Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Vongoethe

Pages: 1 ... 403 404 [405]
6062
Yleinen keskustelu / Re: 15. kerroksinen kulttuurikeskus Cordoba
« on: September 26, 2010, 15:20:25 »
Tekstiotteiksi riittänee vilkaisu viestihistoriaasi. Otetaan nyt vaikkapa tuo kulttuurikeskusketju, jossa heti otsikossa sinulta lipsahtaa 15-kerroksinen Cordoba, ja senkun jatkat länkyttämistä jostain Ground Zero -megasupremasistimoskeijasta, vaikka Sinulle osoitettiin, ettei nyt aivan mistään Bin Ladenin jättimäisestä keskisormesta keskellä Manhattanin pyhää maata olekaan kyse. Seuraavaksi siirryt Raufin mustamaalaamiseen ja niin edelleen ad nauseam. Selvästikin olet perehtynyt Pamela Gellerin ja Robert Spencerin sylttytehtaaseen. Luuletko, ettei niitä lue tai silmäile ainakin huvikseen myös ongelmattomat ihmiset?

Mikäli tosiaan olisit tutustunut viestihistoriaani, tietäisit että en pidä Robert Spenceriä kovinkaan suuressa arvossa ja olen harmitellut sitä, että hänenlaisensa esiintyvät moskeijan vastustajien nimissä.

No niin, siirrän keskustelun tänne luettuani tämän osan, viimeksi luin vain alkua, joka liikkui aivan väärässä ketjussa.
Vieläkin puhut moskeijasta, vaikka kyse on 13-kerroksisesta kulttuurikeskuksesta. Sovitaanko, että edes yritämme olla rehellisiä? Täällä on turha tehdä propagandaa tai kalastella sieluja, siis koettakaamme keskustella niin kiihkottomasti kuin suinkin.

Lähdin siitä, että Pamela Geller/Robert Spencer panivat keväällä alulle koko helahoidon, sikälikin, että vielä viime vuodenvaihteessa jotkut Fox-kanavalla haastatellut republikaanitkin pitivät hanketta myönteisenä. Kaivan toki tarvittaessa linkin tuohonkin haastatteluun, mutta lähden siitä, että taatusti löydät varmistuksen asialle itsekin, jos sitä kaipaat. Itse olen monessakin asiassa noin suurin piirtein samoilla linjoilla kuin Charles Johnson, joka on blogissaan käsitellyt asiaa paljonkin. Amerikkalaisten ongelmat eivät tietenkään ole samat kuin meillä, tuo character assassination -tyylikin hirvittää.

Faktoja:
Cordoba House
We’re all about multiple points of entry, offering programming in the areas of arts and culture, education and recreation. Within that larger vision, Cordoba House will be a center for multifaith dialogue and engagement within Park51's broader range of programs and activities. Cordoba House will be developing under the leadership of Imam Feisal Abdul-Rauf.


Jakosi ongelmattomiin ja ongelmallisiin ihmisiin sillä perusteella, mitä he ajattelevat moskeijasta kyllä kertoo paljon.

Pahoittelen sananvalintaani, tarkoitin ihmisiä, jotka eivät näe maahanmuutossa (Suomeen ja Suomesta muualle) sinänsä mitään suurta ongelmaa. En usko Sinua miksikään rasistiksi, ja oletan, että aidosti haet mieltäsi askarruttaville ongelmille eettistä ratkaisua, niin Suomen, muun Euroopan ja muunkin maailman tasolla. Muslimien olojen tekeminen Suomessa mahdollisimman vittumaisiksi tuskin on sellainen enkä usko, että Sinulla, toisin kuin joillakin uskovaisilla hihhuleilla, mikään Harmageddonin taistelu mielessä väikkyy.

