Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Vongoethe

Pages: [1] 2
1
Suomen Sotilas 1/2014:

Jos Putinia ei pysäytetä nyt, missä hän pysähtyy?

"Propaganda.

Venäjän neljästä peestä ensimmäinen ja tärkein on propaganda: Miten sitä käytettiin Ukrainan tapauksessa?

Virallisen propagandan lisäksi Venäjän tiedotusvälineet on valjastettu jo kolme kuukautta sitten luomaan
myyttejä Ukrainasta. Tämän olisi pitänyt kertoa Venäjää ja Ukrainaa seuraaville länsimaissa, mitä Venäjä
suunnittelee. Jokainen Janukovitshin siirto, samoin kuin jokainen Venäjän siirto tämän jälkeen, oli
ennustettavissa pelkästään siitä näkökulmasta, millaista narratiivia venäläinen propaganda pyrki luomaan,
ja mitä se syötti lännen tiedotusvälineisiin vaikuttaja-agenttiensa ja hyödyllisten hölmöjensä kautta.
Ongelma on ollut se, ettei lännessä selvästikään tunnisteta venäläistä propagandaa, vaan uskotellaan sen
olevan tasapuolinen "näkökulma" objektiivisempien lähteiden rinnalle. Valhe ei ole koskaan "second opinion"
vaan se on vain valhe.
Ja kuten Goebbels aikoinaan opetti ja Ilja Ehrenburgin kaltaiset oppivat;
mitä paksumpi vale, sitä paremmin se uskotaan
."

2
"Maahanmuutosta puhuttaessa tulisi aina muistaa suomalaiset paluumuuttajat. Vuosien 2000-2009 aikana
Suomeen on muuttanut ulkomailta yhteensä noin 218 000 henkilöä. Heistä joka kolmas oli Suomessa syntynyt
eli ns. paluumuuttaja. Vuosittain suomalaiset itse ovat ylivoimaisesti suurin maahanmuuttajaryhmä.
Tämä tosiasia tahtoo monesti unohtua maahanmuutosta keskusteltaessa. Jos keskustelu painottuu vain
ulkonäöltään kantaväestöstä poikkeaviin ihmisiin, ollaan pahasti sivuraiteilla
."


http://www.stat.fi/artikkelit/2011/art_2011-02-15_003.html?s=0


3
Off topic / Hyvää joulua ja uutta vuotta 2014
« on: December 21, 2013, 09:19:35 »
Kas niin, on tullut aika toivottaa ihmisille hyvää joulua. Vuoden pimein päivä tänään, talvipäivänseisaus 19:11 ja sitten lähemmä jolkottelemaan valoa päin.

Kaikkea hyvää

vG

4
Byää: HS, 29.5.2013: OECD: Australia on paras

"Järjestön maavertailun mukaan elämä on onnellisinta Australiassa. Suomi jäi sijalle 12 muiden Pohjoismaiden jälkeen, vaikka koulutusjärjestelmä arvioitiin parhaaksi.

Australia on teollisuusmaiden järjestön OECD:n elämänlaatuindeksin mukaan jäsenmaista paras paikka elää.

Ruotsi sijoittui tiistaina julkaistussa päivitetyssä indeksissä toiseksi.

Suomi jäi sijalle 12 muiden Pohjoismaiden jälkeen: Norja, Tanska ja Islanti löytyvät kaikki kärkikymmeniköstä.
"

... ja sittenpä saattaakin käydä noin: HS, 9.6.2013: Ainakin 13 kuoli siirtolaisveneen haaksirikossa Australian edustalla

Varhempi, HS, 8.6.2013: Australian vesiltä löytyi taas siirtolaisten ruumiita

5
Maahanmuuttovirasto, lehdistötiedote, 13.6.2013  


"Euroopan muuttoliikeverkoston synteesiraportti:


Suurin osa EU-alueen turvapaikanhakijoista vailla vahvistettua henkilöllisyyttä


Monen EU-jäsenvaltion viranomaiset kohtaavat merkittäviä määriä turvapaikanhakijoita, joilla ei ole esittää henkilöllisyyttään todistavia asiakirjoja. Henkilöllisyyden selvittäminen hankaloituu entisestään, jos hakija on esiintynyt usealla eri henkilöllisyydellä tai esittänyt henkilöllisyydestään väärennettyjä asiakirjoja.

Aihetta käsittelevä synteesiraportti perustuu 25 Euroopan unionin jäsenmaan sekä Norjan kansallisiin tutkimuksiin, jotka on laadittu vuonna 2012.

Turvapaikan hakeminen ilman henkilöllisyysasiakirjoja vaihteli EU-jäsenmaiden arvioissa Latvian 25 prosentista Ruotsin ja Norjan 94 prosenttiin.

Suomi arvioi omassa raportissaan, että myönteisen päätöksen saaneista turvapaikanhakijoista noin 70 prosentilla ja kielteisen päätöksen saaneista noin 40-50 prosentilla on henkilöllisyys varmistamatta. Irak ja Somalia ovat olleet Suomelle henkilöllisyyden selvittämisen suhteen hankalimpia maita, koska näistä maista ei ole saatavissa luotettavia asiakirjoja.

Henkilöllisyyden selvittäminen kriittisen tärkeää

Henkilöllisyyden selvittäminen on erityisen tärkeää, kun turvapaikanhakija on esittänyt henkilökohtaisia perusteita kansainvälisen suojelun myöntämiselle.

