisaikaan olleet yhtään sen selkeämpiä ja vähäulotteisempia. Sopiikin kysyä onko kyse enemmänkin siitä että nykyiset "asiantuntijat", kansainväliset sopimukset ja oikeusnormit eivät ole todellisen maailman tasalla. Voisi olla aiheellista välillä sovittaa omaa toimintaa todellisuuteen sen sijaan että ruikutetaan siitä ettei todellisuus vastaa omia fiktioita.

Offline Taha Islam

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1968
Re: Nuivuuden syistä ja seurauksista osa 9999999
« Reply #24 on: August 17, 2012, 12:12:36 »
Mikään Kapin määritelmistä ei sopinut Breivikiin oikein mitenkään...

Paitsi se, että persujen ja halla-aholaisten mielestä Breivik edusti täysin vastakkaista yhteiskuntanäkemystä ja ongelmanratkaisuvalikoimaa tai oli ainakin hullu.
"Minusta Linkolan ajatukset ovat vastenmielisiäja misantrooppisia, mutta en oikein voi olla hänen kanssan eri mieltäkään." Tuntematon humanisti 2012

Offline Harran

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 781
Re: Nuivuuden syistä ja seurauksista osa 9999999
« Reply #25 on: August 17, 2012, 12:21:03 »
Pikkulapsilla ja uskonnollisilla fanaatikoilla esiintyy ns. lällätysargumentointia jossa hoetaan jotain sanaa tai opinkappaletta jokaiseen mahdolliseen asiaan välittämättä siitä onko sillä mitään yhteyttä mihinkään.

Aivan, sellaistahan Breivik aatetovereineen edustaa.

Mikään Kapin määritelmistä ei sopinut Breivikiin oikein mitenkään, Breivik saa naisilta rakkauskirjeitä sadan päivävauhtia eikä hän muutenkaan ollut tyypillinen ATM ennen kilahtamistaan.

Kilahtaneiden naisten kirjeet eivät tee Breivikistä YTM:ää. Hänen tuotannostaan päätellen on aivan ilmeistä että kyseessä on sukupuolisesti kompleksinen yksilö. Fantasia ei ole uskottavaa ja tekeleestä saa sen kuvan ettei naisten kanssa ole menestystä ollut. Ja naisvihaahan manifestista löytyy sivukaupalla.

Riittäneekö tuonne sitten eunukkivartijoita emiirien haaremeista vai pitääkö joidenkin saudimiesten uhrata kalleimpansa vapauden alttarille?

En tiennytkään eunukki-instituution yhä olevan hengissä. Tiedätkö kenen emiirin haaremeissa niitä vilisee?

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Re: Nuivuuden syistä ja seurauksista osa 9999999
« Reply #26 on: August 17, 2012, 14:13:25 »
Nuivuuden seurauksista voimme lukea vaikkapa tästä tapauksesta joka koskee shakkia pelaavien lasten vanhempia eli ei ilmeisesti edes aivan stereotyyppistä köyryläisittäin kuvailtua lumppuproletariaattia. :-\

No, tuolta antamasi linkin takaa löytyi seuraavaa:
Quote
The ECF has completed a thorough investigation into the events that took place at the European Union Youth Chess Championships in Mureck, Austria, between 31st July and 9 August 2012.

The investigation obtained statements from eye-witnesses. It concluded that the allegations of racist or Islamophobic abuse and of a physical attack are unfounded.

The report found that there was a disagreement amongst the families of the England team that resulted from complaints of perceived disruptive behaviour by individual children. There is no evidence that racism or religious intolerance played any part.

Suunnilleen jotain tällaista aavistelinkin, koska alkuperäinen juttu oli tehty puhtaasti haastattelemalla kyseistä perhettä. Itse ainakin olen suunnilleen aina skeptinen tällaisiin "toi teki tätä" -juttuihin, joissa ei anneta puheenvuoroa toiselle osapuolelle tai edes jollekin neutraalille taholle. Tämä ei liity mitenkään muslimeihin, vaan yleisesti kaikkiin tapauksiin, joissa joku väittää jonkun toisen tehneen jotain ja maalaa itsensä täysin viattomaksi. Yleensä tapaukset ovat monimutkaisempia ja vähimmillään tämä syyttävä taho jättää kertomatta kaikkea asiaan liittyvää.

Quote
Mitä sitten tällaisen nuivan käytöksen syihin tulee niin ne varmaan löytyvät jälleen sieltä tunneosastolta: No kun ne oli niin ärsyttäviä ja luuli olevansa jotain.

Niin, syyn täytyy tietenkin olla tuo. Mitenkään ei voi olla kyse siitä, mistä yleensäkin ihmisten joutuessa riitoihin, eli jostain pienestä on tullut kinaa ja tämä on sitten eskaloitunut ilman, että kukaan on täysin syyllinen tai täysin syytön, mutta tuo kuva saadaan luotua sillä, että kysytään vain riidan toiselta osapuolelta. Otapa huviksesi joku riita vaikkapa täällä tod.orgissa ja pyydä sitten siihen osallistuneita määrittämään sitä, kuinka syyllisiä itse olivat siihen, mihin touhu johti ja kuinka paljon syy oli siinä toisessa osapuolessa.
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg

Offline Harran

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 781
Re: Nuivuuden syistä ja seurauksista osa 9999999
« Reply #27 on: August 17, 2012, 15:38:36 »
Niin, syyn täytyy tietenkin olla tuo. Mitenkään ei voi olla kyse siitä, mistä yleensäkin ihmisten joutuessa riitoihin, eli jostain pienestä on tullut kinaa ja tämä on sitten eskaloitunut ilman, että kukaan on täysin syyllinen tai täysin syytön, mutta tuo kuva saadaan luotua sillä, että kysytään vain riidan toiselta osapuolelta.