Pamela Geller tai Robert Spencer eivät kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että tuo rakennus on kuin onkin jättimäinen keskisormi pystyssä eikä kukaan ole kyennyt "osoittamaan" muuta. Käytin Raufin omia sanoja, joten hän mustamaalaa aivan itse itsensä. Toki kaltaistesi islamilaisten uhriretoriikkaan uskovien on mahdotonta hyväksyä, että islaminuskoiset koskaan tekisivät mitään ikävää.

Jos haluat, että Sinua ja Sinun mielipiteitäsi pidetään yksilöllisinä, tee se sama muillekin ja kohtele muita yksilöinä, ei laumana. Bullshit detectorissani ei mielestäni ole vikaa silloinkaan, kun se suunnataan muslimeihin eikä ruumiskasojen laskeminen, tu quoque -retoriikka, uhriksi tekeytyminen ja niin edelleen mene läpi hetkeäkään.

Imaami Rauf: "I condemn everyone who has committed acts of terrorism, and Hamas has committed acts of terrorism."

Rauf on sufilainen, OBL ja kumppanit wahhabeja, Ahmadinejad, Khamenei shiioja, sitten on ties vaikka kuinka monta lahkoa, vähän samaan tapaan kuin kristityilläkin. Esimerkiksi ahmadeja eivät kaikki pidä edes muslimeina, sikheilläkin taitaa olla muslimivaikutteita. Voisimmeko edes lähteä siitä, että hekin ovat ihmisiä, joiden uskonnollisuus vaihtelee kuten muillakin ja joista suurin osa on ainakin partasuuimaamien mielestä muslimeja vain nimellisesti. Toki jäljelle jää islamin meitä läpitunkevampi kulttuurinen, poliittinen, juridinen, you name it, vaikutus.

Väitän siis, että tuo kulttuurikeskus ei välttämättä edusta islamin voitonmerkkiä.

Voisitko ystävällisesti edes ohikiitävän hetken ajatella sellaistakin mahdollisuutta, että uskontojen rauhanomainen rinnakkaiselo olisi Bin Ladenille ja kumppaneille kauhistus, muslimeille tehtäisiin ystävällisesti selväksi, että se, mikä käy Saudi-Arabiassa ei käy täällä, ja ettei sharia-lakiakaan vaani hetikohta nurkan takana, ei Yhdysvalloissa eikä meillä?

Haluatko todella länsimaiden muuttuvan arabimaiden peilikuvaksi? Savun hälveneminen moisen savotan jälkeen saattaa kestää vuosituhansia.

Enkä pidä sitäkään minään "osoituksena" mistään, että joku siteeraa retoriikkaa, joka on suoraan Osama bin Ladenin fatwasta.

Mitä tarkoitat?

6063
Maahanmuutto ja monikulttuurisuus / Re: Maahanmuutto ja maakunnat
« on: September 26, 2010, 12:18:56 »
Voit olla oikeassa, että provinsseissa kannatus ei tule etupäässä maahanmuuttokritiikistä. Suomi on kuitenkin väestöjakaumaltaan niin pääkaupunkikeskeinen, että provinssikannatus tuskin ratkaisee. Suuret prosentit tulevat lähiöiden white trashilta.

Pidithän mielessä, että Uudenmaan vaalipiiristä valittiin vuonna 2007 34 kansanedustajaa, Helsingistä valitaan 21 eli yhteensä 55, toisin sanoen 27,5 prosenttia kaikista kansanedustajista. Oulun vaalipiiristä on persuja valittu ennenkin, voi olla, että jopa Olli Immosella (God forbid, sanoisi jenkki) on mahdollisuuksia.

6064
Maahanmuutto ja monikulttuurisuus / Re: Maahanmuutto ja maakunnat
« on: September 26, 2010, 11:41:46 »
Sattuipa silmiini tuollainenkin kirjoitus, Pakolaispolitiikan jämähtäneet asenteet, osa II, joku oli, muistaakseni täällä viitannut kirjoitukseen muissa yhteyksissä.