Henkilöllisyyden selvittämisellä on merkitystä myös silloin, kun kielteisen päätöksen saanutta henkilöä ollaan palauttamassa kotimaahansa. Turvapaikanhakijaa ei voida palauttaa, jos hänen henkilöllisyyttään ei ole selvitetty asianmukaisesti. Palauttamiseen vaikuttavat vastaanottavien maiden vaatimukset henkilöllisyyteen liittyvistä tekijöistä, suhteet suurlähetystöihin sekä palautettavan henkilön oma halukkuus avustaa henkilöllisyytensä selvittämisessä.

Henkilöllisyyden selvittämiseksi olemassa useita keinoja

EU-maiden tutkimusten tavoitteena oli antaa yleiskuvaus haasteista, joita kansalliset viranomaiset kohtaavat yrittäessään selvittää kansainvälistä suojelua hakevien ja palautettavien, kielteisen turvapaikkapaikkapäätöksen saaneiden henkilöllisyyttä.

Lisäksi tutkimuksessa esitellään ja analysoidaan kansallisia toimintatapoja ja tunnistetaan parhaita käytäntöjä henkilöllisyyden selvittämiseen. Samalla selvitetään, mitä vaikutuksia voimassa olevien asiakirjojen puuttumisella mahdollisesti on kolmansien maiden kansalaisten tekemiin kansainvälistä suojelua koskeviin hakemuksiin tai heidän palauttamiseensa oletettuihin alkuperämaihinsa kielteisen päätöksen jälkeen.

Kun hakijan henkilöllisyyttä ei pystytä selvittämään sormenjälkien ja valokuvien avulla, voidaan käyttää vaihtoehtoisia menetelmiä kuten haastatteluja. Niihin sisältyy oletetun alkuperämaan mukaan räätälöityjä testejä sekä kielitestejä. Jäsenvaltiot käyttävät usein yhteen tapaukseen monien menetelmien yhdistelmää tietojen vahvistamiseksi ja hyödyntävät mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi itsenäisiä, henkilöllisyysasiakirjojen tutkimiseen erikoistuneita osaamiskeskuksia.

EU-alueen yhteistyö tärkeää

EMN-tutkimuksessa nostetaan esiin muun muassa seuraavia toimenpiteitä:
erillisen henkilöllisyysasioita käsittelevän opintokokonaisuuden luominen eurooppalaisen turvapaikka-alan koulutusohjelmaan
yhteinen ohjeistus siitä, miten henkilöllisyys selvitetään, kun voimassaolevia henkilöllisyysasiakirjoja ei ole
EU:n laajuisen osaamiskeskusverkoston kehittäminen parhaiden käytäntöjen ja osaamisen jakamista varten
henkilöllisyyden selvittämistä koskevan asiantuntemuksen jakaminen erityisesti niihin jäsenvaltioihin, joihin tulee eniten turvapaikanhakijoita

Synteesiraportti -Henkilöllisyyden selvittäminen turvapaikkaprosessissa- on saatavissa Suomen EMN-yhteyspisteen verkkosivuilta osoitteesta http://emn.fi/raportit/uusimmat_raportit

Lisätietoja medialle

Ylitarkastaja Riikka Asa, Euroopan muuttoliikeverkosto, Maahanmuuttovirasto,
puh. 071 873 0431, s-posti: etunimi.sukunimi@migri.fi
"

6
Yleinen keskustelu / Lalli, suomalaisten sankari
« on: May 07, 2012, 23:09:46 »
Vanha tuttavamme, kukkoileva Lalli, innokas Phoca-nisäkkäiden bongailija on käynyt tuumasta toimeen.

Lainaanpa vanhaa viestiäni, siitä kun käy selville tapahtumain kulku Vihaillan aikoihin.


Homman ketju tuolta illalta on nyt, totta kai, siivottu. Satuin lueskelemaan sitä silloin heti keskustelun jälkeen. Lalli IsoTalo siellä ilmeisen ylpeänä koosti ketjusta mielestään hauskoja kommentteja Chike Ohanwesta. Kovin tuohtuneelta hän ainakin vaikuttaa rientäessään valittamaan poistosta Miniluville. Alkuperäiset viestit varmaankin ovat ainakin osittain tallella, siellä ketjussa ne hukkuvat jo yleiseen pölinään eivätkä rasisteihin tottuneissa satunnaisissa lukijoissa aiheuta mitään suurempia silmänpyörittelyjä - mikä tietysti on tarkoituskin. Koostettuna vaikutelma on sitten kokonaan toisenlainen. En liitä nyt taltioimaani Lalli IsoTalon kommenttikoostetta tähän, eiköhän tuosta ketjusta itsestään selviä, mikä oli homman nimi.Ilmeisesti Miniluvin giljotiini oli käynyt, eikä Lallin ahkerasti kokoamaa viestikimaraa näy, vaan niitä on hyljeksytty. Onneksi on Nauhuri, kelatkaamme hieman.
Lalli seikkailee jälleen - kannustusta kotijoukoissa


Quote from: Uusi Suomi - Markku Huusko, 7.5.2012, 15:28

Hommalainen haukkui ''mokuttajat'' päin naamaa - Kariuki otti lunkisti


Etnon pääsihteeri Peter Kariuki ei usko hyökkäävän keskustelun edistävän asioita.