Hyvä sitten että asia oli tutkittu eivätkä välikohtaukset sitten ilmeisesti liittyneet uskontoon tai taustaisuuteen. Seuranneessa keskustelussa näytti mm islamofobian vastaisen foorumin keskustelija nimeltä Aziz kehottaneen toisia skeptisyyteen perheenisän tarinan suhteen.

Tuo tapaus ei siis kelpaakaan esimerkiksi "nuivuuden seurauksista" mutta ikävä kyllä kaikki tapaukset eivät ole liioittelua tai yksisilmäistä tulkintaa vaikka jokin tapaus sellaiseksi osoittautuisi. Terve muistutus silti että yksityishenkilöiden välisistä tapauksista ei kannata vetää yksioikoisia tulkintoja tai yleistyksiä.

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Re: Nuivuuden syistä ja seurauksista osa 9999999
« Reply #28 on: August 17, 2012, 16:56:21 »
Niin, syyn täytyy tietenkin olla tuo. Mitenkään ei voi olla kyse siitä, mistä yleensäkin ihmisten joutuessa riitoihin, eli jostain pienestä on tullut kinaa ja tämä on sitten eskaloitunut ilman, että kukaan on täysin syyllinen tai täysin syytön, mutta tuo kuva saadaan luotua sillä, että kysytään vain riidan toiselta osapuolelta.

Hyvä sitten että asia oli tutkittu eivätkä välikohtaukset sitten ilmeisesti liittyneet uskontoon tai taustaisuuteen. Seuranneessa keskustelussa näytti mm islamofobian vastaisen foorumin keskustelija nimeltä Aziz kehottaneen toisia skeptisyyteen perheenisän tarinan suhteen.

Niin, minusta perusongelma jutussa oli toimittajan laiskuus. Hän sai mehevän jutun aikaiseksi haastattelemalla perhettä (tai siis sen isää, joka ei ollut edes paikalla!) Hän tiesi, että jos hän ottaisi asiasta vähän enemmän selville ja etenkin, jos haastattelisi sitä toista osapuolta, voisi koko juttu kuivua kokoon (kuten sitten ECF:n tutkimuksissa näytti käyneen). Eli siis lisää työtä tekemällä hän saisi vain huonomman jutun aikaiseksi. Eipä ihme, ettei sitten jaksanut sen enempää jutuntekoon panostaa.

Quote
Tuo tapaus ei siis kelpaakaan esimerkiksi "nuivuuden seurauksista" mutta ikävä kyllä kaikki tapaukset eivät ole liioittelua tai yksisilmäistä tulkintaa vaikka jokin tapaus sellaiseksi osoittautuisi. Terve muistutus silti että yksityishenkilöiden välisistä tapauksista ei kannata vetää yksioikoisia tulkintoja tai yleistyksiä.

Tuo ensimmäinen kommenttisi on aika huvittava ja melko lailla 1:1 kopio sen kanssa, mitä Hommaforumilla joku voisi kirjoittaa. Ensin hän alkaisi hirmuisen mouhuamisen jonkun muslimin väitetystä väärinteosta, jonka olisi lukenut jostain anti-jihad nettisivulta, ja käyttäisi sitä sitten esimerkkinä muslimien kollektiivisesta pahuudesta. Sitten joku täysjärkinen ottaisi asiasta vähän enemmän selvää ja näyttäisi, että kyseisessä tapauksessa ei olisi mitään ihmeellistä tapahtunut. Sitten tämä mouhuaja jatkaisi ihan kuin ei mitään olisi tapahtunut:"No tämä esimerkki ei ehkä toiminut, mutta ikävä kyllä kaikki muslimeista kirjoitettu ei ole liioittelua tai yksisilmäistä tulkintaa, vaikka jokin sellaiseksi osoittautuisikin".
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Nuivuuden syistä ja seurauksista osa 9999999
« Reply #29 on: August 17, 2012, 18:31:34 »
Pikkulapsilla ja uskonnollisilla fanaatikoilla esiintyy ns. lällätysargumentointia jossa hoetaan jotain sanaa tai opinkappaletta jokaiseen mahdolliseen asiaan välittämättä siitä onko sillä mitään yhteyttä mihinkään.

Kyllä, esim. sellaisia argumentteja kuin äläwäbälä, äbäläwäbälä, lukutaidottomat vuohipaimenet, raiskaustilastot, etnojengit, sohvacausti ja "kukaan ei ole koskaan pystynyt kumoamaan ainoatakaan Mestarin argumenttia".  Minkähän pikkulapsi- tai fanaatikkojoukon argumenttiarsenaalista lienen nämäkin hämärästi muistamani meemit plokannut.

Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.