Quote
Maahanmuuttokeskustelu on ensi vaiheessa ollut liian paljon Halla-ahon ym. sekavia sössötyksiä joistain yksityiskohdista, mutta ei puolustajienkaan argumentit ja toiminta kestä kriittistä tarkastelua.

Linkissä [Linkissä  Muhammed Huseinin (vihr) merkintä US:ssa / 2.9. 2010.] toistetaan vanha perustelu siitä, miten sopimukset sitovat Suomea. Perustelu ontuu monin tavoin.

Esim. euron vakaussopimuskaan ei paljon mitään ole monissa euromaissa sitonut ja toisekseen, 27 EU-maasta vain kuusi ottaa vastaan kiintiöpakolaisia.

On oltava oikeus kysyä, onko Suomen ilmasto EU:n kuudenneksi ihanteellisin kuumien maitten asukkaille.

Edelleenkin täytyy todeta, että EU:sta löytyy helposti kuusi entistä siirtomaavaltaa, joilla soisi olevan ensisijainen vastuu sotkujensa siivoamiseen. Lopuksi Suomella on heikosti tarjota työpaikkoja.

Kuinka tämä sitten liittyy teemaamme?

En ole vieläkään ehtinyt käydä läpi aivan kaikkea keskustelua täällä, mutta onko ollut puhetta siitä, että monien maahanmuuttoprojektien rahoitus ainakin maakunnissa tulee suoraan EU:lta, liittovalden "taikaseinästä" (ESR ym.), kuten skenen kunkut varmaankin väittäisivät?


*snip*

... Silläkin uhalla että keskustelu ajautuu pois aiheesta, on todettava seuraavaa:

Romaania Alastalon salissa ei myöskään oikeasti lue suhteellisesti ottaen kovin moni ihminen. Se on nimittäin hyvin tylsä. Se ei vangitse monenkaan mielenkiintoa. On pakko olla puolihullu (kuten minä) jaksaakseen lukea sen edes kerran lävitse. Kyseessä on toki kriitikoiden Suomen parhaaksi nostama kirja, myönnettäköön, mutta kuinka suuri osa kansasta yleensäkään lukee mitään kaunokirjallisuutta?

Volter Kilpi ei ole minkään sortin ajattelija. Eipä hän myöskään kovin suurta arvostusta tai vaikutusvaltaa yleisesti ottaen nauti. Viesti kentältä näyttäisi olevan se, että hänen tähtensä on laskussa, minkä hän kokisi hyvin tuskallisella tavalla itsekin, jos eläisi. Surullinen esimerkki oli hänen vierailunsa Rauman pitsiviikoilla. Tapahtumasta repäistiin näyttävät otsikot, mutta toimittaja olisi saattanut kirjoittaa hieman eri tyyliin mikäli olisi tiennyt, että ne suosionosoituksia antaneet olivat kustantajan varta vasten paikalle tuottamia [1].

[1] Tässä asiassa luotan huhuihin.

Tuo vertaus ontuu jo siksi, että Volter Kilpeä ei pidettäne minään poliittisena ajattelijana saati yhteiskuntatieteilijänä. Hänen ansionsa lienevät aivan muualla kuin päivänpoliittisten ratkaisumallien tieteellisessä pohdinnassa.

Tokko pidät itsekään vaikkapa jotain Noam Chomskyä - kielitieteilijä hänkin, muuten - minään suurena yhteiskunnallisena ajattelijana ja hänen flirttailuaan Pol Potin kanssa suurenakin voittona ihmisyydelle?

Unohtuneista, todella suurista suomalaisista yhteiskunnallisista vaikuttajista voisin nostaa esiin vaikkapa samassa pitäjässä kuin minä syntyneen Antti Chydeniuksen. Emmehän käy vertailemaan omenoita appelsiineihin tässäkään asiassa?