-Lalli IsoTalo- (kuvassa äärimmäisenä oikealla) avasi -mokutus-keskustelun-, kun Puheenvuorossa useasti esiintynyt bloggaaja Enrique Tessieri (vasemmalla) oli esiintymisvuorossa.
Kuva: Uusi Suomi


Etnisten suhteiden neuvottelukunnan Etnon järjestämä tiedotustilaisuus Helsingin Tennispalatsissa sai tänään yllättävän käänteen, kun maahanmuuttokriittisen Hommaforum-sivuston aktivisti "Lalli IsoTalo" kävi käyttämässä kiivaan puheenvuoronsa maahanmuutosta. Paikalla ollut virkamiesväki sisäministeriön kansliapäällikön Ritva Viljasen johdolla joutui yllätyksekseen syytetyksi "mokutuksesta" eli monikulttuuristamisesta.

- Vastustan virkamiehiä, jotka mokuttaa, intoutui Lalli IsoTalo -nimimerkin takaa esiintyvä henkilö ilmaisemaan voimakkain äänenpainoin.

Hyvää koulutustaan mainostanut mies korosti, että ei hänellä maahanmuuttajia vastaan mitään ole, mutta virkamiehet ja juuri Viljanen ovat väärässä maahanmuuttajien "hyysäämisessä". Tätä mieltä hommalaiset hänen mukaansa ovat yleisemminkin, vaikka kuulemma kaikki vastaavat omista sanoistaan ja tekemisistään.

"Lalli IsoTalon" saapuminen lehdistötilaisuuteen oli jo itsessään yllätys joillekin tilaisuuden järjestäjille, vaikka hän itse kertoi saaneensa luvan tulla paikalle. Kaikkiaan vastaanotto oli hitusen hämmentynyt tilaisuudessa, jossa kerrottiin Etnon vastuullisen maahanmuuttokeskustelun teeseistä ja esiteltiin Mari Maasillan toimittamaa Maahanmuutto, media ja eduskuntavaalit -kirjaa (Tampere University Press, 2012).

"Lalli IsoTalo" ei suostunut verkkolehti Uuden Suomen pyytämään poseerauskuvaan Kariukin kanssa.
Etnon pääsihteeri Peter Kariuki suhtautui työttömäksi esittäytyneen miehen mokutus-julistukseen tyynesti, joskin arvioi, että hyökkäämällä ei keskustelua edistetä. Hän vaihtoi hyväntuulisesti ajatuksia miehen kanssa tilaisuuden jälkeen useiden minuuttien ajan.

Ilmeisen tiiviisti nimetöntä verkkokeskustelua käyvä "Lalli IsoTalo" ei suostunut verkkolehti Uuden Suomen pyytämään poseerauskuvaan Kariukin kanssa, eikä halunnut myöskään kertoa oikeaa nimeään julkisuuteen. Samainen anonyymiksi kansalaisaktivistiksi esittäytyvä henkilö tuotti Hommaforumille videohaastatteluja tammi-helmikuun presidentinvaalien alla pysytellen tiiviisti kameran toisella puolella.

"Lalli IsoTalo" kertoi myös nauhoittelevansa käymiään keskusteluja ja nauhuri taisi olla päällä myös silloin, kun Uuden Suomen paikalla ollut toimittaja hänen kanssaan muutaman sanan Tennispalatsissa vaihtoi.

Etnon yksi teeseistä on se, että tiedotusvälineiden ylläpitämillä verkkokeskustelupalstoilla tulisi seisoa omalla nimellä sanojen takana. Toisaalta samaan aikaan sananvapaus on demokraattisen yhteiskunnan perusta ja se sallii myös ankaran arvostelun "lähtökohtanaan Ranskan vallankumous", kuten Etnon puheenjohtaja Viljanen asian muotoili.

- Maahanmuutosta on hyvä keskustella, mutta rasistista kielenkäyttöä ja uhkailua ei voi pitää rakentavana, Viljanen totesi myös.7
Maahanmuutto ja monikulttuurisuus / Balkan
« on: May 05, 2012, 09:55:12 »

Etninen muslimi on täysin epäinformatiivinen termi. Ihmisen uskonnon, pääkielen, kansalaisuuden, syntypaikan tai geneettisen koostumuksen voi jotenkuten objektiivisesti yrittää määritellä, mutta etnisyys on puhtaasti subjektiivinen, joskin usein kollektiivisubjektiivinen asia. Etnisyydet eroavat toisistaan lähinnä siten että ne haluavat erota toisistaan. Niinpä esimerkiksi Bosnian serbin, kroaatin ja bosniakin "kulttuurissa" ja henkilökohtaisissa uskonnollisissa käsityksissä ei välttämättä syvätutkittuina ole mitään oleellisia eroja, tai ne erot ovat pienempiä kuin verrattuina naapurimaiden ortodokseihin, katolisiin ja muslimeihin, mutta koska nämä "etniset ryhmät" itse ymmärtävät itsensä kommunitaarisesti toisistaan eroaviksi, ne ovat etnisiä ryhmiä.


Lieneekö sana "etninen" nyt niin chic, että sitä täytyy tunkea joka paikkaan, myös kielivähemmistöä kuvaamaan, vaikka noita etnisyyden edellytyksiä löytyikin muutama lisää.

Eteläslaaveiksi kuulin jugoslaaveja luonnehdittavan ennen Jugoslavian hajoamista. Kertoohan tuo liittovaltion nimikin jo jotain. Montenegrolaisten uskontoa en ole tullut edes ajatelleeksi enkä tarkistaneeksi.

EDIT: Pitihän sitä vilkaista, ortodokseja ja muslimeja enimmäkseen. Tuossakin artikkeleissä hämmennetään oikein kunnolla, muslimit esiintyvät jostain syystä omana etnisenä ryhmänään, sitten vielä erikseen uskonnollisena ryhmänä.

"Official language(s) Montenegrin (Serbian, Bosnian, Albanian and Croatian also in the official use)

Ethnic groups (2011)
44.98% Montenegrins,
28.73% Serbs,
8.65% Bosniaks,
4.91% Albanians,
3.31% Muslims,
0.97% Croats, 8.45% others and unspecified
"Monien Pohjois-Afrikan juutalaisten äidinkieli on arabia. Koska "arabi" merkitsee ensisijaisesti arabiankielistä henkilöä, nämä ihmiset voivat täysin validisti kutsua itseään sekä juutalaisiksi että arabeiksi. Ja monet kotiseudullaan pysyneet niin tekevätkin. (Israeliin muuttaneet tuntevat useammin tarvetta määritellä itsensä ei-arabeiksi, koska islam.)


Jep, tsekkasin tuonkin Wikistä (Arab Jews), en kirjoitettaessa pitänyt noita varsinaisesti pointteina, pointti oli muualla. Hyvä tietää, joka tapauksessa. Kieli oli tällä kertaa avain. Tosin minun kirjoissani esimerkiksi suomenruotsalaiset ovat kyllä aivan samoja suomalaisia etnisesti kuin minäkin, äidinkieli on vain eri.


Ei ole olemassa "druusikristittyjä" ellei kyseessä ole sekaparin lapsi. Kaikki tietämäni druusit ovat arabiankielisiä. Voi olla että muitakin on olemassa mutta en ole tietoinen. Silti tietysti druusit voivat kaikin mokomin pitää itseään etnisenä ryhmänä sillä itse kokevat niin, on runsaasti kulttuurisia ominaispiirteitä, suljettu syntyperä ja pekuliaarisia murrepiirteitä ainakin parin konsonantin kohdalla.


Siksikin noita tuollaisia liki anomalioita heittelin, että mielestäni sitä etnisyys-sanaa ei tarvitse aivan joka paikkaan olla tunkemassa vain siksi, että tuntuu kivalta ja helpolta. Useimmiten sellainen hämmentää enemmän kuin selittää. Hämmensin itsekin, tarkoitus oli kuitenkin hyvä.

8
Jaaha...

Quote from: [url=http://www.hs.fi/politiikka/Ylen+monikulttuurisuus+perussuomalaisedustajan+hampaissa/a1305561211089]Helsingin Sanomat/STT, 3.5.2012 16:01[/url]
 

Ylen monikulttuurisuus perussuomalaisedustajan hampaissa

Perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala haluaa monikulttuurisuuden edistämisen tarkempaan syyniin Yleisradion ohjelmatoiminnassa.

Saarakkala on laatinut asiasta hallitukselle kirjallisen kysymyksen. Siinä hän epäilee, että monikulttuurisuuden edistäminen mielletään vain hyvien asioiden kertomiseksi eri kulttuureista.

Saarakkalan mielestä esimerkiksi se, etteivät muslimitaustaiset naiset kulttuurisista syistä johtuen juurikaan solmia avioliittoja kristittyjen miesten kanssa, ei ole asia josta pitäisi monikulttuurisuuden edistämisen nimissä vaieta.

Saarakkalan mielestä median pitäisi pikemminkin pystyä tarjoamaan kansalaisille tietoa kulttuurisista ristiriidoista ja haasteista kuin luoda kuvaa utopistisesta yhteiskunnasta, jossa monikulttuurisuus olisi toimiva yhteiskuntapolitiikan lähtökohta.

Saarakkala kysyy, miten hallitus on valmis tarvittaessa muokkaamaan määritelmää Ylen monikulttuurisuuden tukemisesta.


9
Amnesty International 2012:

Choice and Prejudice

Discrimination Against Muslims in Europe


Amnesty Goes Jane Austen?

10
Yleinen keskustelu / Perussuomalaisten rikollisuus
« on: April 22, 2012, 12:28:23 »
Kun nyt maassa on puolue, jonka perinteisiin on ainakin kuulunut niin sanottu rötösherrajahti, niin katsotaanpa, millainen sakki niitä rötöstelijöitä onkaan jahtaamassa.

Timo Soini: "Meillä on hyvä uskottavuus haastaa paikalliset hyvä veli -verkostot"

Reijo Tossavainen: Moraalin rappio repii kansakuntaa, mutta tunnelin päässä näkyy valoa!

Se valo taitaa olla sellaisen synkemmäpuoleisen junan luoma...

Mitä tilalle? Paha veli -verkostoko?

Perussuomalaisten rikokset (Pastebin)

Päivitetty 03/2014

Seuraavat perussuomalaisten aktiivijäsenet on tuomittu rikoksista.

Matti Putkonen
  - raiskaus (vankeusrangaistus)

Sirpa Ahola-Laurila

- on tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa useista petoksista, kavalluksista, väärennyksestä, vakuusoikeuden loukkauksesta sekä esteettömistä poissaoloista oikeudesta vastaajana. Rikokset tapahtuivat 1990-luvun puolivälissä. Kaikkiaan hänet on tuomittu 12 rikoksesta.(IS, 2.3. 2015)

Pentti Oinonen
 - törkeä rattijuopumus (vankeusrangaistus)
 - liikenteen vaarantaminen
 - ampuma-aserikos

Ville Vähämäki
 
  - rattijuopumus

Mika Niikko

- ajoi varastetulla autolla jalankulkijan päälle suojatiellä
- käsilaukkuvarkauksia
- luottokorttipetoksia (vankeusrangaistus)
- ajeli lainvastaisesti ystävänsä varastamalla työkoneella rakennustyömaalla