Ainakaan omana tarkoituksenani ei suin surminkaan ollut vähätellä Halla-ahon välillä pirullisen terävää retoriikkaa eikä hänen aivan valideja pointtejakaan puhumattakaan hänen henkilöstään. Sus siunatkoon, miestähän lyödään kuin vierasta sikaa, vasemmalta ja oikealta, yltä ja päältä, eikä vain hänen kirjoituksiaan, hyvä kun eivät roskiksia tongi. Koko tämän naurettavan jumalanpilkkasyytösprosessin täytyy olla äärimmäisen raskas jo sinänsä puhumattakaan median riepottelusta. Siinä tulee aivan kenelle tahansa kafkamainen olo ja toistaiseksi hän on kestänyt sen kuin mies.

Monta kertaa olen ainakin hihitellyt hänen tarjoilemalleen muslimien siedätyshoidolle ja nyökytellyt päätäni ongelmien esille tuomiselle. Monesti olen huomannut jopa olevani samaa mieltä, tosin varmaankin eri syistä.

Se, mikä mättää on hänen muun muassa manifestissaan tarjoamat populistis-simplistiset ja epäeettiset ratkaisumallinsa. Ne ovat hänen poliittiset vastustajansa - ja muutkin opponenttinsa -  tietysti nähdäkseni jo ampuneet riekaleiksi, "tarvittaessa vaikka halkonuijalla päähän ajaen". Lisää löylyä on varmaankin odotettavissa sitä mukaa, kun vaalit lähestyvät, etenkin, jos hän edes lähtee poliitikon ominaisuudessa taistelemaan tuulimyllyjä vastaan.

6065
Foorumin säännöt ja kehitys / Re: Palautetta ylläpidolle
« on: September 25, 2010, 22:33:54 »
Mokugeeni tunnetusti esiintyy yleisimmin länsisuomalaisilla. Siitä seuraa elitismiä, akateemisuutta ja junttien avointa halveksuntaa. Jokin leirityyppinen kokonaisvaltainen ratkaisu on pyörinyt ehdotuksissa puuttua tähän kansakuntamme moraalia jo pitkään sairauden lailla jäytäneeseen ongelmaan. Historiamme sympaattisin turkulainen, halkojen hakkaamisesta vapaa-ajallaan nauttiva Mauno Koivisto on todennut näihin asioihin, ettei kannattaisi provosoitua kun provosoidaan.

Niin, toisinsanottuna länsisuomalaisesta juntista kuoriutuu typerä snobi korkeakoulutuksella, eikä mitään muuta. Näihin vasemmistoälykköihin törmäsin jo punaisessa Kemissä -80 luvun alussa, eikä heidän järjenjuoksunsa tehnyt silloinkaan muuta kuin huonon vaikutuksen.


Mihin tuo liittyy ja otitko tuon huulenheittoni jotenkin tosissaan?

No mutta Annushka, oletpa sinä nyt niin lutunen. Täällähän on vallan hauskaa, taidankin jäädä vielä hetkeksi.

Eihän junantuomien pitäisi ottaa pulttia länsisuomalaisesta mentaliteetista puhuttaessa, etsikäämme sopuisaa kansallista yhteiseloa heimojen välillä Juhani Ahon hengessä, lastut ne joskus lentelivät hänelläkin.

6066
Maahanmuutto ja monikulttuurisuus / Re: Maahanmuutto ja maakunnat
« on: September 25, 2010, 17:53:39 »
M.O.T.

Mikä tuli todistetuksi? Sekö, että Halla-ahon nettisivuilla käy keskimäärin 2756 vierailijaa päivittäin? Mitä sitten, hupinsa kullakin?

Edit: poistettu mahdollisesti vallan väärän käsityksen aiheuttava heitto.

6067
Maahanmuutto ja monikulttuurisuus / Re: Maahanmuutto ja maakunnat
« on: September 25, 2010, 16:51:48 »
Ikävä kyllä tilanne on, että Jussi Halla-aho on tällä hetkellä yksi Suomen vaikutusvaltaisimmista ja arvostetuimmista poliittista ajattelijoista. (arvostettu siksi, että hänellä on niin suuri ihailijajoukko, taatusti suurempi määrä epäkriittisiä ihailijoita kuin vaikkapa Matti Vanhasella). Se tarkoittaa sitä, että hänen jätöksistään on voitava keskustella.