Teuvo Hakkarainen

- ajoneuvon luovuttaminen juopuneelle
- liikenteen vaarantaminen
- arvoesineiden varastaminen kirkosta
- haaskaus

Pertti Virtanen

- liikenteen vaarantaminen

Kike Elomaa

- kaksi rekisterimerkintärikosta
(lisäksi Elomaan puoliso oli päätekijä laajassa petosjutussa Ruotsissa)

James Hirvisaari (Nyk. Muutos 2011, Suomen Sisu)

- kiihottaminen kansanryhmää vastaan

Jussi Halla-aho (Suomen Sisu)

- uskonrauhan rikkominen ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan (KKO)

Juha Väätäinen

- kertonut olevansa rikoksesta tuomittu, mutta ei ole kertonut rikosnimikettä

Heikki Parviainen, kaupunginvaltuutettu

- pahoinpitely (vankeusrangaistus), uhri halvaantui

Petri Nurminen

- lasten seksuaalinen hyväksikäyttö (vankeusrangaistus)
- törkeä rattijuopumus (vankeusrangaistus)
- liikenneturvallisuuden vaarantaminen
- ajoneuvorikkomus

Jouko Juvonen (taiteilijanimi "Carl J. Danhammer")

- raiskaus (vankeusrangaistus)
- useita rikosepäilyitä törkeistä petoksista (joulukuu 2011)

Jarmo Juntunen

- jatkettu merilain rikkominen (vankeusrangaistus)
- merilain rikkominen
- kaksi petosta
- kaksi aluksen katsastusrikkomusta
- merimieskatselmuksesta ja merimiesten luetteloimisesta annetun lain rikkominen
 
Jarkko Korpi, puheenjohtaja, Espoon ps

- huumausainerikkomus

Mikael Lith, puheenjohtaja, Etelä-Pohjanmaan ps-nuoret, Suomen Sisun jäsen

- pahoinpitely (hakkasi tyttöystävänsä)
- oikeudenkäytössä kuultavan uhkaaminen
 
Tommi Laitila

- pahoinpitely
- liikenteen vaarantaminen
 
Rami Sipilä

- laiton uhkaus (kansanedustajaan kohdistettu tappouhkaus)
 
Hannu Haapasalmi

- törkeä petos
 
Kari Bärlund
 
- kavallus (vankeusrangaistus)

Timo J. Laihinen

- väärennös

Heinz Juhani Vuorela

- kunnianloukkaus

Pauli Lella

- Törmäsi tahallaan naiseen Jaguar-autollaan, 60 päivää ehdollista vankeutta
pahoinpitelystä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Freddy van Wonterghem

- kiihottaminen kansanryhmää vastaan

Jaakko Ilari Pirhonen, Oulun vaalipiiri, kunnanvaltuutettu (Haapajärven käräjäoikeus R 03/149)

- Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö

Hans-Peter Anttonen, valtuutettu Merikarvialla

- Törkeä talousrikos, kahdeksan kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus.
Käräjäoikeus määräsi Anttosen myös neljäksi vuodeksi liiketoimintakieltoon.

Risto Helin, Vaasa

- Pohjanmaan käräjäoikeus, paritus, puoli vuotta ehdollista vankeutta, 24.4.2015


Yrjö Puurunen, Suomussalmi

-Kunnianloukkaus, Kainuun käräjäoikeus, 10 päiväsakkoa, eli 270 euroa, 1.9.2015

Krista Poutanen
Juhani Pellikka
Asko Salminen
Matti Kyllönen
Alpo Ylitalo
Kari Tykkyläinen
Raul Lehto

Yllä oleva lista ei ole täydellinen.

Hakukoneilla löytynee lisää hakutermillä "perussuomalaisten rikokset".

11
Yleinen keskustelu / Kunnallisvaalit 2012
« on: April 02, 2012, 17:18:30 »
Kevät toi, kevät toi kerjäläisen ja vei Kiviniemen. Ui Mari väljemmille vesille. Kuinka sitten syksyllä? Uumoilkaamme, tuumailkaamme.

Vihreät aikoo hyödyntää Haaviston tuoman nosteen

Quote from: Kainuun Sanomat/STT, Risto Jussila, 1.4.2012 15:49

Ville Niinistön johtama vihreät tavoittelee kunnallisvaaleihin ehdokkaita joka kuntaan.


Vihreät haluaa hyödyntää Pekka Haaviston presidentinvaaleissa saamaa suosiota. Puolueessa toivotaan, että vihreiden kaikkien aikojen vaalimenestys näkyisi myös syksyn kunnallisvaaleissa.

Puoluesihteeri Panu Laturi on erityisen toiveikas. Hän uskoo jopa siihen, että vihreillä on mahdollisuudet 10 prosentin kannatukseen -lähes joka kunnassa-.

Monta mutkaa tosin on vielä vaalivoiton tiellä. Laturi myöntää, että ehdokashankinnan onnistuminen on ratkaisevassa asemassa. Hän kehottaa vihreää väkeä hankkimaan aktiivisesti ehdokkaita syksyn vaaleihin.

- Tärkeää on, että me itse uskomme mahdollisuuksiin niissä kunnissa, joissa ei aiemmin ole ollut menetystä, hän viestitti vihreiden valtuuskunnan jäsenille kokouksessa.

Tavoitteena on, että lähes jokaisessa kunnassa olisi vihreitä ehdokkaita. Tässä puolueella voi vielä olla suuria vaikeuksia. Ainakin takavuosina joissain pienissä maaseutukunnissa vihreästi ajattelevat eivät aina uskaltaneet näyttää väriään ongelmien pelossa. On huhuttu, että joissain tapauksissa oli jopa uhattu työpaikan menettämisellä tai vastaavilla pelotteilla.

Viime kunnallisvaaleissa vihreillä oli vajaat 2 200 ehdokasta noin puolessa maan silloisista kunnista. Nyt puolue tavoittelee 2 600:aa ehdokasta.
12
Yleinen keskustelu / Autan asiaa, hiukan eutanasiaa?
« on: March 21, 2012, 16:06:24 »
Armomurha tuntuisi putkahtelevan keskusteltavaksi vähän väliä. Asiasta on tietenkin puhuttu loputtomiin, mutta kiinnostaisi, mitä ihmiset täällä oikein ajattelevat asiasta. Thou shall not murder ja sitä rataa.

Joistakin kirjoituksista voi miltei - jos pahansuovasti ajattelee - aistia halua saada lääkärit murhaamaan ihmisiä parantamisen tai kivunlievittämisen asemesta. Onko se nyt laitaa?

13
HS-Gallup:

Quote from: Helsingin Sanomat, lauantaina 12.11.2011

HS-GALLUP

Kansan enemmistö näkee ennakkoluulojen maan
Rasismi teki pesän Suomeen
Romaneihin suhtautuu kielteisesti 37 prosenttia.

Pekka Mykkänen

HELSINGIN SANOMAT 

Suomi on vähintäänkin melko rasistinen maa, ajattelee murskaava enemmistö suomalaisista.

Kaksi kolmasosaa kansasta ajattelee, että Suomessa ilmenee rasismia paljon tai melko paljon. Siitä huolimatta itsessään rasismia tunnistaa tai tunnustaa paljon vain kaksi prosenttia ja melko paljon kaksitoista prosenttia.

Tiedot käyvät ilmi Helsingin Sanomien teettämästä TNS Gallupin kyselytutkimuksesta.

Suomalaiset suhtautuvat vähemmistöistä kielteisimmin somaleihin ja muslimeihin. Romaneihin suhtaudutaan vielä näitäkin ryhmiä kielteisemmin: 37 prosenttia suhtautuu romaneihin melko tai erittäin kielteisesti.

Tulokset eivät yllätä Suomen romaniyhdistyksen varapuheenjohtajaa Unto Jääpuroa.

"Suomessa hyssytellään, että ei ole rasismia, mutta on sitä. Rasismi on jokapäiväistä. Sitä on aina ollut ja tulee aina olemaan. Kehottaisin romaneita olemaan valveilla, eikä nukkumaan Ruususen untaan."

Jyrkkiä asenteita romaneihin voi selittää osin se, että Suomen romanit sotketaan ajatuksissa paljon kielteistä julkisuutta saaneisiin Romanian romanikerjäläisiin, toteaa Helsingin yliopiston dosentti Magdalena Jaakkola.

Jaakkolan tutkimuksissa kotimaiset romanit ovat sijoittuneet aika tasavahvasti etnisen hierarkian alapäähän yhdessä somalien kanssa.

HS-gallupissa kaikista vähemmistöryhmistä myönteisimmin suhtauduttiin saamelaisiin, ruotsalaisiin, englantilaisiin, virolaisiin ja kiinalaisiin. Haastatelluille lueteltiin 17 kansallisuuden tai vähemmistön nimeä; niistä kolmeentoista väestön enemmistö suhtautui myönteisesti.

Huomattavan moni suomalainen - 35 prosenttia - on täysin tai osittain sitä mieltä, että islam on uhka länsimaisille arvoille ja demokratialle.

Kansasta 29 prosenttia allekirjoittaa täysin tai osittain ajatuksen, että "joihinkin rotuihin kuuluvat ihmiset eivät kerta kaikkiaan sovi asumaan moderniin yhteiskuntaan".

Viidenneksen mielestä "on tunnustettava se tosiasia, että jotkut kansat ovat älykkäämpiä kuin muut".

Yksitoista prosenttia kansasta oli joko täysin samaa mieltä tai osittain samaa mieltä siitä, että "ihmiset, joiden ulkonäkö ja kulttuuri poikkeaa paljon suomalaisesta, ovat ennustamattomia ja pelottavia".

Jotkut kyselytutkimuksen vastaukset ovat lähellä vuonna 2007 tehtyä Punaisen Ristin tutkimusta, jossa myös kirjattiin ympäröivästä yhteiskunnasta paljon ankarampi arvio kuin omasta itsestä.

Neljä vuotta sitten suomalaisista 62 prosenttia ajatteli Suomessa ilmenevän paljon tai melko paljon rasismia, kun omalla kohdalla sitä tunnisti tai tunnusti vain yksitoista prosenttia.

Etnisiä asenteita vuosikausia tutkinut dosentti Jaakkola pitää tavallisena sitä, että ihmiset arvioivat kyselyissä itseään myönteisemmin kuin muita: näin on huomattu esimerkiksi juomistapoja koskevissa tutkimuksissa. Hänen mukaansa arviota rasismin yleisyydestä voi tavallaan tulkita myönteisestikin.

"Keskustelu rasismista on voinut vaikuttaa siihen. Kun sanotaan, että Suomessa on rasismia mutta itsessä ei tunnisteta rasismia, ollaan tavallaan pahoillaan asioiden tilasta ja pidetään rasismia surullisena ilmiönä."

Gallupin toimialajohtajan Juhani Pehkosen mielestä kyselyn tuloksista voisikin tehdä johtopäätöksen, että suomalaiset ajattelevat rasistisuuden olevan maassamme yleisempää kuin se ehkä todellisuudessa on.