Minä kyllä epäilen suuresti tätä. Harva skenen ulkopuolinen seuraa Halla-ahon blogia ja vielä harvempi ostaa hänen kirjansa.

Tuota minäkin meinasin. Täältä Ultima Thulesta katsottuna, ilman nettiä tai edes ohimenevää kiinnostusta politiikkaan: Halla-aho, who? Taisi olla MikaH-niminen postaaja, jonka mielestä maahanmuuttokeskustelu olisi kaikkialla netissä. Höpöti höpöti, se on siellä vain niiden mielestä, jotka sitä osaavat etsiä. Joku neljäntuhannen rekisteröityneen jäsenen Touhuforum on kärpäsen pieru Itämeressä, vaikka sieltä usein rynnätäänkin jonnekin Hesarin/Iltiksen/Iltasanomien kommenttiosastolle ottamaan pikaiset raivogasmit siirtämällä puhetta maahanmuutto-ongelmiin vaikka keskusteltasiin vauvanvaipoista.

En puhuisi Halla-ahosta edes ajattelijana ilman lainausmerkkejä, puhumattakaan nyt minään  merkittävänä poliittisena vaikuttajana. Matti Vanhanen taisi kirjoitella Keskustan ohjelmia jo 70-luvulla. Yhteistä heillä on, että on toimittu politiikassa. Politiikassa kuitenkin vuosikausia vaikuttaneen, pääministerinäkin toimineen Vanhasen ja jonkun roskaväen kammoihin ja vihaan vetoavan helsinkiläisen kunnallispoliitikon välimatka ja ero vaikutusvallassa Suomen kaltaisessa vakaassa demokratiassa on valovuosien luokkaa.

Mikäli Eiran Macbeth ja hänen kaksitoista sisukasta sykopanttiaan nyt jotenkin onnistuisivat kaappaamaan Perussuomalaiset Soinilta ja saamaan muutaman kansanedustajankin läpi, se ei vielä maata mullista tai kaada. Todennäköisesti siinä käy kuten kävi SMP:lle ja niin monelle muulle vastaavalle: kaatuvat yhteistyökelvottomuuteensa ja keskinäisiin valtapeleihinsä.

6068
Maahanmuutto ja monikulttuurisuus / Re: Maahanmuutto ja maakunnat
« on: September 25, 2010, 16:02:25 »
No sehän on mukavaa, että sinä olet oikein aikasi kuluksi selaillut forumia ja nyt olet valmis tekemään lopullisia päätöksiä muiden puolesta. On hyvin poikkeuksellista, että täällä kirjoittavista kukaan kirjoittaisi tänne jotain ulkoaopeteltuja halla-aholaisuuksia. Sellaiset kirjoittajat ovat olleet yleensä muutaman viestin ihmeitä.
No, luin muutaman sivun alusta, sekä asiallisen että vähemmän asiallisen keskustelun puolelta sekä tietysti ohjeistukset ynnä modevalittelut. Sanotaan nyt vaikka niin, että toki olen lukenut myös Hommaa, Scriptaa sekä noita stalkerblogeja, Hommawatchia ja Scriptawatchia aivan riittävästi eikä bullshit detectorin kanssa ole minkäänlaisia vaikeuksia. Sattui vain etusivulla silmään tuo keskustelu Halla-ahon kritiikistä, jota jaksoi seurata kokonaista kolme sivua.

En ymmärrä, miksi turvaudut olkiukkoihin heti kättelyssä: en minä mitään lopullisia päätöksiä ollut tekemässä, etenkään kenenkään toisen puolesta, kukin päätelköön itse. Ilmaisin vain mielipiteeni, johon minulla kai jo sen suuresti puolustamasi sananvapauden nimissä on jo oikeus, ellei ylläpito lemppaa pihalle ohi ketjun aiheen puhumisesta. Sillä syyllä saisi kyllä tyhjentää koko forumin. Muutaman viestin ihmeeksi saatan toki jäädä minäkin, minulla kun ei ole omaa lehmää ojassa; täällä tuntuu olevan monta minua huomattavasti asiantuntevampaa kirjoittajaa, jota tämä asia syystä tai toisesta kiinnostaa.

Kun kerran alat syyttelemään, olisi erittäin suotavaa, että myös todistat väitteesi ja kerrot niistä kymmenistä kultisteista, jotka täällä toistavat vain skriptan lauseita. Odotan tekstiotteita.

Hyvänen aika, eihän tänne edes (vielä?) kirjoita kuin kourallinen ihmisiä eikä tätä palstaa seuranne heidän lisäkseen kovinkaan moni. Skripti - ainakin minulle - tarkoittaa jotain muuta kuin pelkkä Scripta vaikka "scriptum", kirjoitus, niiden pohjalla onkin. Puhun siis meemiboteista ja samoja talking pointteja, sanoisinko lokalisoidulla tavoilla kelaavista postaajista, joilla vahvasti tuntuu olevan jo lähtökohtaisesti "maahanmuutto-ongelma" ja jonka "maahanmuutto-ongelman" lopullista ratkaisua sitten muka pitäisi etsiä. Sanoin vain näin kajaanilaisena, että ainakaan minulle tai lähipiirilleni se ei ole ongelma, ei vaikka lähitalot ovat pullollaan maahanmuuttajia, puhumattakaan siitä, että se olisi hallitsematonta ja niin edelleen.

Tekstiotteiksi riittänee vilkaisu viestihistoriaasi. Otetaan nyt vaikkapa tuo kulttuurikeskusketju, jossa heti otsikossa sinulta lipsahtaa 15-kerroksinen Cordoba, ja senkun jatkat länkyttämistä jostain Ground Zero -megasupremasistimoskeijasta, vaikka Sinulle osoitettiin, ettei nyt aivan mistään Bin Ladenin jättimäisestä keskisormesta keskellä Manhattanin pyhää maata olekaan kyse. Seuraavaksi siirryt Raufin mustamaalaamiseen ja niin edelleen ad nauseam. Selvästikin olet perehtynyt Pamela Gellerin ja Robert Spencerin sylttytehtaaseen. Luuletko, ettei niitä lue tai silmäile ainakin huvikseen myös ongelmattomat ihmiset?

6069
Maahanmuutto ja monikulttuurisuus / Re: Maahanmuutto ja maakunnat
« on: September 25, 2010, 11:14:32 »
*Snip*

...Netistä löytyy tällaisia asiaan liittyviä linkkejä:

http://www.hamina.fi/files/Tiedostot/Ekymi_maahanmuutto-ohjelma.pdf

http://www.sysma.fi/filelibrary/documents/hallinto/Maahanmuuttopoliittinen121209.pdf


Tuossa sotaratsu Jaloselle lisää heiniä:

M 14-hanke, Itä-Suomi. Sivustosta löytyy lisää ylimaakunnallisia projekteja.

Hankkeen taustaselvitys.

Maahanmuutto-ohjelmien tukirakenne.

Quote
Olen selaillut kumpaakin, mutta en vielä ole löytänyt niistä mitään maahanmuuttokriitikoiden kynänjälkeä. Ne tyytyvät lähinnä toteamaan asioita asiallisesti. Tästä saa kai tehdä sen johtopäätöksen, että alan miehillä ei ole mitään merkittävää annettavaa maahanmuuttokeskustelulle nettimöykkäämistä ja "öhöttämistä" lukuun ottamatta.

No mutta... onhan heistä hupia. Voisimme vaikkapa alkaa arvuutella, kuinka pitkälle sinne altaan syvään päähän Eiran Macbeth ynnä sykopantit ovat matkalla.