Koska vain joka seitsemäs tunnistaa rasismia itsessään, on mahdollista, että sitä on myös muissa vähemmän kuin ajatellaan.

"Toisenlainen tulkinta voisi olla se, että ihmiset tunnistavat muissa ihmisissä ilmenevät rasistiset piirteet herkemmin kuin itsessään. Tällä tavalla ajateltuna rasismia ilmenisi maassamme jopa huolestuttavassa määrin."14
Maahanmuutto ja monikulttuurisuus / Vihapostista
« on: November 10, 2011, 22:52:55 »
Sattui silmiini tuollainen artikkeli Helsingin Sanomista.

Kotimaa24: Piispa Mikko Heikka saanut paljon vihapostia


Quote from: Helsingin Sanomat/STT, 10.11.2011 21:15

Espoon piispa Mikko Heikka on saanut uransa aikana paljon vihapostia. Jyrkän kielteistä palautetta on tullut etenkin hänen toiminnastaan kirkon parisuhdetyöryhmän puheenjohtajana, kertoo Kotimaa24-verkkolehti.

Vihapostia Heikka sanoo saaneensa runsaasti myös maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuuskysymyksestä.

"Kun virkakauteni alkuhetkillä pidin itsenäisyyspäivän saarnan, jossa otin kantaa maahanmuuttajien puolesta, niin minulla on taas siltäkin ajalta monta mapillista tosi kovaa tekstiä", Heikka toteaa verkkolehdessä.

Mikko Heikka on vuoden 2004 alussa toimintansa aloittaneen hiippakuntansa ensimmäinen piispa. Hän jää eläkkeelle 1. helmikuuta ja luovuttaa tällöin saamansa vihapostin Kansallisarkistoon tutkijoiden käyttöön.... ja sieltä Kotimaa 24 -verkkolehteen:

Horisontti: Piispa Heikka luovuttaa saamansa vihapostin tutkimuskäyttöön

"***
Hän kertoo saaneensa jyrkän kielteistä palautetta erityisesti toiminnastaan kirkon parisuhdetyöryhmän puheenjohtajana. Työryhmä pohti muun muassa evankelisluterilaisen kirkon suhtautumista rekisteröidyssä parisuhteessa eläviin kirkon työntekijöihin.

- Toinen alue, mistä olen saanut paljon tämän tyyppistä postia on maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuuskysymys. Kun virkakauteni alkuhetkillä pidin itsenäisyyspäivän saarnan, jossa otin kantaa maahanmuuttajien puolesta, niin minulla on taas siltäkin ajalta monta mapillista tosi kovaa tekstiä.

***
"

Kuinka ollakaan, kommenttiosastolla näköjään halutaan painaa villaisella alkuperäistä pahantekoa ja nostetaan esille ja kyseenalaistetaan vihakirjoitusten julkaisemisen moraali.

Useimmiten tuollainen viha/roskaposti lähetetään nimettömänä, nimimerkin suojista varta vasten tekaistuilta sähköpostitileiltä. Heikka tuskin on julkistamassa nimiäkään vaikka ne hänen tiedossaan olisivatkin.

Miten on, tekeekö Heikka mielestänne oikein vai väärin, mikäli hän todellakin luovuttaa nuo valtaisat määrät saamaansa vihapostia tutkimuskäyttöön?

.


15
Maahanmuutto ja monikulttuurisuus / Perussuomalaiset ja maahanmuutto
« on: November 06, 2011, 12:19:48 »
Mitä nämä perussuomalaiset ovat saaneet aikaan muuta kuin jonninjoutavaa porua?

Näin vaalien alla, kesällä 2010:

Selvitys eduskuntapuolueiden maahanmuutto- ja pakolaispoliittisista linjauksista

"Alkukesästä 2010 kaikkien eduskuntapuolueiden nimeämiä edustajia haastateltiin puolueiden maahanmuutto-, turvapaikka- ja pakolaispoliittisista linjauksista sekä puolueiden kannoista kotouttamiseen ja yhdenvertaisuuden toteutumiseen. Puolueita pyydettiin valitsemaan haastateltavaksi henkilö, joka on perehtynyt aihepiiriin ja joka voi edustaa puolueen linjaa näissä asioissa.

Puolueita haastattelututkimuksessa edustavat seuraavat henkilöt:

Pietari Jääskeläinen, kansanedustaja, Perussuomalaiset.
"

Nykyisin Jääskeläinen on Perussuomalaisten Uudenmaan piirin puheenjohtaja, kansanedustaja ja Vantaan kaupunginvaltuutettu.

K 1: Pitäisikö perheenyhdistämislainsäädäntöä ja käytäntöjä muuttaa?

V: Perussuomalaisten mukaan lainsäädäntö toimii huonosti. Perhekäsityksen tulee olla sama kuin Suomessa ja on katsottava perheenyhdistämisen tarkoituksenmukaisuutta.

K 2: Miten pula kuntapaikoista sekä kiintiöpakolaisten että oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden osalta tulisi ratkaista?

V 2:Perussuomalaiset arvioi, että "jos turvapaikanhakijamäärien kasvu saadaan pysäytettyä, en usko, että meillä olisi ongelmia myöskään kuntapaikkojen saamisessa. Se tosin edellyttää riittävää valtion rahoitusta kunnille".

K 3: Pitäisikö Suomen pakolaiskiintiötä nostaa, pitää nykyisellään, laskea, vai poistaa kokonaan?

V 3: Perussuomalaisten lähtökohta on, että eri toimin Suomella voisi olla pakolaisten vastaanotossa nollakiintiö.

K 4: Pitääkö kotouttamistoimien olla velvoittavia ja missä määrin vapaaehtoisuuteen perustuvia?

V 4: Perussuomalaiset ei edellytä kotouttamistoimien velvoittavuutta, mutta muistuttaa koulupakon koskevan myös maahanmuuttajataustaisia.

K 5: Tulisiko maahanmuuttajien osuus kunnan asukkaista ottaa huomioon valtionapujen jakamisessa kunnille?

V 5: Perussuomalaiset korvaisi kunnille kohtuulliset kustannukset pakolaisten vastaanottamisesta.

K 6: Onko maahanmuuttajien keskittyminen tiettyihin kouluihin kotoutumisen kannalta parempi vaihtoehto vai pitäisikö pyrkiä maahanmuuttajien tasaiseen jakamiseen eri kouluihin?

V 6: Perussuomalaiset kannattaa tasaista jakautumista. Muuten maahanmuuttajat keskittyisivät myös tietyille asuinalueille.

K 7: Onko maahanmuuttajien kulttuuriin ja uskontoon liittyvien erityisoikeuksien suhteen tehtävä muutoksia?

V 7: Perussuomalaisten mukaan koulussa pitäisi antaa kaikille "normaali Suomessa annettava koulutus" ja oman kulttuurin vaalimisen tulisi tapahtua koulun jälkeen yhteisöjen omasta toimesta; tähän tarjottaisiin kuitenkin tiloja.

K 8: Onko aktiivinen ulkomaalaisen työvoiman rekrytoiminen tarpeen työvoimapulan ratkaisemiseksi?

V 8: Perussuomalaiset eivät näe aktiivista työperäistä maahanmuuttoa tarpeellisena. "Meillä on Suomessa riittävät työvoimaresurssit nyt turvattu. Jos meillä on 300 000 työtöntä, meillä on tarvittava työvoima normaaleihin töihin."

K 9: Pitäisikö julkisen sektorin työnantajilla olla mahdollisuus anonyymiin työnhakuun?

V 9: Perussuomalaiset: Ei. Perussuomalaisten mukaan anonyymi työnhaku "menee jo hieman liian pitkälle".

K 10: Kannatatteko maahanmuuttajakiintiöiden asettamista julkisen sektorin työnantajille?

V 10: Perussuomalaiset ei kannata kiintiöitä. Heidän mukaansa työnantajat ovat tarpeeksi valistuneita, ja palkkaavat parhaan työntekijän syrjimättä.

K 11: Pitäisikö koulutetun työvoiman rekrytoinnista kompensoida lähtömaalle?

V 11: Perussuomalaisten edustaja pitää kysymystä "kompensoinnista moraalisena, ja kannattaa lähtökohtaisesti ajatusta."

K 12: Onko turvapaikkapolitiikalla ja kehityspolitiikalla keskinäinen yhteys?

V 12: Perussuomalaisten edustaja esittää, että pakolaisia pitäisi tukea lähtömaiden lähellä ja turvapaikkaresursseja tulisi siirtää sisäasiainministeriöltä ulkoministeriölle kehityspolitiikkaan.


Näin Immonen

"Vähemmän humanitaarista maahanmuuttoa kolmansista maista ja enemmän karkotuksia raiskauksiin syyllistyneille ulkomaalaisille. Ulkomailla syntyneiltä Suomen kansalaisilta voitaisiin mielestäni ottaa kansalaisuus pois, mikäli nämä syyllistyvät vakaviin rikoksiin. Tässäpä näin lyhyesti."

Tuon aloitteen Immonen teki, samoin kuin aloitteen vähemmistövaltuutetun toimiston käytännössä lakkauttamisesta. Sen saman vähemmistövaltuutetun toimiston, joka on saanut kansainvälistäkin arvostusta ihmiskaupan vastaisesta työstään. Niin sitä pitää.

Lohela on tehnyt kirjallisen kysymyksen "maahanmuuttajakeskittymistä". Eerola halajaa Karjalaa takaisin, Teukka patistaa ei-toivomiansa ihmisiä Affenanmaalle, Hirvisaari puhuu levottomia, niin kuin muutkin, Halla-aho horisee sotilasjuntista sun muista.

Aika veijareita.

"Nuiva vaaimanifesti" (Oliko sittenkin vain moneyfest or fetish?)

Linkkejä:

UNHCR - Oikeudellinen osasto

Vaalimanifesti maahanmuutto- ja pakolaispolitiikasta 2011

Vaalivisa 2011

Maahanmuutto on yksi eduskuntavaalien keskeisistä teemoista. Maahanmuutto ja erityisesti pakolaisuus ovat monimutkaisia ilmiöitä, joita käsitellään mediassa ja politiikassa usein yksipuolisesti tai jopa täysin väärin käsittein ja tiedoin. Erityisesti maahanmuuttooaiheisiin liittyvien ihmisoikeusvelvotteiden ymmärtäminen vaatii perehtymistä.

Osallistu nopeaan visaan ja testaa tietosi!
HUOM! Oikeita vastauksia voi olla myös useita!


Pakolaistilanne vuonna 2010

Turvapaikka- ja pakolaistilastot

Kiintiövalinta

Turvapaikanhakijat 1.1.-31.10.2011

Turvapaikkapäätökset 1.1.-31.10.2011

UNHCR: Turvapaikkahakemusten määrä kasvanut 17 prosentilla teollistuneissa maissa vuoden 2011 alkupuoliskolla

Pakolaisneuvonta ry

Pages: [1] 2