Jos totta puhutaan, lueskeltuani aikani kuluksi tätä forumia, niin surukseni on todettava, että piti paikkansa se toteamus, että Touhufoorumilaisia/kultisteja ei ainakaan sankoin joukoin tulisi suvaita täällä sabotoimassa asiallista keskustelua skripteillään ja Maestron ulkomailta kopioiduilla talking pointeillaan. Heillä näyttäisi olevan tendenssinä kaapata kaikki, myös oikeasti kriittinen keskustelu synkkien skriptiensä syövereihin. Jos joku on kiinnostunut herra Halla-ahon sanomisista, kyselköön sitä häneltä itseltään, aivan turhaa hölynpölyä antaa hänelle minkäänlaista legitimiteettiä edes keskustelemalla hänen jätöksistään täällä.

Ei kai Wardan, Hiilisen ja kumppaneiden tarkoituksena ollut tehdä tästä jonkinlaista Touhuforumin stalkerblogia tai satelliittia, vaan jotain aivan muuta. Sen, että jotkut yksilöt näkyvät kirjoittelevan molemmille forumeille ei tietenkään sinänsä pitäisi olla mitenkään rajoittava tekijä niin kauan kuin on asiallista sanottavaa tuhanteen kertaan kelattujen skriptien asemesta.

6070
Yleinen keskustelu / Re: Mitä Jussi Halla-aho tarkoittaa?
« on: September 24, 2010, 12:28:21 »
Mikäpä voisikaan arvon uskonlahkolaisille olla suurempi loukkaus kuin Jussin kirjojen polttaminen.

Tuo oli helppo: Jussia esittävän nuken polttaminen, tai Jussin valokuvan päälle paskantaminen. Ei tarvinnut miettiä kauaa.
Oletko sinä se sama kaveri joka runkkasi kissanraadon päälle? Mielikuvituksen tasosta vain päättelin.


Eiköhän kyseessä ole samainen turkulainen lingvistikko tai vähintäänkin hänen trollikoulunsa priimus, jonka muuan inkarnaatio näyttäisi kirvoittaneen arvon historioitsijalta allekirjoituksessasi siteeraaman helmen.

6071
Maahanmuutto ja monikulttuurisuus / Re: Maahanmuutto ja maakunnat
« on: September 24, 2010, 12:02:11 »
Gomangani, tarmangani hohotan unk-nala wala thud zor...
Sinne kai yrittää elämänsä pystyttää, missä on hyvä olla.

Asun Kajaanissa, alueella, jossa asuu paljon maahanmuuttajia. Ihmisiä tulee ja menee, milloin minkäkin värisiä, milloin mistäkin syystä, kaupungin vuokra-asunnoista kun on kyse. Erityisesti taustasta johtuvia ongelmia en ainakaan minä ole havainnut.

Desentralisaatio eli hajautuspolitiikka, jota Keskustapuolue - muiden ohella - ajoi jo 70-luvulla on eittämättä auttanut kehittämäään tätäkin aluetta, vielä ei ole viimeistä kainuulaista valittu sammuttamaan valoja, vaikka UPM paperimyllynsä desentralisoikin jonnekin muualle ja Oulun yliopisto kahmaisi toistasataavuotisen opettajainkoulutuslaitoksen Ouluun.

Harmi, siinäkin mielessä, että esimerkiksi nämä Itä-Suomea yleisimminkin koskevat projektit näyttäisivät olleen ainakin osittain Oulun yliopiston alaisia.

http://rakennerahastot.ita-suomi.fi/alueportaali/www/fi/muu_yhteistyo/Ita-Suomi_ohjelma/index.php

http://rakennerahastot.ita-suomi.fi/alueportaali/www/fi/muu_yhteistyo/Ita-Suomi_ohjelma/M14_laaja_taustaselvitys1.pdf

Pages: 1 ... 403 404 [